Protokoll. Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD)"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Sida 1/22 Plats och tid Sammanträdesrummet Stadshuset, övre plan kl. 13:15 15:00 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Margot Karlsson (S) Jan Sandström (S) Eva Pettersson, sekreterare Kenneth Eriksson, samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm, fastighetschef Pär Berglund, GVA-chef Marianne Eriksson, ekonom Plats och tid för justering Avser paragrafer Sekreterare Eva Pettersson Ordförande Ann-Sofie Ronacher Justerande Anna-Karin Berglund

2 Sammanträdesdatum Sida 2/22 ANSLAG/BEVIS Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Nämndsekretariatet et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ingela Axelsson

3 Sammanträdesdatum Sida 3/22 Innehållsförteckning Ärende Sida 58 INFO: GVA-chef Pär Berglund går igenom kommunens badplatser INFO: GVA-chef Pär Berglund redovisar hur samhällsbyggnadsutskottets extra 10 Mkr ska användas under INFO: Fastighetschef Louise Sjöholm redovisar Projekt drömlekplats INFO: Samhällsbyggnadschef Kenneth Eriksson informerar om Råda skola Budgetuppföljning samhällsbyggnadsutskottet januari-mars Beslut om samråd för Naturreservatet Mana-Örbäcken Kommunen upphör med skötsel och underhåll på sidoväg från Annickevägen fram till fastigheten Smultronet 6, Hagälven Beslut att göra västra delen av Lars Dahlgrens väg, Hagfors till gång- och cykelväg Beslut om att göra södra delen av Ekendahls väg, Hagälven, till återvändsgata med gång- och cykelvägsanslutning mot Hammarvägen Antal badande Hagforsbadet januari-mars Passagerare Hagfors flygplats januari-mars Anmälningsärenden samhällsbyggnadsutskottet Delegeringsbeslut samhällsbyggnadsutskottet Redovisning sjuktal samhällsbyggnadsavdelningen januari-mars

4 Sammanträdesdatum Sida 4/22 58 INFO: GVA-chef Pär Berglund går igenom kommunens badplatser GVA-chef Pär Berglund informerar om inventering av renoveringsbehov vid kommunens badplatser.

5 Sammanträdesdatum Sida 5/22 59 INFO: GVA-chef Pär Berglund redovisar hur samhällsbyggnadsutskottets extra 10 Mkr ska användas under 2016 GVA-chef Pär Berglund informerar om inventering och behov av beläggningsarbeten och asfaltförslag på vägar inom Hagfors kommun.

6 Sammanträdesdatum Sida 6/22 Dnr KS 2016/98 60 INFO: Fastighetschef Louise Sjöholm redovisar Projekt drömlekplats Våren 2013 genomförde Hagfors kommun en undersökning för att ta reda på hur invånarna uppfattade kommunens skötsel av gator, parker, avfallshantering, vatten och avlopp. Totalt skickades 500 enkäter ut till invånare i åldrarna och totalt svarade 51 procent på enkäten. 41 procent av de tillfrågade hade inte någon uppfattning om de kommunala lekparkerna och lekplatserna gällande skötsel och lekredskap. 30 procent av respondenterna uppgav att de hade barn. De som i störst utsträckning hade en uppfattning var familjer med barn upp till 14 år. På frågan om vad som bör prioriteras om kommunen får mindre pengar till parker ansåg 34 % att lekplatser var viktigast. Lekplatserna var viktigare för hushåll med barn upp till 14 år. Mot bakgrund av detta samt de behov av upprustning som lyfts upp beslutades inom ramen för investeringsbudget att anslå extra anslag för lekplatsutveckling på allmänna lekparker. Då frågan varit högt prioriterad bland våra medborgare samt ett förvaltningsområde som väcker både mycket frågor och mycket synpunkter beslutades att starta upp projekt Drömlekplats i syfte att låta barn och unga vara med och forma de framtida lekmiljöerna samtidigt som en plattform för medborgardialog, informationsspridning och kunskapsspridning formas. En kommunikationsplan arbetades fram tillsammans med avdelningssamordnare och under december 2015 annonserades om den första aktiviteten enligt planen, Rita din drömlekplats. I samband med att projektet startades upp skickades även pressmeddelande ut och hemsidan uppdaterades med en egen projektsida för Drömlekplats. En särskild e-post öppnades och tipslådor för att förenkla kontakten monterades. Utvärdering Rita din drömlekplats Inför annonsering genomfördes ett informationsmöte med chef för grundskola och gymnasium samt berörda rektorer för lågstadium, förskoleklass och förskola. Syftet med att involvera skolan som en samverkanspart i projektet och den specifika aktiviteten var att genom intern samverkan få ett bättre resultat och en tydligare informationsspridning direkt mot den berörda målgruppen än vad som kan möjliggöras genom enbart annonser.

7 Sammanträdesdatum Sida 7/22 Samtliga deltagare på mötet fick ut material såväl i samband med mötet samt digitalt i syfte att kunna bidra i aktiviteten. Informationsmaterial skickades även till samtliga kooperativa förskolor i kommunen och för att möjliggöra för de barn som inte omfattas av barnomsorg genomfördes också två annonser i veckobladet i syfte att uppmärksamma aktivitet samt en avslutande tackannons. Intresset var dock svalt och endast en skolklass samt ett fåtal barn i övrigt inkom med teckningar i samband med aktivitetens deadline. Några få barn har i efterhand inkommit med teckningar. Trots ett lågt deltagande har det inkommit tillräckligt med underlag för att se en röd tråd, flera barn har önskat ungefär likvärdiga leksaker och aktiviteter och det är tydligt att klätterställningar och kompisgungor är populära inslag. Samtliga teckningar har scannats in och publicerats på nätet. Alla teckningar har dessutom diarieförts i syfte att skapa transparens och möjlighet till uppföljning Utvärdering, Öppen besiktning I syfte att möta de frågor, funderingar och synpunkter som finns kring lekplatser och det säkerhetsförebyggande arbetet som genomförs beslutades att genomföra en aktivitet i mer informativs syfte. Aktiviteten har annonserats i veckobladet vid 2 tillfällen, samt på hemsidan. En artikel i VF har också lyft aktiviteten i positiva ordalag. Flera personer utanför projektet har uppmärksammat aktiviteten. Dock har inga deltagare anmält sig varvid beslut fattats om att ställa in aktiviteten och istället låta genomföra en intervju med lekplatskonsult samt med text och bild beskriva en besiktning på hemsidan. Utvärdering Övriga åtgärder I samband med att projektet startades öppnades en särskild e-post för att förenkla kommunikationen för medborgaren, inga meddelanden har inkommit. Som komplement monterades fysiska tipslådor i Hagfors Stadshus samt på respektive bibliotek i Hagfors och Ekshärad, men inte heller dessa har använts i någon större utsträckning. En egen projektsida öppnades på hemsidan i syfte att sprida information och förenkla för medborgare och övriga intresserade att ta del av projektet. Intresset för hemsidan har varit lågt och ett fåtal delningar har skett på sociala medier. Inga frågor, synpunkter eller övriga kommentarer har inkommit på varken projektsidan eller om projektsidan via andra kontaktformulär. Flera pressmeddelanden har skickats och projektansvariga har även särskilt uppmärksammat lokal media på projektet utan att detta gett någon större publicitet.

8 Sammanträdesdatum Sida 8/22 Projektets fortsättning våren Mot bakgrund av det svala intresset för projektet har samhällsbyggnadsavdelningen beslutat att avsluta projekt Drömlekplats som publik aktivitet ställa in kvarstående aktivitet, Lekplatskampen. De administrativa kostnaderna för att genomföra projektet bedöms inte står i proportion till intresset. Istället kommer projektet under våren och sommaren att fokusera på att arbeta fram ett förslag på lekplatsutveckling för Skolvägen i Ekshärad och Blinkenbergsparken med utgångspunkt i de underlag som inkommit via teckningsaktivitet samt Rädda Barnens medborgarförslag. Förslaget kommer att ställas ut digitalt och föregås av såväl annonser samt pressmeddelande. Den planerade utställningen på respektive bibliotek utgår som aktivitet. Projektsidan på Hagfors.se kommer fortsatt användas som plattform för att sprida information och möjliggöra för medborgare att ställa frågor och inkomma med synpunkter. Den särskilda lekplatsmailen kommer dock att avslutas och hänvisning kommer istället att läggas till kommunens vanliga officiella e-post. Även de tipslådor som placerats ut kommer att tas in, då detta inte gett någon ökad kommunikation jämfört mot övriga kontaktvägar. Annonsering om avslutning av projektet och vad som fortsatt kommer att gälla för frågor och synpunkter samt den kommande digitala utställningen, kommer genomföras inom kort. Ett sammanfattande pressmeddelande kommer att skickas ut i samband med annonsering.

9 Sammanträdesdatum Sida 9/22 61 INFO: Samhällsbyggnadschef Kenneth Eriksson informerar om Råda skola Samhällsbyggnadschef Kenneth Eriksson informerar om samhällsbyggnadsutskottets arbete när beslut tagits om nybyggnationen av Råda skola.

10 Sammanträdesdatum Sida 10/22 Dnr KS 2016/31 62 Budgetuppföljning samhällsbyggnadsutskottet januari-mars 2016 Budget Redovisn. Prognos Verksamheter, tusental kronor jan-mars jan-mars Årsbudget helår Gator, vägar och parker Idrotts- och fritidsanläggningar Flygplatsen Fastighetsförvaltning Städ- och måltidsverksamhet Adm., gemensamt, övrigt Summa skattefinansierat Va Avfall Summa avgiftsfinansierat TOTALT SAMHÄLLSBYGGNADS- UTSKOTTET Korrigering Kapitalkostnader, internhyra, interna fördelningar av kost och städ samt kostnader för försäkringar är nu inlagda i både redovisning och budget. Årsprognosen ligger efter tre månader i linje med årsbudgeten. Verksamheterna har kommit igång bra under de första månaderna. Det planeras för de extra medlen som har tillskapats till avdelningen. Skattefinansierad verksamhet Flygplatsen: Följer planen både verksamhetsmässigt och ekonomiskt. Resandet har startat bra för året. Serviceenheten: Ligger bra mot budget för perioden. Saknas fakturor för en del entreprenadstäd samt livsmedel. Följer verksamhetsmålen. Fastighet: Följer planen både verksamhetsmässigt och ekonomiskt.

11 Sammanträdesdatum Sida 11/22 Gata och park: Kostnaden för vinterväghållning har varit lägre i år än föregående år. Arbetet med uppdatering av vägskyltar har påbörjats. Dessutom har projektering för Skolgatan-Harboevägen färdigställts. Arbetsgrupp för projektering av kommande arbeten har införts för att involvera medarbetare i ett tidigt skede av projektet. Träd-och buskbeskärning pågår. En prioritetsordning har påbörjats för kommande gatu- och beläggningsarbeten. Avgiftsfinansierad verksamhet VA-verksamheten: Nybovägen VA projekt fortgår. Inventering och filmning för status på ledningar pågår. Kartläggning av VA på Kyrkhedens skola pågår inför kommande ombyggnation av skolgården samt förberedelse för modulbyggnad. En del vattenläckor har uppkommit under perioden. Avfallsverksamheten: Följer budget och verksamhetsmålen. Planering av byggnad för farligt avfall pågår. Handlingar kring utbyggnaden för avfallsbyggnad framtagna. Arbetet med lakvattnet är påbörjat och kommer att skapas enligt planen. Byggande av strukturen för sluttäckningen pågår. Utredning av strömförsörjning till nya pumpar för lakvattendammar pågår. Säkerhetshöjande åtgärder ÅVC Ekshärad pågår. Nya skyltar för lättare orientering av återvinningscentralen. Inarbetning av egenkontroller enligt Thyréns projekt. Åtgärder Personal: Sjuktal för mars redovisas på sammanträdet. Handlingar i ärendet Samhällsbyggnadsavdelningens skrivelse Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner redovisningen. Beslutet skickas till Ekonom Marianne Eriksson

12 Sammanträdesdatum Sida 12/22 Dnr KS 2010/ Beslut om samråd för Naturreservatet Mana- Örbäcken Hagfors kommun har av Länsstyrelsen beviljats förlängning av det lokala naturvårdsprojektet LONA-projekt Mana-Örbäcken, till och med Hagfors kommun har upprättat samrådshandling för FÖRSLAG TILL BESLUT ATT BILDA NATURRESERVATET MANA-ÖRBÄCKEN, HAGFORS KOMMUN. Förslaget upprättas enligt Naturvårdverkets processbeskrivning för bildande av naturreservat daterad juni 2015 och omfattas av lagstiftning enligt Miljöbalken 1998:808 och Förordning (1998:1252) om områdesskydd enligt miljöbalken m.m. I samband med föregående samråd begärde Naturvårdsverket att Förslag till beslut att bilda Naturreservatet Mana-Örbäcken bearbetas i sin grund gällande syfte, skäl och föreskrifter, samt att områdets prioriterade bevarandevärden beskrivs utförligare och att föreskrifter tydliggörs och preciseras utförligare gentemot syftet. I enlighet med Förordning (1998:1252) om områdesskydd enligt miljöbalken m.m. 24 ska sakägare ges möjlighet att lämna synpunkter på ett Förslag till beslut att bilda naturreservat. Tiden får inte sättas kortare än en månad. Dessutom ska bl.a. enligt 26, innan beslut fattas om bildande, samråd ske med Länsstyrelsen, Skogsstyrelsen, Hav- och vattenmyndigheten (om beslutet rör fiske och det inte är uppenbart att ärendet saknar betydelse för Hav- och vattenmyndigheten), Statens jordbruksverk (om beslutet rör vattenbruk och det inte är uppenbart att ärendet saknar betydelse för jordbruksverket) samt Statens geologiska undersökningar om beslutet rör grundvatten. Avsikten är att gå ut på ett omfattande samråd med berörda myndigheter och sakägare (markägare och innehavare av särskild rätt till marken i form av rättigheter såsom ledningsrätter och servitut). Trafikverket bör höras avseende trafik, väg och installation. Ägaren till småhusenheten på ofri grund berörs bl.a. av naturreservatets föreskrifter och använder kommunens angöringsväg som tillfartsväg. Underrättelse om Förslag till beslut ska delges alla sakägare. Handlingen ska skickas som rekommenderat brev med mottagningsbevis eller med begäran om delgivningskvitto. De berörda anses ha tagit emot förslaget till beslut när delgivningskvittot eller mottagningsbeviset har undertecknats.

13 Sammanträdesdatum Sida 13/22 Handlingar i ärendet Förslag att bilda Naturreservatet Mana-Örbäcken daterat Skötselplan Bilaga 1 Karta Naturreservatet Mana-Örbäcken Bilaga 2 Karta Naturreservatet Skötselområde Samhällsbyggnadsavdelningens skrivelse Beslut beslutar att skicka Förslag att bilda Naturreservatet Mana-Örbäcken ut på samråd till berörda. Beslutet skickas till Planarkitekt Annika Ekblom

14 Sammanträdesdatum Sida 14/22 Dnr KS 2016/ Kommunen upphör med skötsel och underhåll på sidoväg från Annickevägen fram till fastigheten Smultronet 6, Hagälven Fastigheten Hagfors Smultronet 5 berörs av stadsplan: del av Hagfors, akt 17-HAG-17. Kommunen är huvudman men denna del av vägen är inte utlagd i planen som vägområde samt att fastigheten har möjlig utfart åt annat håll. Kommunen behöver inte sköta underhållet på den delen av vägen. Om så fastighetsägaren önskar så kan ärende om servitut på vägen prövas. Handlingar i ärendet Kartbilaga Plankarta Samhällsbyggnadsavdelningens skrivelse Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att upphöra med skötsel och underhåll på sidovägen från Annickevägen fram till fastigheten Smultronet 5, Hagälven, från och med Beslutet skickas till Fastighetsägarna Utelämnande av personuppgift GVA-chef Pär Berglund Handläggare Ingela Axelsson

15 Sammanträdesdatum Sida 15/22 Dnr KS 2016/ Beslut att göra västra delen av Lars Dahlgrens väg, Hagfors till gång- och cykelväg Grusvägen som sammanbinder Skålviksvägen och Stjärnsnäs föreslås göras om till gång- och cykelväg. Den del som avses är mellan strax väster korsningen Getarevägen fram till strax öster om Karléns väg. Detta beroende på att det är en grusväg och att den körs sönder när biltrafik trafikerar vägen. Handlingar i ärendet Samhällsbyggnadsavdelningens skrivelse Karta Trafikmätning utförd april 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att göra delen av Lars Dahlgrens väg - mellan strax väster korsningen Getarevägen fram till strax öster om Karléns väg till gång- och cykelväg från och med hösten Beslutet skickas till Handläggare Ingela Axelsson GVA-chef Pär Berglund

16 Sammanträdesdatum Sida 16/22 Dnr KS 2016/ Beslut om att göra södra delen av Ekendahls väg, Hagälven, till återvändsgata med gång- och cykelvägsanslutning mot Hammarvägen I samband med ledningsarbeten på Ekendahls väg, Hagälven så har förslag upprättats om att samtidigt göra södra delen av Ekendahls väg till återvändsgata, och att anslutningen till Hammravägen görs som gång- och cykelväg. Detta för att förhindra den tunga trafik som belastar den delen av Ekendahls väg, i enlighet med bilagda karta. Handlingar i ärendet Samhällsbyggnadsavdelningens skrivelse Kartbilaga Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att göra södra delen av Ekendahls väg, Hagälven till återvändsgata, med gång- och cykelvägsanslutning mot Hammarvägen. Beslutet skickas till Handläggare Ingela Axelsson GVA-chef Pär Berglund

17 Sammanträdesdatum Sida 17/22 Dnr KS 2016/ Antal badande Hagforsbadet januari-mars Jan Febr Mars April Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec Beslut godkänner redovisningen.

18 Sammanträdesdatum Sida 18/22 Dnr KS 2016/ Passagerare Hagfors flygplats januari-mars 2016 Turer Snitt/ Snitt/ Antal tur Turer Antal tur Turer Antal Snitt/ tur Jan , , ,5 Feb , , ,6 Mars , , ,1 April , , Maj , , Juni , , Juli 0 0 0, ,0 Aug , , Sept , , Okt , , Nov , , Dec , , TOTALT , , ,1 Beslut godkänner redovisningen.

19 Sammanträdesdatum Sida 19/22 Dnr KS 2016/24 69 Anmälningsärenden samhällsbyggnadsutskottet 2015/166 Trafikverket: Revidering av beslut om preliminärt medfinansieringsunderlag och medfinansieringsbelopp /3, 92 Anonym: Synpunkter på bidrag till Hajbackens SFF 2016/3, 91 Miljö- och byggnämnden: Rivningslov och startbesked garage Hagfors 2:53, vid ÄBC 2016/3, 90 Miljö- och byggnämnden: Rivningslov och startbesked f.d. förskolan Myran, Ekshärad, Grinnemo 1: /206 Energimyndigheten: Begäran om komplettering i ansökan om stöd till projektet Kretsloppsanpassning kvarteret Cykeln, kapacitetsutveckling 2016/3, 89 Utelämnande av personuppgift: Klagomål på soptippar i Dalen, Hagfors. 2018/92-33 ILCO Värmland och Mag- och tarmföreningen Värmland: Önskemål om offentlig toalett på torget i Hagfors i samband med ombyggnation. Lantmäteriet: Information om ny lag och förordning om skydd för geografisk information. 2016/3, 74 Miljö- och byggnämnden: Tillsyn enligt miljöbalken Risberg 1:23, Holkesmossens avfallsanläggning. 2016/3, 73 Miljö- och byggnämnden: Kontrollrapport livsmedel Vattenverket Ullen. 2016/3, 72 Länsstyrelsen: Miljörapport Lappkärrsavloppsreningsverk / Länsstyrelsen: Beslut om förlängning av projekttiden gällande det lokala naturvårdsprojektet Naturreservatet Mana-Örbäcken i Hagfors kommun. 2016/3, 70 NCC: Anmärkningar på efterbesiktning gällande nybyggnad sporthall Hagfors, samt svar. 2016/3, 69: Miljö- och byggnämnden: Ansökan om bygglov för nybyggnad av skollokaler Ekshärad, Grinnemo 1: /3, 68: Skogsstyrelsen: Bekräftelse på inkommen anmälan om föryngringsavverkning, Björkil 1:4.

20 Sammanträdesdatum Sida 20/ /3, 67: Skogsstyrelsen: Bekräftelse på inkommen anmälan om föryngringsavverkning, Björkil 1: /3, 83 Miljö- och byggnämnden: Kontrollrapport livsmedel, köket på Älvstranden Bildningscentrum 2016/3, 81 NCC: Svar på Anmärkningar på efterbesiktning gällande nybyggnad sporthall Hagfors 2016/206 Energimyndigheten: Ansökan om stöd till projektet Kretsloppsanpassning kvarteret Cykeln, kapacitetsutveckling 2016/3, 79 Miljö- och byggnämnden: Tillsyn enligt miljöbalken, Rektorn 2, förskolan Treklövern. 2016/3, 76, 75 anozona: Provsvar trikloretylen i luft, Primusfastigheten. 2016/3, 63 Uddeholms byalag: Kulturmiljön i Uddeholm på väg att förstöras. 2016/11, 17 Svensk glasåtervinning: Uppsägning av avtal avseende insamling av glas per /3, 65 Länsstyrelsen: Miljörapport Holkesmossens deponianläggning /3, 64 Transportstyrelsen: Ansökan om certifiering för leverantörer av flygtrafiktjänster. 2016/100 Elektriska nämnden: Kontroll av alanläggning stadshuset, Hagfors. 2016/3, 62 Arbetsmiljöverket: Föranmälan om inspektion Ekshärads återvinningscentral 2016/3, 25 Utelämnande av personuppgift: Önskemål om mera belysning i Blinkenbergsparken. 2016/3, 59 Miljö- och byggnämnden: Tillsyn enligt miljöbalken Gustavaskogen 3:1, Gustavsfors avloppsvattenverk 2016/3, 560 Miljö- och byggnämnden: Tillsyn enligt miljöbalken Lappkärr 1, Lappkärrs avloppsvattenverk. Handlingar i ärendet Samhällsbyggnadsavdelningens skrivelse Beslut godkänner redovisningen.

21 Sammanträdesdatum Sida 21/22 Dnr KS 2016/7 70 Delegeringsbeslut samhällsbyggnadsutskottet Beslut godkänner redovisningen.

22 Sammanträdesdatum Sida 22/22 71 Redovisning sjuktal samhällsbyggnadsavdelningen januari-mars 2016 Beslut godkänner redovisningen.

Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Anders Skogfeldt (SD), utsedd justerare

Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Anders Skogfeldt (SD), utsedd justerare Sammanträdesdatum Sida 1/19 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl. 13:15-15.15 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Anders

Läs mer

Ingela Axelsson, sekreterare Kenneth Eriksson, samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm, fastighetschef

Ingela Axelsson, sekreterare Kenneth Eriksson, samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm, fastighetschef Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset, övre plan kl. 13:15 15:20 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Anders Skogfeldt

Läs mer

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

2015-08-25. Jan Sandström (S) Ingela Axelsson Louise Sjöholm, fastighetschef Kenneth Eriksson, samhällsbyggnadschef Henric Ceder, flygplatschef

2015-08-25. Jan Sandström (S) Ingela Axelsson Louise Sjöholm, fastighetschef Kenneth Eriksson, samhällsbyggnadschef Henric Ceder, flygplatschef Sammanträdesdatum Sida 1/22 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset Hagfors, övre plan kl. 13:15 15:30 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin

Läs mer

Protokoll. Ingela Axelsson. Ann-Sofie Ronacher. Sten-Inge Olsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Samhällsbyggnadsutskottet

Protokoll. Ingela Axelsson. Ann-Sofie Ronacher. Sten-Inge Olsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Sida 1/17 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl. 13:15 15:40 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S), utsedd justerare Tomas Pettersson (S) Anders Skogfeldt

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2017-11-15 Postlista för Kommunstyrelsen Avser perioden: 2017-11-14 till 2017-11-15 Datum 2017-11-14 Diarienr. KS 2010/240 Diariebtkn. 23 Ang. Körning på väg i Sunnemo Ang upplåtelser,

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2018-11-14 Postlista för Kommunstyrelsen Avser perioden: 2018-11-13 till 2018-11-14 Datum 2018-11-13 Diarienr. KS 2017/150 Diariebtkn. Trafikverket Åtgärd/handling Beslut statlig medfinansiering

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:40-10:35 Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:40 11:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:35 11:05 Beslutande Övriga Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Jan Klarström (SD) Jan Sandström (S)

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Samanträdesrummet, stadshuset, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Göran Eriksson (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

Protokoll. Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Anders Skogfeldt (SD) Fredrik Eriksson (S)

Protokoll. Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Anders Skogfeldt (SD) Fredrik Eriksson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/25 Plats och tid Sammanträdesrummet övre plan, stadshuset, Hagfors kl. 13:15 15:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Anna-Karin

Läs mer

Dennis Byberg (M) Ingela Axelsson, nämndsekreterare Kenneth Eriksson, samhällsbyggnadschef Marianne Eriksson, ekonom, kl

Dennis Byberg (M) Ingela Axelsson, nämndsekreterare Kenneth Eriksson, samhällsbyggnadschef Marianne Eriksson, ekonom, kl Sammanträdesdatum Sida 1/19 Plats och tid Stadshuset Hagfors kl. 13:15-14:50 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Anna-Karin Berglund (C) Margot Karlsson (S), ersättare för Sten-Inge Olsson (S) Jan

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:00-09:50

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helen Källvik, ekonom, 09:00-09:50 Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 10:20 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD)

Läs mer

Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S), utsedd justerare Anna-Karin Berglund (C) Anders Skogfeldt (SD)

Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S), utsedd justerare Anna-Karin Berglund (C) Anders Skogfeldt (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/23 Plats och tid Sammanträdesrummet Stadshuset, övre plan kl. 13:15-14:20 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S), utsedd justerare Anna-Karin

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2018-05-23 Postlista för Avser perioden: 2018-05-22 till 2018-05-23 Miljökonsekvensbeskrivning mm Detaljplan Hagfors Järnverksområde Bilaga 2 Hagfors kommuns ställningstaganden och motiveringar

Läs mer

Ulla Lundh (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom, 13:15-13:40 Jenny Dahlin, bitr. barn- och bildningschef

Ulla Lundh (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom, 13:15-13:40 Jenny Dahlin, bitr. barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 i källaren kl 13:15 14:15 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson

Läs mer

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, sekreterare Jenny Dahlin, barn- och bildningschef Lasse Eklund, rektor Mia Grahn, förskolechef

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, sekreterare Jenny Dahlin, barn- och bildningschef Lasse Eklund, rektor Mia Grahn, förskolechef Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sunnemo skola, slöjdsalen kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M)

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 15:45 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2019-03-27 Postlista för Avser perioden: 2019-03-26 till 2019-03-27 Datum 2019-03-26 Diarienr. KS 2013/125 Diariebtkn. 21 Granskning av Förslag till DETALJPLAN FÖR GAMLA BADHUSTOMTEN i

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2017-04-20 Postlista för Kommunstyrelsen Avser perioden: 2017-04-19 till 2017-04-20 Datum 2017-04-19 Diarienr. KS 2016/16 Diariebtkn. Åsa Johansson, kommunstyrelsens ordförande Åtgärd/handling

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:05 ande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 11:15 12:20 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Plenisalen, stadshuset, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00-11:50 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan

Läs mer

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L)

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L) Sammanträdesdatum Sida 1/15 Plats och tid Stora mötet, Älvstranden bildningscentrum kl 09:00-12:45 Beslutande Övriga Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Irene Runkvist Karlsson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Celal Aslan (C) Jan Bohlin (S)

Ingemar Tönnberg (S) Irene Runkvist Karlsson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Celal Aslan (C) Jan Bohlin (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Plenisalen, Hagfors Stadshus kl 19:00 19:50 ande Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Anders Skogfeldt (SD) Stellan Andersson (C) Sten-Inge

Läs mer

Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Barbro Rülcker (M) Mikael Edvardsson (SD) Wahlmy Sonesson (S)

Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Barbro Rülcker (M) Mikael Edvardsson (SD) Wahlmy Sonesson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Barbro Rülcker

Läs mer

Margot Karlsson (S) Ingela Axelsson, sekreterare Louise Sjöholm, fastighetschef Marianne Eriksson, ekonom

Margot Karlsson (S) Ingela Axelsson, sekreterare Louise Sjöholm, fastighetschef Marianne Eriksson, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/25 Plats och tid Sammanträdesrummet stadshuset, övre plan kl. 13:15 14:20 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Tina Bergenbrink, biblioteks-och kulturchef, 09:00-10:20

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Tina Bergenbrink, biblioteks-och kulturchef, 09:00-10:20 Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 11:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Margot Karlsson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Margot Karlsson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Sammanträdesrummet övre våningen, Hagfors stadshus kl. 09:00 12:15 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Margot Karlsson (S) Lars T. Stenson (L)

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2018-05-24 Postlista för Kommunstyrelsen Avser perioden: 2018-05-23 till 2018-05-24 Datum 2018-05-23 Diarienr. KS 2014/343 Diariebtkn. 21 Annika Ekblom Samrådshandlingar - Förslag till

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef

Anna-Greta Johansson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Sammanträdesrummet Stadshuset, övre plan kl 09:00 11:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson (S) Pernilla

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige Telefon Besöksadress Postadress E-post Org.nr

Protokoll Kommunfullmäktige Telefon Besöksadress Postadress E-post Org.nr Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Plenisalen, Hagfors Stadshus kl. 19:00-20:45 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Anders Skogfeldt (SD) Stellan Andersson

Läs mer

Ingegärd Olsson (S), ordförande 45 Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L)

Ingegärd Olsson (S), ordförande 45 Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L) Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 13:00 16:00 ande Ingemar Tönnberg (S), 42-44 och 46-53 Ingegärd Olsson (S), ordförande 45 Kjell Persson (S)

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Jan Klarström (SD)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Beslutande Övriga Sammanträdesrummet, Dalavägen 12 (gamla apotekshuset) kl 13:00 14:50 Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger

Läs mer

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L), kl 09:30 12:15

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L), kl 09:30 12:15 Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, Stadshuset kl 09:00 12:15 Beslutande Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L), kl 09:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Beslutande Ersättare Miljö- och byggförvaltningen, i samband med nämndens resa Kl. 09.30-11.00 Inga-Lill Engdahl (C) Kjell Åke Nottemark (M) ordf Sten Johansson (M)

Läs mer

Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama, vård- och omsorgschef Malin Hedberg Soini, ekonom

Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama, vård- och omsorgschef Malin Hedberg Soini, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 14:30 Beslutande Övriga Sten-Inge Olsson (S) Ulla Lundh (S) Margot Karlsson (S) Stellan Andersson (C) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2017-10-17 Postlista för Kommunstyrelsen Avser perioden: 2017-10-16 till 2017-10-17 Datum 2017-10-16 Diarienr. KS 2016/109 Diariebtkn. Trafikverket Tilläggsbeslut Pendelparkering Ekshärad,

Läs mer

MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Protokoll

MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors, kl 14:00-16:30 ande Ingemar Tönnberg (S) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 11:45 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD)

Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Sammanträdesrummet, övre våningen, Hagfors Stadshus kl 09:00 10:20 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (L) Karl Persson (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (L) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:30 11:40 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Ulla Lundh (S)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Ulla Lundh (S) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 14:40 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Ulla Lundh (S)

Läs mer

Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef, 12

Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef, 12 Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Mikael Edvardsson (SD)

Läs mer

Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Richard Bjöörn, personalchef

Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Richard Bjöörn, personalchef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 10:30 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Mikael Edvardsson (SD) Pernilla Boström (S)

Läs mer

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 15:40 Beslutande Övriga Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Plenisalen, Stadshuset, Hagfors kl 10:00 12:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2013-11-13 Postlista för Kommunstyrelsen Avser perioden: 2013-11-12 till 2013-11-13 Datum 2013-11-12 Diarienr. KS 2009/275 Diariebtkn. 22 Länsstyrelsen Värmland Uppföljning av statligt

Läs mer

Protokoll. Ingela Axelsson. Ann-Sofie Ronacher. Tomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Samhällsbyggnadsutskottet

Protokoll. Ingela Axelsson. Ann-Sofie Ronacher. Tomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Sida 1/31 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl. 13:15-14:55 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael

Läs mer

Anneli Svensson, miljö- och byggsekreterare Tihomir Jerkovic, miljö- och byggchef Sofia Sköld, miljö- och hälsoskyddsinspektör, kl 15:00-15:05

Anneli Svensson, miljö- och byggsekreterare Tihomir Jerkovic, miljö- och byggchef Sofia Sköld, miljö- och hälsoskyddsinspektör, kl 15:00-15:05 Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:10 Beslutande Övriga Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S), kl 15:00-15:55,

Läs mer

Protokoll. Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Anders Skogfeldt (SD)

Protokoll. Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Anders Skogfeldt (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/21 Plats och tid Sammanträdesrummet, Stadshuset, Hagfors kl 13:15 16:00 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C)

Läs mer

2015-11-30. Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, Kommunchef Magnus Heimdahl, Kommunsekreterare Johnny Lövgren, Administrativ chef

2015-11-30. Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, Kommunchef Magnus Heimdahl, Kommunsekreterare Johnny Lövgren, Administrativ chef Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 10:15 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Pernilla Boström (S) Hans Liljas (L) Sten-Inge

Läs mer

Stellan Lundqvist (OR) Peter Brunius (OR) Jan Pfeiffer (OR) Ingemar Tönnberg (S) Margret Bergkvist (S) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L)

Stellan Lundqvist (OR) Peter Brunius (OR) Jan Pfeiffer (OR) Ingemar Tönnberg (S) Margret Bergkvist (S) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 17:30 Beslutande Övriga Stellan Lundqvist (OR) Peter Brunius (OR) Jan Pfeiffer (OR) Ingemar Tönnberg

Läs mer

Hans Liljas (L) Richard Bjöörn, tf. kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:40

Hans Liljas (L) Richard Bjöörn, tf. kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:40 Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 10:05 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Mikael Edvardsson (SD)

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:30 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Protokoll

MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Protokoll 1 (17) Plats och tid ande Övriga, Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors, kl 13:00-14:10 Ingemar Tönnberg (S) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2017-05-31 Postlista för Kommunstyrelsen Avser perioden: 2017-05-29 till 2017-05-30 Datum 2017-05-29 Diarienr. KS 2016/100 Diariebtkn. Brandskyddsföreningen / Elektriska nämnden Påminnelse

Läs mer

2014-10-21. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Pernilla Boström (S)

2014-10-21. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Pernilla Boström (S) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övre våningen, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:20 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Pernilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Protokoll. Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L)

Protokoll. Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L) Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, Stadshuset kl. 09:00 12:05 Beslutande Övriga Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L)

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00-10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson

Läs mer

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L)

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:50 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C)

Läs mer

Roger Brodin (M) Louise Sjöholm, samhällsbyggnadschef Ingela Axelsson, sekreterare

Roger Brodin (M) Louise Sjöholm, samhällsbyggnadschef Ingela Axelsson, sekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/19 Plats och tid Stadshuset, Hagfors sammanträdesrummet kl. 13:15-14:30 Beslutande Övriga Tomas Pettersson (S), ordförande Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S) Anna-Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl 17.00 17:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 BARN- OCH BILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 Beslutande Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Ola Ekblom (FP) Övriga Anneli Svensson,

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Barn- och bildningschefens arbetsrum, ÄBC kl 09:00 12:15 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström

Läs mer

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Mikael Edvardsson (SD)

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Mikael Edvardsson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 10:05 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C)

Läs mer

Protokoll. Margot Karlsson (S) Anna-Greta Johansson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare

Protokoll. Margot Karlsson (S) Anna-Greta Johansson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet Stadshuset, övre plan kl 09:00 10:30 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson (S) Pernilla

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L)

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Sammanträdesrummet, Stadshuset kl 09:00 12:15 Beslutande Övriga Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L)

Läs mer

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:30 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Mikael Edvardsson (SD) Pernilla Boström

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden 2014-10-22 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Harriesalen, 22 oktober 2014, klockan 19.00 19.55 ande Övriga deltagande Johan Ericsson (M), ordförande Sofia Lindblom (M) Larserik Johansson (S) Tommy Almström

Läs mer

Pernilla Boström (S) Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef

Pernilla Boström (S) Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00-09:40 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Helena Granlund. Åsa Johansson. Anna-Karin Berglund. Sammanträdesdatum Sida 1/ Kommunstyrelsen

Protokoll. Helena Granlund. Åsa Johansson. Anna-Karin Berglund. Sammanträdesdatum Sida 1/ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1/20 Plats och tid Sammanträdesrummet Stadshuset, övre plan kl 09:00 13:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson (S) Pernilla

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 11:55 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L)

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Utskriftsdatum: 2017-05-23 Postlista för Kommunstyrelsen Avser perioden: 2017-05-22 till 2017-05-23 Medborgarförslag 2016 Medborgarförslag 2016 Medborgarförslag 2016 Datum 2017-05-22 Diarienr. KS 2016/276

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist

Läs mer

Hans-Åke Byström (S) Jan Bergqvist (S) Stellan Andersson (C) Helena Granlund, kommunsekreterare Eva Pettersson, förvaltningssekreterare

Hans-Åke Byström (S) Jan Bergqvist (S) Stellan Andersson (C) Helena Granlund, kommunsekreterare Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet Stadshuset, övre plan kl. 17:30-18:20 ande Övriga Jan Bohlin (S) Ola Ekblom (L) Ingegärd Olsson (S) Leif Andersson (S) Anders Skogfeldt (SD)

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1(15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.35 12.30 13.50 i Stora sammanträdesrummet. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordförande Bength Andersson (S) Tore Andersson (-) 41-48 Anne

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (7) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-11:00 ande Ann-Christine Janhagen Olsén (S) tj ers Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Dennis Byberg (M) Ersättare

Läs mer

Helena Granlund, kommunsekreterare Eva Pettersson, förvaltningssekreterare

Helena Granlund, kommunsekreterare Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Sammanträdesrummet Stadshuset, övre plan kl. 17:30 18:55 Beslutande Övriga Jan Bohlin (S) Ola Ekblom (L) Ingegärd Olsson (S) Leif Andersson (S) Stellan Andersson

Läs mer

Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S), utsedd justerare Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD)

Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S), utsedd justerare Tomas Pettersson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/19 Plats och tid sammanträdesrummet, stadshuset, Hagfors kl. 13:15 15:40 Beslutande Övriga Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S), utsedd justerare Tomas Pettersson (S) Anna-Karin

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Raija Mäkinen (Synskadades Riksförbund, SRF Klarälvdalen) Barbro Johansson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesrummet, stadshuset, övre plan kl. 13:15 14:40

Protokoll. Sammanträdesrummet, stadshuset, övre plan kl. 13:15 14:40 Sammanträdesdatum Sida 1/15 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset, övre plan kl. 13:15 14:40 Beslutande Göran Eriksson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S), ersättare fdr Ann-Sofie Ronacher (S)

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden 19 mars 2014

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden 19 mars 2014 Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Samhällsbyggnadsnämndens mål 2015, 27 2 * Rambudget 2015, plan 2016-2017 samt investeringsbudget, 28 3-5 * Logglista, uppdrag från nämnden som ej återrapporterats,

Läs mer

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L)

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L) Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Karl Persson (SD) Margot Karlsson (S) Stellan Andersson (C)

Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Karl Persson (SD) Margot Karlsson (S) Stellan Andersson (C) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Sammanträdesrummet vån 2, stadshuset kl 13:00 14:00 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Karl Persson (SD) Margot Karlsson (S) Stellan

Läs mer

Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare

Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:45 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Tomas Pettersson (S) Stellan Andersson (C) Jan Lilja, kommunchef

Läs mer

Ulla Lundh (S) Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom

Ulla Lundh (S) Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Inger Svensson (PRO Ekshärad) Claes-Henrik Engström (SPF Hagfors-Uddeholm) Eva Pettersson, sekreterare Carina Wiberg, verksamhetschef

Inger Svensson (PRO Ekshärad) Claes-Henrik Engström (SPF Hagfors-Uddeholm) Eva Pettersson, sekreterare Carina Wiberg, verksamhetschef Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Sammanträdesrummet, vård- och omsorg, Dalavägen 12 kl 10:00-12:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Gunilla Forsberg (PRO Hagfors) Lisbeth Larsson (PRO Sunnemo)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden 2011-03-24 1 (7) 6-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden 2011-03-24 1 (7) 6-11 Miljö- och byggnämnden 2011-03-24 1 (7) 6-11 PLATS OCH TID Dalavägen 12, Hagfors, kl 15.00-16.40 BESLUTANDE Ingemar Tönnberg (S), ordförande Irene Runkvist-Karlsson (S) Kjell Persson (S), utsedd justerare

Läs mer

Pernilla Boström (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef

Pernilla Boström (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:30 Beslutande Övriga Tomas Pettersson (S) Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Mikael

Läs mer

Protokoll. Ingela Axelsson. Göran Eriksson. Sten-Inge Olsson. Sammanträdesdatum Sida 1/30 2014-03-25. Samhällsbyggnadsutskottet

Protokoll. Ingela Axelsson. Göran Eriksson. Sten-Inge Olsson. Sammanträdesdatum Sida 1/30 2014-03-25. Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Sida 1/30 Plats och tid Hagfors flygplats kl. 13:15 16:00 Beslutande Göran Eriksson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Sten-Inge Olsson (S), utsedd justerare Ann-Christine Janhagen Olsén (S),

Läs mer

Protokoll. Anneli Svensson. Stellan Lundqvist. Thor Millvik. Sammanträdesdatum Sida 1/ Miljö- och byggnämnden

Protokoll. Anneli Svensson. Stellan Lundqvist. Thor Millvik. Sammanträdesdatum Sida 1/ Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 13:00 17:00 Beslutande Övriga Stellan Lundqvist (OR) Peter Brunius (OR) Margret Bergkvist (S) Jan Bergqvist

Läs mer