Tills någon annan öppnar dörren.

Relevanta dokument
Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Magiska dörren. Tuva Lundström

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Magiska dörren Av: Filippa

Den kidnappade hunden

Kapitel 1. Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1. Kapitel 2 Sida 2. Kapitel 3 Sida 3. Kapitel 4 Sida 4. Kapitel 5 Sida 5

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

- Tack, sa jag och gick och satte mig på en ledig plats bredvid en tjej längst fram som luktade parfym.

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Innehållsförteckning:

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel ett- Den magiska dörren

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Ellie och Jonas lär sig om eld

Författare: Filippa Adolfsson

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

När jag kommer tillbaka upp till cykeln är klockan bara fyra. Vi

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Magiska dörren. Julia Björklund

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm..

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert


Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk,

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Kap,1. De nyinflyttade

Du är klok som en bok, Lina!

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

mysteriet Torsten Bengtsson

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Av: Martina Gustafsson

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Du är klok som en bok, Lina!

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Den försvunna diamanten

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Manus Att välja sida

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

När tomtemor räddade julen

Monstret Arrax Av: Evelina

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Nu är pappa hemma Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11 och förmågor som tränas. Eleverna tränar på följande förmågor

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

MONSTRET. Av: Stina Boström

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

1. Låt mej bli riktigt bra

Stanna, Milo! av Åsa Storck. Illustrationer Andréa Räder

Ön Av Benjamin

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama

Transkript:

Tills någon annan öppnar dörren. Dagen efter sitter jag i mitt klassrum och tänker på allt som har hänt med Alvin. Jag är lite orolig fortfarande fast jag vet att jag inte behöver vara det längre, för nu är han ju räddad. Precis när jag kollar ner på min uppgift och ska börja jobba så säger läraren att det är rast. Då går jag och Josefine ut på rast, när vi har kommit halvvägs upp i skogen så hör vi vaktmästaren skrika, vi kollar dit skriket kommer ifrån och ser vaktmästaren falla ner från skolans tak. - Ring 112 skriker Josefine. Jag tar upp min mobil och ringer. Dom säger att de ska skynda sig. - Ska vi gå dit och se hur det är med honom? - Måste vi det? Frågar jag. - Ja kom nu, svarar Josefine. - Men han kanske ligger helt blodig där nere, säger jag lite osäkert. - Okej jag går dit i alla fall kom om du vill, säger hon när hon är på väg mot vaktmästaren. Jag stannar en stund och funderar - Vänta, ropar jag och springer mot henne. - Vad ska vi göra vi måste ju säga till någon, säger jag lite tyst till Josefine. - Ja men vi har ju redan ringt ambulansen så de kommer snart, viskar Josefine.

- Okej då. - Ehm hallåå? Säger Josefine till vaktmästaren. Men hon får inget svar. - Tror du han lever? frågar jag Josefine lite skakigt. Hon hinner inte svara förrän vakt mästaren frågar - Vad gör ni här?! Sen trillar han igen och slår i huvudet och svimmar. Vi blir lite rädda. - När kommer den där ambulansen? Frågar jag Josefine. - Jag vet inte den borde vara här nu, svarar hon. Nu kommer den, vi hör när det låter.. didudidu nu är den framme. - Hej jag heter Alva är det här er vaktmästare? frågar en tjej med blont hår som hoppar ut från ambulansen. - Ja det är det, svarar jag snabbt. Alva och annan kille går mot vaktmästaren. Killen hälsar.. - Hej jag är Max, säger han. - Hej max jag heter Emelie och det här är min bästa kompis Josefine, säger jag. - Vad hände med honom? frågar Alva. - Vi vet egentligen inte vi bara hörde ett skrik och då kollade vi bakåt och då såg vi vaktmästaren falla ner från taket, svarar Josefine.

- Aha okej vi måste ta en spruta på honom och kolla om hjärtat har stannat och kanske sen kommer vi åka in till akuten och göra lite tester och se vart han är skadad, förklarar Alva. - Okej ska vi gå? Frågar jag Josefine. - Ehm jaa visst eller ni behöver väl ingen hjälp? Frågar jag Max och Alva. - Nää jag tror ni kan gå, svarar Max. - Kom då, säger jag. Vi går upp mot skogen. - Ska vi åka in och kolla hur det är med han sen? Frågar jag. - Ja jag har mitt busskort med mig så vi kan ju ta bussen och vi behöver ju också lämna tillbaka nyckeln med, svarar hon. - Ja vad bra, säger jag. Rrrrrrrr.. det ringer in - Kom skynda det här är sista lektionen, säger jag. Vi springer mot klassrummet. När vi kommer in i klassrummet ser vi att det står bänkbok på tavlan, vi sätter oss och börja läsa. Den här lektionen är bara i en timme. Nu kommer vår lärare in. - Ni kan fortsätta på er text om grisar som vi började med igår, säger hon. - Jaaa! Säger jag.

Vi sätter oss och jobbar men tiden går fort så nu är klockan 14:00 så vi slutar. - Tack för idag, säger hon. - Kom då Emelie, säger Josefine och vi går ut. - Ska vi gå till bussen nu? Frågar jag. - Ja det gör vi, svarar hon. Nu är vi framme vi sätter oss på bussen och den kör iväg. - Har du nyckeln? Frågar Josefine. - Ja den är här, svarar jag och tar upp den ur väskan. - Nu kom jag tror det är där, Josefine och pekar på akuten när bussen stannar. - Ja kom vi går, säger jag. Vi kommer in och då ser vi en tant sitta i receptionen - Hej vi kommer Rosenbergskolan har du fått in vår vaktmästare för vi skulle vilja träffa han går det? Frågar Josefine. - Japp han finns i rum 78 på andra våningen, svarar hon. - Tack, säger vi och går mot hissen. När vi är framme går vi fram till rummet och knackar vi.. - Kom iin, säger läkaren som är där inne. Vi går in och ser vaktmästaren ligga på sjukhussängen med ett vitt täcke över sig. - Hej vi har en sak att lämna, säger Josefine. - Vadå!? Frågar vaktmästaren.

Vi tar upp nyckeln.. - Gaaaaaaah!!!!, skriker vaktmästaren och flyger ner på golvet när han ska resa sig upp. Det blir tyst. - Nej vad har ni gjort! Skriker läkaren och går fram och kollar pulsen. - HAN ÄR DÖÖÖD!! Skriker han. - Åh nej koom, säger Josefine till mig. Vi springer ut in i hissen sen springer vi ut och in i bussen. - Så hur ska vi fira det här då? frågar jag och skrattar. - Haha pyjamasparty? Frågar hon. - Ja bra ide vi kan v hos mig och äta tacos och köpa godis sen om du vill, säger jag. - Ja så gör vi, säger hon. - Vad bra, säger jag. - Men du vad hände bakom dörren egentligen? Frågar hon. - Kan jag berätta det ikväll, svarar jag. - Okej men nu måste jag gå hem, säger hon när bussen har stannat. - Okej men vi syns ikväll då, säger jag. - Ja det gör vi och jag tar med mig pengar så vi kan gå till affären, säger Josefine. - Okej hejdå, säger jag och går. - Hejdå! Jag tänker tillbaka på allt som har hänt och hoppas att Alvin har det bra med sin familj nu. Men det känns så konstigt jag kanske drömmer hmmm...