Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 65-78 Anna Swanberg"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Tomas Emteby (s) Christer Lindberg (s) tjg ers för Helen Einarsson (s) Ersättare Monica Marker (m) Birgit Schelin (c) Kenneth Jonsson (v) Övriga närvarande Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare Justerare Lucia Toma Justeringens plats och tid Biblioteket onsdagen den 11 oktober kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg Ordförande Bosse Pettersson Justerare Lucia Toma ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kulturnämnden Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Underskrift Anna Swanberg

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(17) Kn 65 Val av justerare, anmälan om nya ärenden och fastställande av dagordning Till justerare av dagens protokoll utses Lucia Toma. Kulturnämnden beslutar godkänna dagordningen med följande tillägg: - Skärgårdskapellet ideell förening: ansökan om minnestavla

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(17) Kn 66 Arbetsutskottets delegationsbeslut Kulturnämnden beslutar notera och lägga ärendet till handlingarna. Au 67 Programsamråd Svedjegården, SÄBY 6:21

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(17) Kn 67 Au 58 Handläggning av detaljplaner Kulturnämnden beslutar delegera yttranden över utställda förslag till detaljplaner och områdesbestämmelser till förvaltningschefen. Detaljplaner är i huvudsak ett redskap för att möjliggöra expansion och samhällsutveckling samt att under vissa förhållanden trygga allmänna intressen och skydda miljöer. Det kan vara etablering av bostäder, industri, handel, idrottsplatser eller att exempelvis ordna upp komplicerade avloppsförhållanden. Initiativet kan komma från externa aktörer eller från kommunen själv. Intresset eller önskemålet måste alltid kanaliseras genom kommunstyrelsen som dels tar ställning till om det ger en önskvärd utveckling, dels till om det är förenligt med övergripande beslut i kommunfullmäktige, dvs översiktsplanen eller annat inriktningsbeslut som stödjer intresset eller önskemålet. Om inte bör frågan föras till kommunfullmäktige. Det är exklusivt kommunen som kan besluta om upprättande av detaljplan, det så kallade planmonopolet. Starten på ett detaljplanearbete sker genom beslut i kommunstyrelsen som i samband med detta ger de politiska direktiv som behövs för att styra planprocessen. Planförfattaren skall därefter med beaktande av direktiven upprätta planprogram eller planförslag för vilka samråd skall ske enligt bestämmelserna i plan- och bygglagen. Förutom samråd med berörda sakägare, föreningar och länsstyrelsen sker detta med socialnämnden, skolnämnden, kulturnämnden, miljö- och byggnadsnämnden samt tekniska nämnden som har att ge synpunkter på planen utifrån sina uppdrag och kompetenser. Samrådet sker dels genom att planhandlingarna skickas ut till berörda, dels genom inbjudan till ett samrådsmöte. Samtliga synpunkter samlas i en samrådsredogörelse som skall behandlas av kommunstyrelsen som har att göra en sammanvägd bedömning och därefter ställa ut planen för granskning. Förutom lämplighetsfrågor ur plan och miljösynpunkt är de kommunal-ekonomiska frågorna av stor betydelse vid kommunstyrelsens behandling. Underlag för dessa kommer i allmänhet via tekniska nämndens yttrande. Dessa kan exempelvis styra exploateringsgraden och utformning av de anläggningar som betjänar exempelvis ett nytt bostadsområde. Detta är frågor som enbart kommunstyrelsen kan ta ställning till.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(17) forts kn 67 Efter att planen varit utställd för granskning kan kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att anta planen eller att anta planen om den inte är av principiell beskaffenhet eller i övrigt av större vikt. Angiven planprocess ger stora möjligheter till politisk insyn och påverkan: - Skolnämnden ger underlag för att planen tillgodoser behovet av mark för skoländamål samt att planen exempelvis medger säkra och trygga skolvägar. - Socialnämnden ger underlag för att planen tillgodoser behovet av mark för särskilt boende i olika former och att den i sin utformning beaktar socialtjänstens andra intressen såsom trygghet, tillgänglighet och goda miljöer ur allmän social synpunkt. - Kulturnämnden ger underlag för att värna om kulturella intressen i olika former - Tekniska nämnden ger underlag för att planen tillgodoser behovet av kommunalteknisk försörjning, trafikförsörjning och inte minst de kommunalekonomiska konsekvenserna. - Miljö- och byggnadsnämnden ger underlag för att planen tillgodoser de intressen som plan- och bygglagen ålägger byggnadsnämnder som i huvudsak är att verka för en god byggnadskultur samt en god stads- och landskapsmiljö. Därutöver bör nämnden bevaka att planen är utformad så att nämndens myndighetsutövning underlättas. I nämndens uppgifter ingår också att initiera planläggning om detta ur myndighetens synpunkt är befogat eller av intresset att verka för en god byggnadskultur och en god stads- och landskapsmiljö. De krav som lagstiftningen ställer på detaljplaneprocessen medför lång handläggningstid som står i motsats till den allt snabbare samhällsutvecklingen i övrigt. Ofta är planprocessen den faktor som begränsar möjligheten till ett snabbt genomförande av bland annat politiska beslut. En detaljplan tar i genomsnitt 13 månader att processa om den går utan konflikter i övrigt. Under tre av dessa månader är planen ute för samråd eller granskning hos externa sakägare, övrig tid utgör interna processer i kommun och länsstyrelse. Det borde vara möjligt att förkorta handläggningstiden utan att äventyra det demokratiska inflytandet.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(17) forts kn 67 En faktor som påverkar handläggningstiden är de kommunala nämndernas sammanträdestider. Under en planprocess skall den passera två arbetsutskott och två sammanträden i samtliga fem nämnder. Om yttrandet i ett av de två skedena delegeras till förvaltningen kan handläggningstiden minskas under förutsättning att samtliga nämnder väljer samma skede. I en tjänstemannaberedning mellan förvaltningscheferna har vi enats om att föreslå att planerna behandlas av nämnderna i samrådsskedet och delegeras till förvaltningarna i utställningsskedet. Förvaltningscheferna kan i utställningsskedet bedöma om nämndens synpunkter under samrådet har tillgodosetts och om så inte skett hävda nämndens synpunkter i yttrandet. Självfallet skall yttrandet på sedvanligt sätt lyftas till nämnden om delegaten finner skäl för detta. Beredning Nämnden beslutar att till förvaltningschefen delegera yttranden över utställda förslag till detaljplaner och områdesbestämmelser. Se arbetsutskottet 58/06.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(17) Kn 68 Dnr Kn/2006: Au 59 Remiss trähusbyggande i Kristinehamns kommun Kulturnämnden är positiva till förslaget. Miljö- och byggnadsnämnden har till kommunstyrelsens arbetsutskott överlämnat ett förslag till direktiv med målsättning att nå en ökad användning av trä i byggande i högre bebyggelse. Under den kommande 10-årperioden ska nya områden utvecklas till en modern trästad. Kommunstyrelsen remitterar ärendet till samtliga nämnder för yttrande. Se arbetsutskottet 59/06.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(17) Kn 69 Dnr Kn/2006:3-503 Au 60 Kultursekreterarens delegationsbeslut Kulturnämnden beslutar notera och lägga ärendet till handlingarna Studiefrämjandet beviljades 460 kronor för barnteatern Prinsessan på alerten den 1 oktober i Folkets Hus. Medarrangör: Inka och Roland Fröding. Beräknad nettokostnad kronor. Det beviljade bidraget utgör 40% av den beräknade nettokostnaden. Bidraget belastar konto (arrangemangskonto) Föreningen Norden beviljades kronor i garantibidrag för Nordens Akademi den 23 oktober i bibliotekets hörsal. Beräknad nettokostnad kronor. Det beviljade bidraget utgör 40% av den beräknade nettokostnaden. Bidraget belastar konto (arrangemangskonto). Se arbetsutskottet 60/06.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(17) Kn 70 Au 61 Sammanträdestider 2007 för kulturnämnden Kulturnämnden beslutar godkänna förslaget till sammanträdestider för 2007 med ändringen att decembersammanträdet flyttas till den 11 december med anledning av stipendieutdelningen. Förslag sammanträdestider 2007 för kulturnämnden. Se arbetsutskottet 61/06.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(17) Kn 71 Au 62 Uppgradering av Libra Kulturnämnden beslutar ansöka om ett tilläggsanslag från kommunstyrelsen på kronor för uppgradering av bibliotekssystemet. Det biblioteksdatasystem som Kristinehamns bibliotek har Libra3, ska under 2007 övergå i en helt ny och modern teknisk plattform. Versionen kommer att kallas Libra.se. Övergången till Libra.se innebär en stor förändring på serveroch kommunikationssidan. Övergången kräver en stor utbildningsinsats och konvertering av databas och register. Idag ligger bibliotekets databas i en UNIX-server från Det är idag kommunens äldsta server och kan med ålderns rätt haverera. Libra.se kommer att ligga i en server som IT-avdelningen administrerar och enligt IT chefen Harry Enbom är den delen löst. För konvertering av databas och register, teknisk implementation och parametersättning, och utbildning kommer kostnaden att vara kr. Konsekvenser om biblioteket inte uppgraderar är att utvecklingen på biblioteksdatasidan helt stannar av. Uppgraderingen är av avgörande betydelse för bibliotekets verksamhet och risken är dessutom stor att den UNIX server som dagens Libra3 ligger i havererar. Kristinehamns bibliotek söker härmed ett tilläggsanslag på kr för Se arbetsutskottet 62/06.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(17) Kn 72 Au 63 Dnr Kn/2006: Namnärende Kulturnämnden beslutar förorda att det nya kvarteret blir en förlängning av och ingår i kvarteret Nebulosan. Ett nytt kvarter, norr om badhuset, bildas i samband med byggandet av nya bostäder. Se arbetsutskottet 63/06.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12(17) Kn 73 Au 65 Namnärende: namn på stadsdelar Kulturnämnden beslutar förorda att de vedertagna stadsdelsnamnen med ett tillägg om stadsdelen Drevsta antas. I Kristinehamns kommun finns inget formellt beslut angående namnen på stadsdelarna. t har därför initierats av kommunkontoret och miljö- och byggnadsförvaltningen. Förslag till stadsdelsnamn: Bro Broängen Djurgården Enserud Fältet Haga Jakobsberg Kapurja Karlsholm Kurlanda Kvarnbyn Landa Liljebäck Marieberg Marielund Presterud Rönneberg Sandfallet Sanna Skymningen Skäringsbol Smedby Solbacken Strand Stenfallet Stensta Stenstaliden Strandudden Sunneberg Södermalm Sörkastet Villastaden Ålkärr Östermalm Se arbetsutskottet 65/06.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(17) Kn 74 Au 66 Namnärende: vägnamn på A9-området och Sannaområdet Kulturnämnden beslutar förorda föreslagna vägnamn inom A9-området och Sanna-området. På A9-området finns ett antal vägar som inte är namnsatta. Ett förslag har utarbetats utifrån hur området har använts. Förslag till nya vägnamn på A9: Garnisonsvägen Bättringsvägen Kasernvägen Exercisvägen Bivackvägen Garagevägen Verkstadsvägen Stora Sandtorpsslingan Lilla Sandtorpsslingan På Sanna-området kommer en ny arena/eventhall att uppföras. Fram till hallen kommer en ny väg att byggas som behöver namnsättas. Förslag till vägnamn på ny väg i Sanna-området: Arenavägen Se arbetsutskottet 66/06.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14(17) Kn 75 Au 68 Avgifter på biblioteket Kulturnämnden beslutar anta förslag till avgifter från 1 januari 2007 på biblioteket. Förslag till avgifter på biblioteket från : Avgifter DVD-filmer 20 kr/film Inlån av mikrokort, släktforskning 20 kr/volym samt 25 kr/beställning Första lånekortet gratis Ersättningskort 10 kr Förseningsavgifter Böcker, CD 2 kr/bok och dag DVD-filmer 5 kr/film och dag Maxavgift per bok 30 kr Maxavgift per lån 100 kr Glada onsdagar fri återlämning kl Inga förseningsavgifter på barnböcker och barn-cd Förkomna eller förstörda media Vuxenbok, ljudbok Pocketbok Barnbok, ljudbok Bok&Band DVD-film Musik-CD Tidskrifter enstaka nummer Tidsskrift hel årgång 250 kr 100 kr 100 kr 150 kr 400 kr 200 kr 50 kr 300 kr Se arbetsutskottet 68/06.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15(17) Kn 76 Entréavgifter på Kristinehamns Konstmuseum 2007 Kulturnämnden beslutar anta förslaget till nya entréavgifter 2007 på Kristinehamns Konstmuseum. Kristinehamns Konstmuseum föreslår nya entréavgifter till museets utställningar under Anledningen till förslaget är att under sommaren 2006 hade Kristinehamns konstmuseum knappt 3000 besökare. Mellan 1/6 (sen en besöksräknare installerats) och 24/8 passerade personer museets entrédörr. Om man drar av hälften och tar hänsyn till att personalen passerar ett antal gånger. Uppskattar vi siffran på det antal som besökt museibyggnaden till personer. Varför väljer av dem att besöka Kafferian och butiken men inte utställningarna? En hörbar reaktion under sommaren har varit på att entrépriset är 70 kronor. Nuvarande entréavgifter: Ordinarie entréavgift - 50 kronor per person - 40 kronor per person för studerande, pensionär samt ungdom under 20 år - barn/ungdom under 16 år gratis entréavgifter under sommarutställningen kronor per person - 50 kronor per person för studerande, pensionär samt ungdom under 20 år - barn/ungdom under 16 år gratis Förslag till ny entréavgift: Ordinarie entréavgift - 25 kronor per person - barn/ungdom under 18 år gratis entréavgifter under sommarutställningen kronor per person - barn/ungdom under 18 år gratis Entrépriset är tänkt att vara samma för alla. Ingen rabatt för pensionärer och studerande. Åldersgränsen för fri entré barn höjs från 16 till 18 år (myndighetsåldern)

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16(17) Kn 77 Au 64 n för kännedom, rapporter och meddelanden Kulturnämnden beslutar notera och lägga ärendet till handlingarna. Redovisning av statistik - Biblioteket - Konstmuseet - Bildarkivet Ekonomi Protokollsutdrag - Rapport om skolavslutningen i Kristinehamn 2006, Ks 202/06. Se arbetsutskottet 64/06.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17(17) Kn 78 Dnr Kn/2006: Ideella föreningen Skärgårdskapellet: ansökan om minnestavla Kulturnämnden beslutar att en minnestavla ska sättas upp på den plats Lötmossens kapell har stått. Minnestavlan får kosta högst kronor. Nämnden uppdrar till förvaltningen att i samråd med ideella föreningen Skärgårdskapellet ta fram en minnestavla. Ideella föreningen Skärgårdskapellet har inkommit med en ansökan om minnestavla över Lötmossens kapell. Föreningen erhöll för något år sedan den 110-åriga träbyggnaden Lötmossens kapell, som stod på en fastighet betecknad Säby 1:10 vid Värmlands Säby. Föreningens syfte är att flytta kapellet till Svenska kyrkans sommarhem vid Picassoområdet i Kristinehamns skärgård. Föreningens önskan är att en minnestavla ska sättas upp på den plats kapellet har stått.

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kultur- och turistnämnden Plats och tid Bibliotekets hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Sessionssalen kl 15.00-16.00 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Nybble Bygdegård, kl 15.00-16.40 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Bjarne Olsson (s), vice ordf Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD)

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.50 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, 15.00-18.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Reidun Westmans rum kl 15.00-16.30 Beslutande Anneli Lundberg (s) vice ordförande Peter Westerdahl (m) Monica Marker (m) tjänstgörande ersättare för Bosse Pettersson

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) 1(10) Plats och tid kulturchefens kontor, 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare Övriga närvarande Thomas

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(11) Plats och Tid Gustavsvik kl 15.00-15.45 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.00 med ajournering kl 16.00-16.15 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-15.45 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD) Plats och tid Bibliotekets hörsal, Kl. 15.00-17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(12) Plats och Tid Sessionssalen kl 15.00-17.00 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Kock Danielsson

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Cecilia Koch Danielsson (FP) tjg ers för Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Cecilia Koch Danielsson (FP) tjg ers för Birgith Schelin (C) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-16.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Cecilia Koch Danielsson (FP) tjg ers för Birgith

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 9.00-9.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-17.30 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Plats och tid Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved Bm Utskott Gislaved Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 16.10-17.35 Beslutande Magnus Sjöberg (C) ordf Torbjörn Gustafsson (C) Patric Bergman (M) Björn Olsson (L) Nicklas

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(18) Plats och Tid Sessionssalen kl 14.00-16.00 Beslutande Bosse Pettersson (c) Ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(17) Plats och Tid Reidun Westmans rum kl 13.00-14.00 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Övriga närvarande Reidun Westman kulturchef

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) SN dnr Plats och tid Socialförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 16.55 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande

Läs mer

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S)

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S) Sida PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:15-18:35 Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Mats Hahne (M), tjänstgörande ers för

Läs mer

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S)

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S) Sida PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 8:30-11:45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2004-08-10 1 (8) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2004-08-10 kl. 14.00-14.20 Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand (s)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14.00-15.55 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 13.15. Ajournering 12.30-12.35. Beslutande Övriga närvarande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 93-102 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Knut Gyllenstierna Mats Waldermarsson Jesper Hansen

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 20-30 Anette Sandström Sekretess 21

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 20-30 Anette Sandström Sekretess 21 1(15) Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 08.00 12.15 ande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Birgith Schelin (c),

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-05-26 67 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp) Björn

Läs mer

Byggnadsförvaltningen kl 15.00

Byggnadsförvaltningen kl 15.00 1 Plats och tid, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS 1 (20) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.30 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (c), ledamot Jenny

Läs mer

Protokoll 1. Stig Svedin (V) och Göran Ljungblom (M) Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 9 januari 2015 Underskrifter ...

Protokoll 1. Stig Svedin (V) och Göran Ljungblom (M) Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 9 januari 2015 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 9:00-10.00 ande Övriga närvarande Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Roger Boork (KD) Marcus Molinder (SD) Anna Mellberg (MP) Camilla

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-02-23 Sid: 1 Instans Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2009-05-25 4 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Protokoll. Byggnadsnämnden

Protokoll. Byggnadsnämnden Byggnadsnämnden 133-134 Byggnadsnämnden Sida 2 Byggnadsnämndens sammanträde 133 Delårsrapport per 2010-06-30 134 Remiss Ändring av reglementen, nya regler för strandskydd och prövning av vindkraft Byggnadsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD)

Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD) Plats och tid Björnidet, Uroxen kl 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Christer Söderberg

Läs mer

Protokoll 1. Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13: Ajournering kl mellan 76 och ANSLAG / BEVIS

Protokoll 1. Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13: Ajournering kl mellan 76 och ANSLAG / BEVIS Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.15 Ajournering kl 13.50-14.20 mellan 76 och 77 ande Övriga närvarande Anna-Lena Fjellström (S) ordf. tjg för Jan-Christer Jonsson (S) Tomas Sellin

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16.30 18.25 Ordförande: Wallström Christer (FP) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter: Hansson Börje

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-01-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Information till nämndens ledamöter och bildspel om förvaltningen... 2 2 Val av ersättare till fritids- och kulturnämndens presidium... 3 3 Val av representant

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Val av justerare, anmälan om nya ärenden och fastställande av föredragningslista

Val av justerare, anmälan om nya ärenden och fastställande av föredragningslista 2(11) Val av justerare, anmälan om nya ärenden och fastställande av föredragningslista 3(11) Förvaltningschefens information Sammanfattning Ekonomi 2012-01-01-2102-11-23 Statistik (delas ut under mötet)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.40 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-16.10 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-15 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret Kisa 2011-08-15 kl. 08.00-12.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Markus Hall (MP) Roger Rydström (S)

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16 1 (19) Paragrafer 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tillväxt- och samhällsbyggnadsutskottet 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.40 16.20 Beslutande Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S), 1-10 Karl-Erik Kruse

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp) Sida Kulturnämnden 2006-04-10 1 (13) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13:30 14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Ann-Charlotte Pihl-Larson Gunilla

Läs mer