1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) Beslut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) Beslut"

Transkript

1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) 2 Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokollsjustering Beslut 1. Vice ordförande Ewa Larsson (MP) utses att tillsammans med ordförande Kristina Lutz (M) justera dagens protokoll. 2. Protokollet justeras den 2 oktober 2014 hos nämndsekreteraren på Björkhagsplan 6, Björkhagen, Skarpnäcks stadsdelsförvaltning. 3 Godkännande av dagordning samt eventuellt beslut om närvaro och yttranderätt Beslut Stadsdelsnämnden fastställer förslaget till dagordning med ändringen att 8 utgår. 4 Anmälan av protokollsjustering Beslut Anmäldes att stadsdelsnämndens protokoll från sammanträdet den 28 augusti 2014 har justerats den 4 september 2014.

2 Information från stadsdelsförvaltningen Förvaltningschef Margareta Östrand informerade: Det har skett en avhysning av en illegal bosättning. När Kronofogden kom till platsen fanns inga individer kvar. SR har intervjuat Margareta Östrand gällande finsk förskola. Intervjun sänds i nästa vecka.

3 Nämndens frågor till förvaltningen Ärendet utgår.

4 :1 7 Tertialrapport 2 BESLUT beslutar följande: 1. Redovisa till kommunstyrelsen föreslagna omslutningsförändringar om 11,3 mnkr. 2. Redovisa till kommunstyrelsen föreslagen omdisponering om 1,1 mnkr. 3. Tertialrapport 2 godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen. 4. Ärendet justeras omedelbart. Ärendet Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr: /14) daterat Förvaltningen fortsätter arbetet med att bidra till Vision Stockholm 2030 om en stad i världsklass genom att uppfylla kommunfullmäktiges inriktningsmål och redovisa en ekonomi i balans. Stockholm ska vara en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande stad för boende, företagande och besök Förvaltningen fortsätter att fokusera på arbetslinjen samt minskat utanförskap, speciellt för personer med långvarigt bidragsbehov. Projektet Skarpnäckslyftet har fortsatt arbetet för att öka tryggheten främst i Bagarmossen och i Skarpnäcks gård. En strategi har tagits fram för trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder inom stadsdelsområdet. Planerade upprustningar av parker och grönområden genomförs. Kvalitet och valfrihet ska utvecklas och förbättras I slutet av 2013 antog nämnden en ny arbetsmetod för uppföljning av verksamheter. Förvaltningen har inlett arbetet enligt den nya metoden och arbetssättet vidareutvecklas kontinuerligt.

5 :2 7 forts. Barnomsorgsgarantin har hållits under perioden. Lokalplanering sker för att möta behovet av nya förskoleplatser. Fyra grupper är fortfarande evakuerade på grund av fuktskada. En rekryteringslördag har anordnats för att öka andelen förskollärare. Under tre kvällar samlades de flesta medarbetarna inom förskolan för att mötas utifrån det gemensamma projektet "Odla Växa Mat". Enligt årets brukarundersökning var familjer i mycket högre grad nöjda med information om förskolans mål och arbetssätt. Ökningen var tio procentenheter. Individ- och familjeomsorgen fortsätter ett nära samarbete med andra stadsdelsförvaltningar, vilket förväntas ge en ökad kvalitet för satsade medel. Samarbetet utgår främst från att vidareutveckla och samnyttja olika former av stöd och öppenvårdsalternativ, bland annat utredning och insatser inom våld i nära relationer, familjerätt samt öppenvård för missbrukare. Omsorgen om äldre och personer med funktionsnedsättning bedrivs i huvudsak på entreprenad. Förvaltningen samarbetar med utförarna för att de ska utveckla kvaliteten utifrån stadens brukarundersökningar. Syftet är att förbättra kvaliteten för brukarna och att nå upp till målvärdena för stadens indikatorer. För att ytterligare stärka delaktighet, ansvarstagande och inflytande för förvaltningens medarbetare arbetar alla enheter på olika sätt med medarbetaråtaganden och resultatdialoger. Sjukfrånvaron per juli var 5,9 procent. Stadens verksamheter ska vara kostnadseffektiva Förvaltningen uppfyller målet genom att redovisa en ekonomi i balans samtidigt som målen i stort kommer att uppfyllas under året. Kostnaderna följs månadsvis för varje verksamhet. Prognosen bygger på att verksamhetsområdena håller sina planerade nivåer under det sista tertialet, samt en restriktiv hållning. Arbetet med att sänka sjukfrånvaron fortsätter. Nya och mer evidensbaserade arbetssätt har införts där nyttan för

6 :3 7 forts. brukaren/medborgaren alltid står i fokus. Arbetet med resultatbaserad styrning fortsätter. Framlagda förslag till beslut Ordförande Kristina Lutz (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Beslutsgång Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet anmäler att de inte deltar i beslutet. Stadsdelsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag till beslut

7 8 Program för en sammanhållen stad Ärendet utgår.

8 :1 9 Remiss om avtal med Stockholms läns landsting om ett regionalt kunskapscentrum för utveckling av den palliativa vården och omsorgen i länet Svar på remiss från kommunstyrelsen dnr /2014 BESLUT beslutar följande: Förvaltningens tjänsteutlåtande överlämnas till kommunstyrelsen som svar på remissen. Ärendet Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr: /14) daterat Kommunstyrelsen har skickat ett förslag på remiss till stadsdelsnämnderna, socialnämnden och äldrenämnden. Förslaget är ursprungligen en rekommendation från KSL (Kommunförbundet Stockholms län) som föreslår att länets kommuner ska teckna avtal med Stockholms läns landsting om att etablera och gemensamt finansiera ett regionalt kunskapscentrum för utveckling av den palliativa vården och omsorgen i länet. KSL och landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd står gemensamt bakom ett förslag om ett palliativt kunskapscentrum, som ska fungera som en resurs för verksamheter som drivs både av landsting, kommuner och av privata aktörer i länet. Kunskapscentrumet ska sammanställa kunskap från aktuell forskning och utvecklingsarbete men inte driva egen forskning. Fokus ska ligga på att informera, utbilda och driva palliativa frågor samt ge stöd och rådgivning till vårdgivare.

9 :2 9 forts. Förslaget är att centrumet ska drivas av landstingsägda Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Enligt förslaget beräknas ett palliativt kunskapscentrum kosta 8,2 miljoner kronor årligen. Kostnaden föreslås delas lika (50 procent vardera) mellan landstinget och länets kommuner. De enskilda kommunernas andelar fördelas utifrån antal invånare. KSL rekommenderar nu länets kommuner att teckna avtal med Stockholms läns landsting om att etablera och gemensamt finansiera ett regionalt kunskapscentrum för utveckling av den palliativa vården och omsorgen i länet. Förvaltningen är positiv till förslaget om ett palliativt kunskapscentrum. Behovet av kunskap inom palliativ vård är stort och förvaltningen ser positivt på möjligheten för vårdgivare och personal att få ta del av forskningsresultat, delta i utbildningar och på annat sätt utveckla kunskapen och förbättra vården inom området. Framlagda förslag till beslut Ordförande Kristina Lutz (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Beslutsgång Stadsdelsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag till beslut.

10 Svar på begäran om yttrande från JO dnr: BESLUT beslutar följande: 1. Förvaltningens tjänsteutlåtande överlämnas till JO som svar på begäran om yttrande. 2. Ärendet justeras omedelbart. Ärendet Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr: /14) daterat En medborgare har begärt ut allmänna handlingar från stadsdelsförvaltningen. Efter sekretessprövning framkom att dessa inte kunde utlämnas i original eftersom de innehöll sekretess och måste maskas. Sökande fick ett beslut om detta och beskedet att han kunde ta del av kopiorna av handlingarna mot den avgift som fastslagits av Kommunfullmäktige. Den sökande emotsatte sig uttagandet av denna avgift och stadsdelsnämnden har nu av JO anmodats att inkomma med ett yttrande. Förvaltningen har handlagt sökandes begäran i enlighet med gällande lagstiftning (offentlighet- och sekretesslagen och tryckfrihetsförordningen) och tagit ut en avgift i enlighet med Kommunfullmäktiges beslut avseende avgifter för kopior av allmänna handlingar. Framlagda förslag till beslut Ordförande Kristina Lutz (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Beslutsgång Stadsdelsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag till beslut.

11 Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal med Omsorgshuset i Stockholm AB gällande drift av boendestöd, stödboende och träfflokal BESLUT beslutar följande: Uppföljningen läggs till handlingarna. Ärendet Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr: /14) daterat Förvaltningens boendestöd, Fallskärmens stödboende och träfflokalen Lejdaren för personer med psykisk funktionsnedsättning drivs på entreprenadavtal med företaget Omsorgshuset i Stockholm AB. En uppföljning av entreprenadavtalet genomfördes i februari för boendestöd och Fallskärmens stödboende och i mars för träfflokalen Lejdaren. Förvaltningen bedömer att verksamheten håller den kvalitet som upprättats i gällande avtal. Framlagda förslag till beslut Ordförande Kristina Lutz (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Beslutsgång Stadsdelsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag till beslut.

12 Inkomna skrivelser från nämndens ledamöter och ersättare Ärendet utgår

13 Skrivelser från nämndens råd enligt lista Anmäldes protokoll från nämndens råd i förteckning (bilagd 13). BESLUT beslutar följande: lägger anmälan till handlingarna

14 Inkomna och utgående skrivelser från medborgare, remisser, m.m. enligt lista Anmäldes i förteckning inkomna och utgående skrivelser, remisser m.m. (bilaga 14). BESLUT beslutar följande: uppdrar åt förvaltningen att vidta de åtgärder som kan föranledas av de inkomna skrivelserna, remisserna m.m.

15 Inkomna medborgarförslag enligt lista BESLUT beslutar följande: beslutar att medborgarförslaget (dnr /14) överlämnas till stadsdelsförvaltningen för vidare handläggning.

16 :1 16 Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 Föräldrabalken SEKRETESS

17 :1 17 Beslut om ställningstagande i lex Sarah-ärende SEKRETESS

18 :1 18 Beslut om ställningstagande i lex Sarah-ärende SEKRETESS

19 Beslut om ställningstagande i lex Sarah-ärende SEKRETESS

20 Anmälan av beslut i delegation i enskilda ärenden enligt lista SEKRETESS

7 Tertialrapport Tertial

7 Tertialrapport Tertial 2013-09-26 5:1 7 Tertialrapport Tertial 2 2013 BESLUT beslutar följande: 1. Redovisa till kommunstyrelsen föreslagna omslutningsförändringar om 0,3 mnkr. 2. Tertialrapport 2 godkänns och överlämnas till

Läs mer

Plats: Skarpnäcks kulturhus, Stora salen, Skarpnäcks Allé Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering

Plats: Skarpnäcks kulturhus, Stora salen, Skarpnäcks Allé Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 2013-01-24 S K A R P N Ä C K S S T A D S D E L S N Ä M N D Sammanträde, torsdag, den 7 februari 2013, kl. 18.00 TEMA: Bokslut 2012 - nådde vi våra mål? Sammanträdet

Läs mer

SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Stockholm Sammanträdesdatum Blad

SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Stockholm Sammanträdesdatum Blad 2010-12-16 223 241 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) 242 Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering 1. Vice ordföranden Maria Hannäs (V) utses att tillsammans

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande och överlämnar det till kommunstyrelsen som svar på remissen

Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande och överlämnar det till kommunstyrelsen som svar på remissen Bromma stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 355-14-1.5.1. Sida 1 (5) SDN 2014-09-25 2014-09-10 Handläggare Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd etablera och

Läs mer

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014)

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014) Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr 333-878/2014) Revidering av de länsgemensamma riktlinjerna för handläggning av ärenden vid socialtjänsten kring ensamkommande barn Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms

Läs mer

21 Redovisning av brukarenkät 2013 inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning. BESLUT Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande:

21 Redovisning av brukarenkät 2013 inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning. BESLUT Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: 2014-02-06 18:1 21 Redovisning av brukarenkät 2013 inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning BESLUT Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: Detta tjänsteutlåtande godkänns och läggs till

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl SAMMANTRÄDE SPROTOKOL L 201 7-09-14 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl. 13.30 14.05 Plats Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Inger

Läs mer

Tertialrapport Tertial för Utbildningsnämnden. Sammanträdesprotokoll Nr 05/2016 Sida 8 (40)

Tertialrapport Tertial för Utbildningsnämnden. Sammanträdesprotokoll Nr 05/2016 Sida 8 (40) Sida 8 (40) 6 Tertialrapport Tertial 1 2016 för Beslut 1. godkänner tertialrapport 1 2016 per den 30 april. Rapporten överlämnas till kommunstyrelsen. 2. fastställer årsmål för indikatorer. 3. föreslår

Läs mer

Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med vårdutbildningar på högskolenivå Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län

Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med vårdutbildningar på högskolenivå Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län Utlåtande 2017:14 RVI+VIII (Dnr 111-1067/2016) Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med vårdutbildningar på högskolenivå Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Dnr /2018. Äldrenämndens beslut

Dnr /2018. Äldrenämndens beslut Sida 21 (51) 13 Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden 2019 Förslag till vård- och omsorgsboenden att ingå kommande central upphandling av entreprenaddrift Dnr 5.1.2-125/2018 Äldrenämndens

Läs mer

Kungsholmens stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen. Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: Remiss från kommunstyrelsen

Kungsholmens stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen. Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: Remiss från kommunstyrelsen Kungsholmens stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2014-08-26 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde 25 september

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

Utlåtande 2013:13 RV (Dnr /2012)

Utlåtande 2013:13 RV (Dnr /2012) Utlåtande 2013:13 RV (Dnr 327-984/2012) Överenskommelse om vård och omsorg för personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt och stöd till deras närstående Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms

Läs mer

Funktionshinderrådets protokoll

Funktionshinderrådets protokoll Sida 1 (6) s protokoll Närvarande ledamöter Helena Lanzer Sillén, ordförande Mikael Erdefelt, vice ordförande Håkan Jarmar Lotta Rosenström Margareta Åsén Johansson Ulla Smedberg Ingela Hedén Förvaltningen

Läs mer

Överenskommelse mellan kommun/stadsdelsnämnd och Stockholms läns landsting om WebCare Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms Län

Överenskommelse mellan kommun/stadsdelsnämnd och Stockholms läns landsting om WebCare Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms Län Utlåtande 2013:1 RV (Dnr 327-620/2012) Överenskommelse mellan kommun/stadsdelsnämnd och Stockholms läns landsting om WebCare Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms Län Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-04-29 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2014-05-22

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Jessica Ericsson (L)

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Jessica Ericsson (L) 1 (8) Programberedning 3- Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri Datum Tid 14.00-17.05 (Sammanträdet ajourneras 14.30-14.40) Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

4 Underlag för budget 2019 med inriktning 2020 och 2021 Dnr 2018/

4 Underlag för budget 2019 med inriktning 2020 och 2021 Dnr 2018/ Sida 6 (33) 4 Underlag för budget 2019 med inriktning 2020 och 2021 Dnr 2018/170-1.1. Stadsdelsnämndens beslut 1. stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens förslag till underlag för budget 2019 med inriktning

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 1 ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD PROTOKOLL Sammanträde 23 augusti 2012 Älvsjörummet Älvsjö stationsplan 11 Justerat 2012-08-24 Eva Sahlin Ordförande Sven Öberg Vice ordförande Närvarande

Läs mer

Förnyad överenskommelse gällande avtal mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting om Webcare

Förnyad överenskommelse gällande avtal mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting om Webcare Utlåtande 2016:19 RVIII (Dnr 152-1797/2015) Förnyad överenskommelse gällande avtal mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting om Webcare Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Beslut. 3 Godkännande av dagordning. Beslut. 4 Anmälan av protokolljustering. Beslut

Beslut. 3 Godkännande av dagordning. Beslut. 4 Anmälan av protokolljustering. Beslut 2018-03-08 5 1 Genomgång av närvaro Närvaron redovisas separat på blad 1 4. 2 Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering Beslut 1. Vice ordförande Kristina Lutz (M) utses att

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Föredragande borgarrådet Joakim Larsson anför följande.

Föredragande borgarrådet Joakim Larsson anför följande. PM 2014:64 RV (Dnr 325-1884/2013) Överenskommelse om kostnadsfördelning av läkemedel och läkemedelsnära produkter i särskilt boende för äldre mellan Stockholms läns landsting och länets kommuner Rekommendation

Läs mer

Samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar

Samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar Utlåtande Rotel VIII (Dnr KS 2018/1728) Samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar Tilläggsöverenskommelse mellan kommuner och regioner i Stockholms län Rekommendation Storsthlm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för äldre och multisjuka

Sammanträde i programberedningen för äldre och multisjuka 1 (6) PROTOKOLL Sammanträde i programberedningen för äldre och multisjuka Datum Måndagen den 17 september 2018 Tid 14.00 16.10 Plats Roslagssalen, Landstingshuset Ledamöter (KD) (M) (S) (M) (C) (S) (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-09-17 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-09-17, kl. 13.45-15.15 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsutskott Stockholms stad och Ekerö

Sammanträde i sjukvårdsutskott Stockholms stad och Ekerö 3/2017 1 (15) Sammanträde i sjukvårdsutskott Stockholms stad och Ekerö Datum Tid Kl 15.10-15.25 Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (M) ( (KD) (S) Inger Akalla Margaretha Åkerberg

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 104 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 105 Samverkan mellan länets kommuner och lärosäten med 4 106 vårdutbildningar på högskolenivå, rekommendation från Kommunförbundet

Läs mer

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-907-000 SID 1 (5) 2008-12-10 Handläggare: Anne-Marie Hemphälä Telefon: 08-508 10 034 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2008-12-18

Läs mer

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats SAMMANTRÄDE STOKOL L 201 8-01-25 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl. 13.30 14.15 Plats Närvarande Ordförande Vice ordförande Ledamöter Ersättare Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus

Läs mer

Genomförande av webbtillgänglighetsdirektivet (Ds 2017:60) Remiss från Finansdepartementet

Genomförande av webbtillgänglighetsdirektivet (Ds 2017:60) Remiss från Finansdepartementet PM Rotel I (Dnr 2017/001842) Genomförande av webbtillgänglighetsdirektivet (Ds 2017:60) Remiss från Finansdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Remissen besvaras

Läs mer

5 Tertialrapport för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

5 Tertialrapport för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Sida 6 5 Tertialrapport 2 2016 för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Beslut 1. Budgetjustering begärs hos kommunstyrelsen med 0,6 miljoner kronor för ökade prestationer inom omsorgs om personer med

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder 1 (6) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder Datum Tid 13.30 15.00 Plats Roslagssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande (FP) (S) Jessica Ericsson Adriana

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Stockholms stads program för stöd till anhöriga

Stockholms stads program för stöd till anhöriga SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-10-25 Handläggare: Marita Danowsky Kerstin Larsson, Anne Vilhelmsson Tel. 08-508 12 000 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2012-11-22 Stockholms

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl 10.00-11.30 37-42 Sammanträde med landstingsstyrelsens ägarutskott Datum för justering: 24 september 2015 Datum för justering 42 22 september 2015 Plats Landstingshuset,

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S) 2014-03-04 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2014-03-04 Tid: 14.30 15.50 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Inger Ros (S) Vice ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss

Läs mer

Yttrande över JO-anmälan angående landstingets hantering av begäran om registerutdrag

Yttrande över JO-anmälan angående landstingets hantering av begäran om registerutdrag HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-09-25 p 22 1 (1) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-08-24 HSN 1207-0804 Handläggare: Anne Rundquist Yttrande över JO-anmälan angående landstingets

Läs mer

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 2 februari 2017 Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum Sammanträdet inleds kl. 18.00 med öppet forum och information

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Farsta stadsdelsnämnd kallas till sammanträde 1/2019

Farsta stadsdelsnämnd kallas till sammanträde 1/2019 Sida 1 (5) kallas till sammanträde 1/2019 Tid Torsdagen den 23 maj 2019 kl. 19:00 Plats centrum Konferenscentret i gatuplanet på Storforsplan 36, Farsta ÖPPET FORUM KLOCKAN 18.45 Här kan du som bor i stadsdelsområdet

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-18 Ärendelista 102 Dnr 2016-000219 Översyn av kommunens köksorganisation 103 Dnr 2016-000169 Rekommendation om finansiering av nationell stödfunktion till stöd för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Södermalms stadsdelsnämnd kallas till sammanträde 10/2019. Föredragningslista

Södermalms stadsdelsnämnd kallas till sammanträde 10/2019. Föredragningslista Sida 1 (5) kallas till sammanträde 10/2019 Tid Torsdagen den 26 september 2019 kl. 18:00 Plats Göta Ark, Linnésalen, plan 8 Frågestund mellan klockan 18.00 till 18.30. Medborgarna är välkomna att ställa

Läs mer

Utlåtande 2012: RV (Dnr /2012)

Utlåtande 2012: RV (Dnr /2012) Utlåtande 2012: RV (Dnr 327-117/2012) Begäran om gemensamt utträde ur överenskommelsen om bibehållet kostnadsansvar vid flyttning till särskild boendeform i annan kommun inom länet Förslag från äldrenämnden

Läs mer

FARSTA STADSDELSNÄMND

FARSTA STADSDELSNÄMND Sammanträde måndag 2 januari 2012 Förvaltningens konferenslokal, Storforsplan 44, Farsta centrum, klockan 08.30-08.40 Ledamöter Lars Jilmstad (m), ordförande Arne Fredholm (m) Roland Bjurström (m) Ann-Louise

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund)

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund) Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-02-23 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40

Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 Östermalm stadsdelsnämnd Föredragningslista 26 oktober 2017 Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 OBS! Den slutna delen av sammanträdet endast för nämndens

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Årholmen 2018-11-13 08:30 Catharina Bråkenhielm (S)

Läs mer

Beslut. 3 Godkännande av dagordning. 4 Anmälan av protokolljustering

Beslut. 3 Godkännande av dagordning. 4 Anmälan av protokolljustering 2017-11-23 5 Ordförande Ewa Larsson (MP) hälsade Oscar Andrén ny ersättaren (M), välkommen till nämnden, samt presenterade och välkomnade Hans Wrådhe som kommer väljas till ny ersättare för (MP) i december.

Läs mer

Stockholms län och Försäkringskassan, beträffande personer i behov av andningshjälp

Stockholms län och Försäkringskassan, beträffande personer i behov av andningshjälp PM 2009:184 RVI (Dnr 327-1363/2009) Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting, Kommunförbundet Stockholms län och Försäkringskassan beträffande personer i behov av andningshjälp i hemmet Rekommendation

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Ökad insyn i välfärden

Ökad insyn i välfärden Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Sida 1 (8) 2017-01-05 Handläggare Peter Alexanderson Telefon: 08-508 33 714 Johan Adolfsson Telefon: 508 33 926 Till Utbildningsnämnden 2017-02-02

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-02-10 Tid: 15:00 15:40 Plats: Stadsbiblioteket Göteborg Utbildningssalen, plan 3 Paragrafer: 29 44 Närvarande Ledamöter Ordförande Mariya Voyvodova (S), 1:e

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

Avveckling av Norra hemtjänstenheten

Avveckling av Norra hemtjänstenheten SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG OCH OMSORG O M PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT NING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 2.2.2.-373/11 SID 1 (5) 2011-11-17 Handläggare: Inger Bogne Telefon:

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:1.1./860-2012 SID 1 (6) 2012-12-18 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08 508 23

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 1(14) Plats och tid Paragrafer 22-34 Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Inger Olsson-Blomberg, 1:e vice ordf (M) Lars-Gunnar

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

2012-09-27 1(12) Sandra Raimundo, ekonom, ksk 106 Joakim Myrnäs, avdelningschef, 99-106 Britt Stålhandske, strategisk kvalitetsutvecklare 102

2012-09-27 1(12) Sandra Raimundo, ekonom, ksk 106 Joakim Myrnäs, avdelningschef, 99-106 Britt Stålhandske, strategisk kvalitetsutvecklare 102 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(12) Tiohundranämnden Plats och tid Norrtälje k ommunhus, Norrtäljesalen, kl 10.00-14.55 ande enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tomas Sjöberg,

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-04-16 Ärendelista 43 Dnr 2018-000358 Månadsuppföljning 2019 med ekonomi och indikatorer 44 Dnr 2016-000294 Digitalisering - Ekonomiskt bistånd 45 Dnr 2019-000155 Rekommendation

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård

Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård Programberedning 4-2018-09-19 1 (5) Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård Datum 2018-09-19 Tid 14.00 15:05 Plats Roslagssalen, Landstingshuset Ledamöter (KD) (L) (C) (MP)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Bättre behörighetskontroll (SOU 2012:42) Remiss från Socialdepartementet Remisstid 31 oktober 2012

Bättre behörighetskontroll (SOU 2012:42) Remiss från Socialdepartementet Remisstid 31 oktober 2012 PM 2012: RVII (Dnr 001-1132/2012) Bättre behörighetskontroll (SOU 2012:42) Remiss från Socialdepartementet Remisstid 31 oktober 2012 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande.

Läs mer

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 av 5 101 KS2019/198 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag Beslut s förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige bifaller socialnämndens äskande med 5,2 mnkr. Finansiering av tilläggsanslaget

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

Överenskommelse mellan Österåkers kommun och landstinget i Stockholms län om samverkan när en individ behöver praktisk hjälp med egenvård

Överenskommelse mellan Österåkers kommun och landstinget i Stockholms län om samverkan när en individ behöver praktisk hjälp med egenvård Tjänsteutlåtande 0 Österåker Kommunkansliet Till Kommunstyrelsen Datum 2015-12-02 Dnr KS 2015/0408 Överenskommelse mellan Österåkers kommun och landstinget i Stockholms län om samverkan när en individ

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR

Verksamhetsplan 2012 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:1.1/1341-2011 SID 1 (6) 2011-12-01 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08 508 24

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl ,

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl , VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl. 08.00 09.00, 12.00 14.30. Beslutande Bengt Ivan Lidqvist Willy Nilsson Petra Jonsson, 106-108, Gunnar

Läs mer

Socialnämndens beslut. 3. Paragrafen justeras omedelbart.

Socialnämndens beslut. 3. Paragrafen justeras omedelbart. Sida 10 (37) 5 Framtidens valfrihetssystem inom socialtjänsten Svar på remiss från kommunstyrelsen av betänkande av utredningen om framtida valfrihetssystem inom socialtjänsten, SOU 2014:2 Dnr 1.6-61/2014

Läs mer

Kungsholmens. stadsdelsnämnd

Kungsholmens. stadsdelsnämnd 1 4 Sida 1 (6) Tidpunkt: Måndag den 2 januari 2017, kl. 17.00 Lokal: Sammanträdesrummet Häggen, Justeras:, 2017-01-04 Maria Johansson (L) Tjänstgörande ordförande Mårten Svensson Risdal (S) Justerare Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Datum Plats och tid Smaragden, Folkets Hus, Köping kl. 13.15 14.15 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i Välfärden (SOU 2017:38)

Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i Välfärden (SOU 2017:38) Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2017-06-02 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-06-15 Kvalitet i Välfärden (SOU 2017:38)

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Granskning av samverkan i missbruks- och beroendevården nr 4, 2017

Yttrande över revisionsrapport Granskning av samverkan i missbruks- och beroendevården nr 4, 2017 Socialförvaltningen Avdelningen för statsövergripande frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-17 Handläggare Emma Braconier Telefon: 08-508 437 27 Till Socialnämnden 2017-04-18 Yttrande över revisionsrapport

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING PENSIONÄRSRÅDET TOKOLL 2:2013 SAMMANTRÄDE 11 MARS 2013 SID 1 (5 ) Närvarande: Ordförande Per Westberg Ordinarie ledamöter Gun-Marie Gunnars Birgith Grahn Åke Lindbohm

Läs mer

Protokoll 11/2018. Mikael Nilsson (M) Henrik Lundberg (M) Herje Larsson (L) Maria Skalin Alströmer (MP) Hans Tjernström (C) Folke Amnö (S)

Protokoll 11/2018. Mikael Nilsson (M) Henrik Lundberg (M) Herje Larsson (L) Maria Skalin Alströmer (MP) Hans Tjernström (C) Folke Amnö (S) Sida 1 (22) Protokoll 11/2018 fört vid Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnds sammanträde torsdagen den 20 december 2018 kl. 18:00-19:00, Telefonvägen 30, Konferensanläggningen en trappa ner Ledamöter

Läs mer

Sammanträde med Programberedning vårdval

Sammanträde med Programberedning vårdval 1 (11) Kl. 10:00-11:30 37-44 Sammanträde med Olle Reichenberg (M) Christina Enocson-Mårtensson (S) Plats Skärgårdssalen Närvarande ledamöter Olle Reichenberg (M) (ordförande) Madeleine Sjöhage (C) (vice

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-05-25 2 SN 66 Dnr 35.11 700 Fastställande av patientsäkerhetsplan 2011 Patientsäkerhetslag (SFS 2010:659) syftar till att främja hög patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården. Vårdgivaren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:40 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder

Läs mer