Svensk Curling år av framgång. Svenska Curlingförbundets konvent 3-4 september

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svensk Curling år av framgång. Svenska Curlingförbundets konvent 3-4 september"

Transkript

1 Svensk Curling år av framgång Svenska Curlingförbundets konvent 3-4 september

2 På det här konventet ska vi inspireras, samarbeta, ha högt i tak och vara ödmjuka inför att det ligger hårt arbete bakom framgång. Det här konventet är inte för nejsägare, det var bättre förr-, kan-själv- eller det där gör någon annan- personer.

3 Program Lördag Söndag Välkommen! Inledning SCFs vision, mål IdrottOnline & värderingsgrund Arbetsgrupper distrikt Övergripande handlingsplan SCF 100 år 2016 per utskott Sammanfattning och avslutning Lunch Lunch Arbetsgrupper utskott SCF Årsmöte Kaffe Beteendeförändring som krävs Redovisning av arbetsgrupper SCUP Drink med uppvaktning Middag

4 Förbundet Curlare Distrikt Klubbar

5 SCFs vision, mål & värdegrund

6 Verksamhetsidé Vad vi gör, för vem vi gör det och varför. För den sociala tävlingsmänniskan är curling lagsporten som utmanar, ger dig motion och hjärngymnastik tillsammans med andra, där din prestation alltid är betydelsefull.

7 Vår verksamhetsidé pekar på komplexiteten i sporten; att den både är för de som vill tävla och vara sociala, att man får använda både hjärna och känsla, och framförallt att det är den unika kombinationen av individ och lagsport. Vi har den för att förtydliga vilka som passar för curling så vi får lättare att rekrytera nya curlare. Ett framgångsrikt exempel av vår verksamhetsidé är Det fungerade curlinglaget.

8 Värdegrund Vad vi står för och hur vi förhåller oss till varandra, vår omvärld och hur vi vill att andra ska uppleva oss. Svensk curling är en öppen och modern idrott som präglas av glädje, gemenskap, sportmannaskap och nyfikenhet.

9 Vår värdegrund innebär att hjälpa varandra är en grundpelare i att utvecklas och kul inom curling. Eftersom vi vill att omvärlden ska tycka på ett visst sätt om oss måste vi uppträda så. För att leva upp till det fokuserar vi mycket på utbildning på alla nivåer. Ett framgångsrikt exempel av vår värdegrund är att man önskar varandra god Curling, berömmer bra stenar och visar aldrig att man blir glad om motståndaren missar. Samt att vi är våra egna domare.

10 Vision Vad vi strävar efter i allt vi gör. Svensk curling är världsbäst, ett föredöme i ledarskap och Sveriges mest efterfrågade idrott.

11 Vår vision innebär att vi ska fortsätta vara världsledande i alla aspekter och att så många som möjligt ska vilja prova curling. Vi har den för att framgång föder framgång, och vi lever efter den i allt vi gör. Ett framgångsrikt exempel på visionen det här arbetet. Och upplevelsen av prova-på Curling.

12 Tänk efter: Beskriver du curling som vi gör i vår verksamhetsidé? Lever du upp till vår värdegrund och vår vision?

13 Verksamhetsidé För den sociala tävlingsmänniskan är curling lagsporten som utmanar, ger dig motion och hjärngymnastik tillsammans med andra, där din prestation alltid är betydelsefull. Värdegrund Svensk curling är en öppen och modern idrott som präglas av glädje, gemenskap, sportmannaskap och nyfikenhet. Vision Svensk curling är världsbäst, ett föredöme i ledarskap och Sveriges mest efterfrågade idrott.

14 Verksamhetsområden Respektive verksamhetsområde finns till för att ge rätt förutsättningar för att... ELIT...svensk curling ska vara bäst i världen TEKNIK...bedriva curlingverksamhet NATIONELLT & INTERNATIONELLT ARBETE...bevaka curlingens intresse UTBILDNING...snabbt lära sig curling oavsett nivå och erfarenhet JUNIOR...marknadsföra, fånga och lära ungdomar att spela curling TÄVLING...spela curling MARKNAD...bredda intresset och underlätta rekrytering

15 Verksamhetsområden - syfte Respektive verksamhetsområde syftar till att ge rätt förutsättningar att spela curling i linje med vision, verksamhetsidé, värdegrund och övergripande mål. Utbildning Gästcurlare Medlemmar Ledare Fuktionärer Syfte: Att ge förutsättningar för att enkelt lära sig curling och säkra ledarförsörjning för curling på alla nivåer. Teknik Kvalitetssäkring Teknikutveckling F&U Syfte: Att ge förutsättningar för att sälja, rekrytera och spela attraktiv curling. Tävling Gästcurlare Klubbverksamhet Paralympisk verksamhet Seriesystem Marknad Försäljning (event) Försäljning (sponsorer) Grafisk profil Kommunikation internt Kommunikation externt Medianärvaro Syfte: Att ge förutsättningar för att möta curlarnas behov av attraktiva tävlingsformer. Syfte: Att ge förutsättningar för att dels locka nya och befintliga curlare till våra anläggningar samt dels organisationer som delar curlingens värdegrund. Junior Rekrytering Verksamhetsstöd Elitprogram Elit Ledarstöd Elitprogram Nationellt & Internationellt Styrelseledamöter Motioner Syfte: Att ge extra bra förutsättningar för att säkerställa rekrytering och utveckling av unga curlare. Syfte: Att ge extra bra förutsättningar för att säkerställa rekrytering och utveckling av landslagen. Syfte: Att säkerställa att internationella beslut tillvaratar svenska intressen.

16 Marknad

17 Marknad Ansvarsområde marknad ska ge svensk Curling rätt förutsättningar för att visa upp curling och bredda intresset och underlätta rekrytering. Syftet är att ge förutsättningar för att dels locka nya och befintliga curlare till våra anläggningar samt dels organisationer som delar curlingens värdegrund.

18 Aktiviteter Grafisk profil Medianärvaro Försäljning sponsorer Försäljning event Kommunikation internt Kommunikation externt

19 Grafisk profil Mål: Vårda vårt varumärke genom att se till att alla använder samma utseende (logotype, färger och typsnitt) i all intern och extern kommunikation. Den grafiska profilen ska finnas på hemsidan tillgänglig för alla.

20 Försäljning sponsorer Mål: 2016 ska vi löpande ha 2 större (4-åriga huvudsponsorer till minst 2 MSEK) och 2 mindre (1-2 åriga samarbetspartners till ca 500 tkr) sponsorer till SCF. Försäljning event Mål: event-curlare per år över landet. Alla klubbar med möjlighet bör ha en tydlig event-strategi.

21 Medianärvaro (Icke-köpta kanaler) Mål: Ett inslag per vecka i rikstäckande media i genomsnitt per år Kommunikation internt Mål: Hemsidan ska vara huvudkanal till sveriges curlare och intressenter och tidningen fortsatt vara vårt officiella organ. Tydliggöra hur många inlägg per vecka som hemsidan ska ha. Kommunikation externt Mål: Löpande marknadsföra sporten till samarbetspartner och icke-curlare. Definiera vilka målgrupper vi i första hand ska bearbeta.

22 Teknik

23 Teknik Ansvarsområde TEKNIK skall ge svensk curling rätt förutsättningar för att säkerställa en hög kvalitet när det gäller spelets förutsättningar samt att vara rådgivande vid expansion av sporten och anläggningar.

24 Aktiviteter Utbildning Internationell avstämning Rådgivning mot klubb och medverkan vid arrangemang Forskning och utveckling Anläggningars utformning (hög teknisk kvalitet och energieffektiva)

25 Utbildning Steg 1 grundutbildning Mål: En bred baskunskap i curlingis-skötsel hos många ismakare och curlare. Varje klubb med egen is skall ha en steg 1-utbildad ismakare. Steg 2 & 3 avancerad utbildning (teori & praktik) Mål: Att ge arrangören av mästerskap rätt kunskaper och förutsättningar för en hög iskvalitet. Utbilda ismakare som kan genomföra arenais-tävlingarna. Internationell utbildning Mål: Medverka vid ett internationellt evenemang per år.

26 Internationell avstämning Mål: Att tillsammans med FK efter varje säsong göra avstämning av de internationella isförhållanden i de tävlingar som förbundet deltagit i. Rapport om detta skall vara klar i maj månad varje år för att hinna planera verksamheten inför nästkommande säsong. Rådgivande mot klubbar och medverka vid arrangemang Mål: att skapa bästa tänkbara förutsättningar för goda is- och spelförhållanden med anpassning mot internationella förhållanden. Inför varje säsong görs en årlig översyn samt analys av de isförhållanden som varit under föregående säsong.

27 Forskning och utveckling Mål: Årligt seminarium för att finna/fånga upp alla olika pågående projekt centralt och bland de olika klubbarna för en gemensam översyn samt att erbjuda forskningsstöd. Anläggningars utformning (hög teknisk kvalitet och energieffektiva) Mål: Tekniska utskottet skall kunna ge råd till samtliga curlinganläggningar, både befintliga och nya som efterfrågar detta. Prioriteras görs anläggningar som skall genomföra förbundstävlingar under året.

28 Utbildning

29 Utbildning Ansvarsområde UTBILDNING skall långsiktigt säkerställa ledarförsörjningen i svensk curling på alla plan och ge dessa ledare rätt förutsättningar för att hålla en hög kvalitet och kunna inspirera och motivera sin omgivning var de än verkar på klubbnivå, elitnivå eller landslagsnivå.

30 AKTIVITETER Konkretisering och genomförande av utbildningspaket i flera steg Seminarier Samverkan med Lead Performance Utveckling av Curlinggymnasiet SISU Nyttjande av Bidrag

31 Utbildningspaket i flera steg Steg 1 Mål: Att utbilda 10 nya ledare fram till 2016 och ge dem kunskap, motivation och självförtroende att kunna genomföra verksamheter och aktiviteter i sina klubbar och distrikt så att intresset för att spela curling ökar. Steg 2 & 3 Mål: Att utbilda 5 nya ledare genom steg 2, och 2 nya ledare genom steg 3 fram till 2016 och ge dem rätt kunskaper och förutsättningar för att hålla en högsta möjliga kvalitet mot elit och landslag.

32 Seminarier Mål: Att ha minst 1 seminarium per säsong och många fler efter hand i takt att vi utökar vår utbildningssatsning. Att skapa en insatsstyrka som vid behov kan rycka ut stötta enskilda satsningar på olika nivåer i klubbar och distrikt. Samverkan med Lead Performance Mål: Att säkerställa och utveckla samarbetet med Lead Performance på lång sikt så att vi också kan genomföra ett ambitiöst utbildningsprogram för curling.

33 Utveckling av Curlinggymnasiet Mål: Att ledarna för curlinggymnasiet fortsatt är de bästa tänkbara för uppgiften och att se till att dessa utvecklar sitt ledarskap och sin kompetens i takt med att curlingen utvecklas som sport. Det är också viktigt att se till att Curlinggymnasiets ledare möter de nya tuffare utbildningskrav som kommer ställas på dem framöver av RF. Att i samverkan med curlinggymnasiets lärare ta fram en aktivitetsplan med prioriteringar över stödjande aktiviteter från förbundet fram till och med 2016 för ökad måluppfyllelse för curlinggymnasiets verksamhet.

34 SISU Mål: Öka informationen till klubbar om SISU och ge förståelse och insikt om vilken möjlighet detta är. Att utveckla ett samarbete som kompletterar och stärker vår utbildningssatsning genom att 75% av klubbarna samverkar med SISU i någon form i deras ledarutveckling /2012 ska dubbelt så många klubbar som 2010/2011 samverka med SISU.

35 Nyttjande av bidrag Mål: Vi vill att fler ledare blir medvetna och får kunskap om de bidrag som ger resurser till klubbar och distrikt. Vi vill att våra ledare inom curlingen skall bli bäst på att söka bidrag. Att 50% av klubbarna aktivt söker bidrag till olika projekt Dubbelt så många klubbar ska söka bidrag 2011/2012 som under 2010/2011. Vi vill att alla fortlöpande känner till den beräkningsmodell som ligger till grund för RF:s bidrag till SCF så att vi kan optimera och maximera våra bidrag från RF. Absolut nödvändigt för att kunna behålla vår position som en världsledande nation i Curling.

36 Tävling

37 Tävling Tävlingsutskottet (TU) ansvarar för ansvarsområde TÄVLING. Ansvaret innebär att ansvara för det nationella tävlingsspelet (SM, Elitserier och Division 1) samt regler och tävlingsbestämmelser. Målet är dels att skapa en utvecklingsstege som binder samman distriktsverksamheten inom tävlingsområdet med landslagets verksamhet samt att säkerställa att tävlingsverksamheten i Sverige bedrivs på ett rättvist och transparent vis.

38 Aktiviteter Genomgång av SM och Seriespel Damtävlingar Rullstolstävling Tävlingsledning Tävlingsmaterial

39 Genomgång av SM och Seriespel Mål: Genomföra en utredning och justera tävlingsverksamheten på ett sådant sätt att en tydlig väg från distriktsspel till landslag skapas. Detta arbete ska utföras i samarbete med förbundskaptenerna, elitspelare på olika nivåer samt klubbarna. Damtävlingar Mål: Att med hjälp av landets klubbar skapa minst två inbjudningstävlingar på nationell nivå. Detta ska göras i samspråk med landets damcurlare då erfarenheten visat vilka grundkriterier som är viktiga för en tävling som skiljer sig åt mellan könen. Rullstolstävling Mål: Att med hjälp av landets klubbar skapa minst en inbjudningstävling på nationell nivå. Liksom på damsidan ska detta göras tillsammans med landets rullstolsspelare för att ta vara på deras speciella behov runt själva tävlandet.

40 Tävlingsledning Mål: Ta fram en steg 1-utbildning för tävlingsledare under säsongen och en steg 2-utbildning under säsongen Dessa utbildningar ska sedan arrangeras under förbundets utbildningshelger. Tävlingsmaterial Mål: Materialet måste bli tillgängligt på webben för att vara lätt åtkomligt. Detta arbete måste utföras då det efter det kan bli svårt att få fram alla original.

41 Regler och tävlingsbestämmelser TU ansvarar också för regler och tävlingsbestämmelser. I ansvaret ligger att bevaka förändringar i de internationella reglerna för att säkerställa att diskrepansen är minimal gentemot de svenska reglerna. TU bevakar de nationella tävlingarna för att säkerställa att tävlingsbestämmelserna är rättvisa och relevanta. Dessa ansvar innebär också att tillse att utveckla och stödja den svenska domarkåren.

42 Aktiviteter Bevakning och underhåll av regler och tävlingsbestämmelser Framtagande av domarhandbok Fastställa domarens roll Internationella domare

43 Bevakning och underhåll av regler och tävlingsbestämmelser Mål: Den svenska regelboken och de svenska tävlingsbestämmelserna ska revideras varje år för att säkerställa dess relevans Framtagande av domarhandbok Mål: Den internationella domarhandboken ska översättas och anpassas för svenska förhållanden Fastställa domarens roll Mål: Slutföra domarreformen och se till att från och med säsongen krävs nationell domarlicens för att döma lag-sm samt Elitserier och att från krävs samma licens för allt nationellt spel. Internationella domare Mål: SCF måste arbeta för att det alltid ska finnas minst en svensk som ingår i det internationella förbundets grupp som dömer internationella mästerskap (och just nu har vi två; Mats Olofsson och Maria Davidsson).

44 Junior

45 Ansvarsområde JUNIOR ska: 1. Ge rätt och bra förutsättningar för att säkerställa rekrytering och utveckling av unga curlare där: inriktningen är lekfull, allsidig och trygg bygger på barnens egna behov och förutsättningar där hänsyn tas till variationer i utvecklingstakt 2. Ge alla unga curlare rätt att vara med 3. Säkerställa att grunden läggs för att bibehålla att svensk curling även på lång sikt är en curlingnation som tillhör världstoppen

46 Mål 1000 registrerade ungdomar om 5 år En utvecklingstrappa för unga curlare Lättillgängliga kurser för ungdomar, ungdomsledare och ungdomsinstruktörer YJSM, JSM och Sverige-Cupen ska spelas med maximalt antal lag från samtliga distrikt Svenska juniorlag skall ta medalj vid internationella mästerskap Minst hälften av alla klubbar med aktiv juniorverksamhet har haft ett Idrottslyfts-projekt per säsong.

47 Strategi Fortsatt satsning på utbildning av tränare, coacher och föräldrar Utveckling av befintliga utvecklingsprogram för barn och ungdom Bredda antalet Idrottslyfts-sökande klubbar och uppmuntra juniorverksamhet Ny strategi med rena juniorklubbar Fortsatt nyttjande av Förbundsutvecklingsstödet

48 JUNIOR arbetsområden Rekrytering av unga curlare Beredning och uppföljning av Idrottslyftsprojekt Curly Camp Elit Sverige-Cupen Skolidrott

49 Elit

50 Elit Ansvarsområde ELIT skall ge svensk curling rätt förutsättningar för att säkerställa att Sverige är bland de fem bästa nationerna i världen på både dam och herrsidan. Sverige ska ta minst ett mästerskapsguld per år i de internationella mästerskap som vi deltar i med junior-, senior- och rullstolslandslag.

51 Aktiviteter Landslag Utveckling Utbildning Övriga Internationella mästerskap

52 Landslag Organisation Mål: Inför varje säsong gör FK en verksamhetsplan, styrelsen lägger sedan fram eventuella förändringar. Efter varje säsong gör FK en uppföljning av verksamheten Samarbete Mål: FK för seniorlandslaget ansvarar för att hålla regelbunden kontakt med JFK och kaptenen för rullstol Koordinering Mål: Förbundskaptenerna deltar i TU:s arbete och säkerställer att de önskemål som finns i möjligaste mån blir uppfyllda och att elitspelarna synpunkter kommer TU tillhanda Medel Mål: 20 % av budgeten för landslaget ska 2016 komma från externa medel (sponsring) RF/SOK Mål: SCF ska upplevas som en professionell samarbetspartner hos både RF och SOK

53 Utveckling Talangstrategi Mål: En organiserad bevakning av tävlingarna i den yngre juniorklassen för att kunna hitta talanger på ett tidigt stadium. Strategin går ut på att uppmuntra barnen att fortsätta spela curling. Utvecklingstrappa Mål: En utvecklingstrappa ska finnas som regelbundet underhålls. Förbundskaptenerna ansvarar för att skapa förutsättningar för spelare att kunna använda planen för sin utveckling. Rullstolsspelet Mål: Det ska finnas en utvecklingstrappa speciellt framtagen för rullstolsspelarna som tar hänsyn till de utmaningar som möter dem i deras satsning mot internationellt spel. Ledarförsörjning Mål: Det ska finnas en utvecklingstrappa för ledare där individen kan få stöd och hjälp för att utvecklas inom de områden som är nödvändiga för att arbeta med landslaget och övriga elitlag.

54 Utbildning Utbildning Mål: Erbjuda möjligheten för spelare som inte ingår i landslaget att delta i utbildningar för att förkovra sig. Förbundskaptenerna ska hålla sig informerade inom detta område så att de kan ge förslag på utbildningar när individer ber om tips för sin utveckling. Information Mål: Förbundskaptenen måste regelbundet (1 gång/år) informera om hur kravprofilen ser ut och hur vägen till spel i ett internationellt mästerskap ser ut. Seminarier Mål: Att bli mer aktiva i att bjuda in representanter från andra idrotter för att sprida kunskap både inom och utom landslaget.

55 Övriga Internationella mästerskap Mål: Styrelsen ansvarar för att försöka få fram så mycket ekonomiska medel som möjligt för att minska den del av kostnaden som måste betalas av de aktiva själva.

56 Nationellt & Internationellt arbete

57 Ansvarsområde Nationellt och Internationellt arbete skall ge Svensk Curling möjligheter och förutsättning att fortsatt kunna vara med i världseliten och påverka utveckling av curlingsporten nationellt och internationellt. Syftet är att vara med som Internationella representanter i WCF och ECF samt att verka för att få representanter i RFs, SHIFs och SOKs styrelser, utskott och kommittéer.

58 Aktiviteter Mötesnärvaro för internationella representanter Arbeta aktivt i WCF och ECF Nordisk sammanhållning och koordinering Utveckla kontakter till de övriga curlingnationerna Verka för att curlingen får representanter i RF, SHIF och SOK

59 Mötesnärvaro för internationella representanter Mål: Minst två deltagare eller helst tre per möte och av båda könen. Arbeta aktivt i WCF och ECF Mål: En styrelserepresentant, helst i WCF. Nordisk sammanhållning och koordinering Mål: Vid varje tillfälle samla de nordiska länderna till ett nordiskt möte.

60 Utveckla kontakter till de övriga curlingnationerna Mål: Vid varje tillfälle se till att söka kontakt med så många representanter från andra länder som möjligt. Verka för att curlingen får representanter i RF, SHIF och SOK Mål: En person från curlingen verksam inom RFs organisation och en person från curlingen verksam inom SOKs organisation.

61 Sammanfattning Det ska vara attraktivt att representera WCF och vi måste utbilda ledare inom Svensk Curling som är kvalificerade för uppdrag både nationellt och internationellt. På sikt måste det skapas ekonomiska förutsättningar så att kompensation utgår när man representerar SCF.

62 IdrottOnline HUR VAD Vad är IdrottOnline? Vilka fördelar är det för din förening? Vad måste din förening göra?? NÄR LOK-stöd Idrottslyftet Medlemsregistret

63 SCF 100 år 2016 fyller vi 100 år, det ska firas! 100-årsjubileet ska vara tävling, PR & naturligtvis fest! Vilka vill vara med i en jubileumsgrupp?

64 Sammanfattning För att dessa handlingsplaner ska bli verklighet och inte bara en skrivbordsprodukt behöver alla dra sitt strå till stacken vad gäller ansvar och beteendeförändring. Kommer du på något annat när du kommer hem till klubben som du tycker vi ska fokusera på, hör av dig till ordförande Björn Rudström.

65 Tack för två givande dagar. Nu kör vi så det ryker fram till 2016! God Curling.

Vad vill vi att Svensk Curling ska vara 2016 och hur ska vi nå dit?

Vad vill vi att Svensk Curling ska vara 2016 och hur ska vi nå dit? Vad vill vi att Svensk Curling ska vara 2016 och hur ska vi nå dit? Ett idédokument med verksamhetsidé och handlingsplaner, framtaget av SCF:s styrelse under säsongen 2010/2011, och presenterat för Sveriges

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING SVENSKA CURLINGFÖRBUNDET (SCF)

VERKSAMHETSINRIKTNING SVENSKA CURLINGFÖRBUNDET (SCF) SVENSKA CURLINGFÖRBUNDET (SCF) Verksamhetsinriktning för Svenska Curlingförbundet med tydlig koppling till fokusområden, verksamhetsidé, värdegrund och vision. Innehållet i SCF:s verksamhetsinriktning

Läs mer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer RF STRATEGI 2025 SVENSK CURLING KLUBBAR HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel Livslångt idrottande genom engagemang, träning och tävling. Ny syn på träning och tävling. INKLUDERING Alla kan vara med/alla

Läs mer

Sv Curlingförbundet, juni 2018

Sv Curlingförbundet, juni 2018 1 CENTRAL VERKSAMHET 10 Intäkter Budget Budget Budget Intäkter Kostnader 101 Försäljning 10 000 10 000 102 Medlemsavgifter 1 050 000 1 050 000 103 Hyra lånestenar 0 0 104 Bidrag RF. Utvecklingsstöd 720

Läs mer

Svensk Pingis bäst i världen! Mål och handlingsplan

Svensk Pingis bäst i världen! Mål och handlingsplan Svensk Pingis bäst i världen! Mål och handlingsplan 2011-2016 Vision Svensk Pingis bäst i världen! Värdegrund Pingis för alla, fair play, kamratskap, lättillgängligt, överallt, ledande, nydanande, föregångare,

Läs mer

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Verksamhetsidé för Svensk Triathlon Svensk Triathlon erbjuder en aktiv livsstil genom varierande träning och utmanande tävlingar

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsidé Vision Bowlingsporten ska vara framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla. Bowling en sport för alla En idrott alla kan

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

Svensk Pingis framtid 2011-2016

Svensk Pingis framtid 2011-2016 Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 Vision Svensk Pingis Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi genom en stark

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET S v e n s k b o r d t e n n i s dokument 2017-2022 ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET 2017-04-09 Verksamhetsidé Bordtennis ska vara lättillgängligt och vi ska erbjuda alla möjligheten att utöva och verka inom bordtennisen

Läs mer

SVENSK TRIATHLON Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

SVENSK TRIATHLON Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. SVENSK TRIATHLON 2020 Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. VISION FÖR SVENSK TRIATHLON Svensk triathlon världens bästa! VERKSAMHETSIDÉ FÖR SVENSK TRIATHLON Svensk Triathlon

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018 Svenska Brottningsförbundet Verksamhetsplan 2018 Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument 2025, antagna maj 2015. SBF ska följa RF:s strategier. RF:s strategiska mål 2025 - kopplat till

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap 2018-2025 Den strategiska planen 2018-2025 är Linköpings Allmänna Simsällskaps, LASS, styrdokument för perioden. Den vänder sig till föreningens styrelse,

Läs mer

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan Svenska Biljardförbundet Verksamhetsplan 2018 2020 Inledning Svensk biljardsport står inför en av sina största utmaningar på länge. Vikande medlemssiffror och strukturella brister i organisationen har

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Verksamhetsinriktning för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2008-2010 för Svensk Bowling Innehåll s. 03 Ny vision Vad betyder visionen? s. 04 Målen 2008-2010 s. 05 Verksamhetsinriktning 2008-2010 s. 06 VI 1; Sporten s. 07 VI 2; Rekrytering

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2018 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2016 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2013-2014 GAF arbetar för en administrativ professionalism och handlingskraft inom golfen samt skapar gemenskap och stolthet för sina medlemmar i sin yrkesroll Värdeord Professionalism

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten Verksamhetsplan Elitsektionen 2019 Ansvarsområde Elitsektionen (ES) inom Viksjö golfklubb (Vi GK) ansvarar för att bevaka all elitverksamhet på Vi GK. Elitsektionen består av ideella ledamöter. Elitsektionen

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi RIKSKONFERENS 23/11-2012 Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi 2013-2017 rikskonferens innehåll & Syfte Presentera vad som framkommit under sommarens ordförande konferens och höstens Rådslag samt redovisa

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. fastställd av årsmötet /10

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. fastställd av årsmötet /10 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN fastställd av årsmötet 2012 1/10 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Inre och yttre strategiarbete Framtidsutredning 2005-2007 Strategisk Plan 2009-2012 Organisationsutredning 2010 Strategisk Plan 2013-2016 Strategisk Plan 2017-2020 Träning och tävling

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 2 Vision och Mission... 3 Värdegrunden UGG... 4 -Glädje... 5 -Gemenskap... 6 -Utveckling... 7 Strategiska områden... 8 -Simundervisning... 9 -Träning,

Läs mer

Måldokument för Svensk Pingis framtid!

Måldokument för Svensk Pingis framtid! Måldokument för Svensk Pingis framtid! Arbetsunderlag den 24 april 2010 Swedish Table Tennis Association Idrottens Hus, SE- 114 73 Stockholm, Sweden Phone: +46 (0)8-699 60 00 Fax: +46 (0)8-699 63 31 info@bordtennis.rf.se

Läs mer

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010 Hammarö GK Junior Verksamhetsplan 2010 Inledning Under 2009 hade vi på Hammarö GK 120 juniorer i träning med 27 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 4 gånger per vecka. Vi hade serielag för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2016/2017 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 Arbetsprocessen Måluppfyllelse vid planeringskonferens 2011 Arbetsgrupp i styrelsen Utvärdering 2009-2012 års plan Referensgrupp september 2012 Fortsatt utvärdering

Läs mer

Mellannorrlands Simförbund

Mellannorrlands Simförbund Strategiplan 2018-2025 Verksamhetsinriktning 2018-2019 Mellannorrlands Simförbund 2 (9) Strategiplan för MNSF 2018-2025 De övergripande långsiktiga målen för MNSF baseras på SSF fyra strategiska områden

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Svensk Pingis framtid

Svensk Pingis framtid Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 VISION Svensk Pingis världens bästa Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019 VERKSAMHETSIDÉ Vi erbjuder en bred verksamhet för barn och ungdomar och har plats för alla oavsett ambitionsnivå. Det innebär vi att har verksamhet som spänner

Läs mer

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 S V E N S K I N N E B A N D Y V I L L VISION Folksporten för alla alltid w w w. i n n e b a n dy. s e 3 V E R K S A M H E T

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018 VERKSAMHETSIDÉ Vi erbjuder en bred verksamhet för barn och ungdomar och har plats för alla oavsett ambitionsnivå. Det innebär vi att har verksamhet som spänner

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott - kort fakta - Simidrotten inkluderar Simning (bassäng och öppet vatten), Simhopp, Vattenpolo och Konstsim. 330 föreningar, 120 000 medlemmar. Simning på 9:e plats

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

MÅLDOKUMENTET. Ishockeyn Vill. SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET Utvecklings- och Landslagsavdelningen M Å L D O K U M E N T

MÅLDOKUMENTET. Ishockeyn Vill. SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET Utvecklings- och Landslagsavdelningen M Å L D O K U M E N T MÅLDOKUMENTET Ishockeyn Vill SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET Utvecklings- och Landslagsavdelningen INNEHÅLL Sid 3 Sid 4 Presentation Ishockey för barn Ishockey för ungdom Ishockey för juniorer Sid 5 Sid 6 Ishockey

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Strategi för svensk fotboll

Strategi för svensk fotboll Strategi för svensk fotboll 2018 2022 Processen fram till strategin Process Arbetet med svensk fotbolls strategi 2018-2022 har tagit sin utgångspunkt i strategidokumentet för 2013 2017, samt förslag från

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel:

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel: SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN 2010 1 INLEDNING s anordnade en utvecklingskonferens i November 2009 där förbundets verksamhet utvärderades. Målet var att försöka lyfta fram positiva händelser under

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

VI Aktiviteter och mål för

VI Aktiviteter och mål för VI 2025 och mål för 2018-2019 Rekrytering Underlätta en första kontakt med sporten och tävlingsspel Stärka rekryteringsprocessen på lokal nivå och skapa aktiviteter för nya bowlare i alla åldrar samt tillgodose

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

09.00-09.30 Kaffe och samling 09.30-10.15 Information från SOF, (Nytt från SOFT, Senaste nytt ang O-ringen, Nya tävlingsavgifter mm, info UK) 10.30- Vad vill SOFT (Se utskickat material) Verksamhetsplanen

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Version: 2. Antagen:

Version: 2. Antagen: Version: 2 Antagen: 2016-05-21 Inledning Svenska Bouleförbundets elitplan ger tydligare struktur och skapar förutsättningar för att dokumentera hur elitsatsningen över tid ser ut. Elitplanen beskriver

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Fakta och praktisk info Plats: Tid: Pris 1: Pris 2: I priset ingår: InneBAndyKonvenT 2010 16 1 7 april Boende Anmälan och betalning

Fakta och praktisk info Plats: Tid: Pris 1: Pris 2: I priset ingår: InneBAndyKonvenT 2010 16 1 7 april Boende Anmälan och betalning innebandykonvent 2010 16 17 april Bäst även utanför plan bli en attraktiv samarbetspartner Svenska Innebandyförbundet har glädjen att traditionsenligt bjuda in till vårt konvent i samband med SM-finalerna

Läs mer

Arbetsgrupper. Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se

Arbetsgrupper. Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se Arbetsgrupper Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se Arbetsgrupper Ny grupp från Förbundsmöte 2014 Gren -specifika grupper Skid-O

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Friidrott för 2010 talet Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret Förvaltningsberättelse 2-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5-6 Noter 7-9 Underskrifter 10

Årsredovisning för räkenskapsåret Förvaltningsberättelse 2-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5-6 Noter 7-9 Underskrifter 10 Svenska Curlingförbundet 802000-5982 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-07-01 2017-06-30. Styrelsen avger följande årsredovisning Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2-3 Resultaträkning 4 Balansräkning

Läs mer

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet MSSF är en del av Svenska Simförbundet SSF och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2018 Innehåll Organisation... 2 Roll... 2 Representation... 2 Rekrytering... 3 Kappsegling/Evenemang... 3 Utbildning... 4 Klubbutveckling... 4 Kommunikation... 4 1 Organisation Värmland-Västergötlands

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

välkommen till landslaget

välkommen till landslaget välkommen till landslaget Grattis till din uttagning i landslaget! Du har genom din prestation, som aktiv eller ledare, kvalificerat dig för att representera Sverige. Det är en ära som är få förunnat.

Läs mer