Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2018

2 Evenemang och mässor Branschdag och årsmöte 2018 Under april samlades 200 av Sveriges främsta säkerhetsproffs på Quality Hotel Globe för en fullspäckad dag med seminarier, workshops och branschens årsmöte. Besökarna fick bland annat lyssna på föreläsningar om AI och dess betydelse för branschens framtid och ubåtskränkningar och kärnvapenhot förr och idag. Dagen avslutades med mingel, underhållning och trerätters middag. Almedalen 2018 Under Almedalsveckan arrangerade föreningen tillsammans med Svenska Stöldskyddsföreningen en heldag med sex paneldebatter där flera politiker och myndighetschefer deltog. Ämnen som behandlades var bland annat vilken politik som skapar ett säkrare Sverige, vad som krävs för att minska digital brottslighet och personlig integritet kontra trygghet. Deltagare i debatterna var bland andra Anders Ygeman (S) och BRÅ:s generaldirektör Erik Wennerström. Dagen avslutades med ett mingel samt en VIP-middag med branschfolk, journalister, politiker och myndighetschefer. Övriga mässor och evenemang Föreningen har under året medverkat på flera mässor och konferenser för att driva viktiga frågor för medlemmarna och branschen. På Skydd 2018 hade vi en monter och scen med flera föreläsningar och paneldebatter om bland annat kriminalpolitik, kompetensförsörjning, ordningsvakter och informationssäkerhet. Föreningen har under året även deltagit på event som mässan Skydd & Säkerhet SYD och konferensen #TrygghetNU med utställning och som en del av programmet med föreläsningar och debatter. Föreningen har även deltagit i flera debatter för att hålla våra frågor högt på agendan. Bland annat medverkade vi i en paneldebatt om åtgärder för ett tryggare samhälle arrangerad av Trygghetskommissionen. Föreningen besökte även Folk och Försvars rikskonferens bland annat för att diskutera och vara med och påverka uppbyggnaden av det nya totalförsvaret.

3 Samråds- och samverkansmöten Föreningen har kontinuerligt under året deltagit i möten med partners och andra aktörer för att planera och genomföra gemensamma projekt och hantera gemensamma frågor. Exempel på dessa partners är SSF, SBSC, SOFF, Tryggare Sverige, SIS och Euralarm. Föreningen har även deltagit på samråds- och samverkansmöten med Polismyndigheten, MSB, Försvarsmakten och Datainspektionen. Det övergripande syftet med dessa möten är att långsiktigt skapa förutsättningar för fler och bättre affärer för våra medlemsföretag och deras kunder. En rad konkreta förbättringar och gemensamma projekt diskuterades, till exempel samverkan mellan lednings- och larmcentraler, kamerabevakning och ordningsvakter. Media och kommunikation SäkerhetsBranschen i media SäkerhetsBranschen har synts en hel del i media under året. Bland annat har föreningens VD blivit intervjuad i Dagens Industri flera gånger, dels inför vår medverkan under Almedalsveckan, och dels om brotts- och trygghetsutvecklingen samt hur branschen kan utgöra ett komplement till övriga rättsväsendet. Föreningen har även synts med debattartiklar i flera tidningar, till exempel lanserades ett 7-punktsprogram av representanter från föreningen i Dagens Industri som ett verktyg i arbetet för att avhjälpa Sveriges trygghetskris. Föreningen har även publicerat en debattartikel i Dagens Samhälle om vandelskontroll av anställda inom säkerhetsbranschen. SäkerhetsBranschen blev under året partner till tv-programmet Efterlyst. Representanter från föreningen har medverkat i åtta program och lyft fram de frågor som är viktiga för branschen. SäkerhetsBranschens digitala kommunikation Kansliet har drivit föreningens frågor och varit aktiva på sociala medier. Till exempel har antalet följare och interaktioner på LinkedIn ökat med flera hundra procent. Föreningen har fått en ny hemsida med ett modernare gränssnitt. Det går nu att göra medlemsansökan direkt på hemsidan, vilket är både enklare och snabbare. Nya delar med bland annat säkerhetsfakta och information om de enskilda sektionerna byggs ut kontinuerligt. Kansliet har börjat arbeta med kommunikation via informativa filmklipp. Ett antal kortfilmer har producerats och distribuerats.

4 Medlemsnytta Vägledningar och uppförandekoder SäkerhetsBranschen har tagit fram en vägledning för kamerabevakning som innehåller de viktigaste punkterna från den nya kamerabevakningslagen, och hur den ska tillämpas i praktiken. Den har blivit mycket uppskattad av såväl medlemmar som andra aktörer såsom kommuner. Arbetet är även påbörjat med att ta fram en uppförandekod för kamerabevakning som ska gälla för hela branschen. Uppförandekoden beräknas vara klar till hösten Medlemsträffar och nya förmåner Vi har besökt ett 30-tal medlemmar under året och har även genomfört medlemsträffar i Stockholm och Malmö där medlemsföretagen har fått chans att nätverka med branschkollegor och få information om föreningens pågående arbete och projekt. I syfte att öka medlemsnyttan och spara pengar åt medlemsföretagen har föreningen tagit fram fem nya medlemsförmåner. Nya medlemmar och sammanslagningar Föreningen har fått 20 nya medlemmar under året och gick även samman med Swesec. Jämställdhet och mångfald Som en del av att kunna locka nya grupper och därmed mer personal till vår bransch prioriterar vi att bli bättre på frågor om jämställdhet och mångfald. En konkret början på det arbetet är att vi nu sponsrar Qnet, ett nätverk för kvinnor i ledande befattningar inom säkerhet.

5 Sektionerna Under året har 4 nya sektioner tillkommit: Bevakning, Hemlarm, Kamerabevakning samt Kvalificerade säkerhetstjänster. Dessa tillsammans med de redan befintliga sektionerna Brand, Larmcentral, Produkt och Säkerhetsteknik har sammanlagt haft ett 20-tal möten under året. Brand Under året som gått har sektionen arbetat för brandlarm i flerfamiljsbostäder, då boverkets regler säger att det är obligatoriskt med brandlarm i byggnader, men inte i flerfamiljshus. Norge har ett regelverk för detta, och vi önskar gå i deras fotspår. Sektionen har under året haft en representant i Euralarm, samt två representanter med i arbetet om SIS-standardisering. En representant från sektionen har varit med i den arbetsgrupp som tillsammans med Brandsskyddsföreningen arbetar med släckanläggningar, och en representant var med och föreläste på Brandlarm- och sprinklerdagarna. Tillsammans med brandskyddsföreningen tar sektionen fram riktlinjer för hur man ska gå till väga när man tar över en anläggning från en annan firma, samt driver ett dokumentationsprojekt gällande huruvida det går att ta bort eller förenkla delar av dokument som gäller för brandlarmanläggningar. Utöver ovan har sektionen sedvanligt samlat in och redovisat branschstatistik. Larmcentral Sektionen har en deltagare som representant vid arbetet med Europeisk Standard EN20518 för larmcentraler genom medlemskap i Euralarm. Syftet är att genom påverkan uppnå en förändring av den tagna standarden för bättre harmonisering med nuvarande svenska regelverket SSF136:4. Sektionen deltar även i regelbundna möten med SSF avseende förändringsarbetet. Sektionen arbetar med SäkerhetsBranschens numera gemensamägda AMS 1.0-protokoll för larmcentraler vid digital utkallning av resurser mellan medlemsföretagen. Under 2018 fortlöpte arbetet med ett sammankallat teknikmöte av Saab som avtalats förvalta protokollet. Utrustning för testmiljö införskaffades och placerades hos Saab för funktionstest innan driftsättning och certifieringsarbete har påbörjats. Sektionen har under 2018 initierat ett projekt tillsammans med Polismyndigheten för att kunna överföra viktig information digitalt mellan sektionens medlemsföretag och Polismyndighetens Regionala ledningscentraler. Projektet beräknas fortlöpa under hela Sektionen har under året även samlat in och redovisat branschstatistik.

6 Produkt Produktsektionen består av produkttillverkare och importörer av larm och accessprodukter. Sektionens två huvudfokusområden är regler och standarder för relevanta produktområden och branschstatistik. Under 2018 tog sektionen i samarbete med kansliet fram en folder för fjärrtjänster. Foldern är en informationsskrift som ska fungera som ett verktyg för beställare, rådgivare och konsulter för att kunna ställa rätt krav på sin leverantör. Sektionen har under året även samlat in och redovisat branschstatistik. Säkerhetsteknik Sektionen för säkerhetsteknik har under året som gått tagit fram nya säkerhetssymboler för säkerhetsanläggningar. Dessa finns i ett häfte för nedladdning samt CAD-symboler som finns till försäljning från föreningens kansli. Även nya leveransvillkor för säkerhetsanläggningar har publicerats för Säkerhetsbranschens medlemmar. Sektionen har samarbetat med SBSC angående regelverk för anläggarfirmor, och sitter vidare med i forum för dialog för att representera föreningen. Under året som gått har ett medlemsföretag blivit uteslutet till följd av ett reklamationsärende som sektionen hanterade. Personer i styrelser och sektioner Sektionsordförande Följande personer har under året suttit som ordförande för Sektionerna. Från vänster: Ulf Allvar, PRE Risk & Crisis Management, Lars Ericsson, Bravida Fire & Security, Lars Ihd, LH Electronic Alarm, Tom Vetterlein, Stanley Security.

7 Föreningens styrelse Föreningens huvudstyrelse har under året bestått av följande personer. Uppifrån från vänster: Björn Eriksson (ordförande) Urban Doverholt (vice ordförande), SEM- Group, Johan Färm, Addici Security, Lars Ihd, LH Electronic Alarm, Benny Jansson, Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund, Sven Klockare, Bravida Fire & Security, Peter Lilius, Apoteket, Uno Lundberg, Falck Emergency, Kettil Stenberg, Stanley Security, Klas Tocklin, Caverion Sverige, P.O. Swedérus, Svenska brandsäkerhetsföretag. Bolagsstyrelsen Bolagets styrelse har under året bestått av följande personer. Lennart Person (ordförande), Från vänster: Roger Eriksson, Great Security, Kristina Tullberg, Axis Communications, Karl Zulawinski, KZ Bevakning & Säkerhetstjänst.

8 Föreningens ekonomi Under året har föreningen och det av föreningen ägda servicebolaget haft intäkter från medlemsavgifter, serviceavgifter, sponsring och försäljning. Kostnaderna hänför sig främst till event, mässor och marknadsföring samt personal och lokalkostnader. En sammanställning av föreningens och servicebolagets resultat är enligt nedan. SAMMANSTÄLLNING Förening+ Servicebolag Utfall 2018 Utfall 2017 INTÄKTER TOTALT TOTALT Meedlemsavgifter Serviceavgifter Övrigt SUMMA INTÄKTER KOSTNADER Lokaler, tele/it, redov. mm Personal Arvoden Omkostnader (KSV, medl.skap, re Marknad Diverse SUMMA KOSTNADER Resultat Fullständigt bokslut kan erhållas från föreningens kansli. Föreningens styrelse har under året genomfört 5 protokollförda möten varav ett tvådagsinternat för långsiktig planering av verksamheten. Den operativa styrelsen har under året genomfört 4 protokollförda möten.

0.5. Verksamhetsplan Av styrelsen fastställd per

0.5. Verksamhetsplan Av styrelsen fastställd per 0.5 Verksamhetsplan 2019 Av styrelsen fastställd per 2019-01-23 Innehåll 1 Översikt SäkerhetsBranschen... 2 2 Vision... 3 3 SäkerhetsBranschen 2019 2021... 3 3.1 Öka branschens attraktionskraft... 3 3.2

Läs mer

Vi är SäkerhetsBranschen!

Vi är SäkerhetsBranschen! Vi är SäkerhetsBranschen! SäkerhetsBranschens årsmöte 24 april 2015 Årsmöte Workshops Seminarier Mingel Underhållning Middag Foto: Rebecca Martyn Träffa våra utställare Studiebesök Barhäng Relax Djurönäset

Läs mer

SEMINARIUM BRANDLARM & SPRINKLER PROGRAM APRIL 2018 I SOLLENTUNA

SEMINARIUM BRANDLARM & SPRINKLER PROGRAM APRIL 2018 I SOLLENTUNA SEMINARIUM BRANDLARM & SPRINKLER PROGRAM 18 19 APRIL 2018 I SOLLENTUNA PROGRAM 18 APRIL 2018 BRANDLARMSDAGEN Programmet är framtaget i samarbete med Säkerhetsbranschen. 09.00 Samling och kaffe 09.30 Inledning

Läs mer

Mikael Johansson 2013-02-22

Mikael Johansson 2013-02-22 SÄKERHETSBRANSCHEN Principprogram Styrdokument Mikael Johansson 2013-02-22 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamhetsidé... 3 3. Vision... 3 4. Värdestrategi... 3 5. Branschorganisationens fokusområden...

Läs mer

Anseendekampanjens första år

Anseendekampanjens första år Anseendekampanjens första år Anseendekampanjens första år I september 2003 inleddes byggmaterialindustriernas treåriga kampanj för att stärka branschens anseende och öka kunskapen om industrin och dess

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Vision Mission Mål Aktiviteter Förmågor/ organisation Värderingar Föreningens ändamål och vision 2 i föreningens stadgar Föreningens ändamål är att verka för ett projektivare Sverige.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Brandbefäl. Fastställd av styrelsen

Verksamhetsberättelse Föreningen Sveriges Brandbefäl. Fastställd av styrelsen Verksamhetsberättelse 2017 Föreningen Sveriges Brandbefäl Fastställd av styrelsen 2018-04-09 Sammanfattning 2017 var föreningens första år med en tjänst som föreningssekreterare. Tack vare detta kunde

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015 VERKSAMHETSPLAN 2016 -beslutad av styrelsen december 2015 Tillväxt Gotland har 2015 påbörjat en förändringsprocess kallat projekt Branschsamverkan. I ett första av totalt tre år har föreningen börjat utveckla

Läs mer

Stockholm 20 februari 2013

Stockholm 20 februari 2013 Stockholm 20 februari 2013 Den 20e februari 2013 arrangeras för femte året i rad succékonferensen Social Responsibility Day. Bakom konferensen står tidningen Miljöaktuellt och SIS tillsammans med flera

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den.16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Göteborg....

Läs mer

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision:

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsidé: tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Vision:

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Engagemang, nyfikenhet och tillsammans det är nyckeln till framgång! Huddinge fortsätter att växa i snabb takt. Huddinge är - och ska vara en utvecklingskommun som erbjuder ett rikt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

28-29 september 2017 på Kistamässan, Stockholm MÖTESPLATSEN FÖR EKONOMER OCH FÖRETAGARE

28-29 september 2017 på Kistamässan, Stockholm MÖTESPLATSEN FÖR EKONOMER OCH FÖRETAGARE 28-29 september 2017 på Kistamässan, Stockholm MÖTESPLATSEN FÖR EKONOMER OCH FÖRETAGARE #ekonomiftg Huvudpartner Guldsponsor Mässan får högt betyg av utställarna 4,67 av 6 möjliga. BYGG NÄTVERK, TRÄFFA

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse Falkenberg

Verksamhetsberättelse Falkenberg Verksamhetsberättelse 2015 Falkenberg 2 (6) Villaägarna i Falkenberg Villaägarna Falkenberg är en obunden förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund. Föreningen hade 1139 medlemmar 2015-12-31. Medlemsantalet

Läs mer

Samverkan för noll olyckor i byggbranschen

Samverkan för noll olyckor i byggbranschen 1 ÅRSREDOVSNING AV UPPSTARTEN AV HÅLL NOLLAN Denna årsredovisning beskriver det som skett från det att grundarna beslutade sig för att bilda en förening för att driva arbetet tills slutet av augusti 2017.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Inledning Länsbygderådet i Blekinge arbetar övergripande med frågor som rör hela länet. Styrelsen har kontakt med myndigheter och andra organisationer

Läs mer

Mötesplatsen inom det moderna och innovativa lärandet

Mötesplatsen inom det moderna och innovativa lärandet ii Mötesplatsen inom det moderna och innovativa lärandet www.settsyd.se #SETTSYD Samarbetspartner Arrangörer Den 30-31 oktober är det dags för den tredje upplagan av SETT SYD på Malmömässan! SETT står

Läs mer

IUC SYD GLIMTAR FRÅN 2017

IUC SYD GLIMTAR FRÅN 2017 IUC SYD GLIMTAR FRÅN 2017 SMART INNOVATION, 3D-PRINTING Projektet Smart innovation fortsatte med träffar under 2017. 3D-printing: Vilka är styrkorna med 3Dprinting? Hur långt har utvecklingen kommit? Olaf

Läs mer

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se Din Trygghet Dygnet Runt www.lh-alarm.se Vår syn på säkerhet Trygghet är målet, säkerhet är vägen. Och säkerhet uppnås genom pålitliga samarbetspartners och driftsäkra larmsystem. För oss på LH Alarm handlar

Läs mer

Sammanställning av Datainspektionens möten med verksamheter hösten 2018

Sammanställning av Datainspektionens möten med verksamheter hösten 2018 1(5) Datum Dnr 2018-12-18 DI-2018-16971 Sammanställning av Datainspektionens möten med verksamheter hösten 2018 Datainspektionen har under hösten 2018 genomfört en seminarieserie där inspektionens generaldirektör

Läs mer

Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland

Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland Sammanfattning Projektet Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland har bedrivits mellan 2008-01-01 2010-12-31

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Verksamhetsplan SWEDTRAIN 2018

Verksamhetsplan SWEDTRAIN 2018 Verksamhetsplan SWEDTRAIN 2018 Syfte med verksamheten SWEDTRAIN är branschorganisationen för företag som är verksamma inom Sveriges järnvägsindustrier. SWEDTRAIN arbetar för att stärka järnvägsindustrins

Läs mer

Fö retagarna Huddinge

Fö retagarna Huddinge Företagarna i Huddinge verkar för goda kontakter mellan företagen, kommunen, näringslivet och övriga delar av samhället. Vårt motto är att det ska vara enkelt att driva företag! Fö retagarna Huddinge Verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer FSJ arbetar för en säker, attraktiv och lönsam bransch Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer ska främja de i Sverige aktiva järnvägsentreprenörernas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Verksamhetsplan & Budget 2018 Syftet med Verksamhetsplanen är att skapa en ram för året Föreningens ändamål 2 i föreningens stadgar Föreningens ändamål är att verka för ett projektivare

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Antagen av styrelsen den 2015-01-29 Behandlad på årsmötet den 2015-03-19 Senast reviderad den 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2013 HANDELSKAMMAREN VÄRMLAND SERVICE AB HANDELSKAMMARÅRET 2013 Handelskammaren Värmland är en regional och oberoende medlemsorganisation. Vi arbetar för att utveckla

Läs mer

8-10 MAJ 2015. www.fitnessgalan.com

8-10 MAJ 2015. www.fitnessgalan.com 8-10 MAJ 2015 F I T N E S S www.fitnessgalan.com FITNESSGALAN I KORTHET Europas mest prestigefyllda fitness- hälso- och skönhetsevent! Globen - Stockholm Globen! Världens största sfäriska byggnad som gästas

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Inledning De arbetsintegrerande sociala företagen har som övergripande mål att skapa arbetstillfällen för de som står utanför, eller som inte fått tillträde till, arbetsmarknaden

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER Kansli Svenska Cykelstäder info@svenskacykelstader.se 073-324 77 84 Svenska Cykelstäder Verksamhetsplan för 2018 2019 Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 Introduktion Svenska Cykelstäder vill öka andelen

Läs mer

Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte

Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte Närvarande: Styrelsen - Närvarande: Thure Andersson, Leif Engström, Peter Eriksson, Flemming Gade, Lars-Erik Larsson och Per Wardhammar Styrelsen - Ej

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Engagemang, nyfikenhet och tillsammans det är nyckeln till framgång! Huddinge fortsätter att växa i snabb takt. Huddinge är - och ska vara en utvecklingskommun som erbjuder ett rikt

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2014 HANDELSKAMMAREN VÄRMLAND SERVICE AB ETT ÅR SOM RUSTAT FÖR FRAMTIDEN 2014 var ett bra år, sett till både verksamhet och resultat. De aktiviteter och förändringar

Läs mer

Experterna om SKYDD. Ny reviderad norm: SSF 130 utg. 8. Pär Sandevik, Swesafe

Experterna om SKYDD. Ny reviderad norm: SSF 130 utg. 8. Pär Sandevik, Swesafe Pär Sandevik, Swesafe Experterna om SKYDD I Skydd & Säkerhets VIP Security Group sitter flera av landets säkerhetsexperter. Här berättar de om varför de ställer ut på SKYDD eller inte och vad de räknar

Läs mer

Årsrapport. Forum för smarta elnät 2017

Årsrapport. Forum för smarta elnät 2017 Årsrapport Forum för smarta elnät 2017 Inledning Forumets andra verksamhetsår har framför allt präglats av arbetet med de två strategierna som lanserades under hösten, Från forskning till internationalisering

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter.

Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter. Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter. 2 375; 1 699; 14 300; 3 29 000; 61% Medlemsavgifter Medlemsförmåner Annonser Statliga bidrag summa övriga intäkter 500; 1% TOTALT 47 874 KSEK

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 2011-02- 23 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010.. Nätverket Genusföretagarna är Sveriges enda branschorganisation inom jämlikhet. Vi utgör ett viktigt nätverk för dem som arbetar med jämställdhet, jämlikhet och

Läs mer

Hem-, villa- och fritidshusförsäkring

Hem-, villa- och fritidshusförsäkring Published on Svenska Försäkringsföreningen (http://forsakringsforeningen.se) Hem > Hem-, villa- och fritidshusförsäkring Hem-, villa- och fritidshusförsäkring Hem-, villa- och fritidshusförsäkring Den

Läs mer

Enhancing Volunteering Actions and Quality in Europe project (EVOLAQ)

Enhancing Volunteering Actions and Quality in Europe project (EVOLAQ) Enhancing Volunteering Actions and Quality in Europe project (EVOLAQ) Konferenser Evolaq projekt 2016-2017 Det har arrangerat 9 st konferenser inom EVOLAQ-projektet från mars 2016 till december 2017. EVOLAQ-projektet

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

EUROPA NOSTRA SVERIGE

EUROPA NOSTRA SVERIGE EUROPA NOSTRA SVERIGE Organisationen Europa Nostra (Vårt Europa), bildades 1963 i syfte att internationellt uppmärksamma och värna om det gemensamma europeiska kulturarvet. Europa Nostra är en paraplyorganisation

Läs mer

SEMINARIUM BRANDLARM & SPRINKLER

SEMINARIUM BRANDLARM & SPRINKLER SEMINARIUM BRANDLARM & SPRINKLER PROGRAM 10 11 APRIL 2019 10 11 APRIL 2019 SEMINARIUM BRANDLARM & SPRINKLER PROGRAM 10 APRIL 2019 BRANDLARMSDAGEN 09.30 09.35 Välkommen och inledning Björn Almberger, Brandskyddsföreningen

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: Verksamhetsberättelse 2010 Styrelsen för Barnlängtan patientföreningen för ofrivilligt barnlösa lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Bakgrund 1994 bildades företagarföreningen i Vinsta, vars uppgift är att bevaka områdets välmående och karaktär. Området bestod av några företag med många anställda. Under 1990-talet

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse. för. Sweden - Bangladesh Business Council

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse. för. Sweden - Bangladesh Business Council Årsredovisning och Verksamhetsberättelse för Sweden - Bangladesh Business Council Org.nr. 802463-6683 1 Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2013-01-01 2013-12-31 SBBC Sweden- Bangladesh Business Council

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

SWEDTRAIN KLAS WÅHLBERG

SWEDTRAIN KLAS WÅHLBERG SWEDTRAIN KLAS WÅHLBERG Passagerare Godskunder Järnvägssektorn 1988 Tågoperatörer Fordonstillverkare SJ SL Järnvägar ASEA Järnvägssektorn 2018 3 Tåg- och järnvägsindustrin i Sverige - Fakta (2013) Tåg-

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse. för. Sweden - Bangladesh Business Council

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse. för. Sweden - Bangladesh Business Council Årsredovisning och Verksamhetsberättelse för Sweden - Bangladesh Business Council Org.nr. 802463-6683 Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2012-01-01 2012-12-31 SBBC Sweden- Bangladesh Business Council

Läs mer

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter Verksamhet HSO Blekinge är en partipolitisk och religiöst obunden samverkansorganisation för länsövergripande medlemsföreningar, som i sin verksamhet organiserar personer med funktionshinder och/eller

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Antagen av styrelsen den...2013-02-05... Behandlad på årsmötet den..2013-03-10... Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Mölndal.......3

Läs mer

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Inbjudan Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Mänskligt, personligt eller omöjligt För 24:e året i rad arrangeras Säkerhetsdagarna säkerhetsbranschens exklusiva kunskapsseminarium och en mötesplats

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Bakgrund 1994 bildades företagarföreningen i Vinsta, vars uppgift är att bevaka områdets välmående och karaktär. Området bestod av några företag med många anställda. Under 1990-talet

Läs mer

Ändamål. Vision. Principprogram Speglar ändamålet, visionen och det långsiktiga målet

Ändamål. Vision. Principprogram Speglar ändamålet, visionen och det långsiktiga målet Ändamål Vision Principprogram Speglar ändamålet, visionen och det långsiktiga målet Intern strategi Extern strategi 1 Ändamål FPES ändamål är att verka för alla transpersoner genom att: Ge dem hjälp att

Läs mer

Mänskliga rättigheter i styrning och ledning

Mänskliga rättigheter i styrning och ledning 2015-06-09 1 (5) Avdelningen för ekonomi och styrning Björn Kullander Mänskliga rättigheter i styrning och ledning - Projektplan Inledning Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) kommer under 2015 och 2016

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152. Antagen av styrelsen 2015 01 22

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152. Antagen av styrelsen 2015 01 22 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152 Antagen av styrelsen 2015 01 22 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Helsingborg....3 2.1 Föreningens verksamhetsidé... 3

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR BORÅS VÄLKOMMEN TILL QUALITY HOTEL GRAND GRAND HOTEL FREDAG 23 FEBRUARI

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR BORÅS VÄLKOMMEN TILL QUALITY HOTEL GRAND GRAND HOTEL FREDAG 23 FEBRUARI KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 BORÅS VÄLKOMMEN TILL QUALITY HOTEL GRAND GRAND HOTEL FREDAG 23 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 23 februari är det dags för HR-Dagen på Quality

Läs mer

Visionsarbete med start vid årsstämman 2016

Visionsarbete med start vid årsstämman 2016 Visionsarbete med start vid årsstämman 2016 Workshop Vision: IQ Samhällsbyggnad tar Sverige till en tätposition inom hållbart samhällsbyggande I relation till vad Peter Eriksson just berättat Vilka förhoppningar

Läs mer

26-27 SEPTEMBER 2018 KISTAMÄSSAN STOCKHOLM ÅRETS VIKTIGASTE ARENA FÖR EKONOMER OCH FÖRETAGARE

26-27 SEPTEMBER 2018 KISTAMÄSSAN STOCKHOLM ÅRETS VIKTIGASTE ARENA FÖR EKONOMER OCH FÖRETAGARE 26-27 SEPTEMBER 2018 KISTAMÄSSAN STOCKHOLM ÅRETS VIKTIGASTE ARENA FÖR EKONOMER OCH FÖRETAGARE #ekonomiftg www.ekonomiforetag.se Huvudpartner Guldsponsor Silversponsor DEN 26-27 SEPTEMBER ÄR DET DAGS FÖR

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

Utställarinbjudan. Boka nu! ARENAN FÖR KUNSKAP KONTAKTER AFFÄRER! skydd.net. Nyhet! Nordens största och viktigaste mässa för säkerhetsbranschen!

Utställarinbjudan. Boka nu! ARENAN FÖR KUNSKAP KONTAKTER AFFÄRER! skydd.net. Nyhet! Nordens största och viktigaste mässa för säkerhetsbranschen! Utställarinbjudan Helhetslösningar Larm & Åtgärd Security as a Service Integrerade system Bevakning Brandredskap ARENAN FÖR KUNSKAP KONTAKTER AFFÄRER! Kommunikationssystem The Internet of Things Räddningsfordon

Läs mer

Årsmöte 2015. Höstmöte och. 2015 i Göteborg. Sidan 1 2016-03-02

Årsmöte 2015. Höstmöte och. 2015 i Göteborg. Sidan 1 2016-03-02 Verksamhetsberättelse för Skärgårdsredarna årr 2015 Årsmöte 2015 på Myntkabinettet i Stockholm Vi delade ut priset Årets Skärgårdsrederi för första gången vid årsmötet 2015. Vinnare blev Green City Ferries.

Läs mer

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16 Styrelseposter i verksamhetsåret 15/16 Samtliga styrelseposter skriver testamente till sin efterträdare samt ser till att dela dessa med samtliga i styrelsen. Avgående styrelsemedlem ska finnas tillgänglig

Läs mer

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes PROTOKOLL fört vid Årsmöte med Företagarna i Norrhult/Klavreström Torsdagen den 27mars 2014. Närvarande Företag: Dina Försäkringar, Norrhults Taxi, RosdalaButiken, Gästhamnsguiden, Noma Industri AB, Nordic

Läs mer

Outplacement. - Din karriär i fokus 6 månader

Outplacement. - Din karriär i fokus 6 månader Outplacement - Din karriär i fokus 6 månader Välkommen till ditt program ditt nya jobb väntar på dig Sedan 1989 har mer än 50 000 människor gått vidare i sitt yrkesliv med stöd från oss. Det hoppas vi

Läs mer

Outplacement. - Vi följer dig i mål 12 månader

Outplacement. - Vi följer dig i mål 12 månader Outplacement - Vi följer dig i mål 12 månader Välkommen till ditt program - ditt nya jobb väntar på dig Sedan 1989 har mer än 50 000 människor gått vidare i sitt yrkesliv med stöd från oss. Det hoppas

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

OM VA. Vetenskap & Allmänhet

OM VA. Vetenskap & Allmänhet OM VA 2018 Vetenskap & Allmänhet VAD GÖR VA? Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som främjar dialog, samverkan och öppenhet mellan allmänhet och forskare. Mer dialog mellan forskare och andra

Läs mer

Sveriges Företagshälsor 2018 Sveriges Företagshälsor, branschorganisationen för ett hållbart arbetsliv. Vi stärker kvalitetsutvecklingen av branschen.

Sveriges Företagshälsor 2018 Sveriges Företagshälsor, branschorganisationen för ett hållbart arbetsliv. Vi stärker kvalitetsutvecklingen av branschen. Sveriges Företagshälsor 2018 Sveriges Företagshälsor, branschorganisationen för ett hållbart arbetsliv. Vi stärker kvalitetsutvecklingen av branschen. Mål och strategier 2018-2020 Budget 2018 Avgifter

Läs mer

Svensk Digital Handel. En sammanfattning av kvartal 2, 2016

Svensk Digital Handel. En sammanfattning av kvartal 2, 2016 Svensk Digital Handel En sammanfattning av kvartal 2, 2016 Svensk Digital Handel Sedan 1973 har Svensk Digital Handel varit intresseorganisationen för digital handel i Sverige. Vi arbetar proaktivt med

Läs mer

Vi söker partners till Almedalen 2019

Vi söker partners till Almedalen 2019 - Vi behöver ett mellanmål i Agenda 2030 Icke vinstdrivande insamlingsstiftelse - med syfte att ta Sverige i mål till 2022 Bara 1070 dagar kvar till juni 2022 och Globen! Vi söker partners till Almedalen

Läs mer

Svenska Läkaresällskapet Nr 6 2012/2013 2013-05-07

Svenska Läkaresällskapet Nr 6 2012/2013 2013-05-07 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Läkaresällskapets nämnd den 7 maj 2013. Närvarande Ledamöter: Peter Friberg (PF) (ordförande), Kerstin Nilsson (KN) (vice ordförande), Per Tornvall (PT) (sekreterare)(deltog

Läs mer

116 svar ANNA-LISA OSVALDER. Avd. Design & Human Factors Inst.för produkt- & produktionsutveckling CHALMERS, Göteborg

116 svar ANNA-LISA OSVALDER. Avd. Design & Human Factors Inst.för produkt- & produktionsutveckling CHALMERS, Göteborg Vilken utbildningsbakgrund har du? RESULTAT AV ESS medlemsundersökning ANNA-LISA OSVALDER Avd. Design & Human Factors Inst.för produkt- & produktionsutveckling CHALMERS, Göteborg 116 svar Utbildningsbakgrund/antal

Läs mer

Innehåll. 1 Bakgrund. 2 Inledning

Innehåll. 1 Bakgrund. 2 Inledning Innehåll 1 Bakgrund... 1 2 Inledning... 1 3 Mission... 2 4 Vision... 2 5 ICT Swedens värdegrund... 3 6 Aktiviteter... 3 7 ICT Swedens verksamhet och ledning... 4 8 Budget... 5 9 Uppföljning och utvärdering...

Läs mer

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2014 ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 Kommunicera ditt budskap direkt

Läs mer

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG Tobias Krantz Svenskt Näringsliv tidigare forskningsminister - en av dagen huvudtalare SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG 6 mars - Mötesindustrins Tillväxtdag Möten för tillväxt Så heter det

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014

Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014 Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014 1 Inledning... 3 2 Strategi för Svenskt Projektforum 2014... 3 2.1 Bakgrund... 3 2.2 Framtid... 4 Vision... 4 Mission... 4 Allmänt... 4 Föreningens

Läs mer

Föreningsstyrelsens Verksamhetsberättelse för kongressperioden maj 2011 maj 2014

Föreningsstyrelsens Verksamhetsberättelse för kongressperioden maj 2011 maj 2014 2014-05-20 Föreningsstyrelsens Verksamhetsberättelse för kongressperioden maj 2011 maj 2014 Nytt namn och utseende Under kongressperioden har Svenska Brandbefälets Riksförbund bytt namn och utseende till

Läs mer

Anseendekampanjens första år

Anseendekampanjens första år Anseendekampanjens första år Anseendekampanjens första år I september 2003 inleddes byggmaterialindustriernas treåriga kampanj för att stärka branschens anseende och öka kunskapen om industrin och dess

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR UPPSALA VÄLKOMMEN TILL

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR UPPSALA VÄLKOMMEN TILL KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 UPPSALA VÄLKOMMEN TILL UPPSALA QUALITY KONSERT HOTEL GRAND & KONGRESS FREDAG FREDAG 23 FEBRUARI 2 MARS NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 2 mars är det dags

Läs mer

Digitaliseringsrådet #1

Digitaliseringsrådet #1 Digitaliseringsrådet #1 3 april, 2017 Näringsdepartementet 1 1. Peter Eriksson hälsar välkommen 2. Administration och arbetsordning 3. Kommunikationsformer 4. Digitaliseringsstrategin 5. Digitaliseringsrådets

Läs mer

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året. 2017-12-12 Timrå Golfklubbs ambition är att erbjuda medlemar, gäster och partners: En förstklassig Golfbana En förstklassig Träningsanläggning

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Företagarna Stockholm stad är Sveriges största förening inom Företagarna. Vårt mål är att vi i Stockholm stad ska vara en modern och effektiv företagarförening och i samverkan

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 2016-01-18 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer