Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Relevanta dokument
Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel ett- Den magiska dörren

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Den magiska dörren. By Alfred Persson

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Magiska dörren. Tuva Lundström

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln


Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Magiska dörren. Julia Björklund

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Magiska dörren Av: Filippa

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Den hemliga dörren...

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Den magiska dörren. Elsa hallén

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

10 september. 4 september

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

Författare: Julia Englund Illustratör: Julia Englund Rymdresan

Den magiska dörren Av: Maja

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till


Du är klok som en bok, Lina!

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Av: Martina Gustafsson

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Flickan som blir ensam

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.


Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Le, Tova! LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial RIKKE DYRHAVE SIDAN 1. Namn: Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.)

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Jojo 5B Ht-15. Draken

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Rymdresan. Äventyret börjar.

Transkript:

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Hej jag heter Johan och är 10 år gammal. Jag gillar parkour. Jag har parkourhandskar och egna skor som jag bara får använda när jag skall ut och köra sporten. Jag går på karate också men gillar inte fotboll så mycket. Jag går på en skola som heter Vinbärgarskolan. Min bästa vän heter Messi. Han säger att det finns någon magisk dörr vid skolan vid ett ställe som han inte vill säga vart. Han säger också att det lyser om dörren och att man hör någon säga aj och att det låter bom som om att det är någon med en pistol där. Allt det låter så konstigt så jag tror bara inte på det. Om ni undrar varför vi leker och är vänner så är det för att vi lekte redan när vi var 2 år gamla. Vi var så bra mot varandra för att vi hade samma tankar så vi kom bra överens om vad vi skulle göra. Jag har också en fröken som är skitdum, när hon säger att jag skall städa så gör jag det men då säger hon att jag inte lyssnar som om hon inte vet vad hon säger. Hon ger mig F- och säger att vi får betyg på läxan fast det inte är sant. Jag frågar min kompis och han säger att det inte är sant. Fast nu när jag gick hem så gick jag en annan väg för att gå till min mormor och morfar då såg jag att det fanns en magisk dörr vid gympahallen. Det lät bom aj och den lyste på riktigt. Jag sov inte på hela natten för jag tänkte på dörren. Det var läskigt och jag var rädd. Nästa dag var jag så trött att jag somnade i skolan.

Kapitel 2 Brevet Nu på vägen hem från skolan så ringde jag till min mormor och morfar för att säga att jag kommer hem till dem om jag får och jag fick. Sedan ringde jag till min mamma och sa att jag skulle till mormor och morfar. Jag fick av mamma. På vägen så stannade jag vid den magiska dörren. Jag knackade på dörren då kom en brevlåda fram. Jag öppnade lådan och där fanns en lapp. På lappen stod det blob lo ol momo so ja somti okrim. Sen såg jag en maskin och jag tryckte på en knapp. Då såg jag att jag skulle sätta in lappen i ett litet hål så jag gjorde det. Då öppnades en skärm och där skulle jag trycka danska eller svenska. Eftersom jag kommer från Örebro så tog jag svenska. Maskinen började den jobba, sen kom ett papper ut där det stod: Hej Jag heter Bleckonism och behöver ha hjälp med att hitta min skatt. När jag letade här i jorden så kom någon människa och låste in mig. Nu behöver jag hjälp med att komma ut och hitta skatten. Kan du hjälpa mig? Skriv svar i brevet. Snälla hjälp mig! Vänliga Hälsningar Bleckonism. Jag skrev i brevet att jag vill hjälpa Bleckonism, och la tillbaka det i brevlådan. Nu gick jag till mormor och morfar och tänkte på uppdraget. Kapitel 3 Nyckeln Nu var jag hos min mormor och morfar. Jag spelade Clash of Clans och plötsligt ringde Messi. Jag svarade och sa att han hade rätt om den magiska dörren. Då stängde han av samtalet. Nu gick jag till skolan igen och tänkte på dörren sen tänkte jag på att min lärare är dum så kanske var det hon som låste in Bleckonism. Nu var skolan slut jag gick hem till mig och ringde Messi. Jag frågade honom om han kunde hjälpa mig att hjälpa Bleckonism. Han svarade och han sa ja. Jag frågade honom om han kunde komma hem till mig, jag fick för mamma, och Messi fick för sin pappa. Nu var han hemma hos mig och hade läst brevet. Sedan sade han att han såg ett märke på brevet. Jag hade inte sett det där märket. Sedan sade han att han hade sett vår fröken med en nyckel som hade det märket. På morgonen nästa dag tänkte jag att idag måste jag och Messi ta nyckeln, hoppas vi lyckas. Nu var jag i skolan. Vi hade nyss haft matte och nu hade vi svenska, till sist blev det RAST jaaaaa. Nu måste jag få tag i nyckeln. Jag smyger bakom fröken, tänkte jag -jaaaa jag fick den! skrek jag. -Va! Vad då, sa fröken, tog du min nyckel? - Nej, sa jag. -Så du är den utvalde? sa fröken. Var jag? -Den som vill ha min nyckel är den utvalde, sa fröken. -Oj, sa jag. -Förlåt för att jag varit så dum mot dig, sade fröken.

Kapitel 4 Den coola världen Fröken förklarade vart jag skulle gå för att komma in i en dörr som leder till en cool värld. Hon sade att det var den magiska dörren. Sedan sade hon att om man inte har en speciell nyckel så kan man fastna i mellan den coola världen och vår värld. Äntligen var skolan slut, jag sa till fröken att jag kommer tillbaka om en vecka. Jag öppnade dörren mellan vår värld och den coola världen. Jag kom in i en värld jag aldrig kunnat föreställa mig. Det var en stad uppe i molnen. Jag kände på ett moln, det var mjukt. Jag luktade på det l och det luktade sockervadd. Husen flög i luften. Det var coolt. Vägarna flög och det gjorde bilarna också. Det kom fram en person som tog mig på en guidetur i världen. Nu var vi var framme vid guideturens slut. Den slutade vid ett hus som såg ut som en bläckfisk. Liksom alla andra hus så flög det men det flög med motorer som satt under tentaklerna på taket. Det var det konstigaste hus jag någonsin sett. Kapitel 5 En annorlunda vän Dörren öppnades och jag fick syn på Bleckonism. Han var både människa och bläckfisk. Han hade hud på benen men var kletig och lila på magen och han såg ut som en bläckfisk. Han frågade vem jag var. Jag svarade och sade: -Hej är det du som är Bleckonism? Det är jag som är Johan. -Hej Johan, sa bläckfisken, ja det är jag som är Bleckonism. -Ok Bleckonism så du vill att jag skall hjälpa dig med något, sade jag. - Ja det vill jag, sade Bleckonism. - Men vad vill du ha hjälp med? sade jag. - Att hitta min Skatt, sa han. -Hur ser den ut? frågade jag. -Den ser ut som mig för det är min son, jag kallar honom för min skatt, sade Bleckonism. -Ok men hur kan han komma till jorden. -Nu är han inte i jorden han verkar vara här. -Ok sade jag. -Kom jag skall visa dig något sade Bleckonism. Han gick med mig till ett rum. Där var en maskin med 2 klockor på sidan den stora saken hade en prick på sig det hade klockorna också. Han gav mig en klocka med en karta på och sade -Den pricken är min son och om du undrar varför det är en prick så sporrar den honom men han ser inte ut så. Kapitel 6 Mitt uppdrag -Ok jag har en plan, sade jag till Bleckonism. Han frågade: -Vad är planen? Jag svarade och sade: -Först skall du lära mig hur det ser ut här i den coola världen. Bleckonism sade:

-Här en högteknologisk karta. Den såg ut som kartorna som Messi visat i sitt favoritprogram Star wars. Men det fanns en skillnad, den här var i färg. Jag såg hur den coola världen såg ut och sade sedan: -Jag kommer behöva ett papper att skriva ner vad jag behöver för att rädda din skatt, sade jag, har du det?. -Ja det har jag, svarade Bleckonism och gav mig ett och så skrev jag vad jag behövde: Ett rep En krok En spårningsklocka En frukt Jag förklarade varför jag behöver de här sakerna. Repet behövde jag för att klättra, kroken för att fästa den på repet, spårnings klockan är till för att se vart din skat är. När vi har sett platsen hoppade vi in i Bleckonisms flygande bil och körde 5 mil. Bilen åkte i 70 km i timmen. Vi klättrade i höga lägenheter sprang allt vad vi kunde. -Nu har vi problem, vad kan vi göra frågade jag Bleckonism. Han hade inget svar tills jag frågade hur långt man känner lukten av frukten. -2 km, sa Bleckonism. -Typiskt det fattas 8 km. Vad skall vi göra? frågade jag igen. Bleckonism började gråta och sa: - Jag vill dö. -Inte nu, svarade jag. -Vi åker hem sa Bleckonism - Ok sade jag. Vi åkte tillbaka och när vi var hemma vid bläckfiskhuset så var skatten där. Det var den gulligaste bebis jag någonsin sett. Han låg i en korg och det fanns ett brev i korgen, det stod: Till bebisens föräldrar: Hej Jag heter Ron. Jag är ledsen för att jag stal er bebis, jag har aldrig sett något så gulligt. Jag insåg att det var fel att kidnappa er bebis så jag lämnade en leksak åt honom i brevet. Kapitel 7 Slutet Nu när uppdraget var slut så sade jag till Bleckonism: -Hej då Bleckonism, jag måste gå, här är din nyckel till det magiska landet. -Tack, sade Bleckonism. Vi sade hej då och jag gick fram till den magiska dörren och gick genom den tillbaka till jorden. Det var på något sätt trist att lämna det magiska landet. Nu när jag var tillbaka på jorden var det första jag såg att klockan inte ändrats en enda sekund. Det var så konstigt att det var det enda jag kunde tänka på. Sedan

förstod jag varför den kallas den magiska dörren. Den kallas ju så för att den stannar tiden tills jag kommer tillbaka. Jag gick till skolan och alla lekte och några bråkade precis som vanligt. Fröken frågade varför jag redan var tillbaka men jag svarade inte. SLUT