Vad ska du bli när du blir stor?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad ska du bli när du blir stor?"

Transkript

1

2 Vad ska du bli när du blir stor? Den frågan har du säkert fått höra ända sedan du var liten. Kanske visste du redan då. Kanske har du fortfarande ingen aning. Men oavsett om du så småningom väljer att bli jurist, webbdesigner eller journalist så ser vi till att du är väl förberedd när den dagen kommer. Här finns duktiga lärare och en varierad pedagogik som utmanar dig på rätt nivå. Vår undervisning har vi hämtat från några av världens bästa skolor. Vi har pratat med hjärnforskare om hur unga människor lär sig bäst. Och vi arbetar hela tiden för att skapa en positiv miljö som gör att alla trivs, mår bra och når bra studieresultat. Kort sagt: Vi hjälper dig att lyckas med dina studier, så att du är förberedd till tänderna när det verkligen gäller. Du ska ha höga förväntningar på din skola. Vi har nämligen höga förväntningar på dig som elev. Vi utgår från att du presterar allt du kan. Det kanske låter som att vi är en tävlingsinriktad skola, men hos oss tävlar du bara mot en person; dig själv. Vår inställning är att alla kan nå sitt personbästa bara de får den rätta miljön och de rätta verktygen. Vi ser fram emot att lära känna dig! Anne Lindblad Danielson Ordförande InfoKomp startade 1993 och i dag finns våra gymnasier på sex orter i landet: Karlstad, Linköping, Malmö, Stockholm, Södertälje och Västerås. Hos oss blir du specialist. Vi fördjupar oss mer än man gör i många andra skolor. Där många skolor är profilerade med 300 poäng, är vi profilerade med mellan poäng. Vi dyker djupt.

3 Vår uppgift är att ge dig valfrihet inom en mycket fast och tydlig struktur, som hjälper dig att använda dina dagar på rätt sätt. Coca Cola har sitt unika recept. Det har du också. Vårt mål är att du ska växa som person varje dag och varje vecka under de här tre åren. För att lyckas med det måste vi tillsammans hitta den bästa metoden för hur du ska lära och studera. Det finns lika många behov som det finns elever. Vissa pluggar bäst med traditionella metoder och strama tyglar, andra behöver mer frihet. Tidigt i starten får du därför göra ett test och en intervju. Det hjälper oss att hitta det perfekta receptet för hur just du lär dig allra bäst. Vi arbetar därför med en kombination av traditionellt schemalagda dagar, ämnesövergripande projekt och valbar tid samt metodik inom till exempel kärnämnen som svenska, matematik och engelska. Du får ansvar i den takt du klarar av det och du får så mycket tid du behöver för att nå dina mål. En viktig sak du får lära dig är att förstå din egen lärstil. Därför börjar vi de flesta program med 50 poäng arbetssätt och lärande, där analys av din lärstil ingår. Du tränar också upp förmågan att arbeta i grupp en ovärderlig talang i vuxenlivet. Vi har alla vårt unika sätt att lära, beroende på hur vår hjärna fungerar. De flesta av oss har någon av följande lärstilar: auditiv, kinestetisk eller visuell, men det finns många fler. När du vet vilken lärstil du har blir det mycket lättare för dig att lära! En vanlig projektform är s.k. tidningsprojekt som samlar ett stort antal ämnen inom ett projekt under en eller två veckor. Resultatet blir du stolt över!

4 Här är det lärarna som brinner, inte papperskorgarna. Det har forskats mycket kring varför vissa skolor i världen är mer framgångsrika än andra. Och det har visat sig att skolor med en stark, levande och god kultur har elever som lyckas allra bäst. Vi har satsat helhjärtat på att skapa en kultur där våra elever kan nå goda resultat. Här är några punkter vi verkligen brinner för: Ingen skola ska vara större än att rektorn kan ha en personlig relation till varje elev. Det ska finnas en öppen dialog mellan alla på skolan, både de som studerar här och de som arbetar här. Vi strävar till exempel efter att hålla dörrarna till lärarnas arbetsrum öppna så mycket vi kan hela dagen. Vi enas kring klara och tydliga gränser för allas agerande. Det innebär till exempel att vi ytterst sällan får klotter på våra skolor. Vi följer också noga upp all närvaro inom varje ämne, både med dig och med dina föräldrar. Vi har ett tydligt fokus på dina resultat. Vi arbetar ständigt för att du ska nå dina mål under den termin som gäller nu. Vill man uppnå resultat ska man inte stirra sig blind på tidigare misslyckanden, men inte heller vila i gamla framgångar. Nuet är allt som gäller. Det vet till exempel varje elitidrottare. Vi som arbetar på skolan har stor respekt för den du är, och för den du vill bli. Vi tror på dig, och gör allt för att du ska uppnå din fulla potential. Du har alltid tillgång till fräscha datorer och bra programvaror på skolan. Att erbjuda riktigt bra lärare är viktigt för oss. Våra lärare ska vara behöriga och de handplockas enligt en ganska tuff urvalsprocess, där eleverna själva är delaktiga så långt det går.

5 Att bli sedd gör hela skillnaden. Idrott är en viktig del av schemat varje vecka. Vi erbjuder en kvalitativ och varierad idrottsundervisning. Det lär finnas en stam i Afrika, där det strängaste straffet varken är dödsstraff eller livstid, utan total utfrysning. Den som straffas lever kvar i byn men blir behandlad som luft. Det slutar ofta med att personen blir väldigt sjuk, eller till och med dör. Vad har då det med gymnasiestudier att göra? Jo, det bevisar att lite bekräftelse kan göra en oändlig skillnad. Många av våra elever säger att det bästa med InfoKomp är att här blir man verkligen sedd. Med många engagerade vuxna får du den uppmärksamhet du behöver. Det går liksom inte att försvinna i mängden (även om man kanske skulle vilja det ibland!). Att bli sedd ställer krav, men det leder också till lust, stimulans och resultat. Känner du dig sedd, accepterad och uppmuntrad får du starkare självkänsla och når lättare din fulla potential. Det är vår övertygelse, och det genomsyrar hela den stämning som finns på skolan. Det hjälper inte att du är världens bästa jockey om du inte har en bra häst! På samma sätt tror vi att skolmiljön är helt avgörande för dina studieresultat.

6 Vi samarbetar med Ung Företagsamhet där du kan få chansen att prova dina vingar som ung entreprenör. Välj en skola som är nära verkligheten. Det är ju den du ska leva i. Förr eller senare kommer du ut i arbetslivet, även om vägen dit går via högskola eller universitet. Vi är ett arbetslivsförberedande gymnasium. Eller ett street smart gymnasium som någon kallade oss. Det är förstås inte för skolans skull som du lär dig, utan för din egen. Ditt lärande blir meningsfullt först när du har nytta av det i verkligheten. Vår målsättning är att du ska vara stolt över det du presterar hos oss. Dina projektarbeten och dina resultat ska vara värda att visa för omvärlden. Det lönar sig! Fina arbeten inom t ex engelska/turism eller svenska/ ledarskap kan vara nyckeln till ett spännande arbete eller en praktikplats, både i Sverige och utomlands. Vill du ha ett exemplar av förra årets elevarbeten? Beställ via vår hemsida: Gör din apu utomlands. Elever i årskurs 2 och 3 har möjlighet att göra sin praktik i Spanien eller England på flera av våra program. Får du göra din praktik utomlands bor du med andra elever från våra skolor och har en svensk handledare från skolan på plats. Cambridge First Certificate in English är världens mest kända certifikat i engelska. Hos oss kan du förbereda dig för examination inom ramen för Engelska c. Skolan bekostar halva provavgiften.

7 Välkommen till oss i Karlstad Våra program i Karlstad är: Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktning webb och media Inriktning människa och beteende Naturvetenskapsprogrammet Inriktning webb och media Inriktning människa och beteende Omvårdnadsprogrammet Inriktning friskvård, omvårdnad och ledarskap Medieprogrammet Inriktning media, kommunikation och kultur Handelsprogrammet Inriktning turism, kommunikation och ledarskap I Karlstad jobbar vi med att utveckla din förmåga att analysera din omvärld, inte bara inhämta fakta om den. Vi erbjuder därför en rad olika examinationssätt, där betoningen ligger på analys och reflektion snarare än att upprepa inläst material. Vår arbetsvecka ser lite annorlunda ut. Fyra dagar i veckan är schemalagda. Den femte dagen är helt vikt för individuella behov, till exempel om du vill fördjupa dig i något ämne, eller om du behöver komma ikapp i någon kurs. Alla poängplaner och mer information om varje program hittar du på Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktning webb och media Att använda it i yrkeslivet är idag en självklarhet. Jobben kräver inte bara kunskaper inom it utan även kompetens inom samhälls- och beteendevetenskap. Här får du en bred teoretisk kompetens med möjlighet till vidare studier, men också praktiska kunskaper för att möta det nya samhällets behov. Du får arbeta med kommunikation på olika sätt; muntligt, skriftligt och med datorn som naturligt redskap. Inriktning människa och beteende Inriktningen lägger fokus på personal- och beteendevetenskapliga kurser. Utbildningen förbereder främst för vidare studier på högskola och universitet, men den gör dig också redo att möta arbetslivet. Du läser olika ämnen som utvecklar din självinsikt och det personliga ledarskapet. I alla ämnen används datorn som ett naturligt redskap. Utbildningen ger dig god vana att använda informationstekniken som verktyg för kommunikation och lärande. Naturvetenskapsprogrammet Inriktning webb och media Inriktningen passar dig som gillar att jobba laborativt. Här får du en bred behörighet att söka vidare studier på högskola och universitet. Idag finns ett stort behov av människor med naturvetenskaplig utbildning. Med medieinriktningen får du de kunskaper i informationssökning, presentation och kommunikation som är viktiga för din framtida arbetsplats. Inriktning människa och beteende Här ligger fokus på mänskligt beteende, som t ex varför en del ledare lyckas engagera sina medarbetare medan andra misslyckas, eller hur man lyckas med samarbete i grupper. Du får de kunskaper i grupprocesser, psykologi, ledarskap och inlärning som är viktiga för lyckade projekt och i samarbeten på din framtida arbetsplats. Programmet ger dig en bred behörighet att söka vidare studier på högskola och universitet. Omvårdnadsprogrammet Inriktning friskvård, omvårdnad och ledarskap Friskvård, omvårdnad och ledarskap bygger på de gemensamma ämnen som finns inom omvårdnadsprogrammet, men på InfoKomp har vi kompletterat med mer innehåll för att förstärka utbildningen. Friskvårdsfrågor är ett viktigt inslag i utbildningen, eftersom förebyggande hälsovård och friskvård är en växande sektor. Med den här utbildningen kan du dels gå vidare till högskola/universitet, dels söka arbete inom vård och omsorg. Medieprogrammet Inriktning media, kommunikation och kultur Inriktningen passar dig som gillar att skriva och vill arbeta kreativt med olika medier. Utbildningen ger dig en bred teoretisk kompetens och praktiska kunskaper, som gör dig rustad inför många olika inriktningar efter gymnasiet. Genom de individuella valen har du möjlighet att sätta din egen prägel på utbildningen, och spetsa till den ytterligare. Handelsprogrammet Inriktning turism, kommunikation och ledarskap Turismbranschen är en framtidsbransch, som kräver många färdigheter såsom språkkunnighet, förståelse av betydelsen av service och marknadsföring, samt kompetens inom beteendevetenskap. Vi erbjuder en unik, specialutformad utbildning där du, förutom kärnämnena, läser gemensamma kurser inom Turism, it/administration, guide/reseledare och moderna språk. Här ingår även praktik hos olika turistföretag. Öppet hus: Torsdag 22/11 kl Onsdag 28/11 kl Tisdag 4/12 kl Lördag 19/1 kl Torsdag 17/4 kl InfoKompGymnasiet Karlstad ligger på Kasernhöjden, med täta bussförbindelser till centrum. Vill man promenera till centrum tar det ca tio minuter. Ansvarig för skolan är rektor Fredrik Ernfridsson. Cirka 325 elever går på skolan. Vi bjuder på lunchen och erbjuder frukost till låg kostnad. Skolan har helt nya, specialanpassade lokaler. Hos oss har du idrott och hälsa under hela din utbildning. Du får en kvalitativ och varierad idrottsundervisning tillsammans med Karlstads medicinska träningsinstitut. Vi erbjuder träningskort genom kmti till rabatterat pris.

8 Hej förälder! Letar du efter vår pedagogik? Då får du leta länge. Vår inställning är att skolan ska vara något som är kul och som utmanar dig varje dag. Det är bevisat att den bästa undervisningen sker i en mix av väl beprövade metoder. Därför har vi ingen allenarådande pedagogik som vi följer slaviskt. Istället erbjuder vi den pedagogik som visat sig fungera allra bäst; den varierade. Med varierad pedagogik menas att vi anpassar våra metoder efter dina unika förutsättningar. Det är alltså inte du som ska anpassa sig efter skolan, utan tvärtom. Skolan ska ge en fast struktur och tydliga val, men det är hela tiden dina individuella behov som står i centrum. Vårt synsätt på lärande har visat sig vara mycket framgångsrikt. Under de senaste åren har vi fått flera pris och utmärkelser, bland annat för bästa gymnasieskola. I Linköping 2007 fick vi högst resultat i hela kommunen: 86,6 av ett totalt index på 100, där snittet låg på 66. Vi utvecklar hela tiden nya sätt att lära sig på, inte minst genom nära samarbeten med högskolor och universitet, som till exempel kth, Stockholms Universitet och Lärarhögskolan i Stockholm. Raoul Wallenbergs Academy for Young Leaders ger helt nya insikter om vad goda förebilder och starkt ledarskap innebär. Varje år får ett antal elever möjlighet att delta i denna unika satsning. InfoKomp arbetar även med vuxenutbildning inom komvux och högskolan. Sedan augusti 2006 ingår vi i koncernen Theducation, vars ägare är bland andra industriförvaltningsbolaget Skanditek samt Stiftelsen bokförlaget Natur & Kultur. Theducation har högsta kreditvärdighet enligt uc Sveriges ledande affärsoch kreditupplysningsföretag. Det betyder att vi har god och stabil ekonomi.

9 Karlstad Rektor: Fredrik Ernfridsson Kasernhöjden 9, Karlstad Telefon: E-post: Linköping Rektor: Hans Petersson S:t Larsgatan 3, Linköping Telefon: E-post: Malmö Rektor: Marie Forslin Kungsgatan 6, 3 tr, Malmö Telefon: E-post: Stockholm Rektor: Lena de Bruin Västra Finnbodavägen 2, Nacka Telefon: och E-post: Södertälje Rektor: Eliisa Lönnborg Sydhamnsvägen 55 57, Södertälje Telefon: E-post: Västerås Rektor: Susan Gallone Sigurdsgatan 21, Västerås Telefon: E-post: Valkommen pa oppet Hus! Vill du ha mer information? Läs mer på: om när det är öppet hus och hur du söker till oss. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Eleverna i broschyren är från läsåret 2006/2007. Form: Grand. Foto: Petter Karlberg.

10 tips. Små förändringar ger högre betyg.

10 tips. Små förändringar ger högre betyg. 10 tips Små förändringar ger högre betyg. Ekonomiprogrammet inriktningarna ekonomi och juridik Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap Är du intresserad av företagande

Läs mer

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet , 2015 Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN gymnasieskola med gamla anor TE Teknikprogrammet EE El- och energiprogrammet Vår historia En modern gymnasieskola med gamla anor är Mikael Elias startade NTI-skolan

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010

FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 Innehåll VÄLKOMMEN TILL VITTRAGYMNASIET FRAM I ÄNGELHOLM...

Läs mer

Med kvaliteten i fokus

Med kvaliteten i fokus Med kvaliteten i fokus Friskoleföretagens kvalitetsarbete Maria Malm Innehåll Förord 4 Academedia 6 Fridaskolorna 11 Glada Hudik 15 Internationella Engelska Skolan 19 Kunskapsskolan 24 Praktiska 29 Avslutande

Läs mer

Hösten 2011. Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning. www.jensenvuxenutbildning.

Hösten 2011. Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning. www.jensenvuxenutbildning. Hösten 2011 Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning www.jensenvuxenutbildning.se 08-450 22 30 1 Välkommen till JENSEN vuxenutbildning JENSEN

Läs mer

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Inledning Välkommen till Att engagera vuxna från idé till verklighet.

Läs mer

HÄR BÖRJAR DITT IDROTT EKONOMI FRISÖR NATUR FYSIK HIPPOLOGI SAMHÄLL TEKNIK

HÄR BÖRJAR DITT IDROTT EKONOMI FRISÖR NATUR FYSIK HIPPOLOGI SAMHÄLL TEKNIK 2015/16 POLHEM AUG Välkomna! Vi hälsar alla nya & gamla elever varmt välkomna till ett nytt skolår! Ni är efterlängtade

Läs mer

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium! viktig information från mjölby gymnasium Det viktiga är att alla gör sin egen grej Tips som gör ditt val enklare... För Mårten är valfrihet och personlig utveckling viktigast i skolan Goda råd från coachen

Läs mer

Katalogen är producerad av Utbildningskontoret, gymnasieenheten i Södertälje. Grafisk produktion: www.ryter.se Foto: Olof Näslund/Reportagebyrån

Katalogen är producerad av Utbildningskontoret, gymnasieenheten i Södertälje. Grafisk produktion: www.ryter.se Foto: Olof Näslund/Reportagebyrån Katalogen är producerad av Utbildningskontoret, gymnasieenheten i Södertälje. Grafisk produktion: www.ryter.se Foto: Olof Näslund/Reportagebyrån Södertälje (gäller ej friskolorna) Tryck: Larssons Offset,

Läs mer

KOMMUNALA GYMNASIESKOLOR I SÖDERTÄLJE

KOMMUNALA GYMNASIESKOLOR I SÖDERTÄLJE Utbildningskontoret 15 16 KOMMUNALA GYMNASIESKOLOR I SÖDERTÄLJE 1 FOTO (ÄVEN OMSLAG): SAM MURAD/CRISP FILM 2 Dags att välja gymnasium! Under vintern söker alla nior till gymnasiet. Det finns 18 nationella

Läs mer

Följ ditt hjärta. hitta rätt bland Stockholms stads gymnasieskolor

Följ ditt hjärta. hitta rätt bland Stockholms stads gymnasieskolor Följ ditt hjärta hitta rätt bland Stockholms stads gymnasieskolor 2012-2013 Kodare Jorden runt Elektriker Vindk ingen For Skriv din egen historia Gymnasievalet står för dörren och en spännande tid väntar.

Läs mer

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID VÄLKOMMEN TILL NÖSNÄSGYMNASIET! Välkommen till en gymnasieskola med stort utbildningsutbud och många möjligheter. INNEHÅLL: Här möter du en trygg atmosfär med god stämning och

Läs mer

Att söka till gymnasiet... 4 11 Skolorna i Botkyrka... 12 25 Gymnasieprogrammen i Botkyrka... 26 58

Att söka till gymnasiet... 4 11 Skolorna i Botkyrka... 12 25 Gymnasieprogrammen i Botkyrka... 26 58 Att söka till gymnasiet... 4 11 Skolorna i Botkyrka... 12 25 Gymnasieprogrammen i Botkyrka... 26 58 GYMNASIESärskolAN... 59 60 KONTAKTER... 61 HITTA RÄTT 3 NÄR Det är lätt att söka till gymnasiet. Här

Läs mer

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Kvalitetsrapport 2013/2014 och lokal arbetsplan 2014/2015 för IT- Gymnasiet Södertörn

Kvalitetsrapport 2013/2014 och lokal arbetsplan 2014/2015 för IT- Gymnasiet Södertörn Kvalitetsrapport 2013/2014 och lokal arbetsplan 2014/2015 för IT- Gymnasiet Södertörn 1 Om IT-Gymnasiet IT-Gymnasiet startade 1998 som en av Sveriges första fristående gymnasieskolor. Skolan startades

Läs mer

Tekniktjejer och. Erfarenheter av teknisk gymnasieutbildning och arbetsliv. Elisabeth Ahnberg Åsenius

Tekniktjejer och. Erfarenheter av teknisk gymnasieutbildning och arbetsliv. Elisabeth Ahnberg Åsenius Tekniktjejer och sedan? Erfarenheter av teknisk gymnasieutbildning och arbetsliv Elisabeth Ahnberg Åsenius Oktober 2013 1 Elisabeth Ahnberg Åsenius Utredare Högskolan Dalarna e-post: eah@du.se 2 Sammanfattning

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet www.ridsport.se Ridsporten VILL Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet Innehållsförteckning Vet du vad Ridsporten Vill?...2 Du är en del av svensk ridsport...4 Till ridklubben är alla välkomna!...6 Ridsport

Läs mer

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Välkommen Innehåll Anta en personlig utmaning på Grimslövs folkhögskola och du kommer finna dig stå i centrum vare sig du väljer en av våra allmänna kurser eller

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

VÄXANDE KUNSKAP MED PEDAGOGISKT LEDARSKAP

VÄXANDE KUNSKAP MED PEDAGOGISKT LEDARSKAP VÄXANDE KUNSKAP MED PEDAGOGISKT LEDARSKAP EN RAPPORT INNEHÅLL Förord...3 Från synvända till handling...4 En satsning på det pedagogiska ledarskapet...6 Strategisk planering för varje verksamhet...16 Lärarengagemang

Läs mer

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Vi växer för alla barn Falkenbergs förskoleverksamhet är idag full av nya processer, utveckling och engagemang.

Läs mer

SURFPLATTOR PROGRAM & PROFILER HUR SÖKER JAG? JOBB DIREKT ELLER VIDARE STUDIER? vi guidar dig i ditt val till gymnasiet!

SURFPLATTOR PROGRAM & PROFILER HUR SÖKER JAG? JOBB DIREKT ELLER VIDARE STUDIER? vi guidar dig i ditt val till gymnasiet! MAGASIN UTGIVET AV KARLBERGSGYMNASIET ÅMÅL 2014/15 HUR SÖKER JAG? vi guidar dig i ditt val till gymnasiet! JOBB DIREKT ELLER VIDARE STUDIER? LÄS MER PÅ PROGRAMSIDORNA PROGRAM & PROFILER vi erbjuder dig

Läs mer

Skolans kvalitetsarbete ger möjlighet till förändring

Skolans kvalitetsarbete ger möjlighet till förändring Skolans kvalitetsarbete ger möjlighet till förändring Skolinspektionens erfarenheter och resultat från tillsyn och kvalitetsgranskning 2012 Skolinspektionens rapport Diarienummer 40-2013:2853 Stockholm

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer