LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN)"

Transkript

1 LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Protokoll Datum: Tid: Plats: sammanträdesrum Linné, LUN 4 LUN:s pedagogiska pris Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Maria Jarl Mats Andersson Camilla Björklund Anna Lyngfelt Daniel Seldén Företrädare för externa intressen Jan Mellgren, 5 Bengt Randén, 1-5 Företrädare för studenterna Erik Johansson Ordförande Ersättare Göteborgs Stad Göteborgsregionens kommunalförbund Göta studentkår Övriga: Håkan Blennqvist, 5-11 Johan Lundin Inbjudna Johanna Börjesson, 7 Pam Fredman, 5 Johannes Landgren, 7 Magnus Petersson, 5 Malin Östling, 7 OFR-S Ersättare auditgruppen, studentrepresentant rektor Göteborgs universitet audit-gruppen rektors samordnare auditgruppen Från nämndkansliet Anna Brodin, 3-11 Jesper Boesen Karin Fogelberg Mats d Hermansson, 3-11 Tove Westerberg, 3-11 Lärarutbildningsnämnden (LUN) 1 (8) Skolgatan 2, Box 135, Göteborg

2 Vid protokollet: Klas Ternblad nämndsekreterare Frånvarande: Monica Lindgren Göteborgs universitet Dagordning Ärende Beslut 1 Fastställande av föredragningslistan En preliminär föredragningslista har sänts med kallelse till sammanträdet. Under dagens sammanträde är Monica Lindgren frånvarande och ersätts av Anna Lyngfelt. Nämnden beslutar att fastställa föredragningslistan. 2 Val av protokolljusterare Nämnden beslutar att utse Mats Andersson att jämte ordförande justera dagens protokoll. 3 Enkät om institutionernas kursansvar - rapport Föredragande: Karin Fogelberg. Föredragande informerar om resultaten från en enkät som ställts till institutioner med kursansvar i lärarutbildningen. I enkäten finns frågor om: Institutionens samarbete med programråden Kursutveckling och kursuppföljning Lärarbemanning I den preliminära sammanfattningen av resultaten redogör föredragande särskilt för svaren inom områdena programråd, kurssamverkan, lärarlagsarbete, forskningsanknytning och examensarbeten. Inom dessa områden kan vissa problem skönjas, medan samtidigt erfarenheterna av exempelvis kollegial kursgranskning är enbart positiva. Föredragande menar att resultaten pekar på att ansvar och former för utvecklingsarbetet i Forts. 2 (8)

3 3 forts. lärarutbildningen kan behöva utvecklas. Likaså är lärarkompetens en fråga som säkert återkommer i UKÄ:s utvärderingar. Resultaten kommenteras och diskuteras av ledamöterna. En samlande rapport om resultaten kommer färdigställas. Materialet bildar underlag för LUN:s kvalitetsdialoger med institutionerna under maj/juni. 4 C 2015/ 14 LUN:s pedagogiska pris Underlag: Förslag till Beslut om LUN:s pedagogiska pris Föredragande: Karin Fogelberg Det har inkommit totalt 26 nomineringar till LUN:s pedagogiska pris Lärarutbildningsnämndens jury föreslår att pristagarna tilldelas LUN:s pedagogiska pris 2015 för arbetet att utveckla Förskollärarprogrammet i nära dialog med studenterna. Av nomineringen framgår att lärarlaget bör tilldelas priset för deras outtröttliga arbete för att förbättra förskollärarprogrammet, för deras fantastiska insats i att förbättra arbetsmiljön för studenterna samt deras tålamod och goda lyssnande när vi studenter kommer med synpunkter. För att de tar till sig av både kritik och hyllning och för att därefter konkret arbeta utifrån den. Ledamöterna diskuterar förslaget till pristagare. Nämnden beslutar att utse: Maria Gustavson Statsvetenskapliga inst. Ann-Katrin Svärd Inst. för pedagogik och special-pedagogik Torgeir Alvestad Inst. för pedagogik, kommunikation och lärande Solveig Sotevik Inst. för pedagogik, kommunikation och lärande Maria Reis Inst. för pedagogik, kommunikation och lärande Anneline Sander Inst. för sociologi och arbetsvetenskap Christina Ekström, Högskolan för scen och musik Ann-Charlotte Mårdsjö Olsson Inst. för pedagogik, kommunikation och lärande till mottagare av LUN:s pedagogiska pris 2015 att utbetala 100 tkr till Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande. Medlen dras från ansvar 7600 verksamhet 10 Beslutet är omedelbart justerat. 3 (8)

4 5 Besök av Göteborgs universitets rektor Pam Fredman Rektor inleder med att ge sin syn på några strategiska utvecklingsfrågor. Regeringsbytet har medfört ett större fokus på högre utbildning och lärarutbildningen utgör en stor del av utbildningssatsningen. Samtidigt konstateras att satsningen på lärarutbildningen inte följts av motsvarande ökning av forskningsmedel till området. Ett annat problem är det stora antalet aktörer inom lärarutbildning och skola, och där professionen har haft svårt att göra sig hörd. En ökad kontakt behövs mellan lärosäte och skola. Ett medel kan vara att lärosätet bättre använder adjungering av lärare, ett instrument som leder till långsiktighet och växelverkan mellan sektorerna. De många förändringar som genomförts av verksamheten försvårar planering och är inte heller bra för kvaliteten. Universitetet har fått en stor utmaning i utbyggnaden av lärarutbildningen, stora delar av universitetet är involverade, det finns en positiv inställning bland fakulteterna och styrelsen står tungt bakom uppgiften. Under den följande överläggningen utbyter rektor och ledamöterna synpunkter på forskarutbildning inom lärarutbildningen, adjungering av lärartjänster, fortbildningen av lärare inom skolområdet, digitaliseringen av skolan och IKTkompetens hos lärarstudenterna. En viktig fråga i samband med lärarutbildningens utbyggnad är att det inte bara behövs resurser till forskning, utan att det också finns ett stort behov av lärare med forskningsbakgrund på alla lärarutbildningsenheter. Vad gäller behovet av forskningsresurser behövs bra och pedagogiska argument. Ett sådant exempel är CUL, som förser skolan med forskarutbildad personal och samtidigt försörjer lärosätet med personal inom lärarutbildningen och en ökad kompetens. 4 (8)

5 6 CUL:s kursutbud Underlag: Gemensamma kurser inom CUL:s forskarskola. PM Föredragande: Jesper Boesen Forskarskolan inom CUL ansvarar för 30 gemensamma hp i forskarutbildningen om 240 hp. I den kursdel som CUL ansvarar för ingår för närvarande fyra kurser om vardera 7,5 hp. Den Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen har genomfört en omfattande översyn och förändring av sina kurser, detta har lett till att man också inom CUL:s ledningsråd diskuterat mer genomgripande förändringar av kursutbudet. Föredragande presenterar två alternativa förslag på gemensamma kurser inom CUL:s forskarskola. Förslag A innebär att doktoranden förväntas läsa minst 30 hp, som väljs bland sex valbara kurser. Förslag B innebär att doktoranden läser obligatoriska kurser om 30 hp. I båda alternativen ingår några nya kurser. Ledamöterna diskuterar om det finns tillräckligt många studenter för att kunna erbjuda valbara kurser enligt förslag A. Överläggningen resulterar i att ledamöterna förordar förslag A. Däremot ska inga ytterligare kurser tillkomma utöver de sex föreslagna. Under överläggningen framkommer också att CUL:s kurser bör inlemmas i LUN:s löpande kvalitetssystem. CUL:s kursutbud tas upp för beslut på nämndens sammanträde i juni. 7 Auditgruppen återbesök och uppföljning av rapport Underlag: PM Redogörelse för åtgärder efter LUN-audit Föredragande: Karin Fogelberg. Forts. 5 (8)

