156 Svar på motion om inköp av ekologisk mat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "156 Svar på motion om inköp av ekologisk mat"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Ärendelista 154 Svar på motion om EU-kontor 155 Svar på motion om förskola i Vallberga 156 Svar på motion om inköp av ekologisk mat 157 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand 158 Arvode till socialnämndens vice ordförande för social jourverksamhet 159 Hemsjukvårdsöverenskommelse mellan region Halland och kommunerma i Halland Revidering av överenskommelse om kommunberedning 161 Socialnämndens rapportering av ej verkställda gynnande beslut 162 Försäljning av fastigheten Ysby 21:4, Ysby skola 163 Kommunstyrelsens nämndsplan för år Svar på remiss av delbetänkandet En digital agenda i människans tjänst - en ljusnande framtid kan bli vår 165 Svar på remiss rörande missbruk- och beroendevården i Halland 166 Riktlinjer för sammanhållen handläggning av VA utanför verksamhetsområde för VA 167 Kommunstyrelsens och dess beredningsutskotts sammanträdesplan för år Förslag till beslut om nya gränser för strandskydd i Laholms kommun 169 Avstämning av kommunens arbete med miljömålen enligt lokalt handlingsprogram för genomförande av miljökvalitetsmål 170 Planbesked för fastigheten Åmot 1:9 i Mellbystrand 171 Vision och inriktning för Entreprenörsregionen

2 172 Fyllnadsval av ledamot i styrelsen för Hilding Sevedsgårds Bidragsstiftelse 173 Anmälningar 174 Anmälan av delegationsbeslut 175 Informationsärenden

3 Laholms kommun Kommunstyrelsen har haft sammanträde den 16 september 2014 Protokollet som justerats den 18 september 2014, finns tillgängligt i Stadshuset, Humlegången 6, Laholm Kommunledningskontoret Jonas Påhlsson Kommunsekreterare Bevis om anslag Att ovanstående tillkännages på kommunens anslagstavla från och med den 19 september till och med den 10 oktober 2014 intygas. Jonas Påhlsson Kommunledningskontoret

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsens (32) Plats och tid Stadshuset, Laholm kl Beslutande Övriga deltagande Thomas Jönsson (M), ordförande Erling Cronqvist (C) Kristina Jönsson (S) Christer Johnsson (M) Jonas Hellsten (M) Roland Gottfridsson (C) Magnus Johansson (S) Lena Angviken (MP) Bertil Johansson (Lap) Elisabet Babic (M), ersättare John Löfstedt (M), ersättare Lars Gustafsson (KD), ersättare Rhea Aspeheim Löfmark (C) Kurt Persson, miljöstrateg, 169 Torsten Kindt, miljöchef, 169 Reino Jacobsson, enhetschef för kommunikationsenheten, 175 Ulf Lundström, byggprojektledare, 157 Ingemar Nilsson, ekonomichef, 163, 175 Katarina Paulsson, administrativ chef, 163, 175 Kristina Rosendahl, utredare, 163, 175 Nils Danred, kommunchef Jonas Påhlsson, kommunsekreterare Utses att justera Magnus Johansson (S) Plats och tid för justering Kommunledningskontoret kl Paragrafer Sekreterare Jonas Påhlsson Ordförande Thomas Jönsson (M) Justerande Magnus Johansson (S)

5 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 2 KS 154 Dnr Svar på motion om EU-kontor I en motion till kommunfullmäktige yrkar Erling Cronqvist (C) att kommunen utreder möjligheten att med en eller flera grannkommuner etablera ett gemensamt EU-kontor som bl.a. ska bedriva en aktiv och kvalificerad projektrådgivning åt de deltagande kommunerna. Kommunfullmäktige har remitterat motionen till kommunstyrelsen för yttrande senast vid kommunfullmäktiges sammanträde den 26 augusti s beredning Kommunledningskontoret delar motionärens uppfattning om att det krävs ökade insatser och kompetens för att öka kommunens möjligheter till att utveckla projekt och få medfinansiering från EU:s program och fonder och att det är en lämplig verksamhet att samordna med en eller flera kommuner. Kommunledningskontoret har tagit kontakt med Båstads kommun, som motionärerna nämner, men det troligaste är att Båstad kommer att medverka i ett samarbete med Region Skåne eller inom samarbetet för Nordvästra Skåne. Region Halland kommer nu, med anledning av den nya strukturfondsperioden, att skapa ett projektkontor som kommer att ge länets kommuner och andra aktörer i Halland stöd med projektverksamheten. Projektrådgivning är en del av det som motionen föreslår och detta kan till stor del fås genom Region Hallands EU-kontor. Arbetet där kommer till stor del att avse rådgivning kring strukturfonderna, men vår uppfattning är att en att dialog bör föras med Region Halland för att vidga rådgivningen också till andra programområden.

6 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 3 Den del av motionen som berör, partnersök, utökade internationella kontakter, inflytande över EU-program, deltagande i EU-nätverk, m.m. ingår inte i det regionala EU-kontorets uppgifter. Detta hanterades tidigare till stor del genom West-Sweden och Sydsam, båda numera avvecklade organisationer. Kommunledningskontoret anser att det bör skapas en regional lösning eller en inter-regional lösning, alltså att Halland samverkar med någon annan region, exempelvis Västra Götaland för att hantera dessa frågor. Motion den 13 januari Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 1 september Beredningsutskottets protokoll den 8 september Förslag på sammanträdet Roland Gottfridsson (C): Motionen ska återremitteras till kommunledningskontoret. Christer Johnsson (M) med instämmande av Jonas Hellsten (M): Bifall till beredningsutskottets förslag. Beslutsgång Ordföranden frågar om ärendet ska avgöas idag eller återremitteras och finner att ärendet ska avgöras idag. Ordföranden frågar därefter om kommunstyrelsens beslutar i enlighet med Christer Johnssons förslag och finner att komunstyrelsens bifaller Christer Johnssons förslag.

7 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 4 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att förklara motionen besvarad med hänvisning till det samarbete som skapas genom Region Hallands EU-projektkontor och att kommunstyrelsen föreslår Region Halland att ta initiativ till ett utökat engagemang i EU-frågor. 2. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens representanter i kommunberedning att föreslå Region Halland att ta initiativ till ett utökat engagemang i EU-frågor.

8 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 5 KS 155 Dnr Svar på motion om förskola i Vallberga I en motion till kommunfullmäktige yrkar Kjell Henriksson och Annita Asplid (S) att fullmäktige ger barn- och ungdomsnämnden i uppdrag att utreda förutsättningarna för en förskola i Vallberga i befintlig skola eller i dess närhet. Kommunfullmäktige återremitterade den 24 juni 106 ärendet till barn- och ungdomsnämnden för utredning i enlighet med förslagen i motion. s beredning Barn- och ungdomsnämnden skriver i sitt beslut att nämnden instämmer i motionens ståndpunkt att det finns ett behov av fler förskoleplatser i området kring Vallberga/Ränneslöv men även Våxtorp. En analys av senast framtagna befolkningsprognoser pågår för att skapa underlag för ett beslut om var en utbyggnad lämpligast ska ske. Som en konsekvens av detta arbete begär barn- och ungdomskontoret i ett annat ärende att teknik- och servicekontoret ska utreda förutsättningarna för en tillbyggnad av Vallmons förskola i Ränneslöv. En sådan utbyggnad, om den är genomförbar, skulle innebära att Vallmons förskola omfattar tre avdelningar med plats för barn. Barn- och ungdomskontoret vill, så långt det är möjligt, undvika att skapa nya förskolor med enbart en avdelning vilket blir följden av en etablering i Vallberga utifrån motionens förslag. En förskola med enbart en avdelning innebär bland annat ökade driftkostnader per barn, ökad sårbarhet vad gäller barnens säkerhet och tillsyn samt ytterligare belastning på förskolechefen. Barn- och ungdomsnämnden föreslår att motionen avslås mot bakgrund av att det finns en planering för en utökning av antalet förskoleplatser i området.

9 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 6 Motion den 11 februari Barn- och ungdomsnämndens protokoll den 28 augusti Beredningsutskottets protokoll den 8 september Förslag till beslut på sammanträdet Magnus Johansson (S) med instämmande av Bertil Johansson (Lap) och Lena Angviken (MP): Motionen ska bifallas. Erling Cronqvist (C) med instämmande av Jonas Hellsten (M): Motionen ska avslås. Beslutsgång Ordföranden ställer Erling Cronqvists förslag om avslag mot Magnus Johanssons förslag om bifall och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med Erling Cronqvists förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige avslår motionen. Reservation Magnus Johansson (S), Kristina Jönsson (S), Bertil Johansson (Lap) och Lena Angviken (MP) reserverar sig mot beslutet.

10 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 7 KS 156 Dnr Svar på motion om inköp av ekologisk mat Lena Angviken och Eva Ericson (MP) har i en motion till kommunfullmäktige den 11 oktober 2011 yrkat att kommunen ska ta fram en plan för inköp av ekologisk mat till kommunens kök och att den nya upphandlingspolicyn ska ta hänsyn till de nationella och regionala miljömålen. Fullmäktige beslöt den 25 oktober 2011, 146, remittera motionen till servicenämnden för yttrande senast den 24 april Servicenämnden behandlade motionen vid sammanträde den 25 januari 2012, 8, och beslöt då föreslå att motionen avslås med hänvisning till att nämnden hade för avsikt att beakta och göra en sammanvägning av olika önskemål i samband med revidering av kommunens livsmedelspolicy. Fullmäktige beslöt den 28 februari 2012, 17, att återremittera motionen till kommunstyrelsen för förnyad beredning. Kommunstyrelsen remitterade i sin tur motionen vidare till servicenämnden. s beredning Servicenämnden har tagit fram förslag till ny livsmedelspolicy för kommunen och har den 17 juni 2014, 67, föreslagit fullmäktige att anta policyn. Förslaget fokuserar på att generellt höja kvaliteten på de livsmedel som köps in till kommunens kök. Servicenämnden konstaterar att det råder brist på ekologiska livsmedel och utbudet är begränsat på den svenska marknaden. Av detta följer att högre krav på ekologiska livsmedel innebär en betydande merkostnad för kommunen i nuläget. Servicenämnden har i stället valt att fokusera på att minska miljöpåverkan genom arbeta för kortare transportavstånd vid inköp av livsmedel och för att minska matsvinnet i de kommunala köken.

11 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 8 Kommunledningskontoret konstaterar att fullmäktige den 26 augusti 2014, 124, har antagit en ny livsmedelspolicy. Beträffande frågan om inköp av ekologiska livsmedel innebär fullmäktiges beslut att vid upphandling av frukt och grönsaker ska svenskodlade eller likvärdigt producerade produkter väljas i första hand beroende på säsong. När sådana produkter inte finns att tillgå ska ekologiskt odlad frukt och grönsaker väljas om det är möjligt. Vidare anges i policyn att vid upphandling av kaffe, te, kakao och bananer ska produkterna vara ekologiskt odlade samt uppfylla Fairtrade-kriterierna som ett sätt att verka för förbättrade arbetsvillkor etc. Med hänvisning till de ställningstaganden som fullmäktige nu gjort i livsmedelspolicyn vad avser kommunens inköp av ekologiskt odlade produkter föreslår kommunledningskontoret att motionen ska anses vara besvarad. Motion den 11 oktober 2011 Servicenämndens protokoll den 27 augusti Kommunfullmäktiges protokoll den 26 augusti Beredningsutskottets protokoll den 8 september Förslag på sammanträdet Lena Angviken (MP): Motionen ska bifallas Beslutsgång Ordföranden ställer Lena Angvikens förslag mot beredningsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med beredningsutskottets förslag.

12 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 9 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige förklarar motionen besvarad med hänvisning till de ställningstaganden som fullmäktige gjort i livsmedelspolicyn vad avser kommunens inköp av ekologiskt odlade produkter. Reservation Lena Angviken (MP) reserverar sig mot beslutet.

13 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 10 KS 157 Dnr Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Kommunfullmäktige beslutade den 28 juni att godkänna den totala projektkostnaden om tkr för om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand. Entreprenaden projekterades fram till hösten 2012 då den upphandlades som en samordnad generalentreprenad till en kontrakterad kostnad av tkr. Byggnationen pågick under 2013 och fram till februari 2014 då den slutbesiktigades. Den totala kostnaden för projektet uppgår till tkr vilket är tkr lägre än den av kommunfullmäktige godkända kostnaden. Servicenämndens protokoll den 27 augusti Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige godkänner redovisningen.

14 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 11 KS 158 Dnr Arvode till socialnämndens vice ordförande för social jourverksamhet Demokrati- och organisationsberedningen har den 27 januari 2014, 1, i samband med översyn av ekonomiska förmåner till förtroendevalda inför mandatperioden beslutat föreslå socialnämnden att utreda behovet av särskild ersättning till nämndens två vice ordförande för tjänstgöring i social jourverksamhet och hur ett sådant ersättningssystem bör utformas. s beredning Socialnämnden föreslår efter utredning att ersättning ska utges med 100 kronor per timme till förste eller andre vice ordförande för att upprätthålla beredskap då nämndens ordförande inte är i tjänst. Beredningens presidium föreslår att vice ordförandena i socialnämnden arvoderas med ett fast belopp om tre procent av årsarvode 1 (årsarvodet till kommunstyrelsens ordförande), vilket innebär kronor i 2014 års nivå, som ersättning för tjänstgöring i social jourverksamhet i enlighet med av socialnämnden fastställt tjänstgöringsschema. Socialnämndens protokoll den 17 juni 2014, 60. Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige antar föreliggande förslag till ändring i bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Laholms kommun att gälla från och med den 1 januari 2015 innebärande att begränsat arvode med tre procent av årsarvode 1 utges som ersättning till förste och andre vice ordförande i socialnämnden som, då ordföranden är förhindrad, tjänstgör i social jourverksamhet i enlighet med av nämnden fastställt tjänstgöringsschema.

15 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 12 KS 159 Dnr Hemsjukvårdsöverenskommelse mellan region Halland och kommunerma i Halland 2015 Ett projekt Framtidens hemsjukvård har bedrivits mellan Hallands kommuner och Region Halland under Syftet med projektet var att skapa en enhetlig och för patienten/brukaren optimal och sammanhållen hemsjukvården genom en modell som skapar förutsättningar för en effektiv resursanvändning och kunna möta framtida behov med medicinsk och teknisk utveckling. s beredning En överenskommelse om hemsjukvården i Halland har framarbetats och ska gälla från den 1 januari Överenskommelsen innebär bland annat att Region Halland överlåter till kommunerna i Halland skyldigheten att erbjuda hemsjukvård till de som vistas i kommunen i enlighet med Hälso- och sjukvårdslagen 18 punkt 3. Region Halland ansvarar för läkarmedverkan inom hemsjukvården och kvalificerad rehabilitering. Kommunerna ansvarar för all hemsjukvård med avgränsning mot Regionen Hallands vårdenheter, enligt den så kallade tröskelprincipen. Kommunerna finansierar hemsjukvården, enligt överenskommelsen om hemsjukvården Region Halland ersätter kommunerna för den överflyttade verksamheten enligt beräkning i överenskommelsen om hemsjukvården Överenskommelsen ersätter samtliga tidigare överenskommelser om hemsjukvård och tjänsteköp bland annat samverkansavtalet från Samverkansavtalets bilagor om vuxenpsykiatri, barn och ungdomspsykiatri, rehabilitering och habilitering ätter dock att gälla tillsvidare.

16 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 13 Organisatoriskt innebär förslaget att en gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel inrättas och får i uppdrag att följa upp verksamheten, svara för samverkansfrågor och ska garantera en likvärdig, kvalitetssäkrad vård för hallänningen. Den gemensamma nämnden får också ansvar för hjälpmedelsförsörjningen enligt avtal om hjälpmedelsförsörjning Socialnämnden tillstyreker förslaget och föreslår att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med de förslag till beslut som redovisas i Region Hallands tjänsteskrivelse. Socialnämndens protokoll den 26 augusti Region Hallands tjänsteskrivelse den 25 juni Överenskommelse om hemsjukvården i Halland 2015 Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Slutrapport Framtidens hemsjukvård Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att 1. godkänna Överenskommelse om hemsjukvården i Halland 2015, och däri ingående principer. 2. överenskommelsen om hemsjukvården 2015, gäller under tiden godkänna regional modell för utförandet av hemsjukvård i Halland. 4. tidigare samarbetsavtal från och lokala avtal upphör att gälla i och med att överenskommelsen om hemsjukvården 2015, träder i kraft bilagorna till samarbetsavtal vuxenpsykiatri, barnoch ungdomspsykiatri, rehabilitering och habilitering gäller tills vidare.

17 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum inrätta en gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel. 7. den gemensamma nämndens uppdrag regleras enligt överenskommelsen om hemsjukvård i Halland 2015 och Avtal om samverkan i gemensam hjälpmedelsnämnd anta reglemente för Gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel.

18 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 15 KS 160 Dnr Revidering av överenskommelse om kommunberedning Med anledning av en ny politisk organisation inom Region Halland behöver befintlig överenskommelse om kommunberedning revideras och anpassas efter regionens nya politiska organisation. Region Halland har upprättat förslag till överenskommelse om kommunberedning anpassad efter regionens nya politiska organisation, i övrigt föreslås inga förändringar i nuvarande överenskommelse. Förslag till överenskommelse om kommunberedning. Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige godkänner överenskommelse om kommunberedning.

19 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 16 KS 161 Dnr Socialnämndens rapportering av ej verkställda gynnande beslut Enligt 16 kapitlet 6 h socialtjänstlagen (2001:453), SoL, ska socialnämnden till fullmäktige lämna en statistikrapport över hur många av nämndens gynnande beslut enligt 4 kapitlet 1 SoL som inte har verkställts inom tre månader från dagen för respektive beslut. Nämnden ska vidare ange vilka typer av bistånd dessa beslut gäller samt hur lång tid som förflutit från dagen för respektive beslut. Rapportering ska ske en gång per kvartal. Enligt 28 h lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, ska socialnämnden till fullmäktige lämna en statistikrapport över hur många av nämndens gynnande beslut enligt 9 LSS som inte har verkställts inom tre månader från dagen för respektive beslut. Nämnden ska vidare ange vilka typer av insatser dessa beslut gäller samt hur lång tid som förflutit från dagen för respektive beslut. Rapportering ska ske en gång per kvartal. Socialnämnden överlämnar statistikrapporter över ej verkställda gynnande beslut enligt SoL och LSS avseende andra kvartalet Socialnämndens protokoll den 26 augusti Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige godkänner rapporterna och lägger dem till handlingarna.

20 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 17 KS 162 Dnr Försäljning av del av fastigheten Ysby 21:4, Ysby skola Kommunfullmäktige har den 26 november beslutat att lägga ned Ysbyskolan från och med höstterminen Kommunfullmäktige har i samband med beslut den 25 juni 2013, 93, om budgetramar, direktiv och uppdrag till nämnderna inför 2014 gett kommunstyrelsen i uppdrag att inventera vilka kommunala fastigheter som det inte finns något motiv för kommunen att äga. I uppdraget ingår att därefter påbörja en planmässig försäljning av sådana fastigheter. Fullmäktige angav som grundläggande princip att bebyggda fastigheter som kommunen inte använder eller planerar att använda för egen verksamhet ska avyttras. Då det på fastigheten Ysby 21:4, Ysbyskolan, inte kommer att bedrivas någon kommunal verksamhet har fastigheten bjudits ut till försäljning genom mäklare. Fastigheten har varit annonserad under cirka tre månaders tid. Ett anbud har kommit in. Överlåtelsen ska ske senast den 1 juli Köpeskillingen uppgår till kr. Köpekontrakt. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens godkänner köpeavtalet.

21 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 18 KS 163 Dnr Kommunstyrelsens nämndsplan för år 2015 Nämnderna ska senast den 30 september 2014 besluta om nämndsplanerna. Nämndsplanerna redovisas till kommunfullmäktige i samband med behandlingen av budget och kommunplan i november. s beredning Kommunstyrelsen har vid sitt sammanträde i augusti fört diskussion om nämndsplan för år 2015 med utgångspunkt i nämndsplan för år Kommunledningskontoret har därefter upprättat förslag till nämndsplan för år Kommunstyrelsens nämndsplan för år Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar nämndsplan för år 2015.

22 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 19 KS 164 Dnr Svar på remiss av delbetänkandet En digital agenda i människans tjänst - en ljusnande framtid kan bli vår Näringsdepartementet har den 3 juni skickat en remiss till Laholms kommun gällande delbetänkandet En digital agenda i människans tjänst- en ljusnande framtid kan bli vår (SOU 2014:13). Remissen är begränsad till kapitel 5, Digitaliseringens möjligheter behöver uppmärksammas inom skola och undervisning. s beredning Barn- och ungdomsnämnden delar utredningens syn på hur skolan påverkas av den digitala utvecklingen och välkomnar de förslag som läggs. Vidare konstaterar barn- och ungdomsnämnden att förslagen tydliggör Skolverkets roll och uppdrag inom detta område vilket är positivt. Kultur- och utvecklingsnämnden har inget att erinra mot förslagen i remissen. Remiss av delbetänkandet En digital agenda i människans tjänst - en ljusnande framtid kan bli vår (SOU 2014:13). Barn- och ungdomsnämndens protokoll den 28 augusti Kultur- och utvecklingsnämndens protokoll den 21 augusti Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens beslut Laholms kommun har inget att erinra mot förslagen i remissen.

23 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 20 KS 165 Dnr Svar på remiss rörande missbruk- och beroendevården i Halland Region Halland har för yttrande översänt utredning rörande missbruk- och beroendevården i Halland. s beredning Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Region Halland har gett Driftnämnden Psykiatri i uppdrag att göra en översyn av missbruksvård i egen regi samt värdera behov av missbruksvård. Nämnden skulle också föreslå eventuella åtgärder som stod i relation till befintligt utbud/resurser för att uppnå ytterligare god och säker missbruksvård. En utredning och sammanställning, som redovisar hur en optimal missbruksvård skulle kunna vara organiserad i Hallands län är nu klar och har kompletterats med ekonomiska konsekvenser. Förslaget innebär bl.a. nya gemensamma arbetssätt som ersätter gamla rutiner och att en gemensam avdelning inrättas. Utredningen pekar på att vårdavdelningen bör vara placerad där det finns somatisk specialistvård. Vidare visar utredningen att tillgängligheten för anhöriga är en viktig aspekt vid beslut om geografisk placering för en avdelning som ska betjäna hela länet. Med bakgrund av detta är inriktningen från Region Halland att inrätta vårdavdelningen för beroendevård vid Hallands sjukhus Varberg. Socialnämnden ser positivt på att skapa en beroendeavdelning i Halland och föreslår att kommunstyrelsen ställer sig bakom förslaget. Socialnämndens protokoll den 26 augusti Remiss rörande missbruk- och beroendevården i Halland. Beredningsutskottets protokoll den 8 september

24 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 21 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen tillstyrker förslaget rörande missbruk- och beroendevården i Halland.

25 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 22 KS 166 Dnr Riktlinjer för sammanhållen handläggning av VA utanför verksamhetsområde för VA Kommunstyrelsen i Halmstads kommun har arbetat fram riktlinjer för att göra det lättare att handlägga VA-frågor vid nybyggnation utanför verksamhetsområde för VA. Riktlinjerna ska även kunna tillämpas i befintliga bebyggelsegrupper med avlopp som inte uppfyller miljöbalkens krav på rening. Riktlinjerna gäller framförallt för hur handläggningen på förvaltningsnivå ska ske. Eftersom Laholmsbuktens VA (LBVA) är verksamma i både Halmstads- och Laholms kommun har riktlinjerna remitterats till Laholms kommun. s beredning Miljö- och byggnadsnämnden skriver i sitt beslut att riktlinjerna helt bygger på Halmstads förvaltningsorganisation, vilket innebär att riktlinjerna kring hur man ska handlägga är svåra att applicera i Laholms kommun eftersom att det är andra förutsättningar här. Miljö- och byggnadsnämndens protokoll den 27 augusti Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen avger följande yttrande över förslag till riktlinjer för sammanhållen handläggning av VA utanför verksamhetsområde för VA: Eftersom det finns skillnader mellan kommunerna, förespråkar Laholms kommun att det tas fram egna riktlinjer för Laholms kommun. Laholms kommun ställer sig därmed inte bakom Halmstad kommuns förslag till riktlinjer för sammanhållen handläggning av VA utanför verksamhetsområde för VA.

26 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 23 KS 167 Dnr Kommunstyrelsens och dess beredningsutskotts sammanträdesplan för år 2015 Enligt 7 i kommunens reglemente med föreskrifter om nämndernas arbetsformer sammanträder nämnderna på dag och tid som varje nämnd bestämmer. Följande sammanträdesplan föreslås för år 2015: Beredningsutskott Kommunstyrelsen måndagar Jan tisdagar 5 (mån.) 7 (ons.) 13 Feb 2 10 Mars 9 17 April 7 (tis.) 14 Maj 4 12 Juni 1 9 Aug 3 11 Sep 7 15 Okt 5 13 Nov 2 10 Dec 23/11 1 Sammanträdestid kl Sammanträdesrum: Ugglan Sammanträdestid kl Sammanträdesrum: Svanen Årsplan 2015 för kommunstyrelsen och dess beredningsutskott. Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar sammanträdesplan för kommunstyrelsen och dess beredningsutskott för år 2015.

27 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 24 KS bu 168 Dnr Förslag till beslut om nya gränser för strandskydd i Laholms kommun Länsstyrelsen har upprättat ett förslag till beslut om utvidgning av strandskyddet i Laholms kommun som remitterats kommunen. Länsstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att se över det utvidgade strandskyddet. Översynen har i Laholms kommun inriktas på områdena som redan idag omfattas av utvidgat strandskydd, det vill säga kusten och Hjörneredssjöarna. Förslaget innebär i huvudsak att det utvidgade strandskyddet behålls på större delen av de områden som redan idag har utvidgat strandskydd. Områden som saknar värden för strandskyddets syften kommer dock inte längre att omfattas. Sådana områden är till exempel bebyggelsegrupper och tomter som är mindre är m2. s beredning Kommunledningskontoret har upprättat ett förslag till yttrande över remissen. Miljö- byggnadsnämnden tillstyrker yttrandet. Länsstyrelsens remiss den 7 juli Kommunledningskontorets förslag till yttrande. Miljö- och byggnadsnämndens protokoll den 27 augusti Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen yttrar sig över förslag till beslut om nya gränser för strandskydd i Laholms kommun i enlighet med kommunledningskontorets förslag.

28 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 25 KS bu 169 Dnr Avstämning av kommunens arbete med miljömålen enligt lokalt handlingsprogram för genomförande av miljökvalitetsmål Kommunfullmäktige beslutade den 28 augusti att anta Lokalt handlingsprogram för genomförande av miljökvalitetsmålen. I samband med antagandet uppdrog kommunfullmäktige till kommunstyrelsen att årligen verkställa uppföljning av handlingsprogrammet. Åtgärderna har nu följts upp för åren Handlingsprogrammet utgår från de nationella miljömålen vidare till de regionala miljömålen för Hallands län som i dagsläget upphävts och har samma lydelse som de nationella. Laholms kommun har beslutat om 156 lokala åtgärder. s beredning Miljökontoret konstaterar att de verksamheter som tagit in de lokala åtgärderna i sin verksamhetsplan i en egen arbetsplan eller tagit med dem i sina checklistor är de som uppfyllt flest åtgärder. Detta visar vikten av att när fullmäktige fattar beslut om riktlinjer och mål att dessa översätts till den egna verksamheter och tas in i verksamhetsplaner, arbetsplaner mm och att dessa följs upp. Kommunstyrelsen bör därför rekommendera styrelser och nämnder att arbeta in miljömålsåtgärderna i verksamhetsplanerna och att föra ut åtgärderna till alla medarbetare. Kommunstyrelsen bör rekommendera barn- och ungdomsnämnden och kultur- och utvecklingsnämnden att ta fram arbetsprogram för rullande miljö- och energiinformation som tydliggör för personal och elever att kommunen arbetar för att bli en ekologisk hållbar kommun. Ett sätt att nå detta mål är att fler skolor och förskolor miljöcertifieras. Kommunstyrelsen bör uppdra åt miljökontoret att i samarbete med miljö- och klimattaktiska gruppen komma med ett förenklat förslag till 2014 års uppföljning samt att komma med förslag på åtgärder som bör revideras.

29 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 26 Sammanfattningsvis har kommunen genomfört 54 % av åtgärderna, påbörjat 18 %, ej genomfört 17 % samt 12 % av åtgärderna har ej varit aktuella under uppföljningsåret. Miljökontorets tjänsteskrivelse den 3 september Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens beslut 1. Kommunstyrelsen godkänner redovisning 2. Kommunstyrelsen rekommenderar nämnderna att arbeta in miljömålsåtgärderna i verksamhetsplanerna och att föra ut åtgärderna till alla medarbetare. 3. Kommunstyrelsen rekommenderar barn- och ungdomsnämnden och kultur- och utvecklingsnämnden att ta fram arbetsprogram för rullande miljö- och energiinformation som tydliggör för personal och elever att kommunen arbetar för att bli en ekologisk hållbar kommun 4. Kommunstyrelsen uppdrar åt miljökontoret att i samarbete med miljö- och klimattaktiska gruppen komma med ett förenklat förslag till 2014 års uppföljning samt att komma med förslag på åtgärder som bör revideras.

30 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 27 KS 170 Dnr Planbesked för fastigheten Åmot 1:9 i Mellbystrand Ägarna till fastigheten Åmot 1:9 ansöker om planbesked för fastigheten Åmot 1:9. Önskemålet är att genom en planändring ta bort den punktprickade marken som löper igenom fastigheten. s beredning Miljö- och byggnadsnämnden skriver i sitt beslut att den aktuella fastigheten Åmot 1:9 omfattas av detaljplan nummer 101 för norra Mellbystrand. Planen vann lagakraft och den 23 juni 2011 och har en genomförandetid på 5 år. Med hänsyn till pågående genomförandetid har sökanden getts möjlighet att återkalla sin ansökan om planbesked. Sökanden har via e-post meddelat att ansökan återkallas Miljö- och byggnadsnämndens protokoll 27 augusti Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens beslut 1. Kommunstyrelsen avskriver ärendet från vidare handläggning, med hänvisning till att sökanden har återkallat sin ansökan om planbesked gällande fastigheten Åmot 1:9. 2. Med hänvisning till taxa fastställd av kommunfullmäktige ska kommunstyrelsen ta ut avgift om 444 kronor av sökanden.

31 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 28 KS 171 Dnr Vision och inriktning för Entreprenörsregionen Laholms kommun bildar, tillsammans med tio andra kommuner från fyra olika län, entreprenörsregionen, ett nätverk för kommuner med stark företagaranda. På entreprenörsregionens stämma i maj 2013 antogs visionen Att vara Sveriges företagsrikaste område med hög kompetens, stor bredd och högsta sysselsättningsnivå. Vi har en stark attraktionskraft genom utmärkt livsmiljö, förtroendefull samverkan och levande entreprenörsanda. Nu pågår arbetet med att ta fram en verksamhetsplan för åren Som en hjälp i det arbetet och för att uttrycka en viljeinriktning har dokumentet Entreprenörsregionen, nu och i framtiden formulerats och ska tillsammans med visionen antas i respektive kommuns kommunstyrelse. Entreprenörsregionen nu och i framtiden. Beredningsutskottets protokoll den 8 september Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar visionen för entreprenörsregionen samt inriktningen Entreprenörsregionen, nu och i framtiden.

32 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 29 KS 172 Dnr Fyllnadsval av ledamot i styrelsen för Hilding Sevedsgårds Bidragsstiftelse Kommunstyrelsen har att förrätta fyllnadsval av ledamot i styrelsen för Hilding Sevedsgårds Bidragsstiftelse efter framlidne Bengt-Göran Persson (S). Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen väljer Leif Sunesson (S) till ledamot i styrelsen för Hilding Sevedsgårds Bidragsstiftelse för tiden till och med den 31 december 2014.

33 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 30 KS 173 Dnr Anmälningar Enligt förteckning den 11 september 2014.

34 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 31 KS 174 Dnr Anmälan av delegationsbeslut Enligt förteckning den 11 september Beredningsutskottets protokoll den 8 september Personalutskottets protokoll den 3 september 2014.

35 LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 32 KS 175 Dnr Informationsärenden Information från kommunstyrelsens personalutskott Erling Cronqvist Information från kommunberedningen Thomas Jönsson Information från kommunikationsenheten Reion Jacobsson Kommunstyrelsens underlag till kommunplan 2015 Ingemar Nilsson

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-08-30 64 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2012 65 Kommunplan och budget för år 2013 samt ekonomisk plan 2014-2015 66 Budget

Läs mer

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-08-27 Ärendelista 75 Ekonomisk månadsuppföljning 76 Svar på motion om ekologisk mat 77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-09-30 Ärendelista 141 Interpellation om anställning av personal vid kommunens integrationsenhet 142 Interpellation om uttalanden vid föräldramöte i skolverksam-heten

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-23 Ärendelista 77 Dnr 2016-000118 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2017 samt ekonomisk plan 2018-2019 78 Dnr 2016-000132 Kvalitetsdeklarationer 2016 79 Dnr

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-23 Ärendelista 63 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 64 Dnr 2015-000287 Plansamråd - ändring av detaljplan för del av

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-10-21 Ärendelista 164 Val av ordförande samt förste och andre vice ordförande i kommunfullmäktige 165 Val av kommunfullmäktiges valberedning 166 Kommunfullmäktiges

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Ärendelista. 84 Försäljning av aktier i Laholms Biogas AB

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Ärendelista. 84 Försäljning av aktier i Laholms Biogas AB Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-28 Ärendelista 84 Försäljning av aktier i Laholms Biogas AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2011-06-28 1 (3) Plats

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-23 Ärendelista 40. Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 41. Remiss av förbättringsområden och ambitioner i handlingsprogram för skydd mot

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2013-04-25 36 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 2013 37 Genomlysning och omprövning av kommunala verksamheter 38 Remiss av motion

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2013-12-03

Kommunstyrelsen. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2013-12-03 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-12-03 Ärendelista 245 Överenskommelse om fastighetsreglering för del av Mellby 17:1, Nyby industriområde 246 Bolagsordning och ägardirektiv för Laholms Kommunfastigheter

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden Budgetuppföljning 1 med prognos för år 2013

Sammanträdesdatum Servicenämnden Budgetuppföljning 1 med prognos för år 2013 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Ärendelista 42 Ekonomisk uppföljning 43 Budgetuppföljning 1 med prognos för år 2013 44 Överenskommelse beträffande hyra och blockhyresavtal avseende LSS-boende på fastigheten

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2015-03-26 32 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 33 Remiss visioner och mål för Laholms kommun 34 Barn- och ungdomsnämndens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-24 Ärendelista 96 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 97 Dnr 2016-000107 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Servicenämnden Sammanträdesdatum

Servicenämnden Sammanträdesdatum Servicenämnden Sammanträdesdatum 2011-01-12 Paragraf Ärendelista 1 Val av beredningsutskott 2011-2014 2 Delegationsordning för servicenämnden 3 Beslutsattestanter 2011 4 Servicenämndens behörighetsregler

Läs mer

Kultur- och utvecklingsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Kultur- och utvecklingsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Kultur- och utvecklingsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-07 Ärendelista 1 Dnr 2018-000262 Val av beredningsutskott i kultur- och utvecklingsnämnden samt andra valärende 2 Dnr 2014-000245 Val av styrelseledamot

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Omgående justering

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Omgående justering Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-05-31 Omgående justering 40 Budgetuppföljning 1 2012 46 Revidering av Laholms kommuns författningssamling 2.5 Taxor och avgifter förskole-

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-24 Ärendelista 39 Visioner och mål för Laholms kommun 40 Förändrad ansvarsfördelning avseende anordnande av boendeplatser för ensamkommande barn 41 Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-01-30 1 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för 2014 2 Uppföljning av internkontrollplan år 2013 3 Verksamhetschef skolhälsovården

Läs mer

104 Medborgarförslag om parkeringsmöjligheter i norra Mellbystrand (Tallhagsvägen, Poppelvägen och Granvägen)

104 Medborgarförslag om parkeringsmöjligheter i norra Mellbystrand (Tallhagsvägen, Poppelvägen och Granvägen) ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 100 Budgetuppföljning 2012 101 Nämndsplan för år 2013 102 Underlag till kommungemensam omvärldsanalys 103 Utbyte och förnyelse av gatubelysning 104 Medborgarförslag

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-17 Ärendelista 58 Revidering av förteckning över boende med särskild service 59 Driftsformer från och med januari 2015 samt införande av LOV inom särskilt boende,

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-09-23 Ärendelista 81 Budgetuppföljning 2/2014 82 Uppföljning av nämndsplan 2014 83 Budget och kommunplan för år 2015 samt ekonomisk plan 2016-2017 84 Nämndsplan 2015

Läs mer

ÄRENDELISTA Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Budget och kommunplan för år 2014 samt ekonomisk plan

ÄRENDELISTA Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Budget och kommunplan för år 2014 samt ekonomisk plan ÄRENDELISTA Servicenämnden Sammanträdesdatum 2013-08-28 Ärendelista 60 Budget och kommunplan för år 2014 samt ekonomisk plan 2015-2016 61 Ekonomisk månadsuppföljning 62 Begäran om medel gällande särskilt

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Ärendelista 66 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 67 Dnr 2018-000280 Nämndsplan och budget för år 2019 samt ekonomisk plan

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-18 Ärendelista 102 Dnr 2016-000219 Översyn av kommunens köksorganisation 103 Dnr 2016-000169 Rekommendation om finansiering av nationell stödfunktion till stöd för

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-11-21 Ärendelista 107 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL samt beslut enligt 9 LSS och rapportering

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2014-04-22

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2014-04-22 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-22 Ärendelista 44 Överlåta uppgifter ur journaler och annan datainsamling inom socialnämndens ansvarsområde till tredje part i samband med teknikutveckling 45 Handlingsplan

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2019-06-26 Ärendelista 46 Dnr 2019-000095 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 47 Dnr 2019-000230 Revidering av barn- och ungdomsnämndens delegationsordning

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-06-28 54 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2012 55 Handkassor och växelkassor inom barn- och ungdomsnämndens verksamhet

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-23 Ärendelista 3 Dnr 2018-000005 Internbudget 2018 4 Dnr 2018-000026 Bruttobudgetförändring 2018 5 Dnr 2016-000264 Uppföljning av Internkontrollplan 2017 6 Dnr 2017-000329

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Ärendelista 11 Internbudget 2015 12 Bruttobudgetförändring 2015 13 Lokalansvarig tjänsteman för socialnämnden 14 Kommunala handikapprådet 15 Återrapportering

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2017-12-19 Ärendelista 149 Dnr 2017-000212 Svar på motion om hyrcyklar 150 Dnr 2017-000413 Hyror och avgifter i fritidsanläggningar m.m. 151 Dnr 2017-000240 Ändring

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-22 Ärendelista 6 Dnr 2019-000003 Internbudget 2019 7 Dnr 2019-000001 Vägledande riktlinjer för ekonomiskt bistånd 2019 8 Dnr 2018-000340 Detaljplan för Skummeslöv

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2019-04-24 Ärendelista 35 Dnr 2019-000095 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 36 Dnr 2019-000139 Upphörande av skolenhet- Blåkullaskolan 37 Dnr 2019-000005

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-24 Ärendelista 84 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 85 Dnr 2017-000148 Yttrande över förstudie för ny förskola i Våxtorp 86

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-11-20 Ärendelista 119 Dnr 2018-000004 Månadsuppföljning 2018 med ekonomi och indikatorer 120 Dnr 2018-000174 Förstudie f.d. polishuset 121 Dnr 2018-000288 Socialnämndens

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-19 Ärendelista 59 Dnr 2015-000100 Budgetuppföljning 1/2015 60 Dnr 2015-000130 Handkassa - Slåttets servicebostad 61 Dnr 2015-000091 Uppföljning av Politiskt program

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-25 Ärendelista 39 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 40 Dnr 2017-000018 Yttrande över förstudie av utbyggnad av Glänningesjö

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 79 Dnr 2015-000218 Budget skolskjuts 2016 80 Dnr 2015-000201 Plansamråd

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-10-24 Ärendelista 95 Dnr 2017-000097 Brukarstyrd brukarrevision Laholm - Humlan 96 Dnr 2017-000267 Avgifter 2018 - Socialtjänsten 97 Dnr 2017-000168 Uppdrag jämställdhetsfrågor

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-23 Ärendelista 58 Dnr 2017-000110 Budgetuppföljning 1/2017 59 Dnr 2016-000217 Aktuellt läge ensamkommande barn och unga 60 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande

Läs mer

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Valdistriktsindelning inför 2014 års val. 2 Valnämndens budget 2014

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Valdistriktsindelning inför 2014 års val. 2 Valnämndens budget 2014 Valnämnden Sammanträdesdatum 2013-06-25 Ärendelista 1 Valdistriktsindelning inför 2014 års val 2 Valnämndens budget 2014 3 Information om valnämndens erfarenheter från tidigare val 4 Valets utmaningar

Läs mer

Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-06-20. 59 Ekonomisk uppföljning. 60 Upphandling av fastighetsunderhåll. 61 Reviderad kostutredning

Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-06-20. 59 Ekonomisk uppföljning. 60 Upphandling av fastighetsunderhåll. 61 Reviderad kostutredning Servicenämnden Sammanträdesdatum 2012-06-20 Ärendelista 59 Ekonomisk uppföljning 60 Upphandling av fastighetsunderhåll 61 Reviderad kostutredning 62 Upphandling städtjänster 63 Hastighetsplan enligt Rätt

Läs mer

4 Begäran om medel till marknadsföring Årets park 2013

4 Begäran om medel till marknadsföring Årets park 2013 Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-01-22 Ärendelista 1 Internbudget 2014 2 Handkassor och växlingskassor 2014 3 Uppföljning av Internkontrollplan 2013 4 Begäran om medel till marknadsföring Årets park

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-05-22

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-05-22 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-22 Ärendelista 46 Budgetuppföljning 2012 47 Redovisning av stimulansmedel för äldre år 2011 48 Delredovisning av projekt familjefridsamordnare 49 Omvärldsbevakning

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Ärendelista 24 Dnr 2019-000095 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 25 Dnr 2018-000470 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för år 2019 26

Läs mer

96 Svar på motion om alkolås på kommunens fordon. 97 Svar på motion om belysning på cykelbanan mellan Laholm och Hemmeslöv

96 Svar på motion om alkolås på kommunens fordon. 97 Svar på motion om belysning på cykelbanan mellan Laholm och Hemmeslöv Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-05-13 Ärendelista 94 Tomtpriser för del av Ysby 21:4 95 Svar på motion om elbilar 96 Svar på motion om alkolås på kommunens fordon 97 Svar på motion om belysning

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-05-31 41 Differentierat resursfördelningssystem 42 Årsredovisning avseende fristående förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg 2011 43

Läs mer

Omsorgsnämnden (10)

Omsorgsnämnden (10) Omsorgsnämnden 2014-08-14 1 (10) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15 15:00 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Harri Kytöharju (KV) Leif

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-04-26 Ärendelista 32 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 33 Dnr 2017-000097 Ekonomisk åtgärdsplan 34 Dnr 2017-000098 Riktlinjer

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-17 Ärendelista 41 Dnr 2018-000004 Månadsuppföljning 2018 med ekonomi och indikatorer 42 Dnr 2018-000079 Remiss av Miljöpolicy 43 Dnr 2016-000294 Slutrapport ekonomiskt

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-04-16 Ärendelista 43 Dnr 2018-000358 Månadsuppföljning 2019 med ekonomi och indikatorer 44 Dnr 2016-000294 Digitalisering - Ekonomiskt bistånd 45 Dnr 2019-000155 Rekommendation

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-30 1 (8) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 30 januari 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

29 Påbörjandet av arbetet med miljö- och byggnadsnämndens budget, kommunplan och nämndsplan för år 2014 samt ekonomisk plan

29 Påbörjandet av arbetet med miljö- och byggnadsnämndens budget, kommunplan och nämndsplan för år 2014 samt ekonomisk plan Miljö- och byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-20 Ärendelista 29 Påbörjandet av arbetet med miljö- och byggnadsnämndens budget, kommunplan och nämndsplan för år 2014 samt ekonomisk plan 2015-2016

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-21 Ärendelista 3 Internbudget 2014 4 Bruttobudgetförändring 2014 5 Handkassor och växelkassor år 2014 6 Beslutsattestanter år 2014 7 Rapport internkontrollplan 2013

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-09-24 Ärendelista 88 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning 2/ 2015 89 Dnr 2015-000259 Uppföljning av nämndsplan 2015 90 Dnr 2015-000202 Budget, kommunplan och

Läs mer

REGLEMENTE MILJÖNÄMND

REGLEMENTE MILJÖNÄMND REGLEMENTE MILJÖNÄMND Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som

Läs mer

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-01-26

ÄRENDELISTA. Paragraf Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-01-26 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 10 Anmälningsärenden till socialnämnden år 2011 11 Anmälan av delegationsbeslut år 2011 12 Information/Beredning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-05-22 49 Budgetuppföljning 1 år 2014 50 Årsredovisning avseende fristående förskolor och fritidshem år 2013 51 Begäran om tilläggsanslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7)

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) I anslutning till vad i skollagen och socialtjänstlagen är föreskrivet om den kommunala organisationen för skolan respektive barnomsorgen skall följande gälla

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

41 Kompletterad och reviderad delegationsordning för miljö- och byggnadsnämnden

41 Kompletterad och reviderad delegationsordning för miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-29 Ärendelista 41 Kompletterad och reviderad delegationsordning för miljö- och byggnadsnämnden 42 Komplettering av beslutsattestanter med ersättare

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-04-25 Ärendelista 49 Dnr 2016-000242 Behov av dagverksamhet för personer med demenssjukdom/minnesproblematik 50 Dnr 2016-000140 Lokalbehov socialkontoret och öppenvården

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.8

Laholms kommuns författningssamling 3.8 Laholms kommuns författningssamling 3.8 Reglemente för socialnämnden; antaget av kommunfullmäktige den 16 december 2014, 196 1, med ändring den 28 april 2015, 68 2, den 29 september 2015, 119 3, den 28

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-05-24 Ärendelista 49 Dnr 2016-000116 Budgetuppföljning 1/2016 50 Dnr 2016-000027 Ny beräkning av tak för maxtaxa inom vård- och omsorg 51 Dnr 2016-000124 Förstudie

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-19 Ärendelista 32 Dnr 2018-000358 Månadsuppföljning 2019 med ekonomi och indikatorer 33 Dnr 2018-000239 Uppföljning enligt Lex Sarah, Lex Maria och avvikelserapporter

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-21 Ärendelista 46 Budgetuppföljning 1 år 2013 47 Indikatorer 48 Uppdatering av socialnämndens delegationsordning 49 Socialt företagande 50 Detaljplan för Åmot 2:217,

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-29 Ärendelista 50 Dnr 2018-000177 Information om granskning av resursfördelning till grundskolorna 51 Dnr 2018-000010 Information om årsredovisning 2017 52 Dnr

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2014-08-26

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2014-08-26 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-08-26 Ärendelista 118 Interpellation om anställning av personal vid kommunens integrationsenhet 119 Detaljplan för del av Våxtorp 6:31 och 6:33 i Våxtorps samhälle

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2018-01-29 3 Gäller från: 2018-01-01 Ansvarig: Socialchef Revideras: Vid behov REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN NÄMNDENS UPPGIFTER Ansvarsområde 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden

Sammanträdesdatum Servicenämnden ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 104 Ekonomiskt utfall augusti månad 2009 105 Förslag till prioriteringslista angående kostservice organisation avseeende lokaler, utrustning och inredning

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

61 Förordnande av röstmottagare i vallokal på valdagen till 2014 års allmänna. 62 Uppföljning av budget efter 2014 års val till Europaparlamentet

61 Förordnande av röstmottagare i vallokal på valdagen till 2014 års allmänna. 62 Uppföljning av budget efter 2014 års val till Europaparlamentet Valnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-20 Ärendelista 60 Förordnande av röstmottagare i röstningslokaler för förtidsröstningen inför 2014 års allmänna val 61 Förordnande av röstmottagare i vallokal på valdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Nummer: 50:1 Blad: (1) Reglemente för Socialnämnden A Socialnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Socialnämnden har att enligt gällande lagstiftning fullgöra kommunens uppgifter vad avser individ- och

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-10-23 92 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 93 Remiss av klimatanpassningsplan 94 Remiss Laholms strategi för att stödja

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-02-28

Kommunfullmäktige. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-02-28 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-28 Ärendelista 15 Svar på motion om redovisning av mark för livsmedelsproduktion i kommunens översiktsplan 16 Svar på motion om elområden 17 Svar på motion om

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-12-19 Ärendelista 102 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 103 Dnr 2018-000470 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för år 2019

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf 82 83 84 85 86 87 88 Ärendelista Budgetuppföljning 2011 Budget och nämndsplan för år 2012 samt ekonomisk plan 2013-2014 Slutredovisning Glänningesjö förskola Etablering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. é Nämnden för 2017-09-19 1(16) Plats och tid Humlegången, Laholm, 19 september 2017 kl 13:30-15:45 ande Ledamöter Ola Nilsson (MP), Ordförande Lena Olofsdotter (C), 1:e vice ordförande Imre Gulyas (S),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-28 Ärendelista 42 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 43 Dnr 2015-000331 Revidering av LFS 2.5, Förskole- och fritidshemstaxa

Läs mer

Kultur- och utvecklingsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Kultur- och utvecklingsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Kultur- och utvecklingsnämnden Sammanträdesdatum 2011-09-22 Ärendelista 136 Ekonomisk redovisning 137 Medborgarförslag om kulturanslagstavla 138 Remiss av departementspromemorian Vissa frågor angående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer