Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd"

Transkript

1 Justeras 20 / Protokoll 6:2017 Blad 1 (42) Sammanträdesdag kl Astrakangatan 19, Hässelby gård Kadir Kasirga Bo Arkelsten Paragrafer 1-25 öppna delen slutna delen Ordförande Vice ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Anmält förhinder I tjänsten närvarande Kadir Kasirga (S) Bo Arkelsten (M) Elisabeth Carlsson (S) Bengt Roxne (S) Norma Aranda de Gutierrez (S) Anton Fendert (MP) Leif Larsson (V) Jennyfer Redin (M) Elisabeth Bäckström (M) Per Hallberg (M) Helen Jäderlund Eckardt (L) Kamal Afzali (MP) Magdalena Karpowicz (M) Shuta Bari (S), Peter Engberg (S), Angelica Johansson (MP), Amanda Elfström (V), Kristina Henkel (Fi), Louise Ajnesjö (M), Lars-Åke Davidsson (L), Bertil Pelland (C), Carina Franke (KD) Sarah Aziz (MP), Ann-Margrete Nilsson (M), Maria-Elsa Salvo (S), Ajowej Omagbemi (M) Ulla Thorslund (stadsdelsdirektör), avdelningscheferna Marie Janemar, Andréa Hormazabal, Birgitta Thulén, Sofia Linnarsson, Catharina Liljedahl, nämndsekreterare Malin Lejonqvist, bitr nämndsekreterare Charlotte Brandorf. Personalföreträdare Zekiye Güler 1-25 Tid för justering Vid protokollet Malin Lejonqvist

2 Protokollsjusterare och tid för justering Stadsdelsnämnden beslöt att jämte ordförande Kadir Kasirga vice ordförande Bo Arkelsten att justera dagens protokoll. Ordförande tillkännagav att justering av dagens protokoll ska ske den 20 juni Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes med tillägg av två skrivelser och två muntliga frågor som redovisas under 25.

3 a Organisation kring modulhusen i Grimsta Svar på medborgarförslag den 22 maj I medborgarförslaget framförs önskemål om att en plan för att hantera olaglig narkotikaförsäljning upprättas av stadsdelsförvaltningen och polisen. I medborgarförslaget framgår även att förslagsställaren föreslår att nyanlända som flyttar in i de planerade modulhusen bör välkommans med en coach som hjälper till med bland annat språkstöd och på andra sätt hjälper till med integrering. Förslagsställaren menar även att det är viktigt att slå vakt om att Vällingby utvecklas till en trygg och positiv del av Stockholm. Förvaltningen delar förslagsställarens åsikter om att stadsdelsområde ska utvecklas till en trygg och positiv del av Stockholm. Stadsdelsförvaltningen har ett nära samarbete med polisen och samverka för att motverka handel med narkotika. När den nyanlände fått ett boende hjälper stadens enhet för nyanlända till med kontakter med myndigheter och andra organisationer. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.

4 b Badbussar till Lövstabadet Svar på medborgarförslag den 23 maj Dnr I det inlämnade medborgarförslaget föreslås att det bör finnas badbussar för avlämning och upphämtning av invånare till Lövstabadet. Inom ramen för förvaltningens sommarlovsprogram anordnas busstransporter med uppsamlingsplatser till flera dagkollon i syfte att underlätta för barn och unga att ta sig till och från aktiviteterna. Förvaltningen ser positivt på förslag som minskar biltrafiken och främjar gång-, cykel- och kollektivtrafiken, och därmed tidigare förslagit önskemål om att införa en busslinje sommartid till Lövstabadet/Kyrkhamn i svar på remiss på trafikförändringar i SL-trafiken. Det inkomna medborgarförslaget överlämnas till SL för kännedom. 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget. 2. Stadsdelsnämnden överlämnar medborgarförslaget till SL för kännedom. Särskilt uttalande Ordförande Kadir Kasirga m fl (S), ledamot Anton Fendert m fl (MP) och ledamot Leif Larsson (V) lämnade följande särskilda uttalande: Vi i den rödgrönrosa majoriteten i en välkomnar medborgarförslaget och ställer oss bakom åtgärder som främjar ett ökat resande med kollektivtrafiken. Införandet av en SL busslinje till Lövstabadet skulle dels minska biltrafiken, men det skulle Forts.

5 Forts. även bidra till att ett av områdets viktigaste rekreationsområden Kyrkhamn tillgängliggörs för fler människor. Medborgarförslaget är en satsning som utgår från invånarnas behov och främjar stadsdelens kultur. Att fler medborgare lättare skulle kunna ta sig till och från Lövstabadet/Kyrkhamn anser vi skulle vara en kvalitetshöjning för vår stadsdel. välkomnar därför ett införande av en busslinje sommartid till Lövstabadet/Kyrkhamn. Ersättaryttrande Ersättare Kristina Henkel (Fi) instämmer i (S+MP+V):s särskilda uttalande.

6 c Bajamajor vid fotbollsplaner Svar på medborgarförslag den 29 maj Dnr I det inlämnade medborgarförslaget framförs att det bör vara krav på att bajamajor utplaceras vid alla fotbollsplaner under sommarhalvåret. Förslagsställaren nämner fotbollsplanerna vid Hässelängen, Maltesholm samt Smedshagen som exempel på planer där det borde finnas bajamajor. Förvaltningen har förståelse för förslagsställarens synpunkter. Det är idrottsnämnden som ansvarar för de stora fotbollsplanerna vid Hässelängen, Maltesholm samt Smedshagen. Inte heller Hässelby Strands bad faller under ens ansvar, det är Fortum som har intilliggande värmeverk som ansvarar för skötseln av det strandbadet. Stadsdelsnämnden placerar årligen ut toaletter vid de övriga strandbaden inom stadsdelsområdet. Toaletter finns också vid plaskdammarna Ådalen och Grötfatet. De mindre fotbollsplanerna, i folkmun kallade kaninburar, anläggs och sköts av en. De små planerna används i huvudsak av närboende, därmed anses att det inte föreligger behov av bajamajor vid dessa planer. 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget. 2. Stadsdelsnämnden överlämnar medborgarförslaget till idrottsnämnden för vidare hantering.

7 d Parkbänkar Svar på medborgarförslag den 10 maj Dnr Ett medborgarförslag har inkommit till förvaltningen gällande önskemål om flera parkbänkar i Riddersvik och längs med strandpromenaden mot Lövsta båtklubb. Förvaltningen anser att det är viktigt med tillgängliga sittplatser och kommer se över behovet att anlägga nya parkbänkar och bänkbord i Riddersvik. Området från bäcken och in på Lövsta tippområde förvaltas av Stockholm Vatten och Avfall och förvaltningen föreslår att medborgarförslaget även skickas till dem för vidare handläggning. 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som sitt svar på medborgarförslaget 2. Medborgarförslaget skickas till Stockholm Vatten och Avfall för vidare handläggning.

8 e Pumptrack vid Oxtungans lekpark Svar på medborgarförslag den 22 maj Dnr I det inlämnade medborgarförslaget framförs önskemål om uppförande av en bana för pumptrack inom lekparken Oxtungan. Förslagsställaren anser att en pumptrack är ett bra sätt att få barn att aktivera sig samt att träna upp balans och motorik. Förvaltningen anser att den obemannade lekparken Oxtungan inte är en lämplig plats för en pumptrackbana. Den föreslagna ytan ligger väldigt nära bostadshus och en pumptrackbana skulle innebära bullerstörningar för de boende i området. Under 2015 genomfördes medborgardialog vid tre tillfällen om utomhusmiljön i parkleken Gulsippan. Bakgrunden till att demokratiprocessen hölls i Gulsippan var stadens planer på restaurering av parkleken med hjälp av medel för grönkompensation. Demokratiprocessen visade att det fanns önskemål om bland annat kaninhoppningsbana, studsmattor och för de äldre barnen en cykel- eller dirtbikebana. Det pågår för närvarande ett upprustningsarbete vid parkleken Gulsippan. Förvaltningen föreslår därför, under förutsättning att nödvändiga medel tilldelas, att den nedslitna, tidigare cykelbanan vid parkleken Gulsippan ersätts av en pumptrackbana samt att en kaninhoppningsbana anläggs. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.

9 f Utveckla Nälstafältet till rekreationsområde Svar på medborgarförslag den 29 maj Dnr I det inlämnade medborgarförslaget framförs önskemål om att ta fram ån som rinner utmed Nälstafältet. Förslagsställaren anser att om åns naturliga sträckning tas fram samt muddras, kan det bli en trevlig promenadsträcka med sittmiljöer, café m.m. Vidare anser förslagsställaren att det går att utveckla fältet till ett sport och rekreationsområde med motionscentral och uppmärkta löp- och skidslingor. För närvarande pågår en områdesanalys av Nälstastråket. Syftet med områdesanalysen är att visa på åtgärder som stärker funktionen av Nälstastråket inklusive ån, som rekreationsstråk, samt att utreda möjligheten att komplettera med nya bostäder med hänsyn tagen till områdets karaktär och förutsättningar. Utredningen om uppförande av nybebyggelse gäller i första hand de västra delarna mellan Vinsta och Skattegårdsvägen. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.

10 Månadsrapport maj 2017 ekonomi och verksamhet Den 9 juni Dnr I föreliggande prognos redovisas ett prognostiserat resultat i balans med budget efter åtgärder och resultatdispositioner. Störst utmaning att uppnå budget i balans bedöms finnas vid beställarsidan inom äldreomsorg och stöd och service till personer med funktionsnedsättning samt barn- och ungdomsverksamheten inom individ- och familjeomsorg. Stadsdelsnämnden beslutar att godkänna månadsrapport maj 2017.

11 Ny förskola Abiskovägen 8 Dnr Ärendet utgår från dagens sammanträde.

12 Ny förskola Ivarkärrsvägen 119 Dnr Ärendet utgår från dagens sammanträde.

13 a Deltagande i projektet förbättrad dokumentation Dnr Ärendet utgår från dagens sammanträde.

14 Reviderade riktlinjer för stadsintern hyressättning avseende bostadsrätter, genomförandebeslut. den 20 april Dnr Kommunstyrelsen har remitterat ett genomförande-ärende angående reviderade riktlinjer avseende stadsintern hyressättning avseende bostadsrätter. Staden innehar cirka 400 bostadsrätter varav hyr 18. Dessa har ett stort behov av underhåll. Hyresmodellen idag tillämpar en schablon om 115 kr/kvm/år avseende drift, underhåll och administration. Kostnaderna för enbart drift och administration uppgick under 2016 till 193 kr/kvm/år. För att Fastighetsnämnden ska kunna utföra erforderligt underhåll föreslås schablonen att höjas till 330 kr/kvm/år från och med Detta skulle medföra en höjning av hyran för med 19%, från kr/kvm/år till kr/kvm/år. stadsdelsförvaltning förstår behovet och stödjer höjningen av schablonen från fastighetsnämnden med syftet att erhålla väl underhållna bostadsrätter för brukare. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen från kommunstyrelsen.

15 Motion (2017:3) om en policy för stadens torg och parker den 31 maj Dnr Kommunstyrelsen har remitterat motion (2017:3) av Joakim Larsson (M), om en policy för stadens torg och parker. I motionen föreslås kommunfullmäktige besluta att uppdra åt berörda nämnder att under 2017 gemensamt utarbeta en policy för ett enhetligt uttryck för stadens torg och parker med bäring på såväl permanenta som tillfälliga anordningar. Parker och torg är viktiga inslag i stadsmiljön. Underhållet och gestaltningen av den fysiska miljön är en förutsättning för att skapa en trivsam miljö. Platser som är trivsamma och omhändertagna vill besökare vistas längre i. Det lokala torget bör vara en samlingsplats som levandegör hela stadsdelen genom att skapa förutsättningar för sociala möten och aktiviteter som attraherar flera målgrupper. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen från kommunstyrelsen. Paragrafen beslöts omedelbart justerad

16 Revisorernas årsrapport 2016 den 22 maj Dnr Revisionskontoret bedömer sammantaget att i allt väsentligt bedrivit verksamheten ändamålsenligt och från ekonomisk synvinkel på ett tillfredställande sätt. Bedömningen grundar sig på att budgethållningen varit tillräcklig och att merparten av fullmäktiges verksamhetsmål i huvudsak har uppnåtts. Nämndens interna kontroll bedöms ha varit tillräcklig. Bokslut och räkenskaper bedöms vara rättvisande i allt väsentligt samt följer gällande regler och god redovisningssed. Revisionskontoret har identifierat vissa brister men inte av sådan omfattning att de väsentligt påverkar bedömningen av nämndens interna kontroll. De rekommendationer som lämnats till nämnden redovisas och kommenteras i detta tjänsteutlåtande. Stadsdelsnämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på stadsrevisionens årsrapport för.

17 Remissvar på kommunikationsprogram för Stockholms stad Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2016 den 15 maj Dnr Stockholms stad har tagit fram ett nytt förslag på kommunikationsprogram som ska gälla från 2017 till Programmet beskriver utgångspunkter, utmaningar, mål, strategier, arbetssätt och ansvar för stadens kommunikation de kommande åren. Förvaltningen är i huvudsak positiv till det föreslagna kommunikationsprogrammet. En strukturerad och genomtänkt implementering är avgörande för att programmets mål ska uppnås. Den lokala målgruppsanpassade informationen bör ges utrymme även om staden ska ha en sammanhållen kommunikation och ett gemensamt varumärke. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.

18 Reviderade riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2017 den 12 maj Dnr Kommunstyrelsen har begärt yttrande för Reviderande riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid i Stockholms stad. I enlighet med uppdraget i kommunfullmäktiges budget 2017 har utbildningsnämnden upprättat ett förslag till reviderade riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid. Förslaget innebär i huvudsak att utbildningsnämnden har ansvar för ansökningar och bedömningar av omsorg på obekväm arbetstid. Stadsdelsnämndens har ansvar för att placera och tillhandahålla omsorgen för förskolebarn. Förvaltningen är i huvudsak positiv till de förslag som föreslås i de reviderade riktlinjerna. Förslaget bidrar till en ökad likvärdighet i hanteringen och bedömningen av barnomsorg på bekväm arbetstid inom staden. Alla barn har rätt till en trygg omsorg och beslut om barnomsorg på obekväm arbetstid måste alltid utgå från barnets bästa. Förvaltningen anser därför att barnomsorg på obekväm arbetstid ska erbjudas i befintliga och ändamålsenliga lokaler nära kommunikationer och med utbildad personal. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen från kommunstyrelsen. Reservation Vice ordförande Bo Arkelsten m.fl. (M), Ledamot Helen Jäderlund Eckardt (L) reserverade sig mot beslutet enligt följande: Alliansens förslag som svar på remissen: 1. Att delvis bifalla förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen 2. Samt att därutöver anföra: Allianspartierna har en annan syn på hur barnomsorg på obekväm arbetstid ska bedrivas.

19 Forts. Forts. Större valfrihet ska finnas och barnomsorg på obekväm arbetstid ska i möjligaste mån bedrivas i barnens hem. Personalen och inte barnen ska röra sig i stadsdelen. Därför borde riktlinjerna ha utformats annorlunda, vilket innebär utifrån föräldrarnas faktiska behov och i barnens hemmiljö. Ersättaryttrande Ersättare Carina Franke (KD) och ersättare Bertil Pelland (C) instämmer i (M) och (L):s reservation sgången Ordförande Kadir Kasirga m fl (S), ledamot Anton Fendert m fl (MP) och ledamot Leif Larsson (V) yrkade bifall till förvaltningens förslag. Vice ordförande Bo Arkelsten m fl (M) och ledamot Helen Jäderlund Eckardt (L) lade fram ett eget förslag till beslut och yrkade bifall till detta. Ordförande ställde proposition på förslagen och fann att nämnden beslutat enligt (S+MP+V):s förslag om bifall till förvaltningens förslag.

20 Anmälan av deltagare i Stockholms stads Kvalitetsutmärkelse 2017 Den 22 maj Dnr Stockholms stad delar årligen ut Kvalitetsutmärkelsen i syfte att stimulera och uppmuntra stadens verksamheter att utveckla sin kvalitet. Alla kommunalt och enskilt drivna enheter som finansieras av staden är välkomna att delta. I årets kvalitetsutmärkelse deltar fem verksamheter från stadsdelsförvaltning. De verksamheter som är deltar är: försörjningsstadsenheten, boendestödsenheten, beställarenheten socialpsykiatri, Björnboda-Sörgården förskolor och Vällingby förskolor. Förvaltningen ser positivt på deltagande i Kvalitetsutmärkelsen. De som deltar i kvalitetsutmärkelsen får återkoppling på sina bidrag innan de lämnas till tävlingen. De verksamheter som deltar i årets kvalitetsutmärkelse bedöms ha påbörjat ett gott kvalitetsarbete i sin verksamhet. Respektive verksamhets tävlingsbidrag finns utskrivet till nämndsammanträdet. Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna.

21 Anmälan av rapport om barnfamiljer med socialtjänstkontakt i Stockholms stad som lever under osäkra boendeförhållanden. den 19 maj Dnr Socialförvaltningen har sedan 2004 genomfört kartläggningar av antalet barnfamiljer som saknar stadigvarande bostad och som har kontakt med socialtjänsten. I den kartläggning som genomfördes under en månad i januari/februari framgår att socialtjänsten hade kontakt med 342 barnfamiljer som saknade stadigvarande boende. Det är en ökning jämfört med 2015 då resultatet av kartläggningen var 301 barnfamiljer. Med utgångspunkt från stadens program för att motverka hemlöshet kommer socialförvaltningen att ta fram en särskild handlingsplan för arbetet med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden med målsättning att förbättra boendesituationen för barn och unga. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning av rapport om barnfamiljer med socialtjänstkontakt som lever under osäkra boendeförhållanden och lägger den till handlingarna. Särskilt uttalande Vice ordförande Bo Arkelsten m fl (M) lämnade följande särskilda uttalande: Jag hänvisar till (M):s särskilda uttalande i socialnämndens protokoll Särskilt uttalande Ledamot Helen Jäderlund Eckardt (L) lämnade följande särskilda uttalande: Jag hänvisar till (L):s särskilda uttalande i socialnämndens protokoll

22 Redovisning av medarbetarenkäten 2017 den 17 maj Dnr I ärendet redovisar stadsdelsförvaltningen resultatet från Stockholm stads medarbetarenkät Enkätsvaren visar i huvudsak goda resultat för stadsdelen med ett övergripande AMIindex 79 (aktivt medskapande index) jämfört med 80 för hela staden. Resultatet innebär en förbättring för jämfört med 2015 års resultat med AMI-index på 77. Alla chefer har i uppdrag att upprätta handlingsplaner i enlighet med stadens anvisningar. Samtliga bilder gällande resultatet från medarbetarundersökningen finns i bilagan till tjänsteutlåtandet och visas där i större format. lägger rapporterna till handlingarna.

23 Anmälan av förskoleundersökningen 2017 Dnr Ärendet utgår från dagens sammanträde.

24 Uppföljning av Attendo Bättringsvägen 7 som drivs i enskild regi den 15 maj Dnr Alla utförarverksamheter inom äldreomsorg följs upp årligen av Stockholms Stad. Stadsdelarna ansvarar själva för att följa upp verksamheterna inom stadsdelen samt vissa tilldelade verksamheter som ligger utanför Stockholms Stad. I detta tjänsteutlåtande redovisas förvaltningens uppföljning av Attendo Bättringsvägen 7. Boendet drivs i enskild regi och är beläget i Råcksta. Attendo Bättringsvägen 7 har sammanlagt 58 boende fördelat på sex enheter, två med somatisk inriktning och fyra med inriktning demens. har 28 placeringar på boendet. Verksamheten öppnades Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning av uppföljningen och lägger den till handlingarna.

25 Anmälan av översyn av stadens budget och skuldrådgivning. den 19 maj Dnr I stadens budget för 2016 fick socialnämnden i uppdrag att tillsammans med erna genomföra en översyn av arbetet med budget- och skuldrådgivning. I uppdraget ingick att titta på hur arbetet är organiserat och fördelat i syfte att skapa ett mer likställt arbete med budget- och skuldrådgivning i staden. I översynen har olika utvecklingsområden identifierats och förslag till aktiviteter tagits fram. Förvaltningen är positiv till den översyn som genomförts och de förslag till fortsatt arbete som beslutats av socialnämnden. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning av översyn av stadens budget- och skuldrådgivning och lägger den till handlingarna.

26 Redogörelse av vidtagna åtgärder och resultat efter Skolinspektionens granskning av förskolan Grönkulla den 10 maj Dnr Under 2016 valde Skolinspektionen ut förskolan Grönkulla i Vällingby, och 8 andra förskolor i Stockholms kommun, för granskning av kvaliteten i förskolans pedagogiska uppdrag. Granskningen visade att barnen på förskolan erbjuds en god omsorg samtidigt som de ges förutsättningar att erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter. I syfte att höja verksamhetens kvalitet bedömde Skolinspektionen att pedagoger behöver stärka arbetet med att stimulera och utmana barns utveckling, lärande och nyfikenhet i samtliga moment som förekommer under en dag. Som svar på granskningen upprättade förvaltningen en handlingsplan för förskolan Grönkulla. Skolinspektionen önskar en redogörelse av insatta åtgärder och resultat av handlingsplanen 12 månader efter handlingsplanens upprättande. Förvaltningen har genomfört åtgärderna i handlingsplanen och därmed säkerställt att förskolan Grönkulla stimulerar och utmanar barns utveckling, lärande och nyfikenhet i samtliga moment som förekommer under en dag. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på Skolinspektionens beslut.

27 Anmälan protokoll från ens lokala pensionärsråd Anmäldes protokoll från Pensionärsrådets sammanträde den 7 juni Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna.

28 Anmälan protokoll från ens råd för funktionshinderfrågor Anmäldes protokoll från rådet för funktionshinderfrågor den 7 juni Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna.

29 Anmälan ens uppdragslista Anmäldes ens uppdragslista per den 15 juni Dnr Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna.

30 Anmälan inkomna handlingar Anmäldes förteckning över inkomna handlingar. Dnr Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna.

31 Anmälan av lokalt samverkansavtal mellan stadsdelsförvaltning och lokalpolisområde Vällingby Anmälan av lokalt samverkansavtal mellan stadsdelsförvaltning och lokalpolisområde Vällingby Dnr Ett stadsövergripande avtal som reglerar samverkan mellan Stockholms stad och Polismyndigheten region Stockholm tecknades den 19 maj Syftet med detta stadsövergripande avtal mellan polisregion Stockholm och Stockholms stad är att gemensamt utveckla och stärka den verksamhet som berör båda parternas ansvarsområden. Genom att samordna resurser skapas bra förutsättningar för att minska brottsligheten och öka tryggheten i Stockholm. Enligt stadens riktlinjer har ett lokalt underavtal tecknats av stadsdelsförvaltning och lokalpolisområde Vällingby. Underavtalet syftar till att förbättra den lokala samverkan kring de områden som är angelägna lokalt för att öka tryggheten respektive minska brottsligheten i stadsdelsområdet. Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna.

32 Förvaltningschefens information Ulla Thorslund informerade bland annat att: Två stycken genomgångshem för nyanlända personer kommer att tas i bruk under sommaren. Ett genomgångsboende är ett tillfälligt boende med korttidskontrakt och drivs av Stiftelsen Hotellhem i Stockholm (SHIS). Det ena är Vårdhemmet 2 på Bättringsvägen 3 i Råcksta och kommer att användas företrädelsevis till familjer som fått uppehållstillstånd men inte lyckats ordna bostad på egen hand. Informationsmöte kommer att hållas den 19 juni kl i Koppargården. Det andra genomgångsboendet ligger på Sandviksvägen. Här finns 17 lägenheter som kommer att användas företrädelsevis till familjer. Inflyttning kommer att ske löpande med start i juli. Informationsmöte kommer att hållas den 26 juni kl i Skolörtens samlingslokal. På Soprangränd finns en mindre lokal som tidigare varit gruppbostad. Från och med i sommar kommer den att användas som boende för ensamkommande, gravida kvinnor. Receptionen på stadsdelsförvaltningen har avskaffat sommartid och har nu öppet till kl alla vardagar. I höst kommer man att ha kvällsöppet till kl 19 en dag i veckan som en extra service till medborgarna. En översyn av enhet individ och familj och det förebyggande arbetet sker just nu. Det har under våren pågått ett arbete att tydliggöra rollerna avseende medborgarvärdarna och fältassistenterna. Som en del i detta arbete söker man nu ytterligare en medborgarvärd och två fältassistenter till stadsdelen. Ulla önskar alla en trevlig, solig sommar! 24 a Sommarhälsning Ordförande Kadir Kasirga önskade nämnd och förvaltning en riktigt skön och bra sommar och tackade för den gångna terminen. Vice ordförande Bo Arkelsten riktade ett särskilt tack till förvaltningen från oppositionens sida.

33 Ledamot Elisabeth Carlsson önskade nämnden och förvaltningsledningen en riktigt bra sommar. 25 Övriga frågor Muntlig fråga från ledamot Bo Arkelsten (M) om val av ledamot till näringslivsrådet. Stadsdelsnämnden utser Ann-Margrete Nilsson (M) att efterträda Ajowey Omagbemi (M) i näringslivsrådet. Muntlig fråga från ledamot Helen Jäderlundn Eckardt (L) om det överfall som skett nyligen i Hässelby Villastad. Stadsdelsförvaltningen har ingen information om detta.

34 Anmälan skrivelser 25 a Dnr Anmäldes skrivelse angående neddragning av fältassistenter i den 15 juni 2017 från ledamot Bo Arkelsten m.fl. (M), ledamot Helen Jäderlund Eckardt (L), ersättare Carina Franke (KD) och ersättare Bertil Pelland (C). Stadsdelsnämnden överlämnar skrivelsen till förvaltningen för beredning.

35 b Dnr Anmäldes skrivelse angående Sambafotbollen i den 15 juni 2017 från ledamot Bo Arkelsten m.fl. (M), ledamot Helen Jäderlund Eckardt (L), ersättare Carina Franke (KD) och ersättare Bertil Pelland (C). Stadsdelsnämnden överlämnar skrivelsen till förvaltningen för beredning.

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Justeras 14 / 3 2018 Bo Arkelsten Norma Aranda de Gutierrez Protokoll 3:2018 Blad 1 (23) Sammanträdesdag 2017-03-08 kl 19.00 19.45 Astrakangatan 19, Hässelby gård Paragrafer 1-18 öppna delen 19-22 slutna

Läs mer

Remiss från kommunstyrelsens, KS dnr 2018/585. Dnr /2018. Äldrenämndens beslut

Remiss från kommunstyrelsens, KS dnr 2018/585. Dnr /2018. Äldrenämndens beslut Sida 10 (31) 8 Remiss Förslag till reviderade riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Remiss från kommunstyrelsens, KS dnr 2018/585 Dnr 1.6-374/2018 Äldrenämndens beslut 1. Äldrenämnden godkänner

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Justeras 28 / 11-2017 Kadir Kasirga Elisabeth Bäckström Protokoll 10:2017 Blad 1 (37) Sammanträdesdag 2017-11-23 kl 19.00 19.45 Astrakangatan 19, Hässelby gård Paragrafer 1-22 öppna delen 23-27 slutna

Läs mer

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde -VÄLLINGBY PROTOKOLL 1:2007 Blad 1(6) Sammanträdesdag 2007-01-03 klockan 09.00 09.25 Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby Birgitta Wahlman Paragrafer 1-8 slutet sammanträde Berit Kruse Ordförande

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Sida 1 (6) 2018-03-27 Handläggare Madelen Lyckedal Telefon: 08-508 08 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan för socialtjänstens

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Protokoll 5:2015 Blad 1 ( ) Sammanträdesdag 2015-04-09 kl 19.00 20.25 Justeras / 2015 Astrakangatan 19 Hässelby gård Kadir Kasirga Bo Arkelsten Paragrafer 1 16 öppna delen 17 19 slutna delen Ordförande

Läs mer

Svar på stadsrevisionens årsrapport 2018

Svar på stadsrevisionens årsrapport 2018 Sida 1 (7) 2019-05-08 Handläggare Per Onning Telefon: 0850804045 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2019-06-13 Svar på stadsrevisionens årsrapport 2018 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden överlämnar

Läs mer

Hässelby- Vällingby stadsdelsförvaltn ing

Hässelby- Vällingby stadsdelsförvaltn ing Hässelby- Vällingby stadsdelsförvaltn ing Stockholms 14 stadsdelsförvaltningar 2017-05-03 Sida 2 Nio stadsdelar: Hässelby villastad (inklusive Smedshagen) Kälvesta Vinsta Hässelby gård Hässelby strand

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Justeras 1 / 11-2017 Kadir Kasirga Bo Arkelsten Protokoll 9:2017 Blad 1 (36) Sammanträdesdag 2017-10-26 kl 19.00 20.00 Astrakangatan 19, Hässelby gård Paragrafer 1-26 öppna delen 27-32 slutna delen Ordförande

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-11-21 Handläggare Linn Hemmingsson Telefon: 08-508 25 327 Till Socialnämnden 2018-01-30 Handlingsplan

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2016-02-04 19 13 Riktlinjer för social investeringsfond i Stockholm stad Remiss från kommunstyrelsen, dnr 171-968/2015 Ärendet och stadsdelsförvaltningens förslag finns redovisat i tjänsteutlåtande den

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2018-03-21 Handläggare Mikael Josephson Telefon: 08-508 09 035 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Handlingsplan

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSNÄMNDENS PE NSIONÄRSRÅD (SPR) SID 1 (5) SAMMANTRÄDESDAG 12 MARS 2012 PROTOKOLL NR 2 2012 Närvarande: Ordinarie: Ersättare: Frånvarande: I tjänsten deltog:

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING PENSIONÄRSRÅDET TOKOLL 2:2013 SAMMANTRÄDE 11 MARS 2013 SID 1 (5 ) Närvarande: Ordförande Per Westberg Ordinarie ledamöter Gun-Marie Gunnars Birgith Grahn Åke Lindbohm

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 1 ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD PROTOKOLL Sammanträde 23 augusti 2012 Älvsjörummet Älvsjö stationsplan 11 Justerat 2012-08-24 Eva Sahlin Ordförande Sven Öberg Vice ordförande Närvarande

Läs mer

Svar på revisionskontorets årsrapport 2017

Svar på revisionskontorets årsrapport 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2018-05-17 Handläggare Maria Härenstam Telefon: 08-508 09 020 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2018-06-14 Svar på revisionskontorets årsrapport

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2018-04-12 Handläggare Hillevi Andersson Telefon: 0850825244 Till Socialnämnden 2018-05-15 Handlingsplan för socialtjänstens

Läs mer

Svar på remiss angående begäran om yttrande över förslag till handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer i säkra boendeförhållanden

Svar på remiss angående begäran om yttrande över förslag till handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer i säkra boendeförhållanden Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Analys och kvalitet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare Susanna Juvas Hagbjörk Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss

Läs mer

Samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar

Samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar Utlåtande Rotel VIII (Dnr KS 2018/1728) Samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar Tilläggsöverenskommelse mellan kommuner och regioner i Stockholms län Rekommendation Storsthlm

Läs mer

Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning. och funktionsnedsatta. Pensionärsrådet. Anmält förhinder: Åke Lindbohm Sylvia Bjurström

Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning. och funktionsnedsatta. Pensionärsrådet. Anmält förhinder: Åke Lindbohm Sylvia Bjurström Avdelningen för äldre och 4 Sida 1 (5) 2014-06-04 Pensionärsrådet Närvarande Ordinarie ledamöter: Ordförande Per Westberg Donald Monvall Birgit Grahn Ersättare: Kerstin Stridh Gunilla Carlén Christina

Läs mer

Beslut Stadsdelsnämnden godkänner strategin för ökad trygghet.

Beslut Stadsdelsnämnden godkänner strategin för ökad trygghet. Blad 15 8 Strategi för ökad trygghet Beslut Stadsdelsnämnden godkänner strategin för ökad trygghet. Ärendet Stadsdelsnämndens verksamhetsplan för 2016 ger ett uppdrag att utveckla en strategi för att öka

Läs mer

Dnr /2018. Äldrenämndens beslut

Dnr /2018. Äldrenämndens beslut Sida 21 (51) 13 Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden 2019 Förslag till vård- och omsorgsboenden att ingå kommande central upphandling av entreprenaddrift Dnr 5.1.2-125/2018 Äldrenämndens

Läs mer

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-907-000 SID 1 (5) 2008-12-10 Handläggare: Anne-Marie Hemphälä Telefon: 08-508 10 034 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2008-12-18

Läs mer

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014)

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014) Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr 333-878/2014) Revidering av de länsgemensamma riktlinjerna för handläggning av ärenden vid socialtjänsten kring ensamkommande barn Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms

Läs mer

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND FÖREDRAGNINGSLISTA 10 APRIL 2013 Sammanträde Torsdag 10 april 2013 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum klockan 18.00 Denna del av sammanträdet inleds med

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-09-17 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-09-17, kl. 13.45-15.15 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-10-15 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-10-15, kl. 13.30-15:00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Handläggare: Inger Norman Telefon: Till Farsta stadsdelsnämnd

Handläggare: Inger Norman Telefon: Till Farsta stadsdelsnämnd FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR BARN OCH UNGDOM SID 1 (5) 2010-02-23 Handläggare: Inger Norman Telefon: 08-508 18 040 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-03-25 Förslag till riktlinjer för samverkan

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Justeras 27 / 8 2018 Bo Arkelsten Norma Aranda de Gutiérrez Protokoll 7:2018 Blad 1 (40) Sammanträdesdag 2018-08-23 kl 19.00 20:00 Astrakangatan 19, Hässelby gård Paragrafer 1-28 öppna delen 29-36 slutna

Läs mer

Förslag till program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck

Förslag till program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Dnr 2016-512-1.5.1. Sida 1 (5) 2016-10-01 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-11-24 Förslag till program

Läs mer

Riktlinjer för handläggning av försöks- och träningslägenheter - remiss från kommunstyrelsen

Riktlinjer för handläggning av försöks- och träningslägenheter - remiss från kommunstyrelsen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-01-26 Matilda Ekström Sundberg Telefon: 508 08 079 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde 2010-02-17 Riktlinjer för

Läs mer

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-06-16 Nyanlända

Läs mer

Årsrapport 2013 för Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Årsrapport 2013 för Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Strategiska avdelningen Handläggare Marie Janemar Telefon: 08-508 04 012 Sida 1 (8) 2014-06-02 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2014-06-12 Årsrapport 2013

Läs mer

FARSTA STADSDELSNÄMND

FARSTA STADSDELSNÄMND Sammanträde måndag 2 januari 2012 Förvaltningens konferenslokal, Storforsplan 44, Farsta centrum, klockan 08.30-08.40 Ledamöter Lars Jilmstad (m), ordförande Arne Fredholm (m) Roland Bjurström (m) Ann-Louise

Läs mer

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri Kungsholmens stadsdelsnämnd Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-30 Handläggare Ingemar Sollgard Telefon: 08-508 08 444 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-02-02 Uppdragsbeskrivningar för verksamheter

Läs mer

Protokoll 11/2018. Mikael Nilsson (M) Henrik Lundberg (M) Herje Larsson (L) Maria Skalin Alströmer (MP) Hans Tjernström (C) Folke Amnö (S)

Protokoll 11/2018. Mikael Nilsson (M) Henrik Lundberg (M) Herje Larsson (L) Maria Skalin Alströmer (MP) Hans Tjernström (C) Folke Amnö (S) Sida 1 (22) Protokoll 11/2018 fört vid Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnds sammanträde torsdagen den 20 december 2018 kl. 18:00-19:00, Telefonvägen 30, Konferensanläggningen en trappa ner Ledamöter

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 13 Justering och fastställande av föredragningslista 3 14 Ekonomiuppföljning utfall och prognos mars 2017 4 15 Yttrande över revisionsrapport Intern kontroll 5 16 Etableringsboende

Läs mer

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Blad 10 11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Beslut 1. Stadsdelsnämnden beslutar att stänga 28 lägenheter i Vintertullens servicehus och 29 lägenheter i Vintertullens vård-

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ...

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) 2014-10-30 Omsorgsnämnden Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete 13:00 15.07. ande Bo Silverbern (M), ordförande Birgitta Rosengren

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-02-16 Plats Sociala resursförvaltningen, Plattform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.15 Paragrafer

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Pensionärsrådet. Pensionärsrådet

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Pensionärsrådet. Pensionärsrådet stadsdelsförvaltning Protokoll 2018-02-26 Sida 1 (5) Närvarande Ordinarie ledamöter: Donald Monvall, ordförande Gunilla Carlén, vice ordförande Yvonne Wheeler Gun Marie Gunnars Lena Bosticco Ersättare:

Läs mer

Översyn av stadens budget- och skuldrådgivning och Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning

Översyn av stadens budget- och skuldrådgivning och Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Dnr 1242-2017-1.5.1. Sida 1 (7) 2017-12-15 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Översyn

Läs mer

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 2 februari 2017 Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum Sammanträdet inleds kl. 18.00 med öppet forum och information

Läs mer

Förtydligande av rutiner för medborgarförslag

Förtydligande av rutiner för medborgarförslag Sida 1 (5) 2019-05-02 Handläggare Kerstin Henningsson Telefon: 0850823016 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-05-23 Förtydligande av rutiner för medborgarförslag Förslag till beslut Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN Josefin Johansson Telefon: 508 05 072 DNR 2.6.-594-2012 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12 NOVEMBER 2012 SID 1 (5) SAMMANTRÄDE 20 NOVEM BER 2012 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Pensionärsrådet. Pensionärsrådet

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Pensionärsrådet. Pensionärsrådet stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) Närvarande Ordinarie ledamöter: Donald Monvall, ordförande Gunilla Carlén, vice ordförande Yvonne Wheeler Gun Marie Gunnars Lena Bosticco Ersättare: Lenor Holgersson Ingegerd

Läs mer

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats SAMMANTRÄDE STOKOL L 201 8-01-25 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl. 13.30 14.15 Plats Närvarande Ordförande Vice ordförande Ledamöter Ersättare Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (5) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-06-10 Plats Baltzarsgatan 4, vån 2 Klockan 10.00 11.20 Paragrafer 68-78 Närvarande Ledamöter: Katrin

Läs mer

1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) Beslut

1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) Beslut 2014-09-25 2 1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) 2 Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokollsjustering Beslut 1. Vice ordförande Ewa Larsson (MP) utses att tillsammans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Britt Petersson SPF

Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Britt Petersson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOL L Sammanträdestid, kl. 13.30-14:30 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Britt Petersson SPF Tjänstgörande ersättare

Läs mer

5 Tertialrapport för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

5 Tertialrapport för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Sida 6 5 Tertialrapport 2 2016 för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Beslut 1. Budgetjustering begärs hos kommunstyrelsen med 0,6 miljoner kronor för ökade prestationer inom omsorgs om personer med

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Åtgärder för ett säkrare och tryggare Stockholm för alla, motion (2017:54)

Åtgärder för ett säkrare och tryggare Stockholm för alla, motion (2017:54) Socialförvaltningen avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2017-11-17 Handläggare Niklas Roth Telefon: 08-508 43 024 Till Socialnämnden 2018-01-30 Åtgärder för ett säkrare och tryggare

Läs mer

System för intern kontroll Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning

System för intern kontroll Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning System för intern kontroll Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning stockholm.se Augusti 2017 Dnr: 1.2.1-264-2017 Kontaktperson: Per Lindberg 3 (11) Innehåll Inledning... 4 Kontrollsystemet... 5 Ansvarsfördelning...

Läs mer

Remiss angående förändrad organisation för mottagandet av ensamkommande barn

Remiss angående förändrad organisation för mottagandet av ensamkommande barn KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCIAL OMSORG Tjänsteutlåtande Dnr: 1.5.1-240-2014 Sida 1 (5) 2014-05-27 Handläggare Maria Andersson Telefon: 08-508 08 640 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid - remissyttrande ( /2014)

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid - remissyttrande ( /2014) Dnr 165-15-1.5.1. Sida 1 (5) 2015-04-30 Handläggare Elisabet Ödman Telefon: 08-508 06 169 Till Bromma stadsdelsnämnd arbetstid - remissyttrande (321- Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-17:45 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 71-86 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Fredrik Lindqvist (M) Michael Törnqvist (MP) Ida Balog (M) Filippa Lund (S) Kent Wetterskog (L) Mathias

Läs mer

Ärendet Föreligger förvaltningens tjänstutlåtande, dnr /

Ärendet Föreligger förvaltningens tjänstutlåtande, dnr / Sida 70 (95) 21 Vision 2040, Ett Stockholm för alla - Svar på remiss, dnr 119-1401/2015 Beslut 1. stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens remissvar. 2. Omedelbar justering. Ärendet Föreligger förvaltningens

Läs mer

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad Sida 1 (6) 2016-05-26 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2016-06-16 Svar på remiss från kommunstyrelsen dnr 156-607/2016 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Yttrande över stadsrevisionens rapport "Ensamkommande flyktingbarn (10/2013)

Yttrande över stadsrevisionens rapport Ensamkommande flyktingbarn (10/2013) Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-01-09 Handläggare Gunilla Olofsson Telefon: 08 508 25 605 Yttrande över stadsrevisionens rapport "Ensamkommande

Läs mer

... Magnus Lingen (s) Peter Lundén-Welden (m) Birgit Marklund Beijer (s)

... Magnus Lingen (s) Peter Lundén-Welden (m) Birgit Marklund Beijer (s) Box 24156 104 51 Stockholm Blad 1 tel vx: 08-508 10 000 Justerat den 5 december 2006.... Helena Bonnier (m).... Birgit Marklund Beijer (s) Närvarande: Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Helena

Läs mer

Revidering av STAN-programmet - Stockholms Tobaks-, Alkohol- och Narkotikapolitiska program. Remiss från

Revidering av STAN-programmet - Stockholms Tobaks-, Alkohol- och Narkotikapolitiska program. Remiss från HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING Avdelningen för Socialtjänst Ulf Haag Telefon: 508 05 308 TJÄNSTEUTLÅTANDE 20 JANUARI 2010 SID 1 (6) DNR: 006-650-2009 SAMMANTRÄDE 11 FEBRU A R I 2 0 10 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat 5 november 2018.

Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat 5 november 2018. Sida 14 (20) 13 Kafé i gemenskap Östermalm Ansökan om tidsbegränsat bidrag år två från föreningen Ny Gemenskap Dnr 8.1.1 530/2018 s beslut 1. beviljar Ny Gemenskap ett tidsbegränsat bidrag på 250 000 kronor

Läs mer

Stopp för kommunalt finansierad modersmålsundervisning i förskolan

Stopp för kommunalt finansierad modersmålsundervisning i förskolan Utlåtande 2016:41 RIV (Dnr 106-876/2015) Stopp för kommunalt finansierad modersmålsundervisning i förskolan Motion (2015:35) av Maria Danielsson (-) och Martin Westmont (SD) Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Justerat Åsa Lindhagen (MP) och Andréa Ström (M) Socialnämndens beslut

Justerat Åsa Lindhagen (MP) och Andréa Ström (M) Socialnämndens beslut Protokollsutdrag Socialnämnden 2016-12-13 Justerat 2016-12-19 Åsa Lindhagen (MP) och Andréa Ström (M) 18 Revidering av riktlinjerna för handläggning av ekonomiskt bistånd Dnr 3.1.1-596/2015 Socialnämndens

Läs mer

Protokoll nr 5 / Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll nr 5 / Rådet för funktionshinderfrågor Södermalms stadsdelsnämnd Protokoll nr 8/2016 Sida 1 (7) 20170608 Protokoll nr 5 / 2017. Rådet för funktionshinderfrågor NYTT Prioriterade ärenden till Södermalms SDN. För att belysa rådet ståndpunkter

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Justeras / 2017 Protokoll 5:2017 Blad 1 (47) Sammanträdesdag 2017-05-18 kl 19.00 20.40 Astrakangatan 19, Hässelby gård Kadir Kasirga Jennyfer Redin Paragrafer 1-26 öppna delen 27-34 slutna delen Ordförande

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

PM 2013: RIV (Dnr /2013)

PM 2013: RIV (Dnr /2013) PM 2013: RIV (Dnr 001-959/2013) Fri att leka och lära - ett målinriktat arbete för barns ökade säkerhet i förskolan (SOU 2013:26) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 14 oktober 2013 Borgarrådsberedningen

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning, avdelningen för förskola Sida 1 (9) Datum 2018-07-02 Handläggare Agneta Elfving Telefon: 08-508 05 294 Till Hässelby Vällingby stadsdelsnämnd 2018-08-23 Förskoleundersökning

Läs mer

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S)

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-05-23 Sammanträdestid 09:15-09:30 samt 10:50-10:55 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S)

Läs mer

Socialstyrelsens förslag till föreskrifter och allmänna råd om våld i nära relationer Remiss från Socialstyrelsen Remisstid den 27 januari 2014

Socialstyrelsens förslag till föreskrifter och allmänna råd om våld i nära relationer Remiss från Socialstyrelsen Remisstid den 27 januari 2014 PM 2014:12 RVII (Dnr 325-1784/2013) Socialstyrelsens förslag till föreskrifter och allmänna råd om våld i nära relationer Remiss från Socialstyrelsen Remisstid den 27 januari 2014 Borgarrådsberedningen

Läs mer

Lokal barnombudsman och handlingsprogram för att stärka barns rättigheter

Lokal barnombudsman och handlingsprogram för att stärka barns rättigheter HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCI AL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-03-11 Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 08-508 23 305 Susanne Forss-Gustafsson Telefon: 08-508

Läs mer

Översyn av styrdokument och utarbetande av digitaliseringsprogram för Stockholms stad

Översyn av styrdokument och utarbetande av digitaliseringsprogram för Stockholms stad Sida 1 (4) 2019-05-23 Handläggare Kerstin Henningsson Telefon: 0850823016 Till stadsdelsnämnd 2019-06-13 Översyn av styrdokument och utarbetande av digitaliseringsprogram för Stockholms stad Yttrande till

Läs mer

Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2015. Dnr /2016

Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2015. Dnr /2016 Sida 35 (53) 10 Remiss av Vision 2040 Ett Stockholm för alla Remiss från kommunstyrelsen, dnr 119-1401/2015 Dnr 150-792/2016 Äldrenämndens beslut Äldrenämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Socialtjänstavdelningen Östermalms stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (6) 2018-01-09 Protokoll från rådet för funktionshinder Protokollet har justerats per mejl 2018-01-11 Närvarande ledamöter: Jan

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB HANDIKAPPRÅD PROTOKOLL 11:2009 SAMMANTRÄDE 7 DECEMBER 2009 SID 1 (5) Närvarande: Ordförande Marita Innergård DHR Vice ordförande Heidi

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med vårdutbildningar på högskolenivå Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län

Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med vårdutbildningar på högskolenivå Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län Utlåtande 2017:14 RVI+VIII (Dnr 111-1067/2016) Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med vårdutbildningar på högskolenivå Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG Handläggare: Eva Lindström Telefon: 08-508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd SDN 2008-02-14 SID 1 (6) 2008-01-25 Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård-

Läs mer

Dnr KS/2014: Införande av barnomsorgspeng och låta föräldrarna bestämma om omsorgen för barnen, motion

Dnr KS/2014: Införande av barnomsorgspeng och låta föräldrarna bestämma om omsorgen för barnen, motion SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KF 16:1 KS 235 2014-12-03 26/42 Dnr KS/2014:40 034 Införande av barnomsorgspeng och låta föräldrarna bestämma om omsorgen för barnen, motion Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Riktlinjer för Stockholms stads sociala investeringsfond

Riktlinjer för Stockholms stads sociala investeringsfond Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-01-08 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04 Riktlinjer för Stockholms

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÄLDRENÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR ÄLDRENÄMNDEN REGLEMENTE FÖR ÄLDRENÄMNDEN Utöver vad som stadgas i kommunallag och speciallagstiftning ska följande gälla för äldrenämnden. Ansvarsområde 1 Äldrenämnden ansvarar för service, omsorg och vård av äldre

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

Amne Ali (S) Sten-Åke Larsson (M)

Amne Ali (S) Sten-Åke Larsson (M) Sida 1 (7) 2013-06-11 Närvarande ledamöter Annette Lundquist Larsson (M) ordförande Magnus Jarnling (MP) vice ordf Elisabeth Ståhlhem (M) Naémi Karlsson (M) Lotta Gravenius (FP) Bo Johnsson (S) Närvarande

Läs mer

Revidering av riktlinjerna för handläggning av ekonomiskt bistånd

Revidering av riktlinjerna för handläggning av ekonomiskt bistånd Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-26 Handläggare Joanna Millares Rosell Telefon: 08-508 25 402 Till Socialnämnden 2016-12-13 Revidering

Läs mer

Att stärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck, motion (2017:30)

Att stärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck, motion (2017:30) Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-07-13 Handläggare Anna Rinder von Beckerath Telefon: 08-508 43114 Till Socialnämnden 2017-09-19 Att

Läs mer

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden

Handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer som lever under osäkra boendeförhållanden Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Individ och familjeomsorgen vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2018-03-22 Handläggare Solveig Blid Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L)

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L) Sammanträdesdag Kl 17:00 Datum för justering: 2018-11-16 Gunnel Orselius-Dahl (L) Närvarande ledamöter Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (L) Rickard Wessman (M) Robert

Läs mer

Tillträdesförbud till stadens simhallar Motion (2016:30) av Anna König Jerlmyr och Bo Sundin (båda M)

Tillträdesförbud till stadens simhallar Motion (2016:30) av Anna König Jerlmyr och Bo Sundin (båda M) Utlåtande 2016:177 RIII (Dnr 106-500/2016) Tillträdesförbud till stadens simhallar Motion (2016:30) av Anna König Jerlmyr och Bo Sundin (båda M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer