KFUM UPPSALA BASKETS FÖRENINGSPOLICY 2010/2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KFUM UPPSALA BASKETS FÖRENINGSPOLICY 2010/2011"

Transkript

1 VERKSAMHETSIDÉ Vi vill verka för att så många som möjligt i Uppsala spelar basket i någon form och fortsätter att engagera sig i basket så länge som möjligt. Fokus ligger på verksamhet för barn och ungdomar. Vi bedriver verksamheten i enlighet med riksidrottsförbundets och svenska basketbollförbundets stadgar samt KFUK-KFUM:s grundvalar. VÄRDEGRUNDER Vi medlemmar är tillsammans KFUM Uppsala Basket. Genom att agera för sportens bästa i första hand, sedan vår förening, därefter vårt lag och sist oss själva så kan vi tillsammans nå alla våra mål. Vi bär klubbens märke och färger med stolthet. Vår grundsyn utgår från ett helhetsperspektiv på människan. Socialt ansvarstagande I KFUM Uppsala Basket har alla en plats. Vi strävar efter att alla ska må så bra som möjligt och ha så kul som möjligt. Vi låter alla vara med, ju fler vi är desto bättre. Utveckling I KFUM Uppsala Basket gör vi vårt bästa för laget och gruppen. Vi strävar efter att alla ska utvecklas som individer och basketspelare i en trygg och utmanande miljö. Engagemang I KFUM Uppsala Basket engagerar vi oss sig för varandra. Vi hjälper varandra och ber om hjälp när vi behöver. Alla medlemmar i KFUM Uppsala Basket är lika viktiga. Öppenhet och positiv attityd I KFUM Uppsala Basket är vi alltid öppna för nya människor och nya idéer. Vi möter varandra med en positiv attityd och respekt. Fair play I KFUM Uppsala Basket behandlar vi andra som vi vill att de behandlar oss. Våra spelare, ledare, domare och föräldrar agerar alla som positiva föredömen. VI ÄR FAIR PLAY.

2 VISION Föreställ dig en baskethall i Uppsala där alla jämt vill vara för att det inte finns något roligare ställe alla som vill, från dagis- till seniornivå, kan här spela basket i en verksamhet som lever sina värderingar. DROGPOLICY Drogpolitiska riktlinjer (med droger menas även alkohol) KFUM Uppsala Basket drogpolitiska riktlinjer (Beslutade av styrelsen vid styrelsemötet den 5 juni 2006) Vi vill bedriva vår basket så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Detta är utgångspunkten för vår inställning i drogfrågan. Droger i olika former är negativt för basketen samt för icke-utövare av sporten. KFUM Uppsala Basket ställer sig bakom samhällets mål att minska drogkonsumtionen. Som en av landets största idrotter har vi ett medansvar när det gäller basketungdomars drogvanor. Genom vår ordinarie verksamhet lär sig barn och ungdomar att värna om sin kropp. I föreningen blir de också delaktiga i en positiv gemenskap, som i sig fungerar förebyggande. Kontakten med positiva förebilder såsom ledare och äldre aktiva utgör ytterligare en positiv faktor. Det är i denna vardagsverksamhet basketen ger sitt viktigaste bidrag till kampen mot drogers skadeverkningar. Utgångspunkten måste vara att erbjuda en trygg "basketmiljö" också ur drogsynpunkt. Föräldrar ska med förtroende kunna låta sitt barn delta i basketens föreningsverksamhet. Detta ställer också krav på våra ledare, som i sin samvaro med barn och ungdomar måste vara medvetna om sin roll som vuxna förebilder. Vad innebär detta? Att inga droger ska förekomma bland varken ledare eller aktiva i samband med basketverksamhet för barn och ungdomar - t. ex. under träningsläger och matcher eller resor till och från dessa. Att vi i sponsorsammanhang avstår från sådana åtaganden som kan uppmuntra eller på annat sätt leda till ökad drogkonsumtion. Att vi är medvetna om att allmänheten och media ställer större krav på oss än gemene man när det gäller förhållandet till droger. Att vi tar upp drogfrågorna i vår ledarutbildning. STADSLAGSVERKSAMHETEN Stadslagsverksamheten bedrivs mellan åldrarna U12 och U18. Fokus för stadslagsverksamheten är att fostra elitspelare till seniornivån och därför ska aldrig kortsiktiga vinster på ungdomsnivå prioriteras framför spelarnas långsiktiga utveckling. Spelarna skall fostras till att vinna men resultatet är aldrig viktigare än prestationen.

