Breddläger 2 F99 Fredag: Passning, mottagning och spelbarhet

Breddläger P99, Lödde 2014 Träning 1 övning 1 (25 min)

Träningsprogram (T) - :: Secrets to Soccer ::

Övningsbank 2017 Basövningar 7-manna Version 1.0 BÅSTADS GIF. Basövningar 7-manna

Övningsbank Sigtuna IF P03

Dalslands FF P99 Elitpojklägret -14 Träning 2 Anfallsspel och försvarsspel Övning 1 Tema: 1v1 Uppvärmning

passning Passningsövningar stegrande svår 1/9 Created with Sideline XPS Trainer - 2/9

Arbetssätt och roller Dalslands FF

Innan passningen. Riktning och höjd

Bidra till att öka antalet miljöer där barn och ungdomar får goda förutsättningar att lära sig spela och utvecklas med fotboll.

Sannarpslägret

Inledning. I alla övningar utgår vi ifrån Arbetsmodellen: VAD ska tränas VARFÖR ska det tränas HUR ska det tränas ÖVA organisation och anvisningar

Instruktion Väggspel

Omställning. Återerövring av bollen

Träningsprogram (T) - Secrets to Soccer

Före vändningen. Finter före vändningen

VFF läger år. Träningsinnehåll VFF. Passning och mottagning 1 mot 1 offensivt 1 mot 1 defensivt Avslut EN DEL AV SVENSK FOTBOLL

Mr Spelarlyftet. Spelare: 110 minuter Målvakter 110 minuter. Spelsystem Anfallsspel F14, F15, P14, P15

Övningsbank 9/11-manna

F16, F17, P16, P17. Anfallsspel - Långa uppspel. Spelare: 100 minuter Målvakter 110 minuter

Fotbollsskolan. mottagning.indd

Planering av träningar DFF

Landslagets fotbollskola år - Dag 3 Eftermiddag

Övningsbank 5 och 7-manna

Förord Inledning. Roland Larsson Talangutvecklare, pojk, Skåne och Blekinge Förbundskapten, pojk och junior

Fotbollsskolan. passning.indd

Andra våg är de spelare som intagit position bakom (djup) de främre anfallspelarna vid ett avslutsförsök, ofta vid inlägg och hörnor.

Riktlinjer för träningsupplägg: Nivå 1 Fotbollsglädje 6-9 år

P04. Lagets Arbetssätt. i spelets skeenden. Försvarsspel. Anfallsspel. Omställning. Återerövring av bollen. Speluppbyggnad.

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER

Kunskapsmål. MÅLVAKT bas 1 - spelförståelse 1

Introduktion till spelmodeller

Mr Spelarlyftet. Spelare: 110 minuter Målvakter 110 minuter. Spelsystem Allmänt F14, F15, P14, P15. Spelsystem 11-manna Allmänt;

Fotbollskolan barn födda 2002 Våren 2009

Breddläger F 98. Tid 15 min. 10 m

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

Ungdomsevent vid A-lagspremiären 20/4 2013

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a)

Vinterakademi dec 2014

Fotbollsskola Charlo. Nivå 1. Skott och avslut på mål

Engelska kvadraten. Fyra spelare i varje lag, två anfallande lag i ytterzonerna och ett försvarande lag i mittzonen.

Fotboll för pojkar och flickor 9-12 år

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Sigtuna IF Fotboll. Nivå 2 (ca 9-12 år)

Teknik: Passning - Insida/utsida. Teknik - Passning: Insida/utsida. Spelare: 90 minuter Målvakter 90 minuter

Tränarutbildning 6 för P03: Översikt teman 2. Översikt om hur gör vi 1. Hemläxa 2. Övningar v Andy Alzuhn

Övning 1: Bolljonglering. Krav Brons: 10 tillslag Silver: 15 tillslag Guld: 25 tillslag maxtid 1 minut

ZONLÄGER. för 13-ÅRINGAR

Starta med fri lek med boll

TEMATRÄNINGAR 12 ÅR. Utbildningsplan - fotboll. Bollidrott i Sverige. Jonas Nilsson Thomas Westerberg

FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll

Anfallsspel - Instick; Syfte: Teknik - Friläge, djupledsboll. Anfallsspel - Instick. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori

Transkript:

Lödde 11-12/10 2013 Breddläger 2 F99 Fredag: Passning, mottagning och spelbarhet Uppvärmning Löpning + tänjning -24 spelare 60 min 24 spelare + 4 1. Passningsövning passning och mottagning 24 2. Spelövning - passning, mottagning 24 + 4 3. Spel 24 + 4 Nerjoggning Stretch

1. Passningsövning passning och mottagning Förbättra passningsspelet med rörelse och tillslag. B A För anfallsspelet är kvalitet i passning och mottagning väsentligt. Hur? Instruktionsmetod: V.F.V. / V.P.F. D F C E F Var i rörelse för att skapa yta för mottagning. Möt boll, spara yta att möta på. F Vinkla ut förstatillslaget i vinkel vid mottagning F Tillslag: titta upp, se på bollen vid tillslaget, spänn foten, pendla igenom. Rak bollbana. Timing. rganisation: Två grupper med vardera 12. Fördela ut spelarna vid de sex konerna. Start med boll vid två ställen. Yta: se skiss 1. A passar B som har gjort en avledande löpning. 2. B driver med sig bollen och väggpassarmed C. 3. B passar ner till D som har gjort sig spelbar. 4. D passar till E osv. Spelarna A, B och C byter med varandra. Spelarna D, E och F byter med varandra. Variant: Byt håll. Hur blir det kvalitet i passning respektive mottagning?

2. Spelövning passning, mottagning och spelbarhet Uppspelsövning för att träna på passning och spelbarhet. Passningskvalitet och spelbarhet är viktigt vid speluppbyggnad. YB2 YMF2 IB IMF YB YMF Hur? Instruktionsmetod: V.F.V.Ö / V.P.F. FW F Hårdhet och precision i passningarna. F Tag med bollen vid mottagning. F Bli spelbar genom att skapa yta för att möta bollen på. rganisation: 2 grupper med 12 plus 2. Halv plan per grupp. 7 + i anfallande lag. 5 försvarsspelare. 1. sätter igång med utkast till YB. 2. YB med boll driver upp ett par meter. Hittar inget passningsalternativ. Vänder tillbaka och passar. passar B som har gjort en avledande löpning. 3. tar emot och vänder spelet till andra YB. 4. YB2 driver fram bollen, vänder inåt och passar IB. 5. IB spelar ut bollen till YMF. 6. YMF spelar in till FW som är felvänd. 7. FW passar djupled bakåt till IMF som vänder ut bollen i djupet till YMF2. 8. YMF2 driver bollen över mittplan. Försvarsspelarna är passiva. Variant: Aktiva försvarsspelare som kan vinna boll och anfaller då mot det stora målet. Hur blir det kvalitet i passningsspelet.

3. Spel 11 mot 11 Spel för att träna på passning, mottagning och spelbarhet. Grundmoment som är viktiga i anfallsspelets uppbyggnad. Hur? Instruktionsmetod: V.F.V.Ö / V.P.F. F Hårdhet och precision i passningarna. F Tag med bollen vid mottagning. F Skapa yta för att bli spelbar. rganisation: Hel plan, 2 stora mål. 11 mot 11. Vanligt spel. 1-2 tillslag. Vad innebär spelbarhet?

Lödde 11-12/10 2013 Breddläger 2 F99 Lördag: Passning, mottagning och avslut Uppvärmning Löpning + tänjning -24 spelare 60 min 24 spelare + 4 1. Passningsövning passning och mottagning Isolerat 24 2. Avslut - passning, mottagning 24 + 4 3. Spelmoment 24 + 4 Nerjoggning Stretch

1. Passningsövning passning och mottagning Förbättra passningsspelet med rörelse och tillslag. För anfallsspelet är kvalitet i passning och mottagning väsentligt. Hur? Instruktionsmetod: V.F.V. / V.P.F. F Distinkta passningar F Riktade mottagningar F Kommunicera rganisation: Två grupper med vardera 12. Fördela ut spelarna vid konerna. 1 spelare vid mittkonerna Yta: se skiss 1. Fyra bollar igång samtidigt 2. Bollhållare passar till mottagningspelare. 3. Mottagningsspelare vinklar upp med vänster insida 4. Mottagningsspelare passar bollen motsols 5. Följ boll Variant: Byt håll. Hur blir det kvalitet i passning respektive mottagning?

2. Avslut passning, mottagning Passning, mottagning-skott. Passningskvalitet och avslut. Hur? Instruktionsmetod: V.F.V.Ö / V.P.F. F Hårdhet och precision i passningarna. F Tag med bollen vid mottagning. F Bli spelbar genom att skapa yta för att möta bollen på. rganisation: 6 spelare vid var kon. Boll startar från bägge sidor samtidigt. Hur blir det kvalitet i avsluten.

3. Spelmoment 3 mot 2 Spel för att träna på passning, mottagning,spelbarhet och avslut. Grundmoment som är viktiga i anfallsspelet. Hur? Instruktionsmetod: V.F.V.Ö / V.P.F. F Hårdhet och precision i passningarna. F Tag med bollen vid mottagning. F Skapa yta för att bli spelbar. F Ta ansvar för avslut rganisation: Halv plan, stort mål. 3 mot 2. Vanligt spel. Hur undviker vi att bli statiska?