ÖSTERGÖTLANDS PARASPORTFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖSTERGÖTLANDS PARASPORTFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016"

Transkript

1 ÖSTERGÖTLANDS PARASPORTFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

2 Omslag: Stångåloppet, 28 augusti

3 FÖRBUNDSMÖTE Tid: tisdag 7 mars 2017, kl Plats Föreningshuset Fontänen sal 138 Föredragningslista 1. Upprop och fullmaktsgranskning samt fastställande av röstlängd för mötet på grundval av den röstlängd som Svensk Parasport förbundsstyrelse har upprättat för Parasport Östergötland. 2. Fastställande av föredragningslista för mötet. 3. Fråga om mötets behöriga utlysande. 4. Val av ordförande för mötet. 5. Val av sekreterare för mötet. 6. Val av två protokolljusterare samt erforderligt antal rösträknare. 7. Behandling av verksamhetsberättelse och årsredovisning/årsbokslut. 8. Styrelsens verksamhetsberättelse för det gångna verksamhetsåret. 9. Styrelsens årsredovisning/årsbokslut. 10. Parasport Östergötlands revisorers berättelse för samma tid. 11. Fråga om ansvarsfrihet för Styrelsens förvaltning. 12. Behandling av förslag till Parasport Östergötlands verksamhetsplan med ekonomisk plan samt fastställande av eventuell årsavgift till Parasport Östergötland. 13. Behandling av motioner som inlämnats i den ordning som anges i 2 kap Fastställande av antalet styrelseledamöter, dock minst sex (6). 15. Val av ordförande i Parasport Östergötland tillika ordförande i Styrelsen för en tid av ett år. 16. Val av halva antalet övriga styrelseledamöter för en tid av två år. 17. Val av en revisor och personlig ersättare med uppgift att granska verksamhet, räkenskaper och förvaltning inom Parasport Östergötland för en tid av två år. 18. Val av ordförande och 2 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år. 19. Beslut om val av ombud och erforderligt antal ersättare till Parasport Sveriges förbundsmöte. 20. Beslut om val av ombud och erforderligt antal ersättare till ÖIF:s förbundsmöte. 21. Enkla frågor.

4 ORGANISATION Styrelsens sammansättning under verksamhetsåret: Ordförande, tom Förbundsmötet 2017: Rolf Skogh, Åtvidaberg Ledamöter, tom förbundsmötet 2017: Carl Loord, Linköping (kassör) Fredrik Wätterklint, Linköping (Vice ordf.) Ledamöter, tom förbundsmötet 2018 Martin Törnqvist, Finspång Jenny Larnemark, Norrköping Suppleanter, tom förbundsmötet 2017 Mattias Täck, Linköping Stefan Berglund, Linköping Hedersordförande: Åke Karlsson, Linköping Hedersledamot: Lennart Almgren, Norrköping Valberedning: Mia Claesson, Linköping Kajsa Björfeldt, Mjölby Ulf Melin, Linköping Revisor: Av förbundsmötet vald: Tomas Lundblad, Linköping Suppleant: Rickard Nibell Johansson, Linköping Styrelseverksamhet Styrelsen har under verksamhetsåret haft nio protokollförda sammanträden, samt förbundsmöte och träffar för styrelseutveckling, verksamhetsplanering och aktivitetsdagar. Kontakt har hållits mellan Ordförande (arbetsgivaransvarig) och kansliet. Möten och planering har skett mellan ordföranden och personal för behandling av rutinärenden.

5 Förbundets kansli Förbundets kansli håller till i lokaler på Föreningshuset Fontänen i Linköping. Anställd personal under året var idrottskonsulent Mattias Sköld (Heltid) och Kristin Björfeldt (50%). Hans Rönnlund (25%) valde att avsluta sin tjänst, han arbetade fram till den 29 februari. Tjänsten med lönehantering köper förbundet av Östergötlands Idrottsförbund. Redovisning av konsulent- och kansliverksamhet sker genom rapportering till styrelsen vid dess sammanträden. Styrelsen svarar för delegering av kansliets arbetsuppgifter samt upprättar konsulentens och kansliets arbetsinstruktion.

6 ANSLUTNA FÖRENINGAR Till förbundet har under verksamhetsåret nedan angivna 18 Föreningar varit anslutna: DHR MJÖLBY ENEBY BOLLKLUBB FUB NORRKÖPING IF BLÅKLINTEN IK AKELE IK ÖSTRIA LAMBOHOV KROKEKS SKYTTEFÖRENING LINKÖPINGS HIF LINKÖPINGS SKYTTEFÖRENING MJÖLBY HIK MJÖLBY SÖDRA IF MOTALA AIF FOTBOLL MOTALA AIF SKRIDSKOKLUBB NORRKÖPINGS PARASPORTFÖRENING SYA SKIDKLUBB VILBERGENS HBK VÄSTERS BTK ÅTVIDABERGS TK Under verksamhetsåret 2016 har Motala AIF Fotboll samt Vilbergens HBK avslutat sina medlemskap hos förbundet.

7 ÅRETS Östergötlands Parasportförbunds styrelse har utsett: Årets Förening: Västers BTK Årets Ledare: Daniel Ellerman, Västers BTK Årets Kvinnliga idrottare: Maria Bjurström, Linköpings HIF Årets Manliga idrottare: Emil Andersson och Linus Karlsson, Västers BTK Årets Glädjespridare: Hanna Andersson, Parasport Norrköping Årets Framsteg: Anton Helgesson, Parasport Norrköping Verksamhetsinriktning och idé Östergötlands Parasportförbund skall såsom Svensk Parasports regionala organ ha en verksamhets som främst inriktas på de idrotter som organiseras och administreras av Svensk Parasport. Förbundet har även till uppgift att: * Med idrott som medel, medverka till främjande av fostran, utveckling, utbildning och re-/habilitering hos barn och ungdomar med funktionsnedsättning. * Med idrott som medel, medverka till främjande av vidareutveckling och re- /habilitering hos vuxna personer med funktionsnedsättning. * Genom samarbete med idrottsrörelsen och andra folkrörelser och samhälleliga organ verka för största möjliga ändamålsenliga integration samt ökad kontakt, gemenskap och solidaritet. För att vi alla skall kunna fungera i samhället samt klara av jobb, skola och den dagliga livsföringen krävs att vi har en väl fungerande fritid. Idrotten är en del i ett rikt fritidsutbud. Förbundet vill i samverkan med anslutna föreningar skapa möjligheter för personer med funktionsnedsättning att bedriva idrott både som motion och på elitnivå. Verksamhetsbidrag och förbundsskrivelser Styrelsen har inför verksamhetsåret upprättat budgetförslag med preliminärt anslag som underlag samt en verksamhetsplan. Genom anslag från Östergötlands Idrottsförbund har förbundet fått ett

8 bidrag om kr. Från Svensk Parasport har ett antal skrivelser och remisshandlingar inkommit vilka har behandlats. Styrelsen har besvarat eller på annat sätt behandlat ärendet. Svar på enkäter och skrivelser från andra organisationer, föreningar, kommuner, landsting m.fl. har ingivits allt i enlighet styrelsen sammanträden. Samarbete med övriga SDF har i ett flertal ärenden behandlats av styrelsen samt kansliet och besvarats. Under året hart stort fokus legat på möten och skrivelser med Östergötlands Idrottsförbund samt folkvalda för att uppmärksamma och försöka påverka Förbundets försämrade ekonomiska situation. Utbildning och information Information till allmänheten har givits i form av publicitet i massmedia. Även individuella prestationer har uppmärksammats. Kansliet har informerat om aktiviteter genom utskick av infoblad, e-post, Facebook och på hemsidan till föreningar, enskilda samt organisationer. Från andra SDF samt Svensk Parasport har föreningarna fått inbjudningar om olika kurser och lägerverksamhet. Information om Parasport Idrottsdagar har genomförts för att sprida information om våra idrotter, samt skapa förståelse. Arbetet med detta har riktats mot grund och gymnasieskolan, samt olika yrkesutbildningar såsom fritidsledar-, sjukgymnast- och lärarutbildningar. Halvdagar: Föreläsning och prova-på-idrotter. 8 tillfällen (ca 300 personer) Rulla på stan : Efter instruktioner får eleverna olika uppgifter att ta sig an under en halvdag ute på stan sittandes i rullstol. 4 tillfällen (ca 100 personer) Uthyrning/prova-på: Skolor, föreningar, fritidsgårdar eller företag hyr material av oss för att kunna testa olika idrotter. Det kan handla om att man hyr under 1 dag eller under en hel vecka. 15 tillfällen Föreningarna har även haft möjlighet att delta i det utbud Östergötlands Idrottsförbund erbjudit. Goalball med skolelever.

9 Utbildning Göteborg I februari bjöd Förbundet in till utbildning i Epilepsi samt Parasport tillsammans med SISU och Parasport Göteborg. Totalt deltog 20 personer under dagen. Dagen innehöll både teoretiska och praktiska delar. Bocciasammandrag Skolmästerskap Parasport Östergötland bjöd in till Skol DM i innebandy den 9 och 10 november i samarbete med IF Blåklinten. I år deltog Praktiskt utbildningsmoment Välfärdsmässan Parasport Östergötland fanns med på Välfärdsmässan för att synas och sprida information, mässan anordnas av Samordningsförbundet och riktar sig mot Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och flera av länets kommuner. Tävling Sammandrag Bocciasammandragen har haft totalt fyra sammandrag med fem deltagande lag från Linköping och Mjölby. skolor från hela sju olika kommuner i Östergötland, vilket inte varit fallet på många år. Väldigt roligt med sån uppslutning. Totalt spelade 25 olika lag under de två dagarna och det var med över 240 elever med och spelade. Dagarna arrangerades i samarbete med Parasport Sverige och gick som Special Olympic School Days. I år bjöds övriga medlemsföreningar in för att kunna visa upp sina verksamheter för deltagarna och besökarna. En förening var på plats och erbjöd Prova-på i flera olika idrotter. I Fotboll har det varit fyra olika sammandrag i Östergötland, Småland och Sörmland med lag från minst fem olika föreningar. Special Olympic School Days

10 Rekrytering FUB - Dagen Med hjälp av FUB Östergötland bjöds deras medlemmar in till en dag med möjligheter att prova olika Parasporter. Föreningar som var med och visade upp sina verksamheter var Linköpings HIF och IF Blåklinten. Under dagen var det runt 20 personer och provade och fler har efteråt fortsatt med träning i någon ordinarie grupp hos någon förening. Assistansracet, en tävling mellan olika utförare av personlig assistans, var en del av Stångåloppet även i år. Vann gjorde de som med sin grupp avverkat flest antal kilometer. Fub-Dagen Stångåloppet och en dag full av Parasport Den 28:e augusti arrangerades Stångåloppet och En Dag full av Parasport nere vid Sportcenter. Även detta år låg arrangemanget som en del av Linköpings Stadsfest. Årets upplaga av Stångåloppet hade cirka 150 anmälda varav runt 130 kom till start. Vi uppskattar att det under dagen rörde sig ca personer nere vid Sportcenter. Flera av våra medlemsföreningar var på plats och visade upp och erbjöd besökarna att prova deras idrotter. Stångåloppet 2016 RH-Sportis Den 20 april anordnade vi tillsammans med Linköpings HIF och Parasport Norrköping en friluftsdag för barn och ungdomar med rörelsenedsättning. RH-

11 klasser i Östergötland och integrerade elever bjöds in till Stadium Arena i Norrköping. Totalt kom 18 elever tillsammans med personal och fick möjlighet att prova bland annat elhockey, Prioritet Serneke Arena Alla deltagare var mycket nöjda med resan och sina insatser, de kämpade hårt i sina grenar och stötta varandra. Team Östergötland åkte från Göteborg med många medaljer. innebandy, Racerunner, boccia, bordtennis plus många fler idrotter. Det var andra året vi arrangerade dagen. Göteborg Open Göteborg Open Till nybörjar och ungdomstävlingen Göteborg Open åkte i år 13 deltagare från Östergötland som Team Östergötland ner i en gemensam buss. Tävlingarna hölls under lördagen och söndagen, i 18 olika idrotter. Tävlingar och boende är samlat i Uthyrning/Utlåning Förbundet har material för utlåning eller uthyrning: Rullstolar, goalball-utrustning, släpvagn, hockeykälkar mm. Arbetet med att reparera och underhålla materialet pågår fortlöpande.

12 Representation Förbundet har varit representerat vid flera olika tillfällen, bl.a. vid ÖIF:s förbundsmöte och Svensk Parasports ordförande och konsulentkonferenser. Dessutom har aktiva från distriktet representerat Sverige internationellt: Bordtennis: Alexander Öhgren, Västers BTK Emil Andersson, Västers BTK Linus Karlsson, Västers BTK Daniel Gustafsson, Västers BTK Boccia: Maria Bjurström, Linköpings HIF Goalball: Johan Pettersson, Linköpings HIF Skidåkning Kristin Björfeldt, Sya SK På ledarsidan har följande personer från Östergötland suttit i Svensk Parasports kommittéer: Svensk Parasports Bordtenniskommitté: Daniel Ellermann, Motala (Förbundskapten) Svenska Mästare Bordtennis: Alexander Öhgren, Västers BTK (Dubbel, Klass R2-5) Emil Andersson, Västers BTK (Klass S 8) Daniel Gustafsson, Västers BTK, (Klass S 9-10) Emil Andersson och Daniel Gustafsson, Västers BTK (Lag-SM och Dubbel Stående) Boccia: Maria Bjurström och Martin Randow, Linköpings HIIF (Lag-SM)

13 Internationella medaljer Bordtennis: Emil Andersson, Västers BTK, Silver, lag, Paralympics Linus Karlsson, Västers BTK, Silver, lag, Paralympics

14 SLUTORD Året har genomsyrats av att genomföra planerad verksamhet, vilket till 100 procent har lyckats, mycket p.g.a. ett utsökt jobb av alla på kansliet. Problemet är den ekonomiska situationen som totalt och på sikt hotar hela kansliet. - ÖIF tar bort :-, för år -16, Intäkter från Stångåloppet minskar - Vi får ta av vårt kapital för att klara verksamheten både -16,-17 Åtgärder - Fortsatta intensivare kontakter med Regionförbund och ÖIF för att stärka vår ställning - Hitta nya inkomstkällor - Minska personalstyrkan - Försöka gå på offensiven i alla lägen Utbildning Genomfört möte med Göteborgsdistriktet, nu gäller det att få till egna utbildningar för att få in fler ledare i alla verksamheter. Göteborg Open Som vanligt en kanongenomförd resa med bra resultat, ni som var med kanonjobb. Stångåloppet Vi tappar intäkter beroende på att vi ej har kapacitet på personalsidan att jobba mer aktivt med sponsorer och medarrangörer, tappat en medarbetare under året. Själva loppet genomfördes med bravur och för framtiden ser aktiva ut att öka vilket är oerhört positivt. Viktigt för alla att det utvecklas det är en av få gånger föreningar och förbund kan visa upp sig och öka intresset för fler att bli aktiva och öka marknaden för fler som vill hjälpa till eller sponsra en gedigen verksamhet. Hoppas alla som ställt upp och genomfört dagen 2016, kan vara med även 2017, utan ER klarar vi inte dagen. Tack Paralympics Rio Här har några aktiva och ledare visat att vi finns på Paralympicskartan. Tack och lycka till framöver.

15 STYRELSEN VILL RIKTA STORT TACK TILL: - Parasport Östergötlands föreningar - Föreningarnas funktionärer - Ledare och anhöriga - Sponsorer - Aktiva som visat goda resultat, vilket innebär att vi synes i olika sammanhang. Åtvidaberg februari 2017 ÖSTERGÖTLANDS PARASPORTFÖRBUNDS STYRELSE Rolf Skoog Fredrik Wätterklint Jenny Larnemark Martin Törnqvist Carl Loord

16 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Östergötlands Parasportförbunds roll är till största delen att serva våra medlemsföreningar. Parasport Östergötland är en sammanhållande länk mellan föreningarna, hjälper och servar föreningarna, ansvarar för seriespel i boccia, mattcurling samt fotboll, arbete med rekrytering, information till myndigheter, skolor och massmedia mm. Parasport Östergötland organiserar idrott för personer med rörelse- och synnedsättning, samt med utvecklingsstörning. Förslag till resultatdisposition: Till förbundsmötets förfogande: Balanserat överskott Årets underskott SUMMA kr kr kr Styrelsen föreslår: att i ny räkning överförs kr Resultat och ställning i övrigt framgår av efterföljande resultat- och balansräkningar med tilläggsupplysningar.

17 BALANSRÄKNING Östergötlands Parasportförbund ( ) per 31 december 2016 Tillgångar Kundfordringar Övriga fordringar 8 6 Finansiella placeringar Kassa och bank Summa tillgångar Eget kapital & Skulder EGET KAPITAL Ändamålsbestämda medel Balanserat överskott Årets över-/underskott SUMMA EGET KAPITAL SKULDER Leverantörsskulder Övriga skulder SUMMA SKULDER Summa eget kapital & skulder POSTER INOM LINJEN Ställda säkerheter Inga Inga Ansvarsförbindelser Inga Inga

18 RESULTATRÄKNING Östergötlands Parasportförbund ( ) Period: Utfall Budget Utfall Intäkter Medlemsavgifter Gåvor och bidrag Verksamhetsintäkter Övriga intäkter SUMMA INTÄKTER Kostnader Verksamhetskostnader Övriga externa kostnader Personalkostnader SUMMA KOSTNADER Verksamhetens över-/underskott Finansiella intäkter 2 37 Finansiella kostnader 200 Bokslutsdispositioner 0 0 Årets över-/underskott

19 Tilläggsupplysningar Redovisning - och värderingsprinciper Årsbokslutet har upprättats enligt Bokföringsnämndens K1-reglemente. Fodringar har upptagits till de belopp varmed de beräknas inflyta. Tillgångar och skulder har upptagits till anskaffningsvärden där inget annat angetts. Periodisering av intäkter och kostnader har skett enligt god redovisningssed. 1. Bidrag för arbetskraft redovisas i resultatrapporten på konto 3850 och i bokslutet under gåvor och bidrag. 2. Fondandelar har i årets bokslut värderats till anskaffningsvärde. Linköping 25 februari 2017 Rolf Skoog Fredrik Wätterklint Jenny Larnemark Martin Törnqvist Carl Loord

20 Fyra prioriterade områden 2017: *Styrelse-organisation Framtidsdagar i samverkan med SISU Idrottsutbildarna fortsätter. Styrelsen ska arbeta igenom och klargöra vad förbundets arbete ska fokuseras kring och hur det arbetet ska prioriteras. Styrelsen ska arbeta med att stärka bemanningen på kansliet. Kontakt med kansliet och dess personal ska ske i samband med ordinarie styrelsemöten, då konsulent fungerar som adjungerande sekreterare. Täta kontakter mellan kansli och Styrelse sker genom Ordförande och Personalansvarig. *Integration Förbundet ska ha en fortsatt aktiv dialog om ökat samarbete och integration med Östergötlands Idrottsförbund. *Region Östergötland Förbundet ska fortsätta arbeta med att uppmärksamma politiker och tjänstemän om nyttan av föreningarnas och förbundets arbete och verksamheter inom idrott, i hälsoekonomiska och sociala sammanhang. *Skolföreläsningar Förbundet skall aktivt gå och erbjuda föreläsningar och Prova-På dagar mot skolor runt om i Östergötland. Detta arbete kombinerar både en möjlighet att sprida information om vår verksamhet, motverka fördomar, hitta nya idrottare samt stärka förbundets ekonomi. Linköping

21

22

23

24 ÖSTERGÖTLANDS PARASPORTFÖRBUND Västra vägen 32, Linköping

ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Omslag: Stångåloppet 24 augusti Skoltävlingar Innebandy Stångåloppet, 24 augusti ÅRSMÖTE Tid: onsdag 18 mars 2015, kl. 18.30 Plats Föreningshuset

Läs mer

ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Omslag: Team Östergötland, Göteborg Open Stångåloppet, 23 augusti Hälsopottsträning ÅRSMÖTE Tid: onsdag 30 mars 2016, kl. 18.30 Plats Föreningshuset

Läs mer

ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 ÖSTERGÖTLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Omslag: Uppvärmning till Stångåloppet 25 augusti Maria Bjurström, Boccia, Linköpings HIF Tjejdagen, 24 augusti ÅRSMÖTE Tid: onsdag 26 mars

Läs mer

Normalstadgar. för. Östergötlands Parasportförbund

Normalstadgar. för. Östergötlands Parasportförbund Normalstadgar för Östergötlands Parasportförbund Antagna vid årsmöte 2016-03-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING NORMALSTADGAR FÖR ÖSTERGÖTLANDS PARASPORTFÖRBUND 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 1 Uppgift/Ändamål 3

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Stadgar för Göteborgs Parasportförbund

Stadgar för Göteborgs Parasportförbund Stadgar för Göteborgs Parasportförbund Innehållsförteckning Stadgar för Göteborgs Parasportförbund 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 1 Uppgift/Ändamål 3 2 Sammansättning 3 3 Verksamhetsområde 3 4 Stadgar

Läs mer

Stadgar för. Södermanlands Parasportförbund

Stadgar för. Södermanlands Parasportförbund Stadgar för Södermanlands Parasportförbund Stadgarna är baserade på normalstadga för SDF, fastställda vid årsmöte 2018, jämte tidigare justering 2007, 2009, 2011, 2013, 2014 och extra förbundsmötet 2015.

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Stadgar för. Stockholms Parasportförbund

Stadgar för. Stockholms Parasportförbund Stadgar för Stockholms Parasportförbund 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift/Ändamål 2 Sammansättning 3 Verksamhetsområde 4 Stadgar 5 Beslutande organ 6 Verksamhets- och räkenskapsår

Läs mer

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område.

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Södra Svenska Amerikansk FotbollsFörbund. nedan benämnt förbundet, skall, enligt dessa stadgar och Svenska Amerikansk Fotbollförbundets (SAFF) stadgar, såsom SAFFs

Läs mer

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Stadgar för SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Antagna vid årsmötet 2011-03-19 Revisionshistoria 1998-02-07 Första utgåvan antagna vid årsmötet 1998-02-07. 2011-03-19 Uppdaterad enligt beslut på årsmöte

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund STADGAR för ÖSTERGÖTLANDS BÅGSKYTTEFÖRBUND Antagna av styrelsen Den 4 mars 1992 Fastställda av årsmötet Den 4 mars 1992 Godkända

Läs mer

STADGAR. för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND

STADGAR. för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND STADGAR för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND Antaget av Småland-Blekinge Handbollförbunds årsmöte 2009-06-15 KAPITEL 1 Allmänna bestämmelser Uppgift 1 Sammansättning 2 Verksamhetsområde 3 Stadgar 4 Beslutande

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Gymnastikförbundet Sydost för verksamhetsår 2012. Tid 2013-03-10 15.00 Plats Elite Park Hotel, Växjö

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Gymnastikförbundet Sydost för verksamhetsår 2012. Tid 2013-03-10 15.00 Plats Elite Park Hotel, Växjö ÅRSMÖTESPROTOKOLL Gymnastikförbundet Sydost för verksamhetsår 2012 Tid 2013-03-10 15.00 Plats Elite Park Hotel, Växjö Närvarande föreningar Föreningen Dackegymnasterna, Föreningen Gymmix Växjö, Ljungby

Läs mer

Stadgar för Södermanlands Innebandyförbund

Stadgar för Södermanlands Innebandyförbund 1 Stadgar för Södermanlands Innebandyförbund 1. KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Södermanlands Innebandyförbund (SÖIBF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Innebandyförbundets (SIBF) stadgar, såsom

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Stadgar för Norrbottens Handbollförbund

Stadgar för Norrbottens Handbollförbund 1(7) Stadgarna reviderade och tagna på årsmötet 2015-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehåll Allmänna bestämmelser Ändamål 1 Sammansättning 2 Verksamhetsområde 3 Stadgar 4 Beslutande organ 5 Verksamhets- och

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

STADGAR GOTLANDS ISHOCKEYFÖRRBUND

STADGAR GOTLANDS ISHOCKEYFÖRRBUND STADGAR GOTLANDS ISHOCKEYFÖRRBUND Kap 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 ÄNDAMÅL Gotlands Ishockeyförbund skall, enligt dessa stadgar och Svenska Ishockeyförbundets stadga, såsom Svenska Ishockeyförbundets regionala

Läs mer

Normalstadgar. för. Specialidrottsdistriktsförbund

Normalstadgar. för. Specialidrottsdistriktsförbund Normalstadgar för Specialidrottsdistriktsförbund Fastställda av Förbundsmötet 2019 Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté 2 Normalstadgar för Specialidrottsdistriktsförbund (SDF)

Läs mer

STADGAR. Fastställda av förbundsmötet 9 april Västerbottens Handikappidrottsförbund

STADGAR. Fastställda av förbundsmötet 9 april Västerbottens Handikappidrottsförbund STADGAR Fastställda av förbundsmötet 9 april 2008 Västerbottens Handikappidrottsförbund INNEHÅLLSFÖRTECKNING STADGAR FÖR VÄSTERBOTTENS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 1 Uppgift/Ändamål

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet Organisationsnummer

Svenska Taekwondoförbundet Organisationsnummer Organisationsnummer Årsredovisning för räkenskapsåret 2017 Styrelsen för Svenska Taekwondoförbundet avger härmed följande årsredovisning Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SBSF FÖRBUNDSMÖTE Lördagen den 6 april 2013 Clarion Collection Kompaniet, Nyköping Innehållsförteckning SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

Läs mer

Normalstadgar. för. Specialidrottsdistriktsförbund

Normalstadgar. för. Specialidrottsdistriktsförbund Normalstadgar för Specialidrottsdistriktsförbund Fastställda av Förbundsmötet 2015 Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING NORMALSTADGAR FÖR SPECIALIDROTTSDISTRIKTSFÖRBUND

Läs mer

STADGAR FÖR STOCKHOLMS HANDBOLLFÖRBUND. Antagna årsmötet

STADGAR FÖR STOCKHOLMS HANDBOLLFÖRBUND. Antagna årsmötet STADGAR FÖR STOCKHOLMS HANDBOLLFÖRBUND Antagna årsmötet 2014-01-29 KAPITEL 1 Allmänna bestämmelser Innehåll Uppgift 1 Sammansättning 2 Verksamhetsområde 3 Stadgar 4 Beslutande organ 5 Verksamhets- och

Läs mer

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Årsredovisning för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden, får härmed avge

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDETS ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2009 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET Förbundsmötet 2008 Föredragningslista vid Svenska Baseboll och Softboll Förbundets förbundsmöte

Läs mer

Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår

Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 3 - resultaträkning

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND Godkänd av Svenska Badmintonförbundet _15_/ 8_ 1996. KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 UPPGIFTER Västergötlands Badmintonförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0 Östsvenska Volleybollförbundet Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar Version 2,0 Revisionshistorik Datum Version Beskrivning Uppdaterad av 2008-02-18 0,9 Dokument skapat baserat på Upplands Volleybollförbunds

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

ÅRSRAPPORT Västerbottens Bowlingförbund

ÅRSRAPPORT Västerbottens Bowlingförbund 1 ÅRSRAPPORT 2015-05-01 2016-04-30 Västerbottens Bowlingförbund 2 FÖREDRAGNINGSLISTA s årsmöte 2016-05-31 Skellefteå Bowlinghall 1. Årsmötets öppnande 2. Upprop och godkännande av fullmakter samt fastställande

Läs mer

Turismutveckling i Finnskogarna Ekonomisk Förening Org nr 769626-0947 ÅRSREDOVISNING 2014

Turismutveckling i Finnskogarna Ekonomisk Förening Org nr 769626-0947 ÅRSREDOVISNING 2014 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för Turismutveckling i Finnskogarna får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-31 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND STADGAR FÖR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Specialidrottsdistriktsförbund Konståkning Stockholms region KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 - UPPGIFT Stockholms Konståkningsförbund skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Normalstadgar. för. Parasportförbundet Blekinge

Normalstadgar. för. Parasportförbundet Blekinge Normalstadgar för Parasportförbundet Blekinge Fastställda av Förbundsmötet 2019 Behandlad och fastställd av Parasport Blekinges årsmöte 2019-03-05. Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag till Förbundsmötet 2012

Förbundsstyrelsens förslag till Förbundsmötet 2012 Revidering av Gymnastikförbundets stadgar 1 Kap. Grundläggande bestämmelser 1 Ändamål Svenska Gymnastikförbundet (SvGF), i dessa stadgar benämnt Gymnastikförbundet, har till uppgift att utveckla och stödja

Läs mer

Stadgar för Norrbottens Ishockeyförbund

Stadgar för Norrbottens Ishockeyförbund Stadgar för Norrbottens Ishockeyförbund Stadgarna bygger på SIF:s riktlinjer för SDF:s stadgar Innehållsförteckning Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Allmänna bestämmelser Distriktsmötet Distriktsstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Gärmund

Läs mer

STADGAR FÖR DALA-GÄVLEBORGS HANDBOLLFÖRBUND

STADGAR FÖR DALA-GÄVLEBORGS HANDBOLLFÖRBUND STADGAR FÖR DALA-GÄVLEBORGS HANDBOLLFÖRBUND KAPITEL 1 Allmänna bestämmelser Innehåll Uppgift 1 Sammansättning 2 Verksamhetsområde 3 Stadgar 4 Beslutande organ 5 Verksamhets- och räkenskapsår 6 Sammansättning

Läs mer

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654 ÅRSREDOVISNING 2009-07-01 2010-06-30 för Republikanska Föreningen Org. nr. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Disposition av årets resultat 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

Information Årsmötet 2015

Information Årsmötet 2015 Information Inför Årsmötet 2015 PROGRAM VID VSF:s ÅRSMÖTE PÅ NYA KURHOTLLET, ULRICEHAMN DEN 6 OKTOBER 2015 19.00 Årsmötet öppnas av ordförande Åke Larsson 19.05 Information av Svenska Skidförbundets representant

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

ÖSTRA SVEALANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND

ÖSTRA SVEALANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Stadgar för ÖSTRA SVEALANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Antagna av årsmötet 2016 Hemsida: www.svenskkonstakning.se/distrikten/ostrasvealandskonstakningsforbund Kontakt: ostrasvealand@hotmail.com 1 Kap Allmänna

Läs mer

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar Välkommen till STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS Årsmöte 2018 Torsdagen den 22 mars kl. 18:30 Årsmöteshandlingar Inbjudan Stockholms Basketdistriktsförbunds styrelse har nöjet att inbjuda Er till årsmöte

Läs mer

STADGAR. Version 2016:1

STADGAR. Version 2016:1 STADGAR Version 2016:1 Med dessa stadgar upphävs alla tidigare stadgar samt annan av Örebro Läns Innebandyförbund (ÖLIBF) i cirkulär och skrivelse utgiven information om dessa. Nedanstående stadgar som

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND KAP 1: ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Västergötlands Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska Bowlingförbundets (SvBF) regionala organ arbeta

Läs mer

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund. Stadgar för Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 24 april 2010. Förklaringar: Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Specialdistriktsförbund (SDF) = Jämtland-Härjedalens

Läs mer

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar Välkommen till STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS Årsmöte 2019 Tisdagen den 19 mars kl. 18:30 (Program från kl. 17:30) Årsmöteshandlingar Inbjudan Stockholms Basketdistriktsförbunds styrelse har nöjet

Läs mer

Stadgar för Norrbottens Ishockeyförbund

Stadgar för Norrbottens Ishockeyförbund Stadgar för Norrbottens Ishockeyförbund Stadgarna bygger på SIF:s riktlinjer för SDF:s stadgar. Innehållsförteckning Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Allmänna bestämmelser Årsmötet Distriktsstyrelsen Dessa

Läs mer

STADGAR FÖR MELLANSVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET

STADGAR FÖR MELLANSVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Revision 1, 2005-06-15 Revision 2, 2008-06-11 Revision 3, 2010-06-17 Revision 4, 2012-06-17 STADGAR FÖR MELLANSVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Innehållsförteckning KAPITEL 1... 3 Allmänna bestämmelser... 3 1

Läs mer

Stadgar för Upplands Innebandy förbund STADGAR

Stadgar för Upplands Innebandy förbund STADGAR Stadgar för Upplands Innebandy förbund STADGAR 1 Reviderad stadgar 2016-06-08 Upplands Innebandyförbund 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift/Ändamål Stadgar för Upplands Innebandy förbund Upplands Innebandyförbund

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Birgitta

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

UPPLANDSISHOCKEYFÖRBUND

UPPLANDSISHOCKEYFÖRBUND STADGAR FÖR UPPLANDSISHOCKEYFÖRBUND Kap 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 Ändamål 1:2 Sammansättning 1:3 Verksamhetsområde 1:4 Beslutandeorgan 1:5 Verksamhets-räkenskapsoch arbetsår 1:6 Avgifter 1:7 Arbetstagaresvalbarhet

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap 802412-2593 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar 5 Underskrifter

Läs mer

Östergötlands Fotbollförbund

Östergötlands Fotbollförbund Årsredovisning för Östergötlands Fotbollförbund Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 7 Östergötlands

Läs mer

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr 882000-6271 Antagna av ordinarie SDF-årsmöte 2017-02-26, samt godkända av Svemo. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Nedre Norra Motorcykel-

Läs mer

Stadgar för Ångermanlands Ishockeyförbund

Stadgar för Ångermanlands Ishockeyförbund Stadgar för Ångermanlands Ishockeyförbund Reviderade vid Årsmötet 2016 1 1Kap Allmänna bestämmelser 1:1 Uppgift/Ändamål Ångermanlands Ishockeyförbund skall, enligt dessa stadgar och Svenska Ishockeyförbundets

Läs mer

Stadgar för Södra Roddistriktsförbundet (RDF) baserade på Normalstadgar för specialdistriktsidrottsförbund (SDF)

Stadgar för Södra Roddistriktsförbundet (RDF) baserade på Normalstadgar för specialdistriktsidrottsförbund (SDF) Stadgar för Södra Roddistriktsförbundet (RDF) baserade på Normalstadgar för specialdistriktsidrottsförbund (SDF) 2 Innehåll STADGAR FÖR SPECIALIDROTTSDISTRIKTSFÖRBUNDET... 3 1 Kap Allmänna bestämmelser...

Läs mer

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gymnastikförbundet Sydost skall, enligt dessa stadgar och Svenska Gymnastikförbundets stadgar, såsom Svenska Gymnastikförbundets

Läs mer

Stadgar för Västerbottens Ishockeyförbund

Stadgar för Västerbottens Ishockeyförbund Stadgar för Västerbottens Ishockeyförbund Stadgarna bygger på SIF:s riktlinjer för SDF:s stadgar. Enligt SIF:s stadgar ska ändringar i SDF:s stadgar underställas SIF:s styrelse för godkännande. Om särskilda

Läs mer

Östsvenska Taekwondoförbundet STADGAR

Östsvenska Taekwondoförbundet STADGAR Östsvenska Taekwondoförbundet STADGAR STADGAR FÖR ÖSTSVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDET KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Östsvenska Taekwondoförbundet skall, enligt dessa stadgar och Svenska Taekwondoförbundets

Läs mer

RÖBÄCKS SK. För räkenskapsåret 110101-111231 1(6)

RÖBÄCKS SK. För räkenskapsåret 110101-111231 1(6) Org nr Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011, föreningens elfte räkenskapsår ÅRSREDOVISNING För räkenskapsåret 110101-111231 1(6) Årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Kallelse till Årsmöte i Stockholms Islandshästförbund

Kallelse till Årsmöte i Stockholms Islandshästförbund Kallelse till Årsmöte i Stockholms Islandshästförbund Tid: Måndagen den 13 mars 2017 kl 18.00 lats: Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Hus H (se karta) Deltagande: Varje förening utser sina ombud enligt

Läs mer

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av..

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. Sköldkörtelförbundet Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar och relaterade

Läs mer

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 217 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diana 23 769624-8454 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Diana 23 får härmed avge följande årsredovisning för föreningens förvaltning för tiden 2013-01-01-2013-12-31

Läs mer

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF Årsredovisning för Romeleåsens Golfklubb IF 845002-2218 Räkenskapsåret 2012 1 (7) Styrelsen för Romeleåsens Golfklubb IF får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Swedish Eventing

Årsredovisning. Swedish Eventing Årsredovisning för Swedish Eventing 802495-1363 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Swedish Eventing, med säte i Örebro, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Enen Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Brf Enen Räkenskapsåret Årsredovisning för Brf Enen 4 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Brf Enen 4 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Brf Enen 4, får härmed avge årsredovisning för 2015. Allmänt om verksamheten Föreningen

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2017

Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2017 Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2017 Östsvenska Volleybollförbundet ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 SISU-UTBILDNING... 4 LOKALT AKTIVITETSSTÖD... 6 RESULTAT

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30.

Läs mer

Årsbokslut. Föreningen Fenix - Projekt Söder

Årsbokslut. Föreningen Fenix - Projekt Söder Årsbokslut för Föreningen Fenix - Projekt Söder 802406-1239 Räkenskapsåret 2013 1 (6) Styrelsen för Föreningen Fenix - Projekt Söder får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

FÖRBUNDSSTADGAR. Fastställda av 2016 förbundsmöte

FÖRBUNDSSTADGAR. Fastställda av 2016 förbundsmöte 1 FÖRBUNDSSTADGAR Fastställda av 2016 förbundsmöte 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 1 Uppgift/Ändamål 3 2 Sammansättning 3 3 Verksamhetsområde 3 4 Stadgar 3 5 Beslutande organ 3 6

Läs mer

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund.

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund. Stadgar för Östergötlands Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 8 mars 2017. Förklaringar: Riksidrottsförbundet (RF) Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Förbundsmöte (FM) Förbundsstyrelse

Läs mer

STADGAR. för GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR

STADGAR. för GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR STADGAR för GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR med stadgeändringar antagna av årsmötet mars 2017 Innehållsförteckning FÖRKORTNINGAR 3 STADGAR FÖR GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR 4 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 4 1 Uppgift

Läs mer

Norra Norrlands Judoförbund

Norra Norrlands Judoförbund Norra Norrlands Judoförbund Årsmöte 2013 - Protokoll 2013-11- 30 Närvarande Lea Alhonen, IKSU Judo Matilda Hylander, Star SC Judo Elina Bergvall, Star SC Judo Mirbek Niyazaliev, Star SC Judo Ingemar Lundberg,

Läs mer

STADGAR FÖR DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND

STADGAR FÖR DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND STADGAR FÖR DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND antagna av årsmötet 2000-02-20 (senast ändrat 2012-03-14) 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Ändamål 1 Dalarnas Orienteringsförbund (OF) skall främja, utveckla och samordna

Läs mer

Årsredovisning. Brf Callisto 2

Årsredovisning. Brf Callisto 2 Årsredovisning för Brf Callisto 2 Räkenskapsåret 2012 Brf Callisto 2 1(8) Styrelsen för Brf Callisto 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet:

Läs mer

Innehåll. 1 kap Allmänna bestämmelser 3. 1 Ändamål 3. 2 Sammansättning 3. 3 Verksamhetsområde 3. 4 Stadgar 3. 5 Beslutande organ 3

Innehåll. 1 kap Allmänna bestämmelser 3. 1 Ändamål 3. 2 Sammansättning 3. 3 Verksamhetsområde 3. 4 Stadgar 3. 5 Beslutande organ 3 REVIDERAD STADGA 2012 Innehåll 1 kap Allmänna bestämmelser 3 1 Ändamål 3 2 Sammansättning 3 3 Verksamhetsområde 3 4 Stadgar 3 5 Beslutande organ 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår samt arbetsår 4 7 Sammansättning

Läs mer

STADGAR FÖR HALLANDS FRIIDROTTSFÖRBUND

STADGAR FÖR HALLANDS FRIIDROTTSFÖRBUND STADGAR FÖR HALLANDS FRIIDROTTSFÖRBUND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTE 2006-02-28 Reviderade 2010 01 01 STADGAR FÖR HALLANDS FRIIDROTTSFÖRBUND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTE 2006-02-28 Kap 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sid

Läs mer

Föreningens verksamhet skall bedrivas i överensstämmelse med KFUMs mål och grundval som de framgår av KFUM Sveriges stadgar.

Föreningens verksamhet skall bedrivas i överensstämmelse med KFUMs mål och grundval som de framgår av KFUM Sveriges stadgar. 1 STADGAR FÖR idrottsföreningen KFUM KOMETERNA l IDEELL FÖRENING 1 KFUM KOMETERNA är en ideell förening som är ansluten till KFUMs idrottsförbund och därigenom till KFUMs riksförbund och genom detta till

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30 Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Byske

Läs mer

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) 2014-01-01 2014-12-31 556884-5449

Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) 2014-01-01 2014-12-31 556884-5449 Gagnef Golf AB ÅRSREDOVISNING 1 (7) Styrelsen för Gagnefs Golf AB avger härmed årsredovisning för år 2014. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Bolaget har under året 2014 hyrt banan -18-hålsbanan, korthålsbanan

Läs mer

Årsredovisning Räkenskapsåret Vårdkasens Vägförening. Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB (9)

Årsredovisning Räkenskapsåret Vårdkasens Vägförening. Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB (9) 1(9) Årsredovisning för Vårdkasens Vägförening 717904-4727 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 www.erb.se 2(9) Förvaltningsberättelse Styrelsen för

Läs mer

Årsredovisning 717904-4727. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Vårdkasens Vägförening. Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 1(9)

Årsredovisning 717904-4727. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Vårdkasens Vägförening. Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 1(9) 1(9) Årsredovisning för Vårdkasens Vägförening 717904-4727 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Upprättad av: Ekerö Redovisningsbyrå AB 08-560 397 00 www.erb.se 2(9) Förvaltningsberättelse Styrelsen för

Läs mer

balanserat resultat årets resultat Totalt

balanserat resultat årets resultat Totalt Upplands Skidförbund Org.nr: 8176-030164 Årsredovisning 2012 07 01-2013 06 30 Förvaltningsberättelse Verksamhet Upplands Skidförbund är Svenska Skidförbundets regionala organ och ska i enlighet med detta

Läs mer

Stadgar Skånes Innebandyförbund. (senast reviderade av Distriktsmötet 2013)

Stadgar Skånes Innebandyförbund. (senast reviderade av Distriktsmötet 2013) Stadgar Skånes Innebandyförbund (senast reviderade av Distriktsmötet 2013) 1 2 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift/Ändamål Skånes Innebandyförbund (SkIBF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Innebandyförbundets

Läs mer

Normalstadgar för Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) Västra Götalands Styrkelyft Förbunds stadgar

Normalstadgar för Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) Västra Götalands Styrkelyft Förbunds stadgar Normalstadgar för Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) Västra Götalands Styrkelyft Förbunds stadgar 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift/Ändamål Västra Götalands Styrkelyft Förbund skall, enligt dessa

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2013 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Information Årsmötet 2017

Information Årsmötet 2017 Information Inför Årsmötet 2017 PROGRAM VID VSF:s ÅRSMÖTE PÅ HOTELL LASSALYCKAN, ULRICEHAMN DEN 4 OKTOBER 2017 19.00 Årsmötet öppnas av ordförande Niklas Wiik 19.05 Information av Svenska Skidförbundets

Läs mer

Föredragningslista vid Hallands Skidförbunds årsmöte den 18 oktober i Halmstad

Föredragningslista vid Hallands Skidförbunds årsmöte den 18 oktober i Halmstad HALLANDS SKIDFÖRBUND ÅRSBERÄTTELSE 2016/2017 Föredragningslista vid Hallands Skidförbunds årsmöte den 18 oktober i Halmstad Plats: Skidarenan/Halmstad Golfarena, Strandlida 464, 30195 Halmstad Tid: 19.30

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Brf Hilltorp Södra 1

Årsredovisning. Brf Hilltorp Södra 1 Årsredovisning för Brf Hilltorp Södra 1 Räkenskapsåret 2007 Brf Hilltorp Södra 1 1(8) Brf Hilltorp Södra 1 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Styrelsen för Brf Hilltorp Södra 1 får

Läs mer

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr 873201-1930 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr 873201-1930 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Värmland-Örebros Volleybollförbund VERKSAMHET 2012... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 FÖRENINGAR... 3 LICENSER...

Läs mer

STADGAR för SÖDRA MOTORCYKELFÖRBUNDET

STADGAR för SÖDRA MOTORCYKELFÖRBUNDET Södra Motorcykelförbundet STADGAR för SÖDRA MOTORCYKELFÖRBUNDET Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Södra Motorcykelförbundet (SMF) skall enligt dessa stadgar och Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundets

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201

ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren i Nyköping får härmed avge redovisning för föreningens

Läs mer

Mål- och verksamhetsplan

Mål- och verksamhetsplan Mål- och verksamhetsplan 2013-2014 2 (6) Mål- och Verksamhetsplan 2013-2014 Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbund Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbund (BDHIF) bildades 1992 och är ett av 21 specialidrotts-distrikts-förbund

Läs mer