PROTOKOLL 1 (11)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (11)"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Lennart Sjöström (PRO) Ingrid Wahlberg (PRO) Valter Stenmark (SPF) Mats Marklund (SKPF) Joakim Wallström (SN) Marianne Ögren (SPF) Övriga deltagande Lars Åberg, VD Skellefteå Taxi 45 Eva-Maria Björk, sekreterare Förhindrade Evelina Fahlesson (BMN) Gulli-Maj Norén (SKPF) Ersättare Monika Nilsson (SKPF) Bifogade dokument: - Pensionärsorganisationernas representanters yttrande om medborgarförslag - Skellefteå den äldrevänliga kommunen(47/17). - Pensionärsorganisationernas representanters skrivelse till kommunstyrelsen avseende trygghetsboende. - Pensionärsorganisationernas representanters skrivelse till kommunstyrelsen avseende trygghetsboende placerat på äldreboende. Utses att justera Valter Stenmark Paragrafer Underskrifter.. Kenneth Fahlesson, ordförande Eva-Maria Björk, sekreterare.. Valter Stenmark, justerare

2 PROTOKOLL 2 (11) 40 Val av justerare Till justerare föreslås Valter Stenmark s beslut Valter Stenmark väljs till justerare. Tid för justering väljs vid senare tillfälle. 41 Dagordning fastställs Fastställande av dagordning. Eventuella ändringar i föreslagen dagordning anges under denna punkt. s beslut 1. Två skrivelser från pensionärsorganisationernas representanter som avser trygghetsboende tas upp under rapporter. 2. Ändring och tillägg av punkt 7 att det blir 7A Motion - Företräde för äldre till trygghetsboende och, 7B Medborgarförslag - Skellefteå den äldrevänliga kommunen, 46 A och B. 3. Övriga frågor: Vilka krav finns från kommunen gällande upphandling för färdtjänst och hur följs det upp?

3 PROTOKOLL 3 (11) 42 Föregående protokoll s beslut Föregående protokoll godkänns 43 Ordförande informerar s ordförande, Kenneth Fahlesson, informerar. Färdtjänsten flyttas från biståndshandläggarna till en egen grupp under Administration, ekonomi och avgifter. Nya åtgärder inom den statliga assistenersättningen: Lagförslag med innebörd att tidigare tillämpningar av väntetid och beredskap återställs, föreslås träda i kraft under våren Tillfällig lagändring med innebörd att Försäkringskassan inte ska göra tvåårsomprövningar, föreslås träda i kraft under våren Lagförslag med innebörd att återställa tidigare möjlighet för enskilda som har beviljats assistansersättning med ett högre timbelopp än schablonbeloppet, att få täckning för sina kostnader även då kostnaderna varierar mer över tid. Föreslås träda i kraft 1 juli 2018 För att säkerställa att personer som får beslut om avslag eller indrag av statlig assistansersättning får information om rättigheterna enligt LSS föreslås att kommunerna blir skyldiga att informera personer som får sådana beslut från Försäkringskassan om detta. Föreslås träda i kraft 1 juli 2018 s beslut Att godkänna informationen

4 PROTOKOLL 4 (11) 44 Information från nämnderna Kommunstyrelsen Bråda tider hela hösten. Utskott och ledning jobbar ihop för att få utvecklingen i hamn. Via Tv-reportage har det sagts att det saknas pengar till trygghetsboende. Det är entreprenörer som betalar byggandet och inte kommunen. Kommunen har kostnader i värd/värdinna, gemensamhetsytor och finansierar liten del i varje lägenhet. De trygghetsboenden som kan komma igång tar byggtid eller reparationstid. Kommunstyrelsen vill att fastighetsägarna ska bygga mer trygghetsboenden. Skillnaden mellan trygghetsboende och äldreboende kan vara svår att veta för allmänheten. Skellefteå ska få ett nordiskt berättarcentrum Arbete pågår med den nationella transportplanen för att få pengar till järnvägen att tidigareläggas. Ungdomsfullmäktige har lagt en motion om att införa rökförbud i hela kommunen, även ute. Ej möjligt lagmässigt men något borde gå att göra, till exempel skylta vid busshållplatser/busskurer att rökning undanbedes. Socialnämnden Kostnaderna för färdtjänst har ökat i samband med projektet kostnadsfri buss inom stadstrafiken för färdtjänstberättigade. De som har färdtjänst har åkt både färdtjänst och buss och inte valt det ena framför det andra. Politikerna tycker ändå att projektet ska fortsätta och även gälla hela kommunen. Är skickat till kommunstyrelsen som sagt nej till medfinansiering av kostnadsfri buss. Ärendet ska vidare till kommunfullmäktige. Det har hållits en informationsdag gällande utveckling av kollektivtrafiken. Det informerades bland annat om hur man kommer att arbeta med frågor kring otydlighet i kostnader och hur man gör när man köper biljetter. Utvärdering av den nya busstationen och området runt omkring kommer att genomföras samt en översyn av hur busslinjerna ska gå. RÅFF (Rådet för förebyggande av funktionshinder) kommer att träffa Lars Hedqvist gällande den tillfälliga lösningen att ha biljettköp i en byggnad och vänthall i en annan Tekniska nämnden Ingen information.

5 PROTOKOLL 5 (11) Bygg- och miljönämnden Ingen information. s beslut 1. Att ordförande kontaktar socialkontorets kommunikatör för att kommunicera information om de olika boendeformerna, 2. Att ordförande kontaktar Norran i syfte att få dem att göra ett reportage om de olika boendeformerna. 3. Att ordförande till nästa gång bjuder in Petra Bassioukas Hanseklint, att föredra vad som händer kring utveckling av kollektivtrafiken. 45 Information om Taxis övertagande av färdtjänsten, Lars Åberg, vd Skellefteå Taxi Skellefteå taxi kommer överta körningarna för handikappbussar inom färdtjänsten. Tidigare var det Skellefteå Buss som hade hand om detta. Skellefteå Taxi har beställt nya bussar som är något mindre än de som Skellefteå Buss haft. De rymmer 4 rullstolar och enligt trafikstyrningen så har Skellefteå Taxi sett att det brukar vara 2-3 rullstolar samtidigt i samma buss. Från och med 20 augusti i år så har Skellefteå Taxi haft sin teknik i de bussar som nu körs av Skellefteå Buss så att de kan följa deras resor. Skellefteå Taxi hoppas att de ska få sina nya bussar i slutet av januari Så snart Skellefteå Taxi fått sina bussar så ska Skellefteå Buss avveckla sina körningar. Under övertagandet så kommer det vara en överkapacitet av bussar för att det inte ska drabba brukarna. Övertagandet ska vara slutfört innan halvårsskiftet Fördelar som tas upp är att det är en central med ett telefonnummer som man kan nå dygnet runt. Samkörning med sjukresor för att få ner kostnader. Gunilla Åström ställer fråga om oro hos brukarna, att de tror att det kommer bli sämre då man byter leverantör.

6 PROTOKOLL 6 (11) Lars Åberg svarar att oro finns mest hos kommunens personal då Skellefteå Buss varit bättre på att hålla tider, hos brukarna har de bara hört positivt då de kommer bli bättre tillgänglighet. s beslut Att godkänna informationen 46 A Motion: Företräde för äldre till trygghetsboende Kommunfullmäktige avslog motionen på grund av att KPR ska ges tillfälle att kommentera den. KPR tycker det är svårt med en garanti men att det är viktigt att få egna lägenheter till äldre som har detta behov. Om det blir fler trygghetsboenden så blir detta enklare. s beslut 1. KPR önskar en garanti men förstår att det inte är möjligt. KPR är för en utbyggnad av trygghetsboende, det vill säga lägenheter för äldre som tillgodoser deras behov. KPR vill att kommunen ska stå för en mänsklig biståndsbedömning. 2. Motionen avslås.

7 PROTOKOLL 7 (11) 46 B Medborgarförslag - Skellefteå den äldrevänliga kommunen. Medborgarförslaget har varit uppe i kommunstyrelsen men avslogs för att först remitteras till KPR. s beslut 1. Att inte ansöka till WHO:s nätverk för äldrevänliga städer 2. Kommunernas nämnder erinras om vikten att väga in äldres frågor i sin planering och verksamhet samt att verka för att pensionärernas (KPR) synpunkter beaktas. 3. Ingen ändring. (Föranleder ingen ytterligare åtgärd). 47 Rapporter Trygghetsboende Joakim Wallström meddelar att Skebo anser att det inte går att få ekonomi i att bygga nya trygghetsboenden då hyrorna blir för höga. Att det är bättre att bygga om befintliga fastighetsbestånd. Informerar även att det finns två projekt på gång gällande trygghetsboenden. Mats Marklund meddelade att pensionärsföreningarna hade bjudit in byggentreprenörer till ett möte gällande byggande av nya trygghetsboenden men att bara 3 kom. Andreas Westerberg tror inte att det handlar om ointresse utan bara att det inte finns något konkret på gång. Aino meddelar att pensionärsorganisationernas representanter har skickat en skrivelse gällande trygghetsboenden till kommunstyrelsen där de vill att kommunen via Skebo bygger om vissa fastigheter till trygghetsboenden samt planerar in nyproduktion för trygghetsboende. Gunilla Åström tar upp frågan om det ska gå upp till kommunstyrelsen att det föreslås ändra direktiven till Skebo på förekommen anledning gällande trygghetsboende.

8 PROTOKOLL 8 (11) Andreas Westerberg anser att det är bättre att kommunen blockhyr under en period istället för att bygga bostäder. Äldreboende Tomten på Erikslid har kommit upp till behandling för att utredas om den är förorenad. Förhoppingom om att boendeplan klar våren 2019, dock inte med i budget som är klubbad. Andreas Westerberg framhåller vikten av att KPR visar att det finns behov av att det byggs eftersom det är stora investeringsfrågor som kommer att komma upp i närtid. Aino Marklund meddelar att pensionärsorganisationernas representanter har skickat in en skrivelse till kommunstyrelsen gällande Äldreboende och trygghetsboende i samma hus. Kommunens information till äldre på webben Inget att rapportera. Kultur Inget att rapportera. s beslut Att godkänna informationen. 48 Betalningsalternativ för parkering, Ola Burström, ordförande tekniska nämnden, informerar Parkeringsavgifter är ett styrmedel för en hållbar attraktiv stad, det handlar om tillgänglighet och miljöaspekter. P-passet påverkade handeln negativt eftersom det medförde långtidsparkering för arbetsplatser. Korttidsparkering ska gynna handels besökare.

9 PROTOKOLL 9 (11) Det finns möjlighet att betala via olika appar, sms, kort och i vissa maskiner med mynt. Ola Burström visar genom olika appar hur man gör när man parkerar vi dessa. Fråga kom upp varför man inte kan parkera på gamla busstorget. Ola meddelar att det inte ligger under tekniska nämnden längre, samt att kommunstyrelsen har velat få in förslag gällande vad gamla busstorget ska användas till s beslut Att det tas upp i kommunstyrelsen att KPR önskar använda gamla busstorget till parkering innan byggandet av kulturhuset börjar. 49 Seniordagen, Aino Marklund, vice ordförande KPR, informerar Lorents Burman inledde med tal och därefter underhöll bröderna Henry. Dagen byggdes på glädje och motion. Det visades att det finns lätta sätt att få motion till exempel dans och Qigong. Olika körer visade även upp sig. Dagen avslutades med information om bra och dåliga mediciner för äldre. Väldigt glädjande med många olika utställare. Aino har fått mycket positiv respons. Cirka personer besökte dagen. s beslut Att godkänna informationen

10 PROTOKOLL 10 (11) 50 När ska ett ärende till KPR innan eller efter förvaltningen berett ärendet? Kl (Frågan bordlades förra sammanträdet ) KPR vill att det ska komma in tidigare. Att KPR och RÅFF ska vara remissorgan. Det ska ligga i tjänstepersonerna som skriver in tjänstemannaförslaget att veta om det ska via KPRs synpunkter. s beslut Beredningsgrupper i nämnder och styrelser har ansvar att ärendena kommer till KPR och RÅFF. 51 Förslag på sammanträdesdatum för 2018 Beredningsgruppen KPR 17 januari 15 februari 14 mars 18 april 15 augusti 12 september 26 september 31 oktober 14 november 12 december s beslut Att frågan bordläggs till nästa sammanträde,

11 PROTOKOLL 11 (11) 52 Övriga frågor Vilka krav finns från kommunens sida vid upphandling av färdtjänst och hur följs det upp? s beslut Att ordförande bjuder in någon från socialförvaltningen som kommer och informerar om detta vid nästa möte, Nästa sammanträde Beredningsgruppen Tisdag den 5 december kl , ordförandes arbetsrum KPR Onsdag den 20 december kl , Lokal Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16.

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS) Andreas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Ann-Christin Westerlund (BMN) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 13.00 16.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ann-Christin Westerlund (BMN) Aino Marklund (PRO), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: E1, plan 1, stadshuset, kl. 09.00 11.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN) Aino

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret, Skellefteå kl. 09.00-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Ola Burström (TN) Aino Marklund (PRO), vice ordf. Ingrid Wahlberg (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Anderstorg 12, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ann-Christin Westerlund (BMN) Gunnar Fransson (BMN) Ola

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Stadshuset E3, entréplan kl. 09.00 12.20 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Leif Wikberg (SBN) Waldemar Mellquist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan kl. 09.00 12.30 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Leif Wikberg (SBN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret, Skeppargatan. Kl. 09.00 12:00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Christina Soldan (KS) Sara Keisu

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) 2014-05-07

PROTOKOLL 1 (13) 2014-05-07 PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, kl. 09.00 12.40 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Birgitta Burström (SN) 16-20, 23, 25 Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2011-11-18 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Regnbågens sammanträdesrum kl. 08.30-11.50 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Birgitta Burström (SN) Ros-Marie Johansson (KS) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: E1, plan 1, stadshuset kl. 08.30-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Ola Burström (TN) Aino Marklund (PRO), vice ordf. Ingrid Wahlberg (PRO) Lennart Sjöström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Odenrummet, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Andreas Westerberg (KS)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Stadshuset E4, entréplan kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Sara Keisu (SBN) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (14) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (14) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2017-11-29 Plats och tid Lokal E3, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2016-09-19, kl 11:00-12:30 Paragrafer 25-26 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2018-02-28 Plats och tid Lokal E4, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen Hedman,

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet (21)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet (21) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-03-14 1 (21) Plats och tid Grupprum, Vaukagården, onsdagen den 14 mars 2012, Kl 13.00 16.00 Beslutande Bo Åberg, PRO ordförande John Sundström, MBR-nämndens representant

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Gläntan, Österbo kl. 13:15-15:35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gertie Lexén Patrik Ströbeck KS, ordförande Gertie Lexén, PRO Arne Malmgren, PRO Erik Skogh, PRO

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Tranholmen, kl 14.00 16.00 Beslutande Birgith Ljung, ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Kristina Rönn PRO Sven Dahlgren SPF Idun, 14.00-14.30

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl Pensionärsrådet 2008-03-04 Sidan 1 av 13 Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl. 13.30-16.10 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf

Läs mer

PROTOKOLL. Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF

PROTOKOLL. Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-11-28 Nätet: kl. 09.00 12.00 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Datum och tid Plats 2018-02-05 13:30-16:10 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Gunilla Högberg (L) (SN) Ann-Marie Eriksson (PRO Askersund) 1-9 Lillemor Edqvist (PRO Hammar) Britt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-05-30 Sundsgården: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN, ordförande Inger

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Ugglan, polishuset, Strandgatan 47, kl. 09.00 13.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Evelina Fahlesson (BMN) Ingrid Wahlberg (PRO)

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-04-25 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN ordförande Ingela

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, måndagen den 6 maj 2013, Kl. 9.00 11.30 Ajournering fika 10.00 10.25. Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 5 Onsdag 28 november 2018 kl.08:30-12:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 5 Onsdag 28 november 2018 kl.08:30-12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 5 Onsdag 28 november 2018 kl.08:30-12:00 Utses att justera Justeringens plats och tid Eva Lindblom Förvaltningsbyggnaden

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 13:15-14:55 Beslutande Patrik Ströbeck (M), ordförande, KS Valter Johansson, vice ordförande, PRO Bo Dahlqvist (PF), KS Torgny Lindau (PF), SN Gertie Lexén,

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Sida 1 (6) 2016-10-19 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten- Närvarande: Bertil Andersson vice ordförande PRO Valter Lund ledamot PRO Rude Andersson ersättare PRO Lars-Erik Karlsson ersättare

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-09-08 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Marianne

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 1-7 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Sekreterare paragraf 1 Lotta Karlsson. Ordförande Jan-Olof Sewring. Justerande

Sekreterare paragraf 1 Lotta Karlsson. Ordförande Jan-Olof Sewring. Justerande Plats och tid Stadshuset, Gråa rummet kl. 13.30 14.45 Beslutande: Jan-Olof Sewring, ordförande Mikael von Krassow, ledamot socialnämnden Eva Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Greta Lemminge, ledamot

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Motion om seniorernas hus svar

Motion om seniorernas hus svar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-11-27 17 (31) Ks 413 Motion om seniorernas hus svar Dnr 2018/180-109 Harald Hjalmarsson (M) och Yvonne Nilsson (M) har den 18 maj 2018 lämnat in en motion om

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Grönwall, SN Rosa Willmarsson,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-16:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-16:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2017-11-30, kl 13:30-16:00 Paragrafer 40-57 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr Kommunhuset, Karlsborg, 20 juni 2016, kl

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr Kommunhuset, Karlsborg, 20 juni 2016, kl Karlsborgs kommun Sida 14 Paragrafer nr 24-38 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 20 juni 2016, kl13.30-15.30 Beslutande Leif Andersson, ordfårande Lars-Inge Wiberg, vice ordförande Börje Hermansson

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente Kommunfullmäktige POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Paragraf 2016-05-30 74 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente 2(5) Innehåll 1 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente... 3

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet 2016-05-30 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson ordförande PRO Fagersta Fagersta

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Karl-Erik Borg, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström,

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl Pensionärsrådet 2010-02-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl. 13.15-15.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Politiskt valda

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Dagordning... 2 9 Information från föregående sammanträde... 3 10 Öppna jämförelse... 4 11 Äldrevisionen... 5 12 Ökad måltidsglädje för äldre... 6 13 Information från socialnämnden...

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.45 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15) Handikapp- och pensionärsrådet 2016-02-23 1 (15) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, tisdag den 23 februari 2016, klockan 9.00 Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström, MBR, ledamot

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL 2018-08-13 KALLELSE 1(1) Kommunala Pensionärsrådet Lisa Hedin Datum 2018-07-11 Kommunala Pensionärsrådet kallas härmed till sammanträde måndag den 13 augusti 2018 kl.

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2012-09-19 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 09:00-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson Camilla Stenmark Mats Rönnblom Britt-Inger Lundstedt Ola Burström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18 SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(5) 2015-05-18 Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.45 Beslutande Kommunstyrelsen Margareta Lövgren Lisa Dahlberg Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson

Läs mer

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Skellefteå kommun Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Rådgivande organ i Skellefteå kommun Folkhälsorådet Rådet för förebyggande av funktionshinder RÅFF Kommunala pensionärsrådet KPR Förebyggande

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 10

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 10 Kommunala pensionärsrådet 2010-06-01 Sidan 1 av 10 Plats och tid Beslutande Icke tjg.ersättare Övriga deltagare Resurscentrum, Tranemo kl.13.30-16.30 Stefan Hjertén (M), ordförande Anita Mårtensson, Tranemo

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer