Vad ska du bli när du blir stor?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad ska du bli när du blir stor?"

Transkript

1

2 Vad ska du bli när du blir stor? Den frågan har du säkert fått höra ända sedan du var liten. Kanske visste du redan då. Kanske har du fortfarande ingen aning. Men oavsett om du så småningom väljer att bli jurist, webbdesigner eller journalist så ser vi till att du är väl förberedd när den dagen kommer. Här finns duktiga lärare och en varierad pedagogik som utmanar dig på rätt nivå. Vår undervisning har vi hämtat från några av världens bästa skolor. Vi har pratat med hjärnforskare om hur unga människor lär sig bäst. Och vi arbetar hela tiden för att skapa en positiv miljö som gör att alla trivs, mår bra och når bra studieresultat. Kort sagt: Vi hjälper dig att lyckas med dina studier, så att du är förberedd till tänderna när det verkligen gäller. Du ska ha höga förväntningar på din skola. Vi har nämligen höga förväntningar på dig som elev. Vi utgår från att du presterar allt du kan. Det kanske låter som att vi är en tävlingsinriktad skola, men hos oss tävlar du bara mot en person; dig själv. Vår inställning är att alla kan nå sitt personbästa bara de får den rätta miljön och de rätta verktygen. Vi ser fram emot att lära känna dig! Anne Lindblad Danielson Ordförande InfoKomp startade 1993 och i dag finns våra gymnasier på sex orter i landet: Karlstad, Linköping, Malmö, Stockholm, Södertälje och Västerås. Hos oss blir du specialist. Vi fördjupar oss mer än man gör i många andra skolor. Där många skolor är profilerade med 300 poäng, är vi profilerade med mellan poäng. Vi dyker djupt.

3 Vår uppgift är att ge dig valfrihet inom en mycket fast och tydlig struktur, som hjälper dig att använda dina dagar på rätt sätt. Coca Cola har sitt unika recept. Det har du också. Vårt mål är att du ska växa som person varje dag och varje vecka under de här tre åren. För att lyckas med det måste vi tillsammans hitta den bästa metoden för hur du ska lära och studera. Det finns lika många behov som det finns elever. Vissa pluggar bäst med traditionella metoder och strama tyglar, andra behöver mer frihet. Tidigt i starten får du därför göra ett test och en intervju. Det hjälper oss att hitta det perfekta receptet för hur just du lär dig allra bäst. Vi arbetar därför med en kombination av traditionellt schemalagda dagar, ämnesövergripande projekt och valbar tid samt metodik inom till exempel kärnämnen som svenska, matematik och engelska. Du får ansvar i den takt du klarar av det och du får så mycket tid du behöver för att nå dina mål. En viktig sak du får lära dig är att förstå din egen lärstil. Därför börjar vi de flesta program med 50 poäng arbetssätt och lärande, där analys av din lärstil ingår. Du tränar också upp förmågan att arbeta i grupp en ovärderlig talang i vuxenlivet. Vi har alla vårt unika sätt att lära, beroende på hur vår hjärna fungerar. De flesta av oss har någon av följande lärstilar: auditiv, kinestetisk eller visuell, men det finns många fler. När du vet vilken lärstil du har blir det mycket lättare för dig att lära! En vanlig projektform är s.k. tidningsprojekt som samlar ett stort antal ämnen inom ett projekt under en eller två veckor. Resultatet blir du stolt över!

4 Här är det lärarna som brinner, inte papperskorgarna. Det har forskats mycket kring varför vissa skolor i världen är mer framgångsrika än andra. Och det har visat sig att skolor med en stark, levande och god kultur har elever som lyckas allra bäst. Vi har satsat helhjärtat på att skapa en kultur där våra elever kan nå goda resultat. Här är några punkter vi verkligen brinner för: Ingen skola ska vara större än att rektorn kan ha en personlig relation till varje elev. Det ska finnas en öppen dialog mellan alla på skolan, både de som studerar här och de som arbetar här. Vi strävar till exempel efter att hålla dörrarna till lärarnas arbetsrum öppna så mycket vi kan hela dagen. Vi enas kring klara och tydliga gränser för allas agerande. Det innebär till exempel att vi ytterst sällan får klotter på våra skolor. Vi följer också noga upp all närvaro inom varje ämne, både med dig och med dina föräldrar. Vi har ett tydligt fokus på dina resultat. Vi arbetar ständigt för att du ska nå dina mål under den termin som gäller nu. Vill man uppnå resultat ska man inte stirra sig blind på tidigare misslyckanden, men inte heller vila i gamla framgångar. Nuet är allt som gäller. Det vet till exempel varje elitidrottare. Vi som arbetar på skolan har stor respekt för den du är, och för den du vill bli. Vi tror på dig, och gör allt för att du ska uppnå din fulla potential. Du har alltid tillgång till fräscha datorer och bra programvaror på skolan. Att erbjuda riktigt bra lärare är viktigt för oss. Våra lärare ska vara behöriga och de handplockas enligt en ganska tuff urvalsprocess, där eleverna själva är delaktiga så långt det går.

5 Att bli sedd gör hela skillnaden. Idrott är en viktig del av schemat varje vecka. Vi erbjuder en kvalitativ och varierad idrottsundervisning. Det lär finnas en stam i Afrika, där det strängaste straffet varken är dödsstraff eller livstid, utan total utfrysning. Den som straffas lever kvar i byn men blir behandlad som luft. Det slutar ofta med att personen blir väldigt sjuk, eller till och med dör. Vad har då det med gymnasiestudier att göra? Jo, det bevisar att lite bekräftelse kan göra en oändlig skillnad. Många av våra elever säger att det bästa med InfoKomp är att här blir man verkligen sedd. Med många engagerade vuxna får du den uppmärksamhet du behöver. Det går liksom inte att försvinna i mängden (även om man kanske skulle vilja det ibland!). Att bli sedd ställer krav, men det leder också till lust, stimulans och resultat. Känner du dig sedd, accepterad och uppmuntrad får du starkare självkänsla och når lättare din fulla potential. Det är vår övertygelse, och det genomsyrar hela den stämning som finns på skolan. Det hjälper inte att du är världens bästa jockey om du inte har en bra häst! På samma sätt tror vi att skolmiljön är helt avgörande för dina studieresultat.

6 Vi samarbetar med Ung Företagsamhet där du kan få chansen att prova dina vingar som ung entreprenör. Välj en skola som är nära verkligheten. Det är ju den du ska leva i. Förr eller senare kommer du ut i arbetslivet, även om vägen dit går via högskola eller universitet. Vi är ett arbetslivsförberedande gymnasium. Eller ett street smart gymnasium som någon kallade oss. Det är förstås inte för skolans skull som du lär dig, utan för din egen. Ditt lärande blir meningsfullt först när du har nytta av det i verkligheten. Vår målsättning är att du ska vara stolt över det du presterar hos oss. Dina projektarbeten och dina resultat ska vara värda att visa för omvärlden. Det lönar sig! Fina arbeten inom t ex engelska/turism eller svenska/ ledarskap kan vara nyckeln till ett spännande arbete eller en praktikplats, både i Sverige och utomlands. Vill du ha ett exemplar av förra årets elevarbeten? Beställ via vår hemsida: Gör din apu utomlands. Elever i årskurs 2 och 3 har möjlighet att göra sin praktik i Spanien eller England på flera av våra program. Får du göra din praktik utomlands bor du med andra elever från våra skolor och har en svensk handledare från skolan på plats. Cambridge First Certificate in English är världens mest kända certifikat i engelska. Hos oss kan du förbereda dig för examination inom ramen för Engelska c. Skolan bekostar halva provavgiften.

7 Välkommen till oss i Karlstad Våra program i Karlstad är: Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktning webb och media Inriktning människa och beteende Naturvetenskapsprogrammet Inriktning webb och media Inriktning människa och beteende Omvårdnadsprogrammet Inriktning friskvård, omvårdnad och ledarskap Medieprogrammet Inriktning media, kommunikation och kultur Handelsprogrammet Inriktning turism, kommunikation och ledarskap I Karlstad jobbar vi med att utveckla din förmåga att analysera din omvärld, inte bara inhämta fakta om den. Vi erbjuder därför en rad olika examinationssätt, där betoningen ligger på analys och reflektion snarare än att upprepa inläst material. Vår arbetsvecka ser lite annorlunda ut. Fyra dagar i veckan är schemalagda. Den femte dagen är helt vikt för individuella behov, till exempel om du vill fördjupa dig i något ämne, eller om du behöver komma ikapp i någon kurs. Alla poängplaner och mer information om varje program hittar du på Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktning webb och media Att använda it i yrkeslivet är idag en självklarhet. Jobben kräver inte bara kunskaper inom it utan även kompetens inom samhälls- och beteendevetenskap. Här får du en bred teoretisk kompetens med möjlighet till vidare studier, men också praktiska kunskaper för att möta det nya samhällets behov. Du får arbeta med kommunikation på olika sätt; muntligt, skriftligt och med datorn som naturligt redskap. Inriktning människa och beteende Inriktningen lägger fokus på personal- och beteendevetenskapliga kurser. Utbildningen förbereder främst för vidare studier på högskola och universitet, men den gör dig också redo att möta arbetslivet. Du läser olika ämnen som utvecklar din självinsikt och det personliga ledarskapet. I alla ämnen används datorn som ett naturligt redskap. Utbildningen ger dig god vana att använda informationstekniken som verktyg för kommunikation och lärande. Naturvetenskapsprogrammet Inriktning webb och media Inriktningen passar dig som gillar att jobba laborativt. Här får du en bred behörighet att söka vidare studier på högskola och universitet. Idag finns ett stort behov av människor med naturvetenskaplig utbildning. Med medieinriktningen får du de kunskaper i informationssökning, presentation och kommunikation som är viktiga för din framtida arbetsplats. Inriktning människa och beteende Här ligger fokus på mänskligt beteende, som t ex varför en del ledare lyckas engagera sina medarbetare medan andra misslyckas, eller hur man lyckas med samarbete i grupper. Du får de kunskaper i grupprocesser, psykologi, ledarskap och inlärning som är viktiga för lyckade projekt och i samarbeten på din framtida arbetsplats. Programmet ger dig en bred behörighet att söka vidare studier på högskola och universitet. Omvårdnadsprogrammet Inriktning friskvård, omvårdnad och ledarskap Friskvård, omvårdnad och ledarskap bygger på de gemensamma ämnen som finns inom omvårdnadsprogrammet, men på InfoKomp har vi kompletterat med mer innehåll för att förstärka utbildningen. Friskvårdsfrågor är ett viktigt inslag i utbildningen, eftersom förebyggande hälsovård och friskvård är en växande sektor. Med den här utbildningen kan du dels gå vidare till högskola/universitet, dels söka arbete inom vård och omsorg. Medieprogrammet Inriktning media, kommunikation och kultur Inriktningen passar dig som gillar att skriva och vill arbeta kreativt med olika medier. Utbildningen ger dig en bred teoretisk kompetens och praktiska kunskaper, som gör dig rustad inför många olika inriktningar efter gymnasiet. Genom de individuella valen har du möjlighet att sätta din egen prägel på utbildningen, och spetsa till den ytterligare. Handelsprogrammet Inriktning turism, kommunikation och ledarskap Turismbranschen är en framtidsbransch, som kräver många färdigheter såsom språkkunnighet, förståelse av betydelsen av service och marknadsföring, samt kompetens inom beteendevetenskap. Vi erbjuder en unik, specialutformad utbildning där du, förutom kärnämnena, läser gemensamma kurser inom Turism, it/administration, guide/reseledare och moderna språk. Här ingår även praktik hos olika turistföretag. Öppet hus: Torsdag 22/11 kl Onsdag 28/11 kl Tisdag 4/12 kl Lördag 19/1 kl Torsdag 17/4 kl InfoKompGymnasiet Karlstad ligger på Kasernhöjden, med täta bussförbindelser till centrum. Vill man promenera till centrum tar det ca tio minuter. Ansvarig för skolan är rektor Fredrik Ernfridsson. Cirka 325 elever går på skolan. Vi bjuder på lunchen och erbjuder frukost till låg kostnad. Skolan har helt nya, specialanpassade lokaler. Hos oss har du idrott och hälsa under hela din utbildning. Du får en kvalitativ och varierad idrottsundervisning tillsammans med Karlstads medicinska träningsinstitut. Vi erbjuder träningskort genom kmti till rabatterat pris.

8 Hej förälder! Letar du efter vår pedagogik? Då får du leta länge. Vår inställning är att skolan ska vara något som är kul och som utmanar dig varje dag. Det är bevisat att den bästa undervisningen sker i en mix av väl beprövade metoder. Därför har vi ingen allenarådande pedagogik som vi följer slaviskt. Istället erbjuder vi den pedagogik som visat sig fungera allra bäst; den varierade. Med varierad pedagogik menas att vi anpassar våra metoder efter dina unika förutsättningar. Det är alltså inte du som ska anpassa sig efter skolan, utan tvärtom. Skolan ska ge en fast struktur och tydliga val, men det är hela tiden dina individuella behov som står i centrum. Vårt synsätt på lärande har visat sig vara mycket framgångsrikt. Under de senaste åren har vi fått flera pris och utmärkelser, bland annat för bästa gymnasieskola. I Linköping 2007 fick vi högst resultat i hela kommunen: 86,6 av ett totalt index på 100, där snittet låg på 66. Vi utvecklar hela tiden nya sätt att lära sig på, inte minst genom nära samarbeten med högskolor och universitet, som till exempel kth, Stockholms Universitet och Lärarhögskolan i Stockholm. Raoul Wallenbergs Academy for Young Leaders ger helt nya insikter om vad goda förebilder och starkt ledarskap innebär. Varje år får ett antal elever möjlighet att delta i denna unika satsning. InfoKomp arbetar även med vuxenutbildning inom komvux och högskolan. Sedan augusti 2006 ingår vi i koncernen Theducation, vars ägare är bland andra industriförvaltningsbolaget Skanditek samt Stiftelsen bokförlaget Natur & Kultur. Theducation har högsta kreditvärdighet enligt uc Sveriges ledande affärsoch kreditupplysningsföretag. Det betyder att vi har god och stabil ekonomi.

9 Karlstad Rektor: Fredrik Ernfridsson Kasernhöjden 9, Karlstad Telefon: E-post: Linköping Rektor: Hans Petersson S:t Larsgatan 3, Linköping Telefon: E-post: Malmö Rektor: Marie Forslin Kungsgatan 6, 3 tr, Malmö Telefon: E-post: malmo@infokomp.se Stockholm Rektor: Lena de Bruin Västra Finnbodavägen 2, Nacka Telefon: och E-post: stockholm@infokomp.se Södertälje Rektor: Eliisa Lönnborg Sydhamnsvägen 55 57, Södertälje Telefon: E-post: sodertalje@infokomp.se Västerås Rektor: Susan Gallone Sigurdsgatan 21, Västerås Telefon: E-post: vasteras@infokomp.se Valkommen pa oppet Hus! Vill du ha mer information? Läs mer på: om när det är öppet hus och hur du söker till oss. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Eleverna i broschyren är från läsåret 2006/2007. Form: Grand. Foto: Petter Karlberg.

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Programkatalog Uddevalla 2019 Öppet hus Torsdag 22 november UDDEVALLA GYMNASIEUTBILDNING 2019 NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör skillnad för världen redan

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Bildning och kreativitet

Bildning och kreativitet Bildning och kreativitet Det här är en skola för dig med höga ambitioner De kommande tre åren är viktiga. Det kommer att bli spännande år med många nya vänner. Du kommer också att ställas inför stora utmaningar

Läs mer

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum.

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum. Samhällsvetenskap Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskole för beredande program vilket innebär att du blir behörig att söka till universitet och högskola. Du får en bred utbildning där fokus ligger

Läs mer

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl GÖTEBORG Öppet hus 20 jan kl. 12.00-14.00 VI FLYTTAR TILL VALLGATAN! Bästa förberedelsen för vidare studier Jag välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9 GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9 Vad är viktigt att lära sig när framtiden ständigt förändras? att sakta in. Hur kommer framtiden egentligen se ut? Vad kommer vi att jobba med? Vad är viktigt att våra barn blir

Läs mer

Carl Adolph Agardhgymnasiet

Carl Adolph Agardhgymnasiet Carl Adolph Agardhgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet Humanistiska programmet Du behöver inte vara bäst när du kommer - du är det när du slutar Språk är mycket mer än glosor och grammatik,. Det märker

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 8 november GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI SAMHÄLL Ekonomi Medier, information & kommunikation Världen utanför skolan är ditt klassrum. Mitt i stan öppnar

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2013/14 Elever som trivs i sin skola lär sig mer I Myrsjöskolan har vi skapat en stark gemenskap mellan lärare och elever samt en genomtänkt värdegrund för vårt

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

www.eksjo.se/eprofilen För dig som vågar och vill mer!

www.eksjo.se/eprofilen För dig som vågar och vill mer! www.eksjo.se/eprofilen För dig som vågar och vill mer! Vad är E-profilen? Entreprenörsprofilen är ett individuellt val som är öppet för Dig, oavsett vilket programval du gör på Eksjö Gymnasium! Det här

Läs mer

Välkommen till kvalitetsskolan som bäst förbereder eleverna inför gymnasiet.

Välkommen till kvalitetsskolan som bäst förbereder eleverna inför gymnasiet. INFÖR Läsåret 2013-2014 ÅK 6/7-9 Varje elev till nästa nivå. Välkommen till kvalitetsskolan som bäst förbereder eleverna inför gymnasiet. 1 Välkommen till JENSEN - skolan som tränar eleverna för verkligheten!

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Vad tycker du om skolan?

Vad tycker du om skolan? Vad tycker du om Fråga 1 Vilket år är Du född? År 19... Fråga 2 Går Du i grundskolan, gymnasieskolan eller går Du i Grundskolan Gymnasieskolan Går i skolan. Du behöver svara på fler frågor. Viktigt, skicka

Läs mer

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända För unga 16 20 år Gymnasieskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär- och gymnasiesärskola

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

Hunnebostrands förskola

Hunnebostrands förskola Hunnebostrands förskola Välkommen till vår förskola! Vår verksamhet skall vara rolig, trygg och lärorik. Barnen skall erbjudas en pedagogisk verksamhet anpassad efter barnets behov. Leken är grunden för

Läs mer

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9 Kunskap och personlig utveckling Vad är viktigt att lära sig när framtiden ständigt förändras? Världen förändras i snabb takt. Teknikutvecklingen, klimatutmaningen och globaliseringen

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

Ditt kristna alternativ

Ditt kristna alternativ Ditt kristna alternativ Ett kristet gymnasium där du utvecklar ditt ansvarstagande och får ett internationellt perspektiv. REKTOR HAR ORDET HEJ, JAG HETER Helena Virsén och är rektor för Ansgargymnasiet.

Läs mer

Välkommen till kvalitetsskolan som bäst förbereder eleverna inför nästa viktiga steg.

Välkommen till kvalitetsskolan som bäst förbereder eleverna inför nästa viktiga steg. INFÖR Läsåret 2013-2014 Förskoleklass - Åk 6 Varje elev till nästa nivå. Välkommen till kvalitetsskolan som bäst förbereder eleverna inför nästa viktiga steg. 1 Välkommen till JENSEN - skolan som tränar

Läs mer

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made SÖDERMALM Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium på Södermalm i Stockholm, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara seminarier, öppna redovisningar

Läs mer

Vill du ha världens roligaste jobb?

Vill du ha världens roligaste jobb? Gymnasial utbildning i pedagogik Jobb direkt efter examen! Vill du ha världens roligaste jobb? Barn- och fritidsprogrammet inriktning pedagogiskt arbete Midsommarkransens gymnasium Världens viktigaste

Läs mer

Kunskap förändrar 2011

Kunskap förändrar 2011 Kunskap förändrar 2011 Estetiskt program med inriktningen Bild och Form (designprofil) Estetiskt program med inriktningarna Dans, Musik och Teater (musikalprofil) Liten skola med personlig atmosfär Folkuniversitetets

Läs mer

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl MALMÖ Öppet hus 30 jan kl. 18.00-20.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vår vision lyder: Skolan där varje elev kan lyckas! Vad betyder det då att lyckas? Ja, det varierar självklart utifrån vilka förutsättningar,

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2016/17 myrsjöfolder2016-17.indd 1 2015-11-30 18.53 Jag gillar NO, idrott och slöjd bäst! myrsjöfolder2016-17.indd 2 2015-11-30 18.53 Vår vision Myrsjöskolan ska

Läs mer

Din utveckling I FOKUS

Din utveckling I FOKUS Din utveckling I FOKUS Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 Varje elev till nästa nivå 1 innehåll Välkommen till JENSEN - skolan som tränar eleverna för verkligheten! Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

Dags att välja skola inför åk 7

Dags att välja skola inför åk 7 Eriksdalskolan Dags att välja skola inför åk 7 Presentation av verksamhet och valbara profiler på kommunens högstadieskolor. Vasaskolan Helenaskolan Stöpenskolan Här får du läsa mer om Eriksdalskolan,

Läs mer

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran i Sverige. I Stockholm, 1640, grundades en gymnasieskola,

Läs mer

FRI KONST INRIKTNING PROFILER

FRI KONST INRIKTNING PROFILER På Bryggeriets gymnasium läser du estetiska programmet med inriktning mot bild och formgivning samt estetik och media. Du får dessutom profilera din utbildning mot foto och film, bild och form, serieteckning

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

IHM Ledarutveckling Resultat i affären.

IHM Ledarutveckling Resultat i affären. IHM Ledarutveckling Resultat i affären. Ditt ledarskap oc IHM Ledarutveckling IHMs ledarprogram vänder sig till dig som vill nå hela vägen i ditt ledarskap. Vi utgår alltid ifrån din specifika ledar ut

Läs mer

Mikael Elias Teoretiska gymn. Stockholm

Mikael Elias Teoretiska gymn. Stockholm gymn. Stockholm Skolan erbjuder EK - EKONOMIPROGRAMMET, inriktning ekonomi och juridik (*) NA - NATURVETENSKAPLIGA PROGRAMMET, inriktning naturvetenskap och naturvetenskap och samhälle SA - SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Aktivitetsinformation Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Alma Folkhögskola Uppdrag Nyckeln till Din framtid Aktiviteter Aktiviteterna på Alma Folkhögskola Uppdrag är till för att stärka och förbereda dig

Läs mer

En offensiv skola. Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018

En offensiv skola. Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018 En offensiv skola Skolplan för Kristianstads kommun 2012 2018 En offensiv skola i en trygg miljö där alla får chansen Utbildning ger individen möjlighet att öppna nya dörrar, se saker ur nya perspektiv

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera..

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. ALLTID MÖJLIGHET TILL SÄRSKILD HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! TE

Läs mer

En liten skola med stora ambitioner

En liten skola med stora ambitioner En liten skola med stora ambitioner Vi ger alla elever goda förutsättningar att lyckas med sina studier! Gribby Gård är en liten 6-9 skola som ligger i Gribbylund. Vår ambition är att, så långt som möjligt,

Läs mer

För dig som vill vidare. Mycket vidare.

För dig som vill vidare. Mycket vidare. För dig som vill vidare. Mycket vidare. 2013 Jag ska bli jurist och jobba med jämställdhetsfrågor För att veta vad man ska bli, så måste man förstå hur man ska bli det Jag vill jobba med finansiella lösningar

Läs mer

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Välkommen till Öppet hus på Danderyds Gymnasium måndagen den 28/11 är skolan för dig som vill gå en teoretisk utbildning och kombinera det med studier inom ett särskilt intresseområde.

Läs mer

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA Handbok Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA DET HÄR ÄR GLA Hej GLA ett modernt sätt att lära sig Vi vill ge fler elever,

Läs mer

Utveckla dina FÖRMÅGOR

Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet riksintag och internat Hvilan har ett nära samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Läs NA-programmet I SAMARBETE MED UNIVERSITETET Hvilans Naturvetenskapsprogram

Läs mer

Einar Hansen. Natur. gymnasiet. Hör elever och lärare berätta skanna QR-koderna i broschyren! 1

Einar Hansen. Natur. gymnasiet. Hör elever och lärare berätta skanna QR-koderna i broschyren! 1 Einar Hansen gymnasiet Natur 2014 Hör elever och lärare berätta skanna QR-koderna i broschyren! 1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Välkommen till. Särskild utbildning för vuxna i Trelleborg

Välkommen till. Särskild utbildning för vuxna i Trelleborg Välkommen till Särskild utbildning för vuxna i Trelleborg Särskild utbildning för vuxna - Särvux Våra kurser vänder sig till dig som har fyllt 20 år har en utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna I KATRINEHOLM OCH VINGÅKER Kunskaper och färdigheter för ETT GOTT LIV www.viadidakt.se Telefon: 0150-48 80 90, 0151-193 00 E-post: info@viadidakt.se Viadidakt är en gemensam

Läs mer

LUPP med fokus Osbeck

LUPP med fokus Osbeck LUPP med fokus Osbeck LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun 2012 Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet www.laholm.se Vad är LUPP för något? Laholms kommun har för första

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK 6-9

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK 6-9 INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK 6-9 Varje elev till nästa nivå 1 Välkommen till JENSEN - skolan som tränar eleverna för verkligheten! Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra skola. Vi

Läs mer

Täby Enskilda Gymnasium

Täby Enskilda Gymnasium Gymnasium Skolan erbjuder Vi erbjuder: SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET tre inriktningar: -Samhällsvetenskap -Medier, information och kommunikation -Beteendevetenskap EKONOMIPROGRAMMET två inriktningar: -Juridik

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN

FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN FOTBOLL I GYMNASIESKOLAN NATIONELL IDROTTSUTBILDNING Med stockholms bästa förutsättningar! Nationell Idrottsutbildning Fotboll Danderyds Gymnasium är godkänt av både skolverket och Stockholms fotbollsförbund

Läs mer

Studera till lärare! Lärarprogram vid Umeå universitet. Version 2, 2012. Lärarhögskolan www.use.umu.se

Studera till lärare! Lärarprogram vid Umeå universitet. Version 2, 2012. Lärarhögskolan www.use.umu.se Studera till lärare! Lärarprogram vid Umeå universitet Version 2, 2012 Lärarhögskolan www.use.umu.se 1 Grundlärarprogrammet fritidshem, 180 hp...6 Grundlärarprogrammet förskoleklass och åk 1-3, 240 hp...

Läs mer

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:...

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:... NUVARANDE SKOLA OCH KURSER Uppgifter angående nuvarande skola: Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Tel:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors

Läs mer

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola Språkintroduktion fortsättning Språkintroduktion fortsättning är för dig som har kommit en bit på väg med din svenska. Du har till exempel läst Språkintroduktion nybörjare, något eller några år i grundskolan

Läs mer

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM ASPERO IDROTTSGYMNASIUM 2018/2019 Göteborg Träna och plugga på samma gång! Aspero skapar vinnare! Socialt, i idrotten och i studierna. Aspero är en unik skola. Alla elever är aktiva idrottare. Vi har höga

Läs mer

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9 2015-2016 ÅK 6-9 VARJE ELEV TILL NÄSTA NIVÅ! INNEHÅLL Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra skola. Vi ger eleverna det de behöver för att klara grundskolan med goda resultat och

Läs mer

Handels-och administrationsprogrammet

Handels-och administrationsprogrammet Handels-och administrationsprogrammet Frans Suell och Jörgen kocks gymnasium Handelsgymnasiet Service College Turism och resor Känsla för service HANDELSGYMNASIET Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium

Läs mer

Roligare att lära lättare att lyckas!

Roligare att lära lättare att lyckas! Roligare att lära lättare att lyckas! Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Under vår tid här har vi ofrivilligt, och många gånger omedvetet, ständigt ställts inför nya utmaningar, och

Läs mer

DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS.

DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS. DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS. KALMAR Tidigare Östersjögymnasiet. 2003 SKOLAN GRUNDADES 95% ANDEL ELEVER SOM TRIVS VADÅ GILLAR OCH KRÄVS? Vi på Fria Läroverken är övertygade om att du får

Läs mer

Lärling i butik en gymnasieutbildning från Svensk Handel

Lärling i butik en gymnasieutbildning från Svensk Handel Lärling i butik en gymnasieutbildning från Svensk Handel 1 Till dig som ska börja gymnasiet Det är vi på Svensk Handel som står bakom Lärling i butik. Vi har helt enkelt kopplat samman branschens kompetenser

Läs mer

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM. Hotell- och Turismprogrammet Hotell och Konferens Turism och Resor

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM. Hotell- och Turismprogrammet Hotell och Konferens Turism och Resor FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Hotell- och Turismprogrammet Hotell och Konferens Turism och Resor HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium Hotell- och Turismprogrammet

Läs mer

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR SUPPORTTEKNIKER med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

Läs mer

Fryxellska skolans Värdegrund Kultur

Fryxellska skolans Värdegrund Kultur Fryxellska skolans Värdegrund Kultur Trygghet Glädje Ansvar Respekt och hänsyn Lärande/utveckling - På Fryx är trygghet centralt för en god arbetsmiljö för elever och vuxna. Vi har ett tillåtande klimat

Läs mer

Täby Enskilda Gymnasium. Skolan erbjuder

Täby Enskilda Gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är den äldsta fristående gymnasieskolan i Täby. Vi har funnits sedan 1999. Vi är en liten och intim skola där trivsel och trygghet sätts i främsta rummet. Vår skola präglas av en kreativ

Läs mer

Välkomna till Nacka gymnasium

Välkomna till Nacka gymnasium Välkomna till Nacka gymnasium Kvällens agenda Vad händer år 2? Information för föräldrar IV-valet Vad händer år 3? Samhälle Helen Bejmar, rektor Oskar Ungerstedt, bitr rektor Carina Lord, studievägledare

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Du läser ämnen som ger grundläggande

Du läser ämnen som ger grundläggande Allmän kurs Allmän kurs med extra svenska 2012/2013 Allmän kurs På Allmän kurs på Sigtuna folkhögskola gäller samarbete och du arbetar nära dina lärare och kurskompisar. Den här kursen är ett bra alternativ

Läs mer

UAL:en. Utvecklings- och arbetsplan för lärare 2013 2015 Komvux Malmö Södervärn

UAL:en. Utvecklings- och arbetsplan för lärare 2013 2015 Komvux Malmö Södervärn UAL:en Utvecklings- och arbetsplan för lärare 2013 2015 Komvux Malmö Södervärn Innehållsförteckning: Inledning 2 Förväntningar och förhoppningar 3 Årscykel 5 Lärarens egen utvecklingsplan 5 Medarbetarsamtal

Läs mer

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista syo-konsulent studie- och yrkesval studieinriktning gymnasium/gymnasieskola nationella program lokala inriktningar praktisk och teoretisk utbildning

Läs mer

Rudbeck. Skolan erbjuder

Rudbeck. Skolan erbjuder Rudbeck Skolan erbjuder På Rudbeck, Valfrihetens gymnasium, skräddarsyr du din utbildning och gör din egen personliga studieplan. Du väljer. Vi ser till att du lyckas. Vi är en kursutformad skola som erbjuder

Läs mer

Organisationsbeskrivning

Organisationsbeskrivning Organisationsbeskrivning Organisation Organisationen kring Individuella programmet (IV) på Österlengymnasiet i Simrishamn består av en studie-och yrkesvägledare, en specialpedagog, fyra pedagoger och en

Läs mer

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan.

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan. Här behandlar vi alla olika. Börja på Tågaborgsskolan. Vi ska bygga stadens bästa skola. Vill du vara med? Det enda vi vet om framtiden är att den kommer att se annorlunda ut. Vi möter barn och unga på

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2015:9751 Klaragymnasium AB Org.nr. 556630-3938 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Klara gymnasium Karlstad belägen i Karlstads kommun Box 23069, 104 36 Stockholm 2 (8) Dnr 44-2015:9751 Tillsyn

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Välkommen till SjölinsKungsholmen!

Välkommen till SjölinsKungsholmen! KUNGSHOLMEN Välkommen till SjölinsKungsholmen! VAR MED OSS FRÅN BÖRJAN! Från höstterminen 2017 finns Sjölins Ekonomiska på Kungsholmen i Stockholm. Adressen blir Sysslomansgatan 18, ett stenkast från kommunikationerna

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Studera till lärare! Umeå School of Education Umeå universitet

Studera till lärare! Umeå School of Education Umeå universitet Studera till lärare! Umeå School of Education Umeå universitet www.use.umu.se 1 Grundlärarprogrammet fritidshem, 180 hp...6 Grundlärarprogrammet förskoleklass och åk 1-3, 240 hp... 8 Grundlärarprogrammet

Läs mer

Arbetsplan för KF Gymnasiet 2008-2009. KF Gymnasiet Högbergsgatan 62, 118 54 STOCKHOLM Tel 08-714 39 80/81 Fax 08-714 39 99 www.kfgymnasiet.

Arbetsplan för KF Gymnasiet 2008-2009. KF Gymnasiet Högbergsgatan 62, 118 54 STOCKHOLM Tel 08-714 39 80/81 Fax 08-714 39 99 www.kfgymnasiet. Arbetsplan för KF Gymnasiet 2008-2009 KF Gymnasiet Högbergsgatan 62, 118 54 STOCKHOLM Tel 08-714 39 80/81 Fax 08-714 39 99 www.kfgymnasiet.se INNEHÅLL Ledardeklaration...3 Vår skola...5 Skolans organisation...8

Läs mer

Tyresö Enskilda Gymnasium

Tyresö Enskilda Gymnasium När valet mellan utbildning och elitidrott inte är ett alternativ Ta chansen att optimera dina förutsättningar på alla plan. På ENGY Tyresö enskilda gymnasium ges du möjlighet att satsa på din idrott fullt

Läs mer