Beslutsunderlag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde , 4, GoV

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslutsunderlag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde 2013-01-21, 4, GoV 2013.0052"

Transkript

1 Förvaltning Anders Gabell GoV Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Program och inriktningar på Bergagymnasiet Höstterminen 2013 Ärendebeskrivning Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutade vid januarisammanträdandet att lämna Industritekniska programmet och El- och energiprogrammet oförändrade inför höstterminen 2013 samt att hänskjuta beslut om antagning och inriktningar på övriga program till februarisammanträdet. Ett förändrat läge har uppkommit vad gäller lokaler för Industritekniska programmet och El- och energiprogrammen sedan beslutet angående programmen togs vilket gör att ett nytt beslut om start av programmen höstterminen 2013 kan tas. Vidare beslöt Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden att ge Gymnasie- och Vuxenutbildning i uppdrag att utse en utredare samt att genomföra en omfattande utredning vad gäller programutbud vid Bergagymnasiet inför höstterminen 2014 som ska vara klar till Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens majsammanträde Beslutet om vilka program och inriktningar som startar 2013 gäller för hösten 2013 och innebär inte definitiv nedläggning av program utan paus i antagning till program vid Bergagymnasiet. Beslutet gäller också vilka inriktningar som ska erbjudas de elever, nuvarande åk 1, på program med flera inriktningar vilka antogs hösten Beslutsunderlag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde , 4, GoV Rapport antagning till gymnasieskolan 2012/13 Bergagymnasiet Eslöv. GoV Sökande till Bergagymnasiet i Eslöv i februari 2013 i jämförelse med februari 2012 GoV Inriktningsval årgång 12. GoV Elevstatistik Bergagymnasiet GoV (11)

2 Programutvecklarna: Konsekvenser vid förändring av programutbud och inriktningar vid Bergagymnasiet. GoV Beredning redogör nedan för två alternativ, A och B när det gäller beslut om vilka program och inriktningar som startar hösten Alternativ A Alternativ A innebär en restriktiv hållning där endast söksiffrorna i februari 2013 ligger till grund för förslaget och där ser att det nationella programmet kan bära sig ekonomiskt. Alternativ A blir då antagning på 4 nationella program: 1. Barn- och fritidsprogrammet, BF, inriktning pedagogiskt arbete, planerad organisation 32 platser. 2. Bygg- och anläggningsprogrammet, BA, inriktningarna husbyggnad samt mark och anläggning. Planerad elevorganisation är 32 platser. 3. Ekonomiprogrammet, EK, inriktning ekonomi, Planerad elevorganisation är 32 platser 4. Samhällsvetenskapsprogrammet, SA, inriktning beteendevetenskap, planerad organisation 32 platser. Alternativ A innebär att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden - Beslutar att inte anta elever på El- och energiprogrammet, EE, Fordons- och transportprogrammet, FT, Handels- och administrationsprogrammet, HA, Industritekniska programmet, IN, Restaurang och livsmedelsprogrammet, RL, Naturvetenskapsprogrammet, NA, Teknikprogrammet, TE, samt Vård- och omsorgsporgrammet, VO, höstterminen Beslutar att Barn- och fritidsprogrammet, BF, Bygg- och anläggningsprogrammet, BA, Ekonomiprogrammet, EK, lämnas oförändrade inför höstterminen Beslutar att Samhällsvetenskapsprogrammet, SA startas med inriktningen beteendevetenskap höstterminen (11)

3 Alternativ B Alternativ B innebär en mer generös hållning där hänsyn tas till fördelning mellan yrkesprogram och högskoleförberedande program, andel sökande på programmen skrivna i Eslövs kommun, samt att det dels finns program som traditionellt söks av flest pojkar och dels program som traditionellt söks av flest flickor. Vidare tas även hänsyn till antalet andrahandssökande på programmen. Alternativ B blir då antagning på 8 nationella program. Förutsättning för den planerade elevorganisationen är att Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet samläser de gymnasiegemenssamma ämnena, flera programgemensamma ämnen samt inriktningsämnen och att Handels- och administrationsprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet samläser de gymnasiegemensamma ämnena. 1. Barn- och fritidsprogrammet, BF, inriktning pedagogiskt arbete, planerad organisation är 32 platser. 2. Bygg- och anläggningsprogrammet, BA, inriktningarna husbyggnad samt mark och anläggning. Planerad elevorganisation är 32 platser. 3. Ekonomiprogrammet, EK, inriktning ekonomi, Planerad elevorganisation är 32 platser. 4. Handels- och administrationsprogrammet, HA, inriktning handel och service. Planerad elevorganisation är 16 platser. 5. Naturvetenskapsprogrammet, NA, inriktning naturvetenskap, Planerad elevorganisation är 16 platser. 6. Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning kök och servering, Planerad elevorganisation är 16 platser. 7. Samhällsvetenskapsprogrammet, SA, inriktning beteendevetenskap, planerad organisation är 32 platser. 8. Teknikprogrammet, TE, inriktning teknikvetenskap, Planerad elevorganisation är 16 platser. Alternativ B innebär att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden - Beslutar att inte anta elever på El- och energiprogrammet, EE, Fordons- och transportprogrammet, FT, Industritekniska programmet, IN, samt Vård- och omsorgsporgrammet, VO, höstterminen (11)

4 - Beslutar att Barn- och fritidsprogrammet, BF, Bygg- och anläggningsprogrammet, BA, Ekonomiprogrammet, EK, Handels- och administrationsprogrammet, HA lämnas oförändrade inför höstterminen Beslutar att Samhällsvetenskapsprogrammet, SA startas med inriktningen beteendevetenskap, Naturvetenskapsprogrammet startas med inriktningen naturvetenskap, Restaurang och livsmedelsprogrammet, RL startas med inriktningen kök och servering samt att Teknikprogrammet startas med inriktningen teknikvetenskap hösten Barn- och fritidsprogrammet, BF Barn- och fritidsprogrammet, har 26 sökanden varav 15 behöriga.72% av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. 14av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 26 sökanden varav 12 behöriga. 61 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. 18 av de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 25 behöriga elever. 56 % av eleverna kom från Eslövs kommun. 14 av dem är kvinnor. Lägsta meritpoäng var 85 och medelmeritpoäng var 170. Enligt både alternativ A och B förslår att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden lämnar programmet oförändrat och att programmet har antagning hösten 2013 med inriktning pedagogiskt arbete. Bygg- och anläggningsprogrammet, BA Bygg- och anläggningsprogrammet, har 33 sökanden varav 16 behöriga.70 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. 2 av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 33 sökanden varav 16 behöriga. 78 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. Inga de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 28 behöriga elever. 75 % av eleverna kom från Eslövs kommun. Inga kvinnor. Lägsta meritpoäng var 100 och medelmeritpoäng var (11)

5 Enligt både alternativ A och B förslår att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att lämna programmet oförändrat och att programmet har antagning hösten 2013 med inriktningarna husbyggnad samt mark och anläggning. El- och energiprogrammet, EE El- och energiprogrammet, har 8 sökanden varav 5 behöriga.75 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. 1 av de sökande är kvinna. I februari 2012 hade programmet 24 sökanden varav 19 behöriga. 75 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. Inga de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 23 behöriga elever. 74 % av eleverna kom från Eslövs kommun. Inga kvinnor. Lägsta meritpoäng var 150 och medelmeritpoäng var 185. Enligt både alternativ A och B statistik förslår att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att pausa programmet och att programmet inte har stoppad elevantagning kommer att bli, men eftersom El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram söker troligen dessa elever samma program på annan skola eller annat yrkesprogram vid Bergagymnasiet. Ekonomiprogrammet, EK Ekonomiprogrammet, har 22 sökanden varav 17 behöriga. 77 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. 9av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 23 sökanden varav 21 behöriga. 74 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. 13 av de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 30 behöriga elever. 67 % av eleverna kom från Eslövs kommun. 14 av dem är kvinnor. Lägsta meritpoäng var 155 och medelmeritpoäng var (11)

6 Enligt både alternativ A och B förslår att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden lämnar programmet oförandrat och att programmet har antagning hösten 2013 med inriktning ekonomi. Fordons- och transportprogrammet, FT Fordons- och transportprogrammet, har 10 sökanden varav 2 behöriga. 50 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. 1av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 16 sökanden varav 5 behöriga. 68 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. Inga de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 10 behöriga elever. 60 % av eleverna kom från Eslövs kommun. 1 av dem är kvinna. Lägsta meritpoäng var 155 och medelmeritpoäng var 165. Enligt både alternativ A och B förslår att Gymnasie- och stoppad elevantagning kommer att bli, men eftersom Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram söker troligen dessa elever samma program på annan skola eller annat yrkesprogram vid Bergagymnasiet. Handels- och administrationsprogrammet, HA Handels- och administrationsprogrammet, har 22 sökanden varav 14 behöriga. 50 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. 14 av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 23 sökanden varav 14 behöriga.69 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. Inga de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 21 behöriga elever. 43 % av eleverna kom från Eslövs kommun. 10 av dem är kvinnor. Lägsta meritpoäng var 85 och medelmeritpoäng var (11)

7 Enligt alternativ A föreslår att Gymnasie- och stoppad elevantagning kommer att bli, men eftersom Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram söker troligen dessa elever samma program på annan skola eller annat yrkesprogram vid Bergagymnasiet. Enligt alternativ B föreslår att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att lämna programmet oförandrat och att programmet har antagning hösten 2013 med inriktning handel och service. Industritekniska programmet, IN Industritekniska programmet, har 10 sökanden varav 7 behöriga. 50 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. Ingen av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 7sökanden varav 3 behöriga. 85 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. 2 av de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 7 behöriga manliga elever alla skrivna i Eslövs kommun. Lägsta meritpoäng var 90 och medelmeritpoäng var 165. Enligt både alternativ A och B förslår att Gymnasie- och stoppad elevantagning kommer att bli, men eftersom Industritekniska programmet är ett yrkesprogram söker troligen dessa elever samma program på annan skola eller annat yrkesprogram vid Bergagymnasiet. Naturvetenskapsprogrammet, NA 7 (11)

8 Naturvetenskapsprogrammet har 9 sökanden varav 6 behöriga. 78 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. 5 av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 22 sökanden varav 20 behöriga. 73 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. 8 av de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 23 behöriga elever. 70 % av eleverna kom från Eslövs kommun. 8 av dem är kvinnor. Lägsta meritpoäng var 155 och medelmeritpoäng var 255. Faktisk fördelning inriktningar på antagna 2012 är 8 elever på naturvetenskap och 7 elever på natur och samhälle. Enligt alternativ A förslår att Gymnasie- och stoppad elevantagning kommer att blir men troligen söker dessa elever sig till Naturvetenskapsprogrammet på annan skola och inte till annat högskoleförberedande program på Bergagymnasiet. Enligt alternativ B förslår att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att programmet har antagning hösten 2013 med inriktning naturvetenskap. Att notera är att endast 6 av de 9 sökande i februari 2013 är behöriga till programmet. Restaurang och livsmedelsprogrammet, RL Restaurang och livsmedelsprogrammet, har 18 sökanden varav 8 behöriga. 78 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. 9 av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 25 sökanden varav 12 behöriga. 48 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun.17 av de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 23 behöriga elever. 39 % av eleverna kom från Eslövs kommun. 14 av dem är flickor. Lägsta meritpoäng var 90 och medelmeritpoäng var (11)

9 Enligt alternativ A förslår att Gymnasie- och stoppad elevantagning kommer att bli, men eftersom Restaurang och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram söker troligen dessa elever samma program på annan skola eller annat yrkesprogram vid Bergagymnasiet. Enligt alternativ B förslår att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att programmet har antagning hösten 2013 med inriktning kök och servering. Samhällsvetenskapsprogrammet, SA Samhällsvetenskapsprogrammet, har 26 sökanden varav 24 behöriga. 81 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. 20 av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 36 sökanden varav 30 behöriga. 75 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. 19 av de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 31 behöriga elever. 74 % av eleverna kom från Eslövs kommun. 18 av dem är kvinnor. Lägsta meritpoäng var 180 och medelmeritpoäng var 235. Faktisk fördelning inriktningar på antagna 2012 är 22 elever på beteendevetenskap och 8 elever på medier, information och kommunikation. Enligt både alternativ A och B förslår att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att programmet har antagning hösten 2013 med inriktning beteendevetenskap. Teknikprogrammet, TE Teknikprogrammet, har 14 sökanden varav 13 behöriga. 86 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. Ingen av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 20 sökanden varav 19 behöriga. 65 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. Inga av de sökande var kvinnor. 9 (11)

10 Vid slutantagningen 2012 antogs 24 behöriga elever. 83 % av eleverna kom från Eslövs kommun. Inga kvinnor. Lägsta meritpoäng var 165 och medelmeritpoäng var 235. Enligt alternativ A förslår att Gymnasie- och stoppad elevantagning kommer att blir men troligen söker dessa elever sig till Teknikprogrammet på annan skola och inte till annat högskoleförberedande program på Bergagymnasiet. Enligt alternativ B förslår att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att programmet har antagning hösten 2013 med inriktning teknikvetenskap. Vård- och omsorgsprogrammet, VO Vård- och omsorgsprogrammet, har 12 sökanden varav 6 behöriga. 66 % av de sökande är skrivna i Eslövs kommun. Alla av de sökande är kvinnor. I februari 2012 hade programmet 13 sökanden varav 5 behöriga. 77 % av de sökande var skrivna i Eslövs kommun. 10 av de sökande var kvinnor. Vid slutantagningen 2012 antogs 8 behöriga elever. 50 % av eleverna kom från Eslövs kommun. 7 av dem är kvinnor. Lägsta meritpoäng var 90 och medelmeritpoäng var 165. Enligt både alternativ A och B förslår att Gymnasie- och stoppad elevantagning kommer att bli, men eftersom Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram söker troligen dessa elever samma program på annan skola eller annat yrkesprogram vid Bergagymnasiet. 10 (11)

11 Inriktningar för antagna 2012, nuvarande åk 1 När det gäller inriktningsval för nuvarande åk 1 alltså de elever som antogs hösten 2012 är det s bedömning att förändring för redan antagna elever skulle medföra ett missnöje bland elever, föräldrar samt lärare vid Bergagymnasiet som möter eleverna varje dag. Därför förslår att Gymnasieoch vuxenutbildningsnämnden beslutar att lämna inriktningarna för nuvarande åk 1 oförändrade. Förslag till beslut Att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden - Beslutar att upphäva beslutet, taget vid sammanträdet , att lämna Industritekniska programmet och El- och energiprogrammet oförändrade inför höststerminen Beslutar att lämna inriktningarna för de elever, nuvarande åk 1, som antogs hösten 2012 oförändrade. - Har att ta ställning till ovan nämnda alternativ A eller B när det gäller beslutet om vilka program och inriktningar som startar höstterminen Ulf Sandgren Förvaltningschef Anders Gabell Utvecklingsledare 11 (11)

Välkomna till information om gymnasievalet

Välkomna till information om gymnasievalet SIDAN 1 Välkomna till information om gymnasievalet Måna Barsch Studie- och yrkesvägledare 508 15 613 eller 076-12 15 613 mana.barsch@stockholm.se Program för informationen Ny gymnasieskola HT 2011 Yrkesprogram

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015 Välkommen till information inför gymnasievalet 2015 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Innehåll... 0 Förord... 2 Sökande... 3 Sökande totalt vid slutantagningen... 3 Gymnasieutbudet i Stockholms län... 4 Antal

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018 Välkommen till information inför gymnasievalet 2018 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016 Välkommen till information inför gymnasievalet 2016 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015

Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015 Rapport 2015 Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015 Charlott Rydén och Ulrika Pudas 2015-04-15 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Sökande bosatta

Läs mer

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Egenskaper, förmågor, färdigheter, intresse Alternativ/ möjligheter vidgat perspektiv Vem är jag? Vad vill jag? Ta sig till

Läs mer

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2017

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2017 Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Ekonomiprogrammet EK 18 5 1 0 13 1 15 192,50 Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 10 4 4 0 6 4 3 147,50 Estetiska programmet ES - Musik 10 4 4 0 6 4 0 232,50 Hotell-

Läs mer

Antagningen Hur gick det?

Antagningen Hur gick det? 1 SKAPAD AV Antagningen 2018 Hur gick det? Antagna i siffror 2018 Antal antagna elever 2018 2017 Hur många elever från åk 9 2812 2384 Hur många från åk 1-3 + IM program 326 322 Elever från kommuner utanför

Läs mer

Antagningen Hur gick det?

Antagningen Hur gick det? 1 216- SKAPAD AV Antagningen 216 Hur gick det? Antagna i siffror 216 Hur många elever från åk 9 2142 Antal antagna Hur många från åk 1-3 + IM program Elever från kommuner utanför Skaraborg 21 83 Fyllnadsgrad

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning Gymnasieinformation Studie- och yrkesvägledning Det svenska skolsystemet Illustration: Skolverket Vad påverkar ett val? Föräldrar Vänner Intresse Betyg Trender Kunskap om alternativ Kort- eller långsiktigt

Läs mer

Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/

Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/ Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/ BA Bygg- och anläggningsprogrammet Norra Sorgenfri gymnasium A 213,8 BA Bygg- och anläggningsprogrammet Peabskolan A 183,9 BA Bygg-

Läs mer

SLUTLIG ANTAGNING HT 2014

SLUTLIG ANTAGNING HT 2014 SLUTLIG ANTAGNING HT 2014 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BFFRI) 30 Lediga platser 203,1 Bygg- och anläggningsprogrammet (BAHUS) 16

Läs mer

SLUTANTAGNING

SLUTANTAGNING SLUTANTAGNING 2019-07-01 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 187,5 236,5 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 177,5 194,5 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2016

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2016 Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 2 0 6 8 212,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 5 0 3 8 202,5 Hotell- och turismprogrammet HT 9 7 0 5 12 97,5 Industritekniska

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013

Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Meritvärden vid Slutlig antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Program Namn BA Bygg- och anläggningsprogrammet Norra Sorgenfri gymnasium A 175,5 BA Bygg- och anläggningsprogrammet Peabskolan 165 193 BA Bygg-

Läs mer

Antagna 1:a hand Reserver

Antagna 1:a hand Reserver BENGTSFORS, Strömkullegymnasiet Utbildning Platser Ekonomiprogrammet EK 18 6 4 0 12 4 5 247,5 Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 10 3 3 0 7 3 1 212,5 Estetiska programmet ES - Musik 10 3 3

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

Slutantagning Nyköping 2016

Slutantagning Nyköping 2016 sökande Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping EE El- och energiprogrammet, år 1 28 79 91 20 23 27 20 0 0 150.0 209.7 1 Summa Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping 28 79 91 20 23 27 20 0 0 1 Sida1/8 sökande

Läs mer

Preliminärantagningen 2017 Nyköpingsregionen

Preliminärantagningen 2017 Nyköpingsregionen na Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping EE El- och energiprogrammet, år 1 28 102 136 43 51 28 25 24 18 192.5 226.0 0 Summa Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping 28 102 136 43 51 28 25 24 18 0 Sida1/8

Läs mer

Slutlig antagning 2017

Slutlig antagning 2017 na Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping EE El- och energiprogrammet, år 1 28 126 155 54 62 28 26 36 28 210.0 240.1 0 Summa Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping 28 126 155 54 62 28 26 36 28 0 Sida1/8

Läs mer

Preliminär antagningsstatistik

Preliminär antagningsstatistik 862 Emmaboda Behöriga Obehöriga na Val 1 Vilhelm Mobergsgymnasiet EK 16 16 1 2 1 3 1 1, 3 2 1 232.5 259.2 13 Ekonomiprogrammet IMA 1 1 2 1, 1 1 162.5 162.5 9 IMS 2 2 1, 2 IN 16 16 5 27 22 5 5 1, 2 5 9.

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20191

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20191 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20191 Barn- och fritidsprogrammet KGY92 35 29 8 22 21 102.5 228 0 0 13 El- och energiprogrammet KGY92 24 22 7 19 15 115 201 0 0 5 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20191

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20191 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20191 Barn- och fritidsprogrammet KGY92 36 32 11 21 21 145 227 0 0 15 El- och energiprogrammet KGY92 24 22 9 18 13 132.5 211 0 0 6 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20181

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20181 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20181 Barn- och fritidsprogrammet KGY92 24 35 14 23 21 175 228 3 0 1 El- och energiprogrammet KGY92 24 19 3 23 15 142.5 192 2 0 1 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Publik statistik preliminärantagning 2016 Nyköping

Publik statistik preliminärantagning 2016 Nyköping sökande Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping EE El- och energiprogrammet, år 1 28 65 87 19 24 23 19 0 0 155.0 205.2 5 Summa Elteknikbranschens Gymnasium, Nyköping 28 65 87 19 24 23 19 0 0 5 Sida1/8 sökande

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20181

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20181 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20181 Barn- och fritidsprogrammet KGY92 24 26 12 19 14 142.5 223 0 0 5 El- och energiprogrammet KGY92 24 16 6 15 10 155 199 0 0 9 Ekonomiprogrammet

Läs mer

PRELIMINÄR ANTAGNING

PRELIMINÄR ANTAGNING PRELIMINÄR ANTAGNING 2019-04-15 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 182,5 228,5 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 Lediga platser

Läs mer

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17

Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17 Avdelningen för analys Gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik 1 (5) Sökande och antagna i gymnasieskolan läsåret 2016/17 s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har sökt i första hand

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

SLUTLIG ANTAGNING HT 2013 (13-09-03)

SLUTLIG ANTAGNING HT 2013 (13-09-03) SLUTLIG ANTAGNING HT 2013 (13-09-03) Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BFFRI) 25 Lediga platser 215,1 Bygg- och anläggningsprogrammet

Läs mer

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021 Tjänsteutlåtande Ärendenummer/diarienummer: dnr 2019-106 Utbildningsnämnden/Bou Handläggare Jenny Nordström Till Utbildningsnämndens arbetsutskott Titel: Verksamhetschef gymnasieskolan E-post: jenny.nordstrom@norrtalje.se

Läs mer

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187 Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 32 (52) 2010-05-10 2010 48 KS.2010.0187 Yttrande över ansökan från Lernia College AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den

Läs mer

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 3 0 5 8 0 197,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 7 0 1 8 0 180 Hotell- och turismprogrammet HT 10 6 0 6 12 0 187,5 Industritekniska

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20171

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20171 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Åmål (1492) period 20171 Barn- och fritidsprogrammet KGY92 24 15 5 14 10 125 202 0 0 10 El- och energiprogrammet KGY92 16 20 3 16 13 157.5 199 3 1 0 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Slutantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Jokkmokk (2510) period 20171

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Jokkmokk (2510) period 20171 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Jokkmokk (25) period 27 El- Och Energiprogrammet, År 5 9 22.5 77. Ekonomiprogrammet, År Gs, Programmet För Estetiska Verksamheter 2 Gs, Programmet För Fordonsvård

Läs mer

Lärarkonferens om Gy2011

Lärarkonferens om Gy2011 Lärarkonferens om Gy2011 Program 09.30 11.30 inklusive paus Inledning och bakgrund Skollagen Studievägar och programstrukturer Examensmål och ämnesplaner 11.30 13.00 Lunch 13.00 16.00 Programseminarier

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda inför år 2 för dig som börjar gymnasiet 2016.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda inför år 2 för dig som börjar gymnasiet 2016. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Antagningen Hur gick det?

Antagningen Hur gick det? 1 SKAPAD AV Antagningen 217 Hur gick det? Antagna i siffror 217 Hur många elever från åk 9 2384 Antal antagna Hur många från åk 1-3 + IM program 322 Elever från kommuner utanför Skaraborg 131 Fyllnadsgrad

Läs mer

Antagning Fyrbodal Sökandestatistik

Antagning Fyrbodal Sökandestatistik Gymnasieskola Program Inriktning Antal sökande behöriga första hand Antal platser Dahlstiernska gymnasiet Barn- och fritidsprogrammet BF 3 17 Dahlstiernska gymnasiet El- och energiprogrammet EE Elteknik,

Läs mer

Preliminärantagningen 2017 Statistik

Preliminärantagningen 2017 Statistik Preliminärantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Antagningsstatistik slutlig antagningn 2 juli 2018

Antagningsstatistik slutlig antagningn 2 juli 2018 ningsstatistik slutlig agningn 2 juli 218 862 Emmaboda Behöriga Obehöriga na Val 1 Vilhelm Mobergsgymnasiet EK 16 16 2 5 3 3 2 1, 3 3 225. 231.7 13 7 Ekonomiprogrammet IMA 1 1 1, 1 IMP 1 1 1, 1 IMS 2 2

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Preliminärantagningen 2016: Statistik

Preliminärantagningen 2016: Statistik Preliminärantagningen 2016: Statistik Viktiga datum 15 december: Ansökan öppnar 5 februari: Ansökan stänger 7 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Antagningsstatistik

Antagningsstatistik 0862 Emmaboda Behöriga Obehöriga na Val 1 Vilhelm Mobergsgymnasiet EK 16 16 1 3 2 2 1 100,0 1 2 0 0 0 187.5 230.0 14 Ekonomiprogrammet IM 0 0 1 1 Aktuell för något introduktionsprogram IMA 10 10 2 2 0

Läs mer

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger.

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger. Preliminärantagningen 2015: Statistik 2014 års siffror inom parentes 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger 9 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagning finns på www.indra2.se

Läs mer

Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19

Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19 Tjänsteskrivelse 1 (5) Utbildningskontoret Margareta Edvardsson 2018-03-06 Dnr BIN 2017-152 Bildningsnämnden Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19 Förslag till

Läs mer

Antagningsstatistik. Platser Tot Antag. Sökande val 1 Behöriga Tot Obehöriga ,

Antagningsstatistik. Platser Tot Antag. Sökande val 1 Behöriga Tot Obehöriga , Elteknikbranschens Gymnasium, EE 28 28 5 53 3 28 21 42, 23 3 25 38 29 217.5 239.2 5 El- och energiprogrammet, år 1 Summa Elteknikbranschens Gymnasium, 28 28 5 53 3 28 21 42, 23 3 25 38 29 5 Kjsta2.rpt

Läs mer

Preliminärantagningen 2018 Statistik

Preliminärantagningen 2018 Statistik Preliminärantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Ansökan stänger Ansökan öppnar Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18 Analysavdelningen Gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik Dnr: 2017:557 1 (10) Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2017/18 I denna promemoria redovisas elevernas förstahandsval av gymnasieprogram

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 260 282 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 217,5 258 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Estetiska programmet,

Läs mer

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram Gymnasieval Åk 9 18 Nationella program 5 Introduktions program 6 Högskoleförberedande program Högskoleexamen 12 Yrkesprogram Yrkesexamen Preparandutbildning Programinriktat individuellt val Yrkesintroduktion

Läs mer

Jämförelse mellan elevernas gymnasieval och var de studerade 2017/18

Jämförelse mellan elevernas gymnasieval och var de studerade 2017/18 1 (9) Jämförelse mellan elevernas gymnasieval och var de studerade 2017/18 I denna promemoria jämförs vilka program eleverna sökte i första hand och vad de sedan läste i gymnasieskolan läsåret 2017/18.

Läs mer

Preliminärantagning 2018

Preliminärantagning 2018 na Elteknikbranschens Gymnasium, EE 28 35 48 12 28 22 62,9 25 2 26 19 13 202.5 223.6 0 1 El- och energiprogrammet, år 1 Summa Elteknikbranschens Gymnasium, 28 35 48 12 28 22 62,9 25 2 26 19 13 0 1 Kj0sta02.rpt

Läs mer

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 28 Lediga platser 198 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS)

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 28 Lediga platser 198 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS) SLUTANTAGNING 2017 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 24 Lediga platser 216,3 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 167,5 202,5

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2014/2015

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2014/2015 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 13-423/6780 Sida 1 (10) 2013-10-11 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2013-10-24 Studievägsutbudet

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 262,5 296 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 192,5 254 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet,

Läs mer

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,5 200,2 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS)

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,5 200,2 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS) ANTAGNING 2018-07-01 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 177,5 221,4 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 190 211,7 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen. Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018

Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen. Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018 Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018 Syfte 8 2 Att presentera en samlad bild av gymnasieskolans utbud

Läs mer

Slutantagningen 2018 Statistik

Slutantagningen 2018 Statistik Slutantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se Ansökan stänger Ansökan öppnar

Läs mer

PRELIMINÄR ANTAGNING

PRELIMINÄR ANTAGNING PRELIMINÄR ANTAGNING 2018-05-15 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 Lediga platser 212,5 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16

Läs mer

PRELIMINÄR ANTAGNING

PRELIMINÄR ANTAGNING PRELIMINÄR ANTAGNING 2018-04-15 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 Lediga platser 219,5 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16

Läs mer

6. PROGNOS ÖVER PROGRAMMENS

6. PROGNOS ÖVER PROGRAMMENS 6. PROGNOS ÖVER PROGRAMMENS UTVECKLING: GR Yrkesprogram, prognos 600 500 400 300 200 100 0 BF BA EL FT HA HV HT IN NB RL RX VVS VO 2017 163 326 428 245 377 214 122 133 163 163 51 82 224 2018 174 348 457

Läs mer

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19

Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19 Skolverket 1 (10) Sökande och antagna till gymnasieskolan läsåret 2018/19 I denna promemoria redovisas elevernas förstahandsval av gymnasieprogram inför läsåret 2018/19, samt andelen som var behöriga respektive

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15 Hylte, Hylte Trainee Gymnasium Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, lärling 10 2 85 105 Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark och anläggning lärling 10 1 85 85 Fordons- och transportprogrammet,

Läs mer

Preliminära kunskapsresultat i kommunala gymnasie- och gymnasiesärskolan juni 2018

Preliminära kunskapsresultat i kommunala gymnasie- och gymnasiesärskolan juni 2018 Preliminära kunskapsresultat i kommunala gymnasie- och gymnasiesärskolan juni 2018 Genomsnittlig betygspoäng för elever med examen/studiebevis - Nationella program 15,0 14,8 14,6 14,4 14,2 14,0 13,8 14,0

Läs mer

PRELIMINÄR ANTAGNING 2017

PRELIMINÄR ANTAGNING 2017 PRELIMINÄR ANTAGNING 2017 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 0 212,8 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 122,5 192, Ekonomiprogrammet

Läs mer

Antagningsstatistik 2013

Antagningsstatistik 2013 28/6 28/6 30/8 Antagningsstatistik 2013 Jenningsskolan, Robertsfors Skolan läggs ner. Elever i åk 2 och 3 får gå klart sin utbildning IMPROIN Introduktionsprogram, Programinriktat individuellt val, mot

Läs mer

Prel antagningsstatistik

Prel antagningsstatistik Prel agningsstatistik 845 862 Emmaboda Sökande val Behöriga Obehöriga Val na Val Vilhelm Mobergsgymnasiet EK 6 6 3, 2 2 87.5 222.5 3 Ekonomiprogrammet IMIND, Introduktionsprogram IMPRE, Introduktionsprogram

Läs mer

Gymnasieantagning läsåret 2018/2019

Gymnasieantagning läsåret 2018/2019 1 (17) Datum 2018-10-19 Ärendebeteckning GYF 2018/0556-10.15 Gymnasieantagning läsåret 2018/2019 Rapport från Gymnasieantagningen Kalmarsunds gymnasieförbund November 2018 2 (17) Redovisning av gymnasieantagningen

Läs mer

Antagningsstatistik 2014

Antagningsstatistik 2014 26/6 26/6 29/8 Lägst Medel av antal platser Antagningsstatistik 2014 Norsjö gymnasium Skolan läggs ner 2014 (eleverna får gå klart sina utbildningar) BF 0 0 0 Barn- och fritidsprogrammet Stängdes 11 april

Läs mer

Yttrande angående ansökan om utökning av fristående gymnasieskola

Yttrande angående ansökan om utökning av fristående gymnasieskola Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-08-05 Vår referens Helen Salmose Utredare Helen.Salmose@malmo.se Tjänsteskrivelse Yttrande angående ansökan om utökning av fristående

Läs mer

Programutbud i Skaraborg 2016

Programutbud i Skaraborg 2016 Programutbud i Skaraborg 2016 Studievägsk od De la Gardiegymnasiet Fågelviksgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet; år 1 BF 30 12 32 16 24 10 16 30 Barn- och fritidsprogrammet; Fritid och hälsa BFFRI 16

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se 1 juni: Sista dag för

Läs mer

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,9 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS)

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,9 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS) SLUTANTAGNING 2017 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 24 110 203.4 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 82,5 185,3 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Dagens innehåll Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Hur många av er jobbar med det ni pluggade på gymnasiet?

Läs mer

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 1)

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 1) Kommun: Bengtsfors Utbildning Strömkullegymnasiet,Ekonomiprogrammet EK 1) 281.66 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 1) 234.16 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 56 56 237,5 283 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 222,5 272 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet, Övriga hantverk, hår- och

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2016.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2016. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet.

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. 1 (5) Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. Det kan de göra genom att välja kurser inom ramen för

Läs mer

Meritvärde per skola 2013. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning

Meritvärde per skola 2013. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning Meritvärde per skola 2013 Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 1 195,0 195,0 IMPRO mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 2 122,5

Läs mer

VIRGINSKA SKOLAN. www.orebro.se

VIRGINSKA SKOLAN. www.orebro.se VIRGINSKA SKOLAN På Virginska skolan finns följande program Hantverksprogrammet HV Hotell- och turismprogrammet HT Restaurang- och livsmedelsprogrammet RL Vård- och omsorgsprogrammet VO För att spetsa

Läs mer

Kallelse till gymnasienämnden

Kallelse till gymnasienämnden GYMNASIENÄMNDEN KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till gymnasienämnden Tid Onsdag den 13 juni 2018, klockan 18:00 Plats A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge Ärenden Upprop och val av justerare

Läs mer

PM - Nationella prov i gymnasieskolan våren 2018

PM - Nationella prov i gymnasieskolan våren 2018 PM - Nationella prov i gymnasieskolan våren 2018 Diarienummer: 5.1.1 2018:01623 Skolverket Rapport 1 (11) Sammanfattning Det är sedan den första januari 2018 endast obligatoriskt att genomföra nationella

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (2110) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Trägymnasiet Ljusdal (211) period 2121 12-4-11 13:57:11 Bygg- Och Anläggningsprogrammet 16 16 11 13 174 Hantverksprogrammet 12 3 Yrkesintroduktion, Mot Bygg- Och

Läs mer

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,6 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS)

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,6 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS) ANTAGNING 2018-09-15 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 165 215,8 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 190 212 Ekonomiprogrammet

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN Det finns 18 nationella program med 60 inriktningar 12 yrkesprogram Kan erbjudas som lärlingsutbildning 6 högskoleförberedande program + Flygteknikprogrammet IB International Baccalaureate

Läs mer

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Östra skolområdet Vilka bitar är viktiga inför årskurs 9? 1 Studie och yrkes vägledning, SYV Vägen

Läs mer

Preliminär, Slutlig och Avslutad antagning i Malmö 2011 Meritvärde 15/4 Meritvärde 1/7 Meritvärde 15/9 Program

Preliminär, Slutlig och Avslutad antagning i Malmö 2011 Meritvärde 15/4 Meritvärde 1/7 Meritvärde 15/9 Program Preliminär, Slutlig och Avslutad antagning i Malmö 2011 Meritvärde 15/4 Meritvärde 1/7 Meritvärde 15/9 Program Lägsta Medel Lägsta Medel Lägsta Medel BA Bygg- och anläggningsprogrammet, PEAB-skolan 165

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2017.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2017. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

SLUTLIG ANTAGNING 2015

SLUTLIG ANTAGNING 2015 SLUTLIG ANTAGNING 2015 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 30 157,5 221,4 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 172,5 199,5 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Kukkamariia Valtola Sjöberg (MP)

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Kukkamariia Valtola Sjöberg (MP) 1/6 Plats och tid Hertig Karls, Kommunhuset Strängnäs, kl. 15:00-15:30 Paragrafer 1-3 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande Se

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2020.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2020. Kattegattgymnasiet BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Peder Skrivares skola BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Falkenbergs gymnasieskola BA BAHUS Bygg-

Läs mer

IB Justering kapitalkostnader 259 Justerad budget

IB Justering kapitalkostnader 259 Justerad budget Utbildnings och arbetslivsförvaltningen Ärendenr GVN 2016/167 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (2) Datum 2 november 2016 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Internbudget 2017 Internbudget omfattar samtliga

Läs mer