INSTRUKTÖRER SVERIGELÄGER 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INSTRUKTÖRER SVERIGELÄGER 2008"

Transkript

1 Namn: Jan Hermansson Grad: 7:e dan Klubb: Iyasaka Jan var med och startade svensk aikido 1961.Böcker och super-8 filmer var inspirationskällan. Jan hade börjat med judo, men aikidon tog efterhand över intresset mer och mer. Under åren bodde Jan i Japan och blev 1966 den förste svensk att erhålla 1:a dan. Under de första åren tränade han för bl.a. O-sensei och är en av de få svenskar som gjort detta. Idag tränar Jan i Iyasaka till vardags. Namn: Ulf Evenås Grad: 7:e dan Klubb: Göteborgs Aikidoklubb Ulf Evenås började träna Aikido 1968 efter att ha tränat Karate. Första längre uchideshiperioden under Saito-sensei tillsammans med Lars-Göran Andersson 1973, andra längre perioden Undervisar på Göteborgs Aikidoklubb och på träningsläger över hela världen. I januari 2007 utsåg Doshu Ulf till Shihan Aikikai och vid Kagamibiraki 2008 fick han 7 Dan Aikikai. Morihiro Saito-sensei är Ulfs största inspirationskälla och det han kan om Aikido har han lärt från honom. Sedan Ulf på senare år träffat Doshu ett flertal gånger har även han blivit en stor inspirationskälla. Han har inspirerats mycket av Inagakisensei och han får den dagliga inspirationen och energin från sina elever och vänner inom aikidon. Namn: Cenneth Sparby Grad: 6:e dan Klubb: KFUM-KFUK Uppsala Instruktör i KFUM Uppsala aikidoklubb/uppsala aikikai, som firade 40-års jubileum år Började träna aikido i Uppsala dec 1976 för Ichimura-sensei. Dessutom var Tomas Olsson hans lärare på nybörjarkursen. Största inspirationskällor - hans förste lärare Ichimurasensei, följd av Nishio-sensei, Kobayashi-sensei och Takemori-sensei. Det bästa med aikido - att han fortfarande får gåshud av att träna. Hans lata sida jublar dessutom över att han endast har 300 meter mellan bostaden och dojon... Namn: Lars-Göran Andersson Grad: 6:e dan Klubb: Torsby Aikidoklubb Lars-Göran Andersson började träna aikido 1965 i Stockholm i Brännkyrkahallen. Hans förste instruktör var Jan Beime som då var graderad till 2 kyu flyttade Lasse till Göteborg där han också instruerade från var Lasse den första svensk som besökte Morihiro Saito sensei i Iwama och 1973 var han en av de första västerlänningar som en längre stund levde som uchi deshi hos Saito sensei flyttade han till Torsby där han startade Torsby Aikidoklubb där han fortfarande är verksam som instruktör. Utöver att instruera i Torsby Aikidoklubb så har Lasse en egen dojo på sin gård där han håller uchideshi-verksamhet under året. Lasse räknar Jan Beime, Tomita Sensei och Saito Sensei som inspirationskällor. För Lasse är attityd, intention, hållning, känsla för kroppen, mental styrka och sjävförtroende viktigt i aikidoträningen.

2 Namn: Stefan Stenudd Grad: 6:e dan Klubb: GAK Enighet Malmö Stefan Stenudd började träna aikido 1972 i Järfälla för Allan Wahlberg, och snart därefter för Toshikazu Ichimura - tillsammans med ett gäng aikidofantaster, där Lennart Linder var den klarast lysande stjärnan. Under 1980-talet drev han Brandbergens Aikidoklubb och från 1991 aikidon på Enighet i Malmö. Han har tagit stort intryck av Shoji Nishio, som kom till Sverige första gången 1982, men även av till exempel Nobuyoshi Tamura - och en hel klase svenska instruktörer, som blir alltmer fascinerande med åren. Namn: Jan Bratt Klubb: Riai Aikidodojo Jan Bratt började träna 1981 på Göteborgs Aikidoklubb för Shihan Ulf Evenås och blev en av huvudinstruktörerna i slutet av - 80 talet. Graderade shodan 1989 för T. Tomita sensei och var uchideshi hos Morihiro Saito sensei 1990 i Iwama. Jan håller regelbundet läger både i Sverige och utomlands sedan i början av 90-talet. Startade 2003, tillsammans med Pia Moberg, Riai Aikido Dojo i Göteborg. Namn: Jorma Lyly Klubb: Vanadis Aikidoklubb Jorma Lyly började träna 1986, på Mihashira Aikidoklubb Sth. under Lennart Linder och Claes Wikner. Han har sedan 1988 regelbundet följt, Seishiro Endo Sensei, Christian Tissier Sensei, Franck Noel Sensei men även andra lärare har inspirerat honom. Har sedan 1995 också tränat Daito-Ryu Aikijujutsu, under Seigo Okamoto Sensei. Grundade och driver sedan 1994 Vanadis Aikidoklubb tillsammans med bl.a Jan Nevelius, Johan Lindgren m.fl. Aikido har med åren blivit för honom en väg till att förstå tillvaron och livet. Namn: Knut Högvall Klubb: Uppsala Budoklubb Knut Högvall började träna för Ichimura sensei 1984, och följde Nishio sensei ända från början fram till hans död Startade aikidoträning i egen regi i Uppsala Budoklubb 1996, och samverkade då till grundandet av den organisation för svenska Nishio-klubbar som idag heter Hokuo Aikikai. Betonar atemi och irimi samt fusionen av vapentekniker och vapenlösa tekniker till oskiljbara delar av en sammanhängande enhet, och anses allmänt av sina klubbkamrater som en detaljfixerad teknikfreak.

3 Namn: Mats Alexandersson Klubb: Stockholms Aikidoklubb Mats Alexandersson började träna Aikido 1984 i Göteborg. Han har tränat för Ulf Evenås, Tomita- och Saito-sensei. Mats har också varit uchi deshi hos Saito-sensei i två omgångar. Utöver att träna mycket så driver han Stockholms Aikidoklubb sedan Mats har också skrivit en bok om grunderna i Aikido och arrangerat flera läger med bland annat Pat Hendrickssensei. Han har också arrangerat flera Sverigeläger och hållt egna läger både i Sverige och utomlands. Som föreningsengagerad har han också suttit som ordförande och vice-ordförande för Aikidosektionen i Svenska Budo- & Kampsportsförbundet. Namn: Peter Dho Spangfort Klubb: Järfälla Aikidoklubb Peter Spangfort började träna 1978 i Budokwai där bla Hans Gauffin var instruktör. Fick hjälp av Ichimura Sensei att åka till Kobayashi Dojo som Uchidechi Började träna Ki-aikido för Yoshigasaki Sensei Han tillhör sedan år 2000 Järfälla Aikidoklubb (Aikikai) och tränar idag främst för Sugawara Sensei (7:e dan Aikido samt lärare i Katori Shinto Ryu kenjutsu, Goju Ryu karate och Tai Chi). Namn: Tomas Olsson Klubb: KFUK-KFUM Uppsala Tomas Olsson började träna aikido i Uppsala 1970 för Ichimura-sensei som då var utsänd från Hombu dojo för att utveckla aikidon i Skandinavien. Han fick även börja instruera tidigt då Ichimura-sensei ofta var ute på läger i andra klubbar. Tomas har många inspirationskällor i Aikido från tidigt 70-tal fram till idag. För Tomas är glädjen och utmaningen i aikidon att ingenting förblir statiskt, allt utvecklas och att det alltid finns mycket mer att lära. Namn: Torbjörn Johansson Klubb: Aikido Academy Norrköping Torbjörn Johansson började träna i Norrköping Han studerar för Tomita sensei startade han Aikido Academy i Norrköping.

4 Namn: Fredrik Snell Klubb: Takemusu Aikido Karlstad Fredrik började träna i Karlstad Aikidoklubb. Han var 2003 en av grundarna till Takemusu Aikido Karlstad och är klubbens huvudinstruktör. Tränar och undervisar enligt Iwama/Takemusu Aikido-traditionen där Ulf Evenås och Lars-Göran Andersson är våra svenska huvudrepresentanter. Har haft glädjen att i fyra veckor, första gången 1994 och sista gången 2000, fått träna för Morihiro Saito sensei, vilket fortfarande ger inspiration. Han finner mycket glädje i den "fysiska kommunikation" som aikido tills stor del är för honom och möjligheten att vi i vår träning, genom att medvetet arbeta med olika delar av aikidon, ständigt kan fördjupa vår förståelse för aikido och "fylla formen med innehåll". Namn: Leif Sunje Klubb: Hikari Aikidoklubb Leif Sunje började med aikido 1981 i Budokwai-Stockholm (Hikari Aikidoklubb bildades av Budokwai-Stockholms aikidosektion 1994) och har instruerat regelbundet sedan Leifs stora inspirationskälla är Takemori-sensei som han tränat för sedan Takemori-sensei började hålla egna läger i Europa Takemori-sensei är en av Nishio-senseis främsta elever och jämte Takemorisensei och Nishio-sensei har Leif haft Tamura-sensei och Endo-sensei som inspirationskällor. Utöver aikido ägnar sig Leif gärna åt iaido, där han innehar 4:e dan, och jodo, 1:a dan. Namn: Maria Mossberg Klubb: Iyasaka Aikidoklubb Maria Mossberg började träna 1991 på Iyasaka Aikidoklubb i Stockholm och är fortfarande kvar... Marias största inspirationskälla är Igarashi sensie men hon tränar även gladeligen för Kobayashi, Hiroaki, Endo, Tissier och en massa bra Svenska instruktörer. Hon har tillbringat en del tid och pengar på läger i Sverige och utlandet. Har själv undervisat på aikidoläger på olika ställen i Sverige och på Island. Maria tycker att aikido är otroligt roligt och så fantastiskt att man kan lära sig nya saker hela tiden - man blir aldrig fullärd! Och i alla nya möten händer det alltid något nytt. Namn: Sören Olsson Klubb: Aikidodojo Norrköping Sören Olsson började träna aikido 1966 i Stockholm för Jan Beime. Han skulle gå på judo på en sportlovsträning men råkade hamna på ett Aikidopass istället. Där blev han biten och har tränat sedan dess. Sören flyttade till Norrköping 1982 och började träna i Aikidodojo Norrköping, där han har instruerat och transpirerat. För Sören är transpiration på mattan viktig, viktigare än inspiration. Det är via de man möter på mattan som man lär sig om aikido. För Sören handlar Aikido mycket om att komma i balans i sig själv.

5 Namn: Åsa Bergström Klubb: Aikidodojo Liljeholmen Åsa Bergström har tränat budo i någon form sedan Kom till Tomita Sensei och Aikido Dojo Stockholm Hon tränar och instruerar på Aikido Dojo Stockholm och Aikido Dojo Liljeholmen. Åsa tycker att det bästa med budon är att alla är lika välkomna eftersom kön, storlek, ålder och mycket annat som delar samhället i övrigt inte har någon betydelse på mattan. Namn: Joakim Andersson Klubb: Sandviken Budo- & Kampsportsklubb Joakim Andersson började träna ju-jutsu i Sandviken 1985 och aikido i Falun Efter några år besökte han ett läger med Nishio sensei och fann där vad han sökte bildade han en aikidosektion i Sandviken budo- & kampsportsklubb. De största inspirationskällorna förutom Nishio sensei har varit Stefan Stenudd och Christoffer Zettermark. Namn: Laila Fladberg Klubb: Göteborgs Aikidoklubb Laila Fladberg började träna 1993 i Ulf Evenås dojo, Göteborgs Aikidoklubb, där hon fortfarande är kvar. För Laila har det blivit 4 vändor till Iwama i Japan för att vara uchideshi hos Saito sensei och Nemoto sensei. Hon tycker mycket om att åka på träningsläger, för att lära sig mer aikido, för att bli inspirerad, träffa glada människor, men också för att se och höra olika instruktörers sätt att undervisa. Det är väldigt roligt att hälsa på och träna hos andra klubbar, det gör Laila ofta. Namn: Lina Olivia Gustavsson Klubb: Lunds Aikidoklubb Lina började träna aikido i Växjö 1994 för Inge Melander och Jonas Håkansson. Hon flyttade efter en termin till Lund och fortsatte träna där för Jonas Palm och Stina Deurell. Med undantag för en massa läger, några uschi deshi veckor och två år i Sthlm (där hon tränade på Iyasaka och för Tomita Sensei) så hon jag hållt sig på mattan i Lund.

6 Namn: Linda Wennersten Sporre Klubb: Borås Aikidoklubb Linda Wennersten Sporre började träna aikido 1994 efter rekommendation från sin Muay Thai lärare. Han tyckte att aikido kunde hjälpa Linda att bli en bättre fighter. En tid tränade Linda både Muay Thai och Aikido men efter att hennes hängivenhet för aikido blev djupare visste hon att Aikido skulle bli hennes väg.linda började träna för Peter Niesings i Marks Budoklubb och för hans studenter i Borås Aikidoklubb, klubben hon sedan många år tillbaka är huvudinstruktör i. Hon har också tränat mycket för Ulf Evenås och numera är Pat Hendricks en av hennes stora inspirationskällor. Namn: Maria Lundberg Klubb: Göteborgs Aikidoklubb Maria Lundberg började träna Aikido på Göteborgs Aikidoklubb Hon fick 6 kyu Vad Aikido betyder och innehåller, växlar för Maria fram och tillbaka med åren,men det finns där hela tiden. Awaze, koncentration och närvaro, kraft, precision, skönhet, lekfullhet... de där tillfällena när allt fungerar. Namn: Tomas Nyman Klubb: Aikidoskolan Kaishinkan Tomas Nyman började träna Aikido för Gunnar Nordberg på Kraftkällan i Stockholm Har sedan tränat för Tim Finucane och Peter Spangfort. Tränar nu för Yoshigasaki Sensei. Instruktör sedan Startade Aikidoskolan Kaishinkan Föreningen gick 2006 samman med Ki & Aikido Dojo Stockholm under Kaishinkans flagga. Namn: Helena Wikström och Ellet Bjerlemo Grad: 2:a resp 3:e dan Klubb: Vanadis Aikidoklubb 1982 började Helenas och Ellets aikidobana. Helenas på Iyasaka och Ellets i Farsta. Under de följande åren träffades och tränade de med varandra på olika läger runt om i Stockholm och på somrarna i Frankrike. Under åren bodde Ellet i Japan och tränade på Hombu Dojo för främst Yamaguchi-sensei och Endo-sensei. Under samma period höll Helena träningar hemma på Iyasaka och åkte runt i Europa på olika läger, främst för Christian Tissier och Frank Noel. När Ellet flyttade hem började även hon på Iyasaka, där blev de erbjudna att tillsammans hålla både ungdomsoch vuxenträning. Sen några år tillbaka är båda medlemmar i Vanadis aikidoklubb. Helena är också en av intiativtagarna till det återkommande sommarlägret på Orust.

7 Namn: Janne Chressman Grad: 2:a dan Klubb: Linköpings budoklubb Janne Chressman började träna på 70-talet för Toshikazu Ichimura i KFUM-KFUK Uppsala. Han blev mycket inspirerad av allt utom det makrobiotiska käket. Sen flyttade han från stan och hade ett mångårigt uppehåll tills han började träna igen i slutet på 80-talet i Örebro Aikidoklubb. Han är skolad av ffa Göran Hedman och Svante Lenkel i Örebroklubben. Gillar energisk aikidoträning. Janne tycker att aikido ger honom glädje,energi och balans i tillvaron. Sedan -96 hör han hemma i Linköpings Budoklubb. Namn: Lars Niklasson Grad: 2:a dan Klubb: Solna Aikidoklubb Lars Niklasson har tränat Ki- Aikido sedan jan -92 och har graderat till Nidan (2:a dan) samt Ki-graden Chuden. Han tränar även Aikikai där han graderat till 2:a dan. Han tränar även Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu som är en Ken-jutsu skola (ren vapenträning med diverse vapen samt Iai-Jutsu). Han har även ca 5 år förflutet inom Wado Ryu Karate Do. Hans främsta inspirationskällor är Yoshigasaki Sensei, Sugawara Sensei och Peter Spangfort. Namn: Mika Perälä Grad: 2:a dan Klubb: Linköpings budoklubb Mika Perälä började träna aikido våren 2001 i Linköpings budoklubb. Han hade redan som 9 åring läst om aikido i en finsk variant av Readers Digest och det fastnade i hans sinne. Först 2001 tog han sig dock till en dojo och försökte sig på Aikido för första gången. Sedan blev han fast. Som inspirationskällor har Mika bland annat Leif Kinnersjö, Ulf Evenås, Lars-Göran Andersson, Stefan Stenudd, Jonas Palm, Lewis Bernaldo de Quiros och många andra svenska aikidoutövare. Mika gillar de filosofiska tankarna om att övervinna våldet i sig, som han tänker sig ligger bakom aikidoteknikerna. Och så gillar han att flyga omkring på mattan, att bli kastad och att kasta! Den fysiska kontakten som skapas i bra träning är något Mika uppskattar mycket! Namn: Anders Vahlberg Grad: 1:a dan Klubb: Linköpings budoklubb Anders Vahlberg har tränat i Linköpings Budoklubb sedan 2002 och innehar sedan våren 2007 graden första dan. Genom åren har han hunnit träna i lite andra kampkonster också så som judo, jujutsu, taichichuan och orientering (man vs nature).

8 Namn: Paul Silfverstråle Utövar Tai Chi Chuan Klubb: Linköpings budoklubb Paul has studied Asian martial arts for over 20 years, and is a student of Dan Docherty since He has lived, travelled, practiced and taught extensively in Europe, China and SE Asia, and spent thorough time in Malaysia and Singapore practicing with Wu-style family. He is an international tournament winner in forms, pushing hands and San Shou, many of his students have also been successful on the international competition arena. He works professionally teaching Tai Chi Chuan and as a TCM acupuncturist.

Vice ordförande Per-Åke Wilhelmsson. Max Korkkinen (fyllnadsval) Anna Nordqvist. Mikael Friberg (fyllnadsval) Patrik Unné (fyllnadsval)

Vice ordförande Per-Åke Wilhelmsson. Max Korkkinen (fyllnadsval) Anna Nordqvist. Mikael Friberg (fyllnadsval) Patrik Unné (fyllnadsval) Valberedningen i aikidosektionen föreslår följande styrelse inför det extra årsmötet samt den konstituerande förbundsstämman för Aikidoförbundet den 11 oktober 2009 Ordförande Leif Sunje (fyllnadsval)

Läs mer

Graderingskommitténs sammanträde nummer Tid och plats: Söndag 26 mars kl Hotel C Stockholm, Vasaplan 4

Graderingskommitténs sammanträde nummer Tid och plats: Söndag 26 mars kl Hotel C Stockholm, Vasaplan 4 PROTOKOLL Graderingskommitténs sammanträde nummer 2017-1 Tid och plats: Söndag 26 mars kl. 13.00-17.00 Hotel C Stockholm, Vasaplan 4 Närvarande: Förhinder: Ulf Evenås, ledamot Urban Aldenklint, sammankallande

Läs mer

Graderingskommitténs sammanträde nummer

Graderingskommitténs sammanträde nummer PROTOKOLL Graderingskommitténs sammanträde nummer 2019-1 Tid och plats: Söndag 24 mars kl. 13.00-16.00 Hotel C, Vasaplan 7 Närvarande: Förhinder: Maria Ahlström, ledamot Urban Aldenklint, sammankallande

Läs mer

Graderingskommitténs sammanträde nummer Tid och plats: Onsdag 22 augusti kl Nordic Light Hotel, Vasaplan 7

Graderingskommitténs sammanträde nummer Tid och plats: Onsdag 22 augusti kl Nordic Light Hotel, Vasaplan 7 PROTOKOLL Graderingskommitténs sammanträde nummer 2018-2 Tid och plats: Onsdag 22 augusti kl. 17.00-20.30 Nordic Light Hotel, Vasaplan 7 Närvarande: Förhinder: Urban Aldenklint, sammankallande Lars-Göran

Läs mer

Verksamhetsberättelse Järfälla Aikido klubb 2016

Verksamhetsberättelse Järfälla Aikido klubb 2016 Verksamhetsberättelse Järfälla Aikido klubb 2016 2016 är klubbens 48:e verksamhetsår. Verksamheten rullar på med träning både hemma och utomlands, vidareutbildning av instruktörer och assistenter samt

Läs mer

SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Ordföranden har ordet. Förbundsstyrelse och kommittéer

SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Ordföranden har ordet. Förbundsstyrelse och kommittéer VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Ordföranden har ordet År 2012 har varit, som ni kommer att kunna läsa nedan, ett verksamhetspackat år. Vi har hunnit med Sverigeläger, genomfört utbildning, vidareutvecklat webbplatsen,

Läs mer

KFUK-KFUM Uppsala aikidoklubb firar 40 års-jubileum!!!

KFUK-KFUM Uppsala aikidoklubb firar 40 års-jubileum!!! KFUK-KFUM Uppsala aikidoklubb firar 40 års-jubileum!!! Wow! Det har gått hela 40 år sen allt började. Vår klubb hör till en av de äldsta i Sverige och KFUK- KFUM Uppsala aikidoklubbs första 20 år är också

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. Umekawa budokai

Verksamhetsberättelse 2010. Umekawa budokai 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2011 2 av 8 Under verksamhetsåret 2011 har föreningen anordnat två träningsläger och genomfört sin första gradering i den egna dojon. Dessutom blev det tangerat rekord med

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Årsmöte 2008 Verksamhetsberättelse Styrelse och förtroendevalda Lördagen den 17 mars hölls ordinarie årsmöte och följande styrelse valdes till verksamhetsåret 2007 Ansvarig utgivare Leif Sunje Adress Hikari

Läs mer

BUDOHUSET BANZAI HERKULESGATAN 56, 417 01 GÖTEBORG IWAMA-RYU AIKIDO SHUREN DOJO GÖTEBORG MEDLEMSBREV JUNI 2003. Zeth

BUDOHUSET BANZAI HERKULESGATAN 56, 417 01 GÖTEBORG IWAMA-RYU AIKIDO SHUREN DOJO GÖTEBORG MEDLEMSBREV JUNI 2003. Zeth BUDOHUSET BANZAI HERKULESGATAN 56, 417 01 GÖTEBORG IWAMA-RYU AIKIDO SHUREN DOJO GÖTEBORG MEDLEMSBREV JUNI 2003 Vi önskar oss alla en glad, solig och energibornerande sommar! Vi - det är ju vi alla i klubben,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Ordföranden har ordet Som en följd av Svenska Budo & Kampsportsförbundets omorganisation kallade styrelsen till konferens och extra årsmöte 10-11 oktober varvid Svenska Aikidoförbundet

Läs mer

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 2 av 8 Under verksamhetsåret 2012 har föreningen slagit rekord i antal graderingar. Elva personer tog nya grader och Mattias Sjölander

Läs mer

Svenska Aikidoförbundets ordinarie förbundsstämma hölls den 26 mars på Hotel Sheraton i Stockholm.

Svenska Aikidoförbundets ordinarie förbundsstämma hölls den 26 mars på Hotel Sheraton i Stockholm. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Ordföranden har ordet 2011 har varit ett händelserikt år. Under året firade vi 50 år av aikido i Sverige och det var naturligtvis väldigt, väldigt roligt. Inofficiellt började

Läs mer

SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013. Ordföranden har ordet. Förbundsstyrelse och kommittéer

SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013. Ordföranden har ordet. Förbundsstyrelse och kommittéer VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Ordföranden har ordet Svensk aikido sjuder av liv och kraft. Ungdomarna visade det särskilt under det nationella läger på höstlovet som var kulmen på Ungdomsåret 2013. En fantastisk

Läs mer

Arrangör. Bushido Luleå Budoklubb Råneå Karateklubb Bodens Bushido Center Piteå Aikido. Lägerinbjudan Majläger 2009.

Arrangör. Bushido Luleå Budoklubb Råneå Karateklubb Bodens Bushido Center Piteå Aikido. Lägerinbjudan Majläger 2009. Lägerinbjudan Majläger 2009. Den 15-17 maj 2009 är det dags för S årliga läger. Det är tionde året i rad vi arrangerar lägret, vi jubilerar alltså!! Detta läger vänder sig till alla, vare sig du vill vara

Läs mer

Föräldramöte 2014-11-23. Peter Lénberg, Ordförande. Hos oss sitter ingen på bänken!

Föräldramöte 2014-11-23. Peter Lénberg, Ordförande. Hos oss sitter ingen på bänken! Föräldramöte 2014-11-23 Peter Lénberg, Ordförande 1 Agenda Presentation av Epics vision, filosofi och ledord En kort presentation av våra ledare Lokalen Min roll som ledare Din roll som förälder Kommunikation

Läs mer

ABCD Budokai SVERIGE. International Association of Budo Culture for Disabled SWEDEN 国際障害者武道協会スウェーデン. Lägerinbjudan KAITEN KARATE CAMP 2019.

ABCD Budokai SVERIGE. International Association of Budo Culture for Disabled SWEDEN 国際障害者武道協会スウェーデン. Lägerinbjudan KAITEN KARATE CAMP 2019. Lägerinbjudan KAITEN KARATE CAMP 2019. Den 17-19/5 2019 är det dags för vårt årliga Karateläger. Det är 22:e året i rad vi arrangerar lägret. I år kommer Hidetaka Furuhashi Sensei 6 Dan JKF Wado-Kai. Detta

Läs mer

Femårsjubileum Umekawa budokai 2006-2011

Femårsjubileum Umekawa budokai 2006-2011 Femårsjubileum Umekawa budokai 2006-2011 Konstituerande möte Den 12 november 2006 klockan 16:00 samlades Jonas Elfving, Daniel Lind, Yngve Lindström, Kenneth Olofsson och Eva Persson i ett konstituerande

Läs mer

En sann Taekwon-Do mästare

En sann Taekwon-Do mästare En sann Taekwon-Do mästare Master Per Andresen, 7 Dan Pionjär av TKD ITF i Europa. Ledare för en av världens största ITF organisationer, National Taekwon-Do Norway med drygt 6000 medlemmar. Huvudinstruktör

Läs mer

Nu är Aikidons deltagande i festivalen We Are Sthlm (fd Ung08), Europas största ungdomsfestival, över för denna gång

Nu är Aikidons deltagande i festivalen We Are Sthlm (fd Ung08), Europas största ungdomsfestival, över för denna gång Hej Aikidoförbundet! Nu är Aikidons deltagande i festivalen We Are Sthlm (fd Ung08), Europas största ungdomsfestival, över för denna gång Sammanfattningsvis kan vi säga att Aikido har blivit synligt för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 802434-4429 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2015 Umekawa budokai Mattias och Lillemor tränar jodo i dojon i december. I bakgrunder ser vi Anders och Claire. 802434-4429 2 av 5 Verksamhetsåret 2015 har varit

Läs mer

Väl mött! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. All kunskap berikar Vårläger 2015 sid 2. Muay Thai The art of eight limbs sid 4. Ordlista Kroppen sid 5

Väl mött! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. All kunskap berikar Vårläger 2015 sid 2. Muay Thai The art of eight limbs sid 4. Ordlista Kroppen sid 5 Kime - maj 2015 LEDARE Lund vaknar verkligen till under slutet av april och början av maj. Det är inte bara i Stadsparken som det firas, utan med värmen (nåja) och ljuset intar stadens befolkning gräsmattorna

Läs mer

Styrelsemöte nr. 15. Datum: 2011-11-12 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-15:00

Styrelsemöte nr. 15. Datum: 2011-11-12 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-15:00 Styrelsemöte nr. 15 Datum: 2011-11-12 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-15:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande Anders Bergström, kassör

Läs mer

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013 Årsredovisning Verksamhetsår 2013 Innehåll Verksamhetsberättelse 2013... 4 Styrelse och förtroendevalda... 4 Relationer och representationer... 4 Information och rekrytering... 4 Avgifter... 4 Medlemmar...

Läs mer

Introduktionshäfte. Välkommen!

Introduktionshäfte. Välkommen! Introduktionshäfte Välkommen till Aikido Kaisho Helsingborg och kampkonsten Aikido. Vi hoppas att detta ska bli starten på en livslång resa i den fantastiska värld som japansk budo innebär, med många fördelar

Läs mer

Protokoll från Aikidosektionens styrelsemöte

Protokoll från Aikidosektionens styrelsemöte Protokoll från Aikidosektionens styrelsemöte 2008-09-29 Plats: Telefonmöte Datum: 2008-09-29 kl 21.15 Närvarande: Mika Perälä - ordförande Per-Åke Wilhelmsson - vice ordförande Anna Stensland - sekreterare

Läs mer

Enighets aikido VERKSAMHETEN 2004

Enighets aikido VERKSAMHETEN 2004 Enighets aikido VERKSAMHETEN 2004 Medlemmar Antalet medlemmar i aikidon för 2004 uppgick till 134. Iaidon hade under året 29 medlemmar. Nybörjargrupper startades som vanligt i januari och september, med

Läs mer

STOCKHOLM AIKIKAI TELLUSBORGSV 10, 126 32 HÄGERSTEN, PLUSGIRO: 60 83 67-9 SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND RF- nr: 12123-23 SB&K- nr: 72

STOCKHOLM AIKIKAI TELLUSBORGSV 10, 126 32 HÄGERSTEN, PLUSGIRO: 60 83 67-9 SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND RF- nr: 12123-23 SB&K- nr: 72 STOCKHOLM AIKIKAI TELLUSBORGSV 10, 126 32 HÄGERSTEN, PLUSGIRO: 60 83 67-9 SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND RF- nr: 12123-23 SB&K- nr: 72 GRADERINGSSYSTEM FÖR UNGDOM & VUXNA För att bli graderad enligt Svenska

Läs mer

Linköpings budoklubb Årsmöte 2014 2014-03-17 kl 18.30, Stora Dojon, Linköping

Linköpings budoklubb Årsmöte 2014 2014-03-17 kl 18.30, Stora Dojon, Linköping 1 Fastställande av röstlängd för mötet Röstlängden fastställdes till 33 röstberättigade medlemmar. Se Bilaga 1 Röstlängd. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Linda Tollemark valdes till mötesordförande

Läs mer

2014-08-19 Kristina Isaksson Anna Spangfort Peter Spangfort

2014-08-19 Kristina Isaksson Anna Spangfort Peter Spangfort 2014-08-19 Kristina Isaksson Anna Spangfort Peter Spangfort Slutrapport Svensk Aikido vid We Are Sthlm 2014, WAS 2014. Bilaga 1 Projektplan inklusive budget Bilaga 2 Klubbinbjudan Bilaga 3 Lägesrapport

Läs mer

Välkommen till Bromma Goju-ryu Karateakademi

Välkommen till Bromma Goju-ryu Karateakademi Välkommen till Bromma Goju-ryu Karateakademi Ograderade nybörjare och 10:e grads träningstider: kl 18:00-19:00 på måndagar och onsdagar. Hitta senaste information på vår website: www.bgka.se Kontakta oss

Läs mer

Artrapport IAIDO. Maj 2015

Artrapport IAIDO. Maj 2015 Artrapport IAIDO Maj 2015 EM 2015 22nd European Iaido Championships 2015 sker i Berlin den23-25 oktober, se länken som finns i lägerguiden. SM 2015 SM är nu genomförd med många spännande matcher och rafflande

Läs mer

GRADERING KFUK-KFUM UPPSALA AIKIDO

GRADERING KFUK-KFUM UPPSALA AIKIDO GRADERING KFUK-KFUM UPPSALA AIKIDO ALLA VI som tränar i klubben och alla aikidokas vi tränar med och för bildar den träningskultur och det aikidoliv som är vår klubbs verksamhet. Samtidigt är vi en levande

Läs mer

Ordförande har ordet. Håkan Ericson Ordförande

Ordförande har ordet. Håkan Ericson Ordförande Årsredovisning 2014 2013 Innehållsförteckning 1. Ordförande har ordet Ordförande har ordet Årsredovisning 2014...1 Innehållsförteckning...2 Ordföranden har ordet...3 Verksamheten i korthet under 2014...4

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 2013-10-2708 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-09-08, kl. 13.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika

Läs mer

Det har gått hela 50 år sedan allt började. Vår klubb hör till en av de äldsta i Sverige och KFUK-

Det har gått hela 50 år sedan allt började. Vår klubb hör till en av de äldsta i Sverige och KFUK- KFUK-KFUM Uppsala aikidoklubb firar 50-årsjubileum!!! Det har gått hela 50 år sedan allt började. Vår klubb hör till en av de äldsta i Sverige och KFUK- KFUM Uppsala aikidoklubbs första 20 år är också

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Hudiksvall Ju-jutsuklubb 2014

Verksamhetsberättelse. Hudiksvall Ju-jutsuklubb 2014 Verksamhetsberättelse Hudiksvall Ju-jutsuklubb 2014 Årets Ju jutsuka Mikael Thörn den andra i raden att ta emot det nyinstiftade Ulf och Katarina Bäckströms vandringspris Hudiksvall Ju-jutsuklubbs styrelse

Läs mer

Namn URL adress E-mail adress Alingsås Judoklubb www.alingsasjudo.org sonny.dahl@alingsas.se Arboga Judoklubb

Namn URL adress E-mail adress Alingsås Judoklubb www.alingsasjudo.org sonny.dahl@alingsas.se Arboga Judoklubb Namn URL adress E-mail adress Alingsås Judoklubb www.alingsasjudo.org sonny.dahl@alingsas.se Arboga Judoklubb www.idrottonline.se/arboga/arbogajk-judo 0589.14302@telia.com Bodens Bushido Center www.bodenbushido.se

Läs mer

Styrelsemöte nr. 16. Datum: 2011-12-04 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.14:00-18:00

Styrelsemöte nr. 16. Datum: 2011-12-04 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.14:00-18:00 1 Styrelsemöte nr. 16 Datum: 2011-12-04 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.14:00-18:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande Anders Bergström, kassör

Läs mer

Namn Rf-nummer Sb&k-nummer Antal utövare Antal röster

Namn Rf-nummer Sb&k-nummer Antal utövare Antal röster Abada Capoeira Göteborg IF 39286 1623 35 1 Abadá Capoeira Luleå 38654 1556 11 1 Aikido Dojo Falun 25591 770 12 1 Aikido Dojo Gamlestaden 25406 754 91 1 Aikido Dojo Stockholm 12125 255 84 1 Aikido Dojo

Läs mer

Rekommenderat antal uke vid graderingarna Under beredning.

Rekommenderat antal uke vid graderingarna Under beredning. 1 Dan-gradering Inledning Följande kriterier för dan-gradering är avsedda för de som önskar pröva för dangrad i samband med seminarium med Takemori-sensei. Kriterierna ska ses som ett tillägg och förtydligande

Läs mer

Aikido dojo etikett. Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen. Morihei Ueshiba AIKIDO

Aikido dojo etikett. Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen. Morihei Ueshiba AIKIDO Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen Morihei Ueshiba AIKIDO 1 Om Aikidon: Aikidokonsten kommer från japan och den som uppfann den hete Morihei Ueshiba. Han kallas O sensei som betyder

Läs mer

Artrapport IAIDO Feb 2016

Artrapport IAIDO Feb 2016 Artrapport IAIDO Feb 2016 EM 2016 Se kalendern SM 2016 Snart dags för SM i Stockholm (Konradsbergs Idrottshall) https://www.facebook.com/events/1662089224052424/ Nordic iaido open 2016 Resan började under

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2011 Februari 2012 Sidan 1 av 5 Linköping Judo - en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 319 unika medlemmar som tillsammans tränat under närmare tjugo

Läs mer

Anmälan till dangradering 1 dan

Anmälan till dangradering 1 dan AIKIKAI Graderingskommittén Anmälan till dangradering 1 dan För dig som skall examineras för 1 dan, shodan. Du måste i förväg skicka in en anmälningsblankett till arrangören av dangraderingen (ofta en

Läs mer

SVENSKA BUDOFÖRBUNDET SWEDISH BUDO FEDERATION

SVENSKA BUDOFÖRBUNDET SWEDISH BUDO FEDERATION Protokoll fört vid möte med Svenska Budoförbundets Aikidosektion Fredagen den 24 oktober1997 Plats: Stockholm Möte nr. 2 Närvarande:Urban Aldenklint ledamot,stefan Stenudd ordförande,ingrid Tinglöf Sekreterare

Läs mer

KFUK-KFUM UPPSALA AIKIDOKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2013

KFUK-KFUM UPPSALA AIKIDOKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2013 KFUK-KFUM UPPSALA AIKIDOKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2013 1 Introduktion Verksamhetsåret 2013 har varit minst sagt turbulent sett från styrelseperspektiv. I våras avgick majoriteten av styrelsen (inklusive

Läs mer

FS-PROTOKOLL Nr 1/2009

FS-PROTOKOLL Nr 1/2009 FS-PROTOKOLL Nr 1/2009 Datum Söndagen den 1 februari 2009 Tid Kl. 10.00-15.30 Plats Hotell Scandic Continental, Stockholm Medverkande Anmält förhinder Adjungerade Ordförande Daniel Petersson, Anders Pettersson,

Läs mer

-info. Påskläger special

-info. Påskläger special -info Årgång 15 Specialutgåva 2003 Organ för Swedish Karate Kyokushinkai Påskläger special Östersunds Budo Kai slog fredagen den 18 april upp portarna för Påsklägrets 20-års jubileum. Köerna till anmälningsborden

Läs mer

Klubb Namn på projekt Bidrag AF Jin Aikido Dojo Växjö Satsa på tjejer - 25 000 Ledarutveckling AF Riai Aikido Dojo

Klubb Namn på projekt Bidrag AF Jin Aikido Dojo Växjö Satsa på tjejer - 25 000 Ledarutveckling AF Riai Aikido Dojo Klubb Namn på projekt Bidrag AF Jin Aikido Dojo Växjö Satsa på tjejer - 2 Ledarutveckling AF Riai Aikido Dojo Utvecklingsprogram för ungdomsledare och kvinnliga aikidoutövare 40 000 Angereds KK Mattor

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Hudiksvall ju-jutsu klubb Görel Groos och Christian Carlsson 1:a dan Ju-jutsu Kai

Verksamhetsberättelse. Hudiksvall ju-jutsu klubb Görel Groos och Christian Carlsson 1:a dan Ju-jutsu Kai Verksamhetsberättelse Hudiksvall ju-jutsu klubb 2010 Görel Groos och Christian Carlsson 1:a dan Ju-jutsu Kai Ludde kastar seoi nage på Lukas under sommarlägrets tävling Hudiksvall ju-jutsu klubbs styrelse

Läs mer

Väl mött! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. Titlar i dojon, vem kallas vad? sid 2. MMA alla kampsporter på en gång sid 4. Ordlista: Grader sid 6

Väl mött! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. Titlar i dojon, vem kallas vad? sid 2. MMA alla kampsporter på en gång sid 4. Ordlista: Grader sid 6 Kime - okt 2015 LEDARE September och oktober brukar bli mina två stressigaste månader om året. För er som inte känner mig jobbar jag med två olika avlönade arbeten och lika många oavlönade entusiastprojekt.

Läs mer

SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE Ordföranden har ordet. Förbundsstyrelse och kommittéer

SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE Ordföranden har ordet. Förbundsstyrelse och kommittéer VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Ordföranden har ordet För sjätte gången har jag privilegiet att reflektera över det gångna verksamhetsåret och liksom tidigare är det en gåva att se glöden i viljan och glädjen

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Vi har deltagit i kommunens studiecirkel i språkutvecklande arbetssätt utifrån Gibbons Lyft språket, lyft tänkandet.

Vi har deltagit i kommunens studiecirkel i språkutvecklande arbetssätt utifrån Gibbons Lyft språket, lyft tänkandet. Genrearbete genom cirkelmodellen Tina Krantz Piret Gustavsson Rihvk Språk i alla ämnen Mdh 141202 Bakgrund Vi har deltagit i kommunens studiecirkel i språkutvecklande arbetssätt utifrån Gibbons Lyft språket,

Läs mer

RESULTAT WELCOME HOTELL SKYTTESTAFETT

RESULTAT WELCOME HOTELL SKYTTESTAFETT RESULTAT WELCOME HOTELL SKYTTESTAFETT Stålboda 2005-08-20 arr: Bromma Skf WELCOME HOTELL SKYTTESTAFETT 1 Bälgviken 1156 Jonas Malmqvist 141 96 237 Niklas Halling 141 93 234 Hans Sundén 138 93 231 Helena

Läs mer

SB&K nr: Uppdaterat Datum

SB&K nr: Uppdaterat Datum SB&K nr: Uppdaterat 2017-02-16 Datum 2250 Abada Capoeira IF 2017-01-26 1739 Abada Capoeira IF, Casa do Treino 1829 Adrenaline Fighters Idrottsförening 2017-01-27 754 Aikido Dojo Gamlestaden 2017-01-20

Läs mer

GRUNDER MATS ALEXANDERSSON

GRUNDER MATS ALEXANDERSSON AIKIDO PÅ SVENSK A GRUNDER MATS ALEXANDERSSON Mångfaldigande av innehållet i denna bok, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrätt av den 30.12.1960 förbjudet utan medgivande av Mats Alexandersson.

Läs mer

8:e kyu. M Kizamizuki M Yoriashi kizamizuki M Gyakuzuki M Yoriashi gyakuzuki M Maegeri M Mawashigeri

8:e kyu. M Kizamizuki M Yoriashi kizamizuki M Gyakuzuki M Yoriashi gyakuzuki M Maegeri M Mawashigeri 8:e kyu M Junzuki M Kizamizuki M Yoriashi kizamizuki M Gyakuzuki M Yoriashi gyakuzuki M Maegeri M Mawashigeri Yoriashi kizamizuki, Yoriashi gyakuzuki Sukuiuke, Yoriashi gyakuzuki Kumite Ippongumite jodan

Läs mer

-info. Årgång16 Nr 4 Maj 2004 Organ för Swedish Karate Kyokushinkai. Påskläger 2004!

-info. Årgång16 Nr 4 Maj 2004 Organ för Swedish Karate Kyokushinkai. Påskläger 2004! -info Årgång16 Nr 4 Maj 2004 Organ för Swedish Karate Kyokushinkai Påskläger 2004! Efter en lång resa kom vi fram till Östersund på skärtorsdagskvällen. Detta skulle bli mitt första påskläger, det 21:a

Läs mer

Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm 1 Gustavsson, Peter Åtvidabergs Pf

Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm 1 Gustavsson, Peter Åtvidabergs Pf Tävling: Vårsaluten Nr 3, 2015-02-01 1A 1 Kjellström, Christian Åby Skytteklubb 65453364 36/27 16 2 Eriksson, Andreas Örebro Pistol- Och Ssk 52464654 36/27 14 3 Mårdskog, Tomas Åby Skytteklubb 55435454

Läs mer

KFUK-KFUM UPPSALA AIKIDOKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

KFUK-KFUM UPPSALA AIKIDOKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 KFUK-KFUM UPPSALA AIKIDOKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 1 2016 har varit ett stort aikidoår i landet med både Sverigeläger i Skellefteå och 55- årsjubileum i Stockholm. Vår förening var naturligtvis

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Årsmöte 2012 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelse och förtroendevalda Torsdagen den 3 mars hölls ordinarie årsmöte och följande styrelse valdes till verksamhetsåret 2011 Adress Hikari Aikidoklubb Box 228

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Årsmöte 2015 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelse och förtroendevalda Torsdagen den 6 mars hölls ordinarie årsmöte och följande styrelse valdes till verksamhetsåret 2014 Kontakt Hikari Aikidoklubb Box 228

Läs mer

Adresslista NVS-kontor

Adresslista NVS-kontor oktober 2007 1(9) Adresslista NVS-kontor Alstermo Alstermo Värme & Sanitet Aspvägen 13, Box 4, 360 75 ALSTERMO Tel 0481-61485, fax 0481-61487 Bo Andersson bo.andersson@nvs.se mobil 070-682 28 75 oktober

Läs mer

Artrapport IAIDO. Det blir inte lätt för landsledningen att plocka ut landslaget för EM 2014 Vi önskar de lycka till

Artrapport IAIDO. Det blir inte lätt för landsledningen att plocka ut landslaget för EM 2014 Vi önskar de lycka till Maj 2014 Sida 1 av 7 EM 2014 Se kalendern Landslaget Landslagsledningen består av Manager Caroline Lindholm Assist manager Johan Rönndahl Coach Matti Pajaujis Kapten Martin Lindgren Det blir inte lätt

Läs mer

Svenska Karateförbundet - Röstlängd 2010 SKF Föreningens namn Röst distrikt Ombud

Svenska Karateförbundet - Röstlängd 2010 SKF Föreningens namn Röst distrikt Ombud Svenska Karateförbundet - Röstlängd 2010 SKF Föreningens namn Röst distrikt Ombud 243 Tensei Uddevalla Karate Klubb 1 Bohuslän-Dal 683 Billingsfors Karate Klubb 1 Bohuslän-Dal 733 Stenungsunds Karate Klubb

Läs mer

Protokoll från Aikidosektionens årsmöte 2006-03-18 Sheraton Hotell Stockholm

Protokoll från Aikidosektionens årsmöte 2006-03-18 Sheraton Hotell Stockholm 1 Protokoll från Aikidosektionens årsmöte 2006-03-18 Sheraton Hotell Stockholm 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av sektionens ordförande Jöran Fagerlund. 2. Upprop, fullmaktsgranskning samt fastställande

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev Stockholms Judoförbund informerar Infobrev 2 2018 Sätt upp eller maila ut Stockholms judoförbund har under det senaste året givit ut infoblad som detta för att informera om händelser och viktiga meddelanden

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Artrapport IAIDO Maj Förbundet gratulerar Martin Lindgren till utnämningen RENSHI

Artrapport IAIDO Maj Förbundet gratulerar Martin Lindgren till utnämningen RENSHI Renshi gradering Förbundet gratulerar Martin Lindgren till utnämningen RENSHI EM 2016 Se kalendern SM 2016 Några dagar har passerat sen vi genomförde SM IAIDO 2016, ett mycket bra SM allt flöt på bra.

Läs mer

Svenska Judoförbundets Handikappskommitté

Svenska Judoförbundets Handikappskommitté Lägerinbjudan ABCD Judoläger 2011. Den 4-6 februari 2011 är det dags igen för den fjärde omgången ABCD Budokai- Judoläger, nu tillsammans med Svenska Judoförbundets Handikapps kommitté. Detta läger vänder

Läs mer

Shotokan Karateklubb

Shotokan Karateklubb Shotokan Karateklubb Helsingborg Shotokan Karate Do MOTION SJÄLVFÖRSVAR TÄVLING Vad är karate? Karaten är svår att beskriva med några få ord. Man kan säga att det är en gammal stridskonst som har utvecklats

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE GÄVLE JUDO CLUB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE GÄVLE JUDO CLUB VERKSAMHETSBERÄTTELSE GÄVLE JUDO CLUB 2003-07-01 2004-06-30 Innehållsförteckning Sammanfattning av verksamhetsåret... 3 Handikappjudon... 3 Bidragsgivare och sponsorer... 3 Styrelsen... 4 Ansvarsområden...

Läs mer

SB&K-nr Röster Antal medlemmar Ombudets namn 019 Boxing gym Idrottsförening 2046 1 18 Abada Capoeira Göteborg IF 1623 1 31 Abada Capoeira Umeå -IF

SB&K-nr Röster Antal medlemmar Ombudets namn 019 Boxing gym Idrottsförening 2046 1 18 Abada Capoeira Göteborg IF 1623 1 31 Abada Capoeira Umeå -IF Förening SB&K-nr Röster Antal medlemmar Ombudets namn 019 Boxing gym Idrottsförening 2046 1 18 Abada Capoeira Göteborg IF 1623 1 31 Abada Capoeira Umeå -IF 1662 1 15 Abadá Capoeira Kristianstad IF 2072

Läs mer

Grupp Barn I Barn II Ungdom

Grupp Barn I Barn II Ungdom Uppsala 2016-01-08 Graderingsregler barn och ungdom Allmänna principer Graderingar är en del av att utöva aikido och ett sätt att bekräfta den utveckling som individen gör, för barn och ungdomar är det

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Årsmöte 2013 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelse och förtroendevalda Torsdagen den 13 mars hölls ordinarie årsmöte och följande styrelse valdes till verksamhetsåret 2012 Ordförande: Thomas Wallberg Sekreterare:

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2016 Januari 2017 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft drygt 280 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Meditation Chi Yoga YogiCho och Tina Hédren för perfekt harmoni i livet som rymmer glädje, lycka, hälsa,

Meditation Chi Yoga YogiCho och Tina Hédren för perfekt harmoni i livet som rymmer glädje, lycka, hälsa, INFINITE TAI JI Meditation Chi Yoga YogiCho och Tina Hédren för perfekt harmoni i livet som rymmer glädje, lycka, hälsa, TREÅRIG UTBILDNING I UPPSALA Infinite Tai Ji Infinite Tai Ji Infinite Tai Ji är

Läs mer

Innehållsförteckning. 2

Innehållsförteckning. 2 Årsredovisning 2015 Innehållsförteckning Årsredovisning 2015...1 Innehållsförteckning...2 Ordföranden har ordet...3 Verksamheten i korthet under 2014...4 Aikidosektionen...5 Ju-Jutsusektionen...11 MMA...13

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 2015-08-06 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hästskovägen, Åled Tid: 18.00-21.00 Deltagare: Peter Höglund Ordförande Stefan Eliasson Ledamot Morgan Engdahl Kassör Beatrix Uvenfeldt Ledamot Pernilla Engdahl

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Ännu ett träningsår är till ända. Ett år fyllt av många träningspass där flera medlemmar har utvecklat sin personliga judo. Året har gett möjlighet att se

Läs mer

Välkomna till Ashihara karate!

Välkomna till Ashihara karate! Välkomna till Ashihara karate! Ni kan se fram emot en termin med många nya intryck! Vi erbjuder en allsidig träning där man tränar både teknik, snabbhet, styrka och uthållighet. Information om vår förening,

Läs mer

RÖSTLÄNGD SB&K VÄST ÅRSSTÄMMA 2014 För att ha rösträtt måste medlemsavgiften för 2015 ha inkommit till SB&K senast

RÖSTLÄNGD SB&K VÄST ÅRSSTÄMMA 2014 För att ha rösträtt måste medlemsavgiften för 2015 ha inkommit till SB&K senast RÖSTLÄNGD SB&K VÄST ÅRSSTÄMMA 2014 För att ha rösträtt måste medlemsavgiften för 2015 ha inkommit till SB&K senast 2015-01-31. Grundavgift per klubb: 800 kr Avgift per medlem: 10 kr Rad Närv. SB&Knr Namn

Läs mer

Resultat från Kretsmästerskap Uppsala fält A i Enköping 03-10-26.

Resultat från Kretsmästerskap Uppsala fält A i Enköping 03-10-26. Resultat från Kretsmästerskap Uppsala fält A i Enköping 03-10-26. Vapengrupp A 1 Lars Hagman Hedemora Pk 66666656 37 47/21 n7 S 2 Mikael Eriksson Bålsta Sks 56656666 49 46/20 n9 S 3 Per-Olov Andersson

Läs mer

Varbergs Fotoklubb årsbok 2013

Varbergs Fotoklubb årsbok 2013 Varbergs Fotoklubb årsbok 2013 År 2013 i Varbergs Fotoklubb Fotoutflykt kring fästningen den 7 april 2013. I klubbens styrelse 2013 ingick: Leif Fryle, ordförande Leif Eliasson, vice ordförande Bengt Andersson,

Läs mer

Ledamöter av fullmäktige valda av samfundets avdelningar för tiden l maj 2008-30 april 2009

Ledamöter av fullmäktige valda av samfundets avdelningar för tiden l maj 2008-30 april 2009 SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 10/2008 Generalsekreteraren Ledamöterna av Sveriges advokatsamfund Advokatsamfundets fullmäktige Självskrivna ledamöter av fullmäktige Styrelsens ordförande Tomas Nilsson,

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-11-29, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika ledel Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center Verksamhetsberättelse för Epic Training Center 2011 Styrelsen Styrelsen har bestått under verksamhetsåret av följande personer: Ordförande: Per Hellqvist V. ordf: Ulf Säreborn t om 25/5 Peter Lenberg from

Läs mer

Svenska Shorinji Kempoförbundet. Verksamhetsberättelse för

Svenska Shorinji Kempoförbundet. Verksamhetsberättelse för Svenska Shorinji Kempoförbundet Verksamhetsberättelse för 2017-01-01 2017-12-31 Ordförandes inledning Vår styrelse fick ett par nya namn detta år och de nya krafterna har kommit väl in i sina nya roller

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Saab Aktiv Mästerskap i Golf 2009 På Vesterby GK. Open Damer 1 ###

Saab Aktiv Mästerskap i Golf 2009 På Vesterby GK. Open Damer 1 ### Saab Aktiv Mästerskap i Golf 2009 På Vesterby GK. Open Damer 1 ### Klass: Open Damer Rond: 1 Spelform: Scratch Datum: 2009-09-07 Placering: Namn: Klubb: S-HCP: Resultat: 1 Maria Lokrantz Gustavsviks GK

Läs mer

Läs vad några förskolor som jobbat med EQ-dockan en tid tycker

Läs vad några förskolor som jobbat med EQ-dockan en tid tycker Läs vad några förskolor som jobbat med EQ-dockan en tid tycker Sagt av Ann Ahlström, Lilla Edet, Avdelning Pettson Dockan synliggör känslor och om kroppsspråket utan att vi personal behöver prata om det.

Läs mer

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-02-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-03-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-04-07

Läs mer

Tippade rader 2015 Namn Anders Jakobsson Anders Wallin Anton Wulfsberg Bengt Halse 1 Bengt Halse 2 Superetta Supertvåa Dametta

Tippade rader 2015 Namn Anders Jakobsson Anders Wallin Anton Wulfsberg Bengt Halse 1 Bengt Halse 2 Superetta Supertvåa Dametta Namn Anders Jakobsson Anders Wallin Anton Wulfsberg Bengt Halse 1 Bengt Halse 2 1 AIK Malmö FF IFK Göteborg Malmö FF Malmö FF 2 IF Elfsborg IF Elfsborg Malmö FF IFK Göteborg AIK 3 Malmö FF AIK IF Elfsborg

Läs mer

Väl mött! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. Taekwondo fighting från Korea sid 2. Från Grästorp till Lund sid 3. Ordlista: Grader sid 6 KALENDARIUM

Väl mött! /Ulf Nilsson, red. I DETTA NUMMER. Taekwondo fighting från Korea sid 2. Från Grästorp till Lund sid 3. Ordlista: Grader sid 6 KALENDARIUM Kime - sep 2015 LEDARE En vän till mig som spenderar mycket tid i Nepal berättade att munkarna och nunnorna i det kloster hon brukar bo i brukar säga att utan ett fungerande inre kan vi inte nå nirvana

Läs mer