3 Majoriteten av alla spelare blir inte elitspelare. Dessa spelare skall ha en positiv bild av sporten och uppmuntras att fortsätta som tränare, domare eller fortsätta spela på en mindre ambitiös nivå. Från 11 års ålder (åk.5 på vårterminen) ska stadslagsverksamheten senast starta. Eftersom det sker vid så pass unga år vill vi dra igång den på så bred front som möjligt där de som vill ska kunna erbjudas möjligheten till mer avancerad träning. Klubbens mål är att ha så många spelare i en åldersgrupp att endast ett stadslag kan tas ut och att breddlagen kan leva kvar eftersom det finns så många spelare kvar. I de åldersgrupper där detta inte går på grund av för få spelare skapas stadslag enligt nedan. PRINCIPER VID STADSLAGSUTTAGNING Detta kapitel gäller pojkar och flickor födda 2000 och yngre. Klubbens övergripande vision är att vi har så många breddlagsspelare att endast ett stadslag tas ut. Coacherna för åldersgruppen tar ut lagen tillsammans med sportchefen. I förekommande fall är även breddlagscoacherna med. Sportchefen är den som formellt tar beslutet. Antal spelare Stadslag Serier Upp till 15 Ett stadslag Lämplig serie Ett stadslag Div 1 och Div Stadslag Röd och Vit Div 1 och Div2/Div3 35+ Ett eller flera stadslag kombinerat med breddlag. Beror på åldersgruppen. Lämplig serie Siffrorna skall ses som riktmärken - det sunda förnuftet måste alltid gälla. Vid uppdelning ska det vara sannolikt att det är ungefär lika många på träningarna i Röd och Vit. Det måste alltså inte vara uppdelat exakt lika i antal på papperet. Uttagningen sker vid tre tillfällen. Till stadslag Röd tas de spelare som har störst ambition och vars utveckling kräver träning och spel i ett högre tempo. Lagen är inte låsta utan spelare kan gå upp och ner. Försiktighet skall tillämpas vid dessa tillfällen. En spelare får inte gå upp eller ner mer än en gång per säsong. Vid dessa tillfällen ska kommunikationen med spelare och föräldrar vara mycket tydlig. Breddlagsspelare kan kallas till stadslagsträningar men även här ska försiktighet tillämpas. Blir man inkallad ska man få träna och på sikt även spela med stadslaget resten av säsongen som en fullvärdig medlem av laget.

4 STADSLAGENS ORGANISATION Detta kapitel gäller pojkar och flickor födda 2000 och yngre. Nedan beskrivs stadslagens organisation vid uppdelning i Stadslag Röd och Stadslag Vit. Tas endast ett stadslag ut följer detta stadslag Stadslag Röds program. I vissa fall kan två åldersgrupper slås ihop för att det gagnar föreningen. U12: Femman I femman hålls en extra träning i veckan för de breddlagsspelare som vill. Alla blir inbjudna och får vara med. Fokus på teknikträning. U13: Sexan Uttagning till stadslag. Antalet stadslag beror på antalet spelare i årskullen. Stadslag Röd spelar i en högre serie än stadslag Vit. Stadslag Röd tränar 2 gånger i veckan, Stadslag Vit 1-2 ggr/veckan beroende på ambition. En samträning i veckan. Alla fortsätter att träna med breddlag. U14: Sjuan Spelarna i stadslag Röd tränar 3 ggr/v. Spelarna i stadslag Vit tränar 1-2 ggr/v. En samträning i veckan samt minst en cup under året där lagen blandas. I Scania Cup deltar klubben med ett lag. Breddlag om det finns underlag. U15: Åttan Stadslag Röd tränar 3 ggr/v. Stadslag Vit tränar 2 ggr/v. En samträning i veckan. I RM och Scania Cup deltar klubben med ett lag. Breddlag om det finns underlag. U16: Nian Stadslag Röd tränar 3 ggr/v. Stadslag Vit tränar 2 ggr/v och deltar i Göteborgs Basketfestival. En samträning i veckan. I RM och Scania Cup deltar klubben med ett lag. Breddlag om det finns underlag. U18: Gymnasiet Stadslag Röd tränar 3-4 ggr/veckan. Stadslag Vit tränar 2 ggr/veckan. Klubben deltar i SM. Breddlag om det finns underlag. Farmarlaget: Basketettan Endast ett lag finns. Farmarlag till Ligalagen. Träning 4-5 ggr/veckan. Övriga hänvisas till seniorlag. Seniorlag Klubben ger möjlighet till spel i UBL. Klubben ska även stötta spelare som vill spela i högre spelsystem än UBL.

5 TRÄNING U12 U18 Alla våra stadslagsträningsupplägg skall följa principerna i förbundets spelarutvecklingsplan. Speciell hänsyn skall tas till vilka träningsmoment man lägger fokus på i vilken ålder. Alla spelare ska få samma möjlighet att utvecklas som hela basketspelare inte bli låsta till en position. U12 U14 20 % JAG: Rörlighet, balans, koordination, snabbhet 1-5 sek, snabbhetsstyrka 6-20 sek, styrka, aerob, anaerob, tids- och rumsuppfattning. Basketbollen kan med fördel användas som lekredskap. 40 % JAG OCH BOLLEN Basketbollteknik så som skjuta, passa, dribbla, rotera, försvar, start och stopp, att göra sig fri. 30 % VI OCH BOLLEN Vi och bollen integrering av tekniken i spelet, speldjup, spelbredd, förståelse för timingen i rörelserna, rörelse utan boll. Exempel på detta är give and go, cuts, screens, hjälpförsvar, clear out, 1-1, returtagning, 2-0, 3-0, % VI, DOM OCH BOLLEN 2-2, 3-3, 4-4, 4-3 osv, screens, snabbt uppspel, Pick and roll. U15 - U16 25 % JAG: Rörlighet, balans, koordination, snabbhet 1-5 sek, snabbhetsstyrka 6-20 sek, styrka, aerob, anaerob, tids- och rumsuppfattning. Basketbollen kan med fördel användas som lekredskap. 30 % JAG OCH BOLLEN Basketbollteknik så som skjuta, passa, dribbla, rotera, försvar, start och stopp, att göra sig fri. 25 % VI OCH BOLLEN Vi och bollen integrering av tekniken i spelet, speldjup, spelbredd, förståelse för timingen i rörelserna, rörelse utan boll. Exempel på detta är give and go, cuts, screens, hjälpförsvar, clear out, 1-1, returtagning, 2-0, 3-0, % VI, DOM OCH BOLLEN 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, 4-3 osv, zonspel, screens, snabbt uppspel, Pick and roll U18 25 % JAG: Rörlighet, balans, koordination, snabbhet 1-5 sek, snabbhetsstyrka 6-20 sek, styrka, aerob, anaerob, tids- och rumsuppfattning. Basketbollen kan med fördel användas som lekredskap. 30 % JAG OCH BOLLEN Basketbollteknik så som skjuta, passa, dribbla, rotera, försvar, start och stopp, att göra sig fri

6 20 % VI OCH BOLLEN Vi och bollen integrering av tekniken i spelet, speldjup, spelbredd, förståelse för timingen i rörelserna, rörelse utan boll. Exempel på detta är give and go, cuts, screens, hjälpförsvar, clear out, 1-1, returtagning, 2-0, 3-0, % VI, DOM OCH BOLLEN 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, 4-3 osv, zonspel, screens, snabbt uppspel, Pick and roll MATCHNING U12 U18 Lagets head coach beslutar om laguppställning enligt följande riktlinjer: Principen alla spelar lika skall gälla i alla serie- och cupmatcher t o m U16. Alla spelare skall ges möjlighet att spela tränings-, serie- och cupmatcher. Varje spelare ska spela ungefär lika många matcher under säsongen. Alla spelare som blir uttagna till match ska spela ungefär lika mycket den matchen. Större skillnader kan uppstå p.g.a. sjukdom eller annan längre frånvaro. Ledarens sunda förnuft ska gälla. En bedömning utifrån spelarens träningsnärvaro, intresse och attityd ska ligga till grund för uttagningen och speltid. Om en spelare inte blir uttagen till match eller får spela väldigt lite har han eller hon rätt till en ärlig och tydlig förklaring av ledaren. Spelaren måste dock också vara beredd på ett ärligt svar. Om möjligt skall spelarna, utifrån färdighetsutveckling och mognadsnivå, få ett så jämbördigt motstånd som möjligt. För U18 skall dessutom individens utveckling, klass på motståndet och matchens betydelse avgöra vilka som skall spela. Matchning för att nå resultat är endast tillåtet från och med U13 och endast i följande fall: 1. I enstaka matcher för att nå målet att avancera en serie. Krävs det toppning i många matcher är den högre serien inte rätt nivå för laget. 2. I RM och SM 3. I Scania Cup 4. I Göteborgs Basketfestival 5. I speciella turneringar som spelas mot högsta internationella motstånd

7 POLICY FÖR YNGRES SPEL MED ÄLDRE Beslut angående yngre spelares medverkan i äldre lag måste tas individuellt för varje spelare. I varje fall skall spelarens bästa samt föreningens bästa ligga till grund för beslutet. Vid beslut skall coacher och sportchef följa nedanstående policy. 1. En spelare kan, oavsett vad coacherna tycker, välja att spela helt och hållet (inkl. RM och SM) med ett äldre lag om sportchefen godkänner det och: A B Han/hon är bland dom fem bästa i den äldre åldersklassen. Detta avgör coacherna, om dom inte är överens avgör sportchefen. Han/hon redan går i skolan med dom äldre. 2. En spelare kan ändå vara med helt eller delvis med dom äldre om mottagande coach och avlämnande coach är överens om hur detta ska gå till och sportchefen godkänner det. Det skall vara uppenbart att spelaren och föreningen tjänar på detta. 3. Spelare kan vara med tillfälligt om det äldre laget har spelarbrist vid match. Om matchen inte spelas samtidigt som det yngre laget har match kan en eller flera spelare kallas upp för att delta. Vilka spelare som kallas upp måste kollas av med avlämnande coach innan. I första hand ska spelare i åldersgruppen direkt under tillfrågas men även två åldersgrupper under kan komma ifråga. Avlämnande coach har inte rätt att vägra detta. 4. För RM och USM skall detta även gälla. Detta avgör coacherna tillsammans med sportchefen. 5. Sportchefen måste alltid meddelas innan spelare får frågan om han/hon vill flytta upp en åldersgrupp. LEDARE Ledarna är en central del av föreningen. Det är därför extra viktigt för våra ledare att sätta föreningens bästa i första hand. För att nå detta resultat ska coachen: följa och agera i enlighet med föreningens stadgar och föreningspolicy (se bilaga) och vara med i föreningens aktiviteter. leda lagets träningar samt matcher i serien och turneringar. Detta gäller även eventuella träningsläger i den utsträckning föreningen och coachen bestämmer i samråd. Under matcherna bära föreningens officiella pikétröja. vara i ständig utveckling i sitt ledarskap och ta till vara på den kunskap som andra ledare har. göra en årsplanering som lämnas till kansliet innan säsongens start.

8 sätta utveckling före resultat. Spelarna ska fostras till att vinna och de ska uppmuntras till att komma så långt som möjligt i sina karriärer. Däremot får resultatet aldrig överställas spelarnas utveckling. vara ansvarig för att ha en personlig kontakt med spelarna i laget gällande deras välmående och trygghet i laget.

SBBF:s spelarutvecklingsplan

SBBF:s spelarutvecklingsplan SBBF:s spelarutvecklingsplan Rekommendationer för hur man utvecklar spelare Bakgrund I de mest framträdande länderna är en kravanalys gjord och en kravprofil har tagits fram Ett önskemål från föreningarna

Läs mer

SBBF:s spelarutvecklingsplan

SBBF:s spelarutvecklingsplan SBBF:s spelarutvecklingsplan Rekommendationer för hur man utvecklar spelare Spelet förändras? S = ANT + F + M + BMA + C1 + T + C2 + S + O + C3 + E S = Success in playing basketball ANT = Anthropometical

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Vision KFUM Uppsala Basket. Sveriges bästa ungdomsförening för basket - Basket att längta till

Vision KFUM Uppsala Basket. Sveriges bästa ungdomsförening för basket - Basket att längta till Vision KFUM Uppsala Basket Sveriges bästa ungdomsförening för basket - Basket att längta till KFUM Uppsala Basket Grundpelare Tillsammans, med Respekt och Engagemang är vi alltid vinnare Vision/mål Policy/riktlinjer

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Välkommen till KFUM Central Basket 1 av 3

Välkommen till KFUM Central Basket 1 av 3 Välkommen till KFUM Central Basket! Ni är hjärtligt välkomna till oss och säsongen 2015-16! Vi vill erbjuda er en stabil och intressant verksamhet med fokus på att utvecklas både på och utanför basketplanen.

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer

IDROTTSKUNSKAP Basket

IDROTTSKUNSKAP Basket Träff 1: Baskettermer Vet du vad dessa 13 viktiga basketord betyder? - Försteg - Cut - Give n go - Jumpstop - Stridestop - Screen - Pick n roll - Hjälpsida - 8 sekunder - 24 sekunder - Man-man försvar

Läs mer

DETTA ÄR TÄBY BASKET

DETTA ÄR TÄBY BASKET DETTA ÄR TÄBY BASKET VÄLKOMMEN TILL TÄBY BASKET! Vår verksamhet handlar om att lära barn och ungdomar att spela basket. Med träningar, matcher, cuper och läger pågår verksamheten i stort sett alla dagar

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger Ver 1.0 2014-03-15 En bra verksamhet kräver att vi alla gemensamt, spelare, ledare, tränare, föräldrar, supporters o.s.v. aktivt hjälper till med våra gemensamma åtaganden. Slutresultatet är helt beroende

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Verksamhetspolicy och riktlinjer

Verksamhetspolicy och riktlinjer Verksamhetspolicy och riktlinjer Revisionshistorik Version Datum Ändrad av Kommentar 1 2015-01-18 Upprättad Godkänd av styrelsen 2 2015-09-28 Styrelsen Ändring av kapitel Ekonomi-Lagkassor och försäljning

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Huvudsyftet med spelarutvecklingssamtalet är att - stärka spelaren - ge spelaren insikt om den egna utvecklingen. - laget får en lärorik, utvecklande, rolig

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F04 & P04. Datum: 14:e september 2014 Tid: 11:30 12:30 Plats: Tibble

FÖRÄLDRAMÖTE F04 & P04. Datum: 14:e september 2014 Tid: 11:30 12:30 Plats: Tibble FÖRÄLDRAMÖTE F04 & P04 Datum: 14:e september 2014 Tid: 11:30 12:30 Plats: Tibble Agenda 1. Vår basketfilosofi / klubbfilosofi (före match, under match och efter match) 2. Träningar Vad vi tränar på 3.

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE Innehåll Om den här skriften... 2 Att vara del av Akademin... 3 Målsättning för Akademin... 3 Vem finns Akademin till för?... 3 Mitt liv som

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden Riktlinjer för Slöinge GoiF:s Ungdoms fotboll den Vita tråden INLEDNING Slöinge Gymnastik & Idrottsförenings ungdomsfotboll aktiverar pojkar o flickor i regelbunden fotbollsträning. Ungdomarna är uppdelade

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Föräldramöte ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Träningar säsongen 2017/18 Hur många träningar tror ni vi har haft? 90 st inkl målvaktsträningar Hur tror ni träningsnärvaron varit i snitt? Målet var 2

Läs mer

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket.

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket. Luleå City Basket Vi ställer upp för varandra info@luleacitybasket.se luleacitybasket.se Föreningspolicy @luleacitybasket på Instagram Luleå City Basket på Facebook #luleacitybasket överallt info@luleacitybasket.se

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 STUVSTA IF:S VÄRDEGRUNDER... 4 VISION...

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK.

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Detta dokument vänder sig till Eken IBK:s spelare, ledare och föräldrar. Alla med anknytning till klubben ska känna till dess innehåll. Bakgrund Som idrottsförening

Läs mer

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Mål och visioner IK Zenith är en förening för barn och ungdomar samt deras föräldrar. Föreningen är ideell och bygger helt på engagemang från dess föräldrar

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Syftet med detta dokument är att:

Syftet med detta dokument är att: augusti 2014 Strömnäs GIFs policy har växt fram med hjälp av Svenska Handbollsförbundets policy för barn- och ungdomshandboll i en interaktion mellan styrelsen och aktiva ledare i klubben. Syftet med detta

Läs mer

Riktlinjer för ungdomsverksamheten

Riktlinjer för ungdomsverksamheten 1 Riktlinjer för ungdomsverksamheten 2017 2020 Mål Ledord Uppförandekod Policys 2 SSK Mission Södertälje Sportklubb bidrar aktivt till att barn, ungdomar och vuxna får utöva och engagera sig i idrott vilket

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

Stuvsta IFs värdegrunder

Stuvsta IFs värdegrunder Stuvsta IFs värdegrunder Vision: Vi är föreningen som alla vill vara med i. Stuvsta IF verkar för att skapa de bästa förutsättningarna: att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Blå tråden är framtagen för att.

Blå tråden är framtagen för att. BLÅ TRÅDEN Uppdatering 2014-15 Blå tråden är framtagen för att. Ha en gemensam plattform att arbeta efter. Man får kontinuitet i verksamheten. Man får ett större samarbete mellan lagen och föreningen En

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Agenda Vision, föreningsidé och värderingar Organisation THK Ekonomi och beslutade förändringar Föräldrarengagemang Riktlinjer Arrangemangsgruppen Övrigt Vision

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

Tranås Fotbollförening. Bildad Organisation Målsättningar

Tranås Fotbollförening. Bildad Organisation Målsättningar Tranås Fotbollförening Bildad 1997-01-01 Organisation Målsättningar Föreningens syfte Föreningen skall bedriva fotbollsverksamhet med stark fokusering på ungdomsarbete och utveckling. För att få en ungdomsidrott

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER Den röda tråden inom breddverksamheten BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN BÖR I FÖRSTA HAND SE TILL ATT ALLA FÅR MÖJLIGHET ATT SPELA FOTBOLL I DEN UTSTRÄCKNING DE VILL, UPPLEVA GLÄDJE

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Tränarskap och ledarskap

Tränarskap och ledarskap Tränarskap och ledarskap Idrotten är en viktig del i fostran Bättre hälsa genom basketträning med tanke på samhällsutvecklingen Du har en spännande och betydelsefull roll Spelare är inte schackpjäser Varför

Läs mer

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012 IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt Säsongen 2012 Kort versionen Som ledare i Irsta P-02 har vi enats om att bedriva en verksamhet som bidrar till att samtliga spelare erbjuds en lämplig utveckling.

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB

LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB VI VÄRNAR OM FRAMTIDEN - Handboll skall vara roligt - Respektera kompisar, ledare, domare och föräldrar - Utveckling i första hand vinst i andra hand - I en god social miljö skapas

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Konkreta riktlinjer för olika åldrar

Konkreta riktlinjer för olika åldrar Konkreta riktlinjer för olika åldrar Inspirerade av Svenska Fotbollsförbundets policies och våra egna erfarenheter följer här Lerums IS riktlinjer för olika åldrar: 6 9 år (3- och 5-mannaspel) Efter fotbollsskolan

Läs mer