Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum"

Transkript

1 Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum:

2 2 (7) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker, grönområden och utemiljöer i våra byar. Det började i Gränum med en ny mötesplats i den centrala parken i byn. Under 2016 utvecklades Vilshult med promenad- och motionsstråk samt en parkmiljö vid skolan med boulebana och grillplats är det Hemsjös tur och för att det vi gör ska bli till glädje för de boende i byn har vi anordnat ett medborgarforum där invånarna fått möjlighet att vara med och påverka. Medborgarforumet har inneburit att vi bjudit in medborgarna att ge synpunkter och förslag som vi använder i vår fortsatta planering. Allt är inte möjligt att genomföra men i så stor utsträckning som möjligt vill vi ta vara på det som lämnats in. Man har kunnat lämna synpunkter och förslag på grönområden, lekplatser och utomhusmiljöer som tillhör kommunen. Övriga saker som kommunen inte råder över kan vi skicka vidare till den som är ansvarig. I den här dokumentationen redovisas samtliga inkomna synpunkter tillsammans med kommunledningsförvaltningens kommentarer. Dokumentationen ligger till grund för beslut om genomförande som tas i Kommunstyrelsen 31 januari 2017.

3 3 (7) Inkomna synpunkter från träff i samlingslokalen 17/11 kl Närvarande: 30 personer Abborrasjöns badplats: Badplatsen har delar av stranden vuxit igen med vass. Det finns endast en liten del som är sandstrand och när det är mycket folk blir det trångt. Vassen skulle behöva grävas ur samt att man lägger en filt innan sandpåfyllning så att inte vassen växer upp igen genom sanden. Parkeringen har växt igen och behöver röjas för att skapa mer plats samt jämna ut ytan med ny grus. Det är många bilar under badsäsongen. Skulle vara trevlig med någon attraktion på badplatsen för barnen, t.ex. mindre trampolin, gungställning eller rutschbana vid vattnet. Kommentar: Vassen på höger sida om bryggan grävs bort och ersätts med sandstrand. Parkeringsytan breddas och jämnas ut med ny grus. En ny lekattraktion i form av en rutschbana tillförs badplatsen. Dessutom byter vi ut det befintliga grillröret mot en ny grillplats samt jämnar till gräsytorna. Grönområdet vid stationen: Toan måste tillbaka! Den behövs både under vinterns skidsäsong och resterande delar av året då många cyklar på Sydostleden. Ställplats för husbilar hade varit bra då det förekommer att husbilar övernattar på platsen. Bänkborden behöver ses över då de blivit övervuxna med mossa. Kommentar: En permanent toalett med vatten- och avloppsanslutning anläggs vid grönområdet samt en skylt Ställplats husbil placeras enligt bifogad bild. Bänkborden slipas och oljas. Lekplatsen och grönområdet vid Generatorvägen: Lekplatsen sköts bra med sandytor och lekredskap. Om man ska komplettera med någon ytterligare attraktion så hade en rutschbana varit trevligt. I grönområdet skulle det behöva röjas en del buskar och en del träd är i dåligt skick. Det hade också varit bra om ytorna kan jämnas ut så att vi som bor grannar kan klippa och hålla snyggt. Kommentar: En ny rutschbana tillförs lekplatsen och i grönområdet genomförs röjning av buskar och träd. När det gäller utjämning av ytor för att grannar ska klippa ytan

4 4 (7) ombeds den som är intresserad av detta att höra av sig för diskussion om lämplighet till teknisk samordnare, tel Grönområdet längs väg 126 mellan Härströms väg och Skomakarevägen: Behöver röjas en del sly så att infarten till Hemsjö blir trevligare. Även gräset kan få klippas oftare. Kommentar: En slyröjning kommer genomföras i grönområdet under vintern När det gäller gräsklippning så är grönområdet idag klassat som ängsmark i kommunens skötselbeskrivning och slås 1 gång/år under sommaren. Eftersom liknande ytor i kommunen har samma skötselklass anser kommunledningsförvaltningen inte att en utökning av gräsklippning ska genomföras. Däremot kommer vi justera svåråtkomliga ytor så maskinen klarar klippa mer än vad den gör idag. Härströms väg: Längs vägen håller kanterna på att rasera. Framförallt i backen upp mot samlingslokalen och muren vid Härströms väg 12. Ofta väljer tunga lastbilar att köra in till Hemsjö via Härströms väg, vilket inte är lämpligt. En förbudsskylt för tung trafik skulle vara önskvärt i bägge ändar samt även vid Skomakarevägen. Det är tillräckligt att tung trafik kör in till Hemsjö via Turbinvägen. Gräsklippningen behöver även ses över vid utfarten från Härströms väg till Skomakarevägen där det finns ett grönområde. Kommentar: Om man ska komma tillrätta med sättningarna i vägkanten utanför Härströms väg 12 måste man fylla ut på privat mark eftersom höjdskillnaden gör att kanten inte håller. Detta är i så fall en överenskommelse som måste göras mellan kommun och fastighetsägaren innan ett genomförande. När det gäller backen upp mot samlingslokalen så ägs marken av EON. Förbudsskyltar för tung trafik sätts upp vid infarterna till Härströms väg. Skomakarevägen ligger under Trafikverkets ansvar och synpunkter vidarebefordras därför till dem. Vår bedömning är dock att det är tveksamt att ett förbud för tung trafik kommer genomföras på Skomakarevägen. Grönområdet vid utfarten från Härströms väg ligger på EON:s mark men kommunen röjer gräset en gång i månaden under säsongen. Promenadstråk: Det finns ett trevligt promenadstråk som går längs kanalen mellan Hemsjögård och kraftstationen. Stråket skulle bli ännu trevligare med några gatlysen så man kan gå där även när det är mörkt.

5 5 (7) Kommentar: Promenadstråket är mycket trevligt att promenera på men kostnaden för att belysa sträckan där det idag saknas lyktstolpar ryms inte inom projektets investeringsbudget. Vid mötet i samlingslokalen uppfattade vi att andra delar skulle prioriteras. Banvallen: Klippningen längs kanterna blev sent utförd i år. Vore bra om sträckorna inne i samhället kunde klippas längs kanterna lite oftare, t.ex. var tredje gräsklippningsrunda som kommunen kör. Kommentar: Karlshamns kommun genomför gräsklippning av kanterna på banvallen åt Olofströms kommun eftersom vår del av banvallen är en liten sträcka. Av någon anledning blev det en miss i samordningen sommaren 2016 vilket dock kommer förbättras framöver. Dock är det inte lämpligt att med vanlig gräsklippare klippa kanterna var tredje vecka eftersom det förstör maskinerna. Under hösten har Olofströms kommun gjort en insats att genomföra högröjning, slaghackning och sopning längs vår del av banvallen. Vi planerar ytterligare åtgärder i form av dikning för att förbättra avrinning och ta bort gräs som växer in i asfalten. Kompoststation: Kompoststationen är ofta full, vilket bl.a. beror på att entreprenörer tippar större mängder trädgårdsavfall. Den ligger också väldigt nära vägen vilket kan ställa till problem när man kommer med bil och släp. Kommentar: Kompoststationen är i dåligt skick och behöver renoveras. I samband med detta flyttas placeringen in något för att ge mer plats samt att en skylt sätts upp vid kompoststationen Trädgårdsavfall får endast lämnas av privatpersoner. Hemsjöhultsvägen och Angölsmålavägen: Behövs bättre skötsel av vägarna då det är mycket håligheter i beläggningen. Det tar också lång tid att få fel avhjälpta såsom trasiga gatlampor och telefonförbindelser. Kommentar: Vägar utanför byn ingår inte i det här projektet men tas med i underhållsplaneringen av enskilda vägar. Vi är emellertid medvetna om beläggningens skick men kan idag inte ange någon tid för renovering. Trasiga gatlampor ska anmälas till Olofströms kommun, , som i sin tur anmäler till elnätsägaren. Fel i telefonförbindelser anmäls till den som fastighetsägaren har avtal med för sin telefoni.

6 6 (7) Kommunikation: Allmänna kommunikationer på landsbygden behöver bli bättre. Idag är förbindelserna både för få och inte att lita på. Det kanske går att ordna taxitransporter som man kan boka till närmaste affär och annan service. Kanske det finns intresse från Kyrkhultarens sida att anordna detta? Det finns även möjlighet att använda sig av Öppen närtrafik, vilket Hemsjöborna uppmanades på mötet att testa så att det verkligen funkar som det är tänkt. Kommentar: Synpunkten skickas vidare till Blekingetrafiken och Kyrkhultaren Inkomna synpunkter via telefon Stark mögeldoft i samlingslokalen. Ovårdade tomter mitt i byn gör att hela samhället får dåligt intryck. Kommentar: Samlingslokalen ägs av Hemsjö samhällsförening och synpunkten om mögeldoft vidarebefordras därför till dem. När det gäller ovårdade tomter kan kommunen skicka skrivelse till fastighetsägare med anmodan om städning eller annan insats. Anmälan ska ske till byggnadsnämnden. Inkomna synpunkter via dialog-forum wm3_to: dialog@olofstrom.se Beskriv kort de synpunkter eller förslag som du har: Utveckla Hemsjö. Vill ha bättre vägar utanför tättbyggdområde, cykelbana med ljus, trygghet äldreomsorgen så att äldre kan bo kvar i sina hus, bättre service, bättre möjlighet för barnfamiljer att bo på landsbygden ex förbindelse med buss, lekpark, bättre fasta telefonförbindelser, bredband. Ge småföretagarna, Skogsägarna, Jordbruket möjlighet att etablera sig på landsbygden. Kommentar: Synpunkterna beskriver ett brett område som är svårt att ge konkreta kommentarer på. De får därför anses ingå i kommunens långsiktiga arbete med landsbygdsutvecklingsfrågor.

7 7 (7) Inkomna synpunkter via e-post Synpunkt som kommit in via e-post direkt efter träffen i samlingslokalen: Min uppfattning var att rutschbanan skulle vara vid badplatsen. Vid vattenkanten (i vattnet) och inte vid lekplatsen i byn. Om det nu inte finns pengar till två. Såg ingen punkt ang. röjning av området mellan lekplatsen och Skomakarevägen. Detta område är önskvärt att hålla iordning så inte stora träd växer upp igen. Teknisk samordnares svar på e-post 25/11: Tack för din återkoppling! Jag uppfattade önskemålet som att en mindre rutschbana gällde till lekplatsen. Men vi tar med i anteckningarna att det också finns önskemål om en rutschbana vid badplatsen. Röjning av området mellan lekplatsen och Skomakarevägen ligger med under rubriken: Lekplatsen och grönområdet vid Generatorvägen. Vi räknar att det området sträcker sig ända ner till Skomarevägen. Inkomna synpunkter muntligt meddelande Det hade varit bra med en lyktstolpe till på vägen upp mot samlingslokalen. Som det är nu så finns det bara på Härströms väg och när man kommer upp till samlingslokalen. Kommentar: Om det visar sig att det finns ekonomiska medel över i projektet efter att de investeringar som prioriterats har blivit utförda så kan det vara möjligt att placera en ny lyktstolpe längs vägen upp mot samlingslokalen.

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (5) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Sammanställning av inkomna synpunkter redovisade med kommentarer från Olofströms kommun

Sammanställning av inkomna synpunkter redovisade med kommentarer från Olofströms kommun 1 (6) Sammanställning av inkomna synpunkter redovisade med kommentarer från Olofströms kommun Inkomna synpunkter från träffar i Medborgarhuset 12:e och 16/10 samt Gå-Tur 6/11: Synpunkt: Stort röjningsbehov

Läs mer

Utveckla Jämshög! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Jämshög! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Jämshög! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2019-03-12 2 (9) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Förbättringspromenad Gunnebo Nr Gata Typ Åtgärd Ansvarig Kommentar

Förbättringspromenad Gunnebo Nr Gata Typ Åtgärd Ansvarig Kommentar Nr Gata Typ Åtgärd Ansvarig Kommentar 1 Badplats Fritid Ersätt badplatsen vid Puksäter med En annan mer centralt belägen. Ortberget? 2 Badplatsen Väg Vägen dit är dålig och lerig. Körs sönder 3 Bruksvägen/Västralu

Läs mer

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan?

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan? Markus Svensson 36 svar Redigera detta formulär Visa alla svar Publicera analyser Sammanfattning Vilket område bor du på? Olsbjärsvägen 13 36 % Gråhallsvägen jämna nummer 15 42 % Gråhallsvägen ojämna nummer

Läs mer

Trygghetsvandring. Summering förslag

Trygghetsvandring. Summering förslag Trygghetsvandring En sammanställning av trygghetsvandringen den23 oktober 2013 kl 18.00 Inbjudan riktade sig till pensionärer och det kom ca 20 st. Från kommunen deltog Bjarne Hurtig från tekniska, Mona

Läs mer

NKI 2013 Norrtälje Kommun

NKI 2013 Norrtälje Kommun NKI 2013 Norrtälje Kommun Gata och Park - Allmänheten Bakgrundsfrågor Fråga 1. Är du man eller kvinna? Man Kvinna Fråga 2. Hur gammal är du? år Fråga 3. Har du några hemmavarande barn under 18 år? (Flera

Läs mer

Riddarvägen. Närmsta trafikmiljö är gång och cykelbanan utmed Österskärsvägen samt Riddarvägen med vändplan.

Riddarvägen. Närmsta trafikmiljö är gång och cykelbanan utmed Österskärsvägen samt Riddarvägen med vändplan. Riddarvägen Beskrivning: Beläggen på parkmark bredvid Österskärsskolan. Denna lekplats är avsedd för alla barn mellan 1 och 15 år. Lekredskapen är delvis separerade för små och större barn. Lekplatsen

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof 2018-03-06 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (11 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 3 mars

Läs mer

Skötsel av markanläggning under garantitiden

Skötsel av markanläggning under garantitiden STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN Tekniska enheten 2014-11-13 0 (7) Skötsel av markanläggning under garantitiden Bilaga till Teknisk handbok Version 1 2014-12-01 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg

Läs mer

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder 1 (7) Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder Plats Problem 1. Generellt Fastighetsägare sköter inte sina uppgifter tillexempel klipper ner sina häckar till rätt längd, blir svårt att se

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8) ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA 100831 1(8) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Utfört April 2010 Arbetas för en kontinuerlig lösning på problemet.

Läs mer

Anders Siljelöf 08-523 028 62 Anders.siljelof@sodertalje.se

Anders Siljelöf 08-523 028 62 Anders.siljelof@sodertalje.se 1 (3) 2011-05-31 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Anders Siljelöf 08-523 028 62 Anders.siljelof@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Fortsatt satsning på spontanidrotten

Läs mer

Några frågor om dig själv

Några frågor om dig själv Några frågor om dig själv B Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga

Läs mer

Gemensam målbild. Genom delaktighet och trygghet skapar vi en framåt kommun som rekommenderas av alla. Vision

Gemensam målbild. Genom delaktighet och trygghet skapar vi en framåt kommun som rekommenderas av alla. Vision Gemensam målbild Vision Genom delaktighet och trygghet skapar vi en framåt kommun som rekommenderas av alla Våra ledord är: Samverkan Trygghet Rekommendation. 2015-05-27 Attraktiva Berg 2015 Projekt som

Läs mer

Byavandring i Mölle 2015

Byavandring i Mölle 2015 ANTECKNINGAR FRÅN BYAVANDRING I MÖLLE den 3 juni 2015 Johan Bringle sidan 1 av 5 Byavandring i Mölle 2015 Närvarande: Från Höganäs kommun: Péter Kovács (kommunstyrelsens ordförande), Ulf Molin (kommunstyrelsens

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Borrby

Protokoll från trygghetsvandring i Borrby Protokoll från trygghetsvandring i Borrby 2017-11-07 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare, polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten och planheten i Simrishamns kommun den 7

Läs mer

HÄRADSBÄCK. Medborgardialog ÖVERSIKTSPLAN. Mer information hittar du på hemsidan: www.almhult.se/oversiktsplan. Sammanfattning rev 2014-08-29

HÄRADSBÄCK. Medborgardialog ÖVERSIKTSPLAN. Mer information hittar du på hemsidan: www.almhult.se/oversiktsplan. Sammanfattning rev 2014-08-29 HÄRADSBÄCK Medborgardialog ÖVERSIKTSPLAN Sammanfattning rev 2014-08-29 Mer information hittar du på hemsidan: www.almhult.se/oversiktsplan Samrådsredogörelse, Version Familjefestivalen 2014-08-29 Kontakt:

Läs mer

Resultatet från enkäten presenteras för medlemmarna senast under vintern/våren 2013/2014.

Resultatet från enkäten presenteras för medlemmarna senast under vintern/våren 2013/2014. Brf Trönninge äng Medlemsundersökning hösten 2013. Enkäten är till för att hjälpa styrelsen att prioritera och ta beslut som gör att föreningen förbättras. Dina svar är anonyma och ingen kommer kunna se

Läs mer

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 2013-04-03 Synpunkter Lenhovda Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 TILLGÄNGLIGHET Trottoarerna i centrum är inte tillgänglighetsanpassade vilket gör det svårt för äldre

Läs mer

Version GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Version GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Version 2014-10-25 GRÖNOMRÅDESPLAN HAGABY-HÖGBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Grönområdesplan 1.Inledning Grönområden och dess skötsel är ett av huvudansvaren för föreningen. I gällande stadgar definieras detta

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Lidingö kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Lidingö kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Lidingö kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2007 Lidingö kommun Våren 2007 genomförde ett 80-tal kommuner undersökningar

Läs mer

05.1 Skötselbeskr. Västra. Parkunderhåll Skötselbeskrivning för parkytor. Trollhättan. Väster om Göta Älv

05.1 Skötselbeskr. Västra. Parkunderhåll Skötselbeskrivning för parkytor. Trollhättan. Väster om Göta Älv 05.1 Skötselbeskr. Västra. Parkunderhåll 2012-2014 Skötselbeskrivning för parkytor Trollhättan Väster om Göta Älv 2012-2014 2(6) BRUKSGRÄSYTA (GR1) Dött gräs, ris och grenar samt sand efter vinterväghållning

Läs mer

FAGERSTA KOMMUN KUNDENKÄT TEKNISK FÖRVALTNING

FAGERSTA KOMMUN KUNDENKÄT TEKNISK FÖRVALTNING FAGERSTA KOMMUN KUNDENKÄT TEKNISK FÖRVALTNING Medborgarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp, sophämtning samt kundkontakter inom dessa områden sköts i Fagersta kommun. Enkätundersökning

Läs mer

Övergripande och förberedande skötselplan för Telestadshöjden, Växjö kommun

Övergripande och förberedande skötselplan för Telestadshöjden, Växjö kommun Övergripande och förberedande skötselplan för Telestadshöjden, 1 13 2 1. Boulbana pch lekskog - Behåll löst material, så som pinnar, löv och ris, samt dungar av tät vegetation för kojbygge. Glesare vegetation

Läs mer

ÖDEBORG DIALOGMÖTE BOENDE. Nedtecknat av Ann Palmnäs från lappar skrivna av Ödeborgsborna. Minus

ÖDEBORG DIALOGMÖTE BOENDE. Nedtecknat av Ann Palmnäs från lappar skrivna av Ödeborgsborna. Minus ÖDEBORG DIALOGMÖTE Nedtecknat av Ann Palmnäs från lappar skrivna av Ödeborgsborna BOENDE Antal Kommentarer, önskemål, förslag För lite bostäder, för få lägenheter, varför byggs inte nytt? Avsaknad av byggnation,

Läs mer

Påverka friluftslivet och naturvården! Dokumentation från medborgarforum

Påverka friluftslivet och naturvården! Dokumentation från medborgarforum Påverka friluftslivet och naturvården! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Datum: 2017-12-31 2 (8) Sammanfattning Olofströms kommun arbetar med att ta fram en friluftsplan och

Läs mer

05.1 Skötselbesk Västra. Parkunderhåll Skötselbeskrivning för parkytor. Trollhättan. Väster om Göta Älv

05.1 Skötselbesk Västra. Parkunderhåll Skötselbeskrivning för parkytor. Trollhättan. Väster om Göta Älv 05.1 Skötselbesk Västra. Parkunderhåll 2012-2014 Skötselbeskrivning för parkytor Trollhättan Väster om Göta Älv 2012-2014 2(5) BRUKSGRÄSYTA (GR1) Dött gräs, ris och grenar samt sand efter vinterväghållning

Läs mer

NORBERGS KOMMUN KUNDENKÄT TEKNISK FÖRVALTNING

NORBERGS KOMMUN KUNDENKÄT TEKNISK FÖRVALTNING NORBERGS KOMMUN KUNDENKÄT TEKNISK FÖRVALTNING Medborgarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp, sophämtning samt kundkontakter inom dessa områden sköts i Norbergs kommun Enkätundersökning

Läs mer

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Under sommaren 2012 gjordes en enkätundersökning bland Nyköpings befolkning angående stadens parker. Totalt fick man in 188 svar. Detta dokument är ett tillägg

Läs mer

Underhållsplan för grönytor inom Hemmesta Södra Vägförening

Underhållsplan för grönytor inom Hemmesta Södra Vägförening Underhållsplan för grönytor inom Hemmesta Södra Vägförening HSVF-000070 1.1 2015-09-14 Godkänd 1(6) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 DEFINIERING AV ZONER... 3 2.1 ZON V1... 3 2.2 ZON V2... 3 2.3

Läs mer

Inkomna motioner inför årsstämman 2017

Inkomna motioner inför årsstämman 2017 MOTION 1 Inkomna motioner inför årsstämman 2017 Närsbo Samfällighetsförening avseende årsmöte våren 2017 Bakgrund Samfälligheten har enligt bokslut 2015-12-31 avsatt 311 239 kr till reservfond (underhållsfond).

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information. www.kvarnberget.nu 1 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår 122 fastigheter och består av fristående hus,

Läs mer

SKÖTSELPLAN FÖR UTEMILJÖ

SKÖTSELPLAN FÖR UTEMILJÖ SKÖTSELPLAN FÖR UTEMILJÖ Reviderad 2014-07-09 Innehåll plan... 4 Utemiljö... 4 Förvaltningsobjekt... 4 Vegetationsytor... 4 Markbeläggningar... 4 Fast utrustning... 5 produkter... 5 Bruksgräsmatta...

Läs mer

Sammanfattade synpunkter från förbättringsvandringen

Sammanfattade synpunkter från förbättringsvandringen Handläggare Datum Elisabeth Karlsson 2012-09-12 Sammanfattade synpunkter från förbättringsvandringen i Tvärskog Måndagen den 10 september samlades ungefär 35 vuxna och 10-15 barn som bor i Tvärskog vid

Läs mer

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder)

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ej beslutade åtgärder, prioriteringar från höstmötet 2017. Övriga idéer är inte rangordnade. Förskola och skola Större skola, större matsal och bättre underhåll

Läs mer

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD 2016-06-22 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att ta fram detaljplan för Brunnsjöliden, viss angränsande mark samt hela det norra strandområdet

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2007 Lomma kommun Våren 2007 genomförde

Läs mer

på tillsyn och skötsel av hamnområdet i Vejbystrand för 2012 och 2013.

på tillsyn och skötsel av hamnområdet i Vejbystrand för 2012 och 2013. Anbudsförfrågan på tillsyn och skötsel av hamnområdet i Vejbystrand för 2012 och 2013. Vejbystrands hamnförening (VHF) har sedan 2012-01-01 övertagit drift och skötsel av Vejbystrands hamn med tillhörande

Läs mer

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer 1(10) Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer 2018-10-24 2(10) Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2010 Trollhättans kommun Våren

Läs mer

OMFATTNINGSBESKRIVNING BILAGA 1

OMFATTNINGSBESKRIVNING BILAGA 1 KFKS 2014/40-258 OMFATTNINGSBESKRIVNING Omfattningsbeskrivning för gator, park och natur m.m. inom detaljplan för Åbroddsvägen/Bågvägen, norra. Allmänt Detaljplanen omfattar gatorna Bågvägen, Rudsjökroken

Läs mer

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket 1 Deltagarna från kommunen var: Carina Zachau, Kommunråd och ordförande i BRÅ Johanna Häggberg, Folkhälsostrateg Kenth Svensson, Säkerhetssamordnare Madeléne Ekelund, Utvecklingssekreterare Johanna Perlau,

Läs mer

Information till dig som bor i Landskrona

Information till dig som bor i Landskrona Samhällsinformation från Landskrona stad Landskrona stad Information till dig som bor i Landskrona Foto: Karolina Nyberg Den här broschyren är en information till dig som bor i Landskrona. Anledningen

Läs mer

Tomten. Rev. A 2013-05-17 1. 1 Slyröjning av trädskott... 3. 2 Röjsågen... 3. 3 Slåttermaskinen... 4. 4 Gamla brunnen... 5. 5 Vedförråd...

Tomten. Rev. A 2013-05-17 1. 1 Slyröjning av trädskott... 3. 2 Röjsågen... 3. 3 Slåttermaskinen... 4. 4 Gamla brunnen... 5. 5 Vedförråd... Rev. A 2013-05-17 1 Tomten 1 Slyröjning av trädskott... 3 2 Röjsågen... 3 3 Slåttermaskinen... 4 4 Gamla brunnen... 5 5 Vedförråd... 6 6 Komposten... 6 6.1 Hushållskompost... 6 6.2 Latrinkompost... 6 6.3

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Rydsnäs 2010-11-03. Ansvarig förtroendevald politiker: Anders Andersson Handläggare: Lennart Jonsson Arbetsmetod Planen har tagits

Läs mer

Året runt. som fastighetsägare i Uppsala kommun. det här ansvarar du för!

Året runt. som fastighetsägare i Uppsala kommun. det här ansvarar du för! Året runt som fastighetsägare i Uppsala kommun det här ansvarar du för! Inledning Du är en av alla fastighetsägare i Uppsala kommun. I den här foldern hittar du information om ditt ansvar och vad du behöver

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

UPPRUSTNING AV ASKIMSBADET. Rev. 2010-06-14

UPPRUSTNING AV ASKIMSBADET. Rev. 2010-06-14 UPPRUSTNING AV ASKIMSBADET Rev. 2010-06-14 FÖRUTSÄTTNINGAR DÅ......OCH NU Svårt vägval P grusyta Trasigt staket Vid grinden Planer Lä/lek Otydlig gräns sand/gräs Stora öppna gräsytor Lä/lek P asfalt Otydlig

Läs mer

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN Arbete pågår med att ta fram en utvecklingsplan för Hertsön/ Lerbäcken. För att ta reda på vad de som bor i området tycker är viktigast har Luleå kommun bjudit in till ett

Läs mer

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (4) 2017-10-04 Fredrik Lager Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem 2017-10-04 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Tumba-Storvreten och Grödinge dialogforum minirådslag om upprustning av Brotorpsbadet

Tumba-Storvreten och Grödinge dialogforum minirådslag om upprustning av Brotorpsbadet MINNESANTECKNINGAR 1 [7] Referens Martin Sundman Tumba-Storvreten och Grödinge dialogforum minirådslag om upprustning av Brotorpsbadet Dag och tid Torsdag den 4 februari 2010 kl. 19-21 Plats Närvarande

Läs mer

Datum:2016-04-11. Önskemål framfördes om en gummimatta i mellanrummet vid landgången så rullstolar kan komma ner.

Datum:2016-04-11. Önskemål framfördes om en gummimatta i mellanrummet vid landgången så rullstolar kan komma ner. Datum:2016-04-11 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar Järpåsrådet Tid och plats Järpås 2016-04-11 Deltagare Närvarande: Från Järpås personer 28 personer. Från Lidköpings kommun Kjell Hedvall, Bertil Jonsson,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station), Simrishamns kommun, Skåne län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station), Simrishamns kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-10-26 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110

Läs mer

1(8) Trygghetsvandring i Marma

1(8) Trygghetsvandring i Marma 1(8) Trygghetsvandring i Marma 2017-10-25 Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var det finns risker för otrygghet

Läs mer

Samtliga lappar och kartor samlades in och sammanställdes enligt följande förteckning.

Samtliga lappar och kartor samlades in och sammanställdes enligt följande förteckning. MEDBORGARDIALOG OM SÖDERBÄRKE CENTRUM Söderbärke Folkets hus 18:30-20:30 2015-09-28 Vid tisdagskvällens möte närvarade ca 75-80 personer. Närvarande politiker och tjänstemän från kommunen var: Fredrik

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Varbergs kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Varbergs kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator och parker sköts i Varbergs kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Varbergs kommun Våren 2013 genomförde ett 90-tal kommuner undersökningar

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Skellefteå kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Skellefteå kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Skellefteå kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Skellefteå kommun Våren

Läs mer

Välkomna Kommunalråd Jonas Sundström och oppositionsråd Rasmus Möller hälsade välkomna.

Välkomna Kommunalråd Jonas Sundström och oppositionsråd Rasmus Möller hälsade välkomna. Datum:2018-02-07 Sidan 1 av 6 Mötesanteckningar Järpåsrådet Tid och plats Järpås 2018-02-07 Deltagare Närvarande: Från Järpås ca 30 personer. Från Lidköpings kommun Jonas Sundström, Rasmus Möller, Malin

Läs mer

Fittja dialogforum Det smakar gott med dialog

Fittja dialogforum Det smakar gott med dialog 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Fittja dialogforum Det smakar gott med dialog Dag och tid Lördag 16 september, kl. 16-18 Plats Närvarande Mångkulturellt centrum (i samband med Allmändalen) Politiker Pia

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

Trygghetsvandring. Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013

Trygghetsvandring. Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 Trygghetsvandring Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 1 Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 Arrangör Trelleborgs kommun, hälso- och trygghetsrådet

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Hestra, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Hestra 2010-09-28 Ansvarig förtroendevald politiker: Mikael Stenquist Handläggare: Martin Berry Arbetsmetod Detta är den första

Läs mer

TILLSAMMANS TAR VI HAND OM GÖTEBORG. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare.

TILLSAMMANS TAR VI HAND OM GÖTEBORG. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. TILLSAMMANS TAR VI HAND OM GÖTEBORG Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. Illustratör: Hans Åkerskog Februari 201 Ett samarbete mellan trafikkontoret, miljöförvaltningen, kretslopp och vatten

Läs mer

Protokoll från sammanträde handikapprådet

Protokoll från sammanträde handikapprådet Handikapprådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde handikapprådet Tid och plats Torsdagen den 21 februari 2013, kl. 15.00 16.45 Samlingssalen Frustunagården, Gnesta Ledamöter Kristina Dellrud, Mats Dellrud

Läs mer

Följande punkter framkom vid årets områdesbesiktning. Styrelsen kommer att verka för att åtgärda dessa enligt nedan.

Följande punkter framkom vid årets områdesbesiktning. Styrelsen kommer att verka för att åtgärda dessa enligt nedan. Områdesbesiktningen 2012 - protokoll Följande punkter framkom vid årets områdesbesiktning. Styrelsen kommer att verka för att åtgärda dessa enligt nedan. Holmen 1. Enskilt ärende. 2. Enskilt ärende. 3.

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015

Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 Bilaga till Verksamhetsplan 2015 Underhållsplan Dalhuggets Vägsamfällighet 2015 UNDERHÅLLETS PRIORITERINGAR För 2015 avser vi att sätta upp nya farthinder på Nedre Dalhuggevägen. Vita Pollare är inköpta.

Läs mer

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER Workshopen arrangerades i Gula Villan i Aneby. Ett 60-tal personer medverkade i den fyra timmar långa workshopen. Aktiviteten inleddes med ett föredrag av Peter Eklund,

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Nora kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Nora kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Nora kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 0 Nora kommun Våren 0 genomförde ett

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Kivik

Protokoll från trygghetsvandring i Kivik Protokoll från trygghetsvandring i Kivik 2018-01-30 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (9 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 30 januari

Läs mer

Tillsammans tar vi hand om Göteborg

Tillsammans tar vi hand om Göteborg Tillsammans tar vi hand om Göteborg Information om ditt ansvar som fastighetsägare. www.goteborg.se Vi vill gärna se Göteborg som ett stort hushåll, där många olika familjer lever tillsammans. Precis som

Läs mer

Sundsstrands samfällighetsförening

Sundsstrands samfällighetsförening Sundsstrands samfällighetsförening Dagordning styrelsemöte. Tid: 18-06-11 kl. 18:00 Plats: Hos Sara Ejnell Svensson, Rödjordsvägen 1 Ordinarie ledamöter: Per Böe (per.boe@telia.com) Adam Gistedt (uddevalla@.se)

Läs mer

Sammanställning av enkät som skickats ut till samtliga fastighetsägare inom Äspenäs samfällighetsförening.

Sammanställning av enkät som skickats ut till samtliga fastighetsägare inom Äspenäs samfällighetsförening. Sammanställning av enkät som skickats ut till samtliga fastighetsägare inom Äspenäs samfällighetsförening. Vägar och stigar Antal svar 10 Status - Måla taggarna och markering för gupp Antal synpunkter

Läs mer

Tillsammans tar vi hand om Göteborg

Tillsammans tar vi hand om Göteborg Tillsammans tar vi hand om Göteborg Information om ditt ansvar som fastighetsinnehavare. www.goteborg.se Vi vill gärna se Göteborg som ett stort hushåll, där många olika familjer lever tillsammans. Precis

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Hagfors kommun Våren 2013

Läs mer

Skogsvårdsplan. Kungshamns Samfällighetsförening

Skogsvårdsplan. Kungshamns Samfällighetsförening Skogsvårdsplan Kungshamns Samfällighetsförening Anders Larsson Mammut konsult Yxlan 22 April 2014 Sid 1 Skötselbeskrivning av naturmark, allmänt. Kungshamns Samfällighetsförening. Området är mycket vackert,

Läs mer

Brf Hägern, Varvet - Analys

Brf Hägern, Varvet - Analys Anonyma entréer. Negativt Stor, öppna ytor som inte hänger ihop Betraktelseytor utan användbart innehåll Outnyttjad yta vid vattnet Dålig vattenkontakt Få samlings-/sittplatser Anonyma entréer För få cykelplatser

Läs mer

Förbättringsvandring i Smedby 18/9

Förbättringsvandring i Smedby 18/9 Handläggare Malin Vikman Sofie Nyström Datum 12 2013-09-25 Förbättringsvandring i Smedby 18/9 Drygt 40 Smedbybor hade samlats utanför ICA i Smedby för att delta på kvällens förbättringsvandring. Det var

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Avesta kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Avesta kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Avesta kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 00 Avesta kommun Våren 00 genomförde

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad.

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Till årsmöte 2012-03-13. Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Verksamhetsplanen grundas på stadgar budget arrendeavtal beslut på årsmöte Planen sammanfattar föreningens vilja om gemensamma intressen,

Läs mer

Skötselplan Brunn 2:1

Skötselplan Brunn 2:1 Skötselplan Brunn 2:1 M:\Uppdrag\Brunn\Skötselplan Brunn.docx Skogsstyrelsen 2016-02-10 2(5) Skötselplan för Brunn 2:1, Värmdö kommun Denna skötselplan innehåller förslag på åtgärder inom de delar som

Läs mer

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna BRF Trönninge Äng Olsbjärsvägen 66 432 92 Varberg Medlemsenkät 2013 Detta dokument beskriver resultatet av den medlemsenkät som skickades ut till medlemmarna i Brf Trönninge äng under hösten 2013. Förutom

Läs mer

6. Redovisning av resultat från förbättringspromenader med utvecklingsdialog information Dnr 2017/

6. Redovisning av resultat från förbättringspromenader med utvecklingsdialog information Dnr 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 9 (48) 2017-11-27 Kf Ks 345 6. Redovisning av resultat från förbättringspromenader med utvecklingsdialog information Dnr 2017/327-808 Kommunstyrelsens förvaltning

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Lomma kommun Våren 2013 genomförde

Läs mer

Brottsförebyggande rådet. Trygghetsvandring. För en tryggare och vackrare utemiljö!

Brottsförebyggande rådet. Trygghetsvandring. För en tryggare och vackrare utemiljö! Brottsförebyggande rådet Trygghetsvandring För en tryggare och vackrare utemiljö! Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för

Läs mer

Trygghetsvandring Flens centrum Juni 2011

Trygghetsvandring Flens centrum Juni 2011 Trygghetsvandring Flens centrum Juni 2011 Bakgrund Åtgärder för att minska brottsligheten samt öka tryggheten i Flens kommun är ett prioriterat område för både polisen i Flen och Flens kommun som verksamhet.

Läs mer

Kundenkät gatumark hösten 2013

Kundenkät gatumark hösten 2013 Kundenkät gatumark hösten 2013 En kundenkät med totalt 13 frågor skickats under hösten 2013 ut till 500 slumpvis utvalda kommuninvånare. Syftet är att få en överblick av hur nöjda invånarna kunderna är

Läs mer

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Arbetar i Fagersjö Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Otrygga sluttningar Brist på besöksparkering Ungdomar tycker om Lidl Positiva och negativa platser Positivt

Läs mer

TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS

TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS HÖSTEN 2013 BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET (BRÅ) STADSDEL ÖSTER TRYGGHETSVANDRINGAR - SDF ÖSTER För att klara s prioritering gällande säkerhet och trygghet för

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7) ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Stationen Klotter Banverket är meddelat och arbetar för en långsiktig lösning Nedgången till tunneln

Läs mer

Gör plats för sopbilen TRANSPORTVÄG FÖR FORDON OCH PERSONAL

Gör plats för sopbilen TRANSPORTVÄG FÖR FORDON OCH PERSONAL Gör plats för sopbilen TRANSPORTVÄG FÖR FORDON OCH PERSONAL Transportvägar för fordon och hämtningspersonal Avfallsinsamling är av tradition ett tungt fysiskt arbete som medför risk för olyckor och förslitningsskador.

Läs mer

BRF Prästgården Januari 2017

BRF Prästgården Januari 2017 Januari 2017 EXTRASTÄMMA! Vi kommer att ha en extrastämma för val av valberedning den 2/2 klockan 18.30. Tanken är att ha denna extrastämma på expeditionen då endast denna punkt kommer att diskuteras.

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Våren 2017 Datum och tid 2017-04-18, 19:00-21.10 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande (frånvarande)

Läs mer

Uppföljning av trygghetsrond i Trollhättans centrum

Uppföljning av trygghetsrond i Trollhättans centrum Uppföljning av trygghetsrond i Trollhättans centrum 2012-10-16 genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Trollhättas centrum den 29 februari samma år. Bakgrund: 29 februari genomfördes

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

Tätortsupprustning Pajala

Tätortsupprustning Pajala SAMRÅDSREDOGÖRELSE Tätortsupprustning Pajala Pajala, Norrbottens län projektnummer 881028 Yta för bild eller mönster Trafikverket Postadress: Bo 809, 971 25 Luleå E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

+ + Frågor om dig själv

+ + Frågor om dig själv Frågor om dig själv A Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga 1

Läs mer