MÅLSÄTTNINGEN ÄR ATT UTVECKLA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÅLSÄTTNINGEN ÄR ATT UTVECKLA"

Transkript

1

2 HÖKEN BASKET är den basketförening i Norrland som lägger överlägset mest resurser på att utveckla unga spelare. Höken Basket har genom den kraftfulla och målmedvetna satsningen på att utveckla unga spelare en väldigt stor del i genombrottet hos flera av spelarna både på BG, i Stars och Steelers de senaste säsongerna. Genom åren har flertalet spelare från föreningen hamnat både i Dam och Herrligan samt ungdomslandslag. RIKTLINJER är redan framtagna för hur basketverksamheten i föreningen ska bedrivas. Höken Basket kommer att satsa ännu mer resurser på utveckling av unga spelare och har tillsatt ett Basketråd samt en Basketutvecklingsansvarig person som ansvarar för den sportsliga utvecklingen i föreningen. Andreas Aldrin är tillsatt som Basketutvecklingsansvarig och han kommer arbeta med att få fram en skarpare röd tråd för hela basketverksamheten från ungdom till seniorverksamheten vad gäller spelarutveckling. Dessutom kommer han tillsammans med Basketrådet att jobba med utveckling av befintliga såväl som rekrytering av nya coacher. MÅLSÄTTNINGEN ÄR ATT UTVECKLA unga talanger till elitspelare. En viktig del i detta är inrättandet av Höken Basketboll Akademi i vilken extra stöttning av de största talangerna kommer att ske. Läs mer om denna satsning längre fram i broschyren. SOMMARTRÄNING I TOPPKLASS För att kunna erbjuda våra talanger den mängd träning som krävs för att bli elitspelare så bedriver vi under sommaren regelbundna ledarledda träningar 8 gånger i veckan. Detta gör att ingen annan klubb i hela Norrland är i närheten av den träningsmängd som våra talanger erbjuds. Både fysisk träning och basketträning erbjuds och målet är så klart att ge våra allra mest intresserade spelare möjligheten att ta tillvara på den viktigaste perioden under en spelares säsong, nämligen sommaren. HÖKEN BASKETS U18 OCH DAM/HERRLAG är även för de som inte kommer med i Höken Basketboll Akademi sannolikt det bästa tänkbara utvecklingsstället för alla unga basketspelare i Norrland med stora ambitioner. Genom att vara med i vår verksamhet så kan man utan tvekan med rätt talang och inställning kvalificera sig till Akademin. HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI kombineras med föreningens utvecklings och seniorverksamhet för att ge spelaren möjlighet till en optimal utveckling och utmaning. Därför finns det inom Höken Basket sedan något år tillbaka lag i U18, Division 3 och Division 2 för lämplig matchning. Det flexibla arbetssättet och beprövade metoden inom Höken Basket innebär möjlighet till träning och matchspel på nästa nivå. Detta leder till en verksamhet som är helt anpassad till individens utveckling och som kan justeras från dag till dag.

3 EN NOGA PLANERINGEN GÖRS JUST NU för att ge våra coacher förståelse och kunskap för hur vi bör arbeta vidare med våra spelare i föreningen och därmed kunna utveckla gamla och finna nya träningsmetoder. När det gäller våra ungdoms och utvecklingslag och dess spelare så undersöks nu olika möjligheter till mer nationella turneringar och samarbeten med klubbar runt om i landet. Detta är en ytterst viktig del i spelarens utveckling då spelet nationellt är snabbare, mer intensivt och tydligt mer fysiskt. ANSVARIGA PERSONER FÖR HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI OCH BASKETRÅD ANDREAS ALDRIN Headcoach U18 Dam Ansvar: Basketutvecklingsansvarig HENRIK FJELLSTRÖM Headcoach Herrlaget Ansvar: Herrsidan NIKLAS OLSSON Headcoach Damlaget Ansvar: Damsidan EVA STINA JOHANSSON Styrelseledamot Ansvar: Administration GUSTAV RUTQVIST Headcoach P96 Ansvar: Herrsidan MARIA PETTERSSON Coach F98 Ansvar: Damsidan VINCENT LUNDAHL Headcoach F01 Ansvar: Mini 6 10 år HÖKEN BASKET EN KORT SAMMANFATTNING! Klubben grundades 1974 Luleås äldsta basketförening Klubbens upptagningsområde: Skurholmen, Lerbäcken, Örnäset och Svartöstaden Herr och damlag i Div2 sedan 8 år tillbaka, damlaget spelade innan det i Allsvenskan/Div1 under sju säsonger spelare i utvecklingslag, U18 och Div3 120 spelare i ungdomslagen, år Utvecklingslag både för damer och herrar i U18 serierna Flertalet spelare i LBBK/LF, Stars/Steelers samt BG och ungdomslandslagen de senaste åren Miniverksamhet som är störst i Luleå med över 100 spelare i åldern 6 10 år Öppen basketverksamhet under alla längre lov Summer Camp en vecka i juni för alla spelare i åldern 8 15 år Basketbollens Dagar Norrlands största ungdomsturnering varje år ca 100 deltagande lag, U11 U18 Allt fler invandrarbarn finns med i verksamheten Över hälften av utövarna är tjejer Norrlands största basketförening i slutet av 90 talet med 37 verksamma lag 23 lag med ca 350 aktiva spelare

4 HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI Har tillkommit av flera olika skäl. Vi har de sista åren pratat mycket om att ge våra unga talanger möjlighet att satsa fullt ut på sin basket. Framför allt vill vi visa att det går att skapa en verksamhet där spelarna faktiskt kan utvecklas utifrån sina egna mål med basketspelandet. Vill man bli elitspelare ska det ges utrymme för det i Höken Basket. Dessutom har det visat sig de senaste åren att konkurrensen mellan idrotterna i Luleå har blivit skarpare och Höken Basket vill stå starka och få våra ungdomar att välja basket som nummer ett. För att ungdomarna idag ska välja att satsa på en idrott krävs det engagemang, kunskap och en verksamhet som gör att spelarna utvecklas och trivs i sin förening och sitt lag. I Höken Basket har vi alla förutsättningar med en egen hall, fantastiska möjligheter med oerhört kompetenta coacher och ett brett kontaktnät som skapar möjligheter för en verksamhet som gör att spelarna har alla förutsättningar att lyckas med sina målsättningar om en framtida basketkarriär på elitnivå. Höken Basket ska gå i täten för spelarutveckling i Norrland och våra målsättningar är höga. Vi ska ge våra ungdomar absolut bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas i en miljö där det är rimligt att nå elitnivå. För att kunna göra det krävs det resurser och dessa kommer vi att satsa på våra talanger.

5 HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI är i huvudsak för högstadieålder år men det finns ingen definitiv åldersgräns utan kan i vissa fall vara öppen även för spelare som redan går högstadiet och i verkliga specialfall till och med för de som har börjat gymnasiet. FÖR ATT KOMMA MED I HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI krävs att man har en talang som bedöms vara av nationell nivå och ur basket, fysisk och mental aspekt samt att man satsar på en framtida basketkarriär på elitnivå. Vid intagning av spelare så kommer dessa aspekter vägas in. VAD INNEBÄR DET DÅ ATT VARA MED I HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI; man väljer att satsa på basketen som sin huvudsport. Målsättningen är en framtida basketkarriär på elitnivå. Det behövs många år för att utveckla en spelare optimalt ur alla aspekter och detta är början. man erhåller en hel del förmåner avseende; träning, fysträning, medicinsk support och planering för en framtida elitkarriär. Planeringen och förberedelsen ska ge spelaren en förståelse för vad en framtida elitbasketkarriär innebär och hur vägen dit ser ut. man får tillgång till de bästa tränarna i föreningen och Luleå för att få de bästa möjliga förutsättningarna vid träning och förberedelse. Detta sker både i form av individuell träning och lagträning. man får hjälp och planering av träning på den nivå som man klarar av, samarbete med elitklubbarna (Stars/Steelers eller LBBK/LF) kommer att göras för att maximera spelarens utvecklingsmöjligheter. UTTAGNING SKER I SAMFÖRSTÅND OCH DIALOG MED AKTUELLA SPELARE. FÖRENINGEN AVSER MED UTTAGNINGEN ATT SATSA FULLT UT PÅ SPELARNA FÖR ATT DE SKA NÅ EN FRAMTIDA ELITBASKETKARRIÄR. SAMARBETE MED BG, STARS/STEELERS SAMT LBBK/LF KOMMER OCKSÅ ATT SKE FÖR ATT SKAPA EN MÖJLIGHET TILL BÄSTA MÖJLIGA TRÄNINGS OCH MATCHUPPLÄGG. OBS! RÄTT TALANG OCH INSTÄLLNING KAN SNABBT LEDA TILL ATT MAN BLIR UTTAGEN TILL HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI!

6 HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI är kombinerat med spel i Hökens utvecklings och/eller representationslag, sannolikt det bästa tänkbara utvecklingsstället för alla unga basketspelare i Norrland med stora ambitioner. Verksamheten kommer med införandet av Höken Basketboll Akademi utvecklas ytterligare där fokus kommer att vara att hela tiden ta nästa steg i spelarens basketkarriär. I PRINCIP ALL VERKSAMHET handlar om att planera, träna och utbilda spelarna i hur spel på elitnivå ser ut. Fokus ligger på vad som är nödvändigt inom områdena basket, fysik, och mentala aspekter samt vilken tid som krävs. För att få maximala förutsättningar till detta sker samarbete med elitklubbarna i Luleå samt vårt Riksbasketgymnasium. AKADEMITRÄFFAR VARJE MÅNAD där det handlar om att följa upp månadens träning och upplägg. Akademispelarna träffar de ansvariga personerna för att följa upp vad som hänt och hur månaden varit för respektive spelare och hur nästa månads planering blir. DEN MESTA AV AKADEMITRÄFFARNA SKER I ANSLUTNING TILL ÖRNÄSHALLEN där spelarna har allt som behövs för att träna basket, styrka, kondition och dessutom möteslokal. 3 basketplaner Eget gym/styrkelokal som bara är tillgängligt för Höken Basket under kvällstid Motionsspår bakom hallen på gångavstånd All Höken Baskets verksamhet är dessutom förlagd i Örnäshallen vilket gör att coacher, och kontaktpersoner håller till här under kvällstid ANSÖKAN TILL HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI MÅSTE GÖRAS SENAST DEN 31 MAJ PÅ NÄSTA SIDA! UTTAGNING SKER I SAMFÖRSTÅND OCH DIALOG MED AKTUELLA SPELARE.

7 HÖKEN BASKETBOLL AKADEMI INTRESSEANMÄLAN Namn: Födelsenummer: Adress: Postadress: Telefon: Mobiltelefon: E mailadress: Längd: Vingspann (från långfingerspets till långfingerspets): Nuvarande spelarposition: Nuvarande klubb: När började du spela basket? Varför började du spela basket? Vad är roligast med basket? Dina bästa meriter: Vad är ditt långsiktiga mål? Vilka är dina förebilder? Vilka är dina andra intressen? HÖKEN BASKET Bastugatan 6 8, Luleå Telefon: info@hokenbasket.se

8 OM DU DRÖMMER KAN DET BLI DU! ELLEN NYSTRÖM, JOSEFIN VESTERBERG OCH ALLIS NYSTRÖM.

Södertälje Basketball Academy

Södertälje Basketball Academy Södertälje Basketball Academy Basketball Academy SBA i vilken extra stöttning av de största talangerna kommer att ske. Läs mer om denna satsning längre fram i broschyren. Södertälje Basketbollklubb är

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Boo FF utvecklingsmodell

Boo FF utvecklingsmodell Boo FF utvecklingsmodell Bakgrund Presentationen är uppdaterad 22 nov 2017//LS På Boo FF:s årsmöte 2014 fick styrelsen i uppdrag att tillsammans med sportsligt ansvariga och ledare från tränarrådet under

Läs mer

Vår idé. Du spelar i Central. Inte bara ditt lag. Du coachar i Central. Inte bara ditt lag. Copyright 2016 All rights reserved, KFUM Central Basket

Vår idé. Du spelar i Central. Inte bara ditt lag. Du coachar i Central. Inte bara ditt lag. Copyright 2016 All rights reserved, KFUM Central Basket Vår idé Du spelar i Central. Inte bara ditt lag. Du coachar i Central. Inte bara ditt lag. 2 Vår idé hur gör vi det? FOKUS INNAN 18/19 3 Vår stil Tufft disciplinerat, uppoffrande försvarsspel. Samtliga

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

EOS LILLA GRÖNA. Eos lilla gröna. Vad vi står för, vad vi vill och hur vi når dit.

EOS LILLA GRÖNA. Eos lilla gröna. Vad vi står för, vad vi vill och hur vi når dit. Eos lilla gröna. Vad vi står för, vad vi vill och hur vi når dit. 1 Denna skrift tillhör 2 Producerad av Lindoff Communications. Text: Henric Lindqvist, Tankstreck AB. Foto: Mats Persson. Tryck: Grahns

Läs mer

Boo FF utvecklingsmodell

Boo FF utvecklingsmodell Boo FF utvecklingsmodell 2015 - Uppdraget Presentera ett förslag till en långsiktigt hållbar modell för Boo FFs spelarutveckling som sträcker sig från fotbollsskolan i 5/6-års åldern till seniorverksamhet

Läs mer

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM Är du redo att sikta högre? Gymnasieåren är några av de viktigaste i livet. Det är nu du på riktigt kan gå din egen väg och göra dina egna val. Kanske

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Dagordning. 27 aug: Nyhetsbrev 15 okt: utskick alla röstberättigade medlemmar 15 okt: Facebook och Boo FF hemsida 23 okt: Nyhetsbrev

Dagordning. 27 aug: Nyhetsbrev 15 okt: utskick alla röstberättigade medlemmar 15 okt: Facebook och Boo FF hemsida 23 okt: Nyhetsbrev Boo FF Extra Årsmöte 11 november 2014 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordningen. 4. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Är Ni med? Vi har redan startat

Är Ni med? Vi har redan startat Södertälje Basketbollklubb (SBBK) ett föredöme inom svensk idrott SBBK vill vara ett föredöme inom svensk idrott som tar ett stort samhällsansvar i Södertälje. SBBK vill kännetecknas av den stora klubbens

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Policy elitförberedande verksamhet P10- P16

Policy elitförberedande verksamhet P10- P16 Policy elitförberedande verksamhet P10- P16 Syftet med den elitföreberedande verksamheten är att ge individen så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas inom Vasalunds IF. Den långsiktiga målsättningen

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Sollentuna FK Sollentuna FK -

VERKSAMHETSPLAN Sollentuna FK Sollentuna FK - VERKSAMHETSPLAN Sollentuna FK 2014 VISION En fotbollsklubb som tar ansvar för alla barn, ungdomar och ledare i kommunen som vill utöva fotboll, oavse? deras kunskap, färdighet eller ambibonsnivå och som

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2019-2020 Fastställd av årsmötet 2019-05-14. På föreningens årsmöte tar medlemmarna varje år beslut om en verksamhetsinriktning, samt en ekonomisk plan (budget) för den kommande säsongen.

Läs mer

Välkommen till KFUM Central Basket 1 av 3

Välkommen till KFUM Central Basket 1 av 3 Välkommen till KFUM Central Basket! Ni är hjärtligt välkomna till oss och säsongen 2015-16! Vi vill erbjuda er en stabil och intressant verksamhet med fokus på att utvecklas både på och utanför basketplanen.

Läs mer

HAGA BG. Verksamhetsplan

HAGA BG. Verksamhetsplan HAGA BG Verksamhetsplan 2019-2020 Inledning Verksamhetsplanens syfte är att tydliggöra Haga BGs verksamhet. Innehållet i verksamhetsplanen skall beskriva vad vi som NIU och basketgymnasium står för och

Läs mer

Ytterby IS. Damlag och Damjuniorverksamhet. Struktur, riktlinjer och målsättningar

Ytterby IS. Damlag och Damjuniorverksamhet. Struktur, riktlinjer och målsättningar Ytterby IS Damlag och Damjuniorverksamhet Struktur, riktlinjer och målsättningar Innehåll YIS Dam och Damjunior: Struktur YIS Utvecklingslag Dam: Riktlinjer YIS dam: Målsättningar YS Damjunior: Målsättningar

Läs mer

Verksamhetsplan och organisation Viktor

Verksamhetsplan och organisation Viktor Verksamhetsplan Golf akademin Fredrika Bremer Gymnasiet 2016/2017 Verksamhetsplan och organisation 2016-2020 Viktor G o l f a k a d e m i n F r e d r i k a B r e m e r G y m n a s i e t Innehållsförteckning

Läs mer

DET HÄR ÄR VÅR FÖRENING!

DET HÄR ÄR VÅR FÖRENING! DET HÄR ÄR VÅR FÖRENING! Styrelsen Anne Österberg, ordförande Katarina Andersson, vice ordförande Camilla Alfalk, sekreterare Jeanette Thunwall, kassör Mikael Weining, ledamot Corey Burcher, ledamot Styrelsens

Läs mer

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Huvudsyftet med spelarutvecklingssamtalet är att - stärka spelaren - ge spelaren insikt om den egna utvecklingen. - laget får en lärorik, utvecklande, rolig

Läs mer

Riksidrottsgymnasiet. Racing

Riksidrottsgymnasiet. Racing Riksidrottsgymnasiet Racing Framtidens racingförare ska utbildas Målet med Riksidrottsgymnasiet Racing i Mjölby är att utbilda talangfulla förare och ge dem förutsättningar att kunna bli morgondagens internationella

Läs mer

BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis.

BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis. BTK AKADEMI BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis. Vår Filosofi Engagemang är nyckelordet för att lyckas

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Vision KFUM Uppsala Basket. Sveriges bästa ungdomsförening för basket - Basket att längta till

Vision KFUM Uppsala Basket. Sveriges bästa ungdomsförening för basket - Basket att längta till Vision KFUM Uppsala Basket Sveriges bästa ungdomsförening för basket - Basket att längta till KFUM Uppsala Basket Grundpelare Tillsammans, med Respekt och Engagemang är vi alltid vinnare Vision/mål Policy/riktlinjer

Läs mer

Gul-svarta SPÅRET. Värderingar och Riktlinjer för VIK Ungdomshockey

Gul-svarta SPÅRET. Värderingar och Riktlinjer för VIK Ungdomshockey Gul-svarta SPÅRET Värderingar och Riktlinjer för VIK Ungdomshockey VIK:s verksamhet fram till A-laget Headlines VIK Hockey Ungdom * VIKs ledare ska alltid ha ungdomarnas bästa i fokus, här är TRYGGHET,

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Craftstaden IBK 2013/2014. Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening. Craftstaden IBK Stengatan Oskarshamn

Craftstaden IBK 2013/2014. Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening. Craftstaden IBK Stengatan Oskarshamn Craftstaden IBK 2013/2014 Presentation av en av Oskarshamns största ungdomsförening Craftstaden IBK Stengatan 21 572 55 Oskarshamn Telefon: 0491-14364 E-post: kansli@craftstaden.se Webb: www.craftstaden.se

Läs mer

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET Innehållsförteckning Om den här skriften... 2 Vad är IF Brommapojkarnas Akademi?... 2 Vad skiljer IF Brommapojkarnas Akademi från andra?... 3 Vad vill vi uppnå?...

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy Verksamhetsmanual Hörnefors IF Innebandy 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF innebandy... 4 Herr... 4 Dam... 4 Organisation runt representationslagen... 4 Tränare... 4 Lagledare... 4 Arrangemangsgrupp...

Läs mer

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Som fotbollsförening skall BFK verka för att våra ungdomar utvecklas till goda fotbollsspelare och

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET NIVÅINDELNING TÄBY BASKET 2017-02-21 Nivåindelning vid tränings- och matchtillfällen inom laget Målgrupp Målgruppen för detta dokument är klubbens ledare, föräldrar samt styrelsen i Täby basket. Bakgrund

Läs mer

Syftet med detta dokument är att:

Syftet med detta dokument är att: augusti 2014 Strömnäs GIFs policy har växt fram med hjälp av Svenska Handbollsförbundets policy för barn- och ungdomshandboll i en interaktion mellan styrelsen och aktiva ledare i klubben. Syftet med detta

Läs mer

Bakgrund Visby BBK och Visby Ladies har under många år drivit framgångsrika idro:sverksamheter ;ll stor glädje, gemenskap och utveckling för barn, ung

Bakgrund Visby BBK och Visby Ladies har under många år drivit framgångsrika idro:sverksamheter ;ll stor glädje, gemenskap och utveckling för barn, ung Bakgrund Visby BBK och Visby Ladies har under många år drivit framgångsrika idro:sverksamheter ;ll stor glädje, gemenskap och utveckling för barn, ungdomar och vuxna. Visby BBK bedriver sedan många år

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

Verksamhetsplan Falu IF

Verksamhetsplan Falu IF Verksamhetsplan 2018-2019 Falu IF Delaktighet Glädje och Gemenskap Respekt Allas rätt att vara med 1 Verksamhetsidé Falu IF skall verka för att alla som vill spela ishockey ska få de bästa förutsättningarna

Läs mer

A6 GK:s Ungdomsverksamhet. Från golfskolan till elitlag. Golfskolan 6-8 år P-9 / F-9 P 10 / F-10

A6 GK:s Ungdomsverksamhet. Från golfskolan till elitlag. Golfskolan 6-8 år P-9 / F-9 P 10 / F-10 A6 GK:s Ungdomsverksamhet Från golfskolan till elitlag Golfskolan 6-8 år Ett pass i veckan De första grunderna i golfvett Grunderna i golfteknik (mycket genom lek) Prova på alla spelets delar Gått igenom

Läs mer

Varför skall Ljusdal IF finnas?

Varför skall Ljusdal IF finnas? Mål Varför skall Ljusdal IF finnas? Ljusdal IF finns för att vara en samlingsplats för alla med idrottsintresse. Erbjuda alla barn, ungdomar och vuxna (seniorer) utvecklingsmöjligheter i sitt idrottande

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Sollentuna FK 2015

VERKSAMHETSPLAN. Sollentuna FK 2015 VERKSAMHETSPLAN Sollentuna FK 2015 VISION En fotbollsklubb som tar ansvar för alla barn, ungdomar och ledare i kommunen som vill utöva fotboll, oavse8 deras kunskap, färdighet eller ambi;onsnivå och som

Läs mer

HAGA BG. Verksamhetsplan

HAGA BG. Verksamhetsplan HAGA BG Verksamhetsplan 2016-2017 Inledning Verksamhetsplanens syfte är att tydliggöra Haga BGs verksamhet. Innehållet i denna verksamhetsplan skall beskriva vad vi som NIU och basketgymnasium står för

Läs mer

Individuell träning på Elitnivå

Individuell träning på Elitnivå Svenska Ishockeyförbundet Elit tränarutbildning 2013 Individuell träning på Elitnivå Författare Ove Molin Handledare Göran Lindblom 2013-05-20 1 Sammanfattning Syftet med denna studie är att väcka tankar

Läs mer

100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM I SAMARBETE MED:

100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM I SAMARBETE MED: 100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM HOCKEYGYMNASIUM Vi i Malmö Redhawks vill kunna erbjuda våra hockeysatsande tjejer en möjlighet att kunna kombinera studier med ishockey på hög nivå. Att på ett

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den Rödvita tråden

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE Innehåll Om den här skriften... 2 Att vara del av Akademin... 3 Målsättning för Akademin... 3 Vem finns Akademin till för?... 3 Mitt liv som

Läs mer

Nyhetsbrev nr

Nyhetsbrev nr Nyhetsbrev nr 3-2015 Helsingborgs TK vill vara en klubb för alla tennisspelare. Både för er som vill prova på, spela en gång i veckan, motionera, tävla lite grann, drömmer om att bli proffs, redan är proffs

Läs mer

Processledning, Mellansvenska Basketbolldistriktförbundet Plats Tid: Närvarande föreningar: Processledare: > Presentation och inledning.

Processledning, Mellansvenska Basketbolldistriktförbundet Plats Tid: Närvarande föreningar: Processledare: > Presentation och inledning. Processledning, Mellansvenska Basketbolldistriktförbundet Plats: Tegelbruket Tid: 2017.11.18, 10.00 16.00 Närvarande föreningar: Föreningen Arvika Basket, KFUM IA Karlskoga, KFUM Örebro Basket, Sjöängen

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy

Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy HAR DU DET SOM KRÄVS FÖR ATT BLI BÄST? Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy Stockholmsinnebandyn är med facit i hand duktig på att fostra talanger som inte bara representerar

Läs mer

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort

Å/K IBS Nätverksträff. 11 November, Lydinge Resort Å/K IBS Nätverksträff 11 November, Lydinge Resort Övergripande Agenda 1230-1245 Ankomst och registrering Lydinge Resort (Lydinge Golfklubb) 1245-1330 Mat och mingel/nätverka 1330-1400 ÅKIBS presentation

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Utbildningsstege för ledare Planering Åldersgrupp 6 8 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 7 9 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 10 11 år

Läs mer

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL Agenda ledarmöte 24 mars 2015 Inledning Högalids profil Thomas Vem gör vad i laget? Anneli Utbildning ledare Helena/Anneli Ekonomi och sponsring Helena/Thomas

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla SPONSORBROSCHYR Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla ELIT - BREDD & ENGAGEMANG År 2007 började en ny era i för oss i Göteborg Innebandy. De två anrika föreningarna Björkekärrs IK och

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

IF Sundsvall Hockey. Planering för A-pojkar säsongen

IF Sundsvall Hockey. Planering för A-pojkar säsongen Planering för A-pojkar säsongen 2017-2018 Ansvarig tränare för gruppen A-pojkar säsongen 2017/18 är Micke Byström Ledare på A- pojkarna Huvudansvarig Micke Byström Team Manager Johan Tunbratt Fystränare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar!

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Korsavadsskolan fortsätter hösten 2012 med att arrangera Fotbollsakademi i samarbete med Malmö FF. Fotbollsakademin startade hösten 2011 med en åk 7 och kommer att

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2017 2018 Ekonomi Vi har fortfarande en tillräckligt bra buffert, men vi börjar hamna på den lägre sidan att vi snart kan behöva bygga på den igen och hålla

Läs mer

Blå spåret. Grepp för framtiden Åhus Handboll 2015/16

Blå spåret. Grepp för framtiden Åhus Handboll 2015/16 Blå spåret Grepp för framtiden Åhus Handboll 2015/16 Åhus Handbolls mission Bedriva en verksamhet som ger Åhus Handbolls medlemmar en möjlighet att uppleva glädje och samhörighet genom handbollen. Erbjuda

Läs mer

Styrelse - Organisation

Styrelse - Organisation Policy och Verksamhetsbeskrivning för Älvkarleby Idrottsklubb. Föreningens verksamhet och organisation Föreningen Älvkarleby Idrottsklubb bedriver föreningsverksamhet kring fotboll och innebandy. Det finns

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 NVGF Juniorprojektet 2016 Sida 1 (8) NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 1. Inledning... 2 1.1. Vision... 2 1.2. Målsättningar... 3 2. Organisation... 3 2.1. Struktur... 3 3. Träningsgrupper...

Läs mer

Riktlinjer för ungdomsverksamheten

Riktlinjer för ungdomsverksamheten 1 Riktlinjer för ungdomsverksamheten 2017 2020 Mål Ledord Uppförandekod Policys 2 SSK Mission Södertälje Sportklubb bidrar aktivt till att barn, ungdomar och vuxna får utöva och engagera sig i idrott vilket

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Frågor och svar. Huvudfrågor

Frågor och svar. Huvudfrågor Frågor och svar Huvudfrågor Fråga: Varför görs denna sammanslagning av HK Malmö och Dalhems IF? -För att handbollen i Malmö ska utvecklas genom bredd för att nå elit även på damsidan. HK Malmö är starka

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

Fotbollsakademi - för flickor och pojkar!

Fotbollsakademi - för flickor och pojkar! Fotbollsakademi - för flickor och pojkar! Simrishamns kommun startar hösten 2011 fotbollsakademi på Korsavadsskolan i samarbete med Malmö FF. Fotbollsakademin startar för blivande årskurs 7 och kommer

Läs mer

NIU Fotboll på Växjö Fria

NIU Fotboll på Växjö Fria NIU Fotboll på Växjö Fria NIU - Fotboll på Växjö Fria Gymnasium utgår från dig och dina förutsättningar. Som elev ska du få bästa möjliga chans att utvecklas från din nuvarande nivå till nationell elit.

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Tränarskap och ledarskap

Tränarskap och ledarskap Tränarskap och ledarskap Idrotten är en viktig del i fostran Bättre hälsa genom basketträning med tanke på samhällsutvecklingen Du har en spännande och betydelsefull roll Spelare är inte schackpjäser Varför

Läs mer

POJKAR & FLICKOR ÅR

POJKAR & FLICKOR ÅR POJKAR & FLICKOR 13-15 ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF 13 15 Två tre träningstillfällen per vecka, med

Läs mer

Välkommen till KFUM Central Basket!

Välkommen till KFUM Central Basket! Välkommen till KFUM Central Basket! Ni är hjärtligt välkomna till oss och säsongen 2014-15! Vi vill erbjuda er en stabil och intressant verksamhet med fokus på att hela tiden utvecklas både på och utanför

Läs mer

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 Innehållsförteckning 3. Syfte & Mål Vision 4. Värdegrund Hjärta & Vilja Förväntningar på ledare 5. Värdegrund Förväntningar på spelare Förväntningar på

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 NVGF Juniorprojektet 2015 Sida 1 (5) NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 Allmänt NVGFs Juniorprojekt består av en samling åtgärder med syfte att utveckla distriktets juniorverksamhet samt stimulera

Läs mer

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Sponsorfolder Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Bli en del av en för Sverige helt unik satsning på ishockey: Göteborgs Hockey Clubs flick- och damsatsning

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Allt börjar med ett hej J GLÄDJE LYHÖRDHET RESPEKT VÄLKOMNANDE PÅLITLIGHET

Allt börjar med ett hej J GLÄDJE LYHÖRDHET RESPEKT VÄLKOMNANDE PÅLITLIGHET Allt börjar med ett hej J GLÄDJE LYHÖRDHET RESPEKT VÄLKOMNANDE PÅLITLIGHET Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Framtidslaget och Elit 2019 Antal i träning 2019 Team Elit 9 st Framtidslaget 16 st.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy Bli en del av ett vinnande koncept Vi är Skoghalls Innebandy Skoghalls Innebandyklubb bildades 1985 och har genom sin drygt 30 år långa historia gått från

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte.

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte. !" #$%!!&'() " *+!,'-.'/ #$% %&# BBC Visby herrar deltog i div II och slutade 6:a i serien. Team Gotland damer deltog i div II och slutade 6:a i serien. Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann

Läs mer

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI Senast reviderad januari 2016 ÖSTERSUNDS FK AKADEMI VERSION 2 Innehåll 4 2 Förord 4 3 Målsättning på planen... 4 4...och utanför planen 4 5 Värdegrund & Vision 4 7 Träningsavgift & Innehåll 4 9 Förväntningar

Läs mer

KFUM UPPSALA BASKETS FÖRENINGSPOLICY 2010/2011

KFUM UPPSALA BASKETS FÖRENINGSPOLICY 2010/2011 VERKSAMHETSIDÉ Vi vill verka för att så många som möjligt i Uppsala spelar basket i någon form och fortsätter att engagera sig i basket så länge som möjligt. Fokus ligger på verksamhet för barn och ungdomar.

Läs mer