Sammanställning av inkomna synpunkter redovisade med kommentarer från Olofströms kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning av inkomna synpunkter redovisade med kommentarer från Olofströms kommun"

Transkript

1 1 (6) Sammanställning av inkomna synpunkter redovisade med kommentarer från Olofströms kommun Inkomna synpunkter från träffar i Medborgarhuset 12:e och 16/10 samt Gå-Tur 6/11: Synpunkt: Stort röjningsbehov i byn det håller på att växa igen. Bl.a. från gamla brandstationen och söderut mot fd Bonnies livs. Kommentar: En större röjningsinsats i kommunens skogar har genomförts i hela Vilshult under hösten. Sträckan mellan gamla brandstationen och f.d. Bonnies livs är emellertid privatägd. Vi har därför framfört önskemålet vidare till markägaren. Synpunkt: Gör ån och Långasjön mer synligt. Gärna en brygga i norra delen av sjön. Kommentar: I överenskommelse med markägarna kan kommunen göra en insats för att synliggöra Långasjön från riksväg 15 med hjälp av Arbetscenter. När det gäller ån så kommer insatser göras på utvalda platser där det är kommunal mark för att göra den mer synlig, bl.a. vid bron längs Släggvägen och vid grönområdet bakom Kopparvägen. En brygga kan eventuellt vara något som kan finansieras av Kyrkhults sparbanks utvecklingsstiftelse. Frågan har ställts till dem och de har gett ett positivt svar att medverka i projektet. Synpunkt: Sammanhängande promenad- och motionsstråk önskas gärna med belysning. Behövs även en säker gångväg längs med riksväg 15 från Spettvägen till Medborgarvägen, ca 275 meter. Kommentar: Vi föreslår att ett sammanhängande promenadstråk på ca 4 km genomförs där vi använder oss av det förslag på sträckning som lämnades av deltagarna på träffarna i Medborgarhuset och Gå-Tur:en. För att möjliggöra en säker gångväg vid riksväg 15, mellan Spettvägen och Medborgarvägen, har ett arrendeavtal diskuterats med markägarna för att kunna anlägga en gångväg över hagen. Bifogad karta (svart och röd linje) visar hela det planerade promenadstråkets sträckning, bilaga 2. Längs stora delar av promenadstråket finns redan belysning men där det saknas kommer en komplettering att ske. Synpunkt: Önskemål om röjning längs med riksväg 15 helst ner till Olofström. Kommentar: Röjning är möjlig att planera för att synliggöra Långasjön. Dock är det inte möjligt att genomföra en röjning ända ner till Olofström då samtlig mark är privatägd. Synpunkt: Bro vid Fröatorpsvägen behöver röjas fram. Även vägen behöver i ordningsställas då den är dålig.

2 2 (6) Kommentar: Igenväxningen på land är inte så omfattande att någon röjning av buskar och träd behövs. Däremot är å-fåran mer igenväxt med vassväxter, även om det inte är så illa att vattenflödet bromsas upp. Dock kommer växtligheten hållas under observation. Vägens skick från fotbollsplanen fram till bron bedöms vara i godkänt skick. Synpunkt: Flera fastigheter står tomma och ovårdade i byn vilket ger ett skräpigt intryck. Kan kommunen trycka på för att vidta åtgärder? Kommentar: Kommunen kan skicka skrivelse till fastighetsägare med anmodan om städning eller annan insats. Anmälan ska ske till byggnadsnämnden. Synpunkter: På Medborgarvägen långtidsparkerar ett antal bilar vilket hindrar framkomligheten. Kommentar: Problemet verkar inte vara överhängande och därför planeras ingen insats i nuläget. Synpunkt: Önskemål om en cykelväg mellan Skälmershult och Olofström. Riksväg 15 är farlig för cyklister och gångtrafikanter efter att de nya räckena kommit dit. Kommentar: Önskemålet ligger med i Trafikverkets planering gällande nya cykelvägar men det är osäkert när en sådan kan genomföras. Eftersom en cykelväg innebär stora kostnader kan vi tyvärr inte planera för ett genomförande i det här projektet. Synpunkt: Parken vid f.d. Samings livs, som även kallas för gamla skoltomten, är byns finaste plats! Det får gärna planteras nya träd då det tagits ner en del gamla. Kommentar: Roligt att platsen är uppskattad! Nya träd kommer planteras under Synpunkt: Förslag på boulebana exempelvis i parken vid f.d. Samings livs eller vid skolan. Kommentar: Under Gå-Tur:en gjorde vi tillsammans iakttagelsen att det är bättre att placera en boulebana och liknande aktiviteter vid skolan eftersom det är en betydligt lugnare plats än parken vid f.d. Samings livs där trafiken avger allt för mycket buller. Vid skolan finns även möjligheter till bollspel, pulkaåkning m.m. vilket gör att det är en lämplig mötesplats i byn. Ett förslag på en mötesplats kommer därför tas fram som även gynnar utveckling av skolområdet. Synpunkt: Farthinder behövs på Industrivägen, Nickelvägen och Kromvägen där många kör för fort. Kommentar: En hastighetsmätning har genomförts på Industrivägen 16-23/ Resultatet visar inga alarmerande och frekvent förekommande höga hastigheter varvid vi bedömer att det inte finns behov att anlägga farthinder. Synpunkt: Fartkameror skulle behövas mitt i byn eftersom nästan ingen håller 50 km/h på riksväg 15.

3 3 (6) Kommentar: Vi har framfört önskemålet till Trafikverket men fått svaret att de nationella kraven för fartkameror gäller i dagsläget endast 80 och 90-vägar. Så småningom räknar man att det ska gälla även för tätorter men det är oklart när detta sker. Synpunkt: Kan man hyra skolan och gymnastiksalen på kvällar och helger? Det behövs mötesplatser för olika aktiviteter. Kommentar: För frågor gällande hyra av skollokaler ska man ta kontakt med skolans rektor. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för uthyrning av gymnastiksalen. Kontaktperson är Åsa Eriksson, Synpunkt: Lekplatsen vid Nickelvägen är jättefin! Placera emellertid gärna en liten rutschbana för de mindre barnen. Förslag att det också ska finnas staket mot vägen eftersom många bilar kör fort. Kommentar: Lekplatsen är nygjord sedan ett par år tillbaka. När det gäller rutschbana för de mindre barnen hänvisar vi till förskolan där det finns en mindre rutschbana som kan användas efter skoltid. Gällande staket så bedömer vi, med hänvisning till genomförd hastighetsmätning, att det inte är en prioriterad åtgärd. Synpunkt: En bättre fotbollsplan vid skolan önskas. Kommentar: Fotbollsplanen kommer rustas upp under Synpunkt: Vid återvinningsstationen är det hålor och dålig asfaltskant vid infarten som behöver åtgärdas. Kommentar: Detta kommer åtgärdas snarast möjligt. Synpunkt: Nedskräpning är ett problem i byn på vissa platser. Kommentar: Nedskräpning är ett allmänt förekommande problem på många platser och är svårt att komma åt. När ni som medborgare ser att det är skräpigt så är det bra att ni anmäler det till oss på kommunen så vi får information om var det är och när det har skett. Då är det lättare för oss att göra något åt det. Synpunkt: Glöm inte bort att slå gräset i pulkabacken så barnen kan åka där till vintern. Kommentar: Vi ska försöka komma ihåg detta! Synpunkt: Det behövs en ny kompoststation då den gamla är fallfärdig. Bra om det kan vara hårdgjort under eftersom det lätt bildas hålor vid tömning. Kommentar: En ny kompoststation kommer anläggas och den gamla kommer rivas. Den nya placeras inom samma vändplats fast lite längre norrut. Underlaget kommer bestå av hårt packad grusyta.

4 4 (6) Synpunkt: Nedanför kompoststationen behöver det röjas buskar och träd mot ån. Även söder om husen vid Kopparvägen finns en trevlig lekdunge som behöver röjas. Bra också om man kan klippa gräset bakom dessa hus som det gjorts tidigare. Kommentar: Röjning av buskar och träd kommer att genomföras under vintern. När det gäller gräsytorna söder om husen vid Kopparvägen ligger den större delen inte på kommunal mark. Synpunkt: Tångvägen är beläggningen i mycket dåligt skick på den del som sträcker sig från bebyggelsen till Norra Slagesnäsvägen mot Kyrkhult. Kommentar: Åtgärd ligger med i vår flerårsplan för underhållsinsatser av kommunala vägar.

5 5 (6) Inkomna synpunkter via e-post: Synpunkt: Jag önskar att en cykelväg snarast ordnas både mellan Vilshult och Olofström och Vilshult och Lönsboda. Detta är angeläget både för oss som bor här, men även viktigt för turister som vill njuta av natur, miljö och bilfrihet. Det gagnar naturligtvis även de entreprenörer som vill verka för sysselsättningen i området. Kommentar: Se tidigare kommentar angående cykelväg. Synpunkt: Fler hundlatriner och fler papperskorgar behövs. Hastigheten hålls inte det är 30 km/h i byn. Farthinder saknas även på väg 15 förbi skolan där det är en sträcka med 50 km/h som inte heller hålls, vilket borde vara viktigt med tanke på att det ligger en skola och busshållsplats bredvid och även ett övergångsställe. Så detta bör kollas upp! Kommentar: Hundlatriner kommer placeras längs det nya promenadstråket. Papperskorgar hänvisas till de befintliga på lekplatsen, skolan och parken vid f.d. Samings livs. Angående hastigheten se tidigare kommentarer gällande samma frågor. Synpunkt: Ett gym i Vilshult hade varit kanon tycker jag! Kommentar: Att anlägga ett komplett gym innebär större kostnader än vi klarar av i det här projektet. På en del platser har man utvecklat mindre utegym där man använder t.ex. skogens naturliga förutsättningar för träning. Finns det intresserade i Vilshult att jobba med en sådan här fråga så kan vi tänka oss finnas med som en diskussionspart. Synpunkt: Jag har diskuterat med Sara Rudolfsson om gatlyktor som saknas på vissa delar av vår så kallade motionsrunda som invånarna i byn går. Fanns även med i socialdemokraternas vallöfte. Nu börjar de bli mörkare tider och jag undrar hur det blir? Kommentar: Belysning kommer att kompletteras på de delar av det planerade promenadoch motionsstråket där detta saknas. Synpunkt: Jag tycker pengarna för att utveckla Vilshult ska användas till att försköna parken (gamla skoltomten) och göra det till någon slags mötesplats, boulebana eller något annat. Blir det pengar över behöver Vilshults IF tillskott. De har ju byggt en beachvolleybana med hjälp av pengar ifrån kommunen, sparbanksstiftelsen och med mycket eget hårt arbete. Något som gör att Vilshultsborna går dit och tittar på matcherna eller gör något annat. Vi behöver naturliga mötesplatser. Sen behöver vi ju en affär men det är en annan historia... Jag tycker inte pengarna ska gå till att röja kommunens marker, det ska göras ändå med jämna mellanrum och privata markägare har ett ansvar att göra det själva. Det behöver ju göras med jämna mellanrum växer ju igen på några år. Kommentar: Parken (gamla skoltomten) tycker vi också behöver utvecklas. Däremot drog deltagarna den gemensamma slutsatsen under Gå-Tur:en att platsen är väldigt bullerstörd

6 6 (6) av trafiken och att det är svårt att prata i vanlig samtalston när det kommer mycket fordon. Därför föreslås en mötesplats i anslutning till skolan där det finns gräsytor för exempelvis bollspel och plats för boulebana med sittplatser. Röjningen av kommunens marker ingår i vår ordinarie driftbudget för skogen och belastar därför inte investeringsprojektet Utveckla Vilshult. Privata markägare har givetvis ansvar för att röja på sin egen mark. Inkomna synpunkter via facebook: Synpunkt: Vad sägs om att ge den naturliga samlingsplatsen fotbollsplanen ett lyft? Föreningen har gjort ett hästjobb runtomkring där, och nu är det väl bara lokalerna kvar att göra i ordning? Trångboddhet och slitna faciliteter är det där, se till så det finns två duschrum, så man i framtiden kan ha både pojk och flicklag igång, utöka storleken på lokalerna så att man får plats. Synpunkt (utifrån ovanstående inlägg): Jag håller med dig. Fast jag tycker att man i kommunen borde se över alla idrottslokaler och sen så mycket som möjligt försöka fixa det som är fel. Kommentar: Roligt med hög ambition i fotbollsklubben! Vi tycker det är viktigt att kunna ha en fotbollsplan i varje ort men det kostar också att hålla igång alla idrottsplatser. Som allting annat är det fråga om prioritering och för tillfället finns det anläggningar där behoven just nu är större än Vilshults IP. Ansvarig för den här frågan är Kultur- och fritidsförvaltningen.

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (5) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (7) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Utveckla Jämshög! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Jämshög! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Jämshög! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2019-03-12 2 (9) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (4) 2017-10-04 Fredrik Lager Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem 2017-10-04 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8) ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA 100831 1(8) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Utfört April 2010 Arbetas för en kontinuerlig lösning på problemet.

Läs mer

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder)

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ej beslutade åtgärder, prioriteringar från höstmötet 2017. Övriga idéer är inte rangordnade. Förskola och skola Större skola, större matsal och bättre underhåll

Läs mer

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Tekniska nämnden 2008 12 11 147 376 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 11 27 218 495 Dnr 2008/457.30 Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Bilagor: Yttrande, Polismyndigheten Yttrande,

Läs mer

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder 1 (7) Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder Plats Problem 1. Generellt Fastighetsägare sköter inte sina uppgifter tillexempel klipper ner sina häckar till rätt längd, blir svårt att se

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof 2018-03-06 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (11 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 3 mars

Läs mer

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 1 (6) Datum: 12-11-12 Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 Vad Gärsnäsborna tycker om Gärsnäs. Sammanställning av inkomna synpunkter 2012-10-24 - -2012-11-07. 1. Gärsnäs har många fördelar:

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN. Trygghetsvandring. Anteckningar. Fagerängen H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET

TRELLEBORGS KOMMUN. Trygghetsvandring. Anteckningar. Fagerängen H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET TRELLEBORGS KOMMUN Trygghetsvandring Anteckningar Fagerängen 2012 H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET 1 Innehåll Arrangör... 2 Deltagare... 2 Sammanfattning... 2 Sträckan som vandrades... 3 Synpunkter som kom fram

Läs mer

Medborgarunderlag. Gåtur. Stadshagen. Oktober stockholm.se/stadshagen

Medborgarunderlag. Gåtur. Stadshagen. Oktober stockholm.se/stadshagen Stadshagen Medborgarunderlag Godkänt dokument - Oskar Bergröm, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, 2016-01-12, Dnr 2013-08100 Gåtur Oktober 2015 ockholm.se/adshagen Godkänt dokument - Oskar Bergröm, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Resultat enkätundersökning fartdämpande åtgärder. Heimdal-Skogsbackens samfällighetsförening, augusti 2014

Resultat enkätundersökning fartdämpande åtgärder. Heimdal-Skogsbackens samfällighetsförening, augusti 2014 Resultat enkätundersökning fartdämpande åtgärder Heimdal-Skogsbackens samfällighetsförening, augusti 2014 Bakgrund Under juli 2014 har en enkätundersökning genomförts. Tre frågor ställdes till medlemmarna;

Läs mer

Västra Ingelstad Dialogworkshop. Sammanställning

Västra Ingelstad Dialogworkshop. Sammanställning Västra Ingelstad Dialogworkshop Sammanställning 19060 Bakgrund Bymiljöprogram Vellinge kommun har tagit fram stadsmiljöprogram och bymiljöprogram för flera orter i Vellinge. Syftet är att fånga upp karaktären

Läs mer

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Elna Henriksson Sekreterare 044-309-30-60 elna.henriksson@skane.se Datum 2008-05-07 1 (5) Sammanställning av beredningens dialog kring framtidens kollektivtrafik

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Hösten 2017 Datum och tid 2017-10-05 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande Thomas Olesen, 1:e

Läs mer

1(8) Trygghetsvandring i Marma

1(8) Trygghetsvandring i Marma 1(8) Trygghetsvandring i Marma 2017-10-25 Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var det finns risker för otrygghet

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 8.30 Beslutande Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Åke Bergh, M Jonny Bengtsson, S, tj. ers. Övriga deltagande Jens Karlsson,

Läs mer

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage Gång- och cykelplan för Ockelbo kommun... 2 Förklaringar.... 2 Planens syfte Gång- och cykelplanen ska användas som underlag för kommande översikts- och detaljplaneläggning samt infrastrukturplanering.

Läs mer

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD 2016-06-22 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att ta fram detaljplan för Brunnsjöliden, viss angränsande mark samt hela det norra strandområdet

Läs mer

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015 Trygghetsvandring Simlångsdalen den 5 maj 2015 Tre olika grupper bestående av boende och tjänstemän vandrade i tre förutbestämda områden i Simlångsdalen och noterade iakttagelser, förslag på åtgärder samt

Läs mer

Sammanställning av inkomna synpunkter kring vägar i Södermöre kommundel.

Sammanställning av inkomna synpunkter kring vägar i Södermöre kommundel. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Hanna Ivarsson 2018-03-09 SKDN 2018/0032 0480-45 29 00 Södermöre kommundelsnämnd Sammanställning av inkomna synpunkter kring vägar i Södermöre kommundel.

Läs mer

UTVECKLINGSPLAN KRISTDALABYGDEN

UTVECKLINGSPLAN KRISTDALABYGDEN UTVECKLINGSPLAN KRISTDALABYGDEN 2014-2020 ARBETSGRUPP INFRASTRUKTUR AKTIVITETER I UTVECKLINGSPLANEN VÄGAR VÄGSTANDARD CYKELSTIG TILL RÅSVIK 2015-05-30 1 Vägar & trafikmiljö Denna rapport innehåller ett

Läs mer

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Vuxna med barn under 15 Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Lidl är bra, men parkeringen är inte för stor Jag har fått nya vänner i och med asylboendet Vitsippor och

Läs mer

Övergripande och förberedande skötselplan för Telestadshöjden, Växjö kommun

Övergripande och förberedande skötselplan för Telestadshöjden, Växjö kommun Övergripande och förberedande skötselplan för Telestadshöjden, 1 13 2 1. Boulbana pch lekskog - Behåll löst material, så som pinnar, löv och ris, samt dungar av tät vegetation för kojbygge. Glesare vegetation

Läs mer

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplan för Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplanen har varit ute på granskning enligt kommunstyrelsens beslut 7 december 2016 224. Granskningstiden

Läs mer

HÄRADSBÄCK. Medborgardialog ÖVERSIKTSPLAN. Mer information hittar du på hemsidan: www.almhult.se/oversiktsplan. Sammanfattning rev 2014-08-29

HÄRADSBÄCK. Medborgardialog ÖVERSIKTSPLAN. Mer information hittar du på hemsidan: www.almhult.se/oversiktsplan. Sammanfattning rev 2014-08-29 HÄRADSBÄCK Medborgardialog ÖVERSIKTSPLAN Sammanfattning rev 2014-08-29 Mer information hittar du på hemsidan: www.almhult.se/oversiktsplan Samrådsredogörelse, Version Familjefestivalen 2014-08-29 Kontakt:

Läs mer

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder)

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) (Ej beslutade åtgärder, 3-i-topp-lista, prioriteringar från höstmötet i Simlångsdalen den 21 november 2017. Övriga idéer är inte rangordnade.) Natur och miljö

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Billeberga byalag 16.06.2011

Protokoll fört vid medlemsmöte för Billeberga byalag 16.06.2011 Protokoll fört vid medlemsmöte för Billeberga byalag 16.06.2011 1. Mötet öppnades av ordförande Christoffer Övén. 2. Som sekreterare valdes Mona Henckel. 3. Till att justera dagens protokoll valdes Christer

Läs mer

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut. Elenore Bjelke Trafikplanering 08-508 260 35 elenore.bjelke@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-03-15 Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret. Sammanställning dialog Ekeby inför kommande planeringsprojekt Kortversion

Samhällsbyggnadskontoret. Sammanställning dialog Ekeby inför kommande planeringsprojekt Kortversion Samhällsbyggnadskontoret Sammanställning dialog Ekeby inför kommande planeringsprojekt Kortversion Sammanställning dialog Ekeby Tisdagen den 6:e mars och tisdagen 3:e april mellan 16-19, hölls ett öppet

Läs mer

Om cykelkartan. Liten smal väg med minimal trafik.

Om cykelkartan. Liten smal väg med minimal trafik. 1 Om cykelkartan Att cykla är hälsosamt, miljövänligt, ekonomiskt och ofta avkopplande. Runt tätorterna finns det gott om cykelvägar för alla typer av cyklande. Välkommen till vår karta för cyklister!

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

Sammanställning av synpunkter från väggfrågor 1 års jubileum på Hjärtpunkten

Sammanställning av synpunkter från väggfrågor 1 års jubileum på Hjärtpunkten Sammanställning av synpunkter från väggfrågor 1 års jubileum på Hjärtpunkten Hängde uppe 17 mars 23 mars Mötesplatser Behövs bättre mötesplatser (inomhus/utomhus)? För vem och var någonstans? Nåt ställe

Läs mer

~ ;::;;i~f~/;' Sammanställning av synpunkter från väggfrågor 1 års jubileum på Hjärtpunkten. Mötesplatser

~ ;::;;i~f~/;' Sammanställning av synpunkter från väggfrågor 1 års jubileum på Hjärtpunkten. Mötesplatser Sammanställning av synpunkter från väggfrågor 1 års jubileum på Hjärtpunkten Hängde uppe 17 mars 23 mars ~ ;::;;i~f~/;' '...,(.~. ~

Läs mer

Planförslag. Karta med förslag på nytt utbyggnadsområde. (Källa: Grundkarta, kartnr 40A-K, 40B-K). GEOGRAFI

Planförslag. Karta med förslag på nytt utbyggnadsområde. (Källa: Grundkarta, kartnr 40A-K, 40B-K). GEOGRAFI Planförslag GEOGRAFI I det här förslaget föreslås en utbyggnad i bostadsområde 1. Här kommer även att redogöras för förslag på åtgärder för andra delar av byn. Genom att bygga i de geografiskt centrala

Läs mer

Sammanfattade synpunkter från förbättringsvandringen

Sammanfattade synpunkter från förbättringsvandringen Handläggare Datum Elisabeth Karlsson 2012-09-12 Sammanfattade synpunkter från förbättringsvandringen i Tvärskog Måndagen den 10 september samlades ungefär 35 vuxna och 10-15 barn som bor i Tvärskog vid

Läs mer

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Trafikenkät vt 2012 Trafikenkäten fylldes i av elever och föräldrar 415 enkäter sammanställdes(av 950 elever totalt) Ganska jämt fördelat i ålder, men flest i åk

Läs mer

Tätortsupprustning Pajala

Tätortsupprustning Pajala SAMRÅDSREDOGÖRELSE Tätortsupprustning Pajala Pajala, Norrbottens län projektnummer 881028 Yta för bild eller mönster Trafikverket Postadress: Bo 809, 971 25 Luleå E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Mötesanteckningar: Vinningarådet Tid och plats Deltagare 2019-06-18 Vinninga Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Välkomna Ordförande

Läs mer

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Arbetar i Fagersjö Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Otrygga sluttningar Brist på besöksparkering Ungdomar tycker om Lidl Positiva och negativa platser Positivt

Läs mer

Patabygdens samhällsförening

Patabygdens samhällsförening Patabygdens samhällsförening Protokoll från möte med representanter från Mönsterås kommun 20160404 Närvarande: Thomas Nilsson och Henrik Andersson - Mönsterås kommun, Ulf Seijsing, Roger Löfquist,Eva Gustavsson,

Läs mer

Måndagen den 18 november 2013 Upprättat Reviderat Reviderat

Måndagen den 18 november 2013 Upprättat Reviderat Reviderat Trygghetsvandring i Antnäs Måndagen den 18 november 2013 Upprättat 2013-11-21 Reviderat 2014-01-02 Reviderat 2014-12-12 Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar

Läs mer

Trygghetsvandring. Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013

Trygghetsvandring. Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 Trygghetsvandring Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 1 Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 Arrangör Trelleborgs kommun, hälso- och trygghetsrådet

Läs mer

Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19

Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19 Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19 Alla gruppers samtliga synpunkter återges ordagrant i denna sammanställning. De är kategoriserade utifrån rubriker satta av kommunens tjänstemän. Syftet

Läs mer

ÖDEBORG DIALOGMÖTE BOENDE. Nedtecknat av Ann Palmnäs från lappar skrivna av Ödeborgsborna. Minus

ÖDEBORG DIALOGMÖTE BOENDE. Nedtecknat av Ann Palmnäs från lappar skrivna av Ödeborgsborna. Minus ÖDEBORG DIALOGMÖTE Nedtecknat av Ann Palmnäs från lappar skrivna av Ödeborgsborna BOENDE Antal Kommentarer, önskemål, förslag För lite bostäder, för få lägenheter, varför byggs inte nytt? Avsaknad av byggnation,

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Samyar Ravanbakhsh Utred och inför hastighetssänkare i Rinkabyholm

Handläggare Datum Ärendebeteckning Samyar Ravanbakhsh Utred och inför hastighetssänkare i Rinkabyholm Handläggare Datum Ärendebeteckning Samyar Ravanbakhsh 2018-08-06 2018-1070 Samhällsbyggnadsnämnden Medborgarförslag Ärende: Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att Samhällsbyggnadskontorets

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Trygghetsvandring, Örtoftabygden

Trygghetsvandring, Örtoftabygden Trygghetsvandring, Örtoftabygden Datum för genomförande: 19 mars 2014 Tid: 17:00-19:00 Medverkande: Henrik Wöhlecke, kommunstyrelsen Eslövs kommun ArneStåhl, Service och Teknik Eslövs kommun Julia Håkansson,

Läs mer

OMFATTNINGSBESKRIVNING BILAGA 1

OMFATTNINGSBESKRIVNING BILAGA 1 KFKS 2014/40-258 OMFATTNINGSBESKRIVNING Omfattningsbeskrivning för gator, park och natur m.m. inom detaljplan för Åbroddsvägen/Bågvägen, norra. Allmänt Detaljplanen omfattar gatorna Bågvägen, Rudsjökroken

Läs mer

Byastämma för Tollarp och Linderöd i Tollarps medborgarhus

Byastämma för Tollarp och Linderöd i Tollarps medborgarhus MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-11-06 Fredrik Lager Byastämma för Tollarp och Linderöd i Tollarps medborgarhus 2017-11-06 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Lena Holst och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Kivik

Protokoll från trygghetsvandring i Kivik Protokoll från trygghetsvandring i Kivik 2018-01-30 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (9 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 30 januari

Läs mer

Länk till presentationen som hölls: content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp:

Länk till presentationen som hölls:  content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp: Väg 798 genom Esarp Denna rapport är framtagen av Esarps Bygdelags väggrupp baserat på det bymöte som hölls 2010-12- 14 i Esarps Skola med anledning av samrådshandlingen från Trafikverket daterad 2010-11-

Läs mer

Dialog med fokusgrupper

Dialog med fokusgrupper Dialog med fokusgrupper Vår 2016 Dialog med fokusgrupper Kopplat till arbetet med planprogram för Gottsundaområdet genomfördes våren 2016 ett antal dialoger med fokusgrupper. Fokusgrupperna valdes ut för

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING och synpunkter från samtal och vandringar med boende, besökare i olika åldrar VISION Trygg omgivning, levande torg och välkomnande entréer För att uppnå märkbara förändringar

Läs mer

genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Kronogården den 16 oktober 2018.

genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Kronogården den 16 oktober 2018. 2019-03-26 genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Kronogården den 16 oktober 2018. Bakgrund: 16 oktober 2018 genomfördes en trygghetsrond i Kronogården. Man gick längs tre förutbestämda

Läs mer

Bra platser Park/gräsytan mitt emot Rohman Haas är en bra mötesplats för mammor och barn.

Bra platser Park/gräsytan mitt emot Rohman Haas är en bra mötesplats för mammor och barn. 1(6) Teknik- och serviceförvaltningen Datum 2013-11-14 Handläggare Emilia Löfgren Er Referens Vår Referens Sammanfattning av inkomna synpunkter vid dialogmötet om Öster den 22 oktober 2013 Bra platser

Läs mer

Trygghetsvandring Ljungsarp våren 2016

Trygghetsvandring Ljungsarp våren 2016 Trygghetsvandring Ljungsarp våren 2016 En trygghetsvandring är en metod för att skapa en bättre närmiljö med trygghet, tillgänglighet och trivsel i fokus. Metoden bygger på att det är de som bor och är

Läs mer

Onsdagen den 1 oktober 2014 Upprättat Reviderat

Onsdagen den 1 oktober 2014 Upprättat Reviderat Trygghetsvandring på Hertsön Onsdagen den 1 oktober 2014 Upprättat 2014-10-22 Reviderat 2014-12-05 Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga,

Läs mer

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Ett öppet möte om upprustningen av parkleken Nybygget i Gubbängen hölls den 28 maj 2015 klockan 18-19.30. 30-40 personer, alla vuxna, närvarade på

Läs mer

Möts och umgås. Äter och fikar. Titta på människor. Solar och kopplar av

Möts och umgås. Äter och fikar. Titta på människor. Solar och kopplar av Bilaga 2 Sammaställningen av dialogen med Böleängsskolans personal och elever 13, 14 och 20 oktober 2016. Tolka sammanställningen: De olika färgerna representerar kategorier som innehåller olika aktiviteter.

Läs mer

Trygghetsvandring - vad innebär det?

Trygghetsvandring - vad innebär det? Trygghetsvandring - vad innebär det? Ett tryggare, mer jämställt och demokratiskt samhälle! Du läser troligen den här skriften för att du planerar att delta i Vansbro kommuns Trygghetsvandring, då du,

Läs mer

Informationsmöte inför byggstart. Väg 323 genom Hammarstrand. Samarbetsprojekt mellan Trafikverket och Ragunda Kommun. Entreprenör Svevia

Informationsmöte inför byggstart. Väg 323 genom Hammarstrand. Samarbetsprojekt mellan Trafikverket och Ragunda Kommun. Entreprenör Svevia Informationsmöte inför byggstart Väg 323 genom Hammarstrand Samarbetsprojekt mellan Trafikverket och Ragunda Kommun Entreprenör Svevia Annica Boström Projektledare, Trafikverket TMALL 0141 Presentation

Läs mer

Vet du vad som planeras i Karlslund?

Vet du vad som planeras i Karlslund? Vet du vad som planeras i Karlslund? Det här är en illustration och visar endast exempel på hur området skulle kunna se ut. KOMPLETTERING AV VÅRD- OCH OMSORGSBOENDET SAMT NYA TRYGGHETSBOENDEN Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Utredning av möjligheter för uppställning av busskur

Utredning av möjligheter för uppställning av busskur SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2018-12-20 KS 150 Dnr 9017/264.109 SAMHÄLLSBYGGNADSUTSKOTTET Utredning av möjligheter för uppställning av busskur Enligt beslut i kommunstyrelsen, Dnr. 9017/264.109 gavs samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Trygg i trafiken Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Tr ygg i tra fiken? V i vi ll ve ta va d d u so m b o r i N o rr vi k tr a fi k m il jö e n ty c k e r o m n i d it t o m rå d e. 2/8 Innehåll

Läs mer

Analys av trafiksituationen

Analys av trafiksituationen Analys av trafiksituationen Under hösten har trafikgruppen haft 3 möten där flera ämnen har diskuterats. Deltagare i gruppen har varit följande personer: Bo Björkman, Beckomberga Allé 4 Fredrik Sjörén,

Läs mer

Välkommen till Bullandö Seglarby

Välkommen till Bullandö Seglarby Välkommen till Bullandö Seglarby Detta är ditt exemplar av Trivselhandboken. Den skapades av Seglarbyns rotelgrupp våren/sommaren 2004, och har sedan dess uppdaterats och redigerats några gånger. Du kan

Läs mer

Vad är bra med Skolgatan idag? Bra tillgänglighet Bra framkomlighet Trevliga butiker som tyvärr saknar utemiljö Parkeringsvakter Man kan välja utfart

Vad är bra med Skolgatan idag? Bra tillgänglighet Bra framkomlighet Trevliga butiker som tyvärr saknar utemiljö Parkeringsvakter Man kan välja utfart Vad är bra med Skolgatan idag? Bra tillgänglighet Bra framkomlighet Trevliga butiker som tyvärr saknar utemiljö Parkeringsvakter Man kan välja utfart Framkomlighet och tillgänglighet Fördel med dubbelriktning

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

Trygghetsvandring i området runt S:t Olovs sjö den 23 april 2015 reviderad

Trygghetsvandring i området runt S:t Olovs sjö den 23 april 2015 reviderad Trygghetsvandring i området runt S:t Olovs sjö den 23 april 2015 reviderad 2016-06-30 En kväll i slutet av april gav sig 23 personer ut på trygghetsvandring i området runt S:t Olovs sjö. De som gick med

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Fanny Ramström SBK

Handläggare Datum Ärendebeteckning Fanny Ramström SBK Handläggare Ärendebeteckning Fanny Ramström SBK 2017-5286 0480-45 03 10 Samhällsbyggnadskontoret YTTRANDE Medborgarförslag angående grönstrukturen runt parkering och nybyggnationen vid del av Kungsljuset

Läs mer

Rent och städat I den stadsdel där jag bor är jag nöjd med hur staden c c c c c c sköter renhållningen av gator, gångbanor och torg.

Rent och städat I den stadsdel där jag bor är jag nöjd med hur staden c c c c c c sköter renhållningen av gator, gångbanor och torg. Medborgarenkät Din stadsdel Nedan följer ett antal påståenden om din stadsdel. Markera det alternativ som stämmer bäst överens med din uppfattning. Du besvarar påståendena på en skala från 1 till 5, där

Läs mer

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog DIALOG SKÄGGETORP Sammanfattning av workshop Workshop STORDIALOG SKÄGGETORP - GRUPPDISKUSSION 1. VAD TYCKER NI ÄR BRA OCH DÅLIGT I DE OLIKA ALTERNATIVEN? MER? MINDRE? HÖGT? GRÖNARE? LÅGT? BRA! DÅLIGT!

Läs mer

NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA

NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA 2010-03-08 NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA Enkätundersökning Sammanställning Enkätundersökningen är föredragen och sammanställd av Mikael Andersson, Trygghetssamordnare Kommundel Trandared Sedan det beslutades

Läs mer

Några frågor om dig själv

Några frågor om dig själv Några frågor om dig själv B Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga

Läs mer

Rapport enkät om Krausparken

Rapport enkät om Krausparken Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Rapport Sida 1 (6) 2018-04-03 Rapport enkät om Krausparken Resultat från enkät till besökare i Krausparken, Mälarhöjden, inför

Läs mer

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för att se hur invånarna

Läs mer

Dnr TE11/409. Blomlådor som farthinder. Reviderad

Dnr TE11/409. Blomlådor som farthinder. Reviderad Dnr TE11/409 Blomlådor som farthinder Reviderad 110429 Dnr Dnr 2/9 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vad gäller för gatan där blomlådan ska placeras?... 3 3 Placering av blomlådor... 3 4 Det här

Läs mer

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN Arbete pågår med att ta fram en utvecklingsplan för Hertsön/ Lerbäcken. För att ta reda på vad de som bor i området tycker är viktigast har Luleå kommun bjudit in till ett

Läs mer

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Datum: 2018-04-18 Tid: 16.00-17.00 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Åsa Andraey och Marie

Läs mer

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket 1 Deltagarna från kommunen var: Carina Zachau, Kommunråd och ordförande i BRÅ Johanna Häggberg, Folkhälsostrateg Kenth Svensson, Säkerhetssamordnare Madeléne Ekelund, Utvecklingssekreterare Johanna Perlau,

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte

Protokoll från samrådsmöte PROTOKOLL 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version Lindhult Sara, IVsy4 2016-11-30 0.4 Ev. dokumentid Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [DokumentID] TRV 2016/103723 150879 Fastställt

Läs mer

Ungas bild av sina stadsdelar

Ungas bild av sina stadsdelar Ungas bild av sina stadsdelar Dragonskolan Naturvetenskapsprogrammet åk 3 Hållbart samhällsbyggande Stadsdelar Umeås stadsdelar Bakgrund och kartläggning UMEDALEN VÄSTERSLÄTT MARIE- OMRÅDET BACKEN/GRUBBE

Läs mer

Året runt. som fastighetsägare i Uppsala kommun. det här ansvarar du för!

Året runt. som fastighetsägare i Uppsala kommun. det här ansvarar du för! Året runt som fastighetsägare i Uppsala kommun det här ansvarar du för! Inledning Du är en av alla fastighetsägare i Uppsala kommun. I den här foldern hittar du information om ditt ansvar och vad du behöver

Läs mer

SUMMERING AV INKOMNA SYNPUNKTER UNDER WORKSHOPEN

SUMMERING AV INKOMNA SYNPUNKTER UNDER WORKSHOPEN SUMMERING AV INKOMNA SYNPUNKTER UNDER WORKSHOPEN ÖNSKEMÅL FÖR MIG PERSONLIGEN -Möjlighet att bygga större än dagens tillåtna 80 + 20 m 2 -Ingen ny väg intill/nära min fastighet -Vill kunna välja NÄR vi

Läs mer

Möts och umgås. Äter och fikar

Möts och umgås. Äter och fikar Bilaga 3 Sammanställning av webbenkätens fritext (6 oktober - 1 november). Tolka sammanställningen: De olika färgerna representerar kategorier som innehåller olika aktiviteter. Varje aktivitet beskrivs

Läs mer

Trygghetsvandring i Simrishamns tätort 22 januari 2019

Trygghetsvandring i Simrishamns tätort 22 januari 2019 Trygghetsvandring i Simrishamns tätort 22 januari 2019 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt med 28 st. medborgare, politiker och tjänstepersoner från Samhällsbyggnadsförvaltningen i Simrishamns kommun

Läs mer

Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj Kärnvärden och vision

Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj Kärnvärden och vision Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj 2016 Kärnvärden och vision Sammanställning kärnvärden och vision Nära till allt Definitioner av nära till allt Ja! Det är nära till allt. Inte nära till mörka platser.

Läs mer

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dialogmöte 3, 4 december 2018, Kortversion av förslag på åtgärder www.sigtuna.se Fullständiga åtgärdsförslag I denna rapport presenteras de olika förslagen

Läs mer

Utredning om indragning av väg , Upplands- Bro

Utredning om indragning av väg , Upplands- Bro 1(6) om indragning av väg 912.01, Upplands- Bro s förslag Väghållningsmyndigheten,, föreslår till beslutande myndighet på central nivå, att väg 912.01. (i Upplands-Bro kommun, Stockholms län) dras in från

Läs mer

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Klicka här för att ange text. Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station Ärende Trafikförvaltningen på Stockholms läns landsting, SLL, har

Läs mer

Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors

Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors Ansökan Enligt bifogade ansökningar om skolskjuts vid särskilda skäl, ansöker vårdnadshavare för 4 barn boende i Ytterklintfäboda

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

fastighetsägare i Växjö kommun

fastighetsägare i Växjö kommun Du som är fastighetsägare i Växjö kommun Det här är ditt ansvar för växtlighet, renhållning, snöröjning och att bygga i tomtgränsen 1 VI HAR DELAT ANSVAR Växjö kommun och du som fastighetsägare har ett

Läs mer

Utredning om aktivitets- och motionsplats i Barsebäcks by Ärende 6 BN 2018/103

Utredning om aktivitets- och motionsplats i Barsebäcks by Ärende 6 BN 2018/103 Utredning om aktivitets- och motionsplats i Barsebäcks by Ärende 6 BN 2018/103 Sida 18 av 129 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-11-08 Dnr: BN 2018/103 Bildningsnämnden Utredning om aktivitets- och motionsplats

Läs mer

INFORMATION FRÅN GATA OCH PARK, SAMHÄLLSBYGGNAD

INFORMATION FRÅN GATA OCH PARK, SAMHÄLLSBYGGNAD INFORMATION FRÅN GATA OCH PARK, SAMHÄLLSBYGGNAD Snöröjning Vinter 2016 Snöröjning, vintercykling, sandning och annat som hör vintern till. En bilaga till dig som räcker hela vintersäsongen 2016. Foto Carina

Läs mer

Förbättringspromenad Gunnebo Nr Gata Typ Åtgärd Ansvarig Kommentar

Förbättringspromenad Gunnebo Nr Gata Typ Åtgärd Ansvarig Kommentar Nr Gata Typ Åtgärd Ansvarig Kommentar 1 Badplats Fritid Ersätt badplatsen vid Puksäter med En annan mer centralt belägen. Ortberget? 2 Badplatsen Väg Vägen dit är dålig och lerig. Körs sönder 3 Bruksvägen/Västralu

Läs mer

Designdialog Lyckeby Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL ÖVNING 2. Designdialog Lyckeby Workshop 1 2015-10-20

Designdialog Lyckeby Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL ÖVNING 2. Designdialog Lyckeby Workshop 1 2015-10-20 BILDPROTOKOLL ÖVNING 2 Designdialog Lyckeby Workshop 1 Workshopen bestod av två övningar, en SWOT-analys och en framtidsspaning. Övning 1 gjordes individuellt och övning 2 gjordes i grupp. I Swotanalysen

Läs mer