del av TYLUDDEN 1:1 m fl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "del av TYLUDDEN 1:1 m fl"

Transkript

1 SA MR ÅD ÅG ÅR TI LL LL CH ED SE PT EM BE SAMR ÅD PÅG ÅGÅR ÅR TI LL OCH MED ED 14 SEPT PTEM EMBE BER 2012 PLANPROGRAM FÖR del av TYLUDDEN 1:1 m fl Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Dnr: KS 2012/0326

2 INNEHÅLL INNEHÅLL 3 ALLMÄN INFORMATION VAD ÄR ETT PLANPROGRAM? MEDVERKANDE 4 INLEDNING BAKGRUND UPPDRAG 5 MILJÖBEDÖMNING LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR STÄLLNINGSTAGANDE 6 TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN PLANER OCH PROGRAM GÄLLANDE BESTÄMMELSER 9 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH PLANFÖRSLAG OMRÅDETS LÄGE OCH AVGRÄNSNING LANDSKAPET FÖRDJUPAD ÖVERSIKTPLAN ANALYS VANDRING KOMMUNIKATION BULLER, STÖRNINGAR OCH RISKER TEKNISK FÖRSÖRJNING MARKANVÄNDNING OCH BEBYGGELSE RISKER OMFATTNING OCH HANTERING KARAKTÄRER 38 KONSEKVENSER 38 KÄLLOR SAMRÅD PÅGÅR TILL OCH MED 14 SEPTEMBER 2012 Skrivelse med synpunkter försedd med underskrift, namnförtydligande, adress samt fastighetsbeteckning ska senast den 14 september 2012 ha inkommmit till: HALMSTADS KOMMN KOMMUNSTYRELSEN BOX HALMSTAD Har Du frågor om innehållet i planprogrammet? Rekvirering av ytterligare handlingar lämnas av: ANN-BRITT THÖRNER Telefon E-post ann-britt.thorner@halmstad.se Semester vecka 32 till och med vecka 34. Upplysningar i planärendet lämnas av: ÅSA NYBERG Telefon E-post asa.nyberg@halmstad.se Tillgänglig vecka 34 till och med vecka 37. SARA JAKOBSSON Telefon E-post sara.jakobsson@halmstad.se Tillgänglig förmiddagar till och med vecka 35.

3 ALLMÄN INFORMATION 3 (38) ALLMÄN INFORMATION Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har beslutat att ge Samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att i ett planprogram för del av Tyludden 1:1 m fastigheter pröva restaurang, pensionat och parkering med era ändamål för en utveckling enligt översiktsplanen av området i anslutning till Tjuvahålsvägens slut. När ett planprogram tas fram ska det enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) samrådas med; -...länsstyrelsen, lantmäterimyndigheten och de kommuner som berörs. -...de kända sakägarna och de kända bostadsrättshavare, hyresgäster och boende som berörs. -...de myndigheter, sammanslutningar och enskilda i övrigt som har ett väsentligt intresse av förslaget. -...de kända organisationer av hyresgäster som har avtal om förhandlingsordning för en berörd fastighet eller, om någon förhandlingsordning inte gäller, som är anslutna till en riksorganisation inom vars verksamhetsområde en berörd fastighet är belägen. Om genomförandet av planen kan antas medföra en betydande miljöpåverkan, ska samrådet genomföras så att det uppfyller bestämmelserna i Miljöbalken (MB) 6 kap. 6, 13 andra stycket och 15. Samrådet ska syfta till att få fram ett så bra beslutsunderlag som möjligt och att ge möjlighet till insyn och påverkan. VARFÖR ETT PLANPROGRAM? Om kommunen bedömer att det behövs för att underlätta detaljplanearbetet, ska kommunen ange planens utgångspunkter och mål i ett särskilt program (PBL kapitel 5 10). Syftet med ett planprogram är att kommunens beslutsunderlag i ett tidigt skede skall breddas med de berördas erfarenheter och synpunkter. De berörda skall ges möjlighet till insyn och påverkan innan kommunens ställningstaganden är låsta. MEDVERKANDE Åsa Nyberg Tema landskapsarkitkter arkitekt SAR/MSA planarkitekt Emelie Kjellberg Tema landskapsarkitkter landskapsarkitekt MSA Vid framtagandet av planprogrammet har information inhämtats från/diskussioner förts med: Sven Olof Nilsson Samhällsbyggnadskontoret planstrateg Efter samrådet sammanställs och kommenteras de inkomna synpunkterna i en samrådsredogörelse.

4 4 (38) INLEDNING TYLÖN TYLUDDEN - PROGRAMOMRÅDET med OMGIVNINGAR 9.5 KILOMETER CENTRUM INLEDNING BAKGRUND Inom Tyludden nns starka särintressen som inte alltid går hand i hand. Skyddsvärd natur, med ett rikt och känsligt fågelliv, samsas med turism- och nöjesbranschen. Rekreation och behov av stillhet möter önskemål om service och tillgänglighetskrav. Tylösands havsbad utgör ett av kommunens starkaste varumärken. Här nns dessutom nordens enda livräddarskola, med lång tradition på platsen samt behov att växa ytterligare inom området. Behovet av förtätning och utveckling har föranlett samhällsbyggnadskontorets uppdrag att ta fram detta planprogram för ett centralt område av Tyludden utmed Tjuvahålsvägen. Hur kan ytterligare ytterligare förtätning ske inom området med hänsyn till de stora värden som redan nns på platsen? Planprogrammet ger en bakgrundsbild samt visar möjligheter för en förtätning. Geografi skt läge Planprogrammet omfattar del av Tyludden 1:1 m fastigheter och ligger ungefär 9.5 kilometer från Halmstad centrum. UPPDRAG Fördjupad översiktsplan för Tylösand Frösakull Sandhamn - antagen lyfter fram behovet av ett ökat utbud av service och aktiviteter för att utveckla Tylösand som turistort. Byggnadsnämndens bygglov för restaurang Salt har vid överprövningen bedömts Kartan visar programområdets ungefärliga utbredning och dess närmaste omgivningar.

5 INLEDNING I MILJÖBEDÖMNING 5 (38) strida mot gällande detaljplan och är omdiskuterat. Med anledning av detta har Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutat att ett planprogram för del av Tyludden 1:1 m ska pröva restaurang, pensionat och parkering med era ändamål för en utveckling enligt översiktsplanen av området i anslutning till Tjuvahålsvägens slut. Parallellt med detta planprogram ska även en detaljplan pröva restaurangändamål för den del av fastigheten Tyludden 1:1 som idag omfattas av restaurang Salt med erfoderliga anslutningar. Kartutdrag ur Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn som redovisar hotade arter MILJÖBEDÖMNING LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR Enligt de lagar som gäller för miljöbedömningar av planer och program (Miljöbalken 6 kap och 22 ) ska kommunen genomföra miljöbedömning för alla detaljplaner och planprogram som kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Med miljöbedömning avses den process i vilken en miljökonsekvensbeskrivningen utarbetas. I miljöbedömningen ingår bland annat att samråd genomförs, att miljökonsekvensbeskrivning upprättas och att resultaten av densamma och samråden beaktas i beslutsprocessen samt att information om beslutet lämnas. Som stöd för kommunens ställningstagande om huruvida planens/programmets genomförande kan antas medföra betydande miljöpåverkan görs en så kallad behovsbedömning. Om behovsbedömningen visar att de föreslagna förändringarna innebär betydande miljöpåverkan genomförs en miljö-bedömning och resultatet redovisas i miljökonsekvensbeskrivningen. STÄLLNINGSTAGANDE Samhällsyggnadskontoret har studerat vilken miljöpåverkan de i programmet föreslagna förändringarna kan få. Med hänvisning till resultatet av genomgången i Behovsbedömning av miljöbedömning till planprogram för del av Tyludden 1:1 m bedömer samhällsbyggnadskontoret att delar av föreslagna förtätningar kan komma att innebära betydande miljöpåverkan, varför en miljökonsekvensbeskrivning har utarbetats. Förändringarna överensstämmer med översiktsplanens intentioner angivna i Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn, antagen av kommunfullmäktige Etableringar som föreslås exempelvis restaurang, pensionat och parkering eller ändamål som redan inryms i gällande detaljplan såsom hotell- och konferensanläggning är verksamheter som har begränsad miljöpåverkan i ett helhetsperspektiv. Etableringarna ligger i havsbadets centrumstråk, som för att långsiktigt utveckla strandlivet och förlänga säsongen, även behöver utvecklas. Påverkan på riksintressen eller andra övergripande skydd eller regleringar förekommer. Ett genomförande av programförslaget bedöms medföra påverkan på miljö. Främst strandskydd, friluftsliv, naturvård, landskapsbild, tra kmiljö samt buller och störningar i närområdet. De negativa effekterna bedöms dock vara begränsade och genom olika åtgärder möjliga att minimera respektive kompensera, se Miljökonsekvensbeskrivning.

6 6 (38) TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Livräddarskolan HAVSBAD Livräddartorn Café Tylösand BLACKEN Restaurang Salt Restaurang Paradiso Trångudden Prins Bertils stig Tyluddens fritidsby Hotell Tylösand S:t Olofs kapell Pensionat Trasten TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN PLANER OCH PROGRAM Översiktsplan I översiktsplan ÖP 2000 (laga kraft ) föreslås cirka 50 lägenheter i grupp vid Tylöhusvägen (utanför programområdet) samt en förtätning inom be ntlig bebyggelsestruktur med cirka 30 lägenheter. Fördjupad översiktsplan Programområdet omfattas av Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn, antagen av kommunfullmäktige (lagakraftvunnen ). I markanvändningskartan för Tylösand föreslås utökad strandservice både i anslutning till Tylösands havsbad och Tjuvahålan samt invid den allmänna parkeringsplatsen norr om Tyluddens fritidsby. SKARVIK Flaggberget Tulltjänstemännens semesterhem TJUVAHÅLAN Gällande detaljplaner Inom planområdet gäller 1380-SÖN 10; en byggnadsplan från Den gällande planen anger i teckenförklaringen Park, plantering eller parkeringsplats (ljusgröna ytor i vidhängande kartillustration) och utgör allmän plats. Även delar av Ändringsplanen Ä16, 667 ingår i programområdet. Ingen av detaljplanerna har någon genomförandetid kvar. Kommunala handlingsprogram av betydelse för planprogrammet Förutom gällande lagstiftning rörande planering och byggande nns en rad mål och riktlinjer för Halmstads kommun såsom Värdegrund Halmstad 2020 Karta över programområdet (svart punktstreckad linje) Skala 1:5000.

7 TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN 7 (38) och Planeringsdirektiv med budget , vilka anger förutsättningar för kommunens arbete. GÄLLANDE BESTÄMMELSER Strandskyddsområde (MB 7 kap. 13) Syftet med strandskyddet är att trygga förutsättningarna för allmänhetens friluftsliv samt att bevara goda livsvillkor på land och i vatten för djur- och växtlivet. Generellt strandskydd gäller land- och vattenområde intill 100 meter från strandlinjen. Länsstyrelsen kan besluta om utökat avstånd till högst 300 meter. Inom strandskyddsområde får man inte uppföra nya byggnader, ändra användningen av dem till väsentligt annat ändamål eller utföra andra anläggningar eller anordningar som påverkar allmänhetens möjligheter till friluftsliv eller väsentligt försämrar livsvillkoren för djur- och växtarter. Om det nns särskilda skäl kan man få dispens från bestämmelserna. Strandskyddet i Tylösand omfattar land- och vattenområdet och är på land utökat till 300 m från strandlinjen vid normalt medelvattenstånd. Områden med detaljplaner fastställda innan 1975 omfattas emellertid inte av strandskyddet och inom det aktuella programområdet har strandskyddsbestämmelser inte heller införts. Reglerna för strandskydd har emellertid förändrats under senare år. Genom att en ny detaljplan förverkligas införs strandskydd, men detta kan kommunen i samma detaljplaneprocess ansöka om att få upphävt. Verksamhet som har funnits under tidigare reglering kan ev. utgöra särskilt skäl vid ett upphävande av strandskyddet i detaljplanen eller i ansökan om Kartutdrag ur Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn som redovisar relationen kust/bebyggelse/ strandskydd. dispens från strandskyddet. Tylön - Natura 2000 Tylön med omgivande vattenområde är speciellt skyddsvärd och omfattas av era skydd och restriktioner. Närheten mellan Tylön och programområdet påverkar planeringen av nya verksamheter och möjligheter till förtätning. Ön med omgivande vatten utgör Natura 2000-område. Avståndet mellan programområdets västra del och ön Kartutdrag ur Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn som redovisar Natura 2000-området Tylön. uppgår till cirka 600 meter. Ön utgör häckningsplats för sjöfågel med en av västkustens största koncentrationer av ejder samt kolonier av grå- och havstrut. De områden som är beslutade som Natura 2000-områden omfattas även av miljöbalkens 7 kap. 28 som särskilt skyddsområde. Tylön - naturreservat (MB 7 kap. 4) resp. djuroch växtskyddsområde (MB 7 kap. 12) Tylön och omgivande vattenområde är även skyddat som naturreservat i syfte att bibehålla optimala

8 8 (38) TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN förhållanden för häckande sjöfåglar, där bland annat den rödlistade tobisgrisslan häcker. Länsstyrelsen har för att skydda häckningsplatser och fågelliv också inrättat särskilda föreskrifter för Tylön. Detta innebär bland annat att stora delar av ön inte får besökas under häckningssäsong (april till juli). Riksintresseområden Inom programområdet åter nns delar av följande riksintresseområden 1 : Riksintresse för naturvård Laholmsbukten - Eldsbergaåsen - Genevadsån - Lagan (NN19) Havsbukt och sandvandringskust med värden för skeribiologi. Flygsandsfält, tallskog, lövsumpskog, vandrande åmynningar, fuktängar, rullstensås samt rik ora och fauna. Riksintresse för kulturmiljövård Tyludden - Tylöns fyrplats (KN 34) Förhistoriska gravrösen och bebyggelse som belyser olika sidor av kustnäringens utveckling - sjöfartens utbyggnad i lots- och fyrplatser, ett mindre skeläge och Tältstaden, en tidig badortsbebyggelse med anknytning till arbetarrörelsen. Riksintresse för friluftsliv Skrea strand Tylösand (FN 10) Omväxlande kustavsnitt, delvis med sandstränder med dyner, delvis med klippkuster. Vacker landskapsbild, Programområdets närhet till Tylön påverkar bedömningen av förtätningsmöjligheter m.h.t. naturvärden. 1 Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn.

9 TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN 9 (38) en stor tillgänglighet och etablerat fritidsutnyttjande. Bad, båtsport och fritids ske samt strövområden med spår, stigar och fritidsvägar gynnar friluftslivet. Riksintresse enligt 4 kapitlet miljöbalken Kustområdet i Halland Hela Hallandskusten omfattas av riksintresse enligt 4 kap. MB. Kustlandskapet är omväxlande med både öppen och skogsbevuxen mark och unika sanddyner. Rekreationsmöjligheterna i kustområdet är höga och inom riksintresset ska turismens och det rörliga friluftslivets intressen tas tillvara. Planering och exploatering av kustområdet ska, om inte särskilda skäl föreligger, vara förenligt med riksintresset. Samtidigt betonas att bestämmelserna inte ska utgöra ett hinder för utvecklingen av be ntliga tätorter eller av det lokala näringslivet. FÖRUTSÄTTNINGAR OCH PLANFÖRSLAG OMRÅDETS LÄGE OCH AVGRÄNSNING Programområdet omfattar cirka 20 ha mark, som till största delen ägs av Halmstad kommun. Området sträcker sig i en meter bred kil mellan Tylösands havsbad och Tjuvahålan. Strandlinjen mellan Trångudden och avsnittet nedanför Hotell Tylösand utgör den nordvästra gränsen, se även kartbild sidan 6. Kartutdrag ur Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn som redovisar område av riksintresse för naturvård. Kartutdrag ur Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn som redovisar område av riksintresse för kulturmiljövård. Kartutdrag ur Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn som redovisar område av riksintresse för friluftsliv. Kartutdrag ur Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn som redovisar riksintresse enligt 4 kap. MB.

10 10 (38) FÖRUTSÄTTNINGAR OCH PLANFÖRSLAG SERVICE, EX. RESTAURANG, STRANDSERVICE BEF. SERVICE BEF. PARKERING STRANDSERVICE/ UTÖKAD STRANDSERVICE BEF. PARKERING CENTRUMUTVECKLING GÅNGSTRÅK BEF. PARKERING TULLTJÄNSTEMÄNNENS SEMESTERHEM 70 HOTEL- & KONFERENSANLÄGGNING BOSTADSBEBYGGELSE & PLATS FÖR FÖRSKOLA LANDSKAPET Kustlandskapet inom programområdet är varierat. Berg-i-dagen, sten- och sandstränder omväxlande med mindre, trädbevuxna avsnitt. Vindpinad vegetation i utsatta lägen är vanligt förekommande, men det nns också gamla, knotiga fruktträd vid platser mer i lä som sedan länge har varit bebodda. Kustlandskapet som helhet karakteriseras av skogsplanteringar av främst tall, då dessa har använts för att hindra strand ykt. Tallen utgör inte bara skydd mot sand ykt utan är också ett karaktärsgivande träd för hallandskusten. FÖRDJUPAD ÖVERSIKTPLAN Fördjupad översiktsplan Tylösand Frösakull Sandhamn anger markanvändning enligt angränsande karta. Planprogrammet för del av Tyludden 1:1 m utgår från denna markanvändning. De förändringar som den fördjupade översiktsplanen föreslår inom programområdet är relativt begränsade och utgör främst utveckling av service i tre olika lägen: 1....sydost om livräddartornet (där nuvarande restaurang Salt ligger idag) i anslutning till be ntlig service vid den allmänna parkeringen norr om Tyluddens fritidsby samt hotell- och konferensanläggning norr om Tulltjänsemännens semesterhem. Mindre komplement i form av så kallad strandservice föreslås i Tjuvahålans västra del. Parkering ska fortsatt ske inom be ntliga p-ytor. Det nns även ett område markerat med förändring av korsning, vilket troligen avser angöring till Tulltjänstemännens semesterhem Kartunderlag från FÖP Tylösand Frösakull Sandhamn som visar markanvändningen för Tylösand.

11 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH PLANFÖRSLAG 11 (38) samt planerad hotell- och konferensanläggning. De gångstigar som illustreras (gul, prickad linje) är redan spontant etablerade, men inte anlagda. DETALJPLAN Den nu gällande detaljplanen som omfattar större delen av programområdet utgörs av en byggnadsplan från Ljusgröna ytor i vidhängande illustration utgör Park, plantering eller parkering. Den mörkgröna ytan markerad C avser varmbadhus med tillhörande anläggningar. Här nns idag Tylösands bastuförening som drivs av livräddarna. Den så kallade Pensionatstomten - som i nordväst avslutar raden av generösa villatomter - har beteckningen H, vilket avser hotell- och restaurangändamål. Samma ändamål har fastigheten norr om Tulltjänstemännens semesterhem. Pensionatstomten har anslutning till Tjuvahålsvägen från söder i detaljplanen, något som inte har fått genomslag i verkligheten. Den en gång så kallade Tältstaden, det vill säga Tyluddens fritidsby omfattas av en ändringsplan. Bebyggelsen i fritidsbyn omfattas inte av planprogrammet, men parkmarken nordväst om stugbyn ingår. Större delen av marken inom programområdet utgörs Utdrag ur kommunens planmosaik som visar nu gällande detaljplaner för programområdet.

12 12 (38) FÖRUTSÄTTNINGAR OCH PLANFÖRSLAG Tångvägen Frösakullsvägen PLANOMRÅDET HAVSBAD DISTRIKT NOD HALMSTAD GOLFKLUBB STRÅK BARRIÄR TYLÖN K TYLÖ FYR N SKARVIK N P N P K K P Tjuvahålsvägen Tylöhusvägen N Tylösandsvägen K N P KANT LANDMÄRKE SIKTSTRÅK KULTUR NATURKÄNSLA FORNLÄMNING enligt Halmstad kommuns databas ALLMÄN PARKERING TJUVAHÅLAN Förenklad landskapsanalys av programområdet och dess omgivning - inspirerad av Kevin Lynchs metodik Skala 1:

13 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH PLANFÖRSLAG 13 (38) av allmän plats. ANALYS En förenklad landskapsanalys av platsen - delvis inspirerad av Kevin Lynchs metodik - redovisas här till vänster. Analysen används för att utröna hur platsen ter sig och fungerar ur brukarnas perspektiv. Lynchanalysen använder följande engelska begrepp: districts, nodes, paths, edges och landmarks. Dessa begrepp har översatts fritt från engelska till svenska och får nedan en kortfattad förklaring; District kallas distrikt och avser ett sammanhållet område med homogen karaktär, till exempel bostadsområde, industriområde eller större naturområde. Node kallas i analysen för nod och avser platser där era viktiga stråk och/eller distrikt strålar samman i knut- och mötespunkter. km/tim eller mycket tra k samt järnvägar) redovisas som barriär/fysiskt hinder medan kant utgör en tydlig gräns. Landmark kallas i analysen landmärke och avser upplevelsemässigt signi kanta element som är synliga över stort avstånd och därför kan fungera som orienteringsreferens i landskapet. Siktstråk är också markerade för att visa på hur man orienterar sig i landskapet utifrån olika riktningar och landmärken. I vår analys infogar vi även kultur och naturkänsla. Med kultur avser vi platser som på något sätt har ett kulturhistoriskt värde och begreppet naturkänsla innebär en plats eller område där naturen är det som är mest närvarande och därmed också karaktäriserar Path kallas i analysen för stråk och avser här mer betydande för yttningsleder för gående eller cyklister. Detta är en analys av områdets upplevelsemässiga struktur ur en gåendes eller cyklandes perspektiv - vilket medför att de redovisade stråken inte är bilstråk, utan gångvägar, cykelvägar samt andra vägar som gångtra kanter och cyklister använder sig av för att för ytta sig mellan olika delar av området. Edge delas i analysen upp i två begrepp - barriär respektive kant - och avser ett upplevelsemässigt och fysiskt hinder för för yttning till fots och/eller på cykel. Större bilvägar (med högre hastighet än 50

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. Planprogram för del av. TYLUDDEN 1:1 m fl. Tylösand, HALMSTAD KS 2012/0326

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. Planprogram för del av. TYLUDDEN 1:1 m fl. Tylösand, HALMSTAD KS 2012/0326 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Planprogram för del av TYLUDDEN 1:1 m fl Tylösand, HALMSTAD KS 2012/0326 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2012-06-18 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV PLANER OCH PROGRAM

Läs mer

Miljök detalj. jplan. Halmstad. Dnr: KS 2011/0631

Miljök detalj. jplan. Halmstad. Dnr: KS 2011/0631 Miljök konsekvensbeskrivning detalj jplan för del av Tyludden 1: 1 Halmstad ds kommun Samrådshandling Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2012-06-188 Dnr: KS 2011/0631 MKB detaljplan del av Tyludden

Läs mer

TYLUDDEN 1:7 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande ändring till detaljplan för. Tyludden, HALMSTADS KOMMUN plan XX/XX K

TYLUDDEN 1:7 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande ändring till detaljplan för. Tyludden, HALMSTADS KOMMUN plan XX/XX K BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande ändring till detaljplan för TYLUDDEN 1:7 Tyludden, HALMSTADS KOMMUN plan XX/XX K Samhällsbyggnadskontoret 2015-04-28 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV PLANER OCH

Läs mer

del av TYLUDDEN 1:1 m fl

del av TYLUDDEN 1:1 m fl SA MR ÅD ÅG ÅR TI LL LL CH ED SE PT EM BE 20 12 12 SAMR ÅD PÅG ÅGÅR ÅR TI LL OCH MED ED 14 SEPT PTEM EMBE BER 2012 PLANPROGRAM FÖR del av TYLUDDEN 1:1 m fl Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2012-06-18

Läs mer

Miljök planp m.fl. Halmstad. Dnr: KS 2012/0326. MKB planprogram

Miljök planp m.fl. Halmstad. Dnr: KS 2012/0326. MKB planprogram Miljök konsekvensbeskrivning planp program för del av Tyludden 1:1 m.fl. Halmstad ds kommun Samrådshandling Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2012-06-188 Dnr: KS 2012/0326 MKB planprogram del av

Läs mer

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för DEL AV HULABÄCK 19:1 STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-03-26 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

Slottsmöllans tegelbruk

Slottsmöllans tegelbruk BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande planprogram för Slottsmöllans tegelbruk Byggnadsnämnden 2010-08-25 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV PLANER OCH PROGRAM Enligt de lagar som gäller för miljöbedömningar

Läs mer

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 Granskningshandling november 2013 normalt planförfarande PBL 2010:900 tillämpas Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

TYLUDDEN 1:1 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. tillhörande detaljplan för del av. Tjuvahålsvägen, Tylösand, HALMSTADS KOMMUN

TYLUDDEN 1:1 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. tillhörande detaljplan för del av. Tjuvahålsvägen, Tylösand, HALMSTADS KOMMUN PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING tillhörande detaljplan för del av TYLUDDEN 1:1 Tjuvahålsvägen, Tylösand, HALMSTADS KOMMUN Normalt förfarande, KS 2011/0631 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2012-06-18

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Gul färg föreslås i aktuell detaljplan överföras från Trönninge 25:1 till Trönninge 3:31 i enlighet med tidigare skrivet avtal om fastighetsreglering. (karta eller flygbild över planområdet) BEHOVSBEDÖMNING

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HYBO 1:28, 12:1, 2:63 MED FLERA UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR HYBO STATIONSSAMHÄLLE LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum: 2014-10-29

Läs mer

FAMMARP 8:2, Kronolund

FAMMARP 8:2, Kronolund BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för FAMMARP 8:2, Kronolund Frösakull, HALMSTAD Upprättad av samhällsbyggnadskontoret 2012-04-30 Reviderad 2013-11-25 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård)

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) Datum Diarienr 2011-09-26 KS 23/11 Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Planområdet

Läs mer

Tillhörande detaljplan för del av

Tillhörande detaljplan för del av B E H O V S B E D Ö M N I N G AV M I L J Ö B E D Ö M N I N G Tillhörande detaljplan för del av H A L M S TA D 1 0 : 1, S p å r v ä e l b y t e FURET/SANNARP, HALMSTADS KOMMUN Plan E308 K Enkelt förfarande,

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län Programmet har upprättats 2006-11-14 Handlingar 1(4) Planprogram, 2006-11-14 Fastighetsförteckning, 2006-11-14,

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Tidigare ställningstagande

Tidigare ställningstagande 2(5) Tidigare ställningstagande Översiktsplan I översiktsplan 1990 redovisas aktuellt område som planerat bostadsområde. Motiv anges här för att pröva ekologiskt byggande. För Kullön har en fördjupad översiktsplan

Läs mer

ELDSBERGA 6:13 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. Tillhörande detaljplan för. ELDSBERGA, HALMSTADS KOMMUN Plan 1094 K

ELDSBERGA 6:13 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. Tillhörande detaljplan för. ELDSBERGA, HALMSTADS KOMMUN Plan 1094 K BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Tillhörande detaljplan för ELDSBERGA 6:13 ELDSBERGA, HALMSTADS KOMMUN Plan 1094 K Normalt förfarande, KS 2013/0280 Samhällsbyggnadskontoret 2015-02-03 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i Lysekil kommun

Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i Lysekil kommun Miljönämnden i mellersta Bohuslän Tjänsteskrivelse 2015-02-03 Sida 1 av 8 Miljönämnden i mellersta Bohuslän Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i

Läs mer

Kap. 5 FRILUFTSLIV - REKREATION

Kap. 5 FRILUFTSLIV - REKREATION Kap. 5 FRILUFTSLIV - REKREATION I kapitlet behandlas följande aspekter: -Riksintresse för friluftsliv -Riksintresse med geografiska bestämmelser / Det rörliga friluftslivet - Kullaberg och Hallandsåsen

Läs mer

Detaljplan för del av RAMSHÖJDEN. Degerfors kommun, Örebro län DEGERFORS KOMMUN. Planområde. Flygfoto över Ramshöjden mot väster. UTSTÄLLNINGSHANDLING

Detaljplan för del av RAMSHÖJDEN. Degerfors kommun, Örebro län DEGERFORS KOMMUN. Planområde. Flygfoto över Ramshöjden mot väster. UTSTÄLLNINGSHANDLING DEGERFORS KOMMUN UTSTÄLLNINGSHANDLING Kommunstyrelseförvaltningen Datum 2008-09-10 Handläggare K K Kerstin Jansson Beteckning KS Dnr 248-2008 Detaljplan för del av RAMSHÖJDEN Degerfors kommun, Örebro län

Läs mer

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm Vad Är En Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD Ä R E N D E TAL J P L AN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft Dnr 2011SBN0268 1 (6) Samhällsbyggnadsförvaltningen Christian Blomberg PLANBESKRIVNING Utökad handel i ALUNDA Fastigheterna Marma 1:44, del av 1:67 och del av samfälligheten Marma S:1 Östhammars kommun,

Läs mer

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun.

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Diarienr 13-2012 Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan, checklista Plan- och bygglovsarkitekt, Vlasta

Läs mer

Planbeskrivning. Risbäcks by SAMRÅDSHANDLING. Dorotea kommun, Västerbottens län. Upphävande av detalj- och byggnadsplaner inom

Planbeskrivning. Risbäcks by SAMRÅDSHANDLING. Dorotea kommun, Västerbottens län. Upphävande av detalj- och byggnadsplaner inom SAMRÅDSHANDLING Upphävande av detalj- och byggnadsplaner inom Risbäcks by Dorotea kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Dorotea den 6 december 2011 Dnr: Inledning Syfte med upphävandet På 50-talet

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan bp 40 Grönklitt stugby Grönklitt, Orsa kommun, Dalarnas län

Upphävande av del av detaljplan bp 40 Grönklitt stugby Grönklitt, Orsa kommun, Dalarnas län Granskningshandling Dnr: OK BN 2016/00083 Upphävande av del av detaljplan bp 40 Grönklitt stugby Grönklitt, Orsa kommun, Dalarnas län P L A N B E S K R I V N I N G juni 2016 Handlingar Planbeskrivning

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(7) 2017-01-13 Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Djurhult 1:31 m.fl Lessebo samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör underlag

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021

BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021 BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021 2 BEHOVSBEDÖMNING AV DETALJPLAN FÖR SJÖRÖD LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV PLANER OCH PROGRAM Enligt de lagar som gäller för miljöbedömningar

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Ansökan om dispens från strandskydd enligt 7 kap. 18 miljöbalken

Ansökan om dispens från strandskydd enligt 7 kap. 18 miljöbalken 1(6) Myndighetsnämnden för miljö och byggnad Myndighetsenheten - Miljö Ansökan om dispens från strandskydd enligt 7 kap. 18 miljöbalken INFORMATION Strandskyddet kom till på 1950-talet för att förhindra

Läs mer

Länsstyrelsens remiss om utökat strandskydd KS-2014/625

Länsstyrelsens remiss om utökat strandskydd KS-2014/625 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Sara Frykberg Datum KS-2014/625 2014-05-19 Kommunstyrelsen Länsstyrelsens remiss om utökat strandskydd KS-2014/625 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

ÖP STORSJÖNS STRAND ÅRE KOMMUN LIS, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen

ÖP STORSJÖNS STRAND ÅRE KOMMUN LIS, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen ÖP STORSJÖNS STRAND ÅRE KOMMUN LIS, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen VAD ÄR EN FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN? Översiktsplanen (ÖP) regleras i plan- och bygglagen och ska visa: -Grunddragen i den avsedda

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING. fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. tillhörande detaljplan för. inom Arkösund i Norrköping

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING. fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. tillhörande detaljplan för. inom Arkösund i Norrköping SPN 263/2008 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde inom Arkösund i Norrköping Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering den 27 mars 2009 SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

Upphävande av Bp 12 för Vålan

Upphävande av Bp 12 för Vålan Samrådshandling Dnr: MK BN 2017/00958 Färnäs, Mora kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING September 2018 Handlingar Planbeskrivning Gällande detaljplan Bp 12 Övriga handlingar Fastighetsförteckning med registerkarta

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2018-11-29 Granskningshandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan Kosta samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter SAMRÅDSHANDLING 2015-09-08 Dnr: 2014-0331 Illustration: White arkitekter BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. SAMRÅDSHANDLING 1(7) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1 (6) 2018-04-10 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för kv. Sofielund och Nordslund Trädgårdsgatan Lessebo samhälle Lessebo

Läs mer

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Detaljplan för Liden 2:3 BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Ingående handlingar: Behovsbedömning Checklista, behovsbedömning Handläggare: Bengt-Göran Nilsson Fysisk planerare 0510-77 02 21 Datum:

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Sleipner 3, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att komplettera befintlig

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp Bedömning av för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp Beslut om Samråd: 2017-04-24 Godkännande: 2018-03-20 www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan eller ett

Läs mer

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden 2013-06-04 Dnr 2011/111-BN-213 Lovisa Gustavsson Tel 021-39 00 00 Byggnadsnämnden Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Fastighetskontoret har från Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Planbeskrivning DP278 Dnr KS.2016.0860 Datum 2019-06-24 Antagandehandling Antagen 2019-08-26 Laga kraft 2019-09-23 U P P H

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 PLANBESKRIVNING Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8 - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 Antagandehandling 2018-08-07 PBL 2010:900

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Krubban 2. Tillhörande detaljplan för. Olaus Petri kyrka, HALMSTADS KOMMUN. Standardförfarande, KS 2014/0556 Samhällsbyggnadskontoret

Krubban 2. Tillhörande detaljplan för. Olaus Petri kyrka, HALMSTADS KOMMUN. Standardförfarande, KS 2014/0556 Samhällsbyggnadskontoret B E H O V S B E D Ö M N I N G AV M I L J Ö B E D Ö M N I N G Tillhörande detaljplan för Krubban 2 Olaus Petri kyrka, HALMSTADS KOMMUN Standardförfarande, KS 2014/0556 Samhällsbyggnadskontoret 2016-02-23

Läs mer

Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl.

Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl. SAMRÅDSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl. Folkärna S N Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

Breared 1:105 M FL. Tillhörande detaljplan för. Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K. Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret

Breared 1:105 M FL. Tillhörande detaljplan för. Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K. Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret B E H O V S B E D Ö M N I N G AV M I L J Ö B E D Ö M N I N G Tillhörande detaljplan för Breared 1:105 M FL Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret 2015-01-09

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen

Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen Dnr: 2017.374.214 PLANBESKRIVNING Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen SAMRÅDSHANDLING Upprättad augusti 2018 Laga kraft 2019-XX-XX Bilden på omslagssidan visar tomtindelningsplanen över kvarteret

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 2014-12-23 Dnr: 2012-0474-204 BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(8) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Brantevik 36:2, 36:4, 36:99 m.fl., Brantevik. Planens beteckning

Detaljplan för Brantevik 36:2, 36:4, 36:99 m.fl., Brantevik. Planens beteckning Simrishamns kommun Planenheten 2017-01-26 Dnr: 2017/34 Behovsbedömning bedömning av behovet att upprätta en miljöbedömning enligt Plan- och bygglagen (2010:900) och enligt kriterierna i MKB-förordningens

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING GODKÄNNANDEHANDLING. del av fastigheten LINDÖ 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) 1(7) tillhörande program till detaljplan för

BEHOVSBEDÖMNING GODKÄNNANDEHANDLING. del av fastigheten LINDÖ 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) 1(7) tillhörande program till detaljplan för 1(7) SPN-583/2008 214 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande program till detaljplan för del av fastigheten LINDÖ 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) inom Lindö i Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret, fysisk

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Oskarshamn 3:31 Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret, februari 2018

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Oskarshamn 3:31 Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret, februari 2018 Detaljplan för Oskarshamn 3:31 Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret, februari 2018 Dnr SBN 2017/000227 Uppdragsbeslut 2018-02-07 Samrådsbeslut 2018-06-20 Granskningsbeslut 20xx-xx-xx

Läs mer

Ödenäs 1:39 Strandskyddsdispens ( )

Ödenäs 1:39 Strandskyddsdispens ( ) Datum: 2019-05-28 Samhällsbyggnadsnämnden Handläggare: Josephine Bruhn Direktnr: Diarienr: 2019.273 SBN Ödenäs 1:39 Strandskyddsdispens (2018-0294) Ärendebeskrivning Ansökan avser strandskyddsdispens för

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(7) Dnr 266/2015 FASTIGHETEN ALLERUM 11:35 ALLERUM, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Lena Evaldsson inkom 2 februari 2015 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan för fastigheten

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl 1(6) 2018-09-25 Granskningshandling version 2 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl Gåsamålavägen, Skruvs camping Skruvs samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-15840) för del av fastigheten Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen

Läs mer

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Antagen: Laga kraft: Genomförandetidens sista dag: www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en

Läs mer

Storumans kommun. Behovsbedömning Ansökan om ändring av detaljplan på fastigheten Kyrkostaden 1:31 m fl. Dnr: Upprättad:

Storumans kommun. Behovsbedömning Ansökan om ändring av detaljplan på fastigheten Kyrkostaden 1:31 m fl. Dnr: Upprättad: Storumans kommun Behovsbedömning Ansökan om ändring av detaljplan på fastigheten Kyrkostaden 1:31 m fl Dnr: Upprättad: 2011-02-07 Ansökan om ändring av detaljplan på fastigheten Kyrkostaden 1:31 m fl Samråd

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

SÄDEN 9 6 SÖMMEN 9 SÄDEN 3 SÄLGEN. gen BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. Tillhörande detaljplan för SNÖSTORP, HALMSTADS KOMMUN

SÄDEN 9 6 SÖMMEN 9 SÄDEN 3 SÄLGEN. gen BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. Tillhörande detaljplan för SNÖSTORP, HALMSTADS KOMMUN BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Tillhörande detaljplan för SÄDEN 9 1 gen 9 11 8 10 1 5 7 6 5 15 17 8 2 9 SÄDEN 4 10 Fjärilsvägen 4 6 8 1 1-SNÖ-158.1 5 7 10 12 6 SÖMMEN 2 14 Fjärilsvägen SÄLGEN 2 1 SNÖSTORP,

Läs mer

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Dnr: 642/2017 Upprättad 20 oktober 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (akt 1283K-15703) genom upphävande för fastigheten Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Helsingborgs stad

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG tillhör rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG tillhör rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-22 tillhör rev 2009-06-04 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten RÖ-MÄLBY 1:5 och del av RÖ-ÖSBY 1:17 i Rö församling. Dnr 08-10108.114

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning 1 (9) Samrådsbeslut, SBU, 2015-06-25 Antagande, KS, 2015-12-0 Laga kraft, 2016-01-0 Detaljplan för Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Rättvik Rättviks kommun Plan- och genomförandebeskrivning Plannr. B 325

Läs mer

PLANBESKRIVNING UPPHÄVANDE AV DEL AV BYGGNADSPLAN NORR KYRKBYN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN

PLANBESKRIVNING UPPHÄVANDE AV DEL AV BYGGNADSPLAN NORR KYRKBYN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING UPPHÄVANDE AV DEL AV BYGGNADSPLAN NORR KYRKBYN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Antagen av kommunstyrelsen i Ljusdals kommun 2015-05-28 164. Laga kraft 2015-06-26. Datum 2015-04-28 Dnr KS

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för del av Grängshammar 1:2 ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-14 i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1 000, vilken också redovisar

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Fannbyn 2:49, Dvärsätt, Krokoms kommun

Detaljplan för Fannbyn 2:49, Dvärsätt, Krokoms kommun 1 (6) Datum 2013-05-10 Samrådshandling Detaljplan för Fannbyn 2:49, Dvärsätt, Krokoms kommun PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Planhandlingarna består av: planbeskrivning plankarta fastighetsförteckning

Läs mer

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2019-04-17 Samrådshandling Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för del av fastigheterna Vega och Tor m.fl. Eriksgatan/Baldersgatan Hovmantorps samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Diarienummer MBR Beskrivning. Upphävande av del av Byggnadsplan Ambjörby

Diarienummer MBR Beskrivning. Upphävande av del av Byggnadsplan Ambjörby Diarienummer 2016-12-07 MBR-2015-658 Beskrivning Upphävande av del av Byggnadsplan Ambjörby Torsby kommun Värmlands län Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR... 3 2 SYFTE MED UPPHÄVANDE AV DEL AV BYGGNADSPLANEN...

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8 INNEHÅLL Syfte och inledning...4 Planändringens syfte...4 Bakgrund...4 Planprocessen efter samrådet...4 Planområdet...5 Planändringens avgränsnig...5 Markägoförhållanden...5 Nuvarande markanvändning...

Läs mer

Strandskyddet i Uppsala kommun

Strandskyddet i Uppsala kommun Strandskyddet i Uppsala kommun Strandpromenad vid Vårdsätra, Uppsala kommuns hemsida Tack vare strandskyddet har vi möjlighet att promenera längs stränderna, bada, fiska, åka skridskor och göra strandhugg

Läs mer