Innate Pharmaceuticals AB (publ) innate pharmaceuticals ab 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innate Pharmaceuticals AB (publ) innate pharmaceuticals ab 1"

Transkript

1 Innate Pharmaceuticals AB (publ) innate pharmaceuticals ab 1

2 2 innate pharmaceuticals ab

3 innate pharmaceuticals ab 3 Innehåll 4 Kort om bolaget 4 Året i sammandrag 5 VD har ordet 6 Affärsidé, vision och strategi 8 Vetenskaplig bakgrund och affärsmodell 10 Strategiska samarbeten 11 Marknaden 12 Styrelse 13 Vetenskapligt råd 13 Ledande befattningshavare 14 Risker 16 Förvaltningsberättelse 18 Nyckeltal 18 Resultat- och balansräkning 19 Förändringar i eget kapital 19 Kassaflödesanalys 19 Noter 22 Revisionsberättelse Ordinarie bolagsstämma Den 26 oktober 2005 Aktieägarna i Innate Pharmaceuticals AB (publ) kallas härmed till ordinarie bolagsstämma onsdagen den 26 oktober 2005 klockan på Scandic Hotel Plaza, Storgatan 40, Umeå. Från kl kommer en lättare förtäring att serveras. DELTAGANDE Aktieägare som önskar delta i bolagsstämman skall dels vara införd i den av VPC förda aktieboken senast den 15 oktober 2005, dels anmäla sin avsikt att delta senast måndagen den 24 oktober kl på tel , fax eller e-post info@innate.se. I anmälan anges namn, person-/organisationsnummer och telefon dagtid. Aktieägares rätt vid bolagsstämma får utövas av ombud. Skriftlig fullmakt skall redovisas i original och bör sändas in samtidigt med anmälan till stämman. Den som företräder juridisk person skall dessutom bifoga kopia på registreringsbevis som utvisar behörig firmatecknare. Aktieägare som avser att medföra biträde ombedes meddela detta i samband med anmälan. Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, i god tid före den 15 oktober genom förvaltarens försorg, tillfälligt registrera aktierna i eget namn för att erhålla rätt att delta vid stämman. Fullständiga handlingar finns fr.o.m. den 12 oktober 2005 tillgängliga på bolagets kontor i Umeå och på Handlingarna kan också på begäran av aktieägare skickas med post. EKONOMISK INFORMATION Kvartalsrapport juli 2005 september 2005 torsdag 27 oktober 2005 Delårsrapport juli 2005 december 2005 tisdag 21 februari 2006 Delårsrapport juli 2005 mars 2006 tisdag 25 april 2006 Bokslutsrapport juli 2005 juni 2006 onsdag 23 augusti 2006 Kvartalsrapport juli 2006 september 2006 fredag 27 oktober 2006 BESTÄLLNINGSINFORMATION Rapporter och ekonomisk information publiceras på Innate Pharmaceuticals hemsida Beställning kan också ske genom att skicka e-post till info@innate.se.

4 4 innate pharmaceuticals ab Kort om bolaget Innate Pharmaceuticals utvecklar antibakteriella substanser som skiljer sig från antibiotika. Substanserna blockerar vissa skadliga bakteriers sjukdomsframkallade förmåga. Bolagets läkemedelskandidater utgör en ny klass av läkemedelssubstanser som har döpts till virulensblockerare. Verksamheten baseras på global forskning inom medfödd immunitet (innate immunity) och mikrobiologi. Med hjälp av egna teknologiplattformar identifierar bolaget nya läkemedelskandidater som sedan utvecklas fram till inledande kliniska studier. Innate Pharmaceuticals avser att söka strategiska partners i form av stora läkemedelsföretag. Bolaget kan betraktas som ett virtuellt företag med få anställda, men med ett omfattande internationellt nätverk bestående av olika forskargrupper och samarbetspartners, där bolaget utgör navet. Året i sammandrag Likvida medel vid periodens slut uppgick till 37,6 Mkr (8,6 Mkr). Styrelsen förstärktes med ny ordförande Peter Sjöstrand, samt Hans Sievertsson och Kjell Strandberg. Nyemissionen som övertecknades gav 34,8 Mkr efter avdrag för emissionskostnader. Efter nyemissionen har bolaget resurser att utveckla en produkt fram till begränsade studier på patienter, samt ytterligare stärka patentskyddet. Affärsstrategerna är efter emissionen bolagets största ägare. Bolagets virulensblockerare har visat antibakteriell effekt i djurförsök. Omvärldsanalysen visar att Innate Pharmaceuticals är i främsta ledet när det gäller att utveckla alternativ eller komplement till antibiotika.

5 innate pharmaceuticals ab 5 VD har ordet I ett globalt perspektiv svarar fem sjukdomsgrupper för 70 procent av den totala sjukdomsbördan, varav infektionssjukdomar utgör en tredjedel. Sedan antibiotika och andra infektionsmedel började användas på talet har dessa mediciner räddat livet på miljontals patienter. Den enorma användningen har emellertid en baksida, den leder till en ökad uppkomst och spridning av antibiotikaresistens. Bakterier, som är resistenta mot antibiotika, utgör idag ett hot mot modern sjukvård. Världshälsoorganisationen (WHO) har vid upprepade tillfällen varnat för att läkemedelsresistenta infektioner i såväl rika länder som i låginkomstländer utgör en stor fara för att behandlingsbara sjukdomar kommer att bli obotliga. Innate Pharmaceuticals har långt framskridna projekt med mål att utveckla läkemedel som kan bli alternativ eller komplement till antibiotika. Medlen har andra verkningsmekanismer än antibiotika och kallas för virulensblockerande medel. De blockerar bakteriernas sjukdomsframkallande förmåga. Bolagets vision är att bidra till att mildra den globala sjukdomsbördan genom att framställa virulensblockerare som minimerar problemet med resistenta bakterier. Innate Pharmaceuticals är i främsta ledet när det gäller att utveckla nya typer av läkemedel mot bakteriesjukdomar. Därmed inte sagt att konkurrens saknas. Det finns bioteknologiföretag och sannolikt även läkemedelsföretag som arbetar mot samma mål. Det stora medicinska behovet av alternativ till antibiotika och därmed en vidöppen marknad talar starkt för att kreativa företag kommer att satsa på att utveckla nya typer av infektionsläkemedel. Nya framgångsvägar för företag att utveckla forskningsintensiva produkter har öppnats under de senaste åren. Privata och offentliga forskningsfonder har bildat så kallade behovsmotiverade program med mål att finansiera forskning vid universitet och högskolor för industriell tillväxt inom områden med stora samhällsbehov. Innate Pharmaceuticals har tagit fasta på dessa nya möjligheter. Vi kan betraktas som ett virtuellt företag med få anställda, men med ett omfattande internationellt nätverk bestående av olika forskargrupper och samarbetspartners där bolaget utgör navet. Denna strategi har hittills varit mycket framgångsrik. De hittills beviljade anslagen för behovsmotiverad forskning är på sammanlagt 33 miljoner kronor. Den lyckade nyemissionen som genomfördes i våras har medfört att planeringshorisonten har vidgats från fem månader till fem år. Kapitalet, tillsammans med behovsmotiverade forskningsanslag, bedöms ge bolaget förutsättningar att genomföra inledande kliniska studier för att undersöka om virulensblockerare är verksamma även på människor. Sune Rosell VD Innate Pharmaceuticals

6 6 innate pharmaceuticals ab Innate Pharmaceuticals affärsidé är att utveckla och kommersialisera antibakteriella läkemedel mot infektionssjukdomar som kan bli alternativ eller komplement till antibiotika. Bolagets vision är att bidra till att mildra den globala sjukdomsbördan genom att framställa virulensblockerare som minimerar problemet med resistenta bakterier.

7 innate pharmaceuticals ab 7 Under den kommande femårsperioden avser Innate Pharmaceuticals att söka partnerskap med läkemedelsindustri som kan ta ansvar för omfattande kliniska prövningar, tillverkning och registrering av läkemedel samt marknadsföring. Sådana avtal ger Innate Pharmaceuticals inkomster i form av en initial engångsbetalning, betalning vid uppnådda milstolpar samt royalties.

8 8 innate pharmaceuticals ab Vetenskaplig bakgrund och affärsmodell Innate Pharmaceutical utvecklar alternativ eller komplement till antibiotika. De nya substanserna, s k virulensblockerande medel, förväntas minska risken för spridning av bakterier som är resistenta mot läkemedel. Det medicinska behovet av nya antibakteriella medel är mycket stort på grund av problemet med antibiotikaresistens. DEN GLOBALA SJUKDOMSBÖRDAN Innate Pharmaceuticals läkemedelsutveckling faller inom ett globalt folkhälsoproblem som definierades i en WHOrapport år 2000: Increasingly drug-resistant infections in rich and developing nations alike are threatening to make once treatable diseases incurable. TABELL 1. Global sjukdomsbörda, det vill säga gapet mellan nuvarande hälsotillstånd och ett idealtillstånd där alla lever fria från sjukdomar till hög ålder. Sjukdom Sjukdomsbörda i procent av total sjukdomsbörda Infektionssjukdomar 31 Mentala sjukdomar 13 Olycksfall 12 Kardiovaskulära sjukdomar 9 Postpartumblödningar 9 Övriga 26 Källa: WHO, Priority Medicines for Europe and the World. Infektionssjukdomar orsakade av mikroorganismer är således det största hotet mot global hälsa, trots att penicillin och andra antibiotika radikalt har minskat dödligheten. Behandlingen har varit så framgångsrik att man på talet menade att slaget mot bakteriella infektioner hade vunnits. Den enorma användningen av antibiotika har emellertid en baksida; den leder till en ökad uppkomst och spridning av antibiotikaresistens. Bakterier som är resistenta mot antibiotika har idag blivit ett så stort problem att de utgör ett hot mot modern medicinsk behandling. ERAN FÖR ANTIBIOTIKA LIDER MOT SITT SLUT Efter 70 år lider den framgångsrika antibiotikaeran mot sitt slut och helt nya läkemedel måste utvecklas. De skulle kunna bli komplement eller alternativ till dagens antibiotika och leda till en minskad användning av dessa och därmed begränsa resistensutvecklingen. Det är nämligen klart visat att resistensökningen är relaterad till ökad förbrukning av antibiotika. Problemet är av sådan dignitet att det krävs kraftfulla forsknings- och utvecklingsinsatser inom läkemedelsindustrin för att ta fram nya, effektiva medel mot infektioner. Men enligt Infectious Disease Society of America (2004), som har tillfrågat de elva största läkemedelsföretagen i världen, utvecklas för närvarande endast fem infektionsmediciner av totalt 400 läkemedelskandidater. Av dessa fem är några varianter av kända antibiotika, vilka inte kommer att lösa resistensproblemet. Den internationella läkemedelsindustrin kommer sannolikt inte att framställa nya infektionsmediciner under de närmaste tio åren. Bolagets virulensblockerare kan bli förstahandsmedel vid behandling av infektionssjukdomar orsakade av bakterier utrustade med injektisomer. Det kan gälla ett antal magtarminfektioner orsakade av Salmonella-, Shigella-, Yersiniaoch E. coli-bakterier, liksom sexuellt överförd klamydia och vissa lunginfektioner. Bolagets läkemedelsutveckling baseras på forskningsresultat från världsledande forskargrupper vid Umeå universitet och Karolinska Institutet. En grupp bakterier, s.k. Gramnegativa patogena bakterier, kan spruta in sjukdomsframkallande proteiner i celler hos människor, djur och växter. Bakterierna använder sig av en injektionsspruta, injektisom, med en kolv och injektionsnål (Figur 1). Professor Hans Wolf-Watz och hans forskargrupp vid Umeå universitet har gjort de grundläggande upptäckterna hur denna spruta är konstruerad och hur den fungerar. Virulensblockerarna har visat sig hämma sprutans funktion så att de sjukdomsframkallande proteinerna inte kan injiceras i värdorganismens celler. Bakterierna kan på detta sätt desarmeras. PATENTSTRATEGI Innate Pharmaceuticals har förvärvat rättigheter och patent från enskilda forskare, tillika stora aktieägare i bolaget, med begränsade framtida ekonomiska åtaganden för bolaget i form av royalty eller andra kostnader. Bolaget har som princip att skydda innovationer genom att söka patent så snart som möjligt. Detta gäller alltid för kemiska substanser som FIGUR 1. Injektisom hos Yersinia-bakterien. Bakterien (brun färg) är utrustad med en injektionsspruta (grön och gul färg) som gör att bakterien kan injicera virulensfaktorer (Yop H, E, J) in i en mänsklig cell. Injektionsmekanismen brukar i vetenskaplig litteratur benämnas Typ III-sekretionssystemet eller TTSS. En ny term är injektisom, som betyder kroppsegen injektionsspruta.

9 innate pharmaceuticals ab 9 FIGUR 2. Cellkulturens förändring vid bakterieinfektioner. I den vänstra bilden syns celler från människa (cellkärnan har markerats med blått). När Yersiniabakterier infekterar cellerna sjunker de ihop och dör, vilket bilden i mitten illustrerar. Bilden till höger visar att cellen skyddas från Yersinia-bakterier när en av Innate Pharmaceuticals substanser tillsätts. Källa: Nordfelth et al., Infection & Immunity, 2005, 73, ingår i läkemedelsutvecklingen och teknologier om dem förväntas ha högt affärsvärde. Nedanstående tabell illustrerar Innate Pharmaceuticals patentsituation. PRODUKTER Innate Pharmaceuticals har med hjälp av egen sållningsmetodik identifierat små molekyler från eget bibliotek med kemiska substanser. Dessa substanser kan desarmera Yersinia-bakterier (Figur 2). Några av substanserna studeras mer i detalj för att man ska kunna göra säkrare val av substans som ska utvecklas vidare till läkemedel. Några milstolpar har redan passerats: Flera virulensblockerare har identifierats. Dessa utvecklas nu kemiskt i syftet att välja en bästa substans, läkemedelskandidat, som ska gå vidare till ytterligare prekliniska studier. En reservsubstans utvecklas också. Läkemedelsverket måste godkänna prövningsprotokollet för substanser som ska testas på friska försökspersoner (Fas I). Bolaget räknar med att lämna in en ansökan till läkemedelsverket och påbörja Fas I-studier inom en tvåårsperiod. Djurexperiment har visat att en av bolagets virulensblockerare skyddar möss från infektion med Yersinia pseudotuberculosis, en bakterie som är sjukdomsframkallande också hos människor. Resultaten har därför högt prediktivt värde när det gäller att bedöma om bolagets virulensblockerare kan utvecklas till potentiellt viktiga medel mot bakteriella infektioner hos människa. Bolaget har beslutat att det första kliniska programmet har som mål att utveckla läkemedel mot infektiös diarré. De första kliniska studierna på patienter beräknar bolaget sätta igång inom den kommande tvåårsperioden. AFFÄRSMODELL Innate Pharmaceuticals identifierar och utvecklar läkemedelskandidater med hjälp av egen teknologi. Läkemedelskandidaterna ska utvecklas fram till prövning på ett begränsat antal patienter i syfte att visa klinisk effekt hos människor. Därefter är avsikten att en samarbetspartner, sannolikt ett internationellt läkemedelsbolag, ansvarar för de fortsatta kliniska studierna, registrering, tillverkning och marknadsföring av det godkända läkemedlet. För att vara en attraktiv partner till akademiska forskargrupper, bioteknologibolag och läkemedelsindustrier måste bolaget ha en unik kompetens i en bestämd del av värdekedjan från akademisk forskning till färdigt läkemedel på marknaden. Innate Pharmaceuticals är positionerat i gapet mellan världsledande forskargrupper och klinisk läkemedelsutveckling när terapeutisk verkan påvisats i ett begränsat patientmaterial. Med denna strategi har bolaget undvikit investeringar i dyrbar laboratorieutrustning för preklinisk grundforskning och kostnadsmassan har kunnat hållas låg. Anslag från behovsmotiverade forskningsfonder har bidragit till att bolagets forskning och utveckling effektivt samordnas med akademiska forskargrupper. Ett villkor för att akademiska forskargrupper ska få behovsmotiverade anslag är att det finns en industriell partner som har möjligheter att kommersialisera forskningsresultaten. Innate Pharmaceuticals har tillsammans med forskargrupper hittills erhållit 33 miljoner kronor i behovsmotiverade anslag. Anslagen utbetalas huvudsakligen till forskargrupperna och endast en mindre del, cirka 10 procent, till bolaget.

10 10 innate pharmaceuticals ab TABELL 2. Sökta patent av Innate Pharmaceuticals Projekt Patentnummer Prioritetsdatum Ändamål Innate Typ III SE 4 september 2002 Uppfinningen avser i huvudsak kemiska föreningar med förmåga att PCT/SE03/01381 försämra bakteriers sjukdomsframkallande förmåga. Ansökan gjord i USA Innate Virulens februari 2003 Uppfinningen avser en metod att identifiera virulensassocierade gener PCT/SE04/00185 (VAG) och de proteiner dessa gener uttrycker. Däröver även finna metoder att behandla och förebygga bakterieinfektioner. Innate Toll SE 22 oktober 1999 Uppfinningen avser i huvudsak sekvenser för receptorer för transport av PCT/SE00/02022 vissa transkriptions-faktorer in till cellkärnan och hur denna transport WO 01/29087 A1 skulle kunna regleras av små lågmolekylära föreningar. Innate Chlamydia SE 7 juni 2005 Patentansökan ännu ej offentligjord Strategiska samarbeten VINNOVA Karaktärisering av målmolekyl är ett forskningsprojekt som finansieras via VINNOVA och regleras av ett skriftligt avtal undertecknat år 2005 mellan bolaget, Svenska Smittskyddsinstitutet, samt forskarna Mikael Elofsson och Hans Wolf-Watz. Bolaget innehar de immateriella rättigheterna till det material bolaget producerar inom ramen för detta projekt. De ekonomiska rättigheterna till nya upptäckter och uppfinningar tillfaller bolaget, oavsett vem som producerar resultaten. PREVIS PREVIS är ett forskningsprojekt som finansieras av EU där bolaget deltar som enda företag tillsammans med elva forskningsgrupper från olika delar av världen. Avtalet ingicks år 2004 och gäller i tre år. Bolaget innehar de immateriella rättigheterna till det material som bolaget producerar inom ramen för detta projekt. Sekretess gäller hos samtliga parter för allt projektrelaterat material i fem år från det att informationen blev känd för parten. SIGA TECHNOLOGIES INC. Bolaget har ett samarbetsavtal från 2003 med det amerikanska företaget SIGA Technologies Inc. Samarbetet har till syfte att utveckla ett läkemedel till skydd mot biologiska vapen som innehåller Yersinia-bakterier som orsakar pest. Avtalet löper tills dess ett läkemedel är utvecklat och rätten till sådant läkemedel är försålt om inte parterna kommer överens om att avsluta samarbetet tidigare. Alla uppfinningar relaterade till samarbetet ägs med lika delar av SIGA och bolaget, oavsett vem som arbetat fram uppfinningen. Avtalet innehåller en femårig sekretessbestämmelse. SYNGENE INTERNATIONAL LTD Bolaget har ett samarbetsavtal med det indiska företaget Syngene International Ltd. Sekretess gäller för Syngene International Ltd. i tio år från det att eventuellt material blev tillgängligt. Allt resultat av forskningen utgör bolagets egendom.

11 innate pharmaceuticals ab 11 Marknaden REGISTRERING AV ANTIBIOTIKA OCH DET MEDICINSKA BEHOVET Under de senaste 30 åren har endast ett fåtal helt nya typer av antibiotika kommit ut på marknaden. Antalet antibakteriella läkemedel som godkänts av myndigheten FDA minskar drastiskt: år godkändes sexton stycken antibakteriella läkemedel, år godkändes nio stycken och man beräknar att möjligen ett läkemedel kommer att godkännas inom perioden Sannolikt kommer dessa antibiotika gradvis att förlora i effektivitet på grund av resistensproblemet. Sjukhusen lagrar därför dessa i apoteksförrådet som sista reserv. Ett växande gap håller således på att utvecklas mellan det medicinska behovet av läkemedel mot bakteriella infektioner och de produkter den traditionella läkemedelsindustrin tillhandahåller. Marknaden för en ny klass av läkemedel så som virulensblockerare är därför öppen och den kommersiella potentialen mycket stor. Att beräkna marknadsstorleken är emellertid för tidigt då något virulensblockerande läkemedel hittills inte godkänts på marknaden. Dessutom saknas idag de kliniska erfarenheter som behövs för att den medicinska nyttan ska kunna bedömas. LÄKEMEDELSINDUSTRIN Läkemedelsindustrin har i huvudsak lämnat infektionsområdet av flera orsaker. En orsak är att den på 1960-talet ansåg att slaget mot infektionssjukdomar hade vunnits. Under den senaste femårsperioden har exempelvis stora läkemedelsindustrier som Abbott Laboratories, Aventis, Bristol-Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline och Wyeth nedprioriterat eller helt lämnat terapiområdet. En annan orsak är att läkemedelsindustrin under talet har omstrukturerats genom samgående och uppköp. Det har lett till att de stora läkemedelsföretagen blivit hänvisade till terapiområden där det finns möjligheter att marknadsföra blockbusters, det vill säga läkemedel som förväntas ge en årlig försäljning över en miljard amerikanska dollar. Därför har man riktat intresset mot sjukdomar som kräver livslång behandling som till exempel fetma, diabetes, cancer och åderförkalkning. Stora läkemedelsföretag ser inte antibakteriella medel som tillräckligt lönsamma. Industriell framtagning av antibiotika har nått vägs ände, även beroende på att läkemedelsbolagen av marknadsskäl utvecklar bredspektrumantibiotika som slår ut ett stort antal bakteriearter, både sådana som tillhör normalfloran och sådana som är sjukdomsalstrande. Bruket av antibiotika ökar med nödvändighet resistensproblemet. Ur medicinsk synvinkel är det fördelaktigt om antibakteriella medel utvecklas mot ett smalt spektrum av bakterier, så att vart och ett används mindre ofta för att därmed minska risken för resistens. Även om de flesta stora läkemedelsföretag har avvecklat sin antibakteriella forskning betyder det inte att konkurrens saknas. Det kan finnas kreativa bioteknikföretag i Europa och USA som arbetar mot samma mål som Innate Pharmaceuticals.

12 12 innate pharmaceuticals ab Styrelse PETER SJÖSTRAND STYRELSENS ORDFÖRANDE Peter Sjöstrand är läkare och civilekonom med lång erfarenhet från den internationella läkemedelsindustrin. Tidigare vvd och CFO i Astra koncernen samt Astras styrelse (först sekreterare, sedan suppleant). Peter Sjöstrand har haft ett antal styrelseuppdrag som exempelvis i det amerikanska bioteknikbolaget Tularik och Pharma Vision AG, Schweiz. Sjöstrand är styrelseordförande i MEDA AB och styrelseledamot i Active Biotech AB. Styrelseordförande i Innate Pharmaceuticals sedan Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: 0 aktier Köpoptioner: STEFAN L MARKLUND Professor i klinisk kemi, Umeå universitet, Studier av fria syreradikaler och neurodegenerativa sjukdomar. Med.dr 1972; Leg. läkare Ordförande i Umeå Centrum för Molekylär Medicin. Programdirektör för Umeå Life Science Institute. Fernströms pris till unga forskare Cirka 190 artiklar i vetenskapliga tidskrifter. Grundare av Symbicom AB. Styrelseledamot i UmanGenomics AB. Styrelseledamot i Innate Pharmaceuticals sedan Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: aktier SUNE ROSELL VERKSTÄLLANDE DIREKTÖR Forskningschef Astrakoncernen , vetenskaplig chef Astrakoncernen VD för UmanGenomics AB Leg. läkare Professor i farmakologi vid Karolinska Institutet, odontologiska fakulteten 1965; medicinska fakulteten Ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), 1985; Styrelseledamot i Stiftelsen Wenner-Gren Center, 1997; Novare Kapital, ; Carl Tryggers Stiftelse för Vetenskaplig Forskning, Styrelseledamot i Innate Pharmaceuticals sedan Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: aktier HANS SIEVERTSSON Professor i organisk kemi vid farmaceutiska fakulteten, Uppsala Universitet. Forskningschef Kabi AB, Verkställande direktör Nobel Kemi AB , därefter forskningsdirektör KabiPharmacia AB och Pharmacia AB. Var från 1996 till 2001 chef för affärsutveckling på Pharmacia AB (Pharmacia Corp). Hans Sievertsson är ordförande i Apotekarsocieteten, KvarnHealth AB samt Business Advisory Board inom Karolinska Investment Fund. Han är styrelseledamot i Demetech AB, A. Carlsson Research AB, Catella Healthcare AB samt SwedenBio. Ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Styrelseledamot i Innate Pharmaceuticals sedan Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: 0 aktier Köpoptioner: LARS STENLUND Fil. dr i tillämpad fysik Lektor i elektronik och mikrodatorteknik, Umeå universitet VD i Vitec AB från Styrelseledamot i Vitec, AC Invest AB, Solid Park AB, Ihop AB samt i Västerbottens handelskammare. Styrelseledamot i Innate Pharmaceuticals sedan Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: aktier Köpoptioner: KJELL STRANDBERG Läkare och med. dr i farmakologi vid Karolinska institutet. Tidigare överläkare i klinisk farmakologi vid Karolinska sjukhuset och Akademiska sjukhuset. Mellan åren 1990 och 1999 var professor Strandberg generaldirektör för Läkemedelsverket. Han var även chef för WHO:s internationella center för läkemedelsbiverkningar mellan 1983 och 1990, samt därefter till 1998 ordförande i centrets styrelse. Strandberg är vidare ordförande i NDA Regulatory Services Ltd Advisory Board on Strategic Regulatory Issues, styrelsemedlem i Institutet för Hälsoekonomi, Orexo AB, ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin samt VD för Kjell Strandberg Consulting AB. Styrelseledamot i Innate Pharmaceuticals sedan Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: 0 aktier Köpoptioner:

13 innate pharmaceuticals ab 13 Vetenskapligt råd En viktig resurs för att identifiera och värdera FoU-projekt är styrelsens vetenskapliga råd som består av Dan Hultmark, Stefan Marklund, Staffan Normark (ordförande), Christos Samakovlis och Hans Wolf-Watz. STAFFAN NORMARK RÅDETS ORDFÖRANDE Verkställande direktör för Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF), Stockholm. Professor vid institutionen för mikrobiologi och tumörbiologi, Karolinska Institutet, Forskar runt mikrob-värdinteraktioner på slemhinnor, liksom mekanismer för antibiotikaresistens. Med. dr Professor i medicinsk mikrobiologi, Umeå universitet, 1980, professor vid Department of Molecular Microbiology, Washington University School of Medicine, St Louis, USA, 1989 samt professor i smittskyddskontroll vid Karolinska Institutet, Stockholm Flera internationella och svenska utmärkelser, såsom Fernströms Stora Nordiska Pris i Medicin, Ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och Kungl. Vetenskapsakademien (KVA). Grundare av Symbicom AB. Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: aktier DAN HULTMARK Professor i medicinsk molekylärbiologi, Umeå universitet, Forskning om mekanismer som leder till aktivering av det naturliga immunförsvaret. Fil. dr 1982, docent 1986 i molekylärbiologi. Särskild forskare, NFR, Mottog Göran Gustafssons pris i molekylärbiologi 1996, Jubileumspris från tidskriften Nature 1994, Flormanska belöningen från Kungl. Vetenskapsakademien 1994 samt Insect Biochemistry Prize Patent avseende Cecropin A&B, 1982 och Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: aktier STEFAN L MARKLUND (se föregående sida) CHRISTOS SAMAKOVLIS Professor i utvecklingsbiologi, Stockholms universitet, Forskar runt molekylära mekanismer för utvecklingen av andningsorgan. Ph.D och EMBO Fellowship Junior Investigator Award SSF NFR särskild Forskartjänst Patent Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: aktier HANS WOLF-WATZ Professor i cell- och molekylärbiologi 1989, Umeå universitet. Studier rörande bakomliggande mekanismer till bakteriers sjukdomsframkallande förmåga, framför allt Yersinia. Ledamot, Kungl. Vetenskapsakademien (KVA), Medicine doktor Axel Hirschs pris, Karolinska Institutet The Shiply Award, Harvard Medical School, Boston, USA Senior individual grant SSF Svenska Läkaresällskapets Jubileumspris Jahres Stora Nordiska Pris Grundare av Symbicom AB Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: aktier Ledande befattningshavare SUNE ROSELL Verkställande direktör, anställd i Bolaget sedan Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: PIA KEYSER Projektledare, Fil. dr (molekylär biologi), anställd i Bolaget sedan Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: aktier BIRGITTA MARTIN Administrativ chef, anställd i Bolaget sedan Aktieinnehav i Innate Pharmaceuticals: aktier Revisorer URBAN ANDERSSON Revisor i Bolaget sedan Auktoriserad revisor vid Öhrlings PricewaterhouseCoopers i Umeå. LISELOTT STENUDD Revisorssuppleant, revisor vid Öhrlings Pricewaterhouse- Coopers i Stockholm.

14 14 innate pharmaceuticals ab Risker PRODUKTUTVECKLING, MYNDIGHETSGODKÄNNANDEN Innate Pharmaceuticals forskning befinner sig i det prekliniska stadiet vilket är en tidig fas i utvecklingen av ett nytt läkemedel. Även om substanserna hittills har klarat alla genomförda tester i den prekliniska processen finns det inga garantier för att den läkemedelskandidat som Innate Pharmaceuticals kommer att välja och pröva i kliniska studier uppnår avsedd klinisk effekt och erhåller erforderliga myndighetsgodkännanden. FINANSIERING, SAMARBETEN Det finns en risk att Bolaget i framtiden inte kan skaffa erforderligt kapital på de finansiella marknaderna för att driva ett eller flera projekt fram till dess att en partner tar över ansvaret för den fortsatta utvecklingen. För att minska riskerna avser Innate Pharmaceuticals att relativt tidigt söka partners som kan ta på sig hela eller delar av det finansiella ansvaret, framför allt då projekten kommer in i de mycket kostnadskrävande kliniska faserna. Innate Pharmaceuticals har redovisat förluster sedan starten år Förlusterna beror huvudsakligen på kostnaderna för forskning och utveckling, utan någon motsvarande intäkt. Förlusterna beräknas fortsätta under den kommande femårsperioden till dess att samarbetspartner i form av läkemedelsföretag kan ta på sig hela eller delar av det finansiella ansvaret för kostnadskrävande kliniska studier. Det finns dock inga garantier för att Bolaget lyckas etablera sådana partnerskap. KONKURRENS OCH IMMATERIELLA RÄTTIGHETER Innate Pharmaceuticals känner inte till något konkurrerande företag som arbetar med utveckling av virulensblockerande substanser. Detta innebär inte att Bolaget saknar eller kommer att sakna konkurrenter. Etablerade läkemedelsföretag är som regel mycket försiktiga med att offentliggöra prekliniska forskningsprogram. Det kan finnas företag som arbetar med likartad teknologi och målsättning. Det kan också finnas företag som försöker lösa problemet med resistenta bakterier utifrån ett annat vetenskapligt angreppssätt. Det finns inga garantier för att patentskydd för Bolagets befintliga eller nya produkter eller metodik kan erhållas eller framgångsrikt kan försvaras mot eventuella intrång. Det är Bolagets uppfattning att Bolagets patent och tekniska lösningar inte obehörigen inkräktar på andra immateriella rättigheter men det finns inga garantier för att tredje part inte kommer att väcka intrångstalan mot Bolaget. NYCKELPERSONER Innate Pharmaceuticals är beroende av att kunna rekrytera och behålla kvalificerad personal och nyckelpersoner. Bolaget har hittills inte haft några svårigheter att knyta kvalificerad personal till sig eller att samarbeta med forskargrupper vid universiteten. Det finns dock alltid en risk för att Bolagets nyckelpersoner slutar, vilket kan ha en negativ inverkan på Bolagets möjligheter att nå framgång. FRAMTIDSINRIKTAD INFORMATION I föreliggande årsberättelse framförs viss framtidsinriktad information rörande Innate Pharmaceuticals verksamhet. Denna information syftar till att underlätta bedömningen av Innate Pharmaceuticals och dess framtidsutsikter. Beskrivningarna är upprättade utifrån såväl externa källor som från Innate Pharmaceuticals egna bedömningar. Potentiella investerare uppmärksammas på att det är oundvikligt att bedömningar av detta slag och uttalanden om framtidsutsikter är förknippade med ett stort mått av osäkerhet som Innate Pharmaceuticals inte kan råda över. AKTIEMARKNADSRISK En potentiell investerare i Innate Pharmaceuticals bör vara medveten om att en investering i Innate Pharmaceuticals är förknippad med hög risk och att det inte finns några garantier för att aktiekursen kommer att ha en positiv utveckling.

15 innate pharmaceuticals ab 15

16 16 innate pharmaceuticals ab Förvaltningsberättelse INFORMATION OM VERKSAMHETEN Innate Pharmaceuticals affärsidé är att utveckla och kommersialisera antibakteriella läkemedel mot infektionssjukdomar som kan bli ett alternativ eller komplement till antibiotika. Målsättningen med de nya substanserna, virulensblockerande medel, är att de minskar risken för spridning av bakterier som är resistenta mot läkemedel. BAKGRUND Innate Pharmaceuticals har ännu inte haft några försäljningsintäkter och har alltsedan bildandet år 2000 redovisat förlust. Verksamheten har finansierats med ägarkapital samt forsknings- och utvecklingsbidrag från främst behovsmotiverade privata och offentliga forskningsfonder. Behovsmotiverade forskningsanslag, som erhållits bland annat från VINNOVA, EU:s ramprogram och Kempestiftelserna, har sökts i samarbete med olika forskargrupper och uppgår hittills till 33 miljoner kronor. Den första patentansökan som lägger grunden för Innate Pharmaceuticals forskning inlämnades av Bolaget År 2003 tillfördes Bolaget kapital genom en nyemission för att möjliggöra fortsatt utveckling och forskning av de läkemedelskandidater som tagits fram. VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET Ett mycket stort intresse visades för den nyemission som bolaget genomförde i juni månad med företräde för bolagets aktieägare. Nyemissionen övertecknades, vilket innebär att bolaget tillförts knappt 35 miljoner kronor efter avdrag för emissionskostnader. Efter avslutad nyemission är Affärsstrategerna största ägare med ett innehav om cirka 30 procent av kapital och röster. Styrelsen förstärktes med ny ordförande Peter Sjöstrand, samt Hans Sievertsson och Kjell Strandberg. Djurexperiment har visat att en av Bolagets virulensblockerare skyddar möss från infektion med Yersinia pseudotuberculosis, en bakterie som är sjukdomsframkallande också hos människor. Resultaten har därför högt prediktivt värde när det gäller att bedöma om Bolagets virulensblockerare kan utvecklas till potentiellt viktiga medel mot bakteriella infektioner hos människa. FORTSATT UTVECKLING Nästa steg i utvecklingsprogrammet är att välja en läkemedelskandidat som sedan ska användas för att påvisa effekt hos människa. Genom nyemissionen år 2005 tillfördes Bolaget huvuddelen av det kapital som krävs för att driva pågående utvecklingsprojekt under ytterligare fem år. Under denna period räknar Bolaget med att välja en läkemedelskandidat som ska användas för att kunna genomföra en Fas I-studie på friska försökspersoner. Val av läkemedelskandidat och start av Fas I-studien beräknas löpa under en månaders period. Därefter räknar Innate Pharmaceuticals med att genomföra en begränsad Fas II-studie som visar läkemedelskandidatens effekt på patienter. Denna studie beräknas löpa under en månaders period. Virulensblockerande medel har inte tidigare prövats på människa varför dessa studier är av central betydelse för att utveckla det fortsatta kliniska programmet. De kommer också att visa på möjligheterna att utveckla ytterligare ett antal virulensblockerare mot olika bakteriella sjukdomar. Studierna är också väsentliga för att höja värdet på projektet inför förhandlingar om samarbets- och licensavtal med läkemedelsföretag. Innate Pharmaceuticals har redan börjat söka en samarbetspartner. Avsikten med en sådan partner, sannolikt ett internationellt läkemedelsbolag, är att samarbetspartnern ska ansvara för de fortsatta kliniska studierna, registrering, tillverkning och marknadsföring av det godkända läkemedlet. Bolaget räknar med att ha ingått avtal om partnerskap inom den närmaste femårsperioden. Genom den nyligen genomförda kapitalanskaffningen kan också Innate Pharmaceuticals driva andra projekt som syftar till läkemedel mot ett brett spektrum av bakteriella infektionssjukdomar samt att stärka Bolagets ledningsorganisation och patentportfölj. FORTSATT FINANSIERING Innate Pharmaceuticals strategi är att basera läkemedelsforskningen på samarbete med internationellt ledande kreativa forskargrupper. Nya framgångsvägar för företag att utveckla forskningsintensiva produkter har öppnats under de senaste åren. Privata och offentliga forskningsfonder har bildat så kallade behovsmotiverade program. De har som mål att finansiera behovsmotiverad forskning för industriell tillväxt inom områden med stor samhällsbehov. Bill och Melinda Gates stiftelse har initierat programmet Grand Challenges in Global Health, EU:s ramprogram är andra exempel och i Sverige utvecklar Vinnova och Stiftelsen för Strategisk Forskning behovsmotiverade program. Forskningsanslagen går som regel till forskargrupper inom universitet och högskolor. Ett krav är att det måste finnas en kommersiell partner som kan göra det troligt att forskningen leder till produkter. De behovsmotiverade forskningsanslagen är så konstruerade att både industrin och forskargrupperna har intresse av att projektplanen följs. I annat fall uteblir det ekonomiska stödet från anslagsgivarna. Fördelen för företaget är således att anslagen kan fungera som målstyrningsinstrument. Forskargrupperna vinner på att anslagen öppnar

17 innate pharmaceuticals ab 17 nya möjligheter att anställa forskare och att investera i dyrbar utrustning utöver vad som är möjligt med traditionella anslag för vetenskaplig forskning. Innate Pharmaceuticals har tagit fasta på dessa nya möjligheter vilket har varit mycket framgångsrikt. Bolaget har lyckats bygga upp ett omfattande internationellt nätverk av olika forskargrupper. De hittills beviljade anslagen för behovsmotiverad forskning är på sammanlagt 33 miljoner kronor. Det rör sig om mycket omfattande ansökningsförfaranden och det brukar ta ett år eller mer innan resultatet meddelas. RESULTAT OCH STÄLLNING Resultat för perioden uppgick till -5,8 Mkr (-2,7 Mkr). Intäkter i form av forskningsbidrag uppgick under perioden till 1,0 Mkr (1,3 Mkr). Under det gångna verksamhetsåret har bolaget utökat antalet nyckelpersoner och aktiviteten i projektverksamheten. Likvida medel uppgick vid periodens utgång till 37,6 Mkr (8,6 Mkr). Soliditeten uppgick till 92 % (69 %). ÄGARE Aktiekapitalet i bolaget uppgår efter nyemissionen till kronor fördelade på aktier. Aktieägandet fördelas på de största ägarna enligt nedanstående förteckning. Namn Antal aktier Andel Affärsstrategerna ,26 % Länsförsäkringar Västerbotten ,21 % Östersjöstiftelsen ,67 % Sune Rosell med familj ,43 % Staffan Normark ,39 % Stefan Marklund ,78 % Hans Wolf-Watz ,52 % Dan Hultmark ,50 % Övriga aktieägare ,24 % Totala antalet aktier ,00 % NOTERING PÅ AKTIETORGET Bolaget är sedan den 12 februari 2004 noterat på Aktietorget som är en av Finansinspektionen auktoriserad marknadsplats. Aktiekursen per den 30 juni 2005 var 4,20 kronor. Antalet registrerade aktier uppgick på bokslutsdagen till vilket ger ett börsvärde på 28,2 miljoner kronor. Efter nyemissionen som registrerades hos Bolagsverket den 7 juli 2005 uppgår antalet aktier till vilket med bokslutsdagens aktiekurs ger ett börsvärde på 98,7 miljoner kronor. Kronor Grafen har justerats för split Antal

18 18 innate pharmaceuticals ab Nyckeltal 2004/ /2004 Rörelsens intäkter (tkr) Rörelseresultat (tkr) Resultat efter finansiella poster (tkr) Justerat eget kapital (tkr) Balansomslutning (tkr) Soliditet (%) 92,6 69,0 Andelen riskbärande kapital (%) Skuldsättningsgrad (ggr) 0,1 0,4 Antal anställda (st) 7 6 Resultat / aktie (kr) -0,87-0,52 JEK / aktie (kr) 1,50 0,93 Likvida medel / aktie (kr) 1,60 1,28 Kassaflöde /aktie (kr) -0,80-0,35 P/E Neg Neg Beräkningsgrunder 2004/ /2004 Kassaflöde från löpande verksamheten Antal emitterade aktier på bokslutsdagen Genomsnittligt antal aktier (vägt genomsnitt) Börskurs 4,20 9,15 Förslag till behandling av förlust Styrelsen och verkställande direktören föreslår att den ansamlade förlusten, kr, avräknas mot överkursfonden Resultaträkning Not Rörelsens intäkter m m Övriga rörelseintäkter Summa intäkter m m Rörelsens kostnader Övriga externa kostnader Personalkostnader 4, Avskrivningar av materiella anläggningstillgångar Summa rörelsens kostnader Rörelseresultat Resultat från finansiella investeringar Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter Räntekostnader och liknande resultatposter Summa resultat från finansiella investeringar Resultat efter finansiella poster Årets förlust Balansräkning Not TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Inventarier, och maskiner Summa anläggningstillgångar OMSÄTTNINGSTILLGÅNGAR Kortfristiga fordringar Aktuella skattefordringar 2 - Övriga kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kortfristiga placeringar Övriga kortfristiga placeringar Kassa och bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital 11 Bundet eget kapital Aktiekapital Pågående nyemission Överkursfond Fritt eget kapital Ansamlad förlust Årets förlust Summa eget kapital Långfristiga skulder 12 Skulder till kreditinstitut Skulder till aktieägare Summa långfristiga skulder Kortfristiga skulder Leverantörsskulder Övriga kortfristiga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter Ansvarsförbindelser

19 innate pharmaceuticals ab 19 Förändringar i eget kapital Not Aktiekapital Överkursfond Fritt eget kapital Summa eget kapital Ingående balans Årets resultat 2002/ Eget kapital Nyemission okt Fondemission okt Nyemission feb Årets resultat Eget kapital Resultatdisposition Nyemission juni Årets resultat Eget kapital Kassaflödesanalys Den löpande verksamheten Rörelseresultat före finansiella poster Avskrivningar Erhållen ränta Erlagd ränta Förändring övriga kortfristiga fordringar Förändring leverantörsskulder Förändring övriga kortfristiga rörelseskulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Investeringsverksamheten Investeringar i materiella anläggningstillgångar Kassaflöde från investeringsverksamheten Finansieringsverksamheten Nyemission Amortering av skuld Kassaflöde från finansieringsverksamheten Årets kassaflöde Likvida medel vid årets början Likvida medel vid årets slut Noter NOT 1 REDOVISNINGS- OCH VÄRDERINGSPRINCIPER Årsredovisningen har upprättats enligt Årsredovisningslagen och Redovisningsrådets rekommendationer och uttalanden. Redovisningsprinciperna är oförändrade mot föregående år. Fordringar Fordringar upptas till det belopp, som efter individuell bedömning beräknas bli betalt. Intäkter Försäljning av varor redovisas vid leverans av produkter till kunden, i enlighet med försäljningsvillkoren. Försäljning redovisas netto efter moms, rabatter och kursdifferenser vid försäljning i utländsk valuta. Inkomstskatter Redovisade inkomstskatter innefattar skatt som skall betalas eller erhållas avseende aktuellt år, justeringar avseende tidigare års aktuella skatt, förändringar i uppskjuten skatt samt eventuell andel i intressebolags skatt. Bolaget har ännu inte redovisat skattepliktiga vinster varför någon skattekostnad ännu inte uppstått. Uppskjuten skatt beräknas enligt balansräkningsmetoden på alla temporära skillnader som uppkommer mellan redovisade och skattemässiga värden på tillgångar och skulder. Några temporära skillnader har dock inte identifierats förutom det skattemässiga underskottet. Uppskjuten skattefordran avseende underskottsavdrag eller andra framtida skattemässiga avdrag redovisas i den utsträckning det är sannolikt att avdraget kan avräknas mot överskott vid framtida beskattning. Avdragsgilla skillnader för vilka uppskjuten skattefordran ej redovisas Underskottsavdrag Materiella anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar redovisas till anskaffningsvärde minskat med avskrivningar. Utgifter för förbättringar av tillgångars prestanda, utöver ursprunglig nivå, ökar tillgångens redovisade värde. Utgifter för reparation och underhåll redovisas som kostnader. Samtliga lånekostnader redovisas som kostnader. Materiella anläggningstillgångar skrivs av systematiskt över tillgångens bedömda nyttjandeperiod. När tillgångarnas avskrivningsbara belopp fastställs, beaktas i förekommande fall tillgångens restvärde. Linjär avskrivningsmetod används för samtliga typer av materiella tillgångar. Följande avskrivningstider tillämpas: Maskiner och andra tekniska anläggningar Inventarier 5 år 5 år I de fall en tillgångs redovisade värde överstiger dess beräknade återvinningsvärde skrivs tillgången omedelbart ner till sitt återvinningsvärde.

20 20 innate pharmaceuticals ab Immateriella tillgångar FORSKNING OCH UTVECKLING Utgifter för forskning kostnadsförs omedelbart. Utgifter avseende utvecklingsprojekt (hänförliga till konstruktion och test av nya eller förbättrade produkter) balanseras som immateriella tillgångar i den omfattning som dessa utgifter förväntas generera framtida ekonomiska fördelar, och dessa ekonomiska fördelar kan beräknas. Övriga utvecklingsutgifter kostnadsförs i takt med att de uppkommer. Statliga stöd Statliga stöd redovisas till verkligt värde när det finns rimlig säkerhet att stödet kommer att erhållas och att bolaget kommer att uppfylla alla därmed sammanhängande villkor. Statligt stöd som hänför sig till kostnader skjuts upp och intäktsförs i den period då de kostnader uppkommer som det statliga stödet är avsett att kompensera. Statliga stöd för anskaffning av materiella anläggningstillgångar reducerar tillgångens redovisade värde. Finansiella instrument Finansiella instrument som redovisas i balansräkningen inkluderar värdepapper och fordringar. Bolagets kortfristiga innehav, som främst består av fondandelar och företagscertifikat, redovisas till det lägre av anskaffningsvärde och marknadsvärde (noterad köpkurs vid börsens stängning) på balansdagen. Vid värderingen tillämpas denna princip på portföljen som helhet, vilket innebär att orealiserade förluster avräknas mot orealiserade vinster. Alla transaktioner med värdepapper redovisas på likviddagen. Kassaflödesanalys Kassaflödesanalysen upprättas enligt s k indirekt metod. Det redovisade kassaflödet omfattar endast transaktioner som medför in- och utbetalningar. Kassaflödet redovisas uppdelat på den löpande verksamheten investeringsverksamheten och finansieringsverksamheten. Som likvida medel klassificeras, förutom kassa- och banktillgodohavanden, kortfristiga finansiella placeringar som dels är utsatta för endast obetydlig risk för värdefluktationer, dels handlas på en öppen marknad till kända belopp eller har kortare återstående löptid än tre månader från anskaffningstidpunkten. NOT 2 INTÄKTERNAS FÖRDELNING I övriga intäkter ingår intäkter från: Erhållna bidrag Royalty, licenser, mm 1 - Summa NOT 3 ERSÄTTNING TILL REVISORERNA Bland övriga externa kostnader ingår arvoden till bolagets revisionsbyrå för: Revisionsuppdrag Andra uppdrag Summa NOT 4 ERSÄTTNINGAR TILL LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE Avgångsvederlag Med verkställande direktören och övriga ledande befattningshavare finns inga avtal träffade om avgångsvederlag. Ersättningar Till styrelsens ordförande och ledamöter utgår arvode enligt bolagsstämmans beslut. Ersättning till verkställande direktören utgörs av grundlön. Ersättningar till styrelsen och verkställande direktören har under året utbetalats till Sune Rosell, verkställande direktör: lön 550 tkr. Peter Sjöstrand, ordförande: arvode 100 tkr. Övriga ledamöter: arvode 210 tkr. Pensioner Det finns inga åtaganden om pensioner till styrelsen eller verkställande direktören. Optioner Fem större aktieägare i Innate Pharmaceuticals, av vilka två också är styrelseledamöter i Bolaget, har utfärdat köpoptioner till fyra styrelseledamöter jämte ytterligare en nyckelperson i Bolaget. Avtalen ger innehavarna av optionerna rätt att förvärva sammanlagt aktier under perioden 1 maj april 2012 till en kurs om 20 kronor (före företrädesemissionen). Peter Sjöstrand har därvid förvärvat optioner, Hans Sievertsson optioner, Kjell Strandberg optioner, Lars Stenlund optioner samt Mikael Elofsson optioner. NOT 5 MEDELANTAL ANSTÄLLDA, LÖNER, ANDRA ERSÄTTNINGAR OCH SOCIALA AVGIFTER Medelantalet anställda, med fördelning på kvinnor och män har uppgått till Kvinnor 3 4 Män 4 2 Totalt 7 6 Löner och ersättningar har uppgått till Styrelsen och verkställande direktören Övriga anställda Totala löner och ersättningar Sociala avgifter enligt lag och avtal Pensionskostnader (varav för styrelse och verkställande direktör 0 kr (0kr)) Totala löner, ersättningar, sociala avgifter och pensionskostnader

21 innate pharmaceuticals ab 21 NOT 6 FORSKNINGS- OCH UTVECKLINGSARBETEN Årets kostnad för Forsknings- och utvecklingsarbeten uppgår till (2 215). Inga utgifter för Forsknings- och utvecklingsarbeten har balanserats. NOT 7 ÖVRIGA RÄNTEINTÄKTER OCH LIKNANDE RESULTATPOSTER Ränteintäkter 1 21 Realisationsresultat vid försäljningar Summa NOT 8 INVENTARIER OCH MASKINER Ingående anskaffningsvärden Årets förändringar Inköp Årets statliga stöd Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar Årets förändringar Avskrivningar Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående restvärde enligt plan NOT 9 FÖRUTBETALDA KOSTNADER OCH UPPLUPNA INTÄKTER Förutbetalda hyror Upplupna ränteintäkter - 19 Summa NOT 10 KORTFRISTIGA PLACERINGAR Redovisat värde, totalt Varav noterade aktier och andelar: Redovisat värde Börsvärde eller motsvarande Aktiernas nominella värde är 0,1 kr. Varje aktie berättigar till en röst på bolagsstämman och samtliga aktier har lika andel i bolagets tillgångar och vinst. Nyemissionen pågick vid räkenskapsårets slut och registrerades hos Bolagsverket den 7 juli. Samtliga aktier är fullt betalda. NOT 12 LÅNGFRISTIGA SKULDER Skulder till kreditinstitut Skulder som förfaller 1 till 5 år från balansdagen Skuld till aktieägare Summa NOT 13 UPPLUPNA KOSTNADER OCH FÖRUTBETALDA INTÄKTER Upplupna semesterlöner Upplupna sociala avgifter Förutbetalda intäkter Övriga poster Summa NOT 14 STÄLLDA SÄKERHETER För egna avsättningar och skulder Avseende Skulder till kreditinstitut Företagsinteckningar Summa ställda säkerheter NOT 15 ANSVARSFÖRBINDELSER Eventualskulder Villkorslån Nutek Summa ansvarsförbindelser Utöver ovan angivna ansvarsförbindelser finns två åtaganden avseende förvärv av två substanser där köpeskillingen skall erläggas i form av royalty uppgående till 2 % av intäkterna, dock maximalt till 3+3 mkr. NOT 11 EGET KAPITAL Specifikation över förändringar i eget kapital återfinns i rapporten Förändringar i eget kapital. AKTIER Antal Nyemission Fondemission Split 10: Nyemission Antal Nyemission Antal

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006 Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006 Resultat efter finansiella poster uppgick till 7,2 Mkr (f.å. 5,8 Mkr) Intäkterna uppgick till 1,7 Mkr (1,0 Mkr) Resultat per aktie

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning.

Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. COT Clean Oil Technology AB (publ), org nr 5565985362 Årsredovisning för räkenskapsåret 2007 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 1

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2007-07-01 2007-09-30 1(11) Delåret juli 2007 - september 2007 i sammandrag Den kliniska studien på Bolagets nasala influensavaccin kontrakteras

Läs mer

Årsredovisning. Kontigo Care AB 556956-2795. Räkenskapsåret 2013-12-20-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning. Kontigo Care AB 556956-2795. Räkenskapsåret 2013-12-20-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning Kontigo Care AB Räkenskapsåret 2013-12-20 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda panter och ansvarsförbindelser 5 Noter 6-9 Underskrifter

Läs mer

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2007 juni 2008

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2007 juni 2008 Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2007 juni 2008 Resultat efter finansiella poster uppgick till 6,3 Mkr (f.å. 6,0 Mkr) Intäkterna uppgick till 1,8 Mkr (2,5 Mkr) Resultat per aktie

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G och K O N C E R N R E D O V I S N I N G för Easyfill AB (publ) Org.nr. Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2007-01-01-2007-12-31.

ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2007-01-01-2007-12-31. Glass Safe Sweden AB (publ.) 5565557-8142 ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2007-01-01-2007-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen och verkställande direktören för Glass Safe Sweden AB (publ),, får härmed

Läs mer

QBank. Årsredovisning 2014. QBNK Holding AB (publ) 556958-2439. För räkenskapsåret 2014-01-13-2014-12-31

QBank. Årsredovisning 2014. QBNK Holding AB (publ) 556958-2439. För räkenskapsåret 2014-01-13-2014-12-31 QBank Årsredovisning 2014 QBNK Holding AB (publ) 556958-2439 För räkenskapsåret 2014-01-13 - QBNK Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 september 2001 Wihlborgs förvärvar Postfastigheter AB Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza Utvecklingen under tredje

Läs mer

Kvartalsrapport 2014-01-01 till 2014-03-31

Kvartalsrapport 2014-01-01 till 2014-03-31 Kvartalsrapport 2014-01-01 till 2014-03-31 Sammanfattning av kvartalsrapport Första kvartalet 2014-01-01 till 2014-03-31 Nettoomsättningen uppgick till 1 609 979 SEK (1 422 064). Resultatet efter finansiella

Läs mer

Januari december 2011 Nettoomsättningen uppgick till 32 tkr (15 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -5 138 tkr (-4 721 tkr)

Januari december 2011 Nettoomsättningen uppgick till 32 tkr (15 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -5 138 tkr (-4 721 tkr) Challenger Mobile AB (publ) Org nr 556671-3607 Isafjordsgatan39 B SE-164 40 Kista Tel 0722-458 458 www.challengermobile.com info@challengermobile.com Januari december 2011 Nettoomsättningen uppgick till

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2006-05-01-2007-04-30

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2006-05-01-2007-04-30 Oasmia Pharmaceutical AB (publ) Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2006-05-01-2007-04-30 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - Förvaltningsberättelse

Läs mer

Delårsrapport för tiden 2015-01-01 till 2015-09-30

Delårsrapport för tiden 2015-01-01 till 2015-09-30 Delårsrapport för tiden 2015-01-01 till 2015-09-30 Perioden i sammandrag: Nettoomsättning uppgick till 174 tsek. Resultatet efter finansiella poster uppgick till -1 404 tkr. Resultaten per aktie uppgick

Läs mer

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615 MVV International Aktiebolag ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009-01-01-2009-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för MVV International Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (16) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget ingår i koncernen Active Invest Sweden AB, org nr: 556624-3886 med säte i Stockholm. Bolaget bedriver tillverkning av limfog, möbelkomponenter

Läs mer

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Innehåll Förvaltningsberättelse Sid 4 Flerårsöversikt Sid 5 Förslag till vinstdisposition Sid 5 Resultaträkning Sid 5 Balansräkning tillgångar Sid 6 Balansräkning

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2010 09 01-2011 08 31.

Styrelsen och verkställande direktören får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2010 09 01-2011 08 31. Årsredovisning för CWS Comfort Window System AB (publ) Styrelsen och verkställande direktören får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2010 09 01-2011 08 31. Innehållsförteckning

Läs mer

Årsredovisning. IES Internet Express Scandinavia AB (Publ)

Årsredovisning. IES Internet Express Scandinavia AB (Publ) Årsredovisning för IES Internet Express Scandinavia AB (Publ) 556559-1210 Räkenskapsåret 2010 Org.nr 556559-1210 2 (12) Styrelsen och verkställande direktören för IES Internet Express Scandinavia AB (Publ)

Läs mer

Stormfågeln AB (publ) org.nr. 556609-2762 1(5)

Stormfågeln AB (publ) org.nr. 556609-2762 1(5) org.nr. 556609-2762 1(5) Bokslutskommuniké, januari december 2009 Sammanfattning 2009 Bolagets huvudsakliga investeringar har gjorts i patent och prototypbåten. Bolagets kapital används huvudsakligen för

Läs mer

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stockholm 2011-11-29 Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stureguld AB (publ) lämnade den 27 oktober

Läs mer

org. nr: 556677-9871 Årsredovisning

org. nr: 556677-9871 Årsredovisning org. nr: 556677-9871 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Medfield Diagnostics AB Org nr 556677-9871 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 1 - förslag till vinstdisposition

Läs mer

Delårsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30. Clinical Laserthermia Systems AB (publ) 556705-8903

Delårsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30. Clinical Laserthermia Systems AB (publ) 556705-8903 Delårsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30 Clinical Laserthermia Systems AB (publ) 556705-8903 Sammanfattning av delårsrapport Första nio månaderna (2012-01-01 2012-09-30) Nettoomsättning/bidrag uppgick

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2011 Årsredovisning för BTH Bygg AB 556447-6140 Styrelsen och verkställande direktören för BTH BYGG AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

Förstärkt försäljningsorganisation. Positiv studie om prostatacancer.

Förstärkt försäljningsorganisation. Positiv studie om prostatacancer. Förstärkt försäljningsorganisation. Positiv studie om prostatacancer. Finansiell utveckling Första kvartalet Nettoomsättning: 1 837 (2 557) TSEK Resultatet efter finansiella poster: -1 728 (-46) TSEK Resultatet

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning

Årsredovisning och koncernredovisning Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Styrelsen för Dataföreningen i Sverige avger härmed följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Med Bolaget eller Hamlet Pharma menas Hamlet Pharma AB med organisationsnummer 556568-8958

Med Bolaget eller Hamlet Pharma menas Hamlet Pharma AB med organisationsnummer 556568-8958 Q1 Delårsrapport juli september 2015 Med Bolaget eller Hamlet Pharma menas Hamlet Pharma AB med organisationsnummer 556568-8958 Sammanfattning av delårsrapport Första kvartalet (2015-07-01 2015-09-30)

Läs mer

Årsredovisning för. Spaljisten AB 556190-7709. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning för. Spaljisten AB 556190-7709. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning för Spaljisten AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för. Sealwacs AB 556890-8486. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Årsredovisning för. Sealwacs AB 556890-8486. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Årsredovisning för Sealwacs AB Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Sealwacs AB 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Sealwacs AB, får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten Bolaget

Läs mer

Kvartalsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30. PharmaLundensis AB (publ) 556708-8074

Kvartalsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30. PharmaLundensis AB (publ) 556708-8074 Kvartalsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30 PharmaLundensis AB (publ) 556708-8074 Sammanfattning 2012-01-01 2012-09-30 (9 månader) Nettoomsättningen uppgick till 52 676 SEK (0). Resultatet efter finansiella

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Technology Nexus AB (publ) Org nr 556410-9758. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Technology Nexus AB (publ) Org nr 556410-9758. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Technology Nexus AB (publ) får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Delårsrapport, period 2014-01-01 2014-09-30. Första nio månaderna Januari September 2014

Delårsrapport, period 2014-01-01 2014-09-30. Första nio månaderna Januari September 2014 Framåtblick Finansiell utveckling Tredje kvartalet Juli September 2014 Nettoomsättning: 2 227 (1 879) TSEK Resultatet efter finansiella poster: -2 493 (-1 734) TSEK Resultatet per aktie*: -0,52 (-0,66)

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag. Förvaltningsberättelse

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag. Förvaltningsberättelse Föreningen s Servicebolag Aktiebolag Org nr 556507-5487 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgifter

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till 20 tkr (25 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -3 540 tkr (-3 563tkr)

Nettoomsättningen uppgick till 20 tkr (25 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -3 540 tkr (-3 563tkr) Challenger Mobile AB (publ) Org. nr 556671-3607 Isafjordsgatan39 B SE-164 40 Kista Tel 0722-458 458 www.challengermobile.com info@challengermobile.com Januari september 2012 Nettoomsättningen uppgick till

Läs mer

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154 Årsredovisning för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB Styrelsen och verkställande direktören för N.P. Nilssons Trävaru AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. Motion Display Scandinavia AB org nr 556682-8231. Delårsrapport för perioden januari 2015 mars 2015

DELÅRSRAPPORT. Motion Display Scandinavia AB org nr 556682-8231. Delårsrapport för perioden januari 2015 mars 2015 DELÅRSRAPPORT Motion Display Scandinavia AB org nr 556682-8231 Delårsrapport för perioden januari 2015 mars 2015 FÖRSTA KVARTALET 2015 (JANUARI MARS) Nettoomsättningen för första kvartalet uppgick till

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Org nr 556008-2231, får härmed avge. Årsredovsning. och koncernredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Org nr 556008-2231, får härmed avge. Årsredovsning. och koncernredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Org nr 556008-2231, får härmed avge Årsredovsning och koncernredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2014 Innehåll:

Läs mer

Dignitana AB publ 556730-5346. DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 juni 2010

Dignitana AB publ 556730-5346. DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 juni 2010 DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 juni 2010 Resultat och ställning Delårsrapport i sammandrag ( belopp inom parantes motsvarande period 2009 ) Omsättning under perioden 2096 tkr (577 tkr) Resultat efter finansiella

Läs mer

Delårsrapport 2015-01-01 2015-09-30. Follicum AB 556851-4532

Delårsrapport 2015-01-01 2015-09-30. Follicum AB 556851-4532 Delårsrapport 2015-01-01 2015-09-30 Follicum AB 556851-4532 Sammanfattning av delårsrapport Första nio månaderna (2015-01-01 2015-09-30) Övriga rörelseintäkter uppgick till 394 TSEK (1 868 TSEK). Resultatet

Läs mer

Delårsrapport. 1 januari - 31 mars 2016

Delårsrapport. 1 januari - 31 mars 2016 Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2016 DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI - 31 MARS 2016 Nettoomsättningen under perioden uppgick till 409,1 KSEK (484,8 KSEK helåret 2015). Resultatet efter skatt under perioden uppgick

Läs mer

Dignitana AB publ 556730-5346. Bokslutskommuniké januari december 2009

Dignitana AB publ 556730-5346. Bokslutskommuniké januari december 2009 Bokslutskommuniké januari december 2009 Resultat och ställning 2009 i sammandrag ( belopp inom parantes motsvarande period 2008 ) Omsättning under perioden 1 924 tkr (2 104) tkr Resultat efter finansiella

Läs mer

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ)

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ) Kvartalsrapport Q2-2014 Holding AB (publ) (556958-2439) Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Bolaget är specialiserat på

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. JonDeTech AB Org.nr 556750-1787. för räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31

ÅRSREDOVISNING. JonDeTech AB Org.nr 556750-1787. för räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 ÅRSREDOVISNING JonDeTech AB Org.nr för räkenskapsåret Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot intygar härmed att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer med originalet, samt att resultat-

Läs mer

Årsredovisning. Kommersiella Fastigheter Holding III Grön AB

Årsredovisning. Kommersiella Fastigheter Holding III Grön AB Årsredovisning för Kommersiella Fastigheter Holding III Grön AB 556694-6215 Räkenskapsåret 2015 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 6 1

Läs mer

Kvartalsrapport Q1 för 2016

Kvartalsrapport Q1 för 2016 Kvartalsrapport Q1 för 2016 Invent Medic Sweden AB (publ) 556682-1046 Styrelsen och verkställande direktören avger följande redovisning för Q1 2016. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp

Läs mer

CoolGuard. Delårsrapport, andra tertialet 2005. Omsättningen för perioden uppgick till 4 867 (998) ksek

CoolGuard. Delårsrapport, andra tertialet 2005. Omsättningen för perioden uppgick till 4 867 (998) ksek CoolGuard Delårsrapport, andra tertialet 2005 Omsättningen för perioden uppgick till 4 867 (998) ksek Omsättningen under årets åtta första månader var 9 676 (2 415) ksek Rörelseresultatet för perioden

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (16) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Ekeforshus AB har under 2014 namnändrat till. bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av monteringsfärdiga trähus. Företagets huvudkontor

Läs mer

Halvårsrapport 1 september, 2002 28 februari, 2003 för AB CF BERG & CO (publ)

Halvårsrapport 1 september, 2002 28 februari, 2003 för AB CF BERG & CO (publ) Sida 1(4) Halvårsrapport 1 september, 2002 28 februari, 2003 för AB CF BERG & CO (publ) Sammanfattning Nettoomsättningen uppgick till 153,7 (129,4) mkr, rörelseresultatet blev 2,4 (0,2) mkr vilket gav

Läs mer

Follicum AB 556851-4532 www.follicum.se DELÅRSRAPPORT 2016-01-01 2016-03-31

Follicum AB 556851-4532 www.follicum.se DELÅRSRAPPORT 2016-01-01 2016-03-31 Follicum AB 556851-4532 www.follicum.se DELÅRSRAPPORT 2016-01-01 2016-03-31 Sammanfattning av delårsrapport Första kvartalet (2016-01-01 2016-03-31) Övriga rörelseintäkter uppgick till 0 TSEK (0 TSEK).

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Equity Dynamics AB (publ) får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2007 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI JUNI 2013 Lucent Oil AB (publ)

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI JUNI 2013 Lucent Oil AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI JUNI 2013 Lucent Oil AB (publ) Perioden januari - juni 2013 i sammandrag Koncernen Nettoomsättning uppgick till 5 647 (6 127) tkr Resultat före avskrivningar uppgick

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2010-01-01-2010-12-31. för. GEMA INDUSTRI AB (publ) Reg nr 556530-0612. Årsredovisningen omfattar

ÅRSREDOVISNING 2010-01-01-2010-12-31. för. GEMA INDUSTRI AB (publ) Reg nr 556530-0612. Årsredovisningen omfattar ÅRSREDOVISNING 2010-01-01-2010-12-31 för GEMA INDUSTRI AB (publ) Reg nr 556530-0612 Årsredovisningen omfattar Sid - förvaltningsberättelse 1-2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4-6 - finansieringsanalys

Läs mer

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002 PRESSMEDDELANDE 1 (12) Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002 Koncernens omsättning steg med 21 procent till MSEK 492,7 (408,5). Resultatet före skatt förbättrades kraftigt under andra kvartalet

Läs mer

Ett positivt resultat för Q1 bekräftar att koncernen är på rätt väg. Delårsrapport januari-mars 2016 för VA Automotive i Hässleholm AB (publ)

Ett positivt resultat för Q1 bekräftar att koncernen är på rätt väg. Delårsrapport januari-mars 2016 för VA Automotive i Hässleholm AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2016 för VA Automotive i Hässleholm AB (publ) (Org.Nr. 556767-9625) Ett positivt resultat för Q1 bekräftar att koncernen är på rätt väg www.va-automotive.com (ORGANISATIONSNUMMER

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr 556782-6747

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr 556782-6747 ÅRSREDOVISNING för SingöAffären AB (publ.) Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för SingöAffären AB för perioden 1 maj 2011-30 april 2012. 1 av 8 Styrelsen och

Läs mer

HÄNDELSER INTRÄFFADE EFTER PERIODENS SLUT

HÄNDELSER INTRÄFFADE EFTER PERIODENS SLUT Delårsrapport januari - september 2003 Optoventkoncernen Optovent AB (publ) är ett medicintekniskt företag, vars affärsidé är att utveckla och marknadsföra innovativa system och teknikplattformar för säker

Läs mer

Delårsrapport jan-mar 2008

Delårsrapport jan-mar 2008 Delårsrapport jan-mar 2008 Resultat efter finansnetto 2,7 mkr (3,4 mkr) Nettoomsättning ökade med 53% till 32,3 mkr (21,2 mkr) Vinst per aktie 0,56 kr (0,69 kr) Repetitiva intäkter* fördubblade, utgjorde

Läs mer

Leox Holding AB (publ.), Org. Nr 556687-1553 (NGM: LEOX MTF) Delårsrapport, 1 januari - 30 juni 2012

Leox Holding AB (publ.), Org. Nr 556687-1553 (NGM: LEOX MTF) Delårsrapport, 1 januari - 30 juni 2012 Leox Holding AB (publ.), Org. Nr 556687-1553 (NGM: LEOX MTF) Delårsrapport, 1 januari - 30 juni 2012 Händelser i koncernen under perioden - Förvärv av försäkringsmäkleriet Fakta Finans i Sverige AB har

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 Årsredovisning 2013/2014 Nätraälven högst i Sverige! (Sommarjobbaren Veronica Norberg på Kebnekaises topp sommaren 2014) Nätraälvens Virkesförsäljningsförening ÅRSREDOVISNING 2008/2009 1 (12) Styrelsen

Läs mer

LESSSEAMLESSSEAMLESSSEAMLESSSEAM

LESSSEAMLESSSEAMLESSSEAMLESSSEAM LESSSEAMLESSSEAMLESSSEAMLESSSEAM Delårsrapport jan-mar 2010. SEAMLESS distribution AB (publ), Dalagatan 100, 113 43 Stockholm, Sverige 1 2 SEAMLESS distribution AB (publ), Dalagatan 100, 113 43 Stockholm,

Läs mer

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb Årsredovisning för Höllvikens Boxningsklubb 847000-4337 Räkenskapsåret 2013 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 1 (8) Styrelsen för

Läs mer

Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613

Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613 Kommentarer till verksamheten. Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 januari - 31 december 2005 (jämförelesesiffor 2004 avser Emitor AB) Kommentarer till verksamheten. Finansiell

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 1(19) Göteborgs Curlingklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Kävlinge Golfklubb avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Halvårsrapport Januari juni 2013

Halvårsrapport Januari juni 2013 Halvårsrapport Januari juni 2013 Period 1 april 30 juni 2013 Nettoomsättningen uppgår till 76 309 (44 394) kkr motsvarande en tillväxt om 72 %. Tillväxten exklusive förvärvade enheter uppgår till 14 %

Läs mer

Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014

Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Detta dokument utgör ett tillägg till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) ( Bolaget ) grundprospekt

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Fastigheter i Nybro AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

HÖVDING DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3, MARS MAJ 2014/2015

HÖVDING DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3, MARS MAJ 2014/2015 HÖVDING DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3, MARS MAJ 2014/2015 ÖKANDE FÖRSÄLJNING PÅ NYCKELMARKNADER HÖVDING UTSEDD TILL BRA VAL AV FOLKSAM FINANSIELLT RESULTAT Nettoomsättningen ökade till 4 668 (2 425) TSEK EBITDA

Läs mer

org.nr. 769623-3357 Fastställelseintyg

org.nr. 769623-3357 Fastställelseintyg Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Stenkyrkafiber ekonomisk förening intygar, dels att denna kopia av årsredovisningen stämmer överens med originalet, dels att resultaträkningen och balansräkningen

Läs mer

Delårsrapport Q2-2015

Delårsrapport Q2-2015 Delårsrapport - Resultat och ställning Delårsrapporten i sammandrag: Nyckeltal Helår Nettoomsättning, tkr 980 6 955 3 943 7 919 20 334 Totala Intäkter, tkr 1 213 7 098 4 469 8 260 21 220 Resultat efter

Läs mer

Delårsrapport. för. januari-juni 2015

Delårsrapport. för. januari-juni 2015 Delårsrapport för januari-juni 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-06-30 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-06-30 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

DIGITALISERINGEN PÅVERKAR oss alla

DIGITALISERINGEN PÅVERKAR oss alla DIGITALISERINGEN PÅVERKAR oss alla Kundernas krav på helhetslösningar och en mer flexibel leverans blir allt mer tydlig. Kundens egen digitalisering och anpassning till sina nya marknadsförhållanden är

Läs mer

Delårsrapport för kvartal 1 2015

Delårsrapport för kvartal 1 2015 Delårsrapport för kvartal 1 2015 conpharm ab (publ) Conpharm är ett investmentbolag med fokus på fastigheter, och förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget

Läs mer

IT-Total Sweden AB (Org.nr. 556840-2480)

IT-Total Sweden AB (Org.nr. 556840-2480) ÅRSREDOVISNING IT-Total Sweden AB (Org.nr. ) Räkenskapsåret 2011-02-02--2012-04-30 ÅRSREDOVISNING Styrelsen och verkställande direktören får härmed avge följande redovisning för räkenskapsåret 2011-02-02--2012-04-30.

Läs mer

Delårsrapport för första halvåret 2015

Delårsrapport för första halvåret 2015 Delårsrapport för första halvåret 2015 Väsentliga händelser under perioden (januari juni 2015) Fortsatt oenighet med samarbetspartner i Maragruvan rörande äganderätten till restupplaget Nyemission av aktier

Läs mer

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB Årsredovisning för Kinnaborg Golf AB 556569-0160 Räkenskapsåret 2015 Kinnaborg Golf AB 1 (7) Styrelsen för Kinnaborg Golf AB får härmed avge årsredovinsing för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Moretime Professional Services AB (publ) 556654-5835

Moretime Professional Services AB (publ) 556654-5835 Moretime Professional Services AB (publ) Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Moretime Professional Services AB (publ) 1 (9) Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Redovisningskommentarer

Läs mer

Årsredovisning. QuickCool AB (publ) 556639-3913

Årsredovisning. QuickCool AB (publ) 556639-3913 (2) Årsredovisning QuickCool AB (publ) Styrelsen och verkställande direktören för QuickCool AB (publ) får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 25-- - 25-2-3 Om inte

Läs mer

DELÅRSRAPPORT TVÅ: GRUNDEN ÄR LAGD NU ÖKAR INTÄKTERNA

DELÅRSRAPPORT TVÅ: GRUNDEN ÄR LAGD NU ÖKAR INTÄKTERNA DELÅRSRAPPORT TVÅ: GRUNDEN ÄR LAGD NU ÖKAR INTÄKTERNA 20110830 Periodens nettoomsättning uppgick till KSEK 2.860 (f å 1.567 KSEK) Periodens resultat uppgick till KSEK 133 (f å -439 KSEK) Resultat per aktie:

Läs mer

Sectras bästa halvårssiffror

Sectras bästa halvårssiffror Sectra-01.213-2.0sve Pressmeddelande Linköping den 5 december Sectras bästa halvårssiffror Sectra förbättrade resultatet under verksamhetsårets första sex månader med 61% till 15,9 Mkr (9,9) jämfört med

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (7) Styrelsen för Tegeliften AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012 07 01 2013 08 31. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Bolaget skall bedriva turistfrämjande

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(11) Fastigheter i Nybro AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Gullberg & Jansson AB (publ) Bokslutskommuniké januari - december 2014

Gullberg & Jansson AB (publ) Bokslutskommuniké januari - december 2014 Gullberg & Jansson AB (publ) Bokslutskommuniké januari - december 2014 Nettoomsättning 36,9 (25,6) MSEK Rörelseresultat 0,5 (-1,5) MSEK Resultat efter skatt 0,4 (-0,9) MSEK Resultat per aktie 0,10 (-0,18)

Läs mer

BOO ENERGI FÖRSÄLJNINGS AKTIEBOLAG 556492-3901. Årsredovisning för 2010

BOO ENERGI FÖRSÄLJNINGS AKTIEBOLAG 556492-3901. Årsredovisning för 2010 BOO ENERGI FÖRSÄLJNINGS AKTIEBOLAG 556492-3901 Årsredovisning för 2010 INNEHÅLL: VD har ordet 2 Förvaltningsberättelse 3 Styrelse, ledning och revisorer 4 Resultaträkning 5 Balansräkning 7 Kassaflödesanalys

Läs mer

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för Årsredovisning för Kvismardalens Vind ek för 769610-7247 Räkenskapsåret 2013 1 ( 9) Styrelsen för Kvismardalens Vind ek för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Delårsrapport för kvartal 3, 2015

Delårsrapport för kvartal 3, 2015 Delårsrapport för kvartal 3, 2015 Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i

Läs mer

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Armada Stenhagen AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Stenhagen AB avger härmed

Läs mer

Årsredovisning. för Partneraktiebolaget Sundvik Org.nr. 556940 1770

Årsredovisning. för Partneraktiebolaget Sundvik Org.nr. 556940 1770 Årsredovisning för Partneraktiebolaget Sundvik Org.nr. 556940 1770 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013.08.26 2014.12.31. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Bokslutskommuniké - 2014 QBNK Holding AB (publ)

Bokslutskommuniké - 2014 QBNK Holding AB (publ) Bokslutskommuniké - 2014 QBNK Holding AB (publ) (556958-2439) QBNK Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Bolaget är specialiserat

Läs mer

Halvårsrapport 2014-01-01 till 2014-06-30. Clinical Laserthermia Systems AB 556705-8903

Halvårsrapport 2014-01-01 till 2014-06-30. Clinical Laserthermia Systems AB 556705-8903 Halvårsrapport 2014-01-01 till 2014-06-30 Clinical Laserthermia Systems AB 556705-8903 Sammanfattning av halvårsrapport Första halvåret (2014-01-01 2014-06-30) ü Nettoomsättning uppgick till 0 SEK (0).

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. Storuman Energi AB Org.nr 556801-1729

ÅRSREDOVISNING. för. Storuman Energi AB Org.nr 556801-1729 ÅRSREDOVISNING för Storuman Energi AB Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för Storuman Energi AB för perioden 1 januari 2015-31 december 2015. Styrelsen och

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 SEX MÅNADER 2015 SEX MÅNADER 2014 Q2 2015 Q2 2014 Nettoomsättning, ksek 149 433 136 007 76 486 74 935 Bruttoresultat, ksek 99 545

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Röstånga Utvecklings AB (SVB) avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Org nr 802005-7132 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovising. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Sid 2(6]) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Bokslutskommuniké 2009

Bokslutskommuniké 2009 Bokslutskommuniké 2009 1 Januari 31 December Omsättning 70 530 Tkr Resultat efter finansiella poster 6 649 Tkr Inneliggande ordervärde 25 Mkr Ny VD Lars Israelsson Trimera AB (publ) Org.nr: 556681-9149

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)!

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)! BrfBorggården99 Org.nr76960327493 Org.nr76960327493 Förvaltningsberättelse2014 Föreningensverksamhet Fastigheter BrfBorggårdenbildadesimaj1999.FastighetenRimfrosten2förvärvadesden19 september2000avstockholmshemab.fastighetenvilkenmanupplåterlägenheter

Läs mer

Bokslutskommuniké. 1 januari- 31 december 2014

Bokslutskommuniké. 1 januari- 31 december 2014 Bokslutskommuniké 1 januari- 31 december 2014 Styrelsen och verkställande direktören för avger härmed bokslutskommuniké för helåret 2014. Sammanfattning perioden januari december 2014 Nettoomsättningen

Läs mer

Den 20 mars genomförde Diadrom Holding AB (publ) årsstämma. För mer information se kommuniké årsstämma (se pressrelease 2014-03-20).

Den 20 mars genomförde Diadrom Holding AB (publ) årsstämma. För mer information se kommuniké årsstämma (se pressrelease 2014-03-20). Göteborg 2014-04-17 Delårsrapport perioden januari-mars 2014 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 14,2 (15,8) Mkr en minskning med 1,6 Mkr eller 10,2 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 1,4 Mkr

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2012/2013 FÖR NOVUS

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2012/2013 FÖR NOVUS BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2012/2013 FÖR NOVUS Kvartal 4: april -- juni 2013 Nettoomsättningen uppgick till ksek 9 363 (8 588). Rörelseresultatet uppgick till ksek 1 187 (243). Resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÈ FÖR BIOTEKNIKBOLAGET ELLEN AB, (publ), org.nr 556419-2663, JANUARI DECEMBER 2006

BOKSLUTSKOMMUNIKÈ FÖR BIOTEKNIKBOLAGET ELLEN AB, (publ), org.nr 556419-2663, JANUARI DECEMBER 2006 Bioteknikbolaget Ellen AB tillhandahåller en unik produkt, tampongen ELLEN, som hjälper kvinnor att återställa och bibehålla en naturlig PH-balans i underlivet med hjälp av den aktiva substansen LN LactoNaturel.

Läs mer