Beslut för förskola. i Laxå kommun. Beslut. Laxå kommun Dnr :143

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut för förskola. i Laxå kommun. Beslut. Laxå kommun Dnr :143"

Transkript

1 Laxå kommun för förskola i Laxå kommun, Box 330, Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: , Fax:

2 2 (11) Tillsyn av förskola i Laxå kommun genomför tillsyn i Laxå kommun under Vintern s tillsyn fokuserar på sådana faktorer som har betydelse för en god utvecklings- och lärandemiljö. Granskningen avser inte att ge en heltäckande bild av tillståndet i verksamheten. Istället har en bedömning gjorts av i vilken utsträckning verksamheten, vid det aktuella granskningstillfället, avviker från de krav och förväntningar som uttrycks i skollagen, läroplanen och övriga författningar. Beskrivningarna och bedömningarna i detta beslut grundas på de dokument som huvudmannen och verksamheten skickat in och de intervjuer som genomförts med representanter för kommunledning, personal och föräldrar. Tillsyn av förskola i Laxå kommun genomfördes av den 6 februari Fakta om förskola i Laxå kommun Laxå kommun erbjuder förskola för ca 200 barn. Det finns sammantaget sex förskolor belägna i såväl centralorten som i de kringliggande orterna. Förskolorna är organiserade i två områden som leds av var sin förskolechef som tillika har uppdrag som rektor i grundskolan. Förskolecheferna har utsett samordnare på förskolorna som regelbundet träffar sina respektive chefer. Samordnarna utgör tillsammans med förskolechefen en ledningsgrupp inom området. I Laxå kommun bedrivs enbart förskola i kommunal regi. Andelen personal i förskolan med pedagogisk högskoleutbildning är, enligt nationell statistik, 61 procent i Laxå kommun, jämfört med 56 procent som är motsvarande värde för riket. Andelen högskoleutbildad personal har ökat relativt snabbt under de senaste åren från under 50 procent till nuvarande nivå. Kommunens ambition är att två av tre personal på en förskoleavdelning ska vara förskollärare. Personaltätheten har dock utvecklats på ett omvänt sätt under en 3 till 4-årsperiod, från 4,2 barn per årsarbetare till 6,4 (uppgifter från kommunen i anslutning till tillsynen) att jämföra med motsvarande värde för samtliga kommuner i riket som är 5,3 barn per årsarbetare. Även här har kommunen ett nyckeltal som anger 6,5 barn/åa. Barngrupperna i Laxå kommuns förskolor är mindre jämfört med i riket 14,2 barn i Laxå, 17,0 i riket. Andelen av barngrupperna som utgörs av 17 barn eller färre är väsentligt större i Laxå än i riket. Föräldrar i kommunen som ansöker om plats i förskola erbjuds sådan plats inom 4 månader. Dock finns en viss osäkerhet inför den förväntade efterfrågan under våren. I centralorten finns ingen ledig platskapacitet, men viss ledig kapacitet finns i de kringliggande orterna.

3 3 (11) Helhetsbedömning Tillsynen visar att verksamheten i kommunens förskolor är utformad och genomförs i enlighet med de nationella mål som uttrycks i författningarna. Samtidigt visar tillsynen på en bristande likvärdighet som kan härledas till ett bristande kvalitetsarbete både lokalt i förskolan och på huvudmannanivå. s utredning visar att barnen erbjuds en såväl rolig som lärorik förskola och verksamheterna ger förskolebarnen en god möjlighet till allsidig utveckling, men tillsynen visar att kvaliteten i kommunens förskolor varierar. Huvudmannen, men också förskolorna, måste utveckla kvalitetsarbetet både för att öka måluppfyllelsen, men också för att skapa en större likvärdighet. Huvudmannens kvalitetsarbete bygger i för liten utsträckning på egna analyser av verksamhetens måluppfyllelse. Förskolornas kvalitetsarbete är etablerat, även om skillnader finns, men även här finns ett otillräckligt underlag för bedömningar av måluppfyllelsen. Därmed får vare sig den enskilda förskolan eller huvudmannen ett tillräckligt underlag för prioriteringar och åtgärder för utveckling. Kommunen behöver granska sin verksamhet ur ett kommunperspektiv för att se eventuella övergripande mönster, analysera resultaten och vidta relevanta åtgärder utifrån olika barngruppers och förskolors behov. Detta arbete behöver också dokumenteras. De faktorer som påverkar förskolornas förutsättningar för att nå en god måluppfyllelse, t.ex. antal barn i barngrupperna, hur ålderssammansättningen ser ut, hur lokalerna är utformade, personalens utbildning och kompetens, arbetet med barn som behöver särskilt stöd etcetera är inte tillgängliga annat än som enskildheter. Den samlande eller generaliserade bilden av verksamheten saknas både lokalt och på kommunnivå. Brister som tillsynen har uppmärksammat i förskolan i Laxå, t.ex. stöd till barn med annat modersmål, samverkan mellan förskolan och övriga delar av skolväsendet, rutiner för trygghet och säkerhet, eller pedagogiskt ledarskap berörs inte i dokumentation eller i kvalitetsdokument. Här finns ett tydligt samband mellan påtalade brister och kvalitetsarbetet. pekar i denna tillsyn på ett antal områden nödvändiga för huvudman att åtgärda för att förbättra verksamhetens måluppfyllelse. Mot denna bakgrund fattar följande beslut. s ingripande Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Laxå kommun att vidta nedanstående åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast den 14 juni 2013 redovisas för.

4 4 (11) Utveckling och lärande Bedömning Laxå kommun måste vidta följande åtgärder för att förbättra arbetet inom bedömningsområdet Utveckling och lärande. - Huvudmannen måste säkerställa att varje barn som har ett annat modersmål än svenska utvecklar sin kulturella identitet och sin förmåga att kommunicera på såväl svenska som sitt modersmål. - Huvudmannen måste säkerställa att det finns samarbetsformer mellan förskolor, förskoleklasser, skolor och fritidshem för att stödja barnets utveckling i ett långsiktigt perspektiv. Motivering Modersmålsstöd Enligt skollagen ska förskolan medverka till att barn med annat modersmål än svenska får möjlighet att utveckla både det svenska språket och sitt modersmål. I läroplanen, Lpfö98, nämns även förskolans strävan att barn med annat modersmål än svenska ska utveckla sin kulturella identitet och förmåga att kommunicera såväl på svenska som på sitt modersmål. I Prop. 2009/10:65 s 351 beskrivs hur viktigt det är att förskolan stödjer barns språkutveckling och den kulturella mångfalden och att det inte räcker med att barnen talar sitt modersmål i hemmet. Det är däremot en pedagogisk fråga för förskolan hur barn med annat modersmål än svenska ska få stöd för utveckling och lärande i förskolan. I förskolorna i Laxå finns det barn med annat modersmål än svenska. Tillsynen visar att alla förskolor arbetar med språkutveckling och arbetar för att alla barn ska kunna kommunicera på svenska oavsett språkbakgrund. Det finns däremot en bristande kunskap i verksamheten för vad stöd eller utveckling av modersmålet och den kulturella identiteten innebär för förskolan. I intervjuer med förskolechefer/rektor medges även att man inte arbetar med detta. bedömer att barn med annat modersmål än svenska inte ges möjligheter att utveckla sitt modersmål och den kulturella identiteten. Barn med ett annat modersmål som också utvecklat det svenska språket behöver fortsatt stöd för att vidmakthålla sin tvåspråkighet och sina kulturidentiteter. Huvudmannen måste tillse att förskolan fullgör sitt uppdrag för barn med annat modersmål och kulturell identitet. Samarbetsformer med förskoleklass, fritidshem och skola Förskolan ska enligt läroplanen sträva efter ett förtroendefullt samarbete med förskoleklassen, skolan och fritidshemmet i syfte att stödja barnens allsidiga utveckling och lärande i ett långsiktigt perspektiv. Samarbetet ska utgå från de nationella och lokala mål och riktlinjer som gäller för respektive verksamhet. Samverkan mellan förskola, förskoleklass, fritidshem och skola berör huvudsakligen övergångar mellan de olika verksamheterna och tillsynen visar inget annat än att detta arbete fungerar. Samarbete som har sin utgångspunkt i grundläggande pedagogiska

5 5 (11) frågeställningar, t.ex. barns lärande och utveckling, eller i verksamheternas uppdrag och då särskilt de som är gemensamma, förekommer i nuläget mycket begränsat. Detta framgår av såväl intervjuer som av förskolornas dokumentation av sitt kvalitetsarbete. Mot bakgrund av förskolans förtydligade uppdrag med inriktning mot områden som direkt anknyter till skolans undervisning finns särskilt starka skäl för ett organiserat samarbete även i didaktiska frågor mellan förskolan, förskoleklass, fritidshem och skola. Huvudmannen måste tillse att ett samarbete mellan de olika verksamheterna etableras med syfte att stödja barns och elevers utveckling och lärande i ett långsiktigt perspektiv. Författning 8 kap. 10 skollagen, Lpfö 98, 2.2 Utveckling och lärande Lpfö 98, 2.5 Samverkan med förskoleklassen, skolan och fritidshemmet Trygghet och en god miljö Bedömning Laxå kommun måste vidta följande åtgärder för att förbättra arbetet inom bedömningsområdet Trygghet och en god miljö. - Huvudmannen måste säkerställa alla barn i förskolan trygghet och säkerhet - Förskolornas planer mot kränkande behandling måste följa författningarnas krav. Motivering Trygg omsorg Enligt skollagen och läroplanen ska förskolan erbjuda barnen en trygg omsorg i en trygg miljö. Tillsynen visar att rutinerna vid Saltängens förskola inte garanterat barn en sådan säkerhet som författningarna föreskriver. Vid intervjuer har framkommit att ett mindre barn glömdes bort i anslutning till den omgruppering av barn och personal som görs senare på eftermiddagarna av effektivitetsskäl. Barnet återfanns sovande i en snödriva på gården medan de andra barnen var inomhus. Förskolechefen ser allvarligt på händelsen och har nu arbetat fram rutiner för överlämning av barn vid byte av personal samt diskuterat detta med personalen. Förskolechefen ska till redovisa de åtgärder och rutiner som vidtagits för att säkerställa barns trygghet och säkerhet enligt författningarna. Huvudmannen ska på samma sätt redovisa hur man säkerställer detta i ett kommunövergripande perspektiv. Plan mot kränkande behandling Av skollagen och de allmänna råden (SKOLFS 2012:10) framgår att planen mot kränkande behandling ska innehålla en redogörelse för vilka åtgärder som avses att påbör-

6 6 (11) jas eller genomföras under det kommande året. En redogörelse för hur de planerade åtgärderna har genomförts ska tas in i efterföljande års plan. Av skollagen framgår vidare att all personal som får kännedom om att ett barn anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är skyldig att anmäla detta till förskolechefen. Förskolornas planer mot kränkande behandling varierar till innehåll och kvalitet och i olika utsträckning svarar de mot författningarnas krav. Några förskolor har en inaktuell plan och uppger att man inte ännu haft möjlighet att upprätta en ny, eller att bedöma tidigare års insatser för att förebygga och förhindra kränkningar. Andra har däremot en aktuell plan mot diskriminering och kränkande behandling, men innehållet i de olika förskolornas planer varierar ställt i relation till författningarna. En del planer saknar konkreta åtgärder som ska genomföras eller påbörjas under året och som utgår från en kartläggning som förskolan har gjort. Redogörelser för hur föregående års åtgärder har genomförts saknas eftersom nuvarande planer är de första som upprättats på förskolorna. Det saknas även i några fall rutiner för att utreda, åtgärda och dokumentera när det finns misstankar om eller när ett barn känner sig kränka. Vidare ska barnen ges möjlighet att medverka i arbetet med planen för att kunna påverka och bli delaktiga, t.ex. medverka i kartläggningar. I några fall finns exempel på sådan medverkan från barnens sida. Förskolecheferna behöver se till att även barnen medverkar i arbetet mot kränkande behandling utifrån ålder och mognad och att planen uppfyller författningarnas krav så att planen kan bli en del av arbetsmiljön i förskolorna. Anmälan till förskolechefen Personal i förskolan är enligt skollagen skyldiga att till förskolechefen anmäla om ett barn anser sig kränkt. Personal i förskolan reder själva ut konflikter eller incidenter som sker i förskolan. Först om detta uppkommer upprepade gånger görs en anmälan till förskolechefen. Alla signaler om kränkande behandling ska anmälas till förskolechefen, så att denne kan informera huvudmannen och så att händelsen skyndsamt kan utredas. Sammanfattningsvis måste förskolechef och huvudmannen redovisa de rutiner och insatser som vidtagits för att säkerställa barns trygghet och säkerhet. Förskolecheferna måste vidare tillse att förskolorna upprättar planer mot kränkande behandling i enlighet med gällande författningar. Författning 8 kap. 2 skollagen 6 kap. 8 och10 skollagen Kommunens styrning och ledning Bedömning Laxå kommun måste vidta följande åtgärder för att förbättra arbetet inom bedömningsområdet Kommunens styrning och ledning.

7 7 (11) - Huvudmannen måste säkerställa att det både på enhets- och huvudmannanivå bedrivs ett dokumenterat systematiskt kvalitetsarbete som består i planering, uppföljning och utveckling av utbildningen Motivering Huvudmannen ska enligt skollagen på ett övergripande plan i kommunen systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utvärdera utbildningen. Ett sådant arbete ska också bedrivas på förskolenivå och vara dokumenterat. Enligt regeringens proposition 2009/10:165 har huvudmannen det yttersta ansvaret för genomförandet av utbildningen, vilket ger huvudmannen en central roll när det gäller att bedriva ett kvalitetsarbete som ska garantera kvalitet och likvärdighet. Kvalitetsarbetet ska bygga på de uppgifter som kommer fram i verksamheternas kvalitetsarbete och på andra uppgifter. Förskolorna i kommunen planerar och följer upp sin verksamhet, detta dokumenteras och årligen upprättar förskolecheferna kvalitetsredovisningar. Dessa utgör sedan underlag för barn- och utbildningsnämndens övergripande kvalitetsarbete. Nämnden har fastställt en förskole- och skolplan för perioden Planen har ett huvudsakligt grundskoleperspektiv där förskolan och för den delen även fritidshem och förskoleklass ges ett mycket begränsat utrymme. I något fall får förskolan uppdrag som inte står i överensstämmelse med förskolans läroplan. Mot bakgrund av ett ännu inte fullt utvecklat kvalitetsarbete i förskolan har huvudmannen ett relativt begränsat underlag för bedömning, för analys och för att formulera relevanta åtgärder som kan utveckla verksamheten mot de nationella målen. Avsaknaden av underlag kan exemplifieras med nämndens kvalitetsredovisning som i ett förskoleperspektiv, med något undantag, endast består av förskolornas verksamhetssammanställningar. Inte i något avseende görs bedömningar av verksamhetens måluppfyllelse, inga analyser av förskolornas förutsättningar ställt i relationer till läroplanen och heller inga förslag om utvecklingsinsatser. För att kvalitetsarbetet ska kunna vara ett stöd för beslut, prioriteringar och utvecklingsinsatser måste den också innehålla en analys av orsakerna till eventuella brister i måluppfyllelse och vilka åtgärder som kommunen ska genomföra för att de nationella målen ska uppfyllas. Författning 4 kap. 3 skollagen Pedagogiskt ledarskap och utvecklingen av utbildningen Bedömning Laxå kommun måste vidta följande åtgärder för att förbättra arbetet inom bedömningsområdet Pedagogiskt ledarskap och utvecklingen av utbildningen. - Huvudmannen måste säkerställa att förskolecheferna leder och samordna det pedagogiska arbetet i förskolan.

8 8 (11) - Huvudmannen måste säkerställa att förskolecheferna ansvara för att det bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete som består i planering, uppföljning och utveckling av utbildningen. Motivering Pedagogiskt ledarskap Det pedagogiska arbetet vid en förskoleenhet ska enligt skollagen ledas och samordnas av en förskolechef. Förskolechefen får uppdra åt en anställd som har tillräckliga kunskaper och erfarenhet att fullfölja enskilda ledningsuppdrag. Förskolecheferna i Laxå kommun har båda ett uppdrag som omfattar flera olika verksamheter förskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem och verksamheterna är lokaliserade på flera olika orter. Tillsynen visar att förskolecheferna inte i tillräcklig omfattning bedriver ett pedagogiskt ledarskap och personalen får inte den pedagogiska ledning och utmaning som behövs för verksamhetens utveckling. Cheferna beskrivs som sakkunniga och engagerade men deras roll är främst praktisk/organisatorisk och ekonomisk och i alltför ringa omfattning inriktad mot det nationella uppdraget. Huvudmannen måste säkerställa att förskolecheferna bedriver det pedagogiska ledarskap som författningarna anger. Systematiskt kvalitetsarbete Förskolechefen har ett särskilt ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten och arbetet ska vara dokumenterat. Förskolorna i Laxå kommun bedriver ett kvalitetsarbete bestående av planering och uppföljning. Förskolorna upprättar lokala arbetsplaner med utgångspunkt i barn- och utbildningsnämndens plan för perioden Underlag lämnas till förskolechefen som upprättar en kvalitetsredovisning för förskolan. Dessa ligger i sin tur till grund för den kvalitetsredovisning som nämnden årligen upprättar. Förskolornas kvalitetsarbete varierar men behöver generellt stärkas och utvecklas för att utgöra ett systematiskt kvalitetsarbete som genererar sammanställningar, bedömningar och analyser som kan vägleda verksamheten i sitt utvecklingsarbete. Även om arbetets struktur beskriver såväl mål, resultat, analyser och åtgärder så beskrivs främst ett görande och relativt allmänna perspektiv som har sin utgångspunkt i kommunalt formulerade mål. Någon bedömning av verksamhetens måluppfyllelse relaterat till det nationella uppdraget och ställt i relation till genomförd verksamhet förekommer knappast. Kvalitetsarbetet ska generera underlag för ett utvecklingsarbete både på lokal och kommunövergripande nivå. Ett i de flesta fall relativt begränsat underlag för huvudmannens kvalitetsarbete kan avläsas i nämndens kvalitetsredovisning som i långa stycken enbart lägger samman förskolornas underlag.

9 9 (11) Förskolecheferna måste vidta åtgärder så att det etablerade systemet för kvalitetsarbete också generar underlag både förskolornas och huvudmannens utvecklingsarbete. Författning 4 kap. 4 5 skollagen, Lpfö Förskolechefens ansvar 2 kap. 9 skollagen Erbjudande av utbildning Bedömning Laxå kommun måste vidta följande åtgärder för att förbättra arbetet inom bedömningsområdet Erbjudande av utbildning. - Kommunen måste säkerställa att plats i förskola erbjuds till barn som har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt. Motivering Barn ska enligt skollagen från och med ett års ålder erbjudas förskola i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrarnas förvärvsarbete eller studier eller om barnet har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt. I Laxå kommun finns för närvarande asylsökande familjer med såväl skol- som förskolebarn. Mot bakgrund av kommunens begränsade platskapacitet inom förskolan har kommunen valt att öppna en tillfällig verksamhet för att kunna erbjuda förskola till dessa barn. Verksamheten erbjuds endast som allmän förskola 15 timmar per vecka. Bland de asylsökandes barn kan det finnas barn som pga. sin livssituation har sådana behov att de ska erbjudas plats i förskolan. Det prövas dock inte om något eller flera av barnen på grund av egna behov eller pga. familjens situation i övrigt är i behov av en plats i förskolan. Asylsökande kan vistas kortare eller längre tid i en kommun och i flera fall sedan flytttas vidare en eller flera gånger för tillfällig vistelse i väntan på ställningstagande gällande uppehållstillstånd. Barns rätt till plats i förskolan måste ses i ett sådant perspektiv, både utifrån det enskilda barnets behov men också utifrån barnets situation i ett helhetsperspektiv före och efter vistelsen i kommunen. Huvudmannen måste pröva i vilka fall barn, utöver direkta tillsynsbehov, behöver en plats i förskolan och vilka insatser förskolan behöver möta det enskilda barnet med. Författning 8 kap. 3 och 5 skollagen

10 10 (11) I ärendets slutliga handläggning har deltagit utredarna Mikael Ejerblom, Ingela Djurberg och Yvonne Hoffmann samt avdelningsjurist Carin Holtz. På s vägnar Agneta Sanden Avdelningschef Gunnar Olausson Enhetschef/Föredragande Bilaga: Bilaga Allmänt om tillsynen

11 Bilaga 11 (11) Allmänt om tillsynen genomför regelbundet tillsyn i alla kommuner för att granska skolväsendet. Tillsyn genomförs samtidigt i de fristående skolor som finns i kommunen. Vid tillsynen tar ställning till i vad mån verksamheten ger förutsättningar för elever, ungdomar och vuxenstuderande att nå de nationella målen. bedömer också verksamhetens måluppfyllelse i förskolor och fritidshem och om huvudmännen uppfyller de krav som författningarna ställer på skolväsendet i kommunen. Förutom att bedömer verksamhetens måluppfyllelse inriktas tillsynen av förskolorna och fritidshemmen mot tre huvudområden: Förskolorna respektive fritidshemmens arbete mot målen, ledning och utveckling av utbildningen samt tillgång och förutsättningar. Varje skola får efter besöket ett beslut där iakttagelser och bedömningar som rör den granskade skolan redovisas. För offentliga huvudmän sammanställs iakttagelser och bedömningar, som rör huvudmannens ansvar för utbildningsverksamheten i kommunen, i ett beslut (kommunbeslut). Verksamheten i kommunens förskolor och fritidshem redovisas i var sitt sammanfattande beslut. Fritidshem vid fristående skolor inspekteras i anslutning till tillsynen av den fristående grundskolan. ger alltid huvudmännen möjlighet att ta del av och lämna synpunkter på sakuppgifter i besluten. s granskning avser emellertid inte att ge en heltäckande bild av tillståndet i skolväsendet utan i vilken utsträckning huvudmannen, vid det aktuella granskningstillfället, avviker från de krav och förväntningar som uttrycks i skollag, läroplaner och övriga författningar som rör skolväsendet, inom de granskade områdena. Beskrivningarna och bedömningarna i besluten grundas på de dokument som huvudman och skolor, förskolor och fritidshem lämnat samt på de iakttagelser och intervjuer som genomförts vid besök i verksamheten. Även annan information från Skolverkets nationella uppföljningssystem, eller som finns publicerad på annat sätt, har använts. använder olika tillsynsmetoder vilket innebär att besöken vid skolor och verksamheter kan variera avseende såväl omfattningen som av vilka grupper som intervjuas. Vid kommunala förskolor och fritidshem grundar sig inspektionen i huvudsak på intervjuer med personal, föräldrar och ledning. För den offentliga verksamheten kompletteras alla beslut med en muntlig återrapportering av inspektörerna till företrädare för huvudmannen. Inom de områden där bedömt att det finns brister har huvudman och rektor eller förskolechef ett ansvar för att åtgärder vidtas. Med anledning av tillsynen ska huvudmannen till redovisa vilka åtgärder som har vidtagits i verksamheterna inom den tid och i den ordning som anges i beslutet. Ytterligare information om den regelbundna tillsynen finns på s webbplats (

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Götene kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Götene kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Beslut för förskola och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskola och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Nora kommun för förskola och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Nora kommun, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 06 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Nykvarns kommun kerstin.gelfgren@nykvarn.se för fritidshem i Nykvarns kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Danderyds kommun epost: kommunen@danderyd.se för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-06-19 Nora kommun nora.kommun@nora.se Rektorn vid Järnboås skola anders.forsberg@nora.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Järnboås skola i Nora kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-08-13 Löa skola margareta@bergslagen.com Rektorn vid Löa skola richard.linder@loaskola.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Löa skola i Lindesbergs kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Järfälla kommun för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax:

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Floda Friskoleförening Rektorn vid Floda friskola karinb@flodafriskola.se för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Floda friskola i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Beslut Habo kommun Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Habo kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Dnr A Z^ 2. A 1 A 1 Karlshamns kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Karlshamns kommun, Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för förskola. i Uddevalla kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :3777. Uddevalla kornmun

Beslut för förskola. i Uddevalla kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :3777. Uddevalla kornmun Beslut Uddevalla kornmun Beslut för förskola i Uddevalla kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-12 Nora kommun nora.kommun@nora.se Rektorn vid grundsärskola med fritidshem ewa.lindeh.bjorkman@nora.se Beslut för grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av grundsärskola och fritidshem

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-04-30 Jönköpings kommun Rektorn vid Kålgårdsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kålgårdsskolan i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-05-03 Stockholms kommun Rektorn vid Kämpetorpsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kämpetorpsskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Inspira Förskolor och skolor AB Marita.Andersson@inspira-fos.se Rektorn vid Silverbäckens skola Ingela.Landen@inspira-fos.se Beslut för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Silverbäckens

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Nybro kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Nybro kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080

Läs mer

Beslut för förskoleklass och fritidshem

Beslut för förskoleklass och fritidshem Beslut 2013-04-17 Banérportens förskoleklass och fritidshem Rektorn vid Banérportens förskoleklass och fritidshem Beslut för förskoleklass och fritidshem efter tillsyn av Banérportens förskoleklass och

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2012-10-02 Dnr 43-2011:4845 Lidingö kommun Lidingo.stad@lidingo.se Rektorn vid Bodals skola agneta.wemnell@lidingo.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Bodals skola i Lidingö kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Vilhelmina kommun Rektorn vid Latikberg skola för grundskola efter tillsyn av Latikberg skola i Vilhelmina kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Högbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Högbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Vansbro kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Vansbro kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax:

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Iljansbodaskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Iljansbodaskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon:

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-02-22 Montessoriskolan i Linköping AB trilobiten@trilobiten.se Rektorn vid Montessoriskolan Trilobiten karin.jansson-bredin@trilobiten.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn av förskolan och pedagogisk omsorg i Emmaboda kommun. Beslut. 2011-12-20 Dnr 43-2011:1248.

Beslut för förskola. efter tillsyn av förskolan och pedagogisk omsorg i Emmaboda kommun. Beslut. 2011-12-20 Dnr 43-2011:1248. Beslut Emmaboda kommun Förskolechefer i förskolan och pedagogisk omsorg Beslut för förskola efter tillsyn av förskolan och pedagogisk omsorg i Emmaboda kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping,

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-05-08 Jönköpings kommun Rektorn vid Rosenlundsskolan F-6 Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Rosenlundsskolan F-6 i Jönköpings kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-06-19 Stiftelsen Uppsala Musikklasser thorsson@edwardlynx.com Rektorn vid Uppsala Musikklasser annie.aberg@uppsalamusikklasser.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Uppsala

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Ösbyskolan Rektorn vid Ösbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av den fristående grundskolan Ösbyskolan i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2011-12-21 Gävle kommun Rektorn vid Fridhemsskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Fridhemsskolan i Gävle kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Enskilda gymnasiet info@enskildagymnasiet.se Rektorn vid Enskilda gymnasiet lebi@enskildagymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Enskilda gymnasiet i Stockholm

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. i Leksands kommun. Beslut Dnr :4716. Leksands kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. i Leksands kommun. Beslut Dnr :4716. Leksands kommun Beslut Leksands kommun Beslut för förskola i Leksands kommun, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se r S P of 2(9) Tillsyn

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-09-19 Dnr 43-2011:5456 Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se Rektorn vid Globala gymnasiet pernilla.ericols@stockholm.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Globala gymnasiet

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn f Skolinspektionen Botkyrka kommun utbildning@botkyrka.se för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Beslut Min skola Norsborg Rektorn vid Min skola Norsborg Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn av Min skola Norsborg i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Vendestigens skola Rektorn vid Vendestigens skola Beslut för grundskola efter tillsyn av Vendestigens skola i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun Dnr 43-2016:10423 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för förskola efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Skälbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Skälbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Uppsala kommun uppsala.kommun@uppsala.se Rektorn vid Björklinge skola catharina.swedman@uppsala.se kristina.soderlund@uppsala.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Björklinge skola i

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektor vid Källängens skola ann.krantz@lidingo.se patrik.nimmerstam@lidingo.se för grundskola efter tillsyn av Källängens skola i Lidingö kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-16 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Hällby skola hakan.forselius@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hällby skola i Eskilstuna

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Beslut Inspira förskolor & skolor AB Marita.Andersson@inspira-fos.se Rektorn vid Snäckbackens skola Marina.Blomkvist@inspira-fos.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn av Snäckbackens skola i Sollentuna

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Stiftelsen Kristofferskolan info@kristofferskolan.se Rektorn vid Kristofferskolan wenche.ronning@kristoffer skolan, se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Kristofferskolan i Stockholms

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Ljusdals kommun lena.tonners@ljusdal.se för fritidshem i Ljusdals kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-27 Stockholms idrottsgymnasium AB johan@idrottsgymnasiet.se Rektorn vid Stockholms Idrottsgymnasium klas@idrottsgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut för fritidshem, grundskola och grundsärskola

Beslut för fritidshem, grundskola och grundsärskola Beslut 2013-02-25 Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se Rektorn vid Kungsholmens grundskola ulf.berg@stockholm.se Beslut för fritidshem, grundskola och grundsärskola efter tillsyn av Kungsholmens

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Sollentuna kommun bun@sollentuna.se Rektorn vid Djupdalsskolan, RH-enhet, Leskulla.carell@sollentuna.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Djupdalsskolan, RH-enhet, i Sollentuna kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut ;:^:OT,- J ;I 2013-05-31 Stiftelsen Livets ord robert.ekli@loks.se Rektorn vid LOKS Fridhemsskolan F-6 margareta. gustafsson@loks.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av den fristående

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2013-06-05 Stiftelsen Livets Ord robert.ekh@loks.se Rektorn vid Livets Ords Kristna Gymnasium mats.hansen@lokg.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående Livets

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Beslut 2013-05-15 Karlshamns koirvmun Rektorn vid Grundsärskolan Beslut för grundsärskola efter tillsyn av Grundsärskolan i Karlshamns kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress Lund,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2011-10-20 Dnr 43-2011:3143 Hörby kommun kommunen@horby.se Beslut för grundskola efter tillsyn av De la Gardieskolan i Hörby kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1,

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn av förskoleverksamheten och annan pedagogisk omsorg i Falu kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn av förskoleverksamheten och annan pedagogisk omsorg i Falu kommun Falu kommun info@falun.se Verksamhetschef förskolan vid Falu kommun Beslut för förskola efter tillsyn av förskoleverksamheten och annan pedagogisk omsorg i Falu kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen 2013-06-28 Stockholms kommun Rektorn vid Gröndalsskolan och Arstadalsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Gröndalsskolan och Årstadalsskolan i Stockholms kommun

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Viksjöskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Viksjöskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-07 Framtidsgymnasiet i Göteborg AB info@framtidsgymnasiet.se Rektorn vid Framtidsgymnasiet i Stockholm peter.lilliu@framtidsgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Vaxholms kommun. Beslut. Vaxholms kommun Dnr :5008

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Vaxholms kommun. Beslut. Vaxholms kommun Dnr :5008 Vaxholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Vaxholms kommun 2(10) Tillsyn i Vaxholms kommun har genomfört tillsyn av Vaxholms kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2013-01-18 Mikael Elias Gymnasium AB carina.hall@academedia.se Rektorn vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Stockholm helen.forsberg@teoretiska.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Beslut 2011-03-03 Dnr 43-2010:852 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn i Hagbyskolan i Kalmar kommun Skolbeslut Tillsyn i Hagbyskolan 2011-03-03 2 (10) Dnr 43-2010:852 Rektorn vid Hagbyskolan Kyrkallén

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-01-21 Hasslövs Bygdeskola Rektorn vid Hasslövs Bygdeskola Beslut för grundskola och fritidshem efter uppföljning av Hasslövs Bygdeskola i Laholms kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut Jönköpings kommun Rektorn vid Erik Dahlbergsgymnasiet R03 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Erik Dahlbergsgymnasiet R03 i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola rv Skolinspektionen Beslut 2013-06-18 Jönköpings kommun Rektorn vid Per Brahegymnasiet ROl Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Per Brahegymnasiet R01 i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och

Läs mer

Beslut för förskola. i Jönköpings kommun

Beslut för förskola. i Jönköpings kommun Beslut Jönköpings kommun Beslut för förskola i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080 07

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Aprendere Skolor AB lars.tunberg@aprendere.se Rektorn för Min Skola Östermalm malin.bellander@min-skola.se Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn av den fristående skolan Min skola Östermalm i Stockholms

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut Skolinspektionen 2013-05-24 Uppsala kommun uppsala.kommun@uppsala.se Rektom vid Katedralskolan helene.lagerquist@katedral.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Katedralskolan i Uppsala kommun

Läs mer

Beslut för förskola. i Vallentuna kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :4701. Vallentuna kommun.

Beslut för förskola. i Vallentuna kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :4701. Vallentuna kommun. Beslut Vallentuna kommun kommun@vallentuna.se Beslut för förskola i Vallentuna kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Beslut 2011-03-03 Dnr 43-2010: 4725 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn i Bäckskolan i Kinda kommun Skolbeslut Tillsyn i Bäckskolan 2011-03-03 2 (8) Dnr 43-2010: 4725 Rektor vid Bäckskolan Plantgatan

Läs mer

Beslut för förskola. i Ekerö kommun

Beslut för förskola. i Ekerö kommun Ekerö kommun för förskola i Ekerö kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se 2 (9) Tillsyn av förskolan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektorn vid Rudboda skola ulla.fahrman@lidingo.se för grundskola efter tillsyn av Rudboda skola i Lidingö kommun, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskola

Huvudmannabeslut för förskola Skolinspektionen Umeå kommun Huvudmannabeslut för förskola efter tillsyn i Umeå kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080 00, E-post: skolinspektionen.umea@skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn av förskolan i Linköpings kommun. Beslut Dnr :1859. Linköpings kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn av förskolan i Linköpings kommun. Beslut Dnr :1859. Linköpings kommun Beslut 2012-09-25 Dnr 43-2011:1859 Linköpings kommun Beslut för förskola efter tillsyn av förskolan i Linköpings kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Lidingö stad kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektorerna vid Torsviks skola karin.brodenandersson@lidingo.se (F 3) stefan.anderman@lidingo.se (4 6) sara.dahl@lidingo.se (7 9) för grundskola efter tillsyn

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Kalmar kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Kalmar kommun fin Skolinspektionen Kalmar kommun kalmar@kommun.se för förskola efter tillsyn i Kalmar kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Kalmar kommun kommun@kalmar.se för fritidshem efter tillsyn i Kalmar kommun, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (8) Tillsyn i Kalmar

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Emmaboda kommun kommunen@emmaboda.se Rektorerna vid Vilhelm Mobergsgymnasiet bo.oscarsson@emmaboda.se thomas.claesson@emmaboda.se för gymnasieskola efter tillsyn i Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut Dnr :4047. Täby kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Täby kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4047. Täby kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Täby kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Täby kommun för förskola efter tillsyn i Täby kommun 2 (9) Tillsyn i Täby kommun har genomfört tillsyn av Täby kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet för utbildningen

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut för grundskola efter tillsyn av den fristående skolan Futuraskolan Bergtorp (f d Bergtorpsskolan) i Täby kommun Futuraskolan AB marie.burman@futuraskolan.se Rektorn vid Futuraskolan Bergtorp monica.akerberg@bergtorpsskolan.se

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun Dnr 43-2014:7993 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för förskola efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun 2(10) Dnr 43-2014:7993 Tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-10-29 Uppsala kommun uppsala.kommun@uppsala.se styrelsen-vard-bildning@uppsala.se Rektorn vid Fredrika Bremerskolan ulrika.axelsson@uppsala.se Beslut för grundskola och fritidshem efter breddad

Läs mer

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Orsa kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Haninge kommun. NN, Skolinspektionen. Beslut Dnr : Haninge kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Haninge kommun. NN, Skolinspektionen. Beslut Dnr : Haninge kommun rn ip NN, Dnr 43-2016:10334 Haninge kommun för förskola efter tillsyn i Haninge kommun, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10334 2(6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. i Bollnäs kommun. Beslut Dnr :4692. Bollnäs kommun in

Beslut för förskola. Skolinspektionen. i Bollnäs kommun. Beslut Dnr :4692. Bollnäs kommun in Beslut Bollnäs kommun in focenter@bollnas.se Beslut för förskola i Bollnäs kommun, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskola och pedagogiks omsorg

Beslut för förskola och pedagogiks omsorg Beslut Lidköpings kommun Beslut för förskola och pedagogiks omsorg i Lidköpings kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Nynäshamns kommun. Beslut. Nynäshamns kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Nynäshamns kommun. Beslut. Nynäshamns kommun. Dnr 43-2014:8269 Nynäshamns kommun barn-och-utbildningsnamnden@nynashamn.se Beslut för förskola efter tillsyn i Nynäshamns kommun 2 (16) Tillsyn i Nynäshamns kommun har genomfört tillsyn av Nynäshamns

Läs mer

Beslut för förskola. i Ludvika kommun

Beslut för förskola. i Ludvika kommun Beslöt f - ' Skolinspektionen Dnr 43-2013:276 Ludvika kommun social.utbildning@ludvika.se Beslut för förskola i Ludvika kommun Skolinspektionen, Box 23069,104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun. Dnr 43-2017:5784 Motala kommun Motala.kommun@motala.se för förskola efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 2013-09-27 Smedjebackens kommun kommun@smedjebacken.se Rektorn vid Hagge skol a marie.strand@edu.smedjebacken.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Hagge skola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-18 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Årbyskolan F-6 per-axel.sundberg@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Årbyskolan F-6 i Eskilstuna

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Nord malings kommun. Beslut. Nordmalings kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Nord malings kommun. Beslut. Nordmalings kommun Dnr 43-2014:8216 Nordmalings kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Nord malings kommun Box 3177 903 04 Umeå 2(10) Tillsyn i Nordmalings kommun har genomfört tillsyn av Nordmalings kommun under våren

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Skolbeslut 2010-11-22 Dnr 43-2010:2373 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn i Brickebackens skola F 3 i Örebro kommun Skolbeslut Tillsyn i Brickebackens skola F-3 Örebro kommun 2010-11-22 2 (6) Dnr

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Beslut 2012-09-21 Dnr 44-2010:2683 Stiftelsen Kalmar Waldorfskola Ståthållaregatan 50 A 392 44 KALMAR info@kalmarwaldorfskola.se Rektorn vid Kalmar Waldorfskola, grundskola med fritidshem cecilia.ferrari@kalmarwaldorfskola.se

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-10-10 Ideella föreningen Kvarsebo skola med firma Kvarsebo skola Rektorn vid Kvarsebo skola anna.kvarsebo@gmail.com Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Kvarsebo skola i Norrköpings

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem » Skolinspektionen Botkyrka kommun utbildning@botkyrka.se för fritidshem i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem 4 Beslut 2013-06-14 Nora kommun nora.kommun@nora.se Rektorn vid Lärkesskolan olof.jakobsson@nora.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Lärkesskolan i Nora kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun ein 5 Beslut Örnsköldsviks kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun 2 (9) Tillsyn i Örnsköldsviks kommun har genomfört tillsyn av Örnsköldsviks kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skoli- s ektionen Orsa kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Orsa kommun 2(10) Tillsyn i Orsa kommun har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Dnr 43-2014:8428 Skinnskattebergs konunun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Skinnskattebergs kommun 2(12) Tillsyn i Skinnskattebergs kommun har genomfört tillsyn av Skimiskattebergs kommun

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skolinspektionen Leksands kornmurt för fritidshem i Leksands kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola v Skoiinspektionen Beslut 2014-06-17 Lunds kommun Rektorn vid Palettskolan Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Palettskolan i Lunds kommun Skoiinspektionen, Postadress: Box 156, 221

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola (f - : \ Skolinspektionen 2013-12 ~ 19 Ludvika kommun social.utbudning@ludvika.se Rektorn vid Vasaskolan sara.lindell@ludvika.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vasaskolan i Ludvika

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut Upplands-Bro kommun upplands-bro.kommun@upplands-bro.se Fritidshemmen fritidshemmen Beslut för fritidshem efter tillsyn av fritidshemmen i Upplands-Bro kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer