PROTOKOLL 1 (9)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (9)"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret, Skellefteå kl Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Ola Burström (TN) Aino Marklund (PRO), vice ordf. Ingrid Wahlberg (PRO) Lennart Sjöström (PRO) Marianne Ögren (SPF) Mats Marklund (SKPF) Gulli-Maj Norén (SKPF) Övriga deltagande Elin Olsson, sekreterare Mikael Eriksson, Chefscontroller, Socialkontoret 56 Elisabeth Ståhlspets, Lokalstrateg, Socialkontoret 57 Ejja Häman Aktell, avdelningschef Äldreomsorgen 58 Förhindrade Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Evelina Fahlesson (BMN) Joakim Vallström (SN) Valter Stenmark (SPF) Bifogade handlingar - Bildspel från Skönsmomodelldagarna Utses att justera Ingrid Wahlberg Paragrafer Underskrifter.. Kenneth Fahlesson, ordförande Elin Olsson, sekreterare.. Ingrid Wahlberg, justerare

2 PROTOKOLL 2 (9) 50 Val av justerare Till justerare föreslås Ingrid Wahlberg Ingrid Wahlberg väljs till justerare. Tid för justering väljs vid senare tillfälle. 51 Dagordning fastställs Fastställande av dagordning. Eventuella ändringar i föreslagen dagordning anges under denna punkt. Nedan punkter läggs till: - Remisser Förslag om nya måltidspriser - s budget 2019 Övriga frågor: - VLL:s svar på motionen om att utreda behovet av ett Hospice i Skellefteå - Arbetsbeskrivningen samordnare hemtjänst - Solgården - KPR utbildningsdag Dagordning fastställs med ovanstående tillägg

3 PROTOKOLL 3 (9) 52 Föregående protokoll Föregående protokoll godkänns och läggs till handlingarna 53 Ordförande informerar s ordförande, Kenneth Fahlesson, informerar. Den oktober så åkte KPR:s beredningsgrupp på resan till Sundsvall och Örnsköldsvik, med dem åkte också Magnus Nilsson (S) och Håkan Andersson (C) från socialnämnen samt Malin Andersson från Kommunal. På Skönsmomodelldagen i Sundsvall deltog även Frida Sundström, hemtjänstchef och Peter Näsström, verksamhetschef från äldreomsorgen. Skönsmomodelldagen arrangerades av Sundsvalls kommun och de presenterade ett brett program med olika föreläsare om arbetet med Skönsmomodellen. Projektet startade 2008 och har nu börjat implementeras i hemtjänstens verksamhet. Bildspelen från några av föreläsningarna bifogas till protokollet. Skönsmomodellens fokusområden är att det ska vara tillitbaserat ledning och styrning med minskad detaljstyrning, ökat ansvar för medarbetaren och flytta fokus från brukarperspektiv till brukarens perspektiv. Medarbetarna får ramarna av ledningen men kan anpassa innehållet. Ett exempel på detta är att i biståndsbedömningen står det Hjälp i hemmet som insats istället för mer detaljerade insatser som Hjälp med städning, detta skapar större ansvar för medarbetaren samt mer påverkansgrad för brukaren. Föreningsrepresentanterna intryck av Skönsmomodellen är positiv och önskar att Skellefteå kommuns äldreomsorg ser över möjligheterna att implementera modellen. Till beredningsmötet 14 nov bjuds Peter Näsström in för att informera om hur hemtjänsten i Skellefteå kommun ser till möjligheterna att arbeta mer enligt Skönsmomodellen.

4 PROTOKOLL 4 (9) I Örnsköldsvik besökte man det nybyggda särskilda boendet Rosenbacken. Boendet är 4 våningar högt och har 90st boendeplatser uppdelat på 9st avdelningar. På bottenvåningen finns det serviceutrymmen och gemensamma ytor, men fotvården och frisörsalongen som är tänkt har inte kommit igång än. Vissa ytor kunde nyttjas bättre men det är ett fint boende. - Att godkänna informationen - Att ändra tiden för kommande KPR beredning till Att Peter Näsström bjuds in till beredningsmötet 14 nov. - Skönsmomodellen läggs till som punkt på KPR sammanträdet 12 dec. 54 Information från nämnderna Kommunstyrelsen Ingen representant närvarande Socialnämnden - Socialnämndens budget, inför 2019 har nämnden en ramökning på 51,6 mnkr varav 45 mnkr går till löne- och prishöjningar. Socialnämnden går plus med 18 mnkr 2018 vilket täcker kostnaderna för att klara årsbudgeten för Inför 2021 kommer budgeten kräva ett högre överskott för att klara driftkostnaden av det nybyggda särskilda boendet. Mats Marklund ställer en fråga angående om skolorna i Skellefteå kommun. Eftersom det byggs en helt ny skola för tillfället undrar han hur det slår ut mot de andra skolorna. Vilka som kommer att avvecklas i samband med att nya skolan står klar. Fredrik Stenberg, ordförande För- och grundskolenämnden, bjuds in till KPR sammanträdet 12 dec för att informera om skolorna i Skellefteå kommun. Tekniska nämnden - Två motioner tas upp i nästa nämndsammanträde, varav båda avslås på grund av de redan är åtgärdade. Motion om att utrusta samtliga brandbilar med hjärtstartare och motion om att införa IVPA i hela kommunen, där det idag redan finns ett avtal med landstinget.

5 PROTOKOLL 5 (9) Det finns ett hjärtstartarregister där man kan se på en karta vart det finns hjärtstartare, dock så sköts registret nationellt och dessvärre är inte samtliga hjärtstartare registrerade. Länk: Bygg- och miljönämnden Ingen representant närvarande - Att godkänna informationen - Att bjuda in Fredrik Stenberg till KPR sammanträdet 12 dec 55 Rapporter Seniordagarna Nytt för årets seniordag var beslutet om att arrangera seniordagar både i centrala stan och i tätorter utanför, i år var det Jörn och Burträsk. Detta var högt uppskattat och i både orterna var det ett högt deltagarantal. På Folkparken var dock antalet utställare för många, bättre att ha ett mindre antal utställare som är noggrant utvalda. Inför kommande år önskas att KPR har huvudansvar för att arrangera seniordagarna och ett mer genomarbetat program som har koppling till årets tema. Aino Marklund ställer frågan om vad den totala kostnaden blev för Seniordagarna Marcus Åström, Chef utvecklingsenheten bjuds in till KPR:s beredning 14 nov för att informera kostanden. - Att godkänna informationen - Marcus Åström bjuds in till KPR beredningen 14 nov.

6 PROTOKOLL 6 (9) 56 Remisser Mikael Eriksson, chefscontroller Socialkontoret, är inbjuden för att delge KPR det nya prisförslaget på måltidspriserna. Prognosen är att livsmedelkostnader under 2018 ökar med 4-5%. Främst är det mejeriprodukter samt den svaga konkurrensen som driver kostnaderna. Ytterligare prisökningar på 4 % är budgeterat för En faktor som också påverkar kostnaderna för livsmedlen är nämndens mål att öka andelen närproducerade, svenska och ekologiska inköp. För att måltidverksamheten ska kunna fortsätta med oförändrar verksamhet bör priserna justeras med motsvarade kostnadsökningarna Förslaget på måltidspriser, förändring sker från 1 april 2019 (+4%) I särskilt boende från kr/mån till kr/mån. I korttidsboende från 117 kr/dygn till 122 kr/dygn. I dagverksamhet från 58 kr/dag till 60 kr/dag. I ordinärt boende från 43 kr/portion till 45 kr/portion. Vid daglig verksamhet inom stöd och service från 58 kr/dag till 60 kr/dag. Framöver kan priserna komma att bli indexreglerade. - Att föreslå till socialnämnden att bifalla förslag om nya måltidspriser Socialnämndens boendeplan Information från Elisabeth Ståhlspets, lokalstrateg, socialkontoret. Genom denna presentation så informeras KPR om boendeplanen innan den har presenterats för politiker i socialnämnden. Varje år revideras socialnämndens boendeplan, den utgår från fjorårets boendeplan och baseraras på nuläget, omvärldsbevakning och demografins utveckling.

7 PROTOKOLL 7 (9) Inom individ- och familjeomsorgen har flera boenden för ensamkommande flyktingar avvecklas i takt med det minskande inflödet av ensamkommande flyktingar. Nuläget finns det 2st boenden och 3st stödboenden. Inom stöd och service har det under 2018 gjorts omställningar i verksamheten och därmed har 6st enheter kunna avvecklats. Inom äldreomsorgen har det inte skett några förändringar av antal boendeplatser under Där tittar man på prognosen framöver och jämför med liknande kommuner. Skellefteå kommun har fortfarande fler personer som är 65 år och äldre med möjlighet till plats på särskilt boende, jämfört med liknande kommuner. Skellefteå kommun ligger 25 % högre än rikssnittet med beslut om särskilt boende för personer som är 65 år och äldre. För att göra det nya särskilda boendet som ska byggas mer ekonomiskt och bättre för verksamheten har antalet boendeplatser ökat från 84st till 120st. En farhåga i samband med det nyproducerade boendet är att det inte kommer tillskjutas tillräckligt med ekonomiska medel, är så fallet kan en avveckling av ett befintligt särskilt boende behövas för att utgöra ekonomiska möjligheter. I boendeplanen presenteras det att det kommer finnas behov av 950st platser på särskilt boende i Skellefteå kommun år 2023, och förslaget i boendeplanen innehåller 940st platser på särskilt boende till år Aino Marklund ställer sig frågande och anser att statistiken inte är helt sanningsenlig och att Skellefteå kommun kommer ha ett behov av 1150st platser på särskilt boende. Elisabeth Ståhlspets svarar att i boendeplanen presenteras bara de boendeplatser som kommunen tillhandahåller, eftersom byggherrar nu insett värdet med trygghetsboende och flera byggs nu i Skellefteå kommun så kommer det finns fler boendeplatser för äldre men alla är inte under kommunens ansvar. Låt oss följa utvecklingen framåt. - Att föreslå till socialnämnden att bifalla boendeplanen - Att föreningsrepresentanterna avstryker förslag om avveckling av särskilda boenden.

8 PROTOKOLL 8 (9) 58 Information om förenklat beslutsfattande Information av Ejja Häman Aktell, avdelningschef äldreomsorgen. På uppdrag av socialnämnden så ser äldreomsorgen över riktlinjerna kopplat till beslutsenhetens biståndsbedömning. I riktlinjerna finns det ett projekt som kallas effektiv beslutsprocess och där ingår att se över förenklat beslutsfattande. Riktlinjerna antas i nämnden inom en snar framtid. Nationellt så förs diskussionen om möjligheterna med förenklat beslutsfattande och det kommer vara en konferens angående detta i Stockholm, två av biståndshandläggarna från Skellefteå kommun kommer delta på konferensen. Kopplat till SVU så gör äldreomsorgen redan åtgärder idag, de som är inskrivna på sjukhus och har hemtjänst i ordinärt boende kan få en tillfällig utökat hemtjänst vid hemkomsten. Och brukaren får en fast vårdkontakt via primärvården. Föreningsrepresentanterna uttrycker en oro över kompetensförsörjningen inom primärvården. Ejja Häman Aktell informerar om att läkarna inom primärvården lägger mycket fokus på äldres välmående, men att kompetensförsörjningen är en utmaning för primärvården. Ejja Häman Aktell informerar också om att tanken är att hon och socialnämndens ordförande ska ha dialogsamtal med äldre i Skellefteå kommun under 2019, i andan för att informera om vård- och omsorgsstrategin, möjligheten till RUT-tjänster, fallpreventiva arbetet och hemtjänstfrågor. - Att godkänna informationen 59 Övriga frågor VLL:s svar på motionen om att utreda behovet av ett hospice i Skellefteå Karin Lundström, ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnden, har skickat nämndens svar på motionen till ordförande Kenneth Fahlesson som delger svaret till KPR.

9 PROTOKOLL 9 (9) Motionssvar: Det finns ett förslag om att HÖK styrgruppen för Äldre får i uppdrag att fortsätta utreda möjligheterna till palliativa platser i kommun och landsting. Föreningsrepresentanterna anser inte att Hälso- och sjukvårdsnämnden gett ett riktigt motionssvar. KPR:s motsvarighet inom landstinget fortsätter uppmana landstinget om att de måste driva frågan om ett hospice. Arbetsbeskrivningen av samordnare för hemtjänst Punkten lyft på nästa beredningsmöte då Peter Näsström, verksamhetschef äldreomsorgen är inbjuden gäst. Solgården Elisabeth Ståhlspets informera om att Skebo på sikt har som plan att se över möjligheten att omvandla Solgården till ett trygghetsboende. Socialkontoret har kvar kontraktet för Solgården på ett år till och hoppas att Skebo vill påbörja åtgärder för att hyra ut så fort som möjligt. KPR utbildningsdag Tas upp på KPR:s beredning den 14 nov 60 s budget 2019 Frågan överlämnas till KPR:s beredningsgrupp som på beredningsmötet 14 nov får i uppdrag att ta fram ett förslag på KPR:s budget 2019 och presentera det på KPR sammanträdet 12 dec. 61 Nästa sammanträde Beredningsgruppen Onsdag den 14 november kl , ordförandes arbetsrum KPR Onsdag den 12 december kl , Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, Skellefteå.

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: E1, plan 1, stadshuset, kl. 09.00 11.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN) Aino

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Ann-Christin Westerlund (BMN) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS) Andreas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 13.00 16.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ann-Christin Westerlund (BMN) Aino Marklund (PRO), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: E1, plan 1, stadshuset kl. 08.30-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Ola Burström (TN) Aino Marklund (PRO), vice ordf. Ingrid Wahlberg (PRO) Lennart Sjöström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Anderstorg 12, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ann-Christin Westerlund (BMN) Gunnar Fransson (BMN) Ola

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Stadshuset E3, entréplan kl. 09.00 12.20 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Leif Wikberg (SBN) Waldemar Mellquist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret, Skeppargatan. Kl. 09.00 12:00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Christina Soldan (KS) Sara Keisu

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan kl. 09.00 12.30 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Leif Wikberg (SBN)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2011-11-18 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Regnbågens sammanträdesrum kl. 08.30-11.50 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Birgitta Burström (SN) Ros-Marie Johansson (KS) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Odenrummet, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Andreas Westerberg (KS)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) 2014-05-07

PROTOKOLL 1 (13) 2014-05-07 PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, kl. 09.00 12.40 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Birgitta Burström (SN) 16-20, 23, 25 Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN)

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Stadshuset E4, entréplan kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Sara Keisu (SBN) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Ugglan, polishuset, Strandgatan 47, kl. 09.00 13.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Evelina Fahlesson (BMN) Ingrid Wahlberg (PRO)

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Plats och tid Veckeborummet, 13:15-16:00 Beslutande: Ove Schönning (S) vice ordförande Stig Almström (LB) Sylvia Olsson (KD), tjänstgörande ersättare Jan Nilsson, PRO Ljusdal Kurt Rådlund, PRO Hennan Ewy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-11-28 Nätet: kl. 09.00 12.00 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

PROTOKOLL. Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF

PROTOKOLL. Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8,30 11,30 Ordförande Torbjörn Rönnkvist Birgitta Johansson Anna-Greta Adamsson Ove Johansson Laila Nydahl Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Maj Johansson ÄO-nämnden

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön PLATS Hamngatan 12, Tingsön KL 13,15 16,45 Ordförande Robert Sten Ingemar Dahlström, PRO Doris Carlsson, PRO Laila Nydahl, PRO Bertil Larsson, SPF Elisabeth Karlsson, SPF Hans Lundgren, SKPF Suppleanter

Läs mer

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M)

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2018-02-12 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-17:15 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S), ordförande Daniel Bergman (S) Patrik Andersson (KOSA) Marie Karlsson (L) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c) 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Pirjo

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 23-30 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande Curt B Gustavsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-04-25 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN ordförande Ingela

Läs mer

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Pensionärsrådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Tid och plats Fredagen den 22 mars 2013 kl. 13.00-15.45 Lokal: Konferensrum Frösjön, Kommunledningskontoret Ledamöter Ingrid Jerneborg

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl. 9.00 12.15 Ajournering 11.45 12.05 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Viktor

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-03-15 1 (5) Datum 2016-03-15 Kommunala pensionärsrådet Tid 10.15-11.00 Plats kommunhuset, rum 538A Justering av protokoll Justerare är ordföranden Jonas Väst samt Wathier

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Åsa Nilsson. Justerare... Örjan Eriksson

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Åsa Nilsson. Justerare... Örjan Eriksson 1 (11) Datum Tid Kl. 13.00 15.30 Plats ande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Underskrifter Sekreterare... 1-7 Maivor Åström Ordförande... Åsa Nilsson

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2011.05.09 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-10.50 Beslutande Håkan Karlsson (C) ordf Inger Olsson (M) SN Lena Juhlin (KD) Fredrik Nelander (S) KS Rune

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) Kommunhuset, Västervik 27 november 2013 kl Ajournering,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) Kommunhuset, Västervik 27 november 2013 kl Ajournering, 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 27 november 2013 kl. 08.30 10.40 Ajournering,10.00 10.30 för gruppmöten Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ersättare tanja Pålsson (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Ingrid Sundström Äldreomsorgschef Elisabeth Kisch-Juvall Enhetschef. Inger Höij, sekreterare Evy Sjögren SKPF

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Ingrid Sundström Äldreomsorgschef Elisabeth Kisch-Juvall Enhetschef. Inger Höij, sekreterare Evy Sjögren SKPF Plats och tid Tallåsenrummet, 13:15-16.30 Beslutande: Markus Evensson (S)ordförande Mona Wandel (SRD) Maj-Britt Tönners (C) Bo Hammarsten PRO Anna-Maria Winblad PRO Sören Larsson PRO Maria Stensson SPF

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg 1 Sammanträdesprotokoll 2012-12-10 kl. 10:00 12:00 Kommunala Pensionärsrådet Kommunalkontoret i Bergsjö Beslutande; Åke Bertils (S) Ordförande Elsy Hammar PRO Nils von Elern PRO AnnKristine Hasselvik PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Mötesprotokoll 2016-03-01 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Cecilia Norlin (M) (ordförande) Anna Jakobsson

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF Protokoll 1(5) Landstingets pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Olle

Läs mer

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Beslutande Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Protokoll 1(12) Sammanträdesdatum

Protokoll 1(12) Sammanträdesdatum Protokoll 1(12) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:40 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Anita Skarphagen (M) Patrik Krupa (S) Yvonne Andreasson (S) Lena Karlsson (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M)

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M) 2014-11-11 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl August-rummet, kommunkontoret Tisdagen den 11november 2014 klockan 9:30-11:30 Ove Bäck (C), ordförande Maria Gustafsson (S), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-28 1 (11) Plats och tid Mogårdens samlingssal, torsdag 28 november 2013, kl 12:00 15:40 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 09:30-11:10 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden, ordförande Maulo Rivera, (S), socialnämnden

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid , Hamngatan 12 våning 1 Långön, kl 13:15 17:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer 22-26

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid , Hamngatan 12 våning 1 Långön, kl 13:15 17:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer 22-26 PROTOKOLL 1(8) Plats och tid, Hamngatan 12 våning 1 Långön, kl 13:15 17:00 ande Övriga deltagare Se nästa sida Se nästa sida Plats och tid för justering Avser paragrafer 22-26 Sekreterare Maria Thuman

Läs mer

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2 Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan 5 2017-04-20, kl 13:30-15:30 Paragrafer 10-21 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) 2009-10-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) 2009-10-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 08.00 15.10 ande Övriga deltagande Utses att justera Rita Poromaa (s),

Läs mer

och Frölunda Specialistsjukhus Dnr:

och Frölunda Specialistsjukhus Dnr: Plats: Bergabo hotell & konferens, Tjörn Datum och tid: Onsdag 24 augusti Beslutande Joakim Larsson (MP), ordförande Lisbeth Sundén Andersson, (M) vice ordförande Morgan Hedman (S) Ann-Britt Svensson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (9) Datum Tid Kl. 08.30 11.50 Plats Beslutande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Jerry Mähler, verksamhetschef äldreomsorg, ÄO Sofia Lindahl,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Helena Stålhammar C (ers Britt Johansson, M) Lena Persson, S Kjell Lindström,

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl. 9.00 11.40 Ajournering kl. 11.15 11.20 Ingela Svensson (C), ordf. Susanne Hultman

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 2007-05-22 1 (17) Plats och tid Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 Beslutande Övriga närvarande: Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Stefan Lamme (m) Pia Ingvarsson (s) Anita Svensson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer. Henrik Bokor Nilsson

Underskrifter Sekreterare Paragrafer. Henrik Bokor Nilsson TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 14 Plats och tid Socialkontoret, Torsås, kl. 18.00 21.15 Beslutande Övriga deltagande Henrik Bokor Nilsson, s, ordf. Ewy Svensson, m Sonja Johnsson Leif Karlsson

Läs mer

Motion om seniorernas hus svar

Motion om seniorernas hus svar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-11-27 17 (31) Ks 413 Motion om seniorernas hus svar Dnr 2018/180-109 Harald Hjalmarsson (M) och Yvonne Nilsson (M) har den 18 maj 2018 lämnat in en motion om

Läs mer