Hannes Öberg, baryton Lord Ruthven. Vivianne Holmberg, sopran Malwina

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hannes Öberg, baryton Lord Ruthven. Vivianne Holmberg, sopran Malwina"

Transkript

1 Hannes Öberg, baryton Lord Ruthven Vivianne Holmberg, sopran Malwina 2014 debuterade Hannes på Kungliga Operan i Stockholm som Don Juan i den nyskrivna operan Min bror Don Juan. Tre år senare tog han examen vid Operahögskolan i Stockholm. Hannes har sjungit Valentin i Gounods Faust på Norrlandsoperan, Algernon i nyskrivna operan The importance of being Ernest på VadstenaAkademien och Maximilian i Bernsteins Candide tillsammans med Warsawas Filharmoniska Orkester. Att han är den som skall axla vampyrens roll för första gången i Sverige är helt glaskart. Efter examen vid Operahögskolan har Vivianne framför allt varit knuten till Kungliga Operan där hon bl.a gjort roller som Papagena och Pamina i Trollflöjten, Woglinde i Rhenguldet, Nanetta i Falstaff, Oscar i Maskeradbalen, Rosina i Barberaren i Sevilla och Valencienne i Glada Änkan. Utanför Operan har hon sjungit Woglinde i Dalhalla, Despina i Così fan tutte på Drottningholmsteatern, Eurydike i Orfeus och Eurydike på Confidencen samt Nanetta i Falstaff på Läckö Slott. I höst syns Vivianne på Operan som Donna Anna i Don Giovanni. Staffan Liljas, bas Sir Davenaut Per Lindström, tenor Aubry Staffan slog in på operakarriären sent och tog sin master vid Operahögskolan i Stockholm 2012, vid 38 års ålder. Sedan dess är han frilansande konsert- och operasångare. Bland hans roller kan nämnas Sharpless i Skånska Operans Madame Butterfly, Grävlingen i Den listiga lilla räven på Norrlandsoperan och Ligetiland på Folkoperan axlade han Don Pedros roll i Beatrice & Benedict på Läckö Slott. Staffan har även en stor passion för nyskriven musik och har bland annat varit med om att uruppföra tre operor. Per Lindström är född och uppvuxen i Härnösand. Han har sjungit opera sedan hösten 2012 då han började studera på Kapellsbergs operastudio i Härnösand. Hösten 2015 blev han antagen till operautbildningen på Högskolan för Scen & Musik vid Göteborgs Universitet, och tar där sin kandidatexamen i juni Redan under sin utbildning har han fått möjlighet att framföra flera stora roller, däribland Don José, Hoffmann, Tamino, Don Ottavio och Gabriel von Eisenstein.

2 Kaj Hagstrand, tenor George/ensemble Matilda Sterby, sopran Emmy/ensemble Wagner, Weill och Kristina från Duvemåla Kaj har en stor bredd och lång erfarenhet av scenkonst i olika sammanhang. Läcköpubliken känner honom som Borgmästaren i Albert Herring 2007 och Dr Cajus i Falstaff Kaj har sjungit på Värmlandsoperan, Säffleoperan, Folkoperan, Operamathuset Regina i Stockholm samt i flertalet musikaluppsättningar i Tyskland, där han också är utbildad. Matilda studerar just nu vid Operahögskolan i Stockholm och har bakom sig en utbildning från såväl Operahøgskolen i Oslo som Norges Musikkhøgskole. Hon har bl.a arbetat med Mozartroller såsom Grevinnan och Papagena, med Marguerite ur Faust av Gounod och Primadonnan ur Ariadne auf Naxos av Strauss. Vid Dala-Floda operafestival sjöng hon Donna Anna i Don Giovanni sommaren Linnéa Sjösvärd, sopran Janthe/ensemble Caspar Engdahl, baryton Sir Berkley/ensemble, även cover Ruthven Förra sommaren medverkande Linnéa i En turk i Italien. Nu har hon examen från Högskolan för scen och musik i Göteborg. Där har hon till exempel arbetat med roller som Gilda i Rigoletto, Greta ur Hans & Greta av Humperdinck samt Adina i Donizettis Kärleksdrycken. Hon har även sjungit Blonde för Musik på Slottet i Die Entführung aus dem Serail och varit solist i Carmina Burana på Göteborgs Konserthus. På Göteborgsoperan var Linnéa sopransolist i Gone Fishing Caspar har studerat vid Vadstena folkhögskola, Högskolan för scen och musik i Göteborg samt Operahögskolan i Stockholm. Han var med och uruppförde Roger Assar Johanssons opera Leka med elden på Kalmar teater År 2017 sjöng han i Kronbruden på Göteborgsoperan samt rollen som Escamillo i Carmen vid DalaFloda operafestival. Till hösten är Caspar antagen till masterprogrammet vid Malmö Opera.

3 Helena Magnusson, sopran Ensemble, även cover Malwina Mattias Gunnari, tenor Gadshill/ensemble, även cover Aubry Helena har medverkat i Läckös Magnus Gabriel och Det går an, varit barnguide på slottet samt uppträtt på Läckö Gästabud. Hon har gestaltat Giovanna i Rigoletto, Berta i Barberaren i Sevilla och Frasquita i Carmen, samtliga vid Skånska Operan. Vid Malmö Opera har Helena bland annat sjungit Prinsessan i Snödrottningen och Juliet i Brittens Den lille sotarpojken liksom Cyane i Operaverkstans uppsättning Var är du Prosperpin samt Amanda i Drottningens Juvelsmycke turnerade hon till Bangladesh med Den stora Vävoperan av S. Klaverdal. Mattias är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Örebro Musikhögskola samt Musikhögskolan Ingesund. Han har under sin utbildning sjungit bland annat Tamino i Mozarts Die Zauberflöte, Monsieur Vogelsang i Der Schauspieldirektor och Rinuccio i Puccinis Gianni Schicchi samt varit solist i Carmen på Dala-Floda Operafest. Mattias har medverkat som korist i Radiokören, Eric Ericsons Kammarkör samt på Läckö Slott. I höst börjar han studera vid Operahögskolan i Stockholm. Kajsa Palmér, mezzosopran Suse Perth/ensemble Oscar Quiding, baryton Mr Perth/ensemble, även cover Davenaut Kajsa tog examen från Operahögskolan i Stockholm, juni Tidigare har hon även studerat vid Mälardalens Högskolan, Kungliga Musikhögskolan och Växjö Universitet. Under sin utbildning har hon sjungit Florence i Albert Herring, Waltraute ur Götterdämmerung, Madam Flora i Menottis The Medium, Hans i Hans och Greta samt Carmen, bland annat. Sin praktik gjorde hon på Kungliga Operan i uppsättningen av Strauss Der Rosenkavalier. Redan på gymnasiet började Oscar studera sång vid Stockholms Musikgymnasium. Efter det har han utbildat sig vid Högskolan för scen och musik i Göteborg samt Kungliga Musikskolan i Stockholm sjöng Oscar Magerman i Brittens En midsommarnattsdröm på Läckö Slott och förra sommaren var han med i vår En turk i Italien. Oscar har även sjungit Morales och Zuniga i Skånska Operans uppsättning av Carmen 2015, medverkat i Mozarts Trollflöjten i Dalhalla och mycket mer.

4 Martin Lissel, baryton Green/ensemble Jakob Wall, tenor Scrop/ensemble Martin har nyss lämnat Operahögskolan i Stockholm där han axlat roller som Zaretskji i Eugene Onegin (praktik på Kungliga Operan), Marcello i La Bohème och titelrollen ur Don Giovanni för att nämna några. Han har också sjungit Dr Falke i Läderlappen på Södertäljeoperan och Figaro i Mozarts Figaros Bröllop för St. Petri logen. Förra sommaren sågs han på borggården i En turk i Italien, i höst siktar han på att ta sig till Tyskland och sjunga. Efter utbildning vid Örebro Universitet samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm är nu Jakob frilansande sångare med uppdrag runt om i landet. Han har varit korist på Göteborgsoperan, på Drottningholms slottsteater samt hos Opera på Skäret. Nu är han för första gången på Läckö Slott. Bland roller under instudering kan nämnas Ferrando ur Mozarts Così fan tutte och Romeo ur Gounods Roméo et Juliette. Agnes Duvander, sopran Ensemble, dansare samt förställningsmaskör Agnes är musikalartist nyexaminerad från Balettakademien i Göteborg där hon bland annat sågs som Eva Peron i Evita. På Läckö Slott har hon medverkat i sommaroperan sedan Hon har synts som Belle i Skönheten och Odjuret på Skövde Stadsteater. I Skövde har hon också medverkat i ett antal övriga musikaler under sin uppväxt. Agnes är även utbildad inom mask- och peruk, och är för femte året i rad ansvarig föreställningsmaskör under sommaroperan på Läckö Slott.

5 Simon Phipps, dirigent/konstnärlig ledare Johannes Schmid, regissör Simon är född i London, utbildad i Cambridge, London, Manchester samt München och idag bosatt i Göteborg. Simon har varit verksam bland annat vid Stora Teatern i Göteborg, English National Opera, Opera North, New Sadler s Wells Opera, Den Fynske opera, Krefeld, Mönchengladbach, Hagen och Augsburg. I Sverige har han arbetat med de flesta professionella orkestrar och anlitas även som dirigent utomlands, sedan 2013 även i USA. Simon är dirigent för VÄGUS (Västra Götalands Ungdomsorkester) och för Svenska Kammarkören. Sedan 2003 har Simon dirigerat över hundra föreställningar på Läckö. Johannes har en enorm erfarenhet från teateroch operascener runt om i Europa, men gör sin första iscensättning i Sverige här på Läckö Slott. Han har regisserat på Deutsche Oper am Rhein, Oper Dortmund, Oper Bonn, Teatro alla Scala i Milano, Salzburger Festspiele och nu senast operan La Juive på Konzilfestspiele Konstanz, för att bara nämna några. Han har översatt svensk dramatik till tyska. Som filmskapare har han rönt framgång med sin film Agnes som kan ses via SF Anytime, andra streamingtjänster eller på DVD. Johannes är utbildad inom teater, film, litteratur och konsthistoria i München och bor idag tillsammans med sin familj i Stockholm. Paul Garbers, scenograf Anna Holter, koreograf 2010 tog Paul examen som scenograf vid Dramatiska Institutet i Stockholm och kompletterade med en magisterexamen i regi och dramaturgi. Innan dess hade han bland annat arbetat som dekormålare på olika teatrar i Sverige, dit han kom från Tyskland där han är född och uppväxt. Paul arbetar huvudsakligen som scenograf och kostymdesigner men har även varit regissör, producent och skådespelare i olika fristående projekt. Som scenograf/ kostymdesigner har Paul t.ex arbetat åt Östgötateatern, Kungliga Dramatiska Teatern och Riksteatern, men även utomlands såsom i New York, Tyskland och Norge. Han arbetar ofta tätt tillsammans med Johannes. I höst gör de Paranoid Park på Malmö Stadsteater åkte Anna till Tyskland för att där avsluta sina dansstudier, och har sedan dess arbetat internationellt som dansare, koreograf och pedagog. Som dansare har hon bland annat jobbat på Theater Basel, Operahuset Bunka Kaikan i Tokyo, Bayerische Staatsoper i München och Queen Elizabeth Hall i London. Hon har drivit och koreograferat för det egna Münchenbaserade danskompaniet Anna Holter + Company samt skapat koreografier för teater och opera, som till exempel på Residenztheater München, Deutsche Oper am Rhein, Festspielhaus Baden-Baden, Salzburg Festival och Teatro alla Scala i Milano. Idag är Anna bosatt i Stockholm.

6 Therésia Frisk, mask & peruk Ronald Salas, ljusdesign & belysningsmästare Therésia har varit verksam maskör sedan 1988 inom opera, teater och musikal både i Sverige och utomlands. Hon har gesäll- och mästarbrev som perukmakare. Idag är Therésia anställd på Folkoperan i Stockholm där hon skapat mask och peruk till bl.a Rhenguldet, Rigoletto, Trollflöjten, Hoffmans Äventyr, La Traviata, Satyagraha och många fler. Hon har även arbetat med Little Shop of Horrors på Östgötateatern, Tre systrar på Göteborgs Stadsteater, Skönheten och odjuret på Göta Lejon, Ronja Rövardotter i Iggesunds Järnverk, La Bohème, Snödrottningen och Rigoletto på NorrlandsOperan, Barberaren i Sevilla på Opera på Skäret samt Stilla min eld på Piteå kammaropera. På Läckö har hon skapat mask och peruk till Den listiga lilla räven, Falstaff, Beatrice & Benedict, Det går an och En turk i Italien. Med examen i Scenproduktion från Malmö Högskola och i Ljusdesign från Stockholms Dramatiska Högskola har Ronald nu hela landet som arbetsfält. Han har skapat konsertljus, ljussatt utställningar och designat ljus för olika former av scenkonst såsom teater, dans och opera. På Läckö Slott gjorde han ljusdesign till En turk i Italien förra sommaren. Han har även ljussatt Norrlandsoperans Staden Mahagonnys uppgång och fall samt dansföreställningarna LÅR, Nyanser av M och Rudy. Ronald har en bred teknisk kompetens i botten då han tidigare arbetat som ljud-, ljus- och videotekniker. Johan Klareskog Larsson, dirigent juli Catarina Gnosspelius, svensk översättning Verksamhetsledare för opera och övrig scenkonst för Stiftelsen Läckö Slott. Catarina är producent och ansvarig för operan på borggården, men skapar även en mängd andra sceniska projekt och föreställningar på slottet, i trädgården eller tillsammans med krögarna i restaurangen. Sedan hennes första operaöversättning Don Pasquale 2002 har hon fortsatt, och brinner för att klä musikdramatik i svensk språkdräkt. I botten är Catarina regissör, och en av dem som byggde upp operatraditionen på Läckö Slotts vackra innergård. Johan examinerades 2010 som dirigent vid Kungliga Musikaliska Högskolan i Stockholm men är även sedan tidigare såväl repetitör som kammarmusiker. Han har arbetat med ett flertal operaproduktioner och som dirigent samarbetat med bland annat Gävle Symfoniorkester, DalaSinfoniettan och Norrköpings Symfoniorkester. Han har också dirigerat Göteborgsoperans orkester samt varit dirigentassistent på Kungliga Operan i Stockholm gjorde Johan sin professionella debut som operadirigent med Rossinis Italienskan i Alger på Läckö och har arbetat med oss sedan dess.

Ensemble Carl Ackerfeldt, baryton Poeten Teresia Bokor, koloratursopran Fiorilla Markus Schwartz, basbaryton Geronio

Ensemble Carl Ackerfeldt, baryton Poeten  Teresia Bokor, koloratursopran Fiorilla Markus Schwartz, basbaryton Geronio Ensemble Carl Ackerfeldt, baryton Poeten Australienfödde Carl tog sin examen från Operahögskolan i Stockholm år 2010. Bland barytonroller han gjort sedan dess kan nämnas Papageno i Trollflöjten på Kungliga

Läs mer

Sibylle Glosted, sopran

Sibylle Glosted, sopran Sibylle Glosted, sopran Född 1988 i Århus, Danmark. Hon är utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och studerar sedan 2013 på Operahögskolan i Stockholm. Under åren 2003 2008 var hon medlem

Läs mer

Sibylle Glosted, sopran

Sibylle Glosted, sopran Sibylle Glosted, sopran Sibylle är född 1988 och utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och studerar sedan 2013 kandidat-programmet på Operahögskolan i Stockholm. Under åren

Läs mer

Lucia di Lammermoor Juli augusti 2012

Lucia di Lammermoor Juli augusti 2012 Lucia di Lammermoor Juli augusti 2012 Medverkande solister Lucia Edgardo Enrico Raimondo Alisa Arturo Normanno Ekaterina Bakanova / Hanna Husáhr Rame Lahaj / Kristian Benedikt Anton Eriksson / Daniel Hällström

Läs mer

Bryggeriteatern i Visby 1980-82, Atelierteatern i Göteborg 1982-87, Folkteatern i Gävleborg 1987-88 (Den stora vreden), Ståuppkomik 1988-1998,

Bryggeriteatern i Visby 1980-82, Atelierteatern i Göteborg 1982-87, Folkteatern i Gävleborg 1987-88 (Den stora vreden), Ståuppkomik 1988-1998, Babben Larsson Teaterhögskolan i Stockholm 1977-80 Bryggeriteatern i Visby 1980-82, Atelierteatern i Göteborg 1982-87, Folkteatern i Gävleborg 1987-88 (Den stora vreden), Ståuppkomik 1988-1998, "Rektor"

Läs mer

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB CS 2018-04-18 Bilaga 1 Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 2 maj 2018 Medlem Årsavgift Antal röster Kungliga Operan AB 2 140 870 12 GöteborgsOperan AB 1 922 660 12 Stockholms Stadsteater

Läs mer

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019 CS 209-04-24 Bilaga Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 209 Kungliga Operan AB 2 72 28 kr 2 GöteborgsOperan AB 2 025 002 kr 2 Stockholms Stadsteater AB 628 336 kr Malmö Opera och

Läs mer

#$!%&!'!& %(! %$%& )* ((+,-./

#$!%&!'!& %(! %$%& )* ((+,-./ !" #$!%&!'!& %(! %$%& (0 ((1( 0 (2 ( $#34 1 ( 5 /(0 60 #3(.70 5"/83 4 1( (#3 ((.1( # 4(( 1(0(0/8#8( (((0(14 00/((89 (.) ((1 ((1 (1( /81$ (( $ (#3(. ("0 ((8. (0 ((8. (:0 ((( #(88((( (. (0 ;( ( # ( /8 (

Läs mer

Gumman Monica Danielson, alt (gäst*) jorun Hanna Wåhlin, sopran

Gumman Monica Danielson, alt (gäst*) jorun Hanna Wåhlin, sopran CV solister JORUN ORM I ÖGA Gumman Monica Danielson, alt (gäst*) Monica är född 1968 och utbildad vid Musikhögskolan och Operahögskolan i Göteborg. Hon började som solist vid, framför allt, Värmlandsoperan

Läs mer

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka

Medverkande Pingviner kan inte baka ostkaka Johan Friberg - Den andra pingvinen Johan är utbildad vid bl a Teaterhögskolan i Göteborg och Dramatiska Institutet, och har arbetat som skådespelare på Malmö Dramatiska Teater, Teater Galeasen, Angereds

Läs mer

Teaterförbundet för scen och film - medlemsgrundande utbildningar 2018

Teaterförbundet för scen och film - medlemsgrundande utbildningar 2018 Teaterförbundet för scen och film - medlemsgrundande utbildningar 2018 Falun Högskolan Dalarna Film- och TV- produktion Ljud och Musikproduktionsprogrammet Manus för film och TV, kandidatprogram Gamleby

Läs mer

På spaning efter jämställdhet del 2

På spaning efter jämställdhet del 2 På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet del 2 och män i scenkonsten i Sverige 2008 Innehåll 6 Inledning 9 Innehåll

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Torsdag den 25 februari, kl. 15.00 Plats: NorrlandsOperan, Umeå Lokal: Styrelserummet, vån 5 Närvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Göteborgsoperan!... 3

Göteborgsoperan!... 3 Göteborgsoperan Innehållsförteckning Göteborgsoperan!... 3 Fråga 1. Kön!... 3 Fråga 2. Ålder!... 4 Åldersfördelning mellan kön!... 5 Fråga 3. Hemort!... 6 Fråga 4. Utbildning!... 7 Fråga 5. Operavana!...

Läs mer

galaxens bästa Operaverkstad

galaxens bästa Operaverkstad www.malmoopera.seomåhända galaxens bästa Operaverkstad 05 08 19 28 24 03 13 32 O _ n? 23 06 14 30 26 09 o s 02-03: Operaverkstan spelar musikteater för små barn, stora barn och vuxna barn. Vi är Malmö

Läs mer

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Ur Det omöjliga Av Göran Sonnevi Min starka scenbild, tre kuber flödande av ljus,

Läs mer

Nyårskonsert. Linköpings Symfoniorkester. Måndag 31 december kl 15.00 Crusellhallen. Ann-Christine Larsson Fredrik Strid. Joachim Gustavsson

Nyårskonsert. Linköpings Symfoniorkester. Måndag 31 december kl 15.00 Crusellhallen. Ann-Christine Larsson Fredrik Strid. Joachim Gustavsson Linköpings Symfoniorkester Nyårskonsert 2012 Måndag 31 december kl 15.00 Crusellhallen www.liso.nu Joachim Gustavsson Ann-Christine Larsson Fredrik Strid Medverkan av: Linköpings Balettförening Koreografi:

Läs mer

Repertoar: Repertoaren kan vara operaarior, kyrkoarior, lieder, chansons, sånger, cabaret och musikal.

Repertoar: Repertoaren kan vara operaarior, kyrkoarior, lieder, chansons, sånger, cabaret och musikal. Stiftelsen Schymbergsgården ger Sångkurs 8-12 augusti 2017 Lärare: Anna Hanning Häggström, sång Mona Sandström Kontra, pianist, instudering Märit Bergvall, scenisk gestaltning Kursinnehåll: -Individuella

Läs mer

Åsa Nordgren Kungsladugårdsgatan 20 a 414 69 Göteborg Sverige. Hemsida: www.opera.just.nu e-post: asasoprano@gmail.com mobil: 0761 86 60 29

Åsa Nordgren Kungsladugårdsgatan 20 a 414 69 Göteborg Sverige. Hemsida: www.opera.just.nu e-post: asasoprano@gmail.com mobil: 0761 86 60 29 Åsa Nordgren Kungsladugårdsgatan 20 a 414 69 Göteborg Sverige Hemsida: www.opera.just.nu e-post: asasoprano@gmail.com mobil: 0761 86 60 29 Röstläge: Sopran Jag är Sopran med Operaexamen från Teaterhögskolan

Läs mer

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Protokoll för fullmäktigemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Plats: Lokal: Närvarande: 30 november 2015, kl:17.00 Hotell Södra berget Radiovågen Ordinarie: Maria Stenberg, Norrbotten

Läs mer

Projektbeskrivning för stipendiater 2014

Projektbeskrivning för stipendiater 2014 Projektbeskrivning för stipendiater 2014 Vadstena-Akademiens stipendiatplatser Innehåll i broschyren: 1. Projektbeskrivning för sångarstipendiater 2. Projektbeskrivning för musikerstipendiater 3. Projektbeskrivning

Läs mer

BILAGA JÄMFÖRELSE MELLAN OPERAHUSEN - GRUNDUPPGIFTER & NYCKELTAL 2009

BILAGA JÄMFÖRELSE MELLAN OPERAHUSEN - GRUNDUPPGIFTER & NYCKELTAL 2009 Bilaga 1 BILAGA JÄMFÖRELSE MELLAN OPERAHUSEN - GRUNDUPPGIFTER & NYCKELTAL 2009 FÖRUTSÄTTNINGAR VID JÄMFÖRELSER MELLAN OPERAHUS På grund av skillnader i redovisningarna av verksamheterna är en jämförelse

Läs mer

sångare och entertainer

sångare och entertainer sångare och entertainer OM TOMMY Tenoren Tommy Juth har haft en lång och framgångsrik karriär. Även om hemstaden Malmö oftast har fungerat som bas, har hans yrke också fört honom till scener i stora delar

Läs mer

Förslag till dagordning för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Förslag till dagordning för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Förslag till dagordning för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Tisdag den 12 maj, kl. 15.00 Plats: NorrlandsOperan, Umeå Lokal: Sammanträdesrummet, vån 5 Närvarande: Övriga

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB 1 (12) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN BBrass MUSIKERUTBILDNINGEN MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ Musikerutbildningen brass Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig

Läs mer

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-02-13 DNR KN 2013.004 ANDERS DAHLGREN SID 1/2 ENHETSCHEF KULTUR 08-587 853 65 ANDERS.DAHLGREN@VALLENTUNA.SE KULTURNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal

Läs mer

Varmt välkommen till Dans i Nords sommarkurs

Varmt välkommen till Dans i Nords sommarkurs Varmt välkommen till Dans i Nords sommarkurs 11 15 augusti, Piteå Dans i Nord arrangerar för andra året i rad en sommarkurs för yrkesverksamma dansare, danslärare, dansstudenter och danspedagoger. Dansklasser

Läs mer

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015

I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 I CAME TO SEE YOU Urpremiär på Intiman 10 oktober 2015 Om jag så bara har en enda dag kvar att leva ska jag resa tillbaka Kan en människa bli kvitt sitt förflutna och radera sin historia? Salim har allt

Läs mer

Valnämndens redogörelse 2015

Valnämndens redogörelse 2015 Valnämndens redogörelse 2015 Valnämnden har som tidigare år talat med samtliga styrelseledamöter och andra berörda för att på det sättet försökt skaffa sig en uppfattning om styrelsearbetet under det gångna

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Tordag den 11 maj, kl. 13.00 Plats: NorrlandsOperan, Umeå Lokal: Sammanträdesrummet vån 5 Närvarande: Jan-Erik Ögren, Ordförande

Läs mer

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar!

En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! PRESSMEDDELANDE 2012-05-24 En Midsommarnattsdröm spelas på Fjäderholmsteatern i sommar! På självaste midsommarafton är det premiär för Shakespeares En Midsommarnattsdröm på Fjäderholmsteatern. I rollerna

Läs mer

Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal

Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal PROTOKOLLSBILAGA 1 Scenkonstens omställnings- och karriärväxlingsavtal 1 Omfattning Detta avtal omfattar anställda inom angivna konstnärliga yrkesgrupper vid offentligt finansierade teater-, dans- och

Läs mer

Linköpings Symfoniorkester

Linköpings Symfoniorkester Rossini Petite Messe Solennelle Lördag 17 november kl 16.00 S:t Lars kyrka -Chorus Lin Linköpings blandade studentkör -Musiklinjens kör vid Vadstena folkhögskola Dirigent: Per Borin Solister: Regina Fredriksson

Läs mer

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice

Medverkande Räls. Sara Wikström - Alice Sara Wikström - Alice Sara tillhör Folkteaterns ensemble och har spelat en mängd roller på teaterns olika scener, bland annat i KRAKEL SPEKTAKEL KUSIN VITAMIN, KÄR LEK, JULORATORIET, DEN OFFENTLIGA SEKTORN,

Läs mer

Kvinnliga dirigenter i siffror: Statistik över antal framföranden under spelåret 2016/17

Kvinnliga dirigenter i siffror: Statistik över antal framföranden under spelåret 2016/17 a er i siffror: Statistik över antal framföranden under spelåret 2016/17 Information om KUPP! KUPP! startades 2012 med syfte att förändra situationen för kvinnliga er på den a marknaden. De a skattefinansierade

Läs mer

requiem Mozart Linköpings Symfoniorkester Linköpings DoMkyrka 10 november kl. 18.00 AKAdeMiSKA Kören linköpings KAMMArKör

requiem Mozart Linköpings Symfoniorkester Linköpings DoMkyrka 10 november kl. 18.00 AKAdeMiSKA Kören linköpings KAMMArKör Linköpings Symfoniorkester Mozart requiem Linköpings DoMkyrka 10 november kl. 18.00 SoliSter: Sofie ASplund sopran KArolinA Blixt mezzo MichAel AxelSSon tenor JenS MAlMKviSt bas AKAdeMiSKA Kören linköpings

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans

Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans 1 Protokoll för styrelsemöte för Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans Tid: Tisdag 16 september, kl. 15.00 Plats: Telefonmöte/NorrlandsOperan, Umeå Lokal: Sammanträdesrummet, vån 5 Närvarande: Jan-Erik

Läs mer

Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018

Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018 Valberedningens presentation av namn i det slutliga förslaget till ny förbundsstyrelse 2014-2018 VU Anna Carlsson (ordförande) Född 1950. Skådespelare. Anna gick Skara Skolscen 1969-70 och arbetade därefter

Läs mer

geppetto in spring Högskolan för scen och musik av conor mitchell

geppetto in spring Högskolan för scen och musik av conor mitchell geppetto in spring av conor mitchell Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Högskolan bildades 1 juli

Läs mer

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Oskar Olofson.

Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik. Handledare: Peter Berlind Carlson. Oskar Olofson. Examensarbete 15 hp 2012 Konstnärlig kandidatexamen Institutionen för klassisk musik Handledare: Peter Berlind Carlson Oskar Olofson Examensarbete Examination 25/5-2012/19:00/Stora Salen Oskar Olofson,

Läs mer

Stort program på Ystads Operasommar 2012

Stort program på Ystads Operasommar 2012 Pressinformation Datum 2012-05-16 Stort program på Ystads Operasommar 2012 Den 1 juni drar Ystads Operasommar igång och håller sedan på ända till den 12 augusti. Med ett programinnehåll som sträcker sig

Läs mer

Söndag 3 november, kl. 16.00 UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Söndag 3 november, kl. 16.00 UPPSALA KONSERT & KONGRESS www.korcentrum.uu.se Inom ramen för Uppsala International Sacred Music Festival Söndag 3 november, kl. 16.00 UPPSALA KONSERT & KONGRESS Stefan Parkman och Gustaf Sjökvist leder Uppsala Akademiska Kammarkör,

Läs mer

Valnämndens redogörelse 2016

Valnämndens redogörelse 2016 Valnämndens redogörelse 2016 Valnämnden har som tidigare år talat med samtliga styrelseledamöter och andra berörda för att på det sättet försöka skaffa sig en uppfattning om styrelsearbetet under det gångna

Läs mer

Mozart. Così. fan. tutte. Premiär 1: Fredag 7 december 2012 kl 19.00 Premiär 2: Lördag 8 december 2012 kl 15.00 Artisten, Jacobsonteatern

Mozart. Così. fan. tutte. Premiär 1: Fredag 7 december 2012 kl 19.00 Premiär 2: Lördag 8 december 2012 kl 15.00 Artisten, Jacobsonteatern Mozart Così fan tutte Premiär 1: Fredag 7 december 2012 kl 19.00 Premiär 2: Lördag 8 december 2012 kl 15.00 Artisten, Jacobsonteatern På omslaget: Catharina Galgerud, Despina Fredrik Samuelsson, Don Alfonso

Läs mer

Nyhetsbrev nr 2 mars 2019

Nyhetsbrev nr 2 mars 2019 Nyhetsbrev nr 2 mars 2019 Detta nyhetsbrev innehåller information om - medlemsträff 30 mars - medlemsträff 4 maj - Jussifesten i Voxna 8-9 juli Gemensamt för alla medlemsträffar i Stockholm Plats: Höstsols

Läs mer

På liv och död Sveriges största center för estetiska utbildningar

På liv och död Sveriges största center för estetiska utbildningar Stockholm Operastudio På liv och död Sveriges största center för estetiska utbildningar Opera är sorg och lycka, skratt och gråt, kärlek och hat, liv och död! För att gestalta starka känslor krävs mod.

Läs mer

Joakim Unander Hanna Husáhr

Joakim Unander Hanna Husáhr Joakim Unander studerade dirigering och komposition vid Kungliga Musikhögskolan och tog examen med diplom 2001. Han har dirigerat Sveriges Radios Symfoniorkester, symfoniorkestrarna i Helsingborg, Malmö,

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007

På spaning efter jämställdhet Kvinnor och män i scenkonsten i Sverige 2007 På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 SVENSK TEATERUNION SVENSKA ITI På spaning efter jämställdhet och män i scenkonsten i Sverige 2007 Innehåll 7 Förord 9 Skilda världar av

Läs mer

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Produktioner uppdelade i genrer samt barn/ungdom och vuxenproduktioner av urpremiärer, premiärer och nypremiärer 1 Totalt antal produktioner

Läs mer

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge Pettson & Findus 2013 Produktion Författare Sven Nordqvist Manus Suzanne Carling Regi Suzanne Carling Koreograf Cecilia Tomasdotter Scenografi Erik Bohlin Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson

Läs mer

»TILLSAMMANS ÄR VI STARKARE«

»TILLSAMMANS ÄR VI STARKARE« »TILLSAMMANS ÄR VI STARKARE«Trots århundraden av framföranden finns det fortfarande uttryck inom den klassiska musiken som går att utveckla och förfina. Ett av dem är solistkvartetterna. Opus tog rygg

Läs mer

Produktion. Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign. Ljusdesign Kostymdesign. Mask och hårdesign Grafisk profil Foto

Produktion. Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign. Ljusdesign Kostymdesign. Mask och hårdesign Grafisk profil Foto Pettson & Findus Produktion Författare Manus Regi Koreograf Scenografi Ljuddesign Ljusdesign Kostymdesign Mask och hårdesign Grafisk profil Foto Marknadsföring Producent Sven Nordqvist Suzanne Carling

Läs mer

Musik vid LiU. Generalprogram 2019

Musik vid LiU. Generalprogram 2019 Musik vid LiU Generalprogram 2019 Programmet är framtaget av Musik vid LiU för att samla årets alla konserter i ett behändigt format. För mer information och frågor, kontakta Christina Hörnell på 013-28

Läs mer

Med balett från Björkö till Tallinn

Med balett från Björkö till Tallinn Med balett från Björkö till Tallinn Samspel. Bröderna Davidsson från en orgel- och danskonsert i Örgryte nya kyrka. Musik och dans har varit självklara ingredienser i livet för Jonathan och Gabriel Davidsson

Läs mer

malmoopera.se törnrosens teater Drottningens juvelsmycke Det går an

malmoopera.se törnrosens teater Drottningens juvelsmycke Det går an malmoopera.se törnrosens teater Drottningens juvelsmycke Det går an Säsongen 2015-2016 24 8 16 32 s. 2-3: talar högt till Förståndet Och djupt till Hjärtat carl jonas love Almqvist 1793 1866 De som ej

Läs mer

REGION UPPSALAS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2019

REGION UPPSALAS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2019 REGION UPPSALAS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2019 BILDKONST Simon Norrlid Namn: Simon Norrlid, Uppsala Simon läser linjen Serieteckning & illustration på Uppsala estetiska gymnasium samt målar en gång i veckan

Läs mer

- en fri operagrupp med kreativ

- en fri operagrupp med kreativ - en fri operagrupp med kreativ kraft utöver det vanliga! Operavox startades 1996 under konstnärlig ledning av Katarina Ekström som regisserade OperaVox fram till 2001 då Märit Bergvall tog över som regissör.

Läs mer

Magister examen i teaterregi 2011

Magister examen i teaterregi 2011 Magister examen i teaterregi 2011 X. Det är första gången som Dramatiska institutet, numera Stockholms dramatiska högskola, driver en magisterkurs i teaterregi. Ett pilotprojekt som har innehållit allt

Läs mer

Tabell 1. Institutioner 2003: Besök Table 1. Institutions 2003: Visits

Tabell 1. Institutioner 2003: Besök Table 1. Institutions 2003: Visits Tabell 1. Institutioner 2003: Besök Table 1. Institutions 2003: Visits på förest. för barn och på för Besök utanför Besök hemkommunelandspel utom- på gäst- Institution totalt 1 inkl. familj 2 3 4 Nationella

Läs mer

VÄNFÖRENINGENS NYHETSBREV

VÄNFÖRENINGENS NYHETSBREV VÄNFÖRENINGENS NYHETSBREV Januari 2018 OPERAHÖGSKOLANS VÄNFÖRENING Operahögskolans vänförening finns till för att stödja skolans studenter. Som medlem får du unika operaupplevelser, en inblick i skolans

Läs mer

Musik vid LiU. Generalprogram 2018

Musik vid LiU. Generalprogram 2018 Musik vid LiU Generalprogram 2018 Programmet är framtaget av Musik vid LiU för att samla årets alla konserter i ett behändigt format. För mer information och frågor, kontakta Christina Hörnell på 013-28

Läs mer

AIDA av Giuseppe Verdi

AIDA av Giuseppe Verdi AIDA av Giuseppe Verdi Lördag 6 oktober kl. 19.00 Biljettpris 355:-. Ungdom

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1991:1427) om tjänstepension och tjänstegrupplivförsäkring för vissa arbetstagare med icke-statlig anställning; SFS 2002:10 Utkom från trycket

Läs mer

Kära Operahögskolevänner! Välkomna till Vänföreningens Vårprogram 2016!

Kära Operahögskolevänner! Välkomna till Vänföreningens Vårprogram 2016! Operahögskolans Vänförening Kära Operahögskolevänner! Välkomna till Vänföreningens Vårprogram 2016! Fredag 11 mars kl. 19.00 Samarbetsprojekt med Söndag 13 mars kl. 15.00 Kungliga Musikhögskolan Måndag

Läs mer

Typiskt för Medeltiden

Typiskt för Medeltiden Typiskt för Medeltiden Homofoni en tydlig melodi Bordun en eller ett par toner som ligger still i bakgrunden Rytm på trumma eller entonigt stränginstrument Om musiken låter som om den kunde vara med i

Läs mer

HABAÑERA HABANERA. TEXT: En folklig chilensk sång, som Pauline Viardot-García lärde sig när hennes familj bodde i Mexico City.

HABAÑERA HABANERA. TEXT: En folklig chilensk sång, som Pauline Viardot-García lärde sig när hennes familj bodde i Mexico City. HABAÑERA HABANERA TEXT: En folklig chilensk sång, som Pauline Viardot-García lärde sig när hennes familj bodde i Mexico City. Originalet Vente, niña har fler verser än den Pauline Viardot-García använde

Läs mer

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning - 11-07 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning RUS och RUD

Läs mer

L ORFEO. 24 juni 12 juli VIVALDI. 8 juli ÅRSTIDER SCORE. 17 juli

L ORFEO. 24 juni 12 juli VIVALDI. 8 juli ÅRSTIDER SCORE. 17 juli L ORFEO 24 juni 12 juli VIVALDI 8 juli 4 ÅRSTIDER SCORE 17 juli MONTEVERDIS OPERA L ORFEO Monteverdis eleganta, stilfulla och lyxiga operaföreställning L Orfeo kommer tillbaka! Efter förra vårens succé,

Läs mer

Repertoarstatistik. över arton orkestrar och fem operahus i Sverige spelåret 2014/15. Datum: 2015 05 20

Repertoarstatistik. över arton orkestrar och fem operahus i Sverige spelåret 2014/15. Datum: 2015 05 20 Repertoarstatistik över arton orkestrar och fem operahus i Sverige spelåret 04/5. Datum: 05 05 0 FST Föreningen Svenska Tonsättare Facebook: www.facebook.com/svenskatonsattare kansli@fst.se www.fst.se

Läs mer

Det totala antalet föreställningar inklusive visningar mm uppgick till 784 (601) och antalet besökare 134 246 (135 739).

Det totala antalet föreställningar inklusive visningar mm uppgick till 784 (601) och antalet besökare 134 246 (135 739). KUNGLIGA OPERAN AB (Org. nr 556190-3294) Delårsrapport för perioden 070101-070630 Kungliga Operan AB (Operan) är ett av staten helägt aktiebolag. Härmed lämnar verkställande direktören delårsrapport för

Läs mer

Elektifierad Elektra i storformat - 1 av :36

Elektifierad Elektra i storformat -  1 av :36 Elektifierad Elektra i storformat - 1 av 5 2014-08-19 13:36 Elektifierad Elektra i storformat - 2 av 5 2014-08-19 13:36 Elektifierad Elektra i storformat c 06:26 14-08-16 En liten gnista, som letar sig

Läs mer

GÖTEBORGSOPERAN! Alla anställda hos GöteborgsOperans samarbetspartners och sponsorer har under en förtursvecka

GÖTEBORGSOPERAN! Alla anställda hos GöteborgsOperans samarbetspartners och sponsorer har under en förtursvecka GÖTE AN ER RGSOP O B OPERA, DANS, MUSIKAL och KONSERT Alla anställda hos GöteborgsOperans samarbetspartners och sponsorer har under en förtursvecka möjlighet att köpa biljetter innan det allmänna biljettsläppet

Läs mer

Linné Gala Event NYTT LIV

Linné Gala Event NYTT LIV PRESSMEDDELANDE 2007-04-16 Linné Gala Event NYTT LIV I maj kulminerar Uppsalas Linnéfirande. Ett av de mera spektakulära evenemangen blir dansföreställningen NYTT LIV. Det internationellt väletablerade

Läs mer

Ku2010/293/KV

Ku2010/293/KV Remiss 2010-03-15 Ku2010/293/KV Kulturdepartementet Enheten för kultur och kulturskapares villkor Hans Enflo Telefon 08-405 23 95 Mobil 070-586 26 46 E-post hans.enflo@culture.ministry.se I samspel med

Läs mer

Archetti-turné i Sverige 2013

Archetti-turné i Sverige 2013 Archetti-turné i Sverige 2013 Den Polska Ungdomsorkestern "Archetti" är redan ett etablerat namn i Polen. Orkestern har bara funnits sedan 2008 men detta har inte hindrat dem från att vinna tre internationella

Läs mer

Konserter med Daniel Berg 2016

Konserter med Daniel Berg 2016 Konserter med Daniel Berg 2016 10 jan Tolltorps kyrka, Mölndal Christer Brodén, gitarr och Daniel Berg, marimba 11-13 jan Projekt med tonsättaren Torbjörn Grass Västerås med omnejd 13 jan Rhythm Art Duo

Läs mer

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan 2015-2016 Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Vi hoppas du förstår vilken förmån du som är ung och bor i Skinnskatteberg har. Du har chansen att utan avgift få lära dig att:

Läs mer

Bibliografen på Lomma bibliotek

Bibliografen på Lomma bibliotek Bibliografen på Lomma bibliotek Kommande program på Bibliografen: LIVESÄNDNING FRÅN METROPOLITAN I NEW YORK - TRUBADUREN AV VERDI Lördag 3 oktober kl. 19.00, Anna Netrebko gör den mycket emotsedda Met-rolldebuten

Läs mer

MÉNDEZ KLAR FÖR DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL

MÉNDEZ KLAR FÖR DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL Pressmeddelande 200418 MÉNDEZ KLAR FÖR DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL Méndez gör musikaldebut när produktionsbolaget Dröse & Norberg nytolkar den legendariska sagan Djungelboken. Den elfte november har storsatsningen

Läs mer

Anders Sandrews Stiftelse 2014 års stipendiater

Anders Sandrews Stiftelse 2014 års stipendiater Anders Sandrews Stiftelse 2014 års stipendiater STIPENDIUM FÖR UPPSKATTAD OCH RESPEKTERAD KONSTNÄRLIG GÄRNING Inga Landgré Skådespelare Staffan Göthe Dramatiker Anneli Alhanko Prima Ballerina ARBETSSTIPENDIUM

Läs mer

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. Träblås

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. Träblås MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN Träblås Musikerutbildningen träblås Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig för professionell verksamhet som musiker

Läs mer

Anslag 28:6 Regional musikverksamhet samt regionala och lokala teater-, dans- och musikinstitutioner

Anslag 28:6 Regional musikverksamhet samt regionala och lokala teater-, dans- och musikinstitutioner 1 (5) Bilaga till styrelsens beslut -02-16 AB Regionteatern Blekinge Kronoberg 10 978 000 1 104 000 0 285 000 285 000 0 10 693 000 AB Upsala Stadsteater 14 794 000 0 0 0 0 0 14 794 000 Borås Stadsteater

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Revytraditionen lever

Revytraditionen lever 2018 Revytraditionen lever Det är nu 30 år sedan musikföreningen Hoffman startade revytraditionen i Ronneby Efter hårda debatter med en jazzälskande styrelse lyckades Tord Johansson och jag få igenom ett

Läs mer

Lördag 27 januari, Livesändning av Tosca från Metropolitan i New York.

Lördag 27 januari, Livesändning av Tosca från Metropolitan i New York. Lördag 27 januari, 19.00 Livesändning av Tosca från Metropolitan i New York. Yoncheva, Grigolo, Terfel en stark världstrio leder denna nyuppsättning av Puccinis dramatiska tragedi. Sonya Yoncheva gör sin

Läs mer

VIA RESTI SERVITA, MADAMA

VIA RESTI SERVITA, MADAMA VIA RESTI SERVITA, MADAMA JAG HELSAR MED VÖRDNAD Duetten Via resti servita, madama Jag helsar med vördnad kommer ur första akten i operan Le nozze di Figaro Figaros bröllop, som hade premiär på Burgtheater

Läs mer

Solist och talroller:

Solist och talroller: Emelie Sigelius 691101-3909 Godhemsgatan 4d 414 67 Göteborg Mobil 0703-755295 mli.sigelius@gmail.com CV Utbildning: Olympiaskolans Gymnasiums Teaterprogram 2år, Helsingborg ht 85-vt 87 Lunnevads Folkhögskola

Läs mer

Välkommen till höstens kulturaktiviteter!

Välkommen till höstens kulturaktiviteter! älkommen till höstens kulturaktiviteter! Nu äntligen är hösten snart här med nya och gamla aktiviteter! Medan Klostergårdens träd klär sig i gult och rött drar Malmö Operas artister på sig paljetterna

Läs mer

Kulturstipendier 2009 med juryns motiveringar

Kulturstipendier 2009 med juryns motiveringar Kulturstipendier 2009 med juryns motiveringar Solna stads kulturstipendium Som ett led i stadens vilja att stödja kulturarbetare utlyser Solna stad vartannat år ett kulturstipendium, som kan sökas av den

Läs mer

S P E L Å R E T 2 0 1 2-2 0 1 3

S P E L Å R E T 2 0 1 2-2 0 1 3 SPELÅRET 2 012-2013 VÄLKOMMEN TILL ETT NYTT SPELÅR Det är med stor glädje jag presenterar Lunds Stadsorkesters generalprogram för kommande spelår. Här ryms både unga coming stars som etablerade artister.

Läs mer

Anders Sandrews Stiftelse 2016 års stipendiater

Anders Sandrews Stiftelse 2016 års stipendiater Anders Sandrews Stiftelse 2016 års stipendiater STIPENDIUM FÖR UPPSKATTAD OCH RESPEKTERAD KONSTNÄRLIG GÄRNING Loa Falkman Operasångare Marie Göranzon Skådespelare Jan Malmsjö Skådespelare ARBETSSTIPENDIUM

Läs mer

INGVAR! pressmaterial

INGVAR! pressmaterial INGVAR! pressmaterial INGVAR! En musikalisk möbelsaga av Klas Abrahamsson och Erik Gedeon Lördag den 12 mars är det premiär för Ingvar! En musikalisk möbelsaga på Örebro länsteater. Pjäsen, som beskrivits

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2003:56) om tjänstepension och tjänstegrupplivförsäkring för vissa arbetstagare med icke-statlig anställning; SFS 2010:559 Utkom från trycket

Läs mer

SAMMANFATTNING. Göteborg Wind Orchestra. Mikael Fellenius Verkställande Direktör. Projektansökan VGR_GWO sidan 2

SAMMANFATTNING. Göteborg Wind Orchestra. Mikael Fellenius Verkställande Direktör. Projektansökan VGR_GWO sidan 2 THE H EAST A SIDE ESTO ORY PROJEEKTSKOLK KONSERTERFÖRU UNGAUNGDOMAR R GÖTTEBORG GOCHVÄSTRA AGÖTA ALAND ProjektansökkanVGR_GWO O sidan1 SAMMANFATTNING Barn och Ungdom integration skola Barn och ungdomsproduktioner

Läs mer

Nicolai kyrka kl 18 Fjärdhundra kyrkokör under ledning av Åsa Lansfors Lindblom

Nicolai kyrka kl 18 Fjärdhundra kyrkokör under ledning av Åsa Lansfors Lindblom Nicolai kyrka 19.6. kl 18 Fjärdhundra kyrkokör under ledning av Åsa Lansfors Lindblom Fjärdhundra församlings kyrkokör, har 18 medlemmar. Kören medverkar i församlingens verksamhet och har utöver det egna

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING FÖR. Carmen

LÄRARHANDLEDNING FÖR. Carmen LÄRARHANDLEDNING FÖR Carmen Välkommen till Kungliga Operan! Att gå på opera eller balett kan betyda att man får nya tankar, eller att man lär sig något om sig själv! All scenkonst är speciell på så sätt

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Nyårskonsert. Linköpings Symfoniorkester. Tisdag 31 december kl 15.00 Crusellhallen. Joachim Gustafsson Ann-Christine Larsson

Nyårskonsert. Linköpings Symfoniorkester. Tisdag 31 december kl 15.00 Crusellhallen. Joachim Gustafsson Ann-Christine Larsson Linköpings Symfoniorkester www.liso.nu Nyårskonsert 2013 Tisdag 31 december kl 15.00 Crusellhallen Joachim Gustafsson Ann-Christine Larsson Medverkan av: Linköpings Balettförening Koreografi: Marlene Jacobsson

Läs mer