Intresseanmälan för student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, juryns utlåtande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Intresseanmälan för student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, juryns utlåtande"

Transkript

1 (7) JURYNS UTLÅTANDE KFKS 2012/ Intresseanmälan för student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, juryns utlåtande Sammanfattning Nacka kommun skickade i juni 2012 ut en inbjudan till intresseanmälan för uppförande av studentbostäder och/eller ungdomsbostäder i Nacka. En jury har bedömt de 20 förslag som lämnats in på tre kommunala markområden och får efter fullgjort arbete lämna följande rekommendation: Juryn rekommenderar att SBC Bo:s förslag genomförs i kombination med ytterligare ett förslag med följande prioritering: 1. Hyris AB 2. Sjaelsö, alt s gröna gårdar 3. Sjaelsö, alt Farstukvist Juryn rekommenderar att Byggvestas förslag genomförs. Juryn bedömer att Sjaelsö:s alternativ Farstukvist är det bästa förslaget, men rekommenderar att kommunen avvaktar med option för området tills genomförandeprocessen för ny Skurubro och vissa andra planförutsättningar klarlagts. Bakgrund Kommunstyrelsen gav planenheten i uppdrag att genomföra inbjudan till intresseanmälan för uppförande av studentbostäder och/eller ungdomsbostäder i Nacka kommun. Syftet med inbjudan var att få till stånd denna typ av bostäder med rimliga hyresnivåer. De nya bostäderna ska även vara exempel på miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart stadsbyggande. Bostäderna ska upplåtas med hyresrätt på tre markområden som ägs av Nacka kommun Dessa markområden ligger i, och. Efter utvärdering ska option kunna ges till de mest intressanta förslagen och start-pm utarbetas för respektive projekt. Optionerna kan i ett senare skede omvandlas till markanvisningar. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST SMS WEBB ORG.NUMMER Nacka kommun, Nacka Stadshuset, Granitvägen info@nacka.se

2 2 (7) Inbjudan Inbjudan gick ut i juni 2012 till företag som på olika sätt visat intresse för att bygga i Nacka. Intresseanmälningarna skulle lämnas in senast Under denna period hörde ytterligare ett antal företag av sig, som då fick materialet till inbjudan. Intresseanmälan skulle enligt inbjudan innehålla idéförslag för en eller flera av de aktuella områdena, samt uppgift om hyresnivå. Inbjudan redovisade förutsättningar inom följande områden: Detaljplan, optionsavtal Bebyggelseutformning Parkeringstal Hyresnivå Energi och inomhusmiljö Buller Allmänna anläggningar Plangenomförande, tomträttsavtal Inbjudan innehöll även inlämningskrav på intresseanmälan och idéförslag samt redovisning av utvärderingskriterier. Som bilaga till inbjudan fanns en redovisning av mer specifika förutsättningar för de tre kommunala markområdena. Inlämnade förslag Intresseanmälan och idéförslag lämnades in av följande 12 företag: BESQAB projekt och fastigheter AB Blå Eken AB Byggvesta AB Domus Fortius AB Einar Mattsson Projekt AB GBJ Bygg - Villa Vida Hyr rätt i Stockholm, Hyris AB Keywe - Weidekke SBC Bo AB Sjaelsö Sverige AB Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) Sveafastigheter JEFF fastighetsutveckling Byggvesta och Sjaelsö lämnade förslag på alla tre markområdena. Sjaelsö lämnade dessutom två förslag på varje område. Övriga företag lämnade förslag på antingen ett eller två områden. Inget förslag kom in på någon annan mark än de tre kommunala områdena. Detta innebär att vi har totalt 22 inlämnade idéförslag fördelade enligt följande: 10 förslag 8 förslag 4 förslag

3 3 (7) Utvärdering av förslag De inlämnade förslagen har utvärderats av en jury bestående av: Eva Maria Persson, stadsarkitekt Nacka kommun Sven Andersson, översiktsplanerare Nacka kommun Susanne Moberg, exploateringsingenjör Nacka kommun Martin Sahlin, Stockholms studentkårers centralorganisation Simon Imner, jagvillhabostad.nu Juryn har haft tre möten. Efter det första mötet ställdes ett antal frågor till intressenterna rörande vissa oklarheter. Juryn har även konsulterat kommunens enheter för väg, trafik, miljö och park angående vissa specialfrågor. Juryn har bedömt förslagen utifrån uppställda krav och kriterier. Alla förslag kan uppnå efterfrågade energinivåer, även om vissa förslagsställare redovisat betydligt lägre nivåer. Denna fråga har inte varit avgörande i bedömningen. Alla har även redovisat parkering enligt uppsatta krav och det finns relativt små skillnader i lägenhetslösningarna. Bullerfrågan har däremot hanterats mycket olika och detta har bedömts viktigt för förslagens möjligheter till genomförande. Juryns bedömning och rekommendation Juryn rekommenderar att SBC Bo:s förslag genomförs i kombination med ytterligare ett förslag med följande prioritering: 1. Hyris AB 2. Sjaelsö, alt s gröna gårdar 3. Sjaelsö, alt Farstukvist Motivering SBC Bo har lämnat förslag på ett punkthus som anpassar sig till befintlig bebyggelse, men ändå har ett nytt och eget uttryck. Förslaget är komprimerat och redovisar 113 studentlägenheter med bra utformning och rimliga hyror på en liten markyta. Byggnadens utformning och lägenheternas lokalisering är anpassade till bullersituationen, även om de lägenheter som vetter åt öster och väster kan behöva ytterligare bullerstudier. Parkering på gatumark är i och för sig tveksamt, men med en mindre justering av utformningen bör detta kunna lösas. SBC Bo:s förslag innebär dock en relativt låg exploatering i detta attraktiva läge och juryn föreslår därför att SBC Bo kompletteras med ett annat förslag. Eftersom samtliga förslag som är aktuella behöver omarbetas har juryn gjort en prioriteringsordning för dessa. 1. Hyris AB Förslaget prioriteras högst eftersom det innehåller uteslutande små studentlägenheter och har hög arkitektonisk kvalitet vad gäller utformning av lägenheter och byggnadskroppar. För att kunna genomföras måste förslaget bearbetas så befintlig bollplan och lekplats kan sparas eller omlokaliseras. Situationsplanen behöver också studeras ytterligare ur bullersynpunkt.

4 4 (7) 2. Sjaelsö, alt s gröna gårdar Förslagets situationsplan är föredömlig ur bullersynpunkt och har goda lägenhetslösningar. Förslaget innehåller dock relativt få riktigt små lägenheter, vilket har bedömts som viktigt i detta läge. För att kunna genomföras måste förslaget bearbetas vad gäller tillfartsfrågan. 3. Sjaelsö, alt Farstukvist Förslagets situationsplan är liksom Sjaelsö:s andra förslag bra ur bullersynpunkt och redovisar goda lägenhetslösningar, men bedöms som utformningsmässigt sämre anpassat till platsen. För att kunna genomföras måste förslaget bearbetas vad gäller tillfartsfrågan och så att befintlig bollplan och lekplats kan sparas eller omlokaliseras. Juryn rekommenderar att Byggvestas förslag genomförs. Motivering Byggvesta har i sitt förslag placerat bebyggelsen så att alla lägenheter får en tyst sida och så att en bullerfri gårdsbildning uppstår. Förslaget har även en tilltalande utformning och bra lösta lägenheter till rimliga hyror, samt relativt många små lägenheter. Förslaget har även en tydlig uppdelning mellan studentbostäder och ungdomsbostäder, vilket bör förenkla förvaltningen. Juryn bedömer att Sjaelsö:s alternativ Farstukvist är det bästa förslaget, men rekommenderar att kommunen avvaktar med option för området tills genomförandeprocessen för ny Skurubro och vissa andra planförutsättningar klarlagts. Motivering Sjaelsö har i sitt förslag Farstukvist placerat bebyggelsen som en bullerskärm mot Skurubron och Värmdöleden. Förslaget har vällösta lägenheter till rimliga hyror, samt i förhållande till övriga förslag för, relativt många små lägenheter. Frågor kring byggandet av ny Skurubro och eventuell samordning med vissa andra verksamheter i området är ännu inte klarlagda och på grund av detta kan förslaget behöva omarbetas. Frågan om option bör därför avvakta tills dessa frågor utretts. Juryns bedömning av övriga förslag Besqab Förslaget med två punkthus har kvaliteter, men förutsätter ett stort antal bostadsrätter (troligtvis det ena punkthuset). Förslaget innehåller också en tredjedel 3-rumslägenheter, vilket innebär att antalet små hyresrätter är begränsat. Förslaget är därför inte intressant i syfte att få till stånd små hyresrätter.

5 5 (7) Blå Eken Förslaget redovisar 5 punkthus på 9-15 våningar med endast små lägenheter (totalt 693 st.). Cirka hälften av lägenheterna i husen kommer inte att klara bullerriktlinjerna ens med de avstegsfall som är accepterade i översiktsplanen. Markplaneringen är också knapphändigt redovisad. Juryn tycker emellertid att konceptet är mycket intressant och det vore därför önskvärt om hustypen kunde realiseras på en mer gynnsam plats. Byggvesta Förslaget är välstuderat vad gäller buller och redovisar bra lägenhetslösningar till rimliga kostnader. Det använda formspråket ger emellertid ett oroligt intryck och är ett omotiverat tillägg till den befintliga bebyggelsen på. Einar Matsson Förslaget redovisar små vällösta lägenheter i hus som tar upp Alphyddebebyggelsens formspråk. Den redovisade hyresnivån är däremot alltför hög för att vara aktuell. Ett stort antal av lägenheterna kommer inte heller att klara bullerriktlinjerna ens med de avstegsfall som är accepterade i översiktsplanen. SKB Förslaget innehåller en massiv bebyggelse längs Alphyddevägen med viss intressanta arkitektoniska inslag. De tjocka huskropparna medför dock mycket avlånga lägenheter. SKB hyr inte ut rena studentlägenheter och förslaget innehåller förhållandevis fler stora lägenheter. Dessa förhållanden gör förslaget mindre intressant. Sveafastigheter-JEFF Förslaget innehåller två friliggande huskroppar i 4 våningar (totalt 144 lägenheter). Vare sig byggnaderna i sig eller deras placering på tomten innehåller några större kvaliteter, även om lägenheterna i sig är likvärdiga med många andra förslag. En stor del av lägenheterna i förslaget kommer, trots åtgärderna för balkongerna, inte att klara bullerriktlinjerna ens med de avstegsfall som är accepterade i översiktsplanen. Blå Eken Förslaget redovisar 3 punkthus på 9 våningar med endast små lägenheter (totalt 297 st.). Cirka hälften av lägenheterna kommer inte att klara bullerriktlinjerna ens med de avstegsfall som är accepterade i översiktsplanen. Markplaneringen är också knapphändigt redovisad. Juryn tycker emellertid att konceptet är mycket intressant och det vore därför önskvärt om hustypen kunde realiseras på en mer gynnsam plats. Domus Fortius Förslaget innehåller fyra huskroppar i fyra våningar. Det är alltför obearbetat för att kunna jämföras med många av de andra förslagen, trots den låga redovisade hyran.

6 6 (7) GBJ-Bygg Villa Vida Förslaget innehåller tre punkthus som inte förefaller anpassade till platsen. En stor del av lägenheterna kommer inte att klara bullerriktlinjerna ens med de avstegsfall som är accepterade i översiktsplanen. Keywe - Weidekke Förslaget innehåller dels en kombination av studentlägenheter och sporthall på skolans bollplan, dels en kvartersbebyggelse. Det är alltför obearbetat för att kunna jämföras med många av de andra förslagen. Studentlägenheterna mot Värmdöleden kommer inte att klara bullerriktlinjerna ens med de avstegsfall som är accepterade i översiktsplanen. Sjaelsö, alt. Electric Förslaget har många kvaliteter och en spännande arkitektur som trollar bort loftgångarna mot Värmdöleden och löser bullerfrågan med sina två huskroppar. Det redovisar även en mycket låg hyresnivå på de minsta lägenheterna, men antalet riktigt små lägenheter är betydligt färre än i Byggvestas förslag som juryn rekommenderar. Sjaelsö, alt. Farstukvist Även detta förslag från Sjaelsö löser bullerfrågan på ett bra sätt även om det inte har lika många kvaliteter som Electric. Det har också en låg hyresnivå, men relativt få riktigt små lägenheter. SKB Förslaget är väl utformat och innehåller arkitektoniska kvaliteter. SKB hyr emellertid inte ut rena studentlägenheter och förslaget innehåller förhållandevis många stora lägenheter. Dessa förhållanden gör förslaget mindre intressant i detta sammanhang. Sveafastigheter-JEFF Förslaget innehåller en friliggande huskroppar i 4 våningar (totalt 72 lägenheter). Vare sig byggnaden i sig eller dess placering på tomten innehåller några större kvaliteter, även om lägenheterna i sig är likvärdiga med många andra förslag. En stor del av lägenheterna kommer, trots åtgärderna för balkongerna, inte att klara bullerriktlinjerna ens med de avstegsfall som är accepterade i översiktsplanen. Byggvesta Förslaget består av ett antal delvis sammanbundna punkthus som placerats på områdets högsta del. Tillfartsfrågan är knapphändigt redovisad och det är tveksamt om byggnaderna går att angöra på ett tillfredställande sätt. Lägenhetsfördelningen har i förhållande till andra förslag en tyngdpunkt på lite större lägenheter.

7 7 (7) Einar Matsson Förslaget redovisar små vällösta lägenheter i hus som placerats vid Kvarnvägen och som tar upp områdets nivåskillnad. Den redovisade hyresnivån är däremot alltför hög för att vara aktuell. Sjaelsö, alt. Bo bra i Förslaget innehåller två gårdar på en platå i området. Det innebär ett ganska omfattande ianspråktagande av marken i förhållande till antalet bostäder. Vissa lägenheter kommer troligtvis inte att klara bullerriktlinjerna ens med de avstegsfall som är accepterade i översiktsplanen. Nacka Eva Maria Persson Sven Andersson Susanne Moberg Martin Sahlin Simon Imner

Utbyggnadspromemoria för studentbostäder i stadsbyggnadsprojekt nr 9228 Studentbostäder Alphyddan

Utbyggnadspromemoria för studentbostäder i stadsbyggnadsprojekt nr 9228 Studentbostäder Alphyddan 2017-01-03 1 (5) PM Gunilla Lundström KFKS 2014/41-251 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott / Natur och trafiknämnden Utbyggnadspromemoria för studentbostäder i stadsbyggnadsprojekt nr 9228 Studentbostäder

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 88:1, Alphyddevägen 1-7 på Sicklaön, Nacka kommun

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 88:1, Alphyddevägen 1-7 på Sicklaön, Nacka kommun 2013-03-04 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2012/161-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 88:1, Alphyddevägen 1-7 på Sicklaön, Nacka kommun Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Startpromemoria för studentbostäder vid Värmdöleden/Ektorpsvägen i Ektorp, Nacka kommun

Startpromemoria för studentbostäder vid Värmdöleden/Ektorpsvägen i Ektorp, Nacka kommun 2013-01-25 1 (9) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2012/685-214 Projektnummer 9229 Startpromemoria för studentbostäder vid Värmdöleden/Ektorpsvägen i Ektorp, Nacka kommun Sammanfattning Kommunstyrelsen gav i maj

Läs mer

Till: Berörda fastighetsägare samt Länsstyrelsens planenhet Lantmäterimyndigheten

Till: Berörda fastighetsägare samt Länsstyrelsens planenhet Lantmäterimyndigheten 1 (2) SAMRÅD 2015-03-24 Dnr MSN 2014/106-214 Till: Berörda fastighetsägare samt Länsstyrelsens planenhet Lantmäterimyndigheten För kännedom till: Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Natur- och trafiknämnden

Läs mer

Startpromemoria för studentbostäder/ungdomsbostäder Alphyddan, del av Sicklaön 40:11 i Nacka kommun

Startpromemoria för studentbostäder/ungdomsbostäder Alphyddan, del av Sicklaön 40:11 i Nacka kommun 2013-02-05 1 (12) STARTPROMEMORIA KFKS 2012/684-214 Projekt 9228 Studentbostäder Alphyddan Startpromemoria för studentbostäder/ungdomsbostäder Alphyddan, del av Sicklaön 40:11 i Nacka kommun Sammanfattning

Läs mer

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl.

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) kommunstyrelsen Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. Ärende Kommunstyrelsen beslutade 2016-01-11 4 att ge byggnadsnämnden i uppdrag att utarbeta ett förslag

Läs mer

Detaljplan för studentbostäder i Ektorp, fastigheten Sicklaön 40:14 m.fl Yttrande under granskning

Detaljplan för studentbostäder i Ektorp, fastigheten Sicklaön 40:14 m.fl Yttrande under granskning 2014-05-27 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/685-214 Projekt nr. 9625 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för studentbostäder i Ektorp, fastigheten Sicklaön 40:14 m.fl Yttrande under

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning 2014-02-13 1 (5) Bilaga 1 Dnr KFKS 2014/115-260 Riktlinjer för markanvisning Hållbar framtid i Nacka Nacka är attraktivt som bostadsort och många exploatörer är intresserade av att bygga i kommunen. Stockholmsregionen

Läs mer

RAPPORT PLANERING AV HYRESRÄTTER

RAPPORT PLANERING AV HYRESRÄTTER RAPPORT PLANERING AV HYRESRÄTTER 2016-10-12 KFKS 2016/879 Ylva Bråsjö, Erik Wiberg Innehållsförteckning 1 Inledning och syfte... 3 2 Nuläge hyresrätter... 3 3 Metod... 6 4 Planeringsinriktning... 7 4.1

Läs mer

Sicklaön 40:17 Ektorpsvägen Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 207 lägenheter, parkeringsplatser och murar.

Sicklaön 40:17 Ektorpsvägen Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 207 lägenheter, parkeringsplatser och murar. 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-01-16 B 2016-000967 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Sicklaön 40:17 Ektorpsvägen Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 207 lägenheter, parkeringsplatser och

Läs mer

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9229 Studentbostäder i Ektorp

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9229 Studentbostäder i Ektorp 2015-12-10 KFKS 2013/183-251 1 (6) PM Matilda Sahl Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott / Natur- och trafiknämnden Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9229 Studentbostäder i Ektorp Innehåll

Läs mer

Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun

Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun 2014-10-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr: KFKS 2012/491-214 Projekt 9221 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun Förslag till beslut

Läs mer

Sammanställning från workshop 2013-10-05

Sammanställning från workshop 2013-10-05 2013-11-08 1 (5) Sammanställning från workshop 2013-10-05 Sammanfattning Inom ramen för arbetet med att ta fram ett planprogram för området kring Älta centrum genomfördes en tretimmars workshop den 5 oktober

Läs mer

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge 2016-02-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/713-251 Kommunstyrelsen Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

BILAGA 2 SLUTRAPPORT. Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9324 Porfyrvägen Katarina Hamilton

BILAGA 2 SLUTRAPPORT. Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9324 Porfyrvägen Katarina Hamilton BILAGA 2 SLUTRAPPORT Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 2014-10-10 Katarina Hamilton Sammanfattning Projektet, som är beläget i centrala delen av Boo, syftade till att efter en om- och nybyggnad av

Läs mer

Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande

Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande 2017-11-22 REV 2018-01-05 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/294-214 Projekt 9219 Kommunstyrelsen Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar detaljplaneprogrammet.

Läs mer

Yttrande över detaljplan för Talluddsvägen, Björknäs, Boo

Yttrande över detaljplan för Talluddsvägen, Björknäs, Boo 2016-12-02 TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2016/124 1 (5) ) Arbets- och företagsnämnden Yttrande över detaljplan för Talluddsvägen, Björknäs, Boo Förslag till beslut Arbets- och företagsnämnden antar yttrande enligt

Läs mer

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9630 Delplan 1, Älta C, etapp A och B Endast lokalgatan vid förskola Oxelvägen

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9630 Delplan 1, Älta C, etapp A och B Endast lokalgatan vid förskola Oxelvägen 2017-11-30 1 (6) PM Martin Håkansson KFKS 2015/689-251 NTN 2017/528 Projekt 9630 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott / Natur och trafiknämnden Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9630

Läs mer

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning 2013-06-27 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2007/72-214 Projekt 9531 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under

Läs mer

Intresseanmälan förslag Alphyddans gröna gårdar

Intresseanmälan förslag Alphyddans gröna gårdar Stockholm 2012-10-01 Student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, Dnr KFKS 2012/213-219 Intresseanmälan förslag Alphyddans gröna gårdar Härmed anmäler vi vårt intresse för att uppföra student-/ungdomsbostäder

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Rösunda 9:14, Ringvägen 44 i Saltsjöbaden

Begäran om planbesked för fastigheten Rösunda 9:14, Ringvägen 44 i Saltsjöbaden 2015-11-25 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2015/84-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Rösunda 9:14, Ringvägen 44 i Saltsjöbaden Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Yttrande över Handlingsplan för förskole- och skolplatser , UBN 2011/86-610

Yttrande över Handlingsplan för förskole- och skolplatser , UBN 2011/86-610 2013-09-03 1 (5) FÖRSLAG TILL YTTRANDE MSN 2013/88-219 Utbildningsnämnden Yttrande över Handlingsplan för förskole- och skolplatser 2014-2022, UBN 2011/86-610 Sammanfattning Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Förslag till beslut Bygglov ges med stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen med tillhörande upplysningar.

Förslag till beslut Bygglov ges med stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen med tillhörande upplysningar. 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-06-19 B 2016-000444 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden BJÖRKNÄS 1:130, BJÖRKNÄS 1:129 (KOCKTORPSVÄGEN 26) Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, komplementbyggnader,

Läs mer

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger.

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger. 2013-11-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2013/543-214 Projekt 9429 Stadsbyggnadsprojekt för nytt verksamhetsområde vid Orminge trafikplats, Del av fastigheterna Lännersta 10:1 och Tollare 1:3, i kommundelen

Läs mer

Björknäs 1:969 (Hjortängsvägen 26B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus

Björknäs 1:969 (Hjortängsvägen 26B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-06-05 B 2014-000352 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Björknäs 1:969 (Hjortängsvägen 26B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus Förslag till beslut Bygglov ges med

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden

Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden 2014-05-12 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2013/148-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Baggensudden 7:8, Vikingavägen 17, Fisksätra-Saltsjöbaden Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten Älta 105:25 i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten Älta 105:25 i Älta, Nacka kommun 1 (4) Planbeskrivning DP 596 Dnr MSN 2015/87-214 Standardförfarande Ändring av PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun 2015-06-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Fingerörtvägen-Ekudden Ingår i NACKA STAD, där tunnelbaneavtalet gäller Dnr KFKS 2015/23-214 Projekt 9249 Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden

Läs mer

Uppföljning av projektplan för samhällsbyggnadsprojekt 2014-2016 och remiss inför projektplan 2015-2017

Uppföljning av projektplan för samhällsbyggnadsprojekt 2014-2016 och remiss inför projektplan 2015-2017 SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-07-25 SN-2014/2852.319 1 (2) HANDLÄGGARE Johan Andersson 08-535 37805 johan.andersson@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning

Läs mer

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt Orminge 42:1 i Boo

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt Orminge 42:1 i Boo 2011-09-01 1 (7) Startpromemoria KFKS 2011/374-214 Kommunstyrelsen Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt Orminge 42:1 i Boo Sammanfattning Fastigheten Orminge 42:1 är centralt belägen i Orminge. Byggnaden

Läs mer

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD Stockholm 2012-10-01 Student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, Dnr KFKS 2012/213-219 Intresseanmälan förslag Farstukvist/Alphyddan Härmed anmäler vi vårt intresse för att uppföra student-/ungdomsbostäder

Läs mer

Björknäs 1:560, Värmdövägen 640 Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, 4 lgh

Björknäs 1:560, Värmdövägen 640 Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, 4 lgh 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-12-27 B 2016-000483 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Björknäs 1:560, Värmdövägen 640 Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, 4 lgh Förslag till beslut 1. Bygglov

Läs mer

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD

Med vänlig hälsning Sjaelsö Sverige AB. Pero Popovski VD Stockholm 2012-10-01 Student/ungdomsbostäder i Nacka kommun, Dnr KFKS 2012/213-219 Intresseanmälan förslag Farstukvist/Alphyddan Härmed anmäler vi vårt intresse för att uppföra student-/ungdomsbostäder

Läs mer

BJÖRKNÄS 1:926 (VÄRMDÖVÄGEN 641) Ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus till flerbostadshus samt parkering

BJÖRKNÄS 1:926 (VÄRMDÖVÄGEN 641) Ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus till flerbostadshus samt parkering 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-07 B 2015-001372 BJÖRKNÄS 1:926 (VÄRMDÖVÄGEN 641) Ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus till flerbostadshus samt parkering Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder vid Guldhedstorget, Norra Guldheden

Markanvisning för studentbostäder vid Guldhedstorget, Norra Guldheden Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2013-04-29 diarienummer 3658/12 Markavdelningen Lars Johansson telefon 368 10 55 e-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Markanvisning för studentbostäder vid

Läs mer

Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge 60:1

Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge 60:1 2018-09-25 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/828-251 Projekt 9436 Kommunstyrelsen Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge

Läs mer

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön 2014-01-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Dnr MSN 2017/93 Standardförfarande Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun Upprättad på planenheten

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Tidig markreservation för bostäder vid Roslagstull / Valhallavägen på Östermalm till Stockholmsbyggmästarna

Tidig markreservation för bostäder vid Roslagstull / Valhallavägen på Östermalm till Stockholmsbyggmästarna Eleonor Eklind Forslin Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 265 14 eleonor.eklind-forslin@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-05-24 Tidig markreservation för bostäder vid Roslagstull

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6

Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6 1 (7) 2017-02-21 TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/541 Kommunstyrelsen Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6 Förslag

Läs mer

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1 2016-08-18 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/328 Kommunstyrelsen Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås fatta följande beslut.

Läs mer

Bilaga 1 Modell för beräkning av parkeringstal för flerbostadshus samt parkeringstal för övriga boendeformer.

Bilaga 1 Modell för beräkning av parkeringstal för flerbostadshus samt parkeringstal för övriga boendeformer. 2016-10-25 1 (5) Bilaga 1 Jenny Carlsson Trafikenheten Bilaga 1 Modell för beräkning av parkeringstal för flerbostadshus samt parkeringstal för övriga boendeformer. Modell för beräkning av parkeringsbehov

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 207:8, Bävervägen 2

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 207:8, Bävervägen 2 2013-09-20 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2013/66-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 207:8, Bävervägen 2 Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Ändring av detaljplan, dp 526, för del av Tollare 1:16 m.fl., Tollare trappa och del av Tollare strand inom delplan 2 i Boo, Nacka kommun

Ändring av detaljplan, dp 526, för del av Tollare 1:16 m.fl., Tollare trappa och del av Tollare strand inom delplan 2 i Boo, Nacka kommun 1 (8) ANTAGANDEHANDLING Dnr MSN 2016/4-214 Förenklat standardförfarande PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan, dp 526, för del av Tollare 1:16 m.fl., Tollare trappa och del av Tollare strand inom delplan

Läs mer

Markanvisning genom direktanvisning till Saltsjö-Järla Fastighets AB för del av fastigheten Sicklaön 40:11 i Järla stationsområde

Markanvisning genom direktanvisning till Saltsjö-Järla Fastighets AB för del av fastigheten Sicklaön 40:11 i Järla stationsområde 2017-03-01 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/129-251 Stadsbyggnadsprojekt 9244 Kommunstyrelsen Markanvisning genom direktanvisning till Saltsjö-Järla Fastighets AB för del av fastigheten Sicklaön 40:11

Läs mer

Planprogram för Orminge centrum i Boo, Nacka kommun

Planprogram för Orminge centrum i Boo, Nacka kommun 2014-03-03 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2005/193-214 Projekt 9387 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Planprogram för Orminge centrum i Boo, Nacka kommun Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (6) ANTAGANDEHANDLING 2012-10-29 Dnr MSN 2010/96 214 Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av detaljplan 313, Svetshallen

Läs mer

SICKLAÖN 73:10 Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, Skuruparken

SICKLAÖN 73:10 Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, Skuruparken 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-07-15 B 2015-000987 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden SICKLAÖN 73:10 Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, Skuruparken Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Sida 1 (6) 2016-06-15 Handläggare Johan Rapping 08-508 266 98 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Förslag

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder och förskola vid Sven Brolids väg/ Varholmsgatan i Sandarna

Markanvisning för studentbostäder och förskola vid Sven Brolids väg/ Varholmsgatan i Sandarna Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2014-06-13 diarienummer 5949/13 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson Telefon 031-368 10 55 E-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Markanvisning

Läs mer

Ändring av Detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån

Ändring av Detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån 2016-03-31 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2016/18-214 Standardförfarande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Ändring av Detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Markanvisning för Studentbostäder inom fastigheten Kopiepennan 1 i Råcksta till Jonas Erik Fredrik & Fredrik Fastighetsutveckling

Markanvisning för Studentbostäder inom fastigheten Kopiepennan 1 i Råcksta till Jonas Erik Fredrik & Fredrik Fastighetsutveckling Sida 1 (7) 2014-02-13 E2013-513-00894 Handläggare Elisabeth Rosenberg 08-508 287 24 Till Exploateringsnämnden 2014-03-13 Markanvisning för Studentbostäder inom fastigheten Kopiepennan 1 i Råcksta till

Läs mer

Hyresmodell för bostadslägenheter inom Nacka Seniorcenter (NSC)

Hyresmodell för bostadslägenheter inom Nacka Seniorcenter (NSC) 2014-09-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/525-293 Kommunstyrelsen Hyresmodell för bostadslägenheter inom Nacka Seniorcenter (NSC) Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att anta en ny hyresmodell

Läs mer

Utvärdering. Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen. Tilldelning, motivering och bedömning

Utvärdering. Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen. Tilldelning, motivering och bedömning Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen Utvärdering Tilldelning, motivering och bedömning 1(6) Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen Utvärdering Bakgrund Helsingborg stad bjöd genom enheten för mark

Läs mer

Bilaga 2. Strategisk mål- och nyckeltalstabell T2 2014

Bilaga 2. Strategisk mål- och nyckeltalstabell T2 2014 -09-07 1 (6) Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Bilaga 2. Strategisk mål- och nyckeltalstabell T2 Utfall 2013 Resultat God kommunal service Kundnöjdheten ska öka. (Hög rättssäkerhet) Resultat från interna

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid kv Sicklingen i Gubbängen till Åke Sundvall Projekt AB.

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid kv Sicklingen i Gubbängen till Åke Sundvall Projekt AB. Per Olof Jägbeck Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1

Läs mer

Markanvisningstävling för billiga och yteffektiva bostäder för unga i Midsommarkransen

Markanvisningstävling för billiga och yteffektiva bostäder för unga i Midsommarkransen Dnr Sida 1 (18) för billiga och yteffektiva bostäder för unga i Midsommarkransen Juryutlåtande december 2014 Sida 2 (18) Juryns beslut Juryn har beslutat att utse förslaget Kransen från Familjebostäder

Läs mer

Detaljplaneprogram för centrala Nacka, justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur, på västra Sicklaön

Detaljplaneprogram för centrala Nacka, justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur, på västra Sicklaön 2016-09-01 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2002/269-212 Projekt 9215 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplaneprogram för centrala Nacka, justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur, på västra Sicklaön

Läs mer

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge 2013-08-20 att skapa en varierad stadsdel i samklang med den omgivande naturen. Anbudsgivare med den bästa projektidén får markanvisning och möjlighet att köpa alternativt disponera den blivande tomten

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Norra Djurgården 1:37 på Östermalm till AB Abacus Bostad.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Norra Djurgården 1:37 på Östermalm till AB Abacus Bostad. 01550 2012-01-11 DNR E2011-513- Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 270 54 sara.lunden@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-02-09 Markanvisning för bostäder inom del av

Läs mer

Utbyggnadspromemoria 130 hyresrättslägenheter, stadsbyggnadsprojekt 9625, Oxelvägen, Älta

Utbyggnadspromemoria 130 hyresrättslägenheter, stadsbyggnadsprojekt 9625, Oxelvägen, Älta 2013-09-30 1 (6) PM David Arvidsson Kommunstyrelsen stadsutvecklingsutskott Utbyggnadspromemoria 130 hyresrättslägenheter, stadsbyggnadsprojekt 9625, Oxelvägen, Älta POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST

Läs mer

Objektbeskrivning - Försäljning av fastigheten Bo 1:1070 Verksamhetsområde Prästkragens väg

Objektbeskrivning - Försäljning av fastigheten Bo 1:1070 Verksamhetsområde Prästkragens väg Objektbeskrivning - Försäljning av fastigheten Bo 1:1070 Verksamhetsområde Prästkragens väg 2019-05-03 Daniel Jakobsson Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 4 3 Anbudsprocessen...

Läs mer

Kommunens information till remissinstanser och information på webben under detaljplaneprocessen Bemötande av specifika planärenden på webben

Kommunens information till remissinstanser och information på webben under detaljplaneprocessen Bemötande av specifika planärenden på webben 2013-04-23 1 (5) BILAGA TILL SVARSBREV KFKS 2013/185-214 Kommunens information till remissinstanser och information på webben under detaljplaneprocessen Bemötande av specifika planärenden på webben Denna

Läs mer

Tomträtt för uppförande av skola i Makaronifabriken på Kvarnholmen, fastigheten Sickla 38:14 Erbjudande om tjänstekoncession

Tomträtt för uppförande av skola i Makaronifabriken på Kvarnholmen, fastigheten Sickla 38:14 Erbjudande om tjänstekoncession 2015-04-15 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/319-291 Kommunstyrelsen Tomträtt för uppförande av skola i Makaronifabriken på Kvarnholmen, fastigheten Sickla 38:14 Erbjudande om tjänstekoncession Förslag

Läs mer

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 2

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 2 2016-08-18 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/328 Kommunstyrelsen Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 2 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås fatta följande beslut.

Läs mer

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund Fastighetskontoret Markreservation för bostäder vid Välen park Bakgrund Området Aktuellt område för markreservation ligger utmed Näsetvägen och Reningsverksgatan ca 1 km från Frölunda torg. Området ligger

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-11-15 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby

Läs mer

Justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur i detaljplaneprogrammet för centrala Nacka, västra Sicklaön Informationsärende

Justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur i detaljplaneprogrammet för centrala Nacka, västra Sicklaön Informationsärende 2016-09-26 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2002/269-212 Projekt 9215 Kommunstyrelsen Justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur i detaljplaneprogrammet för centrala Nacka, västra Sicklaön Informationsärende

Läs mer

Vårsta centrum, jämförelse av alternativa skisser

Vårsta centrum, jämförelse av alternativa skisser Tengbomgruppen ab Box 1230, Katarinavägen 15 SE 111 82 Stockholm tel 08-412 52 00 fax 08-412 53 03 www.tengbom.se 2013-05-02 Vårsta centrum, jämförelse av alternativa skisser Bakgrund Kommunstyrelsen har

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Ändring av detaljplan DP560 för Sydöstra Kummelnäs (område G) i Boo

Ändring av detaljplan DP560 för Sydöstra Kummelnäs (område G) i Boo 2017-11-17 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2017/159 Standardförfarande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan DP560 för Sydöstra Kummelnäs (område G) i Boo Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Sporthall och 7-spelarplan på Kvarnholmen

Sporthall och 7-spelarplan på Kvarnholmen 2017-02-23 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2017/34 Fritidsnämnden Sporthall och 7-spelarplan på Kvarnholmen Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden förordar att kommunen ska hyra sporthallen och 7-spelarplanen

Läs mer

Markanvisning genom anbudstävling för Älta Torg i kommundelen Älta, anbudsområde 3

Markanvisning genom anbudstävling för Älta Torg i kommundelen Älta, anbudsområde 3 2016-10-11 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/167-268 Kommunstyrelsen Markanvisning genom anbudstävling för Älta Torg i kommundelen Älta, anbudsområde 3 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås fatta

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Bostadsbyggnadsprogram Bostadsbyggnadsprogram 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Bygg i Norrköping Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Var med och skapa Norrköping! Byggkranarna syns över stadens hustak. När den här broschyren går i tryck pågår byggnation av drygt

Läs mer

Östra Gräsvägen. Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger.

Östra Gräsvägen. Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger. 2017-02-13 1 (8) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2016/1078 Dnr KFKS 2016/1083 Projekt 9266 Stadsbyggnadsprojekt för, Ektorp Fastigheterna Sicklaön 73:49, 73:50, 73:119 och del av Sicklaön 40:14 inom kommundelen

Läs mer

Östra Nacka strand Stadsbyggnadsprojekt för Östra Nacka strand, detaljplan 6, på Sicklaön, Nacka kommun

Östra Nacka strand Stadsbyggnadsprojekt för Östra Nacka strand, detaljplan 6, på Sicklaön, Nacka kommun 2017-09-28 DELEGATIONSBESLUT STARTPROMEMORIA Östra Nacka strand Dnr KFKS 2017/460 Projekt 93100791 1 (7) Detta delegationsbeslut fattas med stöd av Kommunstyrelsens beslut 2014-06-02, 138. Östra Nacka

Läs mer

Markanvisning genom anbudstävling för Älta Torg i kommundelen Älta, anbudsområde 1

Markanvisning genom anbudstävling för Älta Torg i kommundelen Älta, anbudsområde 1 2016-10-11 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/167-268 Kommunstyrelsen Markanvisning genom anbudstävling för Älta Torg i kommundelen Älta, anbudsområde 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås fatta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Uppförande av två modulhus för bostäder på stadshustomten och fortsatt utredning

Uppförande av två modulhus för bostäder på stadshustomten och fortsatt utredning 2017-03-20 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2017/102 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Uppförande av två modulhus för bostäder på stadshustomten och fortsatt utredning Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

Stenåldern 3 på Bjurhovda

Stenåldern 3 på Bjurhovda Datum 1 (4) Stenåldern 3 på Bjurhovda Markanvisning Intresseanmälan Västerås Stad söker en byggaktör för nybyggnation av radhus eller likvärdig småskalig bebyggelse på fastigheten Stenåldern 3 på Bjurhovda.

Läs mer

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge 2016-02-24 Rev 2016-03-14 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/713-251 Kommunstyrelsen Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen i Boo

Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen i Boo 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-08-16 MSN 2017/97 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen 63-81 i Boo Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Återvinningsstation Rensättravägen/Kummelvägen Detaljplan för del av Kummelnäs 11:118, utmed Rensättravägen, Saltsjö-Boo, Nacka kommun

Återvinningsstation Rensättravägen/Kummelvägen Detaljplan för del av Kummelnäs 11:118, utmed Rensättravägen, Saltsjö-Boo, Nacka kommun 1 (5) Planbeskrivning Upprättad februari 2015 Dnr: KFKS 2014/844-214 Återvinningsstation Detaljplan för del av Kummelnäs 11:118, utmed Rensättravägen, Saltsjö-Boo, Nacka kommun Kartan visar områdets avgränsning.

Läs mer

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter)

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-12-12 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Stora projekt. Handläggare Anders Widerberg Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Stora projekt. Handläggare Anders Widerberg Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2014-09-01 Handläggare Anders Widerberg 08-508 266 24 Till Exploateringsnämnden 2014-09-25 Markanvisning för bostäder och lokaler inom fastigheten Hjorthagen 1:3 i Norra Djurgårdsstaden,

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II Karlskrona kommun 2015-09-01 INBJUDAN FÖRUTSÄTTNINGAR Gällande detaljplan Tävlingsområde Beskrivning av området Kvarteren Mark och vegetation Geotekniska

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Marieberg 1:29 i Marieberg till ByggVesta.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Marieberg 1:29 i Marieberg till ByggVesta. Christina Norén Innerstad Telefon: 08-508 281 12 christina.noren@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Marieberg 1:29 i Marieberg till ByggVesta.

Läs mer

PM-buller Igelboda (Igelboda 2:1 med flera fastigheter)

PM-buller Igelboda (Igelboda 2:1 med flera fastigheter) 1 (7) Datum: 2016-06-21 Planenheten, Nacka kommun Tomas Magnusson, planarkitekt PM-buller Igelboda (Igelboda 2:1 med flera fastigheter) Sammanställning av bullersituationen i detaljplan Igelboda. Upprättad

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Modellen 4 på Norrmalm till Wallhus AB och Wallfast AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Modellen 4 på Norrmalm till Wallhus AB och Wallfast AB. Victoria Zimmermann Grönros Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 262 58 victoria.gronros@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-06-13 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Modellen

Läs mer