PROTOKOLL 1 (13)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (13) 2014-05-07"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, kl Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Birgitta Burström (SN) 16-20, 23, 25 Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Ann-Christin Westerlund (BMN) Ingrid Wahlberg (PRO) Aino Marklund (PRO) Karin Öhlund (PRO) Marianne Ögren (SPF) Gunilla Öhlund (SPF) Maj Lundström (SPRF) Ove Sundbom (VISION/CPK) Gulli-Maj Norén (SKPF) Övriga deltagande Malin Stare, sekreterare Anita Häggmark, boendechef, Hedvigsgården 24 David Johansson, verksamhetsutvecklare, äldreomsorgen 24 Irene Wedin, avgiftshandläggare, socialkontoret 24 Lorents Burman, kommunstyrelsens ordförande 25 Frånvarande Agneta Hansson (SN) adjungerad Utses att justera Ove Sundbom Paragrafer Underskrifter.. Kenneth Fahlesson, ordförande Malin Stare, sekreterare.. Ove Sundbom, justerare

2 PROTOKOLL 2 (13) 16 Val av justerare Justerare samt tid för justering väljs på sammanträdet. Ove Sundbom väljs till justerare, justering sker onsdag 14 maj kl i ordförandes arbetsrum. 17 Dagordning fastställs Fastställande av dagordning. Eventuella ändringar i föreslagen dagordning anges under denna punkt. 1. Punkt nr 11 Information om och dialog med Skebo om deras trygghetsboenden, utgår. 2. En extra punkt läggs till avseende information om KPR på kommunens hemsida.

3 PROTOKOLL 3 (13) 18 Ordförande informerar s ordförande, Kenneth Fahlesson, informerar om: Fotvården i Lövånger: Enligt information från Monica Bystedt, chef fotvårdsverksamheten, är inga förändringar på gång i dagsläget. Landstinget har klargjort att inga nya remisser skrivs efter 1 maj, de nya kommer att gå till lasarettet, medicinkliniken. De som redan har remiss gäller till och med den 13 juni, därefter upphör dessa. De privata läkarna får inte längre skriva ut fotvårdsremisser. Semestervikarier hälso- och sjukvårdsenheten: Maximalt åtta personer kommer via bemanningsföretag men det kan bli färre då äldreomsorgen ser ut att kunna lösa en del platser själva. Anledningen till att behovet av sjuksköterskor ökat är att kommunen tagit över hemsjukvården från landstinget. Aktivitetsstöd till föreningar för insatser som vänder sig till äldre personer: Sedan 2009 finns möjlighet för föreningar och frivilligorganisationer att ansöka om ett särskilt stöd för att utföra insatser för äldre människor i närsamhället. Detta ska vara utöver det vanliga föreningsarbetet. Inför 2014 har 13 ansökningar kommit in och kr har fördelats. Hur aktivitetsstödet fördelas samt storleken på detta kan framledes vara något som KPR skulle kunna vara med och ha inflytande över. Vårdskolan: Äldreomsorgen är med och påverkar hur vårdutbildningen ska se ut i Skellefteå både vad gäller innehåll (kurser) samt upplägg av teoretiska och praktiska delar. Vårdutbildningen som är en nationell utbildning styrs av kursplaner och kursmål, äldreomsorgen har varit med och bestämt vilka kurser som är viktiga att ha med förutom de obligatoriska utifrån nationella beslut.

4 PROTOKOLL 4 (13) Äldreomsorgen har även en representant i Yrkeshögskoleutbildningen Demens och äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska och påverkar såväl innehåll som upplägg. Värdighetsgarantierna ingår inte i utbildningen eftersom det är en intern fråga som äldreomsorgens anställda utbildas i, det är också något som det ständigt arbetas med på arbetsplatserna. Äldredagen 1 oktober Internationella äldredagen är den 1 oktober hölls äldredagen i Skellefteå i samband med matfesten på Nordanå. Det är ännu inte klart hur det kommer att se ut i år. Ordförande informerar om att han återkommer med mer information vid protokollsjusteringen. Pensionärsorganisationernas representanter anser att det är bättre att arrangemanget hålls i stadshuset som för två år sedan, förslagsvis den 4 oktober. Aino Marklund och Ingrid Wahlberg åtar sig att representera KPR i arbetet med äldredagen.

5 PROTOKOLL 5 (13) 19 Information om KPR:s budget Ove Sundbom informerar om KPR:s budget för Kjell Nilsson, controller, ekonomi och kvalitetsutveckling, socialkontoret, har arbetat fram en budget som även Samuel Lundqvist, ekonomichef, kommunledningskontoret, sett över. Budgeten är ett sätt att synliggöra KPR och det vore bra om denna även kunde synas i den kommunala budgeten, menar Ove. Totalt uppgår budgeten för 2014 till kr. I budgeten finns även KPR:s sekreterares lönekostnad medtagen. 20 Hur kan arbetet i KPR utvecklas Ove Sundbom informerar om hur arbetet i KPR kan utvecklas. I syfte att synliggöra och utveckla arbetet i KPR har pensionärsorganisationernas representanter arbetat fram en verksamhetsberättelse. KPR:s intresseområde har sedan utvidgats då KPR sedan dess organisatoriskt är underställd Kommunstyrelsen. I verksamhetsberättelsen framgår därför förslag på utvecklingsåtgärder och förbättringsarbete för att kunna leda utvecklingen i KPR i rätt riktning.

6 PROTOKOLL 6 (13) KPR vill vara med och påverka innan ett ärende startar och är igång. Även om KPR inte alltid kan få sin vilja igenom är det viktigt att det alltid framgår i protokollet vad KPR haft för åsikter. Det är viktigt att tillvarata de kompetenser som finns inom pensionärsorganisationerna både när det gäller utredningar och projekt. En verksamhetsberättelse är något som kommer att utarbetas för varje år hädanefter. Ove avslutar med att påminna om mottot som ska genomsyra KPR:s arbete: Äldres delaktighet vår drivkraft. 21 Rapporter Kultur: Marianne Ögren informerar om en enkät som gått runt i KPR. Enkäten är utskickad av en student i Umeå som i sitt examensarbete bland annat undersöker kommunikationsvägarna mellan pensionärerna och kulturen i Skellefteå kommun. Trygghetsboende: KPR besöker tillsammans med Skebo ett trygghetsboende i Luleå den 8 maj. Mer information om besöket vid senare tillfälle.

7 PROTOKOLL 7 (13) 22 Uppsökande verksamhet Pensionärsorganisationernas representanters synpunkt är att det är av största vikt att verksamheten fortsätter. De har utarbetat en skrivelse som ordförande tagit del av vid tidigare tillfälle. Ordförande informerar om att på ordförandeförberedningen nästa vecka (v 20) ska uppsökande verksamhet tas upp. 23 Budgetinformation, Lorents Burman Kommunstyrelsens ordförande Lorents Burman informerar om kommunens budget för 2015 och plan Skellefteå kommun har ett mål, att bli invånare till Ett av fem teman som ska genomsyra utvecklingsarbetet är att kommunen ska vara jämställd (övriga teman är klimat och miljö, samverkan, attityder och integration). Samhällsklimatet ska präglas av demokrati, stabilitet, trygghet och jämställdhet med hög kvalitet och bra service. Utvecklingen i Skellefteå kommun har varit positiv, invånarantalet ökade under I och med en ökande befolkning behövs fler bostäder. Redan nu är det många som söker lägenhet. Några hundra är i omedelbart behov av en lägenhet och det finns även en del som skulle flytta till Skellefteå om de hade möjlighet att få en bostad här. För att nå målet med invånare behövs cirka fler bostäder i Skellefteå.

8 PROTOKOLL 8 (13) Lorents informerar om de byggplaner som finns för området Eriksberg, ovanför Erikslid. På grund av en del känsligheter i området finns inte möjlighet att bygga vad som helst i området, planen är att ett villaområde samt även en del hyreshus ska byggas. För att bli fler invånare behövs cirka nya arbetstillfällen i ungefär nya företag inom såväl industri- som tjänstesektorn. Flera företag är intresserade av att etablera verksamhet i Skellefteå. Runt företag letar nu lokaler eller tomtmark, efterfrågan har aldrig varit så stor tidigare. I takt med befolkningsökningen måste infrastrukturen förnyas: - Vägtransportsystemet - Järnvägen - Kollektivtrafiken - Vattenförsörjning Lorents nämner exempel som Norrbotninbanan, ett nytt resecentrum, E4 förbifart, bro i centrum och gång- och cykelvägar. De med färdtjänst åker sedan 1 april 2014 fritt inom stadstrafiken (kollektivtrafiken). För att nå invånarmålet behöver Skellefteå kommun bli attraktivt utifrån natur, kultur, fritid och nöjen, stadsliv och arrangemang. Det är många som frågar varför ska allt byggas i stan? Svaret är att om inte staden utvecklas flyttar de som bor utanför stan hellre till en annan stad om de ska flytta. Ett nytt kulturhus är på gång, andra investeringar som planeras de närmaste åren är äventyrsbad, satsningar på campingområden, ett Science center samt en relaxpark längs älvsbrinken. Utveckling av skola och barnomsorg är en annan viktig faktor för att kunna nå målet med befolkningstillväxten. Kommunen kommer därför att satsa betydligt mer än vad som gjorts tidigare. Förutsättningarna för vård och omsorg är fortsatt stabila. Kommunen har god tillgång till särskilt boende för äldre. Skellefteå kommun har cirka fler lägenheter än vad jämförbara kommuner har. Det ska byggas nya grupp- o serviceboenden samt äldreboenden inom planperioden.

9 PROTOKOLL 9 (13) 24 Palliativ vård på äldreboende Anita Häggmark, boendechef Hedvigsgården, samt David Lindgren, verksamhetsutvecklare, äldreomsorgen, informerar om den palliativa vården på äldreboende. Anita inleder med att berätta om utbildningen Vård i livets slut, som kommunen startade upp under Alla nyanställda ges möjlighet att genomföra utbildningen och den har fått bra betyg av de som gått den. Den palliativa vården och omsorgen i Skellefteå kommun sker i samarbete med landstinget. LCP, som står för Liverpool Care Pathway, är en standardvårdplan som infördes för två år sedan i syfte att höja kvaliteten. LCP är en vägledning och checklista för att vården ska bli bra. David informerar om att det är lagar och socialstyrelsens riktlinjer som styr vård och omsorg. För att säkra och förbättra vård i livets slut finns ett nationellt kvalitetsregister för vård i livets slut där utvalda kriterier ska uppfyllas. I kvalitetsregistret kan varje enskilt boende ta ut statistik och se sina resultat Det finns flera indikatorer på god vård i livets slut och det görs regelbundet uppföljningar. Skellefteå kommun visar resultat på flera positiva förändringar och arbetar hela tiden på förbättringar utifrån resultatet. Målen i kvalitetsregistret är detsamma som det arbetas med i LCP. Ett förbättringsområde som David nämner är det så kallade brytpunktssamtalet. Det ska hållas av den behandlande läkaren men

10 PROTOKOLL 10 (13) ibland hålls det av en sjuksköterska och då räknas det inte som ett brytpunktssamtal i undersökningen. För att se aktuella resultat och få reda på mer rekommenderar David att gå in på samt 25 Tekniska nämndens verksamhet Ola Burström, ordförande tekniska nämnden, fullföljer förra sammanträdets information om tekniska nämndens verksamhet. Denna gång handlar det om det nu aktuella ämnet vattenförsörjningen. Att borra efter grundvatten är tidskrävande, ett borrhål kan verka lovande men efter att ha pumpat ett tag så håller det inte längre. Själva anläggningen måste också hålla under många år, liksom dricksvattnet ska göra. Ny vattendom har sökts och inväntas från miljödomstolen. Redan 2009 ansöktes det om vattendom som beviljades. Gången har varit komplex med bland annat överklaganden och en avbruten entreprenadupphandling på grund av brister i lösningen. Två nya alternativ av vattenförsörjning finns nu som ska jämföras med varandra samt med det ursprungliga så kallade vattendomsalternativet. Vilket av de två alternativen som blir aktuellt ska tekniska nämnden besluta om i juni Många undrar om det eventuella bygget av centrumbron riskerar att äventyra dricksvattnet, men så är det inte, informerar Ola om. Dricksvattnet kommer alltid i första hand.

11 PROTOKOLL 11 (13) Ola får även svara på en fråga om vad som händer med allt grus som finns på vägarna efter vintern. Gruset tas om hand och tvättas, därefter återanvänds det. 26 Information från nämnderna Tekniska nämnden: Ingen information Bygg- och miljönämnden: Ann-Christin Westerlund är nu tillförordnad ordförande, Evelina Fahlesson tillträder 1 juni efter sin föräldraledighet. Just nu arbetas det med en centrumplan, hur torget ska se ut, resecentrum med mera. Tillgängligheten har setts över men inte så mycket och där skulle KPR kunna vara till stor hjälp. Kommunstyrelsen: Med anledning av synpunkter från boende i Ljusvattnet har vindkraftsplanen för vindkraft gjorts om. De nya förslaget utarbetades med hänsyn till att landskapsbilden blir påverkad och området för vindkraftverk har minskats. En ny applikation för bygglov är på gång. Alla handlingar ska kunna lämnas över nätet och det ska bli möjligt att följa bygglovet hela vägen. Socialnämnden: På socialnämnden togs det upp om våld i nära relationer. Det förekommer även våld mot äldre i nära relationer. Det är en viktig fråga som borde drivas och tas upp i pensionärsorganisationerna.

12 PROTOKOLL 12 (13) 1. Att beredningsgruppen arbetar vidare med punkten våld mot äldre i nära relationer. 2. Att godkänna informationen. 27 Information om KPR på kommunens hemsida Informationen om KPR på kommunens hemsida är idag felaktig och pensionärsorganisationernas representanter har arbetat fram ett nytt förslag. Förslaget delas ut på sammanträdet. Även KPR:s folder kan vara i behov av översyn och uppdatering. 1. Att förslaget till text på kommunens hemsida godkänns och ersätter den gamla texten. 2. Att beredningsgruppen ser över KPR:s folder. 28 Övriga frågor Inga övriga frågor

13 PROTOKOLL 13 (13) 29 Nästa sammanträde Nästa sammanträde är den 24 september kl och hålls på polisstationen. Till detta sammanträde kallas även ersättare och det utgår även ersättning till dessa. Nästa sammanträde för beredningsgruppen är den 20 augusti kl , i ordförandes arbetsrum.

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Ann-Christin Westerlund (BMN) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2011-11-18 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Regnbågens sammanträdesrum kl. 08.30-11.50 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Birgitta Burström (SN) Ros-Marie Johansson (KS) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 13.00 16.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ann-Christin Westerlund (BMN) Aino Marklund (PRO), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Stadshuset E3, entréplan kl. 09.00 12.20 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Leif Wikberg (SBN) Waldemar Mellquist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS) Andreas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret, Skellefteå kl. 09.00-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Ola Burström (TN) Aino Marklund (PRO), vice ordf. Ingrid Wahlberg (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan kl. 09.00 12.30 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Leif Wikberg (SBN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Ugglan, polishuset, Strandgatan 47, kl. 09.00 13.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Evelina Fahlesson (BMN) Ingrid Wahlberg (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Anderstorg 12, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ann-Christin Westerlund (BMN) Gunnar Fransson (BMN) Ola

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Stadshuset E4, entréplan kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Sara Keisu (SBN) Evelina Fahlesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-26

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-26 PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Blå rummet, tekniska kontoret, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Ingrid Wahlberg (PRO) Aino Marklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: E1, plan 1, stadshuset, kl. 09.00 11.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN) Aino

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: E1, plan 1, stadshuset kl. 08.30-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Ola Burström (TN) Aino Marklund (PRO), vice ordf. Ingrid Wahlberg (PRO) Lennart Sjöström

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-04-25 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN ordförande Ingela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Pensionärsrådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Tid och plats Fredagen den 22 mars 2013 kl. 13.00-15.45 Lokal: Konferensrum Frösjön, Kommunledningskontoret Ledamöter Ingrid Jerneborg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-05-15 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Lage Hortlund, kommunstyrelsen Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret, Skeppargatan. Kl. 09.00 12:00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Christina Soldan (KS) Sara Keisu

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.30 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Pentti

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-28 1 (11) Plats och tid Mogårdens samlingssal, torsdag 28 november 2013, kl 12:00 15:40 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 16 00 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson, SPF

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved Lis Melin Majken Larsson Rigo Fredriksson Siv Sandahl Uno Ekberg Ingrid Jansson Egon Johansson Pentti Kuhna Kjell Thelin Ordförande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 24-32

Underskrifter Paragrafer 24-32 Sida 1 av 5 Tid och plats 2 december 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Patric Åberg (M), ordförande Inger Kjellberg Ingolf

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-12.00 Beslutande Carl-Gunnar Andersson PRO vice ordförande Hans Hollander (spi) Bertil Carlzon (c) Inga-Lill Sondell (fp) Inger Hedin

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15)

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid KS-sammanträdesrum kl. 09.00-12.15 Ledamöter Övriga deltagande Gunilla Åström (s), Ordförande Maria Wiksten (kd) socialnämnden Sonja Persson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-11.55 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående SKPF

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-09-08 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Marianne

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelseförvaltningen 1(9) Plats och tid Plats KS-salen, Rådhuset, Tid 09.00-12.00 ande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S. Palm (SPF) Per-Nils Sjödin (PRO) Lars Östberg (PRO) Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF)

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg 1 Sammanträdesprotokoll 2012-12-10 kl. 10:00 12:00 Kommunala Pensionärsrådet Kommunalkontoret i Bergsjö Beslutande; Åke Bertils (S) Ordförande Elsy Hammar PRO Nils von Elern PRO AnnKristine Hasselvik PRO

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö 2016-01-13 Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.14.00-15.50 Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 7 maj 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2018-02-28 Plats och tid Lokal E4, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen Hedman,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-04-24 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Inge Stålnacke, SPRF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Protokoll Sida 1 (6) 2016-11-16 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2016-11-15 Närvarande: Rolf

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17)

PROTOKOLL 1 (17) PROTOKOLL 1 (17) 2010-09-16 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid KS-rummet, kl. 08.30-12.00 ande Gunilla Åström, ordf. Lars Åhman (KS) Aino Marklund (PRO) Karin Öhlund (PRO) Doris Lidgren (SPF) Gulli-Maj

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2 Mötesprotokoll 2012-12-05

Kommunala pensionärsrådet 2 Mötesprotokoll 2012-12-05 Kommunala pensionärsrådet 2 Plats: Debatten, kommunhuset, onsdagen den 5 december 2012, kl. 08.30 11.10 Närvarande: Cecilia Norlin (M), ordförande Christina Blom Andersson (KD) Inger Andersen (S), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Irene

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Kommunala pensionärsrådet 1 Plats och tid Tveta Vista, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.15 16.10 Ordinarie Andreas Sturesson, ordförande 66-68 Marianne Alexandersson, PRO, ordförande 69-73 Cecilia Hjorth Attefall (KD), äldrenämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-10-13 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017-10-11 Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande,

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28 Paragrafer nr 55-73 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 21 november 2016, kl13.30-15.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Roger Holmgren Börje Hermansson

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Karl-Erik Borg, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström,

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-10-15 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-10-15, kl. 13.30-15:00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson 1(12) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Sal 105, Nödinge, kl 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl 14.00-17.15 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Sven-Olof Ekström MSN (S), Margareta Svanström FN (M) 12-30, Eleanor Rydén ÖN (KD), Margareta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Mötesprotokoll 2016-03-01 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Cecilia Norlin (M) (ordförande) Anna Jakobsson

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-08-29 1 (7) Plats och tid Norrgården, torsdag 29 augusti 2013, kl 13:00 15:30 Beslutande Gösta Öhman, ordf Rune Öberg, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-02-29 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-02-29 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-02-29 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Svanen, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Stina Lindberg PRO Birgit

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, måndagen den 6 maj 2013, Kl. 9.00 11.30 Ajournering fika 10.00 10.25. Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S) Lars-Åke Wickman (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8,30 11,30 Ordförande Torbjörn Rönnkvist Birgitta Johansson Anna-Greta Adamsson Ove Johansson Laila Nydahl Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Maj Johansson ÄO-nämnden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Odenrummet, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Andreas Westerberg (KS)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 13:15-14:55 Beslutande Patrik Ströbeck (M), ordförande, KS Valter Johansson, vice ordförande, PRO Bo Dahlqvist (PF), KS Torgny Lindau (PF), SN Gertie Lexén,

Läs mer