Hotellet hade gym, men själv tog jag chansen till att få frisk luft och började varje dag istället med en joggingtur före frukost.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hotellet hade gym, men själv tog jag chansen till att få frisk luft och började varje dag istället med en joggingtur före frukost."

Transkript

1 RESERAPPORT Tävling 2017 LIEBHERR World Table Tennis Championships, Düsseldorf, Tyskland Hall: Messe Düsseldorf Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Anders Henriksson Bjersér (Jönköping) Klasser: Dam- och Herrsingel, Dam- och Herrdubbel samt Mixed. Kvalificeringsmatcherna i dubbel avgjordes i bäst av 5 set medan alla andra matcher i bäst av 7 set. Resa Rebecca Jag tog bilen till Stockholm Arlanda och därifrån direktflyg till Düsseldorf med avresa klockan 17:20. Vid ankomst möttes jag av VM-skyltar/vägvisare till meeting point redan innan tull och bagageutlämning var passerad. Direkt i ankomsthallen stod sedan representant från arrangören och väntade med VM-skylt och avprickningslista i handen. Fenomalt uppstyrt redan från start. Transport från flygplats till spelhall skedde i fullstora bussar och den korta sträckan på ca 5 km tog ca 10 min. Summerat var jag på plats i hallen endast 30 minuter efter landning - effektivare transfer än så kan man knappast få! Mitt flyg var emellertid en halvtimme sen redan från start vilket gjorde att jag fick tajt om tid att hinna till genomgången av de elektroniska räkneverken. En genomgång som för övrigt inte kommunicerats vid tidpunkten för bokning av flyg. Min hemresa var bokad redan samma kväll som den sista matchen spelades. Helt enligt tidplan hade jag tid att stanna kvar tills den sista bollen var slagen innan det var dags för transport till flyget med avgångstid klockan 19:50. Anders För min del flög jag från Köpenhamn med direktflyg till Düsseldorf. Jag reste en dag före Rebecca eftersom jag skulle gå AUT/ARE-kursen i samband med VM. Trots att jag kom en dag före och bemanningen var något lägre fick jag samma bra mottagande på flygplatsen som Rebecca upplevde. Min hemresa var bokad förmiddagen efter tävlingen slutade. Det var skönt att ha kväll och morgon i lugn och ro att avsluta tävlingen med innan jag reste hem.

2 Inkvartering Alla domare, överdomarteamet, hela Umpires & Referees Committee samt en del spelare bodde på Courtyard by Marriot Düsseldorf Seestern. Hotellets placering passade mig ypperligt. Närhet fanns till spelhallen, staden samt till fina motionsstråk längs med floden Rhen. Rummen var av god standard och trådlös internetuppkoppling ingick i priset mot att man kvitterade ut en ny kod per dag i receptionen. Som vanligt delade vi domare på dubbelrum och som vanligt vid ett VM ges möjlighet att komma med önskemål om rumskamrat. Jag fick glatt dela rum med Ingrid Bogren, som förvisso inte dömde denna turnering, men som var på plats i form av fullvärdig medlem i Rules Committee. Att dela rum med någon man känner sig bekväm och trygg med ger goda förutsättningar till att må bra och prestera vid bordet. Hotellet hade gym, men själv tog jag chansen till att få frisk luft och började varje dag istället med en joggingtur före frukost. Anders Jag fick dela rum med en polsk domare, Rafal Zlezarcyk. Det var en väldigt trevlig överraskning då jag känner Rafal sen ungdoms-os Både hotell och rumskamrat var toppklass. Måltider Hotellets frukost var mycket bra och man kunde varje morgon se fram emot deras fina buffé. Lunch (11:30-16:00) och middag (18:00-23:00) serverades i hallen under generösa öppettider och på stor yta så att plats vid bord aldrig var något problem. Alltid flera rätter, dessert, salladsbord och bröd. Jag tyckte det var bra, men många domare, inklusive de tyska, uppfattade maten som sämre än vanligt (i Tyskland), att den inte höll värmen och att menyn var enformig. I hallarna hade domarna ett uppehållsrum där kaffe, te, vatten och äppeldryck fanns men hade mer att önska. Måltiderna i hallen krävde scanning av ackrediteringskortet. Dryck, vatten eller äppeldryck, kvitterades ut med särskilda kuponger som ingick i ackrediteringspaketet. Lokala transporter Busstransporter mellan hotellet och hallarna arrangerades varje halvtimme förutom de första två bussarna på morgon som gick med endast 15 minuters mellanrum. Jag behöver väl knappast nämna att bussarna höll tidtabellen när man befinner sig i Tyskland...

3 Sträckan var ca 5 km men med anledning av vägens sträckning så tog det något längre tid än raka vägen och vi hamnade på minuters restid. Ackreditering Ackreditering för oss domare gjordes i spelhallen direkt vid ankomst från flygplatsen. Det hela var mycket smidigt och snabbt som ögat hade jag förärats inte bara med ett ackrediteringskort utan också en fin ryggsäck samt information om staden. Till detta utdelades, som alltid vid tävlingar i Tyskland, ett litet häfte i fickformat (A6) med all nödvändig information inklusive busstider. På engelska och på tyska. Utmärkt! Hallarna Mästerskapen avgjordes i en gigantisk mässa där tiden det tar att förflytta sig mellan hallarna blir en parameter att ta hänsyn till. Mässhall nummer 6 var tävlingshall nummer 1 medan mässhall nummer 5 var tävlingshall 2; ett faktum som var komiskt och lite förvirrande i början. Hall 1 huserade 4 bord, Call Area (CA) samt Racket Control Center (RCC). Hall 2 rymde 28 bord. CA fans men med den setup att endast matchdomare och inte assisterande fick plats. Rymlig träningshall med spelarlounge fanns också på plats. Material Bord och nätställning: DHS (svart) Boll: Nittaku 40+ *** (vit) Golvmatta: Gerflor (röd) Matchdomaren placerades i en upphöjd stol från Nittaku. Vid sidan om det vänstra armstödet var stolen försedd med en förvaringsplats för matchprotokollet. Ett steg i rätt riktning på så vis att man smyger in funktion till stöd för en domare. Fickan skulle emellertid ha behövt vara djupare för att inte hela tiden riskera att protokollunderlägget föll ur. Som man kan skönja på bilden så är det många sladdar som ska rymmas innan för domarbordet och inte en helt ren arbetsmiljö. Fastskruvad i domarstolen var även ett elektroniskt räkneverk i form av en touchpad. Lite beroende på dess exakta placering satt den sämre eller bättre med hänsyn till domarens rörelser för handsignaler. Assisterande domare hade ett manuellt räkneverk som hade mycket mer att önska. Sifferbladen lade sig inte ner utan fladdrade i luften på ett vis som gav ett slarvigt intryck.

4 Handdukslådorna var integrerade. På borden i hall 1 användes elektronisk Time-Out markör medan vanlig T-markör användes i övrigt. I hall 1 använde man LED-reklam på kortsidans barriärer. Skyltning Spelschema och resultat anslogs i bägge hallarna. Genomgång av elektroniska räkneverk Genomgång av elektroniskt räkneverk hölls i ett konferensrum i mässområdet. Varje domare hade obligatorisk närvaro för att gå igenom det system som skulle användas för elektroniska räkneverk. Vi var uppdelade i 11 grupper som började mellan klockan 15:30 och 19:40 och hade en avsatt tid om minuter. Utbildning är bra, men denna informerades/schemalades vi för en ganska lång tid efter att det var aktuellt med flygbokning. En bokning som då gjordes enbart med hänsyn till den tidsatta domargenomgången senare på kvällen. Hur som helst det hela löste sig och efter en kortare genomgång av Anja Gersdorf och Sven Weiland så fick vi själva testa på de övningspaddor som fanns. Vi hade i förväg också fått en internetlänk [ för att ges möjlighet att testa hemifrån. Det hela fungerade bra. Önskemål fanns att man skulle ha sluppit att manuellt byta sida och servare i avgörande set. Domargenomgång Genomgången hölls i mässområdet och började på utsatt starttid klockan 20:30. Överdomare Werner Thury välkomnade liksom Markus Baisch också gjorde i form av deputy referee från värdnationen. På plats fanns även Michael Geiger, det tyska bordtennisförbundets president, tillika före detta domarkollega (IU) och domarbedömare för att önska oss lycka i arbetet. Ett VM innebär många domare, men genomgången genomfördes med bra ljud och bra engelska av Thury som också hade en tydlig bildpresentation. Det ska även tilläggas att vi i god tid före tävlingens start fått ut relevant information via mejl. Detta i form av Match Officials Bulletin samt själva domargenomgången. Det poängterades att användning av mobiltelefon var förbjuden i Call Area där vi ju som domare anses vara i tjänst. Inga konstigheter, men till synes svårt att hålla sig till för en del. En uppmaning riktades också till oss att inte fotografera i CA.

5 Praktiska rutiner i Call Area avhandlades och en snabb påminnelse gjordes för agerande vid rådgivning. Att kamera vid nätet inte tillhör nätet klargjordes. Överdomaren deklarerade att fortsatt kommunikation under tävlingen skulle göras på flera olika vis. Dels via klassiska anslag i domarrummet samt epost, men även en med hjälp av nystartad facebookgrupp där information publicerades för en sluten grupp medlemmar. Den teoretiska genomgången varade i ganska precis 1 timme och efterföljdes av en vandring till hall där mer praktisk information delades ut i form av exempelvis hur hagen skulle äntras. Upplevdes något mindre strukturerat. Domarschema för första dagen delades ut. Vi uppmanade att lägga Fair Play-priset på minne under vår tjänstgöring och notera ifall vi hade anmärkningsvärda spelarinsatser på området. Domarorganisation Överdomare: Werner Thury (AUT) tillsammans med de assisterande överdomarna Isabelle Beumier (BEL), Zhang Yingqiu (CHN), Mohamed Bassyiouny (EGY), Jörg Baumgart (GER), Markus Baisch (GER) och Sven Weiland (GER). Antalet domare uppgick till 138 varav 68 av dessa var utländska domare som tillsammans innebar representation från 44 nationer (1 st ALG, 1 st ARG, 1 st AUS, 2 st CAN, 1 st CHI, 2 st CHN, 1 st CMR, 1 st COL, 1 st CYP, 1st CZE, 1 st DEN, 1 st EGY, 1 st ENG, 1 st ESP, 2 st FRA, 82 st GER, 1 st GHA, 2 st HKG, 1 st HUN, 2 st IND, 2 st IRI, 1 st JOR, 2 st JPN, 2 st KOR, 1 st LAT, 1 st LIB, 1st LUX, 1 st MAR, 1 st MAS, 1 st NED, 1 st NOR, 1 st PER, 1 st PLE, 1 st POL, 2 st POR, 2 st RSA, 2 st RUS, 1 st SLO, 2 st SWE, 1 st THA, 1 st TUN, 2 st USA, 1 st VEN). Majoriteten av domarna från Tyskland dömde till och med onsdagen för att sedan åka hem. Det var en särskild överenskommelse som gjorts och även om många gärna sett att de fått stanna kvar så var flertalet mycket nöjda med att ha fått en chans att alls döma ett mästerskap. Alla matcher dömdes med tvådomarsystem. Den tyska organisationen hade i vanlig ordning sitt team för Umpire Control. En tre man tung trio som skötte domarackrediteringen, domarschema, fickpengar och utdelning av matchprotokoll. Utan anmärkning, med berömd godkänt! Blue Badge

6 ITTF:s domarbedömare var på plats och den officiella truppen utgjordes av Alan Hopkins (AUS), Wolfgang Wulz (AUT), Joe Fischer (CAN), Spasoje Matijevic (CRO), Christian David (FRA), Hans-Peter Wörner (GER), Cyril Sen (MAS) och Bertus Schotmeijer (NED). Domarbedömningar gjordes enbart i hall 2. I slutet av turneringen fick domare som ingår i programmet möjligheten att besvara en enkät om domarbedömningarna. Det är första gången sedan programmet startade som man tar chansen att få återkoppling från domarkåren om upplevelsen av konsekvensen i bedömningarna samt feedback på regler som man finner svåra att agera efter såsom de är skrivna. Förhoppningsvis leder det till förbättringar. Jag bedömdes redan på den första tävlingsdagen av Cindy Leung (HKG). Skönt att komma igång direkt. För första gången på många år fick jag och mina två teamkollegor tillsammans en mycket bra genomgång och återkoppling där summeringen för mig blev meet. Två dagar senare fick jag chansen att bli utvärderad och godkänd av Hans-Peter Wörner (GER) som är erfaren domare men ny i sin roll som domarbedömare. Som sig brukligt är föregicks den första tävlingsdagen av en AUT-kurs (Advanced Umpires Course) och ARE-prov (Advanced Rules Exam). Svensk deltagare var på plats i form av Anders Henriksson Bjersér. Enormt glädjande resultat kom under den senare delen av mästerskapen: Anders blev med berömd godkänd och har nu avancerat från White Badge (WB) till Blue Badge in Progress (BBP). Grattis! Anders Efter att ha genomgått AUT-kursen och skrivit ARE-examen följde ett par nervösa dagar. Inte bara för att det var VM-debut för min del utan också för att vi inte fick veta resultatet på ARE-provet förrän framåt slutet av turneringen. Tidigt under turneringen fick jag mitt första meet av Christian David. Ett par dagar senare fick jag mitt andra meet av Wolfgang Wulz. Strax därefter kom också provresultatet och nu är jag BBP. Spännande! Racketkontroll Alla generella racketkontroller genomfördes av domarna i Call area. Det fanns också en racketkontrollcentra (RCC) i anknytning till Call area där slumpmässigt utvalda racketkontroller genomfördes. Vid eventuella oklarheter huruvida racket var godkänt eller ej hade vi domare möjlighet att lämna in det för kontroll i racketkontrollcentrat. Från kvartsfinal och framåt skulle alla racketar, enligt gängse rutin, genomgå racketkontroll via centrat. Den tyska domarorganisationen bemannade RCC från början till slut och vi domare behövde alltså inte tjänstgöra på detta område. Tjänstgöring Samling i Call Area 45 minuter före start.

7 30 minuter före start skulle matchprotollet vara på plats och senast 20 minuter före match var det tid för spelarna att samlas för bollval, kontroll av tröja, nummerlapp och racket samt nominering av rådgivare. 5 minuter före utsatt matchstart skulle domarna gå till sin hage. Vi gick alltid gemensamt ut till borden förutsatt att de alla var lediga för spel. Under de två första dagarna var vi indelade i domarteam om 3 personer där vi växlade rollerna Reserv > Matchdomare>Assisterande domare där reserven förberedde nästkommande match i Call Area. Jag känner mig nöjd med samarbetet med samtliga av mina domarkollegor som jag fick arbeta tillsammans. Några av dom var nya förmågor som alla visade på fin kvalitet vilket är glädjande. För mig som dömt internationellt i ett antal år nu får man inte bara i denna tävling, ta en större roll i form av mentor till de yngre och mindre erfarna. Arbetsbördan var måttlig och i kombination med den suveränt välfungerande organisationen i form av Tyskland och Överdomaren med sitt team så blev tjänstgöringen mest glädje. Den positiva känslan beror till viss del också på att mina matcher inte blev alltför pressade i sin natur och att jag kände mig trygg med mina domarkollegor. På fredagen gick man ner från 32 bord till endast 4 och spel i en enda hall. Önskemål om ledig dag sattes upp under de första dagarna och jag fick den dag som jag önskade. Rebeccas tjänstgöring Mån 29/5 - Dag 1: 7 matcher; kl. 10:00, 11:30, 17:15, 18:00, 18:45, 19:30, 21:15 tillsammans med Rafal Zlezarczyk (POL) och Neeru Malik (IND), Med anledning av möte med Umpires & Referees Committee (13:00-16:00) täckte mina snälla domarkollegor upp för matcherna 13:00 (reserv), 13:45 och 15:30. Tre WO-matcher på en och samma dag. Mycket ovanligt! Tis 30/5 - Dag 2: 10 matcher; kl. 10:00, 10:30 (reserv), 11:00, 11:45, 13:15, 14:00, 16:00, 17:00, 19:30, 20:15. Samma domarteam som föregående dag. Ons 31/5 - Dag 3: 5 matcher; kl. 13:00, 15:00, 17:00, 18:45 och 20:30. Ny partner i form av Christoph Geiger (GER) och tvådomarteam istället för tre.

8 Tor 1/6 - Dag 4: Ledig dag för min del (enligt reglemente om att utländska domare skall ha 1 ledig dag under ett VM). Fre 2/6 - Dag 5: 1 match, kl. 18:30 tillsammans med Celeste Araujo (POR). Lör 3/6 - Dag 6: 2 matcher; kl. 12:30 (reserv) och 15:00, XD-final i par med Jaume Colldeforn (ESP). Sön 4/6 - Dag 7: 1 match; kl. 19:00 i lag med Erica Ans (CAN). Före matchen deltog jag vid möte med Umpires & Referees Committee (14:00-17:00) och för att möjliggöra detta ordnade Överdomaren så att jag & Anders bytte pass med varann. Mån 5/6 Dag 8: Blev inte uttagen till någon match denna sista finaldag, men var nöjd med att ha dömt mixedfinalen två dagar tidigare. Speciella ingripande/händelser Dag 1: En av våra spelare kom inte till Call Area. När spelaren kom till vårt bord uppdagades det, efter viss förvirring, att spelarens racket var inlämnad och mottagen på vårt grannbord?! Alltså därmed sagt; de domare som hade bordet bredvid oss, såväl i hallen som i Call Area hade gjort ett stort misstag och tagit emot fel racket. Vi lät vår spelare ta emot sitt racket från närliggande hage utan att göra någon racketkontroll mer än snabb visuell kontroll och lämnade inte heller in den i efterhand till RCC. Vårt beslut grundades på att det inte var spelarens misstag och att dennes racket faktiskt hade lämnats in, kontrollerats och togs direkt från den andra hagens förvaringspåse. Just denna match var vi föremål för domarbedömning och vi fick mycket positiv återkoppling på vårt agerande vilket också kändes skönt. Dag 1 på denna turnering var för övrigt den bästa första dagen jag upplevt någonsin under ett VM. Det brukar alltid vara inkörningsproblem, rörigt och lite kämpigt inledningsvis medan denna dag faktiskt flöt på! I övrigt var det inga särskilda händelser jag lägger på minnet. Jag hade vare sig många servevarningar, servefel eller olämpliga uppträdanden. På ITTFs hemsida kunde man under några timmar ta del av en artikel och intervju med en spelare som ondgjorde sig över sin förlust och de domare som enligt hen hade stor del i saken. Saken fick i alla fall mina tankar att snurra. Vi är inom vår sport inte vana med detta och just att det var Internationella bordtennisförbundet som valt att skriva och publicera detta. Rätt eller fel? Vissa idrotter har en vardag då detta skulle ses som en mycket lindrig form av kritik medan andra inte tolererar det alls.

9 Vart står bordtennisen i sak? Gjorde ITTF rätt som tog bort sin artikel efter påstötning? Skulle den alls ha publicerats? Utanför bordet var det domaruttagningar som ändrades med anledning av olämpliga uppträdande kring spelare och sociala medier. Vi har ett ramverk som beskriver hur vi som domare förväntas agera eller inte agera. Det är tydligt och vi blir påminda i samband med domargenomgången, men ändå så tänker man sig inte för och kan i nästa skede inte se kopplingen till att inte få tjänstgöra. Sorgligt med sant. Jag stödjer sådana beslut till fullo, men de kanske inte alltid är enkla att fatta. Anders tjänstgöring Mån 29/5 - Dag 1: 8 uppdrag i team med Karl-Josef Fleuhr (GER) och Emiko Kajihara (JPN). Vi roterade mellan domare, assisterande och call area samt reserv och stötte bara på en WO-match. En lyckad och lärorik dag tillsammans med två erfarna domare. Tis 30/5 - Dag 2: 11 uppdrag, varav 2 reservpass. Samma domarteam som föregående dag. Ons 31/5 - Dag 3: Ny partner i form av Anja Gersdorf (GER). Ursprungligen hade vi 5 matcher men vi avstod våra två förmiddagsmatcher till två unga tyska domare som missats i schemaläggningen. Tor 1/6 - Dag 4: Ledig dag för min del (enligt reglemente om att utländska domare skall ha 1 ledig dag under ett VM). Fre 2/6 - Dag 5: 2 matcher tillsammans med Pari Khalili Marandi (MAS). En av matcherna var en damkvartsfinal Lör 3/6 - Dag 6: 1 match kl 17:30 för min del. Herrdubbelsemifinal tillsammans med Santiago Mercade (ARG) Sön 4/6 - Dag 7: 1 match; kl. 15:00. Jag fick en herrkvartsfinal i par med Celeste Araujo (POR). Mån 5/6 Dag 8: Blev inte uttagen till någon match denna sista finaldag, men var nöjd med att ha fått en semifinal och två kvartsfinaler på mitt första VM.

10 Arrangemanget i stort Yttersta klass på arrangemanget. Tysk organisation och bra överdomare. Frivilliga insatser i mängder, personer fanns överallt i hallen och även i närheten till spelområdet för att hålla rent och bistå i allmänhet. Bra skyltning. Roligt med mycket publik och mycket häftig inramning vid finalmatcherna med ljus, ljud och effekter. Till höger i bild ser ni inmarsch för ITTF och det tyska förbundets överlämningen av mästerskapet till nästkommande världsmästerskapsarrangör: Sverige! Värdnationen var vänliga nog och bjöd in hela domarorganisationen till en mottagning som hölls på tisdagskvällen med start klockan 21. Mottagningen hölls på ett annat hotell, bara 400 meter från där vi bodde. Vi fick tre dryckesbiljetter och kunde umgås tillsammans under enkla men trivsamma former under tiden de domare som hade de senare matcherna droppade in efter hand. Det tyska förbundets ordförande, Michel Geiger, tog sig tid, besökte oss och lade några väl val ord. Några av de tyska domarna tog ett större ansvar som värdar för oss. Jag hade förmånen att få utflyktssällskap till den närliggande staden Köln och vid ett annat tillfälle kvällsguidning i Düsseldorf. Fickpengar Ersättning delades ut i Euro. Inga konstigheter. Gruppfoto Vid domargenomgången informerades vi om att det var gruppfototagning på tisdag morgon kl. 09:00. Övrigt Svenska bordtennisförbundet bjöd in till middag på lördagen kl 19:30. Då domarschemat tillät detta så kunde jag sluta upp på Basil s Restaurant & Bar och jag uppskattar gesten. Vi inledde turneringen genom att slå värmerekord i staden. Temperaturen översteg normala högsommartemperaturer och under hela veckan var det kortärmat och shorts som gällde utanför hallen. Härligt! Vi, Rebecca & Anders, tackar för förtroendet och möjligheten att representera den svenska domarkåren.

11 Vid pennan Rebecca Civilklädda svenska domare i form av Rebecca Bergfeldt & Anders Henriksson Bjersér med stadens stolta TV-torn i bakgrunden.

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS 10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS April 12th 15th, 2017 1 Tävling Luxembourg Open, Luxemburg Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Women s Singles (WS) Både i herrarnas

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel.

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. RESERAPPORT Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Toronto med mellanlandning i Bryssel på

Läs mer

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna. RESERAPPORT Tävling 2017 ITTF Europe Top 16 Plats: Azur Arena, Antibes, Frankrike. Tid: 3-5 februari 2017 (domargenomgång 2 februari). Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Läs mer

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) RESERAPPORT Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Linz med mellanlandning i Frankfurt

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen. RESERAPPORT Tävling 2018 World Para Table Tennis Championships, Sports hall Zlatorog, Celje, Slovenien Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer (klass 1-2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11), Herrar (klass

Läs mer

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden.

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden. RESERAPPORT Tävling 2017 Seamaster 2017 ITTF World Tour Grand Finals, Sport Complex Daulet ASTANA, KAZAKHSTAN. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel, Herrsingel, Damdubbel, Herrdubbel. Resa

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat. RESERAPPORT Tävling 2019 ETTU CCB Europe Top 16 Cup, Salle Omnisport du Pierrier, Montreux, Schweiz. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer singel, Herrar singel Resa Jag åkte från Landvetter

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser RESERAPPORT Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser Klasser: Herrar och Damer lag. Resa Jag åkte från Landvetter med mellanlandning

Läs mer

pålägg, crepes, kaffe, te och frukter. Inga matbiljetter behövdes.

pålägg, crepes, kaffe, te och frukter. Inga matbiljetter behövdes. RESERAPPORT Tävling 2015 GAC Group 2015 ITTF World Tour Grand Finals, Pavilhão Multiusos de Odivelas, Lissabon, Portigal. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) och Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Klasser: Dam-

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien oktober Hall: Country hall de Liège

RESERAPPORT. Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien oktober Hall: Country hall de Liège RESERAPPORT Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien 20 22 oktober 2017 Hall: Country hall de Liège Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Spelsystem: Totalt 20 herrar gör upp om titeln

Läs mer

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5 RESERAPPORT Tävling Spanish Open, Pabellón de los Juegos del Medterráneo i Almeria, 6-10/4 2011. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Erik Fahlén (Halmstad). Resa Flyg från Köpenhamn, via Madrid,

Läs mer

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY 2016 ITTF World Tour Super Series German Open 27 31 January 2016 Berlin, GERMANY 1 Tävling German Open World Tour, Berlin Tyskland Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; English Open 2011 Sid 1 av 5

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; English Open 2011 Sid 1 av 5 RESERAPPORT Tävling English Open, English Institute of Sport i Sheffield, 26-30/1 2011. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Mats Harich (Valbo) Resa Tåg till Arlanda och därifrån flyg till Manchester

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag

RESERAPPORT. Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag RESERAPPORT Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag Resa Jag åkte från Landvetter direkt till Gatwick Airport,

Läs mer

Foto från lottningen mellan det inledande gruppspelet och huvudturneringen. Obligatorisk närvaro för spelarna.

Foto från lottningen mellan det inledande gruppspelet och huvudturneringen. Obligatorisk närvaro för spelarna. RESERAPPORT Tävling Liebherr Men s World Cup, ISS Dome, Dusseldorf fredag 24- söndag 26 oktober 2014. Domare: Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna Spelsystem: Totalt 20 herrar gör upp om Men s World Cup med inledande

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern.

RESERAPPORT. Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern. RESERAPPORT Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern. Domare: Ingrid Bogren (Mölndal) Klasser: Herr och Dam singel, Herr och Dam dubbel samt Mixed dubbel. Resa

Läs mer

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel.

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel. RESERAPPORT Tävling GAC Group ITTF World Tour, US Open, Americas Challenge Series Event, Las Vegas Convention Center, Las Vegas 3-6 juli 2013. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg)

Läs mer

Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn.

Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn. Tävling 2nd Youth Olympic Games i Nanjing, Kina (17-23 aug 2014) Wutaishan Gymnasium, Nanjing Domare: Anders Henriksson, Jönköping Anders var en av de tolv internationella domare som valdes ut av ITTF

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser:

RESERAPPORT. Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser: RESERAPPORT Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser: Resa Ingrid reste från Göteborg Landvetter till Rio via Frankfurt redan vid

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) RESERAPPORT Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Herr- och Damsingel Klass 1-11 samt Herroch Damlag Klass 1-11. Resa Jag åkte

Läs mer

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships 18 23 October 2016 Budapest, HUNGARY 1 Tävling ITTF European Table Tennis Championships, Budapest Ungern Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN 2016 World Veteran Table Tennis Championships 23 29 May 2016 Alicante - Elche, SPAIN 1 Tävling World Veteran Table Tennis Championships, Alicante - Elche Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN GAC Group 2015 ITTF World Tour Spanish Open 25 29 March 2015 Almeria, SPAIN 1 Tävling Spanish Open World Tour, Almeria Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina.

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. RESERAPPORT Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg) och Erik Fahlén (Halmstad).

Läs mer

Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Lag Herr och Dam, bäst av 5 set i varje individuell match i lagmatchen.

Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Lag Herr och Dam, bäst av 5 set i varje individuell match i lagmatchen. RESERAPPORT Tävling ITTF Perfect 2016 World Team Table Tennis Championship, Kuala Lumpur, Malaysia Hallar: Huvudarena Malawati Stadium samt Hall 2A och 2B; uppbyggda tält utanför huvudarenan. Deputy Referee:

Läs mer

RESERAPPORT. Domare: Erik Fahlén (Halmstad), Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna)

RESERAPPORT. Domare: Erik Fahlén (Halmstad), Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) RESERAPPORT Tävling 2014 YOG World Qualification (22-23/1 2014) 2013 Global Junior Circuit Finals (24-26/1 2014) CAR Vila Nova de Gaia (Table Tennis High Performance Center) i Vila Nova de Gaia, Portugal

Läs mer

Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013.

Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013. RESERAPPORT Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Klasser: Herr- och damsingel, herr-

Läs mer

2018 ITTF European Table Tennis Championships

2018 ITTF European Table Tennis Championships *+*+,-'./0%2.#3%4*$%5,('.#/,/'5#46%.3/7%689/#:%6;4

Läs mer

[Thomas Wadsten, Stockholm var uttagen som Deputy Referee.]

[Thomas Wadsten, Stockholm var uttagen som Deputy Referee.] RESERAPPORT Tävling 2014 ITTF ZEN-NOH World Table Tennis Championship Tokyo, Japan Hallar: Huvudarena Yoyogi National Gymnasium och Hall 2 Tokyo Metropolitan Gymnasium. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna)

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005.

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005. RESERAPPORT Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005. Domarrepresentanter från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Martin Johnsson (Göteborg). Resa

Läs mer

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund Jämtland-Härjedalens Bordtennisförbund i samarbete med distriktets föreningar samt Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN-SM I BORDTENNIS 17-20 januari 2019 i Östersund I samarbete med 1 Jämtland

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling China Construction Bank 2018 ITTF Europé Top 16 Cup, Montreux, Schweiz. Lördag-söndag 3 4 februari 2018

RESERAPPORT. Tävling China Construction Bank 2018 ITTF Europé Top 16 Cup, Montreux, Schweiz. Lördag-söndag 3 4 februari 2018 RESERAPPORT Tävling China Construction Bank 2018 ITTF Europé Top 16 Cup, Montreux, Schweiz Lördag-söndag 3 4 februari 2018 Hall: Salle Omnisport du Pierrier Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Spelsystem:

Läs mer

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till Genomförs i samarbete med Lyckeby BTK hälsar alla hjärtligt välkomna till vackra Blekinge och Karlskrona för 2012 års veteran SM. Information

Läs mer

Onsdag 23/1 Ankomstdag för de som reser onsdag-måndag. Vi kommer fram på sent på eftermiddagen till hotellen.

Onsdag 23/1 Ankomstdag för de som reser onsdag-måndag. Vi kommer fram på sent på eftermiddagen till hotellen. Res med M2 Sport till Marcialonga 2013 Nu har vi ett färdigt erbjudande till dig som anmält ditt intresse för att resa tillsammans med oss. Här nedan har du all information om vårt erbjudande. Så här går

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+.

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. Arrangör: Skövde PK, Skövde kommun och Svenska Bordtennisförbundet får härmed hälsa alla spelare och ledare välkomna till

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM JANUARI 2020!

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM JANUARI 2020! Arrangör: VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 16-19 JANUARI 2020! BTK Rekord och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder härmed alla spelare och ledare till Helsingborg och Veteran-SM 2020. Information: All information

Läs mer

Konstresa Berlin april 2019

Konstresa Berlin april 2019 Namn: Berlin Exklusiv Antal: Ca 10-14 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Berlin är en av den globala konstscenens metropoler. Här finns flera stora och mindre institutioner, flera

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling. Resa. Inkvartering. Måltider. Lokala transporter. Hallen

RESERAPPORT. Tävling. Resa. Inkvartering. Måltider. Lokala transporter. Hallen RESERAPPORT Tävling EM, Porsche Arena och Hanns-Martin Schleyer Halle i Stuttgart, 13-20/9 2009. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) Resa Fredag 11/9 tåg till Arlanda för övernattning där och sedan

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015.

Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015. Bordtennisklubben Safir hälsar alla välkomna till Safirs Internationella den 20-22 februari 2015. Arrangör: Spelplats: BTK Safir Tulpangatan 47 703 53 Örebro E-mail: safirinternational@btksafir.com Idrottshuset,

Läs mer

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Ölprovning i Prag 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Vill du lära dig mer om öl? Ja, då är detta bästa resan för dig. Följ med till Tjeckien, landet

Läs mer

Svenska mästerskapen i karate 2014

Svenska mästerskapen i karate 2014 Svenska mästerskapen i karate 2014 Arrangör: Tävlingshall: Datum: Anmälan: Regler Registrering/invägning: Tävlingsstart: Sundsvalls Sportkarate Sundsvalls Sporthall, Universitetsallén 11, 852 34 Sundsvall

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund Fall 1 (matchprotokoll 3) Lagmatch Lag-DM. Du är Överdomare på ett lag-dm och plötsligt kommer coach (ABC) fram till dig och säger till att fel spelare har spelat i match nummer 2. Strid har spelat mot

Läs mer

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2014! Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Med början hösten 2010 samt våren 2011-2013 arrangerade vi våra första 4 tennisresor till

Läs mer

BTK Linne och Partille PK och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN SM januari Göteborg. I samarbete med.

BTK Linne och Partille PK och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN SM januari Göteborg. I samarbete med. BTK Linne och Partille PK och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN SM 2018 18-21 januari Göteborg I samarbete med Scandic Opalen BTK Linne och Partille PK hälsar alla hjärtligt välkomna till

Läs mer

Page 1 of 5. Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013.

Page 1 of 5. Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013. Page 1 of 5 Bordtennisklubben Safir hälsar samtliga välkomna till Safirs Internationella 2013. Arrangör: Spelplats: BTK Safir Tulpangatan 47 703 53 Örebro E-mail: safirinternational@btksafir.com Idrottshuset,

Läs mer

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy.

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy. Så närmar vi oss vårt innebandyäventyr, Gothia Innebandy Cup i Göteborg, mellan den 5 9 januari 2011. Tänk nu på att ni, både spelare och medföljande vuxna håller er friska, inte äter för mycket julmat,

Läs mer

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Kommentar mottagande: -Värdinnan Nadja möte oss vid ankomsten till Herrgården. Hon var mycket trevlig, glad och vänlig och berättade om vårt boende,

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2013! Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Med början hösten 2010 samt våren 2011-2012 arrangerade vi våra första tennisresor till Kroatien.

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via Munchen till San Francisco. Hemresan 19/12 gick via Frankfurt.

Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via Munchen till San Francisco. Hemresan 19/12 gick via Frankfurt. RESERAPPORT Tävling Junior VM, Stanford University, Palo Alto, Kalifornien, USA 8-15/12 2007. Domarrepresentant från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan). Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM Borlänge 22 24 mars 2019 Borlänge Badmintonklubb hälsar spelare, ledare, funktionärer och publik välkomna till en trevlig helg med många spännande matcher. Vi ber samtliga

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 8-9 februari WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 INBJUDAN Jag känner mig hedrad att än en gång kunna hälsa Er välkomna till Trelleborg. Vi bjuder alltid på det bästa

Läs mer

Skidresa Whistler ***

Skidresa Whistler *** Skidresa Whistler *** Upplev nordamerikas bästa skidåkning i detta skidåkarmecka. Whistler har över 200 nedfarter och skidåkning för alla - från barn och nybörjare till avancerade åkare som söker utmaningen.

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

VETERAN-SM. i bordtennis 31 jan 3 febr. Täljehallen i Södertälje. Över 550 deltagare i åldrar från 30 år upp till 85 år.

VETERAN-SM. i bordtennis 31 jan 3 febr. Täljehallen i Södertälje. Över 550 deltagare i åldrar från 30 år upp till 85 år. VETERAN-SM i bordtennis 31 jan 3 febr Täljehallen i Södertälje Över 550 deltagare i åldrar från 30 år upp till 85 år. VETERAN SM 31 jan - 3 febr 2013 i Täljehallen Södertälje Arrangör: Spellokal: Parkering:

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

Följ med till Marcialonga 2017!

Följ med till Marcialonga 2017! 1 Följ med till Marcialonga 2017! Odenresor tillsammans med M2 Sport arrangerar för fjärde året i rad den mycket populära resan till Marcialonga. Programmet för 2017 är färdigt för dig som vill åka till

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till i samarbete med Lyckeby BTK hälsar alla hjärtligt välkomna till Karlskrona för 2016 års UNGDOMS SM. Information om tävlingen presenteras

Läs mer

Välkomna på infomöte. tävlingsresa till Dortmund 9-12 mars tis 6 och tor 15 febr Carla Berns

Välkomna på infomöte. tävlingsresa till Dortmund 9-12 mars tis 6 och tor 15 febr Carla Berns Välkomna på infomöte tävlingsresa till Dortmund 9-12 mars 2018 tis 6 och tor 15 febr Carla Berns Vem är jag och vilka andra ledare kommer att följa med (kan bli ännu fler beroende på antal anmälda barn)

Läs mer

Tidtabell, priser & info

Tidtabell, priser & info Vår/Sommar 2013 Tidtabell, priser & info Stockholm/Bromma Stockholm/Arlanda Göteborg Ängelholm/Helsingborg Sundsvall Malmö Helsingfors Oslo Snabbast till semestern Dina flygpriser ÅTERBETALNINGSBAR BILJETT

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 28-31 JANUARI 2016!

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 28-31 JANUARI 2016! Arrangör: VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 28-31 JANUARI 2016! BTK Rekord och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder härmed alla spelare och ledare till Helsingborg och Veteran-SM 2016. Information: All information

Läs mer

Nu ännu häftigare! Öresund Sprint Challenge

Nu ännu häftigare! Öresund Sprint Challenge 22-24 MARS 2019 Nu ännu häftigare! Öresund Sprint Challenge Nyheter Öresund Meeting Nytt för i år är att vi startar tävlandet redan på fredag kväll. Tävlingen heter Öresund Sprint Challenge och är en rafflande

Läs mer

Skidresa Whistler. Skidresa Whistler. Resan i korthet. Skidresor Nordamerika

Skidresa Whistler. Skidresa Whistler. Resan i korthet. Skidresor Nordamerika Skidresa Whistler Upplev nordamerikas bästa skidåkning i detta skidåkarmecka. Whistler har över 200 nedfarter och skidåkning för alla - från barn och nybörjare till avancerade åkare som söker utmaningen.

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Svenska VM-truppen 2. Seedade spelare 3. Spelsystem 4. Tidsschema 5. Korta fakta 6. Kontakt

Innehållsförteckning. 1. Svenska VM-truppen 2. Seedade spelare 3. Spelsystem 4. Tidsschema 5. Korta fakta 6. Kontakt Mediaguide VM i bordtennis Suzhou, Kina 26/4 3/5 2015 Innehållsförteckning 1. Svenska VM-truppen 2. Seedade spelare 3. Spelsystem 4. Tidsschema 5. Korta fakta 6. Kontakt Sveriges herrar Kristian Karlsson

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

TENNIS NÄR DEN ÄR SOM BÄST.

TENNIS NÄR DEN ÄR SOM BÄST. OFFICIELL HOSPITALITY GAEL MONFILS TENNIS NÄR DEN ÄR SOM BÄST. IF STOCKHOLM OPEN KUNGL. TENNISHALLEN 15 23 OKTOBER 2016 Q U I E T P L E ASE BÄSTA PLATSERNA PÅ ARENAN VEM VINNER IF STOCKHOLM OPEN 2016?

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop. 1. Näste servare 2. Bryt. 3. Poäng. Version

Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop. 1. Näste servare 2. Bryt. 3. Poäng. Version Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop 1. Näste servare 2. Bryt 3. Poäng Säkerställ att handsignalerna är tydligt åtskilda när de visas. Exempelvis, visa inte poäng med en arm samtidigt som du

Läs mer

Tre tennismusketörer!

Tre tennismusketörer! Tre tennismusketörer! Tisdagen den 29 maj kommer för mig att i all framtid vara en historisk dag. Då hade jag nämligen förmånen att äta lunch med de två legendarerna Jan-Erik Lundqvist och Ulf Schmidt

Läs mer

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3 Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3 Programmet dag 3 såg ut så här: 16/8 fredag Kl 0815: Avfärd från hotellet till Hemsö fästning, färja till Hemsön kl 0930 Kl 0930: Guidad tur på Hemsö fästning

Läs mer

Till deltagande lag USM/RM Final Four 2017

Till deltagande lag USM/RM Final Four 2017 Till deltagande lag USM/RM Final Four 2017 Stort grattis till er plats i Final Four 2017! Svenska Basketbollförbundet och Norrköping Dolphins, tillsammans med Upplev Norrköping hälsar er välkomna till

Läs mer

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Round hall samt SYMA hall (delar av NEP stadion) i Budapest i Ungern, 16-25/7 2004.

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Round hall samt SYMA hall (delar av NEP stadion) i Budapest i Ungern, 16-25/7 2004. RESERAPPORT Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Round hall samt SYMA hall (delar av NEP stadion) i Budapest i Ungern, 16-25/7 2004. Domarrepresentanter från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan)

Läs mer

European Masters Athletics 2010 15-24. juli

European Masters Athletics 2010 15-24. juli Del af Holstebro RejseCenter K/S Gartnerivej 11-7500 Holstebro Danmark www.holstebrorejsecenter.dk CVR 26927021 Tilsluttet Rejsegarantifonden nr 1525 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Udvidet ansvarsforsikring

Läs mer

Skidresa Whistler. Skidresa Whistler. Resan i korthet. Skidresor Nordamerika

Skidresa Whistler. Skidresa Whistler. Resan i korthet. Skidresor Nordamerika Skidresa Whistler Upplev nordamerikas bästa skidåkning i detta skidåkarmecka. Whistler har över 200 nedfarter och skidåkning för alla - från barn och nybörjare till avancerade åkare som söker utmaningen.

Läs mer

DEFENDING CHAMPION OKTOBER LOVE IT ALL TOURNAMENT OF THE YEAR 2016, 2018 HOSPITALITY

DEFENDING CHAMPION OKTOBER LOVE IT ALL TOURNAMENT OF THE YEAR 2016, 2018 HOSPITALITY DEFENDING CHAMPION 13 20 OKTOBER 2015 2019 TOURNAMENT OF THE YEAR 2016, 2018 2016 2017 LOVE IT ALL TENNIS OCH NÄTVERKANDE I VÄRLDSKLASS Intrum Stockholm Open är den äldsta inomhusturneringen på ATP-touren

Läs mer

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 RDK Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 info Joakim Lindberg dömer tillsammans med sin mentor Dick D. Johansson på Irish Open 2006 Ledare: Vägen till St. Petersburg Resan mot St Petersburg började

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

EUROFEST FINLAND 2011 2.8. 7.8.2011 Åbo, Finland

EUROFEST FINLAND 2011 2.8. 7.8.2011 Åbo, Finland Till: Alla FEPEDA medlemmar Välkommen till det 15. FEPEDA Familjelägret Eurofest Finland 2011 Bästa Vänner, Den europeiska föreningen för hörselskadade barns föräldrar (FEPEDA) och det finska förbundet

Läs mer

Konstresa Venedig aug 2019

Konstresa Venedig aug 2019 Namn: Venedig Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Venedig Datum: Guide: Martin Schibli Venedig En resa till alla som arbetat med konst och kultur i stora eller små organisationer. Den 58:e Venedigbiennalen

Läs mer

Alla kontakter har skett direkt mot ITTF; SBTF har inte varit inblandade på något vis.

Alla kontakter har skett direkt mot ITTF; SBTF har inte varit inblandade på något vis. RESERAPPORT Tävling Olympiska spelen, Beijing, Kina 13-23/8 2008. Lag- och individuell turnering. Domarrepresentant från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan). Alla kontakter har skett direkt mot ITTF;

Läs mer

JH Pojkar 95 - Kallelse till Elitpojklägret i Halmstad 3-9/7 2010

JH Pojkar 95 - Kallelse till Elitpojklägret i Halmstad 3-9/7 2010 JH Pojkar 95 - Kallelse till Elitpojklägret i Halmstad 3-9/7 2010 Hej! Här har ni kallelsen till Elitpojklägret i Halmstad. Det mesta ni behöver veta ser ni på följande sidor. Avresa: Lördag den 3 juli

Läs mer

KARATE SM Shobu Ippon Idrottshallen, Karlskrona 2015

KARATE SM Shobu Ippon Idrottshallen, Karlskrona 2015 KARATE SM Shobu Ippon Idrottshallen, Karlskrona 2015 TÄVLING Svenska Mästerskapen i Karate 2015 DATUM Lördagen den 17 oktober 2015 PLATS Karlskrona Idrottshall, Björkholmskajen 3, 371 36 Karlskrona TIDER

Läs mer

BULLETIN GRAND PRIX 2014

BULLETIN GRAND PRIX 2014 Solna 2013-12-16 Till GP lag BULLETIN GRAND PRIX 2014 Grand Prix är ett av Svensk volleybolls viktigaste evenemang. Svensk volleyboll tillsammans med de lokala arrangörerna, i detta fall Katrineholms VK.

Läs mer

60th European Senior Open fredag

60th European Senior Open fredag 60th European Senior Open 2017 - fredag I dag, fredagen den 9 juni, var det dags för några finaler i HS40 utan svenskt deltagande. Här prisutdelning med ITF:s representant Manuel Weiss som prisutdelare.

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

DIVISIONER OCH KLASSER DIVISION VIT GUL GRÖN BLÅ/RÖD. 9kup-1 till 9kup-2 8kup-1 till 7kup-2 6kup-1 till 5kup-2 4kup-1 till 1kup-2

DIVISIONER OCH KLASSER DIVISION VIT GUL GRÖN BLÅ/RÖD. 9kup-1 till 9kup-2 8kup-1 till 7kup-2 6kup-1 till 5kup-2 4kup-1 till 1kup-2 SWEDISH ITF OPEN 2015 Ljungby Taekwon-Do Klubb välkommnar alla klubbar i Sverige till en tävling för Yngre Miniorer, Miniorer, Kadetter,Yngre Juniorer, Juniorer och Seniorer den 15 november 2015 i Sunnerbohallen

Läs mer

TOURNAMENT OF THE YEAR OKT 18 HOSPITALITY

TOURNAMENT OF THE YEAR OKT 18 HOSPITALITY TOURNAMENT OF THE YEAR 2016 14 21 OKT 18 HOSPITALITY TENNIS OCH NÄTVERKANDE I VÄRLDSKLASS Intrum Stockholm Open är den äldsta inomhusturneringen på ATP-touren och den enda som spelas på en befintlig tennisanläggning

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer