Södertälje Basketball Academy

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Södertälje Basketball Academy"

Transkript

1 Södertälje Basketball Academy

2 Basketball Academy SBA i vilken extra stöttning av de största talangerna kommer att ske. Läs mer om denna satsning längre fram i broschyren. Södertälje Basketbollklubb är den basketförening i landet som lägger överlägset mest resurser på att utveckla unga spelare totalt sett. De senaste säsongerna har SBBK satsat ytterligare resurser, vilka man tagit från representationslagen Södertälje Kings och Telge Basket, på klubbens utvecklingsverksamhet. SBBK har genom den kraftfulla och målmedvetna satsningen på att utveckla unga spelare en väldigt stor del i genombrottet och de senaste årens framgångar för de svenska ungdomslandsslagen. Riktlinjer för nästa nivå är redan beslutade. SBBK kommer att satsa ännu mer resurser på utveckling av unga spelare och redan har Bill Magarity anställts som ansvarig för ungdomselitutvecklingen i SBBK. Han kommer arbeta med att få fram en skarpare röd tråd från ungdomselit till seniorelit vad gäller spelarutveckling. Dessutom kommer han arbeta med utveckling av befintliga såväl som rekrytering av nya coacher. Målsättningen är att utveckla unga talanger till internationella basketspelare. En viktig del i detta är inrättandet av Södertälje FC Barcelona, Euroleaguemästarna, har genom Nick Spires övergång dit blivit en samarbetspartner till SBBK. Både coacher och ungdomsspelare kommer att besöka deras Akademi och camper för att se och prova på en än högre nivå. Euroleagueinfluerad fysisk träning. Södertälje Kings bedriver just nu sin fysiska träning med influenser från Europabasketens vagga, fd Jugoslavien. Detta ses som en introduktion mot nivåer som, i upplägg och metod, ligger på en annan nivå än det vi är vana vid i Sverige. Laget tränar i alla delar som ett Euroleaguelag. Allt för att man inom SBBK ska gå före mot nya nivåer. Basketgymnasiet vid Igelstaviken är även för de som inte kommer med i SBA sannolikt det bästa tänkbara utvecklingsstället för alla unga basketspelare i landet med stora ambitioner. Genom att vara med i den verksamheten så kan man utan tvekan med rätt talang och inställning kvalificera sig till SBA. Både SBA och Basketgymnasiet måste kombineras med SBBK:s utvecklings- och elitverksamhet för att ge spelaren möjlighet till en optimal utveckling och utmaning. Därför finns det inom SBBK sedan många år lag i division 2, BasketEttan och Ligan för lämplig matchning. Det flexibla arbetssättet och beprövade metoden inom SBBK innebär möjlighet till träning och

3 matchspel på nästa nivå. Detta leder till en verksamhet som är helt anpassad till individens utveckling och som kan justeras från dag till dag. En noga planering görs just nu för att ge våra coacher möjligheten att besöka och studera de bästa Akademierna i Basket- Europa och därmed kunna utveckla gamla och finna nya träningsmetoder. När det gäller våra utvecklingslag och dess spelare så undersöks nu olika möjligheter till internationellt spel. Detta är en ytterst viktig del i spelarens utveckling då spelet internationellt är snabbare, mer intensivt och tydligt mer fysiskt. ansvariga personer för södertälje basketball academy och basketgymnasiet Bill Magarity chef basketutveckling Benny Johansson headcoach damsidan Peter Borg chef administration Vedran Bosnic headcoach Kings Ludwig Degernäs coach Kings/Knights Jens Tillman headcoach Telge Basket Jeanette Johansson coach Telge Basket viktor bengtsson coach Telge Basket/Kringlan sbbk en kort summering! Klubben grundades 1968 Herr- och damlag i högsta ligan sedan 70-talet spelare i utvecklingslag, division 1 & spelare i ungdom elit AllStarlag i alla åldrar fr.o.m. 12 år Utvecklingslag både för damer och herrar näst högst upp i seriesystemet Basket Ettan Baskethögstadium på Rosenborg ca 80 elever Basketgymnasium på Igelstaviken ca 50 elever Scania Cup Nordens högst ansedda ungdomsturnering i basket Södertäljes största årligen återkommande arrangemang drar ca personer till staden Totalt 122 SM-guld överlägset mest i Sverige > 105 ungdomsmästerskap > 10 damseniomästerskap > 7 herrseniomästerskap Telge Open nystartad stor turnering under Allhelgonnahelgen Breddverksamhet som är störst i BasketSverige 650 spelare i ungdom bredd SDV 100 spelare i motionsverksamhet SBL Totalt ca aktiva spelare i strax under 100 lag Hälften av utövarna är tjejer Stor del invandrarbarn finns med i verksamheten Basketskola sommarskola bredd Öppen basketverksamhet under alla längre lov Arrangerar LT Cup skolmästerskap i basket för årsk 2 6, ca deltagare

4 Södertälje SBA har tillkommit av flera skäl vi har inom SBBK i ett antal år pratat om att ta utvecklingen av spelare till nästa nivå och då har vi menat den internationella nivån för seniorer. Internationell seniornivå är utan tvekan en stor skillnad mot att en hel del av våra spelare nu presterar ganska bra i exempelvis UEM. Ovanstående beslut om SBA har också pressats fram av det faktum att en hel del spelare, mest på pojksidan, numer rekry teras av storklubbar i Europa. Varför skulle inte vi i Södertälje, som har mycket goda förutsättningar och väldigt kompetenta coacher, kunna bygga en verksam het som konkurrerar med dessa Akademier? Vi är övertygade om att vi kan det. Dessutom är det inte optimalt för unga spelare att ge sig av utomlands. Intrycken av det man läser om unga svenska fotbollsspelare visar ju att en bråkdel av de som sticker utomlands i unga åldrar lyckas att nå internationell seniornivå. Speciellt för föräldrar eller andra vårdnadshavare finns sannolikt även de viktiga frågorna om gymnasial och annan utbildning. Det mesta talar för att trygghet är en viktig faktor för optimal utveckling och den svenska tryggheten ska inte underskattas. SBA är i huvudsak för gymnasieålder år men det finns ingen definitiv åldersgräns utan kan i vissa fall vara öppen även för spelare som redan går i gymnasiet. I verkliga specialfall även för spelare som gått klart gymnasiet.

5 Basketball Academy För att kunna komma in på SBA krävs att man har en talang som bedöms vara av internationell nivå och ur basket-, fysiskoch mental aspekt. För de som söker så kommer dessa aspekter vägas in vid uttagning. Vad innebär det då att var med i SBA; man binder upp sig på en längre kontraktsperiod det behövs många år för att utveckla en spelare optimalt ur alla aspekter. man erhåller en hel del förmåner avseende; boende, mat, utrustning, individuell planering av alla viktiga delar, försäkringar, medicinsk support. För spelarna som tar en plats i något av våra representationslag så finns ytterligare eller kompletterande förmåner. För information om gymnasieskolan Igelstaviken läs nästa uppslag i broschyren. Intresseanmälan för SBA ska göras senast den 15 januari. Samtal och fystester m m görs under två dagar, som meddelas senare. Även sedvanlig ansökan till gymnasieskolan måste göras till Igelstavikens gymnasium se nästa uppslag!

6 basketgymnasiet igelstaviken I princip alla träningar kommer att ske i Täljehallen och dess omgivning; 5 basketplaner Eget gym/styrkelokal som bara är tillgängligt för SBBK:s elitverksamhet Idrottsplats alldeles utanför hallen Motionsspår på 5 minuters gångavstånd Även SBBK:s kansli med alla kontaktpersoner, utom skolpersonalen finns i Täljehallen. Basketgymnasiet på Igelstaviken är, kombinerat med spel i SBBK:s utvecklings- och/eller representationslag, sannolikt den bästa basketutbildning som man kan få i Sverige. Utbildningen kommer med införandet av Södertälje Basketball Academy utvecklas ytterligare BG-eleverna kommer ju i väldigt många fall att finnas samma tränings- som matchmiljö som SBA-spelarna. OBS! Rätt talang och inställning kan snabbt leda från basketgymnasiet till SBA. Sedvanlig ansökan till gymnasieskolan måste göras till Igelstavikens gymnasium senast den 31 december!

7 Fakta Igelstavikens gymnasium Kommunal skola Speciell inriktning: Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU. Godkända och certifierade idrotter: basket fotboll ishockey golf simning/simhopp rugby Lokala idrottsutbildningar: volleyboll innebandy friidrott breddidrott Program och inriktningar: Barn- och fritidsprogrammet (BF) med inriktningarna pedagogiskt ledarskap eller fritid och hälsa Vård- och omsorgsprogrammet (VO) Samhällsvetenskapliga programmet (SA) med inriktningarna beteendevetenskap eller samhällskunskap Naturvetenskapliga programmet (NA) med inriktning naturvetenskap Profil: Idrott, hälsa och ledarskap. Denna profil genomsyrar alla program och allt arbete på skolan. Kontaktpersoner: Lotta Arvidsson, SYV: , Eva Bida, idrottskoordinator: Besöksadress: Korpuddsvägen 9 11, vid Östertälje station Postadress: Igelstavikens gymnasium, Södertälje Telefon: Webbplats: E-post: igelstaviken@sodertalje.se Antal elever: 588 st Öppet hus: 2 december kl Elevvårdsteam: Med SYV specialpedagog, kurator och skolsköterska på heltid.

8 mandarin ab 2011 Cleo Forsman Alexander Wikner Binta Drammeh Mikaela Gustafsson Jakob Eriksson Vici Fagan Thomas Massamba Frida Fogdemark Jeanette Johansson Hanna Bouldwin Sandra Sinclair Kim Palmqvist Paulina Hersler Johan Jeansson Jennifer Kücükkaya Helena Kurt Tobias Borg Ulrica Holmqvist Dino Pita Amanda Zahui Karim Wazzi Mike Joseph Salome Kabengano Tom Lidén Frida Eldebrink, Louice Halvarsson och Elin Eldebrink if you can dream it you can be it!

9 SÖDERTÄLJE BASKETBALL ACADEMY INTRESSEANMÄLAN Namn: Födelesenummer: Adress: Postadress: Telefon: Mobiltelefon: adress: Vikt: Längd: Vingspann (från långfingerspets till långfingerspets): Nuvarande spelarposition: Vad heter din klubb? När började du med basket? Varför började du med basket? Vad är roligast med basket? Dina bästa meriter? Vad är ditt långsiktiga mål? Vilka är dina idoler? Familj och syskon? Vilka är dina andra intressen? SBBK Box , Södertälje Fax:

MÅLSÄTTNINGEN ÄR ATT UTVECKLA

MÅLSÄTTNINGEN ÄR ATT UTVECKLA HÖKEN BASKET är den basketförening i Norrland som lägger överlägset mest resurser på att utveckla unga spelare. Höken Basket har genom den kraftfulla och målmedvetna satsningen på att utveckla unga spelare

Läs mer

Är Ni med? Vi har redan startat

Är Ni med? Vi har redan startat Södertälje Basketbollklubb (SBBK) ett föredöme inom svensk idrott SBBK vill vara ett föredöme inom svensk idrott som tar ett stort samhällsansvar i Södertälje. SBBK vill kännetecknas av den stora klubbens

Läs mer

Igelstavikens idrottsgymnasium

Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens gymnasium är Södertäljes kommunala Idrotts- och Hälsogymnasium. Här går elever som elitidrottar samtidigt som de vill ha en riktigt bra utbildning. Många av

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Fotboll på Gymnasiet Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Tibble Fristående Gymnasium NIU Samarbetet mellan Tibble Gymnasium, AIK och Täby IS (numera Täby FK) startade läsåret 2009-2010.

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet Nationell idrottsutbildning (NIU) samt Lokal idrottsutbildning (LIU)

Fotboll på Gymnasiet Nationell idrottsutbildning (NIU) samt Lokal idrottsutbildning (LIU) Fotboll på Gymnasiet Nationell idrottsutbildning (NIU) samt Lokal idrottsutbildning (LIU) Tibble Fristående Gymnasium NIU Samarbetet mellan Tibble Gymnasium, AIK och Täby IS (numera Täby FK) startade läsåret

Läs mer

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL Agenda ledarmöte 24 mars 2015 Inledning Högalids profil Thomas Vem gör vad i laget? Anneli Utbildning ledare Helena/Anneli Ekonomi och sponsring Helena/Thomas

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokalt idrottsalternativ

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokalt idrottsalternativ Fotboll på Gymnasiet Nationell- samt lokalt idrottsalternativ Tibble Gymnasium NIU Nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll på Tibble Gymnasium, rekommenderat av Svenska Fotbollsförbundet. Samarbetet

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokal idrottsutbildning

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokal idrottsutbildning Fotboll på Gymnasiet Nationell- samt lokal idrottsutbildning Tibble Fristående Gymnasium NIU Nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll på Tibble Gymnasium, rekommenderat av Svenska Fotbollsförbundet.

Läs mer

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! SANNARPSGYMNASIET Guide till ditt gymnasieval Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! BF VO Alexandra, Jennifer, Evelina, Colin BF15 - Vi valde BF för att vi tycker om barn, säger Alexandra,

Läs mer

NIU Fotboll på Växjö Fria

NIU Fotboll på Växjö Fria NIU Fotboll på Växjö Fria NIU - Fotboll på Växjö Fria Gymnasium utgår från dig och dina förutsättningar. Som elev ska du få bästa möjliga chans att utvecklas från din nuvarande nivå till nationell elit.

Läs mer

ASPERO. Aspero skapar vinnare. www.aspero.nu IDROTTSGYMNASIUM. studiemässigt, idrottsligt och socialt KARLSKRONA

ASPERO. Aspero skapar vinnare. www.aspero.nu IDROTTSGYMNASIUM. studiemässigt, idrottsligt och socialt KARLSKRONA ASPERO IDROTTSGYMNASIUM KARLSKRONA Aspero skapar vinnare studiemässigt, idrottsligt och socialt www.aspero.nu i Utbildningen ASPERO EKONOMI inriktning ekonomi Om du vill bli ekonom, ekonomichef, säljare,

Läs mer

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM Är du redo att sikta högre? Gymnasieåren är några av de viktigaste i livet. Det är nu du på riktigt kan gå din egen väg och göra dina egna val. Kanske

Läs mer

MALMÖ STADS IDROTTSGYMNASIER Samlad information om dina möjligheter att kombinera idrott och studier

MALMÖ STADS IDROTTSGYMNASIER Samlad information om dina möjligheter att kombinera idrott och studier MALMÖ STADS IDROTTSGYMNASIER Samlad information om dina möjligheter att kombinera idrott och studier IDROTTSKLASSER Specialutformade program med idrottsinriktning Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning?

Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning? Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning? Management Då är det här rätt utbildning för dig... 40 sp CENTRET FÖR LIVSLÅNGT LÄRANDE VID

Läs mer

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE EN UTBILDNING FÖR IDROTTS- INTRESSERADE ELEVER OCH ELITSATSANDE IDROTTARE Vill du kombinera ett

Läs mer

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN. IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT > > Möjlighet att kombinera studier med idrott > > Lärare och instruktörer med specialkompetens > > Bra lokaler och samarbeten med ledande klubbar > > Idrottsläger

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy

Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy HAR DU DET SOM KRÄVS FÖR ATT BLI BÄST? Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy Stockholmsinnebandyn är med facit i hand duktig på att fostra talanger som inte bara representerar

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN

FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN NATIONELL IDROTTSUTBILDNING Med stockholms bästa förutsättningar! Nationell Idrottsutbildning Fotboll Danderyds Gymnasium är godkänt av både skolverket och Stockholms fotbollsförbund

Läs mer

Information inför ansökan till. Riksgymnasiet för döva och hörselskadade. läsåret 2016/2017

Information inför ansökan till. Riksgymnasiet för döva och hörselskadade. läsåret 2016/2017 Information inför ansökan till läsåret 2016/2017 1(5) OBS! Behåll denna information! Vem kan bli antagen? För ansökan till gymnasieutbildning med start höstterminen 2016 gäller följande enligt Skollagen

Läs mer

Ärende 14. Dnr: UN 18/32

Ärende 14. Dnr: UN 18/32 Ärende 14 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning

Läs mer

Då är det här rätt utbildning för dig...

Då är det här rätt utbildning för dig... Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning? Då är det här rätt utbildning för dig... CENTRET FÖR LIVSLÅNGT LÄRANDE VID ÅBO AKADEMI OCH YRKESHÖGSKOLAN

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM I SAMARBETE MED:

100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM I SAMARBETE MED: 100% REDHAWKS HOCKEYGYMNASIUM REDHAWKS DAM HOCKEYGYMNASIUM Vi i Malmö Redhawks vill kunna erbjuda våra hockeysatsande tjejer en möjlighet att kunna kombinera studier med ishockey på hög nivå. Att på ett

Läs mer

Idrott och skola med bredd och spets

Idrott och skola med bredd och spets Idrott och skola med bredd och spets Polhemskolans idrottsgymnasium Förord Idrottsgymnasiets handbok ska ge information, stöd och vägledning åt lärare, mentorer och instruktörer på Polhemskolan i undervisningen

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Idrottsprogrammet ELIT

Idrottsprogrammet ELIT Idrottsprogrammet ELIT Är du en elitsatsande idrottstalang? Då är det här du ska tillbringa dina år på gymnasiet. Tillgängliga idrottskurser (hos IGU) Specialidrott Träningslära, Näringslära, Ledarskap

Läs mer

Så det är det den här broschyren handlar om: att beskriva oss i Kvarnby Basket och vår resa, samt att visa på vilka möjligheter det finns för dig.

Så det är det den här broschyren handlar om: att beskriva oss i Kvarnby Basket och vår resa, samt att visa på vilka möjligheter det finns för dig. 11/12 Frågan är inte helt oviktig i sammanhanget. Det är klart att det är vikt igt att veta vart man är på väg, inte minst om man ska be någon annan att följa med på sin resa. Jag utgår då ifrån att den

Läs mer

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld.

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. Nyköpings gymnasium En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. En gymnasieskola ska ge de bästa möjligheterna för att skapa en bättre framtid för dig som enskild elev, men också för samhället i

Läs mer

Fördelningsprinciper av tider/uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun

Fördelningsprinciper av tider/uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Kultur- och fritidsnämnden Enhetschef Per-Ola Johansson 2014-12-18 1 (6) Fördelningsprinciper av tider/uthyrningsprinciper

Läs mer

Boo FF utvecklingsmodell

Boo FF utvecklingsmodell Boo FF utvecklingsmodell 2015 - Uppdraget Presentera ett förslag till en långsiktigt hållbar modell för Boo FFs spelarutveckling som sträcker sig från fotbollsskolan i 5/6-års åldern till seniorverksamhet

Läs mer

EOS LILLA GRÖNA. Eos lilla gröna. Vad vi står för, vad vi vill och hur vi når dit.

EOS LILLA GRÖNA. Eos lilla gröna. Vad vi står för, vad vi vill och hur vi når dit. Eos lilla gröna. Vad vi står för, vad vi vill och hur vi når dit. 1 Denna skrift tillhör 2 Producerad av Lindoff Communications. Text: Henric Lindqvist, Tankstreck AB. Foto: Mats Persson. Tryck: Grahns

Läs mer

Verksamheten är indelad i tre kommittéer med olika utskott och arbetsgrupper inom områdena tävling, utveckling och administration.

Verksamheten är indelad i tre kommittéer med olika utskott och arbetsgrupper inom områdena tävling, utveckling och administration. HFF jobbar för fotbollens bästa Hallands Fotbollförbund tillhör landets ledande distriktsförbund i svensk fotboll. HFF:s präglas av öppenhet, drivs i demokratisk ordning och styrs av stadgar som beslutas

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Boo FF utvecklingsmodell

Boo FF utvecklingsmodell Boo FF utvecklingsmodell Bakgrund Presentationen är uppdaterad 22 nov 2017//LS På Boo FF:s årsmöte 2014 fick styrelsen i uppdrag att tillsammans med sportsligt ansvariga och ledare från tränarrådet under

Läs mer

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Östra skolområdet Vilka bitar är viktiga inför årskurs 9? 1 Studie och yrkes vägledning, SYV Vägen

Läs mer

VAD VILL DU MED DIN SPORT?

VAD VILL DU MED DIN SPORT? VAD VILL DU MED DIN SPORT? Älskar du innebandy? Vaknar du på natten och kollar att dina klubbor är redo? Då har du kommit rätt. Här tar vi innebandy på lika blodigt allvar som du. På NIU Innebandyprogrammet

Läs mer

Öppnar för gränslösa

Öppnar för gränslösa SÖDERPORTGYMNASIET Öppnar för gränslösa möjligheter Vi erbjuder: Samhällsvetenskapsprogrammet Ekonomiprogrammet Handels- och administrationsprogrammet LÄS MER PÅ KRISTIANSTAD.SE/SODERPORTGYMNASIET polis,

Läs mer

IGU s policy 2008-01-23. IGU s ledord för utveckling. Bäst helhet vinner Du och din omgivning Effektiva vanor Elda inte för kråkorna

IGU s policy 2008-01-23. IGU s ledord för utveckling. Bäst helhet vinner Du och din omgivning Effektiva vanor Elda inte för kråkorna Vad är IGU? Vad står vi för? Vad gör IGU? Hur gör IGU? Golfinriktningarna i Uppsala Frågor / vinn-vinn IGU Idrottsliga gymnasieutbildningar, för Gymnasiet, Uppland Uppsala IGU s policy Vår policy utgår

Läs mer

NIU Innebandy på Växjö Fria

NIU Innebandy på Växjö Fria Nyhet på Växjö Fria! NIU - innebandy NIU - Fotboll From höstterminen 2019 NIU - Innebandy på Växjö Fria Gymnasium utgår från dig och dina förutsättningar. Som elev ska du få bästa möjliga chans att utvecklas

Läs mer

Riksidrottsgymnasiet. Racing

Riksidrottsgymnasiet. Racing Riksidrottsgymnasiet Racing Framtidens racingförare ska utbildas Målet med Riksidrottsgymnasiet Racing i Mjölby är att utbilda talangfulla förare och ge dem förutsättningar att kunna bli morgondagens internationella

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Ansökan om ekonomiskt bidrag till LdB FC Malmö 2013

Tjänsteskrivelse. Ansökan om ekonomiskt bidrag till LdB FC Malmö 2013 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2013-05-16 Vår referens Malin Midler Norén Planeringssekreterare Tjänsteskrivelse Malin.Midler-Noren@malmo.se Ansökan om ekonomiskt bidrag till LdB FC Malmö

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Pojkar Säsongen 2014 2015 U16 A1-1999 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division 2 och 3. U15 A2-2000 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Idrottsgymnasiet. Gotland

Idrottsgymnasiet. Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Satsar du mycket tid och kraft på ditt idrottande? Då kan Idrottsgymnasiet Gotland vara något för dig! Syftet med idrottsgymnasiet är att elever ska få

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

CCM HOCKEY STOLT SPONSOR

CCM HOCKEY STOLT SPONSOR STORT HJÄRTA HELHETEN ÄR STYRKAN Vårt starkaste ledord inom juniorverksamheten är Helhet. Att träna och spela på juniorelitnivå innebär en fantastisk utmaning samtidigt som det är förknippat med ett stort

Läs mer

Löfströms gymnasium Elitidrottsinriktning med profil innebandy

Löfströms gymnasium Elitidrottsinriktning med profil innebandy Löfströms gymnasium Elitidrottsinriktning med profil innebandy Verksamhetsbeskrivning Sammanfattning Löfströms gymnasium erbjuder idag en högkvalitativ och framgångsrik satsning på innebandy. För att säkerställa

Läs mer

DET NYA KUNGSÖRS BK. "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK"

DET NYA KUNGSÖRS BK. Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK DET NYA KUNGSÖRS BK "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK" Innehållsförtäckning DEL 1 Verksamhetsidé 1 Övriga Policys inom Kungsörs BK 2 Värdegrund 3 Vision 4 Mål 5-6 Mål - 2015 5

Läs mer

LOKALT IDROTTSGYMNASIUM FÖR TJEJER & KILLAR MED FOTBOLLEN OCH STUDIERNA I FOKUS

LOKALT IDROTTSGYMNASIUM FÖR TJEJER & KILLAR MED FOTBOLLEN OCH STUDIERNA I FOKUS FOTBOLLEN OCH STUDIERNA I FOKUS LOKALT IDROTTSGYMNASIUM FÖR TJEJER & KILLAR MED STUDERA MED FOKUS Bor du i Östergötland? Spelar du fotboll i ett klubblag? Är du målmedveten med din träning? Är du minst

Läs mer

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram 4 årsprogrammen har en utvecklingsstörning och behöver en anpassad utbildning som ger en god grund för ett arbete, en sysselsättning eller fortsatta studier inom folkhögskola. Vi lägger ner mycket kraft

Läs mer

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena. www.aspero.nu. Du hänger la med! IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena. www.aspero.nu. Du hänger la med! IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG ASPERO IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena Du hänger la med! www.aspero.nu i Modern utbildning ASPERO EKONOMI inriktning ekonomi Om du vill bli ekonom, ekonomichef,

Läs mer

Övergripande presentation av rapporten

Övergripande presentation av rapporten Presentation 2017-04-05 PG Fahlström Mats Glemne Susanne Linnér Övergripande presentation av rapporten 1 Några aktuella projekt vid Linnéuniversitetet Idrottens föräldrar Att finna och utveckla talang

Läs mer

IGU. Arlanda gymnasiet. -Med kunskap och engagemang mot dina mål! IGU Idrottsliga gymnasieutbildningar, för Gymnasiet, Uppland Uppsala

IGU. Arlanda gymnasiet. -Med kunskap och engagemang mot dina mål! IGU Idrottsliga gymnasieutbildningar, för Gymnasiet, Uppland Uppsala IGU nu även på Arlanda gymnasiet IGU Idrottsliga gymnasieutbildningar, för Gymnasiet, Uppland Uppsala Vad är IGU? Vad gör IGU? Hur gör IGU? Ansökan hösten 2008? Mål med kvällen 1 IGU s policy Vår policy

Läs mer

NATIONELLT GODKÄND IDROTTSUTBILDNING HANDBOLL

NATIONELLT GODKÄND IDROTTSUTBILDNING HANDBOLL NATIONELLT GODKÄND IDROTTSUTBILDNING HANDBOLL VAD VILL DU? Vill du gå en gymnasieutbildning och samtidigt göra en elitsatsning på handboll så är det dig vi vill satsa på. Du får personlig individuell utveckling

Läs mer

VISION. Nordens ledande fotbollsklubb för utveckling och fostran av unga spelare och ledare hur man än mäter!

VISION. Nordens ledande fotbollsklubb för utveckling och fostran av unga spelare och ledare hur man än mäter! AIK UNGDOMSAKADEMI VISION Nordens ledande fotbollsklubb för utveckling och fostran av unga spelare och ledare hur man än mäter! SEF certifiering A Föreningens mål med ungdomsverksamheten B Spelarutveckling

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Policydokument för svensk fotbolls agerande i konstgräsfrågan

Policydokument för svensk fotbolls agerande i konstgräsfrågan Policydokument för svensk fotbolls agerande i konstgräsfrågan Svenska Fotbollförbundets styrelse beslutade 2007 att tillsätta en projektgrupp för att utarbeta ett förslag till policydokument för svensk

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar!

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Korsavadsskolan fortsätter hösten 2012 med att arrangera Fotbollsakademi i samarbete med Malmö FF. Fotbollsakademin startade hösten 2011 med en åk 7 och kommer att

Läs mer

Borgis- Polhems- och Vasas idrottsutbildningar

Borgis- Polhems- och Vasas idrottsutbildningar Välkomna till information om NIU och LIU Borgis- Polhems- och Vasas idrottsutbildningar Allmänt om våra idrottsutbildningar Elever på idrottsutbildningarna har ett starkt socialt nätverk. Kan kombinera

Läs mer

Dagordning. 27 aug: Nyhetsbrev 15 okt: utskick alla röstberättigade medlemmar 15 okt: Facebook och Boo FF hemsida 23 okt: Nyhetsbrev

Dagordning. 27 aug: Nyhetsbrev 15 okt: utskick alla röstberättigade medlemmar 15 okt: Facebook och Boo FF hemsida 23 okt: Nyhetsbrev Boo FF Extra Årsmöte 11 november 2014 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordningen. 4. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus v: a 3 h c o 2, 1 g e t Information om S R A D LE G NIN D IL B T U svenska golfförbundet 3 Välkommen till världens roligaste uppdrag! Grattis till möjligheten att

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Utbildningar med regionala idrottsutbildningsplatser inom Göteborgsregionen med skolstart 2009

Utbildningar med regionala idrottsutbildningsplatser inom Göteborgsregionen med skolstart 2009 Utbildningar med regionala idrottsutbildningsplatser inom Göteborgsregionen med skolstart 2009 Aranäsgymnasiet i Kungsbacka Hulebäcksgymnasiet i Härryda Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg Katrinelundsgymnasiet

Läs mer

Förslag till seriespel för ungdomar 2015

Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Vad gör 10 13 åringarna helst på sin fritid? Ø A" träffa kompisar är mest populäraste fri3dssysselsä"ningen Ø Fotboll är den största sporten både bland tjejer och

Läs mer

Verksamhetsplan och organisation Viktor

Verksamhetsplan och organisation Viktor Verksamhetsplan Golf akademin Fredrika Bremer Gymnasiet 2016/2017 Verksamhetsplan och organisation 2016-2020 Viktor G o l f a k a d e m i n F r e d r i k a B r e m e r G y m n a s i e t Innehållsförteckning

Läs mer

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Per-Ola Johansson 2014-11-11 Kultur- och fritidsnämnden Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 PM Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2014 Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnas för ansökan Februari April 15 februari sista dag för webbansökan 17 februari

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

Uthyrningsprinciper för idrottsanläggningar i Kalmar kommun

Uthyrningsprinciper för idrottsanläggningar i Kalmar kommun KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Kultur- och fritidsnämnden Enhetschef Per-Ola Johansson 2016-04-21 1 (6) Uthyrningsprinciper för idrottsanläggningar

Läs mer

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena. IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG

ASPERO. Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena.   IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG ASPERO IDROTTSGYMNASIUM GÖTEBORG 2017-2018 Elitidrottsgymnasiet på Prioritet Serneke Arena www.aspero.nu i Asperos vision Aspero skapar vinnare Socialt, i idrotten och i studierna Aspero är en unik skola

Läs mer

Lokal idrottsutbildning (LIU) Petter Svensson samordnare Idrottsgymnasiet Gotland UAF Jan Christoffersson samordnare Idrottsgymnasiet Gotland GI

Lokal idrottsutbildning (LIU) Petter Svensson samordnare Idrottsgymnasiet Gotland UAF Jan Christoffersson samordnare Idrottsgymnasiet Gotland GI Lokal idrottsutbildning (LIU) Petter Svensson samordnare Idrottsgymnasiet Gotland UAF Jan Christoffersson samordnare Idrottsgymnasiet Gotland GI Syftet med Idrottsgymnasiet Gotland är att ge elever möjlighet

Läs mer

Idrottsgymnasiesystemet och talangutveckling en optimal kombination? Stefan Lund Linnéuniversitetet

Idrottsgymnasiesystemet och talangutveckling en optimal kombination? Stefan Lund Linnéuniversitetet Idrottsgymnasiesystemet och talangutveckling en optimal kombination? Stefan Lund Linnéuniversitetet Tendenser RIG systemet skapar på en generell nivå utrymme för att utvecklas till elitidrottare Erikssons

Läs mer

Idrottsgymnasiet. Gotland

Idrottsgymnasiet. Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Satsar du mycket tid och kraft på ditt idrottande? Då kan Idrottsgymnasiet Gotland vara något för dig! Syftet med idrottsgymnasiet är att elever ska få

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2015-2016 1. Målsättning Svenska

Läs mer

eskilstuna.se/gymnasieval

eskilstuna.se/gymnasieval eskilstuna.se/gymnasieval gymnasiet Här lever Rekarneandan Framgången kallar vi den stora cafeteria och mötesplats som utgör kärnan på Rekarne gymnasiet. Hit bär alla vägar och här möts elever och personal

Läs mer

Bilaga Frågebatteri. 1. Är du kassör i din förening? 2. Är du. 3. Vilket år är du född?

Bilaga Frågebatteri. 1. Är du kassör i din förening? 2. Är du. 3. Vilket år är du född? Bilaga Frågebatteri 1. Är du kassör i din förening? Ja 2. Är du Man Kvinna 3. Vilket år är du född? 4. Vad av nedanstående stämmer bäst för dig? Jag arbetar/har arbetat professionellt som redovisningsekonom

Läs mer

HAGA BG. Verksamhetsplan

HAGA BG. Verksamhetsplan HAGA BG Verksamhetsplan 2019-2020 Inledning Verksamhetsplanens syfte är att tydliggöra Haga BGs verksamhet. Innehållet i verksamhetsplanen skall beskriva vad vi som NIU och basketgymnasium står för och

Läs mer

FÖRSLAG TILL SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDETS RIKTLINJER GÄLLANDE UTLANDS- ÖVERGÅNGAR FÖR SPELARE UNDER 18 ÅR

FÖRSLAG TILL SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDETS RIKTLINJER GÄLLANDE UTLANDS- ÖVERGÅNGAR FÖR SPELARE UNDER 18 ÅR FÖRSLAG TILL SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDETS RIKTLINJER GÄLLANDE UTLANDS- ÖVERGÅNGAR FÖR SPELARE UNDER 18 ÅR Inledning... 1 Vem har tagit fram detta?... 1 Internationellt regelverk och ersättning... 2 Föreningens

Läs mer

Nyhetsbrev nr

Nyhetsbrev nr Nyhetsbrev nr 3-2015 Helsingborgs TK vill vara en klubb för alla tennisspelare. Både för er som vill prova på, spela en gång i veckan, motionera, tävla lite grann, drömmer om att bli proffs, redan är proffs

Läs mer

VERKSAMHETSSPLAN 2015

VERKSAMHETSSPLAN 2015 VERKSAMHETSSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN - INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Nuläge Organisation Verksamhet Seniorverksamheten Ungdomsverksamheten Anläggning vid Örby IP Fakta om IFK Örby Omgivningen Inledning

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM ASPERO IDROTTSGYMNASIUM 2018/2019 Göteborg Träna och plugga på samma gång! Aspero skapar vinnare! Socialt, i idrotten och i studierna. Aspero är en unik skola. Alla elever är aktiva idrottare. Vi har höga

Läs mer

Idrottsprofilen Hockey. Är en hockeyprofil inte ett hockeygymnasium

Idrottsprofilen Hockey. Är en hockeyprofil inte ett hockeygymnasium Idrottsprofilen Hockey Är en hockeyprofil inte ett hockeygymnasium 20181115 Ishockey Richard Andersson Mobiltelefon 070-348 29 08 richard.andersson@kungalvhockey.se Daniel Fyrqvist Mobiltelefon 0738-49

Läs mer

MALUNG-SÄLENS GYMNASIESKOLA IDROTTSPROGRAMMEN

MALUNG-SÄLENS GYMNASIESKOLA IDROTTSPROGRAMMEN MALUNG-SÄLENS GYMNASIESKOLA IDROTTSPROGRAMMEN MALUNG-SÄLENS IDROTTSGYMNASIUM Närhet, Kvalitet och Gemenskap På Malung-Sälens idrottsgymnasium skapar vi möjligheter för dig som vill idrotta och samtidigt

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2015-2016 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. 14 Antal heltidstjänster per

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

ÅBY IF ledarupptaktskväll 2016 Tack för 2015 nu börjar 2016 Från plan till handling

ÅBY IF ledarupptaktskväll 2016 Tack för 2015 nu börjar 2016 Från plan till handling ÅBY IF ledarupptaktskväll 2016 Tack för 2015 nu börjar 2016 Från plan till handling F Kvällens innehåll Backspegeln Föreningsinformation Framtiden Hur vi går vidare Fika Magnus Manne Söderberg Richard

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL GYMNASIEDAGEN

VÄLKOMMEN TILL GYMNASIEDAGEN VÄLKOMMEN TILL GYMNASIEDAGEN 11 ONSDAG NOVEMBER KL 9-14 2015 För mer information besök gyf.se GYMNASIEDAGEN 2015 - Programvalsblankett Här kryssar du i vilket program du vill gå på under de olika passen

Läs mer

Idrottsgymnasiet Gotland

Idrottsgymnasiet Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Satsar du mycket tid och kraft på ditt idrottande? Då kan Idrottsgymnasiet Gotland vara något för dig! Syftet med idrottsgymnasiet är att elever ska få

Läs mer

Idrottsgymnasiet Gotland

Idrottsgymnasiet Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Idrottsgymnasiet Gotland Satsar du mycket tid och kraft på ditt idrottande? Då kan Idrottsgymnasiet Gotland vara något för dig! Syftet med idrottsgymnasiet är att elever ska få

Läs mer