ÖSTGÖTA NATION V Å R T E R M I N E N

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖSTGÖTA NATION V Å R T E R M I N E N"

Transkript

1 ÖSTGÖTA NATION VÅRTERMINEN 2019

2 Kära Novisch, stort grattis till antagningen och varmt välkommen till Lund och Östgöta Nation! Ditt val att bli en Lundastudent har just öppnat upp en helt ny värld som kommer att ge dig minnen för livet! Vi på Östgöta Nation hälsar dig välkommen till en termin fylld av festligheter, glädje och allt som hör studentlivet till. Östgöta Nation, eller ÖG som vi kallar oss, har funnits med i Lunds studentliv i över 350 år och är din största trygghet i studentvimlet. Hos oss hittar du också de festligaste festerna, den godaste maten, sköna pubhäng och mycket mer därtill. Nationer ses som samlingsplatser för studenter, men ÖG är mer än bara en samlingsplats. ÖG är en plats där man finner vänner för livet, lär sig vad gemenskap är och framför allt utvecklas som person! För att välkomna Dig som novisch extra mycket till Lund har vi på ÖG en novischperiod där allt handlar om att du ska få en oförglömlig upplevelse med andra novischer och äldre östgötar. Novischförmännen kommer tillsammans med faddrarna anordna en fantastisk novischperiod där vi skapar minnen för livet samtidigt som du blir guidad genom Lunds studentliv. NOVISCHFÖRMÄNNEN HÄLSAR DIG VARMT VÄLKOMMEN Novischförmännen är de som anordnar och planerar hela novischperioden. Inför denna vårtermin har vi Lovisa Hansson och Moa Olsson. Här lär du känna våra förmän lite bättre! NAMN: Lovisa Hansson PLUGGAR? Handelsrätt BÄSTA MINNE FRÅN LUND? Att vara marskalk på balen! Så underbara människor! FAVORITUTSKOTT PÅ ÖG? Söndagsbruncherna där alla samlas och pratar om helgens bravader. FAVORITTRADITION I LUND? Balluncher helt klart! NAMN: Moa Olsson PLUGGAR? Sociologi BÄSTA MINNE FRÅN LUND? Novischveckan! FAVORITUTSKOTT PÅ ÖG? Brunchen eller klubblagen! De brukar oftast gå hand i hand, något man lär sig! FAVORITTRADITION I LUND? Håller med Lovisa här, balluncher är helt fantastiska!

3 INSKRIVNINGSPERIODEN STARTAR: 14/1 Ta med antagningsbesked och ID. Vardagar Lördagar INTRODUKTIONSPUB: 31/1 Veckan innan den officiella novischperioden startar håller novischeriet i en introduktionspub! Där får ni träffa era faddrar och får info om novischperioden. Kvällen kommer att spenderas med en hamburgare i handen, sällskapsspel och mycket tagg inför kommande period! KICK-OFF: 7/2 Novischperioden sparkas igång på torsdagen fylld av aktiviteter! Vi kommer att samlas på ÖG, där novischer och faddrar i grupper får träffas, bli tilldelade utklädnad enligt temat och lära känna varandra. På kvällen kommer ni få uppleva något av det roligaste med att vara student i Lund, nämligen en fulsittning! Kvällen kommer att avslutas dansandes med era nyfunna vänner på vår torsdagsklubb, Downtown! TÄVLINGSDAG: 8/2 Under fredagseftermiddagen kommer ni återigen samlas för att tävla grupp mot grupp i olika aktiviteter. Det är här ni samlar ihop poäng för chansen att vinna den eftertraktade titeln som bästa novischgrupp VT19. På kvällen fortsätter hänget i hjärtat av ÖG, gillestugan, där ni kommer få mysa, spela lite spel och avnjuta snacks tillsammans! BRUNCHSITTNING: 9/2 Somliga kanske tycker att en sittning är mer än nog under en novischperiod, men inte vi. I och med att en sittning är något av det roligaste man kan uppleva, speciellt på ÖG, så kommer vi fortsätta i den andan med en brunchsittning! Denna tillbringas med alla novischgrupper, samt rutinerade Östgötar som kommer lära er allt de kan om studentlivet i Lund. När matkoman sen har lagt sig och kvällen nalkas är det dags för er grupp att träffas och dansa på vår lördagsklubb, Sunset! NOVISCHFESTEN: 15/2 Då var dagen här, den stora finalen. Det som står på agendan denna kväll är en stor sittning och fest där det bjuds på trerättersmiddag med trevligt sällskap av både novischer och faddrar, gamla som nya Östgötar. Här blir alla novischer officiellt välkomnande till nationen och blir Östgötar på riktigt. Under middagen bjuds det dessutom på tal och sång - helt enkelt ett rejält avslut som ni verkligen inte vill missa!

4 VÅREN PÅ ÖG SÅNGBOKSGENOMSJUNGNINGEN 15/3 Sångtraditionen är stark på Östgöta Nation och detta får vi utlopp för varje vår. Under en trerätters middag sjunger vi oss hesa igenom sångboken och skålar tillsammans. SISTE APRIL 30/4 Dagen då hela Lund förvandlas till en enda stor fest! Börja dagen i stadsparken och fortsätt sedan till ÖG där vi har livemusik och fest på innergården hela dagen! För dem som orkar så kör vi självklart även nattklubb på kvällen! FÖRSTA MAJ-LUNCHEN 1/5 Första maj-lunchen, vår finaste högtid efter balen, där alla medlemmar av nationen firar att sommaren är på intåg med en underbar sittning, tillsammans med allt från alumner till tjänstemän. TANDEMSTAFETTEN 10/5-11/5 Någon kom på en vansinnesidé... Varför inte åka buss till Göteborg och cykla hem på en tandemcykel? Alla år som det inte är Lundakarneval är det Tandem under våren. Alla nationer och en hel del kårer ställer upp i tävlingen, först till lundagårdsfontänen vinner!

5 ENGAGERA DIG PÅ ÖG Att vara aktiv inom en nation är otroligt roligt. Här får du möjlighet att träffa nya människor, skapa nya kontaktnät samtidigt som du bättrar på ditt CV med ideellt engagemang. De vänner man finner på nationen brukar även vara sådana som håller för resten av livet! Som aktiv innebär det att du är engagerad inom nationen, till exempel jobbar i ett klubblag eller ett matlag av något slag och tar del av alla roliga aktiviteter som nationen anordnar. För att bli aktiv behöver man jobba för ett utskott tre gånger. Man får en hel del förmåner som aktiv, exempelvis ett aktivmärke, vilket medför att man kommer gratis in på nationens klubbar samt har köföreträde till 23:15. Dessutom får man förtur vid biljettförsäljning till större evenemang. Man får också en trerätters tacksittning under terminen tillsammans med sitt jobbarlag. Jobbarlagen styrs av en så kallad förman, som är ansvarig för ett utskott. Matlagsbossarna är exempelvis de som tar fram nationens sittningsmat, de sätter menyn och gör likaså beställningarna av råvaror. Förmannen ansvarar för budget och att laget har roligt tillsammans. Vi har något för alla! På ÖG kan du jobba med allt ifrån matlagning och nattklubb, till foto och marknadsföring. För mer information om våra utskott som du kan engagera dig i, fråga en förman eller se senare i foldern. Vill du engagera dig? Du kan även gå med i vår tjänstemannagrupp på Facebook via knappen engagera dig på vår hemsida eller skicka ett mail till q@ostgota.nu. Du kan också prata med dina faddrar eller någon av våra förmän.

6 匀䤀匀吀䔀 䄀倀刀䤀䰀 倀씀 혀匀吀䜀혀吀䄀 一䄀吀䤀伀一 嘀씀刀䔀一匀 匀吀혀刀匀吀䄀 䘀䔀匀吀 匀伀䴀 䘀혀刀嘀䄀一䐀䰀䄀刀 䠀䔀䰀䄀 䰀唀一䐀 吀䤀䰀䰀 䔀吀吀 䔀一䐀䄀 匀吀伀刀吀 嘀䄀䰀ⴀ 䈀伀刀䜀匀䘀刀䤀䄀一䐀䔀 䐀䔀一 䄀倀刀䤀䰀 倀씀 혀匀吀䜀혀吀䄀 一䄀吀䤀伀一 䠀䄀刀 嘀䤀 䄀䰀䰀吀䤀䐀 䔀吀吀 伀吀刀伀䰀䤀䜀吀 嘀쐀䰀䈀䔀匀혀䬀吀 匀䤀匀吀䔀 䄀倀刀䤀䰀ⴀ䘀䤀刀䄀一䐀䔀 䐀쐀刀 嘀䤀 혀倀倀一䄀刀 唀倀倀 䤀一一䔀刀䜀씀刀䐀䔀一 䘀혀刀 䔀一 䘀䄀一吀䄀匀吀䤀匀䬀 䘀䔀匀吀 唀吀䔀 䤀 匀伀䰀䔀一 吀䤀䰀䰀 䐀唀一䬀䄀一䐀䔀 䰀䤀嘀䔀ⴀ䴀唀匀䤀䬀 䠀䔀䰀䄀 䐀䄀䜀䔀一 䘀혀刀 䐀䔀 匀伀䴀 伀刀䬀䄀刀 䠀䄀刀 嘀䤀 匀䨀쐀䰀嘀䬀䰀䄀刀吀 一䄀吀吀䬀䰀唀䈀䈀 倀씀 䬀嘀쐀䰀䰀䔀一 䠀씀䰀䰀 唀吀䬀䤀䬀 䔀䘀吀䔀刀 䴀䔀刀 䤀一䘀伀 伀䌀䠀 䈀䤀䰀䨀䔀吀吀匀䰀쐀倀倀

7 吀䄀一䐀䔀䴀 䔀一 伀䘀혀刀䜀䰀혀䴀䰀䤀䜀 刀䔀匀䄀 伀䌀䠀 䔀一 䠀䔀䰀吀 䘀䄀一吀䄀匀吀䤀匀䬀 唀倀倀䰀䔀嘀䔀䰀匀䔀 一씀䜀伀一 䬀伀䴀 倀씀 䔀一 嘀䄀一匀䤀一一䔀匀䤀䐀준 嘀䄀刀䘀혀刀 䤀一吀䔀 씀䬀䄀 䈀唀匀匀 吀䤀䰀䰀 䜀혀吀䔀䈀伀刀䜀 伀䌀䠀 䌀夀䬀䰀䄀 䠀䔀䴀 倀씀 䔀一 吀䄀一䐀䔀䴀䌀夀䬀䔀䰀㼀 䤀 䴀䄀䨀 嘀䄀刀䨀䔀 씀刀Ⰰ 一쐀刀 䐀䔀吀 䤀一吀䔀 쐀刀 䰀唀一䐀䄀䬀䄀刀一䔀嘀䄀䰀Ⰰ 䤀䐀刀 䄀刀刀䄀一䜀䔀刀䄀刀 䤀䐀刀伀吀吀匀䬀伀䰀䰀䔀䜀䤀䔀吀 䤀 䰀唀一䐀 吀䄀一䐀䔀䴀匀吀䄀䘀䔀吀吀䔀一 吀䄀一䐀䔀䴀 䤀一一䔀䈀쐀刀 䄀吀吀 一䄀吀䤀伀一䔀刀Ⰰ 䬀씀刀䔀刀 伀䌀䠀 匀䔀䬀吀䤀伀一䔀刀 匀䄀䴀䰀䄀刀 䤀䠀伀倀 嘀䄀刀匀䤀吀吀 䰀䄀䜀 匀伀䴀 匀䔀䐀䄀一 吀䄀刀 嘀䄀刀匀䤀一 䈀唀匀匀 唀倀倀 吀䤀䰀䰀 䜀혀吀䔀䈀伀刀䜀 䴀䔀䐀 嘀䄀刀匀䤀一 吀䄀一䐀䔀䴀䌀夀䬀䔀䰀 䤀 䈀䄀䜀䄀䜀䔀吀 䘀刀씀一 䜀혀吀䄀倀䰀䄀吀匀䔀一 䜀씀刀 匀吀䄀刀吀匀䬀伀吀吀䔀吀 伀䌀䠀 匀吀䄀䘀䔀吀吀䔀一 䄀嘀匀䰀唀吀䄀匀 䤀 䰀唀一䐀䄀䜀씀刀䐀 䬀刀䤀一䜀 嘀씀刀 䘀䤀一䄀 䘀伀一吀쐀一 䐀쐀刀 䐀䔀吀 䈀䰀䤀刀 倀刀䤀匀唀吀䐀䔀䰀一䤀一䜀 伀䌀䠀 䄀嘀匀䰀唀吀一䤀一䜀 倀씀 䔀一 䌀䄀 吀䤀䴀一䴀䄀刀 䰀씀一䜀 刀䔀匀䄀 혀匀吀䜀 혀匀吀䜀혀吀䄀 一䄀吀䤀伀一 䴀䤀匀匀䄀刀 䄀䰀䐀刀䤀䜀 䌀䠀䄀一匀䔀一 䄀吀吀 䐀䔀䰀吀䄀 䤀 吀䄀一䐀䔀䴀匀吀䄀䘀䔀吀吀䔀一 匀伀䴀 䔀吀吀 䔀堀吀刀䄀 倀䰀唀匀 씀䬀䔀刀 嘀䤀 匀伀䴀 吀刀䄀䐀䤀吀䤀伀一 䰀䤀吀䔀 吀䤀䐀䤀䜀䄀刀䔀 䴀伀吀 䜀혀吀䔀䈀伀刀䜀 䘀혀刀 䄀吀吀 䄀嘀一䨀唀吀䄀 䔀吀吀 倀䄀刀 吀䤀䴀䴀䄀刀 䬀䄀刀唀匀䔀䰀䰀씀䬀一䤀一䜀 倀씀 䰀䤀匀䔀䈀䔀刀䜀 䐀䔀吀吀䄀 䬀伀䴀䴀䔀刀 䈀䰀䤀 䈀䰀䄀一䐀 䐀䔀吀 䈀쐀匀吀䄀 伀䌀䠀 匀䨀唀䬀䄀匀吀䔀 䐀唀 䜀䨀伀刀吀 倀씀 䰀쐀一䜀䔀 䔀吀吀 䴀씀匀吀䔀 䘀혀刀 嘀䄀刀䨀䔀 匀䄀一一 䰀唀一䐀䄀匀吀唀䐀䔀一吀

8 UTSKOTT LUNCH På tisdagar serverar vi lunch på Östgöta Nation. För 40 kr får du inte bara mat utan även kaffe och kaka. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ. PUB PUNKAN Torsdagar udda veckor serveras det hamburgare på 100% högrev och kylda drycker på Pub Punkan. Perfekt både för skönt torsdagshäng med polarna och en after school med era kurskamrater. DOWNTOWN Torsdagar jämna veckor är det Downtown. Här levereras dansvänlig mainstreammusik med inslag av hiphop och RnB. Innan klubben drar igång har vi alltid sittning för upp till 120 personer. Perfekt för tentafesten, födelsedagsfirande eller en fest med korridoren! SÖDERSTRÖMS KÄLLARE Nationens stolthet är en femrätters gourmetmåltid som komponeras av våra duktiga källarmästare. Södis arrangeras endast fyra gånger per termin så se till att boka i början av terminen om du är intresserad av att få en plats då efterfrågan är stor och platserna begränsade. BAKET Våra duktiga bakförmän ser till att det alltid finns nybakat bröd och kakor till samtliga luncher och bruncher. Ett perfekt sätt att umgås med dina vänner, och bakkvällen avslutas med en gemensam fika.

9 SUNSET Lördag i Lund betyder Sunset på Östgöta Nation, där vi levererar en kväll fylld med mainstream housemusik. Klubben öppnade redan på tidigt 80-tal och har sedan dess levererat fullpackade dansgolv. Glöm inte att ÖG anordnar fantastiska sittningar även på lördagar! BRUNCH På ÖG har vi brunch för alla tillfällen. Sväng förbi brunchen innan du ger dig ut för en dag på stan eller om du behöver vakna till efter en hård kväll på Sunset. Flera sorters pizza, våfflor, bacon, scones och toast är bara några av de saker som finns på våra välsorterade brunchbufféer! FESTMÄSTERIET Kallas även för Festis och ansvarar för våra större arrangemang som balen och siste april. Ett utskott som andas mycket glitter och glamour! IDROTT ÖG deltar i nationsserien i fotboll och alla är varmt välkomna. Utöver detta arrangerar idrottsutskottet olika fysiska aktiviteter så våra medlemmar kan hålla sig i trim! Intresserad? Kontakta våra idrottsförmän via idrott@ostgota.nu.

10 ANDRA EVENEMANG UNDER HÖSTTERMINEN FEST FILBYTERIUM LUNDENSE - 60-ÅRSJUBILEUM 12/10 I höst är det dags för Fest Filbyterium Lundense, en bal som sker varje år, och det är inget du vill missa! Detta år händer nämligen något alldeles särskilt - Fest Filbyterium Lundense firar 60 år och detta ska firas utöver det vanliga! BALLUNCH 13/10 När du går hem efter den fantastiska balen och lite ledsamt tänker att festen är slut så kan vi glatt säga att så inte är fallet! Alla älskar att festa en söndag, så kom och avsluta den fantastiska balhelgen i Östgöta Nations gillestuga. JULFESTEN Den årliga avslutningen på höstterminen, som anses vara en av våra mest älskade fester, där glögg, julbord, presentutdelning, mistlar och dans är stående inslag. Tomten kommer, kommer du?

11 ALLMÄNT VAD ÄR EN NATION FÖR NÅGOT? Nationerna skapades för att ge studenterna i Lund ett andra hem, utanför institutionernas väggar. Nationerna erbjuder bl.a. luncher, bruncher, nattklubbar och sittningar, allt till väldigt förmånliga studentpriser. Dessutom har du möjlighet att söka stipendier, gå på bal, delta i kultur- och idrottsutskottens aktiviteter och självklart det viktigaste av allt: engagera dig och ha möjlighet att träffa massor av nya vänner! Nationen är en helt ideell organisation och all vinst går tillbaka till dess medlemmar i form av roliga aktiviteter och investeringar, så att Lund kan erbjuda ett rikt studentliv även i fortsättningen. FÖLJ OSS PÅ: TWITTER.COM/OSTGOTA FACEBOOK.COM/OSTGOTA INSTAGRAM.COM/OSTGOTA SNAPCHAT- OSTGOTA1668 VAD ÄR QURATELET? Quratelet är nationens ledningsgrupp och består av Qurator, ProQurator Social och ProQurator Ekonomi. Dessa tre har tagit ett års studieuppehåll för att på heltid engagera sig i och utveckla nationen. Quratelet finns till för dig och kan hjälpa dig med allt från sittningsbokningar till gästleg. Har du frågor rörande nationen och dess verksamhet, tveka inte att höra av dig till expen@ostgota.nu, eller kom in på ett besök! Expeditionens öppettider är på vardagar och även på torsdag-lördag. Q MALIN RICKLE PQS JULIA SUNDIN PQE MÅRTEN AUGUSTSSON

12 ALLTID PÅ ÖG TISDAG Lunch TORSDAG Pub Punkan udda veckor Downtown sittning 19 jämna veckor Downtown klubb 22:30-02 jämna veckor FREDAG Söderströms källare 4 ggr/termin LÖRDAG Sunset sittning 19 Sunset klubb 22:30-02 SÖNDAG Brunch ÖSTGÖTA NATION ADELGATAN 4, LUND

ÖSTGÖTA NATION H Ö S T T E R M I N E N

ÖSTGÖTA NATION H Ö S T T E R M I N E N ÖSTGÖTA NATION HÖSTTERMINEN 2017 Grattis! Detta är det bästa val du kommer att göra i ditt liv! Ditt val att bli en Lundastudent har just öppnat upp en helt ny värld för dig och kommer ge dig minnen för

Läs mer

ÖSTGÖTA NATION V Å R T E R M I N E N

ÖSTGÖTA NATION V Å R T E R M I N E N ÖSTGÖTA NATION VÅRTERMINEN 2018 Kära Novisch, stort grattis till antagningen och varmt välkommen till Lund och Östgöta Nation! Ditt val att bli en Lundastudent har just öppnat upp en helt ny värld som

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 5/2 27/1 3/2 13/2 19:00 22:00. Onsdag: Sittning Metro 12:15. Torsdag: Lunch. 19:00 19:00 Lördag: Fredag:

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 5/2 27/1 3/2 13/2 19:00 22:00. Onsdag: Sittning Metro 12:15. Torsdag: Lunch. 19:00 19:00 Lördag: Fredag: VÄSTGÖTA NATION Novischeriet Kalendarium Kära Novisch! Varmt välkommen till Lund och framförallt välkommen till Västgöta Nation! Vad kul att just du har hittat hit! Visst kommer tiden här nere i Lund präglas

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

刀唀䰀䰀䔀䈀伀䠀唀匀倀씀䠀䨀唀䰀 䈀伀䈀刀䄀伀䌀䠀䈀䤀䰀䰀䤀䜀吀. välplanerade. 眀眀眀 爀甀氀氀攀戀漀 挀漀洀簀椀渀昀漀䀀爀甀氀氀攀戀漀 挀漀洀

刀唀䰀䰀䔀䈀伀䠀唀匀倀씀䠀䨀唀䰀 䈀伀䈀刀䄀伀䌀䠀䈀䤀䰀䰀䤀䜀吀. välplanerade. 眀眀眀 爀甀氀氀攀戀漀 挀漀洀簀椀渀昀漀䀀爀甀氀氀攀戀漀 挀漀洀 刀唀䰀䰀䔀䈀伀䠀唀匀倀씀䠀䨀唀䰀 一夀䌀䬀䔀䰀䘀쐀刀䐀䤀䜀䄀 䘀䰀䔀堀䤀䈀䰀䄀吀刀쐀䠀唀匀倀씀䠀䨀唀䰀 一夀䌀䬀䔀䰀䘀쐀刀䐀䤀䜀䄀 䘀䰀䔀堀䤀䈀䰀䄀吀刀쐀䠀唀匀倀씀䠀䨀唀䰀 䈀攀欀瘀 洀琀 爀攀琀爀甀渀琀戀漀攀渀搀攀 Ⰰ 氀礀砀椀最最 猀琀猀琀甀最愀 Ⰰ 甀琀栀礀爀渀椀渀最猀猀琀甀最愀 Ⰰ 猀欀爀椀瘀猀琀甀最愀 Ⰰ 欀漀渀琀漀爀 Ⰰ 戀漀攀渀搀攀瀀 挀愀洀瀀椀渀最攀氀氀攀爀猀琀甀搀攀渀琀戀漀猀琀愀搀

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Statsvetarfaddring HT15

Statsvetarfaddring HT15 Statsvetarfaddring HT15 Torsdag 27/8 Fredag 28/8 Lördag 29/8 Söndag 30/8 Grillkväll Saltholmen Amazing Race Måndag 31/8 Tisdag 1/9 Onsdag 2/9 Torsdag 3/9 Fredag 4/9 Lördag 5/9 Söndag 6/9 Terminsstart Rundtur

Läs mer

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 11/9 9/9 16/9 19/9. onsdag: Sittning 19:00 metro 22:00 Torsdag: Lunch 12:15

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 11/9 9/9 16/9 19/9. onsdag: Sittning 19:00 metro 22:00 Torsdag: Lunch 12:15 VÄSTGÖTA NATION Novischeriet Kalendarium Kära Novisch! Vad kul att just du valt att studera i Lund. Du kommer att märka att studietiden är spännande och händelserik, speciellt nu i början när allt är nytt!

Läs mer

Tjo! Vi ses på nationen! Ida Kling Krischansta Nations Qurator

Tjo! Vi ses på nationen! Ida Kling Krischansta Nations Qurator Nr 2 / 2007 Tjo! Ida Kling heter jag, född i Göteborg, uppvuxen i Halland, bosatt i Lund och är sist men inte minst, en stolt Krischanit. Vilken härlig geografisk röra! I början var det som en förälskelse

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Hej! Under din första tid på Göteborgs Universitet kommer faddrar från studentgruppen Demos erbjuda spännande och roliga aktiviteter för er nya statsvetarstudenter.

Läs mer

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen Nollningsschema 27/8 Måndag Kort presentation av oss i Auricula, ni får möjlighet att ställa frågor och annars ses vi dagen därpå för start av nollning! 28/8 Tisdag Introduktionsdag Tid: 15.00 ca. 17.30

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 14/1 Lördag Introduktionsdag Tid: 14.00 Plats: Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan Hållplats: Medicinaregatan

Läs mer

Det var en gång... Recceveckan 2012

Det var en gång... Recceveckan 2012 Det var en gång... Recceveckan 2012 Jurist! Javisst! Stort grattis till att ha blivit antagen till Juristprogrammet vid Uppsala universitet! Snart kommer du att vara i full gång med allt vad juridikstudier

Läs mer

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv?

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv? Vårterminen 2013 tyckte läkarstudenterna såhär om sitt studentliv! Sammanlagt svarade 175 studenter på enkäten för oss i Medicinska Föreningen är era svar otroligt värdefulla. Tack för er hjälp nu ska

Läs mer

Välkomsthälsning LundaEkonomernas ordförande hälsar Er alla välkomna!

Välkomsthälsning LundaEkonomernas ordförande hälsar Er alla välkomna! NOVISCH GUIDEN Välkomsthälsning LundaEkonomernas ordförande hälsar Er alla välkomna! Kära Novisch, Stort grattis till att ha du har blivit antagen och varmt välkommen till Lund University School of Economics

Läs mer

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus.

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus. Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag 1 2 Måndag 3 Tisdag 4 18.00 Tjuvstart på introduktionen Välkommen till Grythyttan mingel på Guldkusten För att ge er alla

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Socialpsykiatrins. Aktiviteter. våren Socialpsykiatrin

Socialpsykiatrins. Aktiviteter. våren Socialpsykiatrin Socialpsykiatrins Aktiviteter våren 2018 Socialpsykiatrin Vad? Du behöver inte vara ensam. På träfflokalerna träffar du andra med erfarenhet av psykisk ohälsa. Här finns gemenskap istället för ensamhet

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Äventyret kan börja... Underbara minnen

Äventyret kan börja... Underbara minnen Privat & Föreningar 2013-2014 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad!

Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Ф Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan HT14 - Den Djuriska Veckan 26 Augusti 1 September Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Vill du ringa någon

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Hallands Nation Verksamhetsplan HT12. Quratelet: Magdalena Stadler, Marcus Högman, André Kingstedt, Amanda Kalén och Lisa Johansson

Hallands Nation Verksamhetsplan HT12. Quratelet: Magdalena Stadler, Marcus Högman, André Kingstedt, Amanda Kalén och Lisa Johansson Verksamhetsplan HT12 Quratelet: Magdalena Stadler, Marcus Högman, André Kingstedt, Amanda Kalén och Lisa Johansson Nationen Hallands Nation är fortsatt en nation där alla studenter från alla fakulteter

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

På gång på. kurorten mösseberg

På gång på. kurorten mösseberg På gång på kurorten mösseberg Våren 2016 januari 15/1 Fredagsmys på SPA 16/1 Ölprovning med Qvänum Mat och Malt 29-30/1 Johan Boding med vänner på scen februari 5-7/2 Yogahelg med Marie Liljegren 13-14/2

Läs mer

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Uppstart Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet VÄLKOMMEN INNEHÅLL Hej! Hej! Välkommen till oss rättsvetar- och juriststudenter

Läs mer

HEMAVAN TÄRNABY STUDENT SKI

HEMAVAN TÄRNABY STUDENT SKI TEMA: CIRKUS HEMAVAN TÄRNABY STUDENT SKI 30 januari 2 februari 2014 Student-info på Centrumhuset tors lör 10:00-12:00 Hit kan du komma om du: Vill anmäla dig eller dina kompisar till tävlingar Vill ha

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

FRITIDSPROGRAM November 2012

FRITIDSPROGRAM November 2012 FRITIDSPROGRAM November 2012 Teater Mimulus Eldshow Kulturnatten 21/9 i Museiparken 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet (LSS) För personer

Läs mer

Spelmeny. Redbergsgården

Spelmeny. Redbergsgården Spelmeny Redbergsgården Välkommen till Idrottens Bingo! Vi erbjuder dig varierande och roliga spel i en trevlig och avkopplande miljö. I denna spelmeny har vi samlat allt du behöver veta om våra spel.

Läs mer

Här kommer VÅRENS Fritidsprogram 2019

Här kommer VÅRENS Fritidsprogram 2019 Här kommer VÅRENS Fritidsprogram 2019 FRITIDEN Hej! Här kommer Vår - programmet 2019. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2018. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Statsvetarmottagning HT16

Statsvetarmottagning HT16 Statsvetarmottagning HT16 Torsdag 25/8 Fredag 26/8 Lördag 27/8 Söndag 28/8 Välkomstfika Delsjön Grill i Slottsskogen Måndag 29/8 Tisdag 30/8 Onsdag 31/8 Torsdag 1/9 Fredag 2/9 Lördag 3/9 Söndag 4/9 Terminsstart

Läs mer

Några ord från er ordförande

Några ord från er ordförande Januari 2019 Några ord från er ordförande Önskar er en god fortsättning på det nya året! Nytt år, nya danskurser, nya dansvänner och nya minnen kommer nu att blandas med våra gamla år, danskurser, vänner

Läs mer

Socialpsykiatrins. Aktiviteter Hösten 2014

Socialpsykiatrins. Aktiviteter Hösten 2014 . Socialpsykiatrins Aktiviteter Hösten 2014 Hösten är inte bara slutet på sommaren. Hösten kan vara en nystart och ett tillfälle att komma igång med sånt man tänkt men inte blivit av. Tillsammans kan det

Läs mer

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Februari 2014s program för Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Tema februari: American High School och Sportlovet: OS-Tema Vecka 5, 27/1-1/2 Tema American High School Navet

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

Äventyret kan börja...

Äventyret kan börja... Privat & Föreningar 2015 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00 Torsdag

Läs mer

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED Sommarboken Sommarläsning Kick-off! Kalas SAGOSKOJ! Pysselverkstad Bibliotekspoesi Vår katastrofala bokklubb Bio på bibblan Astronomi - en resa bland stjärnor och planeter

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Introduktionskommittén inbjuder härmed dig till INTRODUKTIONEN HÖSTEN 2015 Se följande sidor för mer information! Välkommen till läkarprogrammet vid

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

Socialpsykiatrins. Aktiviteter Hösten 2013

Socialpsykiatrins. Aktiviteter Hösten 2013 . Socialpsykiatrins Aktiviteter Hösten 2013 Hösten är inte bara slutet på sommaren. Hösten kan vara en nystart och ett tillfälle att komma igång med sånt man tänkt men inte blivit av. - Till hösten ska

Läs mer

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan Våren 2016 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, gymnastik, påverkan m.m. 1 PRO-DANS Vallmogården 3 km norr om Malung. Lördagar 17-21 23 april Löpsjötorparns 28 maj Rios PUB-AFTNAR

Läs mer

30-års jubileum. Eventbeskrivningar. TEMA: Teknisk fysik gör världen bättre

30-års jubileum. Eventbeskrivningar. TEMA: Teknisk fysik gör världen bättre 30-års jubileum Eventbeskrivningar TEMA: Teknisk fysik gör världen bättre MÅNDAG - ONSDAG Lunchföreläsningar Datum: Mån-ons den 5-7 november Tid: 12.15-13.00 Riktar sig till: Alla som är intresserade Anmälan:

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016 I detta nyhetsbrev: Ny termin, nya verksamheter! Julmys med ungdomar på ett boende för ensamkommande Välkommen till terminens praktikant Årsmöte Adress Rädda Barnens lokalförening i Lund Magle Lilla Kyrkogata

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN HALLANDS NATIONS NATIONSMÖTE 111201

PROTOKOLL FRÅN HALLANDS NATIONS NATIONSMÖTE 111201 PROTOKOLL FRÅN HALLANDS NATIONS NATIONSMÖTE 111201 1 OFMÖ Mötesordförande ATM hälsade alla välkomna till terminens sista nationsmöte och förklarade mötet öppnat. Nomineringar till valberedningen togs upp.

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

KONFERENS. Vill ni utveckla teamet i samband med er konferens så är valet lätt. Utmaningarnas Hus i Malmö är en unik konferensanläggning

KONFERENS. Vill ni utveckla teamet i samband med er konferens så är valet lätt. Utmaningarnas Hus i Malmö är en unik konferensanläggning TEAMBUILDING Vi garanterar en annorlunda upplevelse! Våra aktiviteter passar lika bra för företagsarrangemang som för kompisgäng som vill hitta på något tillsammans. KONFERENS Vill ni utveckla teamet i

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag!

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! ekobrev v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! Måndag 4/11 Karnevalsmöte (18:15, microrummet)

Läs mer

för FEBRUARI månad 2016

för FEBRUARI månad 2016 för FEBRUARI månad 2016 Är du Ny medlem! Varmt välkommen önskar vi dig till vårt distrikt! Här kan du gå på någon verksamhet nästan varje dag om du skulle önska! Vi har studiecirklar och aktiviteter som

Läs mer

Sommar med Träffpunkterna i Angered

Sommar med Träffpunkterna i Angered Sommar med Träffpunkterna i Angered Juli - augusti 2019 Träffpunkterna i Angered finns för att främja hälsan hos stadsdelens seniorer, men alla är välkomna oavsett ålder. Vi finns på Hammarkulletorget

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kontakt: Yvonne Wallin tfn. 00 0 yvonne.wallin@ludvika.se START dagar för några aktiviteter BAD måndag september SKYTTE

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Föreningsbladet Program våren 2017

Föreningsbladet Program våren 2017 Föreningsbladet Program våren 2017 Foto: Per-Arne Andersson Producerat av Daglig Verksamhet Mediakontoret 2016-12-01 SOMMAR PÅ POPPEL I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du

Läs mer

NOVISCHSCHEMA VT 2019

NOVISCHSCHEMA VT 2019 NOVISCHSCHEMA VT 2019 ÄRADE NOVISCHER! En fantastisk tid väntar er på juristprogrammet i Lund. Självklart finns det inget bättre sätt att börja den på, än med en Legendarisk Novischperiod som kommer sakna

Läs mer

Sommaraktiviteter 2018

Sommaraktiviteter 2018 Socialpsykiatrins Sommaraktiviteter 2018 Socialpsykiatrin Vad? Du behöver inte vara ensam. På träfflokalerna träffar du andra med erfarenhet av psykisk ohälsa. Här finns gemenskap istället för ensamhet

Läs mer

Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Söndag 14:30-16:30 Måndagar:

Läs mer

Föräldrakurs mars 2019 Sånga-Säby Hotell & Konferens

Föräldrakurs mars 2019 Sånga-Säby Hotell & Konferens 15-17 mars 2019 Sånga-Säby Hotell & Konferens Föräldrakurs För dig som har barn, oavsett ålder, med dövhet eller hörselnedsättning i kombination med utvecklingsstörning Erfarenhetsutbytet med andra föräldrar

Läs mer

NOVISCHSCHEMA HT 2019

NOVISCHSCHEMA HT 2019 NOVISCHSCHEMA HT 2019 ÄRADE NOVISCHER! En fantastisk tid väntar er på juristprogrammet i Lund. Självklart finns det inget bättre sätt att börja den på, än med en Sagolik Novischperiod som kommer sakna

Läs mer

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund.

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo program 2011 Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo står för Trivsel, Kultur och Motion.

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 för Damkommittén

Verksamhetsplan 2019 för Damkommittén Verksamhetsplan 2019 för Damkommittén Målet för vår verksamhet Alla damer skall känna sig välkomna till vår fina golfbana. Vi är ca 200 damer och vi önskar att ni någon gång under säsongen kommer att anmäla

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer