Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet!"

Transkript

1 Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet! Namn: Tyra Borell Klass: BF1 Varför valde du att läsa Barn- & Fritidsprogrammet? För att jag tycker det är roligt att jobba/vara med människor. Framförallt barn. Jag tror att det bästa med barn- och fritid är att få lära sig så mycket om människor och hur vi ska behandla varandra. Jag är inte helt säker men jag vet att jag vill jobba med barn. Kanske läsa vidare på högskola. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Barn- & Fritidsprogrammet? Det är bra att vilja jobba med människor. Socialisationsprocessen är viktig. Jag vet bara att jag vill jobba med barn. Välj det som du själv tycker är roligt och som du är intresserad av.

2 Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet! Namn: Anton Johnsson Klass: BF2 Varför valde du att läsa Barn- & Fritidsprogrammet? Jag vill bli polis och då tycker jag att Barn- och fritidsprogrammet passar perfekt eftersom man jobbar mycket med människor. Att man inte bara sitter och pluggar hela tiden utan man får chansen att använda det man lärt sig i praktiken. Då flyttar jag nog till Göteborg och jobbar nåt år eller två innan jag börjar plugga till polis. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Barn- & Fritidsprogrammet? Att man är social och klarar av att plugga. Ha ha, ja...polis! Välj vad du själv känner för. Bry dig inte om vad kompisarna väljer!

3 Därför läser jag Bygg- och anläggningsprogrammet! Namn: Rasmus Ericsson Klass: BA2 Varför valde du att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet? Jag ville gå ett yrkesförberedande program och då var bygg det jag hade mest intresse av. Jag har tänkt att starta eget längre fram, så tyckte det kunde vara en bra grund. Om man vill kan man snabbt få ett bra jobb efter trean. Man får arbeta mycket med kroppen. Jobba några år och försöka komma över till Norge och jobba. Sedan gå en kurs så jag kan starta eget ihop med far. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Bygg- och anläggningsprogrammet? Man ska vilja vara jobbvillig och ta i. Vara intresserad av byggbranschen och inte vara rädd för att få smuts på händerna. Starta och driva ett stort företag som det går bra för. Kunna bygga mitt eget drömhus. Yrkesförberedande program är bra för du får lätt jobb och du kan läsa in högskolebehörigheten om du vill. Gå in för jobben du gör under gymnasietiden och var positiv till allt du gör så får du lätt jobb efteråt. Viljan räknas mycket!

4 Därför läser jag Bygg- och anläggningsprogrammet! Namn: Fredrik Svenaeus Klass: BA2 Varför valde du att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet? Jag ville gå ett yrkesförberedande program. Då var Bygg ett bra alternativ med bra lärare och bra lokaler. Det är att om jag vill kan jag komma ut och jobba direkt efter gymnasiet och tjäna pengar. Börja jobba direkt och försöka söka mig till Norge. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Bygg- och anläggningsprogrammet? Man ska inte vara rädd för att arbeta och man ska vara intresserad av byggbranschen och vilja jobba med händerna. Jobba på oljeplattform eller något högt inom byggbranschen. Kanske starta eget. Jag tycker yrkesförberedande program är bäst för du blir utbildad yrkesman och du kan även få högskolebehörighet om du vill.

5 Därför läser jag Ekonomiprogrammet! Namn: Maja Westerlund Klass: EK3 Varför valde du att läsa Ekonomiprogrammet? Det verkade intressant, speciellt med tanke på UF-företaget i trean. Att den är bred och varierande! Ta några år ledigt innan jag börjar på högskola, någonting inom marknadsföring. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Ekonomiprogrammet? Lite pluggis och motiverad. Marknadsförare verkar kul, kreativt och en utmaning. Men också starta eget företag. Tänk inte för mycket på vad du ska bli när du blir stor, man kan ändra sig och byta inriktning både på och efter gymnasiet. Men då är det bra med ett brett program!

6 Därför läser jag Ekonomiprogrammet! Namn: Emil Isaksson Klass: EK1 Varför valde du att läsa Ekonomiprogrammet? Det var det programmet som verkade mest intressant. Att det är brett och ger högskolebehörighet. Plugga vidare. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Ekonomiprogrammet? Vara bra på matematik och ganska bra på att läsa samt kunna ta eget ansvar. Nej, inte just nu. Välj efter vad DU vill!

7 Därför läser jag El- & Energiprogrammet! Namn: Stina Jerenvik Klass: EE3 Varför valde du att läsa El- & Energiprogrammet? För att det verkade intressant och att det är ett praktiskt program. Att det är mycket praktiskt och att man kan gå direkt ut i arbetslivet efter studenten. Förhoppningsvis börja arbeta med en gång. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på El- & Energiprogrammet? Tycka om matte och vara noggrann. Nej, men jag skulle kunna tänka mig att läsa vidare senare i livet och bli högre uppsatt inom elbranschen. Kolla på många skolor och program. Om det finns möjlighet gå med en dag på t ex Elprogrammet och känn efter om det är något för dig.

8 Därför läser jag El- & Energiprogrammet! Namn: Majid Suleiman Klass: EE2 Varför valde du att läsa El- & Energiprogrammet? Jag tycker det är intressant och avancerat att gå El. Man lär sig nya saker hela tiden. Det är att vi har praktiska lektioner. Jag ska läsa vidare inom automation för att lättare kunna söka jobb. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på El- & Energiprogrammet? Att ha lätt för matte. Kunna tänka logiskt. Kunna pyssla lite med verktyg och sånt. Att bli polis är mitt drömjobb. Välj det programmet du tycker passar dig bäst!

9 Därför läser jag Estetiska programmet! Namn: Michaela Souranis Klass: ES3 Varför valde du att läsa Estetiska programmet? Jag valde ES-programmet för att det har ett gott rykte och man har nytta av det i alla framtida yrkesval. Det bästa med programmet är sammanhållningen mellan klasser och lärare. Programmet är högskoleförberedande och man behöver inte vilja gå vidare med teater, utan du kan vilja bli t ex lärare, polis mm. Efer skolan ska jag studera vidare på högskola. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Estetiska programmet? Alla egenskaper är bra på programmet. Här kan du vara dig själv! Man behöver inte ha sysslat med teater för att komma in på ES. Drömjobb för mig är förutom skådespelare; författare och programledare. Välj med hjärtat! Det är ditt val!

10 Därför läser jag Estetiska programmet! Namn: Eirik Andersson Klass: ES2 Varför valde du att läsa Estetiska programmet? Jag har alltid varit intresserad av teater. Jag får utvecklas på alla plan. Jag får kunskaper som jag har nytta av i hela livet. Det handlar inte bara om att stå på en scen. Sammanhållningen på programmet ger mig självförtroende, mod och kreativitet! Jag kommer att söka in på högskola mot teater eller naturvetenskap. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Estetiska programmet? Att du vill utvecklas. Var öppen! Mitt drömjobb är förutom teater/skådespeleri, dans eller marinbiolog. Välj noga! Det är tre viktiga år i ens liv. Om man trivs utvecklas man!

11 Därför läser jag Industritekniska programmet! Namn: Björn Rehnberg Klass: IN3 Varför valde du att läsa Industritekniska programmet? Jag gick naturvetenskapliga året innan men blev riktigt trött på teori och jag hade svetsat sen innan så jag hoppade av efter att ha gått åk 1 på natur och började på industri istället. Mycket praktik, skönt klimat och grymt trevliga lärare som gör undervisningen intressant! Svetsa, svetsa och svetsa!!! Tjäna pengar, skaffa erfarenheter, se mig om i världen och allt ska göras i samband med svetsningen. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Industritekniska programmet? Har man praktisk läggning och gillar att jobba med nävarna så är detta ett utmärkt val. Svetsare, men eventuellt produktionsledare eller företagsledare. Välj något som är en bra balans mellan hjärna och hjärta. Om du väljer något du inte är intresserad av kommer du inte att lyckas, men väljer du bara något för att det är slappt och roligt men inte intressant så blir du okvalificerad arbetskraft när du tagit studenten.

12 Därför läser jag Industritekniska programmet! Namn: Daniel Ek Andersson Klass: IN3 Varför valde du att läsa Industritekniska programmet? För att jag vill bli cnc-operatör och jag gillar att jobba i verkstad. Också för att man nästan till hundra procent har ett jobb efter gymnasiet. Det är jätteroligt, man lär sig en massa saker och det är en bra blandning mellan verkstad och teori. Förhoppningsvis jobba på ett ganska nystartat företag. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Industritekniska programmet? Att gilla att jobba praktiskt! Att vara chef på ett plåtföretag. Välj Industritekniska!!!

13 Därför läser jag Marinteknikprogrammet! Namn: Olivia Tranberg Klass: MT3 Varför valde du att läsa Marinteknikprogrammet? Det verkade roligt att jobba med båtar. Att det är praktiskt och enklare att få jobb. Om jag får ett bra jobb fortsätter jag nog jobba något år innan jag börjar plugga på högskolan. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Marinteknikprogrammet? Noggrannhet och inte ha bråttom med det du gör. Nej inte direkt. Om du inte är beredd på en massa plugg så välj ett praktiskt program så är du ej tvungen att läsa vidare på högskola.

14 Därför läser jag Marinteknikprogrammet! Namn: Johan Berglöw Klass: MT3 Varför valde du att läsa Marinteknikprogrammet? För att jag är intresserad av båtar och för att det verkade bra med en bred linje. Det är mycket praktiskt. Försöka få ett bra jobb så fort som möjligt. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Marinteknikprogrammet? Noggrannhet, inte stressa och positiv inställning! Jag vill starta ett stort båtföretag. Välj MT-programmet, eller välj iallafall något praktiskt för att det finns många jobb på arbetsmarknaden om man har rätt utbildning.

15 Därför läser jag Naturvetarprogrammet! Namn: Max Bohlin Klass: NA3 Varför valde du att läsa Naturvetarprogrammet? Jag ville ha en seriös utbildning vid sidan av ishockeyn. Jag hade tidigare hört att det var den bästa utbildningen att gå på gymnasiet. Att den är så bred. Naturprogrammet öppnar väldigt många dörrar till olika högskoleutbildningar. Har inte bestämt mig än. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Naturvetarprogrammet? Studiemotivation och vilja. Seriositet. Ishockeytränare på heltid. Välj någon utbildning som är bred och ger dig möjlighet att välja. I unga år är det för tidigt att specialisera sig enligt mig.

16 Därför läser jag Naturvetarprogrammet! Namn: Linnea Bäckström Klass: NA3 Varför valde du att läsa Naturvetarprogrammet? Jag visste inte vad jag ville bli i framtiden, därför valde jag ett brett program. Jag ville också läsa på något seriöst program så jag får ut något av gymnasietiden. Att den är så bred. Efter gymnasiet har man möjlighet att söka vilken högskoleutbildning som helst. Utbildningen öppnar många dörrar. Har inte bestämt mig än. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Naturvetarprogrammet? Målmedvetenhet och studiemotivation. Nej, men jag vill arbeta med människor i framtiden. Välj ett brett program om du ej är säker på vad du vill bli. Ta vara på gymnasietiden!

17 Därför läser jag Samhällsvetenskapliga programmet! Namn: Henning Dahlberg Klass: SA3a Varför valde du att läsa Samhällsvetenskapliga programmet? För att jag ville läsa ett högskoleförberedande program som gör att jag har stor valmöjlighet till att läsa vidare efter gymnasiet. Jag är intresserad av beteendevetenskap vilket gjorde att jag valde den inriktningen. Nya, intressanta och mer utmanande ämnen än tidigare. Även stämningen på programmet är inspirerande! Det fungerar även utmärkt att kombinera med NIU Ishockey. Försöka reda ut vilken utbildning jag vill läsa på högskolenivå och sedan vidareutbilda mig, samtidigt som jag vill kunna kombinera studierna med mitt idrottande. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Samhällsvetenskapliga programmet? Du bör vara studiemotiverad till den grad att du klarar av att ta eget ansvar. Att vara noggrann är även det ett plus! Om det inte blir hockeyspelare, så är jag väldigt intresserad av psykologi/beteendevetenskap. Så något yrke som idrottspsykolog eller liknande, kanske coach av något slag. Tro det eller ej men den gamla klyschan "Välj inte program efter kompisar" är sann. Du kommer träffa nya människor, få nya kamrater och vänner för livet. Välj program efter vad du är intresserad av just nu, då kommer din tid på gymnasiet att vara grymt bra!

18 Därför läser jag Samhällsvetenskapliga programmet! Namn: Moa Ek Hassleus Klass: SA3a Varför valde du att läsa Samhällsvetenskapliga programmet? Jag ville läsa en bred linje som öppnar många dörrar eftersom jag inte var helt säker på vad jag vill arbeta med i framtiden. Det absolut bästa är att jag får lära mig mer om hur vi människor beter oss och samspelar i grupp, eftersom jag läser beteendeinriktningen. På Samhällsprogrammet kan man även som elev göra sin röst hörd och vara med och bestämma, vilket gör utbildningen roligare. Jag ska läsa vidare, troligtvis direkt. Antagligen till något inom beteendevetenskap. Har funderat på psykolog. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Samhällsvetenskapliga programmet? Det är viktigt att vara driven och målinriktad, samt vara villig att samarbeta. För några år sedan ville jag utbilda mig till brandingenjör, men nu vet jag bara att jag vill hjälpa andra människor. Var självständig i ditt val och se till att inte låsa dig för mycket om du är osäker på vad du vill bli.

19 Därför läser jag Teknikprogrammet! Namn: Sara Larsson Klass: TE2 Varför valde du att läsa Teknikprogrammet? För att jag tycker om matematik och tekniska ämnen. Att den är bred. Plugga vidare till någon slags ingenjör. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Teknikprogrammet? Du behöver vara intresserad av matematik. Nej, inte vad jag vet nu. Det räcker att vara intresserad av det du väljer och göra det du ska.

20 Därför läser jag Teknikprogrammet! Namn: Daniel Johansson Klass: TE2 Varför valde du att läsa Teknikprogrammet? Den är bred och ger en bra grund. Bra lärare. Flera roliga ämnen. Plugga vidare till något inom teknik. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Teknikprogrammet? Kunna ta eget ansvar och göra läxorna. Nej, inte just nu! Tänk igenom ditt val noga så att du inte hamnar fel.

21 Därför läser jag Vård- & omsorgsprogrammet! Namn: Louise Holmquist Klass: VO3 Varför valde du att läsa Vård- & omsorgsprogrammet? För att jag vill jobba med människor i framtiden. Att man blir färdigutbildad undersköterska efter studenten. Jag tänker först jobba ett tag och sedan vill jag läsa vidare till polis. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Vård- & omsorgsprogrammet? Det är bra om man har lätt att jobba med människor och har intresse för det. Jag vill bli polis. Gå på din magkänsla. Välj det du vill gå och tänk inte på vad dina kompisar valt!

22 Därför läser jag Vård- & omsorgsprogrammet! Namn: Josefine Karlsson Klass: VO3 Varför valde du att läsa Vård- & omsorgsprogrammet? För jag vill jobba inom vården, då var detta ett självklart val. Det bästa med utbildningen är vårdbiten, men möjligheten att läsa högskoleförberedande kurser är också något som står högt på listan. Jag planerar att börja läsa till sjuksköterska direkt efter studenten, för att sedan kunna läsa vidare till barnmorska. Vilka egenskaper är bra om jag vill läsa på Vård- & omsorgsprogrammet? Man måste nog ha ett intresse för människor och ha förmågan att sätta sig in i andras situationer. Det är en fördel. Mitt drömjobb är barnmorska! Gå på magkänslan! Välj det du tycker verkar roligt/intressant även om dina kompisar väljer något annat.

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling?

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling? Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara lärling? Gymnasievalet För vissa är valet lätt, för andra är det svårare Men en sak är säker det finns något för alla. Valet

Läs mer

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram 4 årsprogrammen har en utvecklingsstörning och behöver en anpassad utbildning som ger en god grund för ett arbete, en sysselsättning eller fortsatta studier inom folkhögskola. Vi lägger ner mycket kraft

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer?

Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer? @ungdomsb Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer? Intresse för ämnesinriktningen Att det ger många valmöjligheter efter gymnasiet Att det ger kunskaper jag tror jag behöver i framtiden

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Bert Karlsson, entreprenör

Bert Karlsson, entreprenör @ungdomsb Dagens unga ojar sig över att det inte finns några jobb. Det gör det visst - men många är alldeles för lata för att jobba på en hamburgerrestaurang eller plocka bär i skogen. De sitter hellre

Läs mer

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Högskoleförberedande program (HP) Antal elever på HF (andel av elever på nat. prog.): Könsfördelning på HF: 187.056

Läs mer

Gymnasieskolan. elevers val och etablering. www.svensktnaringsliv.se. FEBRUARI 2015 Storgatan 19, 114 82 Stockholm Telefon 08-553 430 00

Gymnasieskolan. elevers val och etablering. www.svensktnaringsliv.se. FEBRUARI 2015 Storgatan 19, 114 82 Stockholm Telefon 08-553 430 00 www.svensktnaringsliv.se FEBRUARI 2015 Storgatan 19, 114 82 Stockholm Telefon 08-553 430 00 Gymnasieskolan Arkitektkopia AB, Bromma, 2015 elevers val och etablering Etableringsrapport Gymnasieskolan ska

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016 Välkommen till information inför gymnasievalet 2016 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Attityder, antal och etablering

Attityder, antal och etablering FEBRUARI 2018 Gymnasierapporten 2018 Attityder, antal och etablering Förord Gymnasieskolan ska rusta eleverna för framtiden och göra dem anställningsbara och utvecklingsbara. Ge dem den kunskap och kompetens

Läs mer

Attityder, antal och etablering

Attityder, antal och etablering APRIL 2019 Gymnasierapporten 2019 Attityder, antal och etablering Förord Gymnasieskolan ska rusta eleverna för framtiden och göra dem anställningsbara och utvecklingsbara. Ge dem den kunskap och kompetens

Läs mer

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! SANNARPSGYMNASIET Guide till ditt gymnasieval Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! BF VO Alexandra, Jennifer, Evelina, Colin BF15 - Vi valde BF för att vi tycker om barn, säger Alexandra,

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Östra skolområdet Vilka bitar är viktiga inför årskurs 9? 1 Studie och yrkes vägledning, SYV Vägen

Läs mer

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 43,3% 13 Tjej 56,7% 17 Procent Antal 1996 33,3% 10 1997 66,7% 20 Barn- och fritidsprogrammet 0% 0 Bygg-

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015 Välkommen till information inför gymnasievalet 2015 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och samhälle PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också en kompis som skulle

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Hur intressant är NV-programmet? Svenska niondeklassare inför sitt gymnasieval

Hur intressant är NV-programmet? Svenska niondeklassare inför sitt gymnasieval Hur intressant är NV-programmet? Svenska niondeklassare inför sitt gymnasieval Inledning Inför gymnasievalet våren 2010 genomför Teknikdelegationen en kampanj riktad till niondeklassare, med huvudbudskapet

Läs mer

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Våra program GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många elever

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Attityder, antal och etablering

Attityder, antal och etablering www.svensktnaringsliv.se FEBRUARI 2016 Storgatan 19, 114 82 Stockholm Telefon 08-553 430 00 Gymnasierapporten 2016 Arkitektkopia AB, Bromma, 2016 Attityder, antal och etablering Förord Gymnasieskolan ska

Läs mer

Rodengymnasiet. Skolan erbjuder

Rodengymnasiet. Skolan erbjuder Rodengymnasiet Skolan erbjuder Barn- och fritidsprogrammet (BF) Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) Ekonomiprogrammet (EK) El- och energiprogrammet (EE) Estetiska programmet (ES) Fordons- och transportprogrammet

Läs mer

Copyright 2014 Jenny Norberg Randowo

Copyright 2014 Jenny Norberg Randowo Copyright 2014 Jenny Norberg Randowo Fundera över vilka påståenden som stämmer in på dig. Sätt kryss i rutorna, det går bra att sätta hela eller halva kryss. Räkna ihop antalet kryss och skriv in i rutan.

Läs mer

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

Välkommen till. gymnasieinformation!

Välkommen till. gymnasieinformation! Välkommen till gymnasieinformation! Gymnasieskolan Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

Attityder, antal och etablering

Attityder, antal och etablering www.svensktnaringsliv.se FEBRUARI 2017 Storgatan 19, 114 82 Stockholm Telefon 08-553 430 00 Gymnasierapporten 2017 Arkitektkopia AB, Bromma, 2017 Attityder, antal och etablering Förord Gymnasieskolan ska

Läs mer

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram Gymnasieval Åk 9 18 Nationella program 5 Introduktions program 6 Högskoleförberedande program Högskoleexamen 12 Yrkesprogram Yrkesexamen Preparandutbildning Programinriktat individuellt val Yrkesintroduktion

Läs mer

Maxat med möjligheter

Maxat med möjligheter Maxat med möjligheter Om du gillar omväxling, problemlösning och att göra saker med händerna är VVS och fastighet ditt program. Du lär dig yrket både i skolan och ute på arbetsplatser, i branscher som

Läs mer

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Hur mycket vill du satsa? Studera efter gymnasiet Studera på annan ort Program med mycket teori

Läs mer

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning Gymnasieinformation Studie- och yrkesvägledning Det svenska skolsystemet Illustration: Skolverket Vad påverkar ett val? Föräldrar Vänner Intresse Betyg Trender Kunskap om alternativ Kort- eller långsiktigt

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14 Om rapporten Om statistiken Data från Ungdomsbarometern 13/14 Ungdomsbarometern är en årligen återkommande studie vars syfte är att kartlägga vad de svenska ungdomarna tycker, tänker och gör inom ett brett

Läs mer

Välkomna till information om gymnasievalet

Välkomna till information om gymnasievalet SIDAN 1 Välkomna till information om gymnasievalet Måna Barsch Studie- och yrkesvägledare 508 15 613 eller 076-12 15 613 mana.barsch@stockholm.se Program för informationen Ny gymnasieskola HT 2011 Yrkesprogram

Läs mer

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Gymnasieskolan En presentation av gymnasieskolan och dess program En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Dagens Gymnasieskola består av 18 olika program indelade

Läs mer

Bert Karlsson, entreprenör

Bert Karlsson, entreprenör @ungdomsb Dagens unga ojar sig över att det inte finns några jobb. Det gör det visst - men många är alldeles för lata för att jobba på en hamburgerrestaurang eller plocka bär i skogen. De sitter hellre

Läs mer

för dig som vet vad du vill

för dig som vet vad du vill för dig som vet vad du vill Välkommen till Malmö Lärlingscenter! Här lägger du grunden till en yrkeskarriär som väntar runt hörnet. Åtta av tio lärlingar får jobb efter avslutad gymnasieutbildning. Och

Läs mer

VIRGINSKA SKOLAN. www.orebro.se

VIRGINSKA SKOLAN. www.orebro.se VIRGINSKA SKOLAN På Virginska skolan finns följande program Hantverksprogrammet HV Hotell- och turismprogrammet HT Restaurang- och livsmedelsprogrammet RL Vård- och omsorgsprogrammet VO För att spetsa

Läs mer

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? Lär dig tekniken att göra ett skickligt val

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? Lär dig tekniken att göra ett skickligt val HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? Lär dig tekniken att göra ett skickligt val MAN MÅSTE LÄRA SIG ATT VÄLJA MAN MÅSTE LÄRA SIG ATT VÄLJA UTÅT FRAMÅT INÅT UTÅT UTÅT MÄSSAN UTÅT MÄSSAN KOLLA UTÅT MÄSSAN KOLLA Fritid

Läs mer

TANKA KUNSKAP EFTER DITT EGET HUVUD

TANKA KUNSKAP EFTER DITT EGET HUVUD TANKA KUNSKAP EFTER DITT EGET HUVUD UTBILDNINGSPROGRAM 2015 ETT INDIVIDUELLT ANPASSAT LÄRANDE GER ALLA CHANSEN ATT LYCKAS Det är inte alla gymnasium som gör det vi gör. Här på Snitz är vi specialiserade

Läs mer

Gymnasieinformation. Vilka förutsättningar? Hur klarar du grundskolan Hur klarar du dina fritidsaktiviteter Hur utnyttjar du dina resurser

Gymnasieinformation. Vilka förutsättningar? Hur klarar du grundskolan Hur klarar du dina fritidsaktiviteter Hur utnyttjar du dina resurser Gymnasieinformation Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Starka sidor Hur mycket vill du satsa? Studera efter gymnasiet Studera på annan ort Program med mycket teori

Läs mer

Bokslut och verksamhets- berättelse 2014. Gymnasieskola och vuxenutbildning

Bokslut och verksamhets- berättelse 2014. Gymnasieskola och vuxenutbildning 2015-02-10 Sidan 1 av 27 Bokslut och verksamhets- berättelse 2014 Gymnasieskola och vuxenutbildning Statistik Karin Mannström, Förvaltningsekonom Februari 2015 Dnr Kon 2015/17 2015-02-10 Sidan 2 av 27

Läs mer

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning Vad kommer att hända under årskurs 9 Läsåret 2014/ 2015? Reservation för ändringar under läsåret. Kontakt med SYV Behörig Studie- och yrkesvägledare Jonas Vilhelmsson Är på

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista syo-konsulent studie- och yrkesval studieinriktning gymnasium/gymnasieskola nationella program lokala inriktningar praktisk och teoretisk utbildning

Läs mer

Välkommen till SjölinsKungsholmen!

Välkommen till SjölinsKungsholmen! KUNGSHOLMEN Välkommen till SjölinsKungsholmen! VAR MED OSS FRÅN BÖRJAN! Från höstterminen 2017 finns Sjölins Ekonomiska på Kungsholmen i Stockholm. Adressen blir Sysslomansgatan 18, ett stenkast från kommunikationerna

Läs mer

Gymnasieinformation 2013

Gymnasieinformation 2013 Gymnasieinformation 2013 SYV-Kalendarium HT-2012 Kommunala gymnasieskolor - presentation i aulan (september) SYV - gymnasieinformation klassvis (september) PRAO vecka 40 Enskilda vägledningssamtal inbokade

Läs mer

Gemensam gymnasieregion 2.0. Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga)

Gemensam gymnasieregion 2.0. Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga) Gemensam gymnasieregion 2.0 Samt Håbo kommun och Stockholms läns landsting (Berga) Dagens syfte Öka kunskapen om de regionala förutsättningarna och utmaningarna för vår gemensamma gymnasieregion. Två perspektiv:

Läs mer

VILL DU borja jobba direkt OCH ANDA TA STUDENTEN? Lärlingsutbildningen på Vipan halva tiden på en arbetsplats

VILL DU borja jobba direkt OCH ANDA TA STUDENTEN? Lärlingsutbildningen på Vipan halva tiden på en arbetsplats VILL DU borja jobba direkt OCH ANDA TA STUDENTEN? Lärlingsutbildningen på Vipan halva tiden på en arbetsplats PA larlings utbildningen far du: ta ett vuxenansvar värdefull arbetslivserfarenhet praktisk

Läs mer

VÄLKOMNA TILL SYV- INFORMATION

VÄLKOMNA TILL SYV- INFORMATION VÄLKOMNA TILL SYV- INFORMATION PRAO Praktisk arbetslivsorientering PRAO 19 30 mars v. 12-13 VARFÖR PRAO? I den nya läroplanen trycker man på vikten av entreprenörskap i grundskolan Entreprenörskap är ett

Läs mer

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Dagens innehåll Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Hur många av er jobbar med det ni pluggade på gymnasiet?

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018 Välkommen till information inför gymnasievalet 2018 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Teknikcollege Gästrikland

Teknikcollege Gästrikland Teknikcollege Gästrikland Rikskonferensen 2012 Lagarbete och ämnesintegration Teknikcollege-paket Eva Aronsson, Calle Carlsson, Christina Flank Elffors Teknikcollege Gästrikland Certifierat september 2012

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

Gymnasieinformation 2012

Gymnasieinformation 2012 Gymnasieinformation 2012 Vad/vilka påverkar elevens val? Vänner Föräldrar Syskon Könsroller Bostadsort Vart utbildningen finns Studievägledare Betyg Arbetsmarknad Intressen Förutsättningar Lärare Massmedia

Läs mer

Tidigare elever berättar Teknikprogrammet

Tidigare elever berättar Teknikprogrammet Tidigare elever berättar Teknikprogrammet Markus Mathiason student 2017 1. Jag hade länge vetat att jag ville hålla på med programmering och letade efter ett teknikprogram som var fokuserat på det. Jag

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är:

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är: Gymnasieskolan Gymnasieskolan består av 18 program. De 18 nationella programmen har totalt 60 olika inriktningar. Det finns två olika sorter program - högskoleförberedande program och yrkesprogram. De

Läs mer

Sammanfattning Gy 2011

Sammanfattning Gy 2011 Sammanfattning Gy 2011 Likriktning (lokala kurser/inriktningar och specialutformning försvinner) Förändrad programstruktur (Yrkes- och Högskoleförberedande program) Mer tid för yrkesämnen på yrkesprogram

Läs mer

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Egenskaper, förmågor, färdigheter, intresse Alternativ/ möjligheter vidgat perspektiv Vem är jag? Vad vill jag? Ta sig till

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas.

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Gillar du idrott och att röra på dig? Då är Hälsogymnasiet skolan för dig! Hälsogymnasiet ger dig en gedigen utbildning inom hälsa och kommunikation. Du

Läs mer

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET Den här informationen delas ut till alla elever i årskurs 1. Den finns också tillgänglig på skolans hemsida, www.marksgymnasieskola.se och på plattformen.

Läs mer

Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202

Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202 Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202 SYV arbetet på skolan hösten 2012: Gymnasieinformation och workshop 2 lektionstimmar åk.9 v.42-45 Föräldramöte

Läs mer

Välkomna till. Hösten 2013

Välkomna till. Hösten 2013 Välkomna till Hösten 2013 Här är jag Mål = Drömyrket! Hit ska jag Syv-schema Början av oktober Mitten av oktober Mitten av oktober V45, 7 november gymnasieinfo och broschyr föräldrainformation påbörjar

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Beslutsunderlag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde 2013-01-21, 4, GoV 2013.0052

Beslutsunderlag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde 2013-01-21, 4, GoV 2013.0052 Förvaltning Anders Gabell GoV.2013.0052 2013-02-20 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Program och inriktningar på Bergagymnasiet Höstterminen 2013 Ärendebeskrivning Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 8 november GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI SAMHÄLL Ekonomi Medier, information & kommunikation Världen utanför skolan är ditt klassrum. Mitt i stan öppnar

Läs mer

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 3 0 5 8 0 197,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 7 0 1 8 0 180 Hotell- och turismprogrammet HT 10 6 0 6 12 0 187,5 Industritekniska

Läs mer

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera..

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. ALLTID MÖJLIGHET TILL SÄRSKILD HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! TE

Läs mer

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända För unga 16 20 år Gymnasieskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär- och gymnasiesärskola

Läs mer

GYMNASIEFORUM 2015 ENKLASTE VÄGEN TILL GYMNASIEINFORMATION

GYMNASIEFORUM 2015 ENKLASTE VÄGEN TILL GYMNASIEINFORMATION GYMNASIEFORUM 2015 ENKLASTE VÄGEN TILL GYMNASIEINFORMATION 7 8 OKTOBER KLOCKAN 17.30 19.30 TINGVALLAHALLARNA PÅ VÅXNÄS FRI ENTRÉ Gymnasieskolorna i Karlstadsregionen inbjuder till Gymnasieforum. Kom och

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

Design och Construction College, Hermods

Design och Construction College, Hermods College, Hermods Skolan erbjuder Vad vill du bli? Oavsett om du vet svaret eller inte så har vi på Design & Construction College i Stockholm en möjlighet för dig. På DCC finns program för dig som är intresserad

Läs mer

Tankar och funderingar om framtiden

Tankar och funderingar om framtiden Tankar och funderingar om framtiden Drömmen om det lilla livet är stor, drömmer om ett jobb, familj och ett fint hem. Vill ha ett jobb som är utvecklande och som man trivs med och bra inkomst? Att välja

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

Antagning Fyrbodal Sökandestatistik

Antagning Fyrbodal Sökandestatistik Gymnasieskola Program Inriktning Antal sökande behöriga första hand Antal platser Dahlstiernska gymnasiet Barn- och fritidsprogrammet BF 3 17 Dahlstiernska gymnasiet El- och energiprogrammet EE Elteknik,

Läs mer

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet.

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet. LEDARSKAP NYA BF Ledarskap Nya BF är programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar. Programmet ger dig möjlighet att ta yrkesexamen, vilket innebär att du har de kunskaper som behövs för

Läs mer

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA?

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? Lär dig tekniken att göra ett skickligt val Start 09.30 DU MÅSTE LÄRA DIG VÄLJA UTÅT FRAMÅT INÅT UTÅT UTÅT MÄSSAN UTÅT MÄSSAN KOLLA UTÅT MÄSSAN KOLLA STRUKTUR Fritid och

Läs mer

Gymnasievalet. Studie- och yrkesvägledare

Gymnasievalet. Studie- och yrkesvägledare Gymnasievalet Studie och yrkesvägledare Linda Bengter Lektionens upplägg 2 Film om gymnasievalet Ytterligare information som är viktig Film om gymnasievalet https://www.youtube.com/watch?v=gy75bszlpu&index=2

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer

Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013

Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Program Namn BA Bygg- och anläggningsprogrammet Norra Sorgenfri gymnasium A 175,5 BA Bygg- och anläggningsprogrammet Peabskolan 165 193 BA Bygg-

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR SUPPORTTEKNIKER med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

Läs mer

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till elever och föräldrar

Vägledningscentrum. Gymnasieinformation till elever och föräldrar Vägledningscentrum Gymnasieinformation till elever och föräldrar De viktigaste förändringarna Högre behörighetskrav till gymnasieskolan Valfriheten stramas upp Nya program och förändrad programstruktur

Läs mer

Bokslut och verksamhetsberät- telse Gymnasieskola och vuxenutbildning

Bokslut och verksamhetsberät- telse Gymnasieskola och vuxenutbildning 2014-02-03 Sidan 1 av 34 Bokslut och verksamhetsberät- telse 2013 Gymnasieskola och vuxenutbildning Statistik Karin Mannström, Controller Januari 2014 Dnr Ubn 2014/17 2014-02-03 Sidan 2 av 34 2014-02-03

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer

Delaktighet och inflytande 57 65 65 71 73 68. Skolmiljö 59 58 73 78 81 73. Kunskap och lärande 71 73 74 81 80 78. Bemötande 77 79 77 83 88 85

Delaktighet och inflytande 57 65 65 71 73 68. Skolmiljö 59 58 73 78 81 73. Kunskap och lärande 71 73 74 81 80 78. Bemötande 77 79 77 83 88 85 Regiongemensam elevenkät 015 Kommunrapport Index per frågeområde samt NKI 011 01 01 01 015 GR GY totalt 015 Trivsel och trygghet 87 91 89 90 9 91 Delaktighet och inflytande 57 65 65 71 7 68 Skolmiljö 59

Läs mer