gör En bra bostadsaffär

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "gör En bra bostadsaffär"

Transkript

1

2 Samla din nära och kära och spela Mäklarhusets sällskapsspel. Innan ni börjar så skall ni kontrollera att ni har följande framme: 1.2 Spelplanen ni fick i brevlådan tärning. 3.2 Frågekort. Totalt 30 frågekort fördelade på två olika typer av frågor. 4.2Svarsformulär att skriva era svar i. 5.2 Små symboler som ni använder som spelpjäser. Tips är att använda olika mynt. 2 olika typer av frågor stycken frågor som handlar om städerna på spelplanen stycken frågekort med frågor relaterade till ert län. Dessa läggs i en hög och tas när man kommer på rätt ruta. Frågorna är numrerade så att ni enkelt kan föra in dem i svarsformuläret. Spelregler Ni börjar på startrutan. Ni slår med tärningen och förflyttar er det antal steg som tärningen visar. Kommer ni på en stadsruta så svarar ni på frågan om staden. Hamnar ni på en uppdragsruta så kan ni välja att utföra uppdraget eller stå över två kast. Notera era svar och era utförda uppdrag i medföljande svarsformulär Ni spelar tills alla frågorna är besvarade. När ni har besvarat alla frågorna så tar ni fram facit och rättar era svar. Den som har fått flest poäng vinner! Poäng Varje rätt svar ger 2 poäng.

3 Svarsformulär Fyll i respektive spelares namn i översta raden. Varefter ni svarar på frågorna så fyller ni era svar. När ni är klara så rättar ni frågorna och summerar poängen. NAMN: UPPDRAG: TOTALT

4 1. Vänersborg Vänersborgs geografiska läge har gjort att sjöfarten har varit viktig för staden. Stadens äventyrsbad, Vattenpalatset har enligt vissa källor ca besökare årligen började man kora världsmästare i bandy och 2013 håller Sverige i världsmästerskapet. Hur många gånger har Sverige vunnit världsmästerskapet i bandy? A. 5 B. 11 C Visby Visby som är den bäst bevarade medeltida Hansastaden i Skandinavien kallas ibland för rosornas och ruinernas stad. Fattigdomen mellan 1500 och 1800-talet gör att många medeltida minnesmärken finns kvar. Man hade inte råd att riva och bygga nytt och på 1800 talet så blev Visby en intressant historisk plats. Hur lång är ringmuren runt Visby? A. 3,4 km B. 4,4 km C. 2,6 km 3. Umeå Umeå kallas populärt för björkarnas stad. Staden fick sina stadsprivilegier Tätorten Umeå har ca invånare och ingår i Västerbottens län. Norrlandsoperan och många soltimmar är något kommunens och stadens invånare kan njuta av. Umeå satsar mycket på kultur och utbildning. Sångerskan Lisa Miskovsky är född i Holmsund utanför Umeå. Förutom att vara duktig på musik så har Lisa även varit med i ett svenskt landslag. Vilket landslag har Lisa varit med i? A. Snowboardlandslaget B. Bordtennislandslaget C. Popdanslandslaget 4. Sundsvall Staden fick sina stadsprivilegier 1621 av Gustav II Adolf. Sundsvall kallas ibland Norrlands Huvudstad och historiskt har staden varit med om mycket. Allt från Sundsvallstrejken till Rysshärjningar. Många myndigheter har sina huvudkontor i Sundsvall. Vilken av följande myndigheter har inte sitt huvudkontor i Sundsvall? A. CSN B. Bolagsverket C. Boverket 5. Göteborg Göteborg är Nordens femte största stad. Det Göteborg vi känner idag fick sina stadsprivilegier Svenska industristoltheter som SKF och Volvo härstammar från Göteborg. Staden har även Sveriges största hamn. Många har någon gång besökt Liseberg och ingen har väl glömt IFK Göteborgs framfart i de Europeiska fotbollscuperna? Hur många människor bor det i Göteborg centralort? A. Ca människor B. Ca människor C. Ca människor 6. Helsingborg Helsingborg är en av Nordens äldsta städer med historia sträcker sig tillbaka till vikingatiden. Avståndet till Danmark är mindre än 4 km och staden är en av få städer som har fina badstränder på bara 10 minuters gångavstånd från centrum. Helsingborgs IF är en av stadens tre fotbollsföreningar som har spelat i den högsta serien. Hur många gånger har Helsingborgs IF vunnit Svenska Cupen? A. 3 gånger B. 6 gånger C. 5 gånger

5 7. Stockholm Tack vare allt vatten så kallas Stockholm ofta för Nordens Venedig. En del historiker säger att 1634 års regeringsform som samlade kungahus, regering, riksdag och centralförvaltning till Stockholm, gjorde staden till Sveriges huvudstad. Staden med sin underbara skärgård lockar varje år över 1 miljon internationella besökare. En del av dem besöker något av de 240 olika naturreservaten. Hur många öar består Stockholms skärgård av? A. Ca öar B. Ca öar C. Ca öar 8. Hudiksvall Staden ligger längs kusten inne i Hudisksvallsfjärden och tillhör landskapet Hälsingland. Staden grundades genom att Johan III slog ihop byarna Hudik och Vallen. Hudiksvall kommun finansierar en känd teater vars uppgift är att ge människor med funktionsnedsättning en meningsfull sysselsättning. Vad heter denna berömda teatergrupp? A. Hudiksvall Teatern B. Glada Hudik Teatern C. Teater i Hudiksvall 9. Lycksele Lycksele tillhör landskapet Lappland och Västerbottens län. Klimatet är subarktiskt. Den underjordiska kyrkan i Kristineberg och Lycksele motorstadion är två välbesökta sevärdheter. Vet du vilket som är Lapplands landskapsdjur? A. Fjällräv B. Igelkott C. Ren 10. Jönköping Jönköping ligger vid Vätterns strand. Vättern med sina 1893 km 2 vatten är Europas sjätte största sjö. I Vättern ligger ön Visingsö med anor från medeltiden. Fram till mitten av talet planterades ekar för att säkerställa tillgången på virke till flottans båtar. I anslutning till Jönköping ligger Gränna. Vad heter den sötsak som så starkt förknippas med Gränna? A. Sockervadd B. Sega råttor C. Polkagris 11. Östersund Östersund grundades 1786 av Gustav III. I Östersund är det kalla vintrar med mycket snö, långa och ljusa sommarnätter. Skidbackar mitt i staden. Mellan 2010 och 2012 utsedd av Svenska Naturskyddsföreningen till Sveriges bästa klimatkommun. I vilket landskap ligger Östersund? A. Jämtland B. Härjedalen C. Norrbotten 12. Malmö Malmö är Sveriges tredje största stad. Malmö är en mångkulturell stad med flera moderna landmärken. Öresundsbron är 15,9 km lång och binder ihop Sverige med Danmark. Förbindelsen är på två våningar och går både ovan och under Öresund. Turning Torso är ett annat känt Landmärke och är Skandinaviens högsta och Europas tredje högsta bostadshus. Hur högt tror du att Turning Torso är? A. Ca 140 meter B. Ca 190 meter C. Ca 165 meter

6 13. Sjöbo Flygklubb, gästgiveri och golfklubb sätter guldkant på tillvaron för Sjöbos invånare och besökare. Sjöbo kommun är en av Skåne läns 33 kommuner. Vet du hur många människor det bor i Skåne län? A B C Alingsås 1691 gav Gustav II Adolf Alingsås sina stadsrättigheter. Alingsås kommun har ca invånare. Landskapet är Västergötland och kommunen ingår i Västra Götalands län. Landslagets anfallare Johan Elmander är född i kommunen. En annan känd Alingsåsare är mannen som sägs ha gjort potatisen populär i Sverige. Vad heter denna mångsysslare som levde och verkade mellan 1685 och 1761? A. Carl von Linné B. Jonas Alströmer C. Nils Rosén von Rosenstein 15. Norrköping Norrköping har en lång historia av industri, handel och sjöfart. Staden hade sin första storhetstid under 1600-talet när den nederländske affärsmannen Louis De Geer slog sig ner i staden och grundade ett flertal industrier. Under denna tid så var Norrköping Sveriges näst största stad. Norrköping har också en fin idrottstradition. Vad heter Norrköpings kända basketlag? A. Norrköping Dolphins B. Norrköping Lakers C. Norrköping BK 16. Luleå Luleås ca invånare har bland annat tillgång till Skandinaviens nordligaste universitet. Gammelstads kyrkstad finns uppsatt på Unescos världsarvslista. En kyrkstad är en samling stugor som bönderna byggde upp för att ha någonstans att sova i samband med kyrkobesök, ting, sockenstämmor och marknader. Luleå är en av Sveriges solsäkraste städer. Vad heter klimatet i Luleå? A. Tempererat klimat B. Polarklimat C. Subarktiskt klimat 17. Lidköping Lidköping fick sina första kända stadsprivilegier 1446 av Sveriges dåvarande kung Kristofer av Bayern. Staden ligger 44 meter över havet och delas i två delar av ån Lidan. En känd Idrottare från Lidköping är Anders Järryd som hade stora framgångar på tennisbanorna tog han tillsammans med Stefan Edberg en OS-bronsmedalj i dubbel. Vilket land arrangerade detta OS? A. Soul B. Atlanta C. Barcelona 18. Örebro Örebro är Sveriges sjätte största tätort med sina ca invånare. Staden ligger i Närke. Örebro är en av de städer som har högst befolkningstillväxt och om nuvarande tillväxt håller i sig så kan staden snart vara Sveriges femte största. Staden ligger vid en av Sveriges största sjöar. Vad heter denna sjö? A. Hjälmaren B. Mälaren C. Vänern

7 19. Västernorrlands län Den lägsta temperaturen som har uppmätts i Sverige är -52,6 C. Den uppmättes i Vuoggatjålme Vet du vilken som är den lägsta uppmätta temperaturen i Medelpad? A. -42,0 C B. -32,6 C C. -30,6 C 20. Västernorrlands län Mount Everest är med sina 8848 meter över havet världens högsta bergstopp. Högsta berget i Västernorrlands län är Solbergsliden. Vet du hur högt bergstoppen sträcker sig över havet? A. 394m B. 894m C. 594m 21. Västernorrlands län Hockeyspelaren Henrik Zetterberg är född i Västernorrland. För närvarande spelar han i NHL-laget Detroit Red Wings. Vilket år tilldelades Henrik Guldpucken? A B C Västernorrlands län Vilken känd nöjesprofil och körledare som även har varit med mycket i TV är bosatt i Sundsvall? A. Leif Kjellsson B. Kjell Lönnå C. Kjell Larsson 23. Västernorrlands län I vilken stad i Västernorrland öppnades Sveriges första internationella kasino 1 juli 2001? A. Sundsvall B. Örnsköldsvik C. Härnösand 24. Västernorrlands län De flesta känner till sin landskapsblomma och sitt landskapsdjur. Vet du vilken som är landskapssvampen Jämtland? A. Koralltaggsvamp B. Rynkad tofsskivling C. Blodriska

8 25. Västernorrland Sverige är ett stort men glest befolkat land. Det bor ca 9,5 miljoner människor på en yta av km 2. Vilket av följande påstående är korrekt om befolkningen i Västernorrlands län? A. Det bor 15,9 invånare per km 2 B. Det bor 11,2 invånare per km 2 C. Det bor 20,9 invånare per km Västernorrland Vilken fördetta statsminister är född och uppväxt i Härnösands kommun i Västernorrland? A. Olof Palme B. Kjell-Olov Fäldt C. Torbjörn Fälldin 27. Västernorrland Vilket år på 2000-talet blev MoDo svenska mästare i ishockey? A B C Västernorrland Vilket år grundades det anrika företaget Hägglund & Söner? Som sedermera blev en stor tillverkare i försvarsindustrin. A B C Västernorrland Vänern är med sina 5648 km 2 Sveriges största sjö. Dellensjöarna är landskapet Hälsinglands största sjö. Vet du hur många km2 vattenareal Dellensjöarna har? A. 131km 2 B. 231km 2 C. 331km Västernorrland Musik artisten Yohio från Sundsvall som har haft stora framgångar i Japan kommer att delta i Melodifestivalen Vilket är hans riktiga förnamn? A. Kalle B. Kevin C. Kurt

9 Facit Fråga 1. B 2. A 3. A 4. C 5. B 6. C 7. C 8. B 9. A 10. C 11. A 12. B 13. A 14. B 15. A 16. C 17. A 18. A 19. A 20. B 21. B 22. B 23. A 24. C 25. B 26. C 27. A 28. A 29. A 30. B

gör En bra bostadsaffär

gör En bra bostadsaffär Samla din nära och kära och spela Mäklarhusets sällskapsspel. Innan ni börjar så skall ni kontrollera att ni har följande framme: 1.2 Spelplanen ni fick i brevlådan. 2.2 1 tärning. 3.2 Frågekort. Totalt

Läs mer

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN 5 POÄNG ÖREBRO LIDKÖPING TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ NORRKÖPING Ring en äldre släkting och fråga denne vad den tycker har varit bäst med bostädernas utveckling de sista decennierna. Ring en vän som bor

Läs mer

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN 5 POÄNG ÖREBRO LIDKÖPING TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ NORRKÖPING Ring en äldre släkting och fråga denne vad den tycker har varit bäst med bostädernas utveckling de sista decennierna. Ring en vän som bor

Läs mer

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN 5 POÄNG ÖREBRO LIDKÖPING TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ NORRKÖPING Ring en äldre släkting och fråga denne vad den tycker har varit bäst med bostädernas utveckling de sista decennierna. Ring en vän som bor

Läs mer

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN 5 POÄNG ÖREBRO LIDKÖPING TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ NORRKÖPING Ring en äldre släkting och fråga denne vad den tycker har varit bäst med bostädernas utveckling de sista decennierna. Ring en vän som bor

Läs mer

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN 5 POÄNG ÖREBRO LIDKÖPING TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ NORRKÖPING Ring en äldre släkting och fråga denne vad den tycker har varit bäst med bostädernas utveckling de sista decennierna. Ring en vän som bor

Läs mer

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN 5 POÄNG ÖREBRO LIDKÖPING TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ NORRKÖPING Ring en äldre släkting och fråga denne vad den tycker har varit bäst med bostädernas utveckling de sista decennierna. Ring en vän som bor

Läs mer

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN 5 POÄNG ÖREBRO LIDKÖPING TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ NORRKÖPING Ring en äldre släkting och fråga denne vad den tycker har varit bäst med bostädernas utveckling de sista decennierna. Ring en vän som bor

Läs mer

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN 5 POÄNG ÖREBRO LIDKÖPING TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ NORRKÖPING Ring en äldre släkting och fråga denne vad den tycker har varit bäst med bostädernas utveckling de sista decennierna. Ring en vän som bor

Läs mer

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN

TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ. Sms:a ordet värdering och ditt postnummer. Vad är din bostad värd? iphone 5. Presentkort från ipad TA EN FRÅGA UR HÖGEN 5 POÄNG ÖREBRO LIDKÖPING TA EN FRÅGA UR HÖGEN LULEÅ NORRKÖPING Ring en äldre släkting och fråga denne vad den tycker har varit bäst med bostädernas utveckling de sista decennierna. Ring en vän som bor

Läs mer

http://sv.wikipedia.org/wiki/norrk%c3%b6ping http://sv.wikipedia.org/wiki/j%c3%b6nk%c3%b6ping

http://sv.wikipedia.org/wiki/norrk%c3%b6ping http://sv.wikipedia.org/wiki/j%c3%b6nk%c3%b6ping Norrköping Norrköping fick stadsrättigheter 1384 då människor redan bott kring Motala ströms fall under lång tid. Nu finns det 83 561 invånare, staden är 3 477,94 hektar stor och varje kvadratmeter rymmer

Läs mer

PENDLINGSBARA SVERIGE 2015

PENDLINGSBARA SVERIGE 2015 PENDLINGSBARA SVERIGE 2015 PENDLINGSBARA SVERIGE LIKA STORT SOM HELA DANMARK För andra året i rad kartlägger vi på Samtrafiken hur pendlingsbara svenska städer är. I år har vi tittat närmare på Sveriges

Läs mer

Krydda med siffror Smaka på kartan

Krydda med siffror Smaka på kartan Krydda med siffror Smaka på kartan Stefan Svanström Statistiska centralbyrån Avdelningen för regioner och miljö GIS i Västmanland Västerås Om SCB Statistik är en förutsättning för demokratin SCB är en

Läs mer

Statistikbilder. för december 2016

Statistikbilder. för december 2016 Statistikbilder för december 206 i december 206 som andel (%) av den registerbaserade arbetskraften 6 64 år = 6,7 % = 6,8 8,8 % = 8,9 % Genomsnitt för Riket +/- procentenhet O W S Z T E X U D F N G H K

Läs mer

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt?

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt? 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge

Läs mer

Skogsmarksfastighetspriser och statistik för olika regioner

Skogsmarksfastighetspriser och statistik för olika regioner Skogsmarksfastighetspriser och statistik för olika regioner LRF Konsult är Sveriges största mäklare för skogsfastigheter och producerar fortlöpande prisstatistik på området. Prisstatistiken grundas på

Läs mer

TITEL: Sverige Elevens namn (lärare) Skolans namn, Datum Cécile Tartar 1

TITEL: Sverige Elevens namn (lärare) Skolans namn, Datum Cécile Tartar 1 TITEL: Sverige Elevens namn Skolans namn, Datum (lärare) Cécile Tartar 1 Inledning (Vad ska du prata om? Vilket ämne har du valt? Varför har du valt det?) För några år sedan lämnade jag mitt land och började

Läs mer

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder:

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: 1 KONTAKTOMRÅDEN Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: du som medlem dig när du behöver hjälp i någon facklig fråga

Läs mer

Medlemsutvecklingen

Medlemsutvecklingen Medlemsutvecklingen 150101 150831 0 5000 10000 15000 20000 25000 30000 35000 40000 45000 50000 Stockholm Uppsala Sörmland Östgöta Jönköping Kronoberg Kalmar Gotland Blekinge Skåne Halland Bohus Älvsborgs

Läs mer

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-02-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-03-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-04-07

Läs mer

Sponsorship tracking. Marknadsundersökning Svenska folket Kvartal 4, 2008

Sponsorship tracking. Marknadsundersökning Svenska folket Kvartal 4, 2008 Sponsorship tracking Marknadsundersökning Svenska folket Kvartal 4, 2008 Projektansvarig: Björn Stenvad Sponsoranalytiker 073-938 51 81 bjorn@sponsi.se Bakgrund och metod Bakgrund Sponsor Insight har på

Läs mer

ITPS A2001: års rapport om den regionala utvecklingen i Sverige

ITPS A2001: års rapport om den regionala utvecklingen i Sverige ITPS A2001:003 2001 års rapport om den regionala utvecklingen i Sverige ITPS Box 4, 831 21 Östersund Telefon: 063-161870 Telefax: 063-161880 E-post: info@itps.nu www.itps.nu För ytterligare information

Läs mer

Radioundersökningar. Rapport II 2015. TNS Sifo. Radioundersökningar

Radioundersökningar. Rapport II 2015. TNS Sifo. Radioundersökningar Radioundersökningar Rapport II 2015 TNS Sifo Radioundersökningar TNS Sifo 2015 1531602 TNS Sifo Radioundersökningar Rapport II 2015, lokala områden Denna rapport omfattar data avseende radiolyssnandet

Läs mer

LANDSKAPSSERIEN UPPTÄCK SVERIGE LANDSKAPET VÄSTMANLAND LÄRARHANDLEDNING TILL LANDSKAPSSERIEN UPPTÄCK SVERIGE

LANDSKAPSSERIEN UPPTÄCK SVERIGE LANDSKAPET VÄSTMANLAND LÄRARHANDLEDNING TILL LANDSKAPSSERIEN UPPTÄCK SVERIGE LANDSKAPSSERIEN UPPTÄCK SVERIGE LANDSKAPET VÄSTMANLAND ! till arbetsformer med material Syftet med det rikliga olika kunskapskrav, och elevaktiv undervisning. tudiematerialet passar din undervisning och

Läs mer

Radioundersökningar. Rapport III TNS Sifo. Radioundersökningar

Radioundersökningar. Rapport III TNS Sifo. Radioundersökningar Radioundersökningar Rapport III 2013 TNS Sifo Radioundersökningar TNS Sifo 2013 1526608 TNS Sifo Radioundersökningar Rapport III 2013, lokala områden Denna rapport omfattar data avseende radiolyssnandet

Läs mer

Medlemsutvecklingen

Medlemsutvecklingen Medlemsutvecklingen 160101 161031 0 5000 10000 15000 20000 25000 30000 35000 40000 45000 50000 Stockholm Uppsala Sörmland Östgöta Jönköping Kronoberg Kalmar Gotland Blekinge Skåne Halland Bohus Älvsborgs

Läs mer

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla WEBBTABELL 1 Andel avlidna inom 90 dagar, landstings-/regionjämförelser 2014. Justerat i statistisk modell för skillnader i kön, ålder och medvetandegrad. L = statsistiskt signifikant lägre än riksgenomsnittet.

Läs mer

Stabil prisutveckling för skog i norra Sverige

Stabil prisutveckling för skog i norra Sverige Pressmeddelande 030828 Ny statistik från LRF Konsult Skogsbyrån: Stabil prisutveckling för skog i norra Sverige Priserna för skogsfastigheter i Västernorrlands län och Norrbottens och Västerbottens kustland

Läs mer

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden Sida av 8 Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 0 Källa: Kronofogden Blekinge Sölvesborg 0 0 Blekinge Totalt 0 0 Gotland Gotland 0 0 Gävleborg Gävle 0 0 Gävleborg Totalt 0 0 Halland Laholm 0 0

Läs mer

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? - Blekinge 16 3 1 29 18 1 4 Blekinge Bas: Boende i aktuellt län 0 intervjuer per län TNS SIFO 09 1 Vilken är din dröm? - Dalarna 3

Läs mer

Comenius fortbildning omg 2, april 2012

Comenius fortbildning omg 2, april 2012 Comenius fortbildning omg 2, april 2012 Beviljas med svenska medel Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i EUR Dnr Projekt/aktivitet Poäng Land 2012:2304 Jobbskuggning 101 F Karlskrona Blekinge län 1 434

Läs mer

Utfall och medellön för resp domstol och kategori

Utfall och medellön för resp domstol och kategori Utfall och medellön för resp domstol och kategori Myndighet Tjänstebenämning Medellön Lägsta lön Högsta lön Utfall Högsta domstolen Domstolssekreterare 26827 24450 34300 Expeditionsvakt 24412 24266 24696

Läs mer

Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09

Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09 Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09 Alingsås 328.5 315.5 Attunda 325 346 334 322 Blekinge 299.5 300.5 Borås 328.5 310.5 Eksjö 297.5 Eskilstuna 316 307.5 Falu Gotland 318.5 Gällivare 297 Gävle

Läs mer

UPPTÄCK NORDEN SVERIGE Geografi & Historia

UPPTÄCK NORDEN SVERIGE Geografi & Historia UPPTÄCK NORDEN SVERIGE Geografi & Historia OM SERIEN Filmserien Upptäck Norden är en filmserie som handlar om just Norden och dess länder. t med filmerna är att ge en faktagrund för att kunna resonera

Läs mer

Comenius fortbildning, april 2013

Comenius fortbildning, april 2013 Comenius fortbildning, april 2013 Beviljade Dnr Projekt/aktivitet Poäng Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i euro 2151-2013 Konferens 115 M Ängelholm Skåne län 1310 PT 2374-2013 Allmän fortbildningskurs

Läs mer

Radioundersökningar. Rapport II TNS Sifo. Radioundersökningar

Radioundersökningar. Rapport II TNS Sifo. Radioundersökningar Radioundersökningar Rapport II 2013 TNS Sifo Radioundersökningar TNS Sifo 2013 1526608 TNS Sifo Radioundersökningar Rapport II 2013, lokala områden Denna rapport omfattar data avseende radiolyssnandet

Läs mer

Stabil prisutveckling för skog

Stabil prisutveckling för skog Pressmeddelande, den 31 januari 2003 Ny statistik från LRF Konsult Skogsbyrån: Stabil prisutveckling för skog Priserna för skogsfastigheter ökade under andra halvåret 2002 jämfört med det första halvåret

Läs mer

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation 2012-03-16 1 (8) Bilaga 1 c Kravspecifikation Övrig förhyrning 1 Introduktion 1.1 Avgränsning Denna kravspecifikation gäller för fordon som inte förhyrs i samband med annan resa, t.ex. flyg eller tågresa.

Läs mer

Var fjärde domstol använder inte rättstolkar

Var fjärde domstol använder inte rättstolkar 1(6) Pressmeddelade den 23 februari 2011 Var fjärde domstol använder inte rättstolkar Var fjärde domstol i Sverige, 25 procent, ställer inte krav på att rättstolkar anlitas när de köper tolktjänster. Det

Läs mer

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården, som presenteras i Hjärt-Lungfondens Hjärtrapport.

Läs mer

Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress

Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress 2015 1 01 Stockholm 4-1 - - - 5-03 Uppsala - - - - - - - - 04 Södermanland 1 - - - - - 1-05 Östergötland 2 - - - -

Läs mer

Undersökning av däcktyp i Sverige. Kvartal 1, 2011

Undersökning av däcktyp i Sverige. Kvartal 1, 2011 Undersökning av däcktyp i Sverige Kvartal 1, 2011 1 UTKAST 2011-07-07 Innehåll Bakgrund... 3 Syftet med undersökningen... 3 Antal registrerade bilar i Sverige... 3 Genomförande...4 Resultat... 5 Sverige...

Läs mer

DEN SVENSKA URBANISERINGEN BORTOM MYTER, PERSPEKTIV OCH POLARISERING

DEN SVENSKA URBANISERINGEN BORTOM MYTER, PERSPEKTIV OCH POLARISERING DEN SVENSKA URBANISERINGEN BORTOM MYTER, PERSPEKTIV OCH POLARISERING Foto: Stefan Svanström Stefan Svanström Avdelningen för regioner och miljö facebook.com/statisticssweden @SCB_nyheter Källa: Bearbetningar

Läs mer

E S E N L Ä R A R H A N D L E D N I N G T I L L N YA L A N D S K A P S S E R I E N U P P T Ä C K S V E R I G E

E S E N L Ä R A R H A N D L E D N I N G T I L L N YA L A N D S K A P S S E R I E N U P P T Ä C K S V E R I G E EN I R E S S P LANDSKA UPPTÄCK LANDSKAPET SVERIGE SKÅNE ÄMNE: SO, GEOGRAFI MÅLGRUPP: FRÅN 9 ÅR KURSPLAN, LGR 11 GEOGRAFI Syfte BESKRIVNING OCH MÅLDOKUMENT Undervisningen i ämnet geografi ska syfta till

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om ändring i Åklagarmyndighetens föreskrifter och allmänna råd (ÅFS 2014:4) om indelningen av den operativa verksamheten; Publiceringsdatum

Läs mer

Andel avlidna bland de som insjuknat i hjärnblödning, %

Andel avlidna bland de som insjuknat i hjärnblödning, % WEBBTABELL 1 Andel avlidna inom 90 dagar, landsting-/regionsjämförelser 2015. Justerat i statistisk modell för skillnader i kön, ålder och medvetandegrad. L=statistiskt signifikant lägre än genomsnittet.

Läs mer

Spelet om hälsan. - vinst eller förlust?

Spelet om hälsan. - vinst eller förlust? Spelet om hälsan Vägval för neurosjukvården - vinst eller förlust? Landsting Sjukhus Aktuellt väntetidsläge Aktuellt väntetidsläge till neurologisk specialistsjukvård Väntetider i vården. SKLs hemsida.

Läs mer

WEBBTABELLER. Webbtabellerna finns på Riks-Strokes hemsida (www.riks-stroke.org, flik Årsapporter): Webbtabell 1

WEBBTABELLER. Webbtabellerna finns på Riks-Strokes hemsida (www.riks-stroke.org, flik Årsapporter): Webbtabell 1 WEBBTABELLER Webbtabellerna finns på Riks-Strokes hemsida (www.riks-stroke.org, flik Årsapporter): Webbtabell 1 Webbtabell 2 Webbtabell 3 Webbtabell 4 Webbtabell 5 Webbtabell 6 Webbtabell 7 Webbtabell

Läs mer

Kvinnors andel av sjukpenningtalet

Kvinnors andel av sjukpenningtalet Vägen till ett sjukpenningtal på 9,0 Kvinnors andel av sjukpenningtalet Redovisning 2016-12-27 Sid 1 December 2016 Vägen till 9,0 Kvinnors andel av sjp-talet 6,5 6,2 7,3 8,3 7,9 7,3 6,8 6,8 6,8 6,8 8,3

Läs mer

Undersökning av däcktyp i Sverige. Januari/februari 2010

Undersökning av däcktyp i Sverige. Januari/februari 2010 Undersökning av däcktyp i Sverige Januari/februari 2010 1 Innehåll Bakgrund... 3 Syftet med undersökningen... 3 Antal registrerade bilar i Sverige... 3 Genomförande...4 Resultat... 5 Sverige... 5 Regionala

Läs mer

Öppna jämförelser kollektivtrafik indikatorer om kollektivtrafik Siffrorna avser år 2015

Öppna jämförelser kollektivtrafik indikatorer om kollektivtrafik Siffrorna avser år 2015 Öppna jämförelser kollektivtrafik 216 15 indikatorer om kollektivtrafik Siffrorna avser år 215 Inledning SKL har gett ut Öppna jämförelser för kollektivtrafik 214 och 215. För 216 publicerar vi denna sammanfattning

Läs mer

Allsvenskan Original 2017 omg Omg Lag Lag Dag Datum Tid

Allsvenskan Original 2017 omg Omg Lag Lag Dag Datum Tid Allsvenskan Original 2017 omg. 1-21 Omg Lag - Lag Dag Datum Tid 1 Halmstad - Östersunds FK Lör 01-apr 16:00 GIF Sundsvall - Athletic FC Eskilstuna Sön 02-apr 15:00 1 IFK Norrköping FK - Hammarby Sön 02-apr

Läs mer

Skogsmarksfastighetspriser och statistik för olika regioner

Skogsmarksfastighetspriser och statistik för olika regioner Skogsmarksfastighetspriser och statistik för olika regioner LRF Konsult är Sveriges största mäklare för skogsfastigheter och producerar fortlöpande prisstatistik på området. Prisstatistiken grundas på

Läs mer

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport III Projektnummer Ulf Haraldsson. TNS SIFO Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport III Projektnummer Ulf Haraldsson. TNS SIFO Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 TNS SIFO 114 78 Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 tel +46 (0)8 507 420 00 fax +46 (0)8 507 420 01 www.tns-sifo.se TNS SIFO Radioundersökningar Rapport III 2011 Projektnummer 1521102 Ulf Haraldsson

Läs mer

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index.

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index. Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2013 och 2012 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården. Kvalitetsindexet, som Hjärt-Lungfonden

Läs mer

Comenius fortbildning januari 2012

Comenius fortbildning januari 2012 Comenius fortbildning januari 2012 Beviljade Dnr Projekt/aktivitet Poäng Beviljat antal mobiliteter Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i (ange valuta) 2012:370 Språkmetodkurs (centr) 83 1 F Ronneby Blekinge

Läs mer

Undersökning av däcktyp i Sverige. Vintern 2015 (januari mars)

Undersökning av däcktyp i Sverige. Vintern 2015 (januari mars) Undersökning av däcktyp i Sverige Vintern 2015 (januari mars) 1 Innehåll Bakgrund... 3 Syftet med undersökningen... 3 Antal registrerade bilar i Sverige... 3 Genomförande...4 Resultat... 5 Sverige... 5

Läs mer

PRESSINFORMATION. En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader (över-, underrepresentationer) för följande län och drömmar:

PRESSINFORMATION. En jämförelse länen emellan visar signifikanta skillnader (över-, underrepresentationer) för följande län och drömmar: PRESSINFORMATION Bilaga 1 Visby, 22 november Drömbarometern Svenska folkets livsdrömmar - per län Utmärkande skillnader mellan Sveriges län Svenska folkets livsdrömmar skiljer sig mellan länen. Topplistorna

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

Undersökning av däcktyp i Sverige. Vintern 2013 (januari mars)

Undersökning av däcktyp i Sverige. Vintern 2013 (januari mars) Undersökning av däcktyp i Sverige Vintern 2013 (januari mars) 1 Innehåll Bakgrund... 3 Syftet med undersökningen... 3 Antal registrerade bilar i Sverige... 3 Genomförande...4 Resultat... 5 Sverige... 5

Läs mer

Tillsyn trycksatta anordningar

Tillsyn trycksatta anordningar Tillsyn trycksatta anordningar Sabiha Hajdarevic, Göteborg 2014-10-24 OBS! För att ändra denna text, växla till menyfliken Infoga. I gruppen Text, klicka på Sidhuvud/sidfot 2014-10-22 1 Inspektionsavdelningen

Läs mer

HSBs BOSTADSINDEX 2015

HSBs BOSTADSINDEX 2015 HSBs BOSTADSINDEX 2015 3 (13) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Varför bostadsindex?... 5 2 Hur har vi gjort?... 5 3 Avgränsningar... 6 4 Resultat av HSBs bostadsindex 2015... 7 5 Poängbedömning... 12 6 Frågor och

Läs mer

RSV-rapport för vecka 6, 2017

RSV-rapport för vecka 6, 2017 RSV-rapport för vecka 6, 2017 Denna rapport publicerades den 16 februari 2017 och redovisar RSV-läget vecka 6 (6-12 februari). Lägesbeskrivning Rapporteringen av respiratory syncytial virus (RSV) visar

Läs mer

Västmanlands län Månad

Västmanlands län Månad Arkets namn R-U-län Län U-län Kommun Västerås Månad 12 215 Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby, camping och SoL 16 14 12 1 8 6 4 2 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 Region +/- % +/- 214

Läs mer

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län Blekinge län 20980 20 24980 25 44680 36 50680 39 72723,5 51 74923,5 52 78923,5 54 Karlshamn 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 Karlskrona 12200 8 13000 9 32700 20 32700 20 32700 20 32700

Läs mer

RSV-rapport för vecka 9, 2017

RSV-rapport för vecka 9, 2017 RSV-rapport för vecka 9, 2017 Denna rapport publicerades den 9 mars 2017 och redovisar RSV-läget vecka 9 (27 februari 5 mars). Lägesbeskrivning Antalet fall av respiratory syncytial virus (RSV) minskade

Läs mer

DEN SVENSKA URBANISERINGEN BORTOM MYTER, PERSPEKTIV OCH POLARISERING

DEN SVENSKA URBANISERINGEN BORTOM MYTER, PERSPEKTIV OCH POLARISERING DEN SVENSKA URBANISERINGEN BORTOM MYTER, PERSPEKTIV OCH POLARISERING Stefan Svanström Avdelningen för regioner och miljö facebook.com/statisticssweden @SCB_nyheter Källa: Bearbetningar SCB, övrig geodata

Läs mer

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus.

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. WEBBTABELL 1 Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, Akademiska 75 81 Alingsås 78

Läs mer

RSV-rapport för vecka 8, 2017

RSV-rapport för vecka 8, 2017 RSV-rapport för vecka 8, 2017 Denna rapport publicerades den 2 mars 2017 och redovisar RSV-läget vecka 8 (20-26 februari). Lägesbeskrivning Antalet fall av respiratory syncytial virus (RSV) minskade mellan

Läs mer

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport IV Projektnummer Ulf Haraldsson & Ante Eriksson

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport IV Projektnummer Ulf Haraldsson & Ante Eriksson TNS SIFO 114 78 Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 tel +46 (0)8 507 420 00 fax +46 (0)8 507 420 01 www.tns-sifo.se TNS SIFO Radioundersökningar Rapport IV 2009 Projektnummer 1518232 Ulf Haraldsson

Läs mer

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport III Projektnummer Ulf Haraldsson Siv Eriksson

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport III Projektnummer Ulf Haraldsson Siv Eriksson TNS SIFO 114 78 Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 tel +46 (0)8 507 420 00 fax +46 (0)8 507 420 01 www.tns-sifo.se TNS SIFO Radioundersökningar Rapport III 2012 Projektnummer 1523870 Ulf Haraldsson

Läs mer

Sammanfattning...5. Bakgrund...6. Däckrisk...6. Mönsterdjup...6. Lufttryck...6. Finsk förebild...6. Kampanj däckrazzia i Sverige...6. Genomförande...

Sammanfattning...5. Bakgrund...6. Däckrisk...6. Mönsterdjup...6. Lufttryck...6. Finsk förebild...6. Kampanj däckrazzia i Sverige...6. Genomförande... Resultat från däckundersökning genomförd i samband med kampanj Däckrazzia 2007 www.polisen.se www.vv.se www. dackinfo.se www.ntf.se www.bilprovningen.se Sida 2 av 28 Sida 3 av 28 Innehåll Sammanfattning...5

Läs mer

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN!

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! Upplev världsarvsstaden Falun. Strosa i faluröda kvarter, slå dig ner på ett café, shoppa eller gå på konsert. Vi har alltid spännande saker på gång, välkommen! 1 3 2 4

Läs mer

Undersökning av däcktyp i Sverige. Vintern 2014 (januari mars)

Undersökning av däcktyp i Sverige. Vintern 2014 (januari mars) Undersökning av däcktyp i Sverige Vintern 2014 (januari mars) 1 Innehåll Bakgrund... 3 Syftet med undersökningen... 3 Antal registrerade bilar i Sverige... 3 Genomförande...4 Resultat... 5 Sverige... 5

Läs mer

Deltagande team, fördelade per genombrottsprogram, i Bättre vård mindre tvång 2010-2014

Deltagande team, fördelade per genombrottsprogram, i Bättre vård mindre tvång 2010-2014 Deltagande team, fördelade per genombrottsprogram, i Bättre vård mindre tvång 2010-2014 Team Namn Verksamhet/Inriktning Landsting/Region Genombrottsprogram I 1 Södermalms psykiatriska enhet, Allmän Stockholms

Läs mer

Punktprevalensmätning vårdrelaterade infektioner Presseminarium

Punktprevalensmätning vårdrelaterade infektioner Presseminarium Punktprevalensmätning vårdrelaterade infektioner Presseminarium 2009-06-12 Svensk sjukvård i världsklass med medicinska resultat Hur ofta inträffar vårdskador? Sverige 8,6% Australien 10,6 16,6% Storbritannien

Läs mer

Tillgång till grönytor/grönområden i och omkring tätorter

Tillgång till grönytor/grönområden i och omkring tätorter Tillgång till grönytor/grönområden i och omkring tätorter Statistik från satellit Storstadsnatur Konferens om grönstruktur och landskap i Stockholmsregionen Tisdagen den 4 maj 2010 Marianne.Eriksson@scb.se

Läs mer

Grönytor och grönområden i och omkring tätorter 2005, slutgiltig version

Grönytor och grönområden i och omkring tätorter 2005, slutgiltig version MI 12 SM 1002 Grönytor och grönområden i och omkring tätorter 2005, slutgiltig version Tätorter med minst 10 000 invånare Green areas within and around localities 2005 I korta drag Här presenteras resultaten

Läs mer

Hur representativa är politikerna? En undersökning gjord av Sveriges Radio. Statistik för Dalarnas län.

Hur representativa är politikerna? En undersökning gjord av Sveriges Radio. Statistik för Dalarnas län. KÖNSFÖRDELNING: siffror för länet: - Kvinnor: 37 % - Män: 63 % - Kvinnor: 39 % - Män: 61 % - Kvinnor: 42 % - Män: 58 % - Kvinnor: 36 % - Män: 64 % - Kvinnor: 51 % - Män: 49 % - Kvinnor: 40 % - Män: 60

Läs mer

Levnadsvanor diskuteras i samband med besök i primärvården

Levnadsvanor diskuteras i samband med besök i primärvården 1 Alkoholvanor diskuterades Ålder 44 år eller yngre 24 22,7-24,7 18 17,3-18,5 20 19,1-20,1 45-64 år 29 * 28,4-29,8 17 16,6-17,5 22 * 21,2-22,1 65-74 år 25 23,8-25,3 14 * 13,6-14,7 19 18,3-19,2 75 år och

Läs mer

Ort Butik Telefonnr Mailadress

Ort Butik Telefonnr Mailadress Ort Butik Telefonnr Mailadress Alingsås Intersport 0322-10341 niklas.dahlberg@intersport.se Teamsportia 0322-63 99 90 klubb.alingsas@teamsportia.se Arvika Intersport 0570-12180 Lars.Silfalt@intersport.se

Läs mer

Större samhörighet i det lokala än i det regionala

Större samhörighet i det lokala än i det regionala Större samhörighet i det lokala än i det regionala Samhörigheten är starkt lokalt orienterad! Trots globalisering och regionalisering känner de flesta i norra Sverige störst samhörighet med andra på samma

Läs mer

WEBBTABELL 1. Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, % Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, %

WEBBTABELL 1. Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, % Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, % WEBBTABELL 1 Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. Sjukhus med täckningsgrad < 75% (och därför osäkra data) har markerats med # och gråmarkerats. Sjukhus

Läs mer

RSV-rapport för vecka 13, 2017

RSV-rapport för vecka 13, 2017 RSV-rapport för vecka 13, 2017 Denna rapport publicerades den 6 april 2017 och redovisar RSV-läget vecka 13 (27 mars - 2 april). Lägesbeskrivning Antalet fall av respiratory syncytial virus (RSV) fortsatte

Läs mer

RMPG KIRURGI. Årsrapport 2016

RMPG KIRURGI. Årsrapport 2016 RMPG KIRURGI Årsrapport 2016 FOKUSFRÅGOR - Nivåstruktureringen effekter på utbildning, akutverksamhet och möjligheter till jämlik vård - SVF resurser och undanträngningseffekter - Utbildning i kirurgi

Läs mer

Västmanlands länmånad 12 2014

Västmanlands länmånad 12 2014 Forum för Turismanalys 1 Arkets namn R-U-län Län U-län Kommun Västerås Västmanlands länmånad 12 214 Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby, camping och SoL 14 12 1 8 6 4 År 21 År 211 År 212 År 213

Läs mer

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010 Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Region: 1 Län: Norrbottens län Västerbottens län Enheten för upphandling av Varor och Tjänster Region: 2 Län: Västernorrlands län Jämtlands län

Läs mer

namnge de tre största kommunerna/städerna i Östergötland Östergötlands landskapsblomma och landskapsdjur

namnge de tre största kommunerna/städerna i Östergötland Östergötlands landskapsblomma och landskapsdjur SO 1-6 GEOGRAFI År 1-3 var i Sverige Östergötland ligger namnge de tre största kommunerna/städerna i Östergötland de två största sjöarna i Östergötland Östergötlands landskapsblomma och landskapsdjur namnge

Läs mer

Företagarpanelen Q1 2015 Extrafrågor

Företagarpanelen Q1 2015 Extrafrågor Företagarpanelen Q1 2015 Extrafrågor Företagets resultat i kronor senaste tre månader jämfört med förra året 100% 90% 80% 70% 60% Om du ser till de senaste tre månaderna, har ditt företags resultat i kronor

Läs mer

EN LÄRARHANDLEDNING TILL NYA LANDSKAPSSERIEN UPPTÄCK SVERIGE

EN LÄRARHANDLEDNING TILL NYA LANDSKAPSSERIEN UPPTÄCK SVERIGE ÄMNE: SO, GEOGRAFI MÅLGRUPP: FRÅN 9 ÅR KURSPLAN, LGR 11 BESKRIVNING OCH MÅLDOKUMENT GEOGRAFI Syfte Undervisningen i ämnet geografi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om geografiska förhållanden

Läs mer

SCB Befolkningsstatistik del 1-2, Storstadsområden

SCB Befolkningsstatistik del 1-2, Storstadsområden 276 3 Storstadsområden SCB Befolkningsstatistik del 1-2, 2002 Tabell 3.1 Folkmängd i storstadsområdena 31 december 2001 och 2002 Population in the metropolitan areas on Dec. 31, 2001 and 2002 Storstadsområde

Läs mer

Källsortering vanligaste miljöåtgärden bland svenskarna. Undersökning av Länsförsäkringar 2008

Källsortering vanligaste miljöåtgärden bland svenskarna. Undersökning av Länsförsäkringar 2008 Källsortering vanligaste miljöåtgärden bland svenskarna Undersökning av Länsförsäkringar 2008 Sammanfattning Mer än 9 av 10 svenskar uppger att de källsorterar papper och glas. Den näst vanligaste miljöåtgärden

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om indelningen av den operativa verksamheten; Konsoliderad version Konsoliderad version senast ändrad genom ÅFS 2014:17. Åklagarmyndigheten

Läs mer

Företagsamheten Västernorrlands län

Företagsamheten Västernorrlands län 2013-02-08 Företagsamheten 2013 Västernorrlands län Västernorrlands län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning Västernorrlands län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma unga... 5 Kvinnors företagsamhet...

Läs mer

Undersökning av däcktyp i Sverige. Vintern 2016 (januari mars)

Undersökning av däcktyp i Sverige. Vintern 2016 (januari mars) Undersökning av däcktyp i Sverige Vintern 2016 (januari mars) 1 Innehåll Bakgrund... 3 Syftet med undersökningen... 3 Antal registrerade bilar i Sverige... 3 Genomförande...4 Resultat... 5 Sverige... 5

Läs mer

EN LÄRARHANDLEDNING TILL LANDSKAPET UPPLAND 1

EN LÄRARHANDLEDNING TILL LANDSKAPET UPPLAND 1 1 BESKRIVNING OCH MÅLDOKUMENT ÄMNE: SO, GEOGRAFI MÅLGRUPP: FRÅN 9 ÅR SYFTE Undervisningen i ämnet geografi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om geografiska förhållanden och utvecklar en geografisk

Läs mer

Pressmeddelande för Västerbotten. juli 2015

Pressmeddelande för Västerbotten. juli 2015 Pressmeddelande för Västerbotten juli 2015 Uppsala Halland Gotland Norrbotten Stockholm Jönköping Dalarna Västerbotten Västra Götaland Kalmar Jämtland Värmland Örebro Kronoberg Västernorrland Östergötland

Läs mer

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport I Projektnummer Ulf Haraldsson & Ante Eriksson

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport I Projektnummer Ulf Haraldsson & Ante Eriksson TNS SIFO 114 78 Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 tel +46 (0)8 507 420 00 fax +46 (0)8 507 420 01 www.tns-sifo.se TNS SIFO Radioundersökningar Rapport I 2010 Projektnummer 1519154 Ulf Haraldsson

Läs mer

TRAFIKVERKET VEMDALEN VÄGVAL VEMDALEN. Kartläggning av personbilstrafik till vintersportorten Vemdalen. RESURS AB Hans Remvig januari

TRAFIKVERKET VEMDALEN VÄGVAL VEMDALEN. Kartläggning av personbilstrafik till vintersportorten Vemdalen. RESURS AB Hans Remvig januari VÄGVAL VEMDALEN Kartläggning av personbilstrafik till vintersportorten Vemdalen RESURS AB Hans Remvig januari 2011 1 INNEHÅLL: Uppdraget 2 Något om Vemdalen 2 Trafiken till området 4 Bilagor separata filer

Läs mer

Stark utveckling för skogspriser i Götaland

Stark utveckling för skogspriser i Götaland Pressmeddelande 040907 Ny statistik från LRF Konsult: Stark utveckling för skogspriser i Götaland Efter att i flera år ha legat en bra bit över riksgenomsnittet, ökar nu skogspriserna ytterligare för södra

Läs mer