Kontakter: Bra att veta: Om Ni behöver nå oss: Skoldagen Inneskor Fruktstund På skolan: Mugg E-post: Idrott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kontakter: Bra att veta: Om Ni behöver nå oss: Skoldagen Inneskor Fruktstund På skolan: Mugg E-post: Idrott"

Transkript

1 Hej! Denna kontaktbok är till för information och kommunikation mellan Er föräldrar och oss lärare. Här kommer det att finnas info. om vad vi gör och kommer att göra i tvåan. Här finns schema, klasslista, kontaktinfo mm. Läs denna bok ofta, helst varje dag, och sätt en signatur efteråt. Låt denna bok följa med i ryggsäcken varje dag. Kontakter: (Vid sjukdom, frånvaro eller andra frågor) Om Ni behöver nå oss: Birgitta Dimander och Gunilla Gerdvall På skolan: Ekens arbetsrum Då ingen finns i arbetsrummet kan du lämna ditt meddelande på vår telefonsvarare. E-post: birgitta.dimander@hallsberg.se gunilla.gerdvall@hallsberg.se Skolsyster, Helene Särnbrink: E-post: helene.sarnbrink@hallsberg.se Mottagningstider: mån, ons & fre kl Om Ni vill att Ert barn ska gå till skolsyster meddela skolan. Bra att veta: Skoldagen börjar alltid kl.8.15 och slutar kl Inneskor ska alla ha i skolan. Fruktstund har vi varje dag. Barnen tar med sin egen frukt, grönsak eller smörgås. Mugg är bra att ha i klassrummet om man blir törstig. Ta med en märkt mugg hemifrån. Idrott har alla i klassen på onsdagar. Tänk på att ha ombyte och badlakan. Slöjd har klassen på måndagar. Läxa lämnas ut på tisdagar och ska lämnas in på måndagar. Exp. nummer:

2 Vecka 5 Hejsan! Utanför har det blivit riktigt kyligt. Kvicksilvret har krypit ner till nästan -14ºC som kallast. Burr! Det gäller att eleverna är klädda så att de kan gå ut på rasten trots kylan. Det är viktigt att eleverna får frisk luft samt får röra på sig så att de orkar med hela skoldagen. Den här veckan har vi jobbat med hur man använder frågetecknet i svenskan, det är även en utav nästa veckas läxor. Vi har även gjort en diagnos som heter "Nya språket lyfter" där vi har pratat med alla barn om deras läs- och skrivutveckling. Denna diagnos har Skolverket gjort. Medan vi har genomfört diagnosen med var och en har de övriga eleverna sett på en naturfilm i klassrummet. I matten har vi jobbat med talmönster och talets grannar. Vi har dessutom gått igenom 3:ans tabell, vilket för övrigt också är en utav läxorna. På engelskalektionen har det jobbats med ord som hör ihop med skolan och idrotten har de bland annat kört matträff och tjuv & polis. Nästa vecka är det en vanlig skolvecka. Med vänlig hälsning Hej! Vi har haft en vecka då det har varit minusgrader hela veckan. Barnen har inte blivit lika blöta och smutsiga efter rasterna som de har varit veckorna innan. Skolgården är nu istället väldigt isig och värst är det förstås på kullen. Kullen har ett tjockt lager is och på den åks det på bakar och knän rasten lång. För att motverka att det sker olyckor måste alla barn som är på kullen ha hjälm. Ibland kan barnen få låna en hjälm, men det är krångligt att få tag på en och många hjälmar lämnas heller inte tillbaka där man lånat dem och det skapar irritation. Därför är det bra att hjälmar tas med hemifrån om ert barn vill åka på kullen. Vecka 4 Den här veckan har vi jobbat med positionssystemet. Alla elever har fått klippt ut ental, tiotal, hundratal och tusental som de sedan har fått lagt ihop sifferkorten till nya tal. Klassen har även målat med vattenfärg med en teknik som kallas vått-i-vått. Först penslade alla vatten på sitt papper innan de sedan målade med färgen. Färgerna flöt ut och det blev många konstnärliga och fina resultat. Dessutom har klasserna skrivit berättelser och det har förstås även skrivits till skoltidningen. Klasserna har musik varannan vecka. Just nu får eleverna pröva på att spela gitarr. Det är väldigt populärt. Detta har vi gjort bland mycket annant. Nästa vecka är det en vanlig skolvecka. Må väl! Ps. Nästa nummer av FOFFO släpps nu i dagarna. Håll utkik på vår hemsida. Ds.

3 Vecka 3 Hejsan! Den här veckan startade vårt fem veckor långa prjojektet Skapande skola. Alla elever fick gå iväg och ha ett 40-minuterspass med dramaövningar. Det har varit mycket uppskattat. Vi har också jobbat med att räkna ihop jämna hundratal och även talat om likhetstecknets betydelse i matten På idrotten har det bl a spelats fotboll och hoppats hopprep. På engelskan har klassen pratade klassen om "I can", "He can" och "She can". Alla elever har även gjort sig en egen väggalmenacka som de har fått ta med sig hem. Med hjälp av den kan de träna på dagar, månader och årstider. Vi har även bytt platser i båda klassrummen. Om ni läser veckobreven på vår hemsida har ni kanske märkt att det nyaste veckobrevet nu ligger direkt efter de första informationsbladen. På detta sätt behöver ni inte scrolla så långt för att hitta det brev som är aktuellt för klassen. Ni vet att ni föräldrar alltid är välkomna att hälsa på oss i skolan. Det går även bra att följa med oss och äta lunch. Vi vill dock passa på att berätta att priset för att äta i matsalen har höjts från och med den 1 januari till 30 kronor. Nästa vecka är det en vanlig skolvecka. Trevlig helg! Hej allesammans! Då är vi igång igen med en ny termin och med förhoppningsvis även nya krafter. Skolveckan startade bra i båda klasserna. Alla jobbade på och det var ett bra arbetsklimat. Annars har första dagen efter ett lov en tendens att vara rörig och pratig då alla återses efter ledigheten, men så var dock inte fallet denna gång. Det bådar gott inför den nya terminen! Vecka 2 Vi har börjat jobba med räknesagor. Eleverna får då skriva en berättelse till ett mattetal. Vi har också börjat ett arbete där vi jobbar med dagar, veckor, månader och årstider. Vi repeterar och tränar speciellt på att lära oss de tolv månaderna. I engelskan har klasserna jobbat med begreppen "Yes, I can..." och "No, I can not/can t". Det blev även 'många fina vinterteckninar gjorda på bildlektionen. Dessutom fortgår arbetet med nya artiklar till nästa nummer av skoltidningen på Elevens val. Eleverna tycker mycket om att jobba med detta. Vi har många fina artiklar med i nästa nummer av FOFFO. Håll utkik på hemsidan! Nästa vecka startar vi ett kulturprojekt på Eken. Projektet heter Skapande skola och det kommer att hålla på i fem veckor, v Eleverna kommer att få ha en 40-minuters lektion per vecka med Kulturskolans dramapedagog Elin Eriksson. De kommer att ha dramaövningar tillsammans med henne. Klassen går iväg på dessa övningar tillsammans med sin slöjdgrupp. Månd. kl slöjdgrupp 2 Onsd. kl slöjdgrupp 1 Fred. kl slöjdgrupp 3 Observera att slöjdgrupp 1 & 2 sklutar dessa dagar! Nästa vecka är en vanlig skolvecka med undantag för att kulturprojektet drar igång. God fortsättning på det nya året!

4 Hejsan! Så tog sommarlovet slut och skolan startade en grå och regnig augustidag. Plötsligt var vi alla samlade igen, fast nu i ett nytt klassrum och nu som tvåor. En hel del föräldrar dök upp denna regniga dag då flaggorna vajade blöta utanför våra ytterdörrar. Det kändes fint att se alla igen! Det var spännande att träffas efter många dagars ledighet. Hela skolan samlades sedan till en gemensam skolstart i idrottssalen. Vi sjöng, rektorn höll tal och vi fikade tillsammans. Så var detta nya skolår startat, höstterminen hade börjat. Vi har under veckan som gått fått se vad eleverna har plockat med sig som sin sommarläxa. De har varit duktiga på att berätta små händelser från sina lediga dagar. Trevligt! Vi har även spelat mattespel, varit till skolans bibliotek och varit ute och letat efter vad vi kan hitta som är ätbart ute i naturen. Alla har också ritat självporträtt, börjat jobba i en ny arbetsbok i svenskan (Ord som gror) och vi har haft vårt första klassråd. På klassrådet lottade vi nya representanter till elev- och matråd bland dem som kände att de ville ta på sig dessa uppgifter. Våra elevrådsrepresentanter blev Benjamin och William och till matrådet kommer vi att skicka Victor. Nu har Ida börjat i vår klass. Vi hoppas att hon kommer att trivas hos oss. Välkommen Ida! Några nyheter för klassen: - Klassen har slöjd från och med detta skolår. De har blivit uppdelade i tre grupper och alla kommer att ha både textil- och träslöjd under tvåan. De har en termin med var slöjdsort. - I år går hela klassen på idrott samtidigt. De har en idrottstimme på höstterminen och de kommer att få två idrottslektioner på vårterminen. - På fredagar kommer Nisse att ha musik med klassen. - Alla i klassen kommer att få gå en termin var på pianostudio hos Kulturskolan, de finns på Stocksätterskolan. - Från och med vecka 39 kommer klassen att gå på simskola i Alléhallen. Första gången går hela klassen och sedan kommer de allt eftersom att de blir godkända simmare att få sluta på simskolan. - På fredagar kommer eleverna att skriva om veckan som har gått i sina skoldagböcker. Vi kommer att lägga ut två av dessa per vecka på vår hemsida så att ni kan ta del av deras tankar om det som har hänt. Tanken är att alla i klassen ska få sin skrift utlagd vid något tillfälle under terminen. - I klassrummet finns det möjlighet att hänga upp en egen mugg om man vill kunna dricka vatten under skoldagen. Skicka gärna med en namnad mugg. Vi var snabba med att skicka ut lappar där ni fyllde i kontaktuppgifter till oss. Dessvärre hade man lagt fram fel lapp vilket gjorde att det fattades en fråga som ni måste fylla i. Därför kompletterar vi med denna fråga här i kontaktboken. Fyll i ert svar nedan: Får ditt barn vara med på bild på skolans hemsida? JA, mitt barn får vara med på bild på skolans hemsida. NEJ, mitt barn får inte vara med på skolans hemsida. Vänliga hälsningar Birgitta och Gunilla

5 Hejsan! Så har den första av höstens månader startat. Det är kyligt och blött i gräset varje morgon, men framåt lunch brukar det bli varmt och skönt. Kläder för många olika väder behövs således. Den här veckan har vi börjat skriva sagor. Eleverna har klippt ut bilder från tidningar och sedan har de hitta på en egen berättelse till sina bilder. Alla elevernas sagor börjar med Det var en gång Vår klass har ansvarat för städningen av skolgården under veckan. Därför gav vi oss ut efter lunchen i onsdags. Det fanns mycket skräp att plocka; plastpåsar, glas, cigarettfimpar, ett batteri m m Vi har också hunnit med att gå igenom skolans ordningsregler och pratat om varför man inte får göra vissa saker. Vi talade även om hur man ska vara mot varandra för att alla ska trivas och må bra. Det var ett mycket bra och givande samtal. Förutom detta så har vi jobbat mycket med svenska och matte förstås. I skolan finns det en hel del kvarglömda kläder från förra läsåret. Vi har flera par av svarta regnbyxor t ex. som ingen i klassen känner igen men som vi tror att är deras då det kommer från deras kapprum. Kom gärna och ta er en titt på kläderna. De kommer att finnas kvar till att vi har höstens föräldramöte, den 14 september. Sedan skänks de bort till något gott ändamål. Vi hoppas att ni har hunnit med att se att vår hemsida har börjat att fyllas. På Eken 2:s sida kan du ta del av kontaktboken (bra om ditt barn är sjukt eller om ni är bortresta och ändå vill nås av informationen) och det aktuella månadsbladet. Vi har även lagt in årets upplaga av klassens självporträtt och det finns redan ett bildspel att ta del av. Nytt för detta läsår är att vi kommer att ha två elever varje vecka som får sina tankar om veckan utlagda på nätet. Vi kallar det för Veckans blogg. Sedan kommer vi allt eftersom terminen går att fylla på med mer elevarbeten, foton och information allt eftersom. Om ni inte vet hur ni tar er till sidan så kommer en kortfattad förklaring: Gå in på Klicka enligt följande: - Barn och utbildning - Grundskola och förskoleklass - Skolor - Stocksätterskolan (nu har du kommit till skolans sida där det finns mycket bra att ta del av) -Eken -Eken 2 Trevlig helg! Ps. Nu är det era barn som klistrar in veckobrevet. Så om det inte sitter där det ska i boken så leta vidare i boken! Ds.

6 Hej allesammans! Vecka 36 Den här veckan har vi haft en målvecka på skolan. Vi har då berättat för barnen om vad de ska ha lärt sig när de slutar i tvåan, vilka mål de ska nå. Klassen har fått veta målen för de flesta ämnena och vi har även satt upp dem i klassrummet så att vi kan gå dit och titta om vi vill påminna oss om dem. Eleverna har dekorerat ramarna till våra mål så att de är fina att titta på. Veckan startade med ett läxförhör på svenskläxans ord sedan var det slöjd. Fler av eleverna kom lyckligt bärandes på sina egenhändigt gjorda trä- Iphone4. Det ringdes flitigt med dem på rasten. Stolt visades skapelserna upp för alla och envar som visade sitt intresse. I historian har vi börjat jobba med hur det var att leva på bondesamhällets tid. Vi har läst och talat lite om hur det var när gammelfarfar var liten. I samband med detta har vi tittat på ett litet klipp från en Emil i Lönneberga film. Efter filmsnutten fick eleverna berätta vilka skilnader de kunde se på filmen mot hur det är idag. I tekniken har klassen fått lära sig om kylteknik ur ett historiskt perspektiv. Det kommer att sluta med att de får kunskap om hur ett kylskåp fungerar. På bilden har eleverna fått måla fina rönnbärsteckningar med oljepastellkritor på svart papper. I tisdags hade vi besök av Caroline, Benjamins storasyster. Och på fredagen kom Niklas, Antons pappa, och Åsa Benjamins mamma. Det var mycket trevligt med alla dessa besök! Gör gärna som dessa och kom och hälsa på oss. Ni är alltid välkomna! Nästa vecka: På onsdag är det årets upplaga av Skoljoggen. Läs mer på den separata lappen som skickats hem. Det är föräldramöte samma dag, onsdag 14/9 kl Välkomna! Trevlig helg! Hej! I matten denna vecka har vi haft en lektion med praktisk matte. Eleverna fick då låtsas att de skulle öppna en egen butik. De fick sedan ett papper där de fick måla upp vad de tänkte sälja i sin butik och hur mycket sakerna skulle kosta. Nästa vecka kommer dessa butiker att hållas öppna en lektion då vi leker affär. Vi har också tränat på 2:ans tabell och klassen har dessutom gjort ett obligatoriskt mattetest. I engelskan har klassen jobbat vidare med färger och i svenskan har vi fortsatt att jobba i "Ord som gror", denna vecka med bokstaven D, och alla har skrivit ett brev till sina föräldrar/förälder. Vi har sett ett avsnitt av Emil i Lönneberga och talat om bondesamhället och klassen har fått en grunlig genomgång av hur ett kylskåp fungerar. Veckan avslutades med Skoljoggen. Denna dag strålade solen på oss, tillskillnad från onsdagens oväder! Alla srang eller gick så många varv som de kunde i spåret. Härligt! I måndags fick vi veta att det skulle börja en ny flicka till vår klass. Hon heter Nan och hon började i klassen idag, fredag. Vi hälsar henne varmt välkommen till vår klass och vi hoppas att hon kommer att trivas i klassen. Vi har även haft ett föräldramöte på Stocksätterskolan i veckan. Det började med en gemensam träff för alla föräldrar i matsalen och sedan samlades vi klassvis. Fjorton föräldrar kom till vår klass. Vi kommer att skicka ut ett protokoll till alla från mötet. Vid detta tillfälle sålde vi fika till klassens föräldrar och vi fick in 298 kronor till klasskasan. Detta betyder att klassen nu har 1178 kronor totalt. Bra! Nästa vecka: På måndag är eleverna lediga. Fritids är öppet. På tisdag går vi till biblioteket. På onsdag tar vi skolfoto. På torsdag tar elevråd (Willian & Benjamin), Matråd (Victor) och Trivselgruppen (Melisa & Anton) kort. Ha det bra!

7 Hej! Då har denna korta skolvecka nått sitt slut. Men trots att det bara var fyra skoldagar så har veckan innehållit mycket. Vi var till biblioteket i tisdags. Solen strålade på oss när vi promenerade över bron. Sedan lånades det många böcker. Somliga fyllde sina ryggsäckar så att det blev väldigt tungt att ta sig tillbaka till skolan. De böcker som eleverna lånade ska lämnas tillbaka senast den 18 oktober. I onsdags hade klassen hjärt- och lungräddning på idrotten. De talade om begreppet medvetslös, gick igenom hur och när man ska larma 112 sedan tränade de även på att lägga varandra i stabilt sidoläge. Klassen fick läxa av Gabi, att träna hemma på att lägga någon i stabilt sidoläge. Idrottslektionen avslutades med att de såg en film som handlade om orientering. Det som var mest spännande denna vecka var nog att ta skolkort. Eftersom vi tog kort den sista lektionen var det många faror som skulle klaras av för att inte de fina frissyrerna och kläderna skulle bli förstöra. Det gällde att klara av att äta frukt och lunch samt att ha två raster då det regnade ute. Vi lät alla, som ville, få vara inne på dessa raster denna dag för att undvika regnfaran. I torsdags städade vi åter vår skolgård. Denna vecka fick vi ihop åtta kassar med skräp! Jätteduktigt jobbat av klassen! Resultat från Skoljoggen: Klassen sprang/gick 10 mil och 7.5 km tillsammans. Eleverna i tvåan samlade in 161 kr till Barncanserfonden. Nästa vecka: På måndag är det omfotografering för de elever som var sjuka vid onsdagens fotografering. Simskolan börjar på tisdag. Första gången går alla till Alléhallen. Sedan får ni reda på om ert barn har blivit godkänt på simningen då slutar de på simskolan och är kvar i skolan. Simskola på onsdag! Det kommer fortsättningsvis att vara simskola på tisdagar och onsdagar vecka Må väl! Hej! De första dagarna i den här veckan var det mycket pratigt i klassrummet. Vi har därför samtalat om varför det är viktigt med arbetsro och hur vi ska göra för att skapa ett bra arbetsklimat. Efter det snacket så har det blivit ganska lugnt, de räcker upp händerna i större utsträckning och när vi påminner dem om att hålla nere ljudnivån tystnar de snabbare. Vecka 39 I måndags fick de flesta av eleverna öppna sina, egenhändigt ritade, affärer och de andra fick handla av dem. Det blev mycket träning på att räkna, växla och ge tillbaka pengar. Vi har även repeterat tiokompisarna och talat om begreppet dubbelt och hälften. I tisdags och onsdags var det simskola för hela klassen. Eleverna simmade, hoppade och dök i vattnet. Sedan lektes det en hel del också. I torsdags hade vi en trevlig utedag med våra faddrar. Solen sken och humöret var på topp. Eleverna fikade, grillade äpplen, lekte och gick en tipspromenad tillsammans. Vi hade en jättemysig förmiddag med våra trevliga sexor. Två elever från förberedelseklassen har börjat vara med klassen på idrotten från och med denna vecka. Längre fram, kanske i trean, ska de gå i vår klass. Vi hälsar dem välkomna och hoppas att de ska trivas tillsammans med oss. Nästa vecka: Tisdag: Simskola för berörda. Onsdag: "Hemlis" (ni minns väl?) och sedan idrott. Hösthälsningar

8 Hej på Er alla! Här i skolan jobbar vi på med att försöka få en bättre arbetsro i klassrummet. Vissa dagar är det för högljutt, andra går det riktigt bra. Tala gärna om detta med Era barn hemma också. Tack för Ert stöd! I måndags var det slöjd och vi jobbade även vidare med våra "affärer". Sedan hade vissa av eleverna pianostudio. I tisdags var det simskola. Vi fick åka buss dit och gå hem. I bussen började några av eleverna att tala om den mycket tragiska händelsen som skedde på måndagkvällen i Alléhallen då en kille blev knivskuren. Några av eleverna känner den knivskurne, andra hade hört saker och ting om händelsen. När vi kom fram såg eleverna polisens avspärrningar och de kunde även se blodspår på golvet. Denna händelse har sedan kommit upp vid ett flertal tillfällen under veckan. Vi har samtalat och delat våra tankar om det som hände. I onsdags togs sprutan. Det gick väldigt bra för alla och nu känns det skönt att det är avklarat! Nu dröjer det till åttan innan det är dags för en spruta igen. Det var många vuxna som var med den första timmen, men Axels mamma stannade hela dagen och hälsade på i klassen. Det var mycket trevligt att ha henne hos oss! I torsdags kom en kvinna från Folktandvården och introducerade floursköljningen i vår klass. Alla fick en mugg med sitt namn, fick två pumptag flour i den och sköljde sedan sina tänder med detta i en minut. Vi kommer nu att göra detta varje skoldag. Det känns jättebra! I engelskan har vi jobbat vidare med siffror, färger och även lärt oss några ramsor. I matten har vi repeterat begreppen hälften och dubbelt dessutom har vi sjungit en sång om tiokompisarna. På musiken sjunger vi många sånger. Den nyast låten som vi har lärt oss heter "Spökrock". Vi försöker att ständigt uppdatera vår hemsida och lägga ut sångtexterna där. På tisdag och onsdag är det simskola för alla de som gick denna vecka (utom för Evelina, Melisa och Axel). Ha en trevlig marknadshelg! Vecka 40Hejsan! Vecka 41 Nu ståtar träden med höstens varma färger och visar upp en nästan magisk prakt. Höstsolen strålar och värmer oss lite mitt på dagen även om morgnar och kvällar är kalla med frost och kyliga vindar. Barnen kommer in med kalla fingrar och rosiga kinder. Vi har fortsatt även denna vecka med att ha praktisk matematik. I måndags lekte vi affär ännu en gång. Denna vecka hade vi ett verkligt proffs med oss i klassrummet. Det var Alexandras mamma Rosa som hälsade på oss. Rosa jobbar i affär och hon berättade lite för oss hur det fungerar i en riktig affär. Efter det ordnade alla elever fint med sina pengar och lade sedlarna i prydliga högar dessutom vända åt samma håll, precis som man gör på ICA. Vi har dessutom jobbat vidare med 1000-rullarna. Denna vecka har vi börjat jobba med klockan igen. Förra året lärde sig eleverna hel- och halvtimme. Nu repeterade vi detta och tränade även på begreppen kvart i och kvart över. Vi har även delat in klassen i små läsegrupper. De som är med i samma grupp har likadana böcker och läser högt för varandra. I engelskan har klassen jobbat mer med siffror och djur. Eleverna har målat teckningar till en berättad saga. I torsdags hade vi besök av Eriks pappa Thomas och på fredagen kom Antons pappa Niklas på besök på slutet av dagen. Trevligt! Under veckan som gått har vi haft klassråd. Några ur klassen har dessutom varit på elevråd och några andra har haft en träff med trivselgruppen. Vi har haft ett tjejsnack också. Där talade vi om hur man är en bra kompis och skrev även ner tjejernas regler för hur man ska vara mot varandra. Vi kommer även att ha ett killsnack inom en snar framtid. Vi har värdegrundsvecka nästa vecka. Detta innebär att vi kommer att tala om hur vi ska bemöta varandra bl a. På tisdag och onsdag är det simskola för berörda elever. På torsdag går vi en tipspromenad, som skolans trivselvärdar har ordnat, med våra faddrar. Med vänlig hälsning

9 Hej! Vecka 43 I och med denna vecka är simskolan avslutad. Den sista simskoledagen fick alla i klassen följa med. Innan vi skulle gå iväg knotades det lite från de elever som redan hade slutat, men efteråt tyckte de att det hade varit roligt i Alléhallen. Alla har kämpat på bra under dessa veckor! På engelskan denna vecka fick eleverna skriva hela meningar om djur, ex: Yes, it is a cow. Många tyckte att det var roligt och jobbade på så att de t o m hann med en extra uppgift. I matten har vi talat om varför det är bra att kunna tiokompisarna, att det blir enklare att räkna ihop olika tal. I svenskan har de jobbat med bokstaven J. Vi har haft tjej- och killsnack även denna vecka. Eleverna tycks uppskatta att sitta ner tillsammans och prata om hur de har det och hur man kan göra för att få der ännu bättre. När vi har dessa snack så får de som inte deltar titta på dokumentärer om djur. Hittills har de sett en film om hajar och en om Afrikas stora kattdjur. I torsdags hade vi besök av Axels mamma Chatarina. Det märks att klassen uppskattar när vi får dessa trevliga besök av er föräldrar. Så välkomna hit om ni har tid och lust! En kille gav ett förslag att vi skulle ha ferdagsmys i klassen eftersom det är lov nästa vecka. Alla tyckte att det var en trevlig idé. Klassen fick komma med förslag om vad vi skulle göra på denna mysstund och sedan tog vi vuxna ett beslut om vad vi skulle göra av dessa förslag. Det blev att se på film, äta snacks och dricka saft. Sedan skulle vi tända ljus och låta alla ta med sig en filt, en kudde eller ett gosedjur till skolan. Hela fredagen blev på så vis en mysig dag för innan filmen var vi och såg på en teater i Folkets hus som hette Hedvig och Max-Olov. Vilken skön avslutning innan höstlovet tog vid! Hejsan! Denna vecka har varit både vanlig och ovanlig på en och samma gång. Det vanliga är att skolarbetet har löpt på som det brukar, det ovanliga är att vi nu är delade i två klasser. Birgitta är i klassrummet i ljusgården och Gunilla är kvar i det gamla klassrummet. Vi har upplevt det som mycket positivt att ha mindre grupper. Det blir lugnare och rymligare. Vecka 45 Vi har haft klassråd denna vecka. Det var några saker som klasserna har beslutat och som vi vill delge er: Eleverna vill vara med i årets julbonadstävling. Inte undra på det vi vann ju förra året! Detta år gör klasserna en varsin bonad. Om någon av dessa bonader vinner så går pengarna, 500 kronor, till den gemensamma klasskassan. Båda klasserna vill byta julklappar med varandra. Dessa presenter får max kosta 30 kr. Det ska passa till både en kille eller en tjej och det skall inte vara något ätbart (det finns endel allergiker). Ta med paketet till den 1 december. Gunillas klass vill ha egna ljus på bänkarna när vi har adventsmys. Alla som vill får alltså ta med sig ett ljus till skolan. Ta med ljuset till den 1 december. Klassen önskar att ha en maskeradklassfest. Vi får se om och när vi kan ordna detta. HÖSTLOV! Detta händer v. 45: En vanlig skolvecka! Ha en trevlig höstlovsvecka! Birgitta och Gunilla I tisdags fick vi en ny elev till Birgittas klass. Han heter Robin. Vi hoppas att han ska trivas hos oss och vi hälsar honom varmt välkommen! På måndag får vi ytterligare två nya elever till 2:an. Det är en tjej som heter Ajsa och en kille som heter Kiawsein. Dessa kommer båda att gå i Gunillas klass. På onsdag är det föräldramöte kl i klassrummet. För de elever som går på kvällens skoldisco önskar vi en trevlig kväll i skolan och för övriga en trevlig kväll hemma. Må väl!

10 Vecka 46 Hej! Den här veckan startade med att Gunillas klass fick en flicka till klassen som heter Ajsa. Ajsa kom hitflyttande från Västerås. Dagen därpå kom ytterligare två killar till klassen. De hetet Kyaw, han kommer från Storfors, och Htet, han kommer från Forshaga. Klassen har tagit väl hand om dem och de har smält in bra i klassen. Vi hälsar dem välkomna och hoppas att de ska trivas hos oss! Vi börjat denna vecka med att skriva små böcker i klasserna. Detta har blivit mycket populärt. De flesta verkar tycka att det är väldigt roligt och eleverna är mycket stolta över sina sagor. Klassen har målat av äpplen på bildlektionen. De fick lära sig att måla skuggor. På NTA:n, som handlar om förändringar, har eleverna fått smälta is till vatten. På matematiken har vi påbörjat ett arbete om längd. Båda klasserna har jobbat med sina julbonader. Birgittas klass använder sig av tyg som bakgrund och har gjort en träram runt. De ska sedan fylla sin bonad med olika julmotiv. Gunillas klass gör en julgran med paket under. De elever som går i Gunillas klass får gärna slå in en tändsticksask till ett litet paket hemma och sedan ta med paketet till skolan. Dessa paket ska pryda julbonaden. Observera att Gunillas klass har idrott på måndagar från och med nästa vecka. Birgittas klass fortsätter med att ha onsdagar som sin idrottsdag. På tisdag är Birgitta inte i skolan. Lillemor vikarierar i klassen. På söndag den 27 november är det julskyltning i Hallsberg. Se till att ni bokar in den dagen så att ni kan ta med släkt och vänner och gå till Bergöövåningen och rösta på våra fina julbonader då. Hej på er! Den här veckan har vi börjat fixa egna inloggningar på skolans datorer åt eleverna. Alla har inte fått sin inloggning än, men det är stort för de i klassen som har fått det. De strålar som små solar och undrar när de ska få jobba vid datorn nästa gång. Vecka 47 Denna vecka var det första veckan med två idrottsgrupper. Idrottsläraren Gabi upplevde det som mycket positivt. Det blev två bra lektioner. Just nu jobbar vi med längd i matten, i svenskan har vi fått ett nytt häfe i vilket eleverna tränar sin läsförståelse och på engelskan jobbas det med verb. På NTA:n har eleverna undersökt skillnaden på hur mycket vattenånga det kommer från varmt vatten i jämförelse med kallt vatten. Nu är vi klara med våra två julbonader. Det blev två fina skapelser! På söndag är det julskyltning i Hallsberg och då kan ni gå till Bergöövåningen och rösta på en av dessa. Vi håller tummarna för att ett av våra bidrag vinner. Heja Stocksätter! På onsdag åker Birgitta på semester. Lillemor vikarierar i klassen. På torsdag är det 1 december. Alla barn som vill vara med på julklappsbytet ska ta med sig ett paket till skolan senast på torsdag. Julklappen ska passa till både pojkar och flickor. Det ska inte vara något ätbart och det får kosta max 30 kr. Det är frivilligt att delta i julklappsbytet. Tänd ett ljus och njut av helgen! Vi önskar er en mysig helg! Vecka 48

11 Hej! Utanför skolans fönster är det mörkt, blåsigt och varmt för årstiden. Hejsan! Barnen längtar efter den första snön och börjar även så smått att längta efter det stundande jullovet. Varje morgon nu i december startar Så i måndags hände det! Vid lunchtid kom äntligen de första vi skoldagen med adventsmys i våra klassrum. Vi tänder ljus, lyssnar små snöflingorna dalande ner från himmelen. Dessa flingor på boken "Marias lilla åsna", öppnar julkalendrar och julklappar. Det är gladde barnens hjärtan och vår skolgård såg ut att vara pudrad en skön start på dagen. med vitt florsocker. På onsdagsmorgonen hade det kommit ett lager kramsnö. Då ville barnen nästan inte gå in, trots att de Birgitta var här i måndags och tisdags sedan åkte hon iväg på semester. Lillemor vikarierar var dyblöta. Vi fick påminna om att man inte får kasta snöboll för Birgitta under de två veckor som hon är borta. Vi önskar Birgitta en riktigt varm och skön semester! på skolgården, men det kliade i många små fingrar. Denna vecka har vi jobbat vidare med att skriva småböcker, vi har även jobbat med läsförståelse och skrivit i våra sklodagböcker i svenskan. I matten har vi bl a jobbat med ordningstal, udda och jämna tal. På bildlektionen har eleverna ritat av sina händer som de sedan ska sätta samman till en gemensam gran. Vi har passat på att sjunga advents- och julsånger när Lillemor är hos oss. Hon är duktig på att spela på pianot och eleverna tycker mycket om att få sjunga. Dessutom ha Gunillas klass haft musik med Nisse. Nästa vecka har Birgittas klass musik med Nisse, vi turas om med det. Vi har även startat upp elevens val denna vecka. Det betyder att alla elever ska få välja någonting att skriva om som sedan ska renskrivas på datorn. När texten är färdig skall den publiceras i en webbasserad skoltidning. Eleverna kan t ex skriva en dikt, intervjua någon, skriva ner ett favoritrecept, rita en serie, skriva vad de tycker i en insändare, redovisa en undersökning som man gjort på skolan mm. Det blir spännande att få se den färdiga produkten när den är klar! Tack till alla er som gick till Bergöövåningen och röstade på våra julbonader! Dessvärre vann vi inte i år, det blev Långängen som tog hem förstapriset. Men Stocksätter gick inte helt lottlösa våra fyror vann på walkover i sin ålderskategori. Grattis till alla som vann!! Det blir ingen idrott för klasserna på deras vanliga idrottsdagar på grund av att alla elever i tvåan ska gå till Alléhallen och bada på torsdag. Därför ska inga idrottskläder med på måndag eller onsdag för någon. Alla ska däremot ha med badkläder, badlakan och plastkasse på torsdag den 8 december. På onsdag går vi alla till biblioteket direkt på morgonen. Skicka gärna med bibliotekskorten. Om någon har tappat bort sitt kort går det bra att låna ändå. Trevlig helg! Birgitta, Gunilla & Lillemor I tisdags bjöd skolans trivselvärdar alla på pepparkakor efter maten. Det var ett mysigt och stämningshöjande intiativ. Tack för det! På onsdagen gick vi till biblioteket. Först fick vi höra en bokpresentation och sedan lånade eleverna. Någon ville inte låna någon bok alls medan andra ville låna jättemånga böcker. Sedan kämpade vi oss tillbaka till skolan med många tunga ryggsäckar. Böckerna ska lämnas tillbaka till biblioteket senast den 11 januari. På torsdagen var det dags att gå ännu en vända ner på Hallsberg, denna gång till Alléhallen. Det var uppskattat av de flesta eleverna att få repetera det som de hade lärt sig på simskolan för några veckor sedan. Under veckan har vi jobbat på med läsförståelse, Ord som gror, matteböckerna och vi har gått igenom några jul- och nyårsord i engelskan. Dessa har de fått i läxa till nästa vecka. På NTA:n har vi tagit reda på vilka färger som finns gömda i en grön och i en svart tuschpenna. Detta tyckte eleverna att spännande och roligt att göra. På tisdag lussar treorna för oss. Alla som vill får denna dag ta med sig lite fika. Vi fikar det medhavda fikat på vår fruktstund. Sexorna ska visa upp några små pjäser för oss denna dag och kl äter vi jullunch tillsammans. På torsdag pysslar vi och ser på film med våra faddrar. Denna dag kommer Birgitta tillbaka från sin semester. Må väl! Gunilla & Lillemor

12 Vecka 50 Hej! Här kommer denna termins sista veckobrev. Tänk vad fort tiden går! Veckan har gått i julens tecken. Vi har fortsatt med vårt adventsmys vaje dag. Dessutom har vi sett på 3:ornas luciatåg (nästa år är det vår tur!), ätit jullunch, julpysslat med faddrarna och gjort många olika juluppgifter. Förutom detta har vi även sett två pjäser som våra faddrar i 6:an spelade upp för oss. Det var mycket uppskattat. Tack kära 6:or för alla glada skratt! Vi har också fortsatt med elevens val och fler av eleverna har varit iväg och intervjuat någon så som t ex rektorn eller vaktmästaren. Det första numret av skoltidningen håller nu på att sättas samman. Vi hoppas att det första numret hinner komma innan jullovet. Håll utkik på vår hemsida. I torsdags kom Birgitta tillbaka efter sin ledighet. Det var ett kärt återseende. Välkommen tillbaka till oss! Vi får även passa på att tacka Lillemor för hennes insats under dessa två veckor. Tack så mycket! På måndag får vi se en kort engelsk teater som 6:an spelar upp för oss. På tisdag har vi en speldag. De elever som vill får ta med sig ett sällskapsspel hemifrån. På onsdag är det skolavslutning. Vi startar dagen i vanlig tid i klassrummet. Sedan tågar vi till Adventskyrkan och ser på vårt traditionella julspel. Därefter går vi gemensamt tillbaka till skolan och avslutar dagen där ca. kl i klassrummet. Fridfull helg! Birgitta, Gunilla & Lillemor

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Kontakter: Bra att veta: Om Ni behöver nå oss: Skoldagen Inneskor Fruktstund På skolan: Mugg E-post: Idrott

Kontakter: Bra att veta: Om Ni behöver nå oss: Skoldagen Inneskor Fruktstund På skolan: Mugg E-post: Idrott Denna kontaktbok är till för information och kommunikation mellan Er föräldrar och oss lärare. Här kommer det att finnas info. om vad vi gör och kommer att göra i tvåan. Här finns schema, klasslista, kontaktinfo

Läs mer

VECKOBREV V PÄRLAN 1

VECKOBREV V PÄRLAN 1 VECKOBREV V. 49-51 PÄRLAN 1 Hej alla elever och föräldrar i Pärlan 1! 4 december 2014 Vi har nu landat i december månad och varje morgon hör jag flera barn som räknar ner till självaste julafton :) Tänk

Läs mer

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Hej på er alla barn och föräldrar i Kristallens Förskoleklass Ååå vad kul det är att vara tillbaka Så roligt att träffa alla igen, har saknat er alla massor/annika

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20 Veckobrev för Opalen 1 v 18-20!!! Hej alla barn och föräldrar! 7 maj 2015 Tänk vad fort tiden går! Det gäller att stanna upp nu och njuta av det långa, ljusa och härliga dagarna. Vi startar inte upp så

Läs mer

Veckobrev för Opalen2 v.35-37

Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Hej alla barn och föräldrar!! 3 september 2015 Nu har vi satt igång på riktigt med skolarbetet och det är underbart att se hur engagerade och flitiga era barn är! Vi har haft

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8 Veckobrev för Opalen 1 v 6-8!!! 12 februari 2015 Hej alla barn och föräldrar!!!! Äntligen har det kommit snö och det är underbart att se vilken aktivitet det blir ute på än gång. Eleverna leker, bygger

Läs mer

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM

VINBÄRSNYTT vecka 23 KALENDARIUM KALENDARIUM Datum för läsårets föräldraråd Dagar då skolan stänger 15:45 4/6 Tack för att ni respekterar tiden Vårterminens sista dag 12/6 Lov, studiedagar och planeringsdagar Planeringsdag 7/6 (hela skolan

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

Välkommen till klasserna. 4-6 läsåret 2015-16

Välkommen till klasserna. 4-6 läsåret 2015-16 Välkommen till klasserna 4-6 läsåret 2015-16 Efter en skön sommar med både sol och regn hoppas vi att alla är sugna på att börja skolan igen! Här kommer viktig information till er, föräldrar och elever,

Läs mer

Vecka nr 43 Veckobrev

Vecka nr 43 Veckobrev 2016-10-29 Vecka nr 43 Veckobrev Hej alla elever och vårdnadshavare! Läsåret två första perioder är nu till ända och den senaste veckan har gått i rasande fart. Eleverna har längtat så efter den här veckan

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel

Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel 508 15624 Grön grupp Denna vecka har vi klippt och klistrat bilder som vi ska skriva ord till på Ipaden. Vi har också klistrat foton i vår

Läs mer

MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Jennifer i Gävle SIMNING OBS 2A slutar SIMNING OBS 2A slutar 13.

MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Jennifer i Gävle SIMNING OBS 2A slutar SIMNING OBS 2A slutar 13. 53 52 51 50 49 DECEMBER 2015 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 30 november 1 2 3 4 Jennifer i Gävle Läsläxan in och 7 8 9 10 11 Läsläxa in och Biblioteket 2C Luciafirande Åk 5 lussar för hela skolan

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Allmän information: Fritidsinformation: Aktivitetstisdag: Tre lekar inne/ ute. Veckans pyssel: Krympplattor

Allmän information: Fritidsinformation: Aktivitetstisdag: Tre lekar inne/ ute. Veckans pyssel: Krympplattor Kom ihåg vecka 43 Förskoleklassen Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. No-tema. Meja får visa och berätta om en bok eller en sak hon tagit med hemifrån. Barnens show kl 12:30. Återigen en bra

Läs mer

Seniorernas veckobrev V.43

Seniorernas veckobrev V.43 Denna vecka har vi fokuserat på att avsluta alla uppdrag då vi efter höstlovet kommer att påbörja ett nytt tema med nya utmaningar. Det vi redan nu kan avslöja är att begreppet kärlek kommer att få en

Läs mer

Denna veckan firade vi vår elev som fyllde år i onsdags. Vi firade stort med paket, glass, snacks och film såsom vi brukar göra varje månad.

Denna veckan firade vi vår elev som fyllde år i onsdags. Vi firade stort med paket, glass, snacks och film såsom vi brukar göra varje månad. Veckobrev för v.41 Vi vill börja med att välkomna Adam till klass F-1. Det känns så bra att ha dig här, hjärtligt välkommen Adam. Vi vill även meddela er föräldrar att vår lärare Johan fått en annan tjänst

Läs mer

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta Brev för v.37 Vi vill välkomna vår praktikant Kerstin och vår elevassistent Julia. Hjärtligt välkomna till vår fina skola. Eslövs museum Vi har under veckan varit på Eslöv museum. Vi hade en guide som

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 38 Vilken härlig vecka vi har haft tillsammans, men det är rysligt vad dagarna går fort! Jag skulle ha suttit på en sten och haft tråkigt, så hade det inte tagit

Läs mer

2.3 Elevernas ansvar och inflytande

2.3 Elevernas ansvar och inflytande GENEVAD 2014 2.3 Elevernas ansvar och inflytande Målbeskrivning i skolan. och för sitt arbete i skolan, och mognad, undervisningen, svara för att eleverna får pröva olika arbetssätt och arbetsformer,,

Läs mer

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum MÅNADSBREV JANUARI 2013 God fortsättning och välkomna till en ny termin hos oss på Midimalen norr. Vi vill börja med att tacka för de goda och fina julklapparna vi fick av er och era barn. Vi blev väldigt

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Vecka nr 41 Veckobrev

Vecka nr 41 Veckobrev 2016-10-14 Vecka nr 41 Veckobrev Hej alla föräldrar i 4B Veckan har innehållit bland annat elevens val där en stor andel av eleverna besökte Cosmonova. De elever som inte var med på Cosmonova vid det här

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag.

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Veckobrev v.8 Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Det är tillåtet att smygträna på sportlovet F-klass: Hej! Måndagen

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18 Veckobrev för Opalen 1 v 16-18!!! Hej alla barn och föräldrar! 23 april 2015 Så underbart att våren är här! Det är härligt att se hur glada barnen är ute på rasterna när det inte regnar eller blåser. Det

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Hej alla föräldrar och barn!

Hej alla föräldrar och barn! Hej alla föräldrar och barn! Nu är det dax att börja i förskoleklass, vi förstår att ni har många frågor och funderingar. Därför har vi pedagoger i förskoleklasserna skrivit en liten förberedande saga

Läs mer

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Den nya terminen rullar på och det blir ljusare och ljusare. Alla pedagoger arbetar aktivt med att erbjuda nya, spännande aktiviteter för era barn. I sin planering

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser R A P P O R T 2017-10-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningskontor Jenny Wikby 0372-78 94 11 jenny.wikby@ljungby.se Tillsynsprotokoll Bolmsö 2017-09-18 Introduktion med Birgitta Vi

Läs mer

Jullovsprogram 2006/2007

Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogrammet 2006/2007 Torsdag 21 december Avslutningsdagen. Eleverna slutar skolan klockan 10:00 och vi äter som vanligt mat i matsalen vid 11 tiden. Efter maten så ska vi

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

KLASS 2A vecka 39. Vi är ute varje dag. Se till att barnen har kläder efter väder!

KLASS 2A vecka 39. Vi är ute varje dag. Se till att barnen har kläder efter väder! KLASS 2A vecka 39 Vi arbetar här: Sara Nordström Ola Thörnberg Klicka på brevet så kommer alla sidor i veckobrevet upp. Vi är ute varje dag. Se till att barnen har kläder efter väder! Sjukanmälan görs

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Information från ledningen.

Information från ledningen. På gång Torsdag 7/12 EKORRAR går på utflykt. Fredag 8/12 -SIMSKOLA för Hörngruppen. Möts 8.40 vid grinden. Torsdag 21/12 Sista skoldagen innan lov. Skoldag fram till lunch. Onsdag 10/1-2018 Terminstart

Läs mer

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare.

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. MÅNADSBREV FEBRUARI 2013 Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. Viktiga datum: Åk 4 13/2 åker på teater till Tivolihuset på fm. Åk 5 Brandstationen blev inställd förra gången.

Läs mer

KLASS 2A vecka 40. Glöm inte att kika in på bloggen för att se veckan i bilder:

KLASS 2A vecka 40. Glöm inte att kika in på bloggen för att se veckan i bilder: KLASS 2A vecka 40 Vi arbetar här: Sara Nordström Ola Thörnberg Klicka på brevet så kommer alla sidor i veckobrevet upp. Här nedan finner ni länken angående höstlovsanmälan på fritids! Fyll i så fort ni

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Nu har det varit en riktig höstvecka med kalla morgnar och vackra färger.

Nu har det varit en riktig höstvecka med kalla morgnar och vackra färger. 2016-10-02 Vecka nr 39 Veckobrev Nu har det varit en riktig höstvecka med kalla morgnar och vackra färger. Elevens val I tisdags hade vi elevens val i årskurs 4 och 5. Vi började dagen med en gemensam

Läs mer

Festis år 3. v.42. Skolan: v.43. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin:

Festis år 3. v.42. Skolan: v.43. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin: Festis år 3 v.42 www.skarpnacksskola.stockholm.se Sjukanmälan: Päron: 076 1293098 Apelsin: 076 1294450 Hej! Tiden går fort när man har roligt! Nu är det snart dags för en paus, ett lov, från skolan. Nästa

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

Festis år 3. v.39. Skolan: v.40. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin: y

Festis år 3. v.39. Skolan: v.40. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin: y Hej! Festis år 3 v.39 www.skarpnacksskola.stockholm.se Sjukanmälan: Päron: 076 1293098 Apelsin: 076 1294450 y Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen 95 121 55 Johanneshov Skolan: v.40 * Måndag: Frukt till rasten.

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål TRIVSELREGLER Per Ols åk 4-6 Läsåret 2012-2013 Kärlek som grund Ordning som stöd Kärlek som grund Ordning som stöd Kunskap som mål Regler för oss att fungera tillsammans På Risbroskolan ska alla känna

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Allmän information: Skoltider: måndag- fredag 8:20-13:40.

Allmän information: Skoltider: måndag- fredag 8:20-13:40. Kom ihåg vecka 46 Förskoleklassen Inneidrott, ta med ombyte med skor och handduk. Faddergrupper Kul med snö, vitt och fint. Det finns mycket att göra ute på rasterna för barnen. Vi har jobbat med Rr, läst

Läs mer

Veckoschema v. 5 -Järvar-

Veckoschema v. 5 -Järvar- Veckoschema v. 5 -Järvar- Hej! Trevligt att se flera av er på föräldramötet i måndags! Tre igen Vi blir nu tre pedagoger igen i Järvarna. Peter Halldin, fritidsledare som har arbetat länge på skolan, kommer

Läs mer

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Hej på er! Näst sista veckan innan höstlovet, oj vad tiden har gått fort! Vi har fortsatt vårt arbete med vår storyline Bondgården och denna vecka så fick vi ett sms från

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15.

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15. KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter på skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter på skolan. KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00%

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Elevenkäten 2009 - Rapport skapad 2009-11-25 11:40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön 1. Om mig Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Klass 5A 5B 5C K 29,03% 35,48% 35,48% M 41,18% 32,35% 26,47% Kön K M K

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna!

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna! en den 29/10 18:00-19:30 är det Höstfest med maskerad. Kom ihåg vecka 43 Förskoleklassen Fredag Idrott inne. Ta med ombyte och handduk. Tema: FN. Matilda har boktips. Barnens show 12.30, vi i F är publik

Läs mer

Festis år 3. v.40. Skolan: v.41. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin: y

Festis år 3. v.40. Skolan: v.41. Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen Johanneshov. Sjukanmälan: Päron: Apelsin: y Hej! Festis år 3 v.40 www.skarpnacksskola.stockholm.se Sjukanmälan: Päron: 076 1293098 Apelsin: 076 1294450 y Skarpnäcks skola Kärrtorpsvägen 95 121 55 Johanneshov Skolan: v.41 * Måndag: Frukt till rasten.

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

Under veckan som har gått har vi besökt biblioteket och barnen fick varsin bok som gåva. I svenskan: lättsamt

Under veckan som har gått har vi besökt biblioteket och barnen fick varsin bok som gåva. I svenskan: lättsamt Vecka 11-12 Hej alla1 Dags för en ny vecka och snart är redan påsken här! Här längtar vi till vår! Under veckan som har gått har vi besökt biblioteket och barnen fick varsin bok som gåva. I svenskan: lättsamt

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse.

10.00 Musik med Erik, Idrott i Tippenhallen. Glöm ej idrottkläder, inneskor och handduk. Lämna in idrottsläxan om mat och rörelse. KLASS vecka DENNA VECKA: Meddelande: Kom ihåg att logga in på schoolsoft och läsa ditt barns IUP!! OBS Alla barn behöver fylla på sina extrakläderslådor. Det är blött nu... Vi arbetar här: Alex Helin Sjukanmälan:

Läs mer

TITANIC. Vårterminen 2015. Stenänga Förskola. Krokodilgruppen. Marina Undenius och Carina Nilsson

TITANIC. Vårterminen 2015. Stenänga Förskola. Krokodilgruppen. Marina Undenius och Carina Nilsson TITANIC Vårterminen 2015 Stenänga Förskola Krokodilgruppen Marina Undenius och Carina Nilsson Under hösten 2014 fanns ett intresse för Titanic hos några barn i barngruppen. När vårterminen startade hade

Läs mer

CITRONNYTT vecka 37. F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information KALENDARIUM

CITRONNYTT vecka 37. F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! Allmän Information KALENDARIUM KALENDARIUM 12/9 Föräldramöte för föräldrar till elever i årskurs 1-5 Kl. 18-19.30 17/9 24-25/9 Skolfotografering 9/10 22/10 Föräldraråd kl.18.00-19.30 Vecka 44 Höstlov (Fritids öppet) 13/11 Likabehandlingsråd

Läs mer

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Barn kan be! Men de måste ibland få veta att deras böner är lika viktiga som vuxna krusidullböner. När vi ber med barn, brukar vi sätta upp enkla böneregler.

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 13-17 februari. Fortfarande finns det plats för fler robotar på Skapandes robot-tema!

MARIA KLUBBNYTT. 13-17 februari. Fortfarande finns det plats för fler robotar på Skapandes robot-tema! MARIA KLUBBNYTT 13-17 februari På bilden till vänster är det Astrid som visar upp sin snygga robot Till höger är det någon som gjort fler robotskulpturer till bordet utanför Skapande! ROBOTAR Fortfarande

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.52 Allmän information Vi önskar alla elever och föräldrar ett härligt jullov! KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1

Läs mer

Allmän information: Barnens show fredag 27/3 efter lunch. Anmäl senast 20/3 om du vill uppträda

Allmän information: Barnens show fredag 27/3 efter lunch. Anmäl senast 20/3 om du vill uppträda Kom ihåg vecka 12 Förskoleklassen Ingen idrott eftersom vi åker skidor fredag. Teater Min kralliga kamrat. Ingen har boktips. Skidåkning. Ta med utrustning och eventuellt lite tunnare kläder att åka i

Läs mer

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hej! Att tänka på innan du börjar: Årskurs 5 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se Välkomna till år 4! Vi önskar er välkomna till ett nytt läsår och framförallt önskar vi er välkomna till vår nya skola! Vi har väntat länge och äntligen får vi kliva in de nya lokalerna! Vi ser verkligen

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT MARIA 12 16 december MiniNYTT DANS! Vernissage på tisdag 15.05 i Sal 3. Begränsat antal platser, Serieteckning anmäl dig till Jannike om du vill vara med! HÅLL UTKIK! aktiviteter PÅ MMK 12 16 december

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Tack alla för ett trevligt föräldramöte! Här kommer lite minnes anteckningar. Fyll gärna i om ni tycker att jag missar något.

Tack alla för ett trevligt föräldramöte! Här kommer lite minnes anteckningar. Fyll gärna i om ni tycker att jag missar något. Fredag den 27 april 2012 Sjukanmälan görs på tel nr 08-659 53 13 Tack alla för ett trevligt föräldramöte! Här kommer lite minnes anteckningar. Fyll gärna i om ni tycker att jag missar något. - Alla hälsas

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

Hej! 2 bis, rue de la Prulay,1217 Meyrin Tél +41 (0)

Hej! 2 bis, rue de la Prulay,1217 Meyrin  Tél +41 (0) Hej! Nu har vi kommit in ett par veckor på terminen. Detta år har vi samma antal grupper och skolor som tidigare år, men vi letar alltid efter nya elever. Det finns i dagsläget inget naturligt forum för

Läs mer

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN Omslaget Titta på bilden på omslaget och berätta vad du ser. Svara på frågorna: 1. Vad ser du på bilden? 2. Var är de? 3. Vilket yrke har kvinnan? 4. Vilken årstid är det på bilden?

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11.

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11. Afrika Din pappa (eller mamma) arbetar på ett internationellt företag med huvudkontoret i Salo. Han (eller hon) har nu fått världens chans, ett erbjudande att under ett helt år bygga upp en ny fabrik i

Läs mer

Hej därhemma!

Hej därhemma! 2013-01-11 Hej därhemma! Den här veckan inleddes på onsdagen, med en skoluppstartsfest ute på fotbollsplanen där vi vid eldar löste uppgifter, åt macka och saft och gjorde en gemensam jätteraket för att

Läs mer

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej!

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej! Vecka 37-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com STUDIEDAG Hej! Vi vill inleda detta veckobrev med att tacka för ett mycket trevlig och givande föräldramöte tillsammans med er alla som närvarade.

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 39 Allmänt

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 39 Allmänt KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

MARIA. 3-7 oktober. MiniNYTT

MARIA. 3-7 oktober. MiniNYTT MARIA 3-7 oktober MiniNYTT BRÄNNBOLL i Tanto på torsdag! aktiviteter PÅ MMK 3 7 Oktober LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sardinburken på Boule på skolgården Bad Brännboll i Tanto Långhopprep

Läs mer

På Bredängsskolan har vi en stor skolgård. På rasterna har vi jätteroligt. Vi gör en hel del utflykter.

På Bredängsskolan har vi en stor skolgård. På rasterna har vi jätteroligt. Vi gör en hel del utflykter. På Bredängsskolan har vi en stor skolgård. På rasterna har vi jätteroligt. Vi gör en hel del utflykter. Bredängsskolan är en må bra skola. Vi har antimobbing grupp och vi låter bli att äta godis i skolan.

Läs mer