Hans Porats anförande på Nolatos årsstämma 27 april 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hans Porats anförande på Nolatos årsstämma 27 april 2011"

Transkript

1 Hans Porats anförande på Nolatos årsstämma 27 april 2011 Bästa aktieägare, mina damer och herrar. Att vi nu i början av 2011 fick en dipp inom vår telekomverksamhet vilket jag återkommer till minskar inte betydelsen av att 2010 blev resultatmässigt det bästa året för koncernen sedan starten Återhämtningen efter den globala finanskrisen gick betydligt snabbare än väntat och alla våra tre affärsområden utvecklades mycket positivt. Nolato Medical ökade sin omsättning med 17%, Nolato Telecom med hela 44% och Nolato Industrial med 21%. Ser vi på helheten, så ökade Nolatokoncernen omsättningen med 30% till nästan 3,4 miljarder kronor rörelseresultatet ökade med 58% till 262 miljoner kronor och resultat per aktie uppgick till 7 kronor och 11 öre, vilket kan jämföras med 4 kronor och 68 öre året dessförinnan. Vi överträffade samtliga våra finansiella mål under 2010: Ebita-marginalen uppgick till 7,8% och avkastningen på sysselsatt kapital till 18,4%. Soliditeten var 50%, vilket översteg målet med 15 procentenheter, trots det förvärv vi genomförde i somras. Självklart var den snabba konjunkturuppgången, liksom den förnyade framtidstron hos våra kunder, viktiga orsaker till denna fina utveckling. Men även vår starka finansiella ställning har betytt mycket. Vår finansiella styrka gav förtroende hos våra kunder och gjorde det möjligt för oss att övervintra krisen med bibehållen nyckelkompetens och med tillräckliga resurser för att snabbt kunna svara på den ökade efterfrågan när det väl vände uppåt igen. Vi ska heller inte glömma det offensiva och framtidsinriktade arbete som våra medarbetare dagligen utför och som säkerställer vår konkurrenskraft både i upp- och nedgång. Som ni säkert vet, är Nolatokoncernen indelad i tre kundnära affärsområden. Vi skapar därmed de branschspecifika förutsättningar som krävs för att nå framgång hos varje enskild kund. För även om hela koncernens verksamhet bygger på ett gediget kunnande inom polymerteknik, bra projektledning och hög effektivitet, så finns det viktiga skillnader mellan de olika kundgrupperna: Nolato Medicals verksamhet inom medicinteknik och läkemedel kännetecknas av långa utvecklingsprocesser, mångårig produktlivslängd och extremt höga krav på kvalitet, spårbarhet och säkerhet. Detta skiljer sig en hel del från Nolato Telecoms verksamhet inom mobiltelefonsektorn, där extremt korta utvecklingstider, snabba produktionsstarter, korta produktlivslängder och stor flexibilitet är vardagens verklighet. Och medan marknaderna för Nolato Medical och Nolato Telecom består av ett mindre antal stora, globala kundföretag, så verkar Nolato Industrial på en marknad som är fragmenterad, med ett stort antal aktörer, såväl stora som små. Nyckelorden inom Nolato Industrial är närhet till kund och hög automatiseringsgrad.

2 Låt mig nu gå igenom de viktigaste händelserna under 2010 lite mer i detalj och börja med Nolato Medical. Inom Nolato Medical var den stora händelsen under 2010 naturligtvis förvärvet av det amerikanska företaget Contour Plastics. Det är ett fint bolag vi har köpt, det passar affärsmässigt bra in i Nolato Medical och ger oss ett utmärkt fotfäste på den nordamerikanska marknaden. Bolaget, som nu heter Nolato Contour, är en viktig pusselbit i Nolato Medicals strategi att erbjuda kunderna en global närvaro med verksamhet på tre kontinenter - Europa, Asien och Nordamerika. Detta är särskilt viktigt nu när marknaden konsolideras och kunderna reducerar antalet leverantörer. Arbetet med att integrera Nolato Contour i Medical fortskrider enligt plan och vi har bland annat inlett en överföring från Sverige till USA av teknologier kring formsprutning av flytande silikon. Detta är ett område där Nolato Medical är världsledande och där det finns goda affärsmöjligheter för oss i Nordamerika. Även här i Sverige utvecklas Nolato Medical väl. I Hörby bygger vi ut med 3,700 kvadratmeter med bland annat två nya renrum. Lokalerna tas nu successivt i bruk och ger oss utmärkta förutsättningar att växa ytterligare inom större systemprojekt, med avancerad utveckling och omfattande produktion. Och ett stenkast härifrån, i Torekov, ökar vi fokus på våra nischsegment - doppning och extrudering - genom att bilda ett separat bolag för denna verksamhet, med egna resurser för ledning, försäljning och teknik. Det nya medicalbolaget i Torekov heter naturligtvis Nolato MediTor. Här ser ni några exempel på produkter inom Nolato Medical. Alltifrån inkontinenshjälpmedel, produkter för hjärt- och kärlsjukdomar, för dosering av insulin, produkter inom diagnostik och primära läkemedelsförpackningar Inom mobiltelefonsektorn tar de datorliknande mobilerna med pekskärm en allt större marknadsandel. Hittills har dessa smartphones utgjort ett eget segment på marknaden, men nu sprids teknologin även till telefoner i de lägre prisklasserna. Detta innebär att kraven på telefonerna i premiumsegmentet ökar, inte bara prestandamässigt utan även vad avser material, kvalitet och formgivning. Kreativ unikitet vid val av material samt kosmetiska effekter har därför blivit allt viktigare. Vi arbetar därför hårt med att utveckla en rad egna spetsteknologier inom detta område. Det handlar till exempel om: Nolato SurfaceTech, som gör det möjligt att skapa ytor med komplexa strukturer, optiska effekter, känsla och djup. Nolato ImageTech, med vars hjälp man enkelt kan ta fram korta serier av mobiltelefoner med unika utseenden, till exempel för kampanjer eller speciella events. Nolato LogoTech, som erbjuder dekorativa och kostnadseffektiva lösningar för logotyper på telefonerna.

3 Nolato ClearTech, en teknologi som skapar mobiltelefonfönster med förstklassig funktion, transparans och reptålighet. Strategin är inte att bli en volymtillverkare utan Nolato Telecom skall vara den bästa teknikleverantören och därmed erbjuda våra kunder differentierade produkter med väsentligt kosmetiskt och haptiskt innehåll. Alltså med fokus på utseende och känsla. Utöver delar till mobiltelefoner utvecklar och tillverkar vi, inom Nolato Telecom, även skärmningar mot elektromagnetisk interferens. Här ser ni en sådan skärmning - en silverbaserad silikonpackning Packningen skyddar elektroniken i basstationerna mot störningar och förhindrar samtidigt smuts och vatten att tränga in något som fått ökat fokus då man nu flyttar upp basstationen i själva sändarmasten. Som tidigare meddelats stänger vi Nolato Alpha i Kristianstad. Fastigheten är såld och produktionen upphör helt till sommaren. I och med denna stängning avslutas en viktig fas i Nolatos nutidshistoria. Det var genom förvärvet av Ericssons plastfabrik i Kristianstad 1997 som vi kom in i mobiltelefonsektorn. Då för bara drygt tio år sedan - var det självklart att högteknologiska mobiltelefoner skulle tillverkas i Norden. Nolato utvecklades på kort tid till en betydande aktör inom automatiserad höghastighetsmontering och många av Ericssons innovativa mobiltelefoner fick sitt karakteristiska utseende i Kristianstad. Idag är situationen en annan: Hög automatisering och långa serier har ersatts av flexibilitet och krav på allt snabbare modellbyten. Norden har bytts mot Asien och Kristianstad mot Beijing. Vi följde med våra kunder till Asien och tack vare att vi kontinuerligt har anpassat oss till marknadens ständigt förändrade villkor, är vi alltjämt idag en viktig spelare inom detta segment. Vårt tredje affärsområde, Nolato Industrial, som drabbades hårdast av nedgången under 2009, utvecklades mycket positivt under Volymerna ökade, konkurrenskraften stärktes och marknadspositionerna förbättrades ytterligare. Arbetet med ständiga förbättringar och effektiviseringar avstannar dock aldrig. Det är just bolagens produktivitet i kombination med ett högt teknikinnehåll som skapar framgången på marknaden. Nolato Industrial är marknadsledare i Sverige och har en stark ställning som kvalitetstillverkare i delar av Centraleuropa. Produkterna kanske inte är lika spännande som inom de två andra affärsområdena, men utgör viktiga delar inom fordonsindustrin, vitvaror, trädgård/skog, hygien, möbelindustri och andra utvalda områden, som till exempel byggindustrin. Under 2010 startade vi produktion inom ett nytt produktsegment i Ungern. Vi ökar nu kapaciteten och flyttar under detta kvartal denna produktion till en helt ny fabrik i Rumänien för att på så sätt komma närmare vår kund.

4 Så låt mig gå över till något som jag vet ligger oss alla varmt om hjärtat: Hållbar utveckling. Hållbarhet är inte något nytt för Nolato. I 73 år har frågor som rör miljö, socialt ansvar och etik tillhört våra Grundbultar och varit naturliga inslag i vår affärsverksamhet. Nolato anses vara ett gott föredöme inom dessa områden och vi får goda betyg i de externa utvärderingar som görs. Nolatoaktien ingår till exempel i Veckans Affärers hållbara portfölj. Även om hållbarhetsarbetet inte är nytt för oss så ställer det faktum att 4 av 5 av våra anställda idag arbetar i Kina ökade krav på vårt arbete inom CSR alltså Corporate Social Responsibility, företagets sociala ansvar. En analys av våra egna styrkor och svagheter visar att det mesta vi gör inom detta område är bra och håller god internationell klass, men att det naturligtvis finns delområden som kräver ytterligare förbättringar något vi givetvis arbetar på. Under 2010 togs t.ex. ett viktigt steg på detta område i och med att Nolato Beijing certifierades enligt OHSAS 18001, en internationell standard för hälsa och säkerhet på arbetsplatsen. Vi är också anslutna till Förenta Nationernas Global Compact, som omfattar tio principer kring miljö, arbetsförhållanden, mänskliga rättigheter och åtgärder mot korruption. Sedan några år redovisar vi även koncernens prestanda på hållbarhetsområdet enligt riktlinjerna i GRI Global Reporting Initiative. Syftet med en internationellt enhetlig rapportering enligt GRI är att göra det lättare att bedöma och jämföra företag ur ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt helhetsperspektiv. Att alla våra produktionsenheter ska vara kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och är en självklarhet för oss. Alla våra enheter är certifierade med undantag för vårt nyförvärv i USA och vår nystartade enhet i Indien. Båda dessa har vi ambition att certifiera under Vår kompletta hållbarhetsrapport för 2010 finner ni på vår hemsida. Låt mig nu gå över till den rapport för första kvartalet som vi publicerade tidigare idag. Som vi tidigare har informerat om så påverkades första kvartalets omsättning och resultat negativt av en minskad efterfrågan på Nolato Telecoms produktportfölj. Efter en stark inledning i början av året sjönk efterfrågan markant efter det kinesiska nyåret i början av februari. Nedgången har dock till viss del kompenserats av god utveckling inom Nolato Medical och Nolato Industrial, vilket för hela koncernen gav en omsättning under första kvartalet på 759 miljoner kronor, en uppgång med 2 % jämfört med Rörelseresultatet EBITA uppgick till 44 miljoner kronor, att jämföras med 63 miljoner kronor för första kvartalet Och resultatet per aktie var 1,06 kronor, jämfört med 1,71 kronor. Kassaflödet efter investeringar ökade till 111 miljoner kronor jämfört med 0. Ökningen är främst en effekt av lägre behov av rörelsekapital inom Nolato Telecom. Tittar vi på affärsområdena så ökade Nolato Medical omsättningen med 25 % till 232 miljoner kronor och rörelseresultatet med 22 % till 28 miljoner kronor. Flertalet av kundsegmenten har haft en god volymutveckling och verksamheten har utvecklats väl i linje med marknadens tillväxt.

5 Nolato Telecom minskade omsättningen med 19 % till 259 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev minus 4 miljoner kronor. Uppstart pågår av nya kundprojekt, som successivt ersätter den äldre produktportföljen. Det råder dock generellt en osäkerhet på marknaden vad gäller tillgången på komponenter till följd av naturkatastrofen i Japan, vilket kan komma att påverka volymerna framöver. Nolato Industrials omsättning ökade med 11 % till 268 miljoner kronor. En god efterfrågan, framflyttade marknadspositioner och nya produkter har bidragit till den högre omsättningen. Rörelseresultatet ökade med 47 % till 25 miljoner kronor. Vår finansiella ställning är stark, den finansiella nettotillgången uppgick den sista mars till 80 miljoner kronor och soliditeten till 54 %. De övergripande operationella och strategiska målsättningar vi satte upp för 2010 är genomförda. Det finansiella marginalmålet är uppskruvat 1 procentenhet till 8 %. Avkastningsmålet ligger oförändrat kvar på 15 % och soliditetsmålet är kvar på 35 %. Nolatoaktien hade en god utveckling under 2010 och kursen steg med 41 % - från 59 till 83 kronor. Efter vårt besked om Nolato Telecom i slutet av mars så har aktien legat i intervallet 75 till 81 kronor. Till sist några ord om våra målsättningar för 2011: Vi ska fortsätta utveckla Nolato Medicals globala, kundnära produktionsplattform. Målsättningen är att försöka genomföra ett förvärv i Europa alternativt landa ett större outsourcingprojekt. Vi ska bygga vidare på Nolato Telecoms spetsteknologier med väsentligt kosmetiskt innehåll samtidigt som vi strävar efter att bredda kundbasen. Vi ska ytterligare flytta fram Nolato Industrials marknadspositioner genom en fortsatt satsning på teknik och produktivitet samt lyckas med vår etablering i Rumänien. Nolato har duktiga medarbetare, vi har en flexibel och modern produktionsplattform, en stark balansräkning och är välpositionerade rent strategiskt. Så, trots en tuff start på året inom NolatoTelecom ser jag med optimism och tillförsikt framtiden an. Tack!

Koncernchefens anförande vid årsstämman 25 april 2013

Koncernchefens anförande vid årsstämman 25 april 2013 1/6 Koncernchefens anförande vid årsstämman 25 april 2013 Det går bra för Nolato! 2012 blev vårt bästa år sedan starten 1938. En stark konjunktur och en kraftig revansch inom Nolato Telecom bäddade för

Läs mer

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02 Fjärde kvartalet 21 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 211-2-2 Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen ökade med 1 procent till 864 MSEK (786) - Hög komponentandel har bidragit med 8 MSEK inom Nolato

Läs mer

Tredje kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström

Tredje kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström Tredje kvartalet 211 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 211-1-27 Sammanfattning av Q3 Koncernen Positiv utveckling för Nolato Medical och Nolato Industrial Fortsatt svaga volymer inom Nolato Telecom

Läs mer

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26 Första kvartalet 213 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 213-4-26 Sammanfattning av Q1 Koncernen! Mycket stark utveckling för samtliga affärsområden! Omsättningen ökade med 5 procent till 1 254 MSEK (837)

Läs mer

Nolato Industrials omsättning var oförändrad, medan rörelseresultatet ökade 13%.

Nolato Industrials omsättning var oförändrad, medan rörelseresultatet ökade 13%. Anförande av Nolatos VD och koncernchef Hans Porat vid årsstämman 2014 Bästa aktieägare, mina damer och herrar. 2013 var ett starkt år för Nolato, faktiskt det bästa året sedan starten 1938. Detta är extra

Läs mer

Koncernchefens anförande vid årsstämman 24 april 2012

Koncernchefens anförande vid årsstämman 24 april 2012 1/6 Koncernchefens anförande vid årsstämman 24 april 2012 Bästa aktieägare, mina Damer och Herrar. För Nolato är det en styrka att ha tre affärsområden som bygger på gemensamma värderingar och teknologier,

Läs mer

Första kvartalet 2014. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29

Första kvartalet 2014. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29 Första kvartalet 2014 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29 Sammanfattning av Q1 Koncernen Omsättningen uppgick till 932 MSEK (1 254) - Justerat för valuta och struktur minskade omsättningen

Läs mer

Tredje kvartalet 2014

Tredje kvartalet 2014 Nolato Medical Tredje kvartalet 214 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 214-1-29 Nolato Telecom Nolato Industrial Sammanfattning av Q3 Koncernen! Omsättningen uppgick till 1 95 MSEK (1 119) - Justerat

Läs mer

Tredje kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström

Tredje kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström Tredje kvartalet 29 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 29-1-28 Sammanfattning av Q3 Koncernen Stark utveckling för Nolato Telecom Effektiviseringar ger avsedd effekt Omsättningen minskade med 6 procent

Läs mer

Nolato Medical. Andra kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-07-21. Nolato Telecom. Nolato Industrial

Nolato Medical. Andra kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-07-21. Nolato Telecom. Nolato Industrial Nolato Medical Andra kvartalet 215 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 215-7-21 Nolato Telecom Nolato Industrial Sammanfattning av Q2 Koncernen Omsättningen ökade till 1 28 MSEK (965) - Justerat för valuta

Läs mer

Georg Brunstam VD och koncernchef

Georg Brunstam VD och koncernchef Georg Brunstam VD och koncernchef Finansiella mål Nolatos mål är att i genomsnitt över en konjunkturcykel uppnå: Rörelsemarginal överstigande 7 procent Avkastning på sysselsatt kapital överstigande 15

Läs mer

Ärade aktieägare, mina damer och herrar

Ärade aktieägare, mina damer och herrar Årsstämma 2015 Ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är givetvis med en viss stolthet som jag står här idag och kan konstatera att 2014 var ytterligare ett mycket bra år för Nolato. Faktiskt bästa

Läs mer

Första kvartalet 2007

Första kvartalet 2007 Första kvartalet 2007 CEO Georg Brunstam CFO Per-Ola Holmström 2007-04-26 1 Affärskoncept Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera komponenter och produktsystem till ledande kunder

Läs mer

Nolato Medical. Andra kvartalet Nolato Telecom. CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Nolato Industrial

Nolato Medical. Andra kvartalet Nolato Telecom. CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Nolato Industrial Nolato Medical Andra kvartalet 216 Nolato Telecom CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 216-7-19 Nolato Industrial Sammanfattning av Q2 Koncernen Omsättningen minskade till 1 37 MSEK (1 28) - Justerat

Läs mer

TOMAS SJÖLIN VD och koncernchef

TOMAS SJÖLIN VD och koncernchef TOMAS SJÖLIN VD och koncernchef AFFÄRSKONCEPT Nolato är en högteknologisk systemleverantör av polymera komponenter till världsledande kunder inom mobil telefoni, telekom, vitvaror, fordon, medicinteknik

Läs mer

Andra kvartalet 2006

Andra kvartalet 2006 Välkommen till telefonkonferens den 20/7 kl 14.00 Andra kvartalet 2006 CEO Georg Brunstam CFO Per-Ola Holmström 2006-07-20 1 Affärskoncept Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera

Läs mer

Tredje kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-10-29

Tredje kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-10-29 Tredje kvartalet 215 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 215-1-29 Sammanfattning av Q3 Koncernen Omsättningen uppgick till 1 84 MSEK (1 95) - Justerat för valuta minskade omsättningen med 1 procent -

Läs mer

Georg Brunstam VD och koncernchef

Georg Brunstam VD och koncernchef Georg Brunstam VD och koncernchef Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera komponenter och produktsystem till ledande kunder inom telekom, fordon, vitvaror, medicinteknik, hygien

Läs mer

Första kvartalet 2015

Första kvartalet 2015 Nolato Medical Första kvartalet 215 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 215-4-3 Nolato Telecom Nolato Industrial Sammanfattning av Q1 Koncernen! Omsättningen ökade till 1 73 MSEK (932) - Justerat för

Läs mer

Andra kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström

Andra kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Andra kvartalet 217 CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 217-7-19 Sammanfattning av Q2 Koncernen Stark utveckling för samtliga affärsområden gav bästa kvartalet hittills Omsättningen ökade till

Läs mer

Fjärde kvartalet 2014

Fjärde kvartalet 2014 Nolato Medical Fjärde kvartalet 214 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 215-2-6 Nolato Telecom Nolato Industrial Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen uppgick till 1 242 MSEK (985) - Justerat för

Läs mer

Rapport för första halvåret 1999 Nolato AB (publ)

Rapport för första halvåret 1999 Nolato AB (publ) Rapport för första halvåret 1999 Nolato AB (publ) Nolato AB delårsrapport 1 januari 30 juni 1999 Omsättningen ökade med 3 procent till 942 (915) Mkr Rörelseresultatet ökade med 33 procent till 101 (76)

Läs mer

Gunnar Brock. Tillbakablick. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma

Gunnar Brock. Tillbakablick. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma Gunnar Brock VD och koncernchef 1 27-4-26 Årsstämma Tillbakablick 2 27-4-26 Årsstämma 1 26 i korthet Bästa året hittills Förbättrad marknadsposition, marknadsnärvaro och marknadsbearbetning Kraftig ökning

Läs mer

Fjärde kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström

Fjärde kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström Fjärde kvartalet 215 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 216-2-5 Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen uppgick till 1 289 MSEK (1 242) - Justerat för valuta minskade omsättningen med 3 procent -

Läs mer

Fjärde kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström

Fjärde kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Fjärde kvartalet 218 CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 219-2-12 Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen minskade till 1 781 (1 926) - Justerat för valuta och koncernstruktur minskade omsättningen

Läs mer

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Göran Brorsson VD och Koncernchef 2013 ett bra år Styrelsen föreslår en utdelning på 2:00 kr/aktie (1:00) Koncernen Okt-dec Okt-dec Jan-dec Jan-dec 2013

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

Andra kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström

Andra kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Andra kvartalet 218 CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 218-7-19 Sammanfattning av Q2 Koncernen Mycket starkt kvartal för samtliga affärsområden Omsättningen ökade till 2 32 (1 675) - Justerat

Läs mer

Nolato redovisar ett väsentligt förbättrat resultat jämfört med samma period förra året.

Nolato redovisar ett väsentligt förbättrat resultat jämfört med samma period förra året. N O L ATO D E L Å R S R A P P O R T N I O M Å N A D E R 1 J A N U A R I 3 S E P T E M B E R 2 2, S I D 1 AV 7 NOLATO AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT NIO MÅNADER JANUARI SEPTEMBER Nolato redovisar ett väsentligt

Läs mer

Första kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström

Första kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Första kvartalet 218 CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 218-4-25 Sammanfattning av Q1 Koncernen Mycket stark utveckling för samtliga affärsområden Omsättningen ökade till 2 39 (1 37) - Justerat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 3 MÅNADER. Nolato AB (publ), 1 Januari 31 Mars 1999

DELÅRSRAPPORT 3 MÅNADER. Nolato AB (publ), 1 Januari 31 Mars 1999 DELÅRSRAPPORT 3 MÅNADER Nolato AB (publ), 1 Januari 31 Mars 1999 Omsättningen ökade med 9 procent till 462 (422) Mkr Rörelseresultatet ökade med 123 procent till 49 (22) Mkr Resultatet efter finansnetto

Läs mer

Mycronic Årsstämma maj 2016

Mycronic Årsstämma maj 2016 Mycronic Årsstämma 2016 3 maj 2016 Enabling the future of electronics Lena Olving, VD och koncernchef Det här är Mycronic års erfarenhet av innovation Mycronic är representerade i mer än 50 länder kunder

Läs mer

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Tredje kvartalet 218 CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 218-1-25 Sammanfattning av Q3 Koncernen Omsättningen ökade till 1 98 (1 749) - Justerat för valuta och avyttring var tillväxten 4 procent

Läs mer

Välkommen till Elos årsstämma 2014

Välkommen till Elos årsstämma 2014 Välkommen till Elos årsstämma 2014 Ökad tillväxttakt, förbättrad produktivitet och stärkta marknadspositioner under 2013 Omsättningen ökade med 12% till 479 mkr (434) Rörelseresultatet förbättrades med

Läs mer

Kraftig tillväxt för Nolato Medical

Kraftig tillväxt för Nolato Medical Nolato delårsrapport tre månader 2007, sid 1 av 11 Nolato AB (publ) delårsrapport tre månader 2007 Kraftig tillväxt för Nolato Medical Första kvartalet 2007 i sammandrag Omsättningen uppgick till 560 (594)

Läs mer

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef "En starkare, lättare och mer hållbar värld" Tillsammans med våra kunder kommer vi gå längre än någon annan för att förverkliga det fulla värdet av

Läs mer

Ökad omsättning och förbättrat resultat

Ökad omsättning och förbättrat resultat Nolato delårsrapport 1 januari 31 mars 26, sid 1 av 8 Nolato AB (publ) delårsrapport tre månader 26 Ökad omsättning och förbättrat resultat Koncernens omsättning ökade med 9 % till 594 Mkr (543) Stark

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

Årsstämma Elos 27 april Johannes Lind-Widestam

Årsstämma Elos 27 april Johannes Lind-Widestam Årsstämma Elos 27 april 2015 Johannes Lind-Widestam Ökad orderingång, förbättrad produktivitet och stärkt resultat under 2014 Orderingången ökade med 12,9 % till 418,1 mkr (356,5) för kvarvarande verksamheter

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Stärkt konkurrenskraft Andra kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 188 (190) mkr, minskningen är hänförbar till reducerat antal underkonsulter. Mjukvaruintäkterna

Läs mer

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Tredje kvartalet 217 CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 217-1-26 Sammanfattning av Q3 Koncernen Mycket stark utveckling för koncernen Omsättningen ökade till 1 749 (1 36) - Justerat för valuta

Läs mer

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt.

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt. PRESSMEDDELANDE Stockholm den 30 september 2002 ELEKTAS ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2002 Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som

Läs mer

Georg Brunstam, VD-anförande årsstämman. Ärade stämmodeltagare! Bästa aktieägare!

Georg Brunstam, VD-anförande årsstämman. Ärade stämmodeltagare! Bästa aktieägare! Georg Brunstam, VD-anförande årsstämman Ärade stämmodeltagare! Bästa aktieägare! Jag gläder mig att åter träffa er alla för att summera det gångna året, beskriva våra strategier och även presentera resultatet

Läs mer

Nolato AB (publ) årsredovisning 2010

Nolato AB (publ) årsredovisning 2010 Nolato AB (publ) årsredovisning 21 Experience and Innovation Förstasidan: Tätningar till pacemakers, formsprutade i flytande silikon, ett område där Nolato är världsledande. Nolato årsredovisning 21 3

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef NYEMISSIONEN VISAR TYDLIGA RESULTAT VI SKAPAR STORT INTRESSE OCH FÖRTROENDE Nyemissionen tillförde cirka MSEK 1 996 Starkt stöd från aktieägare

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007 Gunnebo den 24 april 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007 Första kvartalet 2007 Orderingången ökade med 8% till 528 MSEK (491) - organisk tillväxt för jämförbara enheter 11% Nettoomsättningen ökade med

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility Addtechkoncernens CSR-arbete Corporate Social Responsibility Kort om Addtechkoncernen Teknikhandel under många varumärken Addtech är en teknikhandelskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

2011 i korthet. Finansiella nyckeltal. Nolato årsredovisning 2011. Omsättning 2011

2011 i korthet. Finansiella nyckeltal. Nolato årsredovisning 2011. Omsättning 2011 Nolato AB (publ) årsredovisning 211 Nolato årsredovisning 211 3 211 i korthet 211 utvecklades Nolato Medical och Nolato Industrial mycket positivt, medan det för Nolato Telecom blev ett problematiskt

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Summering av 2011 Ännu ett stabilt år med ökat fokus på att expandera verksamheten Ett starkt resultat - Jämförbar nettoomsättning* ökade med 8% i lokala valutor - Jämförbart

Läs mer

Årsstämma Area for red header box (8,09x1,26)

Årsstämma Area for red header box (8,09x1,26) Årsstämma 2013 Area for red header box (8,09x1,26) Välkomna till Beijer Electronics årsstämma 2013 Malmö Börshus, tisdagen den 23 april 2013 Agenda Detta är Beijer Electronics 2012 Investeringar i ett

Läs mer

Delårsrapport. Juli september. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Juli september. J.Harvest & Frost Delårsrapport Juli september 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2015 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser

Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser Delårsrapport kvartal 1 2019 Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser Höjdpunkter första kvartalet - Nettoomsättningen ökade med 12 procent till 20 489 KSEK (18

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Lagercrantz Group AB. Delårsrapport 3 mån april - juni 2005/06. 25 aug 2005. CEO Per Ikov CFO Niklas Enmark WWW.LAGERCRANTZ.COM

Lagercrantz Group AB. Delårsrapport 3 mån april - juni 2005/06. 25 aug 2005. CEO Per Ikov CFO Niklas Enmark WWW.LAGERCRANTZ.COM Lagercrantz Group AB Delårsrapport 3 mån april - juni 2005/06 25 aug 2005 CEO Per Ikov CFO Niklas Enmark Highlights Kvartal 1 2005/06 Positiv resultatutveckling inom de flesta verksamheter Klart förbättrat

Läs mer

ELECTROLUX RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1998

ELECTROLUX RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1998 Pressmeddelande den 29 april ELECTROLUX RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1997 1) Förändring, % Nettoomsättning, Mkr 28.567 26.345 8,4 Rörelseresultat, Mkr 1.376 1.004 37,1 Resultat efter finansiella poster,

Läs mer

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019 DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019 KVARTAL 1 (JANUARI MARS) 2019 Omsättningen uppgick till 15,4 (14,8) Mkr en ökning med 0,6 Mkr eller 4 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna!

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Ernst Westman, VD Kort om Boule ett tillväxtbolag med inriktning diagnostik Sedan 1999 utvecklar, tillverkar

Läs mer

Årsstämma Magnus Groth, vd och koncernchef

Årsstämma Magnus Groth, vd och koncernchef Årsstämma 2017 Magnus Groth, vd och koncernchef SCA - två starka verksamheter: Skogsindustri och Hygien och hälsa 5 april 2017 Årsstämma 2017 2 2016 i korthet Nettoomsättning 117 314 MSEK (+2% jämfört

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Verkställande direktörens anförande Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Vår Vision VÄRLDSLEDANDE LEVERANTÖR AV EN SÄKRARE FRAMTID 29 april 2012, page 2 Vår Mission Vi arbetar för en säkrare värld

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

ScandiDos AB (publ) (556613-0927)

ScandiDos AB (publ) (556613-0927) ScandiDos AB (publ) (556613-0927) Bokslutskommuniké för perioden 1 maj 2014 30 april 2015 Perioden 1 maj 2014 30 april 2015 Ny försäljningschef på plats i juni 2014 Första order på Delta 4 Discover från

Läs mer

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld Välkommen till En inblick i vår värld Vad gör vi? Vi tillverkar avancerade industriverktyg, gruvmaskiner och specialstålsprodukter. Vi jobbar tillsammans med våra kunder och vi satsar flera miljarder varje

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september 2017

Delårsrapport perioden januari-september 2017 Göteborg 2017-10-20 Delårsrapport perioden januari-september 2017 Kvartal 3 (juli september) 2017 Omsättningen uppgick till 12,5 (10,1) Mkr, en ökning med 2,4 Mkr eller 24 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Årsstämma 2008. Mina damer och herrar, aktieägare och anställda,

Årsstämma 2008. Mina damer och herrar, aktieägare och anställda, Årsstämma 2008 Mina damer och herrar, aktieägare och anställda, Fjärde året i rad med förbättrat rörelseresultat Under 2007 höjde styrelsen för Alfa Laval målet för rörelsemarginalen (EBITA) till 15 procent

Läs mer

RAPPORT FÖR DE FÖRSTA TRE KVARTALEN 1998

RAPPORT FÖR DE FÖRSTA TRE KVARTALEN 1998 Pressmeddelande den 29 oktober 1998 RAPPORT FÖR DE FÖRSTA TRE KVARTALEN 1998 - Fortsatt resultatförbättring - rörelseresultatet ökade med 3% Nio månader Tredje kvartalet 1998 1997 Förändring % 1998 1997

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Nolatos bästa år någonsin Starkt kassaflöde under fjärde kvartalet

Nolatos bästa år någonsin Starkt kassaflöde under fjärde kvartalet Nolato AB bokslutskommuniké 21, sid 1 av 14 Nolato AB (publ) bokslutskommuniké 21 Nolatos bästa år någonsin Starkt kassaflöde under fjärde kvartalet Fjärde kvartalet 21 i sammandrag Omsättningen ökade

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari - juni

DELÅRSRAPPORT januari - juni 2018 DELÅRSRAPPORT januari - juni DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

Hematology is in our blood

Hematology is in our blood Hematology is in our blood Boule Diagnostics AB Årsstämma 11 maj 2017 Välkomna! 2017-05-11 BOULE DIAGNOSTICS (1) Copyright 2013, Boule Medical AB Hematology is in our blood Boule Diagnostics AB Årsstämma

Läs mer

2006-05-01. Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare!

2006-05-01. Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare! x 2006-05-01 Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare! 2005 ett starkt år 2005 blev ett starkt år för H&M med en god försäljningsutveckling, många nya kunder och en fortsatt ökad lönsamhet.

Läs mer

* Koncernens rörelseresultat för första kvartalet uppgick till 476 Mkr, jämfört med 678 Mkr för samma period 1998.

* Koncernens rörelseresultat för första kvartalet uppgick till 476 Mkr, jämfört med 678 Mkr för samma period 1998. Press release SKF - kvartalsrapport 1999 SKF går med vinst igen Efter den stora förlusten för 1998 redovisade SKF åter en vinst under första kvartalet i år. Rörelsemarginalen uppgick till 5.1%. Försäljningen

Läs mer

Alfa Laval AB:s verkställande direktör och koncernchef Sigge Haraldsson vid bolagsstämman den 27 april 2004.

Alfa Laval AB:s verkställande direktör och koncernchef Sigge Haraldsson vid bolagsstämman den 27 april 2004. Alfa Laval AB:s verkställande direktör och koncernchef Sigge Haraldsson vid bolagsstämman den 27 april 2004. Jag hälsar er hjärtligt välkomna till Alfa Lavals bolagsstämma nummer två! I dag kommer jag

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

Marknadsuppdatering publicerad

Marknadsuppdatering publicerad Marknadsuppdatering publicerad 216-1-1 Marknadsdata som presenteras nedan är en sammanställning av tillgänglig extern data från Prismark mars, augusti och september 216, PROTEC MDC januari och juli 216

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Koncernens resultat efter finansiella poster ökade till 5,2 mkr (- 0,3). Nettoomsättningen uppgick till 164 mkr (172). Rörelseresultatet uppgick till 8,5 mkr (3,0).

Läs mer

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012 Ökad orderingång noteras Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 58,2 MSEK (60,4), vilket motsvarar en minskning med -3 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (6,2) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2000

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2000 RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 25 april Sid 1 (13) - Nettoresultatet per aktie ökade med 30% jämfört med föregående år - Belopp i Mkr, om ej annat angivits Förändring, % Nettoomsättning 31.229 29.053 7 Rörelseresultat

Läs mer

Stark utveckling för samtliga affärsområden Brittiska Nolato Jaycare konsoliderat i Nolato Medical

Stark utveckling för samtliga affärsområden Brittiska Nolato Jaycare konsoliderat i Nolato Medical Nolato AB delårsrapport 6 månader 2012, sid 1 av 15 Nolato AB (publ) delårsrapport sex månader 2012 Stark utveckling för samtliga affärsområden Brittiska Nolato Jaycare konsoliderat i Nolato Medical Andra

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools and Equipment. Electronic Components. Industry

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools and Equipment. Electronic Components. Industry Delårsrapport 1 april 31 december 1997 MediTech Electronic Components Tools and Equipment Industry Bergman & Beving-koncernen Delårsrapport 1 april 31 december 1997 Under tredje kvartalet uppgick resultatet

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september 2016

Delårsrapport perioden januari-september 2016 Göteborg 2016-10-18 Delårsrapport perioden januari-september 2016 Kvartal 3 (juli september) 2016 Omsättningen uppgick till 10,1 (8,5) Mkr, en ökning med 1,6 Mkr eller 19 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Kvartalsrapport Dentware 1 januari 31 mars 2016

Kvartalsrapport Dentware 1 januari 31 mars 2016 Kvartalsrapport koncernen 1 1 januari 31 mars 2016 Nettoomsättningen uppgick till 5.0 MSEK Rörelseresultatet blev -2.9 MSEK Rörelsemarginalen blev -57% Periodens resultat efter skatt uppgick till -2.9

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015.

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015. Göteborg 2015-08-21 Delårsrapport perioden januari-juni juni 2015 Kvartal 2 (april juni) 2015 Omsättningen uppgick till 10,3 (13,4) Mkr, en minskning med 3,1 Mkr eller 23,1 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Presentation av Addtech. September 2012

Presentation av Addtech. September 2012 Presentation av Addtech September 2012 1 Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter

Läs mer

STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT

STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT FIREFLY AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2016 STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT Finansiell utveckling januari mars 2016 Orderingången ökade med 7 % till 45,7 mkr (42,9 mkr) Orderstocken

Läs mer

Årsstämma Area for big and left picture. Area for right picture. Area for red header box (8,09x1,26)

Årsstämma Area for big and left picture. Area for right picture. Area for red header box (8,09x1,26) Årsstämma 2011 Area for red header box (8,09x1,26) Area for big and left picture Area for right picture Position from top left corner: Horizontal 0,5 cm Vertical 0,5 cm Position from top right corner:

Läs mer

Nolato på 15 sekunder

Nolato på 15 sekunder ÅRSREDOVISNING 214 Nolato på 15 sekunder Nolato är en svensk, börsnoterad koncern med 8 anställda i Europa, Asien och Nordamerika. Nolato utvecklar och tillverkar produkter i polymera material som plast,

Läs mer

Välkommen till. ITAB Shop Concept

Välkommen till. ITAB Shop Concept Välkommen till ITAB Shop Concept OM ITAB ITAB Shop Concepts B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (Mid Cap) ITABs affärsidé: ITAB ska erbjuda kompletta butikskoncept för butikskedjor inom detaljhandeln.

Läs mer