SEPTEMBER :11 September : Kära dagbok idag har jag frågat Chans på Meysie men Sam såg det och sa till alla i klassen att jag var kär i Meysie.

Relevanta dokument
September 5 september Hej dagboken du kommer bli min vän. Jag heter Tatiana Johansson. Jag är 11år gammal. Jag har långt, lockigt hår och guldig

September 18 september Hej kära dagboken!!! Jag som skriver till dig heter Sofia. Jag är 12 år och går i 7:an på Musikskolan.

Dagboken av Melker p

Min dagbok. Av: Iris Frick

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Mina tankar och hemlisar en dagbok av Sofie

Dagboken Mini. Av Lillia

Facit Spra kva gen B tester

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

10 september. 4 september

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Dagboken. Jag heter Billy. Kim Nielsen

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

12 september 21 september

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Av: Martina Gustafsson

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Adam i skolan. Alla barn är lika mycket värda. Ingen får behandlas sämre. FN:s barnkonvention artikel 2 Illustrationer: Rebecca Karlén

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Framställning av berättande och informativa bilder, till exempel serier och illustrationer till text. (BL åk 4 6)

Se mig Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11. Eleverna tränar på följande förmågor. Författare: Bente Bratlund

Veronica s. Dikt bok 2

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Fråga mellan raderna (Du måste tänka efter när du har läst texten. Genom ledtrådar i texten hittar du svaret.)

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Kapitel 2 Övernattning

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Kapitel 1 Kalle och polarna!

Läsnyckel. Spelar roll? Författare: Camilla Jönsson. Innan du läser. Medan du läser

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Svenska från början 3

Eleverna i Kallingeskolan F-6 har gjort en egen tolkning av likabehandlingsplanen

Dom lyssnade koncentrerat på lärarens genomgång.

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

PÅ ANSTALTEN FOSIE KRIM: VÅRD

Det sitter en kille och en tjej mittemot berättaren. Killen tar kontakt med berättaren. Vad gör han?

Om barns och ungas rättigheter

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一

Du är klok som en bok, Lina!

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk

Du är klok som en bok, Lina!

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

B r a s s e n s Dagbok

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Prov svensk grammatik

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Den försvunna diamanten

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Dagbok. Namn. Av: Agnes

Saad är byggarbetare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Några skönlitterära genrer och hur de stilistiskt och innehållsligt skiljer sig ifrån varandra. (SV åk 7 9)

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Hur kär får man bli? Läsförståelse. Elevmaterial KATARINA VON BREDOW SIDAN 1. Namn: Kapitel 1

Lässtrategier för att avkoda och förstå olika texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9)

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

Om barns och ungas rättigheter

Fröken spöke går på cirkus

PÅ ANSTALTEN TIDAHOLM KRIM: VÅRD

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Sova över Lärarmaterial

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a

HANDLEDARSTÖD: BARNKONVENTIONEN

Kurt qvo vadis? Av Ellenor Lindgren

Vad svarade eleverna?

Den magiska dörren. Författare Deni saeed


Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och


Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Författare: Julia Englund Illustratör: Julia Englund Rymdresan

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling

Transkript:

Dag Boken imon

SEPTEMBER :11 September : Kära dagbok idag har jag frågat Chans på Meysie men Sam såg det och sa till alla i klassen att jag var kär i Meysie. Tänk att man landar i trubbel redan första dagen! Nu var det 1,5 vecka sedan jag kanske skulle blivit ihop med Meysie. Hon är faktiskt snäll och hon gav mig faktiskt dig dagoken. Men nu ska vi in från rasten. Det ska bli lite spenade för att vi ska få en ny lärare.

Oktober :7 Oktober: Kära dagbok idag ska du få reda på vart jag bor. Här är min Adress Kyrkogatan 7 b. Som du förstår bor vi i lägenhet. Vi som bor i lägenheten är mamma Katrin, pappa Pär, min storasyster som heter Lisen och jag heter Leo och Sali bor i ett grönt härligt rum. Där finns en stor fåtölj som är blå, en TV, ett skrivbord med en dator. Bredvid skrivbordet står min bokhylla. Mamma och pappa sover i ett och samma rum i en dubbelsäng. Rummet är vitt och väggarna randiga. Min stora syster bredvid mitt rum och har en stor dator i sitt rum. Vi brukar samlas i den stora hallen/matbordet som är i hallen/köket. Farligaste platsen: Vi har ett Jätteläskigt rum som heter svarta rummet. Det ligger vid ingången. Det är läskigt för det spökar där man kan hör gnissel men pappa säger bar att det är hissen. Samlingsplatsen: Men min vanligast plats för mig och min hund Sali är i vinde på mitt rum som???? Området: Stan

November :15November: Kära dagbok när jag gick i till klassrummet såg jag en löpsedel som satt i klassrummet. Det stod: December :1December: Kära dagbok idag fick jag ett brev från rektorn. Det stod att jag har blivit utvaldj. Jag måste ha kamera Dator Mus Almanacka Anteckningsbok Mat, EJ FIKA!!!!!!! Pennor

Idag gick jag till skolan och började skriva men Meysie kom inte? Men när jag var klar så kom hon och sa: - Hejdå, det är min plats. - Va? Det är min. - Varför kom du försent? - Va, det är jag inte! Januari 3:Januari: Hej dag boken idag ska jag skriva en recension om mitt lov. Jag var sjuk hela lovet men Farmor och jag spelade kort och drack blåbärssoppa och spelade monopol. Jag vann över alla i familjen! Jag hade hotell på alla gator. Jag ägde Piteå, Umeå, Mariestad och Karlskrona. När jag blev frisk så var det fem dagar före nyårsafton. Då kom alla i släkten och vi åkte till Boda borg. Där klarade vi 7 banor. Det var jättekul. Vid nyårsafton så vi mat och hade jättekul men vi hade inga raketer. Lovets sammanfattning är 5/5 skäror

Februari :Februari13: Kära dagbok vi i min klass har skrivit en lapp till ett (störigt gäng) enligt oss/så här skrev vi: Vi i min klass har skrivit en lapp till ett (störigt gäng) enligt oss. Här kommer det några anledningar Dom slänger fimpar Slänger öl burkar Skräms Retas Mobbas Slår sönder fönster Och har ett otrevligt språk Vi har några som har astma och dom får väldigt stora problem med andningen, plus att det ser väldigt otrevligt ut när det ligger jättemånga fimpar Är ni med oss?! Snälla slut Tack

Mars :Mars:6 Hej dagboken idag såg jag en reklamskylt som satt på ett tåg. Det var väldigt svårt att se vad det stod för det var så mycket blåst. Av någon anledning så var det så mycket löv i vinden? Redan liksom, vintern har ju precis slutat! Men hur som helst, det stod: Jag tog tåget hem och när jag kom hem så blev det ett stort bråk men efter långt bråk så fick jag köpa dom nya fotbollsskorna

:Mars12: Kära dagboken nu har jag testat dom nya fotbollsskorna. Men när jag skulle spela fotboll så blev dobbarna brutna.då kom Meysie och gav mig hennes skor så jag kunde spela fotboll men så APRIL :APRIL 16: Hej kära dagbok! Nu har Meisy varit hemma hos mig. Jo ni förstår, jag måste ju lämna tillbaka hennes skor men problemet var att jag trampade i bajs. Men jag tvättade ju dom fast det blev pinsamt ändå när jag lämnade. Hon har gått nu så det är därför jag kan skriva. Men hur som helst tillbaka till Meysie. Då när jag lämnade över dom så frågade hon vad som luktade? Jag vet inte, svarade jag.

MA J :MA J 10: Hej dagboken nu sitter jag i mitt hemliga ställe och skriver en lista om tre saker som är bra och tre dåliga. Här ska du få höra: Bra saker: 1. 5 veckor till sommarlovet 2. Spela Monopol med Farmor 3. Hänga med Meysie Dåliga saker: 1. Gick på reklam 2. Trampa i bajs 3. Sjuk Hej då dagboken hoppas att du får ett bra sommarlov