Plats och tid Gökboet, kommunhuset i Tomelilla, den 20 januari 2014, kl ANSLAG/BEVIS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Gökboet, kommunhuset i Tomelilla, den 20 januari 2014, kl ANSLAG/BEVIS"

Transkript

1 : 1 av 13 Plats och tid Gökboet, kommunhuset i Tomelilla, den, kl Beslutande Tina Bergström-Darrell (S), ordförande Marianne Åkerblad (M), vice ordförande Bo Herou (KD), 2 vice ordförande Övriga närvarande Utses att justera Bo Herou Justerade paragrafer 1-6 Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Ordförande Kommunhuset i Tomelilla Britt Ekstrand Tina Bergström-Darrell (S) Justerare Bo Herou ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Datum då anslaget sätts upp 12 februari 2014 Datum då anslaget tas ned 10 mars 2014 Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset i Tomelilla Underskrift Britt Ekstrand

2 : 2 av 13 Övriga närvarande: Marina Hansson, kultur- och fritidschef Kristin Svensson, enhetschef kultur- och bibliotek Ros-Marie Stjernfeldt, enhetschef fritid och turism Anne-Line Scheele, näringslivschef Britt Ekstrand, sekreterare

3 : 3 av 13 Ärenden vid dagens sammanträde med Kommunstyrelsens kultur- och 1 Ändringar i föredragningslistan 2 Dialoger och informationsärenden 3 Remiss av motion om Byagården inför Tomelillas 150-årsjubileum 4 Ansökan om medel från Lunnarps Bollklubb om att förvärva en fastighet för projektet Lunnarps aktivitetshus 5 Ändring av sammanträdesdagar 2014 för kommunstyrelsens kultur- och 6 Anmälningsärenden

4 4 av 13 Kskfu 1 Dnr KS Ändringar i föredragningslistan s beslut Utskottet beslutar enligt det framlagda yrkandet. Ärendebeskrivning Ordföranden Tina Bergström-Darrell (S) yrkar att följande ändring görs i föredragningslistan till dagens sammanträde: Dialogen Marianne Åkerblad (M) informerar läggs till, Ärendet Ändring av sammanträdesdagar läggs till.

5 5 av 13 Kskfu 2 Dnr KS 2014/4 Dialoger och informationsärenden s beslut Ärendet föranleder inget beslut. Ärendebeskrivning Dialog om budget - Kultur- och fritidschef Marina Hansson redogör för den ekonomiska situationen. Marina Hansson, kultur- och fritidschef informerar i huvudsak om följande: - Matfestivalen i Brösarp i maj 2014, - Systematiskt miljöarbete, våld och hot. - Som föreningsbesök vid kultur- och ets nästa möte den 24 februari 2014, blir det Aerobic samt Show och Musikalskolan i Tomelilla, som får en halvtimme var att berätta om sin verksamhet. - Kristin Svensson, enhetschef kultur och bibliotek informerar om följande: Kulturskolan, kulturpriset, bildkonstskolan firar 25 års jubileum, E-böcker utlåningen skjuter i höjden, - Hasse & Tage-muséets Vänner. - Stiftelsen Tomelilla konstsamling. Marianne Åkerblad (M), 1 vice ordförande, informerar i huvudsak om följande: - Hasse & Tage-muséets Vänner har sitt möte den 21 januari 2014 och 1:e vice ordförande kommer vid nästa kultur- och att ge en närmare information från mötet.

6 6 av 13 Forts. 2 Tina Bergström-Darrell (S) informerar i huvudsak om följande: - Politikerbudget. Kurser och konferenser - Bo Herou (KD) ska den 5 mars 2014 mellan kl deltaga i kulturpolitiska överläggningar i sydöstra Skåne, mötet kommer att äga rum i Ystad. Sekreteraren får i uppdrag att anmäla Marianne Åkerblad (M), 1 vice ordförande samt Bo Herou (KD) 2 vice ordförande till konferensen. Anne-Line Scheele, näringslivschef informerar i huvudsak om följande: - Besöket i Alanya i Turkiet. - Turistekonomisk modell beställd för att mäta turistnäringen i Tomelilla. - Destinationsbolaget. - Vid mötet den 30 januari 2014 om Matfestivalen den maj 2014, ska kommunchefen och kultur- och fritidschefen medverka. - Mathuvudstad år 2013 blev Visby på Gotland. - Mathuvudstad år 2014 blir Jockmock. - Tomelilla kommun ska ansöka om att blir mathuvudstad år Näringslivschefen ska inkomma till utskottet med en reviderad lista gällande Kreativa Kulturella Näringar i kommunen.

7 7 av 13 Kskfu 3 Dnr KS 2013/288 Remiss av motion om Byagården inför Tomelillas 150- årsjubileum s beslut Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen. Ärendebeskrivning Knut-Åke Pehrsson (SPI) har den 18 oktober 2013 inlämnat en motion med följande lydelse: Anledningen till min motion är att kommunen planerar fira samhällets 150 åriga tillvaro 2015 där Byagården utgör en stor del av historien. Denna gård är samhällets enda kvarvarande byggnad från tiden före järnvägsbygget. Byagården har bevarats tack vare Yngve Andren, Theodor Tufesson och David Jakobsons framsynthet. Dessa tre herrar inköpte gården och bildade Föreningen Tomelilla Byagård och restaurerade den utvändigt från grov missär till en vacker och verklighetstrogen gård från mitten av 1800 talet. Deras mål var att bevara gården både utvändigt som invändigt som - ett gamalt allmogehem såsom det tedde sig här i trakten. Men de hann förmodligen inte med att fullfölja restaureringen invändigt. Jag har under lång tid sökt få igång en diskussion med Styrelsen för Byagården - om Byagårdens bostad hur ett hem från förra århundradet kan ha sett ut men inte lyckats. Enligt samtida tidningsreferat fick inte Byagården bli ett kuriositetskabinett som en d:r Hazelius uttryckte sig eller en skräpkammare som det också sades. Det är därför jag ville lyfte frågan - om man kan fortsätta med de återställningsarbeten som aldrig blev gjorda. Förmodligen fanns där inga medel att genomföra den invändiga restaureringen - men dessa fattas inte i dag - tackvare mycket stora donationer. Därför anser jag det är dags att börja ta tag i frågan - och eventuellt fullfölja innovatörernas och donatorernas önskemål om att fullfölja Byagårdens restaurering. Se bilagorna.

8 8 av 13 Forts 3 Min generation - är förmodligen de sista som har sett - eller hört talas om dessa bostäder. De unga - och de som inte har den minsta anknytning till varken lantbruksnäringen eller till trakten - har ingen aning om - hur dessa hem kan ha sett ut när de var i dagligt bruk. Det finns säker de som anser sig både veta och begripa men har inte den minsta insikt i hur en dåtida bostad såg ut. Jag har vuxit upp i ett lantbrukarhem - där en likadan bostad fanns kvar när jag var barn på 30 talet, men som man använde som förråd. Denna bostad överensstämde helt med Byagårdens ursprungliga utseende. Mitt föräldrahem var en av de gårdar som flyttades ut från Tomelilla by i samband med Enskiftet 1840 till Kanske - kan de båda bostäderna vara byggda efter samma ritning. Beträffande Regionmuseets dokumentationer av aktiviteter på Byagården - är detta ett sätt att kontrollera att beviljade bidrag använts på rätt sätt. Dessa dokumentationer varken får eller ska - användas för att förhindra en diskussion om en fortsatt restaurering av Byagården. Dessa dokumentationer beskriver endast enskilda aktiviteter eller händelser - såsom reprationer av byggnaderna och tak inte bostaden i sin helhet och funktion. År 1925 gjorde - en Åke Campbell - en uppmätning och beskrivning av Byagården. Han anger där - med full rätt - att köket och spiskammaren låg i den västra delen av bostaden - där nu vävstolen finns. Till största sannolikhet fanns där en sättugn som värmekälla för denna del av bostaden där nu tvättgrytan finns. Detta - då man använde ilaren vid bakugnen för matlagning. Förmodligen är det denna sättugn som finns på logen - då den har samma utformning som den där inne. Tvättgrytan kom förmodligen dit betydligt senare kanske kring 1882 då man flyttade allt boende in i storstugan och delade det ursprungliga sovrummet. Dörren mot söder och gallret för fönstret där kan ha kommit dit förmodligen då man började använd utrymmet som kisthus och förråd för kisthus skulle ha egen dörr. Det halva fönstret i gaveln mot öster och det hela fönstret mot söder i sängkammaren baghuset fanns förmodligen inte där från början. Jag pekar på de förändringar av bostaden - som till stor sanerlighet skett under åren från 1860 och fram till Det är dessa förändringar av bostaden - som jag föreslår man ska börja diskutera och eventuellt återsälla - om detta är anses möjligt - för att därmed ge bostaden ett pedagogiskt och trovärdigt intryck - såsom Andren o. co. gjorde med utemiljön Det står utanför allt tvivel att bostadens nuvarande utseende har förvanskats genom åren - se på väggen vid vävstolen.

9 9 av 13 Forts 3 Att bevara en förvanskad bostad och kalla detta för ett hem från den tiden - är ett sätt att förvränga verkligheten och vilseleda besökarna och historien om hur gårdarna från den tiden såg ut. Jag kan mycket väl förstå - att det är svårt för många - som inte har den minsta insikt i bostäder från den tiden - att acceptera en förändring. Men för mig är det besvärande att inte få igång en diskussion. Det som driver mig är bilden av en verklighetstrogen interiör av det gamla allmogehemmet sådant det tedde sig här i trakten ändamålsenligt inrättat efter sin tids behov. Med sina donerade möbler och dörrar från rätt tidsperiod insatta på sin rätta plats, visserligen i behov av vård och konservering som också borde diskuteras hade gjort Byagården till en prydnad för samhället - såsom den var ärnad. Men även stallet borde göras trovärdigt med båsinredning, nackbom och uppbundna ko bindslen. Kanske med strö i båsen. Och även lantbruksinventarierna bör rekonditioneras och konserveras till eftervärlden. Allt detta borde diskuteras av intresserade och kompetenta personer för att ge Byagården sitt rätta värde nu inför jubileumet. Jag har lyft frågan i Byagårdens Styrelse vid flera tillfällen - men fått avvisande svar. Därför lyfter jag frågan här i Kommunfullmäktige. För att därmed få bekräftat om det kan finnas ett samhällsintresse i att Byagården bevaras enligt innovatörernas mål. Jag anser att detta inte är en fråga enbart för Byagårdens Styrelse utan fast mer för dess medlemmar i Föreningen Tomelilla Byagård samt samhället i övrigt. Personligen anser jag det bör finnas ett samhällsintresse i att bevara Byagården som en trovärdig gård från den tiden och inte som ett tomt skal utan innehåll. Detta - då skattemedel utbetalas årligen som driftsbidrag från Kommunen på ca kr. Jag yrkar därför att Kommunfullmäktige beslutar: Att det finns ett historiskt och kulturellt värde för samhället i att Byagården bevaras enligt innovatörernas idéer. Att Kommunfullmäktige beslutar ge Styrgruppen för 150 års jubileum i uppdrag att tillsammans med Styrelsen för Tomelilla Byagård kalla föreningens medlemmar, sakkunniga inom området och övriga intresserade till möte - för att tillsammans ta reda på om det finns intresse - och möjlighet - att fullfölja innovatörernas bevarande idé av Byagården - nu inför samhällets 150 åriga tillvaro?

10 10 av 13 Forts. 3 Tidigare behandling Kommunfullmäktige 168/2013: Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott 206/2013 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att remittera motionen till kulturoch et för yttrande Förslag till beslut under sammanträdet Motionen avslås. Beslutet skickas till: Kommunstyrelsens arbetsutskott

11 11 av 13 Kskfu 4 Dnr KS 2014/9 Ansökan om medel från Lunnarps Bollklubb om att förvärva en fastighet för projektet Lunnarps Aktivitetshus s beslut Ordförande Rutger Engsäll inkommer till utskottet med skriftliga kompletteringar i ärendet samt besök på kultur- och ets möte den 24 februari Ärendebeskrivning Rutger Engsäll, ordförande i Lunnarps Bollklubb, har inlämnat en ansökan om medel från Lunnarps Bollklubb om att förvärva en fastighet för projektet Lunnarps Aktivitetshus Förslag till beslut under sammanträdet Ordförande Rutger Engsäll inkommer till utskottet med skriftliga kompletteringar i ärendet samt besök på kultur- och ets möte den 24 februari Beslutet skickas till: Kultur- och ets möte den 24 februari 2014

12 12 av 13 Kskfu 5 Dnr KS 2013/297 Ändring av sammanträdesdagar 2014 för kommunstyrelsens kultur- och s beslut Kultur- och ets möte den 24 mars 2014 ändras till måndagen den 31 mars 2014 kl Mötet den 15 december 2014 ändras till måndagen den 8 december 2014 kl Ärendebeskrivning Ordförande Tina Bergström-Darrell (S) föreslår att ändra datum för 2 sammanträdesdagar under året 2014 i kultur- och et. Mötet den 24 mars 2014 ändras till måndagen den 31 mars 2014 kl Mötet den 15 december 2014 ändras till måndagen den 8 december 2014 kl Förvaltningens förslag till beslut Mötet den 24 mars 2014 ändras till måndagen den 31 mars 2014 kl Mötet den 15 december 2014 ändras till måndagen den 8 december 2014 kl Beslutet skickas till: Ledamöter och ersättare i kultur- och et, kultur- och fritidschefen, enhetschefer, kommunchefen, kanslichefen till kommunstyrelsen som anmälningsärende.

13 13 av 13 Kskfu 6 Dnr KS 2014/5 Anmälningsärenden s beslut Föreslå kommunstyrelsen lägga anmälningsärendena till handlingarna. Ärendebeskrivning Protokollsutdrag från kommunfullmäktige den 16 december 2013, 185, Biblioteksplan Tomelilla kommun. Protokollsutdrag från kommunfullmäktige, Ystads kommun, den 21 november 2013, 177, Höjning av ansöknings- och tillsynsavgifter rörande serveringstillstånd. Förvaltningens förslag till beslut Anmälningsärendena läggs till handlingarna. Beslutet skickas till : Kommunstyrelsen som anmälningsärende

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 20 januari 2014 kl. 13.00 Plats: Ägget är löst, kommunhuset i Tomelilla Kallelse med

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista 1 av 41 Tomelilla kommun Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 31 mars 2014 kl. 13.00 Plats: Ungdomsorkestern, Byskillnadsgatan Tomelilla

Läs mer

Tomelilla ungdomsorkester Byskillnadsgatan samt Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den 31 mars 2014 kl. kl

Tomelilla ungdomsorkester Byskillnadsgatan samt Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den 31 mars 2014 kl. kl : 1 av 22 Plats och tid Beslutande Tomelilla ungdomsorkester Byskillnadsgatan samt Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den kl. kl. 13.00 16.00 Tina Bergström-Darrell (S), ordförande Marianne

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-16.25 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Kristin Svensson, Enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt,

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Tisdagen den 16 december 2014 kl. 09.00 Plats: Dubbelgöken 2, kommunhuset i Tomelilla Kallelse med

Läs mer

Dubbelgöken 2, kommunhuset i Tomelilla, den 19 maj 2014, kl. 13.00-15.30 ANSLAG/BEVIS

Dubbelgöken 2, kommunhuset i Tomelilla, den 19 maj 2014, kl. 13.00-15.30 ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Dubbelgöken 2, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-15.30 Beslutande Tina Bergström-Darrell (S), ordförande Marianne Åkerblad (M), vice ordförande Bo Herou (KD), 2 vice ordförande Övriga

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Beslutande Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 14.00-17.00 Anette Thoresson (C), ordförande Lars Ottoson (M) Liv Wiktorsson Tillberg (M) Tina Bergström-Darell (S) Lena

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Andrarums IF:s klubbstuga, den, kl. 16.00-17.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt, kanslichef Christian Björkqvist,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Äppelkriget, den, kl. 08.00-09.45 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e vice ordförande Tf. kommunchef

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga närvarande Paul Hallgren (M), ordförande Tina Bergström-Darrell, 2:e vice ordförande (S) Matilda Björk, 1:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Beslutande Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den 14 september 2015, kl. 14.00 16.50 Anette Thoresson (C), ordförande Lars Ottoson (M) 44-45, 47-48 Lena Persson (C), ersättare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Svea Hund i Kommunhuset, den, kl. 10.00-10.45 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Sara Anheden (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Äppelkriget, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 14.00- Beslutande Se sid 2 Övriga närvarande Se sid 2 Utses att justera Sara Anheden (S) Justerade paragrafer 85 Justeringens plats Kommunkansliet

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 14.00-18.10 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Lars Ottoson (M) Liv Wiktorsson Tillberg (M) Tina Bergström-Darrell (S) Lena

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Brinkehem Brösarp, den, kl. 13.30-16.15 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson, ordförande (M) Gunvor Olsson, 1:e vice ordförande (C) Mona Nihlén, 2:e vice ordförande (V) Peo Örnsved

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den 28 januari 2015, kl ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den 28 januari 2015, kl ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den, kl. 08.30 Beslutande Maria Mickelåker (C), ordförande Lotta Hedström (MP), 1:e vice ordförande Inger Åbonde (S), 2:e vice ordförande Övriga närvarande Se

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Dubbelgöken 1 och 2 i kommunhuset, den, kl. 15.00-16.20 Beslutande Övriga närvarande Lena Berndin (M), ordförande Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista 1 av 43 Tomelilla kommun Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 24 februari 2014 kl. 13.00 Plats: Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla

Läs mer

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset i Tomelilla, den 7 mars 2019, kl

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset i Tomelilla, den 7 mars 2019, kl : Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00-11.15 Beslutande Se sidan två. Övriga närvarande Enhetschef Eva Viggh Kanslichef Johan Linander Handläggare Jenny Thörn Ekonom Emelie

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 08.30-0.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Ann Harrysson (SPI), ordförande Gunnel Andersson (M) Eva Olsson (SD) ersättare för Gunvor Olsson (C) Carola

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0.00-.5 Beslutande Övriga närvarande Carl Malmqvist (M) ersättare för Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti (S) Mona Nihlén (V) ersättare för Marianne Åkerblad

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : 1 av 8 Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den, kl. 08.00-08.55 Beslutande Övriga närvarande Magnus Björkman (M), ordförande Torgny Larsson (S) Leif Sandberg (C) Kommunchef Göran Clausson. VA-chef

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 25 januari 2016 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 & 2 Ärenden Kallelse med föredragningslista 1 Val av

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-09.30 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson, ordförande (M) Gunvor Olsson, 1:e vice ordförande (C) Mona Nihlén, 2:e vice ordförande (V) Peo

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den, kl. 13.00-13.30 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunsekreterare Pamela Lindqvist Socialchef Madeleine Moberg Utses att justera Tommy Falk (SD)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.10 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i Kommunhuset, den, kl. 15.0016.30 Beslutande Se sidan två. Övriga närvarande Kanslichef Johan Linander Nämndsekreterare Olof Hammar Registrator Patrik Månehall Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2015-05-18 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 18 maj 2015, kl. 15.15-16.12 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50

Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50 2017-09-13 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50 Göran Dahlgren (S), Ordförande Bo Hansson (M), I:e vice ordförande Lena Johansson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 20 april 2015 kl. 16.00 Plats: Andrarums IF:s klubbstuga i Brunnsvik Kallelse med föredragningslista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 16.00-16.10 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Stefan Larsson Ekonomichef Eva Lundberg Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera

Läs mer

Plats och tid Dubbelgöken 1, den 11 november 2015, kl Charlotte Lindström, kommunekolog Ulrika Östhall, sekreterare

Plats och tid Dubbelgöken 1, den 11 november 2015, kl Charlotte Lindström, kommunekolog Ulrika Östhall, sekreterare : Plats och tid Dubbelgöken 1, den, kl. 10.30-12.00 Beslutande Maria Mickelåker (C), ordförande Lotta Hedström (MP), förste vice ordförande Torgny Larsson (S), ersättare för Inger Åbonde (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(8) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2A 2019-05-15 kl. 13:00 15:00 Beslutande: Håkan Yngström (C) Hans-Göran Olsson (S) Madeleine Thalin (C) Bengt Hahne (KD) Gunilla

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9.00 12.20 Beslutande Henrik Yngvesson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Margaretha Lööf-Johanson (S) Berne Klysing (FP) Nina Åkesson-Nylander

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 14.00-18.00 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Mats Andersson (M) Tina Bergström-Darrell (S) Solveig Falk (MP), ersättare för Liv Wiktorsson Tillberg (M) Carina

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Dubbelgöken 1 i kommunhuset, den, kl. 15.00-16.20 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Äppelkriget, kommunhuset, den, kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e vice ordförande Övriga närvarande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI) Ulla-Christina Lindberg (S) Per Gustafsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande 2013-08-22 - i Kommunhuset klockan 15.00-16.45 med ajournering till den 29 augusti kl.17.30-18.30, Örkelljunga kulturhus. Björn Zorec (FP) - ordförande, 55-61

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 september (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 september (9) föreningsutskott 20 september 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.20-11.00 Ajournering kl. 09.31-10.03 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Christer Olsson (M)

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea hund, den, kl. 14.00-16.40 Beslutande Övriga närvarande Anette Thoresson (C) ordförande Mats Andersson (M) 1:e vice ordförande Tina Bergström-Darrell (S) 2:e vice ordförande Marianne

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) 2013-03-20 Sida 1 (av 13) Tid 2013-03-20, kl 19.00-20.30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Beslutande Simhallen och därefter kommunhuset i Tomelilla, den 4 november 2015, kl. 08.00-13.00 Leif Sandberg (C), ordförande Marianne Åkerblad (M), tjg ers Torgny Larsson (S) Övriga närvarande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Presentation av verksamheten Cheferna för biblioteks-, fritids- och kulturenheterna gör en kortare presentation av respektive verksamhet och de ekonomiska förutsättningarna

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:20 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-08-23 Innehållsförteckning Ärende 31 Remiss ang. rivningslov Fagerhult 1:7... 40 32 Driftsbidrag 2016 Hökensås MCK... 41 33 Budget 2017... 42 34 Visioner och mål för 2017 - fritids-

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-16.45 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Carina Persson (C), ersättare för Mats Andersson (M) Solveig Falk (MP), ersättare för Marianne

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-17.30 Beslutande Anette Thoresson (C) Mats Andersson (M) Marianne Åkerblad (M) Tina-Bergström-Darell (S) Lena Persson (C), ersättare för Marie-Louise

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden Björkegrenska gården, Simrishamn. Klockan

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden Björkegrenska gården, Simrishamn. Klockan 1 Plats och tid Björkegrenska gården, Simrishamn. Klockan 17.30 20.45 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Agne Johnsson (m) Kjell Dahl (s) Nils-Inge Nilsson (c) Christer Vigren (öp),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sydöstra Skånes Räddningstjänst

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sydöstra Skånes Räddningstjänst Datum Plats och tid Brandstationen, Metallgatan 2, Ystad 10:00 10:50, 11:00 12:00 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C), ersättare Peter Boström (Tomelilla) (S), ersättare

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : 1 av 9 Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-14.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande s sekreterare Christian Björkqvist Utses att justera Egon Hanson (SPI) Justerade paragrafer

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-09-11, kl. 17.30-18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Ann-Charlotte Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 52-60 Justeringens

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Svea Hund, den, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lena Berndin (M), ordförande Karin Arvidsson (S) Egon Hansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-11-14 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Bertil Nilsson (m), ordförande Åke Hallemyr (kd), ersätter

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-16.30 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Beslutande Kommunhuset - Sammanträdesrum Mårten, 2015-03-10, kl. 17.30 20.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Lena Axelsson, Kommunfullmäktiges ordförande, 15-27 Eva Bergstrand,

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 2019-06-12 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 16.00 17.30 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer