RESERAPPORT. Domare: Erik Fahlén (Halmstad), Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RESERAPPORT. Domare: Erik Fahlén (Halmstad), Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna)"

Transkript

1 RESERAPPORT Tävling 2014 YOG World Qualification (22-23/1 2014) 2013 Global Junior Circuit Finals (24-26/1 2014) CAR Vila Nova de Gaia (Table Tennis High Performance Center) i Vila Nova de Gaia, Portugal Domare: Erik Fahlén (Halmstad), Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Erik var en av fyra ungdomar uttagen av Internationella bordtennisförbundet till denna tävling via Young Umpire Project. Hedersam uttagning och uppdrag! Klasser: Herr- och damjuniorsingel i båda tävlingarna. Alla matcher spelades i bäst av sju set. Resa Både Erik och Rebecca anlände till Porto dagen före tävlingsstart. Erik reste med tåg till Kastrup och flög till Porto via en mellanlandning i Frankfurt. Rebecca tog tåget från Eskilstuna till Arlanda och mellanlandade i Zurich. På flygplatsen mötte arrangören upp och bilresan till Vila Nova de Gaia tog ca 40 minuter. På hemresan flög både Erik och Rebecca till Frankfurt för att sedan ta sig vidare till Kastrup respektive Arlanda för att till sist ta tåget hem till Halmstad och Eskilstuna. Inkvartering Holiday Inn Porto Gaia Ett mycket fräscht hotell med stora rum med bra utsikt. Finare än vad vi är vana vid i dessa sammanhang. Gratis WIFI på rummen men inte så snabbt och välfungerande som man kan önska sig. Spelare samt domare bodde på ett och samma hotell. Som vanligt del i dubbelrum. 1(8)

2 Erik delade rum med Joshua Reynolds från England som också hade deltagit i YUP-kursen. Rebecca delade rum med sin belgiska domarkollega och vän Isabelle Beumier. Måltider Frukost och middag serverades på hotellet och höll bra standard och kvalitet. Frukosten var emellertid en särskild variant för hotellets pingisgäster och av enklare slag än hotellets ordinarie utbud. Till middag dukades en buffé upp med minst två varmrätter, soppa, salladsbord och dessert. Till det serverades vatten och ett antal läsksorter. Lunchen intogs på en restaurang 500 meters promenad från bordtennisarenan och bestod av tre olika alternativ och en frukt som efterrätt. Maten smakade bra och variationen var stor mellan dagarna. Mycket uppskattat att få mer traditionella luncher istället för de bufféer som vanligtvis dukas upp i pingissammanhang. Inget snacks bjöds på i hallen men det gick att fylla på vattenflaskor där samt att det fanns en enkel cafeteria i entrén där man för en billig penning kunde handla något ätbart om så önskades. Utomhuspingis på lunchrasten Lokala transporter Arrangören ordnade med bussar/minibussar som gick varje halvtimme till bordtennisarenan och tillbaka. Resan mellan hotellet och arenan tog cirka min beroende på trafikläget. 2(8)

3 Ackreditering Ackrediteringskort delades ut i hallen före samling för domargenomgång. Inga souvenirer eller annat förekom. Hallen Tävlingen spelades i en nybyggdhall med endast fyra stycken bord varav ett center court som webbsändes på ITTV. Standarden var god, men tyvärr hade vi stora problem med att hålla värmen. Temperaturen låg mellan 10 och 15 grader vilket givetvis är på tok för lågt för alla inblandade. Arenagolvet bestod av ett trägolv och över det hade den sedvanliga röda mattan rullats ut. Matchdomaren placerades på en vanlig plaststol (med klädd dyna) vid varje bord, utan räkneverk. Assisterande domare satt på likadan stol, med manuellt räkneverk. På center court var det hög stol för matchdomaren och något mer flashiga handukskorgar än vid de övriga borden. På alla bord användes det vita kortet vid time-out. Fin och stor yta för träningsspel fanns. Material Bord: Blå Joola 2000S, Bollar: vita Butterfly Super Selected***, Nät: Blå Joola WM, Handdukskorgar och Räkneverk: Butterfly, Barriärer: Blå Joola/Butterfly samt Double Happiness på center court, Golvmatta: Röd Stag. Butterflys räkneverk var mycket bra! Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på enkla informationstavlor i hallen. 3(8)

4 Domargenomgång Dag före tävlingsstart, klockan 20:30, hade överdomaren Stuart Sherlock en domargenomgång för de båda tävlingarna. Domargenomgången tog ungefär en timme då information var utskickad i förväg. Beskrivning för inmarsch samt tjänstgöringsschema för första turneringen delades ut vid domargenomgången. Domarorganisation Överdomare: Stuart Sherlock (ENG) tillsammans med biträdande Julio Nepomuceno (POR) och Carlos Silva (POR). 16 domare totalt. Antalet utländska domare: SWE 2st, ESP 1st, BEL 1st, KOS 1st, CAN 1st, ENG 1st, ARG 1st. Portugal var representerat av 8 stycken nationella/internationella domare. Alla matcher dömdes med tvådomarsystem. Ingen domare dömde en spelare från sin egen nation under någon av tävlingarna. Players lounge vs Umpires lounge sällan skådat en sådan tydlig bild på vår plats I livet; sköna sittsäckar vs hårda plaststolar. Lite komiskt faktiskt! Blue Badge Ingen utvärdering av BB-domare. ITTFs utvärderare i Expert Referee Group, Mike Skinner, var emellertid på plats för att utvärdera Stuart Sherlock som är en av de tio överdomarna i Advanced Referee Project (ARP). Såväl Skinner som Sherlock gav dessutom löpande feedback till de fyra YUP-ungdomarna. Ungdomarna sattes i par tillsammans med fyra mer erfarna domare (varav Rebecca var en) som fick i uppdrag att fungera som mentorer och som också löpande rapporterade tillbaka till Skinner och Sherlock. Allt i ett lärande och utvecklande syfte. Erik var den enda av de fyra ungdomarna som redan före YUP hade internationell 4(8)

5 domarexamen och var tydligt mycket mer erfaren i sitt uppträdande såväl innanför som utanför spelhagen vilket han också fick positiv återkoppling på! Racketkontroll Racketkontroll sköttes för samtliga matcher i call area. En av de biträdande överdomarna var alltid ansvarig i call area. Ett bord i varje omgång fick genomgå full racketkontroll inklusive VOC-test och notering av testresultat på avsedd blankett. Övriga bord genomgick vanlig översyn, men som sagt alla före match och i call area. Call area låg mellan hall och träningshall vilket var en bra placering. Att man dessutom hade ett fönster och full syn in i träningshallen från call area var behändigt ifall man skulle behöva leta efter spelare. Tjänstgöring Förutom sina matcher var man uppsatt under Special duties. Detta innebar en kombinerad roll av reservdomare, eventuell slagräknare, call area och racketkontroll. Den första siffran avser antal tjänstgöringspass inkl special duties, varav siffran inom parantes är antalet matcher som domare. 30 minuter före sitt pass skulle man som domare infinna sig i call area. Onsdag: Erik/Jeton Beqiri (KOS) 9 (6) pass kl 10:00 21:15 Rebecca/Joshua Reynolds (ENG) 9 (6) pass kl 10:45 22:00 Torsdag: Erik/Jeton 4 (2) pass kl 10:45 19:00 Rebecca/Joshua 3 (2) pass kl 14:00 18:15 Fredag: Erik/Jeton 6 (4) pass kl 15:45 21:00 Rebecca/Francesca Chan (CAN) 6 (4) pass kl 15:00 21:00 5(8)

6 Lördag: Erik/Jeton 7 (5) pass kl 10:00 19:30 Rebecca/Fransesca 8 (5) pass kl 10:00 21:00 Med Fransesca som matchdomare dömde vi Junior Boys Consolation Final. En av matcherna dömde Rebecca tillsammans med Nicolas Herzulis (ARG), en annan YUP-are för att inte nationskollidera. Söndag: Erik/Rebecca -1 match (Herrjuniorfinalen) kl 15:45 Erik som matchdomare och Rebecca som assisterande. Kul att få döma tillsammans; något som överdomare Sherlock påpekade var en följd av att Rebecca tydligen nämnt detta tillsammans med Mats Harich vid Engelska öppna 2011 då vi som svenskpar fick första matchen tillsammans först i final (kuriosa). Finalmatcherna spelades med en corner scorer. Lite udda att Erik, med undantag för söndagens final, inte fick byta partner under turneringen. De andra ungdomarna varvade mentorer. Lottning/Bollval Senast 20 minuter före matchstart skulle spelarna samlas i Call area för sedvanliga sysslor som racket- och tröjkontroll samt bollval och eventuell lottning om sida för coach. Var man som domare tidigt på plats såg man till att hjälpa de bord vars domare var försenade, dvs upptagna med föregående match. Spelarna var rakt av mycket duktiga att hålla sina tider och det var inte alls ovanligt att de var där mycket före utsatt tid. Endast ett fåtal spelare ville välja boll och eventuella tröjbyten togs med lugn och ro. Speciella ingripande/händelser Detta var genomgående en tävling i extraordinär god stämning. Trots att priset var åtråvärt först i form av en OS-plats och sedan tätstriden i en hel säsongs spel så bjöds vi på finfina matcher med positiva spelare och kontrollerade ledare där inga konstigheter uppstod. Visst tvingades vi dela ut någon varning, men de går nog att räkna på ena handens fingrar - totalt för samtliga matcher! Samma sak med servar. Visst förekom det en del felaktiga servar som bortdömdes, men spelet kunde enkelt återupptas. Erik fick i en match som assisterande domare uppleva gult, gul/rött och time-out på två bollar. Märkligt var att man under söndagen inte utsåg reservdomare. Olyckligt nog uppkom behov av detta då två av de utsedda domarna inte infann sig på plats. Det råkade vara två av ungdomarna vilket vi hoppas blir en 6(8)

7 läxa för de båda. Den ene kände sig dålig och kunde inte komma i tid (meddelade dock inte detta ) och den andre försov sig (och infann sig i hallen men ej i god tid för att sköta sina förberedande sysslor i call area varför hen avskrevs). Arrangemanget i stort Det var otroligt kallt i arenan med undantag från den hall där träningsborden var uppställda. På en termometer visade det 15,7 C, vilket nog var max... Att som domare stå på kallt betonggolv i call area och känna hur kylan kröp längs hela kroppen var frustrerande. Det stora frågetecknet var hur spelarna i väntan på match kunde hålla humöret uppe och inte klaga högljutt. Imponerande. Imponerande ja, det är också det rätta ordet för att domarnas omklädningsrum. Dels fanns där ett för damer respektive herrar, men framför allt för att där fanns låsbara skåp! Något som Rebecca endast stött på vid ett tillfälle (Hong Kong). Kanonbra. Eventuellt att det märktes en smula att Portugal inte hade en stor och erfaren arrangörsstab bakom sig, men det vägdes i så fall upp av vänlighet och välvilja. Invigningen som utspelade sig under fredag eftermiddag bjöd på inmarsch med respektive nations flagga samt tal av den portugisiske presidenten samt ITTFs Mikael Andersson. Det främsta intrycket av arrangemanget var positivt och vi ser fram emot deras värdskap under kommande EM! Fickpengar 15 Euro per dag, totalt 75 Euro som delades ut första dagen. 7(8)

8 Övrigt Det var en mycket trevlig tävling både i och utanför hagen och vi hade en bra vecka i Porto som vi hann se en del av när tjänstgöringsschemat tillät. Faktum är att det kändes som att med ett så litet antal matcher borde vi haft mer fritid än vad vi hade. Vi tillbringade mycket av vår tid väntandes i hallen. Hur som helst fick vi ju alla ledigt hela fredagsförmiddagen eftersom Circuit-finalen började först klockan 15. Vi passade då på att promenera från Vila Nova de Gaia, över bron och floden Duoro, till staden Porto. En sightseeingtur som visade oss att Portugals andra största stad, tillika ett av UNESCOs världsarv är väl värd ett besök, inte enkom för den portvinsälskande. Sammanhållning bland oss domare var god. De fyra ungdomarna noterades inte bara för deras YUPgruppkänsla utan smälte samman med övriga gamlingar på ett vis som var något förvånande med tanke på att det var deras första internationella uppdrag (ja, förutom Erik förstås). Inhemska och utländska domare umgicks på ett gemytligt sätt som det enklare blir när man är en mindre grupp. Vi upplevde lite av den goa stämningen som infann sig när vi hade gemensamt uppdrag på Spanska öppna Till sist vill vi tacka Svenska bordtennisförbundet för förtroendet att representera Sverige. Vid pennan: Erik & Rebecca 8(8)

pålägg, crepes, kaffe, te och frukter. Inga matbiljetter behövdes.

pålägg, crepes, kaffe, te och frukter. Inga matbiljetter behövdes. RESERAPPORT Tävling 2015 GAC Group 2015 ITTF World Tour Grand Finals, Pavilhão Multiusos de Odivelas, Lissabon, Portigal. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) och Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Klasser: Dam-

Läs mer

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) RESERAPPORT Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Linz med mellanlandning i Frankfurt

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel.

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. RESERAPPORT Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Toronto med mellanlandning i Bryssel på

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat. RESERAPPORT Tävling 2019 ETTU CCB Europe Top 16 Cup, Salle Omnisport du Pierrier, Montreux, Schweiz. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer singel, Herrar singel Resa Jag åkte från Landvetter

Läs mer

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS 10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS April 12th 15th, 2017 1 Tävling Luxembourg Open, Luxemburg Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Women s Singles (WS) Både i herrarnas

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser RESERAPPORT Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser Klasser: Herrar och Damer lag. Resa Jag åkte från Landvetter med mellanlandning

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen. RESERAPPORT Tävling 2018 World Para Table Tennis Championships, Sports hall Zlatorog, Celje, Slovenien Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer (klass 1-2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11), Herrar (klass

Läs mer

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna. RESERAPPORT Tävling 2017 ITTF Europe Top 16 Plats: Azur Arena, Antibes, Frankrike. Tid: 3-5 februari 2017 (domargenomgång 2 februari). Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Läs mer

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden.

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden. RESERAPPORT Tävling 2017 Seamaster 2017 ITTF World Tour Grand Finals, Sport Complex Daulet ASTANA, KAZAKHSTAN. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel, Herrsingel, Damdubbel, Herrdubbel. Resa

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) RESERAPPORT Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Herr- och Damsingel Klass 1-11 samt Herroch Damlag Klass 1-11. Resa Jag åkte

Läs mer

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN GAC Group 2015 ITTF World Tour Spanish Open 25 29 March 2015 Almeria, SPAIN 1 Tävling Spanish Open World Tour, Almeria Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5 RESERAPPORT Tävling Spanish Open, Pabellón de los Juegos del Medterráneo i Almeria, 6-10/4 2011. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Erik Fahlén (Halmstad). Resa Flyg från Köpenhamn, via Madrid,

Läs mer

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel.

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel. RESERAPPORT Tävling GAC Group ITTF World Tour, US Open, Americas Challenge Series Event, Las Vegas Convention Center, Las Vegas 3-6 juli 2013. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg)

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag

RESERAPPORT. Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag RESERAPPORT Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag Resa Jag åkte från Landvetter direkt till Gatwick Airport,

Läs mer

Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn.

Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn. Tävling 2nd Youth Olympic Games i Nanjing, Kina (17-23 aug 2014) Wutaishan Gymnasium, Nanjing Domare: Anders Henriksson, Jönköping Anders var en av de tolv internationella domare som valdes ut av ITTF

Läs mer

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY 2016 ITTF World Tour Super Series German Open 27 31 January 2016 Berlin, GERMANY 1 Tävling German Open World Tour, Berlin Tyskland Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN 2016 World Veteran Table Tennis Championships 23 29 May 2016 Alicante - Elche, SPAIN 1 Tävling World Veteran Table Tennis Championships, Alicante - Elche Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; English Open 2011 Sid 1 av 5

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; English Open 2011 Sid 1 av 5 RESERAPPORT Tävling English Open, English Institute of Sport i Sheffield, 26-30/1 2011. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Mats Harich (Valbo) Resa Tåg till Arlanda och därifrån flyg till Manchester

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien oktober Hall: Country hall de Liège

RESERAPPORT. Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien oktober Hall: Country hall de Liège RESERAPPORT Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien 20 22 oktober 2017 Hall: Country hall de Liège Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Spelsystem: Totalt 20 herrar gör upp om titeln

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern.

RESERAPPORT. Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern. RESERAPPORT Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern. Domare: Ingrid Bogren (Mölndal) Klasser: Herr och Dam singel, Herr och Dam dubbel samt Mixed dubbel. Resa

Läs mer

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships 18 23 October 2016 Budapest, HUNGARY 1 Tävling ITTF European Table Tennis Championships, Budapest Ungern Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

Foto från lottningen mellan det inledande gruppspelet och huvudturneringen. Obligatorisk närvaro för spelarna.

Foto från lottningen mellan det inledande gruppspelet och huvudturneringen. Obligatorisk närvaro för spelarna. RESERAPPORT Tävling Liebherr Men s World Cup, ISS Dome, Dusseldorf fredag 24- söndag 26 oktober 2014. Domare: Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna Spelsystem: Totalt 20 herrar gör upp om Men s World Cup med inledande

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser:

RESERAPPORT. Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser: RESERAPPORT Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser: Resa Ingrid reste från Göteborg Landvetter till Rio via Frankfurt redan vid

Läs mer

2018 ITTF European Table Tennis Championships

2018 ITTF European Table Tennis Championships *+*+,-'./0%2.#3%4*$%5,('.#/,/'5#46%.3/7%689/#:%6;4

Läs mer

Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013.

Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013. RESERAPPORT Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Klasser: Herr- och damsingel, herr-

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina.

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. RESERAPPORT Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg) och Erik Fahlén (Halmstad).

Läs mer

Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via Munchen till San Francisco. Hemresan 19/12 gick via Frankfurt.

Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via Munchen till San Francisco. Hemresan 19/12 gick via Frankfurt. RESERAPPORT Tävling Junior VM, Stanford University, Palo Alto, Kalifornien, USA 8-15/12 2007. Domarrepresentant från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan). Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

[Thomas Wadsten, Stockholm var uttagen som Deputy Referee.]

[Thomas Wadsten, Stockholm var uttagen som Deputy Referee.] RESERAPPORT Tävling 2014 ITTF ZEN-NOH World Table Tennis Championship Tokyo, Japan Hallar: Huvudarena Yoyogi National Gymnasium och Hall 2 Tokyo Metropolitan Gymnasium. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna)

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Ölprovning i Prag 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Vill du lära dig mer om öl? Ja, då är detta bästa resan för dig. Följ med till Tjeckien, landet

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015.

Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015. Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015. Arrangör: Spelplats: BTK Safir Tulpangatan 47 703 53 Örebro E-mail: safirinternational@btksafir.com Idrottshuset,

Läs mer

Hotellet hade gym, men själv tog jag chansen till att få frisk luft och började varje dag istället med en joggingtur före frukost.

Hotellet hade gym, men själv tog jag chansen till att få frisk luft och började varje dag istället med en joggingtur före frukost. RESERAPPORT Tävling 2017 LIEBHERR World Table Tennis Championships, Düsseldorf, Tyskland Hall: Messe Düsseldorf Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Anders Henriksson Bjersér (Jönköping) Klasser: Dam-

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund Fall 1 (matchprotokoll 3) Lagmatch Lag-DM. Du är Överdomare på ett lag-dm och plötsligt kommer coach (ABC) fram till dig och säger till att fel spelare har spelat i match nummer 2. Strid har spelat mot

Läs mer

Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Lag Herr och Dam, bäst av 5 set i varje individuell match i lagmatchen.

Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Lag Herr och Dam, bäst av 5 set i varje individuell match i lagmatchen. RESERAPPORT Tävling ITTF Perfect 2016 World Team Table Tennis Championship, Kuala Lumpur, Malaysia Hallar: Huvudarena Malawati Stadium samt Hall 2A och 2B; uppbyggda tält utanför huvudarenan. Deputy Referee:

Läs mer

Page 1 of 5. Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013.

Page 1 of 5. Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013. Page 1 of 5 Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013. Arrangör: Spelplats: BTK Safir Tulpangatan 47 703 53 Örebro E-mail: safirinternational@btksafir.com Idrottshuset,

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

ATP- slutspelen - slutrapport

ATP- slutspelen - slutrapport ATP- slutspelen - slutrapport Här några slutord om ATP-slutspelen i London. Mitt besök i London för ATP-slutspelen har varit givande på olika sätt. Men låt mig börja från början. När Robin Söderling i

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling China Construction Bank 2018 ITTF Europé Top 16 Cup, Montreux, Schweiz. Lördag-söndag 3 4 februari 2018

RESERAPPORT. Tävling China Construction Bank 2018 ITTF Europé Top 16 Cup, Montreux, Schweiz. Lördag-söndag 3 4 februari 2018 RESERAPPORT Tävling China Construction Bank 2018 ITTF Europé Top 16 Cup, Montreux, Schweiz Lördag-söndag 3 4 februari 2018 Hall: Salle Omnisport du Pierrier Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Spelsystem:

Läs mer

Dagbok. från. resan till Brno 2008

Dagbok. från. resan till Brno 2008 Dagbok från resan till Brno 2008 Vi som åkte var: Johanna Engström Nora Ericsson Olga Fürst Värild Linnéa Gahm Charlie Hillbom Linda Holmström Sofie Holmström Angelica Härnlöv Johanna Larsson Prinz Felicia

Läs mer

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005.

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005. RESERAPPORT Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005. Domarrepresentanter från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Martin Johnsson (Göteborg). Resa

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+.

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. Arrangör: Skövde PK, Skövde kommun och Svenska Bordtennisförbundet får härmed hälsa alla spelare och ledare välkomna till

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

Alla kontakter har skett direkt mot ITTF; SBTF har inte varit inblandade på något vis.

Alla kontakter har skett direkt mot ITTF; SBTF har inte varit inblandade på något vis. RESERAPPORT Tävling Olympiska spelen, Beijing, Kina 13-23/8 2008. Lag- och individuell turnering. Domarrepresentant från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan). Alla kontakter har skett direkt mot ITTF;

Läs mer

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 Så var det då dags att flyga till nordligare delar av Sverige. Åtta gubbar från Veterangänget hade bokat genom Magnus och Janne en resa till skid och skoterparadiset Hemavan.

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Ungdoms Riks Top

Ungdoms Riks Top Svenska Bordtennisförbundet och Skoghalls & Carlstads BTK inbjuder till Ungdoms Riks Top 48-2017 2-3 December 2017, Idrottshuset i Karlstad Sida 1 (6) Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med Skoghalls

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

PM SPELARE OCH LEDARE U15-SM 2019 Täby mars 2019

PM SPELARE OCH LEDARE U15-SM 2019 Täby mars 2019 PM SPELARE OCH LEDARE U15-SM 2019 Täby 15-17 mars 2019 Nedan följer information om årets U15-SM tävling. Det är av stor vikt att samtliga spelare, ledare och domare tar del av följande PM. Vi hoppas att

Läs mer

I domarrummet fanns hela tiden kaffe och te att tillgå samt vatten. Mestadels fanns där även någon typ av frukt. Många gånger även fitnessbars.

I domarrummet fanns hela tiden kaffe och te att tillgå samt vatten. Mestadels fanns där även någon typ av frukt. Många gånger även fitnessbars. RESERAPPORT Tävling European Games, Baku Sportshall, Baku, Azerbadjan. Bordtennis: 13-19 juni 2015. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna). Klasser: Herrar och damer lag samt singel. Resa och ackreditering

Läs mer

Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF mars 2018

Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF mars 2018 Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF 16-18 mars 2018 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska ta del av

Läs mer

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund Jämtland-Härjedalens Bordtennisförbund i samarbete med distriktets föreningar samt Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN-SM I BORDTENNIS 17-20 januari 2019 i Östersund I samarbete med 1 Jämtland

Läs mer

Konstresa Berlin april 2019

Konstresa Berlin april 2019 Namn: Berlin Exklusiv Antal: Ca 10-14 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Berlin är en av den globala konstscenens metropoler. Här finns flera stora och mindre institutioner, flera

Läs mer

World CUP. Det som tidigare kallades Canada Cup 17/9-1/10 2016 i Toronto Större än så här blir inte hockeyn! WORLD CUP.indd 1 2015-10-26 11:33

World CUP. Det som tidigare kallades Canada Cup 17/9-1/10 2016 i Toronto Större än så här blir inte hockeyn! WORLD CUP.indd 1 2015-10-26 11:33 World CUP Det som tidigare kallades Canada Cup 17/9-1/10 2016 i Toronto Större än så här blir inte hockeyn! WORLD CUP.indd 1 2015-10-26 11:33 World CUP HÖSTEN 2016 I TORONTO Vi erbjuder 3 OLIKA resor till

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy.

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy. Så närmar vi oss vårt innebandyäventyr, Gothia Innebandy Cup i Göteborg, mellan den 5 9 januari 2011. Tänk nu på att ni, både spelare och medföljande vuxna håller er friska, inte äter för mycket julmat,

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

TENNIS NÄR DEN ÄR SOM BÄST.

TENNIS NÄR DEN ÄR SOM BÄST. OFFICIELL HOSPITALITY GAEL MONFILS TENNIS NÄR DEN ÄR SOM BÄST. IF STOCKHOLM OPEN KUNGL. TENNISHALLEN 15 23 OKTOBER 2016 Q U I E T P L E ASE BÄSTA PLATSERNA PÅ ARENAN VEM VINNER IF STOCKHOLM OPEN 2016?

Läs mer

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken

Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken Höstresa med Café Opera Golf 5-13/11, 2011 till Punta Cana, Dominikanska republiken En specialresa för Café Opera Golfs medlemmar som också är öppen för Hang Arounds. Vi bor på bra hotell och spelar golf

Läs mer

BTK Linne och Partille PK och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN SM januari Göteborg. I samarbete med.

BTK Linne och Partille PK och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN SM januari Göteborg. I samarbete med. BTK Linne och Partille PK och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN SM 2018 18-21 januari Göteborg I samarbete med Scandic Opalen BTK Linne och Partille PK hälsar alla hjärtligt välkomna till

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling. Resa. Inkvartering. Måltider. Lokala transporter. Hallen

RESERAPPORT. Tävling. Resa. Inkvartering. Måltider. Lokala transporter. Hallen RESERAPPORT Tävling EM, Porsche Arena och Hanns-Martin Schleyer Halle i Stuttgart, 13-20/9 2009. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) Resa Fredag 11/9 tåg till Arlanda för övernattning där och sedan

Läs mer

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen

Dag 1: Arlanda-Porto-Duorodalen Äntligen! Den 5-10 april 2019 är det dags att bli Det här är en resa jag verkligen längtat efter, att få ta med er till underbara Portugal. Vi börjar i Porto, och via den vackra Duorodalen tar vi oss ner

Läs mer

Sunderby SK Flickor Ungdom juli 2016 Gemensamma regler under Gothia Cup:

Sunderby SK Flickor Ungdom juli 2016 Gemensamma regler under Gothia Cup: Sunderby SK Flickor Ungdom 16 23 juli 2016 Gemensamma regler under Gothia Cup: Passa/respektera tider som vi kommer överens om. Vara en bra och peppande lagkamrat på och utanför planen Aldrig gå någonstans

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Visitas Gymnasie-SM 2015

Visitas Gymnasie-SM 2015 Visitas Gymnasie-SM 2015 Den 20-21 mars anordnas tävlingen vid Wisbygymnasiet, Visby som genomför årets final i samarbete med Visita. Gymnasie-SM arrangeras också tillsammans med en rad samarbetspartners:

Läs mer

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik.

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik. Senaste inlägg: 1 SILVER OCH 2 BRONS SISTA TÄVLINGSDAGEN Under sista tävlingsdagen var det lagkamp och lagkross på programmet. 2011-10-23, söndag - kl. 23.50 För herrarna var de första motståndarlagen

Läs mer

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 ****

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 **** Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld 2017 - Rapport fredag den 6 januari 2017 I dag inleddes Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld. **** Aktuell information om klasser och dess lottning finns här:

Läs mer

Karlskoga/Örebro januari 2018

Karlskoga/Örebro januari 2018 Karlskoga/Örebro 26-28 januari 2018 Svenska Simförbundet och Bofors Simhoppsklubb inbjuder till SM i höga hopp i Örebro 26 januari och svikthopp 1 och 3 meter i Karlskoga 27-28 januari. Träningstider:

Läs mer

Spelar- och ledar-pm U17-SM 2018 i Ängelholm mars

Spelar- och ledar-pm U17-SM 2018 i Ängelholm mars Spelar- och ledar-pm U17-SM 2018 i Ängelholm 16-18 mars Tävlingsplats Tävlingen spelas på Lingvallen i Skälderviken, Lingvägen 19, Ängelholm. Walkover, återbud och ändringar Om spelare måste lämna återbud

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

WALKOVER, ÅTERBUD, ÄNDRINGAR Om spelare måste lämna återbud (walkover) skall detta anmälas snarast möjligt till arrangören.

WALKOVER, ÅTERBUD, ÄNDRINGAR Om spelare måste lämna återbud (walkover) skall detta anmälas snarast möjligt till arrangören. Spelar och Ledar PM Referee Lars Ericson Bitr. referee Michael Schwartz Nedan följer information om årets U15-SM tävling. Det är av stor vikt att samtliga spelare, ledare och domare tar del av följande

Läs mer

BULLETIN GRAND PRIX 2014

BULLETIN GRAND PRIX 2014 Solna 2013-12-16 Till GP lag BULLETIN GRAND PRIX 2014 Grand Prix är ett av Svensk volleybolls viktigaste evenemang. Svensk volleyboll tillsammans med de lokala arrangörerna, i detta fall Katrineholms VK.

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

SENIORRESAN /15

SENIORRESAN /15 SENIORRESAN 2019-08-14/15 Årets seniorresa var förlagd till Mjölby GK, med anor från 1983. Ägaren till gården Miskarp släppte till mark och 1986 invigdes de första nio hålen. Miskarp hette också det trevliga

Läs mer

LET ÔSS ENTERTAIN YOU

LET ÔSS ENTERTAIN YOU LET ÔSS ENTERTAIN YOU IBLAND ÄR DET OK ATT SKRYTA Vi i Sunne kan det här med stora arrangemang. Vi har gjort det förut, och kan göra det igen... och igen... och igen. Nu är det er tur att se vad vi går

Läs mer

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM Borlänge 22 24 mars 2019 Borlänge Badmintonklubb hälsar spelare, ledare, funktionärer och publik välkomna till en trevlig helg med många spännande matcher. Vi ber samtliga

Läs mer

PEPE S CUP 2016 VANSBRO 1-3 JULI

PEPE S CUP 2016 VANSBRO 1-3 JULI PEPE S CUP 2016 VANSBRO 1-3 JULI Samling i Vansbro kl. 13.30 vid ICA (på höger sida då du kommer in i Vansbro). Vi har första matchen kl. 15.50 på fredagen. Invigningsparaden är ca 20.00 och går genom

Läs mer

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården.

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. En närbelägen idyll Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. Personlig service Som konferensgäst på Odalgården blir du snabbt varse om den familjära stämningen

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

SWEDISH OPEN SQUASH 09

SWEDISH OPEN SQUASH 09 SWEDISH OPEN SQUASH 09 Avgörs på fyrglasbanan i Linköpings Sporthall 5-8 februari. Kvalspel Linköping Squash Center och Norrköping Squashcenter.net 3-4 februari. Världens proffs är eniga Case Swedish Open

Läs mer

Återrapport för karatetävling "Open Swedish I-karate Global" för personer med funktionsnedsättning

Återrapport för karatetävling Open Swedish I-karate Global för personer med funktionsnedsättning Återrapport för karatetävling "Open Swedish I-karate Global" för personer med funktionsnedsättning Lunds genomför en långsiktig satsning med fokus på karateträning för personer (barn/ungdomar/vuxna) med

Läs mer

Hälsar alla hjärtligt välkomna till YARA CUP

Hälsar alla hjärtligt välkomna till YARA CUP Hälsar alla hjärtligt välkomna till YARA CUP 13-15/3-2015 Välkomna till Köping och YARA cup 2015 YARA cup 2015 spelas den 13-15 mars och vi håller som vanligt till på Kristenlunds sportfält där ishallen

Läs mer

Svenska tennisveteraner på Mallorca - läget den 12 oktober 2009 kl 2330

Svenska tennisveteraner på Mallorca - läget den 12 oktober 2009 kl 2330 Svenska tennisveteraner på Mallorca - läget den 12 oktober 2009 kl 2330 Första tävlingsdagen, måndagen den 12 oktober, är på väg att avslutas Från kl 9 på morgonen till kl 18 på kvällen har matcher spelats

Läs mer

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till i samarbete med Lyckeby BTK hälsar alla hjärtligt välkomna till Karlskrona för 2016 års UNGDOMS SM. Information om tävlingen presenteras

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

BOKA ER KONFERENSRESA TILL MALAGA MED OSS

BOKA ER KONFERENSRESA TILL MALAGA MED OSS BOKA ER KONFERENSRESA TILL MALAGA MED OSS Avresa: oktober 2018 Kontaktperson goto Nordics: Marina Barkanowitz mb@fly-goto.com Passa på att boka er grupp/konferensresa med oss. Vi kan sy ihop och erbjuda

Läs mer

Spelare och ledare bor på Hotell Linné, Skolgatan 45. 27/12 Lunch 13:00 Köttbullar och potatismos (Hotell Linné) Middag 18:00 Lasagne (Hotell Linné)

Spelare och ledare bor på Hotell Linné, Skolgatan 45. 27/12 Lunch 13:00 Köttbullar och potatismos (Hotell Linné) Middag 18:00 Lasagne (Hotell Linné) Storvretacupen i Uppsala 27-29 december 2012 Transport: Boende: Mat: Vi åker i egna bilar. Samåkning från Björkeby samlingen på stora Björkebyparkeringen den 27/12 kl 10:00. Spelare och ledare bor på Hotell

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Round hall samt SYMA hall (delar av NEP stadion) i Budapest i Ungern, 16-25/7 2004.

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Round hall samt SYMA hall (delar av NEP stadion) i Budapest i Ungern, 16-25/7 2004. RESERAPPORT Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Round hall samt SYMA hall (delar av NEP stadion) i Budapest i Ungern, 16-25/7 2004. Domarrepresentanter från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan)

Läs mer

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med Välkommen Välkommen till Dubbelcupen 2013 som arrangeras HD. Tävlingen fick en kanonstart 2012 då drygt 150 spelare anmälde sig till våra dubbel- och mixedklasser. I år har över 200 spelare anmält sig

Läs mer

ATP-slutspel Vi får facit i sent i eftermiddag. Då spelas finalen mellan Federer och Tsonga.

ATP-slutspel Vi får facit i sent i eftermiddag. Då spelas finalen mellan Federer och Tsonga. ATP-slutspel 2011 Jag upplevde i går kväll vad jag har sett fram emot under flera månader. Jag har på plats i O2 Arenan, London, under lördagskvällen (26 november 2011) sett ATP-slutspelets ena semifinal

Läs mer

Välkommen till februari 2017 Jämtkrafthallen i ÅS PM och Tidsprogram Hemsida: I samarbete med:

Välkommen till februari 2017 Jämtkrafthallen i ÅS PM och Tidsprogram Hemsida:   I samarbete med: Välkommen till 25-26 februari 2017 Jämtkrafthallen i ÅS PM och Tidsprogram Hemsida: www.pingis.asif.se I samarbete med: Information från arrangören: (allt finns också på www.pingis.asif.se) Följande klasser

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

DAVIS CUP-RESA. SCHWEIZ vs. SVERIGE september ÖG NBLICK! SANNINGENS TEAM SPONSOR DC-LAGET

DAVIS CUP-RESA. SCHWEIZ vs. SVERIGE september ÖG NBLICK! SANNINGENS TEAM SPONSOR DC-LAGET SCHWEIZ vs. SVERIGE 14 17 september SANNINGENS ÖG NBLICK! TEAM SPONSOR DC-LAGET Tennisbiljetter hela helgen Aktivitet med L-A Wahlgren* 3 hotellnätter inkl. frukost Träffa svenska DC-laget* Möjlighet till

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Reseberättelse från VIII Baltic Sea Youth Competition i Vyborg, Ryssland 5 7 juli 2013

Reseberättelse från VIII Baltic Sea Youth Competition i Vyborg, Ryssland 5 7 juli 2013 Till: Värmlands Idrottsförbund Värmland Örebro judodistrikt Karlstad Kommun Övriga intresserade Reseberättelse från VIII Baltic Sea Youth Competition i Vyborg, Ryssland 5 7 juli 2013 Bakgrund Karlstad

Läs mer