Mellannorrlands Simförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mellannorrlands Simförbund"

Transkript

1 Strategiplan Verksamhetsinriktning Mellannorrlands Simförbund

2 2 (9) Strategiplan för MNSF De övergripande långsiktiga målen för MNSF baseras på SSF fyra strategiska områden för enligt nedan. Svensk Simidrott för alla Tränings- och tävlingsverksamhet samt mötesformer anpassas efter allas förmåga och möjlighet att delta. Det är enkelt att engagera sig och medlemmarna känner sig delaktiga och är stolta över att vara en del av sin förening och av Svensk Simidrott. Inom Svensk Simidrott ger vi alla samma möjligheter att delta, oavsett könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning, sociala eller ekonomiska förutsättningar eller ålder. Svensk Simidrott har ledare som hela tiden lär nytt och bidrar till en verksamhet som människor vill börja i, utvecklas och stanna kvar inom. Tillsammans utvecklar vi svensk simidrott Medlemmarna, föreningarna, distrikten och förbundet har tydliga roller, är engagerade och tar ett gemensamt ansvar för att tillsammans utveckla Svensk Simidrott. Fler föreningar erbjuder fler simidrotter och det finns en bra struktur för samarbete mellan simidrotterna. Livslång simidrott Vår simundervisning och våra simidrotter erbjuder en verksamhet med hög kvalitet som lockar till deltagande och engagemang oavsett ambitionsnivå eller ålder. Svensk Simidrott har nått fler framgångar internationellt och skapat en bredare nationell elit i respektive simidrott. Fler föreningar erbjuder vattenvaneverksamhet och simundervisning oavsett ålder.

3 2 (9) Simidrotten och samhället Svensk Simidrotts verksamhet och organisation möter omvärldens krav på förändring och utveckling. Genom fler ändamålsenliga anläggningar och bättre utnyttjat bassängutrymme har vi bättre förutsättningar till livslångt idrottande. Svensk Simidrott har förbättrat förutsättningarna för att bedriva simundervisning i förening. Svensk Simidrott har breddat sin plattform för externa relationer såväl nationellt som internationellt och skapat resurser för fortsatt verksamhetsutveckling.

4 3 (9) Verksamhetsinriktning MNSF MNSF verksamhetsinriktning baseras på SSF fem verksamhetsområden som återfinns i den inre cirkeln i bilden och som i sin tur baseras på SSF fyra strategiska långsiktiga mål som är den yttre cirkeln i bilden nedan. Undervisning, träning och tävling Tränings- och tävlingsverksamhet samt mötesformer anpassas efter allas förmåga och möjlighet att delta. Fler föreningar erbjuder fler simidrotter och det finns en bra struktur för samarbete mellan simidrotterna. Både vår simundervisning och våra simidrotter erbjuder en verksamhet med hög kvalitet som lockar till deltagande oavsett ambitionsnivå eller ålder. Svensk Simidrott har nått fler framgångar internationellt och skapat en bredare elit i respektive simidrott nationellt. Fler föreningar erbjuder vattenvaneverksamhet och simundervisning, oavsett ålder. Svensk Simidrotts verksamheter och organisation möter omvärldens krav på förändring och utveckling.

