Lore. Förtrollad av Paris. Den gröna cykeln. Vad händer. på 7:an? ungdom & studerande. 5 april 23 maj 50.- ord. pris 70.-

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lore. Förtrollad av Paris. Den gröna cykeln. Vad händer. på 7:an? ungdom & studerande. 5 april 23 maj 50.- ord. pris 70.-"

Transkript

1 Lore Förtrollad av Paris No Den gröna cykeln Vad händer på 7:an? 5 april 23 maj ungdom & studerande ord. pris

2 Hej Cineast! Sista programmet för våren nu. Vi hoppas att filmerna kommer att vara en perfekt avslutning på vårsäsongen. Vi ses i höst med fler fantastiska filmer. Filmerna visas i salong 7 på Filmstaden. Tider se Filmstadens annonser i dagstidningarna eller Förtrollad av Paris 5 18 april 24-åriga Laura har väntat hela livet på den stora kärleken och när hon möter Sandro tror hon sig äntligen ha hittat sin drömprins. När sedan ytterligare en precis lika charmerande ung man dyker upp i hennes liv börjar hon undra om man kan ha mer än en själsfrände. Samtidigt har Sandro sina egna problem, för att inte tala om hans far som har fått sin dödsdag bestämd av en spådam och Marianne som kämpar med att få verklighet och saga att gå ihop på förskolan där hon sätter upp en pjäs. En komedi av Agnès Jaoui om människor som söker efter kärlek och meningen med livet. Sverigepremiär Regi: Kate Shortland. Land: Tyskland/Australien/ Storbritannien. Språk: Tyska/engelska. År: I rollerna: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina, Nele Trebs. Speltid: 1:49. Åldersgräns: 15 år. Kon-Tiki april 1947 blev en krigstrött värld fascinerad av den unge, norrmannen Thor Heyerdahl. Han hade utvecklat en teori om att Polynesien har blivit befolkat från Sydamerika, i motsats till de etablerade teorierna om migration från Asien. För att bevisa sin teori gjorde han något som någon aldrig tidigare hade provat. Han åkte nästa 8000 kilometer med den primitiva flotten gjord av balsaträ, som han döpte efter solguden Kon-Tiki. Filmen är en historia om att välja äventyret, om att våga göra något som du tror på och göra det trots att alla säger att det är omöjligt. Oscarnominerad Regi: Agnès Jaoui. Land: Frankrike. Språk: Franska. År: I rollerna: Agathe Bonitzer, Agnès Jaoui, Arthur Dupont. Speltid: 1:52. Åldersgräns: 15 år. Lore 5 18 april Vinnare Bästa Film Stockholm Film Festival Adolf Hitler är död och de allierade har tågat in i Tyskland. Men för 15-åriga Lore och hennes fyra syskon har kampen bara börjat. Övergivna av sina föräldrar beger sig syskonskaran tvärs över den krigshärjade landsbygden och genom stadsruinerna för att söka skydd hos deras mormor, men i en värld utan propaganda vet tredje rikets arvtagare inte längre vad de ska tro på. När vägarna korsas med juden Thomas ställs Lores uppfostran på spel. Cate Shortlands Lore är en känslodrabbande överlevnadshistoria där förintelsens mörka hjärta utforskas från förlorarsidans perspektiv. Regi: Joachim Rønning, Espen Sandberg. Land: Storbritannien/Norge/Danmark/Tyskland. Språk: Norska/engelska/franska/svenska. År: I rollerna: Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Gustaf Skarsgård. Speltid: 1:59. Åldersgräns: 11 år.

3 Sverigepremiär Oscarnominerad No 19 april 2 maj Chile, För att blidka omvärlden har den sittande diktatorn Pinochet utlovat ett folkval. Ska han sitta i åtta år till - ja eller nej? Några oppositionella på en reklambyrå bestämmer sig för att göra det omöjliga - att försöka slå en motståndare som själv skrivit reglerna och kontrollerar allt. Genom en modern, ungdomlig reklamkampanj ska de få bort Pinochet från makten. 15 tv-minuter varje dag i en månad är allt de har - och vågar de egentligen lyckas? Regi: François Ozon. Land: Frankrike. Språk: Franska. År: I rollerna: Fabrice Luchini, Ernst Umhauer, Kristin Scott Thomas. Speltid: 1:45. Åldersgräns: 15 år. Vinnare Publikens Pris Göteborg International Film Festival Den gröna cykeln 3 16 maj Tio-åriga Wadjda drömmer om en underbar grön cykel men i Saudiarabien där hon bor är det inte tillåtet för små flickor att cykla omkring på gatorna. Medan hennes mamma är upptagen med att övertyga pappan att inte ta sig en andra fru passar Wadjda på att försöka skaffa pengar så att hon kan köpa cykeln själv. I skolan är hon känd som en bråkmakare, så när hon anmäler sig till en tävling i Koranrecitation där priset är en summa pengar blir hennes lärare ganska förvånade. Haifaa Al Mansour är Saudiarabiens första kvinnliga regissör. Regi: Pablo Larraín. Land: Chile/Frankrike/USA. Språk: Spanska. År: I rollerna: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers. Speltid: 1:58. Åldersgräns: 15 år. Bakom stängda dörrar 26 april 9 maj När franskläraren Germain ser begåvningen i sin unge elev Claude har han ingen aning om vad som väntar. Claude har fått som skrivuppgift att göra en kortare redogörelse över vad som hänt i helgen men lämnar då in en längre berättelse om en klasskamrats familjeliv med pikanta detaljer. Även om Germain inser det olämpliga i texten blir han så fascinerad av avslutningen fortsättning följer att han låter sin elev hållas. Men när Claudes fortsatta djupdykning i klasskamratens familjeliv börjar ta allt underligare former övergår lärarens fascination i skräck. Regi: Haifaa Al-Mansour. Land: Saudiarabien/ Tyskland. Språk: Arabiska. År: I rollerna: Reem Abdullah, Waad Mohammed, Abdullrahman Al Gohani. Speltid: 1:38. Åldersgräns: Barntillåten.

4 Finskt tema 10/5-13/5 Utrensning 10/5 En dramatisk och spännande berättelse om två kvinnor som förföljs av ett skamfullt förflutet. Året är 1992 och den gamla Aliide bor ensam på den estniska landsbygden. En kväll hittar Aliide den unga Zara på sin gård. Zara har flytt från den ryska maffian, som använt henne som sexslav. I samtal med Zara väcks Aliides minnen om tragisk kärlek och de val som bestämde hennes familjs öde i en tid av krig och förföljelse. Zaras öde bevisar att även om tiden är en annan så fortsätter förföljelsen i andra former. Filmen bygger på Sofi Oksanens succéroman. Regi: Antti Jokinen. Land: Finland/Estland. Språk: Finska. År: I rollerna: Laura Birn, Liisi Tandefelt, Amanda Pilke. Speltid: 1:50. Åldersgräns: 15 år. Miss Blue Jeans 11/5 Miss Blue Jeans är en humoristisk och känslig beskrivning om en ung mans uppväxt, musik och den stora kärleken. Samtidigt är det en berättelse om hur punken och rockens nya våg kom till den nordliga lilla staden Uleåborg i slutet av 1970-talet. Det är en film för alla, speciellt för de som är unga idag eller upplevt ungdomen på 1970-talet. Filmen baserar sig på musikern och författaren Kauko Röyhkäs självbiografi. Regi: Matti Kinnunen. Land: Finland/Sverige/Irland. Språk: Finska. År: I rollerna: Veera Vilo, Aiden Lind, Pirkko Hämäläinen. Speltid: 1:28. Åldersgräns: 15 år. Vinnare Bästa Nordiska Dokumentär Göteborg International Film Festival Ingen riktig finne 12/5 En far och en son beger sig ut på en resa som utvecklas till en musikalisk färd in i känslor och minnen av den finska immigrationen till Sverige; historier om skam, brott, alkoholism och familjehemligheter. Vid Tampere Film Festival 2013 förärades filmen inte mindre än tre olika priser: Main Award, Risto Jarva Award samt publikens pris, Audience Award. Regi: Mika Ronkainen. Land: Finland/Sverige. Språk: Svenska/Finska. År: I rollerna: Kai Latvalehto, Tauno Latvalehto, Oiva Latvalehto. Speltid: 1:30. Åldersgräns: 15 år. Iris 13/5 Filmen handlar om Iris vars mamma är konstnär och ska ställa ut i Paris. Hon har lovat Iris att de ska åka på vernissage tillsammans men samma dag som de ska resa får Iris veta att hon istället ska åka till sin morbror på Åland. Väl på Åland får Iris nya vänner och upptäcker ett helt annat liv än det hon hade med sin mamma i Stockholm. Iris är den första svenskfinska långfilmen för barn någonsin. Regi: Ulrika Bengts. Land: Finland/Sverige. Språk: Svenska. År: I rollerna: Tobias Zilliacus, Magnus Krepper, Oskar Pöysti. Speltid: 1:31. Åldersgräns: 7 år.

5 Dokumentärtema 14/5-16/5 Till ungdomen 14/5 Sana, Henrik, Haakon och Johanne är med i var sitt politiskt parti. De befinner sig alla i en intensiv period där de övar på att bli slipade debattörer inför skolvalet. Sana längtar efter att bli av med tandställningen innan skolan börjar. Henrik börjar tröttna på att försvara sig mot dem som tycker att hans parti är rasistiskt, Haakon ser fram emot en egen lägenhet och Johanne funderar över om hon egentligen passar som hårdför debattör. Den 21 juli tar Johanne färjan till det socialdemokratiska ungdomslägret på Utøya. Det som sedan händer kommer att förändra livet för alltid. Regi: Kari Anne Moe. Land: Norge/Sverige. Språk: Norska. År: Speltid: 1:53. Åldersgräns: 7 år. Godheten 15/5 (Förfilm: Bock i Prästegård (27 min)) GODHETEN tar tempen på tidens anda av girighet, egoism, dyrkan av Mammon, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalister och privatiseringar av det allmänna, framväxten av ett nytt klassamhälle med tilltagande ojämlikhet, utslagning och ökande våld. Kort sagt: en film om förlusten av det gemensamma. Thommy Berggren medverkar i rollen som Den Girige och som sig själv, tillsammans med ekonomer och samhällsanalytiker samt ett par engelska professorer, Richard Wilkinson och Kate Picket. Regi: Stefan Jarl. Land: Sverige. Språk: Svenska. År: Speltid: 1:19. Åldersgräns: 15 år. Förfilm: Bock i Prästegård (27 min) Filmen är gjord av Julia Woxberg. Filmen handlar om Erik Bock. En kontroversiell dansk präst som under sin 40-åriga tjänstgöring skakat om den dåtida mer strikta kyrkan med sina protester/provokationer och kulturella events. Han blev mycket omskriven i tidningarna samt suspenderad. Erik höll ett kulturarv vid liv med sina Salonger ( med rötter från 1700-talet ) som han hade varje vecka i sin prästgård på Nørrebro. Det var en färgstark värld där stadens konstnärer, filosofer och litterärt intresserade kunde släcka sin kulturella och andliga törst. Det var alltid högt i tak och inte sällan originella inlägg. Nu har Erik gått i pension och den världen i prästgården finns inte längre kvar. Frihet bakom galler 16/5 Dokumentärfilmen Frihet bakom galler tar oss med in i ett afghanskt kvinnofängelse. Ett fängelse där fångarna varken ångrar sig eller skäms för de brott som de är inlåsta för. Med livet som insats har de flytt hemifrån, från våld och hot, för kärlekens och sin värdighets skull. Är det rentav så att fängelset innebär frihet och livet på utsidan ett fängelse? Regi: Maryam Ebrahimi, Nima Sarvestani. Land: Sverige. Språk: Dari. År: Speltid: 1:17. Åldersgräns: 15 år.

6 Nominerad till Guldpalmen i Cannes Paradis: Kärlek maj På stränderna i Kenya kallas de för Sugar Mamas. De är europeiska kvinnor som väljer ut afrikanska pojkar som partners, en aktivitet som samtidigt ger pojkarna försörjning. Teresa, en 50-årig österrikisk ensamstående mamma, reser till sitt sommarparadis i Kenya för första gången. Hon går från en strandpojke till en annan, från en besvikelse till en annan, och konstaterar till slut: På stränderna i Kenya är kärlek affärer. Hon har tydligen en annan ambition med sina uppvaktningar än många andra, hon söker kärleken. Regi: Ulrich Seidl. Land: Österrike/Tyskland/ Frankrike. Språk: Tyska/arabiska. År: I rollerna: Maria Hofstätter, Nabil Saleh, Natalya Baranova. Speltid: 1:53. Åldersgräns: 15 år. Regi: Ulrich Seidl. Land: Österrike/Tyskland/ Frankrike. Språk: Tyska/engelska/swahili. År: I rollerna: Margarete Tiesel, Peter Kazungu, Inge Maux. Speltid: 2:00. Åldersgräns: 15 år. Paradis: Tro maj För Anamaria, en röntgensköterska, är paradiset detsamma som Jesus. Hon lägger all sin fria tid till att missionera. Under sina dagliga pilgrimsresor genom Wien går hon från dörr till dörr med en Mariastaty i famnen. En dag, efter många års frånvaro, dyker hennes man plötsligen upp i hemmet. Han är egyptisk muslim. Hymner, sånger och böner blandas nu med religiösa konflikter och regelrätta slagsmål. 7:an är ett samarbete mellan SF Bio/Filmstaden och Kultur & Fritid Gävle. Målsättningen är att visa kvalitetsfilm som annars skulle gå Gävleborna förbi. e-post: Vinnare juryns pris Venedigs filmfestival Se 7 filmer på 7:an så får du se den 8:e filmen gratis! Gratis bio Namn: Klipp ut detta rabattkort och samla stämplar varje gång du besöker 7:ans biograf. När du betalat för sju filmer bjuder vi på den åttonde. Olika rabatter kan ej kombineras. Ord. pris är 70 kr. Skolungdom t.o.m 19 år och studerande vid Högskolan Gävle betalar 50 kr mot uppvisande av kårleg. Biljettbokning: Sandvikens Tryckeri 3000 ex.

Stefan Blomgren. utan barn

Stefan Blomgren. utan barn Pappa utan barn Pappa Stefan Blomgren utan barn Bokförlaget Efron & Dotter AB Duvnäsvägen 1 131 43 Nacka www.efron.se bokforlaget@efron.se Stefan Blomgren 2007 Bokförlaget Efron & Dotter AB 2007 Omslagsfoto

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Lättläst version

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Lättläst version Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Lättläst version Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Här är konventionen omskriven till lättläst. Allt viktigt

Läs mer

Folkets Bio presenterar. En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet

Folkets Bio presenterar. En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet Folkets Bio presenterar En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet Långt från Jordbro En film om några av Jordbrobarnens barn En film

Läs mer

14:e Norrköping Filmfestival. 5-14 Oktober 2012

14:e Norrköping Filmfestival. 5-14 Oktober 2012 FLIMMER 14:e Norrköping Filmfestival 5-14 Oktober 2012 Låt oss bli en del av din dag! När du blir tillsvidareprenumerant på NT får du tidningen bekvämt hemburen för endast 7,86:-/dag Dessutom! Tillgång

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

FÖRINTELSENS VITTNESMÅL för tolerans, mot diskriminering

FÖRINTELSENS VITTNESMÅL för tolerans, mot diskriminering FÖRINTELSENS VITTNESMÅL för tolerans, mot diskriminering Ett projekt i S:t Olofsskolan, där vi läst om tonåringars öden under nazitiden. Det började för oss i skolvärlden med berättelsen om Anne Frank

Läs mer

Skövde kulturförvaltning presenterar BARN & SKOLBIO HT 14 VT 15

Skövde kulturförvaltning presenterar BARN & SKOLBIO HT 14 VT 15 Filmen sätter icke blott barnens själsförmögenheter i rörelse, den får dem också till att uttrycka sig lättare och klarare. Andens bundna krafter utlösas. Skövde kulturförvaltning presenterar BARN & SKOLBIO

Läs mer

Läsning ger oss vingar

Läsning ger oss vingar Läsning ger oss vingar Lärare samtalar om läsupplevelser och läslust med barn och ungdomar Maria Glawe, Maria Helle, Charlotta Hemlin, Victoria Kåberg och Jenny Antonsson Inledning O mäktiga féer, ge mitt

Läs mer

Jag vill lära känna Kristus

Jag vill lära känna Kristus Jag vill lära känna Kristus Fil.3:1 11 Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja dagens predikan som är en del av vår vandring i filipperbrevet den här hösten, med ett klipp ifrån en film som heter oh, brother

Läs mer

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna Lättläst Om FN och de mänskliga rättigheterna FN betyder Förenta Nationerna. FN är en organisation som bildades efter andra världskriget. Alla länder

Läs mer

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Jag vet hur det känns, att vara fångad i sig själv. Varför är det så svårt att förstå? Är det så svårt att se.. är det så svårt att älska mig? Älska mig är baserad

Läs mer

Lärarhandledning till musikteaterföreställning Jag är här nu!

Lärarhandledning till musikteaterföreställning Jag är här nu! Lärarhandledning till musikteaterföreställning Jag är här nu! FÖR PEDAGOGEN/DEN VUXNA Information om föreställningen En föreställning för barn 7 12 år. Manus, text och musik är skapad av de medverkande:

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING HEMLIGT 3 MONOLOG ANGEREDSTEATER.SE ANGEREDS TEATER TRIÖRGATAN 1 424 65 ANGERED

LÄRARHANDLEDNING HEMLIGT 3 MONOLOG ANGEREDSTEATER.SE ANGEREDS TEATER TRIÖRGATAN 1 424 65 ANGERED LÄRARHANDLEDNING HEMLIGT 3 MONOLOG ANGEREDSTEATER.SE ANGEREDS TEATER TRIÖRGATAN 1 424 65 ANGERED VAD KAN DU SOM LÄRARE TÄNKA PÅ FÖRE, UNDER OCH EFTER TEATERBESÖKET Förbered eller bearbeta teaterbesöket

Läs mer

Bygg upp ditt tempel!

Bygg upp ditt tempel! Bygg upp ditt tempel! Av: Johannes Djerf År 586 f kr. Så hade Babylons arméer lagt Jerusalems tempel i ruiner. Guds hus, beviset på Guds närvaro bland dem var förstört. Men några årtionden senare omkring

Läs mer

Vagen n RÖSTER OM INTEGRATION OCH JÄMSTÄLLDHET. Agneta Larsson Lena Granefelt

Vagen n RÖSTER OM INTEGRATION OCH JÄMSTÄLLDHET. Agneta Larsson Lena Granefelt Vagen n RÖSTER OM INTEGRATION OCH JÄMSTÄLLDHET Agneta Larsson Lena Granefelt Vagen n RÖSTER OM INTEGRATION OCH JÄMSTÄLLDHET »Någon måste ta första steget. Men kampen har alltid ett pris.«2003 Integrationsverket

Läs mer

Vardagen bakom barnfattigdomsstatistiken

Vardagen bakom barnfattigdomsstatistiken Vardagen bakom barnfattigdomsstatistiken 1 På marginalen Författare: Mary Douglas Form och textbearbetning: Lowe Production Tryck: Wallén & Co Grafiska AB, februari 2013 Fotografer: Olivia Arthur/Magnum

Läs mer

det enda som räknas Socialt entreprenörskap på riktigt Björn Söderberg med Lisa-Linnea och Mattias Flising

det enda som räknas Socialt entreprenörskap på riktigt Björn Söderberg med Lisa-Linnea och Mattias Flising det enda som räknas det enda som räknas Socialt entreprenörskap på riktigt Björn Söderberg med Lisa-Linnea och Mattias Flising 2012 BookHouse Editions Det enda som räknas, socialt entreprenörskap på riktigt

Läs mer

Trafficking är det moderna slaveriet. Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution VT 2012

Trafficking är det moderna slaveriet. Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution VT 2012 Trafficking är det moderna slaveriet Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution VT 2012 Den grekiska filosofen Aristoteles sade Slaven är ett stycke egendom med själ. Detta citat tycker

Läs mer

ÖLMSTAD PINGST. www.olmstadpingst.com

ÖLMSTAD PINGST. www.olmstadpingst.com ÖLMSTAD PINGST www.olmstadpingst.com P R O G R A M - I N F O R M AT I O N - R E P O R TAG E SEPTEMBER - NOVEMBER 2013 VÄLKOMMEN HEM! Av: Thore Johansson Jag hörde en berättelse om en man i ett amerikanskt

Läs mer

Hur jämställda är kvinnor i Sverige? Om kvinnors rättigheter på lättläst svenska

Hur jämställda är kvinnor i Sverige? Om kvinnors rättigheter på lättläst svenska Hur jämställda är kvinnor i Sverige? Om kvinnors rättigheter på lättläst svenska Hur jämställda är kvinnor i Sverige? Om kvinnors rättigheter på lättläst svenska Läs detta först Den här boken beskriver

Läs mer

Sensitiv - Du är unik! Sensittiv Du är unik!

Sensitiv - Du är unik! Sensittiv Du är unik! Sen nsitiv - Du är unik! Den här eboken är skriven med en intention att få fler människor att erkänna och kunna leva gott med sin sensitivitet. Den är en guldgruva för den som söker guld och en liten påminnelse

Läs mer

Hörmanus till elevboken (sfi D)

Hörmanus till elevboken (sfi D) 1 Nyheter Lyssna på nyheterna. Vilka påståenden stämmer med nyheterna. Det blir fyra bokstäver över. 1 Elever som byter gymnasieskola eller program får räkna med att de ibland måste studera fyra till fem

Läs mer

PÅ VÄG MOT ÅTERHÄMTNING

PÅ VÄG MOT ÅTERHÄMTNING PÅ VÄG MOT ÅTERHÄMTNING Ett studiematerial om att hantera svåra psykiska besvär Tommy Engman Studiematerialet är framtaget av Återhämtningsprojektet, som är ett samarbete mellan Riksförbundet för Social

Läs mer

Den nya vägen in. ett migrantperpektiv. Veronica Nordlund och Lisa Pelling

Den nya vägen in. ett migrantperpektiv. Veronica Nordlund och Lisa Pelling Den nya vägen in ett migrantperpektiv Veronica Nordlund och Lisa Pelling 1 Innehållsförteckning Inledning... 4 Bakgrund och metod... 5 Urval... 5 Fördelningen arbetskraftsinvandrare/skyddssökande... 5

Läs mer

VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK. popcorn. Unga tankar om film och filmvåld

VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK. popcorn. Unga tankar om film och filmvåld VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK popcorn Unga tankar om film och filmvåld innehåll Förord 5 Inledning 9 Wow! Puh! Film! 17 Action, skräck, porr och tecknat 51

Läs mer

Är du anhörig till någon med funktionshinder?

Är du anhörig till någon med funktionshinder? Är du anhörig till någon med funktionshinder? Kris- och samtalsmottagningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Kris- och samtalsmottagningen kan hjälpa dig När man är med om något riktigt svårt kan det hända att

Läs mer

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf Använd av Gud Av: Johannes Djerf Under den här adventstiden så har vi talat om en sak. Guds angelägenhet att få komma nära ditt liv. Vi har talat om Jesus som sann konung och Gud, som kommer ridandes in

Läs mer

Mitt namn Är Karl Längberg, snart 25 år gammal, studera till historia och religionslärare.

Mitt namn Är Karl Längberg, snart 25 år gammal, studera till historia och religionslärare. Första Maj tal. Kamrater, det känns riktigt kul att få stå här i Emmaboda idag och få prata på första maj. De jag hade tänkta prata med er om idag är varför vi inte kan låta Borgarna vinna valet. Men innan

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer