Förslag till detaljplan för Björkfors 1:5 m fl i Hemavan inom Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad maj 2012, reviderad januari 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till detaljplan för Björkfors 1:5 m fl i Hemavan inom Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad maj 2012, reviderad januari 2012"

Transkript

1 Förslag till detaljplan för Björkfors 1:5 m fl i Hemavan inom Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad maj 2012, reviderad januari 2012 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande. Ett samrådsmöte hölls i Hemavan den 28 maj Samrådstid har hållits under tiden 28 maj t o m 18 juni Vid samrådstidens slut har yttranden med frågeställningar erhållits från: Yttrande från statliga myndigheter Länsstyrelsen Samhällsplanering, Marita Alatolo och Birgitta Norberg: Strandskydd: Länsstyrelsen anser att det särskilda skälet för undantaget från strandskyddsbestämmelserna är tveksamt. Tydligare motivering efterfrågas. Lederna uppe på slänten längs bäckarna ska illustreras på plankartan för att tydliggöra allmänhetens rätt till passage. Kommunens kommentar: Strandskyddet har förtydligas i planhandlingarna. Plankartan tydliggörs med en beteckning avseende vandringsleder. Hälsa och säkerhet. Ett strategidokument bör upprättas avseende utredningsbehov och krav vid bygglovgivning för klarläggande av grundläggningssätt, nödvändiga markarbeten, omhändertagande av ytvatten mm. De geotekniska och hydrologiska rapporternas rekommendationer ska redovisas samlat i planbeskrivningen och säkerställas genom planbestämmelser. Även skötselplaner och driftsinstruktioner kan behöva tas fram. Planbestämmelser bör införas för grundläggning, krav på redovisning av släntstabilitet och avrinning/dränering/dagvatten. Kommunens kommentar: För att undvika en otydlig plan där utredningskrav ställs på bygglovskedet har fördjupade geotekniska utredningar begärts och utförts i planskedet inför denna planeringsetapp. Detta för att säkerställa att utpekade områden är stabila. I övrigt prövas grundläggning enligt normala förfaranden i PBL. Särskilda krav på utredningar i bygglovskedet krävs därför inte.

2 Sammanfattning av geoteknisk och hydrologisk utredning införs i planbeskrivningen enligt separat bilaga. Råd enligt 2kap. PBL Skyddet av vattentäkten i Mortsbäcken bör fastställas innan planen antas. Kommunens kommentar: Skyddsföreskrifter är framtagna och samråd har skett med Länsstyrelsen, Miljöskydd. Fastställelse bedöms kunna ske under början av Kommunfullmäktige beslutar om inskickande till Länsstyrelsen. Frågan om ny vattentäkt skulle behöva lösas innan planen antas för att säkerställa dricksvattenförsörjningen i aktuellt planområde. Kommunens kommentar: Storumans kommun har avsatt medel för att bygga nytt vattenverk under Planbestämmelser: Brant slänt bör definieras närmare likväl vad som avses med lutande terräng. Tydliggöra skötsel och tillträde till vandringsleder inom kvartersmark samt att om ansvaret skall ligga hos den som ansvarar för allmän platsmark så bör särskild beteckning införas. Kommunens kommentar: Lutande terräng och brant slänt definieras i planbestämmelserna. Plankartan tydliggörs med en beteckning avseende vandringsleder. Fornlämningar: Arkeologisk utredning ska utföras för de nordliga delarna av planområdet för att ta reda på om det finna fasta fornlämningar som kan komma att påverkas av planen. Kommunens kommentar: Länsstyrelsen, Kulturmiljöenheten har efter att ha granskat rapporten från den arkeologiska utredning som Lennart Klang genomfört gjort bedömningen att det i detta fall inte är motiverat att besluta om en arkeologisk utredning inom detaljplaneområdet. Det aktuella området uppvisar stora likheter med det redan utredda området vad gäller markslag och topografi, däremot saknas vattendrag inom planen. En relativt stor del av området är dessutom avverkat. Sammantaget är bedömningen att det inte är troligt att det finns fornlämningar inom området. Det övre området däremot, som inte nu är aktuellt, uppvisar större förutsättningar för förekomst av fornlämningar (högre nivåer, vattendrag, näraliggande fornlämningar osv). Vid en eventuell fortsättning av detaljplanering av detta område kan Länsstyrelsen därför komma att besluta om arkeologisk utredning där.

3 Snöskotertrafik: Länsstyrelsen efterfrågar en översiktskarta som visar förekomsten av skoterleder, förbudsområden m m i Hemavan. Kommunens kommentar: En översyn av skotertrafiken i närområdet pågår. En arbetsgrupp är framtagen som har träffats vecka 7 för översyn av leder och spår inom området och områdets anslutningar. Ett särskilt program har påbörjats och kommer att tas fram vad gäller spår och leder inom hela Kungsbackens område. Energihushållning: Länsstyrelsen föreslår att text om ekologiskt och klimatsmart tänkande förs in tillsammans med allmänna kraven angående gestaltning. Till exempel genom att rekommendera vatten- och energisnål teknik. Kommunens kommentar: Kommunens uppfattning är att detaljplanen ska innehålla bestämmelser som är styrande och fakta som ligger till grund för planeringen. Ekologiskt tänkande genomsyrar hela projektet. Teknikdelar prövas och tas upp i bygglovskedet vid tekniskt samråd. MKB: Man skulle kunna förtydliga hur de beslutade miljökvalitetsnormerna för vatten påverkat eller haft inflytande på planprocessen samt vilka konsekvenser markoch vattenplanering får för dessa normer. Det ska tydligare framgå av i MKB ingående bör och möjliga mån vilka av dessa som kommer att beaktas. Detta som vägledning vid bedömning av konsekvenser. Det vore önskvärt att en vägsektion med genomsläpplig vägbank för våtmarkspassager fanns i beskrivningen. Miljökvalitetsmålet Levande sjöar och vattendrag borde tas med i beskrivningen. För miljökvalitetsmålet bör man lägga till att luftkvalitén kan försämras av ökat användande av braskaminer. Skyddsåtgärder för rennäringen saknas och även om de inte behövs ska de påtalas. Kommunens kommentar: MKB har reviderats utifrån länsstyrelsens synpunkter. Synpunkter enligt annan lagstiftning: Tillstånd/anmälan enligt 11 kap. MB kan komma att krävas för åtgärder som planeras. Exploateringsavtal ska vara klart innan kommunen antar detaljplanen.

4 Kommunens kommentar: Eventuellt tillstånd/anmälan kontrolleras av exploatören. Exploateringsavtal ska vara klart innan kommunen antar detaljplanen. Länsstyrelsen Naturvårdsenheten, Tomas Staafjord: Påtalar att ansvaret för Kungsledens anläggningar inom planområdet ligger på markägaren tills avtal möjligen upprättats om annat. Lederna förutsätts starta och ha mål vid naturrum Vindelfjällen. Exploatören står för alla kostnader vid anläggning av broar och tunnel. Ansvaret för anläggningarnas skötsel och säkerhet i huvudsak åligger markägare eller kommun om inte annat avtalas. Ändringar av själva leden utförs av exploatören under tillsyn av ledägaren (Länsstyrelsen). Utmärkning och hänvisning av den förändrade leden följer riktlinjer för statliga leder och utmärkning av leder i skyddade områden. Föregående villkor kring leder ska finnas och efterlevas i kommande exploateringsavtal mellan byggare och markägare. Kommunens kommentar: När det gäller överlåtelse så finns det inskrivet i exploateringsavtal. Start och målpunkter förändras inte. Lantmäteriet, Gerd Johansson Påtalar att det i planbeskrivningen talas om gång och cykelväg upp till restaurangen men att det på plankartan bara finns en gångväg. U-områden delas av B1 område. Om ledningar ska dras där bör det framgå av plankartan eftersom det på kvartersmarken får byggas skärmtak. Kommunens kommentar: Planhandlingar justeras utifrån synpunkterna. Norra delen av området ingår inte den reviderade planförslaget. Beträffande B1 har det tillgodosetts. Yttrande från kommunala myndigheter och bolag Storumans kommun Tekniska avdelningen genom Debora Jonsson MKB och dagvattenutredning bör revideras med avseende på ras/skred som skett våren Text om ravinen i utredningen bör revideras så att den stämmer överens med befintliga förhållanden i utgrävt och rasat område. Vidare bedöms att den i beskrivningen benämnda mindre bäck bör beskrivas med avseende på den förändring den genomgår som enda bäck som leder bort vatten från området. Behovet av särskilda åtgärder bör utredas. Diken som anläggs i området bör erosionsskyddas snarast efter anläggandet. Hur infiltrering och utjämning av dagvattenflödet kan göras bör beskrivas.

5 Text och bild bör synkroniseras vad gäller anslutningspunkter för vatten och avlopp. Kommunens kommentar: Dagvattenutredningen har reviderats och kompletterats. Yttrande från andra bolag Skanova, Carl-Gustav Taavo: Inget att erinra. Kommunens kommentar: - Vattenfall Eldistribution AB, Conny Öhman: Vattenfall har el-anläggningar inom och i närheten av planområdet vilket redovisas i bilaga till yttrandet. Under förutsättning att nedanstående punkter uppfylls tillstyrker Vattenfall planen: Byggnader får inte uppföras, marknivån ändras, eller andra åtgärder vidtas som äventyrar funktionen eller driften av Vattenfalls anläggningar. För att säkerställa kabels placering måste inmätning ske. Detta bekostas av Vattenfall. Vid markarbeten ska kabelutsättning i fält alltid begäras. Vid arbete nära Vattenfalls anläggningar krävs även bevakning. Byggherren ska tidigt kontakta Vattenfall gällande åtgärder i och i anslutning till planområdet. Eventuell flytt/förändring av befintliga el-anläggningar utförs av Vattenfall men bekostas av exploatören om inte annan överenskommelse finns. Om anläggningsflytt behövs yrkar Vattenfall på att ett avtal, där kostnader och ansvar regleras, finns upprättat innan detaljplanen antas. Detta ska framgå av detaljplanehandlingama. Kommunens kommentar: Synpunkterna kommer att kompletteras plan- och genomförandebeskrivningen. Vid all planerad grävning i mark ska ledningsägaren kontaktas och kabelutsättning begäras. Inga särskilda u-områden för skydd av ledningar kommer att kompletteras plankartan eftersom det gäller 0,4kV (lågspänningsledningar). U-områden krävs endast för högspänningsledningar, 10kV och uppåt. 0,4kV- ledningarna är lätta att flytta, men innebär en (rimlig) kostnad för exploatören. Yttrande från privatpersoner och föreningar Kungsvägens vägsamfällighetsförening, Bengt Björkman:

6 Befarar svårigheter för samfälligheten avseende att det i denna detaljplan, till skillnad för vad som gäller idag, finns naturområden som ska föras till samfälligheten. Att hela vägen upp till den planerade restaurangen inte ska asfalteras ifrågasätts. Vad avser hushållsavfall så bedömer samfälligheten att problem kan uppstå med andelstalen om olika sopsystem finns i området. Snöröjningens utförande kan inte föreskrivas i detaljplanen men planutformning som ger högre snöröjningskostnader för ett område ger komplicerad andelsuträkning. I genomförandebeskrivningen bör det föras in text om markering av tomtgränser, slutligt utförande av vägar bl.a. avseende bärighet samt besiktning av Va-anläggningen. Kommunens kommentar: Väg till restaurang är inte aktuell i dagsläget. Andelsantalet regleras av Lantmäteriet liksom markering av tomtgränser och föranleder ingen ändring av planen. Genomförandet av vatten- och avlopp och vägar regleras i exploateringsavtalet, som ses över med anledning av synpunkterna. Roland Johansson: Ifrågasätter planens övre del då det området utgör ett lättillgängligt strövområde med högt naturvärde. Avtal om skoterled på Björkfors 1:92 finns inte. Kommunens kommentar: Planområdets övre del är borttaget. När det gäller skoterled fram till planområdet så bör befintliga avtal ses över och där behov finns nya avtal upprättas med markägarna. Ansvaret för detta ligger inte hos exploatör utan hos Kungsvägens samfällighetsförening. Gunnel Enetjärn Framför att det saknas beskrivning av sommaraktiviteter i MKB vad avser friluftslivet. Vidare ifrågasätts att bullernivån inte påverkar den bofasta i Hemavan. Skidåkarna fråntas ännu ett skoterfritt alternativ. Naturinventering av ett så stort område kan inte godtas genom utförd inventering samt att det ska göras en större naturinventering av Hemavans omgivningar nära strövområden och värdefulla natur och friluftsområden. Avslutningsvis framförs önskemål om skoterfrihet samt att kommunen tillser kompensationsåtgärder för ortsbornas och turisternas rekreation som storleksmässigt motsvarar exploateringen. Kommunens kommentar: Planområdets övre del är borttaget, varför naturmiljö och sommaraktiviteter som kantarellplockning i anslutning till området finns kvar. Att planera för ett område med integrerad skotertrafik har varit en av kommunens målsättningar med denna planläggning, varför kommunen anser att

7 planerade skoterleder och skotergarage ska vara kvar. Erfarenheterna visar att områden med förbjuden skotertrafik skapar många problem, då skoter är en del av vår kultur och våra intressen. Föreningen Fjällbotaniska Trädgårdens vänner, Katarina Winka: Framför att arbeten ovanför trädgården (vid området Branten) kan komma att påverka vattentillförseln dit varför det yrkas på att exploatören drar fram en sommarvattenledning till Fjällbotaniska Trädgården. Vidare påtalas oro för skador uppkomna av vinteraktiviteter i trädgården varför skyltning eller stängsel bör sättas upp. Kommunens kommentar: MKB kompletteras med utredning om eventuella risker för utdränering av Fjällbotaniska Trädgården. Kommunens bedömning är att planen inte föranleder ökad aktivitet vid trädgården och att stängsel är olämpligt i denna miljö med närheten till Kungsleden. Ubmeje tjeälddie, Oleg Omma: Framför och motiverar väl varför den planerade exploateringen är oacceptabel ur rennäringssynpunkt och inte bör genomföras. Kommunens kommentar: Kommunen har tillgodosett yttrandet och minskat planområdet. Intressenter vars synpunkter inte tillgodosetts Alla synpunkter är tillgodosedda eller bemötta. Medverkande tjänstemän, planerare, Sonja Eliasson, förvaltningschef/stadsarkitekt, Roger Jonsson, miljöinspektör och plankonsult Ivar Bengtsson, Arkinova Arkitekter. Förslag Efter genomförda förändringar föreslås att detaljplanen får ställas ut för granskning. MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

8

Datum Nedan redovisas yttrandena och har kommenterats om det finns anledning.

Datum Nedan redovisas yttrandena och har kommenterats om det finns anledning. Förslag till detaljplan för Björkfors 1:47 och Björkfors 1:96 m fl inom nordvästra delen av Hemavans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 6 juni 2012 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag

Läs mer

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012 Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit utsänt för

Läs mer

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen, upprättad 2018-05-25. Syfte med den nya planen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06

Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06 Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06 Syftet med den nya planen är att bevara och utveckla fastigheten så att dess ursprungliga karaktär

Läs mer

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde på del av Umfors 1:4 och Umfors 1:85, Storumans

Läs mer

Förslag till detaljplan för Björkfors 1:11 och 1:692 med flera i Hemavan inom Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad januari 2012

Förslag till detaljplan för Björkfors 1:11 och 1:692 med flera i Hemavan inom Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad januari 2012 Förslag till detaljplan för Björkfors 1:11 och 1:692 med flera i Hemavan inom Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad januari 2012 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit utsänt

Läs mer

Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013

Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013 Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit utsänd för samråd under tiden 17

Läs mer

Handelsområde vid Hemavans flygplats

Handelsområde vid Hemavans flygplats 1(3) GRANSKNINGSHANDLING sida 1(6) Handelsområde vid Hemavans flygplats Detaljplan för del av fastigheten Björkfors 1:122 i Hemavans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län Planområdet översiktligt

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Storumans kommun. Behovsbedömning Detaljplan för del av fastigheten Björkfors 1:449 i Hemavan. Dnr: Upprättad:

Storumans kommun. Behovsbedömning Detaljplan för del av fastigheten Björkfors 1:449 i Hemavan. Dnr: Upprättad: Storumans kommun Behovsbedömning Detaljplan för del av fastigheten Björkfors 1:449 i Hemavan Dnr: 2012.0630-315 Upprättad: 2013-01-22 Detaljplan för del av fastigheten Björkfors 1:449 i Hemavan Samråd

Läs mer

Förslag till detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun

Förslag till detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun Förslag till detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun Förslag till detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun, Västerbottens

Läs mer

Förslag till detaljplan för del av Joeström 1:14, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad oktober 2016

Förslag till detaljplan för del av Joeström 1:14, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad oktober 2016 Sida 1 av 5 Förslag till detaljplan för del av Joeström 1:14, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad oktober 2016 Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande. Samrådstid

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E GRANSKNINGSHANDLING Miljö- och byggnämnden Dnr 437/2011-214 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 och ÅBY 6:142 i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 2

Läs mer

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-05-12 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande.

Läs mer

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markexploatering och hur byggherrar och fastighetsägare som vill delta i markexploatering ska göra i

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Handelsområde vid Hemavans flygplats

Handelsområde vid Hemavans flygplats 1(3) SAMRÅDSHANDLING sida 1(6) Handelsområde vid Hemavans flygplats Detaljplan för del av fastigheten Björkfors 1:122 i Hemavans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län Planområdet översiktligt redovisat

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214.

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214. Diarienummer 62/13-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) tillhörande Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 4

Läs mer

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker.

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker. Detaljplan för småindustri Del av HÖGENORUM 1:12 Stenungsunds kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2010-03-02 justerad 2010-06-09 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Målsättningen med detaljplanen

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga åtgärder som

Läs mer

Information om PLANPROCESSEN

Information om PLANPROCESSEN Information om PLANPROCESSEN Att upprätta en detaljplan är en lång och noggrann process, som tar mellan 6-18 månader. Planprocessen kan hanteras med standardförfarande eller utökat förfarande. Vilket som

Läs mer

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, Munkedals kommun enl. beslut 2012-08-08, 102. Laga kraft, 2012-09-04. Detaljplan för Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl Munkedal, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Förslag till detaljplan för handelsområde vid Hemavans flygplats, Storumans kommun

Förslag till detaljplan för handelsområde vid Hemavans flygplats, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handelsområde vid Hemavans flygplats, Storumans kommun Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:122 i Hemavans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka 1 [7] Stadsbyggnadsenheten 2014-09-23 Referens Lotta Kvist Samrådsredogörelse Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka kommun Beskrivning av samrådsförfarandet Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Mörbylånga kommun. Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun. Organisatoriska frågor

Mörbylånga kommun. Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun. Organisatoriska frågor Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun Organisatoriska frågor Planförfarande Detaljplaneförslaget har upprättats i överenskommelse med vad planoch bygglagen,

Läs mer

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet.

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. Detaljplan för del av Fastigheten Läkaren 1, Gällivare sjukhus Gällivare kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Samråd angående förslaget till detaljplan har hållits under tiden

Läs mer

Information om PLANPROCESSEN

Information om PLANPROCESSEN Information om PLANPROCESSEN Att upprätta en detaljplan är en lång och noggrann process, som tar mellan 6-18 månader. Planprocessen kan hanteras med standardförfarande eller utökat förfarande. Vilket som

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av KF 2017-09-13 67 RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 4 1.1 Syfte...4 1.2 Utgångspunkt för exploateringsavtal...4 2. RIKTLINJER

Läs mer

Information om PLANPROCESSEN

Information om PLANPROCESSEN Information om PLANPROCESSEN Att upprätta en detaljplan är en lång och noggrann process, som tar mellan 6-18 månader. Planprocessen kan hanteras med enkelt eller normalt förfarande. Vilket som används

Läs mer

Detaljplan för Laxvik 1:54 m.fl. i Tärnaby, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Detaljplan för Laxvik 1:54 m.fl. i Tärnaby, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad Detaljplan för Laxvik 1:54 m.fl. i Tärnaby, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-04-08 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande. Samrådstid

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget vid Skogskyrkogården ca 1 km norr om Kalix

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för Sankt Johannes 2:1 med närområde (Södra Vrinnevi) inom Vrinnevi och Kårtorp i Norrköping, fysisk planering den 24 mars 2011 reviderad den 2 mars och den

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Dnr: 0324/09 Genomförandebeskrivning Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7 Tillhör kommunfullmäktiges i Stenungsunds kommun beslut 2012-11-19 200...

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd.

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd. TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-12 Kommunstyrelsen Oscar Olsson Samhällsplanerare 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se exploateringsavtal KS/2015:450 Riktlinjer för Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Storumans kommun. Behovsbedömning Detaljplan för bostäder på del av Laxnäs 1:123 i Tärnaby

Storumans kommun. Behovsbedömning Detaljplan för bostäder på del av Laxnäs 1:123 i Tärnaby Storumans kommun Behovsbedömning Detaljplan för bostäder på del av Laxnäs 1:123 i Tärnaby Dnr: Upprättad: December 2015 BEHOVSBEDÖMNING Er beteckning Sida 2 av 9 Detaljplan för bostäder på del av Laxnäs

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Kv. Hjulet m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2012-12-21 Reviderad 2013-05-21 1. INLEDNING Detaljplanens syfte är att möjliggöra

Läs mer

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, enl. beslut 2011-06-14, 93. Laga kraft, 2011-07-26. Detaljplan för Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. Munkedal, Västra Götalands län Upprättad 2011-04-14, rev 2011-06-01 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-06-28 Detaljplan för kvarteret Pråmen, fastigheten Pråmen 1 med flera i Norrtälje stad Ks 18-79 SAMMANFATTNING Syftet med detaljplanen är att i en planprocess pröva möjligheten

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 24 maj 2016-13 juni 2016 Antagen Laga kraft TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund 1(9) Dnr 0320/10 Antagandehandling 2012-05-09 Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Samhällsbyggnadsutskottet

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun RIKTLINJER Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun Dnr 2015/925. Antagna av kommunfullmäktige 2015-01-25. INNEHÅLL 1. Inledning Lagtext sid 2 2. Riktlinjerna Vad är ett exploateringsavtal?

Läs mer

Storumans kommun. Behovsbedömning Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24. Dnr: Upprättad:

Storumans kommun. Behovsbedömning Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24. Dnr: Upprättad: Storumans kommun Behovsbedömning Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24 Dnr: Upprättad: 2013-01-15 2 (7) Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24 Samråd om miljöpåverkan

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra nybyggnation av bostäder i form av villor i anslutning till

Läs mer

Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-01-18 Syftet med detaljplanen är att skapa planmässiga förutsättningar för att bygga en förskola

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Samrådshandling 2016-01-27 Detaljplan för LYCKE-RYR 2:6 M FL Bostäder Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för del av Vesslunda 8:2 Eftra församling Falkenbergs kommun

UTSTÄLLNINGSHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för del av Vesslunda 8:2 Eftra församling Falkenbergs kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan för del av Vesslunda 8:2 Eftra församling Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2007-05-22 Reviderad 2007-09-21 1. INLEDNING Syftet med detaljplanen är att

Läs mer

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Detaljplan för 2017-04-26 Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Årjängs kommun Värmlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att planlägga de delar av området

Läs mer

Vem gör vad och när? - Översiktsplan

Vem gör vad och när? - Översiktsplan Vem gör vad och när? - Översiktsplan Enligt Plan- och bygglagen ska översiktsplanen () ge vägledning för beslut om användning av mark- och vattenområden samt om hur den byggda miljön ska utvecklas och

Läs mer

Datum Nedan redovisas yttrandena och har kommenterats om det finns anledning.

Datum Nedan redovisas yttrandena och har kommenterats om det finns anledning. Förslag till detaljplan för Norra Industriområdet, fastigheterna Storumanskogen 1:1, Vallnäs 1:7, 1:73 m fl inom den nordvästra delen av Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

Detaljplan för. VÄSTERRÅDA HANDELS OCH INDUSTRIOMRÅDE Västerråda 2:25 m fl. Genomförandebeskrivning

Detaljplan för. VÄSTERRÅDA HANDELS OCH INDUSTRIOMRÅDE Västerråda 2:25 m fl. Genomförandebeskrivning VÄSTERRÅDA HANDELS OCH INDUSTRIOMRÅDE Västerråda 2:25 m fl Genomförandebeskrivning Utställningshandling Contekton Arkitekter Fyrstad AB November 2011 Västerråda 2:25 m fl, 1(6) INNEHÅLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING...

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl BOSTÄDER VID HEMBYGDSVÄGEN Bollebygds Kommun, Västra Götalands län Antagandehandling 2006-09-07 Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl. BOSTÄDER

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Förfarande Planen hanteras med ett standardförfarande, då syftet inte

Läs mer

GRANSNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av fastigheten Edfastmark 7:34 mfl. Robertsfors kommun Västerbottens län

GRANSNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av fastigheten Edfastmark 7:34 mfl. Robertsfors kommun Västerbottens län GRANSNINGSHANDLING 2016-10-10 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av fastigheten Edfastmark 7:34 mfl Robertsfors kommun Västerbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Rubricerad detaljplan med tillhörande

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-09-10 Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr 13-2115.214 Ks 13-1690.214 SAMMANFATTNING Under granskningen har det kommit in två yttranden.

Läs mer

Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24 maj 2010 till och med den 6 juni 2010.

Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24 maj 2010 till och med den 6 juni 2010. DETALJPLAN FÖR DEL AV SÅGENOMRÅDET Utökning av industriverksamhet Pajala kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅD BEDRIVITS Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24

Läs mer

Detaljplan för Del av Arvidsjaur 9:4 och del av Arvidsjaur 9:5 Camping, stugby och tillfällig vistelse Arvidsjaurs kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Del av Arvidsjaur 9:4 och del av Arvidsjaur 9:5 Camping, stugby och tillfällig vistelse Arvidsjaurs kommun, Norrbottens län Arvidsjaurs kommun Árviesjávrien kommuvdna Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Del av Arvidsjaur 9:4 och del av Arvidsjaur 9:5 Camping, stugby och tillfällig vistelse Arvidsjaurs kommun,

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Boberg 3:13 m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-03-03 Reviderad 2010-10-26, 2012-05-15 1. INLEDNING Detaljplanens huvudsyfte

Läs mer

Detaljplan för fastighet Haga 1:2 m.fl. (Lundby) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Haga 1:2 m.fl. (Lundby) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Haga 1:2 m.fl. (Lundby) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Askersunds kommun har bedömt att det finns ett behov av mark avsedd för småhus samt för barnomsorg

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019. Detaljplan för NORBERGSBY 58:2, (Lilla Björkås) (under samrådet var detaljplanens namn Lilla Björkås 58:2) Norberg kommun Västmanlands län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2019-06-10

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:228 m.fl. i Hemavan, Storumans kommun

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:228 m.fl. i Hemavan, Storumans kommun Sida 1 av 11 Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:228 m.fl. i Hemavan, Storumans kommun Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:228 m.fl. i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: B-2018-560 Datum: 2018-11-28 Detaljplan för garage och bostad DEL AV VÄGERÖD 1:70 m.fl. ÖSTERSIDAN, LYSEKILS KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR - Planbeskrivning, 2018-11-28 - Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012.

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012. 1 (6) Detaljplan för del av KV. HYACINTEN Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING Upprättad i april 2012 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar en utbyggnad av bostäder

Läs mer

Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget på Hamnholmen som är en halvö med förbindelse

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer