Användarinformation för inåtgående dörr.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarinformation för inåtgående dörr."

Transkript

1 Användarinformation för inåtgående dörr. PerMicke HB 2009, utgåva 1.2 Läs noga igenom all information som följer med vid köp av dörren innan ni börja öva på den. Monteringsanvisning skickas separat. Var noggrann vid monteringen av dörren, tänk på att det är millimeter precision för att brytpinnarna ska passa!! OBS, dörren kan skadas och bli obrukbar om den används fel! Vid forcering av dörren, bryt inte nära de röda detaljerna på framsidan. Ni kan skada fjädrar och bultar på baksidan av dörren. Dörren har fjädrande karm (1) och låsbleck (2) de röda detaljerna på karmen, 5 st totalt. Denna dörr kan även kompletteras med en stålplatta för att öva att med en bonk rambok slå/forcera dörren utan olika typer av brytjärn. Se nedan. 2 1 evighetsdorren@live.se 1(14)

2 Här är stålplattan inritad digitalt (3). Dörren kan med denna stålplatta forceras genom att slå men en bonk rambok eller liknande. När tillräckligt stor kraft används kommer brytpinnen att gå av och dörren öppnas. För att detta ska vara möjligt måste även den röda detaljen (fjäderbelastade låset) bytas mot ett fast lås vilket ingår i beställningssatsen. 3 evighetsdorren@live.se 2(14)

3 Kontrollera en gång om dagen att muttrarna (4) som håller fjädrar och låsblecken (4) sitter fast. Använd Locktite stark för att låsa muttrarna om dessa skulle ha lossat. 4 evighetsdorren@live.se 3(14)

4 När dörren monteras så att karmen har stöd i sidorna kan plattjärnet (5) tas bort. Monteras dörren utan stöd i sidan måste den sitta kvar, annars fungerar inte den fjädrande karmen som den ska. 5 Exempel på montering, dörren kläms mellan u-balkar som låses i vägg. evighetsdorren@live.se 4(14)

5 Vid dörrbrytning skall dörren spärras med den säkerhetskrok (6) som sitter på insidan och i överkant på dörren för att förhindra att dörren slår upp och orsakar skada på personal. Inåtgående dörrar kan användas utan denna säkerhetskrok om inte någon befinner sig på insidan. 6 evighetsdorren@live.se 5(14)

6 Vid forcering av dörren ska brytverktyget in mellan dörr och karm. Det som är svårt med inåtgående dörr är att det kan sitta en karmprofil som dörren stänger mot (7). Denna kan även monteras bort för att göra övningen lättare. Börja med små knackningar för att få brytverktyget att komma in mellan dörr och karm. Vinkla verktyget mot dörrbladet så mycket det går. Väl inne så långt som bilden visar, forcera ytterligare minst 3cm innan ni skjuter skaftet på verktyget mot dörren. Bryt inte sakta och försiktigt, var bestämd och ta i ordentligt som om det skulle vara verklighet, karm och bussningar mår bättre av det. Att lyfta eller hänga i verktyget kan också fungera beroende på utformningen av verktyget. Är verktyget kilformat (8) går det sämre än om verktyget är rakt från spets till skaft. Kilformen gör att verktyget lätt hoppar ut igen. 7 8 evighetsdorren@live.se 6(14)

7 1:1 Dörren kan reglas med enbart det fasta fjäderbelastade handtaget (9 eller 10). I detta fall simuleras att dörren är låst med ett huvudlås. Bryttekniken blir nu att tränga in bakom falsen som dörren stänger mot och sedan trycka karmen i sidled för att frigöra den fasta kolven (9 eller 10). När tillräckligt stor delning har skett öppnas dörren då kolven hoppar ut den fasta låspunkten evighetsdorren@live.se 7(14)

8 1:2 Ytterligare svårighetsgrad tillkommer om en brytpinne (11) används. Brytpinnen skjuts in tills den nästan inte syns, se (13) ett par sidor framåt. I detta fall simuleras att dörren är låst med ett huvudlås (11) och ett överlås (9) eller underlås (10). Att montera 2 fasta fjäderbelastade kolvar är förbjudet (8+9). Dörren kan skadas allvarligt. Bryttekniken blir nu att tränga in bakom falsen som dörren stänger mot och sedan trycka karmen i sidled och dessutom bryta dörren inåt tills brytpinnen går av. Det kan krävas två verktyg för detta, ett som delar dörr och karm och ett som trycker dörren inåt. OBS! Används (9) och (11) så bryt mellan dessa, om ni använder (10) och (11) sätt brytverktyget mellan dessa punkter. Arbeta nära de låspunkter dörren har, samma gäller i verkligheten evighetsdorren@live.se 8(14)

9 1:3 Dörren används med enbart brytpinnar, 1, 2 eller 3 st, eller valfri kombination av 1, 2 eller 3. Så länge enbart brytpinnar används vid markeringarna kan valfri kombination användas (1+2, 1+3, 2+3, 1+2+3). OBS! Det fasta fjäderbelastade handtaget (9) får inte användas ihop med brytpinnarna i detta läge, och bör monteras bort. Ska brytpinne och fjäderbelastat handtag användas se bilden ovan (1:2). När dörren låses med 3 brytpinnar kan den öppnas på följande sätt. Börja längst ned (12). Träng in mellan falsen och dörrbladet. Fortsätt in mellan karmen och dörren och få ett bra tag längst ned på dörren. Bryt inåt (från er) tills brytpinnen går av. Det kan behövas ytterligare ett verktyg för att orka med detta. I verkligheten kan dörren vara försedd med hakreglar och då krävs förmodligen två verktyg. Om ytterligare ett brytjärn används kan tekniken med att lyfta eller hänga i verktyget användas om verktyget inte är kilformat (8 se ovan). Kilformade verktyg har en tendens att hoppa ut igen. Nytt tag tas på mitten (13) i lämplig arbetshöjd och sedan högst upp, nedanför låset (14) evighetsdorren@live.se 9(14)

10 Brytpinnarna (15) skjuts in i de hylsor (16) som låses fast med spärrnyckeln (17). Skjut in brytpinnarna så långt som bilden visar. Brytpinnarna ska gå lätt att föra in. Justeringsmöjlighet (18) finns på tröskeln till dörren. Ofta räcker 1 mm justering evighetsdorren@live.se 10(14)

11 För att rensa ut bitar av brytpinnarna används en brytpinne som sticks in i hylsan (19) eller genom karmen. Hålen (20) är placerade i ramen. Vid montering av dörren, se till att det finns utrymme att komma emellan för att kunna trycka ut rester av brytpinnarna. Ytterligare hål finns längst ned på dörren evighetsdorren@live.se 11(14)

12 Dörren kan förses med en lång stång, 16 mm rundstål, (21, inritad digitalt) som lås för att öva med motorkap. De röda fjädrarna, 5 st, mellan karmen och ramen ska då justeras (22) så att det blir mer plats mellan dörr och karm. Avståndet anpassas efter bredden på kapskivan. På dörrens framsida måste man också ta bort plattjärnet som dörren stänger mot (7, se ovan). Hylsan i dörren tas bort och ersätts av en 16 mm rundstav. Ta bort hylsan genom att lossa låsnyckeln. Hylsorna, 3 st, i karmen tas bort genom att lossa låsbrickan till vänster eller höger om fjädern (23). Återställning av fjädrar ska ske till måttet 58 mm. Om det är svårt att skruva på de 5 muttrarna så går det läggare om man använder varmluftpistol och löser upp limmet. När man sätter tillbaka muttrarna så skall Locktite stark användas evighetsdorren@live.se 12(14)

13 Dörrforcering med hjälp av en RAMBOK eller liknande påskjutningsanordning. Huvudlåset ska bytas ut med det medföljande fasta låset, detta lås har inga fjädrar. En stålplatta (29) monteras med medföljande bultar och brickor över huvudlåset. Om muttrarna är svåra att lossa kan värmepistol användas för att lossa dem. Vid återställning ska Locktite stark användas. Om låset inte byts ut utan befintligt lås med fjädrar används är det nästintill omöjligt att öppna dörren och detta rekommenderas inte. Om en stor rambok används av exempelvis 2-4 personer utvecklas så stor kraft att vi inte kan garantera att dörren håller. OBS! Endast en låspunkt ska användas, den bakom stålplattan (29) (14)

14 Ni har nu fått grundläggande information om hur dörren ska användas. Vid all användning av produkter som innefattar stora belastningar och hävstångseffekter ska skyddskläder användas. Vi rekommenderar er att använda hörselskydd, skyddsglasögon, handskar, skyddshjälm samt skor med stålhätta. Tänk på arbetarskyddet. Många arbetsställningar kan ge stora belastningar på rygg och axlar. Detta gäller särskilt vid arbete långt ned vid golvet och högt upp vid dörrens övre brytpinne. Har ni ytterligare frågor eller vill ni beställa förbrukningsartiklar efter det att ni börjat använda dörren, gå in på vår hemsida eller maila på eller ring! Per-Erik Bärneman Mikael Lindkvist (14)

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna - 1 - Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna CityBoxens Monteringsanvisning Innan du börjar montera boxarna Innan du startar uppmonterar av City-Boxen

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

Montagevägledning SWG 120

Montagevägledning SWG 120 Montagevägledning SWG 120 Maj 2012 1 Kontrollera att höjden och bredden för väggen överensstämmer med ritningen. 2 Kontrollera att väggarna, golvet och taket är i våg. 01 02 Justering om golvet ej är plant.

Läs mer

Monteringsanvisning Ramsnäs Högskåp 40 med 2 lådor

Monteringsanvisning Ramsnäs Högskåp 40 med 2 lådor 1(15) Monteringsanvisning Ramsnäs Högskåp 40 med 2 lådor 2015-09-11 A Sida Vänster C Tak o botten G Monteringslist F Hyllor H Lucka D Mellanbotten I Lådor C Tak o botten E Rygg B Sida Höger 1 2 3 4 x16

Läs mer

MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING

MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING 1. BÖRJA MED ATT BESTÄMMA VAR PUSH-TO-OPEN FUNKTIONEN SKA VARA Varje modul är försedd med sk. push-to-open. Detta betyder att du trycker på dörren för att den ska

Läs mer

Monteringsanvisning Källa lådor grund 60 o 90cm Källa lådor djup 60 o 90cm

Monteringsanvisning Källa lådor grund 60 o 90cm Källa lådor djup 60 o 90cm Monteringsanvisning Källa lådor grund 60 o 0cm Källa lådor djup 60 o 0cm (6) Övre låda i kommod med urtag för avloppsrör 4 5 0-08-6 0 = förpackning. Innehåller delar till en låda. Påsen som ingår med 4

Läs mer

Fönstermanual. I Botten av fönstret sitter ett transportskydd, denna bör monteras bort innan installation.

Fönstermanual. I Botten av fönstret sitter ett transportskydd, denna bör monteras bort innan installation. Fönstermanual Grattis till ett bra val av fönsterleverantör. Vi hoppas att ni kommer att vara nöjda med era nya fönster i många år. PVC fönster är ju helt underhållsfria, men rengöring och smörjning och

Läs mer

Monteringsanvisning.

Monteringsanvisning. Hustyp SMEAN Monteringsanvisning. De första bladen i denna monteringsanvisning innehåller råd som ni kan ha mycket glädje av när ni ska montera er stuga. Har ni några frågor när ni läst igenom denna text

Läs mer

Montageanvisning Maximal Compactkarm

Montageanvisning Maximal Compactkarm Montageanvisning Maximal Compactkarm 1. Börja med att ta ur bågen ur karmen genom att dra ur sprinten i det övre gångjärnet. Tryck med en skruvmejsel in det undre fjädringslåset och vrid till. För sprinten

Läs mer

Eleganta myggnätslösningar. Installationsmanual

Eleganta myggnätslösningar. Installationsmanual Eleganta myggnätslösningar Installationsmanual Version 2.2, 2016-02-24 Grattis till din nya myggnätsdörr/-fönster! Vår installationsanvisning kommer hjälpa dig med installationen av din ClearView myggnätslösning.

Läs mer

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning.

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. BRUKSANVISNING Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. Om inte alla anvisningar följs, kan allvarliga personskador eller sakskador uppstå. Spara anvisningen för ev. framtida

Läs mer

Monteringsanvisning. POCKETKARM FÖR SKJUTDÖRR 95 mm modul 21 För 1 lager väggskiva på båda sidor

Monteringsanvisning. POCKETKARM FÖR SKJUTDÖRR 95 mm modul 21 För 1 lager väggskiva på båda sidor Monteringsanvisning POKTKRM ÖR SKJUTÖRR 95 mm modul 21 ör 1 lager väggskiva på båda sidor 0910-72 59 00 kundservice@sscgroup.se www.sscgroup.se SS är Nordens ledande leverantör av snickeriprodukter och

Läs mer

Skjutparti, Dörr / Fönster

Skjutparti, Dörr / Fönster Uterumssystem med Enkelglas Skjutparti, Dörr / Fönster! OBS! Läs detta innan du börjar. Läs igenom hela monteringsinstruktionen innan du börjar. Tänk på din säkerhet. Partierna kan vara tunga så ta hjälp

Läs mer

MONTERINGSANVISNING HÄFLA MASKINSKYDD

MONTERINGSANVISNING HÄFLA MASKINSKYDD MONTERINGSANVISNING Verktyg som behövs: st insexnyckel,5 mm st ledade hylsnycklar 3 mm st vattenpass st borrmaskin med 8 mm borr Innehållsförteckning: sid. Montering standardsektioner 3-5 Montering detaljer

Läs mer

Monteringsanvisning. Bruks Stuga 10m 2. v1.1

Monteringsanvisning. Bruks Stuga 10m 2. v1.1 Monteringsanvisning Bruks Stuga 10m 2 v1.1 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Art.nr 05-06 Rev.nr 068 Detta behövs för monteringen: Bågfil & Såg Borrmaskin/Skruvdragare Tumstock Skruvmejsel Insexnyckel 4 mm Torx T5 & T0 Skiftnyckel Sax Innehållsförteckning

Läs mer

Installationsanvisning. Diskmaskiner

Installationsanvisning. Diskmaskiner Installationsanvisning Diskmaskiner MONTERING AV TRÄLUCKA - FULLINTEGRERAD OBS! Träluckan får ej täcka fläktutblåset 2 FÖLJANDE MEDFÖLJER MASKINEN 4 st distansbrickor plast (C) 4 st skruv 4,2 x 38 mm (F)

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. Palladium de Luxe Plus. Vikdörr DUSCHDÖRR

MONTERINGSANVISNING. Palladium de Luxe Plus. Vikdörr DUSCHDÖRR MONTERINGSANVISNING DUSCHDÖRR Palladium de Luxe Plus Vikdörr Läs hela anvisningen noga innan installationen påbörjas. Se till att Vatten/elledningar i väggarna inte skadas av borrning under installationen.

Läs mer

Monteringsanvisning pvcfönster och altandörrar

Monteringsanvisning pvcfönster och altandörrar Monteringsanvisning pvcfönster och altandörrar sida 1 Tack för att du köpt DOBROPLAST pvc-fönster! Grattis till ett bra val av fönsterleverantör. Vi hoppas att ni kommer att vara nöjda med era nya fönster

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

Montage av sidhägda fönster och altandörrar

Montage av sidhägda fönster och altandörrar Montage av sidhägda fönster och altandörrar Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder för kompletterande

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt vid montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt vid montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Lusthus

MONTERINGSANVISNING Lusthus UTG 2013 MONTERINGSANVISNING Lusthus www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION (Lusthus) Husen är före leverans behandlade med en färglös impregnerande grundolja. Denna behandling ger ett temporärt skydd

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montageanvisning Sidhängda fönster och altandörrar HFA 2012/03 Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder

Läs mer

Montageanvisning för takskjutport

Montageanvisning för takskjutport Montageanvisning för takskjutport 1. Kontrollera att öppningen är c:a 5 cm mindre på bredden och ca 2,5 cm på höjden, så att porten täcker hela öppningen. Är öppningen för stor kan man t.ex. minska den

Läs mer

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013)

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) 1 Montera bastun på ett plant underlag. Obs! Del 1 hör ej till leveransen. Montera bastuns bas, delarna passar i de utskurna spåren. Skruva ihop delarna (skruvhål finns

Läs mer

Made in Sweden MONTERINGSANVISNING. Solfångare på bentrianglar

Made in Sweden MONTERINGSANVISNING. Solfångare på bentrianglar MONTERINGSANVISNING Allmänt Bentrianglarna monteras i första hand på platta tak eller på marken med syftet att få en mer fördelaktig vinkel på solfångaren mot solen. Aquasol levererar tre modeller av benställningar,

Läs mer

Bruks Stuga/Bastu 5m2

Bruks Stuga/Bastu 5m2 Monteringsanvisning Bruks Stuga/Bastu 5m2 v1.4 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i

Läs mer

Stötdämparbyte på Rolls Royce Corniche DRX14667 av Rune Sahlberg. Rune Sahlberg 2015

Stötdämparbyte på Rolls Royce Corniche DRX14667 av Rune Sahlberg. Rune Sahlberg 2015 Stötdämparbyte på Rolls Royce Corniche DRX14667 av 2015 BYTE AV FRÄMRE STÖTDÄMPARE (Long Stroke Shock Absorber) 1. Bilen på pallbockar fram, använd en domkraft passande för bilens vikt och den höjd den

Läs mer

monteringsmanual koppla ihop ben och bord lock /alternativt stång för tavla/belysning låsnyckel för lock hylsa bordsskiva bordsskiva bricka mutter

monteringsmanual koppla ihop ben och bord lock /alternativt stång för tavla/belysning låsnyckel för lock hylsa bordsskiva bordsskiva bricka mutter monteringsmanual koppla ihop ben och bord lock /alternativt stång för tavla/belysning låsnyckel för lock hylsa bordsskiva bordsskiva bricka mutter ben långt/kort /alternativt mellanben MONTERINGSMANUAL

Läs mer

Monteringsanvisning. Bure stuga 25m 2. med loft. v1.0

Monteringsanvisning. Bure stuga 25m 2. med loft. v1.0 Monteringsanvisning Bure stuga 25m 2 med loft v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

DETALJERAD MONTERINGSANVISNING

DETALJERAD MONTERINGSANVISNING DETALJERAD MONTERINGSANVISNING Utplacering av grundstenarna Placera ut de grundstenar som friggeboden skall vila på. Se till så att Du har stadigt under grundstenarna. Var noga med att alla grundstenar

Läs mer

HUNDGRIND ENKELDÖRR UNIVERSAL

HUNDGRIND ENKELDÖRR UNIVERSAL HUNDGRIND ENKELDÖRR UNIVERSAL MODELL 1 art.nr:10008 MODELL 2 art.nr:10009 Monteringsdetaljer: Övre utfyllnadsenhet 1 Skruvsats: Insatshylsa LB1612826S 6 Gasfjäder G15-40-200-02 2 Bult M8 x 80 2 Lås WL290

Läs mer

Modell: Cenia-50 Mått (LxBxH): 257X195X213cm

Modell: Cenia-50 Mått (LxBxH): 257X195X213cm Modell: Cenia-50 Mått (LxBxH): 57X95X3cm Innehållsförteckning Sidan Viktig information 3 Lista över ingående komponenter 4 Montering av växthusets sockel (Kapitel ) 5 Montering av skjutdörren (Kapitel

Läs mer

Monteringsanvisning Takskjutport GPE400

Monteringsanvisning Takskjutport GPE400 Monteringsanvisning Takskjutport GPE400 Monteringsanvisning GPE400 Takskjutport GPE400 Fjädrarna är placerade åt sidan. Överhöjder som krävs är: SM- Sidomonterad SM: Manuell 120 mm Automatisk 160 mm Paketet

Läs mer

Comfort sänglyftsystem

Comfort sänglyftsystem Instruktioner för användare av Comfort sänglyftsystem ComfortSystem vår erfarenhet din trygghet Läs bruksanvisningen innan sängen tas i bruk! Monteringsanvisning 0.0 Leveransen omfattar Leveransen av Comfort

Läs mer

Montering av ytterdörr

Montering av ytterdörr Montering av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera t ex frigolit under

Läs mer

Monteringsanvisning Natur V vikparti 5 dörrar

Monteringsanvisning Natur V vikparti 5 dörrar Monteringsanvisning Natur V vikparti 5 dörrar Detta behövs för monteringen Art.nr 050939 Rev.nr 11114 Vattenpass (långt) Skruvdragare/Borrmaskin, 5, 10 och 14mm borr Bits torx T5 Skiftnyckel Skruvmejsel

Läs mer

MONTERINGSANVISNING TAKSKJUTPORT R40

MONTERINGSANVISNING TAKSKJUTPORT R40 MONTERINGSANVISNING TAKSKJUTPORT R40 MONTERINGSANVISNING TAKSKJUTPORT R40 Fjädrarna kan vara placerade nedåt, åt sidan eller ovan skenan. Överhöjder som krävs är: UM- Undermonterad SM och UM: Manuell 120

Läs mer

Fasta partier och mallskurna partier.

Fasta partier och mallskurna partier. Fasta partier och mallskurna partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen Tolerans bredd: +0-5 mm Tolerans höjd: +5-5 mm Kontrollera alltid att du har fått med rätt antal artiklar innan du börjar montera.

Läs mer

Trähuset. Pelle-ved 6

Trähuset. Pelle-ved 6 Trähuset Pelle-ved 6 Jag önskar er lycka till med stugan eller boden ni har köpt. Obs! Det krävs lite händighet att montera en bod eller stuga. Läs monteringsanvisningen noga innan ni ringer Trähuset Lycka

Läs mer

VARNING! Ett sängskåp kan väga flera hundra kilo. Allvarliga olyckor kan inträffa om skåpet välter.

VARNING! Ett sängskåp kan väga flera hundra kilo. Allvarliga olyckor kan inträffa om skåpet välter. VARNING! VID ANVÄNDNING: Sängskåpet måste alltid vara skruvar genom ryggen. FASTSATT i väggen med fyra Ett sängskåp kan väga flera hundra kilo. Allvarliga olyckor kan inträffa om skåpet välter. Skruvarna

Läs mer

Monteringsanvisning för dubbelkommando HV 2S Audi A3 Typ: 8V VW Golf VII Typ: AU

Monteringsanvisning för dubbelkommando HV 2S Audi A3 Typ: 8V VW Golf VII Typ: AU Veigel GmbH + Co. KG Monteringsanvisning för dubbelkommando HV 2S020412 Audi A3 Typ: 8V VW Golf VII Typ: AU 1. Skjut tillbaka framsäterna så långt det går. Ett tips: lossa säterna helt och luta dom bakåt

Läs mer

Anvisningar steg för steg Skruva i metall

Anvisningar steg för steg Skruva i metall Anvisningar steg för steg Skruva i metall Bultar och skruvar Bultar och skruvar för metall finns med många olika huvudformer, som: 1. sexkantigt huvud 2. kullrigt huvud 3. försänkt huvud 4. runt huvud

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

Monteringsanvisning Byggstommar.se

Monteringsanvisning Byggstommar.se Monteringsanvisning Byggstommar.se 1. Markera väggblockens placering på grundplattans (alt bjälklagets) långsidor. Markera ett streck 1200mm från gaveln, ett streck 2400mm från gaveln osv, 1200 mm mellan

Läs mer

Monteringsanvisning. Norrsele Stuga 25m 2. v1.2

Monteringsanvisning. Norrsele Stuga 25m 2. v1.2 Monteringsanvisning Norrsele Stuga 25m 2 v1.2 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING HYLLSTÄLL METRO

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING HYLLSTÄLL METRO MONTERINGS- & BRUKSANVISNING HYLLSTÄLL METRO INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA TILLSYN & UNDERHÅLL INNAN DU BÖRJAR MONTERA MONTERINGSANVISNING STARTSEKTION MONTERINGSANVISNING PÅBYGGNAD MONTERINGSANVISNING DRAGLÅDA

Läs mer

Monteringsanvisning Baotian Classic

Monteringsanvisning Baotian Classic Sidan 1 av 7 Monteringsanvisning Baotian Classic 1 Start...2 2 Montering av centralstöd...2 3 Montering av styre...3 3.1 Koppla ihop elkablarna...3 4 Montering och syresättning av batteriet...3 5 Framdäck...4

Läs mer

TIGER EVOLUTION 1 SKJUTDÖRR

TIGER EVOLUTION 1 SKJUTDÖRR Monteringsanvisning TGER EVOLUTON 1 SKJUTÖRR etaljlista B C E F1 G H : Väggskena (1 st) B: Mellanlägg (2 st:) 8 och 12 mm C: Skena (1 st) : örrstopp (2 st) E: Hjulbeslag (2 st) F: Säkerhetslås (2 st) G:

Läs mer

Monteringsanvisning Exclusive (0113)

Monteringsanvisning Exclusive (0113) Monteringsanvisning Exclusive (0113) 1 2 Lägg ut bottendelarna på något mjukt och rent underlag så att plastytan inte får repor. Skruva ihop de tre bottendelarna. Använd 12 st skruv 4,2x55mm (1). Montera

Läs mer

Modell: Cenia-62 / 62G Mått (LxBxH): 320X195X213cm

Modell: Cenia-62 / 62G Mått (LxBxH): 320X195X213cm V8 Hobbyväxthus Sverige AB MANUAL: CENIA-6 / 6G Modell: Cenia-6 / 6G Mått (LxBxH): 30X95X3cm Innehållsförteckning Sidan Viktig information 3 Lista över ingående komponenter 4 Montering av växthusets sockel

Läs mer

Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*)

Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*) Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*) Vikpartier med isolerglas 0-0 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske partiet inte att fungera

Läs mer

TimeLox Access. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

TimeLox Access. Programmering, montering och underhåll. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. TimeLox Access Programmering, montering och underhåll ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. För information om montering, se sidan 6. TimeLox Access dörrenhet levereras komplett med

Läs mer

Montering. Packa upp maskinen. Däck Montera de bakre hjulen med hjälp av vingmuttrarna

Montering. Packa upp maskinen. Däck Montera de bakre hjulen med hjälp av vingmuttrarna Monteringsanvisningar för: 9689995/BZ7C och 9689996/BZ4C utrustade med något av följande aggregat: 96899945 TRD6B Tunnel Ram-aggregat 96899946 TRD7B Tunnel Ram-aggregat 96899950 CD6B Combiaggregat Montering

Läs mer

BRUKSANVISNING SÅGBORD. Modell: 010A

BRUKSANVISNING SÅGBORD. Modell: 010A BRUKSANVISNING SÅGBORD Modell: 010A Innehållsförteckning Tekniska specifikationer... 2 Förpackningen innehåller... 3 Säkerhetsanvisningar... 3 Monteringsanvisning... 4 Komponenter... 7 Längdinställning

Läs mer

Monteringsanvisning. Heden Förråd 25m 2. v1.0

Monteringsanvisning. Heden Förråd 25m 2. v1.0 Monteringsanvisning Heden Förråd 25m 2 v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Montera farthållare i Audi TT mk1

Montera farthållare i Audi TT mk1 Montera farthållare i Audi TT mk1 Följande är inte tänkt att användas som en instruktion hur du gör för att montera farthållare i din Audi TT utan endast beskrivning på hur jag gjorde. Om du ändå väljer

Läs mer

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen Skjutbara partier. Kontrollera alltid att du har fått med rätt antal artiklar innan du börjar montera. Se inventeringslista på nästa sida. OBS! Nästan alla skruvar är Torx-skruvar. Du behöver en T20 Torx-bit

Läs mer

Monteringsanvisning Attefallstomme 25m2 med loft.

Monteringsanvisning Attefallstomme 25m2 med loft. Monteringsanvisning Attefallstomme 25m2 med loft. 1. Ta fram 2st 45x220mm reglar och lägg dem förskjutna bredvid varandra enligt (bild 1). Längden ska bli totalt 6000mm eftersom längden på stugan är totalt

Läs mer

Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 4-4

Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 4-4 Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 4-4 Kontrollera din leverans A: 1 st. Bordsskiva. B: 4 st. Ben med hylsor. C: 4 st. Sitsar. D: 2 st. Längre bärlinor. E: 4 st. Kortare bärlinor. För fastsättning

Läs mer

Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 2-6 och 2-8

Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 2-6 och 2-8 Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 2-6 och 2-8 Kontrollera din leverans A: 1 st. Bordsskiva B: 2 st. Sittbänkar. C: 4 st. Ben med hylsor D: 2 st. Z-Profil. E: 2 st. Längre bärlinor. F: 4 st. Kortare

Läs mer

Monteringsanvisning. Bruks Bod 15m 2. v1.4

Monteringsanvisning. Bruks Bod 15m 2. v1.4 Monteringsanvisning Bruks Bod 15m 2 v1.4 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Klickvägg av gips med skruvlöst och spackelfritt montage

Klickvägg av gips med skruvlöst och spackelfritt montage Klickvägg av gips med skruvlöst och spackelfritt montage Skivmontering Såhär klickar du enkelt ihop två skivor och regel till golv- och takskena När en skiva är klickad med skivan innan träs regel i spåret

Läs mer

KOMPLEMENT TILL Monteringsanvisning Norgate Garageport

KOMPLEMENT TILL Monteringsanvisning Norgate Garageport Rev.nr: 170201 KOMPLEMENT TILL Monteringsanvisning Norgate Garageport Innehållsförteckning Norgate garageportar: A1 Skruv B 80 st + 15st A2 Självborrande skruv 8 st A3 Mutter 30 st A4 Skenbult D 30 st

Läs mer

PW TRANSPORTÖR. Bruks- och monteringsanvisning

PW TRANSPORTÖR. Bruks- och monteringsanvisning PW TRANSPORTÖR Bruks- och monteringsanvisning 2006-10-02 Läs anvisningen noga innan maskinen tas i bruk. PW Transportör levereras omonterad och monteras enligt anvisningar på sidan 4-7. Teknisk data: Snäckväxelmotor:

Läs mer

Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2)

Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2) Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2) Obs! Varning! Tänk på att vissa gevär behöver en kraft på drygt 100kg när man pressar ihop/demonterar fjädern. Man måste ha stor respekt för fjädrar som

Läs mer

HowTo Dörrlås AMAZON. Nedmontering.

HowTo Dörrlås AMAZON. Nedmontering. HowTo Dörrlås AMAZON Låsen i dörren blir slitna med tiden. Tillslut så har man ett lås som krånglar och dessutom går att öppna med vad som helst. Detta faktum är inte så kul. Funderade först på att ta

Läs mer

Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet.

Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet. Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet. Kontrollera först innehållet i förpackningen enligt förteckningen nedan.

Läs mer

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.2

Monteringsanvisning. Nyby Stuga 25m 2. med loft. v1.2 Monteringsanvisning Nyby Stuga 25m 2 med loft v1.2 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

Montering av fönstermarkis

Montering av fönstermarkis Monteringsanvisning fönstermarkis Montering av fönstermarkis Detta behöver du för monteringen: a. Borrmaskin samt borr Ø 4 mm b. Tumstock c. Stjärnskruvmejsel d. Blocknyckel Ø 10 mm e. Blyertspenna d a

Läs mer

INNEHÅLL INNEHÅLL...2 SPECIFIKATION...3 MÖJLIGHETER R-FORCE...3 FUNKTION FRONTREGLAGE...3 ATT TÄNKA PÅ VID INSTALLATION...4 FELSÖKNING...

INNEHÅLL INNEHÅLL...2 SPECIFIKATION...3 MÖJLIGHETER R-FORCE...3 FUNKTION FRONTREGLAGE...3 ATT TÄNKA PÅ VID INSTALLATION...4 FELSÖKNING... R-FORCE INNEHÅLL INNEHÅLL INNEHÅLL...2 SPECIFIKATION...3 MÖJLIGHETER R-FORCE...3 FUNKTION FRONTREGLAGE...3 ATT TÄNKA PÅ VID INSTALLATION...4 FELSÖKNING...4 PROGRAMMERING...5 GÖR SÅ HÄR VID PROGRAMMERING!...5

Läs mer

Nät Grått plastat glasfiber

Nät Grått plastat glasfiber Användning Kan monteras på dörrkarmens in- eller utsida. Om din dörr öppnas utåt ska draperiet hängas upp invändigt, öppnas den inåt ska det hängas utvändigt. Montering Skruvas fast med små konsoler. Dimensioner

Läs mer

Hobbyväxthus Sverige AB

Hobbyväxthus Sverige AB Hobbyväxthus Sverige AB Modell: Bellis-PLUS (G) SIDA VIKTIG INFORMATION 2 PLOCKLISTA 3 KANALPLASTSRITNING 4 RITNING ALUMINIUMSTOMME 5 MONTERING AV VÄDRINGSLUCKOR 6 DEMONTERING AV BAKSIDAN 7-8 MONTERING

Läs mer

Hej! Tack för att du valt en Harmonidörr.

Hej! Tack för att du valt en Harmonidörr. Hej! Tack för att du valt en Harmonidörr. OBS! Kontrollera att mått och hängning på dörren, är enligt er order. Besikta den nya dörren/porten innan ni tar bort den gamla! Montering av dörr/port med defekt

Läs mer

Inåtgående fönster och dörrar i PVC

Inåtgående fönster och dörrar i PVC Inåtgående fönster och dörrar i PVC Infästning av karm Det är samma princip att montera inåtgående fönsterdörr som inåtgående fönster, nedan står dock endast fönster. Vid montering av karm är det av största

Läs mer

Copyright GordionInfomakers 1

Copyright GordionInfomakers 1 - 1 - Copyright GordionInfomakers 1 - 2 - Förberedelser innan installation Terminalen ska monteras på vägg. För nivå 2 behövs en plan vägg med ytan ca 150 x 50 cm (höjd x bredd). Terminalen skruvas upp

Läs mer

PLISSEGARDIN PREMIUM. Monteringsoch bruksanvisning. Plisségardiner med handtag

PLISSEGARDIN PREMIUM. Monteringsoch bruksanvisning. Plisségardiner med handtag PLISSEGARDIN PREMIUM Monteringsoch bruksanvisning Plisségardiner med handtag A400 (BB 10) A410 (BB 20) A415 (BB 24) För att kunna säkerställa en problemfri funktion av plisségardinen krävs det att produkten

Läs mer

Monteringsanvisning. Svergo Bod 15m 2. v1.5

Monteringsanvisning. Svergo Bod 15m 2. v1.5 Monteringsanvisning Svergo Bod 15m 2 v1.5 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

Monteringsanvisning. Bräska Bastu 10m 2. v1.4

Monteringsanvisning. Bräska Bastu 10m 2. v1.4 Monteringsanvisning Bräska Bastu 10m 2 v1.4 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i monteringsanvisningen.

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. DUSCHBYGGARNA AB TEL Palladium de Luxe Hörna med Skjutdörr

MONTERINGSANVISNING. DUSCHBYGGARNA AB TEL Palladium de Luxe Hörna med Skjutdörr Palladium de Luxe Hörna med Skjutdörr MONTERINGSANVISNING Läs hela anvisningen noga innan installationen påbörjas. Se till att Vatten/elledningar i väggarna inte skadas av borrning under installationen.

Läs mer

MONTERINGSANVISNING SKJUTBARA & FASTA PARTIER SOLUX 315, 415, 525 & 725. Artnr: 000682

MONTERINGSANVISNING SKJUTBARA & FASTA PARTIER SOLUX 315, 415, 525 & 725. Artnr: 000682 MONTERINGSANVISNING SKJUTBARA & FASTA PARTIER SOLUX 315, 415, 525 & 725 Artnr: 000682 MONTERINGSANVISNING FÖR SOLUX SKJUTPARTIER SAMT FASTA PARTIER Detta är en generell monteringsanvisning för skjutpartier,

Läs mer

BRUKSANVISNING R-FORCE G2

BRUKSANVISNING R-FORCE G2 R-FORCE G2 INNEHÅLL INNEHÅLL INNEHÅLL... 2 SPECIFIKATION... 3 MÖJLIGHETER R-FORCE G2... 3 FUNKTION FRONTREGLAGE... 3 ATT TÄNKA PÅ VID INSTALLATION... 4 FELSÖKNING... 4 PROGRAMMERING... 5 GÖR SÅ HÄR VID

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. DUSCHDÖRR Swing de Luxe. DUSCHBYGGARNA AB TEL

MONTERINGSANVISNING. DUSCHDÖRR Swing de Luxe. DUSCHBYGGARNA AB TEL MONTERINGSANVISNING DUSCHDÖRR Swing de Luxe Läs hela anvisningen noga innan installationen påbörjas. Se till att Vatten/elledningar i väggarna inte skadas av borrning under installationen. Borrade hål

Läs mer

UNDERHÅLLSFRIA PVC FÖNSTER. Monteringsanvisning

UNDERHÅLLSFRIA PVC FÖNSTER. Monteringsanvisning UNDERHÅLLSFRIA PVC FÖNSTER Monteringsanvisning Mått och Väggöppning Fönstermått anges alltid med breddmåttet före höjdmåttet. Om väggöppningen för fönstret är 1010x1310mm (=modulmått 10x13) skall fönstrets

Läs mer

MODELL: LIONA-31G STORLEK (LxBxH): 216x145x221CM LÄS MANUALEN INNAN MONTERING

MODELL: LIONA-31G STORLEK (LxBxH): 216x145x221CM LÄS MANUALEN INNAN MONTERING MODELL: LIONA-3G STORLEK (LxBxH): 6x45xCM LÄS MANUALEN INNAN MONTERING VÄXTHUSPLACERING Växthuset skall placeras på en plan och jämn plats som är skyddad från starka vindar. Platsen skall vara där växthuset

Läs mer

Bruksanvisning / monteringsanvisning

Bruksanvisning / monteringsanvisning art.nr.bruk-freewheel Rev.2014-01 Bruksanvisning / monteringsanvisning 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID. Avsett ändamål 2 Säkerhetsföreskrifter 2 Garanti 2 Panthera instruktioner 3 Montera FreeWheel i fyra enkla

Läs mer

Svarttjärn bastu 25m 2

Svarttjärn bastu 25m 2 Monteringsanvisning Svarttjärn bastu 25m 2 v1.3 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor i

Läs mer

Monteringsanvisning Europa - fönster och dörrar Classic/Norden - fönster och dörrar

Monteringsanvisning Europa - fönster och dörrar Classic/Norden - fönster och dörrar Monteringsanvisning Europa - fönster och dörrar Classic/Norden - fönster och dörrar SVENSK FÖNSTERTRADITION OCH MODERN TEKNIK I SKÖN HARMONI Att montera ett Laganfönster är normalt inget GARANTIER Laganfönster

Läs mer

MONTERING ANVISNINGAR

MONTERING ANVISNINGAR Tillbehör Används till Publikationsnr MONTERING ANVISNINGAR SET FÖR PACKVÄSKA (Vågformad nyckel) Art. nr. 08L70-MJM-D10 VFR800F MII Utfärdandedatum Mars 2014 LISTA ÖVER DELAR (2) (3) 1 INRE LÅSCYLINDER

Läs mer

Made in Sweden MONTERINGSANVISNING. Solfångare integrerat i tegeltak

Made in Sweden MONTERINGSANVISNING. Solfångare integrerat i tegeltak MONTERINGSANVISNING Allmänt Förhandstips / rekommendationer Montage av Aquasol solfångare på tegeltak kan ske på olika sätt. Det vanligaste montaget och det Aquasol främst rekommenderar, är att solfångarna

Läs mer

Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti. Mottagningskontroll. Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint!

Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti. Mottagningskontroll. Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint! Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti Mottagningskontroll Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint! Se över produkterna innan ni installerar. Eventuella fraktskador ska anmälas

Läs mer

HUNDGRIND DUBBELDÖRR UNIVERSAL

HUNDGRIND DUBBELDÖRR UNIVERSAL HUNDGRIND DUBBELDÖRR UNIVERSAL MODELL 1 art.nr:10006 MODELL 2 art.nr:10007 Monteringsdetaljer: Gängad stång M8x431mm. 2 Övre utfyllnadsenhet 1 Skruvsats: Insatshylsa LB1612826S 8 Gasfjäder G15-40-200-02

Läs mer

Bure stuga 25m 2 med loft

Bure stuga 25m 2 med loft Monteringsanvisning Bure stuga 25m 2 med loft v1.8 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande sidor

Läs mer

Monteringsanvisning Korall & Marin dusch

Monteringsanvisning Korall & Marin dusch Monteringsanvisning Korall & Marin dusch Rev.nr 131208 3 mm PH2 Spår Denna produkt är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation. Skånska Byggvaror AB garanterar produktens funktion om branschreglerna

Läs mer

Byggbeskrivning. Tillfälliga Fältskyttemål för Korthållsskytte. Lars-Gunnar Hedström Trosa-Vagnhärads Skyttegille

Byggbeskrivning. Tillfälliga Fältskyttemål för Korthållsskytte. Lars-Gunnar Hedström Trosa-Vagnhärads Skyttegille Byggbeskrivning Tillfälliga Fältskyttemål för Korthållsskytte Lars-Gunnar Hedström Trosa-Vagnhärads Skyttegille larhed6@gmail.com Bakgrund För att underlätta arrangerandet av korthållsfältskjutningar så

Läs mer

Nät Grått plastat glasfiber

Nät Grått plastat glasfiber Användning Kan monteras på dörrkarmens in- eller utsida. Om din dörr öppnas utåt ska draperiet hängas upp invändigt, öppnas den inåt ska det hängas utvändigt. Montering Skruvas fast med små konsoler. Dimensioner

Läs mer

Löpvagnen har en fjäderbelastad låstapp för att man ska kunna öppna porten utan motor. Ett dragsnöre kommer att fästas i löpvagnens låstapp senare.

Löpvagnen har en fjäderbelastad låstapp för att man ska kunna öppna porten utan motor. Ett dragsnöre kommer att fästas i löpvagnens låstapp senare. 1 Montering av motor Ta fram Löpvagnen (Svart eller blå) och studera dess funktion. Skjut in löpvagnen med den rundade sidan först in I spåret på kedjeprofilen. Skjut fram löpvagnen så att den klickar

Läs mer