TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum"

Transkript

1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige [24] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, kommunchef Carina Eliasson, assistent Utses att justera Håkan Bergstam (M) och Lena Janson (V) Justeringens plats och tid Kommunhuset kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare Carina Eliasson Birgitta Adolfsson (FP) Håkan Bergstam (M) Lena Janson (V) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för Sista dag för överklagande anslagets uppsättande Datum för anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunstyrelsens expedition Carina Eliasson

2 Kommunfullmäktige [24] KF 39 Val av protokolljusterare Kommunfullmäktige beslutar Håkan Bergastam (M) och Lena Janson (V) utses att justera protokollet jämte ordföranden.

3 Kommunfullmäktige [24] KF 40 Fastställande av dagordning Kommunfullmäktige beslutar Dagordningen fastställs med följande ändringar: Ändringar Punkterna 19 till 28, och punkt 30 utgår.

4 Kommunfullmäktige [24] KF 41 Dnr. 2012/ Anmälan av fråga från Hans Strandberg (S) till socialnämndens ordförande Reidun Lorentzon (KD) om socialsekreterarnas samarbete med polisen i Göteborg Hans Strandberg (S) har ställt en fråga till socialnämndens ordförande Reidun Lorentzon (KD) med följande lydelse: Det har kommit mig tillkänna att Tjörns Kommun har lämnat samarbetet med Göteborgs stad, där man har en socialsekreterare i vissa polisbilar som patrullerar inom Göteborg. Tjörns kommun har varit med i detta projekt fram till i början av 2011, men har lämnat denna samverkan Jag undrar utifrån ovanstående om Socialnämnden kan redovisa den konsekvensanalys som har gjorts inför detta beslut. Socialnämndens ordförande Reidun Lorentzon (KD) svarar på frågan. Kommunfullmäktiges presidie tar med sig frågan och återkommer till nästa sammanträde.

5 Kommunfullmäktige [24] KF 42 Dnr. 2012/ Anmälan av interpellation från Benny Andersson (S) ställd till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) om gemensamma investeringar med andra kommuner Benny Andersson (S) har ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) med följande lydelse: I valrörelsen 2010 så kunde man se olika spännande förslag på hur tillkomsten av en simhall kunde vara på Tjörn. På Orust har liknande idéer presenterats. I Stenungsund står man inför ett vägskäl, ska man bygga ny simhall eller renovera nuvarande. Båda förslagen kommer att innebära betydande investeringar. I anslutning till det som till helt nyligen hade Campus Nösnäs som arbetsnamn diskuteras även ett nytt Resecentrum. Alla dessa frågor är av stor betydelse för den gemensamma utvecklingen av STO-regionen och i synnerhet för Tjörn. I pressen har vi den senaste tiden sett att Stenungsund nu planerar för att sätta ner foten om var det nya Resecentrumet ska placeras. Se citat GP den 2 februari 2012: Nya resecentret dröjer Den nya knutpunkten för bussar och tåg i Stenungsund blir inte klar så snabbt som politikerna hoppats. Enligt kommunalrådet kan det dröja ända till Vi måste skjuta fram det. Det handlar om kostnader på flera hundra miljoner kronor och det kan vi omöjligt klara, säger Kent Sylvan (M), ordförande i Stenungsunds kommunstyrelse. De senaste åren har det förekommit flera olika prognoser för när ett nybyggt resecentrum ska stå klart nämndes i ett tidigt skede, 2017 har också varit på tapeten. Nu talar enligt Kent Sylvan det mesta för att det kan dröja ända fram till decennieskiftet. Samhällsbyggnadschefen Maria Sigroth konstaterar att processen till stor del ligger i Västra Götalandsregionens händer. En investering på 200 miljoner kronor är ingenting som kan härbärgeras i den kommunala ekonomin, så då är frågan när den kan samordnas med övriga regionala insatser för kollektivtrafiken. Den ligger i regionens plan för 2018, säger hon.

6 Kommunfullmäktige [24] Forts. KF 42 Ett nytt resecentrum behövs bland annat för att dagens buss- och tågstation i centrala Stenungsund inte håller måttet. Perrongerna är för korta, parkeringsmöjligheterna begränsade och servicen till resenärerna klart begränsad. Dagens geografiska placering gör dessutom att bussarna från och till Tjörn och Orust får köra onödigt långt för att resenärerna ska kunna byta till andra linjer. Just nu pågår en utredning om var i Stenungsund det nya resecentrumet ska ligga. Tre alternativ undersöks: Nösnäs, Stenungstorg och dessutom en placering alldeles vid bron till Stenungsön. Ofta i sådana här utredningar kan man se att det ena eller andra alternativet blir alldeles för dyrt. Men här måste man nog säga att det är dött lopp, säger Maria Sigroth. Enligt henne ska ett slutligt förslag vara klart om några månader. Slut citat. Artikeln kan uppfattas som om att Stenungsunds kommun ser det nya Resecentret som en angelägenhet och beslut för den egna kommunen och inte i samverkan med övriga STO. Resecentret tillsammans med övriga intressanta investeringar, simhall, friskvårdscenter samt gymnasiet är investeringar som bör ges uppmärksamhet i den gemensamma planeringen av vår region. Med anledning av ovan vill jag ställa följande frågor: - Hur ser kommunalrådet på den gemensamma planeringen av ovan beskrivna investeringar? - Förekommer det gemensamma diskussioner angående ovan beskrivna investeringar? - Hur är kommunalrådets syn på delfinansiering av gemensamma investeringar? - Hur ser kommunalrådet på Stenungsunds inställning i Resecentrumfrågan, är det Dött lopp om var det är lämpligt att placera Centrat? - Vilka initiativ kommer du att ta för att frågan inte ska avgöras utan vår insyn? Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) lämnar följande svar på interpellationen: Det nya resecentrumet i Stenungsund är av avgörande betydelse för Tjörn då så stor andel av vår befolkning arbetar eller studerar utanför kommunen. Därför har vi naturligtvis kontakter med Stenungsund i denna fråga. Bland annat har ju oppositionsrådet själv varit med på en workshop arrangerat av Stenungsunds kommun på detta tema.

7 Kommunfullmäktige [24] Forts. KF 42 På din fråga om det förs gemensamma diskussioner i frågan så försitter åtminstone inte jag några chanser att ta upp denna fråga med mina kollegor i Stenungsund och på Orust och det hoppas jag inte oppositionsrådet gör heller. Sedan förstår jag att oppositionsrådet är rädd för att inte få insyn i de diskussioner som kommer att föras i denna fråga så tror jag att jag kan komma med lugnande besked. Detta är en så stor investering med en så stor delregional betydelse att det naturligtvis kommer att bli många möten om detta, så om oppositionsrådet bara kommer på dessa möten så kommer du att vara väl informerad och få föra fram dina synpunkter. Dock ligger ju bollen hos Stenungsund just nu om att komma med förslag till möten. Huruvida vi som kommun ska bidra ekonomiskt får framtiden utvisa, jag har sett i media att oppositionsrådet redan föregripit de kommande diskussionerna och utlovat skattepengar från Tjörn, jag väljer dock att hålla den frågan öppen tills konkreta diskussioner förts med inblandade parter.

8 Kommunfullmäktige [24] KF 43 Dnr. 2012/ Anmälan av motion från Nils Lackfors (S) om datorer till eleverna i skolan Nils Lackfors (S) har lämnat in en motion med följande lydelse: I (s) och (mp) gemensamma budget förslag inför 2011och 2012 står det: Datoranvändandet är en strategisk fråga för eleverna i en global framtid. Datorn är en kommunikationsplattform, ett kreativt center och ett självklart pedagogiskt hjälpmedel. I grunden är det också en demokratifråga att alla elever ska ha likvärdiga förutsättningar att kunna arbeta med bra verktyg d v s med en väl utrustad dator. Enligt beslut KS 212 Dnr. 2011/ Inriktningsbeslut avseende datorer i undervisningen nämns: Fas 3:Högstadiesatsningen följs upp med målet tre elever per digitalt verktyg på högstadieskolorna Fas 4: Komplettering av datortätheten i skolan fortsätter. Målet är tre elever per digitalt verktyg ska uppnås under våren I debatten när frågan behandlades i kommunfullmäktige framfördes uppfattningen från majoriteten att ett utökande av datortätheten till tre elever per dator, mycket väl kan ske tidigare än det uppsatta målet till våren Och att det i en framtid mycket väl kan bli så att datortätheten blir större än den nu beslutade. Uppenbarligen finns det inga praktiska skäl eller andra godtagbara skäl att majoriteten inte ger uppdraget till förvaltningen att införa en dator per elev i årskurs 6 till 9 och på Bleket- och Häggvallskolan och på UCT. Det ges tydliga besked från många elever som väntar på att alla elever ska få tillgång till en personlig dator som de också kan använda i grupparbeten skolan och för läxor hemma. Elever bildar opinion och framför sina åsikter via press och nyligen på Pizzakonventet där elever framförde sina förhoppningar om personliga datorer som kan användas i skolan och hemma, inte minst för att de som Tjörnelever ska ges likvärdiga förutsättningar som eleverna i tex. Stenungsund. Med stöd av ovanstående yrkas: 1. Att Tjörns kommunfullmäktige ger ett extra driftsanslag till Barn- och utbildningsnämnden för att man inför höstterminen 2012 skall utrusta alla elever från och med årskurs 6 till och med gymnasieskolan med egen bärbar dator.

9 Kommunfullmäktige [24] Forts. KF Att Tjörns kommunfullmäktige vid behov ger ett extra investeringsanslag för att man inför höstterminen 2012 kan utrusta våra skolor med nödvändig ITinfrastruktur för att möjliggöra den kapacitetsökning som förslaget innebär för att alla elever och lärare kan använda sig av datorer i undervisningen. 3. Att Tjörns kommunfullmäktige ser till att motionen behandlas skyndsamt. Kommunfullmäktige beslutar Motionen får ställas och överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

10 Kommunfullmäktige [24] KF 44 Dnr. 2012/ Anmälan av motion från Robert Bull (S) om framtida drift för Klövedals äldreboende Robert Bull (S) har lämnat in en motion med följande lydelse: I en revisionsrapport från kommunens revisorer daterad den 4 oktober 2011 Granskning av kvalitet och resurser i äldreboenden framgår att den upplevda kvaliteten inte skiljer sig åt i de tre granskade boendena. Samtidigt pekar revisorerna på att det är tveksamt om Carema Care AB har förutsättningarna för att ge ändamålsenliga insatser till de boendena vid Klövedals äldreboende. Vi kan alltså konstatera att den privata utföraren inte tillfört något väsentligt till äldreomsorgen inom Tjörns kommun men skapat en större osäkerhet om rätt insatser genomförs. Detta tillsammans med det som framkommit om Carema Care AB som företag i stort och hur de hanterat sin verksamhet på andra platser i landet gör att vi med omsorg om våra äldre inte vill fortsätta att anlita Carema Care AB som leverantör. Vi är medvetna om att vi som kommun är bundna av ett avtal som löper ut Vi vill härmed markera vår inställning till avtalet och ge Socialnämnden i uppdrag att se över möjligheterna att säga upp avtalet för att när så är möjligt föra över Klövedals äldreboende till kommunal regi. Yrkande: Kommunfullmäktige ger socialnämnden i uppdrag att säga upp mellanvarande avtal med Carema Care AB och Tjörns kommun. Detta i syfte att snarast se till att Klövedals äldreboende kan drivas i kommunal regi. Avtalet skall upphöra när avtalet löper ut Under tiden skall socialnämnden undersöka möjligheten av tidigare avtalsslut. Kommunfullmäktige beslutar Motionen får ställas och överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

11 Kommunfullmäktige [24] KF 45 Dnr. 2012/ Svar på fråga från Benny Andersson (S) till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) om när lekplatsen i Kårevik ska vara färdigställd Benny Andersson (S) har ställt en fråga till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Bakgrund, I augusti 2010 satte kommunen upp en skylt i Kårevik med följande lydelse: Här bygger Tjörns kommun lekplats. Färdig våren Lagom till midsommar juni 2011 plockades skylten ner trots att lekplatsen ej var färdigställd, inte ens påbörjad. Nu, januari 2012 är den fortfarande inte påbörjad. Då denna fråga väckt mycket stort intresse från både medborgare och media vill jag ställa följande fråga: - När är det tänkt att lekplatsen ska färdigställas? Tidigare beslut Kommunfullmäktige beslutade , 3 att frågan får ställas. Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) svarar på frågan.

12 Kommunfullmäktige [24] KF 46 Dnr. 2011/ Svar på interpellation från Azar Hedemalm (MP) till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) om uppföljning av nationella miljömål i Tjörns kommun Azar Hedemalm (MP har ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Det finns flera kommuner bland annat Göteborg som arbetar aktivt med de 16 nationella miljömålen. Dessa mål har inventerats för att prioritera de viktiga målområden för kommunen, 12 för Göteborgsstad är identifierade och antagna av kommunfullmäktige. Miljöförvaltningen har därefter identifierat relevanta indikatorer för varje målområde. Dessa följs upp årligen och rapporteras i en miljörapport. Miljörapporten visar vilka miljöfrågor som är viktiga och genomförbara ur ett lokalt perspektiv. Bland dessa kan vara stora utmaningar som att fasa ut fossila bränslen och gifter, att energieffektivisera byggandet och ställa om till ett hållbart transportsystem. Miljörapporten följer upp de lokala miljömålen som ska ge en helhetsbild över miljötillståndet i kommunen samt summera och analysera nu läget men också blicka framåt och föreslå åtgärder för att möjliggöra styrning i rätt riktning inom de prioriterade miljöområden. Mot bakgrund av denna beskrivning vill vi i miljöpartiet de gröna ställa nedanstående frågor till Martin Johansen: - Hur arbetar Tjörns kommun med lokala miljömål utifrån de nationella målen? - Hur ofta och var redovisas uppföljning av dessa mål? Tidigare beslut Kommunfullmäktige beslutade , 4 att interpellationen får ställas. Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) lämnar följande svar på interpellationen: I dagsläget har Tjörns kommun inte brutet ner de nationella miljömålen till kommunala. Det medför att Tjörns kommun arbetar efter de nationella. Som exempel kan nämnas miljömålen Hav i balans och levande kust och skärgård, Ingen övergödning samt Grundvatten av god kvalitet. Inom de målen finns det bland annat ett samarbete mellan Tjörns kommun och Orust kommun, Stigfjordsprojektet.

13 Kommunfullmäktige [24] Forts. KF 46 Projektet syftar till att minimera utsläpp av fosfor, kväve och bakterier till marken och havet. Det medför att alla privata avloppsanläggningar som inte uppfyller hög skyddsnivå (beslut tagit i samhällsbyggnadsnämnden) ska göra om sina anläggningar och därmed förbättra grundvattnet, havsmiljön och minska övergödningen i vattendrag. Ett annat exempel är miljömålen En god bebyggd miljö och begränsad klimatpåverkan. Tjörns bostads AB (kommunalt bolag) har bland annat borrat efter bergvärme och på så sätt har det varit möjligt att ta bort oljepannor. Därmed minskas utsläpp av växthusgaser och sotpartiklar. Tjörns kommun arbetar däremot inte med det nationella miljömålet Storslagen fjällmiljö eftersom det inte är relevant för Tjörn. Angående mätbarheten så finns det uppföljning på exempelvis hur många som har anlagt en ny avloppsanläggning och hur många bergvärmepumpar som installerats. Men det viktigaste svaret på din fråga är att Tjörns kommun håller på med att ta fram egna mätbara kommunala miljömål som utgår från de nationella miljömålen. Målet är att de ska vara klara sommaren/hösten 2012.

14 Kommunfullmäktige [24] KF 47 Dnr. 2012/ Svar på interpellation från Benny Andersson (S) till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) om rutiner vid JO-anmälningar Benny Andersson (S) har ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Bakgrund, På presidiemötet den 27 oktober förra året ställde jag frågan till dig om hur vi bör agera med anledning av den kritik som framförts av en kommunmedborgare angående bemötandefrågor i den JO-anmälan som inkommit och som stod att läsa om i pressen. Medborgaren hade blivit rådd enligt artikeln att göra en anmälan av tjänstemän på länsstyrelsen. Vi enades om i presidiet att vi såg allvarligt på anmälan och att vi i presidiet borde ha ett gemensamt möte med högst ansvarig tjänsteman angående kritiken. Du var sammankallande enligt vårt gemensamma beslut. När jag inte hört något i frågan från dig ställde jag på nytt frågan i presidiet den 17 november. Du lovade återkomma snarast med kallelse till mötet. När jag skriver denna interpellation den 16 januari 2012 har jag fortfarande inte fått någon kallelse till det möte som vi kom överens om i oktober Med anledning av detta vill jag ställa följande frågor: - Anser du inte längre att det är angeläget att diskutera bemötandefrågor med kommunchefen? - Viken praxis angående hanteringen av JO-anmälningar anser Kommunalrådet att politiken bör ha när anställda av oss, anmäls av förorättade kommunmedborgare? - Eller anser Kommunalrådet att vi inte ska agera överhuvudtaget, är det bortom vårt ansvar? Tidigare beslut Kommunfullmäktige beslutade , 6 att interpellationen får ställas. Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) lämnar följande svar på interpellationen: Detta är en synnerligen intressant interpellation. För det första var det inte på presidiet det beslutades att vi skulle ha ett möte med kommunchefen om bemötandefrågor vilket man kan förledas att tro om man läser denna interpellation.

15 Kommunfullmäktige [24] Forts. KF 47 Det var dock med samma personer som ingår i presidiet som Andersson tog upp denna fråga. Sedan kan jag upplysa om att vi ständigt för en diskussion med kommunchefen och andra tjänstemän om bemötandefrågor. Om det är så att oppositionsrådet önskar komma med konstruktiva förslag på hur vi skulle kunna göra mer avseende bemötandefrågor är det naturligtvis ett tillfälle vi inte ska missa utan vi kommer att se till att dessa förslag slussas in i systemet, därför kommer det som en punkt på nästa presidium då jag kan tycka det är ett bra forum att föra denna viktiga diskussion. Avseende hanteringen av JO-anmälningar så ska det hanteras som följer. Ett ärende i kommunen blir det först om JO väljer att ta upp ärendet till behandling. Om så sker avgör JO i normalfallet vilken nämnd man anser ska besvara anmälan. Detta svar informeras kommunstyrelsens om. Om JO finner skäl att rikta kritik mot kommunen ska berörd nämnd besluta i vad mån åtgärder behöver vidtas. Även detta ska kommunstyrelsen informeras om.

16 Kommunfullmäktige [24] KF 48 Dnr. 2012/ Svar på interpellation från Benny Andersson (S) till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) om återinsättande av personalutskott Benny Andersson (S) har ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Bakgrund, I kommunen fanns tidigare ett personalutskott där vi diskuterade övergripande personalfrågor. Detta personalutskott valde majoriteten att ta bort i samband med att den nya mandatperioden startade Under året har det aktualiserats ett antal olika personalfrågor med allmänt intresse där det i synnerhet inte är politik utan frågor av vikt för medborgarna. Som exempel kan nämnas tillsättande av nya förvaltningschefer men även frågor som berört arbetstidslagstiftning mm. Med anledning av detta vill jag ställa följande frågor: - Anser Kommunalrådet att behovet av en gemensam syn på kommunens personalpolitik inte är ett gemensamt intresse för majoritet samt opposition? - Hur ser Kommunalrådet på behovet av en gemensam plattform för personalfrågor genom t.ex. återtillsättande av ett personalutskott? Tidigare beslut Kommunfullmäktige beslutade , 7 att interpellationen får ställas. Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) lämnar följande svar på interpellationen: Som svar på din första fråga kan jag bara konstatera att personalpolitik är ett område som intresserar majoriteten och jag hoppas naturligtvis att det även gäller för oppositionen. Däremot så anser jag inte att en återgång till den form av informellt personalutskott som tidigare fanns är speciellt önskvärd då man från oppositionens sida ofta, som vi i majoriteten uppfattade det, ville styra in frågorna på rent operativ nivå. Vi har ju också fått se en del utspel i massmedia där företrädare för oppositionen uttryckt att man saknar förtroende för enskild, namngiven tjänsteman vilket rimmar mycket illa med vår syn på hur en ansvarsfull personalpolitik ska bedrivas. I övrigt anser jag att de personalpolitiska frågorna ska hanteras inom ramen för den ordinarie politiska organisationen då det är en så integrerad del av verksamheten så allt annat vore märkligt.

17 Kommunfullmäktige [24] KF 49 Dnr. 2012/ Svar på interpellation från Benny Andersson (S) till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) om policy för politikerbesök i verksamheterna Benny Andersson (S) har ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Bakgrund, I september blev jag kallad till ett extra möte med kommunstyrelsens presidium, socialnämndens presidium samt personalchef och kommunjurist. Ärendet på dagordning för det extra insatta mötet var angående situation på Lilldalshemmet. Jag förstod att något mycket allvarligt hade hänt eftersom man kallade in politiker och tjänstemän på den nivå som man gjorde, det hade ju varit omfattande skriverier angående situationen inom äldreomsorgen under lång tid, chefer som slutade, socialstyrelserapporter mm. Det visade sig att den allvarliga händelsen var att s-gruppen i socialnämnden haft sitt gruppmöte på Lilldalshemmet Detta ansågs så allvarligt att vi enades om att en policy för hur förtroendevalda får träffa anställda inom Tjörns kommun skulle processas fram snarast. På kommunstyrelsens möte i november frågade jag när den nya policyn skulle antas så fick jag svaret att det snart skulle vara framme för beredning. Den 19 januari hade jag tänkt att tillsammans med vår gruppledare i socialnämnden, Robert Bull, besöka några av våra äldreboenden för att se hur det fungerar och lära mig mer om äldreomsorgens villkor. Jag fick då reda på att besök av den art på arbetsplatser måste bokas vis Shujaat Noormohammed, socialchef. Detta innebar att vi förstod att det antagligen nu fanns någon form av policy som vi inte kände till. Med anledning av detta vill jag ställa följande frågor: - Vilken policy är det som gäller i dag för förtroendevalda när man vill kunskapa sig och lyssna till de anställdas behov och syn på hur det är att arbeta inom Tjörns kommun? - Vilka policy anser du ska gälla för besök av förtroendevalda på de arbetsplatser som vi har i kommunen? - Ska det vara samma policy för majoritet och opposition? - När kommer den nya policyn att träda ikraft tror du? - Hur gör vi under tiden om någon vill träffa kommunanställda?

18 Kommunfullmäktige [24] Forts. KF 49 Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) lämnar följande svar på interpellationen: Som oppositionsrådet vet så beslutade vi på det möte som refereras till att uppdra åt förvaltningen att ta fram ett förslag på hur vi ska hantera politiska besök på kommunala arbetsplatser då det uppenbart har uppfattats som ett problem ute bland våra anställda hur man vid vissa tillfällen hanterat detta från oppositionens sida. Detta förslag har nu kommit från förvaltningen och kommer på nästa presidiemöte. Jag tror det är bra om politiker besöker våra verksamheter i större omfattning för att informera sig, dock ska dessa besök inte vara arenor för politisk propaganda. Jag tror därför att det är bra om vi kan komma överens om hur dessa besök ska hanteras.

19 Kommunfullmäktige [24] KF 50 Dnr. 2011/ Reviderade ägardirektiv för Tjörns Måltids AB och Tjörns Miljö AB Ägardirektiven för Tjörns Måltids AB och Tjörns Miljö AB reviderades senast (KF 119). Punkten g) under rubriken 11. Informationsskyldighet i ägardiektiven för Tjörns Måltids AB och Tjörns Miljö AB har följande lydelse varje halvår avge en rapport om uthyrningsläget. Detta är en felskrivning eftersom inget av dessa bolag har uthyrning som huvudsaklig verksamhet. Punkten g) under rubriken 11 bör därför strykas. Tjänsteutlåtande Kommunchef Bo Svenssons och kommunjurist Mats Mikulić gemensamma tjänsteutlåtande daterat Tidigare beslut Kommunstyrelsens beslut , 11 där ärendet återremitterades. Kommunstyrelsens beslut , 33. Yrkande Nils Lackfors (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar Ägardirektiven för Tjörns Måltids AB och Tjörns Miljö AB ändras på sätt att punkten g) under rubriken 11 utgår.

20 Kommunfullmäktige [24] KF 51 Dnr. 2012/ Reviderat ägardirektiv för Wallhamnbolagen AB (Tjörns Hamnar AB) Wallhamnbolagets styrelse föreslår enligt beslut den 9 december 2011 att Wallhamnbolagen AB ändrar logotyp samt att bolaget byter namn till Tjörns Hamnar AB. Kommunfullmäktige beslutade den 26 januari 2012 att godkänna en reviderad bolagsordning varmed bolagets namn ändras. Nu gällande ägardirektivet för Wallhamnbolagen AB reviderades senast (KF 119). Som en konsekvens av att Wallhamnbolagen AB bytt namn till Tjörns Hamnar AB bör ägardirektivet redaktionellt ändras. Tjänsteutlåtande Kommunchef Bo Svenssons och kommunjurist Mats Mikulić gemensamma tjänsteutlåtande daterat Tidigare beslut Kommunstyrelsens beslut , 11 där ärendet återremitterades. Kommunstyrelsens beslut , 34. Kommunfullmäktige beslutar Ägardirektivet ändras på sätt att Wallhamnbolagen AB ersätts med Tjörns Hamnar AB.

21 Kommunfullmäktige [24] KF 52 Dnr. 2012/ Fastställande av priser för tomter i Nordviksgärde (Nordvik 1:54) Tjörns Kommuns detaljplan för Nordvik 1:54 antogs och vann laga kraft Söder om Skärhamn ligger det kommande bostadsområdet alldeles öster om väg 721. Planområdet i Nordviksgärde omfattar ca 110 ha kvartersmark. Inom detta område har kommunen sammanlagt 38 tomter om ca 500 m² vardera avsatta för bostadsändamål. Området håller på att bebyggas med VA och vägar och beräknas stå klart i maj Enligt kommunens markpolicy ska tomterna prissättas till marknadsanpassade priser och fördelas i turordning till dem som registrerat sig i kommunens tomtkö. 31 av de tomter kommunen äger ska säljas i ett första skede och en marknadsvärdering har därmed upprättats för att fastställa priserna på tomterna. Tomterna har delats in i tre etapper med tre olika marknadspriser. Förslaget är att varje etapp prissätts enligt följande: Etapp kr +/- 10% Etapp kr +/- 10% Etapp kr +/- 10% Varje köpare bekostar själv VA-anslutning enligt kommunens VA-taxa (ca kr, år 2012). Tjänsteutlåtande Kommunchef Bo Svenssons och mark- och exploateringsingenjör Patrick Johanssons gemensamma tjänsteutlåtande daterat Tidigare beslut Kommunstyrelsens beslut , 35. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar Priset för tomterna i Nordviksgärde fastställs till kr +/- 10 % enligt föreslagen etappindelning.

22 Kommunfullmäktige [24] KF 53 Dnr. 2012/ Begäran från Linn Snarset (S) om att få bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i kultur- och fritidsnämnden Linn Snarset (S) begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i kulturoch fritidsnämnden. Kommunfullmäktige beslutar Linn Snarset (S) entledigas från sitt uppdrag som ersättare i kultur- och fritidsnämnden.

23 Kommunfullmäktige [24] KF 54 Dnr. 2012/ Begäran från Eva Lind (S) om att få bli entledigad från sitt uppdrag som huvudman i Tjörns Sparbank Eva Lind (S) begär att få bli entledigad från sitt uppdrag som huvudman i Tjörns Sparbank. Kommunfullmäktige beslutar Eva Lind (S) entledigas från sitt uppdrag som huvudman i Tjörns Sparbank.

24 Kommunfullmäktige [24] KF 55 Dnr. 2012/ Val av ledamot i samhällsbyggnadsnämnden (S) Lisbeth Lewander (S) var ledamot i samhällsbyggnadsnämnden. Lisbeth har avlidit och fullmäktige ska välja ny ledamot i samhällsbyggnadsnämnden. Nominering Claes Jansson (S) nominerar Jan Berndtsson (S) som ny ledamot i samhällsbyggnadsnämnden. Kommunfullmäktige beslutar Jan Berndtsson (S) väljs som ny ledamot i samhällsbyggnadsnämnden.

25 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll (2) Ledamöter närv tjg 1 närv ej tjg x 1. Bo Bertelsen (m) 1 2. Yvonne Andersson (m) 1 3. Håkan Bergstam (m) 1 4. Mikael Andersson (m) 1 5. Inga-Lill Hast (m) 1 6. Katarina Leone (m) 1 7. Anders G Högmark (m) 1 8. Inger Bergstam (m) 1 9. Ulla-Britt Elkan (m) 1 Lars Öfverström (m) x Ingela Wastegård (m) - Henrik Bergeld (m) - Håkan Norrhamn (m) - Hans-Erik Strömvall (m) Henry Hermansson (c) Mats Kristensson (c) - Maria Hult (c) 1 Inga Olsson (c) Martin Johansen (fp) Birgitta Adolfsson (fp) Gunnemar Olsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Hans Kristensson (fp) Gun Alexandersson Malm fp) 1 Anders Wernesten (fp) - Anette Wallin (fp) - Daniel Hjerpe (fp) Rosita Runegrund (kd) Reidun Lorentzon (kd) Roland Flyckt (kd) 1 Berne Petersson (kd) - Kent Kihlberg (kd) Benny Andersson (s) Gunilla Nordberg (s) Nils Lackfors (s) 1 Ledamöter ej närv Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst

26 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll (2) närv tjg 1 närv ej tjg x 24. Torsten Gustafsson (s) Klara Strandberg (s) Robert Bull (s) Alma Nilsson (s) Claes Jansson (s) Isabell Eriksson (s) Benny Halldin (s) Rigmor Friis (s) Rikard Larsson (s) Hans Strandberg (s) 1 Mona-Lisa Dahlberg (s) - Leif Göbel (s) - Christer Olofsson (s) 1 Anette Johansson (s) 1 Christer Tegemo (s) 1 Bo Isaksson (s) - Lars-Göran Lundkwist (s) Emilio Cotroneo (v) - Lena Janson (v) Robert Johansson (mp) Azar Hedemalm (mp) 1 Jan-Eric Etander (mp) - Marita Nyström (mp) Gösta Andersson (sb) Marianne Olsson (sb) 1 Mikael Berntsson (sb) - Annika Andersson (sb) Lars Carlsson (ka) Björn Holm fd (ka) (numera m) - Ammi Henriksson fd (ka) (numera M) - Berndt Wångstedt fd (ka) (numera M). 41. Thord Jansson (sd) 1 ej närv Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst Summa: 40

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-01-27 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist.

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2008-05-22 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet kl 18.30 18.50 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist,

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 17.00

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 17.00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-23 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 13.00 14.30 Utses att justera Robert Johansson (MP) Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-02-24 1 [30] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.40 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2012-01-26 1 [57] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 21.35 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-06-16 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 23.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-17 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD)

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD) Kommunfullmäktige 2010-03-11 1 [13] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.10 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-05-26 1 [28] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. TJÖRNS KOMMUN 2017-11-30 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 15:00 16:20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2017-11-30 Paragrafer 206,

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-20 1 [10] Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 20.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Marianne Olsson (SB), 1:e vice

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 Länsstyrelsen i Västra Götalands län PROTOKOLL 2010-09-20 09-26 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: TJÖRN Plats: Mötesplats Fasetten, Trollhättan

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-08 1 [8] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) och Benny Andersson (S)

Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) och Benny Andersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-12-18 Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunhuset kl 08.30 9.30 Utses att justera Martin Johansen (FP) och Benny Andersson (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2014-12-18

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-11-24 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 16.00 16.30 Utses att justera Nils Lackfors (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2014-11-24

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Azar Hedemalm (MP)

Underskrifter Sekreterare. Azar Hedemalm (MP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-18 Kommunstyrelsens strategi- och framtidsutskott Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl. 09:00 10:55 Utses att justera Benny Halldin (S) Justeringens plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) (&)[10] 2014-09-11 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 17.00 20.30 Utses att justera Eva Fornes (S) Justeringens plats

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2007-04-12 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 19.55 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 18:30 20:19. Underskrifter Sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 18:30 20:19. Underskrifter Sekreterare Sida Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 18:30 20:19 Utses att justera Dan Gustavsson (KD) och Martin Johansson (SD) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2018-04-27 Paragrafer

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Justeringens plats och tid Kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare Kommunfullmäktige 2010-12-09 1 [45] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 21.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-10 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50 Utses att justera

Läs mer

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder den 21 februari 2019, kl. 18:30, Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder den 21 februari 2019, kl. 18:30, Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn Kommunfullmäktige 2019-02-14 Kungörelse Kommunfullmäktige sammanträder den 21 februari 2019, kl. 18:30, Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn Inledning 1 Mötets öppnande 2 Val av protokollsjusterare (protokollet

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-02-09 1 [16] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, kl. 15.00-17.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Bo Bertelsen (M) Yvonne

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem, kl 18.30 20.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Tommy Håkansson,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-12-27 1 [10] Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 17.30-18.05 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Bo Bertelsen (M) Yvonne

Läs mer

Plats och tid Samlingslokalen, Nordiska Akvarellmuseet kl. 14:00 18:50. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Samlingslokalen, Nordiska Akvarellmuseet kl. 14:00 18:50. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN 2018-03-08 Kommunstyrelsen Plats och tid Samlingslokalen, Nordiska Akvarellmuseet kl. 14:00 18:50 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades Styrelsemöte nr 6 2014-06-16 1 [7] Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl.09.00 10.30 Mötet ajournerades 09.15 09.30 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Berne Petersson (KD),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 14.00-18.30 Blad Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Rigmor Friis (s) Inger Bengtson (s) Bert-Inge Nordberg

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-02-25 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17.00-18.55 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s Inger Bengtson

Läs mer

Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr Underskrifter Sekreterare. Emma Dolonius. Gun Alexandersson-Malm (L)

Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr Underskrifter Sekreterare. Emma Dolonius. Gun Alexandersson-Malm (L) TJÖRNS KOMMUN 2019-01-09 Socialnämnden Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 15:00 16:30 Utses att justera Anette Johannessen (S) Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr 2019-01-14 Paragrafer

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Tjörns Kommunala Förvaltnings AB 2009-03-17 1 [12] Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses justera Martin Johansen, ordförande Lars Thorsson, ledamot

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn, kl.13.00 14.45

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn, kl.13.00 14.45 Styrelsemöte nr 5 2012-10-15 1 [10] Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn, kl.13.00 14.45 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Anna Rydh (SB) ers för Berne Petersson (KD) Rigmor Friis (S)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Plats och tid rum Vetteberget, kommunhuset Skärhamn kl. 15.20 16.45 Ajournering 15.30 16.00 Ajournering 16.17 16.18

Plats och tid rum Vetteberget, kommunhuset Skärhamn kl. 15.20 16.45 Ajournering 15.30 16.00 Ajournering 16.17 16.18 Styrelsemöte nr 7 2013-12-18 1 [7] Plats och tid rum Vetteberget, kommunhuset Skärhamn kl. 15.20 16.45 Ajournering 15.30 16.00 Ajournering 16.17 16.18 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Mike

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15) Nr 8 Kommunfullmäktige 2017-09-27 1(15) Tid och plats Onsdagen den 27 september 2017, klockan 18.00 19.07, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt

Läs mer

Kommunfullmäktige. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl. 18.30 22.20. Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunfullmäktige. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl. 18.30 22.20. Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-09-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl. 18.30 22.20 Utses att justera Inga-Lill Hast (M) och Robert Johansson (MP) Justeringens

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-25 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 19:22 Utses att justera Bert-Inge Nordberg Justeringens plats och datum Kommunhuset, Skärhamn,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 13:30 15.15 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset den 22 december 2016 Paragrafer 50-62 Underskrifter Sekreterare Ordförande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-19 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 14.00 19.30 Ekonomiutbildning, kl 14.00-17.00. Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36. Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10.

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36. Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10. Bolagsstämma 2013-05-16 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36 Närvarande aktieägare Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10.000 röster Övriga närvarande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den, kl. 13.00-13.30 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunsekreterare Pamela Lindqvist Socialchef Madeleine Moberg Utses att justera Tommy Falk (SD)

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Gun Alexandersson Malm (L)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Gun Alexandersson Malm (L) Sida Plats och tid Kommunhuset i Skärhamn kl. 18:30 22:12 Utses att justera Azar Hedemalm (MP) och Gunilla Nordberg (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn, 2016-04-25 Paragrafer 82-92

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-10-26 1 Plats och tid Sagahuset, Skärhamn, kl.17.10 19.00 Beslutande Martin Johansen (fp) Gudrun Ivarsson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) Vilgoth Wilhelmsson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 16:30 17:00. Underskrifter Sekreterare. Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 16:30 17:00. Underskrifter Sekreterare. Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-28 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 16:30 17:00 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum

Läs mer

Kommunfullmäktige. Plats och tid Billströmska folkhögskolan kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 16.

Kommunfullmäktige. Plats och tid Billströmska folkhögskolan kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 16. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1((&)[36] 2014-06-11 Kommunfullmäktige Plats och tid Billströmska folkhögskolan kl 15.00 23.00 Utses att justera Gunnemar Olsson (FP) och Azar Hedemalm (MP) Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Pär Rickman (S) Anders Eriksson (C) Stig Johansson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-10-27 1 [31] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 20.50 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9 2010-01-27 1-9 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunchef Svante Melander Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Kommunfullmäktige. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunfullmäktige. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-26 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl. 18.30 20.05 Utses att justera Robert Johansson (MP) och Alma Sibrian (V) Justeringens plats

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2006-09-28 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunkontoret, kl. 15.00 15.45 Beslutande Martin Johansen (fp) Kent Kristensson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) ej

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid: A-salen Medborgarhuset Alafors, kl 18:30-21:10 Beslutande Stina-Kajsa Melin (s), ordf Ewa Johansson (ad) och tjänstgörande ersättare Roland Wall (c) Anita Ahlberg (ad) Hasse Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-03-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl.13.00 15.00 Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Nils Lackfors (s) Martin Johansen (fp) Anders

Läs mer

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 15-16.10, Ajournering kl 15.40-15.55 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Kent

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer