Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev augusti Hej,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev augusti 2014. Hej,"

Transkript

1 Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev augusti 2014 Hej, När sommarens hetta har övergått till höstens svalka, är det dags att kavla upp ärmarna också med tanke på det kommande föreningsaktiva årsslutet. Även om det blir allt färre båtar i sjön, tar inte båtfararnas sysslor slut än. Vi har en på många sätt fartfylld höst framför oss och höjdpunkten kommer att vara den då höstförbundsmöteshelgen ordnas i Lahtis. Du har väl redan skrivit ner det i kalendern? Den gågna tävlingssesongen väntar ännu på sin höjdpunkt, när våra idrottare riktar sin färd mot Santanders VM-vatten för att tävla om hur många som får representera Finland i RIO:s olympiad och naturligtvis också VM-medaljer. Finland har ett starkt lag och vi kan förvänta oss fina prestationer och åtskilliga representanter. Våra unga seglare och racerbåtsförare har hållit oss fint på världskartan även denna säsong. Monika Mikkola upprepade ungdomarnas världsmästerskap i Laser Radial, båda nästan inom ett halvår. Även ISAF:s ungdoms-vm inbringade en bronsmedalj. Ronja Grönblom klev upp på den högsta prispallen i ZOOM8-klassen i VM och i samma tävling vann också flickornas lag guld. Även flera, flera andra fina prestationer och medaljer rengnade över våra ungdomar. Det gratulerar vi till. På motorbåtstävlingssidan levde Marcus Johnsson också upp till våra förväntningar och vann EMguld och sitt 5:e VM-guld i 3C-klassen. Den bara 17-åriga Sara Pakalen gjorde historia med att vinna GT30-klassens värdsmästerskap som den första finska kvinnan på båtracingsidan och som nummer sjua i hela världen. En verkligt lysande prestation. Vår föreningsverksamhets koordinator, Sari Häkkinen övergick till nya arbetsuppgifter i slutet av augusti. Vi beklagar Saris avgång, men tackar henne för det arbete hon har gjort i Segling och Båtsport i Finland och önskar henne medvind och framgång med kommande utmaningar. Vi ber er att rikta förfrågningar gällande föreningsverksamheten till kontorets toimisto@spv.fi Även om vi än hoppas på fint väder för helgens båtliv, planerar redan de förtroendevalda och kontorets personal det kommande året för fullt. Vårt tema för det här året, barn och ungdomar, har lyckats fint. Nästan nya barn och ungdomar har bekantat sig med båtlivets hemligheter och verksamheten kommer att fortsätta nästa år. Temaåret har tillfört mycket nytt liv i föreningarna. Ni är väl med nästa år också? Jussi Ojutkangas Verkställande direktör SBF/SPV

2 I detta nyhetsbrev: Organisationsverksamhet Barn- och ungdomsverksamhet Kappseglingsverksamhet Hastighetstävlingsverksamhet Utbildning Båtsport Organisationsverksamhet Höstens Superveckoslut Höstens superveckoslut arrangeras i Sibeliushuset i Lahtis. På lördagen ett föreningsseminarium, med aktuella och intressanta ämnen angående båtsporten, utbildningen, barn- och ungdomsverksamheten, tävlingsverksamheten samt annat om föreningsverksamheten. Seminariet är för alla föreningsmedlemmar, alla är välkomna. Lördagskvällens höjdpunkt är avslutningsgalan, där vi njuter av gemensam samvaro, årets aktiva premieras, dansar till levande musik och avnjuter god mat och gott sällskap. På söndagen förbundets SBF/SPV: s ordinarie höstmöte, där för den kommande perioden avgående förtroendepersoner väljs. På höstmötet väljs detta år en ordförande för förbundsstyrelsen samt ordföranden och viceordföranden för de olika kommittéerna och funktioner. Besiktarnas infodagar Besiktarnas infodagar hålls på Luftfartsmuseet i Vanda lördagen kl Tillfället är för alla verksamma besiktare inom föreningen. Under dagen hör vi sakkunniga från gränsbevakningen, TraFi och försäkringsbolaget. Dessutom behandlas tankar och förslag, som befrämjar den allmänna båtsportsäkerheten.

3 Årets besiktare utses Nu söker vi den besiktare, som genom sin verksamhet och exempel befrämjar ett tryggt och säkert båtsportliv inom föreningen. Årets besiktare premieras på SBF:s avslutningsgala lördagen i Lahtis, i Sbeliushuset. Förslag på årets besiktare samlas in från och med början av augusti, Föreningsenkät till föreningarna och klassförbunden I augusti publiceras en enkät riktad till föreningarna, där vi kartlägger uppgifter om utövandet av vår sport på nationell bas. Uppgiften är viktig för föreningarna själva, vid sökandet av understöd för verksamheten från kommunerna/städerna samt också för förbundet för rapporteringen till samarbetspartner, såsom UKM samt OK. Vi hoppas att varje förening aktivt besvarar enkäten. På så sätt får vi också statistiska uppgifter om vår grens mångsidighet och graden av utövandet. I enkäten kartläggs graden av utövandet inom olika åldersgrupper, såsom under 12 år, 13-18, och över 35 år. Verksamheten bedöms vid olika evenemang och tävlingar och som mätare fungerar arrangörer, funktionärer, tränare och de tävlande själva. I enkäten kartläggs också lokal, distrikt och nationell verksamhet och olika samarbetsformer. Även olika båtklasser och tävlingsserier och nivåer kartläggs. Valutskottet väntar på era förslag på förtroendepersoner för förbundet för perioden På höstförbundsmötet utses förtroendepersoner för inkommande period Mötet väljer ordförande för förbundet samt ordföranden och viceordföranden för de olika kommittéerna och funktioner. Valutskottet förväntar sig föreningarnas aktiva deltagande och väl förberedda förslag på förtroendepersoner. Rätt sätt att föreslå kandidater för förbundets förtroendeposter är att göra förslag till valutskottet i god tid, senast Valutskottet behandlar alla förslag och sammanställer en egen förslagslista för höstförbundsmötet. Segling och Båtsport i Finland är en av landets största grenförbund. Det är ytterst viktigt att vi får kunniga och aktiva personer för förtroendeuppdragen. Vi önskar att föreningarna utnyttjar sin möjlighet att påverka. Alla kandidater bör vara föreslagna av föreningarna.. Valutskottet har sänt brevpost till föreningarnas kontaktpersoner, med en förteckning över förtroendeposter, som skall besättas och en beskrivning över kommittéernas och funktionernas arbetsuppgifter samt en blankett där föreningarna kan göra sina förslag på lämpliga personer för de olika uppdragen. Observera att de föreslagna personernas samtycke måste uppges och lämplighet för uppdraget säkerställas. Materialet finns också på nätadressen En avgående person kan också föreslås till återval ifall personen är villig att fortsätta.

4 Hälsningar från Barn- och Ungdomsverksamheten På kommande en tävling med bilder från SBF:s Barnens och de Ungas temaår Vi samlar in bilder anknutna till temaåret från både föreningarna och familjerna. Bilden eller bilderna kan vara från föreningarnas evenemang och/eller familjens/familjernas gemensamma aktiviteter. (Identifierbara personer bör ge sitt medgivande till att bilderna används i SBF:s publikationer). Vi gör ett bildkollage över vår grens mångsidiga verksamhet samt dess möjligheter. Materialet presenteras naturligtvis också i temaårets avslutningstexter och -tillfällen. För de bästa bilderna utdelas priser från våra samarbetspartners. Tävlingen börjar inom kort på SBF:s nätsidor. Utbildning och evenemang Höstlovsläger för nya tävlare och för dem som bytt klasser på Kisakallio i Lojo (vecka 42) [nr]=30662&kieli=1 På hösten ytterligare ledarkurser (fortsättnings- och grundkurser) på våtlägret i Kisakallio vecka Kursplatserna är begränsade (tot.15 platser). Anmäl dig omgående. Kurserna, som de motionsbefrämjande distriktsorganisationer arrangerar, stöder föreningsarbetet vad gäller ledare och tränare. Kolla upp utbildningsutbudet inom ditt eget område. VOK superutbildningsveckoslut (VOK utbildningen är en del av SBF:s utbildningsnivå 1 för tränare och är också lämplig för ansvariga ledare) Internet-linkar för varje distriktsorganisation på deras kurssidor: Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu (EKLU) Etelä-Savon Liikunta (ESLI) Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu (ESLU) Hämeen Liikunta ja Urheilu (HLU) Kainuun Liikunta (KL) Keski-Pohjanmaan Liikunta (KEPLI) Keski-Suomen Liikunta (KESLI) Kymenlaakson Liikunta (KYMLI) Lapin Liikunta (LAPLI) Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu (LIIKU)

5 Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu (PLU) Pohjois-Karjalan Liikunta (POKALI) Pohjois-Pohjanmaan Liikunta (POPLI) Pohjois-Savon Liikunta (PSL) Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu (PHLU) SBF:s möte för ledarutbildare Helsingfors Pikku Kipparikirja (endast på finska) Boken är tänkt, som grundutbildningsmaterial för juniorläger och som bok på långfärder. Finns till salu på förbundets kansli för 10 (tidigare 20 ). Boken är en ypperlig båtsportens teoribok för barn och unga (8-12 år) samt som tidsfördriv under familjens båtlångfärder. Via boken blir den unga lätt entusiastisk över långfärdens olika delområden. Beställningar: SBF:s populära eldrivna segelsimulator för höstens och vinterns tillfällen Den populära eldrivna simulatorn är väl lämpad för att presentera föreningsverksamheten. Reservationer bör sändas direkt till Mika Hollo, SBF debiterar ingen egentlig hyra, men frakt- och lagringskostnader övervägs från fall till fall. IF Båtskolans utrustning kan utnyttjas också vid höstens och vinterns utbildningstillfällen Båtskolans målsättning är att få fler utövare av segel- och båtsporten och lära 7 14 åriga barn och ungdomar båtsportens grunder och färdigheter. I Båtskolan lär vi ut trygga och rätta båtsportattityder samt att ta hänsyn till andra sjöfarare. För skolelevsgrupper kan tyngdpunkterna vara segelsimulatorn, navigationsbanan på land samt att köra med gummibåt (4-6hkr motor). Verksamheten är även planerad för inomhusbruk (utan gummibåt). Skadeförsäkringsbolaget If stöder förbundets arbete i att lära barn och unga en trygg och riktig båtsportattityd, och på grund av samarbetet kan båtskolan erbjudas förmånligt till den förening, som startar juniorverksamheten. Kommande evenemang: Nationellt Sigillseminarium i Helsingfors. I samband med detta arrangerar SBF ett möte för ledarutbildare. Ta kontakt med Mika Hollo, om det finns intresserade inom föreningen. Programmet för Sigillseminariet publiceras inom kort. SBF:s egna program i samband med seminariet hålls på lördag eftermiddag.

6 Mer info om barn- och ungdomsfunktionerna Mika Hollo Koordinator för barn- och ungdomsverksamheten tel Kappseglingsverksamhet ISAF söker arrangör för år 2018 ISAF Youth World SailingChampionhip -tävling ISAF Youth Worlds är en årligen arrangerad tävling för seglare under 18 år, där medaljer utdelas i åtta klasser. Finland har varit representerad nästan alla år. Ofta har framgången här varit en god profetia för framgångar i de vuxnas klasser. Mer info om tävlingen: Om er förening är intresserad att arrangera tävlingarna 2018, tag kontakt med SBF, så sänder vi er ansökningsdirektiv. Bakre gräns för ansökningarna är och beslut om arrangör görs på ISAF:s årsmöte i november Klassförbundens representanter i internationell verksamhet Vi håller på att uppdatera vårt register över internationella funktionärer. Vi önskar att klassförbunden uppdaterar eventuella representanters kontaktuppgifter med hjälp av frågeformuläret (se linken nedan). Dessutom ber vi er fylla i klassförbundets kontaktuppgifter FM-tävlingarnas arrangörsansökningar senast Blanketter finns på förbundets www-sidor Ansökningarna bör sändas per post eller i elektrisk form till förbundets kansli. Abborrvägen 4, Esbo eller thomas.hacklin@spv.fi Ansökningar om kompetensbevis för tävlingsfunktionärer Ansökningarna bör vara hos förbundet senast Blanketter finns på förbundets sidor via nedanstående link. Leveransadress

7 SBF Thomas Hacklin Abborrvägen 4 A Esbo Kappseglingsreglerna har utkommit och kan beställas från kansliet Boken är tryckt på vattenbeständigt papper och är något mindre än föregående upplaga. Föreningarna kan beställa den direkt från kansliet i större mängder. Priset är 10 (inkl. moms) för den finska eller svenska versionen, ISAF:s engelskspråkiga kostar 20. Beställningar: Segling och Båtsport i Finland rf, tel (kl 10-15) E-post: toimisto@spv.fi FM-medaljerna från förbundets kansli Kom ihåg att beställa säsongens FM-medaljer från förbundets kansli, så att Ni hinner låta göra graveringarna. Beställningar: Segling och Båtsport i Finland rf, tel (kl 10-15) E-post: toimisto@spv.fi Höstens läger: SBF arrangerar i samarbete med klassförbunden ett gemensamt grenträningsläger i Björneborg För träningen svarar SBF:s tränare. Lägret är öppet för Zoom8, E-jolle, 29er och Laser seglare. Mer info om lägret kommer senare. Ett läger för fysisk träning för unga seglare på Kisakallio i november/december. Mer info senare. Hastighetstävlingsverksamhet Lojo ny ort för hastighetstävlingar Lohja Race KULJETUS SUNDELL FM deltävlingar i klasserna SJ15, GT15, GT30, Arrangör Lohjan Purjehtijat och Guarana Motorsällskap:

8 SBF:s sidor för tävlingsverksamheten stöder informationen om tävlingar. Tävlingsverksamhet - nyheter. Kilpailutoiminta - uutiset Nopeuskilpailut tiedot ja tiedotteet Hastighetstävlingar uppgifter och info Informatör Nina Paloheimo tel nina.paloheimo@spv.fi Tilläggsinfo om Hastighetstävlingsverksamheterna Anmälningar, förarlicenser och mätbrev. Kanslisekreterare Marika Bister-Sandström Tel (kl 10-15) E-posti: toimisto@spv.fi Tävlingsverksamhet och www uppdateringar NKT/HTK:s koordinator Mika Hollo tel mika.hollo@spv.fi FM-rang på basen av ovan angivna grunder. Utbildning Utbildningen är en viktig del av båtsporten och SBF stöder alla föreningar i utbildningsfrågor. Föreningen bör ha minst en utbildare auktoriserad av förbundet. För att bli en auktoriserad utbildare bör man delta i en utbildarkurs. Den sökande bör inneha tillräckliga kunskaper om båtsportens grunder och färdigheter samt vara lämplig för undervisningsuppgifter. Kursmaterial är böcker, som kan beställas från kansliet. Tillsammans med utbildarlicensen får kursdeltagarna tillgång till aktuell information och kursmaterial via förbundets extranet-sidor. Auktoriserade utbildare finns i SBF:s register under veneily- ja purjehduskouluttaja. Mer info ger kansliet. SBF:s förbundsutbildare är (veneily ja purjehdus): Utbildarkursernas utbildare/ Båtsport Hannu Seppänen HVK Ari Aronniemi SVK Veli-Veikko Niskanen PBK-PV

9 Reijo Suomi TPS Esa Vahtera NPS Utbildarkursernas utbildare/ Segling Reijo Suomi TPS Esa Vahtera NPS Jukka Toivakka VPS Tarja Tervo SUPS Båtsport SBF:s långfärdssegling för medlemskåren från Aten Målsättningen för SBF:s medlemssegling är att underlätta förstagångsseglarnas planering av den första utomlandstrippen. Höstens seglats är i Grekland, i Saronikibukten kring öarna Norra Cykladerna och Evian. Resans sista dag är reserverad för ett besök i Aten. Seglatsen är en eskader, där valet av hamnar och rutter samt båtarnas mottagning är gemensam. SBF:s seglats passar alla, och deltagarna blir bekanta med båtsport på internationell nivå. SBF har publicerat en video, som berättar om båtsport i Medelhavet: Målsättningen med medlemsseglatserna är att underlätta medlemsföreningarnas deltagande i seglatser på Medelhavet och resorna arrangeras i samarbete med en ansvarsfull researrangör OnSailin (TravelOn Matkat Oy). Reservationer:: ja info@onsail.fi samt tilläggsuppgifter mirja.rosenberg@spv.fi Omröstningen om ÅRETS GÄSTHAMN 2015 har börjat Ge din röst på: Genom omröstningen försöker vi få officiella gästhamnar att höja sin servicenivå. Nya hamnar har inkluderats i årets omröstning. Båtfarare kan rösta på de hamnar de besökt under det gångna året. Den omröstning om Årets gästhamn, som Finlands Mässa och Segling och Båtsport i Finland rf arrangerade vann föregående gång Kemi och därförinnan Paksuniemen Satamakahvila i Rääkkylä. Röstningen pågår t.o.m Bland alla, som deltagit i omröstningen utlottas ett 300 presentkort på båttillbehör och 10 två personers biljettpaket till Vene 15 Båt-mässan. Flaggkommittén har publicerat nya videon om flaggning. Här behandlas flaggningens historia, flaggkultur och de viktigaste punkter om bruket av akterflagga och vimplar. Vilken flagga som får användas som akterflagga är noggrant reglerad i lagar och internationella förordningar och SBF hoppas att infon förmedlas aktivt inom föreningarna. Flaggningsvideon kan matas in på föreningens egna hemsidor.

10

Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev September-Oktober Hej!

Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev September-Oktober Hej! Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev September-Oktober 2014 Hej! Förbundets höstförbundsmöteshelg närmar sig med fart. Vi samlas i Lahtis den 22-23.11 för att tillbringa båtfolkets superhelg och

Läs mer

Bara båtfarare, Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev november 2013

Bara båtfarare, Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev november 2013 Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev november 2013 Bara båtfarare, Segling och Båtsport i Finland rf:s fartfyllda och händelserika år 2013 är så gott som över. Det stadgeenliga höstförbundsmötet

Läs mer

Förhoppningsvis deltar föreningarna aktivt i de olika evenemangen för att skapa förutsättningar för en allt större skara aktiva juniorbåtsportare.

Förhoppningsvis deltar föreningarna aktivt i de olika evenemangen för att skapa förutsättningar för en allt större skara aktiva juniorbåtsportare. Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev februari-mars 2014 Bästa båtsportare, Som det sägs, båtsäsongen börjar i och med Vene 14 Båt-mässan i Helsingfors. Säsongen har alltså börjat och den första

Läs mer

Vårt förbund är åter ett år starkare, mer erfaret och klokare. Förbundet är redo att skapa ännu mer nytt under 2014.

Vårt förbund är åter ett år starkare, mer erfaret och klokare. Förbundet är redo att skapa ännu mer nytt under 2014. Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev december 2013 Bästa båtsportare,, Året går mot sitt slut. Det är tid att tacka för det fina gångna året, bästa föreningsfunktionärer. Föreningarna runt om i

Läs mer

Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev sommaren 2015

Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev sommaren 2015 Segling och Båtsport i Finland rf Nyhetsbrev sommaren 2015 I det här infobrevet: SBF:s verksamhetsledare trivs vid vattnet sida 1 Föreningsverksamhet sida 2 Barn- och ungdomsverksamhet sida 3 Besiktning

Läs mer

SBF för föreningen. Vad allt erbjuder vi våra medlemsföreningar?

SBF för föreningen. Vad allt erbjuder vi våra medlemsföreningar? TILLSAMMANS PÅ SJÖN SBF för föreningen Vad allt erbjuder vi våra medlemsföreningar? INTRESSEBEVAKNING Vi befrämjar det finländska båtlivets och förenings- och tävlingsverksamhetens intressen i nationella

Läs mer

SBF:s strategi

SBF:s strategi SBF:s strategi 2015-2020 SBF:s vision 2020 Den organiserade båtsporten är eftertraktad. Båtsporten är populär och medför internationell berömmelse och framgång. SBF:s mission 2020 SBF utvecklar, i samarbete

Läs mer

Jo han är kommodor. Johan Graeffe Kommodor

Jo han är kommodor. Johan Graeffe Kommodor Jo han är kommodor Båtfolk, isarna ligger på utanför Kugghamn, men inte länge till. Nu under vintern kan vi tänka lite tillbaks till somrar som gått, men också se fram emot sommaren som kommer. BSS fick

Läs mer

Vi på kontoret önskar hela föreningsfolk en innovativ och aktiv höst. Under dessa månader skapar vi framtidens goda båtsportsstunder.

Vi på kontoret önskar hela föreningsfolk en innovativ och aktiv höst. Under dessa månader skapar vi framtidens goda båtsportsstunder. Segling och Båtsport i Finland r.f. Nyhetsbrev 8/2012 Bästa båtförare, Även om årets båtfärdssäsong i Finland börjar närma sitt slut, händer det fortfarande mycket när det gäller segling och båtsport som

Läs mer

Skolbrottning - Rekrytering

Skolbrottning - Rekrytering Skolbrottning - Rekrytering Handledning för klubbar Inledning 2007 upprättade s (SBF) Sportkommitté en handlingsplan för att öka antalet brottare i Sverige. En av punkterna i handlingsplanen var att starta

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

Suomen Purjehdus ja Veneily ry Segling och Båtsport i Finland rf

Suomen Purjehdus ja Veneily ry Segling och Båtsport i Finland rf 1 Föreningens namn, hemort och språk Suomen Purjehdus ja Veneily ry Segling och Båtsport i Finland rf Föreningens namn är Segling och Båtsport i Finland rf. Föreningen kallas i dessa stadgar förbundet.

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

SAMOKs Evenemangskalender 2018

SAMOKs Evenemangskalender 2018 SAMOKs Evenemangskalender 2018 I evenemangskalendern har vi samlat alla Finlands studerandekårers förbund SAMOKs evenemang för år 2018 och korta beskrivningar av evenemangen. Välkommen med! Januari Kryssningen

Läs mer

Arbetsordning Gymnastikförbundet Väst. Dokumentets syfte är att övergripande beskriva organisation, uppdrag, roller och ansvar.

Arbetsordning Gymnastikförbundet Väst. Dokumentets syfte är att övergripande beskriva organisation, uppdrag, roller och ansvar. Arbetsordning Gymnastikförbundet Väst Dokumentets syfte är att övergripande beskriva organisation, uppdrag, roller och ansvar. 2015-01-23 Organisation Svenska Gymnastikförbundet är ett av 70 specialidrottsförbund

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. 17.12.2015 Föreningsbrev 2/2015 Bättre sent en aldrig! FSO föreningar och idrottare har varit starkt framme i olika val till värdetävlingar i år. FSO föreningar

Läs mer

Juniorseminarium Seglarträffen 2014

Juniorseminarium Seglarträffen 2014 Juniorseminarium Seglarträffen 2014 Juniorseminarium Agenda När? Vad? Vem? 10.00-10.30 SSF Seglarskola & Gå På Vatten Theres 10.30-11.00 Ekonomi, Idrottslyft och andra bidrag Emelie 11.00-11.30 Junioraktiviteter

Läs mer

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Positivt höstmöte Det var positiva tongångar på klubbens höstmöte som ägde rum i kafeterian på Skärgårdsgymnasiet i Åkersberga torsdagen den 27 november. Klubbens medlemmar

Läs mer

DUV Vingen Info 3/12

DUV Vingen Info 3/12 DUV Vingen Info 3/12 Innehåll 1. Styrelsen välkomnar! 2. DUV Mellersta Nyland fyller 40 år! 3. Konstklubbens vernissage 4. Kallelse till höstmöte 5. Duv-teaterns fotografier 6. Filmklubben 7. Bowlingen

Läs mer

ORDFÖRANDES HÄLSNING

ORDFÖRANDES HÄLSNING PIRAYABLADET 3/2004 INNEHÅLL ORDFÖRANDES HÄLSNING NITROX VAD HANDLAR DET OM? DYKLÄGER DYK- OCH SEMESTERRESA SIMHALLSTIDER MÖTESKALLELSE ORDFÖRANDES HÄLSNING Sommaren närmar sig slutet och efter en sommar

Läs mer

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00 Protokoll: Styrelsemöte och seminarium 5/2014 Plats: Hotel President, Södra järnvägsgatan 4, Helsingfors Tid: 5 september 2014, kl. 15:00 19:00 6 september 2014, kl. 9:00 10:00 Beslutande: Blomqvist Thomas

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018

Svenska Brottningsförbundet. Verksamhetsplan 2018 Svenska Brottningsförbundet Verksamhetsplan 2018 Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument 2025, antagna maj 2015. SBF ska följa RF:s strategier. RF:s strategiska mål 2025 - kopplat till

Läs mer

Jämlikhetsplan. Segling och Båtsport i Finland rf. Tillsammans på sjön

Jämlikhetsplan. Segling och Båtsport i Finland rf. Tillsammans på sjön Jämlikhetsplan Segling och Båtsport i Finland rf Tillsammans på sjön 21.11.2016 Innehåll Inledning... 1 Jämlikhet vad är det?... 2 Hur jämlikhetsplanen uppgjordes... 2 Analys av utgångsläget... 3 Mål och

Läs mer

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

Info till lokalföreningsaktiva

Info till lokalföreningsaktiva Nyhetsbrev - Åboland oktober 2015 Hej alla, Riktigt snart är det dags att börja samla steg i motionskampanjen Hälsostegen. Nu senast gäller det att leta reda på stegmätaren samt registrera sig som deltagare

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Föreningsbrev 3/2012 Helsingfors 17.12.2012 En säsong är avklarad och ett nytt år är i startgroparna. FSO har haft fina framgångar i FM-tävlingarna. Under sommaren

Läs mer

Anteckningar från SGA - RB-utskottsmöte den 20 november 2009.

Anteckningar från SGA - RB-utskottsmöte den 20 november 2009. 1 Anteckningar från SGA - RB-utskottsmöte den 20 november 2009. Plats: Örebro, hotell Eurostop. Agenda se sidan 3 Deltagarlista se sidan 3 1. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet Sune Fredriksson

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Niklas Storbacka, VD Ab Liga Jaro Oy

Niklas Storbacka, VD Ab Liga Jaro Oy Under den gångna säsongen har vi fått njuta av underhållande fotboll och högklassiga prestationer av våra spelare. Stämningen på läktaren har varit hög och det pratas om en positiv image för klubben och

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Sida 1 av 5 Vänner, Så kom vintern till slut, även om vi när vädret tillåter, fortfarande spelar golf på vår linksbana.

Läs mer

Wear It Finland 2014 Sätt världsrekord i att ha på sig flytväst! Lördagen 17 maj, Minneslista för arrangörer av ett Wear It Finland jippo

Wear It Finland 2014 Sätt världsrekord i att ha på sig flytväst! Lördagen 17 maj, Minneslista för arrangörer av ett Wear It Finland jippo Wear It Finland 2014 Sätt världsrekord i att ha på sig flytväst! Lördagen 17 maj, 2014 Minneslista för arrangörer av ett Wear It Finland jippo Välkommen med i ett spännande projekt. Wear It Finland deltar

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN!

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! GYMPINFO 7 APRIL 2015 UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Gymnaestradan intensifieras från dag till dag. I denna sjunde Gympinfo informeras

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f.

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Verksamhetsplan 1.1 31.12.2014 Godkänd av höstmötet 24.11.2013 Kårens målsättning är att genom scoutverksamhet utveckla sina medlemmar till goda medborgare, samt tillgodose

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2018 Innehåll Organisation... 2 Roll... 2 Representation... 2 Rekrytering... 3 Kappsegling/Evenemang... 3 Utbildning... 4 Klubbutveckling... 4 Kommunikation... 4 1 Organisation Värmland-Västergötlands

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Helsingfors 12.02.2014 Föreningsbrev 1/2014 Hoppas utvecklingen aldrig tar slut! Nu tänkte jag inte på VALO som har hittat nya former utan på FSO som förbund och

Läs mer

Äldrerådsseminarier Förbundet kommer under hösten 2018 och våren 2019 att ordna regionala seminarier för föreningarna och äldrerådens medlemmar.

Äldrerådsseminarier Förbundet kommer under hösten 2018 och våren 2019 att ordna regionala seminarier för föreningarna och äldrerådens medlemmar. FÖRBUNDSNYTT September 2018 Intressebevakning Justitieombudsmannen har inkommit med svar 28.6.2018 på Svenska pensionärsförbundets klagan om den svenskspråkiga hemvårdsservicen för äldre inom Helsingfors

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE MOTOCROSS NR.4-2015

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE MOTOCROSS NR.4-2015 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE MOTOCROSS NR.4-2015 2015-04-16 (20.00-22.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Magnus Markenfelt Joakim Svensson Tommy Allansson Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

Inbjudan till Malmö Segel Sällskaps Saltholm Runt Lördagen den 30 augusti 2014

Inbjudan till Malmö Segel Sällskaps Saltholm Runt Lördagen den 30 augusti 2014 Inbjudan till Malmö Segel Sällskaps Saltholm Runt Lördagen den 30 augusti 2014 Tävlingen Tävlingen är en distanskappsegling för kölbåtar och flerskrovsbåtar runt Saltholm i Öresund om ca 25 distansminuter.

Läs mer

Svenska pensionärsförbundets motionskampanj är i full gång!

Svenska pensionärsförbundets motionskampanj är i full gång! FÖRBUNDSNYTT April 2017 Skrivartävlingen - Finland 100 år Temat för årets skrivartävling är Finlands självständighet och vad den har betytt i ditt eget liv. Rubriken för årets bidrag formulerar du själv,

Läs mer

så att de kan idka och utveckla orienteringssporten i Svenskfinland. Förbundet anser det viktigt att idrotten

så att de kan idka och utveckla orienteringssporten i Svenskfinland. Förbundet anser det viktigt att idrotten VERKSAMHETSPLAN 2019 (FSO) är en koordinerande intresse- och serviceorgan. Förbundets målsättning är att upprätthålla de bästa möjliga verksamhetsförutsättningarna för sina medlemsföreningar, så att de

Läs mer

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu Världens största vintersamling för Samojedhundar och deras ägare. Nordiska mästerskapen i drag

Läs mer

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens LEDAR välkommen till SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus UTBILDNING 2 utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens ledarutbildning 2 Syfte Säkert är att ungdomar framför allt

Läs mer

Ordförande har ordet februari 2011

Ordförande har ordet februari 2011 Ordförande har ordet februari 2011 Hej alla Finnjolleseglare! Vinter, snö och kallt längtar du också efter att få starta säsongen 2011? En bild från en torsdagssegling i Karlstad 2010 kanske piggar upp

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Nu kommer våren! Sandgren Linda

Nu kommer våren! Sandgren Linda Sandgren Linda Från: SOK [svenskaolympier@sok.se] Skickat: den 24 september 2015 10:42 Till: Sandgren Linda Ämne: Nytt från Svenska Olympier april 2015 Om du inte kan läsa detta mail, klicka här. Nu kommer

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

2015 Paketjakten från Lovisa Pa Ö k stetrtisjtajh ertin Ö ansterstjernan www.osterstjernan.fi Ö2STERSTJERNAN V00 UOTTA 18 ÅR 14 2014

2015 Paketjakten från Lovisa Pa Ö k stetrtisjtajh ertin Ö ansterstjernan www.osterstjernan.fi Ö2STERSTJERNAN V00 UOTTA 18 ÅR 14 2014 2015 Paketjakten Österstjernan från Lovisa Pakettijahti Österstjernan www.osterstjernan.fi 200 ÖSTERSTJERNAN VUOTTA ÅR 1814 2014 Seglatser 2015 BESTÄLLNINGSSEGLATSER På beställningsseglatserna står fartyget

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté välkomnar dig till Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad PM 1 Information Information och upplysningar lämnas av vår tävlingskommitté eller kansliet.

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Lördagen den 7 februari 2009 klockan 11:00 till 13 (cirka) Plats: Göteborg, Hotel Gothia Towers, Mässans gata 24, konferensvåningen, rum R10. Gå in i

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

Guide till uppstart av ny SBU-grupp

Guide till uppstart av ny SBU-grupp Guide till uppstart av ny SBU-grupp Välkommen som ledare i SBU! Här följer en guide för dig som är ny ledare inom SBU. Här beskrivs saker du måste känna till på ett kortfattat sätt. På flera ställen hänvisas

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Svenska Ballongfederationen. Medalj och plakettreglemente. RF och FSF Tävlingsplaketter. och. SBF förtjänstplakett STÅHL-PLAKETTEN

Svenska Ballongfederationen. Medalj och plakettreglemente. RF och FSF Tävlingsplaketter. och. SBF förtjänstplakett STÅHL-PLAKETTEN BF PLAKETTREGLEMENTE 2005 venska Ballongfederationen Medalj och plakettreglemente RF och FF Tävlingsplaketter och BF förtjänstplakett TÅHL-PLAKETTEN Fastställd av BF styrelse den 22 januari 2005 BF PLAKETTREGLEMENTE

Läs mer

Domare/instruktörskursen är till för att de som ska vara domare/instruktörer på klubbens tävlingar kan hjälpa skyttarna på stationerna.

Domare/instruktörskursen är till för att de som ska vara domare/instruktörer på klubbens tävlingar kan hjälpa skyttarna på stationerna. Sverigeduvan 2011 Sverigeduvan 2011... 1 Inledning... 2 Arrangörsförmåner... 2 Tävling... 3 Skillnader mot Engelsk Sporting... 3 Tävlingsdagar... 3 Tävlingsgenomförande... 4 Banor/layouter... 4 Arrangör...

Läs mer

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1 Enkät om F18 I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16 2014-01-15 Lars Linder 1 Om enkäten Enkäten gick ut via facebook till alla medlemmar på gruppen F18 seglarkompisar. 41 personer svarade på enkätens

Läs mer

Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA

Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA 1. REGIONINSTRUKTÖREN STÖDER KÅRLEDNINGEN Kårchefens närmaste stöd är regioninstruktören. Ibland uppstår det situationer då det känns som om de egna kårkollegerna är lite

Läs mer

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN Nr 9 November 2015 HEJ! Vintern närmar sig och vi har fått en liten försmak på kylan. Detta nyhetsbrev innehåller mycket matnyttig information och jag vill framförallt tacka

Läs mer

Cirkulär 1/2015. Bästa kolleger!

Cirkulär 1/2015. Bästa kolleger! Cirkulär 1/2015 Bästa kolleger! Hoppas att ni alla har haft fina sommarsemestardagar! För det första vill jag tacka alla som ansvarade och medverkade till de fina kyrkomusikdagarna i Ekenäs. Nästa år har

Läs mer

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst?

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Nr 1 INNEHÅLL Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA Sid 3. Intervju med Ms Ekholm Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Sid 6-7 Vad tyckte eleverna om teatern Tant Meier? Sid

Läs mer

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 Välkommen till Polisens IF Simidrott INJUDAN Förra året satte vi nytt deltagarrekord med 3260 starter i simning och simhopp. Simmare från 36 simklubbar och hoppare

Läs mer

STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT.

STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT. STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT. UPPTÄCK VÅRA TJÄNSTER INOM BREDBAND, TV OCH TELEFONI. BESTÄLL FÖRE 25 FEBRUARI SÅ KAN DU VINNA TVÅ BILJETTER Soundercover Sammys äventyr 2 Warhorse SÅ HÄR ENKELT

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Frånvarande Per Gylland, Norge. Ordförande Carina Savander-Ranne öppnade mötet kl

Frånvarande Per Gylland, Norge. Ordförande Carina Savander-Ranne öppnade mötet kl NORDISKA KENNELUNIUNEN Protokoll Lydnadskommittén 29.12.2015 Datum 29.12.2016 Plats Vanda flyplats, Congress T2 Närvarande Carina Savander-Ranne, Finland ordförande Erhard Jörgensen, Danmark Thomas Lundin,

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret. Samma medlemsregister används också för

Läs mer

Hej alla föreningsmänniskor!

Hej alla föreningsmänniskor! Hej alla föreningsmänniskor! När jag började på detta brev för några dagar sedan var det vårigt och soligt ute och jag tänkte inleda med några rader om lövräfsningstalkon och liknande. Nu är det däremot

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till riksorganisationer som är medlemmar i Svenska FN-förbundet 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundet består av anslutna riksorganisationer, FN-föreningar

Läs mer

Anmälan i FRIDA. Innan du börjar.

Anmälan i FRIDA. Innan du börjar. Anmälan i FRIDA Innan du börjar. För att kunna anmälas till en tävling i FRIDA måste man finnas med i medlemsregistret i IdrottOnline. Om du inte finns med eller några av era adepter som ni ska anmäla

Läs mer

Nya tävlingsidéer säsongen

Nya tävlingsidéer säsongen Nya tävlingsidéer säsongen 2010-2011 Arbetsgruppen Ny tävlingsstruktur har nu slutfört sitt arbete och vill gärna tacka för alla kreativa synpunkter som kommit in genom mejl och samtal vilket visar att

Läs mer

Välkommen till Södermanlands Golfförbund.

Välkommen till Södermanlands Golfförbund. UTBILDNINGSPROGRAM 2015 1 Välkommen till Södermanlands Golfförbund. Vi ger service till våra golfklubbar i Södermanland och deras medlemmar. Vår främsta uppgift är att genomföra olika seriespel och utbilda

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

Spring, Amina! Arbetsblad

Spring, Amina! Arbetsblad Spring, Amina! Arbetsblad Jag som har skapat de här övningarna heter Annelie Drewsen. Jag har även skrivit böckerna om Amina och flera andra böcker. Förut jobbade jag som lärare i svenska som andraspråk.

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet Svenska Ridsportförbundet SvRF idag Svenska Ridsportförbundet har till uppgift att främja ridningen, körningen och ridsporten i alla dess grenar samt därtill anknuten verksamhet nationellt och internationellt.

Läs mer

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla PM 1 Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Isabell Cederholm och Maria Blomqvist Tel 08-580 368 48 E-mail kansli@jarfallagymnasterna.se

Läs mer

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka 2012 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsae tävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade 12-13 Maj Pilängshallen i Lomma w w w. l o m m a c u p. c o

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

Res klokt framtidens resenärer

Res klokt framtidens resenärer Res klokt framtidens resenärer Många barn lär sig i dag att det enda färdmedlet är bil. Man blir skjutsad till skolan, till fritidsaktiviteter och till vänner och bekanta. När de blir äldre och ska ta

Läs mer

Vikingen SOMMARPROGRAM

Vikingen SOMMARPROGRAM Vikingen SOMMARPROGRAM 2017 1 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 VICE KÅRCHEFEN HAR ORDET... 3 VIKINGARNAS ORGANISATION 2017... 4 VIKINGARNAS SOMMARKALENDER... 5 SEGELSÄSONGSÖPPNING... 6 SEGLINGSSÄSONGENS

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

IdrottOnline. Ambassadörsutbildning. Övningar: Representantens exemplar

IdrottOnline. Ambassadörsutbildning. Övningar: Representantens exemplar IdrottOnline Ambassadörsutbildning Övningar: Representantens exemplar Övningar i grupper om tre I grupper tre om tre ska ni öva er i ett antal givna situationer. Det finns en mall att följa i diskussionen

Läs mer

Synlighet åt regionala aktörer!

Synlighet åt regionala aktörer! Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts till fördel för landskapet.

Läs mer

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY STADGAR 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Förbundets hemort är

Läs mer