Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Relevanta dokument
När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold


Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Magiska dörren. Tuva Lundström

Magiska dörren. Julia Björklund

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Den magiska dörren. Tilde Buhler

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel ett- Den magiska dörren

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren Av: Maja

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.


Författare: Tindra frejinger

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kapitel 1 Det här är jag!!

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon


Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Den magiska dörren. Linn Larsson

Magiska dörren Elin Gustafsson

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Magiska dörren. Gjord av Emma K

kapitel 4 en annan värld

Magiska dörren Av: Filippa

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Ön Av Benjamin

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Den kidnappade hunden

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Den magiska dörren Av julia

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.

Den hemliga dörren...

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.


Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Tills någon annan öppnar dörren.

Transkript:

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Kapitel 1 Skolan Hej! Jag heter Sandra och är 10 år. Jag går på Nivirena skolan. Det är en riktigt stor skola där det går många barn. Skolan är vit. Min kompis heter Helena och vi är bästa kompisar. Jag har långt blont hår och älskar hamburgare. Jag har skjorta och jeans. En dag var det konstigare än i vanliga fall. Rektorn var konstig. Han gick in genom en dörr som inte hade använts på flera tusen år. Det var bara jag som såg det TROR JAG! Från den dagen var jag rädd för rektorn. Han var skum! Jag kan redan nu berätta att han har faktiskt varit konstig ända sen jag flyttade hit. Innan bodde jag på landet i Stockholm.

Kapitel 2 Brevet En dag gick jag förbi den magiska dörren. Det stack ut något under dörren. Jag gick dit och tittade vad det var. Det var ett brev. -Undrar vem det är till, viskade jag. Jag tittade vem det var till men jag fastnade vid texten. Hjälp!!! Den onde har tagit över landet nu. Snart planeten sen världen. Jag behöver din hjälp. Snälla, snälla skynda dej. Lämna din skola och kom hit istället. Hälsningar Peter. Det var det konstigaste jag hade läst i hela mitt liv. Någon som behöver hjälp och någon som ha tagit över ett land, tänkte jag.

Ska jag visa det här för någon? Tänk om de tror att det är jag som har skrivit det själv? Men vem kan det vara till. Kanske REKTORN!! sa jag för mig själv. Men det jag inte visste var att jag var iakttagen.

Kapitel 3 Nycklarna När jag vänder mig om kommer Helena från dörren. -Vad gör du här? sa Helena. -Inget. Jag bara letar efter en bok, sa jag. Men jag viset att jag var tvungen att hitta nyckeln till dörren. -Då ska ju du gå till bibliotek, sa Helena. -Jag vet men nu måste jag gå ut en stund, sa jag. -Okej, sa Helena. Vem kan ha nycken? funderade jag över. Precis då gick rektorn förbi, han bar på en nyckel runt halsen. -Det kanske är nycken till dörren, viskade jag. Nu visste jag vem som hade nycken. När skolan var slut gömde jag mig i en buske ute i trädgården. Jag visste att det var skolmöte inne i skolan. Då hade jag min chans att ta mig in på rektorns kontor.

Jag smög in på rektorns kontor. Jag letade och letade men jag hittade inte nycken. Tänk om han fortfarande har nycken runt halsen. Precis då skakade dörren till. Jag gömde under bordet. Det var rektorn. Mötet kan väl inte vara slut än. Jag tittade på klockan, den var halv åtta. Han satte sig i sin fåtölj. Då tappade han nycken. -Ååååååh. Vilken tur jag har, tänkte jag. Jag blev alldeles lycklig. -Jag måste gå på toa, sa han högt för sig själv. Han gick därifrån. Då hade jag min chans att fly här. Jag sprang och sprang och tillslut kom jag fram till den magiska dörren. Jag satt in nycken och vred sakta nycken. Det var rätt nyckel. Jag blev över lycklig.

Kapitel 4 En annan värld Jag öppnade dörren. Det var så vackert. Det var en massa träd med jordgubbar i. -Ska jag gå in, viskade jag för mig själv. Men jag gick in ändå. Det var en massa stora blad som stod upp ur marken och en flod som var lila. Jag vände mig om och då var det ingen väg bakom dörren. DET VAR SÅ MYSTISKT! Jag såg en liten stad långt där borta. Det luktade nybakat från en liten stuga. Jag kände hur marken sjönk under mina fötter när jag gick. Jag såg massa alver och människohästar. Då såg jag ett luftskepp med en bild på någon och texten, DEN STORE HAR ETT TAL PÅ STADENS TORG. -Den store är väl samma sak som den onde, tänkte jag.

Kapitel 5 En annorlunda vän Jag tittade mig omkring och plötsligt kom en alv fram. -Vem är du? sa alven lite förvånad. -Jag heter Sandra, sa jag långsamt. Vad heter du? -Jag heter Peter, svarade han. Är du som ska reda mitt folk? Det var han som skrev brevet, tänkte jag. -Ja det ska jag, svarade jag lite lurigt. Men jag lurade honom. -Visst var det du som skickade brevet? frågade jag. -Ja, vem annars skulle våga skicka ett brev till dig? sa han. -Ja det har du rätt i, svarade jag.

Han var nästan lika kaxig som Helena. Han hade också långt blont hår som Helena. -Men hur hade du tänkt att vi ska stoppa den onda, frågade Peter. -Inte vet jag. Nu blir jag tveksam, svarade jag.

Kapitel 6 Mitt uppdrag -Nu vet jag hur vi ska göra, sa jag. Jag fick en jättebra idé. -Vad är planen då. Sop-sop berätta vad din plan är. Vi har faktiskt inte hela dan på oss, stressade Peter. Min plan var att vi skulle ta oss in i den ondes palats. -Vi ska ta oss in i den ondes palats, berättade jag glatt. -Vilken smart idé. Att jag inte har kommit på det tidigare, svarade Peter. Men hur ska vi ta oss in i den ondes palats? -Så här, lyssna noga nu, svarade jag. Vi behöver de här grejerna:.rep.kniv.änterhake.svarta kläder

-Vi ska gå till baksidan av palatset med svarta kläder, då ser dom oss inte lika bra och det kommer att vara natt. Sen ska vi sätta fast änder haken i repet och kasta upp det in i palatset och klättra in. Sen smyger vi och tar den ondes mäktiga stav som gör honom till kung. -Men vad ska vi ha kniven till då, frågade Peter. -Om något fel skulle hända, om vi skulle bli upptäckta för då måste vi ju försvara oss. -Okej då förstår jag, sa Peter. -Nu måste jag gå hem och hämta sakerna, sa jag. -Okej, svarade Peter. Sen sprang jag till dörren och öppnade den. Men innan jag stängde dörren vände jag mig om och sa: -Hej då vi ses snart igen! -Hej då, ropade Peter tillbak till mig. Sen stängde jag dörren.

Kapitel 7 Tillbaka i skolan Nu var jag i skolan igen. Men hur ska jag hitta ett långt rep i skolan? tänkte jag. -Nu vet jag vart det finns ett rep, viskade jag för mig själv. Det finns 4 stora rep i gympasalen som jag kunde knyta ihop. Jag sprang ditt på direkten. Men som tur var så var det inga där. Jag öppnade dörren till gympasalen. Jag började rycka och rycka i repen och tillslut lossnade repen och föll ner till marken. Nu var det bara 3 saker kvar. Sen sprang jag till matsalen. Jag hade tänkt att hämta en vass kniv. Men jag hade glömt bort att folk var där och åt mat. Sen kom jag på att jag skulle också äta mat nu så jag gick och hämtade mat. Jag sa till mattanten så här: -Ursäkta mig men jag måste låna en kniv till maten. Och då sa mattanten till mig så här: -Ja, du kan väl få låna en kniv. -Tackar, sa jag.

Sen sprang jag bort till träslöjden för att hämta änterhake och som tur var det ingen där inne just då. Jag visste vart den fanns, den låg i översta lådan. Nu hade jag 3 av dom 4 sakerna. Jag sprang till syslöjden för att hämta 2 svarta klädombyten. Som tur var så ligger syslöjden nästan vid den magiska dörren. Men när jag kom dit var det öppet och när jag gick in så smällde dörren igen. -Neeeeeeej!!!!! Jag är fast, skrek jag så högt jag bara kunde. Jag skrek så högt att Peter i andra världen hörde det så han sprang och öppnade den magiska dörren. Sen sprang han till mig och sa att jag skulle vara lugn. Han tog sin kniv och petade men den i nyckelhålet och vips så var jag ute. Jag hade hunnit tagit de svarta kläderna och dom andra sakerna och vi sprang till den magiska dörren.

Kapitel 8 Sanningens ögonblick Nu hade jag alla sakerna så nu var dags att stoppa den onde. Jag öppnade dörren och samlade modet. -Nu är det dags att stoppa den onde, sa jag till Peter. Vi sprang till den ondes palats. När vi var framme var det natt och vi satte på oss dom svarta kläderna. Vi knöt ihop de fyra repen och änterhaken tillsammans. Sen kastade jag upp änterhaken till fönstret och vi klättrade in. Vi tittade oss först omkring så att ingen kom.

Som tur var det ingen där. Vi smög omkring och tittade. Sen plötslig såg vi någon som såg ut som rektorn. -Oj där är den onde, sa jag till Peter. -Ja, det är det, svarade Peter. Vi smög till hans tron. Men inte ett spår efter staven. -VART ÄR HANS STAV, skrek Peter. -Nej skrik inte, sa jag. Men det var redan försent, vi var omringad av den ondes vakter. -Vi har hittat inkräktarna sir, sa en vakt. Det är kört, tänkte jag. De tog oss till den onde. När vi var där tog jag fram kniven och fäktade den mot dem. Ingen kom nära. Jag gick till den onde och riktade kniven mot honom. -Lämna Avania för alltid och gör min vän Peter till kung, sa jag. -VA, VAD MENAR DU, skrek Peter.

-Jag tycker du ska vara kung, sa jag snällt. -Okej, svarade Peter. -Nå, går du med på det annars dödar jag dig, hotade jag. -Ja, men jag kommer inte lämna landet, sa den onde. -Ja, visst, svarade jag. Så då fick vi ha en kröning för Peter. -Här med kröner jag dig till Avanias nya kung, sa prästen. -Jaaaaaaa, skrek jag. -Du är nu kung och får en önskan, sa Prästen. -Okej min önskan är att den onde ska hamna i fängelset, sa Peter. -Visst, sa Prästen. Sen blev den onde fångad. Jag tog farväl av min kompis och sprang tillbaka till dörren och gick in. Sen var jag i skolan igen.

Kapitel 9 Tills någon annan öppnar dörren igen Nu var jag i skolan igen. Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på vad som hade hänt dagen innan. -Fröken kom är du snäll, sa jag till fröken. -Ja, svarade fröken. -Fröken om man var med om ett konstigt äventyr som i den här boken. Brukar man vara dum med tjuven då, frågade jag. -Ja du det var en svår fråga, jag tycker att man ska ge en sista chans, svarade fröken. -Okej, sa jag. Men undrar om rektorn är i fängelse där fortfarande, tänkte jag. Plötsligt såg jag rektorn och han var inte i fängelse. Men vad händer? Rektorn halkar och ligger kvar på backen. Ingen ser det utom jag. -Jag måste gå på toa, sa jag men i stället sprang jag ut och hjälpte rektorn. -Oj hur gick det, frågade jag. -Jodå det gick nog bra, svarade rektorn.

-Vet du vad min nyckel är? Den där guldiga är borta, frågade han. -Vänta jag har tagit den, sa jag och gav honom nycken. -Tack vad snäll du är, sa rektorn. -Vi har en hemlighet om den hemliga världen va? undrade jag. -Ja såklart vi har en hemlighet, sa rektorn. Rektorn och jag hade från och med nu en hemlighet om den magiska dörren. Han litade nu på mig men jag var fortfarande lite osäker om det var bra. Efter en stund av tystnad sa jag: -Em... Du rektorn visst gick det bra? -Ja då det gick bra. Nu ska jag gå och dricka kaffe, sa rektorn. -Ja visst, svarade jag. Sen sprang jag in igen. Jag var lite orolig om fröken skulle fråga om varför jag var på toa så länge fast jag var ute. -Men vilken hjälte du är Sandra, ropade klassen. -Va, flämtade jag. -Vi såg dej när du hjälpte rektorn, sa Alfred som går i min klass. -Okej, svarade jag.

Det har varit en spännande månad från ett annat land till att vara hjälte i klassen. -Tackar det var väldigt snällt av dej att hjälpa mej, sa någon från dörren. Jag vände mig om och såg rektorn stående i dörröppningen. -Tack! sa jag för det var de enda jag kom på och sen gick rektorn till sitt kontor. Sen var allt som vanligt utom att jag knappt hade varit men Helena för jag hade varit så upptagen med att vara i Avanien. När skoldagen var slut gick jag fram till Helena och sa: -Förlåt att jag knappt har varit med dig på sista tiden men som förlåt vill du åka till himlabadet med mig och min familj? frågade jag. -Ja visst det vill jag, svarade Helena. Vi ringde hennes föräldrar och frågade om det gick bra och det gick jättebra. Sen åkte vi dit. Så slutade sagan om mitt äventyr.