6 7 forts. Från audit-gruppen deltar Malin Östling, Johannes Landgren och Johanna Börjesson. Våren 2014 genomfördes en auditgranskning av Lärarutbildningsnämndens verksamhet. Auditgruppen sammanställde efter granskningen sina synpunkter. Inför auditgruppens återbesök har LUN följt upp synpunkterna från det tidigare besöket i en redogörelse för de åtgärder som har vidtagits av LUN. Under överläggningen avhandlas särskilt: Tillgången på VFU-platser (dels att VFU bedrivs nästan enbart på kommunala skolor vilket innebär att nästan hälften av gymnasieskolorna inte medverkar i lärarutbildningen, dels att många lärarkandidater på grund av kursernas placering ska ha VFU samtidigt). Frågan om inrättande av ett Advisory Board. Ett sådant inrättas för Brobyggaren under sommaren 2015, däremot har planerna på ett Advisory Board för hela lärarutbildningen övergetts. Under diskussionen berörs även lärarutbildningens utbyggnad och forskningsresurser samt kvalitetskriterier och legitimeringen av lärare. 8 Revidering av styrdokument för VFU Föredragande: Mats d Hermansson Riktlinjer för VFU utarbetades inför starten av 2001 års lärarutbildning (LP01). Arbete med att revidera styrdokumenten för VFU har nu påbörjats. Under arbetet tas hänsyn till erfarenheterna från LP01, från olika studentärenden, från diskussioner med företrädare för skolhuvudmännen, erfarenheter av representanter för program och VFU-ansvariga institutioner samt från Brobyggaren och Övningsförskoleprojektet. Syftet är att förtydliga olika regler och handläggningsordningar om syfte, innehåll och genomförande av VFU. Forts. 6 (8)

7 8 forts. Styrdokumentet kommer omfatta två eller tre delar: I Regler och handläggningsordningar II Handbok för lokala lärarutbildare (LLU) III samt ev. en programspecifik del Styrdokument kommer klargöra frågor som VFU-områden och placeringar Ansvarsfördelning mellan olika aktörer internt och externt Examination, praxisseminarier, bedömning, betygssättning Handläggningsordningar vid underkänt eller andra problem Regler för resebidrag, försäkringar, mm. Ett utkast till reviderade styrdokument kommer behandlas på LUN:s internat i augusti. Förslag till styrdokument ska behandlas i nämnden innan det skickas på remiss till programråd och institutioner. 9 Ordföranden informerar Föredragande: Maria Jarl Styrgruppen och projektledningen för Brobyggaren kommer genomföra ett besök på Oslo universitet, vilket har en utbildning liknande Brobyggaren. Syftet är att etablera samarbete kring utbildningarna. Företrädare för Lärarutbildningskonventen i Danmark, Norge och Sverige ska träffas i Köpenhamn för att diskutera gemensamma utbildningsfrågor. Informationsmöten om ekonomifrågor arrangerades den 18 maj för institutioner som har uppdrag inom lärarutbildningen. Under mötet gick man igenom Principer för budgetarbetet LUN:s preliminära uppdrag och planeringsverktyg för uppdraget Inbjudan att inkomma till synpunkter på det preliminära uppdraget. Antecknas Forts. 7 (8)

8 9 forts. Mellanrummet är en nyutkommen tidning som utgör ett nytt forum för lärarstudenter. Tidningen finns att ladda ner från nätet. 10 Utbildningschefen informerar Föredragande: Anna Brodin Lärarutbildningskonventet information om de frågor som avhandlades på konventet. Kommunikationskonceptet rekryteringen av studentambassadörer har inletts. 11 Anmälan av protokoll från föregående nämndsammanträde Bordläggs. Vid protokollet Justeras Klas Ternblad Maria Jarl Mats Andersson 8 (8)

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:7, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-08-26, Behandlade heslutsärenden vid detta sammanträde: 3 Internationalisering: mobilitetsrelaterade

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:12, fort vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-12-11, kl. 9.00-16.00, sammanträdesmm Linne, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan2, Göteborg.

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Ersättning för studentmedverkan i LUN och LUN:s organ (V 2015/82)

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Ersättning för studentmedverkan i LUN och LUN:s organ (V 2015/82) LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Protokoll Datum: 2015-02-18 Tid: 9.00-15.50 Plats: sammanträdesrum Linné, LUN Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Ersättning för studentmedverkan i LUN och LUN:s

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 3 Antagning till CUL:s forskarskola 8 Besluts- och delegationsordning för UFL 9 Examensarbetet på Lärarprogrammet 11 Policy för IKT inom lärarutbildningen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats2007-09-11, kl. 13.15 15.15, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A.. 7 Ändrade beslutsregler för nämndens utvecklingsmedel 8 Ändrat

Läs mer

Göteborgs universitet Lärarutbildningsnämnden.

Göteborgs universitet Lärarutbildningsnämnden. Göteborgs universitet Lärarutbildningsnämnden 1 Lärarutbildning Lärarfortbildning Skolutveckling 2 Lärarutbildningens omfattning vid Göteborgs universitet Ca 4 000 studenter Ca 30 medverkande institutioner

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2016-01-28 09:00-11 :40 Al 136, hus A, Pedagogen

Läs mer

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Ersättning till Högskolan för Scen och Musik för kvalitetsutveckling 8 Sammanträdestid i november 2008 9 Täckande av underskott inom den verksamhetsförlagda

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Tid: kl.13.00 16.30. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders professor, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Tid: kl. 13.00 16.25 Plats: Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

GÖTEBORGs UNIVERSITET

GÖTEBORGs UNIVERSITET GÖTEBORGs UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN kl. 9.00 16.00, sammanträdesrum Linne, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan 2, Göteborg. Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde: 4 Brobyggaren-budget

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Tid: kl. 13.00 15.30 Plats: Stenasalen, Ågrenska villan. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Börje Rådesjö

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Tid: kl.13.35 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina Nilsson

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Tid: kl.13.25 16.05. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders Lernberg Lars Olov

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Besluts- och delegationsordning för UFL 8 Handlingsplan för IKT 9 Placering av interdisciplinärt examensarbete inom Samhällskunskap och Svenska Närvarande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Tid: kl.13.10 15.30 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter 2018-02-28 09:00-12:40 Al 136,

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN)

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Protokoll Datum: 2015-03-25 Tid: 9.00-15.00 Plats: sammanträdesrum Linné, LUN Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 4 LUN:s sammanträden HT15 7 CUL:s temaverksamheter

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Tid: kl.13.30 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén Bengt

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2017-12-14 09:00-12:45 Al 136, hus A, Pedagogen Åke

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Tid: kl. 10.20 16.45 Plats: Ågrenska villan, Högåsplatsen 2. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor, ordförande Lars

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Tid: kl.09.00 12.25 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, vice ordförande Franzén

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:13 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:13 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 13.00 17.05, UFL:s sammanträdesrum, Viktoriagatan 30 A. 3 Inrättande av inriktning för Kulturellt meningsskapande genom musik, rytmik och drama 4

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 15.55, Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. Närvarande Ledamöter Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-02-28 Tid Måndag den 28 februari klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Tid: kl. 13.20 16.10 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet Dnr V 2013/480, 2013-11- 28. Arbetsordningen är fastställd av Lärarutbildningsnämnden den 28 november 2013. Arbetsordningen träder i

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Tid och plats kl. 14.45 17.10, Ljusvågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 6 Inriktning Yrke, skola och arbetsliv 7 Lärarutbildningsrådens ikraftträdande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 14.00 17.10, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 7 Förlängning av nuvarande mandatperiod för ledamöterna i lärarutbildningsråden

Läs mer

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2010 Tid Måndag den 6 december klockan 14 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43.

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl. 09.10 12.20 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Bengt Franzén Christina Kärrqvist

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET Lärarutbildning Rektorsutbildning Anna Brodin Marie Wrethander Mats d Hermansson Karin Careborg Håkan Kollberg Presentation GR 15-04-10 GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbyggnad av lärarutbildningen

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2012-02-27 Tid Måndag den 23 januari klockan 13 15:45 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-01-24 Tid Måndag den 24 januari 2011 klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E5F Tid och plats kl. 16.00 19.05, Hörnan, Föreningsgatan 20. Närvarande Ledamöter Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Jan-Eric Gustafsson Anna Hannesdóttir Ulla Runesson

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E6F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMRWNP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMRJNNJNS= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E6F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMRWNP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMRJNNJNS= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E6F ríäáäçåáåöëjçåüñçêëâåáåöëå ãåçéå p~ãã~åíê ÇÉOMMRWNP Ñ êä ê~êìíäáäçåáåö OMMRJNNJNS Tid och plats kl. 14.00 17.00, Ljusvågen, konferenscentrum Wallenberg. Närvarande Ledamöter

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 11 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola dekanus, ordförande prodekanus Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-05-09 Tid Måndag den 9 maj klockan 13 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist stf

Läs mer

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum Tid: Onsdag den 25 november kl 09:00-15:00 Plats: 55:311, hus Tor Närvarande ledamöter Elisabeth Björklund, företrädare för lärarna Peter Gill, företrädare för lärarna (till kl 12.00) Göran Fransson, företrädare

Läs mer

Protokoll från sammanträde med utbildningsvetenskapliga faku Iletsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med utbildningsvetenskapliga faku Iletsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med utbildningsvetenskapliga faku Iletsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2015-03-26 09:00-11:20 Al 136, hus A, Pedagogen Roger

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 15.00 16.40, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Obligatoriska kurser

Läs mer

GÖTEBORGs UNIVERSITET

GÖTEBORGs UNIVERSITET GÖTEBORGs UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll 2014:3, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20, kl. 9.00-16.00, sammanträdesrum B4 437, hus B, Pedagogen, Göteborg. Behandlade

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:8, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-09-24, kl. 9.00-15.15, sammanträdesrum Linne, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan 2, Göteborg.

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Tid: kl.13.00 16.40 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Tid: kl. 13.20 15.45 Plats: Villa Ekman, Ekmansgatan 7. NÄRVARANDE Ledamöter: Övriga: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Företrädare

Läs mer

PROTOKOLL 2008:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum 2008-09-29

PROTOKOLL 2008:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum 2008-09-29 Tid: Måndagen den 29 september kl 09:15-12:00 Plats: Sal 21:410 Närvarande ledamöter Carin Röjdalen, företrädare för lärarna Bengt Nilsson, företrädare för lärarna Åsa Morberg, företrädare för lärarna

Läs mer

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: 2015-04-15 Tid: 13.00 15.15 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande: Boo Johansson, ordförande

Läs mer

Styrelsen. PROTOKOLL 1 (8) Styrelsen Sammanträde 2011: Närvarande. Ledamöter

Styrelsen. PROTOKOLL 1 (8) Styrelsen Sammanträde 2011: Närvarande. Ledamöter PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats kl. 9.00 14.30, konsistorierummet, huvudbyggnaden, Vasaparken 6 s arbetsordning 7 Förlängning av förordnande som rektors ställföreträdare och tillika prorektor 9 Internrevisionens

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 3/12 1 / 6 2012-03-20 Tid: tisdag 20 mars 2012, kl 13.00 16.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/02 1(8) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/02 1(8) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/02 1(8) Tid: kl.13.00 16.45 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders professor, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGs UNIVERSITET

GÖTEBORGs UNIVERSITET GÖTEBORGs UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:9, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-10-22, kl. 9.00-16.00, sammanträdesrum Linne, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan 2, Göteborg.

Läs mer

Marilene Liström Ledamot, deltar p c, p 49 b och p 50. Ledamot, studeranderepresentant. Adj. verksamhetsföreträdare kommun

Marilene Liström Ledamot, deltar p c, p 49 b och p 50. Ledamot, studeranderepresentant. Adj. verksamhetsföreträdare kommun Sid 1 (5) Närvarande Christina Juthberg Helena Antonsson, vice ordförande Kerstin Viglund Ordförande Lena Hägglund Margareta Sundin Adj. Medicinska biblioteket Marilene Liström, deltar p 45-48 c, p 49

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 1/12 1 / 7 2012-01-24 Tid: tisdag 24 januari 2012, kl 13.00 15.35 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

PROTKOLL 2003:2 LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LuN) Sammanträdesdatum

PROTKOLL 2003:2 LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LuN) Sammanträdesdatum Tid: Fredag 21 mars 2003, kl 09:00 16.00 Plats: Högbo Brukshotell Närvarande ledamöter Carin Röjdalen, företrädare för lärarna Olof Sundqvist, företrädare för lärarna Christina Hultgren, företrädare för

Läs mer

Beslut/åtgärd. 1 Protokolljusterare Rådet utser Per Holmberg att jämte ordförande justera dagens protokoll.

Beslut/åtgärd. 1 Protokolljusterare Rådet utser Per Holmberg att jämte ordförande justera dagens protokoll. UFL:s kansli Klas Eriksson PROTOKOLL 2007:6 1 / 6 2007-10-23 PROTOKOLL UFLs Forsknings och forskarutbildningsråd (FF-rådet) sammanträde måndagen den 23 oktober, kl. 9.00-11.00, konferensrummet Föreningsgatan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(7) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:7 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(7) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:7 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(7) Tid och plats kl. 14.05 17.05, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 6 Lärarutbildningsrådens externa ledamöter 7 Lärarledamöter i LUR 4 och

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Tid: Fredagen den 25 november 2005, kl 09:00-15:00 Plats: 21:410, Oden

Tid: Fredagen den 25 november 2005, kl 09:00-15:00 Plats: 21:410, Oden PROTOKOLL 2005:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum 2005-10-25 Tid: Fredagen den 25 november 2005, kl 09:00-15:00 Plats: 21:410, Oden Närvarande ledamöter Carin Röjdalen, företrädare för lärarna

Läs mer

Ledningssekreterare Viktoria Tössberg

Ledningssekreterare Viktoria Tössberg Protokoll Rektors beslutsmöte, 2016:7 Datum: 2016-04-18 Tid: 15.00-15.35 Plats: Viktor Rydbergsrummet Beslutsfattare: Bisittare: Protokollförare: Övriga närvarande: Föredragande: Rektor Pam Fredman Prorektor

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Nämnden för utbildning på forskarnivå PROTOKOLL 36-47 2018 2018-10-23 Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar LÄRARUTBILDNINGENS SAMVERKANSRÅD Minnesanteckningar 2017-06-08 Tid: 15:00 16:30 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Pam Fredman (ordförande), Jan Mellgren, Anneli Schwartz, Elisabeth Westin,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 9 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Hohmann, Stefan prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Berndtsson, Bo Celander, Malin Hilmersson, Göran Lagerqvist,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (9) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-12-11 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDENS LIKABEHANDLINGSPLAN 2015

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDENS LIKABEHANDLINGSPLAN 2015 STYRDOKUMENT Dnr V 2015/251 LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDENS LIKABEHANDLINGSPLAN 2015 Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://lun.gu.se/omoss/likabehandling Anna Brodin, Utbildningschef Tove Westerberg Beslutsdatum

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte 2017-10-12 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll styrelsemöte Datum: 2017-10-12 Tid: 13:15 16:10 Plats: Konferenssal Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Frånvarande: Närvarande Ordförande:

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Föredragningslista Nr 4:2012 Omfning 24-34 Datum och tid: Fredagen den 31 augusti 2012 kl 9.15-15.00. Plats: Rum L370 (Stora konferensrummet IDT, Verktyget), Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare Sid 1 (6) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Christina Ljungberg Johan Sjöström Börje Rehn Britt-Marie Lindgren Mari Norgren Anders Berglund Emma Johansson Fredrik Karlsson Anna Arnqvist Klas-Göran

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Nämnden för forskarutbildning PROTOKOLL 41-52/2018 2018 09 07 SLU.sfak.2018.3.2.1-314 Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Innehållsförteckning

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2012-01-23 Tid Måndag den 23 januari klockan 13 15.45 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Preliminär föredragningslista dag 1 (3 september)

Preliminär föredragningslista dag 1 (3 september) Utbildningsnämnden Tel. 031-786 1035 mats.edvardsson@gu.se FÖREDRAGNINGSLISTA Utbildningsnämndens sammanträde 2013-09-03 09-04 Plats: Varbergs Stadshotell Preliminär föredragningslista dag 1 (3 september)

Läs mer

PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum 2003-09-16 Tid: Måndagen 16 september 2003, kl 13:00-17:00 Plats: Sal: 31:530 Närvarande ledamöter Carin Röjdalen, företrädare för lärarna

Läs mer

Joakim Samuelsson Maria Strääf lärare, p.1-18, 20-21

Joakim Samuelsson Maria Strääf lärare, p.1-18, 20-21 Sida 1 av 5 Närvarande ledamöter Thomas Östholm, 1:e prodekan, ordförande Andreas Fejes, 2:e prodekan Brith-Inger Aspgård Cecilia Lindgren, p.4-21 Joakim Samuelsson Maria Strääf, p.1-18, 20-21 Louise Malmström

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Christin de Flon 2011-06-13 Tid Måndag den 13 juni klockan 13 16.30 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson

Läs mer

Ansökan avseende försöksverksamhet med övningsförskolor

Ansökan avseende försöksverksamhet med övningsförskolor Lärarutbildningsnämndens kansli Mats d Hermansson Utbildningsledare, FD mats.hermansson@gu.se ANSÖKAN 1 / 7 2014-03-26 Dnr GU: V 2014/19 Universitets- och högskolerådet Box 45093 104 30 STOCKHOLM Dnr UHR:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 190130 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2019-01-30 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-05-20 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-05-19 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Frånvarande: Övriga närvarande: Ole

Läs mer

Tid: måndag den 16 maj 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132

Tid: måndag den 16 maj 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 4/11 1 / 7 2011-05-16 Tid: måndag den 16 maj 2011, kl 09.00 13.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

1 Fastställande av föredragningslista Beredning för utbildning på forskarnivå beslutar

1 Fastställande av föredragningslista Beredning för utbildning på forskarnivå beslutar Protokoll 2016-10-05 Dagordning Beskrivning Beslut/Åtgärd 1 Fastställande av föredragningslista att fastställa föreslagen föredragningslista. 2 Val av justeringsperson att utse Malin Brännström att jämte

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:6, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-06-10, kl. 9.00-15.15, sammanträdesrum Linne, plan 2, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Utbildningsstrategiska rådet 2012-05-08 Fastställd av rektor 2012-06-19 Dnr: UmU 100-976-11 Denna handläggningsordning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2017 Dnr HS 2017/100. Kanslihuset, plan 3, Högskolan i Skövde

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2017 Dnr HS 2017/100. Kanslihuset, plan 3, Högskolan i Skövde HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2017 Dnr HS 2017/100 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 15 mars 2017, kl. 10.00-15.30 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 4 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Eliasson, Ingegärd Hohmann, Stefan

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Förslag till inriktning för ny organisation för lärarutbildningen vid Göteborgs universitet

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Förslag till inriktning för ny organisation för lärarutbildningen vid Göteborgs universitet LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) PM Datum: 2015-10-30 Dnr: V 2015/448 Mottagare: Rektor Förslag till inriktning för ny organisation för lärarutbildningen vid Göteborgs universitet Sammanfattning På uppdrag

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1. Sekreterare Kristina Hermansson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1. Sekreterare Kristina Hermansson GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 Närvarande beslutande Johan Norrback - ordförande Lasse Brunnström Eva Dahlin Lars Hallnäs Anders Hultqvist Gunilla Knape Ola Stockfelt Arne Kjell Vikhagen 1-11 Per Anders

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-09-27 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-04-04 Tid Måndag den 4 april klockan 13 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist stf

Läs mer

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Askim Frölunda Högsbo Centrum Lundby Majorna Linné Norra Hisingen Västra Göteborg Västra Hisingen Örgryte Härlanda Östra Göteborg Askim

Läs mer

PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 4

PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 4 UFL:s kansli Hans Werner 031 786 5848 0732 594328 PROTOKOLL 1 / 6 2007-10-25 PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 4 2007-10-11 kl 13.00-16.00 i konferensrummet, Viktoriagatan 30A Närvarande: Anna Brodin, UFL:s

Läs mer

Vägledning för utbildningsutvärdering med extern bedömning

Vägledning för utbildningsutvärdering med extern bedömning Dnr: V 2016/378 2016-06-27 Publicerad: medarbetarportalen.gu.se/styrdokument/ Vägledning för utbildningsutvärdering med extern bedömning Policy för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av utbildning

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Minnesanteckningar 180205 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2018-02-05 Tid: 14:00-15:55 Plats: Konferensrummet HVB,

Läs mer

Humanistiska fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum Företrädare för verksamheten

Humanistiska fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum Företrädare för verksamheten Tid 09.00 11.00 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Mats Björkin Britt-Marie Karlsson Marcus Nordlund Auður Magnúsdóttir Ola Sigurdson Företrädare för studenterna Katarina

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer