Vi tänker på helheten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi tänker på helheten"

Transkript

1 UTBILDNINGAR 2014

2 Vi tänker på helheten SSF har 40 års erfarenhet av att genomföra säkerhetsutbildningar. Att skapa en trygg och säker arbetsplats handlar mycket om sunt förnuft och genom SSFs utbildningar får du tillgång till de praktiska verktygen. Bredden av säker hetsutbildningar är vår styrka och vi erbjuder allt från korta seminarier till mer omfattande utbildningar inför certifiering, som till exempel SSF Säkerhetschef. I vårt utbud finns allmänna kurser inom säkerhet så som SSF Säkerhet Bas och Interna brott, men även mer avancerade tekniska kurser som vänder sig till användare och upphandlare av säkerhetssystem eller installatörer/projektörer. Vi ligger i framkant inom säkerhetsområdet och kan omgående erbjuda kurser när nya normer, regelverk och lagar är aktuella. Dessutom genomför vi företagsanpassade utbildningar som utgår från din verksamhet och aktuella problemställningar. Genom vårt nätverk och vår sakkunskap erbjuder vi utbildningar som förbereder din verksamhet för morgondagens säkerhetsarbete. Säkerhetsmedvetande i verksamheten är grunden till säkerhetsarbetet. Skyddsåtgärder väljs utifrån riskinventering och riskanalys, med aktuella krav, regler och lagar som grund. För ett fullvärdigt skydd ska samtliga bitar i helheten finnas representerade. Åtgärderna vägs mot ekonomiska risker och möjligheter. Utöver det kan man välja att försäkra sig mot riskerna.

3 SSF Säkerhetschef utbildning för certifiering, SSF 1071 SSF Säkerhetschef är en förberedande utbildning för certifiering enligt normen Certifierad Säkerhetschef SSF Utgångspunkten för utbildningen är en helhetssyn där säkerhetsämnena alterneras med affärsmannaskap. Detta för att öka förståelsen för varför och hur säkerhets arbetet är en strategisk och taktisk resurs i verksam heten. Utbildningen omfattar nio träffar, höst/vårtermin, om vardera tre dagar och bygger på ett aktivt lärande där teori kombineras med övningar, studiebesök och casestudier. Målgrupp för denna utbildning är säkerhetschefer/ ansvariga eller personer som har en ledanderoll i organisationens säkerhetsarbete. Med en tredjepartscertifiering, som genomförs av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB, SBSC, upprätthåller du dina kunskaper och den blir ett värdefullt styrkande av din kompetens. Både du själv och din arbetsgivare får ett kvitto på att du har rätt kompetens för din uppgift. Vi bjuder på certifieringen vid anmälan innan 16 april (värde kr ex moms) * Läs mer om utbildningens innehåll på Kontaktperson Tomas Devenyi, tel tomas.devenyi@stoldskyddsforeningen.se Vi bjuder på certifiering start 9 sep Stockholm kr exkl. måltidskostnad, dokumentation och certifiering SSF Säkerhetssamordnare Säkerhetsarbetet berör många områden vilket ställer stora krav på dig som handhar säkerhetsfrågorna. SSF Säkerhetssamordnare är en bred säkerhetsutbildning på totalt nio dagar, fördelade på tre avsnitt om vardera tre dagar. Här får du en bra grund för att möta de utmaningar som ingår i yrkesrollen. SSF-diplomerad säkerhetssamordnare För diplom krävs godkänt resultat på samtliga prov, godkänt projektarbete och minst 80% närvaro under utbildningen. Läs mer om utbildningens innehåll på Start 20 maj Stockholm. Kursen består av tre avsnitt om vardera tre dagar kr exkl. måltids- och boendekostnad Dokumentation kr Kontaktperson Mia Andersson, tel mia.andersson@stoldskyddsforeningen.se SSF Säkerhet Bas SSF Säkerhet Bas är utmärkt för dig som kommer i kontakt med säkerhetsfrågor, oavsett om du arbetar i en organisation med säkerhet eller som leverantör Gå 2 betala för 1 ** av säkerhet. Du får en översikt gällande säkerhetsarbetet för en verksamhet med vikt på riskanalysen. Du lär du dig planera, genomföra och utvärdera säkerhetsarbetet. Maria Dahlstedt, tel maria.dahlstedt@stoldskyddsforeningen.se Lyssna på vad våra deltagare och lärare säger om utbildningen! mar Malmö 31 mar-1 apr Stockholm okt Stockholm nov Göteborg kr exkl. måltidskostnad * Om du genomfört godkänd certifiering före 31/ så återbetalar SSF hela certifieringsavgiften till dig (värde kr exkl. moms). För fullständiga villkor läs mer på ** Erbjudandet gäller anmälan för kurstillfällena under 2014 och för deltagare från samma företag (värde kr).

4 Interna brott att utreda och använda rätt intervjuteknik Varje år drabbas många företag och organisationer av brott begångna av den egna personalen. Brott på arbetsplatsen kan kosta ditt företag flera miljoner årligen *. Se till att ditt företag har minst en person som kan hantera och utreda interna brott. * källa: ekonomisverige.se SSF nov Stockholm kr exkl. måltidskostnad SSF 200 revideras och här får du chansen att uppdatera dig i regelverket. Utbildningen går igenom grunderna för skyddsklasser enligt SSF 200 Regler för Mekaniskt inbrottsskydd och tar upp samspelet mellan kravställare, användare och leverantör. Vi tar även upp reviderade standarden SS 3522 och andra standarder som SSF 200 berör. 28 okt Stockholm 4 dec Stockholm kr exkl. måltidskostnad Mekaniskt skydd och förvaring Det krävs kunskap för att du själv ska kunna bedöma lämplig skyddsnivå och vilka produkter som är bra eller undermåliga. Du ska även ta hänsyn till försäkringsbolagens krav och andra regelverk. På vår kurs får du god kännedom om gällande regelverk och planering av det mekaniska skyddet. Kursen är även ett bra komplement till de byggnadstekniska reglerna, då anvisningar och riktlinjer om mekaniskt inbrottsskydd i stort sett saknas i Boverkets Byggregler mars Stockholm nov Stockholm kr exkl. måltidskostnad Nyheter inom kameraövervakning För att få en effektiv och korrekt upphandling krävs det att både uppköpare och leverantör är insatta i lagar, regler och krav. Normen för CCTV SSF 1060 är reviderad och nya lagen för kameraövervakning trädde i kraft 1 juli. Se till att bli uppdaterad 4 mars Malmö kr inkl. måltidskostnad Kontinuitetshantering av information I dagens samhälle är de flesta organisationer beroende av en säker informationshantering. Att Ny kurs! arbeta med kontinuitetshantering innebär att anta en helhetssyn där informationssäkerhet är en viktig komponent. Kursen går igenom centrala delar kring informationssäkerhet utifrån gällande standarder samt hur denna säkerställs i en verksamhet genom en bra kontinuitetshantering. Du lär dig hur du ska arbeta för att identifiera kritiska delar av verksamheten och vad som krävs för att säkerställa leveransförmågan vid eventuella störningar. Kursen vänder sig till dig som arbetar med information eller ansvarar för en säker informationshantering. 17 nov Stockholm kr exkl. måltidskostnad Larm och kameraövervakning Ofta sker en upphandling av inbrottslarm och kameraövervakningssystem gemensamt och det ställs stora krav på kunskap för att få en lösning som är anpassad efter verksamhetens behov. Förutom kunskap i projektering och teknik har du även lagar och regelverk att ta hänsyn till. 1-3 dec Stockholm kr exkl. måltidskostnad Anmäl dig på

5 Inbrottslarm Det ställs stora krav på dig som projekterar eller upphandlar larmsystem då det är många faktorer att ta hänsyn till. Rätt projekterat och rätt skött erbjuder larmet ett bra skydd som komplement till det mekaniska inbrottsskyddet. Denna kurs gör dig införstådd med larmets roll i ett säkerhetssystem. Lås & utrymningsvägar 2-3 april Stockholm kr exkl. måltidskostnad Obehöriga ska inte komma in. Men du vill komma ut om det brinner. Det går att kombinera. Ägna en heldag åt balansgången mellan intrångsskydd och utrymningsmöjligheter. För ett lyckat resultat förebygger du intressekonflikten redan vid planeringen av det fysiska skyddet. Lås & utrymningsvägar genomförs i samarbete med Brandskyddsföreningen. 11 mars Stockholm 13 nov Stockholm kr inkl. måltidskostnad Behörig ingenjör inbrottslarm Med ett certifikat har du ett bevis på den kunskap du besitter. Det visar att du på ett korrekt sätt kan projektera, installera och fylla de förväntningar som beställaren har på dig som installatör av inbrottslarmanläggningar. Vår utbildning ger all nödvändig kunskap som leder fram till en sådan certifiering. Certifieringen arrangeras av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering i anslutning till kursen. Kontakta SBSC för anmälan till examination, krav, avgifter etc på mars Stockholm 29 sep-2 okt Stockholm nov Stockholm kr exkl. måltidskostnad Dokumentation kr Behörig ingenjör CCTV Med ett certifikat har du ett bevis på den kunskap du besitter. Det visar att du på ett korrekt sätt kan projektera, installera och fylla de förväntningar som beställaren har på dig som installatör av CCTV-system. Vår utbildning ger all nödvändig kunskap som leder fram till en sådan certifiering. Certifieringen arrangeras av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering i anslutning till kursen. Kontakta SBSC för anmälan till examination, krav, avgifter etc på feb Stockholm nov Stockholm kr exkl. måltidskostnad Dokumentation kr Certifierad Värdeförvaringstekniker Med ett certifikat har du ett bevis på den kunskap du besitter. Det visar att du på ett korrekt sätt kan utföra låsbyten, ombyggnader och fylla de förväntningar som kravställare och beställaren ställer när det gäller värdeförvaring. Vår utbildning ger all nödvändig kunskap som leder fram till en sådan certifiering. Certifieringen arrangeras av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering i anslutning till kursen. Kontakta SBSC för anmälan till examination, krav, avgifter etc på Våren 2014 Stockholm Kontakta oss Läs mer om våra kurser, regler och villkor och mycket annat på hemsidan.

6 Här finns exempel på andra kurser vi genomför på uppdrag. Kontakta oss, vi kommer gärna med förslag på upplägg och inriktning. Säkerhetskultur en del i säkerhetsarbetet Säkerhet är en strategisk fråga. Skapa delaktighet i säker hetsarbetet, så att alla känner ett ansvar. När alla är engagerade blir den mänskliga faktorn inte den svaga länken. Säkerhet ska kännas naturlig och trovärdig. Inspirerande och pedagogiskt stärker utbildningen din förmåga till att förmedla kunskap om säkerhet och medvetandegöra säkerhetskulturen. Konkurrenskraft genom risk- och behovsanalys För dig som är leverantör av säkerhetslösningar och produkter, är kunskap i riskanalys ett viktigt verktyg för att öka försäljningen. Riskanalysen hjälper kunden att se på sin säkerhet med ett helhetsperspektiv, vilket gör dig till en viktigare säkerhetspartner. Utbildningen erbjuds i samverkan med Sällma AB. Säkerhet i reception För att du ska vara säker i din yrkesroll måste det finnas fungerande rutiner och en förberedelse för hur du ska agera i olika situationer. Vår utbildning ger dig verktyg för att nå ett bra samspel mellan service och säkerhet. Certifierad Låsmästare Allt fler beställare söker samarbetspartners som är seriösa, kompetenta och som kan leverera rätt produkter /system. Att bli Certifierad Låsmästare visar för beställare att du är just en sådan leverantör och det ger även en ökad trygghet för beställaren. Kursen förbereder dig inför certifiering vilket kan göras i anslutning till kursen och genomförs av Svensk Brandoch Säkerhetscertifiering. Hot och våld före, under och efter Hur reagerar dina kollegor och du själv i en hotfull situation? Förbered er! Hur ska ni agera i den akuta situationen? Hur tar ni hand om drabbade efteråt? Genom ett bra förebyggande arbete ökar du tryggheten på arbetsplatsen. Frukostseminarier Vi bjuder in till kostnadsfria frukostseminarier på aktuella teman, som vi hoppas ska ge inspiration och ny kunskap till dig som arbetar med säkerhet. hittar du på vår hemsida. Kontaktpersoner Mia Andersson mia.andersson@stoldskyddsforeningen.se Maria Dahlstedt maria.dahlstedt@stoldskyddsforeningen.se Tomas Devenyi tomas.devenyi@stoldskyddsforeningen.se

7 Företagsanpassad utbildning Investera i skräddarsydd utbildning för din verksamhet Står ni inför nya utmaningar eller har din verksamhet behov av unik kompetens inom säkerhet? SSF har 40 års erfarenhet av att genomföra säkerhetsutbildningar och kan erbjuda en utbildning anpassad till er verksamhet efter behov, miljö och säkerhetskultur. Genom vårt nätverk och egen sakkunskap erbjuder vi utbildningar som förbereder för framtidens säkerhet. SSF:s företagsanpassade utbildning anpassas specifikt till er bransch och era behov. ger samsyn i organisationen. ger direkt resultat i verksamheten. ger en gemensam plattform för ert säkerhetsarbete. Vi anlitar SSF löpande för att utbilda vår personal inom hot och våld, SSFs skräddarsydda kurs och professionella kursledare är ett mycket lyckat koncept. Kursen lär oss att hantera besvärliga eller hotfulla situationer och därmed öka tryggheten både för vår personal och våra passagerare. SSF har drivit igenom en säker hetskultur och ett säkerhetstänk med sina välutbildade lärare i Tunnelsäkerhet. Det har gynnat oss i fortsatt säkerhetsarbete inom andra områden på företaget. Daniel Almgren Stockholms Sjötrafik Enkelt att göra en förfrågan Intresseförfrågan Kontakta oss för en behovsanalys Behovsanalys Tillsammans för vi en dialog om ert utbildningsbehov Kostnadsfri offert Utifrån behovsanalysen ger SSF förslag på innehåll, upplägg och pris Gör din intresseförfrågan idag! Tomas Helenius Utbildning & Materialsamordnare Stockholm vatten AB Perso säkerhet licys Säkerh tronisk säker kerhetsmedv Informationssäk säkerhet Mekan Elektronisk säke Fysisk säkerh skap Skydd Risk Manageme lys Riskhanter analys Skyd Hot & våld & utrymnings brottslarm skydd V ring Inter Säkerhe Säkerhe nare Sä reception meraöv ning ingenjör brottsla Certif Vär förvarin ker Cert mästare S Rutiner Kr Normer SS SSF 1060 S ninghantering ring Kon ner

8 Oberoende specialist på säkerhet SSF Stöldskyddsföreningen är en oberoende, ideell förening som förebygger brott i samarbete med bland annat polisen och försäkringsbranschen. Vår mission är att öka tryggheten i samhället. SSF fungerar som opinionsbildare, rådgivare och informationsspridare. Vi rekommenderar och publicerar certifierade och intygade säkerhetsprodukter. Vi tar fram normer, medverkar i nationella och europeiska kommittéer och utbildar i säkerhetsfrågor. Nyckelbrickan, Spärrtjänst, andra tjänster vi erbjuder såväl företag som privatpersoner hjälper oss att investera i nya brottsförebyggande åtgärder. Alla som använder någon av SSF:s tjänster eller produkter stödjer indirekt vårt brottsförebyggande arbete. SSF Stöldskyddsföreningen, Tegeluddsvägen 100, Stockholm 0771-SSF SSF ( ) info@stoldskyddsforeningen.se

Vi tänker på helheten

Vi tänker på helheten UTBILDNINGAR 2014 Vi tänker på helheten SSF har 40 års erfarenhet av att genomföra säkerhetsutbildningar. Att skapa en trygg och säker arbetsplats handlar mycket om sunt förnuft och genom SSFs utbildningar

Läs mer

VI TÄNKER PÅ HELHETEN

VI TÄNKER PÅ HELHETEN UTBILDNINGAR2015 VI TÄNKER PÅ HELHETEN SSF har 40 års erfarenhet av att genomföra säkerhetsutbildningar. Att skapa en trygg och säker arbetsplats handlar mycket om sunt förnuft och genom SSFs utbildningar

Läs mer

VI TÄNKER PÅ HELHETEN

VI TÄNKER PÅ HELHETEN UTBILDNINGAR2015 VI TÄNKER PÅ HELHETEN SSF har 40 års erfarenhet av att genomföra säkerhetsutbildningar. Att skapa en trygg och säker arbetsplats handlar mycket om sunt förnuft och genom SSFs utbildningar

Läs mer

VI TÄNKER PÅ HELHETEN

VI TÄNKER PÅ HELHETEN UTBILDNINGAR 2016 VI TÄNKER PÅ HELHETEN SSF har 40 års erfarenhet av att genomföra säkerhetsutbildningar. Att skapa en trygg och säker arbetsplats handlar mycket om sunt förnuft och genom SSFs utbildningar

Läs mer

Med SSF:s utbildningar får du tillgång till de praktiska verktygen. Utbildningar 2018

Med SSF:s utbildningar får du tillgång till de praktiska verktygen. Utbildningar 2018 Med SSF:s utbildningar får du tillgång till de praktiska verktygen. Utbildningar 2018 Vi ger dig verktygen som skyddar ditt företag Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer. Stora

Läs mer

SSF Utbildning - säkerhetsutbildningar som gör dig tryggare i arbetet! Utbildningar 2019

SSF Utbildning - säkerhetsutbildningar som gör dig tryggare i arbetet! Utbildningar 2019 SSF Utbildning - säkerhetsutbildningar som gör dig tryggare i arbetet! Utbildningar 2019 Vi ger dig verktygen som skyddar ditt företag Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer.

Läs mer

Med SSF:s utbildningar får du tillgång till de praktiska verktygen. Utbildningar 2018

Med SSF:s utbildningar får du tillgång till de praktiska verktygen. Utbildningar 2018 Med SSF:s utbildningar får du tillgång till de praktiska verktygen. Utbildningar 2018 Vi ger dig verktygen som skyddar ditt företag Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer. Stora

Läs mer

gott samhälle Hur utvecklar man ett P för att undvika korruption?

gott samhälle Hur utvecklar man ett P för att undvika korruption? Hur utvecklar man ett gott samhälle P för att undvika korruption? Korruptionen är - trots att vi internationellt står oss rätt bra - utbredd i Sverige, åtminstone enligt 40 procent av de tillfrågade i

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör inbrottslarm Enligt SSF 1016, utgåva 1. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör inbrottslarm Enligt SSF 1016, utgåva 1. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör inbrottslarm Enligt SSF 1016, utgåva 1 Version: 010763106 Datum: 2017-08-16 Vägledning för dig som ansökt om certifiering Denna vägledning är till för dig som ansökt

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

Skydd mot stöld av datorutrustning

Skydd mot stöld av datorutrustning November 2003 Teknisk information Skydd mot stöld av datorutrustning En infoskrift från Sveriges Försäkringsförbund Syftet med denna information är att ge en bild av risker med speciell inriktning på inbrott

Läs mer

RIKSANTIKVARIEÄMBETET STÖLDER OCH KULTURARV 2016-03-16 SSF - NORMER, STANDARDER OCH CERTIFIERING

RIKSANTIKVARIEÄMBETET STÖLDER OCH KULTURARV 2016-03-16 SSF - NORMER, STANDARDER OCH CERTIFIERING RIKSANTIKVARIEÄMBETET STÖLDER OCH KULTURARV 2016-03-16 SSF - NORMER, STANDARDER OCH CERTIFIERING SSF STÖLDSKYDDSFÖRENINGEN Innehållet i denna presentation får enligt lagen om upphovsrätt ej mångfaldigas,

Läs mer

Vi skapar en tryggare värld

Vi skapar en tryggare värld Vi skapar en tryggare värld Foto: Anders Modin / Nordisk Form AB Foto framsida: Philip Laurell / johnér.se Foto: Jonas Ekströmer / TT Trygghet i en osäker värld DET RÅDER EN ÖKAD osäkerhet i vår omvärld.

Läs mer

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2009

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2009 Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2009 MEDICINTEKNIK, BIOTEKNIK OCH NÄRLIGGANDE OMR ÅDEN Praktiskt inriktade utbildningar som håller dig uppdaterad om det senaste som händer inom

Läs mer

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se Din Trygghet Dygnet Runt www.lh-alarm.se Vår syn på säkerhet Trygghet är målet, säkerhet är vägen. Och säkerhet uppnås genom pålitliga samarbetspartners och driftsäkra larmsystem. För oss på LH Alarm handlar

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Kurskatalog 2008. Höst TULL-KUST

Kurskatalog 2008. Höst TULL-KUST Kurskatalog 2008 Höst TULL-KUST INLEDANDE ORD Denna kurskatalog omfattar de kurser som TCOs fackliga Akademi erbjuder under hösten 2008. Det är viktigt att ni ser över vilket behov ni har i ert fackliga

Läs mer

Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer

Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer För dig som vill nå toppen inom inköp, logistik och offentlig upphandling Silf är Sveriges och Nordens ledande utbildningsaktör inom inköp, logistik,

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val.

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val. Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015 EkonomiSveriges självklara val. En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är

Läs mer

Säkerhetsupphandling Frukostseminarium hos SSF 2013-10-30

Säkerhetsupphandling Frukostseminarium hos SSF 2013-10-30 Säkerhetsupphandling Frukostseminarium hos SSF 2013-10-30 SÄKERHETSUPPHANDLING INTE BARA FÖR STAT OCH KOMMUN Skapa förutsättningar för anbud på samma villkor Utforma efter den egna säkerhetsorganisationens

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val.

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val. Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015 EkonomiSveriges självklara val. En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är

Läs mer

Utbildning i Säkerhet

Utbildning i Säkerhet Utbildning i Säkerhet 3 5 februari 2014 30 september 2 oktober 2014 SWERMA/NSD har i mer än 30 år utbildat flertalet säkerhetschefer/assistenter i de flesta stora och många medelstora företag i Sverige.

Läs mer

Människor i samverkan

Människor i samverkan Människor i samverkan Din trygghet börjar hos dig och ingen annanstans. Den skapas i din närmiljö med dina närmaste, dina grannar och arbetskamrater. Verklig trygghet är att kunna leva tryggt i hemmet,

Läs mer

KURS I STRATEGISK INFORMATIONSSÄKERHET

KURS I STRATEGISK INFORMATIONSSÄKERHET KURS I STRATEGISK INFORMATIONSSÄKERHET Bli redo för att införa ett ledningssystem för informationssäkerhet! SWERMA och NSD arrangerar 18-20 november 2008 utbildning i strategisk informationssäkerhet där

Läs mer

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Utbildningar 2015 Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Vad skulle hända om alla chefer blev lite bättre Genom att på ett positivt sätt vägleda medarbetarna genom att förstärka beteenden som skapar

Läs mer

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ KURSÖVERSIKT

Läs mer

Citylab - What s in it for me?

Citylab - What s in it for me? Citylab - What s in it for me? Vad är Citylab? Citylab är ett forum för delad kunskap inom hållbar stadsutveckling, organiserad av Sweden Green Building Council (SGBC). Som medverkande får du tillgång

Läs mer

Vill du rädda ditt och andras liv? Ta del av vad Västra Sörmlands Räddningstjänst kan erbjuda för utbildningar!

Vill du rädda ditt och andras liv? Ta del av vad Västra Sörmlands Räddningstjänst kan erbjuda för utbildningar! Vill du rädda ditt och andras liv? Ta del av vad Västra Sörmlands Räddningstjänst kan erbjuda för utbildningar! 1 Innehåll Brandinstruktörsutbildning... 3 Brandombud... 4 Brandutbildning... 5 Information

Läs mer

Läs Skydd mot olyckor. och arbeta med räddning och säkerhet

Läs Skydd mot olyckor. och arbeta med räddning och säkerhet Läs Skydd mot olyckor och arbeta med räddning och säkerhet Utbildningen Skydd mot olyckor Skydd mot olyckor är en tvåårig efter gymnasial utbildning som ger dig både de teoretiska kunskaper och de praktiska

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt hösten 2014 En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är du ofta din kunds hela ekonomiavdelning.

Läs mer

Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar

Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar När människor systematiskt använder sina styrkor och bygger vidare på framgångsfaktorer och önskvärda lägen möjliggörs storverk. När vårt fokus

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Utbildningsprogram 2011. Kvalificerade företagsutbildningar Export & Import Styrelsearbete Affärskultur VD-rollen Medling

Utbildningsprogram 2011. Kvalificerade företagsutbildningar Export & Import Styrelsearbete Affärskultur VD-rollen Medling Utbildningsprogram 2011 Kvalificerade företagsutbildningar Export & Import Styrelsearbete Affärskultur VD-rollen Medling Företagsutbildningar som lönar sig Handelskammaren erbjuder korta och effektiva

Läs mer

Energi och miljö. Klimatanpassad verksamhet Vad innebär klimatmålen för ditt företag? Industrins miljöfrågor grundläggande

Energi och miljö. Klimatanpassad verksamhet Vad innebär klimatmålen för ditt företag? Industrins miljöfrågor grundläggande 13 Energi och miljö Klimatanpassad verksamhet Vad innebär klimatmålen för ditt företag? grundläggande fördjupning Anpassade miljöutbildningar 14 Klimatanpassad verksamhet Vad innebär klimatmålen för ditt

Läs mer

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2008

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2008 Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2008 MEDICINTEKNIK, BIOTEKNIK OCH NÄRLIGGANDE OMR ÅDEN Praktiskt inriktade utbildningar som håller dig uppdaterad om det senaste som händer inom

Läs mer

Vägledning för Personcertifiering. Version:

Vägledning för Personcertifiering. Version: Vägledning för Personcertifiering Version: 2018-09-12 1 Ansökan... 2 2 Komplettera din ansökan... 2 3 Examination... 2 4 Granskning... 2 5 Beslut om utfärdande av certifikat... 3 6 Under certifikatets

Läs mer

Förebyggandekonferensen 2009

Förebyggandekonferensen 2009 Förebyggandekonferensen 2009 Underlag för ett bättre förebyggande arbete SBSC Gunnar Brandsjö gunnar.brandsjo@sbsc.se Områdesansvarig Brand www.sbsc.se AB 1 Besiktningar som underlag vid tillsyn Hur kan

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken Högskolan Kristianstad Uppdrag AB NY HET MBA i praktiken MBA i praktiken Ett utvecklingsprogram i framkant som utvecklar dig och din organisation på riktigt! Programmet genomförs under sju månader i internatform

Läs mer

PROGRAM FÖR LICENSIERING I MIYAGI METODENTM

PROGRAM FÖR LICENSIERING I MIYAGI METODENTM PROGRAM FÖR LICENSIERING I MIYAGI METODENTM Att bli licensierad i MIYAGIMETODEN har många fördelar! Vad innebär licensieringen? En licensiering hos Miyagi Education och Miyagimetoden ger bland annat: Rätt

Läs mer

Säkerhetspolicy för Ulricehamns kommun Antagen av Kommunstyrelsen 2012-06-04, 164

Säkerhetspolicy för Ulricehamns kommun Antagen av Kommunstyrelsen 2012-06-04, 164 120417 Säkerhetspolicy för Ulricehamns kommun Antagen av Kommunstyrelsen 2012-06-04, 164 1. Bakgrund Kommunstyrelsen har det övergripande ansvaret för det kommunala säkerhetsarbetet. En säkerhets- och

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Anläggningsnummer Dokumentet tillställs: Datum Kund Kravställare Kameracentralen. Nyinstallation Ändring Anläggning klar Datum: COPYRIGHT

Anläggningsnummer Dokumentet tillställs: Datum Kund Kravställare Kameracentralen. Nyinstallation Ändring Anläggning klar Datum: COPYRIGHT Certifierad av SBSC Medlem i SäkerhetsBranschen Medlem i SLR Allmän sida Anläggningsnummer Dokumentet tillställs: Datum Kund Kravställare Kameracentralen Nyinstallation Ändring Anläggning klar Kunduppgifter

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Utbildningar Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation

Utbildningar Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Utbildningar 2017 Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Vad skulle hända om alla chefer blev lite bättre Genom att på ett positivt sätt vägleda medarbetarna genom att förstärka beteenden som skapar

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Certifierad Säkerhetschef Enligt SSF 1071, utgåva 5, delprov 1-4 Version: 2016-03-04

VÄGLEDNING EXAMINATION Certifierad Säkerhetschef Enligt SSF 1071, utgåva 5, delprov 1-4 Version: 2016-03-04 VÄGLEDNING EXAMINATION Certifierad Säkerhetschef Enligt SSF 1071, utgåva 5, delprov 1-4 Version: 2016-03-04 Allmänt Vägledningen är till för dig som ansökt om certifikat för Certifierad Säkerhetschef.

Läs mer

INBROTTSSKYDDANDE DÖRRAR FASTIGHETSÄGARNA FRUKOSTMÖTE

INBROTTSSKYDDANDE DÖRRAR FASTIGHETSÄGARNA FRUKOSTMÖTE INBROTTSSKYDDANDE DÖRRAR FASTIGHETSÄGARNA FRUKOSTMÖTE 2015-01-20 SSF STÖLDSKYDDSFÖRENINGEN Bildades 1934 Oberoende, ideell förening Samverkan med näringslivet och säkerhetsbranschen Rådgivare och informationsspridare

Läs mer

Läs Skydd mot olyckor. och arbeta med räddning och säkerhet

Läs Skydd mot olyckor. och arbeta med räddning och säkerhet Läs Skydd mot olyckor och arbeta med räddning och säkerhet 1 Utbildningen Skydd mot olyckor Skydd mot olyckor är en tvåårig efter gymnasial utbildning som ger dig både de teoretiska kunskaper och de praktiska

Läs mer

BAS P och BAS U. Byggarbetsmiljösamordnare. Bygger din kompetens

BAS P och BAS U. Byggarbetsmiljösamordnare. Bygger din kompetens BAS P och BAS U Byggarbetsmiljösamordnare Bygger din kompetens Byggarbetsmiljösamordnare BAS P OCH BAS U Du lär dig vad som krävs av beställare, byggarbetsmiljöansvariga, byggherrar och BAS enligt Arbetsmiljöverkets

Läs mer

Förrådsväggar. Förråds- och stängsellösningar för skydd och säkerhet

Förrådsväggar. Förråds- och stängsellösningar för skydd och säkerhet Förrådsväggar Förråds- och stängsellösningar för skydd och säkerhet G5 Nät 4 G5 Plåt 6 G4 Nät 8 G4 Plåt 10 G3 Nät 12 G300 Nät 14 Produktcertifikat 16 Tillbehör 17 State of the art manufacturing. Garantell

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Inspirera morgondagens Raoul Wallenberg!

Inspirera morgondagens Raoul Wallenberg! Inspirera morgondagens Raoul Wallenberg! FACILITATORUTBILDNING 2014 Är du samhällsengagerad och tror att varje människa kan göra skillnad? Har du undervisningserfarenhet eller erfarenhet av att leda grupper?

Läs mer

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se Affärsplanen Kom igång med er verksamhet med en affärsplan! Skriv ned er affärsidé, göra en omvärldsanalys och beskrivning av er marknad på så vis får ni god kunskap i hur ert kooperativ eller ekonomiska

Läs mer

Grundläggande brandskydd Utrymningsövning Brandskyddsansvarig Heta arbeten Föreståndare brandfarlig vara Anläggningsskötare brandlarm

Grundläggande brandskydd Utrymningsövning Brandskyddsansvarig Heta arbeten Föreståndare brandfarlig vara Anläggningsskötare brandlarm Grundläggande brandskydd Utrymningsövning Brandskyddsansvarig Heta arbeten Föreståndare brandfarlig vara Anläggningsskötare brandlarm Företagsanpassning Utbildningar 2013 Utbildningar hos FSB Fire & Safety

Läs mer

Utbildning i Säkerhet september 2012

Utbildning i Säkerhet september 2012 Utbildning i Säkerhet 25 27 september 2012 SWERMA/NSD har i mer än 30 år utbildat flertalet säkerhetschefer/assistenter i de flesta stora och många medelstora företag i Sverige. Vi är mycket glada att

Läs mer

Innehållsförteckning. Företagsanpassade uppdrag

Innehållsförteckning. Företagsanpassade uppdrag Kurser och Seminarier Hösten 2015 sförteckning Frukostseminarium: Hållbara Chefer... 3 Frukostseminarium: CFI Chefsfunktionsindex... 4 Frukostseminarium: Kulturanalysen ett avgörande komplement till strategiska

Läs mer

Lär dig mer inom MEDICINSK TEKNIK: Vi har din nästa utbildning!

Lär dig mer inom MEDICINSK TEKNIK: Vi har din nästa utbildning! Höstens utbildningskatalog 2018 Lär dig mer inom MEDICINSK TEKNIK: Vi har din nästa utbildning! n Grundutbildning n Fortsättningsutbildning n Praktisk kurs - Drift n Arbetsledning n Projektledning TIPS!

Läs mer

Säkerhet i fokus. Säkerhet i fokus

Säkerhet i fokus. Säkerhet i fokus Säkerhet i fokus Säkerhet i fokus SÄKERHET är en av Specialfastigheters viktigaste frågor. Det är också vårt varumärkeslöfte till våra kunder, som alla bedriver verksamheter med krav på säkerhet. Kundernas

Läs mer

MÄNNISKAN & MASKINEN

MÄNNISKAN & MASKINEN MÄNNISKAN & MASKINEN VARFÖR HYRA? Att enkelt säga vad som är smartast, är svårt. En sak kan vi dock med säkerhet säga - det finns ett antal parametrar som spelar in och här är de viktigaste: MÄNNISKAN

Läs mer

Bilaga 3 Anvisningar gällande Säkerhetsskydd

Bilaga 3 Anvisningar gällande Säkerhetsskydd Dokumenttyp Sidnummer BILAGA ANVISNINGAR 1 (9) Dokumenttitel Bilaga 3 Anvisningar gällande säkerhetsskydd Handläggare Gäller fr o m Utgåva Johan Bäckström 1.0 Beslutad av Signatur Beslutad datum Diarienummer

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna i Dalarnas

Läs mer

Söker du produkter eller tjänster inom säkerhetsområdet? Här är säkerhetsbranschens leverantörer. UTBILDNING

Söker du produkter eller tjänster inom säkerhetsområdet? Här är säkerhetsbranschens leverantörer. UTBILDNING SÄKERHETSMARKNADEN Söker du produkter eller tjänster inom säkerhetsområdet? Här är säkerhetsbranschens leverantörer. BEVAKNING SÄKERHET OCH LARMSYSTEM IT-SYSTEM / IT-SÄKERHET KONSULTTJÄNSTER BRANDSÄKERHET

Läs mer

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN S V E R I G E S A R K I T E K T E R FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN INLEDNING Mentorskap är ett koncept för att inspirera, utmana och utveckla människor i profession och som person. Mentorskapet innebär att

Läs mer

Våra utbildningar. Utbildningar över hela landet. Erfarna utbildare med praktisk erfarenhet

Våra utbildningar. Utbildningar över hela landet. Erfarna utbildare med praktisk erfarenhet Utbildning Kompetensutveckling är ett av våra viktigaste verktyg för att få den mänskliga faktorn att arbeta för oss. Previa erbjuder utbildningsinsatser som bidrar till att effektivisera er organisation,

Läs mer

CBI Kursverksamhet Kurskatalog RISE CBI Betonginstitutet

CBI Kursverksamhet  Kurskatalog RISE CBI Betonginstitutet CBI Kursverksamhet www.cbi.se Kurskatalog 2018 RISE CBI Betonginstitutet CBIs kursverksamhet CBI har bedrivit kursverksamhet sedan 1940-talet, såväl öppna som företagsinterna. Den största andelen har genom

Läs mer

SBF 1007:5 Norm Behörig ingenjör brandlarm

SBF 1007:5 Norm Behörig ingenjör brandlarm Norm Behörig ingenjör brandlarm Förord Ju tidigare en brand upptäcks, desto enklare är branden att begränsa och släcka. En anläggning för brandlarm är ett viktigt system som upptäcker begynnande bränder.

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Utbildning till Behörig Ingenjör Brandlarm

Utbildning till Behörig Ingenjör Brandlarm Utbildning till Behörig Ingenjör Brandlarm Ett SBSC certifikat som behörig ingenjör brandlarm är idag en allmänt accepterad bekräftelse på att innehavaren har kvalificerad kompetens inom brandlarmområdet.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL CBI BETONGINSTITUTETS KURSER. Höst Vår Läs mer p

VÄLKOMMEN TILL CBI BETONGINSTITUTETS KURSER. Höst Vår Läs mer p VÄLKOMMEN TILL CBI BETONGINSTITUTETS KURSER Höst 2016 - Vår 2017 å Läs mer p se www.cbi. CBI:s kursverksamhet CBI har anordnat Klass II och Klass I kurser sedan 1940-talet, såväl öppna som företagsinterna.

Läs mer

Risk-, kris- och kontinuitetshantering Utbildningar 2010

Risk-, kris- och kontinuitetshantering Utbildningar 2010 Risk-, kris- och kontinuitetshantering Utbildningar 2010 God riskhantering är en förutsättning för framgång. Vi lär dig hur. SIS, Swedish Standards Institute SIS är en organisation som arbetar med standarder.

Läs mer

Datum. Vid säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal

Datum. Vid säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal Datum 1 (6) Polismyndigheten Verksamhetsskydd 1 RPC Kansli Christer Rundström Poliskommissarie 2014-02-22 Diarienr (åberopas) Saknr Vid säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA) Nivå

Läs mer

Policy och riktlinjer för skyddsoch säkerhetsarbete

Policy och riktlinjer för skyddsoch säkerhetsarbete 1(9) KOMMUNLEDNINGSKONTORET och riktlinjer för skyddsoch säkerhetsarbete Denna policy innehåller riktlinjer och instruktioner för Täby kommuns skydds- och säkerhetsarbete. 1. Inledning Täby kommun har

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap.

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. Riktlinjer för VFU5 141014 Sektionen för lärarutbildning Camilla Kristén Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap

Läs mer

Riktlinjer vid hot och våld mot förtroendevalda i Danderyds kommun

Riktlinjer vid hot och våld mot förtroendevalda i Danderyds kommun 1(5) vid hot och våld mot förtroendevalda i Danderyds kommun Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Beslutsdatum: 2014-xx-xx Giltighetstid: Tillsvidare na kompletteras av Rutiner vid hot och våld mot förtroendevalda

Läs mer

Hemsideskolan - Cheklistor

Hemsideskolan - Cheklistor Hemsideskolan - Cheklistor Den här PDF filen innehåller de checklistor som ingår i Hemsideskolan på www.hemsida24.se. Ladda ned hemsideskolan Hemsideskolan är en guide för dig som vill lära dig mer om

Läs mer

Chef för personliga assistenter 2013

Chef för personliga assistenter 2013 Chef för personliga assistenter 2013 utvecklas i ditt ledarskap! Att leda på distans konkreta verktyg! Samtalsmetodik, konfliktlösning och professionellt förhållningssätt i olika situationer Uppdatering

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Avflyttningsbesiktning av lägenheter grundkurs med praktisk besiktning För att genomföra en lägenhetsbesiktning

Läs mer

Vi hjälper dig utvecklas!

Vi hjälper dig utvecklas! 2014 2015 Vi hjälper dig utvecklas! Möt Patrik, Pernilla, Nellie och Per. Fyra av våra över trettio utbildare på Advantum Kompetens. De hjälper dig nå dina kunskapsmål och ger dig verktyg att fortsätta

Läs mer

Bilda klubb på arbetsplatsen

Bilda klubb på arbetsplatsen Bilda klubb på arbetsplatsen Bilda klubb på arbetsplatsen Att ha en egen klubb på arbetsplatsen är det bästa sättet att få vara med och påverka villkoren på jobbet, exempelvis arbetstider och omorganisationer.

Läs mer

Kvalificerad utbildning inom försäljning och marknadsföring.

Kvalificerad utbildning inom försäljning och marknadsföring. Kvalificerad utbildning inom försäljning och marknadsföring. Mot nya vägar och spännande möten Säljfunktionen har de senaste åren utvecklats mot en allt centralare roll i företagen, samtidigt som yrket

Läs mer

Varför är vår uppförandekod viktig?

Varför är vår uppförandekod viktig? Vår uppförandekod Varför är vår uppförandekod viktig? Det finansiella systemet är beroende av att allmänheten har förtroende för oss som bank. Få saker påverkar kunden mer än det intryck du lämnar. Uppförandekoden

Läs mer

Utbildningar Kommunala verksamheter. Utbildning och övning ger dig förmågan att göra skillnad

Utbildningar Kommunala verksamheter. Utbildning och övning ger dig förmågan att göra skillnad Utbildningar 2019 Kommunala verksamheter Utbildning och övning ger dig förmågan att göra skillnad INNEHÅLL Allmän information 3 Förberedelser innan utbildningen 5 Systematiskt brandskyddsarbete 6 Brandkunskap

Läs mer

Strategisk informationssäkerhet

Strategisk informationssäkerhet Strategisk informationssäkerhet Bli redo att införa ledningssystem för informationssäkerhet i din verksamhet. Lär dig av Sveriges främsta säkerhetsexpert. Du får kunskap, en metodik och mallar för att

Läs mer

ABC - Hur certifiera verksamheten?

ABC - Hur certifiera verksamheten? ABC - Hur certifiera verksamheten? Läser du detta så kan ett skäl vara att ni funderar på att införa ett ledningssystem i verksamheten. Det tycker vi är jättebra. En certifiering är dock ingen garanti

Läs mer

MOVE FORWARD WITH CONFIDIENCE

MOVE FORWARD WITH CONFIDIENCE TRAINING MOVE FORWARD WITH CONFIDIENCE BUREAU VERITAS Öppna kurser, företagsinterna kurser, nätverk och seminarier BUREAU VERITAS TRAINING Återför och underhåller expertkunskaper Dagens företag byggs på

Läs mer

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Kursprogram 2011 INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Merförsäljning utifrån kundbehov Våga fråga - merförsäljningstekniker FÖR LEDAREN 6 Pay-Off

Läs mer

Välkommen till Df academy och våra utbildningar!

Välkommen till Df academy och våra utbildningar! Välkommen till Df academy och våra utbildningar! Som Premium Partner till Promethean och ActivBoard samt certifierad utbildare för SMART Board erbjuder vi på Df academy ett antal utbildningar, som planeras

Läs mer

Endagskurser i relationsutveckling

Endagskurser i relationsutveckling Endagskurser i relationsutveckling Bygg på dina kunskaper Självinsikt (SDI) Grupputveckling, samarbete och feedback Chefskap och situationsanpassat ledarskap Kommunikation och konflikthantering Personlig

Läs mer

Studieanvisning. Affärsplanering för tillväxtföretag

Studieanvisning. Affärsplanering för tillväxtföretag Studieanvisning Affärsplanering för tillväxtföretag 7,5 hp vårterminen 2015 Kursens syfte och mål Kursens upplägg består av fysiska workshops och digitalt utbildningsmaterial som syftar till att ge kursdeltagare

Läs mer

Utbilda dig, lär dig att förebygga olyckor och att rädda liv! Utbildningskatalog 2015

Utbilda dig, lär dig att förebygga olyckor och att rädda liv! Utbildningskatalog 2015 Utbilda dig, lär dig att förebygga olyckor och att rädda liv! Utbildningskatalog 2015 BSU Brandskyddsutbildning En grundläggande brandsäkerhetsutbildning som riktar sig till den som inte har någon utbildning

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör CCTV Enligt SSF 1062, utgåva 2. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör CCTV Enligt SSF 1062, utgåva 2. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör CCTV Enligt SSF 1062, utgåva 2 Version: 080420023 Datum: 2018-09-01 Vägledning för dig som ansökt om certifiering Denna vägledning är till för dig som ansökt om

Läs mer

Hej alla Nätverkare - lite höstuppdateringar!

Hej alla Nätverkare - lite höstuppdateringar! Sida 1 av 5 Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här. Kvalitet OnLine Nyhetsbrev nr 4-2012 VILL DU GÅ MED I KVALITET ONLINE ELLER DELTAGA

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig Ingenjör CCTV Enligt SSF 1062, utgåva 2. Version: 2016-03-04

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig Ingenjör CCTV Enligt SSF 1062, utgåva 2. Version: 2016-03-04 VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig Ingenjör CCTV Enligt SSF 1062, utgåva 2 Version: 2016-03-04 Allmänt Vägledningen är till för dig som ansökt om certifikat för Behörig ingenjör CCTV. Vägledningen beskriver

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET UTEMILJÖ

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET UTEMILJÖ AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET UTEMILJÖ www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Beskärning av buskar och träd Du som arbetar i en skötselförvaltning eller i ett skötselföretag och inte vet

Läs mer

Uponor Academy UTBILDNINGAR HÖSTEN 2014

Uponor Academy UTBILDNINGAR HÖSTEN 2014 Uponor Academy UTBILDNINGAR HÖSTEN 2014 08 2014 Uponor Academy VVS-kunskap för professionella Kunskap ger förtroende. Vi vet att ökad förståelse för gällande krav och lösningar hjälper dig i dina affärsmässiga

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under våren 2013. Deltagarnas

Läs mer

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR HÖSTEN 2009

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR HÖSTEN 2009 Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR HÖSTEN 2009 MEDICINTEKNIK, BIOTEKNIK OCH NÄRLIGGANDE OMR ÅDEN Ny utbildning medicinteknik och mjukvara Lär dig mer om IT i vården. Nordic Medical Advisor

Läs mer

Skräddarsydda kurser för dig som är redovisningskonsult. Redovisningskonsult

Skräddarsydda kurser för dig som är redovisningskonsult. Redovisningskonsult Skräddarsydda kurser för dig som är redovisningskonsult Redovisningskonsult Kurser våren 2014 Vi ordnar kompetensen Tillväxten kommer per automatik I rollen som redovisningskonsult är utbildning en förutsättning

Läs mer

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ KURSÖVERSIKT

Läs mer