GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SRF Synskadades Riksförbund. HRF, Hörselskadades riksförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 2012-06-14. SRF Synskadades Riksförbund. HRF, Hörselskadades riksförbund"

Transkript

1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved, kl Bengt Petersson P-G Risberg Mary Nilsson-Fridén Ann-Katrin Strand Ylva Samuelsson Dennis Ernst Kjell Bertilsson Håkan Östlund Rigo Fredriksson Sune Wigstrand Anita Nyman Ordförande Socialnämnden DHR, De handikappades Riksförbund Kommunstyrelsen Socialnämnden SRF Synskadades Riksförbund Reumatikerföreningen Västbo NHR, Neurologiskt Handikappades Riksförbund Afasi Parkinsonföreningen HRF, Hörselskadades riksförbund Övriga deltagande Annika Park Blomstervägens Demenscentrum Jenny Johansson Projektledare KomHem Ann-Sofi Arvidsson Kommunstyrelseförvaltningen Birgitta Svensson Bistånds- och Rehabenheten Mona Blom Mötessekreterare Utses justera Sune Wigstrand Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Mona Blom Paragrafer Ordförande Bengt Petersson Justerande... Sune Wigstrand

2 2 26 Överlämnade av planscher Mary Nilsson-Fridén, DHR överlämnade 10 planscher med gamla motiv till områdeschef Annika Park för användas vid minnesträning på Demenscentrum Blomstervägen. Gåvan är från Anderstorps skolområde.

3 3 27 Information av Stefan Tengberg, ekonomistyrning Stefan Tengberg var inte närvarande.

4 4 28 Information av Jenny Johansson, KomHem, -vård, omsorg och rehab nära dig Jenny Johansson informerade om Regeringen har gett i uppdrag föra över ansvaret för hemsjukvården från landstinget till kommunerna (13 kommuner i Jönköpings län). Skeväxling och huvudmannaskift planeras till årsskiftet Den gemensamma värdegrunden för länets hemsjukvård utgår från patientens/brukaren behov, samarbetar aktivt över organisations- och huvudmannagränser, bemöter varandra med respekt och tillit samt lär av varandra och tar tillvara varandras kompetens. Avtalet innebär vård dygnet runt till alla oavsett ålder och diagnos, omfar insatser till och med specialistsjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut (Läkare omfas inte i KomHem), planerade och akuta hälso- och sjukvårdsinsatser för personer i ordinärt boende, som inte kan ta sig till vårdcentralen samt kommunalt ansvar för individuella hjälpmedel (inte hörsel- och synhjälpmedel) exempelvis för förflyttning och hygien. Planering av det verksamhetsnära arbetet pågår. Ännu är det inte löst med lokaler, bilar, personal, IT, information, hjälpmedel och avgift för hemsjukvård. Det utökade ansvaret för hemsjukvården kommer innebära en utökad kommunal hälso- och sjukvård. föreslår godkänna informationen och lägga den till handlingarna. Många frågor och tankar framfördes av ledamöterna, bland annat varför man inte tog beslut om KomHem i samband med Ädelreformen?

5 5 29 Information av Ann-Sofi Arvidsson, Kommunstyrelseförvaltningen Ann-Sofi informerade om 1 juni hölls en minimässa på Stora Segerstad i Reftele under temat grön omsorg och andra naturnära verksamheter i Bolmenbygden. Grön omsorg och naturnära verksamheter är ett nätverk av gårdar som vill dela med sig av livskvalitet. Under mässan ställde tio gårdar ut och där fanns möjlighet boka ett besök med någon av gårdarna. Information om mässan hade gått ut i massmedia. Denna eftermiddag riktade sig särskilt till funktionsnedsa, vårdnadshavare, anställda inom omsorgen och skolan, anhörig- och handikapporganisationer och andra som ville veta mer. En aktivitetsplan finns för funktionshinderverksamheten och tillgänglighetsstrategin år Uppföljning av förvaltningarnas/bolagens/stiftelsernas implementering av strategin i sin verksamhet. - Uppföljning av anmälan och åtgärder om Enkelt avhjälpta hinder. - Uppföljning av passa-på-åtgärder samt åtgärder för investeringsplan i kommunens roll som fastighetsägare och väghållare. - Enkät är lämnad till eleverna i årskurs 3 om deras medvetenhet om funktionsnedsas behov. - Uppmana fritidsnämnden och kulturnämnden ha med krav på aktiviteter för funktionsnedsa i föreningarnas utbud för få föreningsbidrag. - Uppmana kulturförvaltningen ta fram en utställning som är inkluderande för alla. - Stödja grön omsorgs utveckling i Bolmenbygden. - Genomföra en information till politikerna om tillgänglighetsstrategins innehåll och krav. Pluspolarekort finns i Värnamo kommun: Kortet är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning lättare ta del av olika evenemang och verksamheter inom frid och kultur och du får ta med dig en pluspolare som extra stöd, hjälp eller bara som sällskap. Denna person följer med utan betala entréavgift på till exempel: konsert, teater och idrottsevenemang. föreslår godkänna informationen och lägga den till handlingarna.

6 6 30 Information övriga nämnder Ann-Katrin Strand, Kommunstyrelsen informerade om budgetarbetet pågår och ramarna tas i juni Servicehundar för rörelsehindrade och signalhundar för hörselskadade har tillträde till allmänna lokaler från Gislow dagcentral har beviljats serveringstillstånd av alkohol. Avgifter för insatser enligt SoL (socialtjänstlagen) och LSS (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) för år 2012 har antagits: Mat vid korttidsvistelse utanför det egna hemmet med ytterligare två åldersklasser, avlösarservice vid anhörigvård är avgiftsfritt upp till 20 timmar/månad och för avlösarservice vid anhörigvård utöver 20 timmar/månad tas avgift ut enligt de ordinarie avgifterna. föreslår godkänna informationen och lägga den till handlingarna.

7 7 31 Begreppsnamn för kommunala handikapprådet Ordförande bad var och en fundera och lämna förslag på Kommunala Handikapprådets nya begreppsnamn till nästa sammanträde. Flera förslag kom upp: Kommunala rådet för funktionsnedsättningar, Kommunala tillgänglighetsrådet, rådet för funktionshindrade, rådet mot funktionshinder och funktionshinderrådet. föreslår ledamöterna funderar och lämnar förslag på nytt begreppsnamn för Kommunala handikapprådet till nästa sammanträde.

8 8 32 Övrig information Ordförande informerade från Arbetsutskottet och Socialnämnden en uppjustering av avgifter gjorts. Om en ledsagare följer med funktionshindrad och badar tas avgift ut av Fritidsnämnden vilket är felaktigt, då de bör stå för avgiften för ledsagaren. Alla ska stå för tillgänglighet gällande sin avdelning. Principsak. Omvandling av servicelägenheter till trygghetsboende har slagit väl ut (70 år eller funktionshindrad har möjlighet söka trygghetslägenhet utan biståndsbedömning). Många har ställt sig i kö och när de blev erbjudna lägenheten har de tackat nej på grund av de inte varit förberedda. Får stå kvar i kön fast de tackat nej. En avdelning med tomma vårdplatser på Solbacka ska göras om till en avdelning för äldre funktionshindrade. Ett stort behov finns och boendet ska vara klart så snart som är möjligt efter sommaren. Socialförvaltningen har fått i uppdrag undersöka hur Moforsvillan (socialpsykiatrin), Anderstorp ska fungera i fortsättningen. Inget LSS-boende, lägenheterna saknar köksdel. BUN vill bygga om till en förskola! En entreprenör som vill bedriva hemtjänst (LOV) har lämnad in ansökan. Kan max ta 50 timmar/veckan. Biståndshandläggarna ska informera till vårdsökande om det finns kommunal hemtjänst och det finns utförare inom LOV. Gemensam handläggning av färdtjänst inom länet är på utredningsstadiet och önskar starta upp årsskiftet år föreslår godkänna informationen och lägga den till handlingarna.

9 9 33 Övriga frågor För information: -Äntligen! Rösthörarkonferens i Stockholm 14 september 2012 om HÖRA och hantera RÖSTER aktuell forskning, utveckling och kunskap. - Välkommen delta i en Workshop med Lokala föreningen NHR Östbo-Västbo. 27 september, kl , Torghuset, Smålandsstenar inom områdena Tillgänglighet - Bemötande - Samverkan Flexjobb. -NEURO dagen med bland annat MOT ALLA ODDS, deltagarna Lena Lundqvist och Dennis Junge, torsdag 27 september 2012, kl Uttalande om ledsagning vid Synskadades Riksförbund i Jönköpings läns representantskapsmöte i Tranås den 14 april FN s internationella äldredag infaller den 1 oktober varje år. I år kommer äldredagen vara i Centrumkyrkan, Gislaved måndag 1 oktober 2012, kl Hela människan ansvarar för kaffe med dopp under dagen. Många utställare kommer, bland annat Studieförbundet Vuxenskolan, ETAC, Räddningstjänsten. NHR, Neurologiskt Handikappades Riksförbund informerade om det är besvärligt ta sig upp på scenen i Torghuset, Smålandsstenar. Reumatikerföreningen Västbo framförde: det är svårt beställa färdtjänst hos Jönköpings länstrafik till vissa platser när man reser med färdtjänst, exempelvis till Båraryds fritidslokal. många ombyggnader är på gång: Lundåkersskolan och Gisleparken. dörröppningen till HC kiosken är svårtillgänglig samt är det svårt komma in till OJ-OJ kiosken. Afasiföreningen hänvisade till protokoll från kommunala handikapprådet år 1996 då man vände sig till tillgängligheten till kyrkorna. Vilken beläggning finns på gångarna, grus? Automatiska dörr-/portöppnare! Ramper! Är detta åtgärdat? Övergångsstället Brogatan/Prästvägen, Anderstorp har vass kantsten (12 centimeter) som måste åtgärdas! föreslår godkänna informationen om de olika evenemangen och lägga den till handlingarna. uppdra till Jönköpings Länstrafik AB undersöka varför det är svårt beställa resa till vissa adresser. uppdra till Ann-Sofi Arvidsson, Kommunstyrelseförvaltningen undersöka tillgängligheten till scenen i Torghuset, till HC- och OJ-OJ kiosken och till kyrkorna uppdra till Tekniska kontoret at ta bort den vassa kantstenen (12 centimeter) vid övergångsstället Brogatan/Prästvägen.

10 10 34 Nästa sammanträde med kommunala handikapprådet Torsdagen den 20 september Övriga sammanträden 15 november 2012.

2014-02-13. Peder Vinnebrant

2014-02-13. Peder Vinnebrant SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Gislaved kl. 17:00 18:30 Beslutande P-G Risberg Anita Nyman Krister Ekström Kjell Claesson Mary Nilsson Fridén Rigo Fredriksson Sune

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved, kl. 17.00-19.00 Bengt Petersson P-G Risberg Solweig Davidsson Mary Nilsson-Fridén Ann-Katrin Strand Kjell Claesson Ylva Samuelsson

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved PG Risberg Sune Wigstrand Anita Nyman Hedvig Yngve Ninette Jönsson Marie Steen Kjell Claesson Peder Winnebrandt Dennis Ernst Börje Malmborg

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved Bengt Petersson Anita Nyman Hedvig Yngve Thure Andersson Ann-Katrin Strand Dennis Ernst P-G Risberg Sune Wigstrand Ordförande HRF Hörselskadades

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved Bengt Petersson Lis Melin Kjell Thelin Majken Larsson Rigo Fredriksson Siv Sandahl Uno Ekberg Egon Johansson Rolf Handberg Ordförande

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved Lis Melin Majken Larsson Rigo Fredriksson Siv Sandahl Uno Ekberg Ingrid Jansson Egon Johansson Pentti Kuhna Kjell Thelin Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid kl. 08.30 12.00 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Pentti Kuhna, Finska PF Uno Ekberg, PRO Siv Sandahl, PRO Egon Johansson, PRO Rigo

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund. Yvonne Svensson. Kjell-Ove Willstrand Tekniska kontoret

SRF Synskadades Riksförbund. Yvonne Svensson. Kjell-Ove Willstrand Tekniska kontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Gislaved kl. 17:00--19:15 Beslutande Bengt Petersson Anita Nyman Dennis Ernst Kjell Claesson Mary Nilsson Fridén P-G Risberg Rigo Fredriksson

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.30 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Pentti

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Demenscentrum Blomstervägen, Gislaved Bengt Petersson Kjell Thelin Siv Sandahl Uno Ekberg Ingrid Jansson Yngve Svensson Rolf Handberg Pentti Kuhna Ordförande Socialnämnden PRO PRO SPF PRO

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Demenscentrum Blomstervägen, Gislaved Bengt Petersson Anita Nyman Mary Nilsson Fridén Ninette Jönsson Marie Steen Kjell Claesson Thure Andersson Margareta Lindgren Kjell Bertilsson Ylva

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.35 Bengt Petersson, ordförande 16-18 Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Magdalena Forsbäck, socialnämnden

Läs mer

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef Stefan Tengberg, ekonomichef Matilda Bengtsson, projektledare

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef Stefan Tengberg, ekonomichef Matilda Bengtsson, projektledare Plats och tid Lokal Gripen Gislaved, kl. 08.30-11.35 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Lis Melin, socialnämnden Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Egon Johansson, PRO Ingvar

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Viktiga ord i planen. Kommunens plan Ett samhälle för alla är en del av kommunens arbete för mångfald.

Viktiga ord i planen. Kommunens plan Ett samhälle för alla är en del av kommunens arbete för mångfald. Ett samhälle för alla Plan för funktionshinderspolitiken i Jönköpings kommun år 2015-2018 Jönköpings kommun arbetar för mångfald. Mångfald betyder bland annat att alla människor ska vara välkomna i samhället.

Läs mer

INFORMATION FRÅN ENHETEN FÖR BISTÅND OCH STÖD VÅR OMSORG -DIN TRYGGHET

INFORMATION FRÅN ENHETEN FÖR BISTÅND OCH STÖD VÅR OMSORG -DIN TRYGGHET INFORMATION FRÅN ENHETEN FÖR BISTÅND OCH STÖD VÅR OMSORG -DIN TRYGGHET SOCIALTJÄNSTLAGEN (SOL) 4 KAPITLET RÄTTEN TILL BISTÅND 1 Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller kan få dem tillgodosedda

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet 2013-09-02

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet 2013-09-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 15.00 16.15 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Elisabeth Holmer, SN Boel Rosdahl, BN, tjänstgörande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid ande Bällstarummet, Kommunhuset, Vallentuna. 14 februari, 19:00-20:30 Marie-Louise Löwenbeck, KS (M) ordförande, Birgitta Karlsson UN (KD),

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13:00-14:00 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Lennart Samuelsson (M) ersätter Linda Strömblad (C) Börje

Läs mer

Bo hemma. i Kinda kommun

Bo hemma. i Kinda kommun Bo hemma i Kinda kommun Bo hemma i Kinda kommun I den här broschyren kan du läsa om vilket stöd du kan söka från Kinda kommun om du behöver hjälp för att du ska kunna bo hemma vid sjukdom eller hög ålder.

Läs mer

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar..

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar.. Stöd och service för äldre I Torsås Kommun vi informerar.. Innehållsförteckning Sida Värdegrund 3 Stöd och service till äldre i Torsås kommun 3 Ansökan om insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) 3 Taxor

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

INFORMATION OM SÄRSKILT BOENDE. Vår omsorg, din trygghet

INFORMATION OM SÄRSKILT BOENDE. Vår omsorg, din trygghet INFORMATION OM SÄRSKILT BOENDE Vår omsorg, din trygghet Särskilt boende enligt SoL (Socialtjänstlagen) Inflyttning till kommunens vård- och omsorgsboende kan bli aktuellt när omvårdnad i eget boende inte

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

INFORMATION OM SÄRSKILT BOENDE -VÅRDBOSTAD VÅR OMSORG -DIN TRYGGHET

INFORMATION OM SÄRSKILT BOENDE -VÅRDBOSTAD VÅR OMSORG -DIN TRYGGHET INFORMATION OM SÄRSKILT BOENDE -VÅRDBOSTAD VÅR OMSORG -DIN TRYGGHET Äldre- och handikappomsorgens uppgift är att ge en god omsorg och omvårdnad till personer som har behov av hjälp/stödinsatser för att

Läs mer

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun 1 Denna broschyr har arbetats fram av Birgitta Håkansson, Margareta Olsson, Eleonore Steenari och Ewa Axén Gustavsson, Äldreförvaltningen våren 2004 Layout,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1 2014-06-12 1 Plats och tid Lokal Fegen Gislaved, kl. 08.30-11.10 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart Häger, SKPF Ulla Petersson,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10) 2009-12-03 1 (10) Plats och tid Ehrenborg, Ehrenborgsplan 3, Hässleholm 13.30-15.30 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Jonas Pettersson, v. ordf Yvonne Gustafsson, HRF Margit Lindberg, Astma Allergi

Läs mer

Eleonor Wikman NVK Päivi Sulin Margareta Westerberg DHR

Eleonor Wikman NVK Päivi Sulin Margareta Westerberg DHR 2018-03-20 1 Rådet för funktionsrätt Plats och tid Malmen klockan 13.15 16.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Eleonor Wikman NVK Päivi Sulin NHR Margareta Westerberg DHR Leif Jönsson Strokeföreningen

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson 1(12) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson

Läs mer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer 2(7) Plats och tid Torup, Svedala kommunhus 2017-11-23, kl 16:30-17:30 Paragrafer 1-4 ande Se sid 2 Övriga deltagande Se sid 2 Underskrift sekreterare Moa Blom Underskrift ordförande Per Mattsson Utses

Läs mer

Kristianstads. kommun. lc/å.,kd k:.. PROTOKOLL. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta

Kristianstads. kommun. lc/å.,kd k:.. PROTOKOLL. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta Omsorgsfö rvaltningen KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15-16.00 Östra huset, rum 107 Kommunala rådet för funktionsnedsatta Ledamöter Alice Back, Afasiföreningen Jan-Åke

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare. Desirée Eriksson, DHR, ej tjänstgörande ersättare. Lena Persson, 34. Mona Larsson och Marie Jonsson, 36.

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare. Desirée Eriksson, DHR, ej tjänstgörande ersättare. Lena Persson, 34. Mona Larsson och Marie Jonsson, 36. Plats och tid Tallåsenrummet, Kommunhuset, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Marie-Louise Hellström (M), ordförande Per-Gunnar Larsson (S) Elin Jonsson, Demensföreningen Johann Zahn, DHR Jörgen

Läs mer

Funktionshinderrådets möte den 12 november 2013

Funktionshinderrådets möte den 12 november 2013 Sida 1 (5) Funktionshinderrådets möte den 12 november 2013 Ledamöter Kerstin Järneberg, ordförande 1 Carita Mandelin Ove Martinsson Lars Jonsson Vakant plats Förhinder Blazena Westerlund, vice ordförande

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 Beslutande Bernt Nordgren Tomas Junkka Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund

Läs mer

Hemvård Mottagningssekreterare kontaktuppgiter. i Åstorps kommun

Hemvård Mottagningssekreterare kontaktuppgiter. i Åstorps kommun Hemvård Mottagningssekreterare kontaktuppgiter i Åstorps kommun Varje individ ska mötas med värdighet och respekt med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan. Om Hemvård Många vill bo kvar hemma även

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-14.30 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Linda Strömblad (C) Börje Malmborg (KD) Jacquline Lynd-Johansson

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

När du behöver HJÄLP & STÖD. i vardagen

När du behöver HJÄLP & STÖD. i vardagen När du behöver HJÄLP & STÖD i vardagen OMSORG & VÅRD - Landskrona stad Människor kan i livets olika faser behöva omsorg eller socialt stöd för att klara vardagen och leva ett gott liv. Vi föds och lever

Läs mer

Vård och omsorg i Bengtsfors kommun. En skrift för dig som är äldre eller av annan anledning är i behov av vård och omsorg.

Vård och omsorg i Bengtsfors kommun. En skrift för dig som är äldre eller av annan anledning är i behov av vård och omsorg. Vård och omsorg i Bengtsfors kommun En skrift för dig som är äldre eller av annan anledning är i behov av vård och omsorg. Vad säger socialtjänstlagen? 5 kap 4 Socialnämnden skall verka för att äldre människor

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2011-03-10

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2011-03-10 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15:00 16:30 Paragrafer 1-8 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Britt Marinder Justerare

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 september 2011, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 september 2011, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(30) Kommunala Handikapprådet 2011-09-29 Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 september 2011, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Byavångens Dagcentral, den, kl. 08.30-09.40 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson (M) ordförande Elizabet Nilsson (M) ersättare för Carola Lindgren (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl.

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Närvarande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. 13:00 14:30 Ledamöter Ersättare Henrik Ölvebo Josefin Rynbäck Tore Henriksson Gretha

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög...

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög... 2014-04-29 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Hemsjukvårdens konferensrum, Nygatan 5, Ödeshög Tisdagen 29 april 2014, klockan 10:00-12:10 Weine Bäck (KD) ordförande, socialnämnden Maria Gustafsson

Läs mer

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 15.00 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Monika Utter, vård-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Britt-Marie Berg (S) Kate Nilsson

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Gröna huset, Biblioteket kl. 10.00-11.25 Beslutande Agneta Lindberg, ordf Gunnar Magnusson Stig-Göran Fransson Från handikapporganisationerna: Greta Krieg, SRF Maud

Läs mer

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet (9) Kommunala pensionärsrådet 2010-02-09 1 (9) Plats och tid Kommunhuset Strömsund, Almen kl 09.30-12.15 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Edin (fp), ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 11 november 2010 kl. 13.30-16.00 Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala funktionshinderrådet arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala funktionshinderrådet arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Ramslätt, kommunhuset, Kinna, kl. 10:00-12:00. Beslutande Kommunstyrelsen Tomas Johansson Socialnämnden FUB NEURO RSMH HSO Johan Lepp Lis-Britt Arvidsson Kicki

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-06-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Information från SPF 8 Ledsagare vid resa med färdtjänst 9 Aktuellt från tillgänglighetsrådgivaren 10 Aktuellt från

Läs mer

Leva som andra. Stöd för dig som har en funktionsnedsättning

Leva som andra. Stöd för dig som har en funktionsnedsättning Leva som andra Stöd för dig som har en funktionsnedsättning Stöd att leva ett självständigt liv Du som har en funktionsnedsättning kan få stöd och hjälp i vardagen. Med hjälp kan du leva som andra och

Läs mer

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar..

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar.. Stöd och service för äldre I Torsås Kommun vi informerar.. Innehållsförteckning Sida Värdegrund 3 Stöd och service till äldre i Torsås kommun 3 Ansökan om insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) 3 Taxor

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 11 mars 2010, kl. 13.00 16.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 11 mars 2010, kl. 13.00 16.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (144) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 11 mars 2010, kl. 13.00 16.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde Plats och tid för sammanträde: G:a brandstation, Fritids- och servicekontoret. Kl

Protokoll fört vid sammanträde Plats och tid för sammanträde: G:a brandstation, Fritids- och servicekontoret. Kl Protokoll fört vid sammanträde 2014-02-19 Plats och tid för sammanträde: G:a brandstation, Fritids- och servicekontoret. Kl. 9.00 12.00 Närvarande: Frånvarande: Övriga närvarande: Justerare: Hans Sternbro,

Läs mer

Hemvård. i Åstorps kommun

Hemvård. i Åstorps kommun Hemvård Mottagningssekreterare kontaktuppgiter i Åstorps kommun Vision Ge varje dag ett innehåll. Värdegrund Varje individ ska mötas med värdighet och respekt med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN

VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN i Senast reviderad 2014-02-24 2 (8) HEMTJÄNST I VADSTENA KOMMUN Hemtjänst är en form av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL), och ges till Dig som bor i ordinärt boende eller

Läs mer

Stöd & service. För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning

Stöd & service. För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning Stöd & service För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning 1 INNEHÅLL HEMTJÄNST HEMTJÄNST...3 Ansökan, beslut Eget val av utförare... 4 Kontaktperson Avgift DAGVERKSAMHET...5 Ansökan, beslut

Läs mer

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl 13.00 15.20 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Sessionssalen Stadshuset, kl 15:00-16: 30

Sessionssalen Stadshuset, kl 15:00-16: 30 Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, kl 15:00-16: 30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Monika Utter, vård- och omsorg

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Sida 1 (13) Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Innehåll Val av justerare... 3 Föregående mötes protokoll... 3 Kommunstyrelsen informerar... 3 Handlingsplan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-12 1(26) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 17.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Anita Bergman (m) Gullvi

Läs mer

SOCIALTJÄNSTEN Verksamhet & organisation

SOCIALTJÄNSTEN Verksamhet & organisation SOCIALTJÄNSTEN Verksamhet & organisation Socialtjänsten i Uddevalla kommun Socialtjänsten i Uddevalla har 2000 anställda och en budget på en miljard. Dagligen kommer tusentals människor i kontakt med de

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden. Thure Andersson (S) Sara Landerholm

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden. Thure Andersson (S) Sara Landerholm 2013-10-30 Plats och tid Lokal Nissan, Danska vägen Gislaved, kl 13.00-13.45 Beslutande Bengt Petersson (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Börje Malmborg (KD) Linda Strömblad (C) Inga-Maj

Läs mer