Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-28 1-27"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Fävrén, kl , ajournering kl Beslutande Micael Åkesson (M) Hanna Netterberg (M) Margit Kastberg (M) ej 122 Eva Pehrsson-Karlsson (C) Madeleine Bagge (MP) Marianne Nord-Lyngdorf (FP) Roger Kardemark (KD) Jeanette Qvist (S) Peter Stoltz (S) Jenny Bolgert (S) Per Olsson (S) Karl-Erik Bengtsson (S) Monica Kunckel Qvist (SD) t.o.m. kl , Nevrie B Suleyman (M) Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Håkan Olsson (M) Sven-Gunnar Niklasson (C) Mattias Svensson (S) Gerhard Eriksson (V) Elisabeth Svennerstål Jonsson, förvaltningschef Helge Scharf Wramling, sekreterare Sten Hagberg, personalrepresentant Kjell Svensson, personalrepresentant Ulrika Nittfors, personalrepresentant Jenny Bolgert (S) Barn- och utbildningsförvaltningen, Norrgatan 25, Sekreterare Helge Scharf Wramling Paragraf Ordförande Micael Åkesson Justerande Jenny Bolgert

2 Barn- och utbildningsnämnden BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 28 september 2015 Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokoll Datum för anslags nedtagande Barn- och utbildningsförvaltningen, Norrgatan Underskrift Helge Scharf Wramling

3 Barn- och utbildningsnämnden BUN 118 Dnr BUN 2015/0058 Delårsrapport augusti 2015 Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - godkänna BUN Delårsrapport augusti Ärendet Nämnderna ska göra en helårsprognos och resultatsammanställning efter andra tertialet I bifogad delårsrapport efter andra tertialen 2015 redovisas och beskrivs målområden, strategiska inriktningar, verksamhet, ekonomi, periodens resultat och det prognosticerade helårsutfallet och investeringar. Barn- och utbildningsnämndens prognostiserade underskott för helår 2015 uppgår till -1,9 miljoner kronor efter användning av resultatfond.

4 Barn- och utbildningsnämnden BUN 119 Dnr BUN 2015/0058 Åtgärdsplan för Budget i Balans för Barn och utbildningsnämndens verksamhetsområden för 2015 Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - anta barn- och utbildningsförvaltningens plan för åtgärder för budget i balans för verksamhetsåret 2015 enligt ärendebeskrivning. - förvaltningen får i uppdrag att förtydliga redovisade åtgärder för nämnden den 2 november Förslag till beslut på sammanträdet Micael Åkesson (M) yrkar på följande tillägg: att förvaltningen får i uppdrag att förtydliga redovisade åtgärder för nämnden den 2 november Beslutsordning Ordföranden ställer proposition på förvaltningens förslag samt sitt eget tilläggsförslag och finner båda antagna. Ärendet Barn- och utbildningsnämnden visar vid tertialrapport per sista augusti ett prognostiserat underskott för 2015 på tkr efter justering för användning av eget kapital avseende en-till-en. En orsak är att måltidskostnaderna har varit högre än budgeterat och ett arbete har påbörjats för att granska och utreda detta. En annan av orsakerna till det prognosticerade underskottet beror på att den kommunala verksamheten i förskolan inför hösten organiserat sig för ett större antal barn än vad utfallet nu visar. Gymnasieskolan har sedan tidigare prognosticerat ett underskott i förhållande till sin budget men detta har kunnat minska med hjälp utifrån tilldelning av nämndens ofördelade medel. Åtgärder för gymnasieskolan är redan aktiverade och pågår för hantering av att minska dess negativa avvikelse.

5 Barn- och utbildningsnämnden Åtgärder för budget i balans vidtas enligt nedan: Översyn av ökade måltidskostnader i samarbete med serviceförvaltningen och anpassning av kostnader utifrån planerad budget. Anpassning av personalkostnaden i förskola utifrån det minskade antalet barn. Yttrande Genom att vidta ovanstående åtgärder ska barn- och utbildningsnämndens budget vara i balans Protokollsutdrag: Emma Lundgren, buf

6 Barn- och utbildningsnämnden BUN 120 Dnr BUN 2013/0469 Uppföljning av resursfördelningsmodell Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - återremittera ärendet i den del som avser godkännande av uppföljning av resursfördelningsmodell - ge förvaltningen i uppdrag att återkomma med en utveckling av resursfördelningsmodellen avseende Svenska som andra språk i grundskolan och gymnasieskolan till BUN den 2 november - ge förvaltningen i uppdrag att återkomma med en justering av administrativt stöd i resursfördelningsmodellen angående elevpeng till fritidshemmen så detta blir likvärdigt med förskolans administrativa stöd - ge förvaltningen i uppdrag att redovisa utfallet av läsresultat i åk 2 och nationella prov åk 3 för mindre skolor till BUN den 2 november - ge förvaltningen i uppdrag att redovisa ekonomiska konsekvenser med en förändring i resursfördelningsmodell enligt ovan till BUN 2 november - förvaltningen får i uppdrag att komplettera uppföljningen angående konsekvenser av införandet av fler nivåer i förskolan, småskoletillägg och svenska som andra språk (SVA) till BUN 2 november. Förslag till beslut på sammanträdet Micael Åkesson (M) yrkar att återremittera ärendet i den del som avser godkännande av uppföljning av resursfördelningsmodell, första att-sats i förvaltningens förslag, och yrkar vidare att bifalla att-sats 2-5 i förvaltningens förslag. Micael Åkesson yrkar vidare på följande tillägg: förvaltningen får i uppdrag att komplettera uppföljningen angående konsekvenser av införandet av fler nivåer i förskolan, småskoletillägg och svenska som andra språk (SVA) till BUN 2 november. Beslutsordning Ordföranden ställer proposition på sina förslag och finner samtliga antagna.

7 Barn- och utbildningsnämnden Ärendet Barn- och utbildningsnämnden har att säkerställa att vi fördelar våra medel så ändamålsenligt som möjligt mellan och till verksamheterna för att uppfylla skollagens krav och kommunfullmäktiges förväntan enligt vision 2025 så att måluppfyllelse och resultat nås. Fördelningsmodellen ska också differentiera tilldelning för att skapa likvärdiga förutsättningar utifrån barn och elevers olika behov. En utvärdering av resursfördelningen i har gjorts augusti/september 2015 av förskolechefer, grundskolerektorer inom kommunen och inom fristående verksamhet samt av gymnasierektorer för läsåret 2014/2015 (se bilaga). Utifrån detta föreslås justeringar för att förbättra resursfördelningen. Yttrande Förvaltningen föreslår att i grunden arbeta vidare med den resursfördelningsmodell som antogs av BUN ytterligare under Förvaltningen föreslår en utveckling av tilldelning av Svenska som andra språk i grundskola och gymnasieskola samt att administrativt stöd till fritidshemmen likställs med administrativt stöd till förskolan. För att säkerställa att mindre skolor ej påverkas negativt utifrån resurstilldelning och uppnådda kunskapsresultat så föreslår barn- och utbildningsförvaltningen att resultat för 2014 i Nationella prov årskurs 3, läsresultat årskurs 2, redovisas till BUN den 2 november.

8 Barn- och utbildningsnämnden BUN 121 Dnr Information - Tempus Trainee ekonom informerar om Tempus och hur systemet används inom förskolan samt demonstrerar olika möjligheter för framtagande av statistik för uppföljningar av vistelsetid inom förskolan.

9 Barn- och utbildningsnämnden BUN 122 Dnr Information - Upphandling Komvux Förvaltningschef redogör för nämnden hur det gick till att förvaltningen missade att lämna in ett anbud i upphandlingen av vuxenutbildningen. Nämndsledamöterna ställer frågor och förvaltningschef och gymnasiechef svarar.

10 Barn- och utbildningsnämnden BUN 123 Dnr Förvaltningschef informerar Förvaltningschef informerar om följande punkter: Möte med KSAU den 15 september angående Budget 2016, ram 2017 och 2018, och vilka förtydliganden man har gått fram med till KSAU. Lokaler och kommande behov att förändra lokalbestand Nattis, chef förskoleverksamhet informerar om Nattis verksamhet Olika statsbidrag; bland annat lågstadiesatsning, matematik och lärarnas löner. Några frågor uppstår i samband med dessa satsningar, till exempel: Hur länge varar de olika statsbidragen? Hur hanteras de sedan i förlängningen? Förvaltningschef återkommer med mer information till nämnden.

11 Barn- och utbildningsnämnden BUN 124 Dnr BUN 2015/0428 Uppföljning av Trygghet & trivsel Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - godkänna informationen. Ärendet Som en del i det systematiska kvalitetsarbetet genomförs i Varbergs kommun varje år en elevhälsaundersökning med fokus på trygghet och trivsel. I förskolan sker undersökningen i form av en föräldraenkät och i grundskolan och gymnasiet i form av en elevenkät som följs upp av skolsköterskorna under individuella elevhälsasamtal. Tidigare analyserades materialet enskilt på enheterna och sammanställdes efter rapportering på förvaltningsnivå. I år byttes det tillvägagångssättet ut mot en med förvaltningen och elevhälsateamen tvärprofessionell analys under fokusdagar kallade barn- och elevhälsarådslag. Den tvärprofessionella analysen presenteras härmed i två rapporter. En för förskolan och en för grundskolan samt gymnasiet.

12 Barn- och utbildningsnämnden BUN 125 Dnr BUN 2015/0348 Yttrande över samrådshandling, fördjupad översiktsplan för norra kustområdet. Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - tillstyrka översiktsplanen och att förvaltningens överväganden ska beaktas. Ärendet Förslaget till fördjupad översiktsplan för norra kusten beskriver förutsättningarna för utvecklingen av det norra kustområdet. Området sträcker sig från kommungränsen i norr till och med Tångaberg i söder med E6:an och havet som östlig respektive västlig gräns. Den fördjupade översiktsplanen är indelad i fyra delar: Del 1: Inledning. Beskriver vad en översiktsplan, en fördjupad översiktsplan samt vad en miljökonsekvensbeskrivning är. Läsaren får också del av bakgrund och syfte med den fördjupade översiktsplanen och en grundläggande presentation av Norra kusten. Del 2: Planförslag. Beskriver målsättning och strategier för utvecklingen av norra kustområdet och bebyggelsestruktur i tätort och landsbygd. Därefter följer en beskrivning av den lokaliseringsstudie som gjorts och där Väröbacka som kollektivtrafiknod alternativt stationssamhälle utretts. Del två innehåller också beskrivningar av hur den tänkta utvecklingen ser ut för serviceorterna i planområdet. Del 3 beskriver områdets förutsättningar i dagsläget samt juridiska förutsättningar. Del 4 handlar om planförslagets konsekvenser och går igenom vad den föreslagna utvecklingen får för ekonomiska, sociala och ekologiska konsekvenser. Planområdet handlar huvudsakligen om utvecklingen av orterna Väröbacka, Bua, Tångaberg, Löftaskog samt Östra Årnäshalvön. Det finns ingen rangordning av när i tiden utvecklingen av dessa orter ska ske, men ett stort fokus ligger på utvecklingen av Väröbacka. Planen beskriver också utvecklingen av två områden, längs med industrispåret Södra cell, samt E6 verksamhetsområde. Med föreslagen utbyggnad inom planområdet skulle det innebära 4000 nya bostäder, vilket motsvarar 9000 invånare. Av dessa

13 Barn- och utbildningsnämnden skulle enligt planen 5000 bo i Väröbacka. Denna koncentration till Väröbacka handlar till stor del om att det krävs ett visst befolkningsunderlag för att motivera önskade infrastruktursatsningar inom järnväg och annan kollektivtrafik. Yttrande Det är viktigt att utbyggnad av platser i skola och förskolor är i fas med utbyggnaden av bostäder. Vid en utbyggnad av Väröbacka kommer det finnas behov av en ny eller utbyggd Väröbackaskola, samt en större förskola i anslutning till skolan. Vi ser även behov av säkra hållplatser för linjetrafik vid skola och förskola. Det kan finnas behov av fler förskolor. Dessa bör då lokaliseras centralt nära bostäder och med närhet till grönytor, med fördel längs gång- och cykelstråken mot centrum och stationen. På så sätt ges möjlighet att kombinera hämta och lämna på förskolan med arbetsresor med tåg/buss eller ärenden i Väröbacka centrum. I Bua som är en utpekad serviceort, behövs säkrad tillgång till flexibla förskolelokaler som kan ställas om till skola. Vi ser även att det kan behövas en utbyggnad av befintlig förskola i Tångaberg. Barn- och utbildningsförvaltningen ser positivt på att en ny cykelväg föreslås anläggas längs gamla E6 inom orten Stråvalla samt längs med Kärravägen i Tångaberg. Protokollsutdrag: Katrin Larsson, SUK

14 Barn- och utbildningsnämnden BUN 126 Dnr BUN 2015/0379 Riktlinjer gällande rätt till skolpeng vid gymnasiala studier utomlands Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - fastställa föreliggande Riktlinjer gällande rätt till skolpeng vid gymnasiala studier utomlands, inklusive tillägg enligt yrkande. Förslag till beslut på sammanträdet Micael Åkesson (M) yrkar på följande tillägg i bilagan Riktlinjer gällande rätt till skolpeng vid gymnasiala studier utomlands, s. 2: 9. Skolpengen inkluderar skolmåltider. Beslutsordning Ordföranden ställer proposition på förvaltningens förslag samt sitt eget tilläggsförslag och finner båda antagna. Ärendet Regelverket kring skolpeng för gymnasiestudier utomlands behöver förtydligas för att säkerställa likvärdig och effektiv behandling av ansökningar. Varbergs kommun vill underlätta för elever som vill genomföra en del av sina gymnasiestudier i utlandet och behöver därför införa tydliga riktlinjer för ersättning till svenska gymnasieskolor i utlandet eller likvärdig utbildning. I riktlinjerna beskrivs vilka kriterier som måste uppfyllas av eleven samt av den önskade utbildningen i utlandet för att möjliggöra en förflyttning av skolpeng till den aktuella skolan. Vidare beskrivs hur en sådan ansökan skall behandlas. Yttrande Barn och utbildningsförvaltningen i Varberg anser att det skall finnas möjlighet för elever folkbokförda i Varberg att studera en del av gymnasiet vid en utbildning som uppfyller de krav som specificeras i riktlinjerna.

15 Barn- och utbildningsnämnden Samma skolpeng som skulle utbetalas vid interkommunal ersättning inrikes kan då erbjudas följa eleven till den svenska utlandsskolan.

16 Barn- och utbildningsnämnden BUN 127 Dnr BUN 2015/0424 Svar på revisionsrapport Barn i behov av särskilt stöd Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - anta svar på revisionsrapport Barn i behov av särskilt stöd enligt bilaga och överlämna svar till kommunens revisorer. Ärendet Revisorerna har granskat grundskolan angående Barn i behov av särskilt stöd. Förvaltningen har tagit fram förslag till svar. Protokollsutdrag: Revisorerna Kommunfullmäktige

17 Barn- och utbildningsnämnden BUN 128 Dnr BUN 2015/0425 Svar på revisionsrapport - Kränkande behandling och diskriminering inom skolan Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - anta svar på revisionsrapport Kränkande behandling och diskriminering inom skolan enligt bilaga och överlämna svar till kommunens revisorer. Ärendet Revisorerna har granskat grundskolan angående Kränkande behandling och diskriminering inom skolan. Förvaltningen har tagit fram förslag till svar. Protokollsutdrag: Revisorerna Kommunfullmäktige

18 Barn- och utbildningsnämnden BUN 129 Dnr BUN 2015/0421 Svar på revisionsrapport - Granskning av förskoleverksamheten Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - anta barn- och utbildningsförvaltningens svar på revisionsrapport gällande förskola och överlämna detta till kommunens revisorer. Ärendet Revisorerna har i sin revisionsplanering inför 2015 identifierat behov av att granska förskolans verksamhet i kommunen. Bakgrunden är att revisorerna vill öka sin kunskap om förskolans organisation och verksamhet. Granskningen syftar till att beskriva verksamheten inom ett antal relevanta områden och få kunskap om hinder och möjligheter, styrkor och förutsättningar. I Revisionsrapporten framgår att nämnden i årsredovisning och kvalitetsredovisning får en god bild av förskolan i relation till målen. Analyser visar på både styrkor och svagheter i verksamheten och vilka åtgärder som bör vidtagas för att utveckla verksamheten. Materialet utgör ett gott underlag för nämnden inför sitt beslutsfattande. I Revisionsrapporten lyftes följande områden för åtgärder: Likvärdighet och resurser I den sammanfattande bedömningen framgår vikten av att kontinuerligt följa upp förskoleverksamheten för att säkerställa likvärdighet för alla barn. Det är viktigt att nämnden har en klar bild över hela förskoleverksamheten och dess kostnader så att resurserna kanaliseras så att verksamheten kan bedrivas med hög kvalitet och måluppfyllelse. Barn- och utbildningsnämnden har begärt att få en utvärdering av resursfördelningssystemet efter att det hunnit verka under ett verksamhetsår. Åtgärd Denna utvärdering är påbörjad ska slutföras under hösten.

19 Barn- och utbildningsnämnden Barngruppens storlek och sammansättning Revisionen påpekar vikten av att huvudmannen tar ett större ansvar för att följa upp barngruppernas storlek och sammansättning. Åtgärd Under hösten ska varje förskolechef, vid intervju som del av systematiskt kvalitetsarbete, redogöra för sin verksamhets måluppfyllelse och svara på frågor kring verksamheten. Vid detta tillfälle ska förskolechef redogöra för hur förskolechefen skapar grupper med storlek och sammansättning som medför att verksamheten blir likvärdig i hela kommunen och ge sin syn på vilka förutsättningar de har att lösa uppdraget. Återrapportering till barnoch utbildningsnämnden kommer att ske. Uppföljning av den faktiska närvaron möjliggörs genom Tempus införande. Detta kommer att vara en del av kommande uppföljningar och analyser av barngruppernas storlek samt personalbemanning. Modersmålsstöd Revisionen lyfter fram att huvudmannen har påbörjat arbetet med att barn med annat modersmål än svenska får möjlighet att utveckla även sitt modersmål som en integrerad och naturlig del i den ordinarie verksamheten. Revisionen påpekar att huvudmannen måste följa upp att detta sker och att ett barns utveckling av sitt modersmål inte är avhängigt en förälders ansökan. Åtgärd Det finns rutin kring arbetet med att låta barn med annat modersmål än svenska få möjlighet att utveckla även sitt modersmål som en integrerad och naturlig del i den ordinarie verksamheten. Denna rutin är under omarbetning. Tillsyn Revisionen påpekar att nämnden bör ta ett tydligare ansvar för tillsynen av fristående verksamhet. Riktlinjer bör fastställas av nämnden och nämnden måste fatta beslut efter tillsyn och om eventuella förelägganden. Åtgärd I maj 2015 fastställde barn- och utbildningsnämnden plan för tillsyn av fristående förskolor 2015/ Planen antogs utifrån Riktlinjer för tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg i Varbergs kommun fastställda av barn- och utbildningsnämnden i november 2011 Dnr BUN 2011/0261 och reviderade i november 2013 Dnr BUN 2013/0414. Vid tillsynen tar tillsynsansvarig redan idag del av utdrag ur belastningsregister på anställd personal på förskolan. I formulär för tillsynen framgår att kontroll sker. Vid kommande revidering av riktlinjer för tillsyn kommer detta att tydliggöras. Årligen görs en uppföljning av

20 Barn- och utbildningsnämnden rutinerna och genomförande av tillsynen. Korrigeringar görs varje år för att förfina och förbättra tillsynen och få svar på om uppdraget uppnås. Tillsynsbesöken för varje förskola kommer fortsättningsvis att behandlas som beslutsärende i barn- och utbildningsnämnden. Detta kommer att ske per förskola i sammanfattande form från de kortare besöken och mer utförligt för de fördjupande besöken. En mall kommer att utformas för dessa redovisningar. Eventuella förelägganden beslutas även i barn- och utbildningsnämnden. Yttrande Förvaltningen ser positivt på det arbete revisionen utfört. Förvaltningen anser att revisionsrapporten ger en rättvisande bild och på ett positivt sätt speglar den verksamhet som bedrivs inom förskolan. Förvaltningen har tagit till sig de förbättringsåtgärder som påtalats. Ovan redovisade åtgärder visar på såväl genomförda som pågående förbättringsåtgärder. Protokollsutdrag: Revisorerna Kommunfullmäktige

21 Barn- och utbildningsnämnden BUN 130 Dnr BUN 2015/0304 Internkontrollplan - Kontroll av delegationsbeslut Beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - godkänna kontroll av delegationsbeslut enligt ärendebeskrivning. Ärendet Enligt barn- och utbildningsnämndens internkontrollplan 2015 ska kontroll av delegationsbeslut ske i maj-september och redovisas till nämnden. Kontrollmetod är stickprov. Kontrollen avser om rätt delegat har fattat beslut i ärende i enlighet med nämndens delegeringsförteckning och att beslut har anmälts till nämnden. Barn- och utbildningsnämndens nämndsekreterare upprättar inför varje nämndsammanträde en förteckning över fattade delegationsbeslut sedan föregående sammanträdet. Lista över delegationsbeslut samt beslut sammanställs i en pärm och varje nämndsledamot får möjlighet att ta del av pärmen under sammanträdet. Kontroll av delegationsbeslut skedde genom att undersöka med hjälp av stickprov om fattade delegationsbeslut anmäldes till nämnd enligt regelverk. Nämndsekreterare har inte hittat några fall där ett delegationsbeslut inte anmäldes. Vidare intervjuades delegat som dagligen fattar ett stort antal delegationsbeslut angående rutiner för anmälan av delegationsbeslut. Intervjun bekräftade att risken att delegationsbeslut inte anmäls torde vara liten.

22 Barn- och utbildningsnämnden BUN 131 Dnr Förskolechefs/Rektors anmälan gällande diskriminering eller kränkande behandling Anmälan om kränkande behandling Mariedalsskolan BUN 2015/0102 Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/0059 Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/0059 Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Furbergsskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Kung Karl skola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Rolfstorp skola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Håstensskolan BUN 2015/0168 Anmälan om kränkande behandling Bosgårdskola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Mariedalsskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Ankarskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Mariedalsskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Furbergsskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Bosgårdskola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Bosgårdskola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Håstensskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Håstensskolan BUN 2015/

23 Barn- och utbildningsnämnden Anmälan om kränkande behandling Ankarskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Sibbarp BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Påskbergsskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Mariedalsskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Bläshammar skola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Håstensskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Håstensskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Håstensskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Håstensskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Buaskola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Prästakullens förskola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Prästakullens förskola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Prästakullens förskola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Buaskola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Påskbergsskolan BUN 2015/

24 Barn- och utbildningsnämnden Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Vidhögeskolan BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Lindberg skola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Lindberg skola BUN 2015/ Anmälan om kränkande behandling Lindberg skola BUN 2015/

25 Barn- och utbildningsnämnden BUN 132 Dnr Delegeringsbeslut/Meddelanden Delegationsbeslut BUN 2015/ Beslut om rektorsansvar under ordinarie rektors ledighet, Joachim Wadström Delegeringsbeslut BUN 2015/ Beslut om förlängning av skolskjuts, Ankarskolan, Håkan Olsson Delegeringsbeslut BUN 2015/ Beslut om förlängning av skolskjuts, Bläshammar skola, Håkan Olsson Delegeringsbeslut BUN 2015/ Beslut om tilläggsbelopp för barn vid Bläshammar förskola, Agneta Svenberg Delegeringsbeslut BUN 2015/ Beslut om tilläggsbelopp för barn vid Björnligans förskola, Agneta Svenberg Delegeringsbeslut BUN 2015/ Beslut om tilläggsbelopp för barn vid Bolmens förskola, Agneta Svenberg Delegeringsbeslut BUN 2015/ Beslut om tilläggsbelopp för barn vid Bolmens förskola, Agneta Svenberg Delegeringsbeslut BUN 2015/ Ändrat beslut tilläggsbelopp för barn vid Kullerbyttans förskola, Agneta Svenberg Delegeringsbeslut BUN 2015/ Ändrat beslut tilläggsbelopp för barn vid Deromes förskola, Agneta Svenberg Delegeringsbeslut BUN 2015/ Beslut tilläggsbelopp för barn vid Bläshammars förskola, Agneta Svenberg Delegeringsbeslut BUN 2014/ Beslut om utskrivning av elev ur grundsärskolan, Joachim Wadström Delegeringsbeslut BUN 2015/ Anvisning av plats för barn i behov av särskilt stöd i sin utveckling, Monica Nilsson Delegeringsbeslut BUN 2015/ Anvisning av plats för barn i behov av särskilt stöd i sin utveckling, Monica Nilsson Delegeringsbeslut BUN 2015/ Revidering av barn- och utbildningsnämndens delegeringsförteckning, Micael Åkesson

26 Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Samverkan Meddelanden Möte med lokala styrelserna för Sibbarps skola och förskola Möte med lokala styrelserna för Sibbarps skola och förskola

27 Barn- och utbildningsnämnden BUN 133 Dnr Övriga frågor App med reklaminnehåll som används i grundskolan Micael Åkesson (M) ställer en fråga angående en app med reklaminnehåll som används i en grundskola. Grundskolechef svarar att rektorn arbetar med detta. Skolskjuts Gerhard Eriksson (V) ställde en fråga angående ett delegationsbeslut/busskort på BUN och önskar svar. Förvaltningschef svarar på frågan. Utemiljön Rolfstorp/Skällinge Mattias Svensson (S) frågar varför iordningställande av utemiljön Rolfstorp/Skällinge tar så lång tid. Förvaltningschef svarar att man fick besked från entreprenör att arbetet ska vara slutfört siste oktober.

Svar på revisionsrapport - Granskning av förskoleverksamheten

Svar på revisionsrapport - Granskning av förskoleverksamheten Varbergs kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-28 1 BUN 129 Dnr BUN 2015/0421 Svar på revisionsrapport - Granskning av förskoleverksamheten Beslut Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Plats och tid A 1, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-28 1-16

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-28 1-16 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-28 1-16 Plats och tid A 1, kl. 13.00-17.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Micael Åkesson (M) Jeanette

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson (C) Ing-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2013-04-15 1-8

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2013-04-15 1-8 Barn- och utbildningsnämnden 2013-04-15 1-8 Plats och tid Kusthotellet, kl. 14.30 17.10 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Ing-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-23 1-11 Plats och tid A2 kl. 13.00-16.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Micael Åkesson (M) Jeanette

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-31 1-20 Plats och tid Fävrén, kl. 8.30 16.05, ajournering kl. 12.05-13.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M)

Läs mer

Plats och tid Fävren, kl , ajournering kl

Plats och tid Fävren, kl , ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-06 1-19 Plats och tid Fävren, kl. 8.30-15.05, ajournering kl. 12.00-13.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Vinterstallet 13:00 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M)v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Kevin Barthel (SD) Ersättare Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-05-19 1-24 Plats och tid Bosgårdskolan, musiksalen, kl. 13.00 17.05 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-23 Ärendelista 40. Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 41. Remiss av förbättringsområden och ambitioner i handlingsprogram för skydd mot

Läs mer

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (16) Datum 2018-08-29 Tid 18:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Anki Svensson Carl Lidén Högselius Dagordning 1 Resultatsammanställning läsåret 2017/2018 2 Ekonomisk uppföljning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 1-23

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 1-23 Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 1-23 Plats och tid Fävren, kl. 8.30 16.30, ajournering kl. 12.25 13.45 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-27 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-17 1-18

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-17 1-18 Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-17 1-18 Plats och tid Fävren, kl. 13.00-17.00 Beslutande Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson (C) Peter Sjöholm (M) Margit Kastberg (M) Nevrie

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare 1(9) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda sammanträdesrum Ljungås kl 16.30-19.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdag den 27 september 2012 Tid: 16.00-18.15 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 52-59 Utses att justera: Michael Grönlund (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 49 Besök från Kulturskolan.59 50 Inspektion av fristående förskolor..60 51 Elev- och föräldraenkäter 2012..61 52 Ekonomisk månadsrapport.62 53 Anmälningsärenden 63 54 Informationsärenden...64

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Svar på revisionsrapport "Granskning av ledningsfunktion inom grundskolan"

Svar på revisionsrapport Granskning av ledningsfunktion inom grundskolan Varbergs kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-28 1 BUN 110 Dnr BUN 2017/0591 Svar på revisionsrapport "Granskning av ledningsfunktion inom grundskolan" Beslut Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-05-20 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 16.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) t o m 42 Göran

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C)

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, tisdagen den 20 juni 2017 kl 18:30 20.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(12) Tid och plats 2016-06-02 - Skånes Fagerhultrummet i Kommunhuset kl. 13.30-17.00. Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anders Kristensson (M) - ledamot,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-27 1-28

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-27 1-28 Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-27 1-28 Plats och tid Fävren, kl. 13.00-16.30 Beslutande Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson (C) Ing-Marie Berggren (S) Lars-Åke Erlandsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-09 1-43 Plats och tid A1, kl. 8.30-16.30, ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden protokoll

Utbildningsnämnden protokoll Datum: torsdag 7 mars 2019 Tid: 16:00-20:15 Plats: Östra Roten Justeringsdag: onsdag 13 mars 2019 Paragrafer: 9-21 Utses att justera: Carin Thorén-Hansson (S) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin Ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C)

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15 februari 2017, klockan 16.00 17.50, ajournering 16.40-16.45. Beslutande Margareta Johansson (S), Mikael Peterson

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO 1 1 (1) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Rådhus Skåne, rum 310 14:00-15:10 Ulrika Tollgren (S), ordförande Qazim Hasanaj (S) Lena Ohlsson (M), vice ordförande Anna Pettersson (S) Sabina

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-01-30 1 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för 2014 2 Uppföljning av internkontrollplan år 2013 3 Verksamhetschef skolhälsovården

Läs mer

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Plats och tid Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun. Dnr 43-2014:8572 Tidaholms kommun tidaholms.kommun@tidaholm.se Beslut för förskola efter tillsyn i Tidaholms kommun 13eslut 2 (10) Tillsyn av förskolan i Tidaholms kommun har genomfört tillsyn av förskolan

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Bällstarummet, tid 19.00-20.45 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Daniel

Läs mer

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-09 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 FÖREDRAGNINGSLISTA december 2015, 15.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare Godkännande

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen Paragrafer Håkan Nilsson

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen Paragrafer Håkan Nilsson 1 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid 2017-12-19 Rådhus Skåne, rum 108 08:30-09:30 Ulrika Tollgren (S), ordförande Magnus Åkesson (L) Lena Ohlsson (M), vice ordförande Annelie

Läs mer

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S)

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S) l - l BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (12) Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafer: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-05-12 Klockan 18.00-18.40 Sammanträdesrum

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 april 2013, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid Campus E225, kl , paus kl , kl

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid Campus E225, kl , paus kl , kl Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2019-02-25 1-12 Plats och tid Campus E225, kl. 8.30-15.00, paus kl. 09.30-09.50, kl. 12.00-13.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Eva Pehrsson-Karlsson (C),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M).

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M). Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Plats och tid Björskogsskolan, Valskog, onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 16.00 17.30 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla

Läs mer

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 5 mars 2019, kl 09:00 16:00 ande Övriga deltagande Börje Rytiniemi (C) Magnus Pettersson (SJVP) Yvonne Kangas (SJVP) Johan Taavo (KD) Camilla Mattila

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 67 Ekonomisk rapport tertial 2 och delårsbokslut... 4 68 Budget 2019-2021... 5 69 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete...

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-20 1 Innehållsförteckning Ärende 74 Information om systematiskt kvalitetsarbete... 3 75 Besök från Bäckgatans förskola... 4 76 Tertial 2 med delårsbokslut... 5 77 Måltidsservice Sodexo... 6 78

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Justeringens plats och tid Måndagen den 18 mars klockan 14:45, Uppvidinge gymnasieskola. Underskrifter 17-18, Fanni Nilsson

Justeringens plats och tid Måndagen den 18 mars klockan 14:45, Uppvidinge gymnasieskola. Underskrifter 17-18, Fanni Nilsson 1(15) Plats och tid Beslutande Storasjö, Åseda, måndagen den 11 mars 2019 klockan 09:11-12:20. Ajournering klockan 10:27-10:45. Jan Wernström (S), Ordförande Margareta Schlee (M), vice ordförande Kjell

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer