RESIA- BAROMETERN 2016

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RESIA- BAROMETERN 2016"

Transkript

1 RESIA- BAROMETERN 2016 Resiabarometern är en återkommande trendrapport om svenskarnas resvanor, sammanställd av Resia. Sedan 2006 har Resia satt samman och analyserat bokningsstatistik för resor inom, flyg, charter, kryssningar och paketresor som tillsammans med en undersökning från TNS SIFO och intervjuer med kunder, säljare och andra branschaktörer bildar underlag för rapporten Resiabarometern. I rapporten görs också en kartläggning över hur svenskarna söker efter information på Google. Vad är det egentligen som intresserar oss, och hur ser sökbeteenden ut i olika delar av landet? Undersökningen från TNS SIFO och kartläggningen på Google genomfördes i november Bokningssatistiken avser resor som genomförs från och med 1 januari till 31 december 2016.

2 SÅ RESER VI 2016 Svenskarna drömmer om långresor och sevärdheter. Resmålen som flest svenskar vill resa till är USA eller Australien. Men på Google dominerar sökningar på charter och i bokningsstatistiken är det Kanarieöarna som ligger i topp. Hur ser resandet ut egentligen? Vad drömmer vi om, vad söker vi på och vad bokar vi? Här är 2016 års viktigaste topplistor över svenskarnas resebeteende. RESORNA VI DRÖMMER OM Enligt undersökningen från TNS SIFO drömmer svenskarna mest om att göra långtidsresor och resor till historiska platser. Det landet som flest drömmer att resa till är USA (18 procent), och drömstaden att besöka är enligt svenskarna New York (19 procent). Länder svenskarna drömmer om att resa till: 1. USA 2. Australien 3. Italien 4. Kuba/Skottland 5. Spanien Städer svenskarna drömmer om att resa till: 1. New York 2. Tokyo/Sydney/Rom 3. Los Angeles/San Francisco 4. London/Paris/Barcelona 5. Prag Upplevelser svenskarna drömmer om på resan: 1. Historiska platser och sevärdheter 2. Sol och bad 3. Roadtrip 4. Safari 5. Storstad / Träningsresa

3 En av anledningarna till att drömresan aldrig bokas är att det är svårt att hitta den perfekta resan. RESORNA VI BOKAR En del av svenskarnas resedrömmar avspeglar sig redan nu i bokningsstatistiken för Vissa typer av resor bokas närmre inpå resan, som till exempel weekendresor, och syns därför inte i statistiken ännu. Men en sak som redan nu är tydlig är att resan man drömmer om i slutändan inte är densamma som den som bokas. Varken Sydney, Tokyo, Kuba eller Skottland finns med på 2016 års topplistor över de mest bokade resorna. Enligt undersökningen från TNS SIFO är det framförallt ekonomin som styr om man bokar drömresan eller inte. Den vanligaste anledningen till att svenskarna inte bokar sin drömresa är att man inte har råd (45 procent), eller att man inte har tid att resa (31 procent). De andra vanligaste anledningarna till att svenskarna inte bokar sin drömresa är att det är svårt att hitta den perfekta resan, att man inte kan komma överens med sitt resesällskap om vart man ska resa och att man inte har tid att planera och boka sin drömresa. Mest bokade länder för 2016: 1. Spanien 2. USA 3. Grekland 4. Cypern 5. Turkiet Mest bokade charterresor för 2016: 1. Gran Canaria 2. Mallorca 3. Teneriffa 4. Phuket 5. Cypern 6. Rhodos 7. Kreta 8. Mexiko 9. Turkiet 10. Kroatien Mest bokade flygresor för 2016: 1. Miami 2. Bangkok 3. New York 4. London 5. Barcelona 6. Orlando 7. Los Angeles 8. San Francisco 9. Paris 10. Rom *Bokningsstatistiken avser samtliga bokade resor med avresa under 2016.

4 RESORNA VI GOOGLAR Bokningsstatistik och undersökningen ger oss en bra bild över hur svenskarna väljer att resa och vilka resor vi drömmer om. Genom att dessutom kartlägga hur svenskarna söker efter information på Google skapas ytterligare en dimension. Det förekommer en mängd olika varianter av sökordskombinationer. Den vanliga sökfrasen är Resa till+ destination, som ger en övergripande bild av hur intresset för olika destinationer ser ut. Mest googlade resmålen bland svenskarna (resa + till) länder: 1. Resa till USA och resa till Turkiet (3 600 sökningar i månaden) 2. Resa till Thailand och resa till Grekland (2 900 sökningar i månaden) 3. Resa till Kroatien (1 600 sökningar i månaden) Mest googlade resmålen bland svenskarna - (resa + till) städer: 1. Resa till London (3 600 sökningar i månaden) 2. Resa till Dubai (2 900 sökningar i månaden) 3. Resa till New York och resa till Prag (1 600 sökningar i månaden) * Statistiken är baserad på en kartläggning av Googlesökningar genomförda under november 2016.

5 REJKJAVIK, NEW UORK, SAN FRANSISKO OCH BARSALONA Resmålen vi stavar fel på 75 % av alla svenskar packar ned ett par riktigt bekväma skor när de semestrar i en storstad. Det söks otroligt mycket runt om i landet på olika resmål och alla gånger är det inte helt lätt med stavningen. Vissa destinationer verkar lite svårare än andra att formulera. Här är listan över de resmål som flest svenskar stavar fel på när de googlar. 1. Reykjavik Den som är osäker på hur man stavar till Islands huvudstad är långt ifrån ensam. Över 600 felstavade sökningar i olika variationer görs varje månad på Reykjavik. De vanligaste förekommande är dock Reykavik, Rejkavik, Rejkjavik, Reyjkavik och Reikavik. 2. New York Även den populära destinationen New York kan vara svårare än man tror att stava rätt till. Vad sägs till exempel om New Yorc, Ny York, New Yotk eller New Uork? Minst 570 felstavade sökningar görs på staden varje månad. Den allra vanligaste missuppfattningen om hur New York stavas är dock New Yourk som står för i snitt 320 felstavade sökningar i månaden. 3. San Francisco Inte en helt lätt stad att få grepp om vad gäller stavning. Minst hela 1700 felstavade sökningar görs på San Francisco på månadsbasis. Den allra vanligaste missuppfattningen är att det stavas San Fransisco, en stavning som det söks på 1300 gånger i månaden. Andra relativt vanliga missar är San Fransico, San Fransisko, Sanfransisko och Sanfransisco. 4. Barcelona Här har vi något av en bubblare. 660 inkorrekt stavade sökningar görs på den populära staden i Spanien varje månad. Den vanligaste felaktiga varianten av stavning är Barselona, som det söks på inte mindre än 480 gånger i genomsnitt under en månad. Även Barcalona, Bercelona och Barsalona är relativt vanligt förekommande. RESEUPPLEVELSERNA VI DELAR I SOCIALA MEDIER Enligt undersökningen från TNS SIFO använder majoriteten av svenskarna sociala medier när de planerar och förbereder en resa. Detta gäller framförallt den yngre målgruppen, som gärna tar del av vänners tips och rekommendationer och låter sig inspireras av vänners bilder och inlägg. Eller kändisarnas resebilder. 54 procent av svenskarna delar också gärna med sig av sina upplevelser på sociala medier i form av bilder. De flesta som delar sina bilder gör ett medvetet val om hur de framställer sin resa, och väljer bara bilder som är genomtänkta och tillräckligt fina för att dela (24 procent). 17 procent lägger bara upp bilder som är helt sanningsenliga, utan förfinade omständigheter och filter. 7 procent har ingen tanke om vilka bilder de delar med sig av. Reseupplevelserna svenskarna helst delar i sociala medier: 1. Utsikten 2. Sevärdheter / kända landmärken eller resesällskapet 3. Maten / havet 4. Arkitekturen

6 FYRA RESETRENDER 2016 I Resiabarometern överblickar vi också hur, vart, när och varför svenskarna väljer att resa under Hur mycket pengar lägger vi på resor? Vilka är drivkrafterna? Vilka är de hetaste resmålen? Här presenterar vi de fyra dominerande resetrenderna för TREND 1 USA PÅ LÄNGDEN OCH PÅ TVÄREN Under 2016 kommer resandet till USA att övergå från att främst vara fokuserat kring New York till att bli en bred trend bland svenskarna. Trots en hög dollarkurs toppas listan över de tio mest bokade flygresorna för 2016 av Miami. Därutöver finns New York, Orlando, Los Angeles och San Francisco med, vilket gör USA starkt överrepresenterat bland de mest populära resmålen. Florida lockar allt fler, liksom en äkta klassisk Roadtrip i hyrbil på populära Highway 1 eller Route 66. TREND 2 FRÅN SOLDYRKAN TILL SEVÄRDHETER Resor med fokus på sol och bad har länge stått högst upp på svenskarnas önskelista. Under de senaste åren har vi sett en tydlig förflyttning till att svenskarna vill ha mer än bara sol och bad på sina resor. Upplevelsen står i centrum. Enligt undersökningen från TNS-SIFO är USA det resmål som flest svenskar allra helst vill resa till (18 procent ), och favoritstaden heter New York (19 procent). Drömmen om New York är starkast i åldern år där hela 27 procent av svenskarna suktar efter The Big Apple. Att New York är populärt syns också i sökningarna på Google. The big apple New York är en av de allra hetaste sökningarna, och hela sökningar görs på staden varje månad. Samtidigt är det tydligt att bilden av New York som det dominerande resmålet i USA håller på att suddas ut. Många svenskar har redan varit där och väljer nu att resa till andra delar av USA. Fler och bättre flygförbindelser till både San Francisco, Los Angeles och Florida har också gjort drömmen i väst mer tillgänglig. Att besöka nöjesparkerna i Orlando, kombinerat med sol och bad på både öst- och västkusten i Enligt undersökningen från TNS-SIFO är den typ av resa som allra flest svenskar drömmer om att besöka historiska platser och sevärdheter (16 procent). Tydligast är denna önskan hos männen. Önskan om att besöka historiska platser och sevärdheter syns också i bokningsstatistiken, där resorna till olika storstäder fortsätter att öka. Mest populärt är de klassiska storstäderna, London, Barcelona, Paris och Rom. Fulla av kultur och platser man måste ha sett. En femtedel av alla svenskar delar med sig av sina reseupplevelser i sociala medier, och just kända sevärdheter eller landmärken är förutom utsikten det som är mest populärt att dela med sig av. Roadtrip, safari, storstad och träningsresor är andra typer av resor som toppar svenskarnas önskelista.

7 Reseupplevelserna som svenskarna drömmer om: 1. Historiska platser/sevärdheter 2. Sol och bad 3. Roadtrip 4. Safari 5. Storstad / träningsresa Viktigast när svenskarna väljer storstad: 1. Att det finns ett brett utbud av kultur, sevärdheter och restaurangupplevelser 2. Att det är lätt och smidigt att resa dit 3. Att det är extra prisvärt 4. Att det är en stad som jag vet att jag gillar och som jag vill åka tillbaka till 5. Att det är en stad som jag inte tidigare har varit i TREND 3 RESAN EN DEL AV VARDAGEN Resan är för de allra flesta svenskar så mycket mer än de korta veckor man faktiskt befinner sig på resmålet. Resan börjar långt innan dess. Reseinspiration i magasin, bloggar och som samtalsämne på middagar. Tips i sociala medier och delningar av andras reseupplevelser. Sökningar på Google. Vi träffas långt innan resan bokas för att planera den tillsammans. Sedan träffas vi igen nära inpå resan för att prata om vad vi vill uppleva när vi är iväg. Väl hemma träffas vi igen för att dela minnen och höjdpunkter. TREND 4 TIME FOR BLEISURE 2016 är året då vi kommer att få se mer av fenomenet bleisure resor då business och pleasure vävs ihop. Affärsresandet ökar stadigt i Sverige, och allt fler passar på att förlänga affärsresan en dag eller två för att förena nytta med nöje. Det som den svenska affärsresenären tycker är sämst med att resa är att man längtar efter alla därhemma (26 procent). Längtan har delvis skapat ett resemönster där vänner eller familj ansluter till resmålet när arbetet är klart, för att ta till vara på tiden att upptäcka resmålet tillsammans. Även i de fall då affärsresan inte förlängs är det många resenärer som passar på att uppleva mer av resmålet än bara affärsmöten. Att man får se nya och spännande kulturer och miljöer anser de flesta affärsresenärer vara det som är mest positivt med att vara på affärsresa (29 procent). Med mer möjligheter att kombinera flygsträckor växer också intresset för att mellanlanda på nya destinationer och förlänga stoppet för att uppleva resmålet. Reykjavik och Qatar är två populära destinationer där svenska affärsresenärer gärna gör ett stopover. Det bästa med affärsresan enligt svenska affärsresenärer: 1. Att jag får se nya och spännande kulturer och platser 2. Att få äta hotellfrukost i lugn och ro 3. Inspirerande möten 4. Att få sova ensam på hotellet 5. Att umgås med kollegorna på kvällen Att drömma om och planera för nästa semester har för många blivit en del i att hantera vardagen. Vi längtar, vi vet att semestern och resan finns där och väntar på oss. Tydligast är mönstret direkt efter att semestern är slut. 62 procent av svenskarna känner ångest när de är tillbaka i vardagen efter semestern. Och så många som 90 procent uppger samtidigt att ett sätt för dem att dämpa den negativa känslan är att planera eller boka en resa. Det sämsta med affärsresan enligt svenska affärsresenärer: 1. Jag längtar efter alla därhemma 2. Inget är svårt, jag tycker om att vara på affärsresa 3. Själva resandet är tröttsamt 4. Jag är orolig för hur allt fungerar därhemma 5. Att det är mycket att hämta ikapp på jobbet Drygt en tredjedel av svenskarna lägger gärna mycket tid på att planera sin resa. En av tio bokar gärna en helt färdigpaketerad resa, och nästan lika många vill ha hjälp av en reseexpert för att få hjälp och konsultation kring sin resa. Majoriteten av svenskarna använder sociala medier när de planerar och förbereder sin resa. Nästan hälften av svenskarna (43 procent) söker information i sociala medier, i de yngre målgrupperna är detta ännu vanligare. Mest bokade affärsresemål: 1. London 2. Amsterdam 3. Paris 4. Düsseldorf 5. Bryssel

8 DRIVKRAFTER OCH RESMÖNSTER 2016 Fortsatt stark reslust Konsumtionen av resor kommer att fortsätt öka enligt den undersökning från TNS SIFO som Resia har låtit göra. Inför 2016 uppger 93 procent av alla svenskar att de ska genomföra en resa utomlands. Reslusten syns också i bokningsläget, som inför 2016 ligger något högre än vid ingången av I genomsnitt planerar svenskarna att lägga mer pengar på semesterresor utomlands i år jämfört med förra året. De flesta svenskarna räknar med att spendera mellan kronor och kronor per person i hushållet på semesterresor utomlands under nästa år. De som tjänar mest lägger också mer pengar på resor än genomsnittet. Allra mest spenderar män i Stockholmsregionen på sina resor. Var tionde svensk kommer att lägga kronor eller mer per person i hushållet på semesterresor utomlands under nästa år. Procentenheter Hur mycket kommer ni i ert hushåll spendera på utlandsresor under 2016, per person i hushållet? kr kr kr kr kr Vet ej

9 Sommaren högsäsong för resor Mörka höst- och vinterdagar till trots, så är sommaren och sommarlovet den period då flest svenskar väljer att resa bort. Fortfarande peakar resandet under den klassiska industrisemestern i juli, även om trenden går mot att resandet sprids ut mer under året. De allra flesta svenskarna, 48 procent, bestämmer sina planer för sommarsemestern mellan fem månader och en månad innan semestern. 20 procent håller planerna öppna längre, och väntar med semesterförberedelserna eller resebokningarna till en månad eller mindre innan det är dags för semester. De månader under året då absolut mest resor bokas är januari och september. I januari bokas sommarens resor och i september bokas höst- och vinterresorna. En stor del av svenskarnas resemönster avspeglar sig i sökningar på Google, eftersom nio av tio svenskar börjar sin resa med att leta inspiration och information där. Charter och solsemester är flitigt googlade ord, och sökningarna peakar i juni och juli. Detta speglar beteendet hos de som håller planerna öppna länge, och som söker och bokar sin resa snabbt inpå avresa. Det är också i denna period som sökningarna på sista minuten slår i taket. Män vill på Roadtrip, kvinnor på safari När det gäller resor är det oftast kvinnor som både tar initiativet och fattar besluten. Det finns dock vissa skillnader mellan män och kvinnors beteende kring vilka reser man drömmer om, bokar och reser till. Kvinnor planerar och bokar. Samtidigt tar kvinnan i större utsträckning än mannen hjälp av en expert för att boka sin resa, och de bokar också i högre grad än männen en färdigpaketerad resa. Män vill helst boka själva, och vill inte lägga så mycket tid på att planera och boka sin resa. När det kommer till ekonomi är det betydligt fler kvinnor än män som anser att de inte har råd att boka sin drömresa. Drygt hälften av alla kvinnor uppger att de inte har råd med sin drömresa. Män lägger också i genomsnitt mer pengar på sitt resande än kvinnor. Männens största hinder för att boka drömresan är att det inte har tid. Varken att planera resan, eller att åka på den. En sak som kvinnor och män är överens om, är att ett hinder för att boka drömresan är att man inte kommer överens om vart man ska resa. Det är det fjärde största hindret till varför drömresan inte bokas. Tid och pengar styr resandet Till stor del är det ekonomin som styr vad svenskarna väljer att göra på sin sommarsemester. Drygt en tredjedel av alla svenskar säger att ekonomin styr mest över semesterplanerna. Andra saker som påverkar i stor utsträckning är vad ens vänner och familj har för önskemål kring sommarsemestern, hur mycket ledighet man har och hur vädret se ut att bli här hemma i Sverige. Den största skillnaden mellan kvinnor och män är vart deras drömresa går och vad de vill göra på resan. Män drömmer om att åka på Roadtrip till USA i större utsträckning än kvinnor, medan kvinnor i större utsträckning drömmer om att åka på safari. Fler kvinnor vill dock åka på en långresa till Australien medan män visar större intresse för Kuba än kvinnor. JAG HAR INTE RÅD SEMESTER- DRÖMMAR Detta styr svenskarnas semesterplaner: 1. Mina egna önskemål/semesterdrömmar 2. Min ekonomi 3. Min familj och mina vänners önskemål/semesterdrömmar 4. Min ledighet 5. Vädret här hemma Det hindrar svenskarna från att boka sin drömresa: 1. Jag har inte råd 2. Jag har inte tid 3. Det är svårt att hitta den perfekta resan 4. Jag och mitt resesällskap är inte överens om vart vi ska resa 5. Jag har inte tid att planera och boka resan

10 HÖGTRYCK Konsumtion av resor USA Historiska platser och sevärdheter Drömmar om resor som vardagsflykt Safari Roadtrip Sol och bad Charter Turkiet LÅGTRYCK

11 TREVLIG RESA Resiabarometern är en återkommande trendrapport om svenskarnas resvanor, sammanställd av Resia. Ingela Schönning Kommunikationschef och redaktör för Resiabarometern Resia Travel Group Kontaktuppgifter:

RESIA- BAROMETERN SOMMAREN 2015

RESIA- BAROMETERN SOMMAREN 2015 RESIA- BAROMETERN SOMMAREN 2015 Resiabarometern är en återkommande trendrapport om svenskarnas resvanor, sammanställd av Resia. Sedan 2006 har Resia satt samman och analyserat bokningsstatistik för resor

Läs mer

BARO ME T ERN. Resiabarometern. Vintern 2014

BARO ME T ERN. Resiabarometern. Vintern 2014 RESIA RESIA BARO ME T ERN BARO ME T ERN Resiabarometern Vintern 2014 Så reser svenskarna i vinter Vinterns resande och övergripande trender sammanfattas i Resiabarometern en återkommande undersökning om

Läs mer

Resiabarometern. och trendspaning för höst och vinter 2011 2012

Resiabarometern. och trendspaning för höst och vinter 2011 2012 Resia presenterar: Resiabarometern och trendspaning för höst och vinter 2011 2012 Vinterns resande sammanfattas i Resiabarometern en återkommande undersökning om svenskarnas resvanor. Den genomförs av

Läs mer

RESIA- BAROMETERN 2017

RESIA- BAROMETERN 2017 RESIA- BAROMETERN 2017 Resiabarometern är en återkommande trendrapport om svenskarnas resvanor som sammanställs av Resia. Sedan 2006 har Resia sammanställt och analyserat bokningsstatistik för resor inom,

Läs mer

BARO ME T ERN. Resiabarometern

BARO ME T ERN. Resiabarometern RESIA RESIA BARO ME T ERN BARO ME T ERN Resiabarometern för sommaren 2013 Sommarens resande och trender sammanfattas i Resiabarometern en återkommande undersökning om svenskarnas resvanor. Trendspaningen

Läs mer

Resiabarometern BARO ME T ERN. Resia presenterar: Så reser svenskarna vintern 2012/2013

Resiabarometern BARO ME T ERN. Resia presenterar: Så reser svenskarna vintern 2012/2013 Resia presenterar: Resiabarometern Så reser svenskarna vintern 2012/2013 Vinterns resande sammanfattas i Resiabarometern en återkommande undersökning om svenskarnas resvanor. I Resiabarometern sammanställs

Läs mer

Svenska reserapporten. Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester

Svenska reserapporten. Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester Svenska reserapporten 2014 Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester Resultat i korthet * Svenskarna spenderar nästan hela sin semester i Sverige * Semestrandet inom Sverige ökar kraftigare än

Läs mer

TickeT collection vintern 2011

TickeT collection vintern 2011 Ticket Collection vintern 2011 Ticket Collection vintern 2011/2012 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, nordens största privatresebyrå, två gånger om året. Drygt

Läs mer

TickeT collection vintern 2011

TickeT collection vintern 2011 Ticket Collection vintern 2011 Ticket Collection vintern 2011/2012 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, nordens största privatresebyrå, två gånger om året. Drygt

Läs mer

N RESIA RES R ETE BAROM O

N RESIA RES R ETE BAROM O RESIA RESIA BARO ME T ERN BARO ME T ERN Resiabarometern 2014 Så reser svenskarna 2014 Resiabarometern är en återkommande trendrapport om svenskarnas resvanor, sammanställd av Resia. Sedan 2006 har Resia

Läs mer

Berlitz och Första Klass 25% Topp 10 15% Period 10/3-15/5

Berlitz och Första Klass 25% Topp 10 15% Period 10/3-15/5 SPRÅKKURSER MED CD-SKIVOR BERLITZ Engelska för nybörjare 9789174252958 190 25% Franska för nybörjare 9789174252965 190 25% Italienska för nybörjare 9789174252972 190 25% Spanska för nybörjare 9789174252989

Läs mer

Resiabarometern BARO ME T ERN. Resia presenterar: för sommaren 2012

Resiabarometern BARO ME T ERN. Resia presenterar: för sommaren 2012 Resia presenterar: Resiabarometern för sommaren 2012 Sommarens resande sammanfattas i Resiabarometern en återkommande undersökning om svenskarnas resvanor. Den genomförs av Resia två gånger om året, då

Läs mer

Snittpriser på flygbiljetter 2011 2014

Snittpriser på flygbiljetter 2011 2014 Snittpriser på flygbiljetter 2011 2014 Travellink har jämfört snittpriserna på tur- och returbiljetter till de mest populära resmålen mellan 2011 och 2014. Sista kolumnen visar förändringen i procent mellan

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTER ÄR FRIHET I år firar Stena Line 50 år och därför är vi extra stolta att kunna presentera vår största kartläggning av svenskt resande med bil hittills: Bilsemesterrapporten

Läs mer

Svenskarna inte lättskrämda

Svenskarna inte lättskrämda Pressrelease 20 sept: Resebarometern Svenskarna inte lättskrämda Terrorattentat verkar inte skrämma svenskarna från att resa utomlands. Känns det osäkert på en plats reser vi helt enkelt till en annan.

Läs mer

Rapport: Svenska reserapporten 2017

Rapport: Svenska reserapporten 2017 Rapport: Svenska reserapporten 2017 Juni 2017 Älskade svenska sommar! Semester hemma i Sverige ökar Det främsta resmålet för svenskarnas sommarsemester är varken Thailand eller Spanien. Det är Sverige

Läs mer

TickeT collection Sommaren 2011

TickeT collection Sommaren 2011 Ticket Collection Sommaren 2011 Ticket Collection sommaren 2011 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, nordens största privatresebyrå, två gånger om året. Drygt

Läs mer

Ticket Collection sommaren 2010

Ticket Collection sommaren 2010 Ticket Collection sommaren 2010 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, Sveriges största privat- och affärsresebyrå, två gånger om året. Drygt 300 Ticketsäljare

Läs mer

Resiabarometern. och trendspaning för sommaren 2011

Resiabarometern. och trendspaning för sommaren 2011 Resia presenterar: Resiabarometern och trendspaning för sommaren 2011 Resiabarometern är Resias återkommande undersökning om svenska folkets resvanor. Den genomförs av Resia två gånger om året, då 1 200

Läs mer

Resebarometern 2017: Turkiet och USA förlorare, Grekland och Norge vinnare

Resebarometern 2017: Turkiet och USA förlorare, Grekland och Norge vinnare 1 Resebarometern 2017: Turkiet och USA förlorare, Grekland och Norge vinnare 2 Turkiet är förloraren och Grekland vinnaren i slaget om de svenska resenärerna. Årets upplaga av Resebarometern visar också

Läs mer

TICKET COLLECTION SOMMAR

TICKET COLLECTION SOMMAR TICKET COLLECTION SOMMAR 2015 TICKET COLLECTION SOMMAREN 2015 Så gör vi Ticket Collection Ticket Collection är Sveriges ledande rapport om svenska folkets resvanor och favoritresmål. Den genomförs två

Läs mer

Swedavias resvanebarometer

Swedavias resvanebarometer Swedavias resvanebarometer 2011 Kommentarer: Antalet passagerare vid Swedavias flygplatser ökade med 13 procent under 2011, en historiskt mycket hög siffra och oöverträffad sedan 1980-talet. Swedavias

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

UNDERSÖKNING: TRENDER INOM FLYGRESOR 2015

UNDERSÖKNING: TRENDER INOM FLYGRESOR 2015 UNDERSÖKNING: TRENDER INOM FLYGRESOR 2015 En halvårsgranskning av flygresedata och en titt på vad det innebär för resenärerna Introduktion Resebranschen för med sig enorma mängder data. Bara inom Expedia

Läs mer

Vagabonds Resebarometer 2010

Vagabonds Resebarometer 2010 Juni 2010 Vagabonds Resebarometer 2010 - Svenska folkets resvanor Vagabonds Resebarometer 2010 är en årlig reseundersökning som kartlägger svenska folkets resvanor. Det är en totalundersökning av våra

Läs mer

Fritidshusundersökning

Fritidshusundersökning Fritidshusundersökning Fastighetsbyrån Mars 2013 Bakgrund Mellan den 7:e och 14:e maj 2014 genomförde Reagera Marknadsanalys på uppdrag av Fastighetsbyrån en undersökning kring svenskarnas tankar kring

Läs mer

Det är viktigast för svensken på semestern

Det är viktigast för svensken på semestern Det är viktigast för svensken på semestern Om undersökningen En webbenkät har i samarbete med Mind Research skickats ut till urval av SJ Prio-medlemmar i: - Stockholm - Göteborg - Malmö - Karlstad - Linköping

Läs mer

Ticket Collection granskar alla charterresor

Ticket Collection granskar alla charterresor Ticket Collection granskar alla charterresor I ett försök att hjälpa kunderna hitta rätt bland alla resor har Ticket startat Ticket Collection - en granskning av samtliga stora charterarrangörers utbud.

Läs mer

TICKET COLLECTION SOMMAR

TICKET COLLECTION SOMMAR TICKET COLLECTION SOMMAR 2016 TICKET COLLECTION Ticket Collection är Sveriges ledande rapport om svenska folkets resvanor och favoritresmål. Den genomförs två gånger om året av Ticket Privatresor, Sveriges

Läs mer

RESIABAROME TERN 2018 RESIABAROMETERN

RESIABAROME TERN 2018 RESIABAROMETERN RESIABAROME TERN 2018 Cala Romantica, Mallorca 2018 RESIABAROMETERN Resiabarometern är en återkommande trendrapport om svenskarnas resvanor som sammanställts av Resia sedan 2006. Sedan dess har Resia analyserat

Läs mer

Vi visar vägen till rätt resa!

Vi visar vägen till rätt resa! Vi visar vägen till rätt resa! Ticket Collection sommaren 2013 Ticket Collection sommaren 2013 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, nordens största privatresebyrå,

Läs mer

SVENSKARNA PÅ BILSEMESTER I EUROPA

SVENSKARNA PÅ BILSEMESTER I EUROPA TT-Lines årliga trendrapport: SVENSKARNA PÅ BILSEMESTER I EUROPA Tema: Bilsemester med barnen, Polen som resmål & mat under semestern Tredje årgången Rapport 2014 Presenteras av TT-Line i samarbete med

Läs mer

TICKET COLLECTION VINTER 2015/16

TICKET COLLECTION VINTER 2015/16 TICKET COLLECTION VINTER 2015/16 TICKET COLLECTION Ticket Collection är Sveriges ledande rapport om svenska folkets resvanor och favoritresmål. Den genomförs två gånger om året av Ticket Privatresor, Sveriges

Läs mer

Ticket Collection sommaren 2009

Ticket Collection sommaren 2009 Ticket Collection sommaren 2009 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning som görs av Ticket två gånger om året. Drygt 300 Ticketsäljare granskar utbudet från de stora arrangörerna och flygbolagen

Läs mer

TickeT collection Sommaren 2012

TickeT collection Sommaren 2012 Ticket Collection Sommaren 2012 Ticket Collection sommaren 2012 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, nordens största privatresebyrå, två gånger om året. Drygt

Läs mer

Destination Bokningsklass F 1 Bokningsklass F 2 Bokningsklass F 3 Bokningsklass R 1 Bokningsklass R 2 Bokningsklass R 3 Rabatt Flex Rabatt Rest.

Destination Bokningsklass F 1 Bokningsklass F 2 Bokningsklass F 3 Bokningsklass R 1 Bokningsklass R 2 Bokningsklass R 3 Rabatt Flex Rabatt Rest. Destination Bokningsklass F 1 Bokningsklass F 2 Bokningsklass F 3 Bokningsklass R 1 Bokningsklass R 2 Bokningsklass R 3 Rabatt Flex Rabatt Rest. Stockholm Arlanda - Amsterdam, Europa, PE Y S B P 10,0%

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking 1 Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Innehåll Inledning...3 Associationer till Sverige...4 Kännedom,

Läs mer

PRESSINFORMATION. En sammanfattning av Drömbarometern Svenska folkets livsdrömmar Bilaga 1 Visby, 23 november 2011

PRESSINFORMATION. En sammanfattning av Drömbarometern Svenska folkets livsdrömmar Bilaga 1 Visby, 23 november 2011 PRESSINFORMATION Bilaga 1 Visby, 23 november 2011 En sammanfattning av Drömbarometern 2011 Drömbarometern är en undersökning som årligen kartlägger svenska folkets livsdrömmar och görs av Tns-Sifo på uppdrag

Läs mer

Finländarnas resor 2012

Finländarnas resor 2012 Transport och turism 2013 Finländarnas resor 2012 Finländarnas resor till utlandet ökade år 2012 År 2012 gjorde finländarna 7,8 miljoner olika fritidsresor till utlandet. Detta var en ökning med 17 procent

Läs mer

Ticket Collection vintern 2012/2013. Västgötarnas och svenska folkets resvanor inför vintern 2012/2013

Ticket Collection vintern 2012/2013. Västgötarnas och svenska folkets resvanor inför vintern 2012/2013 Vi visar vägen till rätt resa! Ticket Collection VINTERN 2012/2013 Ticket Collection vintern 2012/2013 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, Nordens största privatresebyrå,

Läs mer

Upptäck världen med GO Cruising

Upptäck världen med GO Cruising Upptäck världen med GO Cruising Välkommen till GO Cruising GO Cruising är specialiserade på kryssningar runt om i världen. Det finns otroligt många rederier och resmål att välja mellan och vi kan guida

Läs mer

Jag har något att berätta

Jag har något att berätta Jag har något att berätta Resenärer vill komma hem från en resa och kunna dela med sig av en fantastisk berättelse; om den överraskande goda middagen på en nyöppnad restaurang, om hur man hittade ett undangömt

Läs mer

Tickets kundundersökning

Tickets kundundersökning Tickets kundundersökning Inför vintern 2010/2011 är det femte gången som Ticket genomför sin kundundersökning. Undersökningen har besvarats av resintresserad allmänhet som har tagit del av undersökningen

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Ticket Collection sommar 2007

Ticket Collection sommar 2007 Ticket Collection sommar 2007 Ticket Collection är en undersökning Ticket som oberoende resebyrå gör två gånger om året. Drygt 300 Ticketsäljare granskar utbudet från de stora arrangörerna och flygbolagen

Läs mer

Bakgrundsinformation Ticket Collection

Bakgrundsinformation Ticket Collection Bakgrundsinformation Ticket Collection Ticket Collection är en undersökning Ticket som oberoende resebyrå gör två gånger om året. Drygt 200 Ticket säljare granskar utbudet från de stora arrangörerna inför

Läs mer

Var hittar tomten oss svenskar i år?

Var hittar tomten oss svenskar i år? PRESSMEDDELANDE 12 december 2016 Var hittar tomten oss svenskar i år? Vi svenskar firar först och främst jul inom Sveriges gränser. Flertalet väljer emellertid att övernatta på hotell i samband med julfirandet

Läs mer

Florida och New York. Florida och New York. Resan i korthet USA

Florida och New York. Florida och New York. Resan i korthet USA Florida och New York Florida och New York Upplev Florida och New York på samma resa. Först har ni sex dagar på Miami Beach. Sola och bada på den berömda stranden, njut av stämningen längs Ocean Drive under

Läs mer

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa I denna folder hittar du några utvalda städer och hotell. Hotellubudet är enormt och vi presenterar här endast några få utvalda. På www.hotelreservation.se

Läs mer

Boka resan mellan 9/11-8/12 och få 2 för 1 på valfri utflykt till ett maxvärde av 1.400 kr.

Boka resan mellan 9/11-8/12 och få 2 för 1 på valfri utflykt till ett maxvärde av 1.400 kr. Florida och New York Florida och New York Boka resan mellan 9/11-8/12 och få 2 för 1 på valfri utflykt till ett maxvärde av 1.400 kr. Upplev Florida och New York på samma resa. Först har ni sex dagar på

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Finländarnas resor 2011

Finländarnas resor 2011 Transport och turism 2012 Finländarnas resor 2011 Finländarnas utlandsresor ökade år 2011 År 2011 gjorde finländarna nästan 4,3 miljoner fritidsresor till utlandet med övernattning i destinationslandet.

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2015

BILSEMESTERRAPPORTEN 2015 BILSEMESTERRAPPORTEN 2015 EN SEMESTER I KÄRLEKENS TECKEN INNEHÅLL: BILSEMESTER 2015 SID. 4 KÄRLEK PÅ VÄGEN SID. 8 ATT RESA MED FAMILJEN SID. 10 PÅ VÄG SID. 12 FRAMTIDEN SID. 14 2012 trycktes den första

Läs mer

Semesterplaner 2010 2010-06-11. Ingela Gabrielsson Privatekonom

Semesterplaner 2010 2010-06-11. Ingela Gabrielsson Privatekonom Semesterplaner 00 00-0- Ingela Gabrielsson Privatekonom Sammanfattning En tillbakablick visar att förra årets semesterplaner i stort sett gick i lås. Men det är också en del som planerar för mer än vad

Läs mer

VI VISAR VÄGEN TILL RÄTT RESA! TICKET COLLECTION

VI VISAR VÄGEN TILL RÄTT RESA! TICKET COLLECTION VI VISAR VÄGEN TILL RÄTT RESA! TICKET COLLECTION VINTERN 2013/2014 Ticket Collection vintern 2013/2014 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning om svenska folkets resvanor och favoritresmål.

Läs mer

Det ombytliga sommarvädret fick finländarna att resa till Medelhavsländerna under maj-augusti 2014

Det ombytliga sommarvädret fick finländarna att resa till Medelhavsländerna under maj-augusti 2014 Transport och turism 01 Finländarnas resor 01, Sommar (1..-1.8.01) Det ombytliga sommarvädret fick finländarna att resa till Medelhavsländerna under maj-augusti 01 Enligt Statistikcentralens preliminära

Läs mer

San Luis Obispo sett från Bishops Peak

San Luis Obispo sett från Bishops Peak Reseberättelse California Polytechnic State University 2014-2015 Om du läser detta och just nu funderar på att åka på utbytesstudier så har jag bara en sak att säga: SÖK! I denna reseberättelse tänker

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2013

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2013 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Januari 2013 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 75 9858 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 51 7164 Stockholm/Bromma Bryssel Airport 76 7144 Stockholm/Skavsta

Läs mer

Ticket Collection sommar 2008

Ticket Collection sommar 2008 Ticket Collection sommar 2008 Ticket Collection är en undersökning Ticket som oberoende resebyrå gör två gånger om året. Drygt 300 Ticketsäljare granskar vad som utmärker kundernas efterfrågan inför kommande

Läs mer

Utresa i april samt oktober

Utresa i april samt oktober Utresa i april samt oktober Svajande palmer, god mat, trevligt resesällskap och en härlig gemenskap, det är "Seniorresan till Phuket". Svea Travel arrangerar sedan flera år denna resa som blivit mycket

Läs mer

HUSHÅLLS- BAROMETERN. våren 2004

HUSHÅLLS- BAROMETERN. våren 2004 HUSHÅLLS- BAROMETERN våren 2004 Rapport Hushållsbarometern våren 2004 Institutet för Privatekonomi Erika Pahne Maj 2004 Institutet för Privatekonomi 2 Föreningssparbankens HUSHÅLLSBAROMETER Inledning 4

Läs mer

Ticket Collection vintern 2012/2013. Svenska folkets resvanor inför vintern 2012/2013

Ticket Collection vintern 2012/2013. Svenska folkets resvanor inför vintern 2012/2013 Vi visar vägen till rätt resa! Ticket Collection VINTERN 2012/2013 Ticket Collection vintern 2012/2013 Ticket Collection är Sveriges ledande reseundersökning. Den genomförs av Ticket, Nordens största privatresebyrå,

Läs mer

Resenärer. & Köpprocessen. Hur prestationsbaserad marknadsföring påverkar inspiration och val inom resesektorn. tradedoubler.com

Resenärer. & Köpprocessen. Hur prestationsbaserad marknadsföring påverkar inspiration och val inom resesektorn. tradedoubler.com Resenärer & Köpprocessen Hur prestationsbaserad marknadsföring påverkar inspiration och val inom resesektorn tradedoubler.com Europeiska resenärer vill välja hotell, flighter och semestrar på sina egna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Kryssningar till Estland och Sverige populära bland finländare under september-december 2013

Kryssningar till Estland och Sverige populära bland finländare under september-december 2013 Transport och turism 01 Finländarnas resor 01, Höst (1.9.-1.1.01) Kryssningar till Estland och Sverige populära bland finländare under september-december 01 Enligt Statistikcentralens preliminära uppgifter

Läs mer

Så väljer svenska studenter utbildning och så mycket kan de om de nya antagningsreglerna

Så väljer svenska studenter utbildning och så mycket kan de om de nya antagningsreglerna Så väljer svenska studenter utbildning och så mycket kan de om de nya antagningsreglerna En undersökning av Studentum om val till högskola och kvalificerad yrkesutbildning Studentum AB Torstenssonsgatan

Läs mer

Hyr hus/villa i Florida

Hyr hus/villa i Florida Hyr hus/villa i Florida MyPlanet hyr ut hus och poolvillor i nästan hela Florida. Perfekt för större sällskap eller familjer som vill ha självhushåll. Låt oss hjälpa er med er semester i Florida. Att hyra

Läs mer

Australien och Dubai. Australien och Dubai. Resan i korthet. Australien

Australien och Dubai. Australien och Dubai. Resan i korthet. Australien och Dubai och Dubai Härlig kombinationsresa till med fantastiska Sydney, sol i Cairns samt stopover i Dubai på vägen. Under denna härliga resa till får ni uppleva de 2 av de bästa områdena i, 5 dagar i

Läs mer

Swedavias resvanebarometer. Kvartal 1, 2011. Sammanfattande kommentar:

Swedavias resvanebarometer. Kvartal 1, 2011. Sammanfattande kommentar: Swedavias resvanebarometer Kvartal 1, 2011 Sammanfattande kommentar: Den totala ökningen av privat- samt affärsresor inom och utom Sverige ökade under det första kvartalet 2011 med 9 procent. I denna rapport

Läs mer

Finländarnas resor 2013

Finländarnas resor 2013 Transport och turism 2014 Finländarnas resor 2013 Finländarnas resor till Centraleuropa ökade år 2013 Enligt Statistikcentralens undersökning gjorde finländarna 7,8 miljoner olika fritidsresor till utlandet

Läs mer

HUSHÅLLS- BAROMETERN. hösten 2005

HUSHÅLLS- BAROMETERN. hösten 2005 HUSHÅLLS- BAROMETERN hösten Institutet för Privatekonomi, Erika Pahne, november 1 Sammanfattning Index ens index har stigit från 48 i våras till 50. Det betyder att hushållens ekonomi förbättrats det senaste

Läs mer

SVENSKAR I VÄRLDENS ENKÄTUNDERSÖKNING

SVENSKAR I VÄRLDENS ENKÄTUNDERSÖKNING SVENSKAR I VÄRLDENS ENKÄTUNDERSÖKNING Under våren har Svenskar i Världen skickat ut en enkät till utlandssvenskarna. Med över 3 400 deltagare lyckades vi samla in en stor mängd inressant information från

Läs mer

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA Sol & bad Fort Myers Sol & badsemester vid en av 's bästa stränder. Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa

Läs mer

2013 Bilsemester- rapporten

2013 Bilsemester- rapporten 0 Bilsemesterrapporten Intresset för bilsemester fortsätter att öka När vi förra året presenterade Bilsemesterrapporten för allra första gången kunde vi konstatera att intresset för bilsemester var stort.

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Svenska folkets åsikter om heminredning, ekonomi och miljöfrågor 2009 - undersökning genomförd av YouGov v.24 2009

Svenska folkets åsikter om heminredning, ekonomi och miljöfrågor 2009 - undersökning genomförd av YouGov v.24 2009 Svenska folkets åsikter om heminredning, ekonomi och miljöfrågor 2009 - undersökning genomförd av YouGov v.24 2009 Sammanfattning Heminredningsintresset är fortfarande på topp, för de allra flesta har

Läs mer

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA Stora Hawaiiresan Med sina fantastiska stränder, snorkling i världsklass och underbart tropiska klimat kan Hawaiiöarna leva upp till de flesta drömmarna om den perfekta tropiska ön. En resa till Hawaii

Läs mer

Företagarens vardag 2014

Företagarens vardag 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag 2014 3 av 10 Många företagare tycker att det har blivit svårare att driva företag under de senaste fyra

Läs mer

Inledning Fikarapporten 2013

Inledning Fikarapporten 2013 Fikarapporten 2013 Inledning Fikarapporten 2013 Det är den lilla pausen från alla måsten, chansen att mötas och umgås på riktigt, stunden då vi delar allt från drömmar och hemligheter till skvaller och

Läs mer

Svenskarna världens mest hemkära folk? en kartläggning av bostadsmarknader världen över

Svenskarna världens mest hemkära folk? en kartläggning av bostadsmarknader världen över Bakgrundsmaterial Svenskarna världens mest hemkära folk? en kartläggning av bostadsmarknader världen över Innehåll 1. Varför Hemnet har gjort studien 2. Hur studien har genomförts 3. Bostadssajters popularitet

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

TUSENLAPPAR genom att boka resan själv

TUSENLAPPAR genom att boka resan själv Så sparar du TUSENLAPPAR genom att boka resan själv En smart steg-för-steg-guide om hur du skapar en personligt paketerad resa SOFIE FAHLSTRÖM Innehållsförteckning Välkommen och grattis!... 3 1. Hur börjar

Läs mer

Finländarnas resor 2009

Finländarnas resor 2009 Transport och turism 2010 Finländarnas resor 2009 Finländarna gjorde fler fritidsresor och färre tjänsteresor år 2009 Finländarnas utlandsresor ökade år 2009 kraftigare än under åren innan och antalet

Läs mer

Kvinnor är våra favoriter

Kvinnor är våra favoriter Kvinnor är våra favoriter För oss på Bonnier Tidskrifter är skönhet ett av de viktigaste segmenten både innehållsmässigt i våra varumärken och gentemot våra annonsörer, läsare och besökare. Med våra varumärken

Läs mer

New Summary Report - 25 June 2015

New Summary Report - 25 June 2015 New Summary Report - June 215 1. Har du börjat planera din sommarsemester? 1 81.1% 5 18.9% Ja Nej Ja 81.1% 816 Nej 18.9% 19 Total 1,6 2. Kommer du att åka på bilsemester i år dvs bila runt i Sverige för

Läs mer

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA Stora Hawaiiresan Med sina fantastiska stränder, snorkling i världsklass och underbart tropiska klimat kan Hawaiiöarna leva upp till de flesta drömmarna om den perfekta tropiska ön. En resa till Hawaii

Läs mer

Paketpris på surf, samtal och SMS i utlandet. Innehåll. 30 minuter samtal, 30 SMS & 100 MB surf. 30 minuter samtal, 30 SMS & 100 MB surf.

Paketpris på surf, samtal och SMS i utlandet. Innehåll. 30 minuter samtal, 30 SMS & 100 MB surf. 30 minuter samtal, 30 SMS & 100 MB surf. Utomlands med 3. Storstadssemester i Europa eller sol och bad i Florida oavsett hur du vill använda din mobil under semestern, har vi en lösning för dig. Nyhet. 3Utland. Paketpris på surf, samtal och SMS

Läs mer

Antal Kommer du att åka på solsemester under vintern 2011-2012?

Antal Kommer du att åka på solsemester under vintern 2011-2012? Kommer du att åka på solsemester under vintern -? När ska du åka? Hur ofta åker du på solsemester under vinterhalvåret? Vart ska du åka? Ja Nej November December Januari Februari Mars Varje år Vartannat

Läs mer

InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa.

InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. 2264 InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. Äventyr, valfrihet, bekvämlighet. Europa har så mycket att erbjuda: storstäder, pittoreska byar, vacker natur och spännande evenemang. Med InterRail

Läs mer

Stockholm Connectivity Study

Stockholm Connectivity Study Stockholm Connectivity Study Analys av utvalda företag och myndigheters långväga internationella resande Satsa ll Stockholms Länsstyrelse september Bakgrund Razormind tog under fram ett av de underlag

Läs mer

HUSHÅLLS- BAROMETERN. våren 2005

HUSHÅLLS- BAROMETERN. våren 2005 HUSHÅLLS- BAROMETERN våren 2005 Institutet för Privatekonomi, Erika Pahne, maj 2005 FÖRENINGSSPARBANKENS HUSHÅLLSBAROMETER Om undersökningen 3 Förändringar på totalnivå jämfört med förra årets undersökningar

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

ZA6285. Flash Eurobarometer 414 (Preferences of Europeans towards Tourism, 2015) Country Questionnaire Finland (Swedish)

ZA6285. Flash Eurobarometer 414 (Preferences of Europeans towards Tourism, 2015) Country Questionnaire Finland (Swedish) ZA68 Flash Eurobarometer (Preferences of Europeans towards Tourism, 0) Country Questionnaire Finland (Swedish) FL TourismFIS D Hur gammal är ni? (SKRIV NER OM "VÄGRAR" KOD '99') D Kön Man Kvinna (FRÅGA

Läs mer

DRÖMRESA TILL BOSTON

DRÖMRESA TILL BOSTON DRÖMRESA TILL BOSTON BOSTON Boston är en av de äldsta städerna i hela världen och bildades redan 1630 av puritanska kolonisatörer. Idag är Boston något av en världsstad med stor kulturell betydelse, inte

Läs mer

VI VISAR VÄGEN TILL RÄTT RESA! TICKET COLLECTION

VI VISAR VÄGEN TILL RÄTT RESA! TICKET COLLECTION VI VISAR VÄGEN TILL RÄTT RESA! TICKET COLLECTION SOMMAREN 2014 Ticket Collection sommaren 2014 Ticket Collection är Sveriges ledande rapport om svenska folkets resvanor och favoritresmål. Ticket Collection

Läs mer

Nordeas Trygghetsindex 2012

Nordeas Trygghetsindex 2012 Nordeas Trygghetsindex 20 Ingela Gabrielsson, privatekonom 20-02-22 Sammanfattning För tredje året i rad har Nordea mätt i vilken mån vi oroar oss för ekonomin och vilka åtgärder för vår privatekonomi

Läs mer

Sammanställning av enkät och framtida resande från Linköping City Airport

Sammanställning av enkät och framtida resande från Linköping City Airport Sammanställning av enkät och framtida resande från Linköping City Airport Syftet med den tidigare utskickade enkäten är att skapa ett fördelaktigt samarbete med Linköping City Airport för alla medlemsföretag

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer