RESERAPPORT. Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien oktober Hall: Country hall de Liège

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RESERAPPORT. Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien oktober Hall: Country hall de Liège"

Transkript

1 RESERAPPORT Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien oktober 2017 Hall: Country hall de Liège Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Spelsystem: Totalt 20 herrar gör upp om titeln med inledande gruppspel för 12 av spelarna med efterföljande knock-out lottning för att fastställa om de fyra främsta positionerna. Samtliga matcher spelas i bäst av 7 set. Resa Avresa med tåg från Eskilstuna till Arlanda för direktflyg till Bryssel med ankomst klockan 20:05. Efter att jag hämtat ut mitt bagage möttes jag upp av en chaufför som i bil körde mig den nio mil långa vägen mot Liège. När vi kom fram till hotellet var klockan 21:30 och efter en snabb incheckning och mottagande av Överdomarparet kunde jag äta middag. Vid hemresan blev jag upphämtad vid hotellet klockan 03:00 för ett arla flyg. Landade i Köpenhamn kl 07:45 och tog mig då vidare med tåg till Lund där min resa tillfälligt avrundades för några arbetsdagar på annan ort. Inkvartering Park Inn by Radisson. Hotellet var ett flygplatshotell, men flygplatsen var endast till för frakt och knappt femton kilometer utanför staden Liège. Hotellets placering var lika långt ifrån spelhallen som emellertid inte heller låg i stadens centrum. Summerat var hotellet fint, men som gäst kände jag mig strandsatt mitt ute i ingenstans utan möjlighet för vare sig joggingturer eller en glimt av staden. Samtliga involverade bodde på samma hotell och jag delade rum med min tyska domarkollega Anja Gersdorf.

2 Måltider Samtliga måltider skulle initialt intas på hotellet, men på grund av spel- och tjänstgöringsschema förlades några måltider till hallen i enklare format. I hallen fanns försäljning av mat, belgiska våfflor och snacks, men vi domare hade inget eget uppehållsrum utan kunde mot kupong hämta vatten, läsk eller kaffe mot kupong som vi erhöll. Lite olyckligt var det inte tillåtet att ta med sig någon mat eller dryck in till hallen så. I Call Area hade vi domare tillgång till vanligt vatten på flaska. Lokala transporter Minibussar och bilar gick varje halvtimme mellan hall och hotell. Resan tog minuter och fungerade bra. Ackreditering Ackreditering skulle ske på hotellet men vid min ankomst så var den stängd. Istället delade biträdande överdomarna ut kort och matbiljetter till oss i samband med domargenomgången. Arrangören i sig hade ingen minnesgåva eller annat material att dela ut till oss. Hallen Tävlingen spelades i Country hall de Liège som enligt uppgift ska rymma 5600 åskådare vid sportevenemang. Hallen kändes lagom i format och redan då tävlingen startade under fredagseftermiddagen fanns det faktiskt en del publik på läktarna som fylldes under helgen. Call Area benämndes vid domargenomgången som Cold Area med anledning av dess temperatur. När vi väl kom dit på fredagen var det emellertid inte så illa som vid föregående dags inspektion och det fungerade bra även om det egentligen var ett förrådsutrymme där vi ställde upp ett par bord att utföra våra sysslor vid. Vid dessa bord hade vi stolar och tillsammans utgjorde de vårt tillhåll för all tid oavsett vi var i tjänstgöring eller inte.

3 Material Bord: Donic Delhi 25 Nät: Donic (blå) Boll: DHS 40+ *** (vit) Golvmatta: Enlio (röd) Matchdomaren placerades i hagen på en upphöjd stol försedd med en touchpad för elektronisk resultatföring vid sidan av assisterande domares traditionella räkneverk. Elektronisk markör för Time-out. Det var lite olika utformat för domarna beroende på när vi spelade på ett bord jämfört med två men assisterande domare hade i alla fall integrerade handdukskorgar i sitt bord. På bord 1 (som efter dag 1 blev det enda bordet i hallen) fanns det elektroniska presentationstavlor i assisterande domares bord medan bord 2 var utan. På bord 1 fanns dessa tavlor även hos matchdomaren medan denne på bord 2 endast hade sin stol. Elektroniska räkneverk Vi hade inför tävlingen fått en länk till att testa ITTF:s elektroniska räkneverk vilken emellertid visade sig inte fungera. Jag meddelade saken till överdomaren men det var ingen som kom åt denna sida vilket senare visade sig bero på avslutat samarbete mellan ITTF och deras marknadsföringsbolag. Väl på plats i hallen fick vi kika på det som fanns och vi startade tävlingen på det program vi är vana vid att använda (användes exempelvis vid VM). På dag 2 blev vi introducerade till ett nytt system som inte var komplett utvecklat utan snarare

4 invecklat. För att undvika krångligheterna slutade det med att vi domare i princip endast noterade vunna poäng på vår touchpad och vi hade ingen hjälp av notering om servare, timeout eller kort. Domargenomgång Genomgången hölls på dag 1, klockan 11 i ett konferensrum på hotellet. Genomgången var kort och tämligen informationslös och det var fortfarande en hel del oklarheter kring arrangemanget. Den lilla skaran domare som var på plats förväntades vara fullt uppdaterade rörande regelverk. Noterades att proceduren för inmarsch skulle vara likadan vid senaste VM; det vill säga att domarna gör en silent walk-in innan spelarna presenteras och springer in i hagen. Lottning utförs omedelbart innan spelarna får gå till sina stolar och ta av sig överdragskläderna. Domarorganisation Överdomare: Thomas Wadsten (SWE) tillsammans med biträdande Isabelle Beumier (BEL). 8 domare totalt varav hälften kvinnor: Michel de Vries (NED) Francoise Lapicque (FRA) Yannick Varengot (FRA) Anja Gersdorf (GER) Gert Selig (GER) Didier Tourneur (BEL) Rachel Ramos (PHI) Rebecca Bergfeldt (SWE) Blue Badge Tävlingen hade ingen bedömare i Blue Badge programmet på plats. Racketkontroll Före match kontrollerades samtliga racket i call area av respektive domare Vid testade tjock- och planhet med utrustning godkänd av ITTF samt utförde VOCkontroll. Samtliga spelare kom vid varje tillfälle in i tid med sin racket före match och det hela flöt på mycket smidigt. Tjänstgöring För dag 1 instruerades vi under domargenomgången att samtliga domare skulle åka till hallen med bussen som gick kl 13, med andra ord 2 timmar före första matchen.

5 Detta gav oss tid att kika på de elektroniska räkneverken och göra oss bekanta med hallen. Lite olyckligt råkade jag starta med en walk-over match vilket gjorde att tiden fram till min nästkommande match kl 18:15 blev väldigt lång och seg Erfarenheten från mina tidigare uppdrag vid just denna fina och lilla tävling är för övrigt att som domare har man ett fåtal matcher och att tiden i hallen är oproportionerligt lång. Det är bara att bita ihop och försöka orka hålla sig fräsch inför match ändå. I övrigt var upplägget likt andra tävlingar och spelarna förväntades infinna sig i Call Area 20 minuter före match för boll- och tröjval, racketkontroll samt för att namnge rådgivare och eventuellt lotta om dennes bänksida. Domarschema för samtliga matcher namngav vem i domarparet som skulle ta rollen som matchdomare respektive assisterande domare. Fredag: Rebecca/Gert; 15:45 Chen Chien-An (TPE) Tsuboi Gustavo (BRA) WO! Gert/Rebecca; 18:15 Assar Omar (EGY) Alexander Shibaev (RUS) Rebecca/Gert; 20:45 Jeong Sangeun (KOR) -Tsuboi Gustavo (BRA) Lördag: Anja/Rebecca; 12:00 Lee Sangsu (KOR) Koki Niwa (JPN) Rebecca/Anja; 13:40 Jun Mizutani Quadri Aruna (NGR) Yannick/Rebecca; 20:45 QF Dimitrij Ovtcharov (GER) Alexander Shibaev (RUS) Söndag: Rebecca/Michel; 11:45 SF Dimitrij Ovtcharov (GER) Simon Gauzy (FRA) Mikrofon fanns vid matchdomaren under den senare delen av turneringen, men inget ljud gick ut i hallen utan endast i media. Speciella ingripande/händelser En tävling där såväl spelare som ledare är mycket stillsamma och där inga egentliga konstigheter uppstod. Min sista match under den första dagen blev emellertid väldigt jobbig då stämningen mellan spelarna var mycket spänd redan i Call Area. När jag och min domarkollega sedan inte hade samma uppfattning om hur matchen skulle ledas eller situationer bedömas blev det psykologiskt utmattande och till viss del tappade vi matchen. Den sköna känslan när man som domare känner att man har ett bra samarbete med sin domarkollega och att man arbetar som ett TEAM (här med Anja).

6 Kort sagt kan nämnas att det tänjdes på regeln för fördröjning av spel och olämpligt uppträdande. Min uppfattning var att vi som domare skulle agera vilket jag också vid upprepade tillfällen förmedlade till min kollega som tyvärr inte tog någon notis vilket spelarna utnyttjade och vid något tillfälle blev det löjeväckande. I samma match hade vi även en skadepaus. När skadan uppkom kom spelaren fram till mig som assisterande domare varvid jag skickade honom vidare till matchdomaren. Till min förvåning lät matchdomaren spelaren gå direkt till bänken utan att tillkalla överdomaren. Jag påkallade då uppmärksamhet och överdomaren gavs möjlighet att ansluta. Arrangemanget i stort Helt klart godkänd utformning av spelhallen. Trevliga presentationer av spelarna och kul med publik på plats. Publiken verkade trivas och hade utanför spelhallen det trevligt med försäljning av lite pingisprylar förutom mat & dryck. Det som imponerade mest på mig denna gången var annars upptäckten av att spelarna förutom gemensam loungeyta hade egna omklädningsrum/loger. Rena rama Dramaten med respektive spelares namn/affisch på dörren Fickpengar Ersättning delades ut i Euro. Inga konstigheter. Gruppfoto Genomfördes. Övrigt För oss domare är det en behändig tävling där gruppen är liten och tajt, men det blir underbetyg på all tid vi spenderade i hallen utan ett eget domarrum (hängde i Call Area) samt hotellets trista placering ute vid en öde flygplats. Tacksam för att ännu en gång fått chansen att döma en tävling av klass! Jag tackar för förtroendet och möjligheten att representera den svenska domarkåren. Vid pennan Rebecca

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel.

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. RESERAPPORT Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Toronto med mellanlandning i Bryssel på

Läs mer

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS 10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS April 12th 15th, 2017 1 Tävling Luxembourg Open, Luxemburg Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Women s Singles (WS) Både i herrarnas

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat. RESERAPPORT Tävling 2019 ETTU CCB Europe Top 16 Cup, Salle Omnisport du Pierrier, Montreux, Schweiz. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer singel, Herrar singel Resa Jag åkte från Landvetter

Läs mer

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna. RESERAPPORT Tävling 2017 ITTF Europe Top 16 Plats: Azur Arena, Antibes, Frankrike. Tid: 3-5 februari 2017 (domargenomgång 2 februari). Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Läs mer

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) RESERAPPORT Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Linz med mellanlandning i Frankfurt

Läs mer

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden.

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden. RESERAPPORT Tävling 2017 Seamaster 2017 ITTF World Tour Grand Finals, Sport Complex Daulet ASTANA, KAZAKHSTAN. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel, Herrsingel, Damdubbel, Herrdubbel. Resa

Läs mer

pålägg, crepes, kaffe, te och frukter. Inga matbiljetter behövdes.

pålägg, crepes, kaffe, te och frukter. Inga matbiljetter behövdes. RESERAPPORT Tävling 2015 GAC Group 2015 ITTF World Tour Grand Finals, Pavilhão Multiusos de Odivelas, Lissabon, Portigal. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) och Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Klasser: Dam-

Läs mer

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5 RESERAPPORT Tävling Spanish Open, Pabellón de los Juegos del Medterráneo i Almeria, 6-10/4 2011. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Erik Fahlén (Halmstad). Resa Flyg från Köpenhamn, via Madrid,

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser RESERAPPORT Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser Klasser: Herrar och Damer lag. Resa Jag åkte från Landvetter med mellanlandning

Läs mer

Foto från lottningen mellan det inledande gruppspelet och huvudturneringen. Obligatorisk närvaro för spelarna.

Foto från lottningen mellan det inledande gruppspelet och huvudturneringen. Obligatorisk närvaro för spelarna. RESERAPPORT Tävling Liebherr Men s World Cup, ISS Dome, Dusseldorf fredag 24- söndag 26 oktober 2014. Domare: Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna Spelsystem: Totalt 20 herrar gör upp om Men s World Cup med inledande

Läs mer

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN GAC Group 2015 ITTF World Tour Spanish Open 25 29 March 2015 Almeria, SPAIN 1 Tävling Spanish Open World Tour, Almeria Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) RESERAPPORT Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Herr- och Damsingel Klass 1-11 samt Herroch Damlag Klass 1-11. Resa Jag åkte

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen. RESERAPPORT Tävling 2018 World Para Table Tennis Championships, Sports hall Zlatorog, Celje, Slovenien Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer (klass 1-2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11), Herrar (klass

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling China Construction Bank 2018 ITTF Europé Top 16 Cup, Montreux, Schweiz. Lördag-söndag 3 4 februari 2018

RESERAPPORT. Tävling China Construction Bank 2018 ITTF Europé Top 16 Cup, Montreux, Schweiz. Lördag-söndag 3 4 februari 2018 RESERAPPORT Tävling China Construction Bank 2018 ITTF Europé Top 16 Cup, Montreux, Schweiz Lördag-söndag 3 4 februari 2018 Hall: Salle Omnisport du Pierrier Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Spelsystem:

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag

RESERAPPORT. Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag RESERAPPORT Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag Resa Jag åkte från Landvetter direkt till Gatwick Airport,

Läs mer

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel.

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel. RESERAPPORT Tävling GAC Group ITTF World Tour, US Open, Americas Challenge Series Event, Las Vegas Convention Center, Las Vegas 3-6 juli 2013. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg)

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser:

RESERAPPORT. Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser: RESERAPPORT Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser: Resa Ingrid reste från Göteborg Landvetter till Rio via Frankfurt redan vid

Läs mer

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY 2016 ITTF World Tour Super Series German Open 27 31 January 2016 Berlin, GERMANY 1 Tävling German Open World Tour, Berlin Tyskland Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN 2016 World Veteran Table Tennis Championships 23 29 May 2016 Alicante - Elche, SPAIN 1 Tävling World Veteran Table Tennis Championships, Alicante - Elche Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; English Open 2011 Sid 1 av 5

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; English Open 2011 Sid 1 av 5 RESERAPPORT Tävling English Open, English Institute of Sport i Sheffield, 26-30/1 2011. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Mats Harich (Valbo) Resa Tåg till Arlanda och därifrån flyg till Manchester

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern.

RESERAPPORT. Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern. RESERAPPORT Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern. Domare: Ingrid Bogren (Mölndal) Klasser: Herr och Dam singel, Herr och Dam dubbel samt Mixed dubbel. Resa

Läs mer

RESERAPPORT. Domare: Erik Fahlén (Halmstad), Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna)

RESERAPPORT. Domare: Erik Fahlén (Halmstad), Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) RESERAPPORT Tävling 2014 YOG World Qualification (22-23/1 2014) 2013 Global Junior Circuit Finals (24-26/1 2014) CAR Vila Nova de Gaia (Table Tennis High Performance Center) i Vila Nova de Gaia, Portugal

Läs mer

Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013.

Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013. RESERAPPORT Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Klasser: Herr- och damsingel, herr-

Läs mer

Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn.

Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn. Tävling 2nd Youth Olympic Games i Nanjing, Kina (17-23 aug 2014) Wutaishan Gymnasium, Nanjing Domare: Anders Henriksson, Jönköping Anders var en av de tolv internationella domare som valdes ut av ITTF

Läs mer

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships 18 23 October 2016 Budapest, HUNGARY 1 Tävling ITTF European Table Tennis Championships, Budapest Ungern Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

Hotellet hade gym, men själv tog jag chansen till att få frisk luft och började varje dag istället med en joggingtur före frukost.

Hotellet hade gym, men själv tog jag chansen till att få frisk luft och började varje dag istället med en joggingtur före frukost. RESERAPPORT Tävling 2017 LIEBHERR World Table Tennis Championships, Düsseldorf, Tyskland Hall: Messe Düsseldorf Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Anders Henriksson Bjersér (Jönköping) Klasser: Dam-

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina.

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. RESERAPPORT Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg) och Erik Fahlén (Halmstad).

Läs mer

Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Lag Herr och Dam, bäst av 5 set i varje individuell match i lagmatchen.

Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Lag Herr och Dam, bäst av 5 set i varje individuell match i lagmatchen. RESERAPPORT Tävling ITTF Perfect 2016 World Team Table Tennis Championship, Kuala Lumpur, Malaysia Hallar: Huvudarena Malawati Stadium samt Hall 2A och 2B; uppbyggda tält utanför huvudarenan. Deputy Referee:

Läs mer

2018 ITTF European Table Tennis Championships

2018 ITTF European Table Tennis Championships *+*+,-'./0%2.#3%4*$%5,('.#/,/'5#46%.3/7%689/#:%6;4

Läs mer

Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop. 1. Näste servare 2. Bryt. 3. Poäng. Version

Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop. 1. Näste servare 2. Bryt. 3. Poäng. Version Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop 1. Näste servare 2. Bryt 3. Poäng Säkerställ att handsignalerna är tydligt åtskilda när de visas. Exempelvis, visa inte poäng med en arm samtidigt som du

Läs mer

[Thomas Wadsten, Stockholm var uttagen som Deputy Referee.]

[Thomas Wadsten, Stockholm var uttagen som Deputy Referee.] RESERAPPORT Tävling 2014 ITTF ZEN-NOH World Table Tennis Championship Tokyo, Japan Hallar: Huvudarena Yoyogi National Gymnasium och Hall 2 Tokyo Metropolitan Gymnasium. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna)

Läs mer

Återrapport för karatetävling "Open Swedish I-karate Global" för personer med funktionsnedsättning

Återrapport för karatetävling Open Swedish I-karate Global för personer med funktionsnedsättning Återrapport för karatetävling "Open Swedish I-karate Global" för personer med funktionsnedsättning Lunds genomför en långsiktig satsning med fokus på karateträning för personer (barn/ungdomar/vuxna) med

Läs mer

Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via Munchen till San Francisco. Hemresan 19/12 gick via Frankfurt.

Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via Munchen till San Francisco. Hemresan 19/12 gick via Frankfurt. RESERAPPORT Tävling Junior VM, Stanford University, Palo Alto, Kalifornien, USA 8-15/12 2007. Domarrepresentant från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan). Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via

Läs mer

Alla kontakter har skett direkt mot ITTF; SBTF har inte varit inblandade på något vis.

Alla kontakter har skett direkt mot ITTF; SBTF har inte varit inblandade på något vis. RESERAPPORT Tävling Olympiska spelen, Beijing, Kina 13-23/8 2008. Lag- och individuell turnering. Domarrepresentant från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan). Alla kontakter har skett direkt mot ITTF;

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling. Resa. Inkvartering. Måltider. Lokala transporter. Hallen

RESERAPPORT. Tävling. Resa. Inkvartering. Måltider. Lokala transporter. Hallen RESERAPPORT Tävling EM, Porsche Arena och Hanns-Martin Schleyer Halle i Stuttgart, 13-20/9 2009. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) Resa Fredag 11/9 tåg till Arlanda för övernattning där och sedan

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund Fall 1 (matchprotokoll 3) Lagmatch Lag-DM. Du är Överdomare på ett lag-dm och plötsligt kommer coach (ABC) fram till dig och säger till att fel spelare har spelat i match nummer 2. Strid har spelat mot

Läs mer

USM Simhopp Lund maj 2017

USM Simhopp Lund maj 2017 USM Simhopp Lund 26-28 maj 2017 Välkomna till Lund Simklubben Poseidon och Svenska Simförbundet hälsar deltagare och ledare välkomna till Ungdoms-SM i simhopp. Vi hoppas att våra gäster kommer att trivas

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

VETERAN-SM. i bordtennis 31 jan 3 febr. Täljehallen i Södertälje. Över 550 deltagare i åldrar från 30 år upp till 85 år.

VETERAN-SM. i bordtennis 31 jan 3 febr. Täljehallen i Södertälje. Över 550 deltagare i åldrar från 30 år upp till 85 år. VETERAN-SM i bordtennis 31 jan 3 febr Täljehallen i Södertälje Över 550 deltagare i åldrar från 30 år upp till 85 år. VETERAN SM 31 jan - 3 febr 2013 i Täljehallen Södertälje Arrangör: Spellokal: Parkering:

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM Borlänge 22 24 mars 2019 Borlänge Badmintonklubb hälsar spelare, ledare, funktionärer och publik välkomna till en trevlig helg med många spännande matcher. Vi ber samtliga

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

Tävlingsinformation för Veteran Trophy

Tävlingsinformation för Veteran Trophy Tävlingsinformation för Veteran Trophy 1. TÄVLINGSFORM Veteran Trophy spelas i enlighet med IHF:s regler Gruppspel Lagen indelas i grupper om 4 till 6 lag, där alla spelar mot varandra i en enkelserie

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Välkomna på infomöte. friidrottsresa till Dortmund februari Söndagen 25 och torsdagen 29 november 2018 Carla Berns

Välkomna på infomöte. friidrottsresa till Dortmund februari Söndagen 25 och torsdagen 29 november 2018 Carla Berns Välkomna på infomöte friidrottsresa till Dortmund 15-18 februari 2019 Söndagen 25 och torsdagen 29 november 2018 Carla Berns Vem är jag och vilka ledare kommer att följa med (inte bestämt ännu och kan

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Spelare och ledare bor på Hotell Linné, Skolgatan 45. 27/12 Lunch 13:00 Köttbullar och potatismos (Hotell Linné) Middag 18:00 Lasagne (Hotell Linné)

Spelare och ledare bor på Hotell Linné, Skolgatan 45. 27/12 Lunch 13:00 Köttbullar och potatismos (Hotell Linné) Middag 18:00 Lasagne (Hotell Linné) Storvretacupen i Uppsala 27-29 december 2012 Transport: Boende: Mat: Vi åker i egna bilar. Samåkning från Björkeby samlingen på stora Björkebyparkeringen den 27/12 kl 10:00. Spelare och ledare bor på Hotell

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 Så var det då dags att flyga till nordligare delar av Sverige. Åtta gubbar från Veterangänget hade bokat genom Magnus och Janne en resa till skid och skoterparadiset Hemavan.

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

QUALITY HOTEL CUP ger dig mer

QUALITY HOTEL CUP ger dig mer QUALITY HOTEL CUP ger dig mer DIN HÖST CUP 25 SEPTEMBER 25 OKTOBER Service för dig Tre Domar System Något som är unikt för vår cup är att vi satsat på att köra ett 3-domar system där alla våra domare kommer

Läs mer

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy.

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy. Så närmar vi oss vårt innebandyäventyr, Gothia Innebandy Cup i Göteborg, mellan den 5 9 januari 2011. Tänk nu på att ni, både spelare och medföljande vuxna håller er friska, inte äter för mycket julmat,

Läs mer

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005.

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005. RESERAPPORT Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005. Domarrepresentanter från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Martin Johnsson (Göteborg). Resa

Läs mer

I domarrummet fanns hela tiden kaffe och te att tillgå samt vatten. Mestadels fanns där även någon typ av frukt. Många gånger även fitnessbars.

I domarrummet fanns hela tiden kaffe och te att tillgå samt vatten. Mestadels fanns där även någon typ av frukt. Många gånger även fitnessbars. RESERAPPORT Tävling European Games, Baku Sportshall, Baku, Azerbadjan. Bordtennis: 13-19 juni 2015. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna). Klasser: Herrar och damer lag samt singel. Resa och ackreditering

Läs mer

Uppdatering inför 2012 CARHA Hockey World Cup

Uppdatering inför 2012 CARHA Hockey World Cup Uppdatering inför 2012 CARHA Hockey World Cup Med bara några veckor kvar till 2012 CARHA Hockey World Cup i Sault Ste Marie vill vi ge dig en uppdatering av viktig turneringsinformation. Läs igenom följande

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Onsdag 23/1 Ankomstdag för de som reser onsdag-måndag. Vi kommer fram på sent på eftermiddagen till hotellen.

Onsdag 23/1 Ankomstdag för de som reser onsdag-måndag. Vi kommer fram på sent på eftermiddagen till hotellen. Res med M2 Sport till Marcialonga 2013 Nu har vi ett färdigt erbjudande till dig som anmält ditt intresse för att resa tillsammans med oss. Här nedan har du all information om vårt erbjudande. Så här går

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

STOCKHOLM TROPHY 2015 1

STOCKHOLM TROPHY 2015 1 STOCKHOLM TROPHY 2015 1 STOCKHOLM TROPHY Härmed inbjuds alla klubbar tillhörande Svenska Taekwondo Förbundet att delta i Stockholm Trophy 2015. S1 Taekwondo IF står som arrangör och givetvis är målet att

Läs mer

Välkomna på infomöte. tävlingsresa till Dortmund 9-12 mars tis 6 och tor 15 febr Carla Berns

Välkomna på infomöte. tävlingsresa till Dortmund 9-12 mars tis 6 och tor 15 febr Carla Berns Välkomna på infomöte tävlingsresa till Dortmund 9-12 mars 2018 tis 6 och tor 15 febr Carla Berns Vem är jag och vilka andra ledare kommer att följa med (kan bli ännu fler beroende på antal anmälda barn)

Läs mer

Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015.

Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015. Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015. Arrangör: Spelplats: BTK Safir Tulpangatan 47 703 53 Örebro E-mail: safirinternational@btksafir.com Idrottshuset,

Läs mer

Ungdoms Riks Top

Ungdoms Riks Top Svenska Bordtennisförbundet och Skoghalls & Carlstads BTK inbjuder till Ungdoms Riks Top 48-2017 2-3 December 2017, Idrottshuset i Karlstad Sida 1 (6) Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med Skoghalls

Läs mer

Program 25-manna 2012

Program 25-manna 2012 Program 25-manna 2012 Fredag 5/10 15:00 Avresa minibuss 1 Sarah Lindström (chaufför), Aron Thoren, Anton Johansson, Torgny Lindström, Ida Johansson, Mattis Lindström, Carl Johansson, Elias Lindström (hoppar

Läs mer

PEPE S CUP 2016 VANSBRO 1-3 JULI

PEPE S CUP 2016 VANSBRO 1-3 JULI PEPE S CUP 2016 VANSBRO 1-3 JULI Samling i Vansbro kl. 13.30 vid ICA (på höger sida då du kommer in i Vansbro). Vi har första matchen kl. 15.50 på fredagen. Invigningsparaden är ca 20.00 och går genom

Läs mer

Till deltagande lag USM/RM Final Four 2017

Till deltagande lag USM/RM Final Four 2017 Till deltagande lag USM/RM Final Four 2017 Stort grattis till er plats i Final Four 2017! Svenska Basketbollförbundet och Norrköping Dolphins, tillsammans med Upplev Norrköping hälsar er välkomna till

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

ATP- slutspelen - slutrapport

ATP- slutspelen - slutrapport ATP- slutspelen - slutrapport Här några slutord om ATP-slutspelen i London. Mitt besök i London för ATP-slutspelen har varit givande på olika sätt. Men låt mig börja från början. När Robin Söderling i

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO Tävlingsbestämmelser för beach-vattenpolo Sida 2 av 11 Innehållsförteckning Om Tävlingsbestämmelser för beach-vattenpolo... 4 Förkortningar... 4 670.1 Allmänna

Läs mer

Inbjuder till Rallarcupen 2006 All Helgonahelgen 3-4-5/11

Inbjuder till Rallarcupen 2006 All Helgonahelgen 3-4-5/11 2006 Inbjuder till Rallarcupen 2006 All Helgonahelgen 3-4-5/11 Rallarcupen är sanktionerad av Svenska Handboll förbundet samt vårt egna distriktsförbund och genomförs nu för fjärde gången sedan omstarten.

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 ****

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 **** Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld 2017 - Rapport fredag den 6 januari 2017 I dag inleddes Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld. **** Aktuell information om klasser och dess lottning finns här:

Läs mer

Hälsar alla hjärtligt välkomna till YARA CUP

Hälsar alla hjärtligt välkomna till YARA CUP Hälsar alla hjärtligt välkomna till YARA CUP 13-15/3-2015 Välkomna till Köping och YARA cup 2015 YARA cup 2015 spelas den 13-15 mars och vi håller som vanligt till på Kristenlunds sportfält där ishallen

Läs mer

STOCKHOLM TROPHY

STOCKHOLM TROPHY STOCKHOLM TROPHY 2014 1 STOCKHOLM TROPHY Härmed inbjuds alla klubbar tillhörande Svenska Taekwondo Förbundet att delta i Stockholm Trophy 2014. S1 Taekwondo IF står som arrangör och självklart är målet

Läs mer

Hemköp Ängby Cup oktober 2012

Hemköp Ängby Cup oktober 2012 Hemköp Ängby Cup 20-21 oktober 2012 Ängby Torg Bromma Information inför cupen Lag och gruppindelning Spelschema per plan Spelschema per grupp Regler Vägbeskrivning Övrig information I ett separat dokument

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

Personalresan till Amsterdam

Personalresan till Amsterdam Personalresan till Amsterdam Jag har det stora nöjet att hälsa dig välkommen till personalresan som 2010 går till Holland och vackra Amsterdam. Vi kommer att starta avresan tidigt så det blir en lång,

Läs mer

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar)

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar) Tennisprov Namn: 1, Här kommer några frågor om banans mått. Det står om du ska svara i cm, dm eller m A, Hur lång är banan från baslinje till baslinje (m)? B, Hur lång är banan från dubbellinje till dubbellinje

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON 1 Regler Varje set spelas till 21. Varje lagmatch spelas med enbart dubblar. Om lag som anmält intresse för att spela 1 dubbel + 2 singlar möter ett annat lag

Läs mer

KALLE ANKA CUP Matchskola

KALLE ANKA CUP Matchskola KALLE ANKA CUP Matchskola Kalle Anka Cup matchskola är uppdelad i fem avsnitt Sida Så ser tennisbanan ut 2 Så räknar du 4 Så spelar du singel 5 Så spelar du dubbel 7 Första matchen 8 Sida 1 av 10 Så ser

Läs mer

Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 6-7 augusti 2016

Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 6-7 augusti 2016 Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 6-7 augusti 2016 Vi vill börja med att rikta ett stort TACK för att du hjälper till i Malmö Triathlon som funktionär! Du är en av ca 250 personer som är funktionärer

Läs mer

Page 1 of 5. Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013.

Page 1 of 5. Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013. Page 1 of 5 Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013. Arrangör: Spelplats: BTK Safir Tulpangatan 47 703 53 Örebro E-mail: safirinternational@btksafir.com Idrottshuset,

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Konstresa Berlin april 2019

Konstresa Berlin april 2019 Namn: Berlin Exklusiv Antal: Ca 10-14 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Berlin är en av den globala konstscenens metropoler. Här finns flera stora och mindre institutioner, flera

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Följ med BTF till London 25 28 september 2015

Följ med BTF till London 25 28 september 2015 Följ med BTF till London 25 28 september 2015 L O N D O N CALLLING Det finns många olika skäl att åka till Englands huvudstad. På den här resan är vårt mål att gästa ett av världens mest intressanta arkitektkontor

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar)

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar) Tennisprov 1, Här kommer några frågor om banans mått. Det står om du ska svar i cm, dm eller m. A, Hur lång är banan från baslinje till baslinje (m)? 23,97 B, Hur lång är banan från dubbellinje till dubbellinje

Läs mer

Resa Island 22-26 augusti 2012

Resa Island 22-26 augusti 2012 Resa Island 22-26 augusti 2012 Här kommer ett kortfattat program om vår Islands resa. Detta är en kursresa där vi lyckats att få Islands mest eftertraktade föreläsare Bjarni Pjetursson att hålla en exklusive

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

För en gångs skull skriver jag om en enda spelare. En nybliven veteran från Tyskland vid namn Tommy Haas.

För en gångs skull skriver jag om en enda spelare. En nybliven veteran från Tyskland vid namn Tommy Haas. Hej VIP medlem! Tommy Haas är värd några särskilda rader! För en gångs skull skriver jag om en enda spelare. En nybliven veteran från Tyskland vid namn Tommy Haas. Det kan vara intressant att få höra/läsa

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR DOMARE INOM ÅNGERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND

UPPFÖRANDEKOD FÖR DOMARE INOM ÅNGERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND UPPFÖRANDEKOD FÖR DOMARE INOM ÅNGERMANLANDS FOTBOLLFÖRBUND Ångermanlands Fotbollförbunds domarkommitté (DK) ansvarar för att säkerställa att det finns domare och assisterande domare för att fotbollsmatcher

Läs mer

BowlingNytt

BowlingNytt BowlingNytt 2015-09-24 2015-10-07 Här kommer ett reportage från vår bortamatch den 24 sep mot våra bowlingvänner i Mariehamn, plus ett från vårt deltagande i årets Förbundsmästerskap (FM) i Skövde 6-7

Läs mer