Protokoll Årsmöte - Älg & Kronskötselområde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Årsmöte - Älg & Kronskötselområde"

Transkript

1 ". Protokoll Årsmöte - Älg & Kronskötselområde Olofström Lars Johansson, ordfårande för föreningen, hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 1. Val av mötesordförande Styrelsen föreslår Henrik Mollgård som ordförande och mötet godkänner detta. 2. Val av mötessekreterare Valberedningens förslag är Eva Lilja och mötet godkänner detta. 3. Val av 2 justerare jämte ordrorande till att justera protokollet Mötet föreslår Tommy Svensson och Jimmy Ivarsson. 4. Justering av röstlängd 54 röstkort är utlämnade. 5. Fråga om kallelse har skett på rätt sätt Ordförande frågar om kallelsen till mötet och Lars J talar om att kallelsen gått ut på mail via Viltdata och hemsidan 14 dagar innan mötet. Mötet godkänner detta. 6. Fastställande av dagordning Henrik M läser upp dagordningen som godkänns av mötet. 7. Anmälan av övriga frågor Inga övriga frågor anmäls. 8. Styrelsens verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelsen visas via PC-kanon och Lars J läser upp verksamhetsberättelsen för det gångna året. Henrik M frågar om mötet kan godkänna denna och lägga dem till handlingarna och mötet godkänner verksamhetsberättelsen för det gångna året. 9. Revisorernas berättelse Henrik M läser upp revisorernas berättelse där de talar om att räkenskaperna och att de föreslår mötet att ge styrelsen ansvarsfrihet för det gånga året. granskats

2 10. Beslut om resultaträkning och fastställande av balansräkning Kassören redogör för resultat- och balansräkning och i kassan finns i dags läge kr. Inga frågor från metet när det gäller posterna. Mötet godkänner och fastställer resultat- och balansräkningen för det gånga året. Henrik M uppmärksammar mötet om att denna paragraf skulle varit innan 9 och ber därför mötet om ett nytt godkännande för att fastställa av resultat- och balansräkning för det gångna året. 11. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen Henrik M frågar mötet om man kan ge styrelsen ansvarsfrihet mötet beslutar att styrelsen har ansvarsfrihet. för det gånga året och 12. Val av ordförande till styrelsen i ÄskolKronsko Valberedningens förslag är omval av Lars Johansson och mötet väljer Lars Johansson till ordförande. 13. Fastställande av antalet ledamöteter Styrelsen ska bestå av 13 medlemmar, en ordförande, 6 ordinarie ledamöter och 6 suppleanter. 14. Val av ledamöter och suppleanter i styrelsen Ledamöter - i tur att avgå: Per-Anders Albin, Valter Svensson och Göte Viberg. Valberedningens och mötet väljer dessa till ledamöter i styrelsen på en tid av 2 år. Suppleanter - i tur att avgå: Mårten Eriksson, Tommy Holmgren och Glenn Kimberg. Valberedningens omval och mötet väljer dessa till suppleanter i styrelsen på en tid av 2 år. förslag är omval förslag är 15. Val av två revisorer och två revisorssuppleanter Revisorer - i tur att avgå: Per-Åke Hansson och Håkan Björkman. Valberedningens förslag är omval och mötet väljer dessa revisorer på en tid av 1 år. Revisorsuppleanter - i tur att avgå: Lars Stjärnqvist och Bengt Hessbo. Valberedningens förslag är omval och mötet väljer dessa revisorsuppleanter på en tid av 1 år. 16. Val av valberedning Valberedningen består av 3 personer och mötet väljer Christer Nilsson, Tommy Holmgren och Jan Håkansson till valberedningen på 1 år med Christer Nilsson som sammankallande.

3 ". 17. Beslut av inträde till Äso/Konsko rör nya fastigheter och nya jaktområden Henrik M läser upp nya samt borttag av fastigheter i skötselområdet: Kärringbygd 1:1O läggs till Boa Norra, 16 ha Holje 3:55 läggs till Källeboda jaktlag, 8,6ha Karamåla 1:7, 6,64ha Angölsmåla 1:7,22,3ha Röshult 1;37, 6,5ha Röshult 1:51, 12ha12ha Gillesnäs 1:5, 27ha Borttages från Äsot, Harasjömåla 3:15, 7ha 47,44ha läggs till Urmakarnas jaktlag läggs till Lönnemåla jaktlag Mötet frågar om styrelsen ser några hinder till dessa förändringar och det finns inte. Förändringarna godkänns och de nya jaktområdena hälsas välkomna. Henrik M läser upp förändringar av fastigheter i skötselområdet: Lindekulla, Mikael Bengtsson, Röshult 1.11, 29ha Jan-Åke Lennartsson, Holje 5:9, 23ha och Holje 2:52, 6ha FaraboI2:28, 18,7ha till Höghults jaktlag Lars Göran nilsson, Rönås 1:15, 10ha och 2:25, 12ha. Rönås jaktlag, Robin Nilsson, Tillägg Kärringbygd 1:25, 5,3ha Uf Lundström, Mörkamåla 1:35, 47ha Bengtsboda 1:7, 64ha och 1:14 till- Kopparemåla jaktlag (Peter Nillson från Kåraboda jaktlag) Mötet godkänner förändringarna. 18. Behandling av inkomna motioner gällande årsmötets beslut 5 motioner har kommit in till styrelsen samt ett ärende om felskjutning som tas upp på årsmötet om uteslutning av jaktlag och behandlas enligt följande: Gränums jaktlag (B-O Nilsson) Motionen yrkar på en höjning av medlemsavgiften till 150kr och ett arvode till ledamöter i styrelsen enligt följande, ordförande kr, sekreterare kr och kassör 1000kr. Styrelsen yrkar för bifall och mötet undrar om det finns arvode till ledamöterna idag och det finns inte. Mötet bifaller motionen.

4 ". 2 Kommunen Motionen yrkar på att de som utnyttjar systemet och registrerar flera små områden för att få bättre tilldelning ska uppmärksammas på att de bör slå ihop sina marker till en del för att få bättre förvaltning. Styrelsens motivation är att tanken är mycket bra, men det kan inte göras som en stadgeändring. Mötet avslår motionen, men styrelsen tar på sig ansvaret att kontakta misstänkta jaktlag som registrerar flera små områden och sänder ett brev med information till dessa och även frågar om orsaken till att de registrerar på flera små områden. 3 Kommunen Motionären tar tillbaka denna motion eftersom den delvis besvarats under motionen 2 Kommunen. Styrelsen föreslår avslag på motionen och mötet bifaller. 4 Kommunen Motionären vill ta bort böter på felskjuten "kviga med horn på 5 cm". Styrelsens motivation till motionen är att, tjur är tjur och Jägareförbundets riktlinjer om vad som räknas till tjur är 2 cm homknopp, därmed bör kviga som skjuts och sedan uppdagas med horn normalt bötfällas för att ha en bra kontroll över vilka djur som skjuts. Mötet avslår motionen med hänvisning till de riktlinjer som redan finns. 5 Kommunen Motionären menar att många var besvikna över älgjakten 2016 eftersom den blåses av efter enbart 2 dagar och vill att man istället ska kalla sammanjaktledarna för ett möte innan man blåser av jakten. Detta för att många älgjägare har tagit ledigt från jobb mm och kommer långt ifrån för att jaga älg och få en bra upplevelse i skogen. Styrelsens motivation, det finns en skötselplan att följa och när det skjutits fullt måste jakten avblåsas. Med det nya tilldelningssystemet som röstades igenom under det extra årsmötet så kan förhoppningsvis jakten vara något längre än under Frågor från mötet är att styrelsen ska ha ansvaret att avblåsa jakten när det skjutits fullt och att ett möte med jaktledama tar för lång tid, Har det någon betydelse att jakten startade en lördag och stämmer skötselplanen? Styrelsens motivation är att skötselplanen stämmer mycket väl sedan flera år tillbaka då den bygger på insamlad statistik och den måste följas om vi vill fortsätta att jaga älg. Även antalet mantimmar i skogen när det gäller observationer har varit ganska god under 2016 trots den korta jakttiden. Tilldelningen sköts över under de 2 dagar som älgjakten genomfördes och den nya tilldelningen som röstades igenom under det extra årsmötet kan ge längre jakttid under 2017 om den följs. Styrelsen yrkar på avslag för motionen och mötet avslår motionen.

5 'w Felskjutning - Komperskulla Ordförande, Lars Johansson, har tillskrivit Komperskulla efter att han fått information från flera hålla att det skett felskjutning av djur under älgjakten 2016, jaktlaget har bötfällts men inga böter har betalats in. Enligt utsagor har det skjutits 2 vuxna djur och jaktlaget har enligt tilldelningen lov att skjuta 1 vuxet djur och en kalv. Jaktlaget har tillskrivits, men inte svarat för än dagarna innan årsmötet p gr a sjukdom hos jaktledaren, ingen representant för jaktlaget finns med på mötet, däremot finn det en representant för markägaren, Lars-Erik Larsson, med på mötet och han vädjar till mötet att ta reda på vad som hänt i verkligheten. Markägaren hävdar att arrendet ska uppföljas, men, enligt de lagar, förordningar och regler som gäller samt med en stor hänsyn till jaktetiken. Representanten för markägaren anser inte att arrendatorn av jakten fullföljt sina åtagande. Jaktlagen runt omkring kan beskriva ett scenario där hundförare inte vet vilken mark de är på och "ett herrans liv" för att blåsa av hunden. Styrelsens förslag är att utesluta jaktlagen genom röstning och det gäller då områdena Komperskulla 1:3 och Skrubbeboda 1:22. Mötet röstar för uteslutning av jaktlagen på dessa områden. 19. Beslut om avgifter ror täckande av kostnader ror administration Henrik M uppmärksammar mötet om att vi under 18 motion från Gränums jaktlag godkänt en höjning av medlemsavgiften till 150kr och mötet fasthåller vid detta. 20. Älgjakten Älgobs, avskjutning mm Lars J informerar kort om att under 216 registrerades 9159 timmar och 559 observationer vilket ger 0,061älgobservationer/timme. Obsen ligger i fas förutom 2015 då det var ett lägre antal och gissningsvis kan det bero på klimatet. Totalt avskjutna djur under 2016 är 56st, vinterstammen är 142 älgar vilket blir 5,0 älgar/l000ha. Älgfrode står till grund för skötselplanen och tilldelningen. Frågan från mötet om foderprognosen kommer upp och att denna kommer att sjunka, styrelsen menar att då måste även tilldelningen förändras. I äbinrutorna är det inte högt betat på tallplantorna, men 80% av tallmarkerna planteras med gran. Samrådsmöte med markägare kommer att genomföras under höstmötet. Kronskötselplanen lämnades in 2016 med en avskjutning på 2 handjur, 3 hindar och 4 kalvar, denna avskjutning står kvar eftersom det finns en hel del skador på skogsbruket, men inte ett enda kronvilt sköts under 2016.

6 ~ ; Övriga frågor Lars J berättar att från älgjakten 2016 är 20 tänder snittade och medelåldern på hondjur är 2,1 år med högsta ålder 5 år, samt 2,3 år för tjur med högsta ålder 6 år. Frågor kommer om det uteslutna jaktområdet under 18 Felskjutning. Henrik menar att jaktlaget har rätt att kontakta Länsstyrelsen och förhandla om vilken jakt man kan la, normalt ska ett sådant område få tilldelning av kalv, men Länsstyrelsen annat om andra omständigheter finns. kan tilldela 22. Årsmötet avslutas Henrik M avslutar mötet och tackar för visat intresse och förtroende. Henrik M bjuder in mötet till fika och lottförsäljning, sedan kommer Jesper Einarsson, Svenska Jägareförebundet, hålla en föreläsning om Älgförvaltning. Sölvesborg ~~~iO.o. ~.~. Eva Lilja Sekreterare för mötet /u IL1_ f(?~ I~~ Henrik Mollgård Ordförande!, Tommy Sven,on Justerare. ~: ~ 1 r Ivarsson

Protokoll från Höstmöte och Samrådsmöte Olofströms Älg & Kronskötselområde Kyrkhults folketshus, onsdag 6 september 2017 kl 19.

Protokoll från Höstmöte och Samrådsmöte Olofströms Älg & Kronskötselområde Kyrkhults folketshus, onsdag 6 september 2017 kl 19. -, Protokoll från Höstmöte och Samrådsmöte Olofströms Älg & Kronskötselområde Kyrkhults folketshus, onsdag 6 september 2017 kl 19.00 2017-09-06 1. Mötet öppnas Lars Johansson, ordförande för föreningen,

Läs mer

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande.

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande. Ringamåla älgskötselområde. Protokoll från älgmöte 26 januari 2017. Plats: Höga Böke hembygdsgård. Närvarande: Se bifogad närvarolista. Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2017 års älgmöte. 1. Val

Läs mer

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola Osby Norra Älgskötselområde C/O Bengt Åke Svensson Gunnänga 283 91 Osby Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola 2014-02-25 1 Mötets öppnande. Ordförande Bengt Åke Svensson förklarade

Läs mer

''Älg & Kronskötselområde

''Älg & Kronskötselområde Protokoll från Höstmöte ''Älg & Kronskötselområde 2016-09-07 1. Mötet öppnas Lars Johansson, ordförande för föreningen, öppnar mötet genom att hälsa alla välkomna och det är ett välbesökt möte med ca 100

Läs mer

Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände sig särskilt till Slänsmåla jaktlag.

Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände sig särskilt till Slänsmåla jaktlag. Ringamåla älgskötselområde. Protokoll från älgmöte 22 januari 2019. Plats: Höga Böke hembygdsgård. Närvarande: Se bifogad närvarolista. Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände

Läs mer

NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE

NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE 1 NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE 2018-03-27 PLATS: HALLARÖDS FÖRSAMLINGSHEM, ANTAL DELTAGARE : 30 ST 1 Årsmötet öppnas. Björn Holm hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte.

Protokoll fört vid ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Protokoll fört vid ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog och valde Jan Elmeklo

Läs mer

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksgymnasium

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksgymnasium Osby Norra Älgskötselområde C/O Bengt Åke Svensson Gunnänga 283 91 Osby Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksgymnasium 2013-02-28 1 Mötets öppnande. Ordförande Bengt Åke Svensson

Läs mer

STADGAR för ÄSO Mark SO

STADGAR för ÄSO Mark SO STADGAR för ÄSO Mark SO Antagna den 4-4-2017 och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet. Namn, beslutande

Läs mer

Årsmötesprotokoll Halasjöbygdens Älg & Kronviltsskötselområde 23/1-2017

Årsmötesprotokoll Halasjöbygdens Älg & Kronviltsskötselområde 23/1-2017 Årsmötesprotokoll Halasjöbygdens Älg & Kronviltsskötselområde 23/1-2017 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet samt val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet. - Mötet valde

Läs mer

STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde

STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde Stora Sävsjöns Älgskötselområde 1 STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde Antagna den 13-04-2008 och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina

Läs mer

PRELIMINÄR TILLDELNING ÄSKO

PRELIMINÄR TILLDELNING ÄSKO Rösjö Ola Björnsson 2235 11 3 4 4 4 4 3 Olofströms samarb org Christer Olsson 1660 8 2 3 3 3 3 2 Harasjömåla södra Thomas Lennartsson 1436 7 2 2 2 2 3 3 Lars Sällström Lars Sällström 1039 5 1 2 2 1 2 2

Läs mer

Stadgar för Vippentorpets Älgskötselområde

Stadgar för Vippentorpets Älgskötselområde Stadgar för Vippentorpets Älgskötselområde Fastställda och antagna 2000 02 29 och gällande för jaktlag som genom "Avtal om samgående i älgskötselområde" anslutit sig till ovanstående älgskötselområde.

Läs mer

Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde

Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde antagna den 20 september 2016 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 20 september 202 och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer

BESTÄMMELSER och STADGAR för Herrljunga Älgskötselområde

BESTÄMMELSER och STADGAR för Herrljunga Älgskötselområde BESTÄMMELSER och STADGAR för Herrljunga Älgskötselområde antagna den 7 december 2011 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare, som genom avtal om samgående i älgskötselområde, anslutit sina jaktområden

Läs mer

Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017)

Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017) Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet 2017-08-27 1 Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017) Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet 2017-08-27 2 STADGAR för Stora

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna 2017-08-15 och gällande för de jaktlag, fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älg- och kronskötselområde

Läs mer

Södra Vi Älg och Kronskötselområde Årsmöte

Södra Vi Älg och Kronskötselområde Årsmöte Södra Vi Älg och Kronskötselområde Årsmöte 2018-08-15 1. Val av mötesordförande samt val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Anmälan om av styrelsen utsedd mötessekreterare. 3.

Läs mer

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen.

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen. BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDET Bilaga avtal 1. sid 1. Antagna den 25 januari 2011 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden

Läs mer

1 Älgskötselområdets namn skall vara Norra Frosta Älgskötselområde. (Nedan förkortat ÄSO )

1 Älgskötselområdets namn skall vara Norra Frosta Älgskötselområde. (Nedan förkortat ÄSO ) Sida 1 (5) Stadgar för Norra Frosta Älgskötselområde. Antagna vid årsmötet den 29 mars 2017. Rev. efter årsmötet den 27 mars 2018. Med de två sista styckena under 8. Namn, beslutande organ och säte. 1

Läs mer

Halasjöbygdens Älg och Kronviltskötselområde

Halasjöbygdens Älg och Kronviltskötselområde Halasjöbygdens Älg och Kronviltskötselområde 29 september 2014, Halasjö Hembygdsgård 1. Mötets öppnande. Lars Wadmark hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande för kvällen

Läs mer

Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5.

Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5. Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5. Fastställda och antagna 2012-02-09 vid möte i Södra Lundby bygdegård och gällande för de jaktlag, som genom insänd fullmakt anslutit sina jaktområden

Läs mer

Möte i Halasjö Hembygdsgård. EXTRA ÅRSMÖTE HALASJÖBYGDENS ÄLG OCH KRONVILTSKÖTSELOMRÅDE

Möte i Halasjö Hembygdsgård. EXTRA ÅRSMÖTE HALASJÖBYGDENS ÄLG OCH KRONVILTSKÖTSELOMRÅDE 2015-09-28 Möte i Halasjö Hembygdsgård. EXTRA ÅRSMÖTE HALASJÖBYGDENS ÄLG OCH KRONVILTSKÖTSELOMRÅDE Dagordning 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet samt val av två personer att jämte ordföranden

Läs mer

STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Fastställda och antagna 1998-08-13 och korrigerade 5, 9 och 10 på Älgmöte 2008-08-11 och gällande för de jaktlag som genom Avtal om samgående i älgskötselområde

Läs mer

Stadgar för Halasjöbygdens Älg- och Kronvilt Skötselområde

Stadgar för Halasjöbygdens Älg- och Kronvilt Skötselområde Stadgar för Halasjöbygdens Älg- och Kronvilt Skötselområde Antagna den 26september 2013 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älg- kronviltskötselområde anslutit sina älg- kronviltjaktområden

Läs mer

Stadgar och bestämmelser för Örkelljunga Fagerhult Älgskötselområde Ä

Stadgar och bestämmelser för Örkelljunga Fagerhult Älgskötselområde Ä Stadgar och bestämmelser för Örkelljunga Fagerhult Älgskötselområde Ä 05-01-059 Antagna den 2000-05-15 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte.

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte. Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte. Närvarande: 26 jaktlag av 31 möjliga. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde

Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde Antagna den.och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina fastigheter till Namn, beslutande

Läs mer

STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Stadgar antagna den 2011-08-24 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

Bestämmelser för älgskötselområde.

Bestämmelser för älgskötselområde. Bestämmelser för älgskötselområde. Antagna den 9 februari 1998, 7 reviderad den 26 augusti 1999, 31 augusti 2000, samt den 28 augusti 2003, 8 och 13 reviderad den 30 augusti 2006, 6 och 8 reviderad 20130507,

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDE antagna den 13 mars 2002 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

ÅLDER OCH VIKT PÅ VUXEN ÄLG SKJUTN ÅR 2007 Namn inlämnare Kön Vikt kg Ålder Antal taggar Anmärkning

ÅLDER OCH VIKT PÅ VUXEN ÄLG SKJUTN ÅR 2007 Namn inlämnare Kön Vikt kg Ålder Antal taggar Anmärkning ÅLDER OCH VIKT PÅ VUXEN ÄLG SKJUTN ÅR 2007 Namn inlämnare Kön Vikt kg Ålder Antal taggar Anmärkning Lars Claesson Gaslunda Hondjur 164 2 Gert Noreklev Asarum Hondjur 176 1 Stig Andersson Sölvesborg Hondjur

Läs mer

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte.

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog och valde Jan Elmeklo som ordförande

Läs mer

VISSEFJÄRDA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

VISSEFJÄRDA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE VISSEFJÄRDA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL 2012-05-07 Tid: Måndag den 7e maj 2012 kl. 18.30 Plats: Bromboda bygdegård. Närvarande: Representanter för 30 områden, styrelseledamöter samt övriga intresserade,

Läs mer

Årsstämma Sikfors VVO 2003

Årsstämma Sikfors VVO 2003 Årsstämma Sikfors VVO 2003 Datum: 2003-06-23 Närvarande: Roland Eriksson Tid: 19:00 Bo Johansson Plats: Jaktkojan, Borgfors Erland Johansson Mats Lindberg Erik Lundström Allan Lövgren Stefan Lövgren Ulf

Läs mer

Stadgar för Bäckaby älgskötselområde

Stadgar för Bäckaby älgskötselområde Stadgar för Bäckaby älgskötselområde antagna den 2010-04-22 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2018

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2018 Protokoll från Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2018 Tid och plats 16 augusti 2018, Bagarstugan, Norra Svartbyn Närvarande Ulla Hedlund Simon Vestin Jonas Backman Erik Larsson Kent Larsson Peder Hansson

Läs mer

Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde.

Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde. Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde. Antagna 2003-03-24, reviderade vid årsmöte 2015-02-03 och gällande för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina marker

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

Vojakkala vvo Jaktstämma

Vojakkala vvo Jaktstämma Vojakkala vvo Jaktstämma PROTOKOLL Datum: 2015-08-09 Tid: 16.00 Plats: Palogården 1. Öppnande Ordförande för Viltvårdsområdesföreningens styrelse Sven Forsberg hälsar de närvarande välkomna och förklarar

Läs mer

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2017

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2017 15 AUGUSTI 2017 Protokoll från Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2017 Tid och plats 15 augusti 2017, Bagarstugan, Norra Svartbyn Närvarande Ulla Hedlund Simon Vestin Jonas Backman Tomas Bertilsson Kent

Läs mer

STADGAR FÖR. Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR. Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE 1 STADGAR FÖR Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 15 mars 2012.och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina älgjaktområden till älgskötselområdet eller

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Bo Karlsson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande Bo Karlsson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Södra Vi Sköteselområde Protokoll Samrådsmöte 2018-02-21 Protokoll Samrådsmöte Samrådsmöte för Södra Vi Skötselområde, 21 februari 2018 i Brunnssalongen. Bilagor: Bilaga 1 Mötespresentation, Powerpoint.

Läs mer

Årsmötesprotokoll Halasjöbygdens Älg & Kronviltsskötselområde Halahult 28/1-2019

Årsmötesprotokoll Halasjöbygdens Älg & Kronviltsskötselområde Halahult 28/1-2019 Årsmötesprotokoll Halasjöbygdens Älg & Kronviltsskötselområde Halahult 28/1-2019 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet samt val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet. - Mötet

Läs mer

Förslag till BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE

Förslag till BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE 1 Förslag till BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE Antagna den.och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älg- och kronhjortsskötselområde anslutit sina jaktområden

Läs mer

Sammanfattning av de tre första åren.

Sammanfattning av de tre första åren. Sammanfattning av de tre första åren. Avskjutning Modellen att styra vuxenavskjutningen med antal fällda kalvar har visat sig höja avskjutningen ganska rejält, framförallt när det gäller kalvskyttet. Under

Läs mer

Bestämmelser för Södra Vi Älg- och Kronhjortsskötselområde (Fastställda vid extra älgmöte )

Bestämmelser för Södra Vi Älg- och Kronhjortsskötselområde (Fastställda vid extra älgmöte ) sid 1 (5) Bestämmelser för Södra Vi Älg- och Kronhjortsskötselområde (Fastställda vid extra älgmöte 2009-06-23) Bildat den 4 sept. 1998 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL Sid 1(4) Ordinarie jaktstämma i Haraortens VVO

PROTOKOLL Sid 1(4) Ordinarie jaktstämma i Haraortens VVO PROTOKOLL Sid 1(4) Plats: Jaktstugan Anneberg Närvarande: Markägare och arrendatorer, Per-Axel Ericsson, Johan Haglund, Jan Eriksson, Karl-Erik Bergkvist, Kalervo Mättää, Sven Sandberg, Hasse Halvarsson,

Läs mer

Tid: Onsdag den 7e oktober kl Plats: Bromboda bygdegård. Närvarande: 75 representanter för anslutna områden antecknades som närvarande.

Tid: Onsdag den 7e oktober kl Plats: Bromboda bygdegård. Närvarande: 75 representanter för anslutna områden antecknades som närvarande. VISSEFJÄRDA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL 2014-10-07 Tid: Onsdag den 7e oktober kl. 18.30 Plats: Bromboda bygdegård. Närvarande: 75 representanter för anslutna områden antecknades som närvarande. 1 Mötets

Läs mer

STADGAR FÖR KRONHJORTSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR KRONHJORTSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR.. KRONHJORTSKÖTSELOMRÅDE Antagna den.och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i kronhjortskötselområde anslutit sina jaktområden till skötselområdet eller senare beviljats

Läs mer

STADGAR FÖR. Platåbergens ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR. Platåbergens ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Svenska Jägareförbundet Mall 2012 1 STADGAR FÖR Platåbergens ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 8 mars 2016 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina älgjaktområden

Läs mer

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA 1 (6) NORMALSTADGAR för lokal förening ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (6) INNEHÅLL Normalstadgar för lokal förening 1 Inledning 12 2 Namn och ändamål 12 3 Antagande

Läs mer

Stadgar avseende... Älgskötselområde Kronhjortsskötselområde

Stadgar avseende... Älgskötselområde Kronhjortsskötselområde Stadgar avseende.... Älgskötselområde Kronhjortsskötselområde (Kryssa antingen älg- eller kronhjortsskötselområde eller båda om det är aktuellt) Stadgarna antagna genom majoritetsbeslut vid möte den../..

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Wästantorps samfällighetsförening

Wästantorps samfällighetsförening Tid: 22 maj 2016, kl. 10.00 Plats: Husaren, Södra Rörum Protokoll Årsstämma 2016 1. Mötets öppnande - Ordförande Bertil Carlie hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop, fullmaktsgranskning

Läs mer

STADGAR FÖR VILJANS ÄSO

STADGAR FÖR VILJANS ÄSO STADGAR FÖR VILJANS ÄSO INNEHÅLL Sidan 1: Antaget datum, namn beslutande organ och ändamål. Sidan 2: Årsmöte och jaktledarmöte. Sidan 3: Dagordning för årsmöte. Sidan 4: Styrelsen Sidan 5: Valberedningen

Läs mer

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2014

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2014 Ulla Hedlund Leo Kopponen Jan-Ola Moberg Simon Westin Tommy Robén Sven-Olof Karlsson Kent Larsson Erik Larsson Tobias Nilsson Protokoll från Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2014 Tid och plats 12 augusti

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Förslag till stadgar BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE

Förslag till stadgar BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE Förslag till stadgar BESTÄMMELSER FÖR ÄLG- och KRONHJORTSSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 22 februari 2012 och gäller för de jaktlag som genom Avtal om samgående i älg- och kronhjortsskötselområde anslutit sina

Läs mer

Uthammar Udds Samfällighetsförening

Uthammar Udds Samfällighetsförening Uthammar Udds Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma lördagen den 9 juli 2016 kl 10.00 i Smedjan Uthammar. Närvarande enligt deltagarlista (bilaga 1) 1 Ordförande Karl-Åge Skansberg

Läs mer

Älgskötselområden. Krav på områdets storlek

Älgskötselområden. Krav på områdets storlek Älgskötselområden Krav på områdets storlek I Jaktförordningens 3 anges villkoren för att ett älgskötselområde ska kunna registreras som älgskötselområde. Det ska vara fråga om Ett område som har en sådan

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna.

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. 1. Justering av röstlängd Kikki Tiestö,Ida Björklun, Maria Thim, Renée Östrand, Eva Arnell, Carola Selin Sabel,, Stefan Svennefelt,

Läs mer

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet.

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. Protokoll årsmöte 2019-03-16 Plats: Scandic hotel Elmia, Jönköping Tid: Kl 13:00-15:00 1) Mötets öppnande a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2) Fastställande

Läs mer

Protokoll Älg/kronviltsmöte

Protokoll Älg/kronviltsmöte Protokoll Älg/kronviltsmöte 081020 1. Mötets öppnande. Roland hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötets utlysande. Kallelse till mötet gjordes på septembermötet, och i protokollet från

Läs mer

STADGAR FÖR GÖINGEÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR GÖINGEÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE 12-08-15-046 GÖINGEÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE 1 STADGAR FÖR GÖINGEÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 2015-03-30 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

DEGERTRÄSK/STAVATRÄSK/NYTRÄSK ÄLGSKÖTSELOMRÅDE (DeStaNy ÄSO).

DEGERTRÄSK/STAVATRÄSK/NYTRÄSK ÄLGSKÖTSELOMRÅDE (DeStaNy ÄSO). STADGAR FÖR DEGERTRÄSK/STAVATRÄSK/NYTRÄSK ÄLGSKÖTSELOMRÅDE (DeStaNy ÄSO). Stadgarna är antagna den 18/11 2012 och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 1. Justering av röstlängden. Mötet beslutar att justering skall ske vid behov. 2. Val av ordförande för mötet. Som

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte för Lyåns Älgjaktlag, Söndagen den kl på Mekianos kontor.

Protokoll fört vid Årsmöte för Lyåns Älgjaktlag, Söndagen den kl på Mekianos kontor. Protokoll fört vid Årsmöte för Lyåns Älgjaktlag, Söndagen den 2015-08-23 kl. 17.05 på Mekianos kontor. 1. Mötets öppnande. Dan Danielsson hälsade välkommen och öppnade mötet. 2. Val av ordförande för mötet.

Läs mer

Landsnora Villaägareförening

Landsnora Villaägareförening Landsnora Villaägareförening STADGAR Föreningens namn 1 Föreningens firma är Landsnora villaägareförening. Föreningens verksamhetsområde 2 Föreningens verksamhetsområde är Landsnora och Falkberget inom

Läs mer

PROTOKOLL. fört vid ÅRSMÖTE med Jägarförbundet Rättviks Jaktvårdskrets torsdagen den 12 februari 2016 i Backa bystuga

PROTOKOLL. fört vid ÅRSMÖTE med Jägarförbundet Rättviks Jaktvårdskrets torsdagen den 12 februari 2016 i Backa bystuga PROTOKOLL fört vid ÅRSMÖTE med Jägarförbundet Rättviks Jaktvårdskrets torsdagen den 12 februari 2016 i Backa bystuga Närvarande: 35 deltagare enligt närvarolista. Rättvikskretsens ordförande Inge Brorsson

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad.

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. 1 Mötets öppnande Ordförande Jan Lennartsson öppnade årsmötet och hälsande alla välkomna. 2 Justering av röstlängden

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

Vojakkala vvo Jaktstämma

Vojakkala vvo Jaktstämma Vojakkala vvo Jaktstämma PROTOKOLL Datum: 2011-08-07 Tid: 17.00 Plats: Palogården 1. Öppnande Ordförande för Viltvårdsområdesföreningens styrelse Sven Forsberg hälsar de närvarande välkomna och förklarar

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Nyköpings Segelsällskaps årsmöte

Nyköpings Segelsällskaps årsmöte Nyköpings Segelsällskaps årsmöte 2015-11-11 1 Mötets öppnande Ordföranden, Karl-Inge Forslund hälsade alla välkomna till det 126:e årsmötet och förklarade mötet öppnat. 2 Fastställande av röstlängd för

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Tid: Lördag17/5 i Flen Närvarande: 24 stycken. 1 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att använda röstlängden vid behov. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka HSB - där möjligheterna bor HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 2015 Datum/tid: 2015-05-12, kl 19:00-20:30 Plats: Melanders Fisk, Nacka Forum 1. Föreningsstämmans

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 på Gästgivaregården i Hurva. 1 Mötet öppnas. SVK Södras ordförande Cicci Landén öppnar mötet. 2 Justering av röstlängden. Förslag att röstlängden

Läs mer

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma 2005-02-10 Gammelkroppa 1. Öppnande: Ordförande Rolf Ericsson inledde mötet med allmän information. Medlemsantalet i Filipstads Jaktvårdskrets är oförändrat

Läs mer