5 4 (9) Utveckla "Simidrott mer för fler". Integrering av parasimning. Arbeta för att elitidrottare kan kombinera sin idrott med högre utbildning Organisation Anpassning/framtagning av tränings- och tävlingsformer till olika ambitions- och utvecklingsnivåer. Underlätta för föreningarna att bedriva skolsim Översyn av samtliga simidrotters utvecklingstrappor för att gå i linje med simidrottens utvecklingsmodell. Utveckla kompetenscentrum elit Sanktionera och samordna tävlingar. Tillsätta tävlingsfunktionärer Genomföra distriktstävlingar Stöd till föreningarnas barn & ungdomsverksamhet Inom Svensk Simidrott har alla samma möjligheter, oavsett könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning, sociala eller ekonomiska förutsättningar eller ålder. Svensk Simidrotts verksamhet och organisation möter omvärldens krav på förändring och utveckling. Svensk Simidrott har förbättrat förutsättningarna för att bedriva simundervisning i förening. Svensk simidrott har breddat sin plattform för externa relationer såväl nationellt som internationellt och skapat resurser för fortsatt verksamhetsutveckling Förankring och uppföljning av den strategiska planen. Plan för påverkansarbete gällande simkunnighet. Plan för arbete med externa samarbetspartners. Värdestyrd verksamhet Översyn av arbetsformer mellan förbund-distrikt-förening. Översyn av den centrala verksamheten utifrån omvärldens utveckling. Identifiering av vilka intresseorganisationer vi strategiskt bör engagera oss i. Genomföra gemensamma konferenser. Ekonomi- och budgetarbete. Ge stöd till föreningar Det är enkelt att engagera sig och medlemmarna känner sig delaktiga och är stolta över att vara en del av sin förening och av Svensk Simidrott. Inom Svensk Simidrott har alla samma möjligheter, oavsett könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning, sociala eller ekonomiska förutsättningar eller ålder.

6 5 (9) Medlemmar, föreningar, distrikt och förbund är engagerade och tar ett gemensamt ansvar för att utveckla Svensk Simidrott. Arbeta med att inkludera fler aktiva och ledare med olika etnisk bakgrund genom projektet Simidrott för alla. Anläggning Kartläggning av barn och ungdomars delaktighet samt strukturer och förutsättningar för detta. Översyn av befintliga policy centralt. Framtagning av plan för arbete med diskrimineringsgrunderna Vara sakkunnig i simidrottsrelaterade samhällsfrågor lokalt. Genom fler ändamålsenliga anläggningar och bättre utnyttjat bassängutrymme har vi bättre förutsättningar till livslångt idrottande. Svensk simidrott har breddat sin plattform för externa relationer såväl nationellt som internationellt och skapat resurser för fortsatt verksamhetsutveckling. Framtagning av strategi för arbete med området anläggningar (drift, ombyggnad, nybyggnad, påverkansarbete). Ledare och anställda Optimering av bassängutnyttjande. Ökat deltagande i relevanta intresseorganisationer. Ge stöd i anläggningsfrågor lokalt Svensk Simidrott har ledare som hela tiden lär nytt och bidrar till en verksamhet som människor vill börja i, utvecklas och stanna kvar inom. Svensk Simidrotts verksamhet och organisation möter omvärldens krav på förändring och utveckling. Framtagning av plan för arbete med området utbildning. Webbaserade utbildningar/portal Framtagning av utbildningsstruktur för flexibla och lättillgängliga utbildningar. Framtagning av utbildningar inom de områden där det saknas. Inventera, göra en behovsanalys av kompetensutveckling centralt. Initiera och genomföra utbildningar för förening. Utbilda funktionärer. Skapa mötesplatser för ledare

7 6 (9) Verksamhetsplan MNSF 2018 Verksamhetsåret 2018 kommer att innebära fortsatt arbete med ett utvecklat samarbete mellan föreningarna och arrangera aktiviteter som stödjer det arbetet. Särskild vikt kommer att läggas på att säkerställa att distriktets aktiviteter riktar sig även till de små och mellanstora föreningarna, vilka har stor nytta av samarbete. MNSF utvecklingskonsulent kommer att kunna ge stöd för att förstärka vårt arbete och följande är prioriterade arbetsuppgifter: Sätta sig in i och hålla sig uppdaterad hur verksamheten för Svensk Simidrott ser ut samt vad som händer i SSF/SDF/Föreningarna Sätta sig in och hålla sig uppdaterad i hur stöd och verksamhet ser ut i de lokala DF/SISU samt kommuner. Samordna det regionala stödet så att de kompletterar varandra. Uppsökande verksamhet Information/stöd till föreningar gällande nya Idrottslyftet samt vara delaktiga i beslutsprocessen. Dialog gällande Svensk Simidrotts nya strategiplan samt resan från triangel till rektangel (behålla ungdomar i simidrotten) Kartläggning av föreningarnas verksamhet o Anläggningsläget, kontakter kommun, sponsorer, ledare, styrelse, nivå tävling/träning och LOK-stöd Informera om material/projekt och stöd som finns centralt med särskilt fokus på användning av utvecklingstrappor (t ex Simlinjen) samt uppstart av fler simidrotter. Stödja och uppmuntra föreningarna gällande utbildning. NIU-verksamheten (samarbete mellan NIU-simmare/övriga simmare) Se över kommunikation till föreningarna, hur når vi ut med information. Säkra rätt kontakter i föreningen (styrelse vs tränare). Nedan följer de planerade aktiviteterna kopplade mot Verksamhetsinriktningens mål enligt ovan.

8 7 (9) Planerade aktiviteter 2018 Område Mål Aktiviteter Undervisning, träning och tävling Organisation Värdestyrd verksamhet Anläggning Sanktionera och samordna tävlingar. Tillsätta tävlingsfunktionärer Genomföra distriktstävlingar Stöd till föreningarnas barn & ungdomsverksamhet Genomföra gemensamma konferenser. Ekonomi- och budgetarbete. Ge stöd till föreningar Vara sakkunnig i simidrottsrelaterade samhällsfrågor Ge stöd i anläggningsfrågor lokalt utveckla planeringsprocessen och driva planering och sanktionera tävlingar i distriktet i samverkan med arrangörsföreningar, tränarrådet och Norrlands distrikt samarbete med tränarrådets arbetsutskott fortsätta utveckla tränings- och lägersamverkan, samt att information och samverkan sprids till alla föreningar genomföra ett för distriktets föreningar gemensamt Breddläger yngre och Breddläger äldre stödja aktiviteter för de uttagna i Team Mellannorrland med läger och annat Fortsätta utveckla och strukturera distriktets ekonomistyrning aktivt samarbeta med SSF angående uppgifter och inriktning för distriktsutvecklingstjänsten och delge föreningarna information Regelbundna avstämningar med SSF bjuda in till en gemensam utvecklingskonferens, Simidrottsforum att ett antal styrelsemöten genomförs med tematiskt upplägg där konkreta förbättringsåtgärder planeras att ta hänsyn till både de stora och mindre föreningarnas olika behov att verka för ett större samarbete mellan distriktets klubbar samt med Norrlands distrikt sprida goda exempel kring insatser för att integrera fler med olika etnisk bakgrund stötta föreningar kring kontakter i anläggningsfrågor

9 8 (9) Område Mål Aktiviteter Ledare och anställda Initiera och genomföra utbildningar för förening. Utbilda funktionärer. följa den lagda utbildningsplanen gällande tränare/ledare enligt SSFs Simlinje, innebärande att simlinjeassistent erbjuds två gånger per år, samt att simlinjeinstruktör erbjuds vid ett tillfälle. nyttja den Nationella Idrottsutbildningen i Sundsvall som en möjlighet för simmare inom och utom distriktet att kombinera kvalitativ träning kombinerat med gymnasiestudier och som kontaktyta mot SSF samverka med Norrlands simdistrikt för att öka möjligheter för utbildningar att regelbundet erbjuda funktionärsutbildningar, både tävlingsfunktionär och distriktsfunktionär i enlighet med framtagen plan som innebär en god spridning geografiskt och över året

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING 2019-2020 Svensk Simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma Innehåll Svensk Simidrotts inriktning och mål, sid. 3 Östsvenska Simförbundets idé,

Läs mer

HUR STYR VI MOT MÅLEN?

HUR STYR VI MOT MÅLEN? HUR STYR VI MOT MÅLEN? Verksamhetsinriktningen är en tvåårig deletapp som arbetar mot strategi 2025. Den ger styrelser i både förbund, distrikt och föreningar en riktning för att leda och prioritera verksamheten

Läs mer

edition Simidrottsforum strategi 2025 svensk simidrott

edition Simidrottsforum strategi 2025 svensk simidrott edition Simidrottsforum strategi 2025 svensk simidrott 2 Strategi 2025 Svensk Simidrott innehåll 3 inledning 4 EN process med delaktighet 6 vision 7 mission 8 kärnvärden 10 allt hänger ihop 12 idrott med

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet

Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet Strategisk plan 2014-2016 för Mellansvenska Simförbundet MSSF är en del av Svenska Simförbundet SSF och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar. Vi ansluter oss till verksamhetsidén Simidrotten

Läs mer

Strategiskt arbete mot 2025

Strategiskt arbete mot 2025 Strategiskt arbete mot 2025 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1. En process med delaktighet 2. Vision 3. Uppdrag 4. Kärnvärden 5. Livslångt idrottande 5. En strategisk plan för alla 7. Svensk Taekwondo för

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap 2018-2025 Den strategiska planen 2018-2025 är Linköpings Allmänna Simsällskaps, LASS, styrdokument för perioden. Den vänder sig till föreningens styrelse,

Läs mer

VERSION 2.1 STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT

VERSION 2.1 STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT VERSION 2.1 STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT 2 Strategi 2025 Svensk Simidrott INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 EN PROCESS MED DELAKTIGHET 6 VISION 7 MISSION 8 KÄRNVÄRDEN 10 ALLT HÄNGER IHOP 12 IDROTT MED PLATS FÖR

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

Utveckling och planering för Norrland

Utveckling och planering för Norrland Utveckling och planering för Norrland Dagordning Lördag 19/3 Kl. 12.00 Lunch Kl. 13.00 Hälsa välkommen och presentation lite förutsättningar Kl. 13.30 Tävlingsplanering för 2017 i grupparbeten, Kl. 14.30

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018 Svenska Brottningsförbundet Verksamhetsplan 2018 Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument 2025, antagna maj 2015. SBF ska följa RF:s strategier. RF:s strategiska mål 2025 - kopplat till

Läs mer

Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll

Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll 1. Bakgrund 2. Ny serviceorganisation 3. Verksamhetsområde 4. Klubbkonsulenter 5. Varför Klubbkonsulent istället för Sailcoach? 6. Tydligare och effektivare

Läs mer

Distriktsutveckling genom regionala tjänster

Distriktsutveckling genom regionala tjänster Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Distriktsutveckling genom regionala tjänster Styrelsen beslutade på styrelsemötet 23 januari, i enlighet med förslaget från projektgruppen

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2016 2018 Innehållsförteckning Bild 3-7 Bild 8-9 Riksidrottsförbundets strategidokument (antaget maj 2015), Tennisförbundets vision, mission, kärnvärderingar (antaget april 2014 ) Bild

Läs mer

Idrottspolitiskt program 2013 2020. kommunfullmäktige 11 november 2013

Idrottspolitiskt program 2013 2020. kommunfullmäktige 11 november 2013 Idrottspolitiskt program 2013 2020 kommunfullmäktige 11 november 2013 Innehållsförteckning Vår vision 5 Folkhälsa 6 Barn- och ungdomsidrott 7 Mångfald 8 Idrottspolitiskt program 2013 2020 kommunfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsberättelse Mellannorrlands Simförbund 2017

Verksamhetsberättelse Mellannorrlands Simförbund 2017 Mellannorrlands Simförbund 2 (13) Föredragningslista 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fastställande av föredragningslista för mötet. 3. Fråga om mötet är utlyst i rätt ordning och tid. 4. Val

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. fastställd av årsmötet /10

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. fastställd av årsmötet /10 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN fastställd av årsmötet 2012 1/10 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté

Mellansvenska Simförbundets Simkommitté Mellansvenska Simförbundets Simkommitté STRATEGI 2025 SVENSK SIMIDROTT KÄRNVÄRDEN ALLT HÄNGER IHOP GRUNDLÄGGANDE VERKSAMHETSOMRÅDEN / SIMKOMMITTÉNS MÅL UNDERVISNING TRÄNING OCH TÄVLING Utveckla Simidrott

Läs mer

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget.

Avslutningsvis i dokumentet finns verksamhetsplanen för 2016 inklusive budget. Där efter preliminära mål för 2017 och en preliminär budget. Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som beskriver föreningens ändamål, där efter specificeras

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019

TÄBY SIM VILL OCH GÖR inkl. BUDGET 2019 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2019 inkl. BUDGET 2019 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i ett utdrag ur stadgarna som

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 2 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 är Svenska Simförbundets övergripande styrdokument för perioden. Den vänder sig till Svenska Simförbundets personal,

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2016 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet?

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet? Ta ställning! - hjälp oss att bygga Svensk Seglings framtid. 0.0.0 :9 Sammanställning av enkät I följande frågeställningar används skalan - där motsvarar Gillar mycket och motsvarar Gillar inte alls motsvarar

Läs mer

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Strategiarbetet Uppdraget RF-stämman 2013 beslutade att uppdra till RS: att genomföra ett strategiarbete om Svensk idrotts framtid att ge förslag

Läs mer

Verksamhetsberättelse Mellannorrlands Simförbund 2018

Verksamhetsberättelse Mellannorrlands Simförbund 2018 Mellannorrlands Simförbund 2 (14) Föredragningslista 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fastställande av föredragningslista för mötet. 3. Fråga om mötet är utlyst i rätt ordning och tid. 4. Val

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET S v e n s k b o r d t e n n i s dokument 2017-2022 ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET 2017-04-09 Verksamhetsidé Bordtennis ska vara lättillgängligt och vi ska erbjuda alla möjligheten att utöva och verka inom bordtennisen

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

Idrottslyftet

Idrottslyftet Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan SVENSKA BANGOLFFÖRBUDET Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 en efter föreningarnas föreningarna möjlighet Västerbottens att Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte vara samarbetsorganisation för

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Anvisningarna utgår

Läs mer

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN

SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN SvenskSimidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 Arbetsprocessen Måluppfyllelse vid planeringskonferens 2011 Arbetsgrupp i styrelsen Utvärdering 2009-2012 års plan Referensgrupp september 2012 Fortsatt utvärdering

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan FRAMTIDENS SKOL-IF Skolidrottsförbundets utvecklingsplan 2017-2019 DE FYRA PUNKTERNA Skolidrottsförbundet ska stödja, leda, företräda, utbilda och utveckla skolidrottsföreningarna så att de är så attraktiva

Läs mer

Styrelsens yttrande angående motion från Mellannorrlands simförbund gällande regel 410

Styrelsens yttrande angående motion från Mellannorrlands simförbund gällande regel 410 Motion 2018/1 Motion 2018/1 Styrelsens yttrande angående motion från Mellannorrlands simförbund gällande regel 410 Styrelsen för Mellannorrlands Simförbund har motionerat om en förändring av regel 410.

Läs mer

VISION 4 MISSION 4 VÄRDEGRUND 5 ALLT HÄNGER IHOP 6 FÖRENINGS-STRUKTUR 7 SS04 REKTANGELN 8 ALLA VILL OCH FÅR VARA MED 10

VISION 4 MISSION 4 VÄRDEGRUND 5 ALLT HÄNGER IHOP 6 FÖRENINGS-STRUKTUR 7 SS04 REKTANGELN 8 ALLA VILL OCH FÅR VARA MED 10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VISION 4 MISSION 4 VÄRDEGRUND 5 ALLT HÄNGER IHOP 6 FÖRENINGS-STRUKTUR 7 SS04 REKTANGELN 8 ALLA VILL OCH FÅR VARA MED 10 UTVECKLA BEFINTLIGA OCH NYA VERKSAMHET 11 SIMMA HELA LIVET 12

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2016-2017 Jämtland Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831 25 Östersund Tel:

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

(Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar

(Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar (Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar (Den moderna) föreningen engagerar Engagemanget för och i svensk idrott är starkt men förändras. Det blir vanligare med engagemang av tillfällig karaktär. Utveckla

Läs mer

Svensk Pingis framtid 2011-2016

Svensk Pingis framtid 2011-2016 Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 Vision Svensk Pingis Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi genom en stark

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsidé Vision Bowlingsporten ska vara framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla. Bowling en sport för alla En idrott alla kan

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Tillsammans utvecklar vi Svensk segling

Tillsammans utvecklar vi Svensk segling Tillsammans utvecklar vi Svensk segling - ARBETSHÄFTE TILL SEGLARTRÄFF, NOVEMBER 2014 Arbetsunderlag för Seglarträff 2014 Strategiskt område 1 Seglaren Svenska Seglarförbundet är ett idrottsförbund och

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN fastställd av årsmötet 2013 1/10 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2018 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2016-2019 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET IDROTTEN VILL Idrottsrörelsens Verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan Svenska Badmintonförbundet Foto: Bildbyrån i Hässleholm AB Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten

Läs mer

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017

TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 TÄBY SIM VILL OCH GÖR 2017 inkl. BUDGET 2017 Täby Sim Vill och Gör 2017 1 Introduktion Detta dokument syftar till att ge en samlad bild av vad Täby Sim vill och gör. Beskrivningen tar sin utgångpunkt i

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svenska Simförbundet - Vår Vision - - att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs i ändamålsenliga

Läs mer

Mål och verksamhetsplan

Mål och verksamhetsplan Västergötlands Fotbollförbund Mål och verksamhetsplan A. MÅL 1. Verksamhetsidé Enligt förbundets stadgar ska Västergötlands Fotbollförbund (VFF) främja och ansvara för fotbollsidrotten i distriktet. Förbundet,

Läs mer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer RF STRATEGI 2025 SVENSK CURLING KLUBBAR HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel Livslångt idrottande genom engagemang, träning och tävling. Ny syn på träning och tävling. INKLUDERING Alla kan vara med/alla

Läs mer

Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2

Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2 Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2 Svensk idrott är inne i en stor förändringsresa Samhällsutveckling Sverige har förändrats otroligt mycket på bara några årtionden. Människors liv, behov

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Inre och yttre strategiarbete Framtidsutredning 2005-2007 Strategisk Plan 2009-2012 Organisationsutredning 2010 Strategisk Plan 2013-2016 Strategisk Plan 2017-2020 Träning och tävling

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar Teman En ny syn på träning och tävling Trygg idrott Vad är vårt ansvar och hur arbetar vi? Samverkan så att barn/ungdomar kan hålla på med fler idrotter längre (SAMSYN) Individen i centrum hur gör vi det

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

Idrottslyftet

Idrottslyftet Syfte Idrottslyftets syfte är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten Idrottslyftet

Läs mer

SVENSK TRIATHLON Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

SVENSK TRIATHLON Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. SVENSK TRIATHLON 2020 Vision, verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. VISION FÖR SVENSK TRIATHLON Svensk triathlon världens bästa! VERKSAMHETSIDÉ FÖR SVENSK TRIATHLON Svensk Triathlon

Läs mer

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet.

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet. livslångt intresse Idrott för barn och ungdomar ska utformas så att de kan lära sig idrotten och få ett livslångt intresse för idrott och fysisk aktivitet. Idrott för barn och ungdomar ska inriktas på

Läs mer

Svensk Simidrott 2013

Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott 2013 Svensk Simidrott - kort fakta - Simidrotten inkluderar Simning (bassäng och öppet vatten), Simhopp, Vattenpolo och Konstsim. 330 föreningar, 120 000 medlemmar. Simning på 9:e plats

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

Den moderna föreningen engagerar!

Den moderna föreningen engagerar! Den moderna föreningen engagerar! Ekonomi, antal medlemmar, var i landet finns de, storstad/landsbygd, åldersstrukturer osv. Hur ser er medelförening ut? Vilka variationer finns? Föreningsmiljön dit vi

Läs mer

Värdegrund bygger på oss

Värdegrund bygger på oss VERKSAMHETSPLAN 2013 Vision: I StHIF står idrotten i centrum och är ett medel för delaktighet och utveckling. Strategiska mål StHIF erbjuder utveckling och utbildning på ett professionellt plan Beckis

Läs mer

Åtgärdsområden och ansvarsfördelning stimulansprojektet #svenskrodd 2020 barn och ungdom

Åtgärdsområden och ansvarsfördelning stimulansprojektet #svenskrodd 2020 barn och ungdom Åtgärdsområden och ansvarsfördelning stimulansprojektet #svenskrodd 2020 barn och ungdom Period: 2016-2017 Bakgrund Vi driver sedan sommaren 2015 ett stimulansprojekt kring roddens barn- och ungdomsverksamhet

Läs mer

tillsammans ska vi dit!

tillsammans ska vi dit! Verksamhetsplan 2015-2020 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018 Innehåll 03 Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 04 Idrottsrörelsens mål 2025 06 RF:s, DF:s och SISU:s uppdrag 08 Utvecklingsresor mot

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan Svenska Isseglarförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 2 Vision och Mission... 3 Värdegrunden UGG... 4 -Glädje... 5 -Gemenskap... 6 -Utveckling... 7 Strategiska områden... 8 -Simundervisning... 9 -Träning,

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 S V E N S K I N N E B A N D Y V I L L VISION Folksporten för alla alltid w w w. i n n e b a n dy. s e 3 V E R K S A M H E T

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

UOF Ting Hur går det för Svensk orientering. På gång i Svensk orientering. Flera och mera från triangel till rektangel

UOF Ting Hur går det för Svensk orientering. På gång i Svensk orientering. Flera och mera från triangel till rektangel UOF Ting 2017 Hur går det för Svensk orientering På gång i Svensk orientering Flera och mera från triangel till rektangel Vi blir fler, nu över 83 000 medlemmar 2014 2015 2016 2017 (1/11) Medlemmar 73829

Läs mer

Strategisk verksamhetsplan

Strategisk verksamhetsplan Strategisk verksamhetsplan 2017-2020 Jönköpings Län Kalmar Län Kronobergs Län Östergötlands Län Östsvenska Simförbundet Innehåll ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS ÅLIGGANDEN 3 ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDETS VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

Ishockey hela livet Ishockeyns värdegrund Sportslig utveckling Stockholms ishockey en stark aktör Förening och förbund i samspel (mittcirkeln)

Ishockey hela livet Ishockeyns värdegrund Sportslig utveckling Stockholms ishockey en stark aktör Förening och förbund i samspel (mittcirkeln) Stockholms Ishockeyförbunds verksamhetsplan för säsongen 2017-2018 utgår från fastställd verksamhetsinriktning och ger tillsammans med budget distriktsstyrelsen ledning för att styra, leda och prioritera

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott I många år har Skolidrottsförbundet på olika sätt jobbat för att fler barn och unga ska få möjlighet att röra sig, komma med i en gemenskap och helt

Läs mer

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Östergötlands Län Kronobergs Län Jönköpings Län Kalmar Län Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Styrelsen och Kommitteérnas förslag inför höstmötet 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida A. Östsvenska

Läs mer

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018-2022 Bakgrund Process och tidplan Här finner du förslaget till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018 2022. Arbetet med Mål och Strategi har tagit

Läs mer

Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i

Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i. Skånsk Simning med ös i Malmö Sjöbo Kristianstad Helsingborg - Lund har under hösten 010 startat arbetet med grunden att ta fram ett dokument, gällande mål och verksamhetsinriktning för Skåne Sim och skånsk simidrott. Ledare

Läs mer

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Verksamhetsidé för Svensk Triathlon Svensk Triathlon erbjuder en aktiv livsstil genom varierande träning och utmanande tävlingar